BEWERKINGEN verzameling deel 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEWERKINGEN verzameling deel 2"

Transcriptie

1 PS.01 Bewerkingen verzameling deel BEWERKINGEN verzameling deel 2 AFBEELDING plaatsen op een onderwerp. Open Bron- en Doelafbeelding. Activeer Bronafbeelding. Voorzie Bronafbeelding eventueel met een omlijning. Afbeelding > Canvasgrootte: Relatief aanvinken. Vul breedte hoogte en maten in. Kies een canvas kleur Sleep bronafbeelding in doelafbeelding door middel van het Verplaatsgereedschap. Er komt nu een Laag 1, boven de Achtergrond in lagenpalet. Bewerken > Vrije transformatie. Let op: Niet bevestigen. Weergave > In venster. Pas met shift-toets en muis de grootte aan, roteer en verplaats. Let op: Niet bevestigen. Klik op rechter muisknop in het kader en kies verdraaien en daarna in de optiebalk Eigen: Verplaatst de ronde ankers en eventueel de hoekankers voor een goed resultaat. Bevestigd met enter. Kies in Laag 1 voor modus Bedekken of Fellicht o.i. En kopieer eventueel de laag voor meer effect. Kies Gummetje met modus penseel en dekking 100% om eventueel afgedekte plekken weer terug te krijgen. Laag > één laag maken + =

2 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Documentgrootte en Pixelafmeting wijzigen Bijvoorbeeld voor een afdruk van 200 x 300 mm met 300 ppi Afbeeldingsgrootte venster: Hoogte wijzigen in 200 mm (Breedte wijzigt vanzelf) Verhoudingen behouden Aanvinken. Nieuwe beeldpixels berekenen Afvinken Nieuwe beeldpixels berekenen Resolutie wijzigen in OK Aanvinken 300 ppi (OK is pas aan het eind van deze handeling) Opmerking: Voor ander maten en resolutie geld de zelfde stroomschema.

3 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Duotonen, standaard Bariet, sepia en andere kleuren van een kleur opname maken in photoshop. Open een afbeelding. Afbeelding>modus>grijswaarden>ok Afbeelding>modus>duotonen. Kies in het geopende venster duotoonopties : laden. Kies in het venster laden: duotonen, tritone of quadtonen. Voorbeeld: bruine bariet tint. Kies duotonen>pantone duotonen>478 brown(100%)b1. Voorbeeld: een sepia tint: Kies tritone>pantone tritonen>bl 165 red oranje 457 brown. Voor grijstinten kies bij duotonen voor grijszwarte duotonen. Bij tritonen voor grijze tritonen en bij quadtonen voor grijze quadtonen. Kies na akkoord in het venster laden: laden. Eventueel is de plaatselijke intensiteit van de kleur te wijzigen. Klik in de curve en wijzig de lijn. Kies in het venster duo-opties voor ok. Afbeelding>modus>RGB-kleur. Indien in het venster laden bij zoeken in geen duotonen staan, dan dient het bestand opgezocht te worden. Bij Photoshop CS2: C:\ program files\adobe\adobe photoshop CS2\voorinstellingen\duotonen.

4 PS.01 Bewerkingen verzameling deel HELDERHEDEN uit een foto halen Lichte partijen meer doortekening geven. Voorbeeld: blauwe lucht terug halen. Afbeelding > Dupliceren. Afbeelding > Aanpassingen > Niveaus. Gamma knop naar rechts schuiven. Zie A. Verplaatsgereedschap met shift toets. De kopie in de originele afbeelding verplaatsen. Kies het Blauwe kanaal in het kanalenpalet. Met muis gaan staan op het miniatuur kanaal, ctrl- toets en daarna linker muisknop erbij indrukken. (Of een kanaal met de lichtste delen.) In Lagenpalet de bovenste laag activeren en klikken op icoon Laagmasker toevoegen. Klik met alt-toets op het Laagmaskerminiatuur. Vergroot het contrast met Niveaus. Zie B. Eventueel bijwerken met het penceel om tonen te maskeren, die niet mogen wijzigen. Filter > Vervagen > Gaussiaaans vervagen. Kies een lage waarde bv 1-2 pixels > ok. Zie masker. (Grotere waarden kunnen halo s te zien geven.) Klik met alt-toets op het Laagmaskerminiatuur. Meer: Kopieer eventueel de laag voor een sterker effect. Pas eventueel de dekking aan. (Veelal wordt een zichtbare overgangsrand hiermee verwijderd.) Meer: Activeer de bovenste laag. Kies eventueel een aanpassingslaag met curven en verhoogt het contrast dmv een S-curve > ok. Kies in deze laag de modus Lchtsterkte. Zie C en D. A B C D origineel masker donker gemaakt resultaat

5 PS.01 Bewerkingen verzameling deel LICHTLAGEN met verschillende lichtbronnen Enkele opnamen maken met verschillende lichtbronnen. De ene aan de andere uit. Eventueel een zonder lampen of flits. Zet de witbalans niet op de automaat, zodat allen opnamen de zelfde witbalans krijgen. In Photoshop: Bestand > Scripts > Bestanden laden naar stapel > selecteer de foto s of map met foto s > aanvinken: Proberen om bronafbeeldingen automatisch uit te lijnen > OK >OK. Volgorde: Van de lagen in lagenpalet maak niet uit, maar verstandig is om de laag zonder licht naar onderen te plaatsen. Selecteer: Alle lagen, behalve de onderste. Overvoeimodus: Lichtere kleur. Alle lichten zijn nu op volle sterkte. Per laag het licht dimmen: Selecteer een laag > verminder de Dekking. Licht een andere kleur geven: Selecteer de laag > Aanpassingslaag > Curven: Aanpassingslaag omzetten naar een Uitknipmasker: Alt-klik tussen de laag en de laag met Curve. Kies een kleurkanaal > wijzig de Curve met Linkerschuifknop door naar rechts te schuiven. Noot: Elke lamp is ook met behulp van het masker bij de curve aan te passen.

6 PS.01 Bewerkingen verzameling deel LUCHT donkerder maken met een masker Laag > Laag dupliceren. Kies in lagenpalet: Laagmasker toevoegen. Vul met het emmertje het laagmasker met puur zwart. Rechtermuisklik op het masker: kies Laagmasker uitschakelen. Klik op icoon van Laagminiatuur. (Er komt een wit kader om het icoon) Afbeelding > Aanpassen > Niveaus: linkerknop naar rechts. (Hierdoor wordt de afbeelding donkerder) > OK. Rechtermuisklik op laagmaskerminiatuur: kies Laagmasker inschakelen. Kies in gereedschappenset: Voorgrondkleur > stel deze in op puur wit. Activeer het laagmaskerminiatuur. Neem penseel, zeer groot en 100% hardheid. (grootte eventueel dmv de haakjestoetsen) Penceel de lucht, die donkerder moet worden. Filter>vervagen>gaussiaans vervagen: bv 150 tot 250 pixels. Wijzig modus Laag 1 in Donkerder of Vermenigvuldigen. Pas de dekking aan in lagenpalet. Origineel tussenstap resultaat MODUS: Donkerder In deze modus wordt op basis van de kleureninformatie in elk kanaal de basiskleur of de werkkleur geselecteerd als eindkleur. De donkerste van de twee kleuren wordt gebruikt. Pixels die lichter zijn dan de werkkleur worden vervangen en pixels die donkerder zijn dan de werkkleur blijven ongewijzigd. MODUS: Vermenigvuldigen In deze modus wordt op basis van de kleureninformatie in elk kanaal de waarde van de basiskleur vermenigvuldigd met de waarde van de werkkleur. De eindkleur is altijd een donkerder kleur. Vermenigvuldigen met zwart geeft altijd zwart als resultaat. Vermenigvuldigen met wit geeft geen enkel resultaat: de originele kleur blijft ongewijzigd. Met elke andere kleur is het resultaat dat de basiskleur bij elke opeenvolgende penseelstreek donkerder wordt. Het resultaat is ongeveer wat er zou gebeuren als u met een aantal verschillende viltstiften over een afbeelding heen zou tekenen.

7 PS.01 Bewerkingen verzameling deel LUCHT een andere lucht invoeren. Open Doelafbeelding en de Bronafbeelding (nieuwe lucht). Spiegel de nieuwe lucht indien de schaduw in de wolken niet overeenkomt met die van de Doel. Activeer de Bronafbeelding > Crtl+a, ctrl+c. (resp. Selecteren, Kopiëren) Activeer Doelafbeelding > Ctrl+v. (Plakken) Bewerken > Transformatie > Schalen. Vergroot of verkleind de lucht. Horizonnen. Verplaats de lucht zodanig dat het ongeveer met elkaar overeenkomen. Wijzig tijdelijk de Dekking van de Bronafbeelding om de horizon van doelafbeelding te kunnen zien. Oog van de Bronafbeelding (nieuwe lucht) verwijderen Doelafbeelding laag activeren. Kanalenpalet openen. Linkermuisklik op Blauw kanaal > Kanaal dupliceren > OK. (blauwe kanaal heeft het meest contrast) Oog plaatsen op het gedupliceerder kanaal. Oog weghalen bij het blauwe kanaal. Bewerken > Aanpassingen > Niveaus. Verschuif Linkerregelaar naar rechts eventueel ook de Middenregelaar. Penseel met zwart op de objecten en met wit in de lucht. Ctrl-klik op het Laagminiatuur van het gedupliceerde blauwe kanaal. Klik op RGB-kanaal. Oog weghalen van het gedupliceerde blauwe kanaal. Lagenpalet openen. Oog plaatsen in de Bronafbeelding. Laagmasker toevoegen aan de Bronafbeelding. Bronafbeelding modus: Donkerder (donkeren tinten aan de randen komen terug) + = Opmerking: Ook met opdracht Kleurbeheer is een bruikbare selectie te verkrijgen. MODUS: Donkerder In deze modus wordt op basis van de kleureninformatie in elk kanaal de basiskleur of de werkkleur geselecteerd als eindkleur. De donkerste van de twee kleuren wordt gebruikt. Pixels die lichter zijn dan de werkkleur worden vervangen en pixels die donkerder zijn dan de werkkleur blijven ongewijzigd. MODUS: Vermenigvuldigen In deze modus wordt op basis van de kleureninformatie in elk kanaal de waarde van de basiskleur vermenigvuldigd met de waarde van de werkkleur. De eindkleur is altijd een donkerder kleur. Vermenigvuldigen met zwart geeft altijd zwart als resultaat. Vermenigvuldigen met wit geeft geen enkel resultaat: de originele kleur blijft ongewijzigd. Met elke andere kleur is het resultaat dat de basiskleur bij elke opeenvolgende penseelstreek donkerder wordt. Het resultaat is ongeveer wat er zou gebeuren als u met een aantal verschillende viltstiften over een afbeelding heen zou tekenen.

8 PS.01 Bewerkingen verzameling deel LUCHT wit een blauwe kleur met een verloop. Laag > Nieuw > Laag. Voorgrond- en achtergrond kleuren instellen in gereedschapspalet: Voorgrond donkerder dan de achtergrond. (Kies een kleur blauw overeenkomstig de werkelijkheid. Eventueel met een voorbeeld foto, kopieer kleuren met het pipet ). Verloop gereedschap: In optiebalk, lineair verloop, modus normaal, dekking 100%, kies in pull-down menu eerste verloop: Maak een verloop in laag 1, van boven naar beneden. Achtergrond laag activeren. Oog bij laag 1 verwijderen. Selecteren > Kleurbereik: Zet Overeenkomst bijvoorbeeld 45. Klik met pipet in de lucht. Om nog door tekening in de lucht erbij te voegen gebruik pipet +. Pas eventueel Overeenkomst aan > OK Selecteren > Bewerken > Vergroten: 3pixel> OK Laag 1 activeren (verlooplaag). Selecteren >Laagmasker > Selectie onthullen. Alt-toets klik op laagmasker miniatuur van laag 1. De afbeelding is nu het masker. Penseel gereedschap: In optiebalk modus normaal en dekking 100%. Pas grootte en hardheid aan. In het zwart voorkomende zwarte lichte plekken zwart maken en donkere voorkomende plekken in de lucht wit maken. (Dus ook de wolken in het masker wit maken.) Alt-toets klik op laagmasker miniatuur in laag 1. (Er komt een witte kader om het miniatuur, dat aangeeft dat deze actief is) Alt-toets klik op laagminiatuur in laag 1. Filter > Ruis > Ruis: Geef bij hoeveel op 1 tot 3 %, Distributie op Uniform en Monochromatisch afvinken. (kleurtoon met verschillende helderheden) Ruis is toegevoegd om dit met de foto overeen te laten komen. Kies in laag 1 voor modus Donkerder. Wijzig eventueel de Dekking van Laag 1 MODUS: Donkerder In deze modus wordt op basis van de kleureninformatie in elk kanaal de basiskleur of de werkkleur geselecteerd als eindkleur. De donkerste van de twee kleuren wordt gebruikt. Pixels die lichter zijn dan de werkkleur worden vervangen en pixels die donkerder zijn dan de werkkleur blijven ongewijzigd.

9 PS.01 Bewerkingen verzameling deel LUCHT verbeteren met meerdere opnamen. Een onder- en een overbelichte opnamen gemaakt met camera op een statief. Een opname met RAW, waarvan een onder- en een overbelichte bestand is gemaakt. Bewerkingen in photoshop Bestand > Script > Bestanden laden naar stapel>> Bladeren naar Bestanden > Selecteer de bestanden Onderbelicht en Overbelicht > Openen > OK Plaats Onderbelichte boven Overbelichte opname. Activeer Overbelichte laag. A1: Kies en kanalenpalet het RGB-kanaal of het kanaal met de meest lichtste partijen. Ga met Ctrl-toets op deze laag staan. Er ontstaat een ruit bij de muis. Klik met de muis. Een selectie wordt gevormd. Activeer in het lagenpalet de Onderbelichte laag. Kies: Laag > Laagmasker > Selectie onthullen. Activeer Laagmaskerminiatuur laag 1. Er komt een wit kader om het miniatuur. B1: Bewerken > Aanpassingen > Niveaus: Sleep knop hoge tonen naar links. Penseel zwart in zwarte delen die niet genoeg zwart zijn. Is een geleidelijke overgang noodzakelijk: Filter > Vervagen > Gaussiaans vervagen met een lage straal van 1 á 2 pixels. + = Of: A2: Activeer onderbelichte opname, de achtergrond. Selecteren>kleurbereik: Klik met het pipet op de lucht eventueel uitbreiden met het pipet+. Pas tolerantie aan. Of: B2: Vergroot de afbeelding voor betere waanneming naar de overgang van de horizon met de lucht. Kies: Bewerken>aanpassingen>curven: Verschuif bovenste en onderste knoppen en zet eventueel ankerpunten om geen verkleuring te krijgen bij de overgang naar de lucht. Of: B3: Met penceel: Alt-klik op laagmaskerminiatuur. Maak delen zwart, die niet mogen wijzigen. Alt-klik om terug te keren. Voorbeeld 2: Bij meer dan 2 opnames. De meest onderbelichte als onderste plaatsen, enz. Voor het masker van de gekozen laag de selectie nemen van de laag direct onder deze laag. Overige ogen uitzetten. In palet Kanalen RGBkanaal voor selectie nemen.

10 PS.01 Bewerkingen verzameling deel RAW en witbalans Fotograferen in bijvoorbeeld een bos: Met automatisch witbalans zal de afbeelding te koel zijn met te veel blauw en magenta. Bij de instelling handmatig op bewolkt is de afbeelding meer overeenkomstig de werkelijk. Echter met te veel groen en geel. Als er ook nog een blauwe lucht in beeld is geeft dit in de lucht een lichte bruine zweem. RAW converter is af te lezen; Afbeelding met Automatische witbalans: temperatuur 4050 en kleur Afbeelding met Handmatige witbalans op bewolkt: temperatuur 5750 en kleur -1. Truc voor de juiste instelling in RAW converter: Tel de waarden op en deel deze door 2. ( )/2 = 4900 voor temperatuur. ((22+(-1))/2 = pm 11 voor kleur Noteer deze instellingen om deze later te kunnen gebruiken. Fotograferen in RAW: Maak van het onderwerp twee opnamen in automatisch en handmatig. Handteer een eerdere gemaakte instelling onder dezelfde omstandigheden. Of: Kies een kelvin waarde in je camera van een eerder gemaakte opname Opnamen gemaakt in JPEG: Gebruik een fotofilter: warm of koel filter, pas dichtheid aan.

11 PS.01 Bewerkingen verzameling deel RONDE HOEKEN met meerdere afbeeldingen (sjablooneffect): Maak een nieuw document: Bestand > Nieuw. Vul in de grootte, de kleur bij achtergrondinhoud, kleurmodus RGB en 8-bits. Laag > Nieuw > Laag > OK. Een transparante laag wordt geopend. Kies een Voorgrondkleur in gereedschapspalet. Kies een gereedschap bv: Afgeronde rechthoek: Klik in optiebalk op icoon Vul, kies een kleur. Vul een waarde in bij straal. Maak de vorm met de muis. Open een bron-afbeelding. Met gereedschap verplaatsen de bron in de doelafbeelding brengen. Is ingevoegde beeld te groot, vervolg. Bewerken > Vrije transformatie. Weergave > In venster. Het canvas vergroot en het kader wordt geheel zichtbaar. Pas de schaal aan van het transformatiekader, dmv de hoeken te slepen. Shift-toets voor behoud verhoudingen. > bevestig commando. Verschuif het beeld naar een hoek. Laag > Uitknipmasker maken; de afbeelding wordt nu aangepast naar de vorm in de laag. Opmerkingen: 1.Voeg eventueel meerdere afbeeldingen in en maak elke keer een uitknipmasker. 2.Ook een gevulde selectie in een laag kan toegepast worden. Maak hiervoor een selectie en vul met emmertje of een verloop deze met een kleur, deselecteer het kader. 3.Een volledig gevulde laag zal de afbeelding niet knippen.

12 PS.01 Bewerkingen verzameling deel VERSCHERPEN voor OUTPUT met SLIM VERSCHERPEN Methode van Vinzplace Hoeveelheid : standaard op 100% Straal formule : ((resolutie/15)x0,1) of resolutie/150 ( / = deelteken) Dus straal: Bij een 300 ppi beeld voor print gebruik je een straal van 300/150 = 2 Bij een 72 ppi beeld voor web 72/150 = 0,5 Kleurwaarden : veranderen daarom moet de modus naar lichtsterkte. Bewerken > Vervagen slim verscherpen >> Modus: Lichtsterkte Schaduwen en Hooglichten: Hoeveelheid vervaging Hiermee past u de hoeveelheid verscherping aan in de hooglichten of schaduwen. Voorbeeld:

13 PS.01 Bewerkingen verzameling deel ZWARTWIT in kleurtoon met laagstijl overvloeien. Hierbij is de kleur niet overal als een filter aanwezig. Het wit is wit en het zwarte is zwart. Open een afbeelding. Pas deze aan voor de juiste helderheden door middel van curven. Maak eventueel van de afbeelding een zwartwit afbeelding. De afbeelding moet nu in de RGB-modus staan. Laag > Nieuw > Laag > ok. Wijzig de modus in deze laag in Kleur. Klik hiervoor op het voorste vierkantje in gereedschappalet. Kies een Voorgrondkleur ( hier een sepia, HSB ). H = kleurtint, S = verzadiging, B = helderheid. Vul met het Emmertje uit gereedschappalet deze laag. Verminder eventueel de Dekking van deze laag. Dubbelklik op deze laag in het lagenpalet. Kies in het venster Laagstijl voor Opties voor overvloeien in het onderste vakje de Onderliggende laag. Klik met muis op een van de pijltjes, die uit twee helften bestaat Verschuif met alt-toets een helft. Doe dit voor beiden schuifjes. Door de schuifjes te breken verkrijg men een vloeiende overgang. Het zwarte schuifje laat de bestaande zwarten zien. Het witte schuifje laat de bestaande witten zien. Vanaf totaal wit (of zwart) met een overgang naar de gekozen kleur. Pas de Dekking aan. Laag > Nieuwe aanpassingslaag > Curven. Vergroot eventueel het contrast dmv een s-curve.

14 PS.01 Bewerkingen verzameling deel ZWARTWIT met kleurtoon uit een bron opname. Open bronopname. Selecteer > Alles. Filter > Vervagen > Gemiddeld. Open Kleur palet Klik met Pipet gereedschap in de afbeelding. De Voorgrondkleur heeft nu deze kleurtoon. Noteer de HSB-waarden. Open Doelafbeelding. Pas de helderheden aan. Zet afbeelding om in Zwartwit. Gebruik voor de kleurtoon de gevonden HSB als doelkleur bij Zwart-wit. Gebruik bij een laag boven de achtergrond alleen de kleur de H-waarde en verminderd de dekking. bron afbeelding gemiddeld kleurpalet doelkleur bij zwart-wit kleur bij een laag, pas dekking aan zwart-wit resultaat nico van den berg

BEWERKINGEN verzameling deel 1

BEWERKINGEN verzameling deel 1 PS.01 Bewerkingen verzameling deel 1 1-17 BEWERKINGEN verzameling deel 1 Afbeeldingen op Internet, die niet te downloaden zijn, toch kopiëren. Maak een printscreen van het scherm, waarbij de afbeelding

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/how-to-create-an-ice-text-effect-withphotoshop/ IJstekst maken Nodig Vooraleer te beginnen zoek je enkele penselen. Twee belangrijke sets gebruikt,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Kordula

mailgroep photoshop Copyright Kordula Kordula Deze les is een vertaling van een psp-les van Michèle. Ik heb hiervoor toestemming gekregen De originele les is by Michèle Dank je wel Michèle De originele les vindt je hier: http://www.fairymist.fr/tagkordula/tagkordula.htm

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=pixwltmmrba Landschap in glas bal video les Gebruik je een eigen foto, zorg dan dat de grootte ongeveer = 1920 x 1080 px; 150 ppi Anders pas je de instellingen aan van gebruikte

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psd.fanextra.com/tutorials/photo-effects/photo-manipulate-a-surreal-apple-habitat-scene/ Appelhuisje Nodig: achtergrond ; boomstronk ; appel ; oud venster1 ; oud venster2 ; ladder ; licht penselen

Nadere informatie

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/create-surreal-photo-manipulation-photoshop-tutorial/ Man en hoed Benodigdheden: volgende afbeeldingen nodig: Watertoren ; Achtergrond ; Victorian Gustov ; hoed;

Nadere informatie

Mooie compositie.

Mooie compositie. http://psd.fanextra.com/tutorials/designing/learn-how-to-design-a-charming-collage-composition/ Mooie compositie Nodig : meisje ; structuur; grunge penselen; waterachtergrond ; blauwe diamant ; lijntekeningen

Nadere informatie

Cycling in water.

Cycling in water. Cycling in water https://www.youtube.com/watch?v=t4rqxxsrpho Maak een nieuw document via bestand nieuw. Breedte 1280 px Hoogte 720 px resolutie 300 px/inch achtergrond wit. Noem het werkdocument. Sla de

Nadere informatie

3D puzzel in bolvorm in CS5

3D puzzel in bolvorm in CS5 http://psd.tutsplus.com/tutorials/3d/create-a-spherical-3d-puzzle-with-photoshop/ 3D puzzel in bolvorm in CS5 Gebruikt: foto met wolken en water, handen, puzzelstructuur Stap 1 Nieuw Document Nieuw wit

Nadere informatie

http://www.digitalartsonline.co.uk/tutorials/creative-lifestyle/how-create-stained-glass-effect/ Glas in lood 01. Nieuw Photoshop : 1600 x 1200 pixels, witte achtergrond. 02. Achtergrondkleur = zwart of

Nadere informatie

Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret

Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret Overvloeimodi Foto verouderen Schilderachtig Portret Overvloeimodi Overvloeimodi Overvloeimodi zorgen ervoor dat lagen met elkaar in wisselwerking staan en doen simpelweg wat de naam al aangeeft: in elkaar

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-delicious-green-apple-illustration/ Appeltje voor de dorst In deze les leer je zelf een blozende groene appel tekenen, we gebruiken daarvoor verschillende

Nadere informatie

Planeet en dame (Overvloeien van foto s)

Planeet en dame (Overvloeien van foto s) http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/blend-a-planet-transparently-into-a-photomanipulation/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+ %28PSDTUTS%29 Planeet

Nadere informatie

Street dancing Voor ervaren photoshoppers

Street dancing Voor ervaren photoshoppers http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/street-dance-illustration.html Street dancing Voor ervaren photoshoppers Onderstaande foto s gebruikt voor deze oefening. Je kan ook

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. http://www.dwphotoshop.com/photoshop/dragon_wing_jewelry.php Draak met Vleugels Juweel Deel 1: De Vleugels 1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. 2. Nieuwe laag,

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

Griekse mythologie - blz 1

Griekse mythologie - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-greek-mythology-inspiredphoto-manipulation/ Griekse mythologie Nodig: afbeelding met man, planeet, ketting1, ketting2, texture,

Nadere informatie

Photoshop tips en trucs

Photoshop tips en trucs Photoshop tips en trucs Plaatselijk doordrukken of tegenhouden Open een afbeelding Open een nieuwe laag Vul deze met 50% grijs Zet de overvloeimodus op bedekken ( overlay) Met een wit of zwart penseel

Nadere informatie

http://photoserge.com/tutorial/photoshop-tutorial-how-to-add-an-amazing-sunset-plp10-by-serge-ramelli/ Mooie zon toevoegen vertaling Video les Bekijk eerst de video en probeer dan de les te maken met behulp

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret.

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret. https://photoshopstar.com/fashion-mixed-media-portrait-in-photoshop/ Mixed Media portret Nodig : model; bloemen; abstracte vormen; sterren; cirkels; splashes Mixed Media Portret blz. 1 Stap 1 Open een

Nadere informatie

Bewerk object met maskers

Bewerk object met maskers Bewerk object met maskers 1. Maak de achtergrond Maak een nieuw bestand. Noem deze gloeilamp, zet de breedte op 230mm en de hoogte op 200 mm en een resolutie van 300ppi. Klik dan op OK Pagina 1 Ga naar

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Story book. Open de foto werkdocument.

Mailgroep photoshop. Copyright. Story book. Open de foto werkdocument. 1 Story book https://www.youtube.com/watch?v=r2kpxhrgcxw&t=5s Open de foto werkdocument. Op de foto wooden deck floor en ontgrendel de laag. Sleep de foto naar je werkdocument. Noem de laag dock. Verplaats

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

Creatieve Kerstkaart. Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood

Creatieve Kerstkaart.  Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood http://alfoart.com/christmas_card_1.html Creatieve Kerstkaart Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood 1) Nieuw document: 900 x 675 px ; vul de achtergrond met een gespiegeld

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Polaroid Effect video les. Nodig : model man; model vrouw; polaroid; touw

Mailgroep photoshop. Copyright. Polaroid Effect video les.   Nodig : model man; model vrouw; polaroid; touw https://www.youtube.com/watch?v=08mvwnchx28 Polaroid Effect video les Nodig : model man; model vrouw; polaroid; touw Open afbeelding met man ; achtergrond verwijderen; Snelle selectie van de man; laagmasker

Nadere informatie

Onmogelijke driehoek tekenen

Onmogelijke driehoek tekenen http://www.psawesome.com/tutorials/create-an-impossible-triangle-illustration Onmogelijke driehoek tekenen Stap1 - Nieuw Document Begin met een nieuw document : 900 x 900 pixels ; resolutie = 300 pixels/inch

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Glas effect en Mozaïek effect video les. Nodig : raster; model

Mailgroep photoshop. Copyright. Glas effect en Mozaïek effect video les.   Nodig : raster; model https://www.youtube.com/watch?v=jhb-bb-xpm4&t=61s Glas effect en Mozaïek effect video les Nodig : raster; model Deze Afbeelding met gezicht Wijzigen in Glas en Mozaïek blz. 1 Glas en Mozaïek blz. 2 Open

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

Patriottische tekst.

Patriottische tekst. http://pshero.com/archives/patriotic-text-using-displacement-masks Patriottische tekst Stap1 Nieuw document : 540 x 300 px ; 72ppi. Indien je andere afmetingen gebruikt zal je de instellingen moeten aanpassen.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 14/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 14/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix Verrassend Dit is een eigen creatie dd 14/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) Breedte 1050 px Hoogte 750px Resolutie

Nadere informatie

Grungy scene. Copyright. Mailgroep photoshop

Grungy scene. Copyright. Mailgroep photoshop Grungy scene Grungy blz. 1 Stap1 : de achtergrond Open een nieuw document : 2550 x 3300 px; 300 ppi Voeg een eerste structuur toe; roteer 90 ; pas grootte aan. Stap2 : minder verzadiging De laag structuur1

Nadere informatie

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad Onderwaterstad 1. Open een nieuw bestand met breedte van 460 mm en hoogte van 310 mm en resolutie van 300 px/inch. 2. Pak het gereedschap Verloop en klik op het verloopbalkje in de optiebalk om de verloopbewerker

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

Sneeuw globe maken.

Sneeuw globe maken. http://graphicssoft.about.com/od/photoshop/l/blsnowglobe1.htm Sneeuw globe maken 1.) Nieuw document: 400 x 500 pixels, 72 ppi, witte achtergrond. Werk je met een groter document dan zal je in de loop van

Nadere informatie

Teksteffect op steen

Teksteffect op steen http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kv212p-67t4 Bekijk eerst de video op bovenstaande link, dan kan je onderstaande nota's beter volgen. Teksteffect op steen 1) Deze steen downloaden

Nadere informatie

Stralende teksteffecten

Stralende teksteffecten 1.STRALENDE TEKSTEFFECTEN Leer hoe je een filmisch belicht letterbouwwerk maakt met het gereedschap tekst, verschillende filters en aanpassingen. 1.Startfoto :creëer om te beginnen een leeg canvas via

Nadere informatie

Muziekcompositie.

Muziekcompositie. http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-music-concept-design-inphotoshop.html Muziekcompositie Nodig: Vleugels (vector pack) ; lippen (vector pack) ; muziek (vector pack) ; bloemen (vector

Nadere informatie

Mailgroep photoshop Copyright

Mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=oz9j5jz8qb4 Galaxy manipulatie video les Nodig : model; wolken1; wolken2; galaxy1; galaxy2; penselen; sunset Open de afbeelding met model; achtergrond laag ontgrendelen;

Nadere informatie

Sprookjesboek.

Sprookjesboek. http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/make-a-story-book-come-tolife-in-photoshop.html Sprookjesboek Nodige foto s: hout ; oranje zonsondergang ; achtergrond ; gras ; lange

Nadere informatie

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-get-that-anime-look-in-photoshop-using-aflexible-workflow/ Strip figuurtje inkleuren in Photoshop Stap 1 Startfiguurtje openen (psd bestand). Je ziet een

Nadere informatie

Vries kikker.

Vries kikker. http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/snow-frog/ Vries kikker Nodig : insect1 ; insect2 ; ijs structuur1 ; ijs structuur2 ; kikker1 ; kikker2 ; kikker3 ; kikker4 ; kikkermond. Stap

Nadere informatie

Natuur compositie met glas

Natuur compositie met glas http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-spectacular-nature-composition-inphotoshop.html Natuur compositie met glas Nodig: bloemen penseel (swirl vector) ; glas ; blaadjes ; wolken penseel

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Maskers. Zoveel mogelijk je eigen ding doen met deze oefening; maak er een mooie compositie van!

Mailgroep photoshop. Copyright. Maskers. Zoveel mogelijk je eigen ding doen met deze oefening; maak er een mooie compositie van! Maskers Zoveel mogelijk je eigen ding doen met deze oefening; maak er een mooie compositie van! Volgende stappen zijn als hulpmiddel bedoeld! Maskers blz. 1 Stap1 : model selecteren Open afbeelding met

Nadere informatie

Foto manipulatie met straatdanser

Foto manipulatie met straatdanser http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/dazzling-dance-photomanipulation/all-pages.html Foto manipulatie met straatdanser Foto s worden gecombineerd, speciale effecten toegevoegd

Nadere informatie

Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is goed te maken vanaf versie CS3+.

Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is goed te maken vanaf versie CS3+. http://textuts.com/gingerbread-cookies-text-effect/ Peperkoek Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is goed te maken vanaf versie CS3+. Nodig : tafelkleedje ; rocky patroon ; andere vintage

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

De PSP les vindt je hier: Did I See Myself. Benodigdheden

De PSP les vindt je hier:   Did I See Myself. Benodigdheden De PSP les vindt je hier: http://www.esmakole.nl/didiseemyself.htm Did I See Myself Deze les is gemaakt met CS6, maar kan goed met andere versies gemaakt worden Benodigdheden 4 of 5 Tubes 2 Maskers 1 Selectie

Nadere informatie

Copyright. mailgroep photoshop

Copyright. mailgroep photoshop Jeugdigheid (gemaakt in photoshop CS4) Dit is een eigen creatie dd 16/01/2012 1. Nieuw bestand Open een nieuw bestand >> MENU : Bestand > Openen (Ctrl+N) 2. Startfoto Startfoto.jpg openen >> MENU : Bestand

Nadere informatie

Water reflectie maken

Water reflectie maken http://www.photoshopstar.com/photo-effects/realistic-water-reflection-effect/ Water reflectie maken Nodig: kasteel afbeelding Stap 1 Open afbeelding met kasteel; deze afbeelding is nogal groot; we passen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://design.tutsplus.com/tutorials/create-a-mixed-style-collage-free-psd-premium-tutorial--psd-11581 Mixed collage Mixed collage blz. 1 Nodig: grunge structuur; model1; model2; vogel; bergen; asteroïde;

Nadere informatie

Fantasie manipulatie met foto's

Fantasie manipulatie met foto's http://wegraphics.net/tutorials/photoshop/how-to-create-a-fantasy-photomanipulation-inphotoshop/ Fantasie manipulatie met foto's In deze oefening wordt getoond hoe je foto's kan combineren tot een mooie

Nadere informatie

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien. Lesje 05: Foto s laten overvloeien. 1. Documenten openen. Open het bestand les 05 achtergrond.jpg. Menu bestand openen of Ctrl+O. zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Spring

mailgroep photoshop Copyright Spring Spring Deze les is gemaakt in CC2014, kan zeker ook met lagere versies gemaakt worden, maar sommige dingen zullen enigszins afwijken en/of dienen op een andere manier toegepast te worden volgens de gebruikte

Nadere informatie

Mooie bloemen explosie

Mooie bloemen explosie http://www.tutorial9.net/photoshop/how-to-create-an-abstract-floral-explosion-in-photoshop/ Mooie bloemen explosie Materialen: Afbeeldingen : Viool, roos, bloeddruppel Penselen: spring brushes, smoke brushes,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix UITGELIJND Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) We starten met onderstaande afmetingen.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q Tekst effect met gloeiende kaarsen video les 1) Open een nieuw document; zwarte achtergrond Kaarsjes tekst blz. 1 2) Tekst toevoegen, lettertype Frankfurter

Nadere informatie

Paasachtergrond tekenen

Paasachtergrond tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/super-cute-easter-wallpaper-illustration-tutorial/ Paasachtergrond tekenen Stap 1 Nieuw Photoshop document (Ctrl + N). De grootte is niet zo belangrijk, witte

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 04/01/2013 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 04/01/2013 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix KORRELIG BETAAMD 1. NIEUW BESTAND Dit is een eigen creatie dd 04/01/2013 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) We starten met onderstaande

Nadere informatie

Wervelende dame oefenen met de pen

Wervelende dame oefenen met de pen http://www.adobetutorialz.com/articles/30970036/1/swirl-girl-in-photoshop Wervelende dame oefenen met de pen In deze oefening wordt getoond hoe je kronkels tekent. Die worden dan op allerlei manieren gecombineerd,

Nadere informatie

Waterhoofd video les Nodig : water; waterpenseel; wolken; schip; dolfijn ; model

Waterhoofd video les Nodig : water; waterpenseel; wolken; schip; dolfijn ; model https://www.youtube.com/watch?v=wc_pa-s0rhk Waterhoofd video les Nodig : water; waterpenseel; wolken; schip; dolfijn ; model Waterhoofd blz. 1 Open foto met man; achtergrond laag ontgrendelen; foto wat

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.psd-dude.com/tutorials/create-a-floral-text-in-photoshop-with-superspray-plugin.aspx Fleurige tekst 1) We beginnen met de tekst in te tikken; gebruikt lettertype = ETH font, 550 pt. 2) We typen

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=r2rha887hpq Veelhoek foto video les gemaakt in CS6 Veelhoek foto blz. 1 1) Open een foto met een gezicht; omzetten in Slim Object (rechtsklikken op de laag en kiezen voor

Nadere informatie

Koningin van de nacht

Koningin van de nacht http://psd.fanextra.com/tutorials/photo-effects/create-a-queen-in-the-dark-night-photomanipulation/ Koningin van de nacht Nodig : model ; achtergrond ; maan penselen ; wolken ; man ; lamp ; vogels Stap

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix Myrke Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) 2. AFBEELDINGEN UIT BIJLAGE MENU : Bestand

Nadere informatie

Scene.html Kleurrijke regenboog

Scene.html Kleurrijke regenboog http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1694/create-a-colorful-rainbow-fantasy- Scene.html Kleurrijke regenboog Regenboog - blz 1 Stap1 Nieuw document : Breedte = 1000px, hoogte = 1500px ; 72 dpi (Dots

Nadere informatie

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-apply-textures-to-uneven-surfaces/ Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt Stap 1 Foto s zoeken die we kunnen gebruiken.

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Retro affiche

Mailgroep photoshop. Copyright. Retro affiche Retro affiche Open een nieuw document : 1400 x 1200 px; 72 dpi; RGB 8bits ; achtergrond laag vullen met kleur = # D5C393 Open nu een ander document : 800 x 600 px; herstel de standaardkleuren zwart wit.

Nadere informatie

Geanimeerd boek. Mijn werkwijze van dit geanimeerde boek, gemaakt in CS5

Geanimeerd boek. Mijn werkwijze van dit geanimeerde boek, gemaakt in CS5 Geanimeerd boek Mijn werkwijze van dit geanimeerde boek, gemaakt in CS5 Nodig: Een open boek (mijn gebruikte in bijlage) Aantal foto, ik gebruikte er 8, maar mogen eer ook meer of minder zijn, in ieder

Nadere informatie

Open afbeelding met man ; zet Afbeeldingsgrootte op : 3000 x 2003 px; 72 ppi Niveaus aanpassen, klik Ctrl + L : 13 ; 1,00 ; 246

Open afbeelding met man ; zet Afbeeldingsgrootte op : 3000 x 2003 px; 72 ppi Niveaus aanpassen, klik Ctrl + L : 13 ; 1,00 ; 246 https://www.youtube.com/watch?v=mlprsyjzcfu Planten in gezicht video les Nodig : man; planten1; planten2; planten3; vlinder Open afbeelding met man ; zet Afbeeldingsgrootte op : 3000 x 2003 px; 72 ppi

Nadere informatie

Werken met aanpassingslagen Photoshop creatieve8

Werken met aanpassingslagen Photoshop creatieve8 Werken met aanpassingslagen Photoshop creatieve8 01) Open het bestand AnastasiaSmile. 02) Dupliceer de achtergrondlaag, we werken verder op deze kopie laag 03) Ctrl + B = kleurbalans Hooglichten geven

Nadere informatie

Elegante tekst.

Elegante tekst. http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/elegant-typography-on-vistabackground/all-pages.html Elegante tekst Stap 1 - Nieuw Document Bestand Nieuw (Ctrl + N). Je kan natuurlijk om

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/how-to-create-an-odd-lookingcityscape-in-photoshop.html Vreemde stad Nodig: naar beneden kijken ; oud gebouw met groene vensters ; wandelen

Nadere informatie

Aziatisch getinte afbeelding maken

Aziatisch getinte afbeelding maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/illustration/create-an-asian-inspired-illustration-with-impact/ Aziatisch getinte afbeelding maken Stap 1 Een startfoto nodig van een Aziatische dame, liefst groot formaat

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

Photoshop handleiding.

Photoshop handleiding. Photoshop handleiding. Bestand Nieuw Open een nieuw leeg document Openen Opslaan als Open een eerder opgeslagen document Sla je werk op in een aangewezen map Bewerken Stap vooruit Ongedaan maken van een

Nadere informatie

Aarde en elementen. elements. Aarde en elementen in de wijnglazen

Aarde en elementen. elements. Aarde en elementen in de wijnglazen in de wijnglazen In ieder glas komt een element: vuur, water, aarde, lucht. Het middelste glas stelt de overeenkomst = harmony voor tussen die vier elementen. Stap 1 Alle afbeeldingen vind je op de lessensite

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=jstl21-8zym Sneeuw paraplu video les Nodig : model; sneeuw; achtergrond Open een nieuw document : 3000 x 2000 px; 200 ppi Voeg de achtergrond afbeelding toe; transformeer

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright Hippe Muziek Achtergrond Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesje gebaseerd op de Engelstalige tutorial: http://www.myinkblog.com/create-a-trendy-music-style-background/ Lesvoorbereiding en opmaak, (vertaling)

Nadere informatie

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L.

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L. Les 10 Kleurenkwaliteit verbeteren Hier gaan we werken met een resolutie van 300px/inch, dus volg goed de aanwijzingen en gebruik de juiste waarden om niet in de problemen te komen. 1) Open de vier bestanden:

Nadere informatie

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren. Workshop 24 MicDigital Het verloopgereedschap & spelen met licht Een van de fijne dingen die je met Photoshop kan doen, vooral met digitale foto s, is het licht van een foto kan bewerken, verhogen of toevoegen.

Nadere informatie

Originele les:

Originele les: 1 Originele les: https://design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-fake-windowaction-in-adobe-photoshop--cms-29338 Fake venster in Photoshop In deze handleiding leer je hoe je een geweldig nep-venster

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Foto s in fles video les. Nodig : fles; wolken; station

Mailgroep photoshop. Copyright. Foto s in fles video les.   Nodig : fles; wolken; station https://www.youtube.com/watch?v=l-98-9bmiqa Foto s in fles video les Nodig : fles; wolken; station Open een nieuw document : 2700 x 3000 px; 200 ppi Aanpassingslaag Volle kleur, kleur = # D7D7D7 De fles

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Alleen op de wereld blz. 1

mailgroep photoshop Copyright Alleen op de wereld blz. 1 http://www.tutsps.com/index.php?post/2014/08/17/tuto-gratuit-photoshop-seul-au-monde-avec-adobephotoshop Alleen op de wereld 1) Open een nieuw document : 2500 x1600 pixels, 72 dpi, RGB 8bits; Volgende

Nadere informatie

Kubus in CS5. Voor iedere zijde wensen we een andere afbeelding te gebruiken.

Kubus in CS5.  Voor iedere zijde wensen we een andere afbeelding te gebruiken. http://photoshopper27.blogspot.nl/2012/02/3d-cube-in-photoshop-cs5.html Kubus in CS5 Voor iedere zijde wensen we een andere afbeelding te gebruiken. Verzamel dus een zestal afbeeldingen; hieronder de gebruikte

Nadere informatie

Licht uit venster.

Licht uit venster. http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/light-window/ Licht uit venster In deze oefening tonen we hoe je met een eenvoudige foto meer contrast en belichting kan toevoegen door een lichtbron toe

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/create-an-abstract-sea-on-landillusion.17930.html Land Zee illusie Stap 1 Open Photoshop, nieuw document = 1000 x 670 pix ; 300 ppi. Stap 2 Foto met boom

Nadere informatie

Onderwater teksteffect

Onderwater teksteffect http://psd.fanextra.com/tutorials/text-effects/create-an-underwater-typography-scene/ Onderwater teksteffect Nodig : lettertype Code ; rook penselen ; ruimtepenselen ; ruimte structuur ; vissen ; onderwater

Nadere informatie