De Caraïbische architectuur, lokale cuisine, de mensen en hun festiviteiten, hebben tot deze eilanden een irresitable plaats gemaakt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Caraïbische architectuur, lokale cuisine, de mensen en hun festiviteiten, hebben tot deze eilanden een irresitable plaats gemaakt."

Transcriptie

1 De schl El Parais wrdt gevestigd in Bcas del tr,de Panamanian prvincie dichtst aan Csta Rica, en een staggeringly mie plaats. Een hge vlucht nemend tijdens de 19de en vreg 20ste eeuw, uitverende mariene schildpadshell en de bananen, vrij nlangs viel het in ecnmische daling en tt, bleef nntdekt. Nu is het één van de ppulairste teristenbestemmingen in Panama gewrden. De eilanden bieden de bezeker een aantal aantrekkelijkheden aan: luxurius regenbssen met een vervled van fauna en flra, znnige eilanden, stranden die met het Caraïbische beste, kraalertsaders in glashelder water, mangrveeilandjes in een meer-als landschap, guaymi Indische drpen en een natinaal marien park cncurreren dat vrbeelden van de ecsystemen beschermt en de natuurlijke rijkdmmen die binnen de grenzen van de Archipel, als atribute aan nze tekmstige generaties cëxisteren. Panama heeft twee seizenen. Het drge seizen duurt van Januari aan midden van april en het regenachtige seizen vanaf midden van april aan December. De regenval is zwaarder aan de Caraïbische kant van de hglanden, hewel de meeste mensen p f dichtbij de Vreedzame kust leven. De temperaturen zijn typisch heet in de laaglanden dr het jaar - dagen gewnlijk bereik rnd 32 C (90 F) en dalen slechts aan een gemiddelde van 22 C (72 F). De temperaturen van de berg zijn veel keler, zich uitstrekt tussen C (50 en 64 F) in een dag, en zij variëren k weinig dr het jaar. De Caraïbische architectuur, lkale cuisine, de mensen en hun festiviteiten, hebben tt deze eilanden een irresitable plaats gemaakt. Is ns lerarenkrps bereid uw tijd te maximaliseren met activiteiten en efeningen die uw kunde en kennis weerspiegelen en u de kans geven meer te leren dan u it geleerd hebt. Onze lesmethdes verbinden het leren van een taal met realistische situaties zdat de nieuw verwrven kennis van het Spaans makkelijk in de praktijk kan wrden mgezet. Onze lesmethdes verbinden het leren van een taal met realistische situaties zdat de nieuw verwrven kennis van het Spaans makkelijk in de praktijk kan wrden mgezet.

2 Mini-grep: Maximaal 5 persnen per grep (gemiddelde 2-3) 4 uur per dag van maandag tt vrijdag Elke les duurt 55 minuten Les van 8:00 tt 12:00 en van 13:00 tt 17:00 (p een rterende basis als prgrammavergunningen.) 2 pauzes van 10 minuten inbegrepen De vrije snacks van de nderbrekingstijd Spaans en Surfen: Keus van Spaans prgramma plus surflessen Spaans en Deepzeeduiken: Cmbineer een Spaans prgramma met diverse het duiken pties. Spaans en Avntuur: Cmbineer een Spaans prgramma met Avntuurlijke Teren. Spaans en Vrilijwilligerswerk: Cmbineer een Spaans prgramma met een vrijwilligersprgramma.

3 2011 Prijzen in de dllars van de U.S - SLECHTS het Spaans Mini Grep 20 Uren Znder Verblijf Met Familie hspedaje 1 week $235 $ weken $454 $ weken $661 $ weken $868 $ 1,308 Extra weken $210 $320 Privé-les 15 Uren Znder Verblijf Met Familie hspedaje 1 week $270 $380 2 weken $519 $738 3 weken $753 $1,083 4 weken $977 $1,417 Extra weken $243 $353 Privé-les 20 Uren Znder Verblijf Met Familie hspedaje 1 week $350 $460 2 weken $672 $892 3 weken $977 $1,307 4 weken $1,274 $1714 Extra weken $315 $425 De prijzen mvatten: Les Inschrijvingsksten Handbek en lesmateriaal Niveautest bij lesaanvang Versnaperingen tijdens de pause Vrij gebruik van draadls Internet Bewijs van aanwezigheid

4 Verblijf 1) Familie s/de Familie Herberg Ok in Bcas Del Trkan je kiezen vr een verblijf bij een Panamees gastgezin. Onze families zijn trts p hun eiland en erg gewillig m hun gasten mee te nemen p uitjes naar de markt, plaatselijke bezienswaardigheden f p kerkbezek. Geen betere manier m Panama en zijn cultuur beter te leren kennen! Smmige families bedienen als kleine jeugdherbergen met enkel enkele slaapkamers Centraal gelegen in een rustige zijstraat in het centrum van Bcas, dicht bij alle vrzieningen (restaurants, bars, turrganisatren, dkter, apthekers, ). 2) Htel f Herberg Wij zijn handig in hetzelfde gebuw zals Bcas Caribbean Paradise Htel, slechts minuten van het midden van Bcas stad en aller pgesprd die het activiteiten en gemakken is. Wij bieden mie kamers met A/C, TV, privébad met heet water, draadls internet aan. Infrmeer alstublieft naar speciale prijzen vr nze studenten. In Bcas is er aan htels en herbergs keuze te ver. Alle huisvesting pties zijn minuten van de schl gevnden. MERK OP: Er is een ksten gelijk aan een 1 nacht prijs vr lgies annuleerde reservatie binnen minder dan 1 week van aankmst. Cntacteer ns vr meer infrmatie.

5 Activiteiten: Snrkelen De beste manier m snel en efficiënt bij de duik- en snrkelsites te raken is een tur te nemen. De standaardtrip wrdt dr bijna alle turperatrs uitgeverd en is fantastisch vr zwel duikers als snrkelaars. De tur gaat naar Dlphin Bay m dlfijnen te zien, dan naar Cral Cay, waar kralen te zien zijn f te duiken met micr-rganismen; dan gaat het verder naar Red Frg Beach m te surfen en een laatste mgelijkheid m te snrkelen rnd de mie kralen in Hspital Pint f te duiken rnd een scheepswrak. Snrkelmateriaal is inbegrepen, maar check de kwaliteit vr je de kaai verlaat Prijs: $15-17 VS het depeding p de reis. Diepzeeduiken Tijdens het duiken in Bcas is het mgelijk m enkele van s werelds best bewaarde harde en zachte kralen te zien. Ok rggen, zeekreeften, verschillende srten krabben en tallze trpische vissen. Een duikersgetuigschrift zal van alle duikers verlangd wrden. Een aantal van de ppulairst duikt plaatsen: De Rts van de tijger, Crawl Cay, Het Punt van het Ziekenhuis, Cays Zapatilla Hlen, Chica Ola. Één en Twee duikt: Optie A - halve dagreis: Kan gebeuren p verschillende plekken, die zich ngeveer 10 tt 15 min. van het centrum bevinden. Duur: ngeveer 4 uur. Prijs: $55 inclusief alle materiaal Optie B - gehele dagreis: Aan Bcas Del Drag en Bird Island Prijs: $60 VS Optie C - gehele dagreis: Aan Parque Natinale Bastiments,het bezeken Dlphin Bay, Crawl Cay, Red Frg strand, Hspital Pint Prijs: $60 VS Optie D -gehele dagreis: én twee-tank duikt aan Tiger Rck en Zapatilal Cays (hangt van weer af), Vergt ngeveer 5 uren. Prijs: $75 PADI Diepzeeduiken: Ontdek Diepzeeduiken: U testaat m de nderwaterwereld te ntdekken gebruikend Diepzeeduike. Prijs: $65 Het pen Water met inbegrip van certificatie: Deze cursus is een vlledige certificatie met erkenning wereldwijd Prijs: $245 Geavanceerde: Deze cursus zijn vr vergunning gegeven duikers die wensen m hun vaardigheden en ervaringen uit te breiden Prijs:$235 Redding: U m uw ngevallenpreventie en beheersvaardigheden te bepalen Prijs:$235 Eerste Hulp: Is een basiscursus in de zrg van de Ndsituatie Prijs:$100 Redding en Eerste Hulp: Prijs: $295 VS Nitrx Certificatie: Prijs: $175 VS f veg aan OM HET EVEN WELKE cursus vr de $95 V.S. te Duik Meester: de hgste niet-prfessinele classificatie die kan wrden bereikt Prijs:$500 Een divemastercursus beginnen een duiker geregistreerde 20 met hebben duikt en m te eindigen s bvendien k mgelijk.

6 Water-ski: $40US vn een half uur, $60US één uur. Kajak: Enkele kajak: $3 vn een uur, vn een halve dag $10 Dubbele kajak: $4 vn een uur, vn een halve dag $12 Fiets huren: $ 2 vr één uur, $10 vr één dag Surfen De sites van Bastiments zijn minder bezcht dr surfers. De eerst twee stranden zijn ged m te surfen, maar zijn minder makkelijk te bereiken: per bt vanaf Bcas als het weer het telaat, f per bt naar Bastiments en dan een wandeling van 15 minuten naar de andere kant van het eiland m p het eerste strand te geraken. De trip per bt duurt ngeveer 15 minuten. De derde site, p het eiland Carener is even gevaarlijk als The Dump, met veel kraalriffen dicht bij de glven. Bezek aan het Indianendrp In de archipel van Bcas del Tr zijn er verschillende gemeenschappen van ngbe Indianen. Deze gemeenschappen zijn, p het Bastiments Eiland: Quebrada Sal en Bahia Hnda; p San Cristbal: San Cristbal, Bcatrit en Valle Escndid; p Slarte: Slarte; p Ppa: Ppa 1, Ppa 2 en Isla Tigre; p Cav Agua: Cav Agua. Als je geïnteresseerd ben in de Indiaanse cultuur is het misschien een ged idee m San Cristóbal, Ppa 2 f Quebrada Sal, waar elke lcal je wel iets ver hun gemeenschappen en gebruiken kan vertellen. Hewel ze niet vrbereid zijn p teristen, ntvangen ze elke bezeker hartelijk. Het eiland Cln en Bcas stad Op het eiland Cln waar de stad Bcas del Tr gesitueerd is, is er veel te zien. De Caraïbische architecteur die deel uitmaakt van de reginale cultuur, is het eerste wat je zal pvallen. In het binneland zijn er bssen, rivieren, kreken en verblijfselen van een it vervledige fauna en flra. Kenmerkend vr de kust zijn de kraalriffen, mangrvewuden, rtsfrmaties en zeevgels. Bcas del Tr is een stad met karakter. Een wandeling dr de hfdstraat (3de) f in de zijstraten is alsf je teruggaat in de tijd. Een verleden dat p smmige mmenten schitterend was, p andere dan weer decadent...triestig. De architecteur van de udere wningen, met hun Caraïbische stijl, maakt deel uit van de identiteit van Bcas. Zapatillas Key Deze twee mie eilanden zijn gesitueerd p een kraalplatfrm dat -naar de pen zee te - gekenmerkt wrdt dr de brandingsglven die gevrmd wrden dr het breken van de glven p het rif. Zapatillas Keys ligt in het Bastiments Island Natinaal Marine Park. Het staat bekend vr zijn prachtige stranden, kristalhelder water, kraalriffen en kleine, schaduwrijke bssen. Ze zijn genemd naar een vrucht: de zapatila. Het westelijke eiland, Zapatillas Miner is de ccasinele basis van wetenschappers die de grene marineschildpadden bestuderen. Deze en ng andere srten schildpadden leggen tijdens het bredseizen hun eieren p deze stranden. Op Zapatillas Majr is er een Park Rangers Instituut, geleid dr INRENARE (Institut Nacinal de Recurss Naturales Renvables), een agentschap van de regering ter berscherming van de natuurlijke brnnen. De mgeving ntdekken Je tur met de wagen begint in Bcas del Tr stad. Je hebt de keuze in twee rutes. De eerste rute brengt je langs de kust, met een uitzicht p de penzee en dagzmende aardlagen. Verder zijn er kleine stranden en heuvels met typische berderijen te bespeuren. Het wud is immer aanwezig tt je aankmt p het prachtige strand van Bluff, kenmerkend vr de ranje kleur van het zand. Dit is zeker een leuke plek m je dag al zwemmend, surfend en znnend dr te brengen. Misschien zie je k wel witgezichtaapjes. Let wel p vr de sms ruwe zee. Het strand Bluff is k gekend vr het nestelen van schildpadden. Hier werken s nachts grepen vr het behud van deze diersrt dr de nesten en schildpadden vr rfdieren te beschermen. De activiteit staat pen vr teristen. Je kan k kiezen vr de tur naar Bcas del Drag, waar een zandstrand is met kraalriffen, die vr snrkelaars interessant kunnen zijn. Slechts een vijftal minuten hier vandaan ligt Swan Key, waar er een instituut is ter bescherming van de vgels. Tijdens de terugkeer kan je stppen in het midden van het eiland m een bezek te brengen aan Bats Cave.

7 Swan Key en Bcas del Drag Ten Christffel Clumbus vanuit Csta Rica in Panama aankwam, was Bcas del Drag de eerste plaats die hij bezcht en gaf hem deze naam. Hij bereikte deze Admiral Bay (f dr de Indianen Cerabar f Zerabra genemd) via het kanaal dat het hfdeiland met het Clumbus Eiland verbindt. Vandaag de dag is deze archipel een teristische attractie. Hier vind je prachtige stranden en schaduwrijke paden m te wandelen. De kraalriffen zijn een must vr elke snrkelaar. Hspital Pint Hspital Pint is een geslten en kleine plek met een grte diversiteit aan attracties. Teristen kunnen hier duiken en snrkelen in het nabijgelegen rif f uitrusten p het beschermde strand. Er is k mgelijkheid tt wandelen begeleid dr een lcale gids, die je p de kleine, kleurrijke maar k giftige kikkers kan wijzen. Hspital Pint was de plek waar in 1899 het hfdhspitaal van de United Fruit Cmpany gebuwd was, maar deze werd in 1920 vergeplaatst naar Almirante (vasteland). San Christbal Eiland Het eiland van San Cristbal neemt een belangrijke plaats in van de sectr Admiral Bay. De plek is, van de gehele baai, het meest bezcht dr dlfijnen.er zijn k drie belangrijke Indiaanse drpen p dit eiland: San Cristóbal, Bcatrit en Valle Escndid. San Cristóbal is één van de meer belangrijke plaatsen in de regi met elektriciteit (generatr), penbare telefns en een lagere schl. Bcatrit en Valle Escndid zijn van kleinere mvang. Het eiland Bastimients en het Natinaal Maritiem Park Het Maritiem Park bestaat uit de centrale sectr van het eiland Bastiments, Zapatillas Keys, het mliggende water en de mangrves in het zuiden van het eiland. Lng Beach (strand) in het Nrden van dit eiland cncurreert met de stranden aan de keys (rif) dr hun grte en wilde pracht. Hier nestelen zich schildpadden tijdens de maand april tt ktber. De plek is echter niet makkelijk tegankelijk, zwel via de zee f het land dr sterke glven en het feit dat het wud tt tegen het strand kmt. Cntact Infrmatin: El Parais Spanish Schl & Bcas Caribbean Paradise Htel, Ave. E & 6th Street, 50 m frm the Bcas airprt Isla Cln, Bcas Del Tr Tel: , Website: Canada Cntact: Phne: (519)

8 This dcument was created with Win2PDF available at The unregistered versin f Win2PDF is fr evaluatin r nn-cmmercial use nly. This page will nt be added after purchasing Win2PDF.

Wat anderen zeggen over Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken

Wat anderen zeggen over Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken Wat anderen zeggen ver He LinkedIn nu ECHT gebruiken Eindelijk iemand die uitlegt waarm LinkedIn nuttig is. Als een typische Gen X er begn ik gefrustreerd te wrden wanneer ik meer en meer mensen hrde praten

Nadere informatie

ZODAT WE NIEMAND VERGETEN!

ZODAT WE NIEMAND VERGETEN! ZODAT WE NIEMAND VERGETEN! In pdracht van het PlatfrmGGz dr haar werkgrep Langdurige zrg PERSPECTIEF VAN MENSEN IN DE LANGDURIGE VERBLIJFSZORG Visie p kwaliteit van langdurige geestelijke gezndheidszrg

Nadere informatie

Op weg naar betere. klanttevredenheid via de route van klachtenbehandeling

Op weg naar betere. klanttevredenheid via de route van klachtenbehandeling Op weg naar betere Lease Unlimited B.V. klanttevredenheid via de rute van klachtenbehandeling Universiteit Twente Faculteit Management en Bestuur Bachelrpdracht Bedrijfskunde Versie: Eindversie Datum:

Nadere informatie

Sterktes van nu, de kracht van 2015. Sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen voor vrijwillige inzet

Sterktes van nu, de kracht van 2015. Sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen voor vrijwillige inzet Sterktes van nu, de kracht van 2015 Sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen vr vrijwillige inzet MOVISIE Kennis en advies vr maatschappelijke ntwikkeling MOVISIE verzamelt, ntwikkelt en verspreidt kennis

Nadere informatie

Zelf ideeën verzinnen

Zelf ideeën verzinnen Zelf ideeën verzinnen Je zit alleen thuis f met je grepje te zuchten bven het blanc blad. De ideeën willen maar niet kmen. Waar gaat het fut? Misschien wil te snel te cncreet spelletjes bedenken. Misschien

Nadere informatie

Wmo-klanttevredenheidsonderzoek gemeente Losser

Wmo-klanttevredenheidsonderzoek gemeente Losser Wm-klanttevredenheidsnderzek gemeente Lsser De Wm dr de bril van de aanvrager Augustus 2010 Clfn Uitgave I&O Research BV Statinsplein 11 Pstbus 563, 7500 AN Enschede tel. (053) 4825000 Rapprtnummer 2010/

Nadere informatie

DE PROVINCIE MURCIA. Jarenlang hielden de Spanjaarden deze streek geheim voor de rest van Europa.

DE PROVINCIE MURCIA. Jarenlang hielden de Spanjaarden deze streek geheim voor de rest van Europa. 1 DE PROVINCIE MURCIA De provincie Murcia is Spanjes laatste mediterrane schat, amper beïnvloedt door toerisme, waardoor stranden, cultuur en natuur hun authentieke schoonheid behouden hebben. Je kunt

Nadere informatie

- Overeenkomst op afstand: art. 2,21 WMPC

- Overeenkomst op afstand: art. 2,21 WMPC I. CONSUMENTENRECHT: OVEREENKOMSTEN OP AFSTAND = vereenkmsten waarbij de partijen zich vrafgaand aan en bij het sluiten van de vereenkmst niet in elkaars aanwezigheid bevinden. Schema Drie categrieën 1.

Nadere informatie

Vergadertips voor bestuursvergaderingen: Vergader goed maar met mate

Vergadertips voor bestuursvergaderingen: Vergader goed maar met mate Vergadertips vr bestuursvergaderingen: Vergader ged maar met mate In de milieusectr wrdt er heel wat afvergaderd. Meer dan de helft van de werktijd kruipt in vergaderingen, waardr er minder tijd ver blijft

Nadere informatie

een uitgave van Dennis Papegaaienspeciaalzaken al 35 jaar een begrip www.papegaai.nl

een uitgave van Dennis Papegaaienspeciaalzaken al 35 jaar een begrip www.papegaai.nl een uitgave van Dennis Papegaaienspeciaalzaken al 35 jaar een begrip www.papegaai.nl AVI-PLUS PARROT BIX for parrots and parakeets AVI-PLUS EXTRIDED PARROT BOX bevat proteïnen, vitaminen, mineralen en

Nadere informatie

Gedragscode Goed Zorgverzekeraarschap. Bijlage - ZN-11-102

Gedragscode Goed Zorgverzekeraarschap. Bijlage - ZN-11-102 Gedragscde Ged Zrgverzekeraarschap Bijlage - ZN-11-102 Inhudspgave Pag. Vrwrd 3 Deel 1 Cde Ged Zrgverzekeraarschap 4 1.1 Inleiding 4 1.1.1 Verantwrdelijkheden van de zrgverzekeraar 4 1.1.2 Basiswaarden

Nadere informatie

Het beste stukje Spanje

Het beste stukje Spanje Vanaf 385,- per week Het beste stukje Spanje verhuurinformatie voor iedereen die wil meegenieten in onze woning aan de mar menor 2012 P O R T U G A L COSTA DE LA LUZ CÁDIZ MADRID S P A N J E SEVILLA MALAGA

Nadere informatie

een ander stukje spanje verhuurinformatie voor iedereen die wil meegenieten in onze woning aan de costa calida

een ander stukje spanje verhuurinformatie voor iedereen die wil meegenieten in onze woning aan de costa calida een ander stukje spanje verhuurinformatie voor iedereen die wil meegenieten in onze woning aan de costa calida P O R T U G A L COSTA DE LA LUZ CÁDIZ MADRID S P A N J E SEVILLA MALAGA MARBELLA GRANADA COSTA

Nadere informatie

CASA SATORIKI MAR DE CRISTAL, SPANJE

CASA SATORIKI MAR DE CRISTAL, SPANJE CASA SATORIKI MAR DE CRISTAL, SPANJE Appartement aan de Mar Menor en La Manga aan de Costa Calida in Spanje Het 4-persoons appartement Casa Satoriki is gelegen in het stijlvol vakantiecomplex Albatros

Nadere informatie

Eerst de bewustwording, dan de keus

Eerst de bewustwording, dan de keus Themanummer Toerisme Stedenband Groningen - San Carlos Jaargang 15 - nummer 3 - oktober 2012 Duurzaam toerisme Nicaragua: verrassend, veelzijdig en veilig! Vertrouwen in vooruitgang pagina 1 pagina 7 pagina

Nadere informatie

TENERIFE PALM MAR TERRAZAS DEL FARO B21

TENERIFE PALM MAR TERRAZAS DEL FARO B21 TENERIFE PALM MAR TERRAZAS DEL FARO B21 Welkom in Palm Mar, in ons appartement Terrazas del Faro B21. Veel algemene informatie over Tenerife vind je in de talloze reisgidsjes die over de Canarische eilanden

Nadere informatie

Richtlijn. Aspecifieke lage rugklachten

Richtlijn. Aspecifieke lage rugklachten Richtlijn Aspecifieke lage rugklachten Richtlijn Aspecifieke lage rugklachten Clfn Richtlijn Aspecifieke lage rugklachten ISBN 90-76906-58-0 2003, Kwaliteitsinstituut vr de Gezndheidszrg CBO Pstbus 20064,

Nadere informatie

REISDOSSIER ZOMER 2015

REISDOSSIER ZOMER 2015 REISDOSSIER ZOMER 2015 JEKA 2015 INLEIDING In het zuiden van Frankrijk, aan de rand van het "Parc National des Cévennes" stort de Tarn zich van aan zijn bron op 1575 m hoogte als een bergrivier van de

Nadere informatie

ExQuis Destinations. PHUKET, Pearl of the Andaman Sea

ExQuis Destinations. PHUKET, Pearl of the Andaman Sea ExQuis Destinations THAILAND Tekst Jef - foto s Lucia & Benjamin PHUKET, Pearl of the Andaman Sea Thailand wordt onderverdeeld in vijf regio s. Met deze reportage richten we ons op het eiland Phuket dat

Nadere informatie

"Wie geen dromen heeft, heeft evenmin een werkelijkheid"

Wie geen dromen heeft, heeft evenmin een werkelijkheid "Wie geen drmen heeft, heeft evenmin een werkelijkheid" van uit die filsfie zijn wij enkele jaren geleden begnnen met het verkennen van de mgelijkheid vr het rganiseren van een hardlp Marathn, (42 km en

Nadere informatie

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid een handreiking voor risicodragers en hun partners Inhoudsopgave Voorwoord 3 Leeswijzer 4 Inleiding 5 1 Wat kan aanleiding zijn om

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Vrijdag 26 april 2013 22ºC

Vrijdag 26 april 2013 22ºC Zo oud en toch zo modern! Zo traditioneel en toch zo vooruitstrevend! Zo gewoon en toch ook zo excentriek! Zo officieel en toch heel eenvoudig! En vooral zo menselijk.. Vrijdag 26 april 2013 22ºC Na een

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

Overlegplatform Sport voor Allen. Uitbouwen van een lokaal Sport voor Allen beleid

Overlegplatform Sport voor Allen. Uitbouwen van een lokaal Sport voor Allen beleid Overlegplatfrm Sprt vr Allen Uitbuwen van een lkaal Sprt vr Allen beleid Synthesenta werkgrep 1 gedgekeurd dr het Overlegplatfrm Sprt vr Allen p19/12/2005 Op het Overlegplatfrm Sprt vr Allen van 16 december

Nadere informatie

PLAN-MER. i.k.v. ex-ante evaluatie Programma EFRO 2014-2020 Kennisgeving/ontwerprapport

PLAN-MER. i.k.v. ex-ante evaluatie Programma EFRO 2014-2020 Kennisgeving/ontwerprapport PLAN-MER i.k.v. ex-ante evaluatie Prgramma EFRO 2014-2020 Kennisgeving/ntwerprapprt COLOFON Opdracht: Plan MER i.k.v. ex-ante evaluatie prgramma EFRO 2014-2020 Kennisgeving / ntwerp-mer Opdrachtgever:

Nadere informatie

MARMARİS ARMUTALAN İÇMELER BELDİBİ AKYAKA GÖKOVA TURUNÇ BOZBURUN MARMARIS TOERISME VERENIGING

MARMARİS ARMUTALAN İÇMELER BELDİBİ AKYAKA GÖKOVA TURUNÇ BOZBURUN MARMARIS TOERISME VERENIGING MARMARİS ARMUTALAN İÇMELER BELDİBİ AKYAKA GÖKOVA TURUNÇ BOZBURUN M A R T A B MARMARIS TOERISME VERENIGING H EMarmaris: Kruispunt van de Egeïsche- en Middellandse Zee en deel van de Middellandse zee, tussen

Nadere informatie

Hinder door geluid van windturbines

Hinder door geluid van windturbines TNO-rapprt 2008-D-R1051/B Dsis-effectrelaties p basis van Nederlandse en Zweedse gegevens Milieu en Leefmgeving Van Murik Brekmanweg 6 Pstbus 49 2600 AA Delft www.tn.nl T +31 15 269 68 02 F +31 15 276

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

De pedagogisch medewerker. Hoofdstuk 10

De pedagogisch medewerker. Hoofdstuk 10 124 De pedagogisch medewerker Samira, Mina en Elsje (allemaal 9 jaar) zijn buiten met het springtouw bezig. Twee draaien aan het koord en één springt. Pedagogisch medewerker Anne ziet dat Elsje bijna nooit

Nadere informatie