AH PLANNEN MAKEN DE KERN ONGEZONDER!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AH PLANNEN MAKEN DE KERN ONGEZONDER!"

Transcriptie

1 Aan: Het College van B & W en de Gemeenteraad van Noordwijk Datum: 23 juni 2015 Betreft: Ter visie leggen bouwplannen voor Albert Heijn van de Ten Brinke Groep Geacht College en leden van de Gemeenteraad, Met stijgende ongerustheid volgt de Vereniging De Oude Dorpskern de plannen over de ontwikkeling van de vestiging van Albert Heijn aan het einde van de Kerkstraat. De wijze waarop het plan ingevuld dreigt te gaan worden, baart ons grote zorgen. De volgende overwegingen liggen hieraan ten grondslag: AH PLANNEN MAKEN DE KERN ONGEZONDER! 1.1: Introductie Op de Raadsavond van 19 juni jl. presenteerde wethouder Bakker voor het eerst in het openbaar de plannen voor het vestigen van een Albert Heijn supermarkt op het voormalige Hoogvlietterrein in Noordwijk Binnen aan de Raadhuisstraat, te ontwikkelen door Ten Brinke. Op 30 juni a.s. zal B&W een beslissing nemen over het verlenen van een bouwvergunning. De Oude Dorpskern (DOD) heeft grote bezwaren tegen de vestiging van een 2 e grote supermarkt in de kern van Noordwijk Binnen, zeker in deze uitvoering. De DOD is voornemens vóór 30 juni B&W, de Gemeenteraad, directe bewoners en de pers te informeren over haar standpunten en zal indien op 30 juni een positief besluit wordt genomen, formeel bezwaar aantekenen tegen de verleende bouwvergunning.

2 1.2: Samenvatting: de Kern onbereikbaar, meer overlast, onveiliger, lelijker en daardoor ongezonder. Het vestigen van een 2 e grote supermarkt vormt een aanslag op de leefbaarheid in de kern van Noordwijk Binnen: De verkeers-infrastructuur is hier niet op ingericht en met een naar verwachting grote toename van het bezoek zal dit tot grote parkeer- en verkeersoverlast zorgen. De veiligheid van voetgangers en fietsers en schoolgaand verkeer dwars door de te verwachten verkeers-flessenhals komt in gevaar. Het fraaie aanzien van de (historische) kern wordt zwaar geweld aangedaan met het afglijden naar deze weinig fraaie budget-ontwikkeling. Het voorstel vormt een trendbreuk met de door de gemeente vastgestelde visie De Kern Gezond en de eerdere nabij gelegen nieuwe vastgoedontwikkelingen bij het Hof van Noortwijck en de Raadhuisstraat. De eventuele goedkeuring van deze plannen zal naar wij vrezen rampzalig uitwerken en in de toekomst als een shame-plek worden aangemerkt. Wij hopen dat B&W, de Raad en de Welstandscommissie zich hier terdege bewust zijn van hun verantwoordelijkheid en dat zij zich realiseren dat partijen op termijn ter verantwoording kunnen worden geroepen voor deze beslissingen. Wij rekenen op het gezonde verstand van B&W - en op de achtergrond de Gemeenteraad en partijen - om geen bouwvergunning af te geven, maar om het voorstel terug te verwijzen naar de tekentafel met als oogmerk de grote bezwaren weg te nemen. De DOD is bereid om actief en constructief te participeren in verder overleg. 2.1 Infrastuctuur Het huidige wegennet en de kruisingen (Jeroensplein en Bronckhorststraat) staan nu al onder druk. De toepassing van een versmald straat-profiel dat doorstroming vermindert, onoverzichtelijke kruisingen, het deels op straat parkeren van vrachtwagens bij het laden en lossen en een bijna ontoegankelijk Kloosterplein voor vrachtwagens beschrijven de huidige situatie. In de recentelijk gevoerde discussie Verkeersstructuur beleid hebben wij hierover onze zorgen geuit en gepleit voor ingrijpende maatregelen: verbreding en verbetering van de toegangswegen, betere los- en laadcapaciteit en een breder straatprofiel voor o.a. de fietsers.

3 De vestiging van een 2e supermarkt (AH) zal de verkeersbewegingen per auto (uitgaande van de huidige klantenkring aan de Beeklaan) naar verwachting verdubbelen. Het is wachten op files in de kern, opstoppingen op de kruisingen en de AH-parkeerplaats. Conclusie: de Kern Onbereikbaar 2.2 Parkeren A. Het voorstel voorziet in 91 parkeerplaatsen voor klanten van AH. Ten eerste vragen wij ons af of hierbij voldoende rekening is gehouden met ruimte voor winkelwagentjes en fietsenstallingen. B. Wat het aantal nieuwe plaatsen zelf betreft: in het plan verdwijnen ca. 60 plaatsen (waarvan in de Bronckhorststraat 24, de Raadhuisstraat 6 en op het parkeerterrein Passage 30 stuks). Per saldo komen er dus slechts 30 parkeerplaatsen bij. De gangbare norm voor een supermarkt van dit formaat schijnt echter 90 stuks te zijn. Deze cijfers zijn gebaseerd op actueel gebruik door met name omwonenden en door bezoekers, niet op theoretische veronderstellingen over wat compensabel is en als zodanig haaks staat op gevoelde parkeerdruk. De bezettingsgraad is erg hoog en ligt in doorsnee boven de 90% (o.b.v. gegevens parkeerdrukmeting gemeente in voorjaar 2015). Het aantal parkeerplaatsen is onvoldoende bij het te verwachten gebruik van het parkeerterrein door: - bestaande bewoners (zowel dag als nacht); - omwonenden en bezoekers, met en zonder parkeerkaart, die graag gebruik zullen maken van deze parkeerlocatie, die zonder blauwe zone uitnodigt om onbeperkt te parkeren; - klanten van Dirk van den Broek die liever op straatniveau parkeren dan in de parkeergarage; - personeel van alle in de buurt gelegen winkels; Door overmatig gebruik van een te kleine parkeerplaats zal de supermarkt op koop-uren slecht bereikbaar zijn voor klanten. De voorgenomen status van vrij parkeren zal in het licht van het bovenstaande onhoudbaar blijken. C. De te verwachten drukte zal leiden tot onwenselijke verkeerssituaties bij de in- en uitritten in de Raadhuisstraat.

4 D. De Gemeente zal naar wij verwachten op termijn gedwongen worden hier geheel of gedeeltelijk betaald parkeren in te stellen. Dit staat dan haaks op de toezeggingen van compensatie. E. Bewoners van Vreewijk, Raadhuisstraat en Bronckhorststraat zullen zeker te maken krijgen met hinder door de toename van laden en lossen en de constante stroom van auto s naar en van de parkeerplaats, van de ochtend tot in de avondspits. Conclusie: de Kern in overlast 2.3 Veiligheid De versmalde profielbreedte door de Gemeente gekozen om een mooi (Kerngezond) straatbeeld te creëren en verkeerssnelheid af te remmen zorgt in samenhang met half op straat laden en lossen voor onveilige situaties, waardoor fietsers de stoep op vluchten en voetgangers hinderen. De kruising Raadhuisstraat/Bronckhorststraat is zeer onoverzichtelijk en bovendien is de Molenstraat/Bronckhorststraat ook een schoolroute waarbij grote voorzichtigheid is geboden. Wij kunnen ons niet voorstellen hoe deze kruising met fietsers, voetgangers, toeristen en ander winkelend publiek veilig moet gaan functioneren bij een sterke toename van het autoverkeer en opstoppingen van en naar het parkeerterrein. Conclusie: de Kern onveiliger 2.4 De Kern Gezond De visie op de kern van Noordwijk Binnen De Kern Gezond is door de Gemeente ontwikkeld in Beschreven wordt hoe de cultuur-historische waarden van een fraaie historische kern samenhangend en blijvend kunnen worden beschermd en ontwikkeld. De notitie vormt ook de basis voor het welstandsbeleid, vastgelegd in de Welstandsnota d.d. 26 juni Het gepresenteerde ontwerp van AH is een flagrante schending van bovengenoemde goede voornemens en regelgeving, die ons zou moeten beschermen tegen dit soort uitglijders. Meer specifiek: Het gepresenteerde ontwerp met de te kleine buiten gelegen parkeerplaats en het aanzicht van een lelijke blokkendoos laat zich het

5 best omschrijven als een solitaire actie in de kern van Noordwijk Binnen zonder samenhang met de cultuurhistorische omgeving. Architectonisch bezien is het niet meer dan een doos aanplakken tegen bestaande bouw zonder samenhang met de reeds ontwikkelde gevelkarakteristiek, vorm en bouwstijl toegepast bij het Hof van Noortwijck en de Raadhuisstraat. Wij begrijpen dan ook niet waarom een goedkoop plan is ontworpen voor deze kostbare grond. Naar onze mening zijn er betere alternatieven om commerciële belangen te verenigen met cultuurhistorisch besef en de leefomgeving van Noordwijk Binnen. Wij roepen de gemeente op tot een integrale herziening van het plan die zich conformeert aan de visie- en welstandskaders voor Noordwijk Binnen De Kern Gezond, zoals vastgesteld in de Welstandsnota. Vermeldenswaardig is het feit, dat het idee van een 2 e supermarkt ook in de visie Kern Gezond voorzien was, maar dat een afweging met een goede verkeerstructuur door de politiek bewust is doorgeschoven om de complexiteit niet te groot te maken. De bedoelde evaluatie en afwegingen ten aanzien van verkeer heeft nooit goed plaats gevonden en is zeker nooit geprojecteerd op de bestaande realiteit en haar knelpunten. Dat het voorlopige ontwerp de Welstandscommissie positief is gepasseerd, verbaast ons niet alleen, maar doet bij ons de vraag rijzen of de daarvoor bedoelde regelgeving nog wel goed functioneert: als dit al Welstand kan passeren, welke bescherming blijft er dan nog over voor onze fraaie kern. Wij vrezen het begin van het einde van de visie De Kern Gezond. Conclusie: de Kern Ongezonder Wij gaan er van uit dat bovenstaande overwegingen voldoende zijn om het plan te heroverwegen en niet over te gaan tot het ter visie leggen van dit plan Met vriendelijke groet, Namens het bestuur van de Vereniging De Oude Dorpskern, Paul de Vreede (voorzitter)

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer. 3 februari 2014

Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer. 3 februari 2014 Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer 3 februari 2014 KvK: 51354349 Bank: NL15ABNA042.26.78.015 1. Introductie Doel van de bijeenkomst voortgang Vomar en gemeente vertellen voorstel

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS december 2013.

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS december 2013. Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2013.1780 RIS 269160 070-353 91 11 18 december 2013 Anemoonstraat Geachte voorzitter,

Nadere informatie

Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat

Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 17 april 2014 heeft het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

Fotomontages Plan Jumbo Anemoonstraat 4

Fotomontages Plan Jumbo Anemoonstraat 4 Fotomontages Plan Jumbo Anemoonstraat 4 E L S B E T s t e d e b o u w k u n d i g e De voormalige situatie aan de Anemoonstraat, met links het opslagterrein van de politie. Op de komende paginas treft

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

BERKEN- EN BOMENBUURT

BERKEN- EN BOMENBUURT Schetsontwerp Berken- en Bomenbuurt 7 september verharding groen overig subbuurten subbuurt subbuurt subbuurt 3 subbuurt 5 subbuurt 4 Lindelaan Wegedoornlaan Kastanjelaan Lijsterbeslaan verkeer auto-ontsluiting

Nadere informatie

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam Z I E N S W I J Z E Aan: het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus 1005 2260 BA Leidschendam 25 februari 2018 Betreft: Zienswijze inzake het Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu?

Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu? Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu? Heemstede, 8 november 2016 KvK 51354349 bank NL51ABNA0422678015 Eikenlaan 37, 2101 WH Heemstede Standpunten Omwonenden: ` Acceptatie indien woongenot & veiligheid

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend. Veendam, 29 oktober 2013

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend. Veendam, 29 oktober 2013 GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november 2013 Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend Nummer: Afdeling: 2013R0136 Ruimte en Economie Veendam, 29 oktober 2013 Onderwerp: Parkeren Veendam

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM Discussienota Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend Nummer: Afdeling: 2013R0102 Ruimte en Economie Veendam, 9 september 2013 Onderwerp: Parkeren Veendam

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Gemeente Losser. Parkeeronderzoek. Gemeente Losser

Gemeente Losser. Parkeeronderzoek. Gemeente Losser Gemeente Losser Parkeeronderzoek Gemeente Losser Gemeente Losser Parkeeronderzoek Gemeente Losser Datum 4 maart 2016 LSR018/Grd/0450.01 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl Documentatiepagina

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Nota van inspraakreacties n.a.v. het voorontwerpbestemmingsplan Uitbreiding C1000 St. Rochusstraat

Nota van inspraakreacties n.a.v. het voorontwerpbestemmingsplan Uitbreiding C1000 St. Rochusstraat Sfeervol Meerssen Nota van inspraakreacties n.a.v. het voorontwerpbestemmingsplan Uitbreiding C1000 St. Rochusstraat 18-22. Het voorontwerp bestemmingsplan Uitbreiding C1000 St. Rochusstraat 18-22 heeft

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan gemeente Overbetuwe O Rapport zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Veegplan 2017 (10 initiatieven) - locatie Herveld, Gekvoortsestraat 7 Vastgesteld door de raad op 16 mei 2017

Nadere informatie

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar februari 2009. Evaluatie weekmarkt aan Het Dirk IV-plein te Hoornaar Aan de Gemeenteraad van Giessenlanden is toegezegd dat een evaluatie zou

Nadere informatie

Geachte heer Gaykema,

Geachte heer Gaykema, Geachte heer Gaykema, Bij brief van 9 februari 2004 (ingekomen op 16 februari 2004) heeft u ons schriftelijke vragen gesteld over de parkeertarieven in Nieuw-Vennep Centrum. Onderstaand ons antwoord, onder

Nadere informatie

Samenvatting van de vraagstukken over: Verkeer (parkeren, langzaam verkeer, veiligheid, verkeerssysteem)

Samenvatting van de vraagstukken over: Verkeer (parkeren, langzaam verkeer, veiligheid, verkeerssysteem) Samenvatting van de vraagstukken over: Verkeer (parkeren, langzaam verkeer, veiligheid, verkeerssysteem) Verkeer (66) Bij de keuze voor een school heb ik me laten beïnvloeden door de onveiligheid op de

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

PARKEREN?! LAND IN ZICHT. Samen werken aan oplossing:! Goed plan! Breed gedragen & groen bewonersplan

PARKEREN?! LAND IN ZICHT. Samen werken aan oplossing:! Goed plan! Breed gedragen & groen bewonersplan PARKEREN? Breed gedragen & groen bewonersplan LAND IN ZICHT Samen werken aan oplossing: Goed plan Nieuwbouwproject Land in Zicht in Haarlem was de afgelopen periode veelvuldig in het nieuws. Natuurlijk

Nadere informatie

Module 7. Parkeren. Inleiding. Situatiebeschrijving

Module 7. Parkeren. Inleiding. Situatiebeschrijving Module 7. Parkeren Inleiding Modulaire opbouw GVVP Het GVVP van Reusel-De Mierden kent een flexibele, modulaire opbouw. Er is een inventarisatie en evaluatiedocument opgesteld. Vervolgens is een verkeersvisie

Nadere informatie

Memo. Plan van aanpak verbeteren verkeersveiligheid scholencomplex De Burgthof. Gemeenteraad. College van B&W

Memo. Plan van aanpak verbeteren verkeersveiligheid scholencomplex De Burgthof. Gemeenteraad. College van B&W Memo Datum: 6 maart 2014 Onderwerp: Plan van aanpak verbeteren verkeersveiligheid scholencomplex De Burgthof Ter attentie van: Gemeenteraad Afzender: College van B&W In 2010 is in woonwijk De Burgt scholencomplex

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

overwegende dat ten aanzien van het ontwikkelingsgerichte welstandskader geen zienswijzen zijn ingediend;

overwegende dat ten aanzien van het ontwikkelingsgerichte welstandskader geen zienswijzen zijn ingediend; C aj aj ~ dlj' Apeldoorn overwegende dat, overeenkomstig het bepaalde in artikel 308 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), het ontwerp van bestemmingsplan Deventerstraat - Laan van Zevenhuizen met ingang

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Datum: 18-08-2014 Versie: Definitief Inleiding De apotheek Hazenkamp en het Gezondheidscentrum Hazenkamp, beide gevestigd

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp-bestemmingsplan AZC Francois de Veijestraat Binnen de termijn dat het ontwerp-bestemmingsplan ter visie lag zijn vier zienswijzen ontvangen. De zienswijze van

Nadere informatie

Concept beleidsregels

Concept beleidsregels Concept beleidsregels Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Doel beleidsregels...

Nadere informatie

Deze avond. Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond...

Deze avond. Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond... Deze avond Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond......gebruik vervolgens onderstaande tool om uw foto op maat te knippen......zo, dat de randen van uw foto overeenkomen

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de wegwerkzaamheden en het sluiten van de Herpstraat van woensdag 16 januari t/m vrijdag 15 februari 2013

Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de wegwerkzaamheden en het sluiten van de Herpstraat van woensdag 16 januari t/m vrijdag 15 februari 2013 P.J. Veldhuijzen van Zanten Turfmarkt 10 2801 HA Gouda 10 januari 2013 Aan: College van Burgemeester en Wethouders Gouda Centraal Juridische Afdeling Gemeenteraad Gouda Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de

Nadere informatie

Nota parkeernormen Winterswijk

Nota parkeernormen Winterswijk Afdeling OPR team Civiel en Verkeer Mei 2013 1 1. Inleiding. Het parkeerbeleid in Winterswijk is onderdeel van het verkeer- en vervoersbeleid, zoals vastgelegd in het Verkeersstructuurplan (VSP 2010) en

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN PARKEREN & LADEN EN LOSSEN

Sessie 2: WENSEN PARKEREN & LADEN EN LOSSEN Sessie 2: WENSEN PARKEREN & LADEN EN LOSSEN FIETSPARKEREN 52,75x 16,25x 16,75x 12,25x Toelichting: Stallen in garage en/of kelder Minder overlast Ruimte creëren Meer garages Kan gewoon niet meer op straat

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders

Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders 01.R RUIMTE Afwijken advies Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Schagen. I het advies van de Commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Schagen (welstandscommissie) niet over te nemen; II de omgevingsvergunning

Nadere informatie

N595 Wittemer Allee. Informatie voorziening Buurt Comité

N595 Wittemer Allee. Informatie voorziening Buurt Comité N595 Wittemer Allee Informatie voorziening Buurt Comité Agenda Voorstelronde en waarom deze bijeenkomst Wat is er nu waar rekening mee is gehouden Hoe verder 15 december 2016 Onze opgave - beleid, doelstellingen

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016

Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016 SPREEKRECHT Brede School Visio-Oost, A.Klomp Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016 Namens een aantal betrokken en bezorgde bewoners van de Van Steenhuijslaan, het Jan Hondongpark

Nadere informatie

Rapport van bevindingen. inzake. verkeerssituatie Valburgseweg (wegvak Smidsstraat - Kokkeland)

Rapport van bevindingen. inzake. verkeerssituatie Valburgseweg (wegvak Smidsstraat - Kokkeland) Stichting Wijkplatform Elst-Zuid Secr: Elzepas 40 Tel. 06 23930249 Email: elstzuidonzewijk@gmail.com www.wijkplatformelstzuid.nl Rapport van bevindingen inzake verkeerssituatie Valburgseweg (wegvak Smidsstraat

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

memo verkeersaansluiting KNSF-terrein commissievergadering 13 februari 2013

memo verkeersaansluiting KNSF-terrein commissievergadering 13 februari 2013 memo verkeersaansluiting KNSF-terrein commissievergadering 13 februari 2013 Aanleiding Na haar aantreden begin 2012 heeft het College van B&W de gewenste verkeersaansluitingen op het KNSFterrein bezien

Nadere informatie

Rapportage Twijnstraat

Rapportage Twijnstraat Rapportage Twijnstraat 1 Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Fietsparkeren p. 4 2. Autoparkeren p. 5 3. Toegankelijkheid voor voetgangers p. 8 4. Gebruik van laad- en losvakken p. 9 5. Algemeen beeld van de

Nadere informatie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: 20-10-2015 Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie 1 1.1 Maakt bezwaar tegen het definitief maken van 1.1 Er is

Nadere informatie

Geachte leden van de raad,

Geachte leden van de raad, Typ teksttyp teksttyp tekst 040 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Gemeenteraad Datum 20 december 2016 Onderwerp Afdoening Motie Herinrichting Noordeinde Uw brief van 8 september 2016

Nadere informatie

Van, Voor en Door de wijk. Uitkomsten Enquête Snellerpoort 2016

Van, Voor en Door de wijk. Uitkomsten Enquête Snellerpoort 2016 Van, Voor en Door de wijk Uitkomsten Enquête Snellerpoort 2016 Uitkomsten enquête Snellerpoort Was erg lastig een simpele enquête te maken. Laatste bijeenkomst veel verschillende aandachtspunten. Veel

Nadere informatie

Verkeerseffecten KPNlocatie

Verkeerseffecten KPNlocatie HBB Ontwikkeling Verkeerseffecten KPNlocatie IJmuiden Definitief Utrecht, 1 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Gewijzigde bouwplannen vragen om update verkeersonderzoek 4 1.1 Bouwplannen 4 1.2 Update verkeersonderzoek

Nadere informatie

Beleidsregels. Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik. Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer

Beleidsregels. Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik. Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer Beleidsregels Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Doel beleidsregels... 3 1.2 Procedure

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat

Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat Wat gaan we vanavond doen? Samenvatting proces Samenvatting van de uitgangspunten en kaders Samenvatting van de opgehaalde input In groepen aan de slag met 5 thema

Nadere informatie

Herinrichting kruising Wilhelmakade - Prinsesseweg. LTA ja: Maand 5 Jaar 2017 LTA nee: Niet op LTA

Herinrichting kruising Wilhelmakade - Prinsesseweg. LTA ja: Maand 5 Jaar 2017 LTA nee: Niet op LTA Raadsvoorstel Onderwerp Herinrichting kruising Wilhelmakade - Prinsesseweg Registratienr. 6287928 Steller/telnr. J.S. Bos/ 8058 Bijlagen 4 Classificatie Openbaar Geheim Vertrouwelijk Portefeuillehouder

Nadere informatie

Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit gemeente Venray 2016

Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit gemeente Venray 2016 22-03-2017 Jaarverslag Burgemeester en Wethouders Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit gemeente Venray 2016 Gemeente Venray Postbus 500 5800 AM Venray Samengesteld door Ir. D. Danckaert Inhoud 1. Inleiding

Nadere informatie

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek Beleidskader Parkeren Gemeente Oude IJsselstreek Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Achtergronden 4 3. Visie 5 3.1 Visie 5 3.2 Hoofdvarianten 5 3.3 Meetbaar 5 4. Beleidskader 6 2 1. Inleiding De afgelopen

Nadere informatie

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003 RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012 Onderwerp: Vaststelling APV, inclusief handhavingsbeleid en samenlevingsregels Aan de raad van de gemeente Alblasserdam Alblasserdam, 21 januari 2003 Geachte

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Hazeslinger Breukelen

Parkeeronderzoek Hazeslinger Breukelen Aldi Vastgoed Parkeeronderzoek Hazeslinger Breukelen parkeeronderzoek 2017 Aldi Vastgoed Parkeeronderzoek Hazeslinger Breukelen Parkeeronderzoek 2017 Datum 28 juni 2017 Kenmerk AIV006/Tol/0019.01 Eerste

Nadere informatie

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken Parkeren dichtbij huis Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken 1 Parkeerproblemen in de woonwijk In veel woonwijken worden de bewoners dagelijks geconfronteerd met

Nadere informatie

De aanwezige parkeerplekken in de wijk Boschpoort zijn beschikbaar voor algemeen gebruik,

De aanwezige parkeerplekken in de wijk Boschpoort zijn beschikbaar voor algemeen gebruik, Collegevoorstel Samenvatting De aanwezige parkeerplekken in de wijk Boschpoort zijn beschikbaar voor algemeen gebruik, iedereen mag er gebruik van maken. Door de jaren heen is de parkeerdruk in het gebied

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 80728 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Besluiten om nieuwe kaders

Nadere informatie

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind!

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! CBS De Rietzanger & OBS Ter Borch Februari/maart 2015 Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! In het jaar 2009 werd het Borchkwartier gebouwd. Al snel bleek dat beide scholen te maken hadden

Nadere informatie

Bijlage(n): Doorkiesnummer: adres: Datum: 16 oktober 2018

Bijlage(n): Doorkiesnummer: adres: Datum: 16 oktober 2018 Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief Ons kenmerk: 1357164 van: Uw kenmerk: Contact: Erwin Weterings Bijlage(n): Doorkiesnummer: 010-5061137 E-mailadres: e.weterings@albrandswaard.nl

Nadere informatie

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument Ringstraten Agenda 1. Welkom 2. Inleiding wethouder Ben van Hees 3. Aanleiding 4. Raadsbesluit 8 maart 2017 5. Ringstraten worden fietsstraat 6. Hoe

Nadere informatie

Projectnummer: D Opgesteld door: ing. N Braan. Ons kenmerk: :A. Kopieën aan:

Projectnummer: D Opgesteld door: ing. N Braan. Ons kenmerk: :A. Kopieën aan: MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Stationsplein 18d Postbus 1632 6201 BP Maastricht Tel 043 3523 311 Fax 043 3639 961 www.arcadis.nl Onderwerp: Verkeerstoets AH Scharnerweg Maastricht, 25 juni 2015 Van: ing. N.

Nadere informatie

Nieuwstraat 4, 4611 RS Bergen op Zoom, tel ;

Nieuwstraat 4, 4611 RS Bergen op Zoom, tel ; Bergen op Zoom, 27 juni 2014 Aan het College van Burgemeester en Wethouders der Gemeente Bergen op Zoom Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Betreft: vragen over wijk Nieuw-Borgvliet, kenmerk PvdK/PB/14036

Nadere informatie

Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte

Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte Dielde Romte 1. Ontwikkelingen in verkeersbeleid Jarenlang is in het verkeerskundig denken voorrang gegeven aan de doorstroming van het gemotoriseerd

Nadere informatie

Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit Oude Arnhemseweg

Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit Oude Arnhemseweg Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit 174179 Oude Arnhemseweg Datum vastgesteld in collegevergadering: 6 december 2016 1. Inleiding In de vergadering op 3 maart 2015 heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016 Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem 27 oktober 2016 Aanleiding opstellen VSP Lochem Samen toewerken naar een goed bereikbaar en aantrekkelijk centrumgebied in Lochem. Of je nu per fiets, te voet,

Nadere informatie

Aan Jan van Eck Datum 5 december 2014 C.c. Ons kenmerk M01-D den Van Dieder van Essen Onderwerp Verkeer centrum-noord Rijssen

Aan Jan van Eck Datum 5 december 2014 C.c. Ons kenmerk M01-D den Van Dieder van Essen Onderwerp Verkeer centrum-noord Rijssen Aan Jan van Eck Datum 5 december 2014 C.c. Ons kenmerk M01-D01-41040143- 01-den Van Dieder van Essen Onderwerp Verkeer centrum-noord Rijssen 1. Inleiding In het kader van de herontwikkeling van de stationsomgeving

Nadere informatie

VERKEERSONTSLUITING VAN DER HORST VASTGOEDINITIATIEF B. V.

VERKEERSONTSLUITING VAN DER HORST VASTGOEDINITIATIEF B. V. VERKEERSONTSLUITING PLAN HART VAN GRAVE VAN DER HORST VASTGOEDINITIATIEF B. V. Adviesbureau Omega Groevenbeeklaan 6 3881 LP Putten The Netherlands t. +31 (0)341 27 97 74 (office) m. +31 (0)6 145 169 96

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 12 Onderwerp: Introductie pasparkeren in parkeergarage Aan de Kei en op Walramplein

Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 12 Onderwerp: Introductie pasparkeren in parkeergarage Aan de Kei en op Walramplein Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 12 Onderwerp: Introductie pasparkeren in parkeergarage Aan de Kei en op Walramplein Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van

Nadere informatie

Haarlem, 2 oktober Geachte heer Cassee, geachte raadsleden.

Haarlem, 2 oktober Geachte heer Cassee, geachte raadsleden. Haarlem, 2 oktober 2014 Geachte heer Cassee, geachte raadsleden. De Werkgroep Connexxionterrein spant zich al sinds 2006 in om te komen tot een goede en voor de direct omwonenden en overige buurtbewoners

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1.

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. 1. Inleiding In deze nota van beantwoording zienswijzen worden de ingekomen zienswijzen in het kader van de omgevingsvergunning

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij V GEMEENTE VA EKEN SWAAR D Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Uw kenmerk Kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum 121321/213124 Beantwoording Motie -

Nadere informatie

Parkeerbeleid Inspraakrapportage

Parkeerbeleid Inspraakrapportage Parkeerbeleid Inspraakrapportage 1/7 Ontwerp parkeerbeleid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cromstrijen bereidt het parkeerbeleid voor. Alvorens het parkeerbeleid vast te stellen,

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00110064 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 207 woningen

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

verzoek ex artikel 37 RvO, alternatieven SP parkeren centrum winkelgebied

verzoek ex artikel 37 RvO, alternatieven SP parkeren centrum winkelgebied SP afdeling Boxtel www.boxtel.sp.nl Breukelsestraat 126 5281 HG Boxtel T. 0411 68 67 60 E Boxtel@sp.nl Gemeente Boxtel T.a.v. het College van B&W Postbus 10000 5280 DA BOXTEL Boxtel, 22 augustus 2011 Betreft:

Nadere informatie

Foto-analyse Twijnstraat

Foto-analyse Twijnstraat Foto-analyse Twijnstraat Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Terras bij De Poort p. 4 2. Laad- en losvakken Ekoplaza p. 5 3. Laad- en losvak Albert Heijn p. 6 4. Doorloop hoek Twijnstraat en Nicolaasstraat

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

De volgende onderdelen van deze rapportage zijn in het bestemmingsplan niet meer opgenomen:

De volgende onderdelen van deze rapportage zijn in het bestemmingsplan niet meer opgenomen: Oplegnotitie bij rapport Parkeren en verkeer Wijndomein Holset (Royal Haskoning DHV, kenmerk L001a_T&P_BF6130, d.d.25.09.2017) De volgende onderdelen van deze rapportage zijn in het bestemmingsplan niet

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Parkeerautomaten centrum + Maximaplein

Raadsvoorstel. Onderwerp Parkeerautomaten centrum + Maximaplein Raadsvoorstel Vergadering : 25 september 2012 Voorstelnummer : 09.08 Registratienummer : 12.011415 Portefeuillehouder : R.S. van Meygaarden Afdeling : Ruimtelijk Beheer Bijlage(n) : 1 B&W-datum/nummer

Nadere informatie

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen info@vanstolkpark.nl www.vanstolkpark.nl Per mail gestuurd aan politieke partijen in de gemeenteraad van Den Haag. Onderwerp: Verkiezingstijd:

Nadere informatie

Zomaar wat ideeën voor de toekomst

Zomaar wat ideeën voor de toekomst Toelichting Zakkend Zand op het voorstel van de gemeente en NS aan de bewoners van de Maijweg, de Hertogstraat, Guldenvliesstraat, Lekkerbeetjesstraat en de Koningsweg aan de westzijde Er is al veel te

Nadere informatie

Geachte leden van de Raad,

Geachte leden van de Raad, PLAN Ter Borch 1 26-11-2017 Geachte leden van de Raad, 4 december stemt u over de uitwerking van de Supermarkt in Ter Borch. Graag wil ik u meenemen in de volgende gedachtegang, die de nu lang slepende

Nadere informatie

DSO Quatrebras. 1 Participatie. Badhoevedorp, 14 februari Geachte college van Burgemeester en Wethouders,

DSO Quatrebras. 1 Participatie. Badhoevedorp, 14 februari Geachte college van Burgemeester en Wethouders, DSO Quatrebras Badhoevedorp, 14 februari 2011 Geachte college van Burgemeester en Wethouders, Er is of wordt u op korte termijn instemming gevraagd ten aanzien van het DSO Quatrebas Badhoevedorp. Hierbij

Nadere informatie

Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 gemeente Scherpenzeel

Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 gemeente Scherpenzeel Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 1. Doel De beleidsregel is bedoeld als afwegingskader ter beoordeling van aanvragen van oplaadpunten voor elektrisch vervoer

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 24 november Pagina 1 van 5

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 24 november Pagina 1 van 5 AGENDAPUNT NR: 2008.0.105.497 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 24 november 2008 Pagina 1 van 5 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2008.0.105.497 Datum Zaaknummer 2008-11-01643

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie Groenlinks over verkeerssituatie rondom nieuwe school Brakkenstein Programma / Programmanummer Mobiliteit / 9710 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Betreft: Zienswijze met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan Tiel West sportschool Schaarsdijkweg.

Betreft: Zienswijze met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan Tiel West sportschool Schaarsdijkweg. Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Tiel. Achterweg 2 4000 HH Tiel Tiel, 12.02.2019 Betreft: Zienswijze met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan Tiel West sportschool Schaarsdijkweg. Geachte Gemeenteraad,

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Meest gewaardeerd Veel evenementen die zeer divers zijn (SP Stijn Vat) Grootste wens Meer

Nadere informatie