Vrijblijvende Offerte IRPF. voor de aangifte Inkomstenbelasting Spanje Renta Residentes voor Nederlandstaligen wonende in Spanje.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrijblijvende Offerte IRPF. voor de aangifte Inkomstenbelasting Spanje Renta Residentes voor Nederlandstaligen wonende in Spanje."

Transcriptie

1 Vrijblijvende Offerte IRPF voor de aangifte Inkomstenbelasting Spanje Renta Residentes voor Nederlandstaligen wonende in Spanje Jaar 2016

2 Geachte heer/ mevrouw, Iedereen die meer dan 183 dagen in Spanje woont is fiscaal resident in Spanje en moet jaarlijks voor eind juni uit eigen beweging aangifte inkomstenbelasting in Spanje doen (over het vorige kalenderjaar). Ook als u dus niet specifiek een residencia heeft aangevraagd in Spanje, maar wel gedurende meer dan 183 dagen in Spanje woont, bent u voor de Spaanse fiscus automatisch fiscaal resident. Een dergelijk situatie doet zich ook voor als u meer dan 183 dagen in Nederland woont, want dan bent u automatisch fiscaal woonachtig in Nederland. Deze offerte is bestemd om voor u de werkzaamheden te doen voor de Spaanse aangifte inkomstenbelasting indien u dus meer dan 183 dagen in Spanje verblijft. Als u minder dan 183 in Spanje verblijft maar wel onroerend goed bezit, moet u een andere aangifte doen, zie onze website onder NRPF. Deze offerte kent meerdere mogelijkheden en tarieven, afhankelijk van de aard en ingewikkeldheid van de aangifte. U moet aangifte IRPF doen: Als uw bruto inkomen uit arbeid in Spanje bij maximaal één werkgever hoger is dan of als uw bruto inkomen uit arbeid in Spanje hoger is dan Euro en u voor meerdere werkgevers heeft gewerkt of als uw inkomen uit sparen, beleggen, of verzekeringen meer is dan per jaar of als u inkomen uit het buitenland (dus bijvoorbeeld Nederland of België) ontvangt in de vorm van salaris, AOW, pensioen, uitkeringen, rente, dividend, huurinkomsten etc.) Als u dus inkomen buiten Spanje heeft moet u ALTIJD aangifte IRPF doen De bovenstaande opsomming geeft dus steeds aan het woordje of, hetgeen betekent dat u altijd aangifte moet doen als één van de genoemde situaties van kracht is. In de Spaanse aangifte inkomstenbelasting (IRPF) moeten ALLE inkomensbestandsdelen uit de gehele wereld (wereldinkomen) opgegeven worden, dus ook alle inkomsten uit Nederland, België, Spanje etc. Ook een overheidspensioen zoals het ABP moet opgegeven worden, zelfs als daar al in Nederland belasting is ingehouden. Wij zorgen er voor dat het in Nederland ingehouden belastingdeel, door de Spaanse fiscus verrekend zal worden.

3 WIE ZIJN WIJ? Accountnet is een Gestor-, Accountants- en Belastingadvieskantoor voor Nederlandstaligen in Spanje. Ons kantoor bestaat al meer dan 37 jaar, waarvan ruim 20 jaar in Spanje. Daarnaast zijn er advocaten, financieel specialisten, specialisten op het gebied van erfrecht, vermogensadvies, internet beheer, auditing, pensioenzaken, personeel en salaris administratie bij ons werkzaam of verbonden. Alle diensten die wij verlenen aan bedrijven, gaan uit van ons eigen boekhoud pakket Accountnet-Online, zodat onze adviseurs direct inzage kunnen hebben in uw financiële gegevens en van daaruit hun adviezen en diensten optimaal aan u kunnen verlenen. Bij particuliere klanten stellen wij altijd een basis dossier samen. Door deze opzet, kunnen wij u snel en deskundig van dienst zijn, zonder dat wij zoals bij andere adviesbureaus, eerst de gegevens van u of anderen moeten opvragen. Onze adviseurs voldoen allen aan de hoogste normen en opleidingseisen en werken volgens de gedragscodes en de Algemene Voorwaarden van Accountnet. Werken met Accountnet is kiezen voor een organisatie met deskundige professionele adviseurs en een uniek en betrouwbaar administratiesysteem. De medewerkers van Accountnet zijn allen bekwaam binnen hun vakgebied en spreken Nederlands, Engels, Duits en natuurlijk Spaans. Voor de typisch Spaanse aangelegenheden hebben wij een aantal Spaanse specialisten voor ons werken, o.a. op gebieden als salarisadministratie, specifiek toegepast Spaans belastingadvies en juridische zaken.

4 ACCOUNTNET levert een compleet dienstenpakket voor particulieren, ondernemers en instellingen op administratief, financieel, juridisch, fiscaal en management gebied, zoals: Online boekhouding waarbij u uw eigen administratie in 32 talen kunt voeren. Verzorging van uw gehele administratie door Accountnet tegen een vaste overeengekomen prijs. Opstellen van jaarrapporten en fiscale bedrijfsbelastingaangiften. Oprichten van bedrijven, zoals SL, SA, firma of buitenlands filiaal (Sucursal) inclusief alle inschrijvingen, notariskosten, belastingen, registratiekosten, dus tegen een All-In prijs. Business Scans, waarbij alle zwakke punten van een bedrijf duidelijk naar voren komen. Alle belastingaangiften en adviezen Bedrijfsovername, fusie, samenwerking, sluiting en reorganisatie. Persoonlijke financiële fiscale en juridische advisering. Volledige juridische en fiscale begeleiding bij aankoop of verkoop van onroerend goed. Alle gestor werkzaamheden voor particulieren en ondernemers. Naast onze vaste medewerkers werkt Accountnet met geassocieerde specialistische partners, zoals : Spaanse fiscale experts, Personeels- en salarisspecialisten, Erfrecht deskundigen Specialistische juristen Notarissen Onroerend goed experts zowel Spaanse als Nederlandse advocaten

5 Offerte voor de aangifte IRPF (inkomstenbelasting) Basis aangifte Deze aangifte is bestemd voor mensen die inkomen hebben, vanuit alleen AOW, pensioen, of salaris vanuit Spanje inclusief opgave inkomsten van rente of interest. Dit tarief is alleen van toepassing als u duidelijke (digitale) overzichten aanlevert en onze vragenlijst duidelijk heeft ingevuld. Dit tarief is tevens van toepassing voor het controleren van de Borrador van de Spaanse fiscus (Borrador is een overzicht van de bij de fiscus bekende inkomens gegevens over een bepaald jaar) Basis aangifte tarief ,- Uitgebreide aangifte Deze aangifte is bestemd voor mensen die naast het hierboven genoemde inkomen ook andere inkomsten hebben zoals inkomen uit onroerend goed, beleggingen in aandelen, obligaties, of beleggingsfondsen. (exclusief grote beleggingsportefeuilles of lijfrentes) Dit tarief is alleen van toepassing als u duidelijke (digitale) overzichten aanlevert en onze vragenlijst duidelijk heeft ingevuld. Uitgebreide aangifte ,- Complexe aangifte Deze aangifte is bestemd voor mensen die naast het onder uitgebreide aangifte genoemde ook inkomsten hebben uit grote beleggingsportefeuilles of lijfrenten, of andere speciale financiële producten of speciale fiscale regelingen of die schenkingen hebben gedaan / ontvangen of onroerend goed in dat jaar hebben verkocht of andere hiervoor niet genoemd zaken die de aangifte complexer maken Dit tarief is ook van toepassing indien u geen duidelijke (digitale) overzichten aanlevert of onze vragenlijst niet (geheel) heeft ingevuld. Ook bij inlevering na 15 mei (dus te late inlevering) is dit tarief van toepassing. Ook voor aangiften met betrekking tot voorgaande jaren is dit tarief van toepassing. Voordat wij een dergelijke aangifte invullen treden wij in overleg met u, zodat u niet voor verrassingen komt te staan Complexe aangifte ,- per uur Gezamenlijke aangifte Wanneer er een gezamenlijke aangifte gedaan moet worden of een aangifte voor echtgenoten dan ontvangt de echtgenote een korting van 40% op de tarieven voor de basis of uitgebreide aangifte. De bovenstaande kosten zijn exclusief een eenmalige kosten bijdrage voor de opening van uw dossier en de verzameling van de basisgegevens ad 50,- (alleen voor de eerste keer bij nieuwe klanten). U ontvangt van ons altijd een voorschotnota, behalve wanneer u een VIP servicecontract heeft. In het geval van een VIP service contract ontvangt u ook 10% korting (Zie onze website) Alle tarieven zijn exclusief IVA / BTW ad 21%.

6 Werkwijze en garantie Als u een nieuwe klant bent, openen wij eerst een dossier, waarin wij al uw basis gegevens vermelden, zodat wij die nu en in de toekomst steeds weer kunnen gebruiken. Uw gegevens worden ook in ons clientportal systeem geplaatst van waaruit wij u tijdig kunnen herinneren wanneer u weer belasting moet aangeven Ook sturen wij u periodiek wanneer daar aanleiding toe is, het laatste nieuws op het gebied van de belastingen voor particulieren in Spanje. De aangifte procedure gaat als volgt: Wij sturen u een vragenlijst waarin u kunt vermelden wat uw inkomsten waren. U kunt ook de vragenlijst gedeeltelijk leeg laten en slechts de betreffende stukken bijvoegen (liefst digitaal) Na retour ontvangst van uw ingevulde vragenlijst met bijlagen, controleren wij uw gegevens aan de hand van een eventuele borrador van de Spaanse fiscus, stellen wij een concept rapport in het Nederlands op en sturen dat aan u ter controle op, zodat u in duidelijk Nederlands kunt zien of wij alles wat u heeft opgegeven juist verwerkt of aangepast hebben. U kunt op dat moment nog aanvullingen, opmerkingen en correcties maken. Natuurlijk kunt u ook een afspraak met ons maken voor nader (telefonisch) overleg. Na uw goedkeuring stellen wij het definitieve rapport op en verzorgen wij de Spaanse aangifte U ontvangt ten slotte van ons het definitieve rapport, met daarin de te betalen of terug te ontvangen belasting en de bewijzen van de gedane aangifte bij de Spaanse fiscus. Deze methode is de meest duidelijke en juiste voor onze Nederlandstalige klanten en bevat naast de bovengenoemde controle punten ook nog interne controlepunten. Dat een dergelijke uitgebreide werkmethode met de daarbij behorende extra Nederlandstalige rapporten wellicht iets duurder uitkomt, dan bij de Spaanse gestor op de hoek moge duidelijk zijn, echter elke vergelijking met een Spaanse gestor gaat in het geheel niet op. Extra kosten voor het uitzoeken van missende stukken, extra sorteerwerk of het oplossen van niet voorziene problemen of controles worden apart belast. Bij controle van de fiscus of het oplossen van problemen of fouten van onze kant, worden u geen extra kosten berekend. Als de controle of problemen het gevolg zijn van fouten of onjuiste opgaven van uw kant worden de extra kosten natuurlijk wel aan u doorberekend.

7 Dossier gegevens Voor het samenstellen van het basis dossier hebben wij eenmalig de volgende gegevens nodig: Persoonlijke gegevens in de vorm van een kopie paspoort of toeristenkaart van u, uw partner en uw kinderen en daarnaast van iedereen die ouder is dan 14 jaar een kopie van het residentiebewijs met NIE nummer. Opgave van inwonende kinderen jonger dan 25 jaar en eventueel inwonende ouders die u verzorgt, indien deze minder dan 8000 Euro inkomen hebben. Naam, adres gegevens en natuurlijk uw telefoongegevens en eventueel die van uw partner, alsmede uw adres. Bankrekening. Zorg er voor dat wij altijd over uw recente bankrekening beschikken, zodat er geen fouten of misverstanden ontstaan bij de aangifte. De fiscus zal het te betalen of terug te ontvangen bedrag altijd opnemen van of storten op de door ons opgegeven bankrekening. Benodigde gegevens voor de aangifte Wij sturen u een vragenlijst voor elke aangifte die wij moeten doen voor u. U kunt deze vragenlijst ook direct downloaden van onze website. Bij de vragenlijst vragen wij u om de nodige bijlagen te voegen, zoals: Kopie aangifte van het vorige jaar, als wij niet de aangifte voor u in dat jaar gedaan hebben inclusief eventuele bezwaarschriften of afwijkingen die u van de Spaanse fiscus ontvangen heeft met betrekking tot die aangifte. Kopie van de borrador, het document dat u van de Spaanse fiscus heeft ontvangen, of heeft gedownload van hun website. Jaaroverzichten van uw werkgever, of pensioeninstelling, of verzekeringsmaatschappij of andere (sociale) instelling waar u inkomen van ontving in het vorige jaar. Overzicht van inhoudingen van sociale premies die u in Spanje of het buitenland heeft betaald. Jaaroverzicht van ABP of een andere instelling waar u rijkspensioen van heeft ontvangen en waar reeds loonbelasting is ingehouden. Jaaropgaven van banken of verzekeringsmaatschappijen waar u vorig jaar rente heeft ontvangen, of ontvangen dividenden of uitkeringen van obligaties. Jaaropgave van instellingen waar u een beleggingsportefeuille had zoals, Bink, Alex en dergelijke instellingen, kan dus ook uw bank zijn (private banking) Overzicht van winsten en verliezen gemaakt op aandelen, opties of obligaties. Overzicht van alle andere ontvangsten zoals geldprijzen, uitkeringen, schenkingen Overzicht van betaalde premies aan spaarsystemen, pensioenen, levensverzekeringen, invaliditeitsverzekeringen, lijfrenten etc. Bij een huurhuis een kopie van het huurcontract met gegevens van de verhuurder inclusief het betreffende NIE of CIF nummer Gegevens als u schenkingen heeft gedaan Gegevens met betrekking tot eventuele koop of verkoop van onroerend goed Inkomsten gegevens m.b.t. verhuur van onroerend goed (ook in het buitenland) Betaalbewijs van de onroerend goedbelasting (IBI) van al uw onroerend goed in Spanje Hypotheek gegevens van uw onroerend goed in Spanje

8 Duur of goedkoop Accountnet is zeker niet het goedkoopste kantoor in Spanje, echter wij bieden u een aantal voordelen ten opzichte van Spaanse accountants of gestorias, namelijk: Accountnet spreekt uw eigen taal en natuurlijk ook perfect Spaans, zodat wij optimaal met u kunnen communiceren Accountnet heeft een frontoffice en een backoffice. Binnen het frontoffice werken alleen Nederlandse medewerkers die u met al uw problemen en vragen in uw eigen taal helpen en vervolgens die werkzaamheden die zij zelf niet af kunnen handelen doorgeven aan de afdeling backoffice, waarbij zij altijd uw contactpersoon blijven en de betreffende werkzaamheden blijven coördineren en bewaken. Enige malen per jaar ontvangt u van ons informatie over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de Spaanse en Nederlandse belastingen en de mogelijkheden tot belastingbesparing. Bij Accountnet werken Universitair afgestudeerde specialisten om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Wij nemen uw opdracht serieus en zorgen er voor dat uw belangen optimaal behartigd worden en niet met de Spaanse slag wordt afgedaan. Accountnet heeft een eigen kwaliteitssysteem met handboek conform ISO Als klant van Accountnet ontvangt u regelmatig onze nieuwsbrieven, waardoor u optimaal wordt geïnformeerd over de nieuwe regelingen in Spanje op fiscaal, sociaal, administratief en financieel gebied. Overigens ontvangt u ook nog eens 10% extra korting, indien u een VIP service contract voor particulieren bij Accountnet heeft.

9 Ons dienstenpakket VIP service contract Het geheim van een onbezorgd genot van uw kostbare bezit en uw verblijf in Spanje is gelegen in de totaal begeleiding vanuit een betrouwbare organisatie die zowel vloeiend Spaans spreekt alsmede uw eigen taal, zodat al uw problemen voor u worden opgelost. Zo'n organisatie is Accountnet. Zowel voor permanente bewoners als voor eigenaren die (nog) in Nederland of België wonen is dit een uitkomst. Met een VIP service contract kunt u Accountnet inschakelen voor tal van zaken, zoals: regelen van alle administratieve zaken met de Spaanse instanties, assisteren en afhandelen van alle belastingzaken adviseren in zaken als testamenten, erfrecht, fiscale planning en financiële zaken adviseren en begeleiden bij aankoop, verkoop of huur. assistentie bij aankoop van goederen, zoals een auto, meubelen etc. assistentie bij inschrijven bij gemeente, aanvragen NIE nummer, Europees register overschrijven, aansluiten en oplossen van problemen met elektra, water, gas, telefoon, internet. oplossen van problemen van welke aard dan ook in verband met het leven in Spanje, vertegenwoordiging bij vergaderingen van urbanisaties e.d. begeleiding bij artsen of bij opname in ziekenhuis, afhandeling en assistentie bij overlijden tijdige aangifte van de diverse Spaanse en eventueel ook Nederlandse belastingen zorgen dat reparaties of onderhoud snel worden afgehandeld door betrouwbare loodgieters, elektriciens, klusjesmannen, zwembadonderhoud, tuin onderhoud en vele andere zaken (wij voeren deze werkzaamheden niet uit; zoeken dus alleen voor u naar in aanmerking komende bedrijven) U gebruikt Accountnet dus als uw persoonlijke assistent, waarbij alle problemen voor u worden opgelost. In de praktijk heeft u een volledige organisatie tot uw beschikking, die voor u werkzaam is in zowel de Spaanse als Nederlandse taal, afhandeling van allerlei soorten klachten, communicatie met overheid, nutsbedrijven, etc. controle op de uitvoering van door u aangestelde werklieden, aannemers, invoeren van uw auto, belastingaangifte, postservice, voorbereiden van een testament, begeleiding bij ziekenhuisopname, overlijdensafhandeling,

10 optreden als fiscaal vertegenwoordiger, testamentair executeur, bemiddeling bij geschillen welke in verband staan met het verblijf en bewoning in Spanje. Het systeem werkt als een "knipkaart". U betaalt voor de Personal Assistant Service 500 Euro (ecl IVA / BTW) en krijgt daarvoor 550 Euro te besteden binnen dit contract. U ontvangt dus direct 10% extra geld om te besteden, zodat u dus 10% korting ontvangt op onze tarieven. Als uw saldo verbruikt is, beslist u of u wel of niet een nieuw abonnement wilt afsluiten. U bent daar volkomen vrij in en heeft geen opzegtermijn. Schakelt u Accountnet vaak in, dan is het abonnement snel op. Bent u echter zuinig met de besteding van deze werkeenheden, dan kunt u voor dit bedrag voor een langere periode (meerdere jaren) gebruik blijven maken van deze service. Deze service is dus geen jaarcontract, maar een verbruiksabonnement, dat over meerdere jaren kan lopen. Vanuit dit service abonnement kunnen de eventueel verzorgde belastingaangiftes, postservice en andere diensten eveneens worden afgeboekt. Zelfs uw abonnement op Spanje Help Desk kan van dit saldo afgeboekt worden, zodat u in al die gevallen een korting krijgt van 10%. Meerdere organisaties en bedrijven hebben deze service geïmiteerd, niemand heeft deze service kunnen evenaren.

11 Gestoria Een Gestor is een algemene consultant die je leven in Spanje veel gemakkelijker kan maken. Werkend vanuit een kantoor dat bekend staat als een gestoría, fungeert hij of zij als een tussenpersoon tussen u en de verschillende officiële instanties. Hij of zij weet hoe de vele lokale en andere overheidsorganisaties werken en is meestal in staat om aanvragen, vergunningen of documenten veel sneller te verkrijgen of af te handelen dan dat u dat zelf zou kunnen, zelfs als u vloeiend Spaans spreekt. Elke Spaanse stad heeft een of meer gestors. Ze zijn een noodzakelijk onderdeel van het leven omdat de Spaanse regering en ambtenaren berucht zijn om hun trage en uiterst moeilijke manier van werken. Bureaucratische procedures zijn uiterst complex en worden slaafs opgevolgd, volgens de letter van de wet. In plaats van zelf te worstelen met deze bureaucraten kunt u beter achterover leunen en toezien hoe de Gestor de ambtelijke draak temt. Onze gestors zijn goed ingevoerd in het Spaanse systeem en werken efficiënt, en stellen het belang van de cliënt voorop. Als u niet woonachtig bent in Spanje, of niet perfect Spaans spreekt, dan is een Gestor een absoluut vereiste, om namens u als uw vertegenwoordiger in Spanje op te treden, zodat problemen tijdens uw afwezigheid adequaat opgelost worden en te zorgen dat u geen grote problemen krijgt met de zeer agressieve en ambtelijke Spaanse overheid. De gemiddelde Spanjaard zou het niet proberen om bepaalde vergunningen of licenties te verkrijgen zonder gebruik van een Gestor. Dus waarom zou u als buitenlander proberen te overleven zonder gebruik te maken van een Gestor? Typische zaken waarvoor u een gestor nodig kan hebben om uw zaken te regelen zijn: Belastingen: Verwerking, aangifte en advies ter zake van de inkomens- en vermogensbelasting voor zowel ingezetenen(residenten) als niet-ingezetenen in Spanje. Betaling van lokale belastingen zoals onroerend goed belasting (IBI), afvalheffingen, en de motorrijtuigenbelasting voor Spaanse voertuigen. Accountnet heeft gespecialiseerde Belastingadviseurs in dienst voor zowel de Spaanse als de Nederlandse belastingen. Aankoopbegeleiding: Een Gestor kan alle werkzaamheden voor de overdracht van onroerend goed, inclusief de controles van de diverse registers, controle op hypotheken en schulden, juridische voorbereiding, fiscale afhandeling en alle andere nodige werkzaamheden doen die vereist zijn om de aankoop van een woning of grondstuk goed af te handelen. Bij juridische problemen schakelt de gestor van ons automatisch de met ons werkende advocaat en of onroerend goed deskundige in. Testamenten: Uw Gestor kan u advies geven over een op te stellen testament en de gehele voorbereiding van een testament voor u verzorgen, inclusief de opstelling van de concept akte welke voor de notaris gepasseerd zal worden. Accountnet doet dat altijd in samenwerking met de specialisten en notarissen van Hak, Rein & Vos.

12 NIE nummer: De gestor zorgt voor uw fiscaal nummer als buitenlander in Spanje (NIE nummer). U heeft dit nummer nodig bij elke belangrijke transactie. Zonder NIE nummer kunt u geen huis kopen of huren, geen auto kopen, geen meubelen kopen, geen grote aankopen doen, u niet inschrijven bij een gemeente; kortom u heeft dit nummer overal in Spanje voor nodig. Onze gestors zullen u ook helpen bij het verkrijgen van een verblijfsvergunning of een certificering als Europese burger. Voertuigen: Wij kunnen zorgen voor de wijziging als eigenaar van een voertuig, de import van een voertuig (kan zelfs zonder importheffing, als u voldoet aan de verhuis eisen van Spanje), of het verkrijgen of verlengen van een Spaans rijbewijs. Wij doen dit overigens alleen voor onze eigen klanten, die ook onze andere diensten gebruiken en een VIP abonnement hebben. Voor losse klanten kunnen wij deze werkzaamheden helaas niet uitvoeren. Verzekering: De met ons samenwerkende verzekeringsadviseur kan u verzekeringsadviezen geven over de verzekering van uw huis, auto, aansprakelijkheid, rechtsbijstand of pensioen. Wij sluiten zelf geen verzekeringen af. Vergunning: Uw Gestor kan ook zorgen voor de nodige vergunningen en licenties, van een vis-, geweer-, of jacht vergunning, tot een openingsvergunning voor bedrijf of beroep. Bedrijf: Als u besluit om een bedrijf op te richten, dan is naast de accountant, advocaat of bedrijfsadviseur, de gestor noodzakelijk om te zorgen voor de nodige vergunningen en licenties, en u advies te geven over het aantrekken van personeel, het aangaan van de arbeidsovereenkomst en het betalen van sociale premies. Naast de hierboven genoemde onderwerpen zijn er tal van zaken waarbij uw gestor u van dienst kan zijn om u informatie te verschaffen of praktische adviezen te geven voor het oplossen van de diverse administratieve problemen die voorkomen in het dagelijks leven.

13 Overig belastingwerk voor particulieren in Spanje Voortvloeiend uit de werkzaamheden van onze accountancy diensten hebben wij natuurlijk erg veel te maken met diverse belastingen. Naast het verzorgen van alle belastingzaken voor bedrijven en de ondernemer verzorgen wij dan ook de belastingzaken voor vele particulieren. Wij kunnen voor particulieren de volgende belastingen verzorgen: Inkomstenbelasting voor residenten (Renta residentes IRPF) Opgave vermogen buitenland voor residenten (model720) Vermogensbelasting aangifte voor residenten Belastingaangifte voor niet residenten Renta Non Residentes Aangiften van successie en schenking Aanmelding bij belastingdienst van bedrijven en particulieren Aanmeldingen voor IBI (onroerend goed belasting) motorrijtuigbelasting Aanmelding als autonomo (zelfstandige) En vele andere fiscale aangifte- en advies werkzaamheden, zoals adviseren in de keuze van fiscaal residentschap (in Spanje of in Nederland), financiële of fiscale planning. Accountnet treedt voor de meeste van haar klanten op als fiscale vertegenwoordiger. Voor onze Nederlandse cliënten kunnen wij hier in Spanje ook de belasting aangiften voor Nederland verzorgen.

14 Deskundige hulp Accountnet is aangesloten als expert bij Spanje Help Desk ( waar ook andere goede en betrouwbare adviseurs en specialisten bij aangesloten zijn. Deze staan indien u lid / abonnee van Spanje Help Desk bent klaar om u antwoord te geven op alle mogelijke vragen met betrekking tot het wonen en werken in Spanje. Daarnaast is Accountnet uw sparringpartner en adviseert op uw verzoek over een veelheid van zaken. Accountnet kan natuurlijk ook zorgen voor de benodigde vergunningen en eventuele diploma's laten homologeren. En last but not least is Accountnet de aangewezen partner in Spanje voor bedrijven, ondernemers en zelfstandige beroepsbeoefenaren. Ook helpen we u bij uitvoerende aangelegenheden waaronder oprichting van een bedrijf in Spanje (eenmanszaak, SL, SA of andere zakenvorm) of het structureren van samenwerkingsverbanden. U de zon...wij de zorgen

15 Ik zou u graag hartelijk welkom willen heten als gewaardeerd klant van Accountnet. Graag laat ik u op ons kantoor zien hoe eenvoudig en snel Accountnet werkt en hoe u vanaf elke plaats en op elk tijdstip van de dag ons kantoor kunt raadplegen. Ook leg ik u dan uit hoe wij u kunnen helpen, zowel bij vragen over Accountnet als bij uw belastingzaken of andere problemen. Indien nodig introduceer ik u graag bij onze experts op fiscaal, juridisch, bedrijfseconomisch of financieel gebied. Telef

16 BIJLAGEN Gedragscode Accountnet Algemene Voorwaarden Accountnet

17 Gedragscode Accountnet Alle onderdelen van Accountnet(hierna te noemen Accountnet), zowel de met Accountnet samenwerkende onafhankelijke makelaars, gestorias, advocaten, adviseurs of overige leveranciers van diensten of materialen, als de medewerk(st)ers op de eigen Accountnet kantoren, streven ernaar om hun cliënten de best mogelijke diensten te bieden met een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. Het langetermijnbelang van de cliënt en de bereidheid om samen te werken zijn hierbij kenmerkende uitgangspunten. Deze opstelling brengt met zich mee, dat Accountnet zichzelf hoge normen oplegt voor haar optreden naar cliënten, partners, medewerkers en de samenleving. Algemeen De wijze waarop Accountnet in de wereld wil staan, wordt in hoge mate bepaald door vier grondslagen, die de basis vormen van de dienstverlening van Accountnet aan haar cliënten, te weten: 1. Respect Accountnet werkt samen op basis van respect, waardering en betrokkenheid. 2. Integriteit Accountnet wil in haar handelen eerlijk, oprecht, zorgvuldig en betrouwbaar zijn. 3. Professionaliteit Accountnet is haar cliënten van dienst met hoogwaardige kennis en faciliteiten. Het is haar streven de kwaliteit op een hoog peil te houden en haar diensten op efficiënte wijze ter beschikking te stellen. 4. Duurzaamheid Accountnet wil bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving in economische, sociale en ecologische zin. De betekenis van deze grondslagen in de praktijk De vier grondslagen zijn richtinggevend voor de wijze waarop Accountnet haar cliënten tegemoet treedt en waarop zij zich tot haar omgeving verhoudt; ook haar interne functioneren wordt daardoor bepaald. Het gedrag van Accountnet is dan ook herkenbaar aan de hand van de volgende kenmerken. Cliënten en relaties Accountnet behandelt haar cliënten en relaties met respect en verwacht dat de met haar samenwerkende relaties, zoals onafhankelijke adviseurs, agenten, leveranciers, en haar cliënten dit ook doen. Accountnet zal de relatie verbreken met partijen die zich niet respectvol gedragen, aangezien dit altijd zal leiden tot verstoorde relaties en een goede samenwerking in de toekomst in de weg zal staan. Door het constant verbeteren van haar service en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten wil Accountnet de belangen van haar cliënten behartigen. De betekenis van het product of de dienst - de functie en de toegevoegde waarde - zoals deze door de cliënt wordt ervaren, staat bij Accountnet voorop. Integriteit is voor Accountnet een bestaansvoorwaarde. Iedere handeling of medewerking aan een handeling die afbreuk doet aan de integriteit wordt achterwege gelaten. In relaties met cliënten staat betrouwbaarheid van Accountnet voorop. Daarom wordt gestreefd naar openheid, overleg, geloofwaardigheid en consistentie. Accountnet streeft naar een lange termijnrelatie met de cliënt; zij is zich bewust van haar verantwoordelijkheid jegens de cliënt, die moet kunnen rekenen op een loyale opstelling van Accountnet. Helderheid over tarieven en condities is het uitgangspunt; in contracten zullen geen onduidelijke en verborgen clausules worden opgenomen. Het onder druk zetten van de cliënt wordt vermeden: Accountnet onthoudt zich van het hanteren van oneigenlijke (ver)koopmotieven en methoden.

18 Accountnet hecht groot belang aan het oordeel van haar cliënten over de dienstverlening. Zij stelt zich hiervoor nadrukkelijk open en neemt dit mee in haar besluitvorming. Accountnet zal geen handelingen verrichten die tot doel hebben de overheden, de fiscale autoriteiten of derden te misleiden. Evenmin zal zij eraan meewerken dat diensten worden verleend met betrekking tot uit misdrijf verkregen gelden. De vertrouwelijkheid van cliëntgegevens wordt gewaarborgd. Gegevens van en over cliënten, medewerkers en Accountnet worden vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld. Nimmer zal Accountnet privé informatie betreffende haar cliënten aan derden overdragen op welke wijze dan ook, behalve indien dit in het belang van de cliënt noodzakelijk is, bijvoorbeeld in geval van verzekeringsaanvragen of krediet aanvragen, echter zulks altijd alleen met toestemming van de cliënt. In interne en externe contacten wordt - zonder persoonlijk belang - deskundig, eerlijk en betrouwbaar gehandeld. Alle handelingen zijn direct of indirect gericht op het realiseren van een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding van onze producten en diensten. Soberheid is het uitgangspunt voor de bedrijfsvoering. Accountnet ervaart een grote verantwoordelijkheid voor de continuïteit van haar dienstverlening. De middelen en belangen die haar door haar cliënten zijn toevertrouwd vereisen de hoogste zorg. Een gezond bedrijfseconomisch functioneren verschaft daarvoor de noodzakelijke basis. Accountnet acht het van belang dat alle delen van de samenleving toegang hebben tot haar diensten. Zij sluit geen personen uit van haar dienstverlening, anders dan op basis van kredietwaardigheid en moraliteit of een gemis aan respect. Accountnet respecteert de lokale cultuur, gebruiken en opvattingen en richt zich daarnaar voor zover deze niet strijdig zijn met haar doelstelling en waarden. Interne relaties Accountnet is een samenstel van onderdelen die erop gericht zijn cliëntwaarde te leveren. Collegiale relaties en een goede samenwerking tussen deze groepsonderdelen met respect voor elkaars specialismen en domeinen - zijn vanzelfsprekende uitgangspunten voor het realiseren van een hoogwaardige dienstverlening. Medewerkers binnen Accountnet worden met respect tegemoet getreden: volwassen, open en betrokken. Zij krijgen volop de ruimte om zich in hun functie te ontwikkelen. Accountnet wil zorgen voor een goed klimaat waarin medewerkers zich kunnen ontplooien. Bij de werving zal erop worden toegezien dat nieuwe krachten de potentie hebben om zich binnen Accountnet te ontwikkelen en toegevoegde waarde te leveren. In relaties met medewerkers vormen betrouwbaarheid en zorgvuldigheid het uitgangspunt. Daarvoor zijn openheid, overleg en het nakomen van afspraken essentiële elementen. Integer handelen vereist, dat een ieder zich onthoudt van misbruik van kennis en mogelijkheden die de functie binnen Accountnet biedt. Professionaliteit vereist dat wet- en regelgeving, interne voorschriften, richtlijnen en afspraken door alle medewerkers en agenten worden nageleefd. Samenwerking en teamgeest zijn bepalend voor het succesvol werken binnen Accountnet. Deze gedragscode bevat de hoofdlijnen van de wijze waarop binnen Accountnet wordt gedacht en gehandeld. Waarborging naar de cliënt. Teneinde deze gedragscode op een juiste en professionele wijze ten uitvoer te brengen, heeft Accountnet voor haar medewerkers en samenwerkende partners een kwaliteitshandboek opgesteld, waar een ieder zich aan heeft te houden, zodat de dienstverlening vanuit Accountnet op een uniforme en kwalitatief hoogstaande wijze wordt uitgevoerd. Deze gedragscode is opgesteld om de sinds jaren bestaande goede naam van Accountnet te waarborgen.

19 ALGEMENE VOORWAARDEN ACCOUNTNET PER 1 APRIL GEBRUIKTE BEGRIPPEN: 1.1. Met Accountnet wordt bedoeld Accountnet Gestor & Accountancy Services S.L. of Accountnet Internet Media S.L., beiden vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid, naar Spaans recht (S.L.), beide gevestigd te Alfaz del Pi Alicante Spanje. De hierboven genoemde vennootschappen gebruiken de volgende websites om hun diensten te verlenen of bekend te maken. Het betreft de websites en Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op zowel de genoemde websites als de betreffende vennootschappen Met Cliënt wordt bedoeld de opdrachtgever, welke opdracht tot het verrichten van werkzaamheden of diensten heeft gegeven. 1.3 Met factuur wordt bedoeld de rekening die opgemaakt wordt, na afronding van het werk, resp. bij het aangaan van een contract, resp. de maandelijkse verplichting tot betaling van een bedrag, welke ontstaat uit een overeenkomst aangegaan tussen Accountnet en de Cliënt. 1.4 Onder overeenkomst wordt verstaan een door Accountnet en Cliënt overeengekomen opdracht inzake dienstverlening, advisering, een abonnement, de levering van Internet- en onlinediensten, of het verrichten van werkzaamheden of de levering van producten. 1.5 Met Accountnet-online wordt een web applicatie bedoeld, welke een bedrijfsadministratie omvat zoals gespecificeerd in de overeenkomst van Accountnet, die gevoerd kan worden via een snelle internet verbinding, mits de Cliënt / gebruiker beschikt over de nodige apparatuur en software om met internet te kunnen werken. Cliënt is verantwoordelijk voor het treffen van de nodige maatregelen teneinde zijn apparatuur, software en telecommunicatie- en internetverbindingen te beschermen tegen virussen, computercriminaliteit en onrechtmatig gebruik door derden. 1.6 Met bescheiden bedoelen wij: alle door Cliënt aan Accountnet ter beschikking gestelde zaken, waaronder stukken of gegevensdragers, alsmede alle in het kader van de uitvoering van de opdracht door Accountnet vervaardigde goederen, waaronder stukken of gegevensdragers. 1.7 Een abonnement is een overeenkomst waarbij Accountnet zich verbind om gedurende een bepaalde periode aan de Cliënt tot wederopzegging door de Cliënt toegang te verlenen tot bepaalde niet openbaar toegankelijke gebieden van een bepaalde website, welke informatie kan bevatten in de vorm van e-boeken, bestanden welke men kan downloaden, formulieren, voorbeelden en/of een kennisbank met via internet te lezen informatie. 2. ALGEMEEN 2.1. Voor alle werkzaamheden die niet in onze tarievenlijst, zijn genoemd, zal een honorarium op uurbasis gelden zoals gemeld onder algemeen uurtarief in onze tarievenlijst. Alle tarieven zijn exclusief de wettelijke belasting toegevoegde waarde (BTW of IVA ) In geval van overlijden van de Cliënt gaan zijn of haar rechten en verplichtingen automatisch over op de rechtverkrijgenden Alle opdrachten en contracten, zullen altijd eerst geregeerd worden door de bepalingen opgenomen in een eventuele separate schriftelijke overeenkomst en pas daarna als aanvulling onder deze algemene voorwaarden vallen. Mondelinge afspraken welke afwijken van deze algemene voorwaarden zijn nietig. De Algemene Voorwaarden vormen samen met een eventuele separate schriftelijke overeenkomst een rechtsgeldige en bindende overeenkomst tussen de Cliënt en Accountnet Alle informatie verstrekt door de Cliënt wordt als correct beschouwd en behoeft niet verder te worden geverifieerd door Accountnet. 2.5 Cliënt is gehouden alle informatie, gegevens en bescheiden, welke Accountnet overeenkomstig zijn oordeel nodig heeft voor het correct uitvoeren van de verleende opdracht, tijdig in de gewenste vorm en op de gewenste wijze ter beschikking van Accountnet te stellen. 2.6 Accountnet heeft het recht de uitvoering van de opdracht op te schorten tot het moment dat Cliënt aan de in het vorige lid genoemde verplichtingen heeft voldaan. Voor de gevolgen van deze opschorting zoals overschrijding van deadlines, boetes, etc. is Accountnet niet aansprakelijk. 2.7 Indien en voor zover Cliënt dit verzoekt, of als Accountnet dit gewenst acht, worden de ter beschikking gestelde bescheiden geretourneerd, behoudens het bepaalde onder Alle handelingen van Accountnet voor iemand, die niet rechtstreeks met Accountnet een overeenkomst is aangegaan, binden Accountnet niet Accountnet zal haar werkzaamheden op een eerlijke en waardige wijze uitoefenen en acht zich gebonden aan de Accountnet gedragscode, waarvan de Cliënt een exemplaar heeft ontvangen of te allen tijde vanaf de website kan downloaden. 3. AANSPRAKELIJKHEID 3.1 Behoudens in het geval dat bijzondere wettelijke bepalingen een beperking van de aansprakelijkheid van Accountnet uitsluiten voor schade die het gevolg is van opzet of grove schuld van de kant van Accountnet, is Accountnet slechts aansprakelijk voor schade als omschreven in de volgende leden van dit artikel. 3.2 Accountnet is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, schade door bedrijfsstagnatie, schade als gevolg van aanspraken van Cliënten of andere relaties van Cliënt, verminking of verlies van data, schade verband houdende met het gebruik van door Cliënt aan Accountnet voorgeschreven zaken, materialen of software (incl. software van derden), schade verband houdende met de inschakeling van door Cliënt aan Accountnet voorgeschreven andere adviseurs, dienstverleners of toeleveranciers, voor directe- of gevolgschade, ongeacht de aard van de handeling (contractbreuk, onrechtmatige daad of anderszins), zelfs indien Accountnet in kennis is gesteld van de kans op het ontstaan van die schade. 3.3 Accountnet is nimmer aansprakelijk voor enige schade van welke aard ook geleden door Cliënt verband houdende met het tijdelijk niet, het tijdelijk niet juist of het tijdelijk niet volledig beschikbaar zijn van Accountnet-online of een andere website van Accountnet en / of de daaruit ontstane vertraging in de (administratieve) dienstverlening aan Cliënt. 3.4 Accountnet is nimmer aansprakelijk voor enige schade van welke aard ook geleden door Cliënt verband houdende met het (niet) functioneren van programmatuur van Cliënt of van derden, van apparatuur van Cliënt, Accountnet of derden, of van internetverbindingen van Cliënt, Accountnet of derden.

20 3.5 Accountnet aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het niet juist, het niet volledig of het niet tijdig verzenden of ontvangen van gegevens die middels Accountnet-online of via een andere website van Accountnet, of op een andere digitale wijze bij Accountnet worden geplaatst, of anderszins wordt aangeleverd, hetzij door de Cliënt zelf hetzij door of vanwege Accountnet. 3.6 Cliënt erkent en aanvaardt dat Accountnet-online of een andere website van Accountnet nimmer perfect of 100% vrij van onvolkomenheden kan zijn en dat niet alle onvolkomenheden zullen (kunnen) worden hersteld. 3.7 Indien Cliënt stukken, rapporten of aangiften ter controle heeft ontvangen en deze door de Cliënt stilzwijgend of expliciet zijn goedgekeurd voor verdere afhandeling c.q. inzending dan vervalt op dat moment elk recht op schadevergoeding ten gevolge van fouten, onvolkomenheden of verkeerde opgaven, mits Cliënt onmogelijk de fouten of onvolkomenheden in deze stukken, rapporten of aangiften had kunnen ontdekken. Accountnet aanvaardt evenmin elke vorm van aansprakelijkheid en ontkent bij voorbaat elk recht op schadevergoeding door de Cliënt voor stukken, rapporten en aangiften, welke niet door Accountnet zijn samengesteld of ingediend, maar waarvoor Accountnet bezwaar of beroep moet maken of correcties moet doorvoeren. Afwijzing of onvoldoende correctie of aanpassing door de instanties van bezwaar- of beroepschriften door welke oorzaak dan ook alsmede het niet verzorgen of verlenen van betalingsuitstel zijn Accountnet nooit aan te rekenen. 3.8 Cliënt erkent en aanvaardt dat de vergoeding voor diensten of producten van Accountnet en/of Accountnet-online is vastgesteld met inachtneming van de aansprakelijkheidsbeperkingen als bedoeld in dit artikel. 3.9 Elk recht op schadevergoeding vervalt in ieder geval indien Cliënt heeft verzuimd maatregelen te nemen om (I) de schade onmiddellijk nadat deze zich heeft voorgedaan, te beperken; (II) te voorkomen dat (andere of bijkomende) schade ontstaat; of (III) indien Cliënt nalaat Accountnet zo spoedig als redelijkerwijs mogelijk is, doch in ieder geval binnen 5 dagen, van de schade in kennis te stellen en haar van alle relevante informatie te voorzien Iedere vordering tot schadevergoeding tegen Accountnet vervalt door het enkele verloop van 14 dagen na het ontstaan van de vordering, indien binnen deze termijn geen schriftelijke aangetekende melding van deze schade heeft plaats gevonden Ingeval er schade ontstaat omdat Accountnet haar diensten staakt in verband met niet betalen of te laat betalen, of indien Accountnet haar werkzaamheden pas heeft gestart nadat betaling op de bankrekening van Accountnet heeft plaatsgevonden, zal Accountnet nooit aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de gevolgen van die staking of het later aanvangen van haar werkzaamheden of diensten Accountnet is niet aansprakelijk voor beschadiging of tenietgaan van bescheiden tijdens vervoer of tijdens verzending per post, ongeacht of het vervoer of de verzending geschiedt door of namens Cliënt, Accountnet of derden Voor zover Accountnet geen aanspraak kan maken op de in dit artikel omschreven aansprakelijkheidsuitsluitingen of -beperkingen, is haar aansprakelijkheid te allen tijde beperkt tot een bedrag gelijk aan 50 % van alle in de zes (6) maanden voorafgaand aan haar verzuim aan Cliënt gefactureerde en door Cliënt betaalde bedragen, verminderd met crediteringen door Accountnet aan Cliënt in die periode. Voor zover Accountnet ook geen aanspraak kan maken op de in dit artikel genoemde beperking, geldt dat de aansprakelijkheid van Accountnet in ieder geval beperkt is tot maximaal 2.500,- (zegge tweeduizendvijfhonderd Euro) Cliënt vrijwaart Accountnet voor alle vorderingen van derden die direct of indirect, middellijk of onmiddellijk met de uitvoering van de werkzaamheden door Accountnet samenhangen, in het bijzonder voor vorderingen van derden wegens schade die veroorzaakt is doordat Cliënt aan Accountnet onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt Medewerkers van Accountnet zijn niet bevoegd op welke wijze dan ook namens Accountnet aansprakelijkheid van Accountnet voor de in deze artikelen bedoelde schade, of welke andere schade dan ook, te erkennen, of anderszins schuld te bekennen. Alleen de voltallige directie van Accountnet (Partner-aandeelhouders) zijn bevoegd om dergelijke schade of schuld alleen schriftelijk officieel te erkennen. 4. ADVISERING EN ADMINISTRATIEVE BEGELEIDING 4.1. Indien sprake is van advisering of een complete administratieve begeleiding of dienstverlening, dan is de vergoeding die betaald moet worden het overeengekomen honorarium voor verricht werk en geleverde diensten te verhogen met overige kosten zoals lokale leges, reiskosten of verschotten. Voor zover niet anders overeengekomen is, zullen tussentijdse prijsverhogingen van materialen of diensten van derden, alsmede algemene loonsverhogingen of andere tariefsverhogingen te allen tijde aan de Cliënt worden doorbelast Indien er sprake is van werkzaamheden of advies op regiebasis of als extra werk, zodat geen vast bedrag is overeengekomen, dan dient Cliënt alle gewerkte uren maal het in de tarieflijst genoemde uurtarief te betalen, te verhogen met gemaakte kosten voor gebruikte materialen, en de eventuele kosten voor lokale leges, reiskosten, verschotten of andere benodigde ondersteunende functionarissen, geassocieerde adviseurs of dienstverleners of werkzaamheden verricht door derden. Het is gebruikelijk dat Accountnet in dergelijke gevallen zal verzoeken tot betaling van een voorschot Indien de in artikel 4.1 en artikel 4.2 genoemde vergoedingen niet tijdig worden betaald, heeft Accountnet het recht om te besluiten om de werkzaamheden niet aan te vangen resp. stop te zetten Dossiers, rapporten, databases of andere geproduceerde documenten of data gegevens, blijven volledig eigendom van Accountnet totdat aan alle betalingsverplichtingen jegens Accountnet is voldaan. Accountnet heeft het recht om de teruggave van de door de Cliënt ingediende stukken, zoals bescheiden, bankstukken, facturen etc., op te schorten, totdat volledige betaling heeft plaatsgevonden. 4.5 Accountnet bepaalt de wijze waarop de verleende opdracht wordt uitgevoerd, waarbij Accountnet het recht heeft om bepaalde werkzaamheden, zonder kennisgeving aan Cliënt, te laten verrichten door derden. 4.6 De uitvoering van de opdracht is niet specifiek gericht op het ontdekken van fraude of malversaties, tenzij partijen uitdrukkelijk schriftelijk anders zijn overeengekomen. Indien de werkzaamheden aanwijzingen voor fraude opleveren, zal Accountnet daarover aan Cliënt rapporteren. 4.7 Cliënt is gehouden op eerste verzoek van Accountnet een naar redelijkheid en billijkheid te bepalen voorschot aan Accountnet te voldoen voor nog te verrichten werkzaamheden dan wel zekerheid te stellen voor onbetaald gelaten facturen en voor nog te verrichten werkzaamheden. 4.8 Het honorarium van Accountnet is niet afhankelijk van de uitkomst van de verleende opdracht en wordt berekend met inachtneming van de gebruikelijke tarieven van Accountnet en is verschuldigd naarmate door Accountnet werkzaamheden ten behoeve van Cliënt zijn verricht. 4.9 Indien na de totstandkoming van de overeenkomst, doch voordat de opdracht geheel is uitgevoerd, lonen en/of prijzen een wijziging ondergaan, is Accountnet gerechtigd het overeengekomen tarief dienovereenkomstig aan te passen, tenzij opdrachtgever en Accountnet hierover schriftelijk andere afspraken hebben gemaakt Het honorarium van Accountnet, vermeerderd met verschotten en declaraties van ingeschakelde derden, wordt inclusief de eventueel verschuldigde omzetbelasting door Accountnet aan Cliënt gedeclareerd per maand, per kwartaal of per jaar, zulks ter keuze van Accountnet. Accountnet is te allen tijde gerechtigd een eenmaal gekozen frequentie van declareren te wijzigen Begrotingen van het honorarium ter zake van werkzaamheden van Accountnet dienen schriftelijk en uitdrukkelijk te zijn verstrekt en zijn vrijblijvend en niet bindend.

21 4.12 Tarieven voor bijvoorbeeld (belasting) aangiften en / of aankoop of verkoop begeleiding, of andere vaste tarieven, zijn gebaseerd op standaard werkzaamheden van een normale omvang. Wanneer dergelijke werkzaamheden of diensten tijdens de uitvoering niet standaard blijken te zijn, of waarvan de omvang van de werkzaamheden hoger uitkomt dan als standaard is aangenomen, zal Accountnet het aanvullende extra werk kunnen factureren of een extra voorschot kunnen vragen, zulks met opgave van de reden van de afwijking van het standaard tarief Adviezen verstrekt aan u zijn afhankelijk van de kwaliteit van de informatie door u of derden verstrekt en kunnen hun waarde verliezen door gewijzigde omstandigheden of wetgeving. 5. BETALING 5.1. Opdrachtgever en Accountnet kunnen de wijze of het tijdstip van afrekening in de overeenkomst schriftelijk overeenkomen Indien dit niet geregeld is, is de vergoeding verschuldigd op het moment, dat de factuur is afgegeven en dient te worden voldaan binnen 15 kalenderdagen na de datum welke vermeld is op de factuur. Periodiek terugkerende facturen met een vast afgesproken vergoeding, dienen per de eerste van die periode betaald te zijn In geval van een gezamenlijk gegeven opdracht zijn Cliënten, voor zover de werkzaamheden ten behoeve van de gezamenlijke Cliënten zijn verricht, ieder hoofdelijk jegens Accountnet aansprakelijk voor de betaling van het factuurbedrag, rente en kosten. Indien Accountnet werkzaamheden verricht voor Cliënten, behorende tot een concern of samenwerkingsverband, zijn alle tot dat concern of samenwerkingsverband behorende Cliënten hoofdelijk jegens Accountnet aansprakelijk voor de betaling van elkaars factuurbedragen, rente en kosten De opdrachtgever, aan wie schriftelijk om betaling van honoraria, courtage, kosten of verschotten is verzocht en van wie binnen 15 dagen na een daaropvolgende schriftelijke aanmaning nog geen betaling is verkregen, is aansprakelijk voor de kosten die Accountnet in en buiten rechte, ter inning van zijn vordering, moet maken met een minimum van 15% (vijftien procent) van het te vorderen bedrag. Vanaf dat moment is tevens een maandelijkse rente van 3% per maand over die vordering verschuldigd. Vanaf het moment dat betaling op de in artikel 5.2 bedoelde vervaldag niet heeft plaats gevonden, is Accountnet gerechtigd om haar werkzaamheden of diensten met onmiddellijke ingang te staken. 5.5 Door Cliënt gedane betalingen strekken steeds eerst ter afdoening van alle verschuldigde rente en kosten en vervolgens van opeisbare facturen die het langst openstaan, zelfs al vermeldt Cliënt dat de betaling betrekking heeft op een latere factuur Klachten of reclames kunnen geen aanleiding zijn, tot het niet of te laat betalen van de honoraria, vergoedingen, provisies of andere onkostenvergoedingen, waar Accountnet krachtens deze voorwaarden recht op heeft. 5.7 De ingevolge een abonnement door de Cliënt verschuldigde bedragen dienen bij vooruitbetaling te worden gedaan en zijn niet restitueerbaar Indien een cliënt gebruik wenst te maken van een Standaard Service Abonnement, dan ontvangt de client bij betaling van de factuur een premie van 50 Euro, hetgeen neerkomt op een korting van 10% op de geldende tarieven onder de strikte voorwaarde dat client het tegoed geheel zal besteden aan werkzaamheden van Accountnet. Indien de client om welke reden dan ook zijn of haar saldo van het service contract terug betaald wenst te hebben, dan vervalt de premie en is er geen recht meer op welke korting dan ook. In dat geval zal de gehele premie verhoogd met 75 Euro aan administratiekosten (dus in totaal 125 Euro) van het saldo afgetrokken worden. Onkosten of voorschotten kunnen niet met een dergelijk Service Abonnement verrekend worden en dienen separaat betaald te worden. 5.9 Nieuwe klanten wordt een eenmalig bedrag voor het aanmaken en de opbouw van de dossiers in rekening gebracht en in voorkomende gevallen wordt ook bij het beëindigen van de relatie een bedrag voor afsluiting en overdracht van de dossiers in rekening gebracht. 6. COPYRIGHT 6.1. Alle auteursrechten, octrooirechten, handelsnaamrechten, merkrechten, andere intellectuele en industriële eigendomsrechten op, alsmede alle soortgelijke rechten ter bescherming van informatie met betrekking tot Accountnet, de documentatie en handboeken en het merk Accountnet, zijn het exclusieve eigendom van Accountnet of diens licentiegever(s). Geen van de in de overeenkomst of deze Algemene Voorwaarden opgenomen bepalingen kan zo worden opgevat dat deze leidt tot een volledige of gedeeltelijke overdracht van deze rechten aan Cliënt Het is Cliënt niet toegestaan een aanduiding van de intellectuele eigendomsrechten van Accountnet of de documentatie of handboeken te wijzigen, te verwijderen of onherkenbaar te maken. Het is Cliënt niet toegestaan enig merk, ontwerp of domeinnaam van Accountnet of een daarmee overeenstemmende naam of teken te gebruiken of te registreren in enig land, waar dan ook ter wereld Accountnet is bevoegd technische voorzieningen te treffen en in stand te houden ter bescherming van (de intellectuele eigendomsrechten op) Accountnet en de documentatie of handboeken. Het is Cliënt niet toegestaan dergelijke technische voorzieningen te omzeilen of te verwijderen. 6.4 U stemt er mee in geen activiteiten te ondernemen die de dienstverlening vestoren of onderbreken. Tevens verklaart u, dat u de informatie en verstrekte diensten niet zult kopiëren, dupliceren, verveelvoudigen, doorsturen naar anderen, verkopen, verhandelen of afgeven aan derden, voor welk doel dan ook. U verklaart dat u persoonlijk verantwoordelijk bent ten aanzien van iedere inbreuk op onze auteursrechten van welke aard dan ook. 7. DATA EN PERSOONLIJKE GEGEVENS 7.1. Cliënt zal Accountnet alle informatie en medewerking, waaronder mede begrepen het doorgeven aan Accountnet van correcte en actuele Naw-gegevens, verschaffen die Accountnet nodig heeft voor de uitvoering en / of instandhouding van al haar diensten De gegevens die Cliënt middels Accountnet-online heeft ingevoerd of (door Accountnet) heeft laten invoeren, worden opgeslagen in een databank die onder beheer van een door Accountnet ingeschakelde derde staat. Cliënt blijft te allen tijde eigenaar van de door haar ingevoerde gegevens, gedurende de looptijd van het contract, met inachtneming van het gestelde in artikel Cliënt dient regelmatig zelf een back-up te maken van alle gegevens die middels Accountnet-online zijn ingevoerd. Accountnet is in geen enkel geval aansprakelijk voor kosten van reproductie van verminkte of verloren gegane gegevens en evenmin voor (gevolg)schade of gederfde winsten van Cliënt Tot 28 dagen na het einde van een overeenkomst kan Cliënt Accountnet verzoeken, tegen betaling van een vergoeding, hem een kopie van de gegevens te doen toekomen op een digitale gegevensdrager dan wel op papier, zulks naar keuze van Accountnet. 7.5 Accountnet acht zich gebonden met de op de website gepubliceerde privacy bepalingen en -richtlijnen, waarmee de Cliënt eveneens akkoord gaat. 8. GEBRUIKSRECHT

ACCOUNTNET. voor particulieren

ACCOUNTNET. voor particulieren ACCOUNTNET voor particulieren Accountnet is een combinatie van gestors, accountants en administratie deskundigen, financieel adviseurs en belastingadviseurs. De werkzaamheden worden door een team van Nederlands

Nadere informatie

Begeleiding en Service voor particulieren (Residenten en Niet Residenten) in Spanje

Begeleiding en Service voor particulieren (Residenten en Niet Residenten) in Spanje Begeleiding en Service voor particulieren (Residenten en Niet Residenten) in Spanje Begeleiding en service door Accountnet Accountnet behoort tot één van de meest belangrijke Accountancy-, Belasting- en

Nadere informatie

Vrijblijvende Offerte NRPF. voor de aangifte Inkomstenbelasting Spanje Renta Non Residentes NRPF voor Nederlanders en Belgen die NIET in Spanje wonen

Vrijblijvende Offerte NRPF. voor de aangifte Inkomstenbelasting Spanje Renta Non Residentes NRPF voor Nederlanders en Belgen die NIET in Spanje wonen Vrijblijvende Offerte NRPF voor de aangifte Inkomstenbelasting Spanje Renta Non Residentes NRPF voor Nederlanders en Belgen die NIET in Spanje wonen Jaar 2016 Geachte heer/ mevrouw, Als u in Nederland,

Nadere informatie

De nieuwe manier van boekhouden, die zich aanpast aan uw wensen. Flexibel Boekhouden

De nieuwe manier van boekhouden, die zich aanpast aan uw wensen. Flexibel Boekhouden De nieuwe manier van boekhouden, die zich aanpast aan uw wensen. Flexibel Boekhouden WIE ZIJN WIJ? Accountnet is een combinatie van accountants, belastingadviseurs, bedrijfsadviseurs, advocaten, gestors

Nadere informatie

ACCOUNTNET VOOR BEDRIJVEN EN ZELFSTANDIGEN

ACCOUNTNET VOOR BEDRIJVEN EN ZELFSTANDIGEN ACCOUNTNET VOOR BEDRIJVEN EN ZELFSTANDIGEN Doet u uw bedrijf, doen wij de rest. Als ondernemer wilt u maar één ding: ONDERNEMEN Toch krijgt u ook met zaken te maken, die u liever niet doet, maar die toch

Nadere informatie

Gedragscode. Rabobank Groep

Gedragscode. Rabobank Groep Gedragscode Rabobank Groep Gedragscode Gedragscode Deze gedragscode bevat de uitgangspunten voor het gedrag van ieder die een functie vervult binnen de Rabobank Groep. De gedragscode is een uitwerking

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN NL PENSIOEN OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN EMPLOYEE BENEFITS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN NL PENSIOEN OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN EMPLOYEE BENEFITS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN NL PENSIOEN OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door NL Pensioen,

Nadere informatie

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST.

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN SCHRIJVER ASSURANTIE MANAGEMENT OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING FINANCIEEL ADVIESBUREAU KARIN BLOTT OP HET TERREIN VAN HYPOTHEKEN / VERZEKERINGEN / OVERIG FINANCIEEL ADVIES. 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING JOHN VAN VLIET FINANCIEEL ADVIES OP HET TERREIN VAN VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING JOHN VAN VLIET FINANCIEEL ADVIES OP HET TERREIN VAN VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING JOHN VAN VLIET FINANCIEEL ADVIES OP HET TERREIN VAN VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ALFISURE 1. ALGEMEEN.

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ALFISURE 1. ALGEMEEN. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ALFISURE 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Alfisure, verder ook opdrachtnemer te noemen, al dan niet op declaratiebasis

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Algemeen

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Algemeen gooischrecherchebureau.nl contact@grebu.nl +31 (0)6 429 125 37 Postbus 1072, 1270 BB Huizen Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden voor het verlenen van diensten van het 'Gooisch Recherchebureau', gevestigd

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht Artikel 1 Algemeen In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die de opdracht tot de werkzaamheden geeft. 2. Opdrachtnemer: Avazo Administratie & Advies. 3. Deze Algemene

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Artikel 1 Algemeen 1.1 In de Algemene Voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

2.2 Huis & Hypotheek Bergen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren.

2.2 Huis & Hypotheek Bergen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren. Algemene voorwaarden 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Huis & Hypotheek Bergen verder ook opdrachtnemer te noemen, al dan niet op declaratiebasis

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN FLOAD

ALGEMENE VOORWAARDEN FLOAD ALGEMENE VOORWAARDEN FLOAD BEDRIJFSGEGEVENS FLOAD Adres: Tobias Asserlaan 7 E-mail: Website: info@fload.nl www.fload.nl Telefoon: 010-3138410 KvK-inschrijving: 69715378 1. ALGEMEEN 1.1 Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul

Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul A. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten welke

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PENSIOENADVISERING D.B. van der Oord Advies BV handelend onder VDO Pensioen

ALGEMENE VOORWAARDEN PENSIOENADVISERING D.B. van der Oord Advies BV handelend onder VDO Pensioen ALGEMENE VOORWAARDEN PENSIOENADVISERING D.B. van der Oord Advies BV handelend onder VDO Pensioen 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door D.B. van der

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

3.Eventuele afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

3.Eventuele afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Algemene Voorwaarden JJM-webdesign Aardenburg Index: 1 Definities 2 Algemeen 3 Aanbiedingen en offertes 4 Uitvoering van de overeenkomst 5 Wijziging van de overeenkomst 6 Honorarium 7 Betaling 8 Incassokosten

Nadere informatie

2.2 Assurantie Service Jan van Veen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren.

2.2 Assurantie Service Jan van Veen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING Assurantie Service Jan van Veen OP HET TERREIN VAN Individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering, Uitvaartverzekering, Overlijdensrisicoverzekering, (Direct Ingaande) Lijfrenteverzekering

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Onze algemene voorwaarden en privacy policy zijn te downloaden op

Algemene voorwaarden. Onze algemene voorwaarden en privacy policy zijn te downloaden op 1/5 Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten aan: Entry Specialist in ondernemen, gevestigd te Leiden, Hierna te noemen opdrachtnemer A Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DIENSTVERLENING van Management Partners Int., Gildenveld 16, 3892 DG Zeewolde

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DIENSTVERLENING van Management Partners Int., Gildenveld 16, 3892 DG Zeewolde ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DIENSTVERLENING van Management Partners Int., Gildenveld 16, 3892 DG Zeewolde Definities Management Partners International: de (geassocieerde) partners van de maatschap Management

Nadere informatie

VALENT PENSIOEN- EN LEVEN ADVISEURS B.V.

VALENT PENSIOEN- EN LEVEN ADVISEURS B.V. ADVISERING VALENT PENSIOEN- EN LEVEN ADVISEURS B.V OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN, PENSIOEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 DEZE ZIJN VAN TOEPASSING OP OVEREENKOMSTEN WAARBIJ

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PER 1 JANUARI 2015

ALGEMENE VOORWAARDEN PER 1 JANUARI 2015 ALGEMENE VOORWAARDEN PER 1 JANUARI 2015 1. GEBRUIKTE BEGRIPPEN: 1.1. Met Accountnet wordt bedoeld Accountnet Gestor & Accountancy Services S.L. of Accountnet Internet Media S.L., beiden vennootschappen

Nadere informatie

Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van Brandenburg electric

Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van Brandenburg electric Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van Brandenburg electric Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken deel uit van alle aanbiedingen van en overeenkomsten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1.2. DIGI HR: DIGI HR. 1.3. Opdrachtgever:

Nadere informatie

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD.

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Algemene Voorwaarden voor dienstverlening. DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden Out of Bounds Webdesign Algemene Voorwaarden blad 2 van 8 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PENSIOENADVISERING GRIFFIOEN EMPLOYEE BENEFITS BV

ALGEMENE VOORWAARDEN PENSIOENADVISERING GRIFFIOEN EMPLOYEE BENEFITS BV ALGEMENE VOORWAARDEN PENSIOENADVISERING GRIFFIOEN EMPLOYEE BENEFITS BV 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Griffioen Employee Benefits BV al dan

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DE NEDERLANDSE PENSIOEN ASSOCIATIE Versie mei 2015

ALGEMENE VOORWAARDEN DE NEDERLANDSE PENSIOEN ASSOCIATIE Versie mei 2015 ALGEMENE VOORWAARDEN DE NEDERLANDSE PENSIOEN ASSOCIATIE Versie mei 2015 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door De Nederlandse Pensioen Associatie,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij

Nadere informatie

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST.

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST. Algemene voorwaarden van den Boorn Financieel Advies B.V. Betrekking hebbende op het gebied van advisering in financiële diensten in de ruimste zin des woord evenals het besturen en deelnemen van management-

Nadere informatie

Administratiekantoor Bouw-Mouw

Administratiekantoor Bouw-Mouw ALGEMENE VOORWAARDEN Administratiekantoor Bouw-Mouw Zoomweg 55 8071 EH Nunspeet Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 08147387 Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening van P. Jongen belastingadvies gevestigd te Heerlen. 1. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening van P. Jongen belastingadvies gevestigd te Heerlen. 1. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan 1. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Opdrachtgever: uzelf respectievelijk uw onderneming(en) 1.2 Opdrachtnemer: PJongenbelastingadvies 1.3 Werkzaamheden: alle werkzaamheden

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij nadrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij nadrukkelijk anders is aangegeven. Deventer, telefoon: 06 450 909 55 ALGEMENE VOORWAARDEN Index: Definities Algemeen Aanbiedingen en offertes Uitvoering van de overeenkomst Wijziging van de overeenkomst Honorarium Betaling Incassokosten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek

Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek 1. Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: De natuurlijke of rechtspersoon die aan opdrachtnemer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ENTRUST V.O.F.

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ENTRUST V.O.F. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ENTRUST V.O.F. 1. ALGEMEEN Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Entrust V.O.F. al dan niet op declaratiebasis adviezen aan opdrachtgever

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Algemeen

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Algemeen ALGEMENE VOORWAARDEN De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Office Support SG Arnhem B.V. gevestigd en kantoorhoudende te Arnhem, gedeponeerd ter Griffie van de arrondissementsrechtbank

Nadere informatie

Algemene voorwaarden SpaaQ versie

Algemene voorwaarden SpaaQ versie Algemene voorwaarden SpaaQ versie 1.0 2016 Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: degene die, alleen of gezamenlijk en niet in de uitoefening van een beroep

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden Interim Recruitment Recruvisie Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden voor advisering op het terrein van risk management, verzekeringen, pensioenen en andere employee benefits

Algemene Leveringsvoorwaarden voor advisering op het terrein van risk management, verzekeringen, pensioenen en andere employee benefits 1 Algemene Leveringsvoorwaarden voor advisering op het terrein van risk management, verzekeringen, pensioenen en andere employee benefits 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Pensioenadviesbureau Mr H.N.J. Bijvoet Chezpied bv

Pensioenadviesbureau Mr H.N.J. Bijvoet Chezpied bv Algemene voorwaarden 2014 - blad 1 1. Algemeen 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Chezpied bv, handelend onder naam Pensioenadviesbureau Mr H.N.J. Bijvoet,

Nadere informatie

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing.

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing. Artikel 1. Definities 1.1 Opdrachtgever is de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Onlinepoort wordt gesloten. 1.2 Producten en diensten van Onlinepoort

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden van AloA Consultancy

Algemene Leveringsvoorwaarden van AloA Consultancy Algemene Leveringsvoorwaarden van AloA Consultancy I ALGEMEEN In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden AFIDAS BV

Algemene Voorwaarden AFIDAS BV Algemene Voorwaarden AFIDAS BV Artikel 1. Algemeen 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: - opdrachtgever : de rechtspersoon of natuurlijke persoon, alsmede diens vertegenwoordigers, gemachtigden,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht

ALGEMENE VOORWAARDEN. van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht ALGEMENE VOORWAARDEN van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1. Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie

LEVERINGSVOORWAARDEN STRUIJS FINANCIAL PLANNING:

LEVERINGSVOORWAARDEN STRUIJS FINANCIAL PLANNING: LEVERINGSVOORWAARDEN STRUIJS FINANCIAL PLANNING: 1. ALGEMEEN 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Struijs Financial Planning (hierna SFP) al dan niet op declaratiebasis

Nadere informatie

Versie april 2013 ALGEMENE VOORWAARDEN

Versie april 2013 ALGEMENE VOORWAARDEN Versie april 2013 ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN DRIEKLEUR VERZEKERINGEN Gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Middelburg 30 januari 2009 (nummer 2009/3) Artikel 1. Algemeen

Nadere informatie

1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen WD- MEDIA en een opdrachtgever.

1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen WD- MEDIA en een opdrachtgever. ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN - versie - 01 Oktober 2012 Artikel 1 - Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Uitvoerend bedrijf: WD-MEDIA, hierna te noemen: WD-MEDIA, en gebruiker.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. van. Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht

ALGEMENE VOORWAARDEN. van. Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1. Definities ALGEMENE VOORWAARDEN van Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: AV : de onderhavige

Nadere informatie

2.2. De opdrachtnemer behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren.

2.2. De opdrachtnemer behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren. ALGEMENE VOORWAARDEN MET BETREKKING TOT ADVISERING DOOR AUXILIUM FINANCIELE PLANNING EN PENSIOENADVIES B.V. OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN FINANCIELE PLANNING 1. ALGEMEEN. 1.1. Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

All-Insure. Algemene Voorwaarden. Algemene Voorwaarden

All-Insure. Algemene Voorwaarden. Algemene Voorwaarden All-Insure Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden INHOUDSOPGAVE ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Definities 2 2. Toepasselijkheid 2 3. Inhoud en uitvoering van de werkzaamheden 2 4. Vergoedingen en betaling

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HAKVOORT HR HRM & ORGANISATIEADVIES. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

ALGEMENE VOORWAARDEN HAKVOORT HR HRM & ORGANISATIEADVIES. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN HAKVOORT HR HRM & ORGANISATIEADVIES Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Hakvoort HR HRM & Organisatieadvies: Verder te noemen Hakvoort HR, is

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Colpas PensioenConsultancy B.V.

Algemene voorwaarden Colpas PensioenConsultancy B.V. Algemene voorwaarden Colpas PensioenConsultancy B.V. Artikel 1. Definitie 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: de rechtspersoon of natuurlijke persoon, alsmede diens vertegenwoordigers,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVOCATENKANTOOR SEPERS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVOCATENKANTOOR SEPERS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVOCATENKANTOOR SEPERS 1. Definities Advocatenkantoor Sepers is een eenmanszaak ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer: 24447199. In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

A. Cliënt: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht heeft gegeven tot het verrichten van werkzaamheden.

A. Cliënt: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht heeft gegeven tot het verrichten van werkzaamheden. Algemene Voorwaarden MKB Advies Partners B.V. HOOFDSTUK I 1 BEGRIPSBEPALINGEN In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: A. Cliënt: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die aan opdrachtnemer

Nadere informatie

Artikel 5 Uitvoering van de opdracht 5.1 Opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop en door welke persoon de verleende opdracht uitgevoerd wordt. 5.2 Opdra

Artikel 5 Uitvoering van de opdracht 5.1 Opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop en door welke persoon de verleende opdracht uitgevoerd wordt. 5.2 Opdra Algemene voorwaarden Administratiekantoor Domus Magnus Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contractuele relaties van Administratiekantoor Domus Magnus. Artikel 1 Algemeen In de algemene

Nadere informatie

KWALITEIT IN CONSULTANCY

KWALITEIT IN CONSULTANCY Algemene voorwaarden ARTIKEL 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door, hierna aangeduid

Nadere informatie

Vragenlijst. Voor de aangifte IRPF Renta Residentes over het fiscale jaar 2014

Vragenlijst. Voor de aangifte IRPF Renta Residentes over het fiscale jaar 2014 Vragenlijst Voor de aangifte IRPF Renta Residentes over het fiscale jaar 2014 Geachte cliënt, Hierbij treft u onze uitgebreide vragenlijst aan met betrekking tot de aangifte inkomstenbelasting voor residenten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Voor de dienstverlening door Schagen en Helder Accountants B.V. te Amstelveen. KvK dossiernummer 34289402

Algemene Voorwaarden. Voor de dienstverlening door Schagen en Helder Accountants B.V. te Amstelveen. KvK dossiernummer 34289402 Algemene Voorwaarden Voor de dienstverlening door Schagen en Helder Accountants B.V. te Amstelveen KvK dossiernummer 34289402 Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan Schagen en

Nadere informatie

ALGEMENE EN LEVERINGSVOORWAARDEN

ALGEMENE EN LEVERINGSVOORWAARDEN 1 ALGEMENE EN LEVERINGSVOORWAARDEN Kabana Vastgoed onder controle B.V. Aziësingel 26 3404 EL IJsselstein (Ut.) Hierna te noemen: KABANA. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA Artikel 1. Werkingssfeer 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Visa2china en opdrachtgevers. 2. Visa2china is bevoegd om bij

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief

Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Pijnzorg Actief die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden van

Nadere informatie

Willy's Wereld. Algemene voorwaarden

Willy's Wereld. Algemene voorwaarden Willy's Wereld Algemene voorwaarden Artikel 1 Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke opdracht, vervolgopdracht, offerte en overeenkomst, alsmede op elke rechtsbetrekking als

Nadere informatie

Amersfoort mei

Amersfoort mei Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing gevestigd aan de Bekensteinslaan 36, 3817 AK te Amersfoort, ingeschreven bij KvK onder nummer 68340508, hierna te noemen Markerting Facilitator.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Hendriks Belastingadviseurs bv

ALGEMENE VOORWAARDEN Hendriks Belastingadviseurs bv ALGEMENE VOORWAARDEN Hendriks Belastingadviseurs bv GEVESTIGD TE RIJSWIJK AAN DE GEESTBRUGWEG 46 VERDER TE NOEMEN: OPDRACHTNEMER INHOUD ARTIKEL 1 ALGEMEEN PAGINA 3 ARTIKEL 2 TOEPASSELIJKHEID 3 ARTIKEL

Nadere informatie

ONDERDEEL VAN DE BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID RAYMAKERSKAYSER B.V. GEVESTIGD TE WEESP

ONDERDEEL VAN DE BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID RAYMAKERSKAYSER B.V. GEVESTIGD TE WEESP ALGEMENE VOORWAARDEN RAYMAKERSVDBRUGGEN ONDERDEEL VAN DE BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID RAYMAKERSKAYSER B.V. GEVESTIGD TE WEESP 1. Gelding algemene voorwaarden 1.1 Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Administratiekantoor Van Bavel m.i.v. 01-01-2017 Artikel 1. Toepasselijkheid. De voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst gesloten tussen Administratiekantoor Van Bavel

Nadere informatie

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan:.

Nadere informatie

Verder te noemen InnerKom, is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer

Verder te noemen InnerKom, is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer Algemene voorwaarden Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. InnerKom, coaching en training van ondernemers dmv NLP: Verder te noemen InnerKom, is ingeschreven in het

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan York Accountants B.V., gevestigd te Gouda.

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan York Accountants B.V., gevestigd te Gouda. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan York Accountants B.V., gevestigd te Gouda. 1. BEGRIPSBEPALINGEN In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever:

Nadere informatie

RatingPartners B.V. Algemene Voorwaarden

RatingPartners B.V. Algemene Voorwaarden RatingPartners B.V. Algemene Voorwaarden Artikel 1 DEFINITIES Medewerker: een natuurlijk persoon werkzaam bij of verbonden aan RatingPartners, al dan niet op grond van een arbeidsovereenkomst. Opdrachtgever:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing op de dienstverlening van ADVIOM (Adviesbureau Omgevingsrecht). A. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die aan opdrachtnemer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia

Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Congressen en Symposia: de congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten waarbij

Nadere informatie

Artikel 1. Definities

Artikel 1. Definities ALGEMENE BETALINGS- EN LEVERINGSVOORWAARDEN pagina 1/5 Artikel 1. Definities In deze Algemene betalings- en leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: De opdrachtnemer: Affectief Financieel Consult B.V.

Nadere informatie

Felixx. Pensioen Consultants B.V. Leveringsvoorwaarden

Felixx. Pensioen Consultants B.V. Leveringsvoorwaarden Felixx. Pensioen Consultants B.V. Leveringsvoorwaarden Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Felixx. Pensioen Consultants B.V. Artikel 1 Definities In deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Grondig Geniethen

Algemene leveringsvoorwaarden Grondig Geniethen Opdrachtnemer; Grondig Geniethen, het bureau van Nitha Annink Opdrachtgever; Iedere natuurlijke of rechtspersoon met wie Grondig Geniethen een overeenkomst sluit, dan wel onderhandelt over de totstandkoming

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland

ALGEMENE VOORWAARDEN. november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland ALGEMENE VOORWAARDEN november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland ALGEMENE VOORWAARDEN DRIEKLANK PENSIOENAIRS Gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Middelburg 26 september 2011

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor financiële dienstverleners

Algemene voorwaarden voor financiële dienstverleners Algemene voorwaarden voor financiële dienstverleners Deze algemene voorwaarden worden gehanteerd door Sinior Hypotheek & Financieel Advies, gevestigd te Hengelo aan de Enschedesestraat 164 (7552 CL) hierna

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN GERRIE GREGOOR ADMINISTRATIEKANTOOR

ALGEMENE VOORWAARDEN GERRIE GREGOOR ADMINISTRATIEKANTOOR ALGEMENE VOORWAARDEN GERRIE GREGOOR ADMINISTRATIEKANTOOR Art. 1. Algemeen a) Opdrachtnemer is Gerrie Gregoor Administratiekantoor, gevestigd te Amerongen. b) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening van Eppinga Robijn Fiscale & administratieve dienstverlening gevestigd te Rotterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening van Eppinga Robijn Fiscale & administratieve dienstverlening gevestigd te Rotterdam 1. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Opdrachtgever: uzelf respectievelijk uw onderneming(en) 1.2 Opdrachtnemer: Eppinga Robijn 1.3 Werkzaamheden: alle werkzaamheden waartoe

Nadere informatie

b. Een verwijzing door een opdrachtgever naar zijn algemene in- of verkoopsvoorwaarden wordt door Secortho niet aanvaard.

b. Een verwijzing door een opdrachtgever naar zijn algemene in- of verkoopsvoorwaarden wordt door Secortho niet aanvaard. Algemene Voorwaarden Secortho 2018 Artikel 1. Algemeen a. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle Secortho uitgebrachte offertes en alle uitgevoerde en uit te voeren werkzaamheden,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V.

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. -

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door

Nadere informatie

Algemene voorwaarden PLUS Schuldhulp

Algemene voorwaarden PLUS Schuldhulp Algemene voorwaarden PLUS Schuldhulp Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Opdrachtnemer: PLUS Schuldhulp gevestigd te Venlo-Tegelen. Kamer van Koophandel nummer: 65310004, BTW nummer: NL8560.60.288B01 1.2 Klant:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden. Artikel 3. Totstandkoming van de overeenkomst

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden. Artikel 3. Totstandkoming van de overeenkomst Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft. 2. Opdrachtnemer: te Breda, welke maatschap wordt uitgeoefend

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden Artikel 3: Uitvoering van de overeenkomst Artikel 2: Offertes

Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden Artikel 3: Uitvoering van de overeenkomst Artikel 2: Offertes Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten met betrekking tot het leveren van goederen en/of het verrichten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5 1. Aanbieding en overeenkomst (a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door Snoep.IT, hierna aangeduid als Opdrachtnemer,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V.

Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V. Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V. Op alle opdrachten verstrekt aan de CWO Consultancy & Marketing B.V. gevestigd en kantoorhoudende te Barendrecht aan de Voordijk 490-A onderstaande

Nadere informatie

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst BIJZONDERE BEPALINGEN TERZAKE OPLEIDINGEN Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst D1.1 Gebruiker zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Rocks recherchediensten te Zevenaar

Algemene voorwaarden Rocks recherchediensten te Zevenaar Algemene voorwaarden Rocks recherchediensten te Zevenaar Deze voorwaarden zijn uitdrukkelijk van toepassing op alle diensten en werkzaamheden van Rocks recherchediensten, hierna te noemen : het recherchebureau.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen

Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever. 2. Alle offertes en aanbiedingen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Kikk Consult B.V. Nevelgaarde ZZ NIEUWEGEIN. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN. Kikk Consult B.V. Nevelgaarde ZZ NIEUWEGEIN. Toepasselijkheid van deze voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN van: Kikk Consult B.V. Nevelgaarde 40 3436 ZZ NIEUWEGEIN Artikel 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen

Nadere informatie

- Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

- Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Artikel 1: Definities - Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. - Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan: burojohanna.nl.

Nadere informatie

Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.

Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Algemene Advertentievoorwaarden verlatenboot.nl Aanbod en aanvaarding; overeenkomst Weigering van advertenties; wijziging Contracttermijn; beëindiging Tarieven; tariefs-aanpassing; betaling Reclamatie

Nadere informatie