Informatie aanschaf ipad schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie aanschaf ipad schooljaar 2014-2015"

Transcriptie

1 Informatie aanschaf ipad schooljaar Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar zal uw kind dus in het bezit moeten zijn van een ipad. Dit schooljaar zijn er onderhandelingen met distributeurs geweest om voor u, als ouders/verzorgers, de aanschaf zo voordelig mogelijk te maken. Dit heeft geresulteerd in afspraken met twee leveranciers. Het staat u vanzelfsprekend vrij om elders een ipad aan te schaffen of een reeds gekochte ipad te laten gebruiken. We hebben afspraken gemaakt met: Het i-centre De Fa. Switch Aangezien de betreffende organisaties er zeker van willen zijn dat de korting gegeven wordt aan leerlingen van het Bonhoeffercollege hebben ze op hun site een speciale inlogprocedure voor leerlingen van onze school gegenereerd. Bestellen is mogelijk vanaf 3 juni. Welke ipad? In principe werkt elk type ipad op onze schoolomgeving. De ipad 1 is echter minder geschikt, omdat het besturingssysteem van dit type niet meer te updaten is. Hierdoor kunnen sommige apps niet meer gedownload of ge-update worden. Het zou zo maar kunnen zijn dat Apple besluit ook de ipad 2 en wellicht de ipad 3 e generatie uit te sluiten vanaf de volgende grote update. Dit is ook iets om rekening mee te houden. De ipad mini is ook geschikt maar raden wij niet aan vanwege het kleinere formaat beeldscherm. De veiligste keuze voor een ipad is dan dus de ipad 4 (met retina display en qua prijsstelling nu de vervanger van de ipad 2) en de nieuwste ipad, de ipad air. Voor alle ipads geldt dat de simpelste uitvoering (16GB met WiFi) ruim voldoende is voor het gebruik op school. Waarom nog steeds de ipad? De ipad heeft de afgelopen jaren bewezen één van de betrouwbaarste tablets te zijn. Er zijn weinig storingen, de batterij gaat lang mee en het gebruikersgemak is prima. Daarnaast ontwikkelt Apple van oudsher veel voor het onderwijs en dat doen ze nu met name voor de ipad. Zo heeft Apple nu een speciale App itunesu ontwikkeld voor het maken van lessenseries en kunnen docenten hun eigen interactieve boeken maken via ibooks Author. Apple zorgt voor goede scholingen en trainingen. De Windows en Androïd platforms blijven zich voornamelijk richten op de privé en zakelijke markt. Daarom heeft de itunes markt ook ruim onderwijskundige Apps, waarvan de meeste gratis zijn. Veel Apps hebben de optie om de gemaakte content in een andere App te importeren. Dit zijn belangrijke redenen waarom wij ook komend schooljaar weer kiezen voor een ipad als hulpmiddel in ons onderwijs.

2 Bestellen ipad 1. Via Studywise van de fa. Switch (zie ook bijgevoegde flyer): a. Ga naar b. Maak een account aan via de optie inloggen/aanmelden (rechts boven); De account kan ook aangemaakt worden na de bestelling. U bent vrij om dit meteen bij binnenkomst te doen of pas op het moment dat besteld is. Bij laatstgenoemde optie kun U ook vanuit het winkelmandje inloggen. 2. Via het i-centre (zie ook bijgevoegde flyer): a. Ga naar de informatiepagina b. Hier kunt u inloggen met de code bonhoeffer2014 (als gebruikersnaam en wachtwoord ). Graag vragen wij u zorgvuldig met deze code om te gaan, omdat deze alleen bestemd is voor ouders/leerlingen van het Bonhoeffercollege Castricum. Wij verzoeken u deze code dan ook niet te verstrekken aan derden. Alle informatie zal binnenkort ook te lezen zijn via de website van de school: BETALEN ipad Wanneer u via de bestelsites van de hierboven vermelde bedrijven tot aanschaf overgaat, zal uw betaling direct via ideal plaatsvinden. Wanneer uw financiële situatie de aanschaf van een ipad niet (geheel) mogelijk maakt, kunt u eventueel gebruik maken van een van onderstaande mogelijkheden: Gespreid betalen U kunt bij de aanbieders kiezen voor een gespreid betalen optie. U kunt dit regelen via de webshops van deze aanbieders. Als school biedt het Bonhoeffercollege de mogelijkheid om de Apple ipad 4 Retina 16 GB taan te schaffen via een gespreide betaling van 4 termijnen van 95,00. Mocht u gebruik willen maken van deze optie dan kunt u dit tot vrijdag 20 juni 2014 doorgeven aan de heer Ron Hof via Regeling gemeente Casticum Voor minder draagkrachtige ouders/verzorgers biedt de gemeente Castricum de mogelijkheid van een financiële bijdrage voor aanschaf van leermiddelen, Mocht u hiervan gebruik willen maken dan kunt u, via de gemeente, een aanvraag voor een tegemoetkoming indienen. De kosten die de gemeente kan vergoeden: Aanschaf van leermiddelen en schoolreisjes voor kinderen op het voortgezet onderwijs. 150,-- per kind per jaar. Kosten hoeven niet aangetoond te worden. Het volgende criterium is hierbij van toepassing: Het inkomen mag niet meer zijn dan 110% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm. Contactgegevens: Gemeente Castricum Postbus 1301, 1900 BH Castricum Bezoekadres: Raadhuisplein 1 te Castricum Telefoon: (geen netnummer nodig)

3 Noodfonds/Leenregeling Mocht u financieel niet in staat zijn een tablet voor uw kind aan te schaffen dan kunt u een beroep doen op het Noodfonds of de Leenregeling van het Bonhoeffercollege. Een verzoek hiervoor dient u vóór vrijdag 20 juni 2014 kenbaar te maken bij de heer Ron Hof via

4 AANBEVOLEN extra s Bescherming Om er voor te zorgen dat de ipad optimaal beschermd is (ook tegen vallen) bevelen wij een extra stevige beschermhoes aan. Een goede optie is een Gumdrop ipad cover met geïntegreerde screenprotector of de IPAD Case Multi IPAD2/3/4 te bestellen via Verzekering en garantie Een eventuele verzekering en uitgebreide garantie is af te sluiten via de verkoper. Deze verzekering kunt u gelijk afsluiten bij de aankoop via de webshop. In een aantal gevallen is een schade die aan een Apple Device is opgelopen te declareren bij uw inboedelverzekering. Bij veel inboedelverzekeringen is het tegenwoordig mogelijk een extra aanvulling op je verzekering af te sluiten. Voor meer informatie hierover raden wij u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar. Mocht er tijdens een reparatie geen vervangend exemplaar door de verzekeraar of reparateur worden verstrekt, dan kunt u voor de duur van de reparatie (maximaal 2 weken) een vervangend exemplaar van school lenen. Back-up Het is verstandig om regelmatig een volledige back-up van de ipad te maken. Dit kunt u gratis doen via het programma itunes dat op elke PC of laptop te installeren is (http://www.apple.com/nl/itunes/download/). Tevens raden wij uw zoon/dochter aan om dagelijks een back-up van de belangrijkste zaken op de ipad ( , Contacten, Agenda, Herinneringen en notities) in de icloud te maken. Deze is te vinden bij instellingen via het icoontje icloud. Van Apple krijgt u gratis 5 GB opslagruimte in de icloud. Deze opslagruimte kunt u eventueel (tegen betaling) uitbreiden, zodat u via de icloud ook een volledige backup van de ipad kunt maken. Vragen? Mocht u na het lezen van alle informatie nog met vragen zitten, dan kunt u een mail sturen aan de heer Ron Hof, hoofd ICT, via: Uiteraard is het ook mogelijk een persoonlijk gesprek aan te vragen. Mailt u dan ook even naar boven genoemd adres met vermelding van uw telefoonnummer. De heer Hof zal dan, via mail of telefonisch, contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

5 BIJLAGE Korte gebruikersinstallatie ipad Bonhoeffercollege Voor het gebruik van de ipad heb je het volgende nodig: Een Apple ID. Deze is noodzakelijk voor enkele voorzieningen zoals icloud, de App Store en itunes Store en ook voor online-aankopen. Een Apple ID is een adres dat je gebruikt als identificatie voor een Apple account. Mocht je nog geen Apple ID hebben, dan maak je er een aan tijdens de eerste installatie of via internet (https://appleid.apple.com) met een adres (en wachtwoord) van jouw keuze. Een internetverbinding (breedband wordt aanbevolen) Om de ipad met je computer te gebruiken, heb je het volgende nodig: Een Mac of pc met een USB 2.0-poort en een van de volgende besturingssystemen: Mac OS X versie of hoger; Windows 8,, Windows 7 of Windows Vistar. itunes de meest recente versie (gratis downloaden vanaf De ipad configureren Om de ipad te configureren, schakel je het apparaat in en volg je de configuratie-assistent. Deze assistent leidt je door middel van schermaanwijzingen door alle stappen van de configuratieprocedure, zoals verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk, inloggen met een gratis Apple ID of een Apple ID aanmaken, icloud configureren en aanbevolen voorzieningen inschakelen, zoals 'Locatievoorzieningen' en 'Zoek mijn ipad'. Als de ipad geconfigureerd is, moet je in ieder geval de app VMWare Horizon View Client installeren. Via deze app kan namelijk verbinding gemaakt worden met de virtuele omgeving van school. Dit doe je als volgt: Klik op het App Store icoontje. Klik onderaan op Categorieën Typ dan bovenin het zoekvenster vmware. Je krijgt nu bij gevonden de app VMWare Horizon View Client. Klik hier op. Je komt nu in het informatiescherm van deze app. Klik op GRATIS daarna op INSTALLEER APP. Dan kom je in een inlogschermpje voor je AppleID (die heb je aangemaakt bij installeren of je hebt een bestaand account gebruikt). De app wordt nu geïnstalleerd. Als de app geïnstalleerd is, ga je het serveradres van het Bonhoeffercollege invoeren: o Klik op Add View Connection Server o Er komt nu een klein schermpje in beeld. Typ hierin het serveradres: desktop.bonhoeffer.nl. o Klik bij het volgende pop up schermpje op Continue o Er komt nu een inlogscherm waar je met je gebruikersnaam en wachtwoord van school in kunt loggen. Hoe je verder werkt, heb je op school al geleerd. Om op school verbinding te maken met het draadloos netwerk kies je de app Instellingen Klaar! Klik daarna links bovenin op WI-FI Kies vervolgens in de rij aan de rechterkant BC-WIFI. Je krijgt nu een schermpje waarin een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd. Je gebruikersnaam en wachtwoord zijn die waarmee je inlogt op je schoolaccount. Dit hoef je maar één keer te doen, je ipad onthoudt de gegevens van het draadloos netwerk. Daarna komt nog een melding of je zeker weet dat je deze verbinding wilt gebruiken. Ga hiermee akkoord! Vragen? Mail:

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad:

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad: Handleiding ipad uit de doos Knoppen op de ipad: 1 Op het moment dat je de ipad inschakelt, is dit het eerste scherm wat je ziet. Schuif de pijl onderin het beeld naar rechts om te beginnen 2 Vervolgens

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos

Handleiding ipad uit de doos Handleiding ipad uit de doos Medewerkershandleiding, versie 3 bijgewerkt voor ios 7.1 Knoppen op de ipad 1 Dit is het eerste scherm wat je ziet als je de ipad inschakelt. Schuif de pijl onderin het beeld

Nadere informatie

Visie Ichthus College op de inzet van digitale middelen

Visie Ichthus College op de inzet van digitale middelen In dit bestand vindt u informatie m.b.t. het digitale onderwijs binnen onze school. We willen u via deze pagina meenemen in onze visie en uitgangspunten rond de inzet van digitale middelen in het onderwijs.

Nadere informatie

Telewerken Altrecht. Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop

Telewerken Altrecht. Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop Telewerken Altrecht Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop Wat is Altrecht Telewerken? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Hoe log ik in op Telewerken met mijn SMS Token? 4 Hoe log ik

Nadere informatie

Inleiding 8. Basishandelingen 22

Inleiding 8. Basishandelingen 22 INHOUDSOPGAVE Inleiding 8 De iphone 9 De iphone 3G/3GS 9 De iphone 4 9 De iphone 4S 10 De iphone 5 10 Firmware op de iphone 12 Menustructuur en knoppen 12 De eerste stappen 13 De iphone activeren 13 De

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Vergaderen op afstand

Vergaderen op afstand Vergaderen op afstand Versie: 5-5-2012 Auteur: Pierre Gorissen Deze uitgave wordt beschikbaar gesteld met de volgende Creative Commons licentie: Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0

Nadere informatie

STUDENTENHANDLEIDING ICT

STUDENTENHANDLEIDING ICT seizoen 2014-2015 algemene ict informatie voor studenten netwerkaccount, d-card, laptopverhuur, reparaties en onderhoud, software aanschaffen, hardware aanschaffen, wachtwoord wijzigen introductie Beste

Nadere informatie

Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015

Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015 Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015 versie: 1.1_LM Beste student, Het MBO College Hilversum heet je hartelijk welkom in ons gebouw en wenst je een plezierige en succesvolle

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

nieuwsbrief 2012-1 Beste klanten, hierbij vindt u de 1 e nieuwsbrief van 2012. Leest u het even rustig door en doe er waar mogelijk uw voordeel mee.

nieuwsbrief 2012-1 Beste klanten, hierbij vindt u de 1 e nieuwsbrief van 2012. Leest u het even rustig door en doe er waar mogelijk uw voordeel mee. Beste klanten, hierbij vindt u de 1 e nieuwsbrief van 2012. Leest u het even rustig door en doe er waar mogelijk uw voordeel mee. Bereikbaarheid Zivas: Op dit moment zijn we alleen bereikbaar via ons mobiele

Nadere informatie

Daarnaast is het bij alle soorten accounts mogelijk om naast het pakket KraamZorgCompleet uit te breiden met bijvoorbeeld Microsoft Outlook.

Daarnaast is het bij alle soorten accounts mogelijk om naast het pakket KraamZorgCompleet uit te breiden met bijvoorbeeld Microsoft Outlook. KraamZorgCompleet OnLine KraamZorgCompleet OnLine is het gebruik van uw eigen KraamZorgCompleet vanaf ons centrale netwerk. U kunt uw eigen KraamZorgCompleet vanaf meerdere locaties benaderen via beveiligde

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Inleiding. Iedereen die tegenwoordig een computer heeft, gebruikt ook wel de e-mail. Dit is in de meeste

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Het maken van back-ups voor het MKB

Het maken van back-ups voor het MKB Het maken van back-ups voor het MKB Recent heb ik op mijn blog (http://blog.zandstra.it) al een stuk hierover gewijd. Aangezien dit wellicht toch meer uitweiding verdiend, maar dit niet afdoende in een

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Small

Handleiding Office 365 Small Handleiding Office 365 Small DISCLAIMER De resultaten van de in deze gids beschreven oplossingen zijn afhankelijk van diverse aspecten, die per organisatie sterk kunnen verschillen. De uiterste zorg is

Nadere informatie

WebDAV versus iwork.com op je ipad

WebDAV versus iwork.com op je ipad WebDAV versus iwork.com op je ipad Datum: 14 maart 2011 Versie: 1.0 Auteur: Pierre Gorissen (http://ictoblog.nl/ ) Een van de minder handige dingen aan de iwork verzameling voor de ipad (Pages, Keynote,

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Versie 1.0 dd.14-3-2011. Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2

Versie 1.0 dd.14-3-2011. Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2 Versie 1.0 dd.14-3-2011 Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2 Index 1. INLEIDING... 2 1.1. GEBRUIKTE SYMBOLEN... 2 1.2. UW DIENSTVERLENER... 3 2. INGEBRUIKNAME MOBIDM... 3 2.1. ALGEMEEN... 3 2.2. INLOGGEN...

Nadere informatie

Wij helpen u graag op gang!

Wij helpen u graag op gang! deel 1 Gefeliciteerd met de aankoop van uw ipad Wij helpen u graag op gang! ipad In dit document wordt u uitgelegd wat u moet doen om met de ipad te kunnen werken. Voor u met de ipad aan de slag kunt gaan

Nadere informatie

Bestuur Android via je pc met AirDroid. Door Henk Verbeek

Bestuur Android via je pc met AirDroid. Door Henk Verbeek Bestuur Android via je pc met AirDroid Door Henk Verbeek AirDroid Android besturen met de pc Inleiding Doordat Android een open systeem is, hebben applicatieontwikkelaars veel mogelijkheden om nieuwe dingen

Nadere informatie

iphone configuratie voor EUR faciliteiten

iphone configuratie voor EUR faciliteiten iphone configuratie voor EUR faciliteiten Auteur: Donald Heering Status: Definitief Versie: 1.0 1 / 43 2 / 43 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 5 2 HET STAPPENPLAN BIJ CONFIGURATIE EN IN GEBRUIK NEMEN... 6

Nadere informatie

Jumbo Academy INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT

Jumbo Academy INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT 1. Hoe kan ik inloggen? 1. Activeer je voucher 2. Hoe ziet mijn gebruikersnaam eruit? 3. Ik ben een tweeling, hoe moet ik inloggen? 4. Waarom moet ik mijn e-mailadres invullen?

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Office 365 Premium Versie april 2014

Handleiding Zakelijk Office 365 Premium Versie april 2014 Handleiding Zakelijk Office 365 Premium Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Toewijzen licenties 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen 5 2.3

Nadere informatie

connect.me Handleiding Intranet connect.me handleiding voor medewerkers

connect.me Handleiding Intranet connect.me handleiding voor medewerkers connect.me Handleiding Intranet Handleiding voor medewerkers s 01 02 2013 versie 1.0 connect@roc.a12.nl INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Wat is nieuw?... 4 Aanmelden... 5 Je bent ingelogd op het ROCA12 netwerk...

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie