Baby- en kindergebaar Workshop Catalogus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Baby- en kindergebaar Workshop Catalogus"

Transcriptie

1 Baby- en kindergebaar Workshop Catalogus

2 2014 Baby- en kindergebaar IIllustratie: Studio Neeltje Foto s: Marieke Zwartscholten Uitgegeven door: Baby- en kindergebaar, 2014 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt worden, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Baby- en kindergebaar.

3 Dank voor je interesse Wat leuk dat je nadenkt over het organiseren van een workshop over Baby- en kindergebaren op jouw werkvloer. Baby- en kindergebaar is een gespecialiseerd bedrijf wat door het hele land workshops, cursussen en activiteiten organiseert. Ons team van 25 docenten leren jou en je collega s, ouders en/of kinderen graag meer over het gebruik van babygebaren. Van Friesland tot Limburg, van Twente tot de Randstad, we zitten overal en komen graag bij jouw werkplek op bezoek. In deze catalogus vind je in 1 oogopslag alle activiteiten die Baby- en kindergebaar organiseert. LET OP: het zijn de standaard formats, in overleg is er veel meer mogelijk; meer deelnemers, een half uur langer, Het is geen probleem om een activiteit op maat te maken. Heb je na het lezen nog vragen of wil je ons je wensen voorleggen? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee. Wat je ook kiest, wij wensen je alvast veel plezier tijdens én na de workshop, met het gebruik van baby- en kindergebaren. Met vriendelijke groet, Team Baby- en kindergebaar

4 Inhoudsopgave Algemeen Ouderavond Een interactieve introductie workshop. Laat ouders/verzorgers kennismaken met babygebaren. Workshop voor kinderen en volwassenen Leer op speelse wijze gebaren; voorlezen, liedjes zingen én gebaren leren. Workshop in overleg Op maat gemaakt programma n.a.v. jouw wensen. Kinderopvang Workshop voor gast- en vraagouders Maak kennis met het gebruik van gebaren bij kinderen van 0-4 jaar. Workshop voor medewerkers kinderdagverblijf Hoe gebruik je gebaren op het kinderdagverblijf? Leer het in een interactieve training. Training voor medewerkers kinderdagverblijf Implementeer het gebruik van babygebaren in de dagelijkse gang van zaken. Bibliotheek Workshop voorlezen met gebaren Interactief voorlezen, hoe doe je dat? Leuk als inspiratie voor de Nationale Voorleesdagen Logopediepraktijken Workshop kennismaking met gebaren Interactieve workshop voor de ouders van je praktijk; waarom zijn gebaren handig? Workshop gebaren tijdens behandelingen Hands-on workshop als onderdeel van een studiedag of kringbijeenkomst. Op school Babygebaren gastles Een inspirerend verhaal maakt studenten enthousiast voor het gebruik van ondersteunende gebaren.

5 Goed om te weten Als je een workshop, training of activiteit bij ons boekt zijn er een aantal dingen goed om te weten: Wij gebruiken enkel gebaren uit de Nederlandse Gebaren Taal. Baby- en kindergebaren kun je zien als een vorm van NMG. (Nederlands Met Gebaren) Met onze activiteiten en bijbehorende gebaren richten we ons op (de ouders/verzorgers van) kinderen van 0-4 jaar. Al onze docenten zijn intern opgeleid. Daarnaast hebben zij allemaal, privé en in hun werk, ruime ervaring met het gebruik van baby- en kindergebaren én volgen zij minimaal 2x per jaar een nascholingsbijeenkomst om hun kennis up-to-date te houden. Binnen het team hebben we diverse specialisten; logopedisten, medewerkers uit de (medische) kinderopvang, orthopedagogen, ouders/verzorgers van gehandicapten kinderen. Hierdoor kunnen we altijd goed inspelen op jouw specifieke vraag. Alle prijzen die genoemd worden zijn excl 21% BTW en 0,19 p/km aan reiskosten, tenzij anders vermeld. (We hebben in iedere provincie een docent, zo blijven de reiskosten binnen de perken) Een activiteit geboekt en bevestigd door jou én Baby- en kindergebaar? Dan kun je tot 2 weken van tevoren kosteloos annuleren. Daarna brengen we de workshopkosten (zonder reiskosten uiteraard) in rekening. Verschuiven van de datum doen we in overleg. De workshops, trainingen en activiteiten zijn geschikt voor minimaal 8, maximaal 25 deelnemers tenzij anders vermeld. Deze aantallen zijn bepaald zodat een bijeenkomst het persoonlijke karakter behoudt en we de kwaliteit van de bijeenkomst kunnen waarborgen. Indien gewenst kunnen we je digitaal voorzien van persfoto s en uitnodigingstekst. Per post kunnen we ook (standaard) flyers en posters toesturen. Na afloop van een activiteit bestaat de mogelijkheid om materiaal van ons in te zien, na te lezen en eventueel aan te schaffen. Niemand heeft een aankoopverplichting. Het is ook mogelijk om, tegen meerprijs, materiaal voor de deelnemers van tevoren in te kopen. Op al onze workshops, trainingen en activiteiten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

6 Algemeen Ouderavond Tijdens een ouderavond babygebaren laten we de ouders op jouw werkplek op een leuke manier kennismaken met gebaren bij jonge kinderen (0-4jr) Een interactief programma, uitgevoerd door een ervaren, deskundige docent maakt dat het leren van gebaren voor alle ouders toegankelijk is. Een ouderavond babygebaren duurt standaard 1,5 uur. Tijdens deze workshop maken de ouders kennis met babygebaren, de voordelen en het praktische gebruik. Aan de hand van persoonlijke ervaring, filmpjes en foto s laat onze docent zien dat het gebruik van gebaren niet alleen handig maar ook erg leuk is. Daarnaast leren ouders minimaal 25 gebaren én oefenen ze een activiteit waarbij gebaren ingezet kunnen worden. Boek een ouderavond. Een ouderavond is geschikt voor groepen van 8-25 personen. De ouderavond duurt standaard 1,5 uur, inclusief een korte pauze. De ouderavond kan zowel in de avonduren, als overdag, door de week als in het weekend, worden verzorgd. Een ouderavond verzorgen we o.a. in de bibliotheek en in de kinderopvang. De ouderavond is op maat te maken waardoor de tijdsduur en het aantal deelnemers af kan wijken. De kosten voor dit standaard programma bedragen 150, -. Indien gewenst kunnen we je digitaal persfoto s en uitnodigingstekst sturen en/of (standaard) flyers en een poster per brievenbuspost. In de pauze/ na afloop kunnen deelnemers de informatietafel bekijken en eventueel materiaal aanschaffen. Niemand heeft een aankoopverplichting.

7 Algemeen Workshop voor kinderen en volwassenen Een workshop voor kinderen en volwassenen. Samen gaan we liedjes zingen, boekjes lezen én gebaren leren! Doe je mee? Spelenderwijs gebaren leren samen met je kind. Leuk tijdens een BoekStart bijeenkomst, als voorleesontbijt of invulling voor het dreumesuurtje. Tijdens deze workshop staan de kinderen centraal. We houden dus geen theoretisch praatje maar gaan direct aan de slag. Eventueel aan de hand van een thema lezen we boeken voor, bekijken we de plaatjes en leren zo de kinderen welke gebaren ze erbij kunnen maken. Boek een workshop voor kinderen en volwassenen. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 0-4 jaar en hun (groot)ouders/begeleiders. Deze workshop verzorgen we o.a. in bibliotheken (tijdens BoekStart of de Nationale Voorleesdagen), in de kinderopvang of tijdens mamacafés. Voor deze workshop geldt een maximum van 10 kinderen en 10 volwassenen. Deze workshop duurt maximaal 30 minuten, afhankelijk van de spanningsboog van de kinderen zijn we iets eerder klaar. Deze workshop kan op verzoek worden aangepast aan een thema, feestdag of bijzondere gebeurtenis. De kosten voor deze workshop bedragen 50, -. De klant richt de workshopruimte in met stoeltjes, kussentjes, bankjes, etc voor alle deelnemers. Voor de docent is een stoel fijn, eventueel ook een laag tafeltje voor het vertelkastje. Indien gewenst kunnen we je digitaal persfoto s en uitnodigingstekst sturen en/of (standaard) flyers en een poster per brievenbuspost.

8 Algemeen Workshop in overleg Een korte presentatie tijdens een informatie-markt, een speciaal verhaal voorlezen tijdens een open dag, een workshop speciaal afgestemd op jou en je collega s? Het kan allemaal. Binnen ons team zijn diverse specialisaties aanwezig. Zo vind je in ons team; ouders met gehandicapten kinderen. (down, spraak/taal achterstand, doof) Maar ook docenten die naast hun Baby- en kindergebaarwerk werken op een medisch kinderdagverblijf, dovenschool of peuterspeelzaal voor kinderen met spraak/taal achterstand. Daarnaast hebben we ook enkele gastouders, logopedisten en orthopedagogen in ons team. Met andere woorden; we zijn van alle markten thuis en kunnen zo speciaal voor jouw vraag een programma op maat maken. Leg je wensen, vraag en budget voor dan komen we er vast wel uit. Meer informatie of een reservering maken. Leg je wensen per mail aan ons voor, dan bekijken wij wat we je kunnen aanbieden. Grofweg zullen de voorwaarden en prijzen overeen komen met die van de standaard programma s, we passen e.e.a. uiteraard aan op de situatie.

9 Kinderopvang - Workshop voor gast- en vraagouders Babygebaren en gastouders; steeds meer gastouders gebruiken graag gebaren met hun gastkinderen. De vraag naar workshops speciaal voor gastouders wordt steeds groter. Vandaar dat wij speciale trainingen hebben ontwikkeld rondom het gebruik van gebaren bij gastkindjes van 0-4 jaar. Workshop voor gastouders Een goede kennismaking met het gebruik van gebaren bij jonge kinderen. In 1,5 uur leren de gastouders wat babygebaren nu precies is en hoe je deze gebaren kunt gebruiken in de dagelijkse gang van zaken. We laten veel voorbeelden zien en oefenen ongeveer 25 gebaren. Daarnaast krijgen de gastouders tips hoe ze deze gebaren kunnen toepassen bij dagelijkse bezigheden zoals liedjes zingen, voorlezen, eten/drinken en verschonen. Boek een workshop voor gastouders. De workshop is geschikt voor groepen van 8-25 personen. Het programma duurt standaard 1,5 uur, inclusief een korte pauze. Het programma is op maat te maken waardoor de tijdsduur en het aantal deelnemers af kan wijken. De kosten voor dit standaard programma bedragen 150, -. Indien gewenst kunnen we je digitaal persfoto s, uitnodigingstekst en een certificaat voor de deelnemers sturen en/of (standaard) flyers en een poster per brievenbuspost. In de pauze/ na afloop kunnen deelnemers de informatietafel bekijken en eventueel materiaal aanschaffen. Niemand heeft een aankoopverplichting. Tip! Wil je zeker weten dat je gastouders met babygebaren aan de slag gaan? Maak dan gebruik van onze kortingsactie. De babygebaren startpakketten, bestaande uit een liedjesboek en een set gebarenkaarten, bestel je met 15% korting bij boeking van een workshop voor gastouders.

10 Vervolgworkshop voor gastouders In deze vervolgworkshop gaan we dieper in op de verschillende activiteiten waarbij je gebaren kunt gebruiken. We oefenen in voorlezen met gebaren, liedjes zingen en spelletjes doen. Daarnaast breiden gastouders hun gebarenkennis uit. Voor deze workshop is het handig als de deelnemers óf al enkele ervaring met babygebaren hebben, óf recent de workshop voor gastouders (of een vergelijkbare workshop) hebben bijgewoond. Boek een vervolgworkshop voor gastouders. De workshop is geschikt voor groepen van 8-25 personen. Het programma duurt standaard 2 uur, inclusief een korte pauze. Het programma is op maat te maken waardoor de tijdsduur en het aantal deelnemers af kan wijken. De kosten voor dit standaard programma bedragen 200, -. Indien gewenst kunnen we je digitaal persfoto s, uitnodigingstekst en een certificaat voor de deelnemers sturen en/of (standaard) flyers en een poster per brievenbuspost. In de pauze/ na afloop kunnen deelnemers de informatietafel bekijken en eventueel materiaal aanschaffen. Niemand heeft een aankoopverplichting.

11 Kinderopvang - Workshop medewerkers kinderdagverblijf De vraag naar introductie van babygebaren op kinderdagverblijven wordt steeds groter. Graag helpen wij jouw kinderdagverblijf om babygebaren daar op een goede, leuke en interactieve manier te introduceren bij de medewerkers, ouders én kinderen & je zo te onderscheiden van de concurent. We verzorgen een interactieve workshop waarin alle pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf kennis maken met baby- en kindergebaren. Naast achtergrondtheorie leer je ongeveer 25 gebaren aan de hand van het dagschema van je kinderdagverblijf. Daarnaast leer je hoe je deze gebaren kunt gebruiken tijdens dagelijkse programma onderdelen zoals liedjes zingen, voorlezen, eten/drinken en verschonen. Boek een workshop voor je medewerkers De workshop is geschikt voor groepen van 5-25 personen. Het programma duurt standaard 2 uur, inclusief een korte pauze. Het programma is op maat te maken waardoor de tijdsduur en het aantal deelnemers af kan wijken. De kosten voor dit standaard programma bedragen 200, -. Indien gewenst kunnen we je digitaal persfoto s en uitnodigingstekst sturen en/of (standaard) flyers en een poster per brievenbuspost. Tip! Babygebaren werken het beste wanneer ouders thuis ook aan de slag gaan met het gebruik van gebaren. Wij ontwikkelden daarom speciale dagboekjes, om de gebaren van de kinderen in bij te houden. Schaf je 20 dagboekjes aan bij boeking van deze workshop? Dan ontvang je er 5 gratis!

12 Kinderopvang - Training medewerkers kinderdagverblijf Wil je het gebruik van gebaren echt goed implementeren op je kinderdagverblijf, dan is het trainingstraject erg geschikt. Het traject bestaat uit 2 trainingen en een bezoek aan iedere groep. We starten met een workshop voor alle pedagogisch medewerkers. Hierin maken jullie kennis met het gebruik van gebaren; de achtergrondinformatie, voorbeelden en zelf gebaren oefenen. Na een paar weken komen wij alle groepen van je kinderdagverblijf bezoeken om te kijken hoe het gaat met het gebruik van gebaren; wat gaat goed en waar hebben jullie hulp bij nodig? Ter inspiratie gaan we voorlezen, met gebaren, aan de kinderen. We sluiten enkele weken later af met een tweede workshop alle pedagogisch medewerkers. Natuurlijk staan we stil bij het gebruik van gebaren tot nu toe. We oefenen ook nieuwe gebaren én activiteiten waarbij je gebaren kunt toepassen. Boek een trainingstraject voor je medewerkers Deze training is geschikt voor groepen van 5-25 personen. De workshops voor medewerkers duren beide 1,5 uur inclusief een korte pauze. Het bezoek aan de groep duurt 30 minuten per groep. Het programma is op maat te maken waardoor de tijdsduur en het aantal deelnemers af kan wijken. De kosten voor dit standaard programma bedragen 500, - bij 1-3 groepen op 1 locatie. Bij meerdere groepen/ locaties, prijs op aanvraag. Na afloop van het trainingstraject ontvang je een certificaat voor je locatie én wordt je gratis als partner op onze website vermeld. Voor iedere groep hebben we tevens een Babygebaren Themapakket Algemeen, bestaande uit een woordenboek en een liedjesboek. Indien gewenst kunnen we je digitaal persfoto s en uitnodigingstekst sturen en/of (standaard) flyers en een poster per brievenbuspost.

13 Bibliotheek - Workshop voorlezen met gebaren Een interactieve workshop van 2 uur voor iedereen die inspiratie kan gebruiken om tijdens de Nationale Voorleesdagen voor te lezen met gebaren. Na een deel theorie (Waarom zou je gebaren gebruiken tijdens het voorlezen? Waarom is dat leuk en goed voor kinderen?) gaan we in kleine groepjes aan de slag, waarbij ieder groepje een prentenboek uit de top 10 behandelt en er een presentatie met gebaren bij maakt. Boek een workshop voorlezen met gebaren. Deze workshop is geschikt voor groepen van personen. Deze workshops duurt 2 uur inclusief een korte pauze. Het programma is op maat te maken waardoor de tijdsduur en het aantal deelnemers af kan wijken. De kosten voor dit standaard programma bedragen 200, - We gaan er vanuit dat de prentenboeken uit de top 10 aanwezig zijn in de bibliotheek om te gebruiken. Indien gewenst kunnen we je digitaal persfoto s en uitnodigingstekst sturen en/of (standaard) flyers en een poster per brievenbuspost.

14 Logopediepraktijken - Workshop kennismaking met gebaren Logopedie en gebaren gaan steeds vaker samen. Gebaren bieden een goede, natuurlijke ondersteuning van de gesproken taal aan kinderen die moeite hebben met het uitspreken van de woorden. We richten ons tijdens de workshop niet alleen op horende kinderen maar uiteraard ook kinderen voor wie praten moeilijk is; kinderen met het syndroom van Down, kinderen met een spraak- taalachterstand, slechthorende kinderen, etc. Deze kennismakingsworkshop is bedoeld voor ouders/ verzorgers van wie het kind onder behandeling is van de logopedist. In deze workshop maken de deelnemers kennis met gebaren; waarom gebruikt de logopedist gebaren? Wat is het nut hiervan voor mijn kind? Uiteraard leren ouders zelf ook een aantal gebaren en krijgen ze diverse voorbeelden. Na afloop kunnen de ouders ook thuis met hun kind gebaren. Boek een workshop kennismaking met gebaren. Deze workshop is geschikt voor groepen van 8-25 personen. Deze workshops duurt 1,5 uur inclusief een korte pauze. Het programma is op maat te maken waardoor de tijdsduur en het aantal deelnemers af kan wijken. De kosten voor dit standaard programma bedragen 150, - Indien gewenst kunnen we je digitaal persfoto s en uitnodigingstekst sturen en/of (standaard) flyers en een poster per brievenbuspost.

15 Logopediepraktijken - Workshop gebaren tijdens behandelingen Deze workshop is bedoeld voor logopedisten en heel geschikt als onderdeel van de studiedag van de kwaliteitskring. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers informatie over het gebruik en effect van gebaren: waarom zou ik gebaren gaan gebruiken tijdens een behandeling? Wat zijn de voordelen hiervan? Naast achtergrondinformatie behandelen we diverse gebaren en oefenen we (spel) situaties waarbij de geleerde gebaren direct zijn toe te passen. Boek een workshop gebaren tijdens behandelingen. Deze workshop is geschikt voor groepen van personen. Deze workshops duurt 2 uur inclusief een korte pauze. Het programma is op maat te maken waardoor de tijdsduur en het aantal deelnemers af kan wijken. De kosten voor dit standaard programma bedragen 200, -. Indien gewenst kan ook een prijs per deelnemer berekend worden. Indien gewenst kunnen we je digitaal persfoto s en uitnodigingstekst sturen en/of (standaard) flyers en een poster per brievenbuspost.

16 Op school - Babygebaren gastles Ben je op zoek naar een gastles babygebaren? Wij verzorgen interactieve lessen over het gebruik van gebaren bij jonge kinderen (0-4jr), de voordelen hiervan en/of waarom dit voor sommige kinderen noodzakelijk is. Afhankelijk van de groep studenten die we voor ons hebben, passen we het precieze programma aan. Interessant voor o.a. studenten Logopedie, Pedagogisch Werk of Pedagogiek Boek een gastles babygebaren Per gastles kan 1 klas (Max 30 ll.) deelnemen. Een gastles duurt standaard 1 lesuur. (60 minuten) Het programma is op maat te maken waardoor de tijdsduur en het aantal deelnemers af kan wijken. De kosten voor deze standaard gastles bedragen 100, -. Voor scholen rekenen wij geen BTW.

TRAININGSPROGRAMMA 2015

TRAININGSPROGRAMMA 2015 TRAININGSPROGRAMMA 2015 Trainingen, workshops en bijscholing voor Gastouders Nanny s Leidsters aan huis Pedagogisch werkers Ouders www.kroosttraining.nl 1 Inhoudsopgave Opleidingsplan 3 Bijscholing is

Nadere informatie

Tumult Bijeenkomsten op school

Tumult Bijeenkomsten op school Tumult Bijeenkomsten op school Wil jij weten hoe je het meeste haalt uit het Tumult lesmateriaal? Ben je op zoek naar een inspirerende sessie met je mentorenteam? Boek dan een Tumult bijeenkomst! Onze

Nadere informatie

Training Ruimten maken Trainingsmap KDV

Training Ruimten maken Trainingsmap KDV Training Ruimten maken Trainingsmap KDV verkorte versie Ed Hoekstra en Ine van Liempd, Bureau AKTA In samenwerking met Lucie de Jong, Training en Advies Colofon 2011, AKTA onderzoeks- en adviesbureau voor

Nadere informatie

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen School en computers School en computers Computers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen van nu spelen vaak al computerspelletjes voor ze naar groep 1 gaan. Op school nemen computers een

Nadere informatie

Heeft u nog vragen of wensen die niet in dit aanbod vermeld staan, dan kunt u uiteraard contact opnemen met de jeugdbibliotheek.

Heeft u nog vragen of wensen die niet in dit aanbod vermeld staan, dan kunt u uiteraard contact opnemen met de jeugdbibliotheek. Voorwoord Met veel plezier presenteren wij u het bibliotheekaanbod 2014/2015! Hierin ontdekt u wat de bibliotheek te bieden heeft voor voorschoolse instellingen zoals kinderdagverblijven, peuterspeelzalen

Nadere informatie

Nehalennia Breeweg trainingen 2015

Nehalennia Breeweg trainingen 2015 Nehalennia Breeweg trainingen 2015 Vanwege eerdere goede ervaringen met groepstrainingen door Indigo willen we deze weer op de locatie Breeweg aanbieden. Indigo is een landelijke aanbieder van mentale

Nadere informatie

DEELTIJD LERARENOPLEIDING BASISONDERWIJS

DEELTIJD LERARENOPLEIDING BASISONDERWIJS DEELTIJD LERARENOPLEIDING BASISONDERWIJS De bevlogen docent Ik vind het belangrijk om aan studenten mee te geven dat ieder mens en ieder kind een persoonlijk verhaal heeft en dat dat verhaal er mag zijn.

Nadere informatie

jeugdgezondheidszorg En nu lekker slapen! Hoi wereld... hier ben ik www.icare.nl

jeugdgezondheidszorg En nu lekker slapen! Hoi wereld... hier ben ik www.icare.nl jeugdgezondheidszorg En nu lekker slapen!... hier ben ik www.icare.nl Informatie voor ouders/verzorgers Veel kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar maken een kortere of langere periode door van weinig

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

Uitstapje met de vrijwilligers van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland

Uitstapje met de vrijwilligers van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Jaargang 2 / Uitgave juli/augustus 2014 Hierbij de nieuwsbrief van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland. Aan het Netwerk zijn partijen uit Steenwijkerland verbonden

Nadere informatie

voor ouders, school en kinderopvang

voor ouders, school en kinderopvang Trainingen Cursussen Bijeenkomsten voor ouders, school en kinderopvang 20.000 deelnemers per jaar, Kwaliteit in uitvoering Al 30 jaar vertrouwd, Actueel en vernieuwend 2 Voor Onderwijs & Kinderopvang Ouders

Nadere informatie

Zelf starten. van een genoegteam

Zelf starten. van een genoegteam Zelf starten van een genoegteam Nynke van der Hoek September 2009 Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. Inleiding 2 2. Wat wil je 2 3. Wie is je doelgroep 2 4. Werven van deelnemers 3 5. Financiën 3 6. Frequentie

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

25 Ideeën om de Waardering op je Werk. te vergroten

25 Ideeën om de Waardering op je Werk. te vergroten 25 Ideeën om de Waardering op je Werk te vergroten Januari 2014 Dorien Ketel / Sinds 1979 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Leerpakket Wmo Competenties. Hoe word ik meer zichtbaar en ga ik op mensen af?

Leerpakket Wmo Competenties. Hoe word ik meer zichtbaar en ga ik op mensen af? Leerpakket Wmo Competenties Hoe word ik meer zichtbaar en ga ik op mensen af INHOUDSOPGAVE 1. Introductie van de competentie 3 2. Teamopdrachten 5 1. Netwerkanalyse 5 2. Pitch jouw organisatie naar de

Nadere informatie

B&O Info Tel.: 06-20657425 E-mail: info@bo-info.nl Internet: www.bo-info.nl Twitter: @bo_info Facebook: https://www.facebook.com/bo.

B&O Info Tel.: 06-20657425 E-mail: info@bo-info.nl Internet: www.bo-info.nl Twitter: @bo_info Facebook: https://www.facebook.com/bo. Er is niet één antwoord te geven op de vraag hoe vaak of hoe lang een kind op een tablet, smartphone of computer mag. Dat hangt sterk af van het kind en de situatie. Deskundigen zijn het er wel over eens

Nadere informatie

ECONOMIE IN CONTEXT ILL STRUCTURED OPDRACHTEN VOOR VMBO-T

ECONOMIE IN CONTEXT ILL STRUCTURED OPDRACHTEN VOOR VMBO-T ECONOMIE IN CONTEXT ILL STRUCTURED OPDRACHTEN VOOR VMBO-T Colofon 2012 Landelijk Expertisecentrum Economie en Handel, Amsterdam Een samenwerkingsverband van: Onderwijscentrum Vrije Universiteit, Interfacultaire

Nadere informatie

Professionals en ondersteuning

Professionals en ondersteuning Professionals en ondersteuning bij mediaopvoeding 1 2013 Nederlands Jeugdinstituut / Stichting Mijn Kind Online Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van

Nadere informatie

ONZE INSPIRATIESESSIES EN WORKSHOPS

ONZE INSPIRATIESESSIES EN WORKSHOPS JONGEREN BEGRIJPEN, MOTIVEREN & UITDAGEN ONZE INSPIRATIESESSIES EN WORKSHOPS Hoe denken jongeren? Hoe kun je ze motiveren? Hoe help je ze hun talenten te ontdekken? Met onze inspiratiesessies en workshops

Nadere informatie

dr. Aletta Jacobsschool openbaar maar toch bijzonder! Schoolgids 2015-2016

dr. Aletta Jacobsschool openbaar maar toch bijzonder! Schoolgids 2015-2016 dr. Aletta Jacobsschool openbaar maar toch bijzonder! Schoolgids 2015-2016 dr. Aletta Jacobsschool Slochterenweg 27 6835CD Arnhem 026-3230729 website: www.alettajacobsschool.nl email: info@alettajacobsschool.nl

Nadere informatie

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 40 tips om nieuwe klanten te werven.

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Voorwoord Kinderopvang en BSO Kids&Zoo biedt opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Ons pedagogisch beleidsplan is een weergave van de manier waarop Kids&Zoo het pedagogisch beleid

Nadere informatie

Een handreiking voor VVE-instellingen. Samen. Voorschool en ouders samen voor maximale kansen voor. Sterk! kinderen

Een handreiking voor VVE-instellingen. Samen. Voorschool en ouders samen voor maximale kansen voor. Sterk! kinderen Een handreiking voor VVE-instellingen Voorschool en ouders samen voor maximale kansen voor kinderen Samen Sterk! Voorschool en ouders samen voor maximale kansen voor kinderen Samen Sterk! Colofon Opdrachtgever:

Nadere informatie

Naschools Aanbod Pieterskerkhof

Naschools Aanbod Pieterskerkhof Naschools Aanbod Pieterskerkhof Herfst 2012 Kerst 2012 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de tweede brochure van het Naschools Aanbod Pieterskerkhof. Diverse instanties bieden hun diensten aan. Het aanbod

Nadere informatie

Voortgezet onderwijs. Junior company 1. starten

Voortgezet onderwijs. Junior company 1. starten Voortgezet onderwijs Junior company 1. starten Stichting Stichting Jong Jong Ondernemen: Ondernemen: Postbus Postbus 93002 93002 2509 2509 AA AA Den Den Haag Haag Bezuidenhoutseweg Bezuidenhoutseweg1212

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Kindercentrum KOM.MIJN Inie Minie en Maxie b.v.

Pedagogisch beleidsplan Kindercentrum KOM.MIJN Inie Minie en Maxie b.v. Pedagogisch beleidsplan Kindercentrum KOM.MIJN Inie Minie en Maxie b.v. Inleiding Kindercentrum KOM.MIJN (voormalig Inie Minie ) is gestart in september 1999 met een verticale groep voor kinderen van 0-4

Nadere informatie

colofon Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 CPS onderwijsontwikkeling en advies, januari 2007

colofon Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 CPS onderwijsontwikkeling en advies, januari 2007 Ken je kwaliteiten! colofon Inhoudsopgave CPS onderwijsontwikkeling en advies, januari 2007 Auteurs: Mandy Evers, Els Loman, Willi Soepboer - CPS, Amersfoort Illustraties: Digitale Klerken, Utrecht Vormgeving:

Nadere informatie

GRAAN VOOR VISCH. 1e HELFT 2014 12-18 0-12 18+ JAAR JAAR JAAR

GRAAN VOOR VISCH. 1e HELFT 2014 12-18 0-12 18+ JAAR JAAR JAAR GRAAN VOOR VISCH 1e HELFT 2014 0-12 JAAR 12-18 JAAR JAAR 1 Beste wijkbewoners, In deze folder vindt u een overzicht van de activiteiten georganiseerd door verschillende aanbieders in de wijk. De activiteiten

Nadere informatie

Inleiding lesbrief Snoep & Snacks

Inleiding lesbrief Snoep & Snacks Lesbrief Lesvorm : workshop Doelgroep : vmbo GL/TL klas 2 havo en vwo klas 2 mbo niveau 1 en 2, studiejaar 1 Duur : 90-100 minuten Gastdocent : mogelijk Inleiding lesbrief Snoep & Snacks De workshop Snoep

Nadere informatie

Communicatie & Leven

Communicatie & Leven Academie voor Communicatie & Leven Stef de Beurs - - - Erkend als onderwijsinstelling voor beroepsonderwijs: Inhoud Even voorstellen 3 Dagworkshop Spreken vanuit je Hart 4 Dagworkshop Speaking Circle de

Nadere informatie