Een nieuw seizoen ( )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een nieuw seizoen ( )"

Transcriptie

1 Een nieuw seizoen ( ) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2014 t/m augustus 2015, maar ook een nieuw seizoen wat betreft de plaats waar we samenkomen als gemeente op de zondagen. Daarnaast verlangen we ook in geestelijk opzicht naar een nieuw seizoen: bekeerlingen, dopelingen, groei in geestelijke volwassenheid, genezingen, groei in het zijn van een levende steen in het meebouwen van de gemeente, een nieuw seizoen in financieel opzicht en groei in maatschappelijke impact. Kortom groeien in het worden en doen als Jezus, groei van Gods Koninkrijk. In deze brochure meer over: De kleine groepen Vrouwen- en mannengroep Bijbelstudie Romeinenbrief Belangrijke data voor het najaar Juli 2014.

2 Kleine groepen in het nieuwe seizoen. De avonden van de kleine groepen zijn gepland in de oneven weken, met een start in de week van 10 september. Ben je nog geen deel van een kleine groep? Op intranet staat de informatie over de kleine groepen. Met ingang van september start er ook een kleine groep Goes-Zuid-West. Kloppend hart De kleine groepen zijn als het ware het kloppend hart van de gemeente. Het is de plek waar het bestaansrecht van de gemeente zijn oorsprong vindt: de liefde voor Christus en de liefde voor elkaar. Samen christen zijn gaat verder dan de momenten waarop een kleine groep samenkomt en de zondagse samenkomst. Gemeente (kleine groep) ben je dagelijks. Het begint met betrokkenheid bij elkaar en het delen van elkaars leven. We hebben elkaar nodig om te groeien in ons geloof. De kleine groep biedt daarvoor een unieke gelegenheid. Kenmerken Binnen de kleine groepen bouwen we aan relaties waarin ruimte is elkaar te leren kennen en te helpen in het leven als christen. Binnen de kleine groepen: Is aandacht voor elkaar en betrokkenheid bij elkaar; Delen we ons leven als christen met elkaar (getuigenissen); Groeien we samen in liefde en geloof en leren we vanuit Gods Woord en van elkaar; Dienen we elkaar en is er zorg (bemoediging, gebed, praktisch) voor elkaar; Is ruimte voor aanbidding en viering van Maaltijd van de Heer Is ruimte om te groeien in de gaven van de Heilige Geest Is ruimte om te groeien in het priesterschap van alle gelovigen Moedigen we elkaar aan om in het dagelijks leven (thuis, school,werk, sportclub enz.), in woord en daad inhoud te geven aan ons christen-zijn. Hebben we plezier met elkaar. Kortom: dit is gemeente zijn met elkaar.

3 Mannengroep. Afgelopen voorjaar is er een mannengroep gestart die aan de slag is gegaan met het boek God is goed van James Bryan Smith. Het doel was om aan de hand van dit boek een groep met mannen te vormen waarbij we op een laagdrempelige manier toch dingen kunnen delen waar we in het dagelijks leven mee aan de slag kunnen. We hebben een paar hele mooie, diepgaande avonden gehad met elkaar, waarin we nader tot elkaar zijn gekomen. In de loop van deze studie is ook gebleken dat er een aantal mannen buitenom de groep zijn geweest die ook wel interesse hadden gehad. Er was geen enkele intentie om mensen buiten te sluiten, het was voor ons meer een probeersel hoe zo n groep zou kunnen werken. Maar er zouden misschien nog wel een aantal mannen kunnen zijn die mogelijk interesse hebben om mee te gaan draaien met een mannengroep. Dat kan vanaf het nieuwe seizoen na de zomer. Dan gaan we met de huidige groep verder, en wordt er eventueel een nieuwe groep gevormd. Afhankelijk van het aantal wat zich gaat aanmelden kun je dus aanschuiven in de bestaande groep, of gaat er misschien een nieuwe groep ontstaan. Locatie: De Vliet. De data ( 1 x per 2 weken een avond in de even-weken) worden nog vastgesteld. Ook het boek wat gebruikt gaat worden. Dus mannen, als je interesse hebt, neem dan contact op met Aldrik Flikkema of Kees Fonteine. We horen graag van je!!"

4 Beth-Moore vrouwengroepen Na de zomervakantie willen we weer starten met een Beth Moore Bijbelstudie, speciaal voor vrouwen. Beth Moore is een vrouw met een diepe liefde voor het woord van God en stichtte in 1994 in Amerika de organisatie Living Proof Ministries. De organisatie heeft als doel vrouwen te leren hoe ze van Gods woord kunnen houden en dat in hun leven uit te dragen. Beth Moore heeft talloze boeken en Bijbelstudies geschreven. Haar boeken worden gelezen door vrouwen van alle leeftijden, huidskleuren en kerkelijke achtergronden. In de loop der jaren hebben Amerikaanse zendelingen en anderen de Bijbelstudies meegenomen naar het buitenland, waardoor er in de hele wereld diverse groepen zijn ontstaan die de Beth Moore Bijbelstudies gebruiken. Beth is een liefhebster van verhalen, en ze staat er om bekend dat ze haar onderwijs verlevendigt met veel toepasselijke verhalen en gedichten. Haar spreken is vol geestkracht, hartstocht, humor en begrip. De Bijbelstudies van Beth Moore zijn verfrissend, diepgaand en Bijbels en blazen radicaal het stof van je geloof. De vrouwen die al eerder een Beth Moore Bijbelstudie binnen Rafaël hebben gevolgd kunnen hier allemaal van getuigen. De Bijbelstudies van Beth Moore

5 vormen een combinatie van zelfstudie, onderwijs op dvd s en groepsbespreking. Thuis doe je iedere dag een persoonlijke Bijbelstudie. Daarnaast kom je wekelijks bijeen met een groep vrouwen. Je kijkt dan met elkaar naar een dvd met onderwijs van Beth Moore en gaat hierover met elkaar in gesprek In september 2014 willen we op de maandagavond en de woensdagochtend gaan starten met een Beth Moore groep n.a.v. haar nieuwste boek: Boven jezelf uit. Dit is een 10-weekse Bijbelstudie over de vrucht van de Geest. Startdata volgen nog. Liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing; het klinkt zo mooi, maar hoe maak je dit praktisch in je leven? Het begint ermee dat je een intieme relatie met God ontwikkelt. Zo gaat de vrucht van de Geest in je leven groeien en bloeien. Op haar eigen wijze neemt Bet Moore ons mee in haar zoektocht en laat ze ons zien wat een leven geleid door de Geest betekent. Heb je interesse om met èèn van deze groepen mee te gaan doen? Neem dan contact met Bernardine Boomsma via bboomsma@solcon.nl of of met Rianne Flikkema: rvasselt@zeelandnet.nl.

6 Bijbelstudie over de Romeinenbrief Na de zomervakantie gaat Jan Willem Slager 1 keer per maand een Bijbelstudie geven over de Romeinenbrief. Iedereen (jong en oud) die hiervoor belangstelling heeft is van harte welkom in De Vliet. De data zijn: 16 september, 14 oktober, 11 november en 9 december. In het voorjaar van 2015 zijn er nog 4 vervolgavonden. De Romeinenbrief is voor veel mensen geen gemakkelijke brief. Maar deze brief is echt de moeite waard om te bestuderen. Jan Willem heeft dat de afgelopen periode alvast gedaan. In acht avonden zal hij met ons delen wat hij daarin heeft ontdekt. Het evangelie van Christus wordt op een diepgaande manier uitgelegd- ook voor degenen die al langer christen zijn, in de breedte én in de diepte. Begrippen als gerechtigheid, zonde(macht), wandelen in de Geest, Israël, de wet en genade, ze komen allemaal aan de orde. Geloven en leven met Jezus, daar gaat het om. Een geloof dat vrucht draagt. Bij de studie komen maandelijks krantenartikelen met informatie en artikelen om verder na te denken over de brief en de betekenis ervan. Er komen ook een aantal vragen in die in kleine kring besproken kunnen worden. Iedereen is van harte welkom; de studies duren ongeveer een uur, daarna zal er nog ruimte zijn om vragen te stellen. De avonden beginnen om acht uur. Voor deze studieavonden hoef je je niet van tevoren aan te melden. Wees welkom!

7 Ter informatie Dit najaar start er geen nieuwe Discipelschapscursus Cleansing Stream in Goes of Bergen op Zoom. Wel in Rotterdam. Heb je hiervoor belangstelling dan kun je hiervoor contact opnemen met Krijn Verhage. Een nieuwe Cursus Groei in Identiteit: deze start niet in het najaar, maar vermoedelijk in het voorjaar Meer informatie bij Miriam Verhage. Overige belangrijke data voor in de agenda in het najaar 2014 Zaterdag 4 oktober een dag met Herman Boon Op deze dag staan toerusting, toepassing en theater centraal. Meer info volgt. Into His Presence-avonden. Eèn zondagavond per maand. Data worden nog bekend gemaakt. Meer info bij Arjan en Rianne v.d. Slikke.

Een nieuw seizoen (2015-2016)

Een nieuw seizoen (2015-2016) Een nieuw seizoen (2015-2016) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2015 t/m augustus 2016.

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Mét code voor 11 online video s!

Mét code voor 11 online video s! Mét code voor 11 online video s! 5 Voorwoord Mijn eerste kennismaking met de bijbelstudies van Beth Moore was in 2006 in onze gemeente in Amerika. Mijn echtgenoot Mark had kort daarvoor zijn baan opgezegd

Nadere informatie

Jaarplan 2016. Verbondenheid met Gods hart, met elkaar en met het Joodse volk

Jaarplan 2016. Verbondenheid met Gods hart, met elkaar en met het Joodse volk Jaarplan Verbondenheid met Gods hart, met elkaar en met het Joodse volk Gezinsdienst 3 januari Jaarplan In het meerjarenplan -2020 hebben we onze missie als volgt verwoord: - God liefhebben en elkaar liefhebben

Nadere informatie

Voorwoord. Geliefde zus,

Voorwoord. Geliefde zus, Inhoudsopgave Voorwoord 7 Over de studie 9 Hoe start je een groep 11 Bijeenkomsten 19 Introductiebijeenkomst 21 Praktische tips en suggesties 22 Speciaal voor de gespreksleiders 28 Een maatje 28 Voorbereiding

Nadere informatie

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen Discipelschap Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem

Nadere informatie

STICHTING JONAH. Bettekamp 99. 6712 EJ Ede RSIN 815134526

STICHTING JONAH. Bettekamp 99. 6712 EJ Ede RSIN 815134526 STICHTING JONAH Bettekamp 99 6712 EJ Ede RSIN 815134526 Bestuur De heer L.R. van Drongelen - voorzitter De heer J.A. Knoll - secretaris De heer J.P.Nagtegaal - penningmeester Doelstelling De stichting

Nadere informatie

Voorwoord. Geliefde zus,

Voorwoord. Geliefde zus, Inhoud Voorwoord 7 Over de studie 9 Hoe start je een groep 11 Bijeenkomsten 19 Introductiebijeenkomst 21 Praktische tips en suggesties 22 Mededelingen eerste bijeenkomst 23 Tips voor het bekijken van de

Nadere informatie

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8)

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8) - Identiteit - Hogeschool Viaa heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min.

Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min. Vrucht van de Geest Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de uitwerking van de Geest in mensen. Doelen van deze

Nadere informatie

Inleiding. Vrije Baptisten Gemeente Nehemia Zaagmolenstraat NJ Dokkum

Inleiding. Vrije Baptisten Gemeente Nehemia Zaagmolenstraat NJ Dokkum Onderwijsgids Inleiding U en ik zijn geroepen tot een leven lang leren. We mogen dankbaar zijn voor wat we nu al hebben ontvangen, maar mogen ons ook uitstrekken naar het vergroten van onze vaardigheden

Nadere informatie

Gemeentevergadering 25 november 2015. Beroepingswerk? Doe mij maar gewoon een nieuwe dominee!

Gemeentevergadering 25 november 2015. Beroepingswerk? Doe mij maar gewoon een nieuwe dominee! Gemeentevergadering 25 november 2015 Beroepingswerk? Doe mij maar gewoon een nieuwe dominee! Agenda 1. Inleiding over het beroepen 2. Gesprekken per wijk 3. Samenvatting en terugkoppeling Tijdslijn - 25

Nadere informatie

Tijdsindeling van een reguliere bijeenkomst 11. Tijdsindeling van de introductiebijeenkomst 13. Voorbereidingen voor de introductiebijeenkomst 15

Tijdsindeling van een reguliere bijeenkomst 11. Tijdsindeling van de introductiebijeenkomst 13. Voorbereidingen voor de introductiebijeenkomst 15 Inhoudsopgave Over de studie 5 Hoe start je een groep 7 Tijdsindeling van een reguliere bijeenkomst 11 Tijdsindeling van de introductiebijeenkomst 13 Voorbereidingen voor de introductiebijeenkomst 15 Speciaal

Nadere informatie

Vorming en Toerusting seizoen

Vorming en Toerusting seizoen Kringwerk verrassende ontmoetingen kom in de kring geloofsverkennend met de Bijbel open meditatief studie spiritualiteit samen een boek/filmpje pakken ONDERWERPEN VAN LEVENSBELANG een open en plezierige

Nadere informatie

Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020. Geschreven door Margreet Punt

Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020. Geschreven door Margreet Punt Jesaja 43:19 Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020 Geschreven door Margreet Punt INHOUD Activiteiten van het korps 1. Samenkomsten 2. Pastoraal-team 3. Korpsraad 4.

Nadere informatie

De Geest van God is onzichtbaar. Je kunt Hem alleen zien in wat Hij doet. Wat zie je dan? Dia 1

De Geest van God is onzichtbaar. Je kunt Hem alleen zien in wat Hij doet. Wat zie je dan? Dia 1 1 Preek over 1 Korintiërs 12:7 Geliefden in Christus, De Geest van God is onzichtbaar. Je kunt Hem alleen zien in wat Hij doet. Wat zie je dan? Dia 1 Bij de officiële komst van de Geest op Pinksteren zagen

Nadere informatie

In de geest van Jezus leven

In de geest van Jezus leven In de geest van Jezus leven Tien woorden rond Pinksteren Op de avond voordat Jezus werd verraden en gevangen genomen, beloofde Hij de apostelen dat Hij hun de Heilige Geest zal sturen. Dat gebeurde op

Nadere informatie

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Dit visiedocument beschrijft de gezamenlijke visie van de gemeente in een aantal uitgangspunten, teneinde eensgezind en doelgericht samen te werken. De

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

Maar de vrucht van de Geest is liefde (Galaten 5:22)

Maar de vrucht van de Geest is liefde (Galaten 5:22) Les 7 voor 18 februari 2017 Ik ben de ware Wijnstok en Mijn Vader is de Wijngaardenier. Elke rank die in Mij geen vrucht draagt, neemt Hij weg; en elke rank die vrucht draagt, reinigt Hij, opdat zij meer

Nadere informatie

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Mattheus 20:28 zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.

Nadere informatie

G E M E E N TE O N T W I K K E L I N G. Plan voor gemeente-zijn en samenkomsten, zoals de apostelen dat voorschreven en uitwerkten

G E M E E N TE O N T W I K K E L I N G. Plan voor gemeente-zijn en samenkomsten, zoals de apostelen dat voorschreven en uitwerkten G E M E E N TE O N T W I K K E L I N G Plan voor gemeente-zijn en samenkomsten, zoals de apostelen dat voorschreven en uitwerkten Een studie van Erik Smith Inhoudsopgave Inleiding... 3 Van huidige situatie

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 s Gravendeel, april 2017 Inhoudsopgave 1. Aanpak bepalen 1-3 2. Huidige situatie 4 3. Missie & Visie 5-12 4. Geestelijke doelstellingen 13 5. Geestelijke actiepunten 14-15 6. Organisatorische

Nadere informatie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail:

Nadere informatie

Gods gezin-ii. (deel II)

Gods gezin-ii. (deel II) Gods gezin-ii (deel II) Deze bijbelstudie is een vervolg op de vorige studie over Gods gezin en wil wat dieper hierop ingaan, vooral naar aanleiding van onze situatie als student en als studentenvereniging.

Nadere informatie

Relatie <> Religie. Beste Galsem,

Relatie <> Religie. Beste Galsem, RelatieReligie BesteGalsem, Hetfeitdatjouwpatientnuopeenchristelijkevenementisisnietongevaarlijk.Hetgeestelijke levenvanjouwpatientzalgrotesprongenmakennaarhetkampvandevijandtoe.watikjou aanraadisomditnietafteremmen,maaromdittebederven.brengjouwpatientincontactmet

Nadere informatie

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV 36 Laat dan heel het huis van Israël zeker weten dat God Hem tot een Heere en Christus gemaakt heeft, namelijk deze Jezus, Die u gekruisigd hebt. 37 En toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart

Nadere informatie

Geloven in Scholen met de Bijbel

Geloven in Scholen met de Bijbel Geloven in Scholen met de Bijbel Inleiding Wij willen in onze scholen samenwerken met Gereformeerde Scholen zijn opgericht door ouders vanuit christenen die, net als wij, willen leven naar de Gereformeerde

Nadere informatie

LICHT IN DE STAD

LICHT IN DE STAD LICHT IN DE STAD 2010-2015 Visieplan CGK De Graankorrel Hoofddorp Wat wij verlangen (visie) 2010-2015 Wij verlangen er naar als gemeente licht in de stad te zijn te zijn: aantrekkelijk, inspirerend en

Nadere informatie

ZOMERBRIEF INTERKERKELIJKE WERKGROEP HART-EN-VROUW

ZOMERBRIEF INTERKERKELIJKE WERKGROEP HART-EN-VROUW ZOMERBRIEF INTERKERKELIJKE WERKGROEP HART-EN-VROUW Terugblik afgelopen seizoen We mogen dankbaar terugkijken op een mooi seizoen van Hart-en-Vrouw. In oktober hielden we een cabaret Avond Oma in de la

Nadere informatie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagenboek Zeven bouwstenen voor een groeiende gemeente Kees de Vlieger Een Kerygma studie 1 Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Workshop. Inventaris van Bijbelstudiematerialen. Peter Bordon

Workshop. Inventaris van Bijbelstudiematerialen. Peter Bordon Workshop Inventaris van Bijbelstudiematerialen Peter Bordon Conferentie De Kerk Binnenste Buiten OM Zaventem 20 april 2013 Pre-evangelisatie Startstudies (volw. / tieners) Doopstudie Lidmaatschap Nazorgstudies

Nadere informatie

Onderwijsschakel

Onderwijsschakel Onderwijsschakel 2019-2020 Inhoudsopgave Voorwoord en jaarthema 2019-2020.....3 Met elkaar in gesprek voor of na de preek..5 Bouwstenen voor je leven...6 Goed voorbereid je huwelijk in.8 Huiskringen en

Nadere informatie

Samen één in de liefde van Christus

Samen één in de liefde van Christus Samen één in de liefde van Christus Eerst twee voorbeelden: Je bent verliefd Je hebt elkaar lief Hoe laat je dat aan elkaar merken? * door een complimentje; * door tijd en aandacht; * door iets leuks te

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 s Gravendeel, april 2018 Inhoudsopgave 1. Aanpak bepalen 1-3 2. Huidige situatie 4 3. Missie & Visie 5-12 4. Geestelijke doelstellingen 13 5. Geestelijke actiepunten 14-15 6. Organisatorische

Nadere informatie

Romeinen 8:1-16. Leven door de Geest

Romeinen 8:1-16. Leven door de Geest Leven door de Geest Romeinen 8:1-16 16 1 Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld. 2 De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt, heeft u bevrijd van de wet van de zonde

Nadere informatie

Welkom op de gemeentevergadering! Het onderwerp voor vanavond is: Huwelijk en Echtscheiding

Welkom op de gemeentevergadering! Het onderwerp voor vanavond is: Huwelijk en Echtscheiding Welkom op de gemeentevergadering! Het onderwerp voor vanavond is: Huwelijk en Echtscheiding Zingen: Psalm 51: 4 en 5 Afsluiten met gebed Programma: Opening Zingen: Psalm 51: 1 en 3 Gebed Inleiding door

Nadere informatie

Paulus pastorale oproep. Galaten 4:12. Broeders; ik smeek het u! wees zoals ik want ook ik ben zoals u Het begin gedenken. Galaten 4:13-15.

Paulus pastorale oproep. Galaten 4:12. Broeders; ik smeek het u! wees zoals ik want ook ik ben zoals u Het begin gedenken. Galaten 4:13-15. Les 9 voor 26 augustus 2017 Paulus pastorale oproep. Galaten 4:12. Broeders; ik smeek het u! wees zoals ik want ook ik ben zoals u Het begin gedenken. Galaten 4:13-15. De waarheid vertellen. Galaten 4:16-20.

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

Leren is een leven lang groeien in geloof, hoop en liefde.

Leren is een leven lang groeien in geloof, hoop en liefde. Leren is een leven lang groeien in geloof, hoop en liefde. Dan zijn we geen onmondige kinderen meer die stuurloos ronddobberen en met elke wind meewaaien, met wat er maar verkondigd wordt door mensen Dan

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een gereformeerde school voor

Nadere informatie

GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA. Geleid door de Geest

GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA. Geleid door de Geest GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA Gered door Jezus Geleid door de Geest Gezonden in de wereld In dit document verwoorden we onze visie voor de gemeente. Het is ons verlangen dat

Nadere informatie

Galaten 4:4-7 - Genade

Galaten 4:4-7 - Genade Galaten 4:4-7 - Genade We hebben zopas twee kinderen, een zoon en een dochter, opgedragen aan onze Vader. Daar is niets vreemd aan; we bidden gewoon voor deze kinderen en bidden dat de ouders hun kinderen

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het is een verzuchting die je nogal eens hoort, als reactie op het nieuws. Als we horen van wereldproblemen: oorlogen, vluchtelingen, opwarming van

Nadere informatie

Jezus is De Wet Vervuld

Jezus is De Wet Vervuld Jezus is De Wet Vervuld Zondag 24 mei, Pinksteren Mattheus 5:17-18 17 Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling

Nadere informatie

bidden luisteren dienen

bidden luisteren dienen bidden luisteren dienen Visie en missie van de gereformeerde kerk vrijgemaakt Nijkerk-West 2015 Gemeente van Christus zijn in deze tijd. In het afgelopen jaar heeft een breed samengestelde groep van gemeenteleden

Nadere informatie

Jaarplan In het dienen/werken binnen de gemeente komt de bediening van de verschillende teams meer centraal te staan

Jaarplan In het dienen/werken binnen de gemeente komt de bediening van de verschillende teams meer centraal te staan Passie voor Jezus Betrokken bij mensen Jaarplan 2019 Inleiding Een nieuw jaar ligt voor ons. In het Jaarplan 2018 hadden we aangegeven dat we er naar verlangen om als gemeente verder te groeien in het

Nadere informatie

De brief van Paulus aan de Romeinen

De brief van Paulus aan de Romeinen Dagboek De brief van Paulus aan de Romeinen Romeinen 5-8 en 12 Leren wandelen in de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel.

Nadere informatie

CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus Leren dienen in de gaven van de Geest Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen

Nadere informatie

Smells like the Holy Spirit Part 1 Het vlees tegenover de Geest

Smells like the Holy Spirit Part 1 Het vlees tegenover de Geest Smells like the Holy Spirit Part 1 Het vlees tegenover de Geest Galaten 5:16 18: Dit bedoel ik: wandelt door de Geest en voldoet niet aan het begeren van het vlees. 17 Want het begeren van het vlees gaat

Nadere informatie

Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat GB Voorthuizen Tel

Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat GB Voorthuizen Tel 40-dagendagboek Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl www.kerygma.nl Voor deze lessen is met toestemming studiemateriaal

Nadere informatie

Harvest Global Network HANDLEIDING

Harvest Global Network HANDLEIDING Harvest Global Network HANDLEIDING Demonstreer Jezus! Houd een lijst bij en bid voor hen. Ga en los hun nood op. Neem ze mee in het discipelschap traject. 2 Inhoud Missie 3 Visie 4 Persoonlijke groei 5

Nadere informatie

CURSUSMAP 3. Discipelen van Jezus. Groeien in je roeping. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 3. Discipelen van Jezus. Groeien in je roeping. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 3 Discipelen van Jezus Groeien in je roeping Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Baron van Nagellstraat 9a 3781 AP Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Gereformeerd onderwijs 2.0

Gereformeerd onderwijs 2.0 Gereformeerd onderwijs 2.0 Eindrapport werkgroep Toekomst gereformeerd onderwijs Noord-Nederland Opdrachtgever: bestuur Noorderbasis, bestuur GBS De Wierde, bestuur GBS Eben Haëzer, bestuur VGSO, bestuur

Nadere informatie

Zelfstudie en niveaus

Zelfstudie en niveaus Inhoudsopgave Voorwoord 7 Over de studie 9 Hoe start je een groep 11 Bijeenkomsten 19 Introductiebijeenkomst 21 Praktische tips en suggesties 22 Speciaal voor de gespreksleiders 28 Een maatje 28 Voorbereiding

Nadere informatie

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13 Waaraan herken je een christen? Aan het visje achterop zijn auto? Aan het kruisje om haar hals? Aan de juiste theologie? Waaraan herken je een christen? Aan de leerling herken je de leraar. Jezus is het

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2020

Beleidsplan 2016-2020 Beleidsplan 2016-2020 s Gravendeel, 30 maart 2016 Inhoudsopgave 1. Aanpak bepalen 1-3 2. Huidige situatie 4 3. Missie & Visie 5-12 4. Geestelijke doelstellingen 13 5. Geestelijke actiepunten 14-15 6. Organisatorische

Nadere informatie

OPW :733 ELB 398:1-5 OPW :42 OPW :705. MAT 5:13-16 LUC 6:43-45 Je mag er zijn 838 :1,2,3,4. Droom, Durf ELB 390:1-5. Welkom en Afkondigingen >

OPW :733 ELB 398:1-5 OPW :42 OPW :705. MAT 5:13-16 LUC 6:43-45 Je mag er zijn 838 :1,2,3,4. Droom, Durf ELB 390:1-5. Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Zingen: Opwekking 733 (via de beamer: geluid en tekst) > Stil Gebed, Bemoediging en Groet > Deel je Leven > Vragen > Zingen: ELB 398:1,2,3,4,5 > 1. Handen heb je om te geven Van

Nadere informatie

Die dingen, waar wij onze aandacht op mogen richten, worden beschreven in de verzen 1 t/m 11. Meer deel krijgen aan de natuur van Jezus

Die dingen, waar wij onze aandacht op mogen richten, worden beschreven in de verzen 1 t/m 11. Meer deel krijgen aan de natuur van Jezus - 1 - Meer deel krijgen aan de natuur van Jezus We slaan onze bijbel open bij 2 Petrus 1 en we gaan onze aandacht richten op de eerste elf verzen daarvan. Het is opmerkelijk dat Petrus in zijn brieven

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een school voor christenen in

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 )

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) 1. Het hoofd van de gemeente: Onze Here Jezus Christus is het hoofd van Zijn gemeente. Hij werkt in en door de gemeente door

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Nu je Onderweg Band Voor de dienst: U kent mij als geen ander God kent jou vanaf het begin Te zingen

Nadere informatie

BIJBELSTUDIE. De brief van Paulus aan de ROMEINEN. Leren wandelen in de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

BIJBELSTUDIE. De brief van Paulus aan de ROMEINEN. Leren wandelen in de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus BIJBELSTUDIE De brief van Paulus aan de ROMEINEN Leren wandelen in de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Baron van Nagellstraat 9a 3781 AP Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Maranathakerk 24 april 2016 ochtend KJ Liturgie Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Muzikale begeleiding: Arjen Hilbers (orgel),

Nadere informatie

Inleiding. In deze brochure beperken we ons tot informatie over het lidmaatschap. Voor uitgebreide informatie over de visie en de

Inleiding. In deze brochure beperken we ons tot informatie over het lidmaatschap. Voor uitgebreide informatie over de visie en de Inleiding Je hebt deze brochure ontvangen omdat je overweegt of al hebt besloten om lid te worden van de Evangelische Gemeente Jozua in Dordrecht. Graag willen wij je informeren over hoe dat in zijn werk

Nadere informatie

Christus als leerling volgen

Christus als leerling volgen Christus als leerling volgen Voorbereiding voor de huisbezoeken van 2014/2015 Het was in Antiochië dat de leerlingen voor het eerst christenen werden genoemd. In onze verhouding tot de Heer kan het waardevol

Nadere informatie

Doel van Bijbelstudie

Doel van Bijbelstudie Bijbelstudie Hebreeën 4:12 Want het woord Gods is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard en het dringt door, zó diep, dat het vaneen scheidt ziel en geest, gewrichten en merg, en het

Nadere informatie

Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de hele wet vervuld.

Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de hele wet vervuld. Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de hele wet vervuld. Prijs en dank God Bid met en voor elkaar Romeinen1:18 32 1 Op welke manier kan ieder mens zien dat

Nadere informatie

Terug naar de essentie

Terug naar de essentie DE GEMEENTE ALS BEWEGING Terug naar de essentie Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben

Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben In de afgelopen twee weken mochten we horen dat bidden vooral vertrouwd omgaan met God is. En wij mogen betrokken zijn bij het werk van de Vader: de komst

Nadere informatie

Karakter. Inleiding. Het karakter van God. Houd vol geef niet op

Karakter. Inleiding. Het karakter van God. Houd vol geef niet op Karakter Inleiding In vorige studies hebben we gekeken naar onze relatie met God en dat God ons volledig kent, maar dat wij Hem steeds beter leren kennen. Juist door in relatie met Hem te leven, leren

Nadere informatie

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK Les 5 voor 3 november 2018 De vroege kerk is een geweldig voorbeeld van eenheid. Hoe bereikten ze die eenheid? Kunnen we dezelfde eenheid hebben in de kerk

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE. A) IDENTITEIT Gen 1:26,27

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE. A) IDENTITEIT Gen 1:26,27 Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het leven

Nadere informatie

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus Cursus de Bergrede Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus 1 Opwekking 520 1 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart Leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn

Nadere informatie

aanroeping van de Geest-, Door de Geest is Hij aanwezig, is Hij bezig in het brood en in de wijn,

aanroeping van de Geest-, Door de Geest is Hij aanwezig, is Hij bezig in het brood en in de wijn, Dienstnummer: 1259 zondag: 8 e zondag van de herfst datum: 12-11-2017 plaats: De Bron, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): 1 Korintiërs 10:16-17; Johannes 6:51-57 liederen: ps 25:2,4; Weerklank

Nadere informatie

1 Pet. 2, preek - NGKE

1 Pet. 2, preek - NGKE 1 1 Pet. 2, 4-10 - preek - NGKE - 26-5- 19 Een levende gemeente (9) Hier bouwt de Heer! De oproep Ik denk dat de lezers van Petrus brief verbaasd waren over de oproep: laat jullie gebruiken voor de bouw

Nadere informatie

Jaarthema NGK Dalfsen

Jaarthema NGK Dalfsen Jaarthema NGK Dalfsen Seizoen 2015-2016 Breng ons samen Verbonden van hart tot hart Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard Romeinen 15 vers 7 Jaarthema 2015-2016: Leven

Nadere informatie

To know, grow and go

To know, grow and go 1 Vanaf september 2017 start het nieuwe jeugdwerk in Mozaiek0318. Een nieuwe vorm waarin er ruimte is om het snel groeiende aantal tieners en jongeren op te vangen. En hen een plek te geven waar ze zich

Nadere informatie

Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan.

Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. 1 Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. Alle bijbelcitaten zijn afkomstig uit de Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV, 2004) 2 Het doel is vermenigvuldiging

Nadere informatie

Hoofdstuk Inleiding H Inleiding H12-14 BIJBELSTUDIE. De eerste Brief van Paulus aan Korinte. Bijbelstudie I Korintiërs 9/10, 11 juni 2019

Hoofdstuk Inleiding H Inleiding H12-14 BIJBELSTUDIE. De eerste Brief van Paulus aan Korinte. Bijbelstudie I Korintiërs 9/10, 11 juni 2019 BIJBELSTUDIE De eerste Brief van Paulus aan Korinte LES 9 De gaven van de Geest Hoofdstuk 11-14 Overeenkomst: problemen in de samenkomst 11:1-16 Kleder- en/of haardracht 11:17-34 Het avondmaal 12:1-14:40

Nadere informatie

Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019

Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019 Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN 2019 2022 Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019 INHOUD 1. Kern (samenvatting) beleidsplan 2015 2018 2. Kernthema s

Nadere informatie

De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund

De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. Alle bijbelcitaten zijn afkomstig uit de Nieuwe

Nadere informatie

Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015

Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015 Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015 Identiteit De Regenboogkerk van Epe vormt een gemeenschap van gelovigen. Het geloof dat hen samenbindt stoelt op de Bijbel. De kern van

Nadere informatie

Welkom! Inhoudsopgave

Welkom! Inhoudsopgave Welkom! We heten u van harte welkom in de Kerk van de Nazarener Dordrecht. Met deze brochure willen we u informeren over wie wij zijn en hoe onze gemeente functioneert. Mogelijk heeft u al eerder een dienst

Nadere informatie

Blik op de toekomst Sprekers: 23-09: Johan Selier 30-09: Junus Manuputtij en Irene Klein Haneveld 7-10: Johan Selier 14-10: Johan Selier

Blik op de toekomst Sprekers: 23-09: Johan Selier 30-09: Junus Manuputtij en Irene Klein Haneveld 7-10: Johan Selier 14-10: Johan Selier Prediking: Sven Leeuwenstein Sven Leeuwestein spreekt zondag voor het eerst in onze gemeente. Sven geniet ervan wanneer mensen vrijheid ervaren. Het is zijn passie christenen in beweging te zien komen

Nadere informatie

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV)

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door Jezus gezocht Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) 1. Door Jezus gezocht De Mensenzoon is gekomen om te

Nadere informatie

=> samen Gods visie ontdekken: wat betekent het om Gods kerk te zijn hier en nu?

=> samen Gods visie ontdekken: wat betekent het om Gods kerk te zijn hier en nu? Kerkzijn in de 21ste eeuw deel 1-09/08/2015 1. Inleiding Thema = kerkzijn in 21ste eeuw Waarom? Onze wereld veranderd - 'tempo is niet alleen snel, maar mate waarmee veranderd vergroot' - als wij willen

Nadere informatie

Dit werkboek is van:

Dit werkboek is van: Dit werkboek is van: Eerste uitgave in de vorm van dagelijkse Bijbelstudie GO KIDS zomerreis 2001 Gebruikte Bijbel vertaling: HET BOEK Najaar 2002 Uitgegeven door stichting Hart voor Bocşa in samenwerking

Nadere informatie

Kraanvogelstraat TP Amersfoort

Kraanvogelstraat TP Amersfoort Visie + Passie = Missie Wie zijn wij en wat beweegt ons? PIG Pinkster Gemeente Immanuël Kraanvogelstraat 1 3815 TP Amersfoort Hoofddoel VAN DE GEMEENTE VAN JEZUS CHRISTUS Als gemeente zijn we nooit een

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA 2014-2015. Saamhorigheid in Verscheidenheid

JAARPROGRAMMA 2014-2015. Saamhorigheid in Verscheidenheid JAARPROGRAMMA 2014-2015 Saamhorigheid in Verscheidenheid Colofon Lijnbaankerk Lijnbaan 5 1431 CH, Aalsmeer www.lijnbaankerk.nl Ds. Pim Hogenbirk, predikant@lijnbaankerk.nl, 0297-267744 Arjen Verburg, jeugdouderling@lijnbaankerk.nl,

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 3 maart 2019 De Open Hof te Oud- Beijerland

Orde van dienst zondag 3 maart 2019 De Open Hof te Oud- Beijerland Orde van dienst zondag 3 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland In deze dienst vieren we de Maaltijd van de Heer Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

2013/2014 ONDERWIJS & CURSUSSEN KENNISMAKEN & VERDIEPEN

2013/2014 ONDERWIJS & CURSUSSEN KENNISMAKEN & VERDIEPEN 2013/2014 ONDERWIJS & CURSUSSEN KENNISMAKEN & VERDIEPEN WAAR WIL JIJ IN GROEIEN? Deze brochure bevat een overzicht van lezingen en cursussen georganiseerd door en onder verantwoordelijkheid van de EGHW

Nadere informatie

Visie-manifest NGK Houten De Lichtboog. Wie we zijn: gericht op God, elkaar en de mensen om ons heen

Visie-manifest NGK Houten De Lichtboog. Wie we zijn: gericht op God, elkaar en de mensen om ons heen Visie-manifest NGK Houten De Lichtboog Wie we zijn: gericht op God, elkaar en de mensen om ons heen 1. We zijn een gemeenschap die mensen in aanraking brengt met het evangelie van Jezus Christus. We zijn

Nadere informatie

Hoe ziet de eruit in 2018?

Hoe ziet de eruit in 2018? Hoe ziet de eruit in 2018? GEMEENTE (ALGEMEEN) De EGHW wordt gekenmerkt door: - leven vanuit overvloedige genade in een intieme relatie met God de Vader; - leven van aanbidding door radicale overgave en

Nadere informatie