5x Favoriete kersttruien voor kinderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "5x Favoriete kersttruien voor kinderen"

Transcriptie

1 5x Favoriete kersttruien voor kinderen Het is er weer tijd voor, de foute kersttruien mogen weer uit de kast getrokken worden. Meestal is het voor de volwassenen niet zo n problemen. De kersttrui die je het voorgaande jaar nog paste, die pas je dit jaar ook nog wel. Alleen voor kinderen is het anders, wat groeien kinderen hard! Afgelopen jaar was het blog met de favoriete kersttruien voor kinderen heel erg populair en ook dit jaar wordt het blog nog heel veel bezocht. Helaas niet alle kersttruien zijn nog te shoppen, wel hebben de winkels gelukkig weer nieuwe collecties, maar dat houd mij niet tegen om ook weer speurtocht te gaan naar nieuwe favoriete kersttruien voor kinderen. Mijn kleine dreumes is ondertussen ook peuter, blijft dus groeien en viert ondertussen zijn derde kerst met natuurlijk nieuwe kerst outfits. Niet te duur het liefst, want het gaat allemaal maar één of twee keer aan. Ik verzamelde vijf leuke kersttruien in dit blog voor baby, dreumes, peuter en groter. Allemaal voor een leuk budget en leuke feestdagen natuurlijk! 5x Favoriete kinderen kersttruien voor

2 Heel schattig voor baby en dreumes en mannetje ook voor sommige peuters nog heel erg geschikt! Een lieve en ook stoere kersttrui met gestrikt rendier voor een klein prijsje.

3 Mickey Mouse is de held van mijn peuter! Een echte kersttrui voor de heb dus. De kersttrui met Mickey Mouse. Ik denk zomaar dat er meer dreumessen en peuters heel erg blij van worden.

4 Een stoere kerstsweater voor je baby, dreumes of peuter met een overvloed aan kerstmannen en rendieren om helemaal in de kerstsfeer te komen.

5 Of een lieve rose kersttrui met pinguin voor de meisjes.

6 Natuurlijk mag de kerstman niet ontbreken op de foute kersttrui tijdens de kerstdagen! Welke feestelijke kersttrui voor kinderen is jouw favoriet? Meer dress to impress favorieten ontvangen van Foodinista? Volg mij op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

7 No Child Alone Geen kind mag alleen opgroeien Hoe belangrijk is familie voor jou? Rond deze dagen zijn we allemaal druk op zoek naar de leukste cadeautjes, vieren we feest, ook ik, maar er is nog zo veel meer #nochildalone Sinterklaas servies voor de gezelligste avond Heb je ook al zin in één van de gezelligste avonden van het jaar? Pakjesavond of Sinterklaas avond? Niet compleet zonder Sinterklaas snoepgoed of heerlijke sinterklaashapjes. Misschien kun je het nog leuker maken met een gezellig gedekte tafel met mooi Sinterklaas servies voor extra gezelligheid voor groot en klein. In dit blog deel ik mijn favoriete tips voor het leukste en gezelligste Sinterklaas servies. Sinterklaas servies voor gezelligste Sinterklaas avond de

8 Iedere dag eten van een vrolijke Sinterklaas eetset, daar maak je iedere peuter en kleuter toch super blij mee?

9 Of voor snackjes en de tijdelijke periode de papieren Sint en Piet bordjes.

10 De beste warme chocolademelk drink je op Sinterklaas avond uit je eigen Sinterklaas mok.

11 Maak ieder drankje feestelijker met Sint en Piet rietjes.

12 Niet in één keer heel de kruidnootjespot leeg eten.

13 Of verdeel de Sinterklaas Sinterkaas snackschaal. snackjes over deze vrolijke

14 Maak alle hapjes nog gezelliger met Sint en Piet cocktailprikkers. Jouw favoriete cadeautjes nog niet gevonden? Op de blog staan nog veel meer cadeau tips en ook meer tips voor Sinterklaas. Meer musthaves en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

15 10x Praktische sint cadeautjes voor kinderen Sinterklaas is weer in land. Wellicht herken je het wel. Bij mij is het in ieder geval dit jaar ook begonnen bij de peuter. Direct na onze vakantie in Marokko lagen de prachtige Sinterklaasboeken van de grote speelgoedwinkels op de deurmat. Geweldig natuurlijk! Natuurlijk gun ik het mijn mini allemaal. Tenslotte bladerden ik en Eric er toen wij kind waren ook veelvuldig doorheen en hoe groter, hoe creatiever; de prachtigste wensenlijstjes werden gemaakt. De ogen lonken naar Woezel en Pip, felle kleuren en prachtig speelgoed. Leuk en natuurlijk gaat dat ook deze Sinterklaas goed komen. Spelen is goed, leuk en hoort erbij. Alleen van de jeugdhelden zijn er natuurlijk ook hele leuke en praktische sint cadeautjes te vinden. Waar de kindjes blij van worden en de papa s en mama s misschien ook nog wel. In dit blog inspireer ik je tien keer en dan natuurlijk met een food touch. 10x Praktische sint cadeautjes voor kids

16 De kinderhelden Woezel en Pip op prachtig zilver Woezel en Pip bestek. Hoe leuk kun je eten maken? Heel leuk!

17 Misschien is het zilveren bestek prachtig, maar nog te moeilijk. Dan is het bestek met een rubberen grip praktischer en heel mooi.

18 Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik deze softijs lamp zelf ook nog wel heel erg leuk vind, maar is het geen heel leuk en lekker nachtlampje voor op iedere slaapkamer?

19 Een stoere rugzak voor naar de KDV of school is natuurlijk altijd welkom. Ik vind de dieren rugzakken helemaal helemaal stoer, zoals deze vos, maar de keuze is reuze.

20 Natuurlijk mag naar school een stoere lunchbox niet ontbreken, zoals een echte robot lunchbox.

21 Of een hippe uil lunchbox in het groen, maar ook in rose, geel of paars. Bij mij in huis is alles auto! Zal een autoservies het bevorderen van met name groente gaan beteken?

22 Maar dieren bezetten een goede tweede plek. Het dieren servies is ook iets completer met een eigen bestekset erbij.

23 Net als leren eten is leren drinken ook nogal wat? Is het geen grappig beker met dubbele oren? Praktisch en leuk om te leren drinken. De Dombo is er in blauw, maar ik in veel andere felle kleuren.

24 En oké het is speelgoed, maar ik vind het ook praktisch. Zelf had het niet zo snel verwacht en vond ik het meer leuk, maar mijn peuter is ook echt beter gaan eten sinds hij een eigen keukentje heeft en meer met houten eten speelt. Het bewustzijn is groter. Misschien wil je klein beginnen en is een setje eten leuk. Welk cadeautjes van de praktische Sint cadeautjes voor kinderen is jouw favoriet en heb je zelf nog een leuk idee? Meer musthaves en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

25 Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje weg. Een aantal jaar terug kwam ik er nog regelmatig. Veel vrienden van mij woonden er, maar de laatste jaren zijn zij, net als wij, verhuisd uit de stad. Om veel redenen ook jammer natuurlijk! Maar wie gaar er niet graag af en toe een weekendje weg. Shoppen, een stad ontdekken, dineren en misschien ook nog wel op stap. Dan vind ik Utrecht super leuk! Ontdekken of die plekjes er nog zijn die je al kende en nieuwe locaties ontdekken. Struinen door de stad. Nou vond ik alleen dat Utrecht altijd een beetje bekend stond om een aantal zakelijke luxe hotels met vergelijkbare kamerprijzen. Voor een tussendoortje houd dit mij dan ook een beetje tegen en ik vind dit minder gezellig. Onlangs heeft StayOkay in Utrecht een nieuw hostel geopend op een toplocatie en daar mocht ik de bedden komen testen en Utrecht opnieuw komen ontdekken. Super leuk en vandaar een budget weekendje Utrecht, want de kamerprijs is ook nog eens aantrekkelijk! Het StayOkay concept heeft ook een restyling onder gaan dus denk je nu meteen; StayOkay is echt voor tieners, wacht! Ik ben dertig en iets en ik ben ook om. Dus lees en kijk vooral mee! Mijn budget weekendje Utrecht Ik wist eigenlijk ook niet zo heel goed wat ik er van moest verwachten. StayOkay? Die tijd had ik toch wel een beetje achter mij gelaten. Alleen is er een reden dat ik een uitnodiging krijg om bij de opening te zijn bij StayOkay dus ik werd nieuwsgierig en ik zag dat de StayOkay in Utrecht super nieuw is en dat StayOkay ook niet meer de StayOkay is van een aantal jaar terug. Dan vond ik extra nieuwsgierig. Oké

26 er zijn natuurlijk nog steeds hostel slaapzalen. Dat maakt StayOkay ook fijn budget als je met een groepje bent bijvoorbeeld, maar er zijn ook privé hotelkamers, met een eigen badkamer waar je zelfs een luxe pakket kunt bestellen. In Utrecht is op de fifth een restaurant, bar, perfecte wifi en ruimte om te flexwerken. Het design is stoer en tof en het uitzicht, tja, hartje uitzicht op het Neude en met geluk is je hotelkamer dat ook. Budget Weekendje Utrecht in foto s

27

28 Zo kennen we Utrecht denk ik allemaal wel? Het is ook niet te missen. De grachten en de dom. Wandelen, fietsend of met een grachtentocht met een boot je moet het meemaken. Een terrasje pakken kan natuurlijk ook. Ik checkte in bij het StayOkay in Utrecht. Op het Neude, hartje Utrecht.

29 Mijn kamer, privé, basic, maar alles wat je nodig hebt en met een eigen badkamer. Het uitzicht was spectaculair.

30 Met uitzicht op het Neude. Wat je eigenlijk toch wilt in Utrecht? Uitzicht op de Dom, de grachten of het Neude. Dat hoort er gewoon bij.

31 Wanneer je de deur van je kamer uitloopt is de inrichting stoer en industrieel, maar niet kil. Vanuit het hele hostel kijk je uit op het centrale café en restaurant The Fifth waar

32 alle activiteiten plaats vinden. Bij The Fifth kun je ontbijten, lunchen en dineren. Meestal in buffetvorm, maar ook voor een cappuccino met een muffin kun je binnen lopen. Binnen lopen inderdaad. Ben je geen gast, maar wil je bij The Fifth iets drinken met het toffe uitzicht op het Neude dan kan het ook. The Fifth is ruim opgezet. Zie het zo dat StayOkay is gecreëerd in het oude ABN Amro gebouw op het Neude. Dat was een groot gebouw en de ruimte is heel goed gebruikt! Op vrijdag en zaterdagavond zijn er ook regelmatig tot uur evenementen. Het overnachten moet ook met gezinnen toegankelijk zijn, daardoor is er een tijdslimiet voor de gezelligheid.

33 Over de styling is nagedacht met overal verse kruiden.

34 Maar ook de Utrechtse Nijntje mocht niet ontbreken bij The Fifth.

35 StayOkay en The Fifth verlaten en meer van Utrecht zien? Vraag dan om de fietsen van StayOkay. Kijk ook eens verder voor meer informatie over StayOkay en plan ook een leuk budget weekendje Utrecht! Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts Foodinista of volg op Instagram, Twitter en Pinterest. like Foodblog Foodinista Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Ik moet toegeven het is heel lang geleden dat ik in een All Inclusive Hotel heb overnacht en dat het ook eigenlijk niet echt het verblijf van mijn voorkeur is. Toch zijn wij tijdens onze roadtrip in Marokko begonnen bij het Kenzi Club Agdal Medina Resort. Daar heb ik ook diverse redenen voor. Ik kan je vertellen het was een perfecte keuze met peuter van twee jaar in het drukke en hectische Marrakech. Ook zijn wij daar tijdens onze roadtrip wel achter gekomen. Al zouden we het zo weer doen. Je kunt natuurlijk ook een minder uitdagende bestemming kiezen voor je vakantie, maar wij houden van rondreizen, kozen voor zonzekerheid in september en het was voor ons de tweede keer naar Marokko. Ook een reden, waarom wij een riad in Marrakech geen verplichting vonden. Een ervaring die wij al hadden beleefd en niet ideaal vonden met F. Na het zoeken ontdekte ik de resort hotels in Marrakech; Perfect! Zo begon onze vakantie relaxed en konden we voor de rondreis uitrusten en ook de laatste dagen. Een goed begin met een een zonvakantie in Marrakech. Kindvriendelijke hotels, restaurants, mooie zwembaden, maar toch de gelegenheid om

36 Marrakech te gaan ontdekken op een relaxte manier. Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal

37 Onze eerste dag begon, zoals bij zo velen, met een lange reisdag. Na aankomst en het koffer uitpakken was de peuter absoluut aan een dutje toe en wij zelf eigenlijk ook wel. De

38 eerste ervaring was dan ook het eten, het diner. Tijd voor een wijntje en uitgebreid dineren. Tot onze verrassing stonden er leuke kleine voorgerechtjes, zoals deze zalmsalades.

39 En deze springrolls. Ik zeg direct, verwacht geen haute cuisine, maar gewoon leuk eten. Wij gingen daar deze vakantie ook niet voor. Echt relaxen, rondreizen, maar het ook peutervriendelijk maken was de focus. En dat is goed gelukt. In totaal is het eten is heel erg meegevallen en daar ben ik ook blij mee.

40 Na het diner zijn wij een rondje gaan wandelen, daar is het resort groot genoeg voor en dan valt er ook wel iets te ontdekken. Zoals een kinderboerderij, speeltuin, schietbanen,

41 adults only gedeelte (relaxed dus voor als je zonder kinderen reist en gewoon vragen bij check-in), maar ook deze kruidentuin! Waar de chefs van het restaurant veel gebruik van maken. Ook bij de kookworkshops maken ze er gebruik van. Alleen dat denk ik dus Ik was de eerste dagen een beetje in de ik ben op een zonvakantie in Marrakech uitstelmodus. De kookworkshops werden alleen gegeven tot half september. Het echte hoogseizoen dus. Balen, want toen wij na onze rondreis terugkwamen en ik een beetje opgeladen was, waren er geen

42 kookworkshops meer. Nog een keer balen! Ik ben nog geen queen of the tajine geworden en voorlopig zijn deze Marokkaans geïnspireerde recepten mijn toppers, maar heerlijk.

43 De volgende dag was het tijd voor het zwembad en wij waren er vroeg bij! Gelukkig dat kan ook bij het Kenzi Agdal Medina Resort. Dat vind ik echt wel ideaal aan een zonvakantie in Marrakech. Het is er warm, maar niet heet in september. Ik had temperatuur van 40 graden verwacht, maar het bleef rond de dertig en in de ochtend was het 22 tot 28 graden. Wel konden we vanaf 6:00 uur ontbijten. Dat is met een vroege peuter perfect. Gelukkig slaapt hij langer uit, maar ik kan het was al vroeg druk met kleine kinderen. Ook het zwembad was vanaf 9:00 uur geopend en vanaf 9:30 uur de zwembadbar. Fijn en klaar voor de start dus. Het zwembad water was trouwens verwarmd dus mocht het sochtends nog fris zijn dan kun je wel zwemmen. In Italië vonden wij dit afgelopen jaar in september met kleintjes toch minder.

44 Dus spelen maar aan het zwembad!

45 Na vier dagen hebben wij de Kenzi Club Agdal verlaten om acht dagen Marokko rond te gaan reizen.

46 Bij Sunnycars hebben wij onze huurauto gehuurd om vervolgens acht dagen door Marokko te gaan reizen. Van Marrakech naar Essaouira, Agadir, Ouarzazate en vervolgens weer terug naar Marrakech om nog vier dagen te ontspannen in de Kenzi Club. Natuurlijk lees je nog veel meer over onze rondreis die wij hebben gemaakt de auto, onze peuter achterin en hoe dat allemaal is verlopen! Maar een klein onderdeel kun je lezen in het september dagboek op de blog. Het was een pittige reis, maar ook echt prachtig dat kan ik je wel vertellen! Wij waren wel blij dat we de auto bij Sunnycars hadden gehuurd. Dit in verband met de WA dekking tot 7,5 miljoen, Nederlandstalig noodnummer, onbeperkt aantal km. en de dekking voor beschadigingen aan de auto. In Marokko zijn nog niet alle wegen denderend en ook je medeverkeer is onbetrouwbaar. Dat maakt het rijden wel meer ontspannen. De tip is wel om een extra credit card bij je hebben, want de autohuur service weet dit ook en zij nemen een groot bedragen aan borg dat kan voor

47 ongemakkelijke momenten. Reis je met kinderen een eigen autostoeltje meenemen is een aanrader. Wij hebben dit gedaan. Ons stoeltje was daardoor schoon en veilig. De peuter zat er ook in, in het vliegtuig wat net zo veilig was! Wist je dat je bij Transavia sowieso een autostoeltje mee mag nemen in het vliegtuig waar je peuter in kan zitten en ook bij veel intercontinentale vluchten? Kijk wel naar het merk. Ideaal, wanneer je een auto huurt en je kindje zit ook veilig en prettig de hele vlucht. Over onze rondreis door Marokko lees je nog veel meer. Terugkomst in Medina Resort het Kenzi Agdal Na onze reis langs de highway 1 van Marokko en door het Atlas gebergte kwamen wij terug bij het Kenzi Agdal Hotel om nog een aantal dagen te ontspannen. Deze keer werden we echt in de watten gelegd. De kamers waren al ruim en geen pobleem met een kindje erbij. Alleen nu kregen we een up-grade aangeboden vanuit het hotel! Echt geweldig. De suites en de normale kamers zijn niet met elkaar te vergelijken, wel drie keer zo ruim.

48 Het bed werd iedere dag versierd met roosjes en niet alleen op de aankomst dag.

49 De badkamer was giga groot met links een aparte douche en rechts een grote badkuip. Wel ideaal met een klein kindje. Deze badkamer grensde aan onze slaapkamer, maar bij de peuter

50 zijn slaapkamer was ook nog een apart toitlet. Kinderbedjes waren geen probleem bij het Kenzi, maar aangezien

51 wij gingen rondreizen hadden wij deze zelf meegenomen. In Ouarzazate was er geen beschikbaar en in de auto was het geen probleem.

52 Vers fruit en koekjes werden bij aankomst in de suite gebracht. Uhm de peuter kon er niet vanaf blijven, zoals je links onder kunt zien. Hij moest de perzik en de peer hebben! De volgende ochtend was het weer tijd voor een uitgebreid ontbijtje in de zon en nog een aantal dagen genieten van de zon in Marrakech. Niet alleen van een zonvakantie in Marrakech, maar ook gingen we de stad ontdekken en de peuter kennis laten maken met Marrakech! Voor ons de tweede keer. Mijn favorieten bij het ontbijt? De pannenkoekjes met honing, briochebrood en eitjes met paprikasaus uit de tajine. Natuurlijk vers fruit erbij. Makkelijk Marrakech ontdekken Natuurlijk kun je er alleen een zonvakantie in Marrakech van maken, maar ik vind dat je niet alleen naar het Kenzi hotel

53 kunt gaan zonder ook daadwerkelijk Marrakech in te gaan. Deze keer hebben wij wel veel minder ondernomen dan de vorige keer in Marrakech. Toen heb ik met Eric daadwerkelijk alle wandelingen van de Time to Momo gelopen. Misschien ook wel, doordat we samen waren en wij in december in Marrakech waren. Het klimaat nodigt dan echt veel meer uit. Nu met 30+ graden in de middag was ik blij dat ik vanuit ons taxibusje de souk Djem na El Fna wat nog heel heet was en vervolgens de souk had bereikt. Bij zonsondergang maakten we een aantal foto s op Djem el Fna en de peuter vond het echt geweldig!

54 Net als wij om na vijf jaar weer terug te zijn! Net als het Places des Epices ontdekken in Marrakech met alle geuren en kleuren! Breng zeker een bezoekje bij Café des Epices in Marrakech, waar je een prachtig uitzicht hebt over dit plein en een groot gedeelte van de souk. Onze peuter zal het ook beamen.

55

56 En de hoedjes zijn nog leuker bij dit restaurantje.

57

58 Na twee weken namen wij afscheid van prachtig Marokko! Maar om zeker nog een keer terug te reizen en het land verder te ontdekken. Binnenkort op de blog veel meer over de onbekendere highway 1 van Marokko, de filmstudio s in het zuiden van Marokko en het prachtige Atlas gebergte. Ook een zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Wij hebben Kenzi Club Agdal geboekt bij Hotels.com dit gaf ons voor onze rondreis de vrijheid om met te spelen met de check-in de check-out. Je kunt daar diverse kamertypes boeken. Wij hebben altijd een standaardkamer geboekt en de tweede keer een glimlach een suite aangeboden gekregen. De tarieven liggen iets hoger, maar met een gezin krijg je er all inclusive heel veel voor terug! Omdat Florian twee jaar is hebben wij alleen betaald voor de volwassenen. Wij boekten een vlucht vanaf Brussel met Iberia naar Marrakech. Je kunt ook makkelijk met Ryan Air vanaf diverse vliegvelden of Transavia. Ga je alleen voor een zonvakantie dan kun je Kenzi Club Agdal bijvoorbeeld ook reserveren bij Vrij Uit of Neckermann inclusief vlucht. Dit is dan heel interessant. Marrakech en de omgeving van Marrakech ontdekken doe je perfect met een Time to Momo. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts Foodinista of volg like Foodblog Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. De reis door Marokko is onze privévakantie. Geen hotel, maaltijd is gesponsord. Alles is een eerlijke mening. Het enige waar wij gebruik van hebben mogen maken is onze Sunny Cars huurauto waar wij ook heel blij mee waren!

59 September peuterverjaardag, en Marokko dagboek Friesland Wat ging het snel september! Te snel, wanneer je het mij vraagt, want de maand waarin je echt op vakantie gaat mag altijd best wel langzaam gaan. Nu het oktober is en ik weer een tijdje op mijn vakantie moet wachten kijk ik er met heel veel plezier en natuurlijk een beetje weemoed op terug. Het was niet alleen de maand, waarin wij met onze peuter, ja peuter! Vakantie vierden in Marokko, nee er gebeurde nog veel meer. Mijn kleine mannetje is inderdaad en peuter geworden. Op 2 september mocht F. 2 kaarsjes uitblazen! Ik schreef al een uitgebreid blog over zijn tweede verjaardag. Een feest en dag om als mama even bij stil te staan. F. is niet alleen twee jaar geworden, maar ik ben ook gewoon al weer twee jaar mama! Ja ook die tijd gaat waanzinnig snel! Ik moest er even over bijkletsen met een vriendinnetje en een studententijd traditie is blijven hangen. Hoe fout het misschien ook is, vooral na mijn heerlijke Naxos avontuur! Grieken bij een Nederlands Grieks restaurant. Over smaak en kwaliteit valt te te twisten, maar gezellig was het wel. Om vervolgens de tassen te pakken voor een lang weekend Friesland met echt geweldig weer in de Alde Feanen. Veel bootjes varen! Wat geweldig is Friesland! Ja ik ben een beetje verliefd. Misschien zag je het al voorbij komen op mijn social media, maar er volgt nog veel meer op de blog. Het was een persreis, maar één die ik absoluut niet had willen missen. Nog leuker E. en F. mochten mee! Toen werd het tijd voor vakantie! Misschien lijkt het wel alsof ik altijd op vakantie bent. Soms voelt het ook zo. Iets waar ik van te voren alleen maar van kon dromen. Bloggen is echt één van de

60 tofste hobbies, waarvan ik mijn semi beroep van heb kunnen maken. Alleen op persreis ben ik ook altijd druk met mijn blog en meestal niet mijn gezinnetje. Nogmaals ik klaag niet, het gaat even om het verschil. Marokko was focus op het gezin en compleet ontspannen. En alles daarover vertil ik je in dit september dagboek op de blog, want natuurlijk heb ik de leukste tips wel verzameld en kun je nog veel meer verwachten op de blog. September dagboek van Foodinista: peuterverjaardag, Alde Feanen en Vakantie in Marokko!

61 De maand september begint eigenlijk altijd heel trots! Met de verjaardag van Florian! Slingers, Mickey Mouse taart, zingen en één groot feest!

62 Natuurlijk moest het kaarsje voor twee jaar worden uitgeblazen. Over de verjaardag en hoe wij het hebben gevierd schreef ik ook al een uitgebreid blog.

63 Zoals ik al schreef in Nederland heb ik de Griekse restaurants nog niet echt als toprestaurants ervaren. Ken jij er één laat het mij zeker weten! Wel is het altijd gezellig en is het

64 blijven hangen uit de studententijd. Dus ik ging een avond bijkletsen en wijntjes drinken met vriendinnetje I.

65 Afgesloten werd er met een Kokos chocolade dessert. Eigenlijk waren we al bomvol van het vele Griekse eten, maar deze wilden we niet overslaan. Ook door de Griekse wijn konden we wel een suikershot gebruiken. Dus even delen maar. Het weekend erna gingen we voor een fantastisch weekend naar de Alde Feanen. Sowieso zou Friesland denk ik mijn verwachtingen wel overtroffen hebben, maar het weer was gewoon fantastisch en dan is het heerlijk om het weekend op het water door te brengen. Sloepje varen.

66 En met de pontjes naar de overkant varen, wat voor een tweejarige al een hele belevenis is.

67

68 Op het pontje werd ook met weinig geduld gewacht, maar wel met veel bewondering. Om vervolgens te gaan lunchen aan het water. Veel meer over ons lange weekend in de Alde Feanen, Leeuwarden en Friesland lees je binnenkort in een uitgebreide Foodie in Friesland.

69 Met de superleuke persreis naar Friesland was eigenlijk onze vakantie al een beetje begonnen, want met het hele gezin op persreis is natuurlijk wel heel erg leuk! Ondanks dat Eric

70 onverwacht van baan veranderde konden we toch nog op vakantie. Dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Op naar Marokko. Wij wilden mooi weer garantie, natuurlijk hadden we niet verwacht dat het tot half september mooi weer zou blijven. Jij wel? Uiteindelijk wilden we ook een compleet andere sfeer en er echt uit. Florian zit er klaar voor de eerste vlucht naar Madrid en dan door naar Marrakech. Door onze late vlucht niet de ideale combi. Maar wel even de benen strekken.

71 Voor Eric en mij was het de tweede keer in Marrakech en wij kozen dan ook voor een relax locatie in plaats voor sightseeing. Een kindvriendelijk resort waar wij alle drie

72 konden ontspannen de eerste dagen. Tijd om te relaxen bij het Kenzi Agdal Medina Resort. Een top locatie en hele goede keuze! Om vier dagen later rond te gaan reizen door Marokko. Onze Sunnycars auto hebben wij opgehaald in de stad, maar eigenlijk gewoon aan het einde van de straat en het was heel goed geregeld! Het lastigste was het drukke Marrakech uit en daarna waren het eigenlijk gewoon rustige wegen uit. De route zou ons van Marrakech naar Essaouri, regio Agadir, Ouarzazate en weer terug naar Marrakech brengen. Een prachtige roadtrip langs de highway 1 van Marokko en door het atlas gebergte. Natuurlijk heb ik heel veel blogmateriaal voor je.

73 Onze eerste stop was het rustige Essaouira. Een oud hippie en vissersdorpje aan de kust met heel veel mooie riads. Daar verbleven wij ook voor twee dagen.

74 Om vervolgens door te rijden naar Taghazout Bay een nieuwe badplaats, heel geschikt voor surfers, bij het massale Agadir. Wij verbleven in het prachtige Hyatt Place Taghazout Bay, waar we gemakkelijk een week hadden kunnen verblijven. Zwemmen, knuffelen, genieten en een prachtig uitzicht. Een auto is niet persé nodig wel prettig, maar het hotel biedt een gratis transfer service aan naar Agadir en voor een oké prijs een transfer naar het vliegveld.

75 Om vervolgens door het Atlas gebergte verder te rijden naar het zuiden van Marokko en een bezoek te brengen aan onder andere de filmstudio s van Ouarzazate.

76 De laatste dagen brachten we door in het eerste hotel waar we de reis zijn begonnen en brachten we bezoekjes aan Marrakech waar ook Florian zijn ogen uitkeek. Wat een reis en een geweldige ervaring. Voor herhaling vatbaar en geweldig om de wereld verder te ontdekken.

77 Onderweg naar huis kwam op het vliegveld van Madrid het herfstgevoel al weer binnen en een soort van traktatie, we zijn tenslotte nog steeds op vakantie. Maar alleen de pumpkin

78 spice frappuccino is een verwennerij op een drukke reisdag. Net als even de kinderafdeling van de Zara leegkopen, zodat Florian weer een kast vol stoere jongenskleding heeft hangen voor de herfst en winter. Je moet iets als je drie uur moet wachten op een vliegveld.

79 Al voor ik op vakantie ging had ik dit nieuwe servies besteld voor thee, gerechten en eventueel kleine soepjes! Super blij mee, want tijdens de vakantie was het binnen gekomen. Het is

80 het Fez servies van Cosy en Trendy bij Cooking Life. Wat vindt jij er van? Ik ben er heel blij mee! Al in Naxos Giekenland was een beetje verliefd op een soort gelijk servies, maar daar kon ik het niet vinden en thuis heb ik het direct geshopt. P.s. het recept voor de plaattaart staat al op de blog. De frambozen vervang je alleen door één peer.

81

82 Thuis bleven we nog een beetje in het vakantiegevoel op de laatste dag van september met een champagneproeverij met familie en natuurlijk konden de oesters niet ontbreken! Het was een gezellige en bubbelende avond in Hilversum. Als laatste stond er ook nog een super gloed nieuwe keukenmachine op mij te wachten die ik binnenkort helemaal zal gaan uitpakken en veel zal gaan testen! Ik kan deze absoluut gaan gebruiken, want misschien heb je het wel gezien op social media dat ik een ongelukt heb gehad met mijn vorige keukenmachine? Iets met salmorejo en een blenderkan waar de bodem uit was gevallen. Niet heel leuk Ook weer voldoende voor oktober! Iedere maand een nieuw dagboek ontvangen en Foodinista blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op Twitter,Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

83 Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik zelf voor een persreis ontzettend leuk vind, want dan kun je een bestemming echt gaan ontdekken. Deze keer was ik alleen helemaal alleen. Een week lang. Op de eerste bestemming was er geen guide die mij iets kon vertellen over de bestemming en werd het een ontdekkingstocht. Of gewoon relaxen en genieten? Over het eiland Naxos is ook nog niet heel veel bekend online in het Nederlands en dus het werd Naxos ontdekken op de bestemming zelf. Van te voren werd mij verteld dat het een geweldig leuk eiland is, maar ja ik kon mij er alleen een voorstelling van maken. Mijn eerste kennismaking was met een rustig en pitoresk Naxos het kleine Agios Prokopios. P.s. Wil je weten hoe de Griekse keuken smaakt op Naxos? Lees dan ook mijn Foodie in Naxos! Agios Prokopios ontdekken Ik moet eerlijk toegeven toen ik in Agios Prokopios aankwam dacht ik, ga mij hier een week vermaken, alleen? Wat rustig, wat moet ik hier dan. Uhm een week naar het strand is geen probleem! Want dit plaatsje op Naxos heeft werkelijk geweldige stranden, een aantal leuke restaurants en beachbars en ik bevond mij in een mooi appartement. Alleen ik ben zelf wel iets actiever ingesteld en ik wil iets meer ontdekken.

84 Misschien was het ook wel weer het echte Naxos gevoel wat ik had verwacht. Rust, een blauwe zee, restaurantjes en natuurlijk prachtig weer. In mijn verwachting was Naxos namelijk een klein eiland, maar de hoofdstad Chora is groot, toeristisch en bruist van de activiteiten, restaurants, lokale producten, mooie stranden. Dit drukken gedeelte Naxos komt zeker nog voorbij op de blog. Wat jij het leukst zou vinden mag je mij zeker laten weten! In dit blog neem ik je in foto s mee door Agios Prokopios. Foto s van een rustig en pitoresk Naxos in Agios Prokopios

85 Aangekomen op Naxos had ik heel veel honger! Tijd voor de lunch. Een pita gyros met een Griekse salade je kunt niet zonder. Lunchen bij restaurant Colosseo. Dichtbij appartement

86 Colosseo Star en aan de boulevard. Natuurlijk ging ik na de lunch het appartement echt even goed

87 bekijken! Mooi, ruim en schoon. En eigenlijk stiekem ook heel even afkoelen na de warme en overweldigende reis.

88 De Master bedroom, het appartement was nogal groot voor mij alleen. Bestond uit een slaapkamer, met jacuzzi en aparte badkamer. Er bij was nog een slaapkamer en woonkamer. Je kon er met 6 personen in. Wel een aanrader ook om met een gezin te verblijven.

89 Nog even een uitgebreidere foto van de gigantische jacuzzi.

90 En niet te vergeten de compleet ingerichte keuken. Al moet ik toegeven dat het in de directe omgeving moeilijk echt boodschapjes doen was of dat je bijna voor de zelfde prijs net zo goed uit eten kon gaan. Uit eten gaan is niet echt duur in Griekenland en de toeristische supermarktjes wel.

91 Maar anders pluk je gewoon de vijgen uit je eigen vijgenboom op je terras.

92 Boodschappen zijn misschien iets lastiger, maar naast de toeristische winkeltjes zijn er wel leuke boetiekjes.

93 Zoals Charisma.

94 En bakkertjes, waar je de heerlijkste hartige broodjes en bladerdeegtaarten haalt. De broodjes zijn gevuld met spinazie, feta of Griekse Naxos kaas. Heerlijk voor de lunch of doordat

95 het zo warm is vond ik het soms ook wel voldoende voor een snack maaltijd.

96 En ijskoffie drinken, een frappé, kun je natuurlijk niet overslaan! Altijd met de meest heerijke chocolade baklava. Heel simpel bij de enige luxe bakker die er in Agio Prokopios is. Wel met een Griekse naam en niet te schrijven.

97 Of om de volgende avond weer terug te gaan voor een ijskoffie met laurierkoekjes.

98 Op Naxos verbouwen ze heel veel zelf. En bij deze luxe bakkerijen verkochten ze ook lokale producten, zoals laurier. Leuk, want laurier is Daphne in het Grieks en Daphne is mijn

99 naam. Naxos heeft mooie en bijna witte zandstranden! Geweldig voor

100 Griekenland, waar de meeste stranden in mijn beleving kiezelstranden zijn. Het water loopt langzaam af en heel kindvriendelijk. In Agios Prokopios vond ik het strand en de zee heel rustig en kindvriendelijk, terwijl in Chora de zee door de wind veel wilder is. Hier maakte ik een ochtendwandeling en is het heerlijk rustig, maar eigenlijk blijft het dat ook wel.

101 In de ochtend kan ik er echt van genieten, de rustige zee. echt heel mooi! Een klein Grieks dorpje. Aan het einde van de boulevard is ook een prachtig restaurantje, boven de zee met

102 natuurlijk de blauwe tafeltjes. Even doorlopen en dan ben je bij het perfecte plekje. Tijd voor ontbijt aan de boulevard na een wandeling over het strand. Verse perziksap, een grote cappuccino en croissant die niet te eten was. Dat was dan weer jammer.

103 Om door te gaan naar het strand met een cappuccino frappe en te relaxen. De dagen daarna ging ik naar Chora. De stad ontdekken, strandtenten, restaurants en nog veel meer.

104 Binnenkort komt het allemaal op de blog! P.s. Wil je weten hoe de Griekse keuken smaakt op Naxos? Lees dan ook mijn Foodie in Naxos! Ook op reis naar het Griekse eiland Naxos? Boek je directe ticket met Transavia naar Mykonos, blijf daar eventueel ook een nachtje om het eiland te ontdekken en vaar over met de ferry. De hoteltips van Foodinista in Agios Prokopios: Verblijf in de luxe appartementen van Colloseo Star en direct aan het strand. Ga voor iets meer basic in de appartement van Colloseo, maar wel met zwembad. Natuurlijk kun je ook direct met TUI naar Agios Prokopios op Naxos zij regelen alles voor je, zoals je vlucht, transfer, ferry en hotel. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg op Instagram, Twitter en Pinterest. Foodinista Tweede verjaardag wat gaat het snel! Wat gaat het snel! De tweede verjaardag was in september al weer een feit. Nee niet mijn blog. Ik ben ook een supertrotse mama, maar dat wist je misschien al, wanneer je Foodinista regelmatig bezoekt en ik kan het dan ook niet laten om over dit trotse momentje toch even een blogje te typen. Met eigenlijk gewoon heel veel foto s! Wat een verschil van baby, dreumes naar nu peuter. Florian gaat, veel, heel veel kletsen.

105 Super gezellig! En hij is echt een heel vrolijk mannetje. Net zoals alle mama s ben ik ook super trots op alle ontwikkelingen en gaat het allemaal zo snel dat ik het soms geen eens meer kan volgen. Een nieuwe verjaardag komt dan ook sneller dan verwacht. Wij vierden de verjaardag op 2 september gewoon met het gezin en op 4 september was het grote en drukke feest! Wat geweldig was en waar het meest voorkomende woord Wooooooooooow was! De cadeautjes vlogen in rap tempo voorbij, een giga taart, druk spelen met de andere kindjes en s avonds uitgeput naar bed. Even een samenvatting van dit feestweekend eigenlijk. De super tweede verjaardag van een peuter

106 Geen verjaardag begint natuurlijk zonder het rondsturen van een uitnodiging aan opa s, oma s, ooms en tantes. Ik maakte de kaartjes online en bestelde de uitnodigingen bij Kaartwereld.

107 Heel snel gedaan en de volgende dag had ik 25 kaartjes in huis. Een aantal extra om in het foto album te bewaren en opa s en oma s zijn net zo trots.

108 s Ochtends hebben we hard gezonden, het huis was versierd en een kleine taart was besteld bij de bakker. Op de taart de favoriete Mickey Mouse.

109 De muts ging op, zingen en wederom hoopten we op een soort van cakesmash alleen voor het tweede jaar ging het niet gebeuren. Op naar volgend jaar. Natuurlijk was wel het kaarsje heel interessant net als Mickey!

110 Wat zal er ingepakt zijn? Een cadeau van opa en oma werd gebracht.

111 Ja! Het kon eigenlijk niet heel lang meer wachten natuurlijk! Een speelkeuken van opa en oma. Zo zijn daar ook nog bijgekomen en wat een echte peuter heel leuk vindt: een echt

112 speelhoek met tafel en stoelen en schommel in de tuin van papa en mama, konijnenhok en konijn van opa en oma, treinbaan en houten treintjes van opa en oma, tractor van tantes en oma s, voorleesboeken en natuurlijk veel speelgoed met heel veel geluid. Wat een feest! Woooooow! Ja het was echt het feestje van Florian! Ik vind deze lampen zo tof!

113 Wij wonen in Kaatsheuvel. Misschien wel bekend, want daar is natuurlijk de Efteling. Alleen in de regio is nog veel meer, zoals de Drunense Duinen, maar ook veel campings en

114 restaurants met grote speeltuinen. Wij gingen naar de Financieën met een grote speeltuin. Waar Florian zich kon uitleven op de klimrekken. Loslaten papa en mama ik ben een peuter. De Financiën is een groot pannenkoekenhuis met speeltuin behalve in de tuin. Daar kun je snackplateaus bestellen. En ook dat bevalt goed. Borreltijd.

115 Op zondag was het grote tweede verjaardag verjaardagsfeest met veel familie en vrienden. Wij treffen het altijd; heel augustus en september prachtig weer, maar op zondag 4 september harde wind en regen dus een huis vol. Gezellig en druk. Mickey op de taart en gaan! Wat een dag vol drukte. Op naar het derde jaar. Meer persoonlijke favorieten en ervaringen ontvangen en mijn blog blijven volgen? Volg mij op Twitter,Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

116 Mijn persoonlijke telefoonhoesje en shoptegoed winnen Oké telefoonhoesjes daar komen diverse samenwerkingsaanvragen voor binnen en ik moet ook toegeven daar ben ik redelijk kritisch op, alleen toen deze aanvraag binnenkwam toen dacht ik deze is wel heel erg leuk! Zoals je misschien hebt gezien op instagram ben ik afgelopen week, een week lang, alleen naar Naxos in Griekenalnd geweest voor het Grieks Verkeersbureau en TUI. Een geweldig leuke campagne, maar alleen was ook echt alleen, zonder mijn vriend en zonder mijn kindje. Leven het bloggerleven er zijn ontzettend leuke dingen, zoals de etentjes, evenementen, acties die ik mag organiseren en de ondertussen geweldige reizen die ik af en toe mag beleven. Alleen op een reis als deze is het natuurlijk logisch dat je, je kindje mist al weet ik dat hij het wel geweldig heeft met papa, de opa s en oma s en ook heerlijk speeld op de kdv boerderij. Niks te klagen! En dan de blijdschap bij het terugkeren op Schiphol; mamamamama en dikke knuffels en kussen! Ik ben het een klein beetje gewend mijn vader werkte vroeger ook heel veel in het buitenland en ik weet dat het echt geen kwaad kan één van je ouders even te missen, het sust de gedachte. Alleen het is wel leuk om als je, je kindje even niet ziet zo n schatje bij je te hebben! Dat kan met het maken van een persoonlijk telefoonhoesje van Gocustomized. Ik heb daar een vrolijke foto van mijn zoontje op staan, maar misschien wil jij wel iets heel anders. Zo heb ik er voor het reizen ook direct een hoesje van gemaakt waar ik mijn pasje in kan steken en ik deze als een kleine portemonnee kan gebruiken. Alleen wat kan jij doen om een shoptegoed te winnen voor een persoonlijk hoesje dat laat ik je weten, want in deze actie mag ik twee keer 15 Euro aan shoptegoed weggeven. Twee keer kans dus voor het winnen van shoptegoed. Dus shoptegoed

117 winnen? Wat moet jij daar voor doen. Shoptegoed winnen voor persoonlijk telefoonhoesje een Wil jij shoptegoed winnen voor een persoonlijk telefoonhoesje? Dit moet je doen om kans te maken voor het shoptegoed. Natuurlijk kun je, je gewonnen shoptegoed ook uitgeven aan een pad hoes. Die keuze is aan jou. 1. Natuurlijk ben je Facebookvriend van Foodinista of volg je Foodinista op twitter of volg je Foodinista op Instagram. 2. Laat mij onderstaand in een reactie weten, hoe jij je persoonlijke telefoonhoesje zou stijlen. 3. Vergeet niet sharing is caring! Deel dit bericht dus op Facebook, Twitter of andere social media kanalen. Het mag, maar moet niet. De winactie voor de het persoonlijke shoptegoed van GoCustomized loopt tot 30 september de winnaar zal vervolgens bericht ontvangen. De winactie van GoCustomized is ondertussen afgelopen en de winnaar heeft een reactie ontvangen. Regelmatig staan er nieuwe en leuke winacties op de blog. Kijk

118 hiervoor bij de Leukste acties op de blog. Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus Eigenlijk moet ik toegeven dat ik bijna altijd mijn pastasaus maak met geruld gehakt, als ik pasta met gehakt maak en een bijbehorende bolognaise saus. Al langer op het lijstje stond pasta met gehaktballetjes in tomatensaus. Nu mijn dreumes en bijna peuter steeds meer met ons mee eet en echt dol is op dit soort vlees dingetjes leek mij dit wel een gerechtje om te maken waar hij ook echt van mij kon genieten. De saus is dan ook zacht, maar zeker niet flauw! Al eerder heb ik Italiaanse gehaktballetjes gemaakt, maar dat recept is meer een snackrecept. Dit gehaktballetjes recept, de pasta met gehaktballetjes in tomatensaus is echt een pastarecept, zoals de naam het al zegt. Ook nog eens kidsproof en je maakt het zo.

119

120 Ingrediënten voor de pasta met gehaktballetjes in tomatensaus voor 4 personen 400 gram pasta 300 gram half om half gehakt 2 blikjes tomatenblokjes 1 rode ui 1 theelepel gedroogde oregano 1 theelepel zoete geroosterde paprikapoeder handje verse basilicum 1 teentje knoflook 50 gram parmezaanse kaas handje paneermeel 1 ei 1 eetlepel vloeibare boter 1 eetlepel olijfolie snufje peper en zout 1 bol mozzarella Tips voor de bereiding van gehaktballetjes in tomatensaus de pasta met Moeilijkheid 1-5: 2 Tijdsduur: 40 minuten Benodigdheden: twee snijplanken, mes of hakmolen, hapjespan, pan, vergiet, lepel, spatel, handrasp

121

122 Recept voor de pasta met gehaktballetjes in tomatensaus Start met het rollen van de gehaktballetjes. Eigenlijk zijn deze heel simpel. Goed half om half gehakt is mals en de saus gaat de zoete smaak aan het gerecht geven. Voor de stevigheid vooral in de saus kom er wel paneermeel bij en de parmezaanse kaas gaat in de balletjes in plaats van over de pasta. Rasp de parmezaanse kaas over het gehakt en meng deze samen met het ei even goed door elkaar. Verspreid over de snijplank een eerste beetje paneermeel. Rol de gehaktballetjes door het paneermeel. En maak er balletjes van die tussen de twee a drie centimeter doorsnede zijn. Herhaal dit steeds en als het paneermeel op is dan ook nieuw parneermeel strooien. Snipper de uit, basilicum, knoflook en knoflook. Zelf vind ik dit het makkelijkst met een hakmolen. Verhit nu in de hapjespan de boter en olie en in de pan het water voor de pasta. Als het water kookt kook dan de pasta volgens de verpakking. Verder focus ik mijn in dit recept op de saus met de gehaktballetjes. Bak kort de ui, knoflook en basilicum, zodat de smaken los komen, maximaal twee minuten. Blus af met de tomaten. Meng ook de oregano, paprikapoeder, peper en zout door de saus. Verdeel nu rustig de gehaktballetjes er in. Laat deze 15 minuten sudderen op een medium temperatuur. Verdeel de pasta over de borden, serveer de pastasaus met de gehaktballetjes er overheen, serveer met mozzarella en eventueel extra basilicum. Meer pasta recepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens naar: * Het recept voor een snelle pasta carbonara * Een simpele pasta met frisse tomaatjes

123 * Of ga wokken met garnalen en spekjes Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Favoriete zomeruitverkoopjes voor je dreumes Dress to impress Misschien shop ik nog wel liever voor mijn zoontje dan voor mij zelf sinds ik mama ben. Niet dat ik het voor mij zelf niet meer leuk vind, het tegendeel is waar. Er zijn wel een aantal dingen die het heel erg leuk maken om te shoppen voor je kind, dat vind ik tenminste. De prijsjes zijn kleiner, je kindje groeit ontzettend hard, wat er voor zorgt dat je, je minder schuldig voelt en simpelweg de kleine vrolijke kleding is gewoon ontzettend leuk! Wat het nog leuker maakt? SALE! Een periode waarin shoppen prijstechnisch nog leuker is en voor deze Dress to impress heb ik mij even uitgeleefd en mijn favoriete items uitgezocht en een aantal daarvan heb ik al geshopt. Dat laat ik je direct weten en die zie je binnenkort ook terug op de foto s in dagboeken, vakantiefoto s of andere activiteiten. Welk item is jouw favoriet van de zomeruitverkoopjes voor je dreumes? Dress to impress zomeruitverkoopjes

124 voor je dreumes

125

126 Voor mijn dreumes vind ik poloshirtjes ontzettend leuk. Hij wordt er een klein heertje van. Lief en ondeugend te gelijk. Deze polo shirtjes van Osh Kosh zijn afgeprijsd voor de zomer in een vrolijk oranje kleurtje.

127

128 Of een sportieve polo in blauwe gewerkte stof die natuurlijk wel heel makkelijk te combineren is en in de winter ook wel heel makkelijk te combineren is.

129

130 Je hebt als moeder van een dreumes of peuter mannetje nooit voldoende spijkerbroeken en in de zomer is dat precies het zelfde voor korte broeken van spijkerstof. Deze korte jeans van Noppies vind ik wel heel stoer en is in de sale.

131

132 Inderdaad je kunt nooit voldoende jeans hebben voor je dreumes, peuter of kleuter. Deze grijze jeans van Noppies, maar ook in het fel blauw, is in de zomersale. Hebben!

133

134 Never a dull moment met je baby, dreumes of peuter wij gaan naar het strand! Met natuurlijk een perfecte outfit. Startend met een heel leuk beach t-shirt. Welk uitverkoopje is jouw favoriet of waar ga jij altijd voor kijken in de uitverkoop? Meer blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. De tuin in met je kids en winnen een Fairy Garden Flowerpot Heerlijk het is zomer en wat is er fijner dan de tuin in met je kids. Buitenspelen, druk zijn met de planten, zonnestralen opvangen, met water spelen en alles wat er bij komt kijken. Florian is een echt buiten mannetje en doet niet liever dan gietertjes met water versjouwen, het water in teiltjes gieten, de planten water geven, rond de aardbeien planten lopen en kijken, mee kruiden plukken en natuurlijk in de zandbak spelen. Heerlijk de zomer. Wat een verschil ik van baby naar de dreumes en in september al weer peuter. Misschien zag je het al wel in de titel winnen! Heb jij ook zo n kleintje wat met veel plezier in de tuin druk is dan heb ik een hele leuk actie, vooral wanneer je de mama, papa, opa, oma, lieve tante of weet ik wat van een meisje bent. Ik mag iets heel leuks weg geven. Aan het einde van dit blog geef ik een My Fairy Garden Flowerpot weg.

135 Veel plezier in de tuin Sinds april is bij ons het plezier in de tuin begonnen. In de zandbak, met tijltjes, met gietertjes en ook hebben wij eigen aardbeienplantjes gepland als een experiment, maar wat een succes! Iedere dag verse aardbeien.

136 Dit was de eerste oogst aardbeien uit eigen tuin.

137 Ik heb de aardbeien o.a. gebruikt aardbeienchocoladerepen mee te maken. om deze verse

138 En natuurlijk de tuin in met je kids en spelen! Deze keer met een prachtig wonderen! bellenblaas apparaat! Een apparaatje vol

139

140 Om vervolgens tussen de bellen, af te koelen in de teil na al het springen van enthousiasme. Wil je ook veel of nog meer plezier met je kinderen in de tuin? Dan mag ik iets heel leuks weg geven. Lees wat je daarvoor moet doen. Winnen! My Fairy Garden Flowerpot Wat moet je doen voor de My Fairy Garden Flowerpot. 1. Natuurlijk ben je Facebookvriend van Foodinista of volg je Foodinista op twitter of volg je Foodinista op Instagram. 2. Laat mij onderstaand in een reactie weten, waarom jij het zo leuk zo vinden om samen en met wie spelenderwijs de tuin in te gaan met de My Fairy Garden Flowerpot. 3. Vergeet niet sharing is caring! Deel dit bericht dus op Facebook, Twitter of andere social media kanalen. Het mag, maar moet niet. De winactie voor de My Fairy Garden Flowerpot loopt tot 15

141 augustus de winnaar zal vervolgens bericht ontvangen. De winactie voor My Fairy Garden is afgelopen. De winnaar heeft ondertussen bericht ontvangen. Regelmatig staan er nieuwe en leuke winacties op de blog. Kijk hiervoor bij de Leukste acties op de blog. Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Let s go Paleo met de smul Chocoladeaardbeienreep Niet zo lang geleden deelde ik al een heel leuk en veel vriendelijker recept voor een heerlijke Paleo chocolademousse uit het kookboek Paleo voor kids. Het kookboek Paleo voor kids is trouwens ook echt een aanrader als je samen met je kinderen de keuken in wilt, want het is allemaal zo goed omschreven, zodat ze eigenlijk alles zelf kunnen. Maar ja dat ik nu verder ga met Let s go Paleo voor de grote mensen. Een kookboek vol met top recepten voor een gezonde Paleo lifestyle en ik kan je direct zeggen als je denkt dat Paleo saai, moeilijk of een dieet is dan heb je het mis. Eerlijk ik dacht dat ook wel een beetje. Het zijn meer verstandige keuzes waarbij je, je fitter zult voelen, terug naar de basis, maar met gezonde recepten. Ik koos voor een snoep recept om te laten zien dat je dat ook zeker nog mag met Paleo en deze chocoladeaardbeienreep is het ultieme bewijs. Het recept staat in het kookboek met frambozen ook een heel goed idee, maar de aardbeien groeien bij mij in de tuin dus aan de slag!

142

143 Recept voor de chocoladeaardbeienreep met noten 8 stuks Ingrediënten 2 repen chocolade 85% cacao 12 stuks verse aardbeien Gemengde noten (ik gebruikte amandelen en pecannoten) Tips voor de bereiding Moeilijkheid 1-5: 1 Tijdsduur: 25 minuten Benodigdheden: steelpan, browniemat, spatel, mes, snijplank p.s. Je kunt sowieso wisselen met fruit en noten. De chocolade is erg puur, maar door het fruit worden de repen als nog zoet en dus ook kidsproof! Bereiding van de chocoladeaardbeienreep Paleo stijl Breek de chocolade in kleine stukjes en verhit de steelpan. Smelt ondertussen de chocolade rustig en af en toe met hulp van de spatel. Snij ondertussen alvast de aardbeien in plakjes. Verdeel de eerste helft van de aardbeien en de noteten over de bodem van de browniemat. Als de chocolade is gesmolten verdeel deze met hulp van de spatel over de aardbeien en de noten. Maak de repen af met de laatste noten en aardbeien. Zo zien ze er extra mooi uit. Plaats ze in de koelkast en laat ze in een half uur opstijven. Bewaar de repen in de koelkast. Meer over kookboek let s go Paleo

September dagboek peuterverjaardag, Friesland en Marokko

September dagboek peuterverjaardag, Friesland en Marokko September peuterverjaardag, en Marokko dagboek Friesland Wat ging het snel september! Te snel, wanneer je het mij vraagt, want de maand waarin je echt op vakantie gaat mag altijd best wel langzaam gaan.

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Ik moet toegeven het is heel lang geleden dat ik in een All Inclusive Hotel heb overnacht en dat het ook eigenlijk niet echt het verblijf van mijn voorkeur

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

Foodie in Friesland. Foodie in Friesland: Genieten in de Alde Feanen

Foodie in Friesland. Foodie in Friesland: Genieten in de Alde Feanen Foodie in Friesland Ik heb mij volledig laten verrassen. Het grappige is het was geeneens heel ver reizen. In september ging ik een weekend naar Friesland naar de Alde Feanen. Komt het jou niet bekend

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

September dagboek peuterverjaardag, Friesland en Marokko

September dagboek peuterverjaardag, Friesland en Marokko September peuterverjaardag, en Marokko dagboek Friesland Wat ging het snel september! Te snel, wanneer je het mij vraagt, want de maand waarin je echt op vakantie gaat mag altijd best wel langzaam gaan.

Nadere informatie

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Ik moet toegeven het is heel lang geleden dat ik in een All Inclusive Hotel heb overnacht en dat het ook eigenlijk niet echt het verblijf van mijn voorkeur

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

Mix en match met je servies en bestek

Mix en match met je servies en bestek Mix en match met je servies en bestek Misschien herken je het wel, tijdens de feestdagen pak je niet alleen uit met het uitgebreid koken en serveer je de meest uitgebreide hapjes en culinaire diners, je

Nadere informatie

Mosselen met chorizo en peer

Mosselen met chorizo en peer Mosselen met chorizo en peer Ja we zijn er weer! Waar, nou ik in Italië, haha. Alleen we zijn ook midden in het mosselenseizoen en deze mosselen heb ik al lekker opgepeuzeld, daarom deel ik gewoon dit

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag 5x Leukste feesthapjes voor koningsdag Met koningsdag kunnen we er eigenlijk niet omheen we eten bijna allemaal wel een oranje tompoes, maar ook borrelen we wel een drankje op de koning en de koninklijke

Nadere informatie

Lunchen bij Restaurant Joost

Lunchen bij Restaurant Joost Lunchen bij Restaurant Joost Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Wentelteefjes van paasbrood

Wentelteefjes van paasbrood Wentelteefjes van paasbrood Ik ben denk ik niet de enige die na de Paadagen en ook met Kerst herkennen we het wel, met restjes Paasbrood blijft zitten en natuurlijk met kerst met kerstbrood. Al gaat dit

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Het is uitverkoop! Dress to Impress

Het is uitverkoop! Dress to Impress Het is uitverkoop! Dress to Impress Ook een beetje veel uitgegeven in december en moet je eigenlijk weer een beetje sparen in januari? Of ben je er juist helemaal klaar voor? De uitverkoop! Tijd om te

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder Warme feestdagen De kerstdagen gaan weer bijna beginnen en misschien zit jij ook al helemaal in de kerstsfeer. Ik wel hoor, terwijl ik dit blog aan het typen ben kijk ik naar mijn kerstboom, fotolijst

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Foodie in Naxos Griekenland

Foodie in Naxos Griekenland Foodie in Naxos Griekenland Daar is het eerste blog over mijn reis naar Naxos! Naxos? Waar is Naxos zul je misschien denken. Ik schrijf nu misschien heel snel en simpel over, maar ik mocht er dan ook een

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

Let s go Paleo met de smul Chocoladeaardbeienreep

Let s go Paleo met de smul Chocoladeaardbeienreep Let s go Paleo met de smul Chocoladeaardbeienreep Niet zo lang geleden deelde ik al een heel leuk en veel vriendelijker recept voor een heerlijke Paleo chocolademousse uit het kookboek Paleo voor kids.

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

Proeft, First Festival en Menorca

Proeft, First Festival en Menorca Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand!

Nadere informatie

Rode wijn risotto met frisse groente

Rode wijn risotto met frisse groente Rode wijn risotto met frisse groente Eerlijk, voor mij is risotto eigenlijk nooit een teleurstelling, maar ik maak zelf bijna altijd een witte risotto. Wat is witte risotto? Nou met witte wijn, groente

Nadere informatie

Tweede verjaardag wat gaat het snel!

Tweede verjaardag wat gaat het snel! Tweede verjaardag wat gaat het snel! Wat gaat het snel! De tweede verjaardag was in september al weer een feit. Nee niet mijn blog. Ik ben ook een supertrotse mama, maar dat wist je misschien al, wanneer

Nadere informatie

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

December Eetdagboek Foodblog Foodinista December Eetdagboek Foodblog Foodinista December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes. Alles is weer vastgelegd

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Infused water smaken tips

Infused water smaken tips Infused water smaken tips Zo poeh he, wat is het warm! En er lijkt ook niet echt een einde aan te komen. Ach wat zeuren we eigenlijk. Is het een waterig en koud voorjaar dan zeuren we. Is het een warme

Nadere informatie

Griekse hamburger wraps

Griekse hamburger wraps Griekse hamburger wraps Ongetwijfeld ken je het ook wel en anders dan is deze snack maaltijd nog steeds ontzettend goed! Vooral nu in de zomer en het echt ultiem bbq weer, want op de bbq kun je deze maaltijd

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

#marktplaatspareltjes mijn familietafel #marktplaatspareltjes mijn familietafel Ondertussen woon ik een half jaar in ons nieuwe huis en langzaam aan is onze inrichting steeds meer naar onze zin en zijn wij steeds meer tevreden. Wat ik dan ook

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Zoals je misschien wel weet is Florian, net zoals ik zelf, nog geboren in Haarlem. Ondanks dat wij nu in Brabant wonen hebben wij toch het goede voornemen om ieder

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Amsterdam. Bites bij East 57

Amsterdam. Bites bij East 57 Nieuwe hotspot Amsterdam East 57 Er wederom een Nieuwe hotspot in Amsterdam: East 57 Amsterdam. Eigenlijk is East 57 een beetje alles wat de echte lekkerbek zoekt. Het is sinds september zowel een nieuw

Nadere informatie

Kids musthaves Koken met kinderen

Kids musthaves Koken met kinderen Kids musthaves Koken met kinderen Ik vind het altijd zo gezellig als de kleine man erbij zit in de keuken als ik aan het koken ben, want hij is echt super nieuwsgierig naar wat ik dan aan het doen ben.

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel Een lekkere ovenschotel, zoals een jachtschotel, heeft vaak een laagje van aardappelpuree.

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Opporto fishfood restaurant in Rotterdam

Opporto fishfood restaurant in Rotterdam Opporto fishfood restaurant in Rotterdam Afgelopen zondag maakten Eric en ik tijd om weer eens uitgebreid samen te gaan lunchen. Iets waar we graag tijd voor vrij maken. Natuurlijk vinden wij het heerlijk

Nadere informatie

Mantova een leuke tussenstop in Italië

Mantova een leuke tussenstop in Italië Mantova een leuke tussenstop in Italië Voor mij is Italië een land waar ik het liefst alles wil meemaken, beleven en proeven. Uiteindelijk is het een groot land, maar ook in Italië heeft ook iedere streek

Nadere informatie

Juni Eetdagboek in. Jarig en Polen. foodblog Foodinista

Juni Eetdagboek in. Jarig en Polen. foodblog Foodinista Juni Eetdagboek Jarig en Polen Menorca, Juni begon op vakantie! Dus wat valt er te klagen, helemaal niks mis mee. Ik begon samen met Eric en Florian op het mooie eiland Menorca. Genieten van zon, zee en

Nadere informatie

Uit eten met kerst Restaurant tips

Uit eten met kerst Restaurant tips Uit eten met kerst Restaurant tips Geen zin om met kerst uitgebreid in de keuken te staan of om één van de twee kerstdagen je ook nog even uitgebreid in de watten te laten leggen bij een restaurant. Eigenlijk

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Rotterdam is een mooie samenwerking en concept rijker. The Park inspired by Erik van Loo, van Parkheuvel. The Park inspired by Erik van Loo in Rotterdam

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Verslag van een dagje in Lucca

Verslag van een dagje in Lucca Dagje in Lucca Wanneer je in Toscane bent dat kun je Lucca niet overslaan. Lucca stond ook op mijn lijstje met de te bezoeken stadjes waar we naartoe moesten gaan, alleen in mijn verwachting was Lucca

Nadere informatie

Winter foodtruck evenementen

Winter foodtruck evenementen Winter foodtruck evenementen Heb jij ze ook gemist de afgelopen herfst en winter? Wat? De foodtruck festivals. Dan gaat het tijd worden om er weer één te bezoeken. We gaan nog niet massaal naar buiten,

Nadere informatie

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Stiekem willen we het allemaal wel gezond en lekker leven. Volgens mij en voor mij klinkt het als muziek in de oren, vooral de combinatie

Nadere informatie

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Junqueiros - (Portugal Costa de Lisboa Azoia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa el Morro - /spanje/lanzarote/uga/casa_el_morro.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Morro - (Spanje Lanzarote

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN SUIKERVRIJE VAKANTIE

TIPS VOOR EEN SUIKERVRIJE VAKANTIE TIPS VOOR EEN SUIKERVRIJE VAKANTIE by Carola van Bemmelen. Je suikervrije leefstijl volhouden als je op vakantie bent. Het heeft alles te maken met de programmering van je brein. Als je niet weet hoe je

Nadere informatie

heerlijke, snelle & simpele Paleo Toetjes & Snack Recepten

heerlijke, snelle & simpele Paleo Toetjes & Snack Recepten heerlijke, snelle & simpele Paleo Toetjes & Snack Recepten introductie Daar zijn we dan Zoals je op de vorige pagina hopelijk al kon zien zijn Nathalia en ik échte levensgenieters. We proberen het leven

Nadere informatie

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks Recepten Inhoud: Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Lunch Recepten Diner Recepten Snacks Mijn go-to snacks Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Nogmaals, Intermittent

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

Tussendoortjes. Lekker snacken

Tussendoortjes. Lekker snacken Meer Snacktrek Lekker snacken Na het succes van het ebook Snacktrek moest er wel een opvolger komen. Kennelijk ben wij (gelukkig) niet de enige die op zoek is naar iets lekkers wat ook nog eens je prestatie

Nadere informatie

Reizen met kinderen musthaves voor 2016

Reizen met kinderen musthaves voor 2016 Reizen met kinderen musthaves voor 2016 Reizen met kinderen klein of al groter is toch meestal een hele onderneming. Kinderen zijn ongeduldig, weten niet waarom ze gaan reizen, je kunt het niet uitleggen

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

GIEL BEELEN door Catherine Keyl

GIEL BEELEN door Catherine Keyl door Catherine Keyl Giel Beelen werkt bij de radio. Bij radio 3 FM. Hij presenteert daar verschillende programma s. Verder is hij regelmatig te zien bij het tv-programma De wereld draait door. Eigenlijk

Nadere informatie

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane Alweer een nieuw eetdagboek van de maand september en september is echt voorbij gevlogen! Het zal wel zo zijn, doordat september eigenlijk een maand

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven.

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Pit Groeihuis Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Aangeboden door 7.30-8.30 uur Brengen van de kindjes Ik maak je nog even mooi,

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Koffer inpakken voor Parijs

Koffer inpakken voor Parijs Koffer inpakken voor Parijs Op mijn reisblog wil ik het niet alleen bloggen over mooie bestemmingen, dromen bij de bucketlist en de leuke, interessante en actieve dingen die je daar kunt gaan doen. Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden,

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN Zondag 3: Maandag 4 Pup-up kaarten maken Woensdag 6 Gloeilamp versieren Donderdag 7 Pup-up kaarten maken Informatiebijeenkomst van Angela de diëtiste (avond) Zondag 10:

Nadere informatie

Vandaag heb ik een best lang foto verslag van vijf weken. Dus geniet van alle leuke foto,s en de verhalen die erbij horen.

Vandaag heb ik een best lang foto verslag van vijf weken. Dus geniet van alle leuke foto,s en de verhalen die erbij horen. My weekly 31 t/m 36 Vandaag heb ik een best lang foto verslag van vijf weken. Dus geniet van alle leuke foto,s en de verhalen die erbij horen. Tijdens therapie even een moment voor mijzelf nemen. Ik kan

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

10x herfstrecepten tips van foodblog Foodinista

10x herfstrecepten tips van foodblog Foodinista 10x herfstrecepten tips van foodblog Foodinista Zelf kook ik graag met de seizoenen mee. En als het goed is krijg ik je ook het hele jaar door de juiste voedingsstoffen binnen, wanneer je met de seizoenen

Nadere informatie