Ik wens je veel plezier toe met deze tips. Ze ondersteunen je om op een effectievere manier gebruikt te maken van dit kansrijke medium.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ik wens je veel plezier toe met deze tips. Ze ondersteunen je om op een effectievere manier gebruikt te maken van dit kansrijke medium."

Transcriptie

1

2 Twitteren De kunst van het Twitteren is om in maximaal 140 karakters per tweet jouw volgers over van alles en nog wat te informeren, te beantwoorden of tips en trucs te geven. Ook voor ondernemers geldt: Twitteren is onderdeel van het ondernemen geworden. Hoe kun je als bedrijf nu het best met Twitter aan de slag gaan? Zijn er (ongeschreven) regels waar je je aan te houden hebt? Hoe vaak moet je een tweet plaatsen en waar gaat ie dan over? Al geruime tijd houd ik me bezig met dit soort vragen en heb ik veel waardevolle tips verzameld over hoe je als bedrijf op een effectieve manier gebruik kunt maken van Twitter. Zo ontstond dit e book 100# Tips om succesvol zakelijk te twitteren. Aan de hand van zes vragen heb ik honderd tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Zo wordt Twitteren niet alleen leuker, je wordt ook beter gevonden door anderen. Bovendien bouw je zo aan bestaande en nieuwe relaties. En dat is toch wat je uiteindelijk wilt. Ik wens je veel plezier toe met deze tips. Ze ondersteunen je om op een effectievere manier gebruikt te maken van dit kansrijke medium. Mocht je meer mensen weten die geïnteresseerd zijn in dit handzame e book? Stuur ze de volgende link door: Na aanmelden komen ook zij in het bezit van dit praktische e book. Richard van der Wal

3 1. Aan de slag met Twitter, hoe begin je als ondernemer met Twitter? De eerste indruk is cruciaal! Zorg voor een goede profiel foto en een kloppende biografie. Vergeet niet je Twitternaam met een hoofdletter te laten beginnen. Is je bedrijf vooral afhankelijk van de lokale markt? Kom dan in contact met lokale twitteraars. Deze sites helpen je daarbij: ChirpCity: Nearby tweets: Tweeps: Twellow: Manage je tijdlijn: Wanneer je begint met twitteren en meer en meer twitteraars gaat volgen merk je dat je tijdlijn zich steeds sneller vult. Gebruik Tweetdeck of Twitter search om de meest relevante twitteraars te volgen en de ruis eruit te filteren. Gebruik LinkedIn of je visitekaartjes en zoek de twitteraars onder hen. Ga ze volgen om zo je twitter netwerk te vergroten. Volg communities die conversaties voeren die je interesseren. Neem deel aan de conversatie en voeg waarde toe. Begin een Twitter wedstrijd om meer volgers te krijgen. Beloof korting aan alle volgers zodat ze in ieder geval iets terugkrijgen voor het volgen. Om hieraan deel te kunnen nemen, moeten volgers een speciaal bericht re tweeten. Zo heb je 2 vliegen in 1 klap! Maak jezelf vertrouwd met twitter. Plaats niet alleen tweets om ze vervolgens te verwaarlozen. Spendeer een half uur per dag aan het ontdekken van de mogelijkheden van twitter.

4 Zoek op naar de d belangrijkste kernwoorden binnen je vakgebied. Zoek dan via deze woorden en vind zo nieuwee mensen die je kunt gaan volgen. Kijk ook naar welke personen zij volgen en pik de interessante twitteraarss voor jezelff eruit. Vraag anderen om je te volgen op Twitter. Voeg: volg mij op twitter t toe aan je e mail, website en andere communicatie. Met Tweetdeck (http://www.tweetdeck.com) kun jee 10 kolommen personaliseren en zo dus bijvoorbeeld jee bedrijfstweets, je concurrenten en andere key userss naast elkaar volgen. Volg de leiders binnen je vakgebied. Neem iedere dag even de tijd om up to date te blijven over wat nieuww is binnen je werkgebied. Maak 2 accounts aan: 1 zakelijke en 1 privéaccount.. Op deze manier zorg je ervoor dat de kwaliteit van je zakelijke tweets niet verstoord wordt door ruis. Leg je focus binnenn je niche door content te verspreiden die je volgers waardevol vinden. Bouw aan relaties met mensen die je volgen en je contentt retweeten. Volg niet zomaar iedereen die jou volgt, volg alleen de mensenn die je echtt interessan vindt. Luister eerst een paar weken naar conversaties voordat je inspringt. Dit voorkomt dat je dubbelee tweets gaat plaatsen. Geef informatie die waardevol is en wees behulpzaam. Eerst geven dan ontvangen Volg niet veel meer mensen dan er jou volgen, je loopt anders het risico als spammer gezien te worden. w

5 2. Wat is de (on) juiste manier om je bedrijf op Twitter te promoten? Een effectieve aanpak: laat een reactie achter bij een waardevolle blogpost die je op Twitter vindt en retweet hem dan. Dit maakt je geliefd bij de auteur van het artikel en ondertussen maak je een betekenisvolle connectie met je volgers. Voer je huisstijl door op Twitter. Zorg voor een gepersonaliseerde Twitter achtergrond die je logo laat zien. Kijk voor tips: Creating a Custom Twitter Background.: Doe mee! Praat over wat je doet, praat over gebeurtenissen binnen je bedrijf, noem klanten en bedrijven waarmee je samenwerkt. Praat niet alleen over jezelf. Mensen willen niet continue gespammed worden met je bedrijfsnaam. Post dagelijks een link naar een recent persbericht of een blogpost. Op deze manier creëer je waarde voor je volgers. Ga na via bijvoorbeeld Tweetdeck wat anderen zeggen over je bedrijf of over de producten die je aanbiedt. Betrek Twitter in je marketingstrategie. Wie is je Twitter doelgroep, wat wil je dat je doelgroep doet? Hoe ga jij je doelgroep helpen met het oplossen van vragen/problemen? Wanneer je een plan hebt, kun je je Twitter content zorgvuldig opstellen. Twitter niet teveel ineens. Wees zo interessant mogelijk en meen altijd wat je zegt. Tweet niet alleen over wat nieuw is op je site of blog. Zorg dat je een deel van de community wordt en bouw aan relaties. Zaken doen is persoonlijk. Beantwoord zoveel mogelijk de vragen van je volgers. Praat niet alleen over je bedrijf, laat ook je menselijke kant zien. Tweet over originele, unieke en waardevolle artikelen.

6 De beste manier om jezelf te verkopen op Twitter is door dit niet te doen. Zorg in plaats daarvan voor veel waardevolle Tweets waar je volgers echt iets aan hebben. Men doet het liefst zaken met iemand die ze kennen, leuk vinden en respecteren en Twitter is de perfecte tool om dit soort relaties op te bouwen. Maak op je website ruimte waar je Twitter feed kan terugkomen zodat ook bezoekers van je website kunnen zien waar je over Twittert. Dit zorgt er ook voor dat ze je kunnen gaan volgen via je eigen website. Link Twitter met je Facebook account. Dit zorgt ervoor zorgen dat je meer relevante bezoekers krijgt op je website of blog. Wees altijd positief: Men luistert het minst graag naar mensen die altijd klagen Doe mee aan populaire groeps Twitter chats om interessante nieuwe mensen te leren kennen zoals bijvoorbeeld de wekelijkse #blogpraat Deel je vak expertise, geef tips, en beantwoord zoveel mogelijk vragen van anderen. Gebruik trending topics om je marketing boodschap te verpakken, Zorg dat een eventuele link in het midden van je tweet staat. Zorg dat in vrijwel al je Tweets iets waardevols staat. Reageer altijd terug als iemand erop reageert. Dit is de kans om echt in contact te komen. Probeer niets te verkopen op Twitter. Wees behulpzaam voor je volgers. Dan willen ze juist graag van je kopen. Als een van je volgers een vraag stelt, beantwoord die dan altijd. Praat met je klanten, verkoop niet en bouw een echte relatie op.

7 Zie je iets waardevols? ReTweet het dan! Je kunt het zomaar delen met een hele lijst potentiële nieuwe interessante volgers. Zorg dat je met bijvoorbeeld Tweetdeck relevante woorden voor je bedrijf volgt. Zo kun je realtime inspringen op actuele discussies. Praat niet alleen over zaken doen. Laat ook de menselijke kant van je bedrijf zien. Hoe stuur je een Tweet: Denk, Schrijf, Beoordeel, Pas aan, Beoordeel, Pas aan, Denk, Post! Gebruik het programma Tweetbeeps.com voor zoekwoordenonderzoek zodat je e mails krijgt met concurrenten en potentiële klanten. Zorg voor een goed ingevulde bio. De bio maakt het verschil of iemand je gaat volgen of niet Het helpt ook je vindbaarheid te vergroten. Durf te vragen, geef antwoorden en vertel tussendoor tussen neus en lippen door dat je wellicht ook iets hebt wat voor de ander kan werken. Het kan helpen acties te bedenken die enkel op Twitter worden meegedeeld. Je moet dan wel gevolgd worden als men echt op de hoogte gehouden wil worden. Meedoen in een Twitter gesprek is geweldig om interesse te wekken, maar zorg ervoor dat je niet negatief of arrogant overkomt. Het is heel erg makkelijk om een slechte indruk te creëren op Twitter.

8 3. Hoe kun je je als bedrijf het beste gedragen op Twitter. Je kunt natuurlijk geautomatiseerde Direct Messages sturen naar je nieuwe volgers maar een persoonlijk bericht werkt beter als eerste indruk. Als je meedoet aan een Tweet discussie of chat vergeet dan niet dat iedereen je antwoorden ziet. Om spammen te voorkomen is het raadzaam om in je antwoorden in ieder geval een deel van de vraag te verwerken zodat je Tweet voor de mensen die niet meedoen aan de discussie toch nog voordeel biedt. Het kan slim zijn om je per dag op 2 à 3 volgers te richten. Zet ze met een aantal Tweets in de schijnwerper en je zult merken dat zij, maar ook hun volgers, het opmerken. Zo creëer je een soort sneeuwbaleffect wat op een dag ervoor zorgt dat er ook een stukje Twitterliefde terugvloeit naar jou. Blaas niet meteen te hoog van de toren in discussies. Dit wordt vaak als irritant beschouwd. Kijk eerst toe vanaf de zijlijn en meng je pas echt in de discussie als je het gevoel hebt dat je weet wat er gaande is. Voor zakelijk gebruik is het vaak beter om alleen volgers te hebben waarmee je een zakelijke relatie kan opbouwen (verkopers, marketeers, gelijksoortige bedrijven). Volgers die niets anders doen dan hun product verkopen of vertellen wat ze gegeten hebben tijdens de lunch zijn echt pure tijdsverspilling. Geef voor je ontvangt. Geef veel meer dan je verwacht terug te ontvangen. Mensen vragen zich altijd af: wat is het voordeel voor mij. Beantwoord die vraag zoveel mogelijk en je zult vele loyale volgers krijgen. Introduceer mensen aan elkaar van wie je denk dat ze iets aan elkaar kunnen hebben. Dat werkt op den duur altijd in je voordeel. Gebruik Twitter niet alleen voor je commerciële boodschap. Men wil niet altijd ik, ik, ik, horen, wat je gedaan hebt, wat je bedrijf doet en wil doen. Vergeet niet dat we allemaal mens zijn. Wees interactief en durf te vragen. Anders wordt je vaak ontvolgd.

9 Tweet ook over zaken die minder met jouw bedrijf te maken hebben. Als je het alleen maar over je bedrijf hebt, kun je gezien worden als spammer en niemand houdt van spammers. Zorg daarom voor andere waardevolle informatie uit je branche, discussieer over interessante onderwerpen die door andere gepost worden en netwerk met bedrijven uit hetzelfde vakgebied als waar jouw bedrijf in zit. Bouw aan je relaties op Twitter, dan zul je erg veel aan dit medium hebben. Tweet met je (potentiële) klanten alsof je werkelijk op kantoor of in de winkel met ze in gesprek bent. Laat je passie zien voor je vak, je zorg voor je klanten en je sterke punten van je persoonlijkheid. Verkooppraatjes zijn uit den boze op Twitter. Zorg dat je posts een call to action hebben. Post nooit spam. Spreek je waardering uit in een ReTweet. Kopieer geen posts of inhoud van websites. Zorg voor een interessant Tweet feed: Maak je Tweets makkelijk leesbaar zodat meer mensen je gaan volgen. Gebruik dus geen spam omdat dit afschrikt bij de beslissing volgen of niet volgen! Gebruik zo min mogelijk religieuze en politieke standpunten. Op Twitter gaat het om mensen, dus menselijke gesprekken zijn zeer goed mogelijk. Onthoud dat alles wat je zegt je persoonlijke merk vertegenwoordigt. Respecteer andere Twitteraars en behandel ze zoals je zelf behandeld wilt worden. Twitter gaat over de band tussen mensen. Eerst mensen, dan winst. Eerst relaties, dan terugverdienen. Promoot andere mensen meer dan jezelf. De goodwill die je ermee creëert is ongelooflijk en leidt naar grote mogelijkheden. Het helpen van anderen gaat voor al het andere. Meng je niet in te controversiële discussies die de online community kunnen verdelen.

10 4. Hoe zorg je ervoor dat je geretweet wordt. Laat altijd 20 karakters over in je bericht zodat je bericht niet ingekort hoeft te worden bij een ReTweet. Vaak maakt dit het verschil tussen ReTweet of niet. Exclusieve content zorgt voor de meeste ReTweets. Zorg voor waardevolle unieke content zoals een link naar een online artikel of een blog post. Tweet een uitdagende tekst met een url naar een foto. Zet RT AUB achteraan je bericht. Het is de ouderwetse call to action die ervoor zorgt dat je marketingboodschap wordt verspreid. Wees grappig en soms informatief. Post geen content die al eens gepost is. Dit wordt onherroepelijk opgepikt en niet gewaardeerd. Tweet beroemde quotes die je aan het denken zetten. Gebruik pakkende titels bij interessante boeiende artikels. Wees origineel, relevant en bondig. ReTweet anderen eerst. What goes around comes around. Vertel iets wat waard is om te ReTweeten. Vergelijk het met een feestje: Vertel iets tegen iemand waarvan je zeker weet dat diegene het op hetzelfde feestje aan een ander zal vertellen. Er zijn bedrijven die via Twitter klantenservice verlenen wat inhoudt dat iedereen dat kan lezen. Als je goede klantenservice verleent, wordt er dus over je gepraat.

11 5. Hoe ga je zo goed efficiënt mogelijk met je tijd om op Twitter. Op Twitter kun je soms verzuipen in alle aanwezige informatie. Daarom is het belangrijk dat je een limiet stelt aan de tijd die je investeert op Twitter. Je kunt bijvoorbeeld zeggen 15 minuten in de ochtend, 15 minuten in de middag en 15 minuten in de avond. Bij gebrek aan tijd is het zinvol om een automatische feed op te zetten. Je besteedt wekelijks bijvoorbeeld een uur aan het zoeken naar leuke relevante artikelen en zorgt ervoor dat de Tweets over die artikelen gedurende de week automatisch worden gepost. Een voorbeeld van een programma dat zorgt voor deze automatische feeds vind je hier. (filmpje) Een ander programma om je Tweets van te voren in te plannen is Tweetlater. Er zijn ook widgets (plugins voor blogs) die ervoor zorgen dat als je een artikel post op je blog dit ook meteen te zien is in je Twitter. Op veel sites zie je speciale knoppen om de informatie direct via Social Media te delen. Op die sites is het heel gemakkelijk om in korte tijd informatie met je volgers te delen. Scan 1x per dag Tweets van anderen om op zoek te gaan naar leuke informatie die je kunt delen met je eigen volgers. In Tweetdeck is het mogelijk om segmenten aan te brengen in je Twitteraccount. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde zoekwoorden monitoren maar ook volgers verdelen in groepen. Op deze manier ben je minder tijd kwijt aan het sorteren van informatie. Tweetdeck verdeelt alles overzichtelijk in kolommen. Heb niet het gevoel dat je constant alles moet lezen op Twitter. Als je iets gemist denkt te hebben kun je dit later makkelijk terugvinden door middel van specifieke zoekopdrachten. Gebruik hiervoor hastags of zinsdelen die van belang zijn voor de informatie die je zoekt. Uitgebreid zoeken op Twitter kan hier.

12 Een andere tool voor effectiever gebruik van Twitter is JournoTwit. Het stelt je in staat om tweets te categoriseren. Je kunt er zelf previews in zien van foto s die worden getweet. Het programma is ook op je mobiele telefoon te installeren. Hootsuite is een programma zoals Tweetdeck. Een onderdeel ervan is Hootlet wat ervoor zorgt dat je vanaf iedere webpagina kan Twitteren. Dus als je iets ziet wat je interessant vindt, weten je volgers het binnen een paar seconden. Het leuke is dat je kunt traceren op welke artikelen het meest geklikt wordt. Dus je weet op een gegeven ogenblik naar welke informatie je volgers het meeste behoefte hebben. Bij e mail werkt het efficiënt als je op gezette tijden je mail bekijkt en afwerkt. Zo werkt het bij Twitter ook. Het is raadzaam bepaalde desktop programma s zoals Tweetdeck en Hootsuite af te sluiten zodat je niet om de haverklap gestoord wordt met nieuwe alerts. Dit kan teveel afleiden van je andere werkzaamheden. Als je om de 3 à 4 uur op Twitter een keer zou inloggen kun je de meeste belangrijke Tweets nog gemakkelijk vinden.

13 6. De best bewaarde Twittergeheimen voor bedrijven. Gebruik TwitterBar. Het is een handige plugin voor je browser waar je een Tweet kunt schrijven in de url balk. Klik op het Twitter symbooltje en je Tweet is gelijk gepost! Gebruik de zoekkolom in Tweetdeck: Je kunt bijvoorbeeld een combinatie volgen zoals wordpress hulp. Op deze manier zie je realtime mensen die hulp zoeken met wordpress. Als je ze kunt helpen stuur je ze direct het antwoord op hun vraag. Op deze manier ben je behulpzaam en kom je op een leuke manier in contact met een potentiële klant. Het kan soms even zoeken zijn naar de juiste zoekterm maar als je hem eenmaal gevonden hebt, krijg je een constante stroom van mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt. Stel je bent tekstschrijver dan kun je een zoekactie gebruiken als: tekstschrijver? Dit zijn dan alle Tweets met het woord tekstschrijver geschreven in een vragende zin. Sommige mensen vinden het lastig om informatie te vinden die ze kunnen Tweeten, vooral als het gaat om interessante, relevante content en links. Het kan daarom slim zijn om je via Google Reader te abonneren op interessante blogs waarvan je weet dat ze goede informatie hebben. Gebruik dan een programma om automatisch Tweets te posten zoals Tweetlater of Tweetadder en zorg dat er 5 à 6 keer per dag iets interessants gepost wordt. Probeer hier een gewoonte van te maken zodat je op den duur een bron wordt van relevante branche informatie. Vraag af en toe hulp of Twitter, bijvoorbeeld als je een review nodig hebt voor je column of andere artikelen of blogposts. Er zijn altijd wel een paar vrijwilligers die je willen helpen. Creëer een specifieke Twitter landingspagina op je website waar je bezoekers begroet en jezelf of je bedrijf introduceert. Op deze manier biedt je je Twittervolgers een unieke boodschap, maar kun je ook gemakkelijk achterhalen wie je geheime Twitter pagina hebben bezocht.

14 Gebruik programma s die Twitter kunnen monitoren zodat je op de hoogte blijft van wat er over je gezegd wordt. Je kunt dan denken aan Tweetbeep, Twillert, Alertian en Backtweets. Je kunt dagelijks per e mail updates ontvangen over wie er iets over jouw bedrijf of producten gezegd heeft. Het is ook raadzaam de woorden te volgen die betrekking hebben op je concurrenten. Vervolgens kun je BackTweets gebruiken om te kijken wie jouw website genoemd hebben in Twitter. Op die manier weet je wie er over je praten en kun je nagaan of het zinvol is om met deze personen in contact te komen. Vaak komen hier heel relevante contacten uit voort. Bekijk Twitter als een lokaal netwerk event. Als je naar een lokaal netwerk event gaat, doe je dit vaak om nieuwe klantcontacten op te doen. Dit doe je door goed te luisteren naar wat de anderen te vertellen hebben en door ook iets over je eigen bedrijf te vertellen. Als er dan raakvlakken zijn, kan dit uiteindelijk leiden tot een trust and like waardoor men open staat om een dienst of product af te nemen. Twitter werkt op dezelfde manier: Leer door veel Tweets en bio s te lezen, bouw relaties op, verdiep je verder in je volgers en zorg voor interactie, breng ze in contact met hun doelgroep of branchegenoten. Vergeet niet dat net als met gewoon netwerken, het bouwen van een relatie niet over een nacht ijs gaat. Een Tweet betekent nog geen klant dus neem er je tijd voor. Zorg voor een goed Twitter profiel waarbij je ook je eigen huisstijl verwerkt in je Twitter pagina. Dit is goed voor je branding. Het is niet veel werk (er zijn zelfs websites die je gratis kunnen helpen) maar het kan wel het verschil maken hoe je online branding zich ontwikkelt. Informatie die niet past in je profiel kun je simpel toevoegen aan de achtergrond van je Twitterpagina. Het kan waardevol zijn om op je Twitterpagina een link te plaatsen naar de laatste vacatures binnen je bedrijf.

15 Naast Tweetdeck heeft het programma Hootsuite het voordeel dat je er daadwerkelijk in kunt meten wat het effect is van je Social Media campagne. Er zijn in het Social Media landschap weinig tools die kunnen aangeven wat de Return on Investment is. Hootsuite biedt een stap in de juiste richting. Je kunt er zelfs in één oogopslag meerdere Twitterprofielen mee beheren. Gebruik om op zoek te gaan naar invloedrijke (onbekende) Twitteraars waar je je voordeel mee kunt doen. Tweetdeck heeft de mogelijkheid om meerdere kolommen aan te maken waarmee je Twitteraars kunt categoriseren. Kolommen Direct Messages en Friends Follow zijn standaard kolommen. Het is echter ook mogelijk om onderverdelingen te maken zoals collega s, klanten, bedrijven, interesses. Op die manier mis je geen Tweet, ook als je heel veel volgers hebt. Tijd besparend dus! Voor de echte diehards die echt niets willen missen is het raadzaam een 2 e monitor aan te schaffen waarop je continu alle Tweets kunt laten zien. In een oogopslag heb je dan in beeld wat er op Twitter gebeurt.

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

2011 www.nederlandinternet.nl. Copyright

2011 www.nederlandinternet.nl. Copyright Copyright Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Dit document is met grote zorg samengesteld door Nederland Internet. Incidentele onvolkomenheden kunnen zich desalniettemin

Nadere informatie

Wegwijs op Twitter Praktische Twitterhandleiding voor beginners

Wegwijs op Twitter Praktische Twitterhandleiding voor beginners Wegwijs op Twitter Praktische Twitterhandleiding voor beginners Maaike Gulden Wegwijs op Twitter Een praktische Twitterhandleiding voor beginners Dit is een gratis e-book. Je mag het dus ook gratis doorsturen,

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Twitter

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Twitter 0 Stefan Rooyackers Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Twitter 1 Copyright Eerste druk Augustus 2012 Twitter is eigendom van Twitter Inc. Op geen enkele wijze is er sprake van sponsoring,

Nadere informatie

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen.

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. 1 2 Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. Mijn naam is Michael. In het ebook "Ik wil meer klanten" behandel ik een aantal technieken en tactieken om jou te helpen precies die

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam Marketing Masterclass voor therapeuten. De stappen die beschreven staan in mijn E- Book leer ik aan mijn cliënten in mijn jaartraject Als therapeut in Volle Glorie. Het is mijn missie er voor te zorgen

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 40 tips om nieuwe klanten te werven.

Nadere informatie

Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen

Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen Online fondsenwerving 2.0(15) 4 juli 2015 Jordan van Bergen Print: De 1 e druk van dit boek is gratis verspreid op 18 november 2010 tijdens de Nationale

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

ereader bij training Social Media

ereader bij training Social Media ereader bij training Social Media Deze ereader mag u vrij verspreiden onder uw relaties mits dit gebeurt onder verwijzing naar de bron en reeds vermelde bronnen niet verwijderd. Bij het samenstellen van

Nadere informatie

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 1 1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 2 Inleiding Het is leuk, het is gratis en het is leerzaam: een

Nadere informatie

sendt WHITE PAPERS E-MAIL MARKETING Sendt W mailexpert.nl

sendt WHITE PAPERS E-MAIL MARKETING Sendt W mailexpert.nl sendt WHITE PAPERS E-MAIL MARKETING Sendt MailExpert Sendt BV Gouw 60 60 1441 CR CR Purmerend T T 0299 685572 316062 E info@sendt.nl info@mailexpert.nl W www.sendt.nl W mailexpert.nl WHITE PAPERS E-MAIL

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

Waarom E-mail Marketing? Stap 1: Ik wil e-mailberichten van klanten. Stap 2: Ik ben er klaar voor. Stap 3: Ik besluit welk type email ik verzend

Waarom E-mail Marketing? Stap 1: Ik wil e-mailberichten van klanten. Stap 2: Ik ben er klaar voor. Stap 3: Ik besluit welk type email ik verzend INHOUD Introductie Waarom E-mail Marketing? Stap 1: Ik wil e-mailberichten van klanten Stap 2: Ik ben er klaar voor Stap 3: Ik besluit welk type email ik verzend Stap 4: Ik geef mijn e-mailberichten de

Nadere informatie

THE RULES OF ENGAGEMENT

THE RULES OF ENGAGEMENT Exact Online THE RULES OF ENGAGEMENT Een introductie in de wereld van Engagement marketing www.exactonline.nl 02 THE RULES OF ENGAGEMENT WELKOM IN EEN NIEUW MARKETING TIJDPERK De opkomst van internet heeft

Nadere informatie

Laat de klant naar jou komen

Laat de klant naar jou komen Laat de klant naar jou komen in 0 minuten! Klanten krijgen via internet voor zzp ers Erno Hannink Koop het boek! e 7,95 Inhoud Laat de klant naar jou komen Geen zzp er kan zonder 5 Inleiding Wie is de

Nadere informatie

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat E-Book Stap-voor-stap naar meer online resultaat Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: MAAK EEN ZOEKWOORD STRATEGIE... 4 WAT IS EEN ZOEKWOORD?... 4 WAAROM EEN ZOEKWOORD STRATEGIE MAKEN?... 4 HOE MAAK JE

Nadere informatie

Communicatiehandboek Energie Coöperatie Schijndel

Communicatiehandboek Energie Coöperatie Schijndel Communicatiehandboek Energie Coöperatie Schijndel Dit communicatieplan heeft modules die te gebruiken zijn in verschillende stadia: 1. Een energiecoöperatie starten (pagina 3) 2. Communicatie en voorlichting

Nadere informatie

'Media EB EE. ÏPCfd Reviuslyceum. social Media Guide. f'\ ~ Lentiz 1 Revi uslyceu

'Media EB EE. ÏPCfd Reviuslyceum. social Media Guide. f'\ ~ Lentiz 1 Revi uslyceu 'Media Social media zijn een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Wie kan zich nu nog een wereld zonder Facebook, Twitter en Linkedln voorstellen? Toch is lang niet iedereen op social media te vinden.

Nadere informatie

GRATIS E-book Introductie van Facebook!

GRATIS E-book Introductie van Facebook! GRATIS E-book Introductie van Facebook! Pagina 1 van 46 2011 Vincent Smit Inleiding Mijn naam is Vincent Smit en ik ben de oprichter van Just Connecting waarmee ik sinds december 2008 ondernemers train

Nadere informatie

Handleiding Programmabureau Brabant Veiliger september 2011

Handleiding Programmabureau Brabant Veiliger september 2011 Handleiding Programmabureau Brabant Veiliger september 2011 1 Wat is LinkedIn? LinkedIn is een online sociaal netwerk van ervaren professionals van over de hele wereld. Je kunt er andere professionals

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie