Ik wens je veel plezier toe met deze tips. Ze ondersteunen je om op een effectievere manier gebruikt te maken van dit kansrijke medium.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ik wens je veel plezier toe met deze tips. Ze ondersteunen je om op een effectievere manier gebruikt te maken van dit kansrijke medium."

Transcriptie

1

2 Twitteren De kunst van het Twitteren is om in maximaal 140 karakters per tweet jouw volgers over van alles en nog wat te informeren, te beantwoorden of tips en trucs te geven. Ook voor ondernemers geldt: Twitteren is onderdeel van het ondernemen geworden. Hoe kun je als bedrijf nu het best met Twitter aan de slag gaan? Zijn er (ongeschreven) regels waar je je aan te houden hebt? Hoe vaak moet je een tweet plaatsen en waar gaat ie dan over? Al geruime tijd houd ik me bezig met dit soort vragen en heb ik veel waardevolle tips verzameld over hoe je als bedrijf op een effectieve manier gebruik kunt maken van Twitter. Zo ontstond dit e book 100# Tips om succesvol zakelijk te twitteren. Aan de hand van zes vragen heb ik honderd tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Zo wordt Twitteren niet alleen leuker, je wordt ook beter gevonden door anderen. Bovendien bouw je zo aan bestaande en nieuwe relaties. En dat is toch wat je uiteindelijk wilt. Ik wens je veel plezier toe met deze tips. Ze ondersteunen je om op een effectievere manier gebruikt te maken van dit kansrijke medium. Mocht je meer mensen weten die geïnteresseerd zijn in dit handzame e book? Stuur ze de volgende link door: Na aanmelden komen ook zij in het bezit van dit praktische e book. Richard van der Wal

3 1. Aan de slag met Twitter, hoe begin je als ondernemer met Twitter? De eerste indruk is cruciaal! Zorg voor een goede profiel foto en een kloppende biografie. Vergeet niet je Twitternaam met een hoofdletter te laten beginnen. Is je bedrijf vooral afhankelijk van de lokale markt? Kom dan in contact met lokale twitteraars. Deze sites helpen je daarbij: ChirpCity: Nearby tweets: Tweeps: Twellow: Manage je tijdlijn: Wanneer je begint met twitteren en meer en meer twitteraars gaat volgen merk je dat je tijdlijn zich steeds sneller vult. Gebruik Tweetdeck of Twitter search om de meest relevante twitteraars te volgen en de ruis eruit te filteren. Gebruik LinkedIn of je visitekaartjes en zoek de twitteraars onder hen. Ga ze volgen om zo je twitter netwerk te vergroten. Volg communities die conversaties voeren die je interesseren. Neem deel aan de conversatie en voeg waarde toe. Begin een Twitter wedstrijd om meer volgers te krijgen. Beloof korting aan alle volgers zodat ze in ieder geval iets terugkrijgen voor het volgen. Om hieraan deel te kunnen nemen, moeten volgers een speciaal bericht re tweeten. Zo heb je 2 vliegen in 1 klap! Maak jezelf vertrouwd met twitter. Plaats niet alleen tweets om ze vervolgens te verwaarlozen. Spendeer een half uur per dag aan het ontdekken van de mogelijkheden van twitter.

4 Zoek op naar de d belangrijkste kernwoorden binnen je vakgebied. Zoek dan via deze woorden en vind zo nieuwee mensen die je kunt gaan volgen. Kijk ook naar welke personen zij volgen en pik de interessante twitteraarss voor jezelff eruit. Vraag anderen om je te volgen op Twitter. Voeg: volg mij op twitter t toe aan je e mail, website en andere communicatie. Met Tweetdeck (http://www.tweetdeck.com) kun jee 10 kolommen personaliseren en zo dus bijvoorbeeld jee bedrijfstweets, je concurrenten en andere key userss naast elkaar volgen. Volg de leiders binnen je vakgebied. Neem iedere dag even de tijd om up to date te blijven over wat nieuww is binnen je werkgebied. Maak 2 accounts aan: 1 zakelijke en 1 privéaccount.. Op deze manier zorg je ervoor dat de kwaliteit van je zakelijke tweets niet verstoord wordt door ruis. Leg je focus binnenn je niche door content te verspreiden die je volgers waardevol vinden. Bouw aan relaties met mensen die je volgen en je contentt retweeten. Volg niet zomaar iedereen die jou volgt, volg alleen de mensenn die je echtt interessan vindt. Luister eerst een paar weken naar conversaties voordat je inspringt. Dit voorkomt dat je dubbelee tweets gaat plaatsen. Geef informatie die waardevol is en wees behulpzaam. Eerst geven dan ontvangen Volg niet veel meer mensen dan er jou volgen, je loopt anders het risico als spammer gezien te worden. w

5 2. Wat is de (on) juiste manier om je bedrijf op Twitter te promoten? Een effectieve aanpak: laat een reactie achter bij een waardevolle blogpost die je op Twitter vindt en retweet hem dan. Dit maakt je geliefd bij de auteur van het artikel en ondertussen maak je een betekenisvolle connectie met je volgers. Voer je huisstijl door op Twitter. Zorg voor een gepersonaliseerde Twitter achtergrond die je logo laat zien. Kijk voor tips: Creating a Custom Twitter Background.: Doe mee! Praat over wat je doet, praat over gebeurtenissen binnen je bedrijf, noem klanten en bedrijven waarmee je samenwerkt. Praat niet alleen over jezelf. Mensen willen niet continue gespammed worden met je bedrijfsnaam. Post dagelijks een link naar een recent persbericht of een blogpost. Op deze manier creëer je waarde voor je volgers. Ga na via bijvoorbeeld Tweetdeck wat anderen zeggen over je bedrijf of over de producten die je aanbiedt. Betrek Twitter in je marketingstrategie. Wie is je Twitter doelgroep, wat wil je dat je doelgroep doet? Hoe ga jij je doelgroep helpen met het oplossen van vragen/problemen? Wanneer je een plan hebt, kun je je Twitter content zorgvuldig opstellen. Twitter niet teveel ineens. Wees zo interessant mogelijk en meen altijd wat je zegt. Tweet niet alleen over wat nieuw is op je site of blog. Zorg dat je een deel van de community wordt en bouw aan relaties. Zaken doen is persoonlijk. Beantwoord zoveel mogelijk de vragen van je volgers. Praat niet alleen over je bedrijf, laat ook je menselijke kant zien. Tweet over originele, unieke en waardevolle artikelen.

6 De beste manier om jezelf te verkopen op Twitter is door dit niet te doen. Zorg in plaats daarvan voor veel waardevolle Tweets waar je volgers echt iets aan hebben. Men doet het liefst zaken met iemand die ze kennen, leuk vinden en respecteren en Twitter is de perfecte tool om dit soort relaties op te bouwen. Maak op je website ruimte waar je Twitter feed kan terugkomen zodat ook bezoekers van je website kunnen zien waar je over Twittert. Dit zorgt er ook voor dat ze je kunnen gaan volgen via je eigen website. Link Twitter met je Facebook account. Dit zorgt ervoor zorgen dat je meer relevante bezoekers krijgt op je website of blog. Wees altijd positief: Men luistert het minst graag naar mensen die altijd klagen Doe mee aan populaire groeps Twitter chats om interessante nieuwe mensen te leren kennen zoals bijvoorbeeld de wekelijkse #blogpraat Deel je vak expertise, geef tips, en beantwoord zoveel mogelijk vragen van anderen. Gebruik trending topics om je marketing boodschap te verpakken, Zorg dat een eventuele link in het midden van je tweet staat. Zorg dat in vrijwel al je Tweets iets waardevols staat. Reageer altijd terug als iemand erop reageert. Dit is de kans om echt in contact te komen. Probeer niets te verkopen op Twitter. Wees behulpzaam voor je volgers. Dan willen ze juist graag van je kopen. Als een van je volgers een vraag stelt, beantwoord die dan altijd. Praat met je klanten, verkoop niet en bouw een echte relatie op.

7 Zie je iets waardevols? ReTweet het dan! Je kunt het zomaar delen met een hele lijst potentiële nieuwe interessante volgers. Zorg dat je met bijvoorbeeld Tweetdeck relevante woorden voor je bedrijf volgt. Zo kun je realtime inspringen op actuele discussies. Praat niet alleen over zaken doen. Laat ook de menselijke kant van je bedrijf zien. Hoe stuur je een Tweet: Denk, Schrijf, Beoordeel, Pas aan, Beoordeel, Pas aan, Denk, Post! Gebruik het programma Tweetbeeps.com voor zoekwoordenonderzoek zodat je e mails krijgt met concurrenten en potentiële klanten. Zorg voor een goed ingevulde bio. De bio maakt het verschil of iemand je gaat volgen of niet Het helpt ook je vindbaarheid te vergroten. Durf te vragen, geef antwoorden en vertel tussendoor tussen neus en lippen door dat je wellicht ook iets hebt wat voor de ander kan werken. Het kan helpen acties te bedenken die enkel op Twitter worden meegedeeld. Je moet dan wel gevolgd worden als men echt op de hoogte gehouden wil worden. Meedoen in een Twitter gesprek is geweldig om interesse te wekken, maar zorg ervoor dat je niet negatief of arrogant overkomt. Het is heel erg makkelijk om een slechte indruk te creëren op Twitter.

8 3. Hoe kun je je als bedrijf het beste gedragen op Twitter. Je kunt natuurlijk geautomatiseerde Direct Messages sturen naar je nieuwe volgers maar een persoonlijk bericht werkt beter als eerste indruk. Als je meedoet aan een Tweet discussie of chat vergeet dan niet dat iedereen je antwoorden ziet. Om spammen te voorkomen is het raadzaam om in je antwoorden in ieder geval een deel van de vraag te verwerken zodat je Tweet voor de mensen die niet meedoen aan de discussie toch nog voordeel biedt. Het kan slim zijn om je per dag op 2 à 3 volgers te richten. Zet ze met een aantal Tweets in de schijnwerper en je zult merken dat zij, maar ook hun volgers, het opmerken. Zo creëer je een soort sneeuwbaleffect wat op een dag ervoor zorgt dat er ook een stukje Twitterliefde terugvloeit naar jou. Blaas niet meteen te hoog van de toren in discussies. Dit wordt vaak als irritant beschouwd. Kijk eerst toe vanaf de zijlijn en meng je pas echt in de discussie als je het gevoel hebt dat je weet wat er gaande is. Voor zakelijk gebruik is het vaak beter om alleen volgers te hebben waarmee je een zakelijke relatie kan opbouwen (verkopers, marketeers, gelijksoortige bedrijven). Volgers die niets anders doen dan hun product verkopen of vertellen wat ze gegeten hebben tijdens de lunch zijn echt pure tijdsverspilling. Geef voor je ontvangt. Geef veel meer dan je verwacht terug te ontvangen. Mensen vragen zich altijd af: wat is het voordeel voor mij. Beantwoord die vraag zoveel mogelijk en je zult vele loyale volgers krijgen. Introduceer mensen aan elkaar van wie je denk dat ze iets aan elkaar kunnen hebben. Dat werkt op den duur altijd in je voordeel. Gebruik Twitter niet alleen voor je commerciële boodschap. Men wil niet altijd ik, ik, ik, horen, wat je gedaan hebt, wat je bedrijf doet en wil doen. Vergeet niet dat we allemaal mens zijn. Wees interactief en durf te vragen. Anders wordt je vaak ontvolgd.

9 Tweet ook over zaken die minder met jouw bedrijf te maken hebben. Als je het alleen maar over je bedrijf hebt, kun je gezien worden als spammer en niemand houdt van spammers. Zorg daarom voor andere waardevolle informatie uit je branche, discussieer over interessante onderwerpen die door andere gepost worden en netwerk met bedrijven uit hetzelfde vakgebied als waar jouw bedrijf in zit. Bouw aan je relaties op Twitter, dan zul je erg veel aan dit medium hebben. Tweet met je (potentiële) klanten alsof je werkelijk op kantoor of in de winkel met ze in gesprek bent. Laat je passie zien voor je vak, je zorg voor je klanten en je sterke punten van je persoonlijkheid. Verkooppraatjes zijn uit den boze op Twitter. Zorg dat je posts een call to action hebben. Post nooit spam. Spreek je waardering uit in een ReTweet. Kopieer geen posts of inhoud van websites. Zorg voor een interessant Tweet feed: Maak je Tweets makkelijk leesbaar zodat meer mensen je gaan volgen. Gebruik dus geen spam omdat dit afschrikt bij de beslissing volgen of niet volgen! Gebruik zo min mogelijk religieuze en politieke standpunten. Op Twitter gaat het om mensen, dus menselijke gesprekken zijn zeer goed mogelijk. Onthoud dat alles wat je zegt je persoonlijke merk vertegenwoordigt. Respecteer andere Twitteraars en behandel ze zoals je zelf behandeld wilt worden. Twitter gaat over de band tussen mensen. Eerst mensen, dan winst. Eerst relaties, dan terugverdienen. Promoot andere mensen meer dan jezelf. De goodwill die je ermee creëert is ongelooflijk en leidt naar grote mogelijkheden. Het helpen van anderen gaat voor al het andere. Meng je niet in te controversiële discussies die de online community kunnen verdelen.

10 4. Hoe zorg je ervoor dat je geretweet wordt. Laat altijd 20 karakters over in je bericht zodat je bericht niet ingekort hoeft te worden bij een ReTweet. Vaak maakt dit het verschil tussen ReTweet of niet. Exclusieve content zorgt voor de meeste ReTweets. Zorg voor waardevolle unieke content zoals een link naar een online artikel of een blog post. Tweet een uitdagende tekst met een url naar een foto. Zet RT AUB achteraan je bericht. Het is de ouderwetse call to action die ervoor zorgt dat je marketingboodschap wordt verspreid. Wees grappig en soms informatief. Post geen content die al eens gepost is. Dit wordt onherroepelijk opgepikt en niet gewaardeerd. Tweet beroemde quotes die je aan het denken zetten. Gebruik pakkende titels bij interessante boeiende artikels. Wees origineel, relevant en bondig. ReTweet anderen eerst. What goes around comes around. Vertel iets wat waard is om te ReTweeten. Vergelijk het met een feestje: Vertel iets tegen iemand waarvan je zeker weet dat diegene het op hetzelfde feestje aan een ander zal vertellen. Er zijn bedrijven die via Twitter klantenservice verlenen wat inhoudt dat iedereen dat kan lezen. Als je goede klantenservice verleent, wordt er dus over je gepraat.

11 5. Hoe ga je zo goed efficiënt mogelijk met je tijd om op Twitter. Op Twitter kun je soms verzuipen in alle aanwezige informatie. Daarom is het belangrijk dat je een limiet stelt aan de tijd die je investeert op Twitter. Je kunt bijvoorbeeld zeggen 15 minuten in de ochtend, 15 minuten in de middag en 15 minuten in de avond. Bij gebrek aan tijd is het zinvol om een automatische feed op te zetten. Je besteedt wekelijks bijvoorbeeld een uur aan het zoeken naar leuke relevante artikelen en zorgt ervoor dat de Tweets over die artikelen gedurende de week automatisch worden gepost. Een voorbeeld van een programma dat zorgt voor deze automatische feeds vind je hier. (filmpje) Een ander programma om je Tweets van te voren in te plannen is Tweetlater. Er zijn ook widgets (plugins voor blogs) die ervoor zorgen dat als je een artikel post op je blog dit ook meteen te zien is in je Twitter. Op veel sites zie je speciale knoppen om de informatie direct via Social Media te delen. Op die sites is het heel gemakkelijk om in korte tijd informatie met je volgers te delen. Scan 1x per dag Tweets van anderen om op zoek te gaan naar leuke informatie die je kunt delen met je eigen volgers. In Tweetdeck is het mogelijk om segmenten aan te brengen in je Twitteraccount. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde zoekwoorden monitoren maar ook volgers verdelen in groepen. Op deze manier ben je minder tijd kwijt aan het sorteren van informatie. Tweetdeck verdeelt alles overzichtelijk in kolommen. Heb niet het gevoel dat je constant alles moet lezen op Twitter. Als je iets gemist denkt te hebben kun je dit later makkelijk terugvinden door middel van specifieke zoekopdrachten. Gebruik hiervoor hastags of zinsdelen die van belang zijn voor de informatie die je zoekt. Uitgebreid zoeken op Twitter kan hier.

12 Een andere tool voor effectiever gebruik van Twitter is JournoTwit. Het stelt je in staat om tweets te categoriseren. Je kunt er zelf previews in zien van foto s die worden getweet. Het programma is ook op je mobiele telefoon te installeren. Hootsuite is een programma zoals Tweetdeck. Een onderdeel ervan is Hootlet wat ervoor zorgt dat je vanaf iedere webpagina kan Twitteren. Dus als je iets ziet wat je interessant vindt, weten je volgers het binnen een paar seconden. Het leuke is dat je kunt traceren op welke artikelen het meest geklikt wordt. Dus je weet op een gegeven ogenblik naar welke informatie je volgers het meeste behoefte hebben. Bij e mail werkt het efficiënt als je op gezette tijden je mail bekijkt en afwerkt. Zo werkt het bij Twitter ook. Het is raadzaam bepaalde desktop programma s zoals Tweetdeck en Hootsuite af te sluiten zodat je niet om de haverklap gestoord wordt met nieuwe alerts. Dit kan teveel afleiden van je andere werkzaamheden. Als je om de 3 à 4 uur op Twitter een keer zou inloggen kun je de meeste belangrijke Tweets nog gemakkelijk vinden.

13 6. De best bewaarde Twittergeheimen voor bedrijven. Gebruik TwitterBar. Het is een handige plugin voor je browser waar je een Tweet kunt schrijven in de url balk. Klik op het Twitter symbooltje en je Tweet is gelijk gepost! Gebruik de zoekkolom in Tweetdeck: Je kunt bijvoorbeeld een combinatie volgen zoals wordpress hulp. Op deze manier zie je realtime mensen die hulp zoeken met wordpress. Als je ze kunt helpen stuur je ze direct het antwoord op hun vraag. Op deze manier ben je behulpzaam en kom je op een leuke manier in contact met een potentiële klant. Het kan soms even zoeken zijn naar de juiste zoekterm maar als je hem eenmaal gevonden hebt, krijg je een constante stroom van mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt. Stel je bent tekstschrijver dan kun je een zoekactie gebruiken als: tekstschrijver? Dit zijn dan alle Tweets met het woord tekstschrijver geschreven in een vragende zin. Sommige mensen vinden het lastig om informatie te vinden die ze kunnen Tweeten, vooral als het gaat om interessante, relevante content en links. Het kan daarom slim zijn om je via Google Reader te abonneren op interessante blogs waarvan je weet dat ze goede informatie hebben. Gebruik dan een programma om automatisch Tweets te posten zoals Tweetlater of Tweetadder en zorg dat er 5 à 6 keer per dag iets interessants gepost wordt. Probeer hier een gewoonte van te maken zodat je op den duur een bron wordt van relevante branche informatie. Vraag af en toe hulp of Twitter, bijvoorbeeld als je een review nodig hebt voor je column of andere artikelen of blogposts. Er zijn altijd wel een paar vrijwilligers die je willen helpen. Creëer een specifieke Twitter landingspagina op je website waar je bezoekers begroet en jezelf of je bedrijf introduceert. Op deze manier biedt je je Twittervolgers een unieke boodschap, maar kun je ook gemakkelijk achterhalen wie je geheime Twitter pagina hebben bezocht.

14 Gebruik programma s die Twitter kunnen monitoren zodat je op de hoogte blijft van wat er over je gezegd wordt. Je kunt dan denken aan Tweetbeep, Twillert, Alertian en Backtweets. Je kunt dagelijks per e mail updates ontvangen over wie er iets over jouw bedrijf of producten gezegd heeft. Het is ook raadzaam de woorden te volgen die betrekking hebben op je concurrenten. Vervolgens kun je BackTweets gebruiken om te kijken wie jouw website genoemd hebben in Twitter. Op die manier weet je wie er over je praten en kun je nagaan of het zinvol is om met deze personen in contact te komen. Vaak komen hier heel relevante contacten uit voort. Bekijk Twitter als een lokaal netwerk event. Als je naar een lokaal netwerk event gaat, doe je dit vaak om nieuwe klantcontacten op te doen. Dit doe je door goed te luisteren naar wat de anderen te vertellen hebben en door ook iets over je eigen bedrijf te vertellen. Als er dan raakvlakken zijn, kan dit uiteindelijk leiden tot een trust and like waardoor men open staat om een dienst of product af te nemen. Twitter werkt op dezelfde manier: Leer door veel Tweets en bio s te lezen, bouw relaties op, verdiep je verder in je volgers en zorg voor interactie, breng ze in contact met hun doelgroep of branchegenoten. Vergeet niet dat net als met gewoon netwerken, het bouwen van een relatie niet over een nacht ijs gaat. Een Tweet betekent nog geen klant dus neem er je tijd voor. Zorg voor een goed Twitter profiel waarbij je ook je eigen huisstijl verwerkt in je Twitter pagina. Dit is goed voor je branding. Het is niet veel werk (er zijn zelfs websites die je gratis kunnen helpen) maar het kan wel het verschil maken hoe je online branding zich ontwikkelt. Informatie die niet past in je profiel kun je simpel toevoegen aan de achtergrond van je Twitterpagina. Het kan waardevol zijn om op je Twitterpagina een link te plaatsen naar de laatste vacatures binnen je bedrijf.

15 Naast Tweetdeck heeft het programma Hootsuite het voordeel dat je er daadwerkelijk in kunt meten wat het effect is van je Social Media campagne. Er zijn in het Social Media landschap weinig tools die kunnen aangeven wat de Return on Investment is. Hootsuite biedt een stap in de juiste richting. Je kunt er zelfs in één oogopslag meerdere Twitterprofielen mee beheren. Gebruik om op zoek te gaan naar invloedrijke (onbekende) Twitteraars waar je je voordeel mee kunt doen. Tweetdeck heeft de mogelijkheid om meerdere kolommen aan te maken waarmee je Twitteraars kunt categoriseren. Kolommen Direct Messages en Friends Follow zijn standaard kolommen. Het is echter ook mogelijk om onderverdelingen te maken zoals collega s, klanten, bedrijven, interesses. Op die manier mis je geen Tweet, ook als je heel veel volgers hebt. Tijd besparend dus! Voor de echte diehards die echt niets willen missen is het raadzaam een 2 e monitor aan te schaffen waarop je continu alle Tweets kunt laten zien. In een oogopslag heb je dan in beeld wat er op Twitter gebeurt.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken Waarom Twitter inzetten? Laat je volgers weten waar je molen mee bezig is en waar ze jouw molen voor kunnen inschakelen. Zoek de interactie met je volgers. Vraag ze om raad, ervaringen met jouw bedrijf

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog voor de (zelfstandig) professional Wat doe je wel en niet op: Online Strategie *beta* Etiquette op social media voor een goede persoonlijke

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Meer volgers en likes op Instagram

Meer volgers en likes op Instagram Cre@ctiv Webdesign, digitale marketing & grafisch ontwerp Meer volgers en likes op Instagram Industrieweg 3 3001 Haasrode (Heverlee) +32 16 40 75 65 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com Inleiding

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Social media en monitoring een handleiding voor startende groepen. Wit Communicatieadviseurs

Social media en monitoring een handleiding voor startende groepen. Wit Communicatieadviseurs Social media en monitoring een handleiding voor startende groepen Wit Communicatieadviseurs Wat is monitoring? Het zoeken naar gesprekken die relevant zijn voor jouw onderwerp, om een vinger aan de pols

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

evenementen & sociale media:

evenementen & sociale media: WHITEPAPER evenementen & sociale media: Twitter De activiteit bij het gebruiken van Twitter heet twitteren (ook wordt de term tweeten gebruikt), dat kwetteren betekent. Het logo van Twitter is daarom een

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding is de populaire foto-applicatie van het moment. Je kan je foto s er makkelijk mee bewerken

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

Twitter. voor de bloemist

Twitter. voor de bloemist Twitter voor de bloemist voor de bloemist Handeiding Handleiding Twitter voor de bloemist Hoe maak ik een Twitter-account aan? 1. Ga naar www.twitter.com. Klik eerst onderaan de pagina op Nederlands en

Nadere informatie

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD Programma van vanavond 1. Waar wilt u social media voor gebruiken? 2. Hoe krijgt u meer volgers? 3. Hoe kunt

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Happy & Social Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012

Happy & Social Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012 Happy & Social 2012 Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012 Definitie social media Online platformen waar de gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie,

Nadere informatie

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Retweet, privé tweet, hashtag, alert en favorieten?!? Voor wie de termen en het gebruik van twitter abracadabra is, heeft Marika

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

10 gouden tips voor social media

10 gouden tips voor social media 10 gouden tips voor social media Social media voor positiviteit 10 gouden tips om succesvol te zijn met social media Op 28 februari 2011 ben ik begonnen met Twitteren. Ik had er totaal geen kaas van gegeten.

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

HootSuite Enterprise Solu/ons

HootSuite Enterprise Solu/ons S HootSuite Enterprise Solu/ons S HootSuite The Social Media Dashboard HootSuite helpt consumentenmerken, global enterprises, kleine ondernemingen en bureaus berichten te verspreiden, gesprekken te monitoren

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Stap 1: Breng je doelgroep in beeld Stap 2: Richt je Social Media accounts in Stap 3: Van

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Ontdek de serie Ontdek snel

Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek snel: beknopte e-books die je snel op de hoogte brengen De Ontdek snel-titels lichten de lezer snel in over uiteenlopende interessante onderwerpen in: 30, 60 en 90 minuten.

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer

9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer 9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer Definitie Social Selling Social selling is het op strategische wijze benutten van social media, door verkoop en marketing, voor het verkrijgen van klantinzicht,

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

HOOTSUITE% AAN%DE%SLAG%MET% % % % % % % % % % % % % % % % %

HOOTSUITE% AAN%DE%SLAG%MET% % % % % % % % % % % % % % % % % . AANDESLAGMET HOOTSUITE HootsuiteiseenSocialMediaManagementDashboardhelpteffectiefjeomaandeslagtegaan metjouwsocialmediastrategie. Jeroen s=gravendijk SocialMediaMarketingSpecialist@TNMF TNMFlaatukennismakenmetdewereldvanSocialMedia.Bentubenieuwdhoeu

Nadere informatie

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Tips om Social Media te gebruiken... 4 Twitter... 5 Waarom twitteren:... 5 Twitter

Nadere informatie

Video marketing voor makelaars 7 tips

Video marketing voor makelaars 7 tips Video marketing voor makelaars 7 tips Dus je wilt beginnen met video marketing? Erg slim, want nog lang niet alle makelaars gebruiken video, terwijl 85% van de huizen verkopers aangeeft dat ze liever een

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES)

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) 16 TRENDS, TRUCS, TIPS & TOOLS DIE JE VERDER HELPEN JE REPUTATIE MOET JE VOEDEN EN VERDEDIGEN; OF JE DAT NU WILT OF NIET

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

Twitter voor beginners MEDIAANS. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans. marketing bureau

Twitter voor beginners MEDIAANS. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans. marketing bureau MEDIAANS marketing bureau Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Starten met Twitter 3 2. Een Twitteraccount aanmaken 4 Personaliseren 6 3. Mensen gaan volgen 9 Twittergids 9 Zoeken op Twitter

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

Social Media Workshop. YM consulting

Social Media Workshop. YM consulting Social Media Workshop YM consulting Even voorstellen Patrick Ariëns Erik Jobse Robin Koster Ipetje op / Ipetje af Verwachtingen? Wat verstaan we onder netwerken? Netwerken is het offline en online leggen

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken

3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken 3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken www.entopic.com 2 Over mij: HR & Communicatie achtergrond 5 jaar werkzaam in Recruitment Internationaal georiënteerd Geboren netwerker Ik geloof in wie goed

Nadere informatie

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Workshop Werk vinden met Social Media WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Programma 13.00 Start 13.15 Wat is Social Media Waarom is Social Media belangrijk bij het vinden van een baan? 13.30 Linkedin

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Aan de slag met Twitter Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Twitter Wat is Twitter Waarom Twitter gebruiken Aan de slag met Twitter Aanmaken van een Twitter account Profiel instellen Volgen

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

Haal meer uit Twitter. Een handleiding voor Nederlandse bedrijven

Haal meer uit Twitter. Een handleiding voor Nederlandse bedrijven Haal meer uit Twitter Een handleiding voor Nederlandse bedrijven Inhoud 1. Waarom? 2. Wat is Twitter? 3. Twitterdoelstelling 4. Een bedrijfsprofiel maken 5. Checklist voordat je start 6. Wie moet ik volgen?

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

TWITTER BASISGIDS. De Padvinders Slimmer Werken Coaching

TWITTER BASISGIDS. De Padvinders Slimmer Werken Coaching TWITTER BASISGIDS De Padvinders Slimmer Werken Coaching Twitter Wat is Twitter Zeg tegen de wereld wat je aan het doen bent, vraag wat je wilt weten of deel leuke dingen met andere mensen. Dat alles binnen

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Stap 1- Account aanmaken Ga naar Hootsuite.com en klik op Een nieuwe account aanmaken.

Stap 1- Account aanmaken Ga naar Hootsuite.com en klik op Een nieuwe account aanmaken. Social media is een essentieel element van de marketing voor ieder bedrijf, groot of klein. Het kan ontzettend veel toevoegen aan je bereik en je bekendheid, mits je het goed weet in te zetten. Het goed

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

4 Is Pinterest interessant voor mij?

4 Is Pinterest interessant voor mij? 4 Is Pinterest interessant voor mij? 1. Wat kan ik met Pinterest? Social media platformen hebben hun eigen groep gebruikers en hun eigen kracht. In de voorgaande hoofdstukken bespraken we deze met betrekking

Nadere informatie

40 Waardevolle gratis tips. tips

40 Waardevolle gratis tips. tips 47 40 Waardevolle gratis tips tips Attention Marketing Hartelijk gefeliciteerd met 40 waardevolle tips! Waarom dit ebook? Ten eerste wil ik je hartelijk bedanken voor de getoonde interesse. Facebook is

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Alles weten over. Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code!

Alles weten over. Twitter?  Bekijk onze website met de Qr-code! Alles weten over Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code! www.communicatiedatbenjij.weebly.com Twitter De snelste en makkelijkste manier om dichtbij hetgeen te blijven waar jij om geeft. Als er in

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

Werkplan social media

Werkplan social media Werkplan social media Soorten Social media voor sportverenigingen Facebook, de mogelijkheden: Officieel is het niet toegestaan om onder de 13 jaar een Facebook account aan te maken. Maar in de praktijk

Nadere informatie

belang van je personal branding

belang van je personal branding Het efficiënt combineren van social media in het belang van je personal branding 2 Het merk JIJ! getting social Personal branding is een van de nieuwe mogelijkheden van social media en internet. Personal

Nadere informatie

3.5 Kopregel. Voorwoord

3.5 Kopregel. Voorwoord Voorwoord De tijd van massacommunicatie is voorbij. Anno 2017 leven we in een netwerkmaatschappij en spelen socialmediakanalen en interactieve medianetwerken een steeds grotere grote rol als het gaat om

Nadere informatie

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK... EEN PAAR CIJFERS. 80% van de Belgen is nu aanwezig op het internet, binnenkort zal dit 90% zijn. Het aantal mobiele gebruikers is de voorbije 2 jaar verdubbeld. 60%

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Aan de slag met social media voor jouw praktijk

Aan de slag met social media voor jouw praktijk Aan de slag met social media voor jouw praktijk Social media zijn online platformen, waarbij de gebruikers de inhoud verzorgen. Kenmerken zijn laagdrempelig, interactie en delen. Gebruik het in je bedrijf

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier Praktische tips voor een geweldige website Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy.

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. De online tool BeSocialEasy vindt voor jou berichten die worden gepubliceerd op weblogs, fora, nieuws sites, blogs en verschillende social media platformen (zoals

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Handleiding voor Twitter. Jeroen Koerten

Handleiding voor Twitter. Jeroen Koerten Handleiding voor Twitter Jeroen Koerten 21-4-2015 Inhoud Geschiedenis van Twitter...2 Aan de slag...3 Je Bio...4 Twitter woordenboek...5 Twittiquette, ofwel Twitter-ettiquette...6 Hoe krijg je volgers?...7

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie