Meldpunt Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meldpunt Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg"

Transcriptie

1 Meldpunt Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg Vragenlijst - melding namens mijzelf Welkom bij de digitale vragenlijst van de Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg. Wij zijn u zeer erkentelijk dat u een bijdrage wilt leveren aan het onderzoek. De vragenlijst is behoorlijk uitgebreid en waarschijnlijk duurt het invullen minimaal 60 minuten. Als u wilt kunt u de vragenlijst tussendoor opslaan om hem op een later moment verder in te vullen. Wanneer u deze vragenlijst heeft ingevuld, kunt u deze en naar info@commissiegeweldjeugdzorg.nl. De gestelde vragen over het geweld kunnen als indringend en pijnlijk worden ervaren. Geweld kent vele vormen. Om precies te achterhalen wat er is gebeurd in uw situatie, moet er zo veel mogelijk bekend zijn over de feitelijke handelingen en omstandigheden. Wij vragen daarvoor uw begrip. Mocht u echter een vraag tegenkomen die u niet wilt of kunt beantwoorden, dan hoeft u dit ook niet te doen. Wij zijn ons ervan bewust dat het invullen van de vragenlijst heftige emoties op kan roepen. Mocht u na (of tijdens) het invullen van de vragenlijst behoefte hebben aan een luisterend oor, dan kunt u contact opnemen met de hulplijn Verbreek de Stilte van Slachtofferhulp Nederland, telefoonnummer (ma t/m vr uur). Voor het onderzoek is het van groot belang te weten wat er op welke locatie is voorgevallen. Mocht u in meerdere instellingen en/of pleeggezinnen geweld mee hebben gemaakt, dan kunt u dat in de vragenlijst aangeven. Wanneer u te maken hebt gehad met meerdere vormen van geweld en/of geweld in meerdere pleeggezinnen of instellingen, dan kan de commissie zich voorstellen dat het lastig is om de hele vragenlijst compleet in te vullen. U kunt er dan voor kiezen om alleen de vormen van geweld te vermelden waarvan u vindt dat de commissie ervan op de hoogte moet zijn. Onder de meeste vragen in de vragenlijst staat een toelichting op de vraag of een voorbeeldantwoord is schuingedrukte letters. Zo kunt u zien naar welke informatie gevraagd wordt, of hoe u uw antwoord op zou kunnen bouwen. De voorbeeldantwoorden zijn over het algemeen vrij beknopt. Uw eigen antwoord mag echter zo lang en uitgebreid zijn als u zelf wilt. Het helpt de Commissie als u zo precies mogelijk bent. Het is natuurlijk mogelijk dat u niet op alle vragen een antwoord heeft. U kunt dan gewoon onbekend of dat weet ik niet (meer) invullen. Wanneer u twijfelt over bijvoorbeeld een jaartal of een naam, vragen wij u dit aan te geven door bijvoorbeeld een vraagteken of dit weet ik niet zeker achter uw antwoord te zetten. Als u bepaalde vragen niet wilt of kunt beantwoorden, dan hoeft u dit uiteraard ook niet te doen.

2 U mag de vragenlijst anoniem invullen, maar in het belang van het onderzoek verzoeken wij u om in ieder geval uw geboortedatum en uw geslacht in te vullen. Dit is echter niet verplicht. De commissie zal te allen tijde op vertrouwelijke wijze met uw informatie omgaan. Zij zal nooit naar buiten brengen dat u melding heeft gemaakt en uw informatie wordt niet gedeeld met derden. De vragenlijst begint op de volgende pagina.

3 Start vragenlijst - melding namens mijzelf De commissie vraagt u om onderstaande gegevens zodat zij contact op kan nemen als er nog vragen zijn. Dit gebeurt alleen als u daar toestemming voor geeft. Onderaan deze pagina wordt u om toestemming gevraagd. De commissie zal altijd op vertrouwelijke wijze met de door u toegezonden informatie omgaan. Uw persoonsgegevens zullen nooit door de commissie naar buiten gebracht worden. U mag de vragenlijst ook anoniem invullen. U zou de commissie echter wel helpen door in ieder geval het geslacht en de geboortedatum te vermelden van u en degene voor wie u melding doet, maar dit is niet verplicht. 1. Algemeen Datum van vandaag (dd-mm-jjjj): Voor- en achternaam: Adres (straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats): Geboortedatum (dd-mm-jjjj): Geslacht (man of vrouw): Telefoonnummer: Vul hier het telefoonnummer in waarop u benadert wilt worden. adres: Vul hier het adres in waarop u benadert wilt worden. Mag de commissie contact met u opnemen als zij naar aanleiding van uw melding nog verdere vragen heeft? Plaats een kruisje (X) achter het gewenste antwoord. Ja, geen voorkeur Ja, bij voorkeur telefonisch Ja, bij voorkeur telefonisch (eerst mailen om een afspraak te maken) Ja, bij voorkeur per mail Nee 2. Algemene gegevens instelling/pleegezin Met onderstaande vragen wil de commissie informatie inwinnen over de omstandigheden vóór u uit huis geplaatst werd. Als u een vraag niet wilt of kunt beantwoorden, dan hoeft u dit ook niet te doen. 1. Weet u waarom u uit huis bent geplaatst? Zo ja, wat was de reden? Voorbeeldantwoord: Ik was wees, mijn ouders konden niet voor mij zorgen, er was sprake van geweld in mijn thuissituatie etc. 2. Was de rechter betrokken bij uw uithuisplaatsing? Zo niet, weet u welke instantie er wel bij betrokken was? Voorbeeldantwoord: Ja (evt. naam rechter) Nee, ik ben door X uit huis geplaatst Nee, het was een vrijwillige uithuisplaatsing Weet ik niet (meer).

4 3. Had u een voogd? Zo ja, hoe heette deze persoon of hoe heetten deze personen en van welke instelling was hij/zij of waren zij? Voorbeeldantwoord: Ja, hij/zij heette X Hij/zij was van instelling Y Ja, er was een voogd, maar de naam weet ik niet (meer). Hij/zij werkte voor instelling X Nee, er was geen voogd Ik weet het niet (meer). 3. Geweld in de instelling/pleegezin De volgende vragen over het geweld kunnen als indringend en pijnlijk worden ervaren. Geweld kent vele vormen. Om te achterhalen wat er is gebeurd, is het belangrijk dat er zo veel mogelijk bekend is over de feitelijke handelingen en omstandigheden. Indien u iets niet zeker (meer) weet, vragen wij u dit aan te geven. Sommige kinderen hebben verschillende vormen van geweld meegemaakt. Het helpt de commissie als zij precies weet hoe vaak en in welk(e) instelling(en) en/of pleeggezin(nen) welke vorm van geweld voorkwam. Geeft u dit in uw antwoord alstublieft zo duidelijk mogelijk aan. Indien u het moeilijk vindt om dit allemaal te benoemen, benoemt u dan de vormen van geweld waarvan u vindt dat de Commissie ervan op de hoogte moet zijn. Als u bepaalde vragen niet wilt of kunt beantwoorden, dan hoeft u dit ook niet te doen. 4. Wat was de naam van de instelling(en) en/of pleeggezin(nen) waarin u verbleef en in welke periode heeft u hier gewoond? Voorbeeldantwoord: pleeggezin X in A (plaatsnaam, evt. adres) kindertehuis Y in B (plaatsnaam, evt. adres) pleeggezin Z in C (plaatsnaam, evt. adres). 5. Heeft u ook in instelling(en) en/of pleeggezinnen gewoond waar u GEEN geweld heeft meegemaakt? Zo ja, welke instelling(en) en/of pleeggezin(nen) waren dit? Voorbeeldantwoord: In pleeggezin Z in C (plaatsnaam, evt. adres) heb ik geen geweld meegemaakt. 6. In welk(e) jaar/jaren en in welk(e) pleeggezin/instelling vond het geweld plaats? Voorbeeldantwoord: Van 1971 tot 1972 in pleeggezin X, van 1972 tot 1973 in kindertehuis Y. 7. Hoe oud was u toen u voor het eerst met geweld te maken kreeg in het pleeggezin/de instelling? Geef uw leeftijd in jaren. Mocht u dit niet meer precies weten, maak dan een schatting. 8. Met wat voor geweld heeft u te maken gehad? (m.a.w.: wat is er gebeurd?) Wees alstublieft zo specifiek mogelijk en beschrijf per pleeggezin/instelling wat er gebeurd is. Voorbeeldantwoord: Pleeggezin X: geslagen met een pollepel tegen mijn hoofd en rug, mocht maar één keer per week douchen, uitgescholden voor bastaardkind, mocht niet aan tafel mee-eten met het gezin, etc. Kindertehuis Y: opgesloten in de bezemkast, vuistslagen in mijn gezicht gehad, groepsleiding treiterde door je expres te laten struikelen, etc.

5 9. Hoe vaak hebt u geweld meegemaakt? Kwam het bijvoorbeeld eenmalig/dagelijks/ wekelijks/maandelijks/ voortdurend voor? Indien u meerdere vormen van geweld heeft meegemaakt, geef dan per vorm van geweld aan hoe vaak het voorkwam. Voorbeeldantwoord: Pleeggezin X: meerdere keren per week geslagen. De ene periode dagelijks uitgescholden, soms ook weken niet Kindertehuis Y: vijf keer opgesloten, wekelijks geslagen, etc. 10. Waar en bij welke gelegenheid kwam het geweld voor? (bijvoorbeeld op de eigen kamer, buiten, bij groepsactiviteiten, overdag/ s nachts). Voorbeeldantwoord: Pleeggezin X: alleen binnenshuis, voornamelijk overdag, geen specifieke locatie Kindertehuis Y: zowel binnens- als buitenshuis, vooral in de eetzaal of op de gang, alleen overdag. 11. Had u lichamelijk letsel? Zo ja, wat was de aard van het letsel en bent u hiervoor behandeld en door wie? Voorbeeldantwoord: Ik zat vaak onder de blauwe plekken, maar hier heeft nooit een arts naar gekeken. De arts in het kindertehuis heeft er nooit opmerking over gemaakt. 12. Hoe oud was u toen het geweld in het pleeggezin/de instelling stopte? Voorbeeldantwoord: Ik was 10 toen het geweld in pleeggezin X stopte en ik was 15 toen het geweld in het kindertehuis Y stopte. 13. Waardoor is het geweld gestopt? Bijvoorbeeld omdat u verhuisde, omdat de pleger overgeplaatst werd of omdat u er iets van zei, etc. 14. Wilt u verder nog iets kwijt over het geweld? Alles wat u nog wilt vermelden over het geweld, maar wat niet gevraagd werd in bovenstaande vragen, kunt u hier kwijt. 4. Pleger(s) 15. Wie pleegde het geweld? Bijvoorbeeld: pleegouder, groepsleider, groepsgenoot, pleegboer/zus, anders: namelijk... Geeft u alstublieft per pleeggezin/instelling aan wie het geweld pleegde. Voorbeeldantwoord: Pleeggezin X: pleegvader. Kindertehuis Y: groepsleiding en groepsgenoten 16. Wat was de naam of wat waren de namen van degene(n) die het geweld pleegde(n)? Als de pleger(s) bekend was/waren onder een bijnaam, kunt u die ook noemen. Voorbeeldantwoord: Pleeggezin X: mijn pleegvader heette... Kindertehuis Y: de groepsleiders die het geweld pleegden heetten... De namen van mijn groepsgenoten weet ik niet meer. 17. Hoe oud was de pleger of waren de plegers (ongeveer)? Indien er sprake was van meerdere plegers, geef dan per pleger de leeftijd aan (indien u dit nog weet). Voorbeeldantwoord: Pleeggezin X: mijn pleegvader was (ongeveer)... jaar oud. Kindertehuis Y: de groepsleiders die het geweld pleegden waren (ongeveer)... jaar oud.

6 18. Waren er getuigen? Zo ja, wie waren dat (bijvoorbeeld andere kinderen, personeelsleden, de andere pleegouder, etc.)? Indien u meerdere vormen van geweld heeft meegemaakt geef dan per vorm aan of er getuigen waren en zo ja, wie dat waren. Voorbeeldantwoord: Pleeggezin X: ja, pleegmoeder was getuige van het slaan. Kindertehuis Y: nee, er waren geen getuigen van het seksueel misbruik. 19. Zo ja, hoe vaak waren deze personen getuige van het geweld (bijvoorbeeld één enkele keer, enkele keren, altijd of bijna altijd)? Voorbeeldantwoord: Pleeggezin X: bijna altijd. Kindertehuis Y: nooit 20. Waren er nog andere kinderen/jongeren het slachtoffer van deze pleger(s)? Zo ja, kunt u dit toelichten? Voorbeeldantwoord: Pleeggezin X: nee, ik was het enige kind in het pleeggezin. Kindertehuis Y: vermoedelijk wel. Ik heb nooit iets gezien en we spraken er onderling ook niet over, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik niet de enige was. 21. Wilt u verder nog iets melden over de pleger(s)? Alles wat u nog wilt vermelden over de pleger(s) maar wat niet gevraagd werd in bovenstaande vragen, kunt u hier kwijt. 5. Reactie op het geweld De commissie heeft als opdracht na te gaan of leidinggevenden en/of toezichthouders op de hoogte waren van het geweld en zo ja, hoe ze daar vervolgens mee om zijn gegaan. Met de beantwoording van de volgende vragen wordt duidelijk in hoeverre leidinggevenden en/of toezichthouders alert waren en ingrepen bij het geweld. 22. Heeft u het geweld aan de leiding/directie van de instelling(en) of bij bijvoorbeeld de (gezins)voogd of een andere vertrouwenspersoon (bijvoorbeeld iemand op school) verteld? Zo ja, aan wie? Noem, indien van toepassing, de naam en functie van de pers(o)on(en) aan wie u het gemeld/verteld heeft. 23. Zo nee, wat maakte dat u het niet verteld of gemeld heeft? Bijvoorbeeld omdat de directie/leiding zelf pleger was, omdat u niet durfde, omdat u uw voogd nooit onder vier ogen kon spreken, omdat u dacht/wist dat u niet geloofd zou worden, omdat u bang was voor represailles, omdat dit nooit bij u opgekomen was, etc. 24. Zo ja, hoe werd er op deze melding gereageerd? Werd u geloofd, werd er iemand boos, voelde u zich gesteund? 25. Zo ja, weet u wat er precies met uw verhaal is gedaan? Bijvoorbeeld: er werd niets mee gedaan, de pleger werd overgeplaatst, mij werd verteld dat ik mijn mond moest houden, ik kreeg een draai om mijn oren en ik werd zonder eten naar bed gestuurd, etc.

7 26. Heeft, voor zover u weet, iemand anders het geweld aan de leiding/directie van de instelling(en) of aan bijvoorbeeld de (gezins)voogd of een andere vertrouwenspersoon (bijvoorbeeld iemand op school) gemeld/verteld? Zo ja, wie vertelde/meldde dit en aan wie? Noem, indien van toepassing, de naam van de degene die het meldde/vertelde en de naam/functie van degene aan wie het gemeld/verteld werd. Bijvoorbeeld: Mijn vriend Doris vertelde het aan de directeur van de instelling. 27. Is er een klacht ingediend (bijvoorbeeld bij de Kinderbescherming of de Voogdijraad), en zo ja, bij wie? Weet u wat er met uw klacht gebeurd is? Zo ja, noem de instelling waar u een klacht heeft ingediend en wat er met uw klacht gebeurd is. 28. Heeft u het destijds aan uw ouder(s) of iemand anders van uw familie verteld? Zo ja, aan wie? Bijvoorbeeld aan uw moeder/vader, opa/oma, broer/zus, etc. 29. Zo nee, wat maakte dat u het niet verteld heeft? Bijvoorbeeld omdat er geen contact (mogelijk) was, omdat u dat als kind niet durfde, omdat u hen er niet mee wilde belasten, omdat u verwachtte niet geloofd te worden of omdat u nog meer klappen verwachtte, etc. 30. Zo ja, hoe werd hierop gereageerd? Geloofde men u, werd er actie ondernomen? 31. Wilt u verder nog iets kwijt over de reactie op het geweld? Alles wat u nog wilt vermelden over de reactie op het geweld, maar wat niet gevraagd werd in bovenstaande vragen, kunt u hier kwijt. 6. Reactie op het geweld 32. Wat zijn, indien van toepassing, de gevolgen geweest voor uw latere leven van wat u als kind heeft meegemaakt? Beschrijf hier de gevolgen die u heeft ondervonden. Dit kunnen gevolgen op geestelijk/lichamelijk/sociaal, etc. gebied zijn. Ook als u op een bepaald gebied géén gevolgen heeft ervaren kunt u dit hier vermelden. 33. Heeft u hulp gezocht voor wat u overkomen is? Zo ja, waar en wanneer heeft u hulp gezocht? Noem, indien van toepassing, de instantie(s) waar en wanneer u dit deed. 34. Indien van toepassing: bent u tevreden over de geboden hulpverlening? Geef, indien van toepassing, per hulpverlenende instantie aan of u er tevreden over bent. Geef ook aan waarom u (on)tevreden bent over de geboden hulpverlening. 35. Zo nee, wat voor hulp had u gewenst? Geef, indien van toepassing, aan wat voor hulp u had willen krijgen.

8 36. Hoe ziet uw leven er nu uit? Bijvoorbeeld op het gebied van wonen/werk/relatie/hobby s/gezondheid. Bijvoorbeeld: ik werk als leerkracht op een basisschool, ik woon samen en heb een zoon, ik wandel graag etc. 37. Wilt u verder nog iets kwijt over de gevolgen van het geweld? Alles wat u nog wilt vermelden over de pleger(s) maar wat niet gevraagd werd in bovenstaande vragen, kunt u hier kwijt. 7. Afsluitende vragen en opmerkingen 38. Waarom heeft u besloten om bij de commissie uw verhaal te doen? Wat was uw persoonlijke motivatie om uw verhaal te doen? 39. Heeft u zelf nog vragen, opmerkingen of aanvullingen? Ook als u informatie wilt delen die niet op een andere plek in de vragenlijst past, dan kunt u die hier kwijt. Ook suggesties of aanbevelingen aan de commissie kunt u hier kwijt.

melding namens mijzelf

melding namens mijzelf melding namens mijzelf 1. Algemeen Datum van vandaag: 18-12-2016 Voor- en achternaam: Léon Angenent Adres: Lindholm 201 2133 CS Hoofddorp Geboortedatum: 23-10-1958 Geslacht: man Telefoonnummer: 06-57944991

Nadere informatie

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson Meld seksueel misbruik aan de commissie-samson Help ons Mijn naam is Rieke Samson en ik wil je vragen om ons te helpen bij het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Zelf ben ik voorzitter

Nadere informatie

Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik

Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik Aanvraagformulier slachtoffer Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft aan slachtoffers met ernstig psychisch of fysiek

Nadere informatie

Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik

Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik Aanvraagformulier nabestaande(n) Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft aan slachtoffers met ernstig psychisch of fysiek

Nadere informatie

Verantwoording Meldpunt

Verantwoording Meldpunt Verantwoording Meldpunt Den Haag, mei 2019 Inhoud Verantwoording van het meldpunt... 1 1.1 Instelling en doel... 1 1.2 Organisatie... 1 1.3 Melders en meldingen... 2 1.4 De meldpuntvragenlijst... 3 1.5

Nadere informatie

Persoonlijk plan (Jeugd)/Familieplan

Persoonlijk plan (Jeugd)/Familieplan Persoonlijk plan (Jeugd)/Familieplan 1.Wie is de jeugdige? Opgesteld op: Ingevuld door: a. Persoonsgegevens van de jeugdige die ondersteuning nodig heeft. Naam: BSN: Geboortedatum: Adres: Telefoon: Email:

Nadere informatie

16. Statistische analyse Meldpunt

16. Statistische analyse Meldpunt 16. Statistische analyse Meldpunt Statistische analyse Meldpunt Inleiding In de periode 19 juli 2010 tot en met 16 maart 2012 ontving de commissie zevenhonderdeenenveertig meldingen van seksueel misbruik.

Nadere informatie

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling De wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om goede zorg te bieden: zorg die veilig, doeltreffend,

Nadere informatie

Informatie Daghulpprogramma. Welkom bij Stek Jeugdhulp

Informatie Daghulpprogramma. Welkom bij Stek Jeugdhulp Welkom bij Stek Jeugdhulp Inhoudsopgave 1. Inleiding - Wat doet Stek? - Werkplan - Bij wie kunt u terecht met vragen? 2. Wet- en regelgeving - Dossierbeheer, privacybeleid en inzagerecht - Meldingsplicht

Nadere informatie

Aanmeldformulier verlenging zorg

Aanmeldformulier verlenging zorg Pagina 1 van 8 Aanmeldformulier verlenging zorg Dit formulier geldt niet voor een verlenging van huishoudelijke ondersteuning. Datum Naam BSN Geboortedatum Straatnaam, postcode, woonplaats. E-mailadres

Nadere informatie

Directe Hulp bij Huiselijk. U staat er niet alleen voor!

Directe Hulp bij Huiselijk. U staat er niet alleen voor! Directe Hulp bij Huiselijk Geweld U staat er niet alleen voor! U krijgt hulp Wat nu? U bent in contact geweest met de politie of u heeft zelf om hulp gevraagd. Daarom krijgt u nu Directe Hulp bij Huiselijk

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent?

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? In het Havenziekenhuis doen wij er alles aan om u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en

Nadere informatie

Formulier voor schriftelijke melding van (vermoedens) van huiselijk geweld en kindermishandeling

Formulier voor schriftelijke melding van (vermoedens) van huiselijk geweld en kindermishandeling Postadres Postbus 6033 2001 HA Haarlem of info@veiligthuis-ken.nl Bezoekadres Oostvest 60 2011AK Haarlem Formulier voor schriftelijke melding van (vermoedens) van huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven

De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven Uitspraak De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven Zaaknummer: ****** Datum uitspraak: 17 juli 2015 De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven

Nadere informatie

Voorafgaand aan aanmelding behandeling ernstige enkelvoudige dyslexie (EED)

Voorafgaand aan aanmelding behandeling ernstige enkelvoudige dyslexie (EED) Voorafgaand aan aanmelding behandeling (EED) Uw kind heeft al een dyslexieverklaring voor 1. Met dit aanmeldingsformulier meldt u als ouder uw kind rechtstreeks aan voor een behandeltraject voor. Dit betekent

Nadere informatie

Aanmeldformulier / Intakevragenlijst

Aanmeldformulier / Intakevragenlijst Aanmeldformulier / Intakevragenlijst Gelieve deze vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen en 1 week voor het intakegesprek te mailen naar: Datum: Gegevens Cliënt Achternaam Voorletters Roepnaam Geboortedatum

Nadere informatie

SOEST. U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! GEMEENTE

SOEST. U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! GEMEENTE SOEST U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! 1 GEMEENTE Van uw klacht of signaal kunnen wij leren! De gemeente Soest wil haar dienstverlening voortdurend verbeteren. Toch kan het gebeuren dat

Nadere informatie

Verzoek tot raadsonderzoek

Verzoek tot raadsonderzoek Pagina 1 van 5 Verzoek tot raadsonderzoek 1. Feitelijke gegevens 1.1 Gegevens van de verzoeker Datum indiening verzoek tot onderzoek: Organisatie verzoeker: Adres verzoeker: Naam verzoeker (contactpersoon):

Nadere informatie

Klachtenregeling Informatie voor patiënten

Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling De wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om goede zorg te bieden: zorg die veilig, doeltreffend,

Nadere informatie

Opvattingen over sociale controle bij opgroeien en opvoeden Juni 2014 Opgroeipanel Langedijk: resultaten 2 e peiling

Opvattingen over sociale controle bij opgroeien en opvoeden Juni 2014 Opgroeipanel Langedijk: resultaten 2 e peiling Juni 2014 Opgroeipanel Langedijk: resultaten 2 e peiling Belangrijkste uitkomsten De gemeente Langedijk wil ouders en andere opvoeders betrekken bij het jeugdbeleid van de gemeente. Om die reden is het

Nadere informatie

Uw kind gaat naar een pleeggezin

Uw kind gaat naar een pleeggezin Parlan biedt verschillende soorten hulp aan kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers of pleegouders. Onze hulp bestaat onder andere uit opvoedkundige ondersteuning en behandeling

Nadere informatie

VOORLEGGER (graag verwijderen wanneer u de vragenlijst aan de zorgvrager voorlegt of opstuurt)

VOORLEGGER (graag verwijderen wanneer u de vragenlijst aan de zorgvrager voorlegt of opstuurt) 2017 VOORLEGGER (graag verwijderen wanneer u de vragenlijst aan de zorgvrager voorlegt of opstuurt) INFO VOOR ONDERZOEKERS Let op: bij de items 11, 17 t/m 24 en 26 t/m 28 moet u de X voor elke vervolgmeting

Nadere informatie

Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Tel/fax 0521-512820 directie@clemensschool.nl. Protocol voor opvang bij ernstige incidenten. Sint Clemensschool

Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Tel/fax 0521-512820 directie@clemensschool.nl. Protocol voor opvang bij ernstige incidenten. Sint Clemensschool Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Tel/fax 0521-512820 directie@clemensschool.nl Protocol voor opvang bij ernstige incidenten Sint Clemensschool School Sint Clemensschool Bevoegd gezag Stichting Catent Bestuursnummer

Nadere informatie

Melding bij Veilig Thuis Kennemerland

Melding bij Veilig Thuis Kennemerland Melding bij Veilig Thuis Kennemerland Belangrijk: Lees voor het invullen eerst de toelichting (laatste pagina). Dit formulier bestaat uit twee onderdelen: A. Contactgegevens van melder, betrokkenen, huisarts

Nadere informatie

Aanvraag Uitkering nabestaande

Aanvraag Uitkering nabestaande Aanvraag Uitkering nabestaande Is een naaste van u na 1972 slachtoffer geworden van een opzettelijk geweldsmisdrijf in Nederland? En is deze naaste hierdoor overleden? Dan kunt u mogelijk een uitkering

Nadere informatie

PERSPECTIEFPLAN

PERSPECTIEFPLAN PERSPECTIEFPLAN Als u problemen in de opvoeding ervaart en jeugdhulp nodig heeft, is het van groot belang dat het jeugdteam goed weet welke problemen u of uw kind ervaart en waar u mee geholpen zou zijn.

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsgevoelens Voor homoseksuele en biseksuele inwoners van de gemeenten Delft, Zoetermeer, Leidschendam- Voorburg, Westland

Monitor Veiligheidsgevoelens Voor homoseksuele en biseksuele inwoners van de gemeenten Delft, Zoetermeer, Leidschendam- Voorburg, Westland Monitor Veiligheidsgevoelens Voor homoseksuele en biseksuele inwoners van de gemeenten Delft, Zoetermeer, Leidschendam- Voorburg, Westland Hartelijk dank dat u bereid bent om mee te werken aan de Monitor

Nadere informatie

Onderzoek onder verpleeghuisbewoners: De miljoenen van Van Rijn

Onderzoek onder verpleeghuisbewoners: De miljoenen van Van Rijn Onderzoek onder verpleeghuisbewoners: De miljoenen van Van Rijn Staatssecretaris Van Rijn heeft voor de komende jaren landelijk miljoenen euro s vrijgemaakt om het leven in verpleeghuizen aangenamer te

Nadere informatie

VRAGENLIJSTEN GEZIN & OPVOEDING

VRAGENLIJSTEN GEZIN & OPVOEDING VG&O 0-3 VRAGENLIJSTEN GEZIN & OPVOEDING VERSIE VOOR PLEEGOUDERS VAN JEUGDIGEN VAN 0 T/M 3 JAAR NAAM JEUGDIGE: GEBOORTEDATUM: GESLACHT: INVULDATUM: MEETMOMENT: DEZE VRAGENLIJST IS INGEVULD DOOR: MAN PLEEGMOEDER

Nadere informatie

MELDCODE HUISHOUDELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING

MELDCODE HUISHOUDELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING MELDCODE HUISHOUDELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING Inhoud Inhoud... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Voorwoord... 2 Enkele begrippen... 3 Stappenplan bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling...

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING DEELNEMER AAN PROGRAMMA S JES RIJNLAND

PRIVACYVERKLARING DEELNEMER AAN PROGRAMMA S JES RIJNLAND PRIVACYVERKLARING DEELNEMER AAN PROGRAMMA S JES RIJNLAND De uitvoering van de programma s van Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland (hierna voor het gemak wij of ons ) is niet mogelijk zonder het gebruiken

Nadere informatie

Een aanvraag voor een evenementenvergunning waarvoor ook een omgevingsvergunning nodig is, moet 26 weken van te voren ingediend zijn.

Een aanvraag voor een evenementenvergunning waarvoor ook een omgevingsvergunning nodig is, moet 26 weken van te voren ingediend zijn. Vergunning of melding Voor kleine activiteiten van maximaal 1 dag doet u een melding. Voor evenementen (meer dan 100 deelnemers of langer dan 1 dag) moet u een vergunning vragen. Door de antwoorden die

Nadere informatie

De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven

De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven Uitspraak De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven Zaaknummer: xxxxxx Datum uitspraak: 9 januari 2015 De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven

Nadere informatie

Hospital ABCD studie Pinnummer: P 3. 3 maanden na ontslag (telefonisch)

Hospital ABCD studie Pinnummer: P 3. 3 maanden na ontslag (telefonisch) P 3 3 maanden na ontslag (telefonisch) 1 Uw ervaringen zijn waardevol In dit interview gaan we het hebben over uw dagelijkse bezigheden en hoe u zich voelt. Uw ervaringen zijn waardevol en zullen worden

Nadere informatie

Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen. Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut. www.huiselijkgeweldhollandsmidden.

Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen. Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut. www.huiselijkgeweldhollandsmidden. Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut www.huiselijkgeweldhollandsmidden.nl Huiselijk geweld stopt nooit vanzelf Misschien wil je

Nadere informatie

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling WAT? Dit plan beschrijft de stappen die een lokale groep kan zetten bij een vermoeden, onthulling of vaststelling van seksueel (grensoverschrijdend) gedrag of seksueel misbruik t.a.v. de leden. Het is

Nadere informatie

Permanente commissie Leerlingenzorg Samenwerkingsverband Etten-Leur/Zundert Postbus AH ETTEN-LEUR telefoon fax

Permanente commissie Leerlingenzorg Samenwerkingsverband Etten-Leur/Zundert Postbus AH ETTEN-LEUR telefoon fax Permanente commissie Leerlingenzorg Samenwerkingsverband Etten-Leur/Zundert 44.07 Postbus 334 4870 AH ETTEN-LEUR telefoon 076-5030732 fax 076-5010905 Aanmeldingsformulier ouders Verzoek om een beschikking

Nadere informatie

Klacht(en) afhandeling

Klacht(en) afhandeling 01-01-2015 Klachtenregeling versie: 01 Pagina 1 van 5 Klacht(en) afhandeling De Nieuwe Zorg 01-01-2015 Klachtenregeling versie: 01 Pagina 2 van 5 Algemeen Alle medewerkers van De Nieuwe Zorg doen hun best

Nadere informatie

Anamneseformulier versie Archipel Scholen

Anamneseformulier versie Archipel Scholen ANAMNESEFORMULIER ARCHIPEL SCHOLEN Anamneseformulier versie 2018.06 - Archipel Scholen ANAMNESEFORMULIER ingevuld door datum - -20 AANVULLENDE GEGEVENS BIJ INSCHRIJFFORMULIER VAN Naam Geboortedatum Het

Nadere informatie

Uw kind gaat naar een pleeggezin. Pleegzorg Parlan

Uw kind gaat naar een pleeggezin. Pleegzorg Parlan Uw kind gaat naar een pleeggezin Pleegzorg Parlan Voor u en uw zoon of dochter is een plaatsing in een pleeggezin een ingrijpende gebeurtenis. U zit waarschijnlijk vol met vragen en gevoelens en uw kind

Nadere informatie

Uw rechten en plichten

Uw rechten en plichten 2014 OCK het Spalier 04.14 Ouders Uw rechten en plichten Centraal bureau Middenduinerweg 44 Postbus 581 2070 AN Santpoort-Noord T 023 520 25 00 F 023 538 77 60 info@ockhetspalier.nl www.ockhetspalier.nl

Nadere informatie

Rechten en plichten. Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers

Rechten en plichten. Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers Rechten en plichten Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers Wat zijn mijn rechten en plichten? Deze brochure geeft informatie over uw rechten en plichten als cliënt en over die van De Jeugd- & Gezinsbeschermers.

Nadere informatie

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling Geleding Besproken Besluitvorming Directeuren en GMR Jan-mrt 2011 April 2011 Directeuren en GMR Evaluatie mei 2012 Directeuren Evaluatie en update MO 5-3-2013 DB 26 maart 2013 Directeuren Evaluatie DB

Nadere informatie

MELD DIT! EEN ZORG, ONTEVREDEN GEVOEL OF KLACHT? U SIGNALEERT ONGEWENST GEDRAG? U HEEFT EEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND?

MELD DIT! EEN ZORG, ONTEVREDEN GEVOEL OF KLACHT? U SIGNALEERT ONGEWENST GEDRAG? U HEEFT EEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND? EEN ZORG, ONTEVREDEN GEVOEL OF KLACHT? U SIGNALEERT ONGEWENST GEDRAG? U HEEFT EEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND? MELD DIT! Informatiefolder over: Hoe te handelen? Bij wie kunt u terecht? Welke regelingen

Nadere informatie

Als u niet tevreden bent

Als u niet tevreden bent Als u niet tevreden bent Het vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers tevreden zijn. Daarom streven onze medewerkers ernaar om u tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen, te

Nadere informatie

OPVANG LEERLINGEN BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE

OPVANG LEERLINGEN BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE OPVANG LEERLINGEN BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE Apeldoorn, 1 december 2006 Auteur M.H. Luikinga Afdeling Personeel & Organisatie December 2006 INHOUD blz. 1 Inleiding...

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis

Vragenlijst. Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis Vragenlijst Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis Voor u ligt de vragenlijst Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis. Deze vragenlijst wordt u aangeboden door [instantie].

Nadere informatie

De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven

De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven Uitspraak De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven Zaaknummer: xxxxxx Datum uitspraak: 9 januari 2015 De civiele kamer van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven

Nadere informatie

aanspreekbaar voor problemen binnen en eventueel buiten de vereniging die te maken hebben met ongewenst gedrag;

aanspreekbaar voor problemen binnen en eventueel buiten de vereniging die te maken hebben met ongewenst gedrag; Reglement Vertrouwenspersoon Het bestuur van korfbalvereniging Klimop Kekerdom Leuth (hierna te noemen: de vereniging) wijst minimaal één persoon aan die de functie van Vertrouwenspersoon voor de vereniging

Nadere informatie

Intakeformulier Specifiek VMBO Breda

Intakeformulier Specifiek VMBO Breda Intakeformulier Specifiek VMBO Breda Deel 1. Informatie over het aangemelde kind en het gezin Graag invullen/aankruisen wat van toepassing is. Indien een vraag niet van toepassing is, kunt u n.v.t. opschrijven.

Nadere informatie

Tabel A: Wat is uw geslacht?

Tabel A: Wat is uw geslacht? Opmerking vooraf: het tabellenboek begint met een aantal alfabetisch genummerde tabellen die betrekking hebben op achtergrondvariabelen. Hierna volgen met cijfers genummerde tabellen. De nummering van

Nadere informatie

Seksueel misbruik in een jeugdzorginstelling of pleeggezin

Seksueel misbruik in een jeugdzorginstelling of pleeggezin Seksueel misbruik in een jeugdzorginstelling of pleeggezin Hulp bij het indienen van een aanvraag voor de financiële regelingen van de overheid en jeugdzorginstellingen. Bent u slachtoffer van seksueel

Nadere informatie

Meldformulier jeugdbeschermingsplein

Meldformulier jeugdbeschermingsplein Meldformulier jeugdbeschermingsplein Invullen en inleveren De melding digitaal invullen en als PDF-bijlage mailen naar: jeugdbeschermingsplein@rotterdam.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met (010)

Nadere informatie

Vragenlijst Gelijke behandeling

Vragenlijst Gelijke behandeling Vragenlijst Gelijke behandeling Inleiding Iedereen in Nederland moet in gelijke gevallen gelijk behandeld worden. Toch komen sommige mensen minder gemakkelijk aan een baan, worden beledigd of uitgescholden

Nadere informatie

Vragenlijst lees- en spellingvaardigheid Ouders / Verzorgers

Vragenlijst lees- en spellingvaardigheid Ouders / Verzorgers Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Vragenlijst lees- en spellingvaardigheid Ouders / Verzorgers Let op: voor het digitaal invullen van dit formulier heeft u de meest recente versie van Adobe Acrobat

Nadere informatie

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10 AANMELDING VOOR DE ADOPTIE VAN EEN KIND VAN DE FAMILIE UIT HET BUITENLAND Met dit formulier start je de adoptieprocedure voor een kind van je familie dat in het buitenland verblijft. In te vullen door

Nadere informatie

Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers

Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk, Tel 0497-574914 e-mail: info@bsderegenboogbergeijk.nl Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Advie zen en Meldingen over Kindermishandeling in 2003

Advie zen en Meldingen over Kindermishandeling in 2003 Advie zen en Meldingen over Kindermishandeling in 23 Registratiegegevens van de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling Iedereen die zich zorgen maakt over een kind in zijn of haar omgeving kan contact

Nadere informatie

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling Versie februari 2012 Je huilde Logisch, je was nog zo klein En wat kon je anders Wanneer er niemand voor je kon zijn? Ik heb het geprobeerd Maar ik was

Nadere informatie

Aanmeldformulier bij- en nascholing meldcode

Aanmeldformulier bij- en nascholing meldcode Aanmeldformulier bij- en nascholing meldcode Welkom Welkom bij het aanmeldformulier voor bij- en nascholing. Met het aanmeldformulier kunt u uw scholingsaanbod aanmelden voor opname in de Databank bijen

Nadere informatie

Heeft u familie of een partner die ingeschreven staat bij huisartspraktijk Oosterhout? O Ja, naam+ geboortedatum:

Heeft u familie of een partner die ingeschreven staat bij huisartspraktijk Oosterhout? O Ja, naam+ geboortedatum: INSCHRIJFFORMULIER Met dit formulier kunt u zich inschrijven in onze praktijk. Achternaam: Meisjes-/geboortenaam: Roepnaam: Voorletters: Geboortedatum: Geslacht: man/vrouw/anders, Straat en huisnummer:

Nadere informatie

Begeleidende brief bij het inschrijfformulier

Begeleidende brief bij het inschrijfformulier Basisschool De Beekgraaf De Beekgraaf 60 5388 CV Nistelrode T 0412-617356 E info@beekgraaf.nl I www.beekgraaf.nl Begeleidende brief bij het inschrijfformulier Geachte ouders / verzorgers, U wordt vriendelijk

Nadere informatie

Zeeland In Beweging Challenge aanmeldformulieren

Zeeland In Beweging Challenge aanmeldformulieren Zeeland In Beweging Challenge 2017 aanmeldformulieren Geachte heer/mevrouw, Fijn dat we u hebben mogen begroeten op deze informatieavond! Een nieuw initiatief van ons gezondheidscentrum voor mensen met

Nadere informatie

Vragenlijsten. Instructies: De volgende 11 vragen gaan over uw standpunten t.a.v. uw algemene gezondheid.

Vragenlijsten. Instructies: De volgende 11 vragen gaan over uw standpunten t.a.v. uw algemene gezondheid. Vragenlijsten VIPER-nummer: Geboortedatum: d d m m m j j j j Datum van vandaag: d d m m j j j j Postcode: (alleen cijfers) Geslacht: Vrouw/Man Instructies: De volgende 11 vragen gaan over uw standpunten

Nadere informatie

Hospital ABCD studie Pinnummer: P 2. 2 maanden na ontslag (telefonisch)

Hospital ABCD studie Pinnummer: P 2. 2 maanden na ontslag (telefonisch) P 2 2 maanden na ontslag (telefonisch) 1 Uw ervaringen zijn waardevol In dit interview gaan we het hebben over uw dagelijkse bezigheden en hoe u zich voelt. Uw ervaringen zijn waardevol en zullen worden

Nadere informatie

voor OUDERS Formulier doelstellingen Gedrag van mijn kind Ik wil graag dat mijn kind: Datum: Dit formulier is ingevuld door: Adres: Postcode: Tel:

voor OUDERS Formulier doelstellingen Gedrag van mijn kind Ik wil graag dat mijn kind: Datum: Dit formulier is ingevuld door: Adres: Postcode: Tel: Gedrag van mijn kind Ik wil graag dat mijn kind: Datum: Dit formulier is ingevuld door: : Postcode: Tel: beter om kan gaan met leeftijdsgenoten sociaal vaardiger wordt beter zijn/haar vrije tijd kan invullen

Nadere informatie

Aanvrager. Formulierversie 2013.01. Burgerservicenummer. Vrouw Niet bekend. Voorletters. Voorvoegsels. Achternaam. Postcode

Aanvrager. Formulierversie 2013.01. Burgerservicenummer. Vrouw Niet bekend. Voorletters. Voorvoegsels. Achternaam. Postcode Dit formulier is speciaal aangepast voor sloopwerkzaamheden die door particulieren zelf gedaan mogen worden. Niet te gebruiken voor andere situaties of in andere gemeenten dan Gemeente Westland Aanvrager

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagementsysteem

Kwaliteitsmanagementsysteem Kwaliteitsmanagementsysteem Documentnaam: Klachtenbeleid (voorgenomen besluit) Datum: 09-12-2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave 1. Betreft... 2 2. Verantwoordelijkheden en bevoegdheden... 2 3. Verwijzingen

Nadere informatie

PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN

PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN WAT JE MOET WETEN OVER PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN cliëntinformatie PRIVACY & DOSSIERVOERING XONAR vindt het belangrijk dat er uiterst zorgvuldig omgegaan wordt met persoonlijke gegevens. Daarom

Nadere informatie

Welkom bij Stek Jeugdhulp

Welkom bij Stek Jeugdhulp Welkom bij Stek Jeugdhulp Algemene informatie Ambulante hulpverlening Inhoudsopgave 1. Inleiding - Wat doet Stek? - Werkplan - Bij wie kunt u terecht met vragen? 2. Wet- en regelgeving - Dossierbeheer,

Nadere informatie

Voorwaarden en Vervolg

Voorwaarden en Vervolg Voorwaarden en Vervolg Samen werken aan veiligheid Advies- en Meldpunt huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling Iemand uit uw omgeving maakt zich ernstig zorgen over u, uw partner of

Nadere informatie

Basisschool de Bukehof, Oudenbosch

Basisschool de Bukehof, Oudenbosch Basisschool de Bukehof, Oudenbosch 2015-2016 0 Het bevoegd gezag van basisschool de Bukehof Overwegende dat de school verantwoordelijk is voor een goede kwaliteit van de dienstverlening aan haar leerlingen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier nieuwe leerling Gegevens leerling

Aanmeldingsformulier nieuwe leerling Gegevens leerling Aanmeldingsformulier nieuwe leerling Gegevens leerling Achternaam Sofinr./BSN Voornamen (voluit) Roepnaam Adres (waar leerling is ingeschreven) Postcode en woonplaats Godsdienst 1e nationaliteit 2e nationaliteit

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF VOOR PATIËNTEN Onderzoek ALS Naasten support

INFORMATIEBRIEF VOOR PATIËNTEN Onderzoek ALS Naasten support INFORMATIEBRIEF VOOR PATIËNTEN Onderzoek ALS Naasten support Beste meneer, mevrouw, Wij hebben uw partner gevraagd om mee te doen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek naar een ondersteuningsprogramma

Nadere informatie

Uw zoon/dochter wordt verwacht bij het intakegesprek (ook) aanwezig te zijn.

Uw zoon/dochter wordt verwacht bij het intakegesprek (ook) aanwezig te zijn. AANMELDVRAGENLIJST KINDEREN/JONGEREN GEDRAG PERSOONSGEGEVENS Naam : Geboortedatum : Adres : Postcode & woonplaats : Hier graag een pasfoto van uw zoon/dochter plakken. BSN : Identificatienummer ID of paspoort

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Deventer

Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Deventer TLV-COMMISSIE Aanvraagformulier voor basisscholen die een leerling willen aanmelden voor bespreking in de TLV-commissie. Naam leerling Voornamen (voluit) BSN School Aangevraagd door Functie Procedure:

Nadere informatie

Klachtenregeling. Informatie voor patiënten

Klachtenregeling. Informatie voor patiënten Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling In ons ziekenhuis besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van de zorg. Toch kan het gebeuren dat u niet helemaal tevreden bent. Want al doen

Nadere informatie

14. Samenvatting commissiegesprekken

14. Samenvatting commissiegesprekken 14. Samenvatting commissiegesprekken Samenvatting commissiegesprekken Van 7 maart 2011 tot en met 22 maart 2012 heeft de commissie veertig persoonlijke gesprekken gevoerd met melders om een beter beeld

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER OUDERS/VERZORGERS ONDERZOEK EN BEHANDELING

AANMELDFORMULIER OUDERS/VERZORGERS ONDERZOEK EN BEHANDELING Edux Onderwijspartners bv Tolweg 11 4851 SJ Ulvenhout Postbus 75 4850 AB Ulvenhout AANMELDFORMULIER OUDERS/VERZORGERS ONDERZOEK EN BEHANDELING Personalia van het kind Achternaam : Roepnaam : Geboortedatum

Nadere informatie

Wat te doen bij een klacht? Stichting ICBO Uithoorn

Wat te doen bij een klacht? Stichting ICBO Uithoorn Wat te doen bij een klacht? Stichting ICBO Uithoorn 1 Wat te doen bij een klacht? Soms vinden op school gebeurtenissen plaats waar ouders, leerlingen of personeelsleden het niet mee eens zijn, of zelfs

Nadere informatie

Postadres voor het aanmeldingsformulier: obs Kloosterveen, de Boomgaard 5, 9408 JA Assen Telefoon: ,

Postadres voor het aanmeldingsformulier: obs Kloosterveen, de Boomgaard 5, 9408 JA Assen Telefoon: , Aanmeldingsformulier Met dit formulier meldt u uw kind aan bij één van de scholen van Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Procedure: 1. U vult het aanmeldingsformulier volledig in en stuurt dit naar de betreffende

Nadere informatie

Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten

Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten 00 Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten SJG Weert vindt het belangrijk dat bezoekers en patiënten tevreden zijn. Daarom doen onze medewerkers hun best om u tijdens uw bezoek en/of verblijf

Nadere informatie

Pleegoudersupport Zeeland

Pleegoudersupport Zeeland Basislijst De Basislijst is gemaakt door een groep pleegouders. In deze lijst staat beschreven wat pleegouders willen weten bij aanvang van een plaatsing om een zo soepel mogelijke samenwerking met ouders,

Nadere informatie

stappen 1 t/ m 6 = het voortraject; klager kan op grond van artikel 14 WPO te allen tijde besluiten direct over te gaan naar stap 7

stappen 1 t/ m 6 = het voortraject; klager kan op grond van artikel 14 WPO te allen tijde besluiten direct over te gaan naar stap 7 Klachtenregeling juni 2009 Overal waar mensen samenwerken kan iets fout lopen, zo ook op school. Degenen die zich het slachtoffer voelen, kunnen dat als een klacht beschouwen. Veruit de meeste klachten

Nadere informatie

Intake formulier. Algemene persoonsgegevens. Datum aanmelding. Intakeformulier ingevuld door. Achternaam. Voornamen. Roepnaam. Straat en huisnummer

Intake formulier. Algemene persoonsgegevens. Datum aanmelding. Intakeformulier ingevuld door. Achternaam. Voornamen. Roepnaam. Straat en huisnummer 3. Pedagogisch beleid 1.2.7.7. Intake formulier Pagina 1 van 13 Intake formulier Datum aanmelding Intakeformulier ingevuld door Algemene persoonsgegevens Achternaam Voornamen Roepnaam Straat en huisnummer

Nadere informatie

STICHTING SCHOLENGROEP PRIMATO

STICHTING SCHOLENGROEP PRIMATO STICHTING SCHOLENGROEP PRIMATO OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS HENGELO OV. PROTOCOL AGRESSIE EN GEWELD (TUSSEN OUDERS EN SCHOOL) Indien er sprake is van een calamiteit in de zin van geweld op school kan het

Nadere informatie

Aanmelding psychodiagnostisch onderzoek

Aanmelding psychodiagnostisch onderzoek Aanmelding psychodiagnostisch onderzoek wanneer u een leerling wilt aanmelden voor een psychodiagnostisch onderzoek kunt u bijgevoegde documenten invullen: schoolgegevens groeidocument invoegen basisgegevens

Nadere informatie

Vragenlijst mantelzorg

Vragenlijst mantelzorg Vragenlijst mantelzorg Aanwijzingen bij de vragenlijst Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer twintig minuten Als u leest uw naaste, dan gaat de vraag over de persoon voor wie u mantelzorger bent.

Nadere informatie

Registratie Advies- en Steunpunt Huiselijk geweld/ versie 280206

Registratie Advies- en Steunpunt Huiselijk geweld/ versie 280206 1 Registratie Advies- en Steunpunt Huiselijk geweld/ versie 280206 Datum contact Herhaald contact? O J O N Wijze contact: O Telefonisch, direct contact O Teruggebeld (volgens afspraak) O E-mail O Melding

Nadere informatie

Het bericht van overlijden komt op school binnen op:. Via:...

Het bericht van overlijden komt op school binnen op:. Via:... Protocol verdriet en rouw op de basisschool. Het bericht komt binnen. Het bericht van overlijden komt op school binnen op:. Via:... De ontvanger zorgt voor: De opvang voor degene die het meldt. De overdracht

Nadere informatie

Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld

Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld Basisschool De Octopus Schoolpad 6-8 1111 CS Diemen Telefoon 020 6904133 www.obs-de-octopus.nl E-mail: info@obs-de-octopus.nl Inleiding: Kinderen en jongeren

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

(naam/plaats school) Achternaam : Roepnaam : Geboortedatum: :. Nationaliteit : Adres (straat/nr) :. Postcode:. Telefoonnummer : Telefoonnummer 2:.

(naam/plaats school) Achternaam : Roepnaam : Geboortedatum: :. Nationaliteit : Adres (straat/nr) :. Postcode:. Telefoonnummer : Telefoonnummer 2:. Stichting penbaar nderwijs Kampen Noordweg 87 8262 BP Kampen Tel: (038) 333 22 43 www.ookkampen.nl Dit aanmeldformulier is opgesteld ten behoeve van de zorgvuldige aanmelding van uw kind bij één van de

Nadere informatie

PROMs vragenlijst Heup

PROMs vragenlijst Heup PROMs vragenlijst Heup Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Patiënt beschrijving (in te vullen door arts/secretariaat) LROI ziekenhuisnummer LROI patiëntnummer Patiëntkenmerken Wat is uw patiëntnummer?

Nadere informatie

Aan het eind kan je invullen wat je hulpvraag is: welke knelpunten zijn er?

Aan het eind kan je invullen wat je hulpvraag is: welke knelpunten zijn er? Aanmeldingsformulier voor jongeren vanaf 16 jaar. A. VRAGENLIJST "ONTWIKKELINGS- EN SCHOOLGESCHIEDENIS". Dit formulier is een hulpmiddel om achtergrondinformatie te verzamelen. Mogelijk kunnen je ouders

Nadere informatie

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN Bladzijde 5 Waarom dit boekje? Lees de tekst goed. Beantwoord dan de onderstaande vragen. 1 Waar gaat het boekje over?... 2 Door wie kun je op het

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor ouders/verzorgers

Aanmeldingsformulier ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor ouders/verzorgers Aanmeldingsformulier ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor ouders/verzorgers Datum invullen Gegevens ouder/verzorger/voogd* Achternaam Voorletters Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Klacht helpt verbeteren... 3 Een klacht indienen... 4 Van klachten willen we leren... 6 Klachtencommissie van DOCK... 7 Overige belangrijke

Klacht helpt verbeteren... 3 Een klacht indienen... 4 Van klachten willen we leren... 6 Klachtencommissie van DOCK... 7 Overige belangrijke Klacht helpt verbeteren... 3 Een klacht indienen... 4 Van klachten willen we leren... 6 Klachtencommissie van DOCK... 7 Overige belangrijke informatie... 8 Begripsomschrijvingen... 9 2 De medewerkers van

Nadere informatie

Ervaringsonderzoek cliënten 2018

Ervaringsonderzoek cliënten 2018 Ervaringsonderzoek cliënten 2018 Toestemmingsformulier BrabantZorg wil graag weten wat uw ervaringen zijn met onze medewerkers. Ook vinden wij het belangrijk om te weten wat u van de kwaliteit van de ondersteuning

Nadere informatie