Gemeente Zoetermeer maakt haar burgercontacten vriendelijker met Microsoft Dynamics CRM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Zoetermeer maakt haar burgercontacten vriendelijker met Microsoft Dynamics CRM"

Transcriptie

1 Gemeente Zoetermeer maakt haar burgercontacten vriendelijker met Microsoft Dynamics CRM Zodra een inwoner of bedrijf informeert naar de status van bijvoorbeeld een bouwvergunningsaanvraag, wil de telefoniste of baliemedewerker alle informatie daarover op het scherm kunnen raadplegen: de aanvraag, raadsstukken, brieven, etc. De Gemeente Zoetermeer realiseert hiertoe een integraal klantbeeld met Microsoft Dynamics CRM. Organisatie Zoetermeer is een moderne stad op steenworp afstand van Den Haag, Leiden en Rotterdam. Landelijke trekkers als het skiparadijs Snowworld en het multifunctionele ijscentrum PWA Silverdome zijn slechts twee van de grootsteedse voorzieningen die passen bij deze stad met meer dan inwoners. Frits Smit, ICT-architect en Marjan Scholl, projectleider Digitale Publiekshal van de gemeente Zoetermeer vertellen over het streven naar een burgervriendelijke benadering, waarbij een belangrijke rol voor de IT is weggelegd. Probleemstelling De gemeente Zoetermeer wil de dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren. De verbetering wordt gezocht in betere bereikbaarheid, betere afstemming tussen communicatiekanalen (balie, telefoon, internet en post) en regie op de bedrijfsvoering. Marjan Scholl: Voor een baliemedewerker is het moeilijk om een bezoeker aan de balie goed te woord te staan over een lopende zaak, als hij of zij niet over alle informatie beschikt. Denk bijvoorbeeld aan een aanvraag die via het internet is ingediend, waarna via de telefoon en het nodige is gecorrespondeerd en waarover de betrokkene ook nog een aangetekende brief heeft gestuurd. Deze en alle andere informatie met betrekking tot deze persoon/aanvraag moet als één integraal klantbeeld beschikbaar zijn op het beeldscherm, zodat onze medewerker snel en adequaat kan handelen, zodra de burger zich aan de balie meldt. Om haar dienstverlening te verbeteren besluit de gemeente een klantcontactcentrum in te richten. Dit is een overkoepelende afdeling die burgers informeert over gemeentelijke diensten (algemene

2 voorlichting en statusinformatie) en aanvragen in behandeling neemt via het loket, via selfservice over internet of telefonisch via het Call Center. Daarnaast regisseert deze afdeling de dienstverlening van betrokken gemeentelijke afdelingen. De gemeente ging op zoek naar een IT-oplossing die deze uitgangspunten op goede wijze kan ondersteunen. Uitdaging Frits Smit: Kort na de millenniumwissel zijn we begonnen met onze burgervriendelijker benadering. We hebben toen het aanvragen van enkele vergunningen voor burgers en bedrijven gemakkelijker gemaakt, door deze via het internet te laten lopen. Zodra zo n aanvraag is ingediend komt hij automatisch terecht in ons digitale zakenmagazijn, van waaruit hij direct bereikbaar is voor onze backoffice systemen. Dat betekent dat de baliemedewerker zo n zaak op zijn scherm kan raadplegen en de betrokkene daarover te woord kan staan als deze het gemeentehuis bezoekt of opbelt. Marjan Scholl: Zeker nu de overheid een burgervriendelijke benadering wenst, is het voor ons een hele uitdaging om alle relevante informatie op een gemakkelijke en overzichtelijke manier bereikbaar te maken voor onze medewerkers, zodat zij onze inwoners effectief te woord kunnen staan. Keuze voor Microsoft Dynamics CRM Wat bij de gemeente Zoetermeer speelt, speelt bij heel veel gemeentes in Nederland. Frits Smit: Als gemeente hebben we meerdere informatiesystemen in bedrijf, waaronder het GBA, de Gemeentelijke Basis Administratie. Een aantal processen kunnen we daarmee echter niet afhandelen. Voor de verwerking van kleine vergunningen bijvoorbeeld werd tot voor kort gebruik gemaakt van Excel spreadsheets. Daarmee wordt het probleem van verspreid opgeslagen informatie in verschillende systemen alleen maar groter. Bovendien raak je het overzicht kwijt: hoe staat het met een aanvraag, welke actie moet worden ondernomen, waarom stagneert een aanvraag, dat soort vragen was altijd moeilijk te beantwoorden. De Gemeente Zoetermeer zocht enerzijds een contactmanagementsysteem, anderzijds een workflowsysteem, waarmee de status van processen zoals vergunningsaanvragen gemakkelijk is bij te houden door de eigen medewerkers en na te zien door alle betrokkenen. Er volgde een aanbesteding, waarop diverse IT-bedrijven inschreven. Twee van de aangeboden oplossingen waren gebaseerd op Oracle-databases, twee op Microsoft-technologie en de vijfde was een Open Source oplossing.

3 Frits Smit: Nu waren we een tijdje geleden al de Microsoft.NET richting opgegaan, dus hadden we al een lichte voorkeur voor Microsoft technologie. Grote delen van onze IT zijn namelijk gebaseerd op Microsoft SQL Server en Windows Active Directory, het beheeronderdeel van Windows Server 2003 waarin onder andere alle rechten van gebruikers zijn vastgelegd. Toen bovendien bleek dat Microsoft Dynamics CRM het beste aansloot bij onze eisen was de keuze snel gemaakt. Een derde reden was dat de aanbieder, Centric (Microsoft Gold Certified Partner), al bekend is met onze situatie, mede doordat we al een aantal systemen van Centric hebben draaien. Oplossing De keuze voor een product dat eigenlijk bedoeld is voor een commerciële markt, Microsoft Dynamics CRM, lijkt een vreemde keuze voor een publieke instelling als de Gemeente Zoetermeer. Frits Smit: Dat lijkt misschien zo, maar het systeem is flexibel in te richten en daardoor af te stemmen op specifieke gemeentelijke wensen en toepassingen. Daarnaast is het gemakkelijk te integreren met onze andere systemen zoals Microsoft Office en ons document management systeem Sharepoint Daar kunnen we alle correspondentie in opslaan en terugvinden, van bericht tot en met een gescande brief. Tevens heeft MS Dynamics CRM een workflow-voorziening. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met workflow binnen Zoetermeer. Een gemeentehuis is een verzamelgebouw van talloze verschillende winkeltjes en uiteenlopende producten. Als je die allemaal in één Gemeentelijk ERP-systeem wilt onderbrengen, heb je een lange weg te gaan. Met Office SharePoint Server 2007 en daarna met Dynamics CRM hebben we al twee belangrijke stappen in die richting gezet. Frits Smit, ICT-architect Gemeente Zoetermeer Marjan Scholl beschrijft hoe medewerkers in de praktijk over enige tijd met de nieuwe Dynamics CRM oplossing werken: Als een burger of een bedrijf naar het gemeentehuis belt om te informeren naar de status van zijn aanvraag, dan krijgt hij een medewerker van ons Call Center te spreken. Deze Call Center Agent kan de actuele status meteen op zijn scherm zien en terugkoppelen naar de beller. Hetzelfde gebeurt als de betrokkene zich meldt bij de balie. Het CRM systeem signaleert bovendien de actiemomenten en bewaakt de voortgang van de processen. Medewerkers weten dus precies wanneer welke actie moet worden ondernomen.

4 Het Gemeentehuis krijgt dagelijks zeer veel vragen. Frits Smit: Vragen die naar een specialist moeten worden doorgezet of die tot een zaak zullen leiden, zullen in CRM worden opgenomen. Een vraag als wat zijn de openingstijden van het gemeentehuis slaan wij daar bijvoorbeeld niet in op. Sander de Graaf van Centric over de achterliggende techniek: Wij hebben een verzameling gestandaardiseerde oplossingen ontwikkeld bovenop Dynamics CRM. Met onze gemeente-specifieke aanpak is Gemeente Zoetermeer nu in staat haar doelstellingen te realiseren. De oplossing is gebaseerd op een door Centric ontwikkelde service georiënteerde architectuur en ondersteunt alle processen die nodig zijn om de dienstverlening aan burger en bedrijf professioneel te verzorgen. Van uiteenlopende onderwerpen als voorlichting en contactmanagement, de regie en de aansturing van gemeentelijke onderdelen en natuurlijk het aanbieden van producten en diensten over het internet en andere kanalen. Voordelen Met de invoering van Microsoft Dynamics CRM weet de Gemeente Zoetermeer zijn dienstverlening naar burgers en bedrijven daadwerkelijk te verbeteren. Doordat alle informatie nu in één systeem samenkomt, kunnen de ambtenaren efficiënter werken en krijgen inwoners sneller antwoord. Daarmee wordt flink tijd bespaard, wat een stukje kostenbesparing oplevert. Marjan Scholl: Burgers hoeven voor de dienstverlening niet meer naar het gemeentehuis, want zij kunnen ook op de website terecht en daar zien hoe het met hun aanvraag gesteld is. Frits Smit: Op dit moment werken we nog met Microsoft Dynamics CRM versie 3.0. Binnenkort gaan we over naar versie 4.0. Deze versie biedt een aanzienlijk betere workflow-functionaliteit. Ook het beheer van versie 4.0 is beter en gemakkelijker. Had je in versie 3.0 nog allemaal losse tools, in Dynamics CRM 4.0 zijn de beheertools via de webinterface toegankelijk. Bovendien heeft Centric haar oplossing ook al helemaal omgezet naar Dynamics CRM 4.0 en voorzien van een goede integratie met Geografische Informatie Systemen (GIS). Daardoor krijg je op een landkaartje meteen te zien waar de desbetreffende burger woont. Heeft hij een klacht over een defecte lantaarnpaal, dan kan de locatie van die lantaarnpaal meteen op de kaart zichtbaar worden gemaakt. Marjan Scholl: We zijn nu in staat om 24 uurs dienstverlening op maat aan te bieden aan burgers en bedrijven. Tegelijkertijd kunnen we de interne bedrijfsvoering rond de dienstverlening beter regisseren en worden we over alle kanalen (telefoon, balie en internet) beter en sneller geïnformeerd. Door de nauwe integratie tussen de verschillende componenten worden onze medewerkers goed ondersteund bij het uitvoeren van hun taken.

5 Over de integratie van Dynamics CRM met de andere informatiesystemen van de Gemeente Zoetermeer zegt Frits Smit: De GBA-gegevens in het CRM-systeem worden nagenoeg real time ververst met de brongegevens uit ons GBA-systeem. Voor deze en andere vertaalslagen wordt gebruik gemaakt van Microsoft BizTalk Server en het programma DDS4ALL van Centric, maar dat zijn processen die op de achtergrond draaien en waar onze medewerkers niets van merken. Zij zien als het ware één scherm waarop alle informatie samenkomt, één integraal klantbeeld. Sander de Graaf over de implementatie van de nieuwe oplossing: Zoetermeer is de eerste gemeente uit de ANDEZ1 aanbesteding, die het gehele platform operationeel in gebruik heeft genomen. Vanwege de standaardisatie op het Microsoft platform, de door Centric ontwikkelde add-on's en de gemeentespecifieke aanpak is de uitrol sneller verlopen dan met andere oplossingen het geval zou zijn geweest. Toekomst Frits Smit: Het internetkanaal is nu voor een aantal diensten operationeel. Maar informatie bereikt ons ook via andere kanalen en die moeten we nu toegankelijk maken voor onze Call Center Agents en baliemedewerkers. Dat betekent dat we brieven en documenten moeten inscannen en archiveren. De afdeling WZI (Welzijn, zorg en inkomen) is daar nu volop mee bezig. De WZI-medewerkers zijn bezig alle dossiers te scannen en toe te voegen aan het document management systeem van Microsoft Office SharePoint Portal Server Doelstelling is dat zodra een bewoner een product aanvraagt, zoals een uitkering, een subsidie of een WMO zorgproduct, de medewerkers alle informatie al direct bij de hand hebben. Andere afdelingen zullen spoedig volgen. De Gemeente Zoetermeer heeft nog volop plannen. Marjan Scholl over de nabije toekomst: Voor deze kabinetsperiode staat op het programma dat Nederlanders een geboorteaangifte moeten kunnen doen via het internet. Daartoe willen we bij onze Dienst Burgerzaken het GBA-informatiesysteem koppelen met Dynamics CRM. Ook op het gebied van vergunningen zijn er al veel plannen ten uitvoer gebracht. Frits Smit: Vroeger had elke gemeentelijke afdeling te maken met het verstrekken van vergunningen. In het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) moeten gemeentes nu streven naar een integrale vergunningsverlening. In Zoetermeer worden alle vergunningen nu verstrekt door één afdeling VTH (Veiligheid, vergunningen en handhaving). Voor deze integrale vergunningsverlening hebben we een nieuwe applicatie draaien, die later dit jaar gekoppeld zal worden aan ons CRM systeem en het document management systeem in SharePoint.

6 Marjan Scholl: Doordat alle informatie straks centraal beschikbaar is, zullen we ook in staat zijn om analyses uit te voeren en bijvoorbeeld structurele afwijkingen inzichtelijk te maken. Constateer je bijvoorbeeld structureel veel meldingen uit eenzelfde wijk, dan kun je gaan uitzoeken waarom dat is. Frits Smit: In het bedrijfleven heet dat business intelligence, wij spreken liever van management rapportage. Eisen Contactmanagementsysteem voor integraal klantbeeld Integratie met aanwezige informatiesystemen Zaaksysteem om de voortgang van vergunningsaanvragen e.d. te monitoren Workflow-systeem om aanvragen af te handelen Mogelijkheid voor betrokkenen om snel de status van een proces op te vragen Voordelen Dienstverlening naar burgers en bedrijven aanzienlijk beter Alle informatie nu centraal bereikbaar Efficiënter werken met workflow-functionaliteit Bewoners krijgen sneller antwoord Flinke tijd- en kostenbesparing Nieuwe mogelijkheden voor toekomst Visuele GIS weergave van locaties Producten Microsoft Dynamics CRM Links Gemeente Zoetermeer - Centric Melodies -

Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe - producent van vorkheftrucks - verhoogt klanttevredenheid

Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe - producent van vorkheftrucks - verhoogt klanttevredenheid Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe - producent van vorkheftrucks - verhoogt klanttevredenheid Met een combinatie van Microsoft Dynamics CRM en een online besteltool krijgt MCFE niet alleen inzicht

Nadere informatie

Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten

Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten Edwin de Vries 3 juni 2008 Praktisch Implementeren van Enterprise Architectuur bij Gemeenten Waarom Architectuur bij Gemeenten? Praktische aanpak Invulling

Nadere informatie

Inwoners en ambtenaren tevreden met de e van e- Gemeente Nieuwegein

Inwoners en ambtenaren tevreden met de e van e- Gemeente Nieuwegein Inwoners en ambtenaren tevreden met de e van e- Gemeente Nieuwegein Toen de Gemeente Nieuwegein besloot om samen met Alphen a/d Rijn, Delft, Ede en Zoetermeer een gezamenlijke aanbesteding uit te schrijven

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

De kracht van Middelgroot. Klik hier voor praktijkvoorbeelden

De kracht van Middelgroot. Klik hier voor praktijkvoorbeelden De kracht van Middelgroot Klik hier voor praktijkvoorbeelden De kracht van het programma e-dienstverlening Wat is: Het programma e-dienstverlening? In de gemeente Waalwijk wordt gewerkt met een elektronisch

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

Vrijheid van vinden. FileLinx Cloud

Vrijheid van vinden. FileLinx Cloud FileLinx Cloud FileLinx Cloud Vrijheid van vinden FileLinx en Lancom automatisering hebben de handen ineen geslagen. Met trots presenteren wij u FileLinx Cloud! Geen maatwerk software, maar een Out Of

Nadere informatie

Self service. 360 o Klantbeeld. Door én met klanten. Grip op markten. Antwoord op dynamiek. Adoptability

Self service. 360 o Klantbeeld. Door én met klanten. Grip op markten. Antwoord op dynamiek. Adoptability Self service 360 o Klantbeeld Door én met klanten Antwoord op dynamiek Adoptability Grip op markten De front office betaalt en de front office bepaalt door Chris Ras, Michel Peters en Roel Corzaan De groei

Nadere informatie

SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control

SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control Case study Gemeente Halderberge Maart 2014 SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control Pagina 2/6 SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge

Nadere informatie

Gemeente Deventer maakt ambities waar met Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS)

Gemeente Deventer maakt ambities waar met Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS) Gemeente Deventer maakt ambities waar met Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS) Op het gebied van digitaal werken heeft de gemeente Deventer twee duidelijke ambities geformuleerd: voor haar medewerkers

Nadere informatie

Onze CRM oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE

Onze CRM oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE 1 SalesManager Online Onze CRM oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

Bouwend Nederland biedt al zijn afdelingen een eigen webomgeving met content uit centraal beheerde informatiebronnen

Bouwend Nederland biedt al zijn afdelingen een eigen webomgeving met content uit centraal beheerde informatiebronnen Bouwend Nederland biedt al zijn afdelingen een eigen webomgeving met content uit centraal beheerde informatiebronnen Bouwend Nederland realiseerde met Microsoft SharePoint Server 2007 een effectieve doelgroepencommunicatie

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam digitaliseert dienstverlening

Gemeente Amsterdam digitaliseert dienstverlening Gemeente Amsterdam digitaliseert dienstverlening De overheid zet zwaar in op e-government, bijvoorbeeld door verbetering van de digitale dienstverlening aan de burger. De gemeente Amsterdam pakt deze vernieuwingsslag

Nadere informatie

MELDDESK. Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren. van meldingen in de gemeente!

MELDDESK. Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren. van meldingen in de gemeente! MELDDESK Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren van meldingen in de gemeente! MELDDESK WANT UW BURGER IS TOCH GEEN BIJZAAK! MeldDesk is een toonaangevend informatiesysteem voor gemeenten

Nadere informatie

Unified Communications als centraal gemeenteloket. Whitepaper. > www.ogd.nl/lokaleoverheid

Unified Communications als centraal gemeenteloket. Whitepaper. > www.ogd.nl/lokaleoverheid Whitepaper Unified Communications als centraal gemeenteloket > www.ogd.nl/lokaleoverheid 1 Door decentralisatie van overheidstaken is uw gemeente straks de spin in het web voor burgers en bedrijven. Zij

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Qurius heeft met Microsoft Dynamics CRM een kwaliteitsslag weten te maken. De onderlinge vestigingen communiceren nu beter

Nadere informatie

Wij zijn u graag van dienst!

Wij zijn u graag van dienst! Wij zijn u graag van dienst! Wij doen dit open, eerlijk en duidelijk en vertellen in deze folder hoe onze service eruit ziet www.nijmegen.nl Wij zijn u graag van dienst Wat wij als gemeente doen, staat

Nadere informatie

SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMkcc SIM klant contact centrum Digitale dienstverlener voor e-gemeenten klacht/melding belscripts kennisbank status aanvraag direct bestellen kosten antwoorden KCC openingstijden beleidsinformatie online

Nadere informatie

Generiek Platform Zaken 23 november 2006. Tom Steenbakkers Mario Smit

Generiek Platform Zaken 23 november 2006. Tom Steenbakkers Mario Smit Generiek Platform Zaken 23 november 2006 Tom Steenbakkers Mario Smit 1 Agenda Introductie CIBER Wat is Generiek Platform Zaken? De case van de gemeente Zwolle Vragen 2 Wie is CIBER? Wereldwijde IT dienstverlener

Nadere informatie

Onderdelen Functies Resultaat Digitaliseren van binnenkomende post met Duidelijk herkenbare digitale documenten

Onderdelen Functies Resultaat Digitaliseren van binnenkomende post met Duidelijk herkenbare digitale documenten Bijlage 2 Vastgestelde evaluatiecriteria en behaalde resultaten Criteria voor de technische evaluatie van het generieke postproces Digitaliseren van binnenkomende post met Duidelijk herkenbare digitale

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

Beantwoording van vragen uit vergaderingen van het dagelijks bestuur, de commissies en het algemeen bestuur

Beantwoording van vragen uit vergaderingen van het dagelijks bestuur, de commissies en het algemeen bestuur DB-vergadering 09-07-2013 Beantwoording van vragen uit vergaderingen van het dagelijks bestuur, de commissies en het algemeen bestuur vraag van uit de vergadering van dagelijks bestuur dagelijks bestuur

Nadere informatie

Kubion & Unexus verbinden mensen

Kubion & Unexus verbinden mensen Kubion & Unexus verbinden mensen een reparatieverzoek kijk eens, indienen gaat eenvoudig zeg. we kunneninloggen bij de woningcorporatie. wat kunnen we hier veel nalezen, inzien en regelen. erg handig.

Nadere informatie

WERKBOX WERKT MET JE MEE

WERKBOX WERKT MET JE MEE WERKBOX WERKT MET JE MEE Altijd je kantoor bij DE HAND Het Nieuwe Werken. We horen er veel over. Het staat voor slim en effectief werken. Voor het werken van nu dus. Wat betekent het in de praktijk? Flexibiliteit.

Nadere informatie

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG Een sociaal intranet met unieke, aanvullende portals Uw medewerkers zijn van grote waarde om de doelstellingen van uw organisatie te behalen. Een effectieve interne

Nadere informatie

VAN PAPIERSTROOM NAAR INFORMATIESTROOM

VAN PAPIERSTROOM NAAR INFORMATIESTROOM VAN PAPIERSTROOM NAAR INFORMATIESTROOM MET ZELF LERENDE DOCUMENTHERKENNING Een continue stroom aan binnenkomende post en interne documenten. Wie herkent het niet? Het vergt tijd en energie om al deze documenten

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

Voorbeeld servicenormen op drie dimensies

Voorbeeld servicenormen op drie dimensies Voorbeeld servicenormen op drie dimensies Samen met gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie (BZK) heeft KING in 2014 servicenormen verzameld die gemeenten hanteren. Deze

Nadere informatie

CUSTOMER CASE GEMEENTE EVERGEM

CUSTOMER CASE GEMEENTE EVERGEM CUSTOMER CASE GEMEENTE EVERGEM Voor de gemeente Evergem was het duidelijk. Als men de dienstverlening aan de burger wou verbeteren, dan zou men resoluut de digitale kaart moeten trekken, maar hoe begin

Nadere informatie

FACTSHEET. econnect Zaakgericht Werken Portaal

FACTSHEET. econnect Zaakgericht Werken Portaal FACTSHEET econnect Zaakgericht Werken Portaal Zaakgericht Werken Portaal Uw uitdaging Vanuit organisaties in diverse branches krijgt ETTU vaak de vraag hoe Microsoft SharePoint optimaal benut kan worden.

Nadere informatie

KlantVenster. Verhuurmutatie. Digitale afhandeling huuropzeggingen efficiënt, flexibel en in control LAAT ICT VOOR U WERKEN!

KlantVenster. Verhuurmutatie. Digitale afhandeling huuropzeggingen efficiënt, flexibel en in control LAAT ICT VOOR U WERKEN! KlantVenster Verhuurmutatie Digitale afhandeling huuropzeggingen efficiënt, flexibel en in control Verhuurmutatie betekent voor u: Papierloos verhuurmutatieproces van de huuropzegging tot en met de contractvorming

Nadere informatie

Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk

Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk Veel zorginstellingen geven aan informatievoorziening te willen verbeteren. Om bijvoorbeeld de cliënt meer centraal te stellen of Het

Nadere informatie

Leeuwarden heeft Antwoord. Dienstverleningsdag ISZF 25 juni 2010 Saskia van den Broek

Leeuwarden heeft Antwoord. Dienstverleningsdag ISZF 25 juni 2010 Saskia van den Broek Leeuwarden heeft Antwoord Dienstverleningsdag ISZF 25 juni 2010 Saskia van den Broek Inleiding Overheid heeft Antwoord Landelijk concept ondersteund door VNG Programma Dienstverlening Vertaling naar ambities

Nadere informatie

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen KlantVenster Klantgericht werken met KlantVenster Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen Een modulair opgebouwde oplossing, die de basis vormt voor online dienstverlening

Nadere informatie

SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken

SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken Case study ProRail Maart 2014 SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken Pagina 2/5 SharePoint helpt ProRail het treinverkeer

Nadere informatie

Factsheet Mozard Geometrie

Factsheet Mozard Geometrie Het belang van geometrie voor de moderne organisatie Geometrie is een steeds belangrijker wordend onderdeel van de dienstverlening van de moderne (overheid)organisatie. Met behulp van positiebepaling (gps)

Nadere informatie

KNMG flexibel en klantgericht met Dynamics CRM en SharePoint

KNMG flexibel en klantgericht met Dynamics CRM en SharePoint Als landelijke artsenfederatie behartigt de KNMG de belangen van alle artsen en studenten geneeskunde. Tot voor kort werden de gegevens over artsen en specialisten in diverse databronnen opgeslagen, waaronder

Nadere informatie

Visie op Digitaal Zaakgericht werken

Visie op Digitaal Zaakgericht werken Visie op Digitaal Zaakgericht werken Aanleiding om digitaal zaakgericht te gaan werken Digitaal Zaakgericht werken is een belangrijke ontwikkeling die al geruime tijd speelt binnen de overheid, en bij

Nadere informatie

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers End-note Sven Noomen Wouter Heutmekers 2 Ok, en morgenvroeg? Voorstellen 25111978 14 8 4 6 23 25031981 12 3 1 1339 3 Think BIG Act SMALL 2011 Scale FAST 4 5 6 Visie & strategie Strategie Ondersteuning

Nadere informatie

Shopt IT CCSP goes on!

Shopt IT CCSP goes on! Shopt IT CCSP goes on! Uw CRM OSLO compliant 30 april 2015 10.40 11.30 uur V-ICT-OR Vlaamse ICT Organisatie CCSP agenda 10.40 CCSP - Johan van der Waal 10.55 Aalter - Els De Wulf 11.10 Samenvatting 11.20

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden Kwaliteitshandvest Servicenormen waaraan u ons mag houden Wat is een kwaliteitshandvest? In dit handvest staan beloften van de gemeente Lochem over de dienstverlening. Deze beloften noemen we servicenormen.

Nadere informatie

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen Nieuwste versie van Office-desktoptoepassingen Licenties per gebruiker voor 5 computers incl Mac en mobiel Office-toepassingen naar een pc streamen

Nadere informatie

Collegebericht 137 van 2010

Collegebericht 137 van 2010 Collegebericht 137 van 2010 Weeknummer: 51 Datum vergadering 21-12-2010 Ambtenaar MO. D. Riesthuis Registratienummer Bb10.0098 Telefoonnummer 7836 Portefeuillehouder F. M. Weerwind E-mailadres driesthuis@velsen.nl

Nadere informatie

Digitaal Loket: kansen of kosten

Digitaal Loket: kansen of kosten Digitaal Loket: kansen of kosten 27 oktober 2011 www.gentleware.nl janjaap.vanweringh@gentleware.nl 06-12.1234.15 1 Onderwerpen Wat is een digitaal loket? Waarom een digitaal loket? Stappenplan Do s en

Nadere informatie

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV.

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. ONTVANG HERKEN VERWERK ARCHIVEER NAViDocs is de volledig

Nadere informatie

Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-, - en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie

Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-,  - en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-, e-mail- en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie 13-12-2017 Bereikbaarheid betrouwbaar en stabiel organiseren

Nadere informatie

Dimpact en GovUnited vergeleken

Dimpact en GovUnited vergeleken Dimpact en GovUnited vergeleken.. en de invulling van zaakgewijs werken Bob Coret 22 september 2011 Digital Groep Specialist op het gebied van dienstverlening en digitaal werken. 2 punt op de horizon 3

Nadere informatie

Workflow Inkoopfacturen

Workflow Inkoopfacturen Workflow Inkoopfacturen Met de Add-on Workflow Inkoopfacturen is het mogelijk om vanuit Microsoft Dynamics AX de inkomende inkoopfacturen te scannen. Vervolgens kunnen de gescande inkoopfacturen (elektronische

Nadere informatie

Het nieuwe verzekeren

Het nieuwe verzekeren Het nieuwe verzekeringssoftware Het nieuwe Ongebonden door plaats en tijd, zonder menselijk handelen met elkaar verbonden door de digitale wereld. Verzekerden, intermediairs en verzekeringsmaatschappijen

Nadere informatie

De dienstverlening van Westerpark

De dienstverlening van Westerpark De dienstverlening van Westerpark Vanaf eind mei 2009 konden bewoners en ondernemers van Westerpark zich aanmelden bij het nieuw opgerichte digitale bewonerspanel. In deze rapportage wordt verslag gedaan

Nadere informatie

De Digitale Corporatie

De Digitale Corporatie De Digitale Corporatie Operational Excellence of Customer Intimacy? Woningcorporaties worden digitaal. Streeft de digitale corporatie vooral Operational Excellence na of toch maximale klanttevredenheid?

Nadere informatie

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax OpenText RightFax Intuitive Business Intelligence Whitepaper BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax Beschrijving van de oplossing, functionaliteit & implementatie Inhoud 1 Introductie 2 Kenmerken

Nadere informatie

Eilandoplossingen of maatwerk in je ERP? Waarom een front office platform veel slimmer is voor de food branche

Eilandoplossingen of maatwerk in je ERP? Waarom een front office platform veel slimmer is voor de food branche Eilandoplossingen of maatwerk in je ERP? Waarom een front office platform veel slimmer is voor de food branche (Middel)grote bedrijven in de food branche - zoals voedingsmiddelenproducenten en organisaties

Nadere informatie

ROC Flevoland verbetert persoonlijke aandacht voor zijn klanten via Microsoft Dynamics CRM

ROC Flevoland verbetert persoonlijke aandacht voor zijn klanten via Microsoft Dynamics CRM ROC Flevoland verbetert persoonlijke aandacht voor zijn klanten via Microsoft Dynamics CRM Informatieaanvragen van potentiële studenten, stageverzoeken en intensieve (persoonlijke) begeleiding worden centraal

Nadere informatie

Met Microsoft Dynamics CRM kan Cyclomedia zijn expansieplannen uitvoeren

Met Microsoft Dynamics CRM kan Cyclomedia zijn expansieplannen uitvoeren Met Microsoft Dynamics CRM kan Cyclomedia zijn expansieplannen uitvoeren Bij CycloMedia was een snelle implementatie van Microsoft Dynamics CRM noodzakelijk om de sterke groei en expansie naar het buitenland

Nadere informatie

OP KOERS NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE?

OP KOERS NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE? OP KOERS NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE? THE FULL STORY Dit artikel verscheen ook in The full story. Een luchtig boek waarmee managers, ondernemers en professionals drie vliegen in één klap slaan. Je

Nadere informatie

Klanthandvest (beleidsregel) 2007 Vaststelling in werking 14 maart 2007

Klanthandvest (beleidsregel) 2007 Vaststelling in werking 14 maart 2007 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2007 / 65 Naam Klanthandvest (beleidsregel) 2007 Publicatiedatum 14 maart 2007 Opmerkingen - Vaststelling van het Klandhandvest bij besluit van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: A SHARP CHOICE IN INTELLIGENT SCANNING SimplifyScan maakt het voor gebruikers mogelijk om documenten op een eenvoudige wijze te scannen

Nadere informatie

Online zelfservice in Den Haag BIJEENKOMST GEBRUIKER CENTRAAL 2 APRIL 2015

Online zelfservice in Den Haag BIJEENKOMST GEBRUIKER CENTRAAL 2 APRIL 2015 Online zelfservice in Den Haag BIJEENKOMST GEBRUIKER CENTRAAL 2 APRIL 2015 Agenda Doelstelling MijnDenHaag Diverse gespreksonderwerpen komen aan bod Inrichting gegevenslaag Samenhang met MijnOverheid Focus

Nadere informatie

Zaakgewijs werken Advies omtrent architectuur en implementatie

Zaakgewijs werken Advies omtrent architectuur en implementatie Zaakgewijs werken Advies omtrent architectuur en implementatie Den Haag, 1 mei 2009 Digital Groep Definitief MANAGEMENTSAMENVATTING De gemeente X heeft hoge ambities op het gebied van dienstverlening en

Nadere informatie

Info aan de raad. Raad: Beslissing:

Info aan de raad. Raad: Beslissing: Raad: Beslissing: Info aan de raad Raadsvergadering : 5 november 2009 Behandeld door : Marion Denissen Portefeuillehouder : Frans Ronnes Registratienummer : 42 Onderwerp : Extra informatie ontwikkeling

Nadere informatie

Service Niveau Overeenkomst Digikoppeling

Service Niveau Overeenkomst Digikoppeling Service Niveau Overeenkomst Digikoppeling Versie 1.3 Datum 26 mei 2015 Status Definitief Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555 4555 (10 ct p/m) e. servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer!

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! brochure.indd 1 07-02-12 11:02 brochure.indd 2 07-02-12 11:02 Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix optimus is

Nadere informatie

Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016

Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016 Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Handleiding activiteiten... 3 1.3 Referentiedocumenten...

Nadere informatie

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Om betere verkoopresultaten te behalen koos Danica voor Microsoft Dynamics CRM 3.0. Vanaf de invoering zijn

Nadere informatie

Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij

Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij Dienstverleningsvisie gemeente Heerde Versie 31 juli 2014 Pagina 1 Inleiding De gemeente Heerde ontvangt dagelijks haar klanten om producten of diensten te verlenen. Deze

Nadere informatie

Zorginstelling Reinier de Graaf Groep realiseert solide business intelligence-systeem

Zorginstelling Reinier de Graaf Groep realiseert solide business intelligence-systeem Zorginstelling Reinier de Graaf Groep realiseert solide business intelligence-systeem Overheid en verzekeraars willen dat zorginstellingen efficiënter en kosteneffectiever functioneren. Met standaard Microsoft-technologie

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation

Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation 22 mei 2008 Qurius Page 1 Agenda Uitdagingen People Ready Business Integrated Innovation Case: FNV Bondgenoten Qurius en samenvatting Qurius Page 2 Uitdagingen

Nadere informatie

Gedetailleerde versie info@mirada.nl

Gedetailleerde versie info@mirada.nl Gedetailleerde versie info@mirada.nl Mirada BV Agenda Wat is Time IT? Wanneer heb je Time IT nodig? Hoe gebruik je Time IT? Implementatie en test trajecten Van chaos naar Structuur.. Wat is Time IT Het

Nadere informatie

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten?

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? Contact Voorwoord Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Postadres Postbus 10150 4900 GB Oosterhout Telefoonnummer 14 0162 Internet www.oosterhout.nl

Nadere informatie

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Service op een hoger niveau Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Samen werken wij aan Kwaliteit. Weten waar u aan toe bent! Dat is wat wij bij de gemeente Haarlemmermeer belangrijk vinden. Daarom

Nadere informatie

Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal

Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal Bijna iedereen die binnen een wat grotere organisatie

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst communicatie beweging sociaal domein Amersfoort Donderdag 16 oktober 2014

Verslag bijeenkomst communicatie beweging sociaal domein Amersfoort Donderdag 16 oktober 2014 Verslag bijeenkomst communicatie beweging sociaal domein Amersfoort Donderdag 16 oktober 2014 Op donderdag 16 oktober organiseerde de gemeente Amersfoort een netwerkbijeenkomst communicatie over de beweging

Nadere informatie

mypurchasing Adoptie van uw inkoopprocessen met mypurchasing Mei 2013 - Versie 1.0

mypurchasing Adoptie van uw inkoopprocessen met mypurchasing Mei 2013 - Versie 1.0 mypurchasing Adoptie van uw inkoopprocessen met mypurchasing Mei 2013 - Versie 1.0 1 Introductie... 3 2 Overzicht van scenario s... 4 2.1 myrequisitions... 4 2.2 myguidedbuy... 6 2.3 myconfirmation...

Nadere informatie

Meerjarenplan ICT

Meerjarenplan ICT Meerjarenplan ICT 2008-2012 ICT meerjarenplan Vooraf. Informatie ICT informeel in het voorjaar 2008 Besluitvorming ICT formeel bij de begroting Dienstverleningsvisie eind 2008 (richtinggevend) Programmaplan

Nadere informatie

Welkom! GertJan Coolen

Welkom! GertJan Coolen Welkom! GertJan Coolen Agenda Introductie Communicare Trends in de markt & MS Lync Contact Center for Lync Uitgangspunten Architectuur Functionaliteiten Partnership Wrap up & interactie Communicare Internationaal

Nadere informatie

Caag CRM. info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl. Informatie Brochure

Caag CRM. info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl. Informatie Brochure Caag CRM info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl Informatie Brochure Over Ons Caag CRM is een cloud- based software onderneming. Onze kracht ligt in het ontwikkelen van slimme software oplossingen gebaseerd op

Nadere informatie

Technical Deep Dive Microsoft Dynamics CRM 4.0. Dennis Schut

Technical Deep Dive Microsoft Dynamics CRM 4.0. Dennis Schut Technical Deep Dive Microsoft Dynamics CRM 4.0 Dennis Schut Agenda Versies Microsoft Dynamics CRM 4.0 Infrastructurele & software vereisten Microsoft Dynamics CRM 4.0 Onze ervaringen met Microsoft Dynamics

Nadere informatie

Koppeling Profit <> CRM Connectors

Koppeling Profit <> CRM Connectors Koppeling Profit CRM Connectors Documizers B.V. Amsterdam Documenttoelichting Dit is de technische beschrijving van deze geregistreerde partnerkoppeling. Dit document beschrijft de standaard van de

Nadere informatie

Profiel Senna Peterse

Profiel Senna Peterse Profiel Senna Peterse ICT Helpdesk & Support medewerker Call-Dispatch 1 e en 2 e Lijns Helpdesk Remote Support Uitrol- medewerkster Enthousiaste en sociale klantgerichte collega en teamplayer Kwaliteitsgericht,

Nadere informatie

Uw digitale ambitie live! ZGW congres. Maarten van der Hoek (Exxellence) Michiel van Turnhout (Exxellence) Kees-Jan de Graaf (Centric)

Uw digitale ambitie live! ZGW congres. Maarten van der Hoek (Exxellence) Michiel van Turnhout (Exxellence) Kees-Jan de Graaf (Centric) Uw digitale ambitie live! ZGW congres Maarten van der Hoek (Exxellence) Michiel van Turnhout (Exxellence) Kees-Jan de Graaf (Centric) Digitale overheid 2017 Het kabinet wil in 2017 burgers en bedrijven

Nadere informatie

WebBv Verblijfsveranderingen Burger@verhuizen Elektronische berichten Extracties

WebBv Verblijfsveranderingen Burger@verhuizen Elektronische berichten Extracties 10 de Cevi Klantendag 1 WebBv Verblijfsveranderingen Burger@verhuizen Elektronische berichten Extracties Jasper Vervaert Marjan Hellin Hilde Mortier WebBv in ontwikkeling Sessie 4 Demo In- en afschrijvingen

Nadere informatie

Ieder document direct beschikbaar

Ieder document direct beschikbaar Slide 1 Ieder document direct beschikbaar 4 februari 2016 1 Slide 2 Over Expansion Implementatiespecialist op gebied van digitale documentverwerking en archivering Verantwoordelijk voor volledig implementatietraject

Nadere informatie

One Fox ECM-Sync for Microsoft Dynamics ONTSLUIT UW DOCUMENTEN UIT OPENTEXT ECM IN MICROSOFT DYNAMICS.

One Fox ECM-Sync for Microsoft Dynamics ONTSLUIT UW DOCUMENTEN UIT OPENTEXT ECM IN MICROSOFT DYNAMICS. One Fox ECM-Sync for Microsoft Dynamics ONTSLUIT UW DOCUMENTEN UIT OPENTEXT ECM IN MICROSOFT DYNAMICS. Eenvoudige integratie Minimale installatie & configuratie vereist, waardoor de integratie snel en

Nadere informatie

het KCC in ie og ol Houd de lijn open tec Spraaktechnologie in het KCC Datum Spra Harry Jacobs - Gemeente Ede & Marcel Elfring - Telecats

het KCC in ie og ol Houd de lijn open tec Spraaktechnologie in het KCC Datum Spra Harry Jacobs - Gemeente Ede & Marcel Elfring - Telecats Houd de lijn open Spraaktechnologie in het KCC Datum 31-10-2014 1 Harry Jacobs - Gemeente Ede & Marcel Elfring - Telecats Welkom bij de gemeente Ede Om u met de juiste medewerker in contact te brengen

Nadere informatie

Waarom Webfysio? www.webfysio.nl - team@webfysio.nl

Waarom Webfysio? www.webfysio.nl - team@webfysio.nl Uw cliënt verdient toch maatwerk zorg? Waarom Webfysio? Uw eigen online en blended maatwerk educatie- & zorgpakketten aanbieden Online communicatie via cliënt specifieke agenda, notificaties en email Direct

Nadere informatie

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaken Klantcontacten Zoeken Antwoord Registraties Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaakgericht Werken is binnen overheidsorganisaties al een bekend begrip. Vrijwel alle werkprocessen worden

Nadere informatie

CRM After Sales. Everyday High Service Marco van Putten Sr Manager ICT

CRM After Sales. Everyday High Service Marco van Putten Sr Manager ICT CRM After Sales Everyday High Service Marco van Putten Sr Manager ICT Agenda 1. Introductie 2. Service Benadering 3. Realisatie 4. Techniek 5. Project BCC elektrospeciaalzaken BCC geschiedenis BCC is een

Nadere informatie

Procedure klachtenbehandeling

Procedure klachtenbehandeling Procedure enbehandeling Proceseigenaar: Eindverantwoordelijk: Directie Kwaliteitscoördinator Akkoord door: Functie: Datum: 110214 Qmus Klachtenprocedure.doc Pagina 1 van 5 1 Doel van

Nadere informatie

Magnutude 2012 Efficient BI. 18 september Joost de Ruyter van Steveninck

Magnutude 2012 Efficient BI. 18 september Joost de Ruyter van Steveninck Magnutude 2012 Efficient BI 18 september Joost de Ruyter van Steveninck 2 Inhoud Is BI nog niet efficiënt? Trends in BI Efficient BI: de trends in praktijk 3 Feedback van de gebruiker Informatie behoefte

Nadere informatie

Onze Project oplossing

Onze Project oplossing 1 SalesManager Online Onze Project oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

Online ServiceDesk. www.heutink-ict.nl

Online ServiceDesk. www.heutink-ict.nl Online ServiceDesk De Online ServiceDesk, kortweg OSD, gebruikt u voor het registreren en bijhouden van service aangelegenheden. Zo kunt u de tool gebruiken voor het aanvragen van een serviceverzoek, maar

Nadere informatie

Taakcluster Operationeel support

Taakcluster Operationeel support Ideeën en plannen kunnen nog zo mooi zijn, uiteindelijk, aan het eind van de dag, telt alleen wat werkelijk is gedaan. Hoofdstuk 5 Taakcluster Operationeel support V1.1 / 01 september 2015 Hoofdstuk 5...

Nadere informatie

Van contentbeheer naar kennisbeheer

Van contentbeheer naar kennisbeheer Nadat een organisatie het contentbeheer goed heeft ingericht en de website goed op orde heeft, zal zich een nieuwe vraag aandienen: 'We hebben nog veel meer kennis die via de verschillende dienstverleningskanalen

Nadere informatie