Uitslag enquête wonen en ondernemen Vessem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitslag enquête wonen en ondernemen Vessem"

Transcriptie

1 Dorpsraad VESSEM wvnv.dorpsraad vebbcnrdai^nl Pagina 1 van 7 Uitslag enquête wonen en ondernemen Vessem 1 Inleiding 1 2 Conclusie en aanbevelingen Conclusie: Aanbevelingen 3 3 De behoefte aan nieuwe woningen in de komende 10 jaar 4 4 Het type woning 4 5 Het aantal starterswoningen 5 6 Het aantal starterswoningen gezien in het tijddomein 5 7 De seniorenwoningen 5 8 De verdeling tussen huur en koop 6 9 Driehoek Flinkert-Kuilenhurk-Braak 6 10 Ondernemerslokaties 7 1 Inleiding Dit verslag is het eindverslag betreffende de inventarisatie van de woning- en ondernemersbehoefte binnen de Vessemse bevolking, zoals uitgevoerd in het voorjaar Alle resultaten zijn opgenomen in een database en bewerkt. Primair van belang is hierbij de woon- en ondernemersbehoefte binnen Vessem. Zonder voldoende woongelegenheid voor diverse leeftijdsgroepen zal Vessem steeds verder vergrijzen met alle nadelige gevolgen van dien. Daarbij wil de dorpsraad graag weten of onze inwoners vinden dat binnen de driehoek Flinkert-Kuilenhurk-Braak er meer woningbouw moet worden toegestaan dan nu gepland is. Ook wil de dorpsraad graag weten of er nog panden nodig zijn voor (potentiële) ondernemers. Referenties.' Beknopte uitslag gepresenteerd tijdens de jaarvergadering in Maart 2010 Bestemmingsplan kom Vessem Bestemmingsplan Flinkert-Zuid In dit verslag zijn alle 349 ontvangen formulieren gecontroleerd op correctheid van inbrengen in de database en na eventuele correctie verwerkt (status per 11 Oktober 2010). Daardoor kunnen aantallen zoals genoemd in de eerdere referentie afwijken. 2 Conclusie en aanbevelingen

2 vūsïcm.d&cnl VESSEM Am) Commissie Bowven en wonen Pagina 2 van Conclusie: De signalen zijn duidelijk: probeer het aantal starter- en seniorenwoningen zo maximaal mogelijk te maken want daar ligt op korte termijn de grootste behoefte en is van essentieel belang voor de leefbaarheid van Vessem. Aangezien er op dit moment nog geen definitieve nieuwe plannen zijn de getallen zoals verderop genoemd absolute getallen. Starters: dit zijn die personen die dringend behoefte hebben aan woonruimte hetzij op korte termijn (wonen al samen met of zonder kinderen en inwonend of een huurhuis) of op langere termijn (plannen om te gaan samenwonen). Een grote meerderheid van 85 0 źo geeft aan tot C ter beschikking te hebben voor een woning en geven daardoor ook aan dat ze een koopwoning willen. Er zijn niet veel typen nieuwbouw woningen die hieraan voldoen zodat enige vorm van subsidie noodzakelijk is en dat is typisch het karakter van een starterwoning. Senioren: Zij hebben allen al een eigen huis en willen nu naar een andere woning. De helft wil zelfs gaan huren ipv kopen. Overigen: Dit zijn die personen die zich financieel duurdere huizen ^ C ) kunnen veroorloven en meestal al in het bezit zijn van een eigen woning Voor starters zijn de afgelopen 3 jaren 19 woningen gebouwd(of in aanbouw) momenteel zijn er wel plannen voor een aantal woningen. Deze plannen zijn nog niet definitief. Het is van essentieel belang dat er juist voor hen zoveel mogelijk gebouwd wordt op korte termijn. Bovendien als alle jongeren uit Vessem zouden (moeten) vertrekken heeft dit aardig wat gevolgen voor de leefbaarheid binnen het dorp. Denk aan scholen, voorzieningen etc en dat heeft ook weer zijn financiële gevolgen op langere termijn. Voor senioren zijn de afgelopen 3 jaar 3 woningen gebouwd welke uiteindelijk in de vrije verkoop zijn verkocht omdat de doelgroep nauwelijks interesse had. Of dat dit komt door de economische recessie of doordat senioren het geen geschikte plek of woningen vonden is lastig aan te geven. De dorpsraad is van mening dat het met name aan de situatie van de woningen lag. Moeilijk te voet bereikbaar en 2 van de 3 woningen met de auto bereikbaar via de achterliggende woonwijk. In dat opzicht stelt de dorpsraad zich op het standpunt dat er voordat er senioren woningen gepland worden men eerst goed onderzoekt of de locatie voor senioren geschikt is en dan met name of de winkels, gemeenschaphuis en Groenendaal goed bereikbaar zijn vanaf de woning. Starters hebben momenteel geen enkele adequate woningkeuze terwijl de overigen in het algemeen wel voorzien zijn maar uiteraard nog wel de nodige wensen kunnen hebben in hun woonbehoefte.

3 Dorpsraad ~ VESSEM sraad vob&ďmudis-fīint ere XJ Pagina 3 van 7 Een ruime meerderheid van onze inwoners geeft aan voorstander te zijn van een verdere uitbreiding van woningbouw in de driehoek Flinkert-Kuilenhurk-Braak. Een gedeelte hiervan geeft aan eerst plannen te willen zien voordat ze positief willen instemmen. Er is in Vessem de komende 10 jaar uitbreiding voor ondernemers nodig zodat de werkgelegenheid bevorderd kan worden en de leefbaarheid in vessem in stand gehouden kan worden en verenigingen een beroep op ondernemers in Vessem kunnen blijven doen. 2.2 Aanbevelingen Ten aanzien van de realisatie van meer starters- en seniorenwoningen kan het volgende overwogen worden: Er is alleen behoefte aan huurwoningen bij de seniorenwoningen in de komende periode van driejaar. De huidige geplande(nog niet definitieve) huurwoningen zouden veranderd kunnen worden in koop starterwoningen. De woningen die gepland zijn aan de Flinkert-West zijn ons inzien qua lokatie niet geschikt voor senioren en kunnen als doorstroomwoningen aangeboden worden. Daarmee komen misschien een aantal starterwoningen vrij. Verbouwing en uitbreiding zou later dan ook niet mogelijk moeten zijn juist om de prikkels door te geven naar een andere, betere, duurdere woning. Meer starterwoningen heeft als consequentie dat het financieel gezien minder gaat opleveren op korte termijn maar dat hoeft het zeer zeker niet te doen op langere termijn. De dorpsraad vindt dat de mogelijkheid voor het wonen voor starters een veel hogere prioriteit moet krijgen dan enig financieel gewin op korte termijn. Ook voorwaarden die gesteld zijn tav de verdeling van de typen woning en huur cq verkoop is iets wat niet relevant mag zijn op de plannen. Daarvoor is de urgentie te hoog. Dat kan later nog verdisconteerd worden in de andere bestemmingen cq over het geheel van Eersel. De dorpsraad wil graag dat er een onderzoek opgestart wordt om te onderzoeken of er uitbreiding van woningbouw kan plaatsvinden in de driehoek Flinkert-Kuilenhurk-Braak. Aangezien er momenteel in Vessem nauwelijks vrijstaande bedrijfsruimte voorhanden is wil de dorpsraad graag dat er gezocht wordt naar nieuwe bedrijfsruimte. Mogelijkheden zijn in onze ogen: - uitbreiding van het bestaande industrieterrein - een ruimer beleid toe te passen op (voormalige) agrarische gebouwen.

4 í\ l\ A /\ D g r P s r f l i l d I A araad vcinmîm.düp, - Pagina 4 van 7 3 De behoefte aan nieuwe woningen in de komende 10 jaar Wat betekent dit nu voor de behoefte aan extra nieuwbouw? Uit de enquête konden de volgende resultaten gehaald worden: Bruto aantal woonwensen Aantal dat reeds een eigen woning bezit maar wel wil veranderen. Deze komen dan voor anderen ter beschikking Blijft over Aantal dat momenteel gehuurd zit. Ook deze komen dan ter beschikking voor anderen Netto woningbehoefte in 10 jaar Dit betekent in eerste instantie dat er een behoefte ís van 48 woningen voor hen die op dit moment niets hebben. Echter er dient wel een kanttekening geplaatst te worden. Bij de enquête in 2007 is specifiek geënquêteerd bij personen die een, andere, woningen wilden. In 2010 is huis aan huis geënquêteerd. Uit het totaal aantal formulieren dat ingevuld is blijkt dat 33 formulieren((9 0 żo) door potentiële starters zijn ingevuld. Bij de enquête in 2007waren dat 88 formulieren(39 0 7o) Daarentegen zijn er 152 formulieren(45 0 7o) door potentiële senioren ingevuld. Bij de enquête in 2007 waren dat 21 formulieren(9,5 0 7o). De koop- en huurwoningen die ter beschikking komen hoeven niet noodzakelijkerwijs in overeenstemming te zijn met de wensen en/of financiële mogelijkheden van de respondenten. 4 Het type woning In de enquête was de mogelijkheid gegeven om voor diverse woontypen te kiezen. De 125 formulieren bevatten in totaal 5 typen woningen die als volgt zijn verdeeld: Type woning Aantal percentage Aantal percentage Starterswoningen 33 26,4 o/o 88 39,6 Yo Twee onder een kap 16 12,8 yo 59 26,6 y 0 Vrije sector 22 17,6 0 7o 36 16,2 0/0 Seniorenwoningen 48 38,4 «ft 21 9,5 o/o Appartementen ,10/0 Hieruit blijkt duidelijk dat Vessem nog steeds behoefte heeft aan starterswoningen en dat de vraag naar seniorenwoningen is toegenomen.

5 Dorpsraad vcts.bcm.d3.clnl Pagina 6 van 7 Wanneer Koop Huur Koop Huur Binnen een jaar jaar jaar jaar De verdeling tussen huur en koop Ook onderzocht is wat de behoefte is aan huur cq koopwoningen. Uit de 125 formulieren kon het volgende worden afgeleid: Type woning Aantal Aantal Yo Wil specifiek een koopwoning 88 70,4 o/o 79 54,9 o/o Alleen een huurwoning. Opvallend is wel dat 26 van 31 24,8 QZo 8 5,5 7o de 31 respondenten in deze categorie een seniorenwoning willen. Geen keuze aangegeven. Het maakt hen blijkbaar niet uit als er maar gewoond kan worden ,8 7o 7 39,6 07o Ondanks het feit dat 6 respondenten geen keuze gemaakt hebben tussen koop of huur geven ze wel een koopprijs indicatie. Uit deze antwoorden lijkt het er op dat ook zij primair een koopwoning willen, hetgeen de interesse in koopwoningen stijgt tot 75,2 0 7o. De interesse voor een huurwoning komt vooral voor bij de categorie senioren. Bij deze categorie is de vraag naar koop- of huurwoning nagenoeg gelijk 9 Driehoek Flinkert-Kuilenhurk-Braak Bij het zoeken naar bouwlokaties in Vessem wil de dorpsraad graag weten of onze inwoners uitbreidingsmogelijkheden in de driehoek Flinkert-Kuilenhurk-Braak ondersteunen. Ik vind het een goed idee om de driehoek verder uit te breiden met ,2 y 0 woningbouw. Ik heb bezwaar tegen het idee om de driehoek verder uit te breiden met 26 7,5 o/o woningbouw. Ik heb geen mening voor ik heb gezien hoe er gebouwd wordt ,3 07o

6 5 Het aantal starterswoningen Er is een indicatie van 33 starterswoningen. Bij deze enquête zijn we er van uitgegaan dat een starterwoning maximaal C ,- mag kosten zonder koopgarant. Voor velen betekent een starterwoning hun eerste woning. Uitzonderingen hierop zijn mogelijk. Starters zijn immers personen die niet genoeg financiële middelen hebben om een huis te kopen tegen de huidige marktwaarden. De gemeente Eersel biedt daarom starterswoningen aan met een koopgarant regeling. 6 Het aantal starterswoningen gezien in het tijddomein Belangrijk is ook te analyseren wat de tijdsperiode is waarin deze starterswoningen gerealiseerd zouden moeten zijn. Aangezien de enquête ook een mogelijkheid had om de gewenste periode in te geven kunnen we de cumulatieve behoefte ook in het tijddomein als volgt invullen: Wanneer gewenst Binnen een jaar jaar jaar jaar Op korte termijn (binnen 3 jaar) is er derhalve een grote urgentie voor 18 starterswoningen. Dit zijn uitsluitend jongeren die naarstig op zoek zijn naar een eigen plek binnen Vessem. Na 5 jaar neemt de behoefte voor starterswoningen duidelijk af. Maar dat kan misleidend zijn. De gemiddelde leeftijd van de huidige starters is 20 jaar. Over 5 jaar is de huidige jeugd vanaf ca 15 jaar aan de beurt. In werkelijkheid zal dan over 5 jaar de behoefte naar starterswoningen weer toenemen. Een deel daarvan kan ondervangen worden door de huidige starters die dan door kunnen stromen naar duurdere woningen. Maar dan zullen ze er wel eerst moeten zijn. 7 De seniorenwoningen Ook hier kan onderscheid gemaakt worden tussen "echte" senioren en senioren in zijn algemeenheid De 48 "echte" senioren zijn zij die uitsluitend een seniorenwoning hebben aangegeven als behoefte. Hoe ziet dit er cumulatief uit in de tijd?

7 n VESSEM www, dorp araad ve»scm,d&c.nt Cf 4 Pagina 7 van 7 De dorpsraad voelt zich gesteund om te onderzoeken of er uitbreiding van woningbouw kan plaatsvinden in de driehoek Flinkert-Kuilenhurk-Braak aangezien maar 7,5 0 Zo heeft aangegeven tegen planontwikkeling te zijn. 10 Ondernemerslokaties De dorpsraad wil graag weten of er in Vessem meer lokaties moeten komen om ondernemers een plek te geven om hun bedrijf te starten dan wel te kunnen laten groeien. De vraag is opgesplitst naar nieuwe ondernemers en ondernemers die uitbreiding wensen. Belangrijk is ook te analyseren wat de tijdsperiode is waarin deze ondernemers zicht willen vestigen dan wel uitbreiding verwachten. Aangezien de enquête ook een mogelijkheid had om de gewenste periode in te geven kunnen we de cumulatieve behoefte ook in het tijddomein als volgt invullen: Wanneer ondernemers starten uitbreiden Binnen een jaar jaar jaar jaar 6 3 Daarbij is ook gevraagd aan te geven hoeveel ruimte men verwacht te willen gaan gebruiken en of men hiervoor een externe bedrijfsruimte nodig heeft. bedrijfsgebouw Oppervlakte ^Om 2 ^00m 2 ^OOm 2 ^00m 2 Gewenst bedrijfsruimte Van deze (potentiële)ondernemers hebben er 8 aangegeven graag hun intrek in een verzamelgebouw te nemen. Aangezien er momenteel in Vessem nauwelijks vrijstaande bedrijfsruimte voorhanden is wil de dorpsraad graag dat er gezocht wordt naar nieuwe bedrijfsruimte. Mogelijkheden zijn in onze ogen: - uitbreiding van het bestaande industrieterrein - een ruimer beleid toe te passen op (voormalige) agrarische gebouwen. Ondernemers zorgen voor een belangrijke bedrage in de leefbaarheid van een dorp. Enerzijds zorgen zij voor werk, anderzijds ondersteunen zij de vele verenigingen in ons dorp.

8

Bouwen voor Leegstand?

Bouwen voor Leegstand? Bouwen voor Leegstand? Een peiling naar de woonbehoefte van de inwoners van West Maas en Waal. April 2012 Dit rapport wordt u gratis aangeboden door de SP afdeling in oprichting West Maas en Waal. Gegevens

Nadere informatie

Woonwensenenquête Drijber

Woonwensenenquête Drijber Woonwensenenquête Drijber Woningbehoefte en verhuiswensen van inwoners Enquêteresultaten Gemeente Midden-Drenthe Afdeling Bouwen en Wonen Na 2010 Inleiding In het na van 2010 is er een woonwensenenquête

Nadere informatie

Oktober Uitslag enquête woonwensen Tilligte

Oktober Uitslag enquête woonwensen Tilligte Oktober 2017 Uitslag enquête woonwensen Tilligte Stichting Dorpsraad Tilligte De laatste 3 à 4 jaren zijn er in Tilligte veel nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Met de huizen erbij die nu in aanbouw zijn,

Nadere informatie

25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf

25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf Onderzoek woningbehoefte Waarland 2015 25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf 1 Inleiding 1.1 Inleiding De gemeente Schagen wil haar toekomstig woningbouwprogramma inrichten

Nadere informatie

Enquête Woningbehoefte Soerendonk

Enquête Woningbehoefte Soerendonk Enquête Woningbehoefte Soerendonk september 2008 WERKGROEP BOUWEN & WONEN Inhoudsopgave - Inleiding pagina 3 - Voorbereiding enquête Begeleidende brief pagina 4 Begrippenlijst pagina 5 Enquêteformulier

Nadere informatie

Behoeftepeiling voor alle mensen die graag in de Walsberg willen wonen.

Behoeftepeiling voor alle mensen die graag in de Walsberg willen wonen. Behoeftepeiling voor alle mensen die graag in de Walsberg willen wonen. (Toekomstige) inwoners van De Walsberg, Dorpsraad Walsberg zet zich in voor het behoud en daar waar mogelijk voor de verbetering

Nadere informatie

Hoe zit het met de woningbouw? Starters worden bijna gedwongen om te zoeken naar woonruimte buiten ons dorp en de vergrijzing neemt toe.

Hoe zit het met de woningbouw? Starters worden bijna gedwongen om te zoeken naar woonruimte buiten ons dorp en de vergrijzing neemt toe. Beste dorpsgenoten, Uw mening telt!!! U wilt uw dorp leefbaar houden, wij ook! Daarom zijn wij op zoek naar uw mening, tips en adviezen. Hoe zit het met de woningbouw? Starters worden bijna gedwongen om

Nadere informatie

Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009

Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Plaatselijk Belang Nuis/Niebert is nieuwsgierig wat de wensen zijn van de inwoners en eventuele toekomstige bewoners,

Nadere informatie

Respons op enquête Er zijn 955 enquêtes verzonden waarvan 305 zijn teruggestuurd (31%). Dat is een mooi hoge respons!

Respons op enquête Er zijn 955 enquêtes verzonden waarvan 305 zijn teruggestuurd (31%). Dat is een mooi hoge respons! Resultaten woningbouw enquête Oudega Waarom een enquête? Op verzoek van de gemeente heeft dorpsbelang een enquête gedaan naar de woningvraag in Oudega. De gemeente wil de resultaten van deze enquête gebruiken

Nadere informatie

Woningbehoefte in Zwammerdam

Woningbehoefte in Zwammerdam Woningbehoefte in Zwammerdam 2018-2028 Juni 2018 Inhoudsopgave Doel van het rapport Samenvatting Aantallen Opdrachtgeverschap en lokaties Bijlagen: Vraagmatrix voor koop- en huurwoningen, eengezinswoningen

Nadere informatie

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide Volgens de laatste Provinciale Prognose (2011) bedraagt de woningbouw behoefte in Valkenswaard een netto toevoeging van 1.230 woningen

Nadere informatie

Resultaten enquête woonbehoeften Beesd

Resultaten enquête woonbehoeften Beesd Resultaten enquête woonbehoeften Beesd Beesd, oktober 2017 - 2 - Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Resultaten enquête woonbehoeften Beesd 4 Enquête woonbehoeften Beesd 12 Beesd voor Elkaar 18 - 3 - Voorwoord

Nadere informatie

Onderzoek woningbehoefte

Onderzoek woningbehoefte Onderzoek woningbehoefte Woningbouw stagneert in Waarde. Wie wil er in Waarde wonen? Waarde, april 2017 Aan: Gemeente Reimerswaal R&B Wonen Wethouder J. Sinke Directeur P. Bevers Postbus 70 Van der Biltplein

Nadere informatie

Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk

Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk Resultaten 9 september 2014 Opbouw Respons enquête Verhuisgeneigdheid Woonwensen alle verhuisgeneigden Interesse voor locatie Bosstraat-Smallestraat Alternatief als men

Nadere informatie

GOM PAN EN. h4» 111. Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk. Resultaten. 9 september 2014 WONINGMARKT EN LEEFOMGEVING

GOM PAN EN. h4» 111. Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk. Resultaten. 9 september 2014 WONINGMARKT EN LEEFOMGEVING GOM PAN EN ADVIES VOOR WONINGMARKT EN LEEFOMGEVING Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk Resultaten 9 september 2014 h4» 111 - Opbouw «Respons enquête «Verhuisgeneigdheid «Woonwensen alle verhuisgeneigden

Nadere informatie

Woonbehoefte onderzoek Milheeze

Woonbehoefte onderzoek Milheeze Resultaten woonbehoefte onderzoek Hoe hebben we de enquête bekend gemaakt Door 2 x een huis aan huis flyer te verspreiden Door publicatie in het Eindhovens Dagblad in de Korhoen in de regionale weekbladen

Nadere informatie

De gemeente heeft GroenWest gevraagd om een volkshuisvestelijke onderbouwing van het programma.

De gemeente heeft GroenWest gevraagd om een volkshuisvestelijke onderbouwing van het programma. Aan Gemeente Montfoort Kopie aan Van GroenWest Onderwerp Woningbouwprogramma Voorvliet Noord fase 2 Datum 27 november 2017 Pagina 1/5 Inleiding De gemeente Montfoort en GroenWest willen graag sociale woningbouw

Nadere informatie

Bespreekstuk. Voor : Commissie ABZ. Van : College. Afdeling : Beleid en Ontwikkeling. Doorkiesnummer : Datum : concept

Bespreekstuk. Voor : Commissie ABZ. Van : College. Afdeling : Beleid en Ontwikkeling. Doorkiesnummer : Datum : concept Bespreekstuk Voor : Commissie ABZ Van : College Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Doorkiesnummer : Datum : concept Onderwerp : uitwerking begrip "groot maatschappelijk belang" I Aanleiding. In de raadsvergadering

Nadere informatie

* 44 mensen geven aan te willen verhuizen binnen 5 jaar en nog eens 27 tussen 5 en 10 jaar

* 44 mensen geven aan te willen verhuizen binnen 5 jaar en nog eens 27 tussen 5 en 10 jaar Enquête Woonbehoefte Na het gereedkomen van de Woonvisie is het dorpsberaad gestart met de uitwerking om tot dit gewenste beeld te komen. Als eerste is d.m.v. een enquête geïnventariseerd wat de vraag

Nadere informatie

Onderwerp: enquête vraaggestuurd bouwen in De Noord

Onderwerp: enquête vraaggestuurd bouwen in De Noord Onderwerp: enquête vraaggestuurd bouwen in De Noord Heerhugowaard-De Noord, mei 2015 Beste geënquêteerde, Sinds juni 2014 is de Dorpsraad in samenwerking met Humulus Lupulus in gesprek met de gemeente

Nadere informatie

Inveniam BV t.a.v. de heren B. Ophoff & R. van Es Oostwal 171 5341 KM OSS

Inveniam BV t.a.v. de heren B. Ophoff & R. van Es Oostwal 171 5341 KM OSS Inveniam BV t.a.v. de heren B. Ophoff & R. van Es Oostwal 171 5341 KM OSS Zaltbommel, 28 oktober 2014 Betreft: woningbehoefte te Ammerzoden Referentie: plan Ammerzoden Noord Geachte heren Ophoff en Van

Nadere informatie

ENQUETE WONINGBEHOEFTE SOERENDONK 2016-2023. tot450 1 2016-2019 450-710 4 1 1 >710 <195,000 3 2020-2023 195-337 4 3 2 >337.000.

ENQUETE WONINGBEHOEFTE SOERENDONK 2016-2023. tot450 1 2016-2019 450-710 4 1 1 >710 <195,000 3 2020-2023 195-337 4 3 2 >337.000. ENQUETE WONINGBEHOEFTE SOERENDONK 20162023 Leeftijd 65+ 5565 3055 710 HUREN tot450 3 20202023 450710 8 1 >710 1 337,000 1 KOPEN

Nadere informatie

Conclusies woningbehoefteonderzoek Reduzum

Conclusies woningbehoefteonderzoek Reduzum Conclusies woningbehoefteonderzoek Reduzum De enquête geeft een goed beeld van de woonwensen van de bevolking, vanwege de grote respons en de goede verdeling over de verschillende leeftijden en type bewoners.

Nadere informatie

Rapportage TIP MooiLaarbeek 20. Wonen 9 juni Inhoudsopgave. Wonen 2 Respondenten 9

Rapportage TIP MooiLaarbeek 20. Wonen 9 juni Inhoudsopgave. Wonen 2 Respondenten 9 Rapportage TIP MooiLaarbeek 20 Wonen 9 juni 2016 Inhoudsopgave Wonen 2 Respondenten 9 Wonen 3 1 1 1. Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp? 31% 9% (n=351) uitstekend voldoende onvoldoende

Nadere informatie

Notitie nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog Datum

Notitie nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog Datum Notitie nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog Datum 9 april 2008 Onderwerp notitie betreffende nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog 1. Historie vanaf 2001 Woonplan 2001 Er is al

Nadere informatie

Woningbehoefte vanuit De Noord, Veenhuizen en het buitengebied 2015

Woningbehoefte vanuit De Noord, Veenhuizen en het buitengebied 2015 Woningbehoefte vanuit De Noord, Veenhuizen en het buitengebied 2015 Inleiding In het kader van KODN 2.0 is een enquête gehouden om te onderzoeken wat de behoefte is aan (extra) woonruimte in De Noord.

Nadere informatie

Q1 Woont u in Bakel? Q2 Op dit moment woon ik in een:

Q1 Woont u in Bakel? Q2 Op dit moment woon ik in een: Q1 Woont u in Bakel? Beantwoord: 58 Overgeslagen: 0 Ja Nee Ja Nee 91,38% 53 8,62% 5 Totaal 58 Q2 Op dit moment woon ik in een: Beantwoord: 58 Overgeslagen: 0 Koopwoning in Bakel Particuliere huurwoning

Nadere informatie

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR WONEN IS MEER DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD! CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR Het bedrijf een korte introductie Verrassend creatief met hands-on mentaliteit Actief op het gebied van het ontwikkelen, realiseren,

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening 2. Stand van zaken Leefbaar Balgoij 3. Presentatie resultaten enquête wonen 4. Scenario s 5. Hoe verder?

Agenda. 1. Opening 2. Stand van zaken Leefbaar Balgoij 3. Presentatie resultaten enquête wonen 4. Scenario s 5. Hoe verder? Agenda 1. Opening 2. Stand van zaken Leefbaar Balgoij 3. Presentatie resultaten enquête wonen 4. Scenario s 5. Hoe verder? Pilot burgerparticipatie De ontwikkeling van de dorpsplannen door de kernen betekenen

Nadere informatie

Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma gemeente Harlingen

Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma gemeente Harlingen Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma 2016-2020 gemeente Harlingen In 2013 heeft de gemeenteraad de woonvisie voor de gemeente Harlingen voor de periode 2013 2020 vastgesteld. In de woonvisie

Nadere informatie

GEMEENTE JACOBSWOUDE

GEMEENTE JACOBSWOUDE GEMEENTE JACOBSWOUDE NOTITIE TEN BEHOEVE VAN DE DISCUSSIE. Raadsvergadering 20 december 2007 Onderwerp Operationeel maken startersfonds Agendapunt 12 Portefeuillehouder D.H. Verhagen, wethouder Programmanummer

Nadere informatie

Enquête. Woningbehoefte Ritthem 2014. Resultaten

Enquête. Woningbehoefte Ritthem 2014. Resultaten Enquête Woningbehoefte Ritthem Resultaten Juni Inhoudsopgave Inleiding.... Samenvatting.... Overzicht resultaten.... Algemeen.... Verhuiswens binnen jaar.... Doelgroepen naar leeftijd..... Jongeren (

Nadere informatie

Resultaten enquête woonbehoeften Beesd

Resultaten enquête woonbehoeften Beesd Resultaten enquête woonbehoeften Beesd Beesd, oktober 2017 - 2 - Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Resultaten enquête woonbehoeften Beesd 4 Enquête woonbehoeften Beesd 12 Beesd voor Elkaar 18 - 3 - Voorwoord

Nadere informatie

Maatwerkafspraken Woonruimteverdeling

Maatwerkafspraken Woonruimteverdeling Maatwerkafspraken Woonruimteverdeling Voor bezit van Habeko wonen in de kernen: Koudekerk aan den Rijn/Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Benthuizen datum:10 november 2014 Vastgesteld door het college

Nadere informatie

Regio Midden-Limburg. Woningvoorraad. Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep

Regio Midden-Limburg. Woningvoorraad. Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep Woningvoorraad Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep Kwantitatieve behoefte: Totaal Kwantitatieve behoefte: Sociale doelgroep Woonwensen: Totaal Woonwensen: Sociale doelgroep Woonwensen: Jongeren

Nadere informatie

Mijn mening over harmelen.nl

Mijn mening over harmelen.nl Mijn mening over harmelen.nl Woonvisie Beleid in opdracht van Gemeenteraad Democratisch besluit Breed draagvlak Handvat voor alle partijen Geeft een inventarisatie over het huidige woning voorraad Uitvoeringskader

Nadere informatie

Inventarisatie woonbehoefte Maarheeze

Inventarisatie woonbehoefte Maarheeze Inventarisatie woonbehoefte Maarheeze Voorjaar 17 Pagina 1 van 10 Aanleiding In de aanloop naar de verkiezingen van 2014 vond bij JC Harlekyn een jongerendebat plaats. Tijdens dit debat werd door jongeren

Nadere informatie

1. Denkt u er over na om te verhuizen?

1. Denkt u er over na om te verhuizen? 1. Rechte tellingen Open huizen route De landelijke woningmarkt trekt weer aan. In vrijwel alle Nederlandse regio s neemt het aantal woningverkopen toe ten opzichte van een jaar geleden. 1. Denkt u er

Nadere informatie

Susteren-Heide - gemeente Echt-Susteren

Susteren-Heide - gemeente Echt-Susteren - gemeente Echt-Susteren Woningvoorraad Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep Kwantitatieve behoefte: Totaal Kwantitatieve behoefte: Sociale doelgroep Woonwensen: Totaal Woonwensen: Sociale

Nadere informatie

Woningbehoefte onderzoek

Woningbehoefte onderzoek Woningbehoefte onderzoek Prognose woningbehoefte Amersfoort tot 2015 Gemeente Amersfoort Sector Dienstverlening, Informatie en Advies (DIA) Afdeling Onderzoek en Statistiek Marc van Acht Uitgave en rapportage:

Nadere informatie

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Datum: 15 december 2012 Auteur: Coöperatie Austerlitz Zorgt U.A., Jan Smelik Inlichtingen: info@austerlitzzorgt.nl Verspreiding:

Nadere informatie

Peij-Slek - gemeente Echt-Susteren

Peij-Slek - gemeente Echt-Susteren - gemeente Echt-Susteren Woningvoorraad Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep Kwantitatieve behoefte: Totaal Kwantitatieve behoefte: Sociale doelgroep Woonwensen: Totaal Woonwensen: Sociale

Nadere informatie

Uitkomsten enquête woonwensen jongeren Midden-Delfland

Uitkomsten enquête woonwensen jongeren Midden-Delfland Uitkomsten enquête woonwensen jongeren Midden-Delfland De gemeente Midden-Delfland heeft in het voorjaar van 2017 een enquête gehouden om inzicht te krijgen in de woonwensen van jongeren tussen de 18 en

Nadere informatie

5 Starters op de markt voor koopwoningen

5 Starters op de markt voor koopwoningen 5 Starters op de markt voor koopwoningen In het derde kwartaal van 2008 is een aantal aanvullende vragen gesteld aan personen die op dit moment een woning huren en zich oriënteren op een koopwoning. Dit

Nadere informatie

Dieteren - gemeente Echt-Susteren

Dieteren - gemeente Echt-Susteren - gemeente Echt-Susteren Woningvoorraad Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep Kwantitatieve behoefte: Totaal Kwantitatieve behoefte: Sociale doelgroep Woonwensen: Totaal Woonwensen: Sociale

Nadere informatie

Maria Hoop - gemeente Echt-Susteren

Maria Hoop - gemeente Echt-Susteren - gemeente Echt-Susteren Woningvoorraad Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep Kwantitatieve behoefte: Totaal Kwantitatieve behoefte: Sociale doelgroep Woonwensen: Totaal Woonwensen: Sociale

Nadere informatie

Tungelroy - gemeente Weert

Tungelroy - gemeente Weert - gemeente Weert Woningvoorraad Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep Kwantitatieve behoefte: Totaal Kwantitatieve behoefte: Sociale doelgroep Woonwensen: Totaal Woonwensen: Sociale doelgroep

Nadere informatie

Inschrijfformulier Verkoopbouwkavel en/of koopwoning

Inschrijfformulier Verkoopbouwkavel en/of koopwoning Inschrijfformulier Verkoopbouwkavel en/of koopwoning gemeente Hilvarenbeek Persoonsgegevens Naam + voorletters (de heer of mevrouw): Adres: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer(s): Geboortedatum: E-mailadres:

Nadere informatie

Koningsbosch - gemeente Echt-Susteren

Koningsbosch - gemeente Echt-Susteren - gemeente Echt-Susteren Woningvoorraad Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep Kwantitatieve behoefte: Totaal Kwantitatieve behoefte: Sociale doelgroep Woonwensen: Totaal Woonwensen: Sociale

Nadere informatie

In verband met de vakantieperiode en in overleg met de vragensteller is de termijn van beantwoording verlengt tot 31 augustus 2015.

In verband met de vakantieperiode en in overleg met de vragensteller is de termijn van beantwoording verlengt tot 31 augustus 2015. SCHRIFTELIJKE VRAAG Indiener: Gerwin ter Maat / VVD Berkelland Datum indiening vraag: 06-07-2015 Datum verzending antwoord: 01-09-2015 In verband met de vakantieperiode en in overleg met de vragensteller

Nadere informatie

1. Woont u in een huur- of koophuis?

1. Woont u in een huur- of koophuis? Wonen 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1. Woont u in een huur- of koophuis? 85% 14% 1% Huurhuis Koophuis Weet niet 1 Heb een huis gekocht in Rooi en ga hier op korte termijn naar verhuizen. 2 Appartement 2 Wat een stomme

Nadere informatie

Ospel - gemeente Nederweert

Ospel - gemeente Nederweert - gemeente Nederweert Woningvoorraad Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep Kwantitatieve behoefte: Totaal Kwantitatieve behoefte: Sociale doelgroep Woonwensen: Totaal Woonwensen: Sociale doelgroep

Nadere informatie

Sint Joost - gemeente Echt-Susteren

Sint Joost - gemeente Echt-Susteren - gemeente Echt-Susteren Woningvoorraad Doelgroepen: Totaal Doelgroepen: Sociale doelgroep Kwantitatieve behoefte: Totaal Kwantitatieve behoefte: Sociale doelgroep Woonwensen: Totaal Woonwensen: Sociale

Nadere informatie

WONINGBOUW- MONITOR

WONINGBOUW- MONITOR 216-397 WONINGBOUW- MONITOR September 216 1 Inleiding Bij het vaststellen van de Woonvisie in september 215 is besloten het urgentieprogramma nog 3 jaar door te zetten om de plannen tot uitvoering te brengen.

Nadere informatie

Samen naar de gewenste woningvoorraad in Odiliapeel

Samen naar de gewenste woningvoorraad in Odiliapeel Samen naar de gewenste woningvoorraad in Odiliapeel Eindverslag April 2015 1. Inleiding In april 2014 hebben gemeente Uden, gemeente Veghel en wooncorporatie Area een woonwensenonderzoek uitgevoerd. Om

Nadere informatie

1 Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp?

1 Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp? Wonen 5 4 4 3 3 2 1 1 Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp? woningaanbod is uitstekend 29% woningaanbod is voldoende 46% woningaanbod is onvoldoende (n=217) Ik heb geen idee wat het woningaanbod

Nadere informatie

Onderzoek wonen: Best. Rapport

Onderzoek wonen: Best. Rapport Onderzoek wonen: Best 2015 Rapport Colofon Dit onderzoek naar verhuiswensen van 60 tot en met 75-jarigen in Best is uitgevoerd in november/december 2015 in opdracht van de gemeente Best door de GGD Brabant-Zuidoost.

Nadere informatie

Jongeren en Starters op de Heetense Woningmarkt. Dit Masterplan moet antwoord geven op de onderstaande vragen;

Jongeren en Starters op de Heetense Woningmarkt. Dit Masterplan moet antwoord geven op de onderstaande vragen; Masterplan; Jongeren en Starters op de Heetense Woningmarkt Dit Masterplan moet antwoord geven op de onderstaande vragen; - Zijn Heetense jongeren en starters überhaupt genegen om in ons dorp te (blijven)

Nadere informatie

Mogelijkheden woningbouw Oudega Afdeling Ontwikkeling woonbeleid, d.d. 14 november 2018

Mogelijkheden woningbouw Oudega Afdeling Ontwikkeling woonbeleid, d.d. 14 november 2018 Mogelijkheden woningbouw Oudega Afdeling Ontwikkeling woonbeleid, d.d. 14 november 2018 Inleiding Voor Oudega worden in het kader van een aantal projecten woningbouwmogelijkheden onderzocht. Locaties waar

Nadere informatie

ENQUETE WONINGBEHOEFTE SUMAR

ENQUETE WONINGBEHOEFTE SUMAR ENQUETE WONINGBEHOEFTE SUMAR ALGEMEEN 1. Hoe valt uw huidige (huishoudens)situatie te omschrijven? Alleenstaand met kinderen Alleenstaand zonder kinderen Paar (getrouwd of samenwonend) met kinderen Paar

Nadere informatie

JONGERENPEILING WONEN IN EDE

JONGERENPEILING WONEN IN EDE JONGERENPEILING WONEN IN EDE ACHTERGROND EN OPZET Eind 2015 is de Woonvisie Ede 2030 vastgesteld. Sindsdien heeft de gemeente Ede gewerkt aan de vertaling van de Woonvisie naar het woningbouwprogramma

Nadere informatie

Onderzoek woningbehoefte

Onderzoek woningbehoefte Onderzoek woningbehoefte Woningbouw stagneert in Waarde. Wie wil er in Waarde wonen? Waarde, april 2017 Aan: Gemeente Reimerswaal R&B Wonen Wethouder J. Sinke Directeur P. Bevers Postbus 70 Van der Biltplein

Nadere informatie

Welkom! op onze voorlichtingsbijeenkomst starterswoningen. 18 maart Annen 2013

Welkom! op onze voorlichtingsbijeenkomst starterswoningen. 18 maart Annen 2013 Welkom! op onze voorlichtingsbijeenkomst starterswoningen 18 maart Annen 2013 Waarom een bijeenkomst? Gemeente: woonwensenonderzoek gedaan Willen jullie graag spreken Willen weten wat jullie nu echt willen

Nadere informatie

Toppositie Randstad in het geding

Toppositie Randstad in het geding Vergeten woningmarktdossier zorgt voor grote problemen Toppositie Randstad in het geding NVM introduceert WoningVoorraadMeter Nieuwegein, 4 juli De prijs van de gemiddelde verkochte woning in Nederland

Nadere informatie

VAN WOONAGENDA NAAR WONINGBOUWPROGRAMMA

VAN WOONAGENDA NAAR WONINGBOUWPROGRAMMA VAN WOONAGENDA NAAR WONINGBOUWPROGRAMMA 2016-2021 mei 2016 1 1. INLEIDING De gemeenteraad heeft op 26 april 2016 de Woonagenda vastgesteld. Deze beleidsnota geeft voor elk afzonderlijk dorp de gewenste

Nadere informatie

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen 't Hoekske Omgeving 't Hoekske Aan de rand van het hart van Heusden, daar waar de straat t Hoekske en de lange Antoniusstraat samenkomen,

Nadere informatie

Woonwensenonderzoek Toekomstig wonen Diessen

Woonwensenonderzoek Toekomstig wonen Diessen Woonwensenonderzoek Toekomstig wonen Diessen September 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Resultaat...3 2.1 Deelname aan het woonwensenonderzoek...3 2.2 Resultaten starters...4 2.2.1 Wilt u deelnemen

Nadere informatie

Woningbehoeftenonderzoek Hoeksche Waard woonwensen in beeld

Woningbehoeftenonderzoek Hoeksche Waard woonwensen in beeld woonwensen in beeld Verdieping Gemeente Cromstrijen T.b.v. Samenwerkingsorgaan De Hoeksche Waard November 2010 Onderzoeksverantwoording Respons RESPONS TOTAAL KLAASWAAL NUMANSDORP TELEFONISCH 44 8 36 ONLINE

Nadere informatie

Resultaten enquête wonen Hapert

Resultaten enquête wonen Hapert 2 Resultaten enquête wonen Hapert In opdracht van Opgesteld door Auteurs Collegiale toets Gemeente Bladel SRE Milieudienst Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven 040 259 45 95 Joris Kantelberg

Nadere informatie

Inhoud. amsterdam woon. inhoud

Inhoud. amsterdam woon. inhoud Afspraken over verkoop van sociale huurwoningen Sinds 1998 worden in Amsterdam sociale huurwoningen verkocht. Aanleiding was de sterk veranderde samenstelling en woningbehoefte van de Amsterdamse bevolking.

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO)

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) 18 november 2015 Inleiding Op 18 november 2015 konden inwoners van de gemeente Wierden hun mening geven

Nadere informatie

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Stand van zaken fysieke projecten in Zuid Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Plaats De Posten Huidige fysieke projecten in Zuid Het Rutbeek/bungalowpark, PL: René Pruysers Beekwoude, PL: René Pruysers

Nadere informatie

2. Leeftijdscategorie 50 tot 65 jaar 24 15,3% 65 tot 76 jaar 85 54,2% 75 jaar en ouder 45 28,7% Niet ingevuld 3 1,9%

2. Leeftijdscategorie 50 tot 65 jaar 24 15,3% 65 tot 76 jaar 85 54,2% 75 jaar en ouder 45 28,7% Niet ingevuld 3 1,9% Resultaten per vraag (respons = 157) 1. Wat is de samenstelling van uw huishouden? Alleenstaand 47 29,9% Gehuwd of samenwonend 105 66,9% Wel/geen inwonende kinderen 2 1,3% Niet ingevuld 3 1,9% 2. Leeftijdscategorie

Nadere informatie

Ouderen op de woningmarkt: feiten en cijfers

Ouderen op de woningmarkt: feiten en cijfers Ouderen op de woningmarkt: feiten en cijfers Prof. mr. Friso de Zeeuw, praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft en directeur Nieuwe Markten Bouwfonds Ontwikkeling, met medewerking van Rink Drost,

Nadere informatie

Vriendenerf/zelfstandig wonen, maar wel met zorg voor elkaar

Vriendenerf/zelfstandig wonen, maar wel met zorg voor elkaar Wenjen yn Winsum In het centrum van Winsum worden momenteel plannen ontwikkeld voor woningbouw. De locatie ligt tegenover de COOP supermarkt en vlakbij de andere winkels en het busstation. De plannen bestaan

Nadere informatie

ONTWIKKELKADER GELSTER BESTEET

ONTWIKKELKADER GELSTER BESTEET ONTWIKKELKADER 22 januari 2019 INHOUD 1. Inleiding 2. Kwantitatieve analyse 3. Kwalitatieve analyse 4. Ontwikkelkader 2 1 Inleiding 3 INLEIDING Inleiding In mei 2018 startten een vertegenwoordiging van

Nadere informatie

Veluwse Poort in beeld. Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort

Veluwse Poort in beeld. Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort Veluwse Poort in beeld Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Doel van het onderzoek... 2 1.3. Probleemstelling...

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeernormering ontwikkeling Brittenstein. Rijnhart Wonen. notitie. 28 augustus 2012 RHW010/Bes/0025

1 Inleiding. Parkeernormering ontwikkeling Brittenstein. Rijnhart Wonen. notitie. 28 augustus 2012 RHW010/Bes/0025 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning Oost west, thuis best In onze gemeente worden diverse woningen gebouwd en gerenoveerd. In welke mate bent u het (on)eens met de volgende stellingen. 6 1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning 54% 5 4

Nadere informatie

Om een beeld te krijgen van wat er speelde onder de inwoners van Leveroy en om duidelijk te krijgen wat eventuele behoeftes waren heeft de

Om een beeld te krijgen van wat er speelde onder de inwoners van Leveroy en om duidelijk te krijgen wat eventuele behoeftes waren heeft de Om een beeld te krijgen van wat er speelde onder de inwoners van Leveroy en om duidelijk te krijgen wat eventuele behoeftes waren heeft de gemeenschapsraad het initiatief genomen om een enquête uit te

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Onderwerp : Stand van zaken realisatie Masterplan De Valuwe. Aard : Toezegging(en) raad/commissie Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Datum college : 10 mei 2016 Openbaar : Ja Afdeling

Nadere informatie

Mooi Wonen Geesteren 14 maart 2018

Mooi Wonen Geesteren 14 maart 2018 Mooi Wonen Geesteren 14 maart 2018 Bijeenkomst [Naam1] en Geesteren [Naam2] 14 maart 2018 Programma Mooi wonen Geesteren Opening Inleiding door projectgroep Uitkomsten Uitdagingen Vervolg Hoe zat het ook

Nadere informatie

FACTSHEET OUDEREN EN WONEN PURMEREND APRIL 2015

FACTSHEET OUDEREN EN WONEN PURMEREND APRIL 2015 FACTSHEET OUDEREN EN WONEN PURMEREND APRIL 2015 Kaartje concentraties 75+ 1 team Beleidsonderzoek en Informatiemanagement Inleiding Op 23 maart 2015 startte het Woondebat met een open bijeenkomst. Doel

Nadere informatie

Woondialoog Otterlo Donderdag 25 oktober 2018 Onderzoek kwalitatieve programmering dorpen

Woondialoog Otterlo Donderdag 25 oktober 2018 Onderzoek kwalitatieve programmering dorpen Woondialoog Otterlo Donderdag 25 oktober 2018 Onderzoek kwalitatieve programmering dorpen Sunta Veerkamp (gemeente Ede) Geert van der Bruggen (zelfstandig adviseur) Agenda 1. Aanleiding (toelichting Sunta

Nadere informatie

PFM PFM Wonen 2016

PFM PFM Wonen 2016 PFM 2016 PFM Wonen 2016 Actualisering PFM Wonen Oss Verkenning, raadspodium Oss, maart 2017 PFM 2016 Wat is PFM? Ontwikkelingen 2010-2016 Woonwensonderzoek 2015 Eerste contouren Pfm 2016 PFM 2016 Wat is

Nadere informatie

Rapportage resultaat enquête "Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder?"

Rapportage resultaat enquête Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder? Rapportage resultaat enquête "Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder?" Samenstellers: Aangeboden aan: Projectgroep Dorpsstraat van de Dorpsraad Chaam Inwoners van Chaam NV De Eekelaar Politieke partijen

Nadere informatie

Woningmarktonderzoek kleine kernen Gemeente Oirschot

Woningmarktonderzoek kleine kernen Gemeente Oirschot Woningmarktonderzoek kleine kernen Gemeente Oirschot Bureau Bestuursinformatie & Onderzoek Gemeente Eindhoven Afdeling Onderzoek en Statistiek Gemeente Helmond Juli 2006 Inhoud: Oirschot... 1 Inwoners

Nadere informatie

Verhuisplannen en woonvoorkeuren

Verhuisplannen en woonvoorkeuren Verhuisplannen en woonvoorkeuren Burgerpeiling Woon- en Leefbaarheidsmonitor Eemsdelta 2015 Bevolkingsdaling ontstaat niet alleen door demografische ontwikkelingen, zoals ontgroening en vergrijzing of

Nadere informatie

Woonwensenonderzoek Yde-De Punt

Woonwensenonderzoek Yde-De Punt Woonwensenonderzoek Yde-De Punt Vereniging Dorpsbelangen Yde-De Punt September 2015 Luit Hummel 1. De aanleiding Dorpsbelangen Yde-De Punt hoort regelmatig in het dorp geluiden dat er behoefte bestaat

Nadere informatie

Presentatie Bouwberaad

Presentatie Bouwberaad 1. Wie is Droomwonen Brabant 2. Visie van Droomwonen Brabant 3. Wat voor woningen realiseren wij en welke doelgroepen 4. Ontwikkelen van woningen door Zelfbouw 5. 6. Woningen boven en in winkels 7. Schijf

Nadere informatie

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning Wonen De landelijke woningmarkt trekt weer aan. In vrijwel alle Nederlandse regio s nam het aantal woningverkopen in 2014 toe ten opzichte van 2013. In hoeverre ben je het (on)eens met de volgende stelling?

Nadere informatie

Presentatie uitslagen enquête:

Presentatie uitslagen enquête: Presentatie uitslagen enquête: Gehouden onder de bewoners van Kalenberg in oktober 2017 Ter voorbereiding op de besluitvorming op de Algemene Ledenvergadering van 31 oktober Agendapunt 8 van Plaatselijk

Nadere informatie

De woningmarkt in Goirle 2010-2015; jongeren die terug willen keren. Woonbehoefte van jongeren die terug willen verhuizen naar de gemeente Goirle

De woningmarkt in Goirle 2010-2015; jongeren die terug willen keren. Woonbehoefte van jongeren die terug willen verhuizen naar de gemeente Goirle De woningmarkt in Goirle 2010-2015; jongeren die terug willen keren Woonbehoefte van jongeren die terug willen verhuizen naar de gemeente Goirle De woningmarkt in Goirle 2010-2015; jongeren die terug willen

Nadere informatie

Bevolkingsprognose Lansingerland 2015

Bevolkingsprognose Lansingerland 2015 Bevolkingsprognose Lansingerland 2015 Auteur: Bart Waasdorp Afdeling: Team Planontwikkeling & RO Juridisch Versienummer: 1.0 Datum: 12 januari 2015 Corsanummer: T15.00406 Inleiding Lansingerland heeft

Nadere informatie

Datum: 7 maart 2017 Door: Theo Adema en Marissa Dik. Wat is nu eigenlijk het probleem?!

Datum: 7 maart 2017 Door: Theo Adema en Marissa Dik. Wat is nu eigenlijk het probleem?! Datum: 7 maart 2017 Door: Theo Adema en Marissa Dik Wat is nu eigenlijk het probleem?! Programma van de avond - Opening wethouder Patricia Hoytink-Roubos - Inleiding Bas Hommelink - Wat is nu eigenlijk

Nadere informatie

Kernprofiel Koewacht

Kernprofiel Koewacht Kernprofiel Koewacht Jan 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Demografie 1. Inwoneraantal 2. Migratie 3. Geboortes en sterftes 4. Huishoudens 5. Bevolkingsopbouw 6. Huishoudenssamenstelling 7. Prognoses

Nadere informatie

Landelijk gebied In het landelijk gebied, dus buiten de komgrens, is de woningvoorraad vanuit het landelijk wonen toegenomen met 1 woning.

Landelijk gebied In het landelijk gebied, dus buiten de komgrens, is de woningvoorraad vanuit het landelijk wonen toegenomen met 1 woning. Rapportage voortgang woningbouw 2014 Inleiding In december 2011 is de Woonvisie 2011-2020 Focus op een aantrekkelijke stad vastgesteld. Eén van de keuzes/actiepunten binnen het woonbeleid is het monitoren

Nadere informatie

Bijlage Visie Oost : Cijfers & trends bevolking en woningvoorraad Hilversum

Bijlage Visie Oost : Cijfers & trends bevolking en woningvoorraad Hilversum Bijlage Visie Oost : Cijfers & trends bevolking en woningvoorraad Hilversum 1. Ontwikkeling bevolking naar leeftijd De Primos huishoudensprognose (2011) voor de periode 2010-2040 schetst het volgend beeld:

Nadere informatie

Analyse van de markt voor (bestaande) huurwoningen in de Gemeente Steenwijkerland

Analyse van de markt voor (bestaande) huurwoningen in de Gemeente Steenwijkerland Analyse van de markt voor (bestaande) huurwoningen in de Gemeente Steenwijkerland drs. J.E. den Ouden 1-11-2013 Bevolking De gemeente Steenwijkerland telt momenteel circa 43.400 inwoners. Het inwonertal

Nadere informatie

8 MAART 2010 JAARVERGADERING STICHTING DORPSRAAD HOOGE MIERDE

8 MAART 2010 JAARVERGADERING STICHTING DORPSRAAD HOOGE MIERDE 8 MAART 2010 JAARVERGADERING SPOORBOEKJE 1. VOORSTELLEN 2. TERUGBLIK 2009 3. DORPSONTWIKKELINGSPLAN 4. PROJECTEN STAND VAN ZAKEN 5. FINANCIEN Voorzitter : Peter van de Noort (2004) Secretaris : Jos Veldhoven

Nadere informatie