Informatie aanschaf ipad schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie aanschaf ipad schooljaar 2014-2015"

Transcriptie

1 Informatie aanschaf ipad schooljaar Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar zal uw kind dus in het bezit moeten zijn van een ipad. Dit schooljaar zijn er onderhandelingen met distributeurs geweest om voor u, als ouders/verzorgers, de aanschaf zo voordelig mogelijk te maken. Dit heeft geresulteerd in afspraken met twee leveranciers. Het staat u vanzelfsprekend vrij om elders een ipad aan te schaffen of een reeds gekochte ipad te laten gebruiken. We hebben afspraken gemaakt met: Het i-centre De Fa. Switch Aangezien de betreffende organisaties er zeker van willen zijn dat de korting gegeven wordt aan leerlingen van het Bonhoeffercollege hebben ze op hun site een speciale inlogprocedure voor leerlingen van onze school gegenereerd. Bestellen is mogelijk vanaf 3 juni. Welke ipad? In principe werkt elk type ipad op onze schoolomgeving. De ipad 1 is echter minder geschikt, omdat het besturingssysteem van dit type niet meer te updaten is. Hierdoor kunnen sommige apps niet meer gedownload of ge-update worden. Het zou zo maar kunnen zijn dat Apple besluit ook de ipad 2 en wellicht de ipad 3 e generatie uit te sluiten vanaf de volgende grote update. Dit is ook iets om rekening mee te houden. De ipad mini is ook geschikt maar raden wij niet aan vanwege het kleinere formaat beeldscherm. De veiligste keuze voor een ipad is dan dus de ipad 4 (met retina display en qua prijsstelling nu de vervanger van de ipad 2) en de nieuwste ipad, de ipad air. Voor alle ipads geldt dat de simpelste uitvoering (16GB met WiFi) ruim voldoende is voor het gebruik op school. Waarom nog steeds de ipad? De ipad heeft de afgelopen jaren bewezen één van de betrouwbaarste tablets te zijn. Er zijn weinig storingen, de batterij gaat lang mee en het gebruikersgemak is prima. Daarnaast ontwikkelt Apple van oudsher veel voor het onderwijs en dat doen ze nu met name voor de ipad. Zo heeft Apple nu een speciale App itunesu ontwikkeld voor het maken van lessenseries en kunnen docenten hun eigen interactieve boeken maken via ibooks Author. Apple zorgt voor goede scholingen en trainingen. De Windows en Androïd platforms blijven zich voornamelijk richten op de privé en zakelijke markt. Daarom heeft de itunes markt ook ruim onderwijskundige Apps, waarvan de meeste gratis zijn. Veel Apps hebben de optie om de gemaakte content in een andere App te importeren. Dit zijn belangrijke redenen waarom wij ook komend schooljaar weer kiezen voor een ipad als hulpmiddel in ons onderwijs.

2 Bestellen ipad 1. Via Studywise van de fa. Switch (zie ook bijgevoegde flyer): a. Ga naar b. Maak een account aan via de optie inloggen/aanmelden (rechts boven); De account kan ook aangemaakt worden na de bestelling. U bent vrij om dit meteen bij binnenkomst te doen of pas op het moment dat besteld is. Bij laatstgenoemde optie kun U ook vanuit het winkelmandje inloggen. 2. Via het i-centre (zie ook bijgevoegde flyer): a. Ga naar de informatiepagina b. Hier kunt u inloggen met de code bonhoeffer2014 (als gebruikersnaam en wachtwoord ). Graag vragen wij u zorgvuldig met deze code om te gaan, omdat deze alleen bestemd is voor ouders/leerlingen van het Bonhoeffercollege Castricum. Wij verzoeken u deze code dan ook niet te verstrekken aan derden. Alle informatie zal binnenkort ook te lezen zijn via de website van de school: BETALEN ipad Wanneer u via de bestelsites van de hierboven vermelde bedrijven tot aanschaf overgaat, zal uw betaling direct via ideal plaatsvinden. Wanneer uw financiële situatie de aanschaf van een ipad niet (geheel) mogelijk maakt, kunt u eventueel gebruik maken van een van onderstaande mogelijkheden: Gespreid betalen U kunt bij de aanbieders kiezen voor een gespreid betalen optie. U kunt dit regelen via de webshops van deze aanbieders. Als school biedt het Bonhoeffercollege de mogelijkheid om de Apple ipad 4 Retina 16 GB taan te schaffen via een gespreide betaling van 4 termijnen van 95,00. Mocht u gebruik willen maken van deze optie dan kunt u dit tot vrijdag 20 juni 2014 doorgeven aan de heer Ron Hof via ict@bonhoeffer.nl. Regeling gemeente Casticum Voor minder draagkrachtige ouders/verzorgers biedt de gemeente Castricum de mogelijkheid van een financiële bijdrage voor aanschaf van leermiddelen, Mocht u hiervan gebruik willen maken dan kunt u, via de gemeente, een aanvraag voor een tegemoetkoming indienen. De kosten die de gemeente kan vergoeden: Aanschaf van leermiddelen en schoolreisjes voor kinderen op het voortgezet onderwijs. 150,-- per kind per jaar. Kosten hoeven niet aangetoond te worden. Het volgende criterium is hierbij van toepassing: Het inkomen mag niet meer zijn dan 110% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm. Contactgegevens: Gemeente Castricum Postbus 1301, 1900 BH Castricum Bezoekadres: Raadhuisplein 1 te Castricum Telefoon: (geen netnummer nodig)

3 Noodfonds/Leenregeling Mocht u financieel niet in staat zijn een tablet voor uw kind aan te schaffen dan kunt u een beroep doen op het Noodfonds of de Leenregeling van het Bonhoeffercollege. Een verzoek hiervoor dient u vóór vrijdag 20 juni 2014 kenbaar te maken bij de heer Ron Hof via ict@bonhoeffer.nl.

4 AANBEVOLEN extra s Bescherming Om er voor te zorgen dat de ipad optimaal beschermd is (ook tegen vallen) bevelen wij een extra stevige beschermhoes aan. Een goede optie is een Gumdrop ipad cover met geïntegreerde screenprotector of de IPAD Case Multi IPAD2/3/4 te bestellen via Verzekering en garantie Een eventuele verzekering en uitgebreide garantie is af te sluiten via de verkoper. Deze verzekering kunt u gelijk afsluiten bij de aankoop via de webshop. In een aantal gevallen is een schade die aan een Apple Device is opgelopen te declareren bij uw inboedelverzekering. Bij veel inboedelverzekeringen is het tegenwoordig mogelijk een extra aanvulling op je verzekering af te sluiten. Voor meer informatie hierover raden wij u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar. Mocht er tijdens een reparatie geen vervangend exemplaar door de verzekeraar of reparateur worden verstrekt, dan kunt u voor de duur van de reparatie (maximaal 2 weken) een vervangend exemplaar van school lenen. Back-up Het is verstandig om regelmatig een volledige back-up van de ipad te maken. Dit kunt u gratis doen via het programma itunes dat op elke PC of laptop te installeren is ( Tevens raden wij uw zoon/dochter aan om dagelijks een back-up van de belangrijkste zaken op de ipad ( , Contacten, Agenda, Herinneringen en notities) in de icloud te maken. Deze is te vinden bij instellingen via het icoontje icloud. Van Apple krijgt u gratis 5 GB opslagruimte in de icloud. Deze opslagruimte kunt u eventueel (tegen betaling) uitbreiden, zodat u via de icloud ook een volledige backup van de ipad kunt maken. Vragen? Mocht u na het lezen van alle informatie nog met vragen zitten, dan kunt u een mail sturen aan de heer Ron Hof, hoofd ICT, via: ict@bonhoeffer.nl. Uiteraard is het ook mogelijk een persoonlijk gesprek aan te vragen. Mailt u dan ook even naar boven genoemd adres met vermelding van uw telefoonnummer. De heer Hof zal dan, via mail of telefonisch, contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

5 BIJLAGE Korte gebruikersinstallatie ipad Bonhoeffercollege Voor het gebruik van de ipad heb je het volgende nodig: Een Apple ID. Deze is noodzakelijk voor enkele voorzieningen zoals icloud, de App Store en itunes Store en ook voor online-aankopen. Een Apple ID is een adres dat je gebruikt als identificatie voor een Apple account. Mocht je nog geen Apple ID hebben, dan maak je er een aan tijdens de eerste installatie of via internet ( met een adres (en wachtwoord) van jouw keuze. Een internetverbinding (breedband wordt aanbevolen) Om de ipad met je computer te gebruiken, heb je het volgende nodig: Een Mac of pc met een USB 2.0-poort en een van de volgende besturingssystemen: Mac OS X versie of hoger; Windows 8,, Windows 7 of Windows Vistar. itunes de meest recente versie (gratis downloaden vanaf De ipad configureren Om de ipad te configureren, schakel je het apparaat in en volg je de configuratie-assistent. Deze assistent leidt je door middel van schermaanwijzingen door alle stappen van de configuratieprocedure, zoals verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk, inloggen met een gratis Apple ID of een Apple ID aanmaken, icloud configureren en aanbevolen voorzieningen inschakelen, zoals 'Locatievoorzieningen' en 'Zoek mijn ipad'. Als de ipad geconfigureerd is, moet je in ieder geval de app VMWare Horizon View Client installeren. Via deze app kan namelijk verbinding gemaakt worden met de virtuele omgeving van school. Dit doe je als volgt: Klik op het App Store icoontje. Klik onderaan op Categorieën Typ dan bovenin het zoekvenster vmware. Je krijgt nu bij gevonden de app VMWare Horizon View Client. Klik hier op. Je komt nu in het informatiescherm van deze app. Klik op GRATIS daarna op INSTALLEER APP. Dan kom je in een inlogschermpje voor je AppleID (die heb je aangemaakt bij installeren of je hebt een bestaand account gebruikt). De app wordt nu geïnstalleerd. Als de app geïnstalleerd is, ga je het serveradres van het Bonhoeffercollege invoeren: o Klik op Add View Connection Server o Er komt nu een klein schermpje in beeld. Typ hierin het serveradres: desktop.bonhoeffer.nl. o Klik bij het volgende pop up schermpje op Continue o Er komt nu een inlogscherm waar je met je gebruikersnaam en wachtwoord van school in kunt loggen. Hoe je verder werkt, heb je op school al geleerd. Om op school verbinding te maken met het draadloos netwerk kies je de app Instellingen Klaar! Klik daarna links bovenin op WI-FI Kies vervolgens in de rij aan de rechterkant BC-WIFI. Je krijgt nu een schermpje waarin een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd. Je gebruikersnaam en wachtwoord zijn die waarmee je inlogt op je schoolaccount. Dit hoef je maar één keer te doen, je ipad onthoudt de gegevens van het draadloos netwerk. Daarna komt nog een melding of je zeker weet dat je deze verbinding wilt gebruiken. Ga hiermee akkoord! Vragen? Mail: ict@bonhoeffer.nl

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar 2013-2014 zal uw kind dus

Nadere informatie

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar 2013-2014 zal uw kind dus

Nadere informatie

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren:

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren: Handleiding ipad U dient het volgende uit te voeren: 1. Uit de verpakking halen van de ipad 2. Uit de verpakking halen van de Griffin Survivor beschermhoes 3. De ipad in de Griffin Survivor beschermhoes

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad:

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad: Handleiding ipad uit de doos Knoppen op de ipad: 1 Op het moment dat je de ipad inschakelt, is dit het eerste scherm wat je ziet. Schuif de pijl onderin het beeld naar rechts om te beginnen 2 Vervolgens

Nadere informatie

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 17 juni 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 17 juni 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar Rotterdam, 17 juni 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar kunt u via VanDijk.nl de leermiddelen voor komend jaar bestellen.

Nadere informatie

Een Apple ID aanmaken op een pc/laptop zonder creditcard of cadeaubon Volg onderstaande stappen zorgvuldig!

Een Apple ID aanmaken op een pc/laptop zonder creditcard of cadeaubon Volg onderstaande stappen zorgvuldig! Beste leerling, In de eerste week van het schooljaar ontvang je je ipad. Om je ipad te kunnen gebruiken heb je een Apple ID nodig. De instructie voor het aanmaken vind je hieronder. Dringend advies: maak

Nadere informatie

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 1 juli 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 1 juli 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar Rotterdam, 1 juli 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar kunt u via VanDijk.nl de leermiddelen voor komend jaar bestellen.

Nadere informatie

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren.

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren. 1. Selecteer: Instellingen > Email, contacten, agenda s. 2. Kies: Voeg account toe > Microsoft Exchange. Schoolmail-account toevoegen De App Instellingen staat standaard op de ipad en is een van de meest

Nadere informatie

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie. Wat is icloud?

Hoofdstuk 1. Introductie. Wat is icloud? Hoofdstuk 1 Introductie Wat is icloud? HOOFDSTUK 1 INTRODUCTIE De kans dat je niet alleen een iphone hebt, maar bijvoorbeeld ook een ipad en een computer is groot. En daarbij ontstaat meteen de centrale

Nadere informatie

Handleiding ipad 2016-2017

Handleiding ipad 2016-2017 Handleiding ipad 2016-2017 CONFIGURATIE VAN DE IPAD AIR 2 UITPAK EN EERSTE INSTALLATIE INSTRUCTIE 1. Pak de ipad uit en controleer of alles erin zit: 2. Start de ipad! Dit doe je door de Aan knop (bovenop

Nadere informatie

THUISWERKPLEK INSTELLEN

THUISWERKPLEK INSTELLEN THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 7 Ondersteuning... 10 2 THUISWERKOMGEVING In deze

Nadere informatie

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren:

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren: Handleiding ipad U dient het volgende uit te voeren: 1. Uit de verpakking halen van de ipad 2. Uit de verpakking halen van de Griffin Survivor beschermhoes 3. De ipad in de Griffin Survivor beschermhoes

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Handleiding installatie iphone en ipad

Handleiding installatie iphone en ipad Handleiding installatie iphone en ipad Inhoud Inleiding... 2 Installatie en configuratie iphone en ipad... 3 Vooraf icloud back-up maken... 3 Nieuw toestel configureren... 4 Installatie BlackBerry UEM

Nadere informatie

(Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos

Handleiding ipad uit de doos Handleiding ipad uit de doos Medewerkershandleiding, versie 3 bijgewerkt voor ios 7.1 Knoppen op de ipad 1 Dit is het eerste scherm wat je ziet als je de ipad inschakelt. Schuif de pijl onderin het beeld

Nadere informatie

Starten met bettermarks

Starten met bettermarks Starten met bettermarks Voordat je met bettermarks kan starten, moet je twee dingen doen: 1 Inloggen bij bettermarks 2 Jezelf indelen in een klas Hieronder kun je lezen hoe je dit moet doen. 1 Inloggen

Nadere informatie

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Versie: 1.4 14-10-2014 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Remote-werken... 2 Benodigdheden... 2 Internetverbinding... 2 Contactgegevens... 2 Starten van Remote

Nadere informatie

THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2

THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2 THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2 Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek via

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik

ipad instellen voor eerste gebruik ipad instellen voor eerste gebruik ipad pilot 2014-2015 Klassen 1Ma, 1VMa, 1VMb De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast.

Nadere informatie

THUISWERKPLEK INSTELLEN

THUISWERKPLEK INSTELLEN THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 7 Ondersteuning... 11 2 THUISWERKOMGEVING In deze

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017

ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017 ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017 De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast. Bovenkant 2 Schuif om

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 29-01-2016 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Éénmalig instellen van je token (pincode)... 3 Verbinden met de werkplek... 5 (OPTIONEEL) Geïnstalleerde versie

Nadere informatie

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Gezaghebbende ouders/verzorgers, leerlingen en eventueel hulpverleners kunnen online toegang krijgen tot vrijwel alle gegevens die wij van uw kind bijhouden. Op

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 08-06-2015 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Installatie View Client... 3 Éénmalig instellen van je token (pincode)... 6 Verbinden met de werkplek... 8 Fouten

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2 ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Versie: 2.2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Registreren voor Office

Nadere informatie

Handleiding locatie onafhankelijk werken

Handleiding locatie onafhankelijk werken Handleiding locatie onafhankelijk werken Document Handleiding locatie onafhankelijk werken Versie 0.11 Laatst gewijzigd : 19-11-2018 Auteur : Eric Nederlof Status : Definitief 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Handleiding accounts. Apple ID aanmaken

Handleiding accounts. Apple ID aanmaken Handleiding accounts Iedere leerling dient te beschikken over een Apple ID en een Google-account. Als u en uw kind hier geen ervaring mee hebben vraagt dit de nodige aandacht en tijd. Het is voor het gebruiksgemak

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Versie: 1.5 24-01-2018 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Remote-werken... 2 Benodigdheden... 2 Internetverbinding... 2 Contactgegevens... 2 Starten van Remote

Nadere informatie

Handleiding gebruik VMware Horizon Client

Handleiding gebruik VMware Horizon Client Handleiding gebruik VMware Horizon Client Wat lees je waar? Aanmelden op de PC... 3 Inrichten van de Digitale Werkplek... 4 Applicaties opstarten... 7 Internet via de Digitale Werkplek... 8 Thuiswerken...

Nadere informatie

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET INLEIDING Deze handleiding beschrijft het gebruik van de thuiswerkplek Remote Leeuwnet. Remote Leeuwnet biedt via een beveiligde internet verbinding toegang tot het netwerk

Nadere informatie

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Om gebruik te kunnen maken van de Citrix omgeving van uw dienst heeft u het volgende nodig:

Om gebruik te kunnen maken van de Citrix omgeving van uw dienst heeft u het volgende nodig: Safeword/Safenet handleiding v3.3 Serviceorganisatie Client Services Datum: 21 oktober 2014 Externe toegang tot de Citrix omgeving van de Rotterdamse Service Organisatie Om gebruik te kunnen maken van

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 28-03-2017 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Verbinden met de werkplek... 3 (OPTIONEEL) Geïnstalleerde versie View Client... 5 Fouten bij inloggen... 8 Tokencode

Nadere informatie

Declareren via ProActive

Declareren via ProActive Declareren via ProActive Declareren via ProActive kan op twee manieren: 1. Inloggen in ProActive via de website Om in te loggen ga je naar https://mijn.proactive.nl/svok/. Als nieuwe gebruiker heb je nog

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken.

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Beste leerling, Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Stap 1: Activatie van je persoonlijke

Nadere informatie

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Inleiding. Iedereen die tegenwoordig een computer heeft, gebruikt ook wel de e-mail. Dit is in de meeste

Nadere informatie

FAQ s ipad Zuyderzee Lyceum

FAQ s ipad Zuyderzee Lyceum FAQ s ipad Zuyderzee Lyceum FAQ s ipad Zuyderzee Lyceum A. De onderwijskundige motivatie B. De aanschaf C. Verlies, diefstal, storing, garantie of schade D. De praktijk in de les E. Tot slot A. De onderwijskundige

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Handleiding telewerken Windows7

Handleiding telewerken Windows7 Inleiding Met de door Schiphol Group aangeboden telewerkoplossing op basis van Windows 7 kun je eenvoudig vanuit huis je virtuele werkplek benaderen. De virtuele werkplek staat eigenlijk op Schiphol. Via

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen op je e-reader - voor Windows Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Plato gebruikershandleiding

Plato gebruikershandleiding Plato gebruikershandleiding Deze handleiding is voor zowel nieuwe installaties van Plato als voor installaties die niet meer werken. Deze handleiding bestaat uit meerdere instructies voor zowel Microsoft

Nadere informatie

Vraag: Waarom wordt er op het Thorbecke scholengemeenschap locatie vmbo-pro met de ipad gewerkt?

Vraag: Waarom wordt er op het Thorbecke scholengemeenschap locatie vmbo-pro met de ipad gewerkt? De onderwijskundige motivatie Waarom wordt er op het Thorbecke scholengemeenschap locatie vmbo-pro met de ipad gewerkt? Wat we willen met ons onderwijs bepaalt het leermiddel, niet andersom. De meerwaarde

Nadere informatie

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen:

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen: mydesktop Anywhere Binnen A-Hak bestaat er de mogelijkheid om te werken op een online virtuele werkplek, dit noemen wij de mydesktop Anyhwere. Deze werkplek bieden wij aan vanuit de A-Hak Private Cloud.

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Bibliotheek.nl, februari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Installatie Today s Pro

Installatie Today s Pro Installatie Today s Pro Ga je voor de eerste keer met Today s Pro aan de slag, heb je een nieuwe computer aangeschaft, of wil je Today s Pro gewoon opnieuw installeren? In deze instructie lees je hoe je

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16 Digitale ondersteuning in onderwijs Studenten schooljaar 15/16 Handleidingen http://handleidingenict.summacollege.nl/ Draadloze netwerken SUMMASTART: De inlogcode met wachtwoord kan niet vast ingesteld

Nadere informatie

Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken

Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken Deze handleiding en de hierin vermelde software is te vinden op onze website https://www.lekenlinge.nl/mijn/thuiswerken en vereist dat u ingelogd bent

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.2-2017-2018 De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast. Bovenkant 2 Schuif om

Nadere informatie

WAAROM? Zelf, of juist met hulp...

WAAROM? Zelf, of juist met hulp... WAAROM? Aankomend schooljaar gaan wij met al onze leerlingen overstappen van het online werken met Google, naar het online werken met Microsoft. Dit zorgt ervoor dat we niet meer met Google Documenten

Nadere informatie

Om zelf een live stream op te zetten heb je een aantal dingen nodig:

Om zelf een live stream op te zetten heb je een aantal dingen nodig: How to: Live stream In dit document vind je een uitleg over live streaming video via het internet, tevens bevat het een stap voor stap beschrijving om zelf aan de slag te gaan. Het is bedoeld voor zaaleigenaren

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Hoofdstuk 2 Activatie ipad Om je ipad te kunnen gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. Daarvoor moet je een aantal stappen

Nadere informatie

Aan de slag. Aan de slag

Aan de slag. Aan de slag 1 Aan de slag 1 Inleiding De ipad bestaat alweer een tijdje en heeft zich inmiddels bewezen door alle verkooprecords te verbreken. Uniek van de ipad is natuurlijk het grote scherm dat je kunt bedienen

Nadere informatie

Digitale Fundels in de bib

Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Deze gebruiksaanwijzing is geoptimaliseerd voor het lezen op een scherm. Je kunt deze gebruiksaanwijzing printen, maar het is mogelijk dat hierdoor

Nadere informatie

Handleiding locatie onafhankelijk werken Windows10

Handleiding locatie onafhankelijk werken Windows10 Handleiding locatie onafhankelijk werken Windows10 Document Handleiding locatie onafhankelijk werken W10 Versie 1.0 Laatst gewijzigd : 02-11-2018 Auteur : Eric Nederlof & René Oogink Status : Definitief

Nadere informatie

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet...

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 333 Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 18 ios (ipad)... 18 Android... 21 Windows... 21 Smartphone...

Nadere informatie

SnelStart Gids. Studenten. SnelStart Gids -Studenten. Versie: 1.3 Datum:

SnelStart Gids. Studenten. SnelStart Gids -Studenten. Versie: 1.3 Datum: SnelStart Gids Studenten Versie: 1.3 Datum: 05.09.2016 Auteur: Co py ri g hts: Classificatie: Dennis Carroll ROC Gilde O p leidin g en Al g emeen SnelStart Gids -Studenten 1. Studentenportaal Vanaf dit

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-05-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.3 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

ios 5-software update voor de ipad

ios 5-software update voor de ipad 1 ios 5-software update voor de ipad Apple brengt van tijd tot tijd updates van de ipad software uit. Hierin worden problemen opgelost of nieuwe functies toegevoegd. Enige tijd geleden verscheen de ios

Nadere informatie

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2.

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2. Instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten In de meeste gebouwen van het Drenthe college zijn twee draadloze netwerken beschikbaar. Een netwerk voor de studenten en een netwerk voor

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 11 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Wie slechts één Mac heeft en geen andere OSX- of ios-apparaten kan slechts gebruik maken van de diensten op de webapplicatie icloud.

Wie slechts één Mac heeft en geen andere OSX- of ios-apparaten kan slechts gebruik maken van de diensten op de webapplicatie icloud. Appeltje-i, West-Vlaamse Apple-Macgebruikersgroep, Marke Kortrijk. 8 november 2012 Sessie icloud - Roland Vansteelandt Tekst samengeraapt op de webstekken van Apple. Hier en daar wat aangepast voor Appeltje-i.

Nadere informatie

Handleiding upgrade Microsoft Remote Desktop v8 naar v10 Apple MacOS (imac & Macbook)

Handleiding upgrade Microsoft Remote Desktop v8 naar v10 Apple MacOS (imac & Macbook) Handleiding upgrade Microsoft Remote Desktop v8 naar v10 Apple MacOS (imac & Macbook) Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe je versie 8 van de Microsoft Remote Desktop app kunt verwijderen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je Sony e-reader...

Nadere informatie

Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over ipads (locatie Splitting)

Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over ipads (locatie Splitting) Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over ipads (locatie Splitting) Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over kosten, visie, gebruik en aanschaf van de ipads. ipads worden

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader... 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Overgang MobileNow naar AirWatch (Apple ios)

Overgang MobileNow naar AirWatch (Apple ios) I&A Adelante Versie: 1.4 Datum: 15-1-2015 Overgang MobileNow naar AirWatch (Apple ios) ipad binnen Adelante worden centraal beheert via zogenaamde Mobile Device Management (MDM) software. Deze software

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6 Handleiding Steam Deze handleiding zal je helpen met het downloaden en installeren van Steam. Daarnaast lees je ook hoe jij jouw product code moet activeren in Steam. Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam

Nadere informatie

Wachtwoord HvA- ID wijzigen - Zelf/eigen computer: Mac

Wachtwoord HvA- ID wijzigen - Zelf/eigen computer: Mac Wachtwoord HvA- ID wijzigen - Zelf/eigen computer: Mac Stap 1: Zet al je smartphones en tablets op vliegtuigstand LET OP: deze stap uitvoeren als je HvA- webdiensten zoals HvA- mail, - agenda, Eduroam

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie