AMENDEMENTEN Amendementen wijzigen het besluit, het college heeft hier dus geen afweging meer in (i.t.t. moties).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AMENDEMENTEN Amendementen wijzigen het besluit, het college heeft hier dus geen afweging meer in (i.t.t. moties)."

Transcriptie

1 memo Aan Van Gemeenteraad Burgemeester en wethouders Datum 02 september 2013 Onderwerp Moties, amendementen en toezeggingen Perspectiefnota Afschriften voor Managementteam, teamleiders In de raadsvergadering van 27 juni 2013 heeft uw Raad de Perspectiefnota vastgesteld. Hierbij heeft u een aantal amendementen en moties aangenomen. In deze memo informeren wij u over onze interpretatie van zowel de moties als amendementen. U treft hieronder per amendement of motie het door u genomen besluit resp. verzoek aan het college, gevolgd door onze reactie. Verder wordt de stand van zaken gegeven ten aanzien van de toezeggingen die door het college zijn gedaan. AMENDEMENTEN Amendementen wijzigen het besluit, het college heeft hier dus geen afweging meer in (i.t.t. moties). A1 Bezuiniging de Plataan Besloten om de bezuiniging op de Plataan nog niet als niet realiseerbaar te beschouwen en daarmee de bezuinigingstaakstelling te laten staan in de begroting. Wij aanvaarden dat het moment te vroeg was voor het aframen van de taakstelling. Bij de berekening van de exploitatie van de Plataan wordt rekening gehouden met de taakstelling, de verwachting is wel dat deze taakstelling niet volledig gerealiseerd kan worden. A2 Binnenschilderwerk Besloten om: - Het bedrag voor het binnen schilderwerk in het stadhuis van euro te schrappen uit de PPN; - De vrijvallende financieringslasten toe te voegen aan de bufferreserve. Het amendement wordt uitgevoerd, de investering is geschrapt. Als gevolg van lagere investeringen zijn ook de kapitaallasten lager, met een positief effect op het jaarrekeningresultaat tot gevolg. De werkelijke mutaties (dotatie dan wel onttrekking) van de algemene reserves vinden plaats na vaststelling van de jaarrekening en is afhankelijk van het jaarrekeningresultaat (overschot dan wel tekort). Het bestemmen van het resultaat is de bevoegdheid van de raad. Volgens onze beleidsregels worden incidentele overschotten, indien op basis van de berekeningen van het

2 weerstandsvermogen stortingen noodzakelijk worden geacht, aan de bufferreserve toegevoegd. A3 Subsidie Engelgaarde Besloten om niet akkoord te gaan met het schrappen van de subsidie ten behoeve van Engelgaarde en de ramingen hierop aan te passen. De subsidie voor Engelgaarde was gekoppeld aan de bezuinigingsmaatregelen voor de openbare ruimte. Nu deze subsidie wordt voortgezet wordt de bezuiniging gezocht in de kwaliteit van de openbare ruimte. De raming was nog niet aangepast in afwachting van de besluitvorming PPN. A4 Oormerken stelpost Besloten om de stelpost voor nieuwe ontwikkelingen niet te oormerken om een buffer te creëren voor tegenvallers bij de domeinen periodieke bijstand, minimabeleid, SW-bedrijf en de schuldhulpverlening, maar deze bedragen toe te voegen aan de reserves. De stelpost nieuwe ontwikkelingen is geschrapt wat een structureel voordeel oplevert voor de ontwikkeling van het jaarrekeningresultaat (Zoals ook bij het amendement Binnenschilderwerk (A2) worden incidentele overschotten op ons resultaat toegevoegd aan de reserves). De ontwikkelingen op de genoemde domeinen blijven wij volgen. MOTIES Bij moties wordt het college opgeroepen iets te doen, maar het college heeft hier een afweging in (overigens moet het zwaarwegend zijn wil het college het niet uitvoeren). Er moet een reactie volgen hoe uitvoering aan de motie gegeven zal worden en wat het betekent. M1 Wijkteams Het college wordt opgeroepen om in een of meerdere wijken een proef te starten voor de samenwerking van de verschillende wijkteams en (vrijwilligers) organisaties en de raad hierover voor 1 januari 2014 te informeren. Zodra er duidelijkheid is over de transities in het sociaal domein, bekijken wij ook de rol van de wijkteams. De suggestie voor de proef met samenwerking tussen wijkteams nemen wij hierin mee. De motie beschouwen wij hiermee als afgedaan. M2 Kindpakketten Het college wordt opgeroepen om bij de herijking van het minimabeleid een aparte paragraaf op te nemen voor kinderen die in armoede opgroeien. Daarbij te onderzoeken of een kindpakket daaraan een goede bijdrage levert en dit op te nemen in het beleid. Bij de herijking van het minimabeleid zal een aparte paragraaf worden opgenomen voor kinderen die in armoede opgroeien. Hiermee beschouwen wij de motie als afgedaan.

3 M3 Zorgvisie Het college wordt opgeroepen om in overleg met Achmea, andere zorgverzekeraars, overige stakeholders en de burger, te komen tot een regionale zorgvisie die als input gebruikt kan worden voor de inrichting van de zorg voor de komende 10 jaar. De raad over de uitkomst van dit overleg te rapporteren voor 1 januari Voorafgaand aan de motie zijn aan de hand van de toegezonden analyse de contacten met zorgverzekeraar Achmea al gestart om gezamenlijk het proces te starten om te komen tot een regiovisie. Enerzijds is dit ingegeven vanuit de profilering van het ziekenhuis, dit is door de ontwikkelingen aangevuld met de impact voor ouderen en zwaardere (extramurale) zorg. Voor eind augustus staat een overleg gepland en wij zullen u indachtig de motie informeren over de voortgang. Na informeren beschouwen wij de motie als uitgevoerd. M5 Knuffelstraten Het college wordt opgeroepen om door middel van Citymarketing en ondernemersfonds 1 of meerdere winkelstraten als Knuffelstraat in de markt te zetten en voor de leegstaande panden bijzondere boetiekjes en eigen ontwerpers te verleiden zich hier te vestigen. Ná de zomerperiode zal Citymarketing Meppel een gesprek arrangeren met de binnenstadondernemers om in zijn algemeenheid met elkaar van gedachten te wisselen over het vermarkten van de stad. Daarmee geven wij uitvoering aan de motie. M6 Cultuur en binnenstad Het college geeft aan dat er al een sterke verbinding is tussen cultuuruitingen en de levendigheid van de binnenstad. In de toekomstige beschikkingen naar de culturele instanties zal dit nadrukkelijker worden verwoord. Het college acht de motie hiermee ingevuld. M7 Gevelprijs Het college wordt opgeroepen om een gevelprijs in te stellen voor winkelpanden in de binnenstad. Het college staat in beginsel sympathiek tegenover het instellen van een gevelprijs. Onderzocht zal worden waarom dit in het verleden is beëindigd en hoe dit eventueel opnieuw gestimuleerd kan worden. M8 Lokaal spreekuur werkzoekenden - Actief in te zetten op alle werkzoekenden waarbij de gemeentelijke accountmanager aansluiting zoekt bij de al aanwezige netwerken en deze netwerken met elkaar in verbinding brengt. Deze accountmanager is als spin in het web de verbinding tussen vraag en aanbod. - Aan het UWV te verzoeken, samen met de gemeentelijke accountmanager, een lokaal spreekuur te gaan houden in de vorm van bijv. het voormalig mobiliteitscentrum.

4 De accountmanager zal aansluiting zoeken bij de bestaande netwerken en inventariseren waar zij behoefte aan hebben. Deze motie gaat over alle werkzoekenden. Wij gaan ervan uit dat de mensen worden bedoeld, die hun maximale WW-termijn hebben bereikt of binnenkort zullen bereiken en mogelijk een beroep op bijstand doen. Hoewel we niet zeker weten dat deze mensen daadwerkelijk een beroep op de bijstand zullen doen, kunnen we daar met de bestaande en effectieve structuren inzet op plegen. Met het UWV kunnen wij afspraken maken over onze inzet bij de groep mensen die bijvoorbeeld 3 maanden voor het bereiken van hun maximale WW-termijn termijn zit. We denken aan het informeren over de rechten en plichten van de bijstandswet en ook aan het inschatten van kansen voor het bemiddelen naar werk. Opgemerkt moet worden dat onze financiën vanuit het Rijk voor de uitvoering van de bijstand geen rekening houdt met deze dienstverlening. M9 Bijenwieden via de door haar beschikbare media (pagina Nieuwe Meppeler, twitter enz. ) actief aan burgers te communiceren over de bijensterfte en welke planten en beplantingsplannen kunnen zorgen voor een bijenvriendelijke tuin ter bevordering van de populatie. Het college stelt voor info over bijv. (mogelijke) oorzaken bijensterfte (want daar zijn meningen over verdeeld) maar ook over het belang van de bij te plaatsen op onze gemeentelijke pagina met een verwijzing naar de site. Dit kan door beplantingstips / plantkeuze voor bijenvriendelijke tuin te geven. Hiermee beschouwen wij de motie als afgedaan. M11 Snippergroen - de beleidskaders te herzien waardoor meer resultaten te behalen zijn; - Actief kenbaar te maken dat burgers en bedrijven hun interesse kunnen tonen voor de aankoop van snippergroen. - Eventuele opbrengsten hiervan toe te voegen aan de algemene reserve. Het college wil in een werkvergadering begin volgend jaar aan de hand van een presentatie met diverse voorbeelden uit de praktijk de gemeenteraad bijpraten over het toekomstige snippergroenbeleid. Na de werkvergadering komt het college met een voorstel tot aanpassing van het beleid met als doel in der periode al het snippergroen te verkopen, dan wel terug te nemen. Na 2018 zal er geen snippergroen meer zijn.

5 M13 De Parel - met het bestuur van de Stichting Draaiorgel de Parel om tafel te gaan om te bezien welke noodzakelijke verhoging van de subsidie aan de orde is om de Parel te laten voortbestaan. - daarbij meenemende of een verdere kostenreductie mogelijk is. - te onderzoeken of er acties/activiteiten kunnen worden ontplooid om tot meer donateurs te komen en de mogelijkheid van maatschappelijke optredens als tegenprestatie. Het college gaat met het bestuur van de stichting Draaiorgel de Parel een gesprek aan om te bezien hoe de stichting geholpen kan worden in haar voortbestaan. M15 Ophogen reserves Voor de begrotingsbehandeling 2014 te komen met een herstelplan met de volgende uitgangspunten: Op 1 maart 2014 de hoogte van de bufferreserve op 100% te brengen. De vrij besteedbare reserve te verhogen met (totaal bufferreserve en vrij besteedbare reserve 120%). De oplossing niet te vinden in extra bezuinigingen in de begroting of een verhoging van de lokale lasten. Het college onderschrijft de intentie van de motie. Voor de begroting ontvangt u een (kort) herstelplan op hoofdlijnen dat rekening zal houden met de opdracht van de raad. In het herstelplan is opgenomen op welke wijze wij het beoogde niveau van de reserves willen bereiken. De werkelijke stand van de reserves wordt bepaald na vaststelling van de jaarrekening, bij de resultaatbestemming (zie amendement Binnenschilderwerk A2). TOEZEGGINGEN Het college c.q. portefeuillehouder heeft de volgende toezeggingen gedaan: - wethouder de Vos zal een schriftelijke onderbouwing van onderhoud openbare ruimte in eigen beheer aan de raad doen toekomen. Hierbij ontvangt u onze reactie als schriftelijke onderbouwing. De bezuinigingen in de openbare ruimte hebben gevolg voor de kwaliteit van de openbare ruimte. Daarnaast streven wij ernaar dit jaar al veel arbeidsintensieve groenstroken om te vormen naar minder arbeidsintensieve groenstroken. Dit alles brengt met zich mee dat de bezuiniging gevonden wordt in het minder werk op de markt zetten. In samenspraak met Reestmond is er voor gekozen het schoffelcontract om te zetten in een groepsdetacheringscontract voor het groenwerk. Op dat moment wordt het werk in onze eigen dienst met medewerking van Reestmond uitgevoerd op het vastgesteld beeldkwaliteitsniveau. - de nota risicomanagement komt na de zomer naar de raad. De nota is inmiddels aan de raad verzonden en staat geagendeerd voor de auditcommissievergadering van 5 september aanstaande.

6 - de vraag van D66 inzake afschrijvingstermijnen wordt schriftelijk beantwoord. (relatie met amendement binnenschilderwerk) Voor de investering van het binnen schilderwerk is in de Perspectiefnota een afschrijvingstermijn van 20 jaar opgenomen. Dat was niet correct omdat het onderhoud beheers programma PLANON als onderhoud cyclus voor binnen schilderwerk 10 jaar aangeeft. Deze systematiek is gewijzigd omdat na 10 jaar schilderwerk vernieuwen niet realistisch is. Gekozen is voor een systeem waarbij jaarlijks bijwerken plaatsvindt. Daarvoor is in de lopende begroting opgenomen voor bijwerken binnen schilderwerk stadhuis. Jaarlijks wordt beoordeeld welk schilderwerk bijgewerkt dienen te worden. (tevens wordt verwezen naar amendement A2). - wethouder de Vos zal de raad via een bijeenkomst of notitie informeren over snippergroen. In een werkvergadering volgend jaar wil het college de gemeenteraad informeren over het toekomstige snippergroenbeleid, zie ook de motie snippergroen. - voor de volgende begroting wordt gewerkt met voorbereidingskredieten i.p.v. kredietverstrekking achteraf. Wij komen met een voorstel over het werken met voorbereidingskredieten voor de behandeling van de begroting. - wethouder Dohle zal de brief, verstuurd aan de Minister, met betrekking tot beperking brug/sluisbediening aan de raad doen toekomen. Brieven zijn toegestuurd aan de griffie ter toezending aan de raad. - de toerekening van pacht wordt nader onderzocht en uiterlijk november 2013 wordt de raad hierover via een memo geïnformeerd. Het college informeert de raad over de toerekening van pacht in het najaar van wethouder Jansen komt schriftelijk terug op de vraag van GroenLinks met betrekking tot prestatieafspraken met gesubsidieerde instellingen. Voor 1 november wordt u middels een memo geïnformeerd over het werken met prestatieafspraken met gesubsidieerde instellingen. - op verzoek van VVD zal de portefeuillehouder economie een bijeenkomst organiseren voor belanghebbenden ten aanzien van citymarketing. De portefeuillehouder economie en de portefeuillehouder citymarketing zullen gezamenlijk een bijeenkomst organiseren voor belanghebbenden ten aanzien van citymarketing, zie ook de motie knuffelstraten.

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 6 / 8 november 2012 13 november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66

Nadere informatie

Besluit Raad Nr. Datum 0 5 JUL 2016

Besluit Raad Nr. Datum 0 5 JUL 2016 Besluit Raad Nr. Datum 0 5 JUL 2016 RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum: : 13 juni 2016

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0097 Rv. nr.: 09.0097 B&W-besluit d.d.: 6-10-2009 B&W-besluit nr.: 09.1079 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Rapportage 2009 als onderdeel van de planning en controlcyclus Aanleiding:

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 31 mei 2016 onderwerp Perspectiefnota 2017-2020 portefeuillehouder informant Dreven, A van (Adila) 2267 eenheid/afdeling Concernstaf CSADV Voorgesteld besluit raad 1. De perspectiefnota

Nadere informatie

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 28-5-2013 B en W-besluit nr.: 13.0508 Naam programma: Programma Stedelijke Ontwikkeling Onderwerp: Programma Ruimtelijke Investeringen Leiden (PRIL) 2013 Het

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad,

Raadsvoorstel. Aan de raad, Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 765996 De heer H. ter Heegde, burgemeester Zienswijze indienen over de jaarstukken 2017 en de ontwerpbegroting 2019 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

Jan Franx Jaarstukken 2017

Jan Franx Jaarstukken 2017 Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 800754 Jan Franx Jaarstukken 2017 Aan de raad, 1. Beslispunten 1. de Jaarstukken 2017 van de gemeente Gooise Meren met een positief resultaat van 4.856.000

Nadere informatie

Raadsvergadering 11 juli 2019

Raadsvergadering 11 juli 2019 Raadsvergadering 11 juli 2019 1. Opening 2. Inspraakronde 3. Vaststellen agenda 4. Algemene beschouwingen Voorjaarsdebat 5. Voorjaarsdebat 6. Reactie college Schorsing t.b.v. fractieberaad 7. Slotdebat

Nadere informatie

Reactie college op onderzoek Jaarstukken 2017 Rekenkamercommissie

Reactie college op onderzoek Jaarstukken 2017 Rekenkamercommissie Reactie college op onderzoek Jaarstukken 2017 Rekenkamercommissie 30 mei 2018 Concerncontrol Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Aanbevelingen RKC 3 2 1. Inleiding De Rekenkamercommissie (RKC) heeft naar aanleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Investeringen (uitwerking motie 9 raad 7 november 2013)

Raadsvoorstel: Onderwerp: Investeringen (uitwerking motie 9 raad 7 november 2013) Raadsvoorstel: 2014-1140 Onderwerp: Investeringen (uitwerking motie 9 raad 7 november 2013) Datum: 19 februari 2014 Portefeuillehouder: Doodkorte Raadsbijeenkomst: 25-2-2014 Raadsvergadering: 13-3-2014

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Nota Reserves en. Voorzieningen. Gemeente Ferwerderadiel

Nota Reserves en. Voorzieningen. Gemeente Ferwerderadiel Nota Reserves en Voorzieningen 2004 Gemeente Ferwerderadiel Inhoudsopgave Blz. 0. Inleiding 1. Doelstelling van deze nota 2. Functies reserves en voorzieningen. Onderscheid reserves en voorzieningen 4.

Nadere informatie

De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg

De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg Cluster FIN Behandeld J.G.G.M. Janssen Ons kenmerk Telefoon +31 43 389 72 38 Uw kenmerk Maastricht 20 maart 2018 Bijlage(n) Verzonden Onderwerp Aandachtspunten

Nadere informatie

De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting

De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 519428 De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting 2018-2021 Aan de raad, 1. Beslispunten 1. In te stemmen met de voorliggende Programmabegroting

Nadere informatie

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Beleid overschotten Collegevergadering : 15 maart 2016 agendapunt : 10 Portefeuillehouder : J.B. Boer

Nadere informatie

Bijlage bij raadsvoorstel nr Nota Risicomanagement & Weerstandsvermogen

Bijlage bij raadsvoorstel nr Nota Risicomanagement & Weerstandsvermogen Nota Risicomanagement & Weerstandsvermogen 2012-2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Aanleiding en kader b. Proces 2. Risicomanagement a. Risico's en risicomanagement b. Invoering van risicomanagement

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019)

Raadsvoorstel. Aan de raad, 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019) Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019) Aan de raad, 1. Beslispunten Wij stellen u voor: 1. om

Nadere informatie

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011.

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 september 2008 / 164/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 september 2008 Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Onderwerp Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr. 2012-004 Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Ambtenaar Ad Huijsman Afdeling Loket Altena Datum voorstel 23 december 2011 Opiniërende raad 31

Nadere informatie

Kaders Financieel gezond Brummen

Kaders Financieel gezond Brummen Kaders Financieel gezond Brummen 1. Inleiding Naar aanleiding van de vaststelling van de Programmabegroting 2019-2022 en de aanbevelingen die de provincie heeft gedaan in haar besluit financieel toezicht

Nadere informatie

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-mail antwoord@over-gemeenten.nl

Nadere informatie

Het pluspakket moet gelezen worden als maatwerk, waardoor ruimte wordt geboden voor de lokale autonomie en het voeren van lokaal beleid.

Het pluspakket moet gelezen worden als maatwerk, waardoor ruimte wordt geboden voor de lokale autonomie en het voeren van lokaal beleid. Aan de leden van de gemeenteraad B.J. Nootenboom Wethouder Uw brief van: 17 april 2013 Ons kenmerk: 395123 Uw kenmerk: 392770 Contactpersoon: S. Krikke Bijlage(n): - Afdeling: BAR-staf Onderwerp: Beantwoording

Nadere informatie

Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 17 juli 2012 17 juli 2012 1 5 vertrouwelijke bijlages

Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 17 juli 2012 17 juli 2012 1 5 vertrouwelijke bijlages Raadsvoorstel Agendapunt: 16 Onderwerp risicomanagement grondexploitaties Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 17 juli 2012 17 juli 2012 1 5 vertrouwelijke bijlages Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

TITEL: Jaarrekening en jaarverslag 2014, begroting 2016 Omgevingsdienst IJmond

TITEL: Jaarrekening en jaarverslag 2014, begroting 2016 Omgevingsdienst IJmond GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota I advies van: Erwin Stolp Behandelende afdeling: Financiën Datum: 30-04-2015 NR. TITEL: Jaarrekening en jaarverslag 2014, begroting 2016 Omgevingsdienst IJmond KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

Raadsvergadering. 6 november

Raadsvergadering. 6 november RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 6 november 2014 14-105 Onderwerp Resultaten bezuinigingsproject 'Bunnikse Kwaliteit' Aan de raad, Onderwerp Resultaten bezuinigingsproject 'Bunnikse Kwaliteit' Gevraagde

Nadere informatie

Ons kenmerk MO00/15.0000785. Datum uw brief nvt

Ons kenmerk MO00/15.0000785. Datum uw brief nvt Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 27 januari 2015 Ons kenmerk

Nadere informatie

Voorstel GEMEENTERAAD VII - B

Voorstel GEMEENTERAAD VII - B Voorstel GEMEENTERAAD VII - B Stuknummer Programma In te vullen door raadsgriffie. B. Programma Corsanummer Dienstverlening In te vullen door opsteller stuk. Onderwerp Enschede Gemeenterekening 2012 7

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND , 8 a ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 19 december 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 070114/201 afdeling: Kabinet en Communicatie

Nadere informatie

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Nummer : R2017.037 Onderwerp : Vaststellen perspectiefnota 2017 Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: 2e Bestuursrapportage 2015 DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM:

Raadsvoorstel. Onderwerp: 2e Bestuursrapportage 2015 DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM: Raadsvoorstel Zaakkenmerk: 1570977 Raad 10 november 2015 Documentkenmerk: 1570979 B. en W. 29 september 2015 Behandeld door: mw. G.J. Jansonius E-mail: Gedda.Jansonius@ommen-hardenberg.nl Onderwerp: 2e

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties .-f i -V*-*. " -re Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Provinciale Staten DGBK Programnna Krachtig Bestuur Schedeldoekshaven 200 2511 EZ

Nadere informatie

3* LEUNINGEN GEMEENTE 27 FEB 2015 UI15.00885. Aan de gemeenteraad van Beuningen. Datum Kenmerk Kenmerkcode Uw contact Telefoon Onderwerp

3* LEUNINGEN GEMEENTE 27 FEB 2015 UI15.00885. Aan de gemeenteraad van Beuningen. Datum Kenmerk Kenmerkcode Uw contact Telefoon Onderwerp GEMEENTE 3* LEUNINGEN Aan de gemeenteraad van Beuningen Datum Kenmerk Kenmerkcode Uw contact Telefoon Onderwerp 27 FEB 2015 UI15.00885 Sarah Albers 14 024 Proces WerkBedrijf Rijk van Nijmegen Geachte leden

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIII INI

IIIIIIIIIIIIIIIIIIII INI Raadsvoorstel IIIIIIIIIIIIIIIIIIII INI Onderwerp Najaarsnota 2017 Registratienumm er R17.000080 Raadsvergadering 07/11/2017 Portefeuillehouder J. Hordijk Behandelend ambtenaar L. Evers Datum Bijlagen Openbaar

Nadere informatie

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit Nieuwegein m S\ Gemeenteraad Onderwerp Programmabegroting 2016 Datum 25 september 2015 Raadsvoorstel Afdeling Financiën Portefeuillehouder mr. J.A.N. Gadella 2015-415 1 Onderwerp Programmabegroting 2016

Nadere informatie

Beleidsregel weerstandsvermogen en weerstandscapaciteit. Vaststellen beleidsregel weerstandsvermogen en weerstandscapaciteit

Beleidsregel weerstandsvermogen en weerstandscapaciteit. Vaststellen beleidsregel weerstandsvermogen en weerstandscapaciteit Aan de raad, Onderwerp: Beleidsregel weerstandsvermogen en weerstandscapaciteit Voorstel: Vaststellen beleidsregel weerstandsvermogen en weerstandscapaciteit 1 SAMENVATTING Tijdens de raadsinformatiebijeenkomst

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 13-9-2016 NUMMER PS PS2016PS17 AFDELING MAO COMMISSIE BEM STELLER Leo Donker DOORKIESNUMMER 0646994683 DOCUMENTUMNUMMER 818ACAEO PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen.

Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting

Nadere informatie

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar :

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar : RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouders Verantwoordelijk MT-lid : 14 april 2014 : 12 mei 2014 : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-, de wethouders Luyckx, Struijlaart en Heutink-Wenderich, secretaris

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/802709 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

Adviesnota raad Bijstellen kaders onderzoek zwembad

Adviesnota raad Bijstellen kaders onderzoek zwembad gemeente Datum besluitraad Agendapunt Volgnummer Gewiizigd voorstel Portefeuillehouder E-mail steller 28 maart 2017 17.027 Datum oordeelraad Datum B en W Programma begroting Productnummer Veldhoven 7 maart

Nadere informatie

besluitenlijst b en w-vergadering

besluitenlijst b en w-vergadering besluitenlijst b en w-vergadering Aanwezig Burgemeester M. Salet Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen Gemeentesecretaris/ algemeen

Nadere informatie

1. Samenvatting In dit voorstel wordt ingegaan op de reactie van de provincie bij de ingediende begroting 2013.

1. Samenvatting In dit voorstel wordt ingegaan op de reactie van de provincie bij de ingediende begroting 2013. RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Instemmen met reactie provincie op programmabegroting 2013. Agenda nr.6 1. Samenvatting In dit voorstel wordt ingegaan op de reactie van de provincie bij de ingediende

Nadere informatie

Toelichting op het voorstel

Toelichting op het voorstel Voorstel voor regioraad Registratienummer Datum vergadering 1 juli 2015 Agendapunt Portefeuillehouder(s) mr. R.G. Welten Domein, behandelend ambtenaar, tel. Bedrijfsvoering, J. Meijerink, 053 487 6554

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Presentatie aan de raad 16 mei 2013

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Presentatie aan de raad 16 mei 2013 VOORBLAD RAADSVOORSTEL 13RV0032# Ronde Tafel : Debat : 28 mei 2013 Raadsvergadering : 11 juni 2013 Gewijzigd voorstel : Presentatie aan de raad 16 mei 2013 Portefeuillehouder : Johan Varkevisser Organisatieonderdeel

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - VOORSTEL

GEMEENTERAAD - VOORSTEL GEMEENTERAAD - VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van mei 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00029 Onderwerp: Herziene begroting 2013 en ontwerpbegroting 2014 RDOG HM - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden.

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: R.C. Ouwerkerk Tel.nr.: 8856 Nummer: 14A.00661 Datum: 5 september 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Voortgangsverslag Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Voortgangsverslag Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 122913 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Voortgangsverslag 2016-2 Aan de raad, 1. Beslispunten Wij stellen u voor: Het Voortgangsverslag 2016-2

Nadere informatie

COLLEGEBESLUITEN D.D. 29-04-2014 Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit B01.OOT Agenda bestuurlijk overleg WBP

COLLEGEBESLUITEN D.D. 29-04-2014 Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit B01.OOT Agenda bestuurlijk overleg WBP B01.OOT Agenda bestuurlijk overleg WBP B02.OOT Voorstel uitwijk en bijstand samen met Dongen en Loon op Zand Ongeveer 3 x per jaar vindt er bestuurlijk overleg plaats tussen de gemeente Waalwijk en het

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 De gemeenteraden is gevraagd voor 1 oktober 2017 een reactie te geven. Alle gemeenteraden hebben

Nadere informatie

B en W - advies. Bouwen 81 Milieu. Jans Drost en Hettie Tychon. Financiën en Personeel Nummer. Ter bespreking. Ter besluitvorming

B en W - advies. Bouwen 81 Milieu. Jans Drost en Hettie Tychon. Financiën en Personeel Nummer. Ter bespreking. Ter besluitvorming B en W - advies Gemeente Elburg Afdelingshoofd Portefeuillehouder Afdeling Advies van Datum advies Advies O.R. I.o.m. afdeling(en) I.o.m. wijkcontactambtenaar M. Boukema Bouwen 81 Milieu Jans Drost en

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 50 00 Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) 57 50 00 Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Meijer, Jacco FIN S3 RAD: RAD150701 woensdag 1 juli 2015 BW: BW150526 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 1 juli 2015 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar : Jacco

Nadere informatie

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen Raadsvergadering 13 december 2016 Volgnummer 116-2016 Onderwerp Programmanummer Alle programma's Registratienummer 2016-36907 Collegevergadering 15-11-2016 Portefeuillehouder Organisatieonderdeel Wethouder

Nadere informatie

Follow up onderzoek naar minimabeleid

Follow up onderzoek naar minimabeleid Follow up onderzoek naar minimabeleid 1. Inleiding Op 20 mei 2009 is het rapport Onderzoek Minimabeleid Rekenkamercommissie Waterland verschenen. Dit rapport is in de raad van 27 oktober 2009 voor kennisgeving

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 1 oktober 2013

Voorstelnummer: Houten, 1 oktober 2013 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2013-068 Houten, 1 oktober 2013 Onderwerp: Raadsvoorstel Tweede bestuursrapportage 2013 Beslispunten: 1. De begroting 2013 te wijzigen op basis van de sheet "Financiële effecten

Nadere informatie

aan kopie van datum regioraad

aan kopie van datum regioraad Memo aan kopie van datum Gemeenteraad Vertegenwoordigers 5112014 regioraad betreft Regioraad 12 november 2014 Geachte raadsleden, Ten behoeve van de voorbereiding van de regioraadsvergadering op 12 november

Nadere informatie

Alle zienswijzen overwegende stelt het Dagelijks Bestuur voor om de Eerste Bestuursrapportage 2018 ongewijzigd vast te stellen.

Alle zienswijzen overwegende stelt het Dagelijks Bestuur voor om de Eerste Bestuursrapportage 2018 ongewijzigd vast te stellen. Aanbiedingsbrief aan: Algemeen Bestuur RUD Utrecht van: Dagelijks Bestuur steller: M. van Bockel onderwerp: AP03.1a_Reactie zienswijzen Eerste Bestuursrapportage 2018 t.b.v.: AB d.d. 15 oktober 2018 bijlagen:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma Titel Nummer 14/47 Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland Datum 22 mei 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2013 van de GGD Zaanstreek Waterland

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Verzelfstandiging gemeentelijke voorzieningen. Te besluiten om

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Verzelfstandiging gemeentelijke voorzieningen. Te besluiten om COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Verzelfstandiging gemeentelijke voorzieningen Te besluiten om 1. De Notitie (Intern) verzelfstandigen vast te stellen als leidraad voor de interne en externe verzelfstandiging

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control Datum: 26 november 2012.

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control Datum: 26 november 2012. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control 2012 Datum: 26 november 2012 Portefeuillehouder: dhr. E. Goldsteen Decosnummer: 124 Informant: Jan van der

Nadere informatie

Bijlagen: 1. Boekwerk programmabegroting Bijlagenboek

Bijlagen: 1. Boekwerk programmabegroting Bijlagenboek *BI.0170467* NOTA VOOR DE RAAD Datum: 14 september 2017 Nummer raadsnota: BI.0170467 Onderwerp: Programmabegroting 2018- Portefeuillehouder: Van der Helm Bijlagen: 1. Boekwerk programmabegroting 2018-2.

Nadere informatie

Beantwoording Art. 61 vragen CDA fractie n.a.v. goedkeuring begroting door de provincie.

Beantwoording Art. 61 vragen CDA fractie n.a.v. goedkeuring begroting door de provincie. College Onderwerp: V20100064 Beantwoording Art. 61 vragen CDA fractie n.a.v. goedkeuring begroting door de provincie. Collegevoorstel Inleiding: Naar aanleiding van de brief waarin de provincie de begroting

Nadere informatie

bedrag * begrotingsoverschot bij begroting

bedrag * begrotingsoverschot bij begroting Actueel financieel beeld voor de jaren 2018-2022 Met dit overzicht schetsen wij het actuele financiële beeld voor de gemeente Gooise Meren voor de komende jaren. Dit overzicht dient meerdere doelen. Ten

Nadere informatie

Nota Reserves en Voorzieningen 2014 Gemeente Zundert

Nota Reserves en Voorzieningen 2014 Gemeente Zundert Nota Reserves en Voorzieningen 2014 Gemeente Zundert Intern document 2014/10084 behorende bij B&W nota 2014/10024 Colofon Uitgave Mei 2014 Gemeente Zundert Markt 1 4881 CN Zundert Postbus 10.001 4880 CA

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. De commissie heeft geadviseerd het voorstel door te geleiden voor besluitvorming in het Algemeen Bestuur

Algemeen Bestuur. De commissie heeft geadviseerd het voorstel door te geleiden voor besluitvorming in het Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Onderwerp: Jaarstukken 2014 Portefeuillehouder: B. de Jong Vertrouwelijk: nee Vergaderdatum: 8 juli 2015 Afdeling: MO Medewerker: A Peek Dossiernummer: 927419 versie 7 Behandeld in Datum

Nadere informatie

Datum: 17 september 2013. Deelsessie: 19.00 19.50 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming/Oordeelvorming.

Datum: 17 september 2013. Deelsessie: 19.00 19.50 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming/Oordeelvorming. RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 1 Datum: 17 september 2013. Deelsessie: 19.00 19.50 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming/Oordeelvorming. Onderwerp: NUON-reserve tranche 2015. Toelichting: Op

Nadere informatie

Raadsvergadering, 2 februari 2010. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Economisch Actie Programma

Raadsvergadering, 2 februari 2010. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Economisch Actie Programma Raadsvergadering, 2 februari 2010 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Economisch Actie Programma Nr.: 369 Agendapunt: Voorbespreking & 15 Datum: 19 januari 2010 Onderdeel raadsprogramma: Portefeuillehouder:

Nadere informatie

O 6 JUNI gemeente Neder-Betuwe Z/18/055694/UIT/18/ t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg TV NIJMEGEN

O 6 JUNI gemeente Neder-Betuwe Z/18/055694/UIT/18/ t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg TV NIJMEGEN gemeente Neder-Betuwe Bezoekadres: GGD Gelderiand-Zuid t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg 275 6524 TV NIJMEGEN Burgemeester Lodderstraat 20, Oplieusden Postadres: Postbus 20, 4043 ZG Opheusden

Nadere informatie

TOEZEGGINGENLIJST. Portefeuillehouders: LH = Lennie Huizer MO = Marco Oosterwijk

TOEZEGGINGENLIJST. Portefeuillehouders: LH = Lennie Huizer MO = Marco Oosterwijk TOEZEGGINGENLIJST Portefeuillehouders: LH = Lennie Huizer MO = Marco Oosterwijk GB = Gerrit Boudesteijn AL = Arnold de Leeuw JB = Jaap Blankenberg In geel geacrceerde afhandeling betekent dat de afhandeling

Nadere informatie

Raad Raad Raad

Raad Raad Raad Regnr. Motie Aangenomen Stand van zaken Wethouder Streefdatum Mot.201703 Bezuinigingen voetbalaccommodaties: - Met de voetbalverenigingen de volgens hen gerealiseerde bezuinigingen van 75.000,- af te stemmen.

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon GESCAND OP Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan 1 8 NOV. 215 Gemeente Oostzaan Gemeentehuis ;adres Kerkbuurt 4, 1 5H BD Oostzaan Pöi adres Postbus 2, 1 53 AA Wormer Telefoon

Nadere informatie

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013 Onderwerp Inspanningen voor startende ondernemers besluiten:behoudens advies van de commissie 1. De brief vast te stellen inzake Inspanningen voor startende ondernemingen,

Nadere informatie

2 februari Begrotingswijziging

2 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 2 februari 2017 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren; 2. Het subsidieplafond

Nadere informatie

a a o~co zo1~ provincie HOLLAND ZUID Gedeputeerde Staten 11 DECEMBER 2014 Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Gemeente Molenwaard

a a o~co zo1~ provincie HOLLAND ZUID Gedeputeerde Staten 11 DECEMBER 2014 Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Gemeente Molenwaard 11 DECEMBER 2014 De raad van de gemeente MOLENWAARD Postbus 5 2970 AA BLESKENSGRAAF Gemeente Molenwaard N OW N Gedeputeerde Staten Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Contact A. van den Berg

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 18 OKTOBER 2016.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 18 OKTOBER 2016. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 18 OKTOBER 2016 Aanwezig: Afwezig: M. Goldschmeding, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos en

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15bb3613, gewijzigd raadsvoorstel 15bb7281 en bijbehorende (herziene) ontwerpbesluiten 15bb4408 en 15bb7551 komen hiermee te vervallen

Raadsvoorstel 15bb3613, gewijzigd raadsvoorstel 15bb7281 en bijbehorende (herziene) ontwerpbesluiten 15bb4408 en 15bb7551 komen hiermee te vervallen 2 9 SEP. 2015 Rotterdam, 29 september 2015. TWEEDE HERZIENE RAADSVOORSTEL 15bb7750 Raadsvoorstel 15bb3613, gewijzigd raadsvoorstel 15bb7281 en bijbehorende (herziene) ontwerpbesluiten 15bb4408 en 15bb7551

Nadere informatie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Aan de raad. Inleiding Op 5 juli heeft een eerste bespreking

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Nota Grondbeleid Gorinchem

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Nota Grondbeleid Gorinchem Raadsvoorstel: Nummer: 2011-655 Onderwerp: Nota Grondbeleid Gorinchem 2011-2014 Datum: 2 mei 2011 Portefeuillehouder: B.J.P. van der Torren Raadsbijeenkomst: 31 mei 2011 Raadsvergadering: 16 juni 2011

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording raadsvragen (CDA fractie) 19 december over preventief financieel toezicht - Besluitvormend

Onderwerp Beantwoording raadsvragen (CDA fractie) 19 december over preventief financieel toezicht - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 13 januari 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00020 Onderwerp Beantwoording raadsvragen (CDA fractie) 19 december over preventief financieel toezicht - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 01-02-2018 Franeker, 10-1-2018 Onderwerp Herziene begroting 2018 Dienst SoZaWe Portefeuillehouder Wethouder B. Tol Steller T. Osinga-van der Zee, t.osinga@waadhoeke.nl Beoogd

Nadere informatie

Besluitenlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017

Besluitenlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017 enlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017 Agendadeel 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 2 Vaststellen besluitenlijst adviescommissie

Nadere informatie

ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN DE BILT I.O.

ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN DE BILT I.O. ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN DE BILT I.O. College van Burgemeester en Wethouders Gemeente De Bilt t.a.v. Wethouder mevrouw A.E. Brommersma Postbus 300 3720 AH BILTHOVEN Maartensdijk, 13 juli 2017 Onderwerp:

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Lemmen, Ton CS S0CS RAD: RAD150708 woensdag 8 juli 2015 BW: BW150602 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 8 juli 2015 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend ambtenaar :

Nadere informatie

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015.

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015. GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015. Voorstel van het college aan de raad Agendapunt Portefeuillehouder: mw. A.A.C. Groot Kenmerk: 247735 /

Nadere informatie

Voorstel / besluit: Wij verzoeken de gemeenteraad het beleidskader Schuldhulpverlening 2018 vast te stellen.

Voorstel / besluit: Wij verzoeken de gemeenteraad het beleidskader Schuldhulpverlening 2018 vast te stellen. Raadsvergadering: 19 dec 2017 Besluit: Unaniem Aangenomen* Met inachtneming van Amendement B Stemverklaring: SP Agendanr.: 14 Voorstelnr.: RB2017114 Onderwerp: Beleidskader Schuldhulpverlening 2018 Programma:

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Onderwerp: Risicomanagement Reg.nr. : 12.0693 B&W verg. : 19 juni 2012 : 1) Status In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand van zaken met betrekking

Nadere informatie

: mevr. F. Langerak-Oostrom. : M. van Dam

: mevr. F. Langerak-Oostrom. : M. van Dam 11 DEC 2017 RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 28 november 2017 Zaaknummer :500127 Datum Raadsvergadering : 11 december 2017 Portefeuillehouder : mevr. F. Langerak-Oostrom

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 9-9-2014 Openbaar Onderwerp : Beleidskader Sociaal Domein

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 9-9-2014 Openbaar Onderwerp : Beleidskader Sociaal Domein ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 9-9-2014 Openbaar Onderwerp : Beleidskader Sociaal Domein Portefeuillehouder(s) : P.J.M. Fens, K. van Waaijen Afdelingshoofd : Paraaf : Paraaf

Nadere informatie

Herziene beleidsnotitie reserves en voorzieningen.

Herziene beleidsnotitie reserves en voorzieningen. SAMENVATTING AANGEPAST RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G201428 441067 / 441067 ONDERWERP M.W.G. Horck PF Mu Herziene beleidsnotitie reserves en voorzieningen. AGENDANUMMER

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

B E S L U I T : De begroting voor de Algemene Dienst voor het dienstjaar 2018 te wijzigen als hierna is aangegeven.

B E S L U I T : De begroting voor de Algemene Dienst voor het dienstjaar 2018 te wijzigen als hierna is aangegeven. No. Onderwerp: Vaststelling begrotingswijziging nr. 1 De raad van de gemeente Hattem; B E S L U I T : De begroting voor de Algemene Dienst voor het dienstjaar 2018 te wijzigen als hierna is aangegeven.

Nadere informatie