Nieuw licht op klimaattechniek Integratie verlichting en klimaatplafonds

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw licht op klimaattechniek Integratie verlichting en klimaatplafonds"

Transcriptie

1 Nieuw licht op klimaattechniek Integratie verlichting en klimaatplafonds

2 Integrale ontzorging Eén aanspreekpunt tijdens het gehele bouwproces Het succes van het bouwproces wordt in belangrijke mate bepaald door de logistiek en de kwaliteit van de montagewerkzaamheden. Als het gaat om het leveren en monteren van bijvoorbeeld verlichting, roosters, regeltechniek en klimaatplafonds heeft de opdrachtgever meestal te maken met verschillende aanspreekpunten. Techniek, leveringen en montage worden daardoor niet of onvoldoende op elkaar afgestemd. Daardoor wordt slechts zelden een optimale oplossing bereikt. TRILUX, HC KP, HC Barcol-Air en HC RT hebben daarom de handen in één geslagen en garanderen dat op basis van de functionele eisen van de opdrachtgever de producten, leveringen en montage optimaal op elkaar worden afgestemd. Dat begint al op de tekentafel. Deze gespecialiseerde leveranciers bieden één centraal aanspreekpunt voor klimaatplafonds inclusief de bijbehorende luchtverdeelapparatuur, de regeltechniek én de verlichting. Eén partij die het gehele installatieproces coördineert, de installateur niet met onnodige werkzaamheden opzadelt en de opdrachtgever daarmee alle zorg uit handen neemt.

3

4

5 Totaaloplossing Unieke combinatie van energie-efficiëntie & esthetiek Wie kiest voor een klimaatplafond profiteert van de voordelen van Klimaatklasse A werkcomfort en een maximale ontwerpvrijheid voor de architect. Bovendien bespaart een klimaatplafond energie en heeft het een positief effect op de geluidabsorbtie en de overlangs-isolatie ervan. Met de in het plafond geïntegreerde luchtverdeelapparatuur wordt verse lucht aangevoerd. De speciaal door HC Barcol-Air ontwikkelde roosters zijn esthetisch vormgegeven en leveren een capaciteitstoename van het klimaatplafond tot wel 7%. Met behulp van HC RT (regeltechniek) is bovendien het thermisch comfort gewaarborgd. TRILUX heeft speciale hoogwaardige armaturen ontwikkeld voor de HC KP klimaatplafonds. Bij alle oplossingen wordt een hoog rendement gecombineerd met een esthetisch, filigraan design. De strategische samenwerking resulteert in een totaaloplossing met grote voordelen voor de consument en de architect. Optimaal profijt wordt daarbij bereikt door ons vanaf de eerste ontwerpfase bij het project te betrekken.

6 Groen denken Duurzaamheid als uitgangspunt hanteren Circa 160 miljoen gebouwen binnen de Europese Unie nemen niet alleen 40% van het totale energiegebruik voor hun rekening maar produceren ook nog eens 40% van de totale CO 2 -uitstoot in Europa. En de grens is nog niet bereikt; nog steeds stijgt de vraag naar koeling waardoor het energiegebruik en de bijbehorende CO 2 -uitstoot helaas blijft stijgen. De markt zit echter niet stil en komt continu met nieuwe (technische) oplossingen voor gebouwen. Om deze te kunnen beoordelen, zijn er waarderingsmethoden ontwikkeld, zoals de energie prestatie berekening (EPC), Greencalc+, LEED en BREEAM. Met deze waarderingsmethoden wordt het duurzaam en groen denken en bouwen allereerst gestimuleerd en vervolgens verplicht. Het gebruik van energie, materialen, water, management, transport, afval, gezondheid & welzijn, landgebruik & ecologie en vervuiling staan daarmee volop in de belangstelling. Die brede belangstelling zorgt ervoor dat verschillende partijen in de keten steeds vaker naar samenwerking zoeken. De keten is immers zo sterk als de zwakste schakel. Na eerst afzonderlijk intensief te hebben ingezet op innovatieve ontwikkelingen, vonden TRILUX en HC KP elkaar in het realiseren van duurzame oplossingen. Zo ontwikkelde TRILUX voor het HC KP klimaatplafond speciale hoogefficiënte armaturen. De COOL-armaturen besparen maar liefst 50% energie en zijn zowel met conventionele lichtbronnen alsook met LED-modulen leverbaar. Naast deze productintegratie werden ook dimmogelijkheden en aanwezigheiddetectie toegevoegd. Het resultaat? Een nog hogere energie-efficiëntie van de verlichtinginstallatie. Eenvoudig onderhoud is natuurlijk voor alle modellen standaard.

7

8 De speciaal ontwikkelde COOL-armaturen leveren ten opzichte van standaard armaturen een energiebesparing van minimaal 50%. Door de verlichting en het klimaat alleen te schakelen op basis van aanwezigheid en deze vervolgens te dimmen bij daglichttoetreding wordt nog meer energie bespaard. Niet voor niets worden de COOL-armaturen betiteld als duurzame verlichting of schoonlicht. Daglichtregeling & aanwezigheiddetectie Aanwezigheiddetectie 55% 35% Daglichtregeling 20% Duurzame verlichting Aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling

9

10

11 Meerwaarde... door een goede verlichting Goede verlichting is een absolute noodzaak voor een ideaal werkklimaat. De COOL-armaturen zijn voorzien van een Multilamptechniek met elektronische VSA en hebben een rendement van meer dan 90%. De armaturen zijn geschikt voor beeldschermwerk in overeenstemming met EN en voorzien van TL5, TCT of LED lichtbronnen. Inperla Cool - LED armaturen Naast hoogefficiënte downlights met compacte fluorescentielampen zijn er ook armaturen met LED modulen leverbaar. Uit oogpunt van efficiency zijn de maten en uitvoeringen van alle armaturen identiek. LED- en fluorescentie-armaturen kunnen dan ook door elkaar worden toegepast. Op beide typen kunnen dezelfde decoratieve afschermingen worden geplaatst. Mede hierdoor wordt niet alleen een harmonieus en esthetisch plafondbeeld bereikt maar wordt een snelle en eenvoudige montage en installatie op alle fronten ondersteund. De LED module is leverbaar in twee lichtsterkten (1100lm en 2000lm) en twee verschillende lichtkleuren (warm wit -3000K en neutraal wit -4000K). De armaturen hebben een bijzonder hoge lichtstroom en brede lichtuitstraling. Omdat het aantal lichtpunten in het plafond hierdoor beperkt kan blijven, komen aanzienlijke kostenbesparingen binnen handbereik Cool - Hoogefficiënte armaturen De hoogefficiënte COOL-armaturen zijn voorzien van T5 lichtbronnen, een elektronische VSA en een hoogrendement spiegelrooster (Miro zilver). Door gebruik te maken van gepatenteerde Multilamp technologie kunnen in een basisarmatuur T5 lichtbronnen van verschillende wattages (bv 35, 49 of 80W) worden gebruikt. Aanpassingen naar gebruik van de ruimte - en daarmee het vereiste lichtniveau - worden zo wel heel eenvoudig.

12 Cool compleet Individueel aanpasbaar - hoogwaardig design TRILUX en HC KP gaan verder dan het leveren van hoogwaardige en energie-efficiënte producten voor verbetering van het binnenmilieu - zij bieden de mogelijkheid tot een integrale oplossing. Van eenvoudig tot geavanceerd, voor zowel nieuwbouw als renovatie, maar altijd aangepast aan uw wensen. Als alternatief voor ruimteverlichting kan de gebruiker ook kiezen voor individuele (staande) werkplekverlichting bijvoorbeeld in combinatie met inbouwarmaturen. Ook voor standaard 60x60 module plafonds zijn er meerdere oplossingen realiseerbaar. Zo kunnen inbouw- en (gedeeltelijke) opbouwarmaturen worden toegepast. Gecombineerd met vierkante downlights (ook in LED) ontstaat een harmonieus totaalbeeld. Naast energie-efficiëntie en een perfect binnenmilieu kunnen dan ook al uw designwensen worden ingevuld. Beter kon al niet, mooier is nu ook niet meer mogelijk.

13

14

15 Kenmerken en voordelen Van architect tot eindgebruiker Architect COOL-armaturen zijn strak afgewerkt in het plafond, terwijl de gelijkvormigheid van de armaturen een zeer evenwichtig plafondbeeld geeft. Dit vereenvoudigt niet alleen het ontwerp maar zorgt er ook voor dat bij de indeling alle flexibiliteit behouden blijft. Installateur De armaturen zijn volledig geïntegreerd in het klimaatplafond en worden ingenieus van onderuit in de metalen plafondplaat geklikt. De armaturen kunnen daardoor even eenvoudig worden geïnstalleerd als verwijderd. Eindgebruiker De combinatie van de design-klimaatplafonds van HC KP met de hoogwaardige, energie-efficiënte verlichtingsystemen van TRILUX en ruimteregelingen van HC RT maakt energiebesparing tot een lust voor het oog én ontlasting van de portemonnee. Eenvoudiger kunnen de operationele kosten van uw kantoor niet worden gereduceerd. Algemeen De duurzame oplossing van HC KP en TRILUX staat garant voor een esthetische combinatie van koeling en verlichting, een hoge lichtstroom en daardoor minder armaturen en tal van energetische voordelen die direct leiden tot energiebesparingen.

16 Strategisch partnerschap Samenwerking begint met de juiste communicatie De afgelopen jaren hebben TRILUX en HC KP intensief samengewerkt in projecten waar klimaatplafonds en verlichting geïntegreerd toegepast zijn. Optimale communicatie en het delen van kennis, ervaring en informatie bleken daarbij van wezenlijk belang voor het succes van die projecten. Het succes vormde tevens de basis voor de keuze om strategisch samen te werken. Met de samenwerking willen HC KP en TRILUX verantwoordelijkheid delen, waarde toevoegen, bestaande activiteiten verbeteren, zich onderscheiden en concurrentievoordelen bieden voor onze klanten. En juist met die samenwerking kunnen TRILUX en HC KP sneller en efficiënter inspelen op nieuwe technologieën en marktontwikkelingen. Kortom, een strategisch partnerschap dat klaar is voor uw toekomst!

17

18

19 Contactgegevens HC KP Klimaatplafonds Tielenstraat 19 NL RC Waalwijk T +31 (0) F +31 (0) E hckp-info@hcgroep.com I TRILUX C.V. Hardwareweg 5 NL 3821 BL Amersfoort T +31 (0) F +31 (0) E info@trilux.nl I

20

Ecologische en economische klimaattechniek

Ecologische en economische klimaattechniek Ecologische en economische klimaattechniek Integrale oplossingen voor klimaatplafonds en drukleidingsystemen - een samenwerking tussen innovatieve marktpartijen - Open innovatie Open innovatie Innovatie

Nadere informatie

Ecologische en economische klimaattechniek

Ecologische en economische klimaattechniek Ecologische en economische klimaattechniek Integrale oplossingen voor klimaatplafonds en drukleidingsystemen - een samenwerking tussen innovatieve marktpartijen - Open innovatie Open innovatie Innovatie

Nadere informatie

NIEUW EENVOUDIG. E-Line LED

NIEUW EENVOUDIG. E-Line LED NIEUW Licht EENVOUDIG EFFICIËNT HOEHOOGISUW BESPARINGSPOTENTIEEL? PUREEFFICIENTIE VOORNIEUWBOUW ENRENOVATIE Efficiënt licht voor productiehallen. Om energie te kunnen besparen is veelal een renovatie van

Nadere informatie

Ecologische en economische klimaattechniek

Ecologische en economische klimaattechniek Ecologische en economische klimaattechniek Integrale oplossingen voor klimaatplafonds en drukleidingsystemen - een samenwerking tussen innovatieve marktpartijen - Open innovatie Open innovatie Innovatie

Nadere informatie

HYBRIDAIR klimaateiland

HYBRIDAIR klimaateiland HYBRIDAIR klimaateiland Fotografie: Hori Adviseurs Project: Overgoo SIG Air Handling Nederland, bestaat uit bedrijven die gespecialiseerd zijn in klimaatbeheersing, klimaatplafonds, luchtbehandelingsapparatuur,

Nadere informatie

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED 2 STERKE PERFORMANCE BIJMINIMALE HOOGTE De Siella LED is een inbouwarmatuur met een minimale inbouwhoogte, maar pakt toch uit met een volwaardig vermogen. Ze staat garant

Nadere informatie

Flare. Comfort en rendement met leds

Flare. Comfort en rendement met leds Flare Comfort en rendement met leds Flare Downlights en spots met ledtechnologie Flare, een uniek designconcept Mun* product design Flare is een compleet gamma van ronde downlights en spots. Zij verzekeren

Nadere informatie

Pareda LED Pareda LED. De perfecte mate van terughoudendheid. Universeel: Klassiek: Probleemloos: Praktisch:

Pareda LED Pareda LED. De perfecte mate van terughoudendheid. Universeel: Klassiek: Probleemloos: Praktisch: Pareda LED Pareda LED Pareda LED. De perfecte mate van terughoudendheid. Een klassieke, tijdloze vormentaal en de mogelijkheid tot vlakke inbouw zijn de troeven die de wandinbouwarmatuur Pareda LED te

Nadere informatie

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing.

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De verschillende modellen en beschrijving. EP 150 LED. EP150MP-L EP150MP-S EP150MP4400

Nadere informatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u esthetiek op prijs stelt. En intelligentie verlangt. U leeft graag gezond en comfortabel en u wenst

Nadere informatie

Serie 740 LED Een klassieker op nieuwe wegen. Tijdloos: Aangenaam: Veelzijdig: Decoratief: Efficiënt: Veilig:

Serie 740 LED Een klassieker op nieuwe wegen. Tijdloos: Aangenaam: Veelzijdig: Decoratief: Efficiënt: Veilig: Serie 740 LED Serie 740 LED Een klassieker op nieuwe wegen. De ronde opbouwarmaturen van de serie 740 N/LED onderscheiden zich door een tijdloos design dankzij hun opalen kap. De decoratieve armatuur hult

Nadere informatie

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl blauw is het nieuwe groen meer besparen met minderwatt dit is minderwatt minderwatt is een businessunit van het gerenommeerde Maas & Hagoort Lampen. Met een

Nadere informatie

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL.

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. TAUREO EEN OVERSTAP DIE DE MOEITE WAARD IS. Als u het verlichtingssysteem in uw productiehallen, logistieke centra of magazijnen wilt vervangen, is het LEDlichtlijnsysteem

Nadere informatie

Kardó. Eindeloos licht combineren

Kardó. Eindeloos licht combineren Kardó Eindeloos licht combineren CONCEPT Design: eer architectural design, België 2 - Kardó Kardó is een verlichtingssysteem dat toelaat de architectuur doorheen uw gebouw te volgen. Het strakke basisprofiel

Nadere informatie

Lindab InCapsa. Renovatiesysteem. Energie efficiënt renoveren Eenvoudig en snel te installeren Modulaire componenten Esthetisch

Lindab InCapsa. Renovatiesysteem. Energie efficiënt renoveren Eenvoudig en snel te installeren Modulaire componenten Esthetisch Lindab InCapsa Renovatiesysteem Energie efficiënt renoveren Eenvoudig en snel te installeren Modulaire componenten Esthetisch Waarom? In de komende jaren moeten er in heel Europa miljoenen appartementen

Nadere informatie

STEK. airconditioning. airconditioning. warmtepompen. vullen met koudemiddel

STEK. airconditioning. airconditioning. warmtepompen. vullen met koudemiddel Als specialist werken wij samen met u als Installateur. Een logische combinatie. warmtepompen computerruimtekoeling Koeltechnisch handelen Vacumeren Luchtbehandeling DRUKPBEPROEVING vullen met koudemiddel

Nadere informatie

CO2 reductie? Jan van Hout OVVIA Van Hout Adviseurs en Installateurs

CO2 reductie? Jan van Hout OVVIA Van Hout Adviseurs en Installateurs CO2 reductie? Jan van Hout OVVIA Van Hout Adviseurs en Installateurs CO2 reductie! OVVIA is een energie diensten leverancier OVVIA investeert in CO2 reductie; oa energiebesparing, hernieuwbare energie

Nadere informatie

Spaar de natuur Gebruik het juiste licht!

Spaar de natuur Gebruik het juiste licht! Middelbare school Süderelbe, Duitsland Spaar de natuur Gebruik het juiste licht! Met een simpele overstap naar energiezuinige verlichting in uw school kunt u ook een verschil maken Ik help mijn school

Nadere informatie

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE EMERGO Bouwnovatie EMERGO werkt graag samen aan vernieuwende en realistische totaaloplossingen. Ons doel is dat u én wij ingenomen zijn met

Nadere informatie

SMART BUILDING LIGHTING. Introducing. Draadloze verlichting besturing

SMART BUILDING LIGHTING. Introducing. Draadloze verlichting besturing Introducing. Draadloze verlichting besturing Wat is Wireleds? Slimme draadloze verlichting aansturing Mesh Netwerk Draadloze schakelaars Draadloze sensoren LED-lampen Wat is de meerwaarde? Flexibiliteit

Nadere informatie

PROJECT GEMEENTEHUIS GOOISE MEREN

PROJECT GEMEENTEHUIS GOOISE MEREN PROJECT GEMEENTEHUIS GOOISE MEREN 2 GEMEENTEHUIS GOOISE MEREN 3 Gemeentehuis Gooise Meren Bussum Product: Fusion-B 4 GEMEENTEHUIS GOOISE MEREN Gemeente Gooise Meren, Bussum De gemeenten Muiden, Naarden

Nadere informatie

LED LUIFELVERLICHTING

LED LUIFELVERLICHTING FUEL LED LUIFELVERLICHTING NL LED S CONNECT THE FUTURE LED LUIFELVERLICHTING Uw merk... een baken van licht Het voorterrein is een zeer belangrijk onderdeel van uw benzinestation; het biedt een visueel

Nadere informatie

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies Vaillant & rendement Technisch Project Advies meer rendement van uw project? Begin bij Vaillant Technisch Project Advies tijdige inschakeling TPA Uw winst Hoe blijven we samen aan de voortdurend aangescherpte

Nadere informatie

Branded beacon of light

Branded beacon of light LED luifelverlichting Branded beacon of light LED Luifelverlichting Uw merk... een baken van licht Het voorterrein is een zeer belangrijk onderdeel van uw benzinestation; het biedt een visueel gastvrije,

Nadere informatie

DE TIJD IS RIJP. Pluk nu de vruchten. stronger together. voor SOLAR LED downlights OPLOSSINGEN VOOR ENERGIEBESPARING, LICHTCOMFORT EN ONDERHOUDSGEMAK

DE TIJD IS RIJP. Pluk nu de vruchten. stronger together. voor SOLAR LED downlights OPLOSSINGEN VOOR ENERGIEBESPARING, LICHTCOMFORT EN ONDERHOUDSGEMAK DE TIJD IS RIJP voor SOLAR LED downlights OPLOSSINGEN VOOR ENERGIEBESPARING, LICHTCOMFORT EN ONDERHOUDSGEMAK Pluk nu de vruchten stronger together DE TIJD IS RIJP Pluk nu de vruchten Nú is het moment om

Nadere informatie

DECORATIEF EN DUURZAAM. member of

DECORATIEF EN DUURZAAM. member of DECORATIEF EN DUURZAAM member of DECORATIEF EN DUURZAAM Kwaliteit, duurzaamheid, energiebesparing en esthetiek zijn belangrijke factoren bij verlichting van de woonomgeving. Lightronics brengt dit allemaal

Nadere informatie

Product naam: MM04319

Product naam: MM04319 Product naam: MM04319 Specificaties MM04319: Levensduur L90: 25000u Wattage: 16.50W Kleur: 2800K (warmwit) Lumen: 1550 lm RA: 80 Bundelbreedte: 330 graden Power factor: 0.70 > Bedrijfstemperatuur: -30

Nadere informatie

Flikkervrij dimmen tot 1%! AVILED eco De nieuwe standaard in pluimveeverlichting

Flikkervrij dimmen tot 1%! AVILED eco De nieuwe standaard in pluimveeverlichting Flikkervrij dimmen tot 1%! AVILED eco De nieuwe standaard in pluimveeverlichting Better light, better life De standaard in verlichting voor pluimvee Wij hoeven u niet te vertellen dat een goede verdeling

Nadere informatie

Product naam: MM08117

Product naam: MM08117 Product naam: MM08117 Specificaties MM08117: Groep LED Lumen/Watt 81.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 10W RA 80 Spanning 220-240V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Product naam: MM05244

Product naam: MM05244 Product naam: MM05244 Specificaties MM05244: Levensduur L90: 15000u Wattage: 4.80W Kleur: 2700K (Extra Warmwit LED Filament ) Lumen: 470 lm Bundelbreedte: 330 graden Bedrijfstemperatuur: -30 tot + 40 graden

Nadere informatie

Product naam: MM06065

Product naam: MM06065 Product naam: MM06065 Specificaties MM06065: Groep LED Lumen/Watt 109.00 lm/watt Levensduur 15.000u Soort LED CLASSIC Wattage 14W RA 80 Spanning 230V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

NEXT Active Façades: geeft vastgoed nieuwe energie

NEXT Active Façades: geeft vastgoed nieuwe energie NEXT Active Façades: geeft vastgoed nieuwe energie Integrale geveloplossing Fraai en flexibel De gevelelementen van NEXT Active Façades Elementen hebben weinig profilering en zijn vrij indeelbaar. Ze zijn

Nadere informatie

Itho Daalderop 0,EPC formule. nieuwbouw. totaalformule

Itho Daalderop 0,EPC formule. nieuwbouw. totaalformule Itho Daalderop 0,EPC formule nieuwbouw totaalformule 0, EPC - nieuwbouw totaalformule voor optimale energieprestatie Minimaal energieverbruik maximaal wooncomfort Wooncomfort, een gezond binnenklimaat

Nadere informatie

Product naam: MM04319

Product naam: MM04319 Product naam: MM04319 Specificaties MM04319: Groep LED Lumen/Watt 93.90 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 16,5W RA 80 Spanning 230V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Product naam: MM07361

Product naam: MM07361 Product naam: MM07361 Specificaties MM07361: Groep Armatuur Lumen/Watt 105.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort SIENA Wattage * 19W RA 80 Spanning * 220-240V Straalhoek 90 graden Lichtkleur 4000 Koelwit

Nadere informatie

Beter licht met minder energie

Beter licht met minder energie Beter licht met minder energie Toelichting bij de scan voor kantoren Doe de slim licht scan! 1 Toelichting bij de slim licht scan voor kantoren De Slim Licht Scan is een instrument waarmee u de energie-efficiëntie

Nadere informatie

Product naam: MM05239

Product naam: MM05239 Product naam: MM05239 Specificaties MM05239: Levensduur: 35000u Lengte: 45 mm Wattage: 6.00W Diameter: 50 mm Kleur: 2800-1800K (Dim to WARM) Gewicht: 54 gr Lumen: 500 lu Spanning: 18 V Cd: 1100 cd Beschermingsklasse:

Nadere informatie

Product naam: MM02673

Product naam: MM02673 Product naam: MM02673 Specificaties MM02673: Levensduur L90: 20000u Lengte: 74 mm Wattage: 7.00W Diameter: 50 mm Kleur: 2800K Gewicht: 82 gr Lumen: 750 lm Spanning: 230 V Cd: 320 cd Beschermingsklasse:

Nadere informatie

Philips Lighting Eenvoudig het leven verbeteren met licht

Philips Lighting Eenvoudig het leven verbeteren met licht Philips Lighting Eenvoudig het leven verbeteren met licht 1 Agenda Philips EcoVision LED verlichting Strategieën voor energiebesparing 2 Philips Ecovision 5 Wereldwijd 500 miljoen mensen van zorg voorzien

Nadere informatie

Laaghangend fruit Bij bestaande verlichting: Is de verlichting overal en altijd wel effectief? Energie-efficiëntere lampen gebruiken.

Laaghangend fruit Bij bestaande verlichting: Is de verlichting overal en altijd wel effectief? Energie-efficiëntere lampen gebruiken. Winkel Laaghangend fruit Bij bestaande verlichting: Is de verlichting overal en altijd wel effectief? Energie-efficiëntere lampen gebruiken. Lampen met langere levensduur toepassen. Licht (automatisch)

Nadere informatie

Energie besparen met Nieuw Licht Slim energie besparen en fiscale voordelen benutten

Energie besparen met Nieuw Licht Slim energie besparen en fiscale voordelen benutten Energie besparen met Nieuw Licht Slim energie besparen en fiscale voordelen benutten 1 Energiezuinige verlichting spaart milieu en geld Eén van de belangrijkste uitdagingen voor de Nederlandse regering

Nadere informatie

Product naam: MM03590

Product naam: MM03590 Product naam: MM03590 Specificaties MM03590: Groep LED Lumen/Watt 64.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort Wattage 7W RA 80 Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800K (warmwit) Lengte 83mm

Nadere informatie

LED luifelverlichting. Branded beacon of light 100% FOCUS ON PETROL 1

LED luifelverlichting. Branded beacon of light 100% FOCUS ON PETROL 1 LED luifelverlichting Branded beacon of light 100% FOCUS ON PETROL 1 LED Luifelverlichting Uw merk... een baken van licht Het voorterrein is een zeer belangrijk onderdeel van uw benzinestation; het biedt

Nadere informatie

TVVL lezing EAE BREEAM. 15 feb 2017

TVVL lezing EAE BREEAM. 15 feb 2017 TVVL lezing EAE BREEAM 15 feb 2017 introductie Jean Frantzen Adviseur Duurzaam Bouwen DGMR Bouw bv Breeam Expert 2 Inhoud Intro Duurzaam? Doelen stellen Meten Breeam Breeam voor EAE 3 Waarom de bouw verduurzamen?

Nadere informatie

Product naam: MM03676

Product naam: MM03676 Product naam: MM03676 Specificaties MM03676: Groep LED Soort Levensduur L90 25.000u RA 80 Wattage 9W Beschermingsgraad IP20 Spanning 230V Lengte 118mm Lichtkleur 4000K (koelwit) Breedte 55mm Lampsoort

Nadere informatie

Netwerkevent duurzame gebouwen

Netwerkevent duurzame gebouwen Netwerkevent duurzame gebouwen Wat is Sunburst? Technisch en financieel advies voor nieuwbouw en renovatie duurzame gebouwen Ontwikkelingen - Huurders eisen comfortabele en gezonde gebouwen - Energiezuinige,

Nadere informatie

Handreiking voor RETROFIT-verlichtingsproducten in de utiliteitsbouw

Handreiking voor RETROFIT-verlichtingsproducten in de utiliteitsbouw Handreiking voor RETROFIT-verlichtingsproducten in de utiliteitsbouw Opdrachtgever : Agentschap NL Opdrachtnemer : Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde Auteurs : Rob van Heur Robert Jan Vos Datum

Nadere informatie

plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort

plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort OPTIMALISERING Belangrijkste productkenmerken PERFECTE BALANS IN DENSITEIT GELAMINEERD ASSORTIMENT IN 3 AFWERKINGEN AKOESTISCH COMFORT α W 1.00 VISUEEL

Nadere informatie

Product naam: MM10027

Product naam: MM10027 Product naam: MM10027 Specificaties MM10027: Groep LED Lumen/Watt 94.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 5W RA 80 Spanning 220-240V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2700 Warmwit

Nadere informatie

Product naam: MM03712

Product naam: MM03712 Product naam: MM03712 Specificaties MM03712: Groep LED Levensduur L90 50.000u Wattage 42W Spanning 220-240V Lichtkleur 3000 Wit Lampsoort T8 Fitting G13 Dimbaar NEE Lumen 3300 lm Lumen/Watt 79.00 lm/watt

Nadere informatie

Duurzaam. klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1

Duurzaam. klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1 Duurzaam klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1 1 Interalu klimaatplafonds hebben 90% minder hydraulische koppelingen dan concurrerende systemen. In de actieve zones bevinden zich geen koppelingen of flexibels.

Nadere informatie

Product naam: MM03675

Product naam: MM03675 Product naam: MM03675 Specificaties MM03675: Levensduur: 25000u Lengte: 118 mm Wattage: 9.00W Spanning: 230 V Kleur: 2800K (warmwit) Inbouwmaat: 118 mm Lumen: 600 lu Beschermingsklasse: IP20 RA: 80 Te

Nadere informatie

URSEM 3D MODULAIRE BADKAMERS. Optimale prijs compleet afgewerkt. Constante kwaliteit prototype en serieproductie. Korte bouwtijd risico beperking

URSEM 3D MODULAIRE BADKAMERS. Optimale prijs compleet afgewerkt. Constante kwaliteit prototype en serieproductie. Korte bouwtijd risico beperking URSEM 3D MODULAIRE BADKAMERS Constante kwaliteit prototype en serieproductie Optimale prijs compleet afgewerkt Korte bouwtijd risico beperking 1 BOUWEN OUDE STIJL BOUWEN NIEUWE STIJL Ursem is gespecialiseerd

Nadere informatie

BREEAM NL en de relatie tot bodemenergie

BREEAM NL en de relatie tot bodemenergie BREEAM NL en de relatie tot bodemenergie Edwin van Noort Dutch Green Building Council Inleiding tot BREEAM NL DGBC is opgericht in juni 2008 Marktinitiatief: zorg voor 1 gemeenschappelijke taal in vastgoed

Nadere informatie

Hoe krijg je het eerste volledig WELL gecertificeerde gebouw van Nederland?

Hoe krijg je het eerste volledig WELL gecertificeerde gebouw van Nederland? brings concepts to life Hoe krijg je het eerste volledig WELL gecertificeerde gebouw van Nederland? Bastiaan Beerens Peter Buurman Adviseur Bouwfysica en Gezonde Gebouwen - WELL AP Sustainability Director

Nadere informatie

Product naam: MM07360

Product naam: MM07360 Product naam: MM07360 Specificaties MM07360: Groep Armatuur Lumen/Watt 105.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort SIENA Wattage * 19W RA 80 Spanning * 220-240V Straalhoek 90 graden Lichtkleur 2800 Warmwit

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS myliving Hanglamp Cypress chroom Led Richt uw huis in met licht Deze elegante Philips hanglamp is compact en perfect gevormd. Het tijdloze ontwerp van chroom en glas schittert als een diamant in

Nadere informatie

DAN. Duurzaam denken en doen

DAN. Duurzaam denken en doen DAN. Duurzaam denken en doen Een warm onthaal begint bij Albrand duurzame energiesystemen Duurzame energiesystemen van ALBRAND. Anders DAN anders! Energie is er altijd en overal. Maar energie is niet vanzelfsprekend.

Nadere informatie

SnelleR BoUWen, minder KoSten en altijd aanpasbaar. De slimste wand op dit moment

SnelleR BoUWen, minder KoSten en altijd aanpasbaar. De slimste wand op dit moment SnelleR BoUWen, minder KoSten en altijd aanpasbaar De slimste wand op dit moment WanD een ReVolUtionaiR product BoWall is een installatiewand die altijd is aan te passen aan de eisen van de gebruiker.

Nadere informatie

Product naam: MM08257

Product naam: MM08257 Product naam: MM08257 Specificaties MM08257: Groep LED Lumen 90 grdn cone 850 lm Levensduur L90 40.000u Lumen/Watt 81.80 lm/watt Wattage 11W Soort Reflector AR111 Spanning 230V RA 82 Lichtkleur 2800K Straalhoek

Nadere informatie

Product naam: MM08040

Product naam: MM08040 Product naam: MM08040 Specificaties MM08040: Groep LED Lumen/Watt 78.30 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 6W RA 80 Spanning 220-240V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Product naam: MM04402

Product naam: MM04402 Product naam: MM04402 Specificaties MM04402: Groep LED Lumen/Watt 85.50 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort Wattage 5,5W RA 80 Spanning 220-240V Licht rondom 360 graden Lichtkleur 2800K (warmwit) Beschermingsgraad

Nadere informatie

Product naam: MM10113

Product naam: MM10113 Product naam: MM10113 Specificaties MM10113: Groep Armatuur Lumen/Watt 83.00 lm/watt Levensduur 50.000u Soort MARCO Wattage * 12W RA 80 Spanning * 220-240V Straalhoek DBT 24 / 45 graden Lichtkleur 4000

Nadere informatie

Product naam: MM08117

Product naam: MM08117 Product naam: MM08117 Specificaties MM08117: Groep LED Lumen/Watt 81.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 10W RA 80 Spanning 230V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Product naam: MM07755

Product naam: MM07755 Product naam: MM07755 Specificaties MM07755: Groep LED Lumen 90 grdn cone 220 lm Levensduur 15.000u Lumen/Watt 75.00 lm/watt Wattage 4W Soort Reflector PAR16/20 Spanning 230V RA 80 Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Duurzame verlichting voor woningcorporaties

Duurzame verlichting voor woningcorporaties Duurzame verlichting voor woningcorporaties >> Als het gaat om energie en klimaat Bij de keuze van verlichting rondom woningen, in gemeenschappelijke ruimten en op paden en terreinen spelen veel factoren

Nadere informatie

LuxSpace, vierkant, inbouw hoog rendement, visueel comfort en stijlvol ontwerp

LuxSpace, vierkant, inbouw hoog rendement, visueel comfort en stijlvol ontwerp Lighting LuxSpace, vierkant, inbouw hoog rendement, visueel comfort en stijlvol ontwerp LuxSpace 2 Vierkant DN572B Klanten willen graag al hun bedrijfsmiddelen optimaliseren, en dat betekent niet alleen

Nadere informatie

Product naam: MM07469

Product naam: MM07469 Product naam: MM07469 Specificaties MM07469: Groep LED Lumen 90 grdn cone 420 lm Levensduur L90 25.000u Lumen/Watt 97.00 lm/watt Wattage 6W Soort Reflector PAR16/20 Spanning 230V RA 95 Lichtkleur Straalhoek

Nadere informatie

PROJECT GENMAB UTRECHT

PROJECT GENMAB UTRECHT PROJECT GENMAB UTRECHT 2 GENMAB UTRECHT 3 Genmab Utrecht Product: Fusion-K klimaatplafondarmaturen 4 4 GENMAB UTRECHT Genmab, Utrecht Genmab is een internationaal biotech bedrijf dat innovatieve therapeutische

Nadere informatie

PROJECTVERLICHTING LICHTADVIES GROOTHANDEL

PROJECTVERLICHTING LICHTADVIES GROOTHANDEL PROJECTVERLICHTING LICHTADVIES GROOTHANDEL Over Pro-Light Professionaliteit, persoonlijke service, passie en merkonafhankelijkheid staan hoog in het vaandel bij Pro-Light. Pro-Light is opgericht in 2004

Nadere informatie

Mijn vloer geeft mij energie

Mijn vloer geeft mij energie Mijn vloer geeft mij energie met Speedheat elektrische verwarming Geeft uw vloer u ook energie? Echte warmte komt van binnen. Daar kan zelfs onze vloerverwarming niet tegenop. Maar als het aankomt op individueel

Nadere informatie

Product naam: MM04773

Product naam: MM04773 Product naam: MM04773 Specificaties MM04773: Levensduur L90: 15000u Lengte: 93 mm Wattage: 5.00W Diameter: 45 mm Kleur: 2800K (warmwit) Gewicht: 0 gr Lumen: 400 lm Spanning: 230 V RA: 80 Beschermingsgraad:

Nadere informatie

Next Hybrid klimaatplafonds. Cost-effective comfort made easy.

Next Hybrid klimaatplafonds. Cost-effective comfort made easy. Next Hybrid klimaatplafonds Cost-effective comfort made easy. Next Hybrid klimaatplafonds van Integra zijn uitermate geschikt voor het koelen en/of verwarmen van o.a. utiliteitgebouwen, universiteiten

Nadere informatie

De initiële investering en installatie van onze infrarood panelen zijn laag in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen.

De initiële investering en installatie van onze infrarood panelen zijn laag in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen. Here comes the Over Onze Producten Onze infrarood panelen behoren kwalitatief tot de absolute wereldtop en geven duurzame energie een extra dimensie. De filosofie achter deze energiebesparende producten

Nadere informatie

Product naam: MM07277

Product naam: MM07277 Product naam: MM07277 Specificaties MM07277: Groep LED Lumen/Watt 125.00 lm/watt Levensduur 25.000u Soort R7s Wattage 8W RA 80 Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800K (warmwit) Lengte 118mm

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

Product naam: MM05242

Product naam: MM05242 Product naam: MM05242 Specificaties MM05242: Groep LED Lumen/Watt 83.00 lm/watt Levensduur L90 15.000u Soort Kaars Wattage 3W RA 80 Spanning 220-240V Licht rondom 360 graden Lichtkleur 2700 Extra Warmwit

Nadere informatie

Product naam: MM07263

Product naam: MM07263 Product naam: MM07263 Specificaties MM07263: Groep LED Lumen/Watt 85.50 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 5,5W RA 80 Spanning 220-240V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800 Warmwit

Nadere informatie

COLLECTIEVE INTELLIGENTIE LICHT DAT ALTIJD EEN STAPJE VOOR LOOPT

COLLECTIEVE INTELLIGENTIE LICHT DAT ALTIJD EEN STAPJE VOOR LOOPT LICHT DAT ALTIJD EEN STAPJE VOOR LOOPT 2 LICHT DAT ALTIJD EEN STAPJE VOOR LOOPT Meer energie-efficiëntie en lichtcomfort door collectieve intelligentie Goed licht, zoals wij het zien, doet veel meer dan

Nadere informatie

Product naam: MM06099

Product naam: MM06099 Product naam: MM06099 Specificaties MM06099: Groep LED Lumen/Watt 75.00 lm/watt Levensduur 15.000u Soort LED CLASSIC Wattage 2,4W RA 80 Spanning 230V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K Beschermingsgraad

Nadere informatie

Product naam: MM03939

Product naam: MM03939 Product naam: MM03939 Specificaties MM03939: Levensduur L90: 25000u Wattage: 7.50W Kleur armatuur: Wit Power factor: 0.90 > Bedrijfstemperatuur: -30 tot + 40 graden Aantal lampen: 1 Lamp soort: LED Geintegreerd

Nadere informatie

MesoOptics voor topprestaties

MesoOptics voor topprestaties UM MesoOptics voor topprestaties MesoOptics Microtechnologie De microscopische structuur garandeert een gecontroleerde lichtverdeling. MesoOptics is een innovatieve technologie die nauwkeurige microstructuren

Nadere informatie

Product naam: MM07277

Product naam: MM07277 Product naam: MM07277 Specificaties MM07277: Groep LED Lumen/Watt 125.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort Wattage 8W RA 80 Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800K (warmwit) Lengte 118mm

Nadere informatie

Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT

Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT Groots in kleine afmetingen LAGE ELEMENTHOOGTE, SNELLE REGELING Snelle installatie, korte

Nadere informatie

BEWEGINGSDETECTOREN ALGEMENE INFORMATIE

BEWEGINGSDETECTOREN ALGEMENE INFORMATIE Engineering & levering van: Notaris Kruytstraat 36a utiliteit / project verlichting 2661 HP Bergschenhoek EVRplus schakelsystemen voor T 010 521 30 34 verlichting & F 010 521 86 79 zonwering W www.halitech-ece.nl

Nadere informatie

Product naam: MM08396

Product naam: MM08396 Product naam: MM08396 Specificaties MM08396: Groep Armatuur Lumen/Watt 95.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort GABIO Wattage * 20W Straalhoek 90 graden Spanning * 220-240V UGR waarde < 19 Lichtkleur

Nadere informatie

Product naam: MM05941

Product naam: MM05941 Product naam: MM05941 Specificaties MM05941: Levensduur: 25000u Wattage: 6.00W Kleur: 2800K (warmwit) Lumen: 470 lm RA: 80 Lamp soort: A60 Lampvoet: E27 Lengte: Diameter: Gewicht: Spanning: Beschermingsklasse:

Nadere informatie

Product naam: MM07267

Product naam: MM07267 Product naam: MM07267 Specificaties MM07267: Groep LED Lumen/Watt 85.30 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort Bol Wattage 9,5W RA 80 Spanning 220-240V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800 Warmwit Lengte

Nadere informatie

Product naam: MM07267

Product naam: MM07267 Product naam: MM07267 Specificaties MM07267: Levensduur L90: 25000u Lengte: 112 mm Wattage: 9.50W Diameter: 60 mm Kleur: 2800K (warmwit) Spanning: 230 V Lumen: 810 lm Beschermingsgraad: IP20 RA: 80 Te

Nadere informatie

Product naam: MM04402

Product naam: MM04402 Product naam: MM04402 Specificaties MM04402: Levensduur L90: 25000u Wattage: 5.50W Kleur: 2800K (warmwit) Lumen: 470 lm RA: 80 Bundelbreedte: 360 graden Bedrijfstemperatuur: -30 tot + 40 graden Lamp soort:

Nadere informatie

Philips CoreLine LED Panel - De duidelijke keuze voor LED

Philips CoreLine LED Panel - De duidelijke keuze voor LED Lighting Philips CoreLine LED Panel - De duidelijke keuze voor LED Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie van een bestaande ruimte, consumenten willen LED verlichtingsoplossingen die kwaliteit van licht

Nadere informatie

Product naam: MM03927

Product naam: MM03927 Product naam: MM03927 Specificaties MM03927: Levensduur L90: 15000u Lengte: 84 mm Wattage: 2.00W Diameter: 45 mm Kleur: 2800K (warmwit) Gewicht: 38 gr Lumen: 136 lm Spanning: 230 V RA: 80 Beschermingsklasse:

Nadere informatie

Revolutie in licht. Wat is Norton Ledization? Sprong vooruit

Revolutie in licht. Wat is Norton Ledization? Sprong vooruit Revolutie in licht Revolutie in licht De nieuwste led-technologie integreren in algemene verlichtingsarmaturen: Spaapen Handelmaatschappij doet dat met de nieuwe Norton Ledization-lijn. Net als bij de

Nadere informatie

Product naam: MM03227

Product naam: MM03227 Product naam: MM03227 Specificaties MM03227: Levensduur L90: 20000u Wattage: 0.20W Kleur: 2700K (warmwit) Lumen: 10 lm Lamp soort: Orientatielicht Lengte: Diameter: Gewicht: Spanning: 76 mm 16x65 mm 28

Nadere informatie

CoreLine 2 inbouw een logische keuze voor LED s

CoreLine 2 inbouw een logische keuze voor LED s Lighting CoreLine 2 inbouw een logische keuze voor LED s CoreLine2 RC120B Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie van een bestaande ruimte, u wilt verlichtingsoplossingen die lichtkwaliteit leveren

Nadere informatie

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Lichtgewicht met een massief karakter U kent als geen ander het belang van een comfortabele binnenruimte. En u weet als geen ander hoe u

Nadere informatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u op zoek bent naar een universele verwarmingsoplossing. Elk bouwproject is uniek. Daarom waardeert

Nadere informatie