Skihap Davos 2013, 41 e editie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Skihap Davos 2013, 41 e editie."

Transcriptie

1 Skihap Davos 2013, 41 e editie.

2 1. Vertrek en aankomst Vertrek - Vrijdag 8 februari om uur, iedereen uiterlijk aanwezig om uur (tijden onder voorbehoud!) Verzamelen bij het BOWLING & Party Centrum Breda Nassausingel 28 Breda. Voor bus 1. Voor bus Laat je paspoort zien aan je busbegeleider en berg het paspoort daarna op in je handbagage. - Vervolgens ga je naar je bus. Volg de instructies van de buschauffeur. - Jouw koffer is voorzien van een label met naam en adres erop! dit i.v.m. controles door politie en douane (geen sterke drank of DRUGS). Is de koffer te zwaar dan weigert de chauffeur de koffer mee te nemen. - Snowboarders, zorg ervoor dat je bindingen van het snowboard af zijn, anders wordt het board niet meegenomen. Neem afscheid van je geliefden en stap in je bus. Daarna niet meer uit de bus. In de bus NIET roken, GEEN alcohol en ook GEEN drugs. Zorg dat je de bus instapt met een LEGE BLAAS. Daarna niet teveel drinken want het toilet is snel vol en we stoppen pas na 4 uur. Houdt er rekening mee dat de bus na de eerste stop in een keer door rijdt tot eindbestemming Davos! Dit is een lange zit. Denk eraan: gooi geen afval op de grond maar in de vuilniszakken die in de bus aanwezig zijn. Aankomst - zaterdag 9 februari om +/ uur. Waldschlössli hotel Buolstrasse 4 A-7270 Davos-Platz Tel: Tel (GSM Saskia de Wild).

3 2. Organisatorische zaken: Begeleiding vanuit school - Saskia de Wild - Jan Willem Wilms - Cor Clarijs - Richard Thomas - Bart Seegers - Sep Botermans - Niels vd Heuvel Ski en Snowboardocenten: Er gaan skidocenten en snowboarddocenten mee (afhankelijk van inschrijvingen). Medische zaken - Een arts vind je in Davos. - Denk eraan dat je op de piste je verzekeringspasje én je legitimatiebewijs bij je hebt. Deze gegevens zijn nodig in het geval van een blessure. - In geval van nood moet je Saskia kunnen bellen. Zet haar telefoonnummers daarom in je telefoon en neem per groepje minimaal 1 telefoon mee op de piste! - Saskia zorgt er voor dat er altijd een begeleider mee gaat naar het ziekenhuis of daar naar toe komt wanneer er een ongeval heeft plaats gevonden. Diefstal - Geen snowboards of ski s op het balkon, tegen de balustrade of voor de bar laten staan. Gehuurd materiaal moet bij diefstal of schade ter plekke betaald worden. Skipassen - Zorg ervoor dat de skipas aan het einde van de week punt gaaf wordt ingeleverd, geen vouwen erin of krassen op het kaartje. - Bij verlies of diefstal, moet je een nieuwe kopen bij het skipas office. Daar kun je een formulier invullen. Wanneer je oude pas wordt terug gevonden krijg je het geld van de nieuwe terug. TIP: schrijf het nummer van je skipas op een blaadje of zet deze in je telefoon, dan kun je je pas in geval van diefstal of verlies laten blokkeren. Een nieuwe pas aanvragen kan dan wel gratis!

4 Huisregels - Na uur rust in de gangen en op de kamers. Na uur overal NACHTRUST!!!! Er wordt echt geen lawaai meer geaccepteerd na uur in de gangen en kamers in ons gebouw. Bij overtreding hiervan worden er maatregelen genomen. De tweede overtreding leidt tot verwijdering uit het appartement (een enkele reis naar huis). - Drugsgebruik en drankmisbruik wordt absoluut niet getolereerd en volgt ook een enkele reis naar huis. - Eten en drinken dat niet is gekocht in het gebouw zelf, mag niet worden genuttigd buiten de eigen kamers! Hier staat een boete op! Schoonhouden gebouw - Geen afval op de balkons of in de gangen. - Er wordt in onze accommodatie gebruik gemaakt van strikte afvalscheiding. Dus.. Papier bij papier, plastic flessen bij de plastic flessen, glazen flesjes bij de glazen flesjes en restafval in de prullenbak! - We zijn samen verantwoordelijk voor het netjes achterlaten van de eetzaal. Er staan karren om je lege borden etc. op te sorteren.

5 3. De week in het kort Bij aankomst uitstappen en bij de bus blijven. Wacht op instructies van de busbegeleiders Iedereen zet alle bagage in het skidepot waarna er een ontbijt klaar staat in de eetzalen. Daar krijgen jullie de belangrijkste informatie voor die dag van Saskia, zoals tijdstippen voor het huren van materiaal en wanneer iedereen weer terug verwacht wordt in het gebouw voor het intrekken in de kamers. Nadat je de sleutel van het appartement hebt: Haal je de koffers en brengt ze naar je appartement Controleer je samen de kamer en schrijf je dingen op die missen en/of kapot zijn. Doe dit goed, anders word je later verantwoordelijk gesteld voor zaken die niet meer aanwezig zijn of defect. Dat betekent altijd BETALEN! Wij proberen er voor te zorgen dat jullie zo vroeg mogelijk de appartementen in kunnen, toch staat de tijd in principe op 16.00u. De inventarisatielijst van je appartement wordt bij de meeting s avonds voor de appartementshoofden ingeleverd bij Saskia. Gaat er gedurende de vakantie iets kapot dan meld je dit ook bij Saskia. GELD: IN ZWITSERLAND WORDT NIET BETAALD MET DE EURO, ER WORDT BETAALD MET ZWITSERSE FRANK (omrekenen: 1 euro 1,25 frank). Let op: Iedereen heeft 85,- contant bij zich voor eventuele ski of snowboardlessen! (na het voorskiën kan worden bepaald dat les tóch noodzakelijk is) Voor het pinnen van geld is gedurende de eerste dag genoeg gelegenheid in Davos zelf. Dingen die tijdens de week door jouw toedoen kapot gaan, worden natuurlijk ook op jou verhaald. Daar is de borg van 50,- voor. Ook het niet houden aan de huisregels kan door het personeel van onze accommodatie worden beboet!

6 Skiën/Snowboarden uur iedereen staat op u ontbijt in de eetzalen u aanvang lessen, iedereen is om 8.45u uit het gebouw ook de niet-lessers!!!!! - Niemand blijft achter in het appartement om later te gaan skiën, maar andere woorden er wordt niet lekker uitgeslapen! - Bij ziekte melden bij kamer van Saskia en Jan Willem. - Er wordt lesgegeven van zondag t/m woensdag. Zondag, maandag en dinsdag de gehele dag en de laatste dag tot aan de lunch. - De gevorderden gaan skiën/snowboarden in groepjes van minimaal 4 personen. - Het dragen van een helm is verplicht voor skiërs en snowboarders, tevens zijn snowboarders ook verplicht om polsbeschermers te dragen (géén skeeler polsbeschermers!). - Een rugbescherming is niet verplicht, maar raden we wel iedereen aan. - De lessers mogen na hun 4 uur les alleen gaan skiën/snowboarden op de pistes waar ze met hun skileraren/snowboardleraren zijn geweest. Zij gaan nooit mee met de gevorderde skiërs/snowboarders naar andere pistes. - NOOIT skiën buiten de piste, alleen onder begeleiding van een gids. - Houd je aan de piste regels, veroorzaak je een ongeluk dan ben je financieel aansprakelijk en krijg je een fikse boete - Het is een SKIVAKANTIE, dat betekent dat we leerlingen niet vroeg in de middag terug verwachten om thuis te gaan luieren! Einde skidag - Afmelden om uur door het appartementshoofd bij de meeting voor de appartementshoofden. Zo weten wij of iedereen weer veilig thuis is en krijg je weer nieuwe informatie over de aankomende avond, nacht en volgende dag. Avondprogramma - Elke avond zal het café geopend zijn voor de leerlingen om lekker te dansen, spijkeren of gezellig wat te drinken. - Om wat meer sfeer te krijgen organiseren we dit jaar ook een Carnavalsavond (Carnavalskleding!), spelletjesavond en een limbodans-wedstrijd. - In het café is drank te koop tegen normale prijzen. Er wodt gebruik gemaakt van een afstreepkaart. Heb je aan het einde van de week je kaart nog niet vol? Dan krijg je het overige geldbedrag gewoon contant terug.

7 De Avond en Nacht OLV regels - Om uur stil in de gangen en stil in de appartementen. - Om uur ligt iedereen in zijn of haar eigen bed te slapen. - DIT WORDT GECONTROLEERD (iedere avond), word je na uur nog ergens anders aangetroffen of niet in je bed dan kun je de volgende dag niet gaan skiën. Vertrekdag ZATERDAG 16 februari uur opstaan en de laatste zaakjes opruimen en schoonmaken uur appartementen leeg en schoon! - Is je appartement klaar voor inspectie, dan zoek je een van de begeleiders op die de appartementen controleren. - Na inspectie van jullie appartement mag je al je bagage uit je appartement halen en keurig in de aangewezen loungeroom zetten. En wel zo dat er meer dan voldoende ruimte overblijft voor mensen die er langs moeten. De begeleiders helpen jullie bij het scheiden van de spullen voor bus 1 en bus 2. - Appartementshoofd geeft de sleutel(s) van het appartement altijd persoonlijk aan Saskia. - Je handbagage (al je kostbaarheden), houd je bij je de laatste dag. - Zodra de nieuwe groep arriveert, vertrekken wij weer met dezelfde bussen terug naar Nederland. Iedereen neemt zijn/haar eigen spullen mee naar de bushalte en zorgt er ZELF voor dat de spullen in het bagageruim staan voordat je plaats neemt in de bus! - Natuurlijk heb je je legitimatiebewijs bij je in je handbagage en ga neem je pas plaats in de bus wanneer je daar toestemming voor hebt van je busbegeleider. - Aankomst in Breda in de avond van zaterdag 16 februari. Ga niet te laat naar bed op vrijdag! - Je moet om uur op staan om alles op te ruimen (p.s. vergeet niet het balkon, de WC en de badkamer). - Stofzuigen! - Alle etensresten in de vuilnisbakken dus niets achterlaten in de kasten. ALCOHOL en DRUGS OLV regels - Geen drugs in je appartement of er buiten. - Geen sterke drank, niets boven de 10% alcohol in je appartement of er buiten. - Gematigd alcohol gebruik toegestaan voor leerlingen ouder dan 16 jaar. Zie alcoholbeleid! - Bij overtreding is er maar een sanctie en dat is de volgende ochtend vertrek naar Nederland en wel op eigen kosten.

8 Protocol in geval van ongeval 1. Zo nodig bellen noodnummer piste (zie skipas) 2. Bellen Saskia de Wild: Saskia de Wild belt begeleider om naar ziekenhuis te gaan 4. Begeleider in ziekenhuis koppelt terug aan Saskia de Wild welke diagnose is gesteld en hoe het verder gaat met de leerling. In geval van ongeval tijdens les, gaat desbetreffende ski-/snowboardleraar zelf mee naar het ziekenhuis. Hij/zij draagt andere leerlingen voor de les over aan een collega. In dit geval wordt Saskia de Wild alleen gebeld om door te geven dat hij/zij met een leerling naar het ziekenhuis is. Bij verlaten ziekenhuis, zie 4. Bij terugkomst skidag belt Saskia de Wild samen met leerling(e) naar huis om informatie door te geven aan de ouders en eventueel door te spreken hoe we een nabehandeling aanpakken. Leerling dient een European Insurance Health Card mee te nemen. Niet alle verzekeringen sturen die automatisch elk jaar mee. In dit geval dient de kaart aangevraagd te worden. Wanneer een leerling(e) niet in het bezit is van een European Insurance Card moet vanuit het ziekenhuis worden gebeld naar verzekeringsmaatschappij en dit duurt lang en is erg omslachtig. Bij een ziekenhuisbezoek gaat de organisatie af op de diagnose gesteld door de arts en volgen wij het door het ziekenhuis aangegeven behandelplan. De communicatie van het ziekenhuis in de Davos verloopt rechtstreeks met de verzekering en artsen in Nederland.

Wat neem je mee? paspoort identiteitsbewijs zorgpasje Kopie leerlingenpas kleine (rug)tas boekje Geld Britse Pond trui t-shirts jack

Wat neem je mee? paspoort identiteitsbewijs zorgpasje Kopie leerlingenpas kleine (rug)tas boekje Geld Britse Pond trui t-shirts jack Wat neem je mee? Een geldig paspoort of identiteitsbewijs en de gegevens van je verzekeringsmaatschappij zoals een zorgpasje. Kopie van paspoort of identiteitsbewijs (één kopie inleveren bij de begeleiding).

Nadere informatie

Behandelgroep Kaaplandstraat 57B

Behandelgroep Kaaplandstraat 57B Behandelgroep Kaaplandstraat 57B Lentehuis 2001 www.marliekeovermeer.nl 5 Informatie voor jongeren Welkom op Kaaplandstraat 57B Dit boekje is gemaakt om jou kennis te laten maken met de gang van zaken

Nadere informatie

Informatie Nieuwmarke

Informatie Nieuwmarke 1 Informatie Nieuwmarke INFORMATIE Persoonlijk begeleider: Gedragsdeskundige: Coördinerend begeleider: Postadres: Postbus 94, 7200 AB Zutphen Bezoekadres: Dr. W. Slotlaan 12, Rekken T 088 547 73 00 2 INFORMATIE

Nadere informatie

Schoolregels Voor de leerlingen van de Groene Hart Praktijkschool

Schoolregels Voor de leerlingen van de Groene Hart Praktijkschool Schoolregels Voor de leerlingen van de Groene Hart Praktijkschool Doe het zo en t gaat goed! Let op, echt, dit moet! En dit mag echt niet! DE INHOUD 1. Informatie... 2 1.1 Schoolregels zijn spelregels

Nadere informatie

Sportklas survivalkamp

Sportklas survivalkamp Sportklas survivalkamp Belangrijke informatie Aankomst en vertrek Nog een paar weken en dan is het zover: we gaan naar de Ardennen. Op maandag 22 juni vertrekken we om 8.00 uur per bus van school naar

Nadere informatie

Wat neem je mee paspoort identiteitsbewijs zorgpasje leerlingenpas kleine (rug)tas boekje Geld trui t-shirts jack reservekleding

Wat neem je mee paspoort identiteitsbewijs zorgpasje leerlingenpas kleine (rug)tas boekje Geld trui t-shirts jack reservekleding Wat neem je mee Een geldig paspoort of identiteitsbewijs en de gegevens van je verzekeringsmaatschappij zoals een zorgpasje; Neem ook je leerlingenpas van het Vechtdal College mee; Een kleine (rug)tas.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN MANEGE DE ROOSBERG

ALGEMENE VOORWAARDEN MANEGE DE ROOSBERG ALGEMENE VOORWAARDEN MANEGE DE ROOSBERG Deze voorwaarden zijn gepubliceerd op onze website: www.roosberg.nl PARTIJEN Manege de Roosberg is de gebruiker van deze algemene voorwaarden en reglementen, in

Nadere informatie

Voorwoord. We wensen je een fijne en veilige reis toe! Stichting Wielewaal

Voorwoord. We wensen je een fijne en veilige reis toe! Stichting Wielewaal 1. Voorwoord. Bijna alle vakanties hebben de beschikking over een busje. Voor de ADHD/ASSvakanties zijn dit gewone personenbusjes; op de LG- en MCG-vakanties gaat een aangepast busje mee (bij groepen vanaf

Nadere informatie

Shelter Ministries. Richtlijnen voor de vrijwilliger

Shelter Ministries. Richtlijnen voor de vrijwilliger Shelter Ministries Richtlijnen voor de vrijwilliger Voor vragen en/of opmerkingen kun je terecht bij diegene met wie je een kennismakingsgesprek hebt gehad. 1 Richtlijnen voor de vrijwilliger Vrijwilliger...

Nadere informatie

Er staat je een te gekke vakantie te wachten vol zon, zee strand en te gekke feesten bij Beaches The Best Party Holidays.

Er staat je een te gekke vakantie te wachten vol zon, zee strand en te gekke feesten bij Beaches The Best Party Holidays. Het is weer zomer! Er staat je een te gekke vakantie te wachten vol zon, zee strand en te gekke feesten bij Beaches The Best Party Holidays. Bijgaand vind je de benodigde informatie om er een top vakantie

Nadere informatie

Reiswijzer - Algemeen

Reiswijzer - Algemeen Uw vakantie voorbereiden Reisdocumenten Canvas Holidays campingvoucher Neem de campingvoucher die u van ons heeft ontvangen altijd mee naar de camping. Deze voucher dient als bewijs van uw reservering.

Nadere informatie

Arbeidsreglement The Colour Kitchen Leerlingen

Arbeidsreglement The Colour Kitchen Leerlingen Arbeidsreglement The Colour Kitchen Leerlingen Versie: d.d. 25 januari 2011 project : TCK Stichting projectnummer : INT0930 onderwerp : leerlingenreglement versienummer : 1 onze referentie : 109908 behandeld

Nadere informatie

Crisisgroep Palet. Wat gebeurt er als je een tijdje wordt opgenomen bij Karakter. Klik hier voor meer informatie over: voor jongeren

Crisisgroep Palet. Wat gebeurt er als je een tijdje wordt opgenomen bij Karakter. Klik hier voor meer informatie over: voor jongeren voor jongeren Wat gebeurt er als je een tijdje wordt opgenomen bij Karakter Welkom op het Palet, de crisisafdeling van Karakter Almelo. Je hebt over je verblijf hier vast nog wel het één en ander te vragen.

Nadere informatie

BEZORGERSHANDLEIDING

BEZORGERSHANDLEIDING BEZORGERSHANDLEIDING Plakhorstweg 13 7008 AS Doetinchem Telefoon: 0314-394613 E-mail: info@avo-doetinchem.nl 1. AVO Verspreidingen. Welkom als bezorger bij AVO Verspreidingen. Wij zijn een organisatie

Nadere informatie

Montessori Lyceum Rotterdam. Ik ben een Montessoriaan

Montessori Lyceum Rotterdam. Ik ben een Montessoriaan Montessori Lyceum Rotterdam Ik ben een Montessoriaan Inleiding Welkom op het Montessori Lyceum Rotterdam, oftewel het RML. Ook wel Monte genoemd. Je hebt samen met je ouders gekozen voor een bijzondere

Nadere informatie

Boca Gentil Santa Cruz HUURVOORWAARDEN

Boca Gentil Santa Cruz HUURVOORWAARDEN HUURVOORWAARDEN Hartelijk dank voor het huren van onze woning. We hopen dat jullie het erg naar jullie zin zullen hebben. Ik wil u graag verzoeken dit document goed door te lezen In de map onder de tv

Nadere informatie

Lyceum Ypenburg. Zo gaan we met elkaar om

Lyceum Ypenburg. Zo gaan we met elkaar om Zo gaan we met elkaar om 2014-2015 1 Beste leerling, Dit boekje leert je om een goede Lyceum-Ypenburger te worden. De sfeer op school is heel plezierig. Op kan veel. Leerlingen mógen een heleboel, maar

Nadere informatie

Verhuizen. waar moet u op letten?

Verhuizen. waar moet u op letten? Verhuizen waar moet u op letten? Uw spullen uitzoeken, inpakken, de huurovereenkomst opzeggen of ondertekenen, adreswijzigingen versturen. Bij een verhuizing komt heel wat kijken! Waar u allemaal rekening

Nadere informatie

Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: april 2012

Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: april 2012 Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: april 2012 Beste onna-onna klant, Dit zijn de voorwaarden van je onna-onna autoverzekering. Bij de meeste verzekeringen krijg je heel veel voorwaarden. Bij

Nadere informatie

Huisregels. Callcenter. Contactgegevens DBP BV Zeelandsingel 40 6845 BH Arnhem 088-1200700s info@flexscore.nl

Huisregels. Callcenter. Contactgegevens DBP BV Zeelandsingel 40 6845 BH Arnhem 088-1200700s info@flexscore.nl Huisregels Callcenter Contactgegevens DBP BV Zeelandsingel 40 6845 BH Arnhem 088-1200700s info@flexscore.nl 1 1) ROOSTER Het rooster wordt, indien mogelijk, 2 weken vooraf gepland voor de hele maand, nadat

Nadere informatie

Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer

Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer Tussenschoolse opvang Spring Schooljaar 2015-2016 Inleiding Basisschool De Zonnewijzer biedt aan al haar leerlingen de mogelijkheid om tussen de middag over te

Nadere informatie

Welkom bij Lugera The People Republic

Welkom bij Lugera The People Republic Welkom bij Lugera The People Republic Homeland of talent Welkom in Nederland Wij zijn dankbaar dat je hebt besloten om bij ons te komen werken. Ons team zal er alles aan doen om je verblijf zo comfortabel

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN INHOUDSOPGAVE 1. INLOGGEN 2. STARTSCHERM 3. AKTUEEL 3.1. openstaande betalingen 3.2. markeer een factuur als betaald 3.3. weekenddienst 4. PRODUCTENUITLEG 5. ZWARTE LIJSTEN 6. PARTY'S 6.1. Plaats hier

Nadere informatie

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist?

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Stapels lege dozen staan in de gang, klaar om in te pakken. De verhuizer is gebeld en de adreswijzigingen liggen klaar. U gaat nog één keer

Nadere informatie

Huisregels locatie Prisma open jeugdzorg Voor jongeren

Huisregels locatie Prisma open jeugdzorg Voor jongeren Huisregels locatie Prisma open jeugdzorg Voor jongeren Inhoudsopgave 1. Algemene inleiding 3 1.1. Omgangsvormen 3 2. Binnenkomst 3 3. Behandeling 4 3.1. Perspectiefplan 4 3.2. Drugs- en drankverbod 4 3.3.

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

Klassenregels. Algemene regels: Bij een gesprek in de klas:

Klassenregels. Algemene regels: Bij een gesprek in de klas: 1 Klassenregels Algemene regels: Bij binnenkomst hang ik meteen m n jas e.d. op. Ik ga direct naar mijn eigen plaats. Ik heb geen snoep bij me. Mijn telefoon, I-pod is in de school uit en in mijn kluis.

Nadere informatie

Reisinformatie. BAS Travel organiseert actieve outdoor- en strandvakanties vanuit een christelijke identiteit.

Reisinformatie. BAS Travel organiseert actieve outdoor- en strandvakanties vanuit een christelijke identiteit. Welkom bij BAS Travel! BAS - Beach, Active en Sun is de jongste christelijke reisorganisatie van Nederland. We bieden zeer scherpgeprijsde breaks en reizen en je kunt kiezen uit strand-, cultuur- en actieve

Nadere informatie

Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014

Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014 Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014 Beste onna-onna klant, Dit zijn de voorwaarden van je onna-onna autoverzekering. Bij de meeste verzekeringen krijg je heel veel voorwaarden. Bij deze

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie