Huisreglement PCWVL. Algemene begrippen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huisreglement PCWVL. Algemene begrippen"

Transcriptie

1 Huisreglement PCWVL In dit reglement worden de belangrijkste internationale pokerregels aangevuld met een aantal specifieke huisregels van onze vereniging. Elke speler die op een event lidgeld betaalt (2 euro per event of seizoenskaart), gaat hierdoor automatisch akkoord met onze regels. Ook tweemaandelijkse finales en extra events moeten volgens dit huisreglement gespeeld worden. Spelers die niet akkoord gaan, deze regels niet willen naleven of constant hun eigen regels toepassen, mogen hun geluk uiteraard gaan beproeven bij een andere pokerclub, -vereniging of casino. Dit huisreglement kan eventueel nog aangevuld of veranderd worden als dit nodig blijkt om het goede verloop van de toernooien te waarborgen. 1. Toernooidirecteur Algemene begrippen Elke locatieverantwoordelijke zal optreden als toernooidirecteur en elke beslissing van de toernooidirecteur is definitief en ontegensprekelijk. Bij het nemen van beslissingen zal het belang van het spel en de eerlijkheid topprioriteit zijn. Uitzonderlijke omstandigheden kunnen er soms voor zorgen dat een beslissing genomen wordt in het belang van het spel in plaats van de technische regels. Elk bestuurslid van PCWVL kan de toernooidirecteur of locatieverantwoordelijke bijstaan en helpen met beslissingen als dat nodig blijkt. Ook deze beslissingen zijn definitief en ontegensprekelijk. Bij discussie tussen spelers of twijfel over het naleven van de reglementen, kan de toernooidirecteur aan de tafel worden geroepen. Daarbij blijven alle chips en kaarten op de tafel. Er zal aan 1 of meerdere spelers gevraagd worden om de acties uit te leggen en de toernooidirecteur zal de uiteindelijke beslissing nemen. 2. Verantwoordelijkheid van de speler Spelers zijn verantwoordelijk voor het correct plaatsnemen op de juiste plaats, beschermen van hun hand, hun intenties duidelijk maken, de actie volgen, in volgorde actie ondernemen, hun recht tot actie verdedigen, kaarten zichtbaar houden, chips correct stapelen, aan tafel blijven met een live hand, reageren als ze een fout zien, de clock vragen als dat nodig is, vlot van tafel veranderen wanneer gevraagd, de regels kennen en toepassen, poker etiquette toepassen, algemeen bijdragen tot het ordelijk verlopen van het toernooi. Spelers verklaren zelf dat ze 18 jaar of ouder zijn als ze zich inschrijven voor een toernooi van PCWVL. 3. Officiële terminologie van toernooipoker Officiële betting termen zijn eenvoudige,onmiskenbare, traditionele verklaringen zoals: bet, raise, call, fold, check, all-in. Regionale termen mogen ook gebruikt worden. Spelers moeten bovendien voorzichtig zijn met beweging als er actie gemaakt wordt bvb. Op tafel tikken is een check.

2 Het is de verantwoordelijkheid van de spelers om hun bedoelingen duidelijk te maken. Nietstandaard termen of bewegingen zijn op eigen risico en kunnen resulteren in een beslissing die niet bedoeld was door de speler. 4. Officiële taal Nederlands, Frans en Engels zijn de gebruikte talen tijdens het spelen van een hand. Gebarentaal zal toegestaan zijn voor spelers die geen ander middel tot communicatie hebben. 5. Seating, opbreken en uitbalanceren van tafels Seating bij het begin van het toernooi, na eliminatie van een speler gebeurt willekeurig. Een speler die gestart is op een verkeerde plaats zal zo snel mogelijk veranderen naar de juiste plaats en krijgt hierbij zijn huidige stack volledig mee. Spelers van een opgebroken tafel zullen een willekeurige plaats krijgen aan een willekeurige andere tafel. Ze kunnen hierbij elke mogelijke plaats krijgen en ingedeeld worden behalve op small blind en button. 6. Late registratie Late registratie is mogelijk gedurende de eerste 6 blindlevels voor een rankingevent en gedurende de eerste twee uren na de start van de tweemaandelijkse finale. Spelers die laat registreren krijgen een volledige stack, een willekeurige plaats en worden ingedeeld behalve op small blind of button. Bij een rankingevent kan een speler die vooraf lidgeld betaald heeft (cash of via seizoenskaart) nog laat registreren gedurende levels 7,8 en de tweede pauze. De stack zal hierbij aan het begin van level 7 op tafel geplaats worden en blinds zullen betaald worden. Als de spelers bij het begin van level 9 nog steeds niet aanwezig is, wordt de stack terug van tafel gehaald. De speler krijgt bijgevolg ook geen punten voor de ranking en kan zijn lidgeld niet terugeisen. Spelers die laat registreren en aanwezig zijn, worden verondersteld aan tafel plaats te nemen. 7. Aantal spelers aan final table Final table zal gespeeld worden als er nog 9 spelers in het toernooi zitten. De plaatsen zullen willekeurig bepaald worden. De dealer button zal toegekend worden aan de speler die de hoogste kaart krijgt na het delen van 1 open kaart aan elke speler, startend bij de speler op plaats 2. Als meerdere spelers dezelfde hoogste kaart hebben, zal een nieuwe ronde gedeeld worden voor deze spelers tot er 1 unieke hoogste kaart is. In een finale kan men gebruik maken van Hand-for-Hand-Play : 1) Dit komt alleen voor wanneer er meer dan 1 tafel is en wanneer men start in de prijzen te vallen. 2) Alle tafels wachten op elkaar voordat er een nieuwe hand gedeeld wordt. De toernooirdirecteur geeft het sein aan de dealers om de nieuwe hand te starten. 3) Deze regel zorgt dat het spel gelijktijdig wordt uitgespeeld aan alle tafels. 4) Wanneer deze regel wordt uitgevoerd, geldt deze totdat men genoeg spelers heeft voor finale table.

3 Pots/Showdown 8. Verklaringen, kaarten spreken bij showdown Kaarten spreken om de winnaar te bepalen. Verbale verklaringen van een handwaarde zijn niet bindend bij showdown, maar het opzettelijk verkeerd verklaren kan bestraft worden. Elke speler die wel of niet in de hand zit, moet reageren als er een fout gemaakt worden bij het lezen van de hand of het toekennen van de pot. 9. Kaarten op tafel leggen en doden van een winnende hand A: Correct kaarten op tafel leggen is 1) Beide kaarten open op tafel leggen 2) De deler en spelers de kans geven om de hand te lezen B: bij showdown moet de speler zijn hand beschermen terwijl de hand gelezen wordt. Als een speler zijn kaarten niet volledig op tafel legt en vervolgens muckt omdat hij denkt dat hij gewonnen is, doet hij dit op eigen risico. Als de kaarten niet volledig herkenbaar zijn en de toernooidirecteur beslist dat de hand niet duidelijk kan gelezen worden, kan de speler de pot niet opeisen. De beslissing van de toernooidirecteur of een hand correct op tafel werd gelegd of niet is definitief. C: De deler kan geen hand doden die correct op tafel werd gelegd en duidelijk de winnende hand is. 10. Live cards bij showdown Niet op tafel gelegde kaarten gesloten weggooien is het automatisch doden van deze kaarten. 11. Open kaarten bij all-ins Alle handen zullen onmiddellijk open of tafel gelegd worden al een speler all-in is en als alle actie van de andere spelers compleet is. Geen enkele speler die ofwel all-in is of de actie gecalld heeft, kan zijn hand mucken zonder open of tafel te leggen. Alle handen zowel in de main pot als sidepot moeten op tafel gelegd worden en zijn live. 12.Showdown bij niet all-ins A: Bij een niet all-in showdown, als de kaarten niet spontaan op tafel gelegd of weggegooid worden, kan de toernooidirecteur een volgorde van tonen opleggen. De laatste speler die zelf ingezet heeft op de river moet eerst zijn kaarten openleggen. Als er geen actie was op de river, dan moet de eerste speler links van de button eerst zijn kaarten openleggen. B: Als alle spelers behalve 1 hun kaarten weggooien zonder open te leggen, krijgt deze ene speler met live kaarten automatisch de pot zonder kaarten te tonen. 13. Het bord spelen bij showdown Om het bord te spelen, moet een speler beide kaarten open of tafel leggen om recht te hebben op de pot of een deel van de pot. 14. Toekennen van ondeelbare chips Ondeelbare chips zullen eerst gewisseld worden naar de kleinste waarde in chips en de hierna nog steeds ondeelbare chip(s) gaat (gaan) naar de eerste speler(s) links van de button.

4 15. Side pots Elke sidepot zal apart gesplitst worden. 16. Betwiste pots Het recht om een pot de betwisten nadat de hand gespeeld is, eindigt bij de start van een nieuwe hand. Als een hand beëindigd worden tijdens de pauze, eindigt het recht om een pot te betwisten 1 minuut nadat de pot is toegekend. Bij discussie wordt er niet gestart met de volgende hand tot de toernooidirecteur een beslissing heeft genomen. Algemene procedures 17. Nieuwe handen en nieuwe blindlevels Een nieuwe blindlevel wordt aangekondigd als de clock op 0 staat. De nieuwe blindlevel wordt dan toegepast op de volgende hand. Een hand begint bij het samen rapen van de kaarten. 18.Geplande chip-ups A: Spelers moeten hun chips volledig zichtbaar klaarzetten met de kleinste waarde voorop voor de chip-up. Spelers worden aangeraden om de chip-up te volgen. B: Chips van een lagere waarde worden ingewisseld voor een hogere waarde en altijd naar boven afgerond. C: Als een speler na de chip-up toch nog chips heeft met een waarde die ingewisseld werd, dan zal hij hiervoor enkel nog een hogere chip krijgen als hij hiervoor genoeg chips van lagere waarde heeft. Heeft hij onvoldoende chips van lagere waarde om in te wisselen, dan verdwijnen deze chips zonder compensatie. 19. Kaarten en chips blijven zichtbaar, telbaar en handelbaar A: Spelers hebben het recht om de stack van een tegenspeler duidelijk te kunnen inschatten. Chips moeten bijgevolg gestapeld worden in telbare stapels. PCWVL raadt een standaard aan van duidelijke stapels van 10 of 20 chips. Chips met de hoogste waarde moeten vooraan staan, duidelijk zichtbaar op elk moment. B: De toernooidirecteur controleert het aantal chips en de waarde in het spel en kan ook een ongeplande chip-up uitvoeren indien nodig. C: Spelers moeten live hands altijd volledig zichtbaar houden op elk moment. 20. De clock vragen De clock zal enkel toegestaan worden als een redelijk tijd verstreken is. Elke speler, deler en toernooidirecteur in het toernooi mag de clock vragen door time te roepen. Als de toernooidirecteur de clock goedkeurt, heeft de speler nog 60 seconden om actie te ondernemen. Als er geen actie ondernomen is voor de tijd verstreken is, wordt de hand als dood beschouwd. De

5 toernooidirecteur heeft het recht om de tijd in te korten en andere maatregelen te gebruiken als spelers opzettelijk of herhaaldelijk het spel vertragen. 21. Rabbit hunting Rabbit hunting, het verder omdraaien van flop-, turn- of riverkaarten als de hand gedaan is, of het stiekem kijken naar de volgende kaarten, is nooit toegestaan. Speler aanwezig/ in aanmerking komen voor een hand 22. Op de plaats Een speler moet op zijn plaats zitten als de laatste kaart gedeeld wordt om een live hand te hebben. Een speler die op dat moment niet op zijn plaats is, wordt ingedeeld, mag niet naar zijn kaarten kijken en de hand is onmiddellijk dood. Zijn blinds worden gelegd zoals anders voorzien. Een speler moet op zijn plaats zitten om de clock te vragen. Op de plaats betekent binnen armlengte van de stoel. Deze regel is niet bedoeld om spelers aan te zetten om recht te staan terwijl ze in de hand zitten. 23. Aan tafel als er nog actie is Spelers met een live hand (ook spelers die all-in zijn) moeten aan tafel blijven tot de showdown gebeurd is. De tafel verlaten is het niet beschermen van je hand en het niet volgen van de actie, en kan dus bestraft worden. 24. Blinds ontwijken Button/Blinds Spelers die opzettelijk blinds ontwijken als ze van tafel moeten veranderen, kunnen bestraft worden. 25. Button in heads-up Bij heads-up krijgt de small blind de button, de laatste kaart en mag als eerste actie ondernemen op flop, turn en river. Wanneer de heads-up start, moet de button aangepast worden zodat een speler niet twee keer na elkaar big blind is. Als de huidige big blind (van 3 spelers) uitgeschakeld wordt, schuift de big blind verder in de normale richting. 26. Misdeals Delen A: Misdeals zijn onder andere: 1) 2 of meer kaarten voor een speler 2) eerste kaart gedeeld aan de verkeerde speler 3) kaarten gedeeld aan een speler die geen kaarten mag krijgen 4) Speler die geen kaarten krijgt, maar daar wel recht op heeft

6 5) als 1 van de eerste twee kaarten of de laatste kaart van de eerste ronde per ongeluk door de deler wordt open gegooid. B: Bij een misdeal is de redeal een exacte kopie. De button verandert niet van plaats, nieuwe spelers kunnen geen plaats krijgen en de blinds blijven dezelfde. Spelers die bij de originele deel niet op hun plaats waren of in penalty zijn, krijgen opnieuw kaarten, maar deze zijn ook weer onmiddellijk dood. De originele deel en redeal tellen als 1 hand voor een speler in penalty. C: Als er al aanzienlijke actie geweest is, kan er geen misdeal meer zijn en wordt de hand gewoon verder gespeeld. Aanzienlijke actie is: 1) 2 acties in volgorde, waarvan er bij 1 van die acties chips in de pot gaan, dus elke 2 acties behalve twee checks of 2 folds 2) elke combinatie van 3 acties in volgorde (check,bet,raise,call,fold). 27. Afpakken Nadat de deler de kaarten geschud heeft, moeten volgende stappen ondernomen worden: 1) Deler plaatst de kaarten op tafel 2) de speler rechts van de dealerbutton (nog in het spel) neemt in 1 vloeiende beweging een deel van de kaarten af en legt deze op de cut card (indien aanwezig) of op tafel. De afgenomen kaarten mogen niet geteld worden tijdens de beweging, maar moeten duidelijk 5 kaarten of meer zijn. 3) de deler legt de overgebleven kaarten bovenop de afgenomen kaarten. Zowel deler als speler rechts van de dealer button zijn verantwoordelijk voor het afpakken van de kaarten. Andere spelers en toernooidirecteur mogen onderbreken om de deel te herstarten als er nog geen aanzienlijke actie geweest is. Spelers die opzettelijk proberen te vermijden dat er op een correcte manier afgepakt wordt, zullen hiervoor bestraft worden. 28. Vier kaarten op de flop en vroegtijdige kaarten Als de flop 4 kaarten heeft in plaats van 3, zal de volgende actie ondernomen worden. De deler schudt de 4 kaarten en legt deze gesloten neer op tafel. De deler neemt willekeurig een kaart die zal dienen als volgend burnkaart en de andere 3 kaarten vormen dan de flop. Bord- en burnkaarten worden soms vroegtijdig per ongeluk gedeeld voordat de actie van de vorige ronde afgelopen is. Volgende procedure wordt hierbij gevolgd A: Vroegtijdige flop: Burnkaart blijft liggen, flopkaarten worden terug genomen in de stapel, opnieuw geschud en een nieuwe flop wordt gelegd nadat de actie is afgelopen. B: Vroegtijdige turn: Turnkaart wordt aan de kant gelegd, volgende kaart is burnkaart en de normale riverkaart dient als nieuwe turnkaart. Nadat de actie afgelopen is, wordt de vroegtijdige turnkaart bij de stapel genomen, geschud en wordt een nieuwe riverkaart gedeeld. C: Vroegtijdige river: Burnkaart blijft liggen. Riverkaart wordt terug genomen in de stapel, geschud en een nieuwe riverkaart wordt gedeeld zonder bijkomende burnkaart nadat de actie is afgelopen. 29. Kaarten die per ongeluk preflop door de deler open gegooid worden 1 kaart (niet vermeld in regel 26.A.5) die per ongeluk door de deler opengegooid wordt, leidt niet tot een msideal, maar zal gebruikt wordt als eerste burnkaart. De rest van de spelers krijgen dus hun

7 eigen originele kaarten en de speler die de open kaart kreeg, krijgt na de tweede kaart van de andere spelers dus een nieuwe tweede kaart. 2 kaarten of meer die per ongeluk door de deler opengegooid worden, leiden altijd tot een misdeal. 30. Vaste deler A: Een vaste deler kan enkel gebruikt worden als alle spelers aan tafel akkoord zijn. Ook hier blijft afpakken dan verplicht en gebeurt dus door de speler die rechts van de dealerbutton zit. B: Bestuursleden van PCWVL mogen op elk moment en in elk toernooi van PCWVL beslissen om vaste deler te zijn, zonder toestemming van alle spelers aan tafel. Dit gebeurt meestal om het spel vlotter te laten verlopen! Spel: bets en raises 31. Betting methodes: verbaal en chips A: Bets worden gemaakt door verbale verklaring en/of door chips vooruit te zetten. Als een speler beide doet, bepaalt hetgeen hij eerst deed de bet. Als een speler beide tegelijkertijd doet, krijgt een duidelijke en redelijke verbale verklaring voorrang. Als 1 chip vooruit gezet wordt zonder verbale verklaring vooraf, is de actie altijd een call. B: Verbale verklaringen mogen algemeen zijn (call, raise), een specifiek bedrag (1000) of allebei (raise, 1000) C: Voor alle betting regels geldt dat een verbale verklaring van een specifiek bedrag hetzelfde is als het vooruit zetten van dat specifieke bedrag in chips. 32. Actie ondernemen in volgorde A: Spelers moeten in volgorde actie ondernemen verbaal of door chips vooruit te zetten. Actie in volgorde is bindend en zorgt ervoor dat chips in de pot blijven. B: Spelers moeten wachten op duidelijke bedragen van een bet of raise vooraleer ze actie ondernemen. 33. Bindende verklaringen/undercalls in volgorde A: Algemene verbale verklaringen in volgorde (zoals call of raise) verplichten de speler tot de volledige huidige actie. B: Een speler maakt een undercall door verbaal of door chips minder dan het vermelde bedrag in te zetten. Een undercall telt verplicht als een volledige call als deze in volgorde werd gemaakt. 34. Actie buiten volgorde A: Elke actie buiten volgorde (check,call,raise) kan bestraft worden en is bindend als de actie vooraf niet verandert. Een check, call of fold door de rechtmatige speler verandert de actie niet. Als de actie wel verandert, is de actie buiten volgorde niet bindend. Elke bet of raise wordt bijgevolg teruggegeven aan de speler die actie ondernam buiten volgorde en deze speler krijgt opnieuw alle opties, zoals call, raise of fold. Een fold buiten volgorde is altijd bindend.

8 B: Een speler die overgeslagen wordt door een actie buiten volgorde, moet zijn recht op actie verdedigen. Als er redelijke tijd voorbij is en een overgeslagen speler reageert niet voordat er aanzienlijke actie links van hem gebeurt, dan is de actie buiten volgorde bindend. De toernooidirecteur zal beslissen wat er met de overgeslagen hand gebeurt. 35. Methodes om te callen Standaard en aangenomen vormen van callen: 1) Call zeggen (verbaal of met gebarentaal) 2) chips vooruit zetten gelijk aan de call 3) stilzwijgend een chip vooruit zetten, ook al is dit een overchip 4) stilzwijgend meerdere chips vooruit zetten die samen minder dan een call vormen. 36. Methodes om te raisen Een raise moet gemaakt worden door: 1) Het volledige bedrag in 1 beweging vooruit te zetten 2) verbaal het bedrag te vermelden voordat chips werden vooruit gezet 37. Raise bedragen A: Een raise moet minimum het dubbele zijn van het voorafgaande bedrag. Als een speler 50 procent of meer verhoogt dan het vorige bedrag, maar minder dan de minimum raise, dan telt dit als een minimum raise.als een speler minder dan 50 procent verhoogt dan de minimum raise, dan telt dit als een call, behalve als de speler vooraf verbaal raise heeft verklaard. B: Zonder bijkomende uitleg telt een verklaring van een bedrag van raise als totale bet. 38. Heropenen van de bet Een speler die all-in is voor een bedrag dat geen volledige raise is, heropent de actie niet voor een speler die al actie ondernomen heeft. Spelers die nog geen actie ondernomen hebben, mogen wel nog zelf actie ondernemen. 39. Oversized chip betting Als actie wordt ondernomen tegenover een blind of bet met het vooruizetten van 1 oversized chip, wordt dit altijd gezien als een call als er geen verbale verklaring vooraf is. Om te verhogen met een oversized chip,moet dus eerst raise aangekondigd worden. Als hierbij geen bedrag vermeld wordt, telt de oversized chip als bedrag. 40. Vorige chips nog niet in de pot A: Als een speler bet na een raise en er staan nog chips voor hem van de vorige bet die nog niet in de pot zitten, dan tellen deze vorige chips mee in het bedrag en kan de actie dus geïnterpreteerd worden als call of re-raise. Omdat er verschillende mogelijkheden bestaan, is het dus beter om vooraf de bet verbaal te verklaren in plaats van chips bij te zetten bij chips die nog niet in de pot zitten. B: Als er actie gebeurd is, telt het achteruitzetten van al geplaatste chips als een call of raise.

9 41. Aantal toegestane raises Er is geen limiet op het aantal toegestane raises. 42. Aangenomen actie Poker is een spel van oplettendheid en voortdurend observatie. Het is de verantwoordelijkheid van de caller om het correcte bedrag van de bet te bepalen, onafhankelijk van wat andere over deze bet verklaren. Als een caller vraagt om de chips te tellen en hierover foute informatie krijgt van een deler of speler, daarna chips vooruitzet of call zegt, dan is hij verplicht om het volledige juiste bedrag te callen. 43. String bets en raises String bets en raises zijn het vooruit zetten van chips met verschillende bewegingen. Hierbij telt enkel het bedrag dat als eerste vooruit gezet werd. Het 1 voor 1 laten vallen van chips, wordt ook gezien als string bet, dus telt hierbij enkel de eerste chip. 44. Niet-standaard en onduidelijke bets Spelers gebruiken onofficiële betting termen en gebaren op eigen risico. Deze kunnen anders geïnterpreteerd worden dan de speler bedoelde. Als een verklaarde bet verschillende betekenissen kan hebben, dan zal steeds de kleinste waarde tellen (vb blinds , speler verklaart bet 5, dus een bet van 500 en niet 5000). 45. Niet standaard-folds Folden buiten volgorde of als er geen bets zijn, is bindend en kan bestraft worden. 46. Voorwaardelijke verklaringen Voorwaardelijke verklaringen van toekomstige actie zijn niet-standaard en worden sterk afgeraden. De toernooidirecteur kan beslissen of deze verklaringen bindend zijn en/of bestraft worden. 47. Tellen van de stack van een tegenstander Spelers hebben het recht op een redelijke inschatting van de stack van een tegenspeler. Een speler mag enkel vragen om de stack precies te tellen als de actie bij hem is en als het gaat om een all-in. De all-in speler is niet verplicht om te tellen. Op verzoek kan de deler of toernooidirecteur de stack tellen. Aangenomen actie wordt ook toegepast. De chips zichtbaar en ordelijk stapelen helpt uiteraard om sneller te kunnen tellen of laten tellen. 48.All-in chips achteraf gevonden Als een speler all-in gaat en een verborgen chip wordt gevonden nadat een andere speler gecalld heeft, zal de toernooidirecteur beslissen of deze chip behoort tot de aangenomen actie. Als deze chip geen deel vormt van de actie, zal de all-in speler dus deze chip ook niet betaald worden als hij wint. Als de all-in speler verliest, heeft hij geen recht meer op de achtergebleven chip en kan deze ook toegekend worden aan de speler die gecalld heeft.

10 49. Chips uit het zicht tijdens doorgang Spel/andere Spelers mogen geen chips verplaatsen op een manier die ze verbergt uit het zicht, bijvoorbeeld bij het veranderen van tafel. Spelers die dit wel doen, zullen deze verborgen chips moeten afgeven en kunnen uit het toernooi gezet worden. De afgegeven chips verdwijnen uit het spel. 50.Verloren en gevonden chips Verloren en gevonden chips worden uit het spel gehaald. 51. Per ongeluk gedode handen Een speler moet zijn hand op elk moment beschermen, ook bij een showdown terwijl de hand gelezen wordt. Als de deler per ongeluk een hand doodt of als de hand niet volledig herkenbaar is gemaakt, heeft de speler geen recht op teruggave van bets of calls. Als een speler een bet of raise gemaakt heeft, die niet gecalld werd, zal het niet gecallde bedrag teruggegeven worden. 52. Geen bekendmaking Etiquette en bestraffingen A: Spelers moeten andere spelers in het toernooi op elk moment beschermen. Daarom mogen spelers, zowel in de hand als niet, nooit volgende zaken doen: 1) Kaarten die live of gefold zijn verklappen tijdens de hand 2) advies geven of kritiek op het spel tijdens de hand 3) kaarten tonen die niet op tafel gelegd worden. 1 speler-1hand. Deze regel verhindert dat spelers hun hand mogen tonen aan andere spelers, omstaanders om advies te krijgen. B: Spelers die hun hand open folden als er nog actie kan ondernomen worden, kunnen hiervoor bestraft worden. C: Spelers die hun hand willen tonen (na het spelen van de hand) kunnen dat enkel als ze hun kaarten aan iedereen tonen, dus nooit aan 1 persoon (ook al zit die niet meer in het spel). 53. Ethisch spel Poker is een individueel spel. Softplay, chipdumping en andere vormen van samenspelen zullen resulteren in een bestraffing. Als de toernooidirecteur een redelijke verdenking heeft van softplay, chipdumping of samenspelen, heeft hij het recht om de kaarten van de spelers in te kijken zonder deze te tonen aan de andere spelers. Op basis van dit inkijken van de kaarten mag de toernooidirecteur een beslissing nemen of er sprake is van softplay, chipdumping of samenspelen en eventueel een bestraffing uitspreken. 54. Etiquette overtredingen Herhaaldelijke etiquette overtredingen zullen bestraft worden. Voorbeelden hiervan zijn onder andere (maar ook nog andere mogelijkheden): 1) constant vertragen van het spel

11 2) onnodig aanraken van de kaarten of chips van andere spelers 3) herhaaldelijk actie ondernemen buiten volgorde 4) grof gedrag tegenover medespelers, deler of toernooileider 5) overdreven lawaai maken tijdens het spel 55. Tournament director programma A: Spelers mogen het tournament director programma nooit gebruiken, behalve als ze daar specifiek naar gevraagd worden door de toernooidirecteur (bvb. Toernooidirecteur zit zelf in een hand en een speler aan een andere tafel wordt geëlimineerd). B: De toernooidirecteur heeft als enige het recht om de toernooiklok stil te zetten bij uitzonderlijke omstandigheden (bvb. een hand wordt gespeeld tijdens een groot deel van de voorziene break). 56. Waarschuwingen, bestraffingen en diskwalificatie A: Bestraffingsmogelijkheden: 1) Verbale waarschuwing 2) één ronde uitzitten. Gemiste ronde zal als volgt geteld worden: de speler zal één hand missen voor elke speler aan tafel (inclusief de speler zelf) wanneer de bestraffing uitgesproken wordt. 3) diskwalificatie uit het toernooi 4) diskwalificatie uit de huidige periode, waarbij alle punten voor deze periode verloren gaan 5) diskwalificatie uit de volledige organisatie van PCWVL Herhaaldelijke overtreding zullen leiden tot oplopende bestraffingen. Spelers die niet aan tafel zijn door een bestraffing, zullen ook hun blinds moeten betalen. B: Een speler kan een bestraffing krijgen voor het overtreden van de regels uit dit huisreglement. De beslissing om een bestraffing uit te spreken ligt hierbij volledig bij de toernooidirecteur of een aanwezig bestuurslid van PCWVL. Deze beslissing zal altijd gebeuren in het belang van het spel en in het voordeel van het goede en eerlijke verloop van het spel. De beslissing tot bestraffing staat nooit ter discussie en is definitief. C: Het is de verantwoordelijkheid van elke speler om fouten van medespelers te melden aan de toernooidirecteur. Uiteraard is het hierbij niet de bedoeling om anderen te viseren of pesten. Deze regel zorgt er enkel voor dat iedere speler bijdraagt aan het ordelijke, vlotte en eerlijke verloop van het spel. Het melden van fouten nadat de volgende hand gestart is, zal niet meer aanvaard worden. D: Spelers die één of meerdere handen of ronden moeten uitzitten, mogen niet aan tafel aanwezig zijn. Kaarten worden wel ingedeeld, blinds gelegd en de kaarten onmiddellijk na het delen weg genomen. E: Chips van een gediskwalificeerde speler worden uit het spel gehaald. 57. Valsspelen Spelers die betrapt worden op valsspelen op gelijk welke manier (bvb kaarten steken, kaarten markeren, extra chips meebrengen, ) zullen onmiddellijk uit het toernooi gezet worden met als gevolg dat ze ook hun eventuele seizoenskaart, finaleticket, prijzengeld of wildcard verliezen.

12 Dit huisreglement werd opgesteld in het belang van het spel en om de toernooien van PCWVL ordelijk, vlot en eerlijk te laten verlopen. Spelers kunnen ten allen tijde uitleg vragen over één van de gebruikte regels als ze deze niet snappen. Openlijk kritiek geven of regels in twijfel trekken kan bestraft worden door de toernooidirecteur of een aanwezig bestuurslid van PCWVL. Als bestuur zetten wij ons in om elk toernooi sfeervol, aangenaam en eerlijk te laten verlopen.

TDA POKERTOERNOOIREGELS

TDA POKERTOERNOOIREGELS 1 NAKP 2015 algemeen toernooi reglement. TDA POKERTOERNOOIREGELS November 2014 TDA POKERTOERNOOIREGELS NAKP hanteert vanaf 1 November 2014 tijdens pokertoernooien de Tournament Direction Association (TDA)

Nadere informatie

VOETBAL ROTTERDAM POKER CHAMPIONSHIP 2017 Wintereditie TDA POKERTOERNOOIREGELS

VOETBAL ROTTERDAM POKER CHAMPIONSHIP 2017 Wintereditie TDA POKERTOERNOOIREGELS VOETBAL ROTTERDAM POKER CHAMPIONSHIP 2017 Wintereditie TDA POKERTOERNOOIREGELS SEPTEMBER 2017 INHOUDSOPGAVE TDA POKERTOERNOOIREGELS HOOFDSTUK 1: ALGEMENE REGELS... 5 1:1 Toernooileiding (TDA Rule 1)...

Nadere informatie

MEC Pokerevents. TDA POKERTOERNOOIREGELS Juni 2016

MEC Pokerevents. TDA POKERTOERNOOIREGELS Juni 2016 MEC Pokerevents TDA POKERTOERNOOIREGELS Juni 2016 TDA POKERTOERNOOIREGELS MEC Pokerevents hanteert tijdens pokertoernooien de internationale TDA (Tournament Direction Association) pokertoernooiregels.

Nadere informatie

Toernooi Reglementen MEC Pokerevents O.N.K.P. N.T.K.P. Versie Juni 2018

Toernooi Reglementen MEC Pokerevents O.N.K.P. N.T.K.P. Versie Juni 2018 Toernooi Reglementen MEC Pokerevents O.N.K.P. N.T.K.P. Versie Juni 2018 INHOUDSOPGAVE TDA POKERTOERNOOIREGELS 1 ALGEMENE REGELS... 5 TDA Rule 1: Toernooileiding... 5 TDA Rule 2: Verantwoordelijkheid van

Nadere informatie

HOUSE RULES POKERROOM TEXAS HOLD' EM OMAHA POT LIMIT

HOUSE RULES POKERROOM TEXAS HOLD' EM OMAHA POT LIMIT HOUSE RULES POKERROOM TEXAS HOLD' EM OMAHA POT LIMIT Februari 2011 Vooraf. Het is onmogelijk om alle verschillende situaties, problemen en scenario's die zich kunnen voordoen te behandelen. De beslissingen

Nadere informatie

Reglement Wereldkampioenschap WIEZEN 2016.

Reglement Wereldkampioenschap WIEZEN 2016. Reglement Wereldkampioenschap WIEZEN 2016. Minimum leeftijd voor deelname: +16 jaar Het WK WIEZEN 2016 wordt gespeeld volgens onderstaand reglement dat bindend wordt bij inschrijving. Elke deelnemer wordt

Nadere informatie

Spelregels Belgisch kampioenschap wiezen 2016

Spelregels Belgisch kampioenschap wiezen 2016 Spelregels Belgisch kampioenschap wiezen 2016 Minimum leeftijd voor deelname: +16 jaar Het BK WIEZEN 2016 wordt gespeeld volgens onderstaand reglement dat bindend wordt bij inschrijving. 1. Het spel Het

Nadere informatie

Handboek voor de Toernooileider

Handboek voor de Toernooileider Handboekvoorde Toernooileider INDEX 1.Inleiding 3 2.TakenvandeToernooileider 4 2.1.Voorbereidingvanhettoernooi:voordatdespelersaankomen 5 2.2.Aankomstvandespelers 6 2.2.1.Kaartjesmetstoel entafelnummers

Nadere informatie

Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2017.

Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2017. Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2017. Minimum leeftijd voor deelname: +16 jaar Het BK WIEZEN 2017 wordt gespeeld volgens onderstaand reglement dat bindend wordt bij inschrijving. Elke deelnemer

Nadere informatie

5,9. Spelverloop. Praktische-opdracht door een scholier 2508 woorden 3 december keer beoordeeld. Wiskunde A

5,9. Spelverloop. Praktische-opdracht door een scholier 2508 woorden 3 december keer beoordeeld. Wiskunde A Praktische-opdracht door een scholier 2508 woorden 3 december 2007 5,9 29 keer beoordeeld Vak Wiskunde A Inhoudsopgave: 1. Inleiding Blz: 2. Onderzoeksvraag Blz: 3. Uitleg Pokervorm Texas Hold em Blz:

Nadere informatie

In de schaduw van de zonnekoning

In de schaduw van de zonnekoning In de schaduw van de zonnekoning Auteur: Alan R. Moon & Aaron Wiessblum Uitgegeven door Amigo 2002 Een verzamel kaartspel voor 2-6 personen vanaf 10 jaar dat ongeveer 45 minuten duurt. Vrij vertaald in

Nadere informatie

VAN BEGINNER TOT WINNER GIJSBERT OONK

VAN BEGINNER TOT WINNER GIJSBERT OONK VAN BEGINNER TOT WINNER GIJSBERT OONK INHOUD 1 Het begin 5 Geschiedenis 5 De regels van het spel 10 Pokertermen en hun achtergrond 25 2 Met welke kaarten speel ik? 29 Overwegingen voor beginners en gevorderden

Nadere informatie

De kleur op zich maakt niet uit voor elk van die paren, maar er is wel verschil in waarde tussen ongelijke/gelijke

De kleur op zich maakt niet uit voor elk van die paren, maar er is wel verschil in waarde tussen ongelijke/gelijke Om goed te kunnen pokeren, is psychologisch inzicht natuurlijk belangrijk. Een speler moet inschatten of zijn tegenstander bluft en zijn eigen strategie zo goed mogelijk verbergen. Je zou zeggen dat geluk

Nadere informatie

Wiezen. Spelregels Volgens Café In de Goude Ster

Wiezen. Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Wiezen Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Kaartmarathon Reglement voor een kaartmarathon 1 2 Wiezen Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Kaartmarathon Er wordt van uitgegaan dat iedere deelnemer

Nadere informatie

Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2019.

Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2019. Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2019. 1. SCHUDDEN VAN DE KAARTEN De kaarten mogen na het eerste spel niet meer geschud worden. In de regel neemt de volgende deler de kaarten samen en legt ze klaar

Nadere informatie

Een simpele uitleg van Texas Hold em Poker

Een simpele uitleg van Texas Hold em Poker Een simpele uitleg van Texas Hold em Poker Een mooie gelegenheid om uit te gaan. Laat je niet in de kaart kijken Bij andere spelen mag u vreselijk enthousiast of juist diep bedroefd zijn, maar niet bij

Nadere informatie

DE INTERNATIONALE POKERREGELS DE OFFICIËLE REGELS VOOR TOERNOOIPOKER www.theiprules.com

DE INTERNATIONALE POKERREGELS DE OFFICIËLE REGELS VOOR TOERNOOIPOKER www.theiprules.com DE INTERNATIONALE POKERREGELS DE OFFICIËLE REGELS VOOR TOERNOOIPOKER www.theiprules.com Copyright 2008 THE FEDERATION INTERNATIONALE de POKER ASSOCIATION Alle rechten voorbehouden Gedrukt in de Verenigde

Nadere informatie

WEES OP JE HOEDE. De beurt van de speler is voorbij wanneer hij;

WEES OP JE HOEDE. De beurt van de speler is voorbij wanneer hij; WEES OP JE HOEDE De spelers (6 tot 8) zitten om de tafel. Op de tafel licht een stuk papier van 50 x 50 cm bijvoorbeeld een dubbelgevouwen krant) waarop alle spelers één hand plat neerleggen. Een andere

Nadere informatie

Op 21 April is het dan eindelijk zover! De rode loper ligt uit bij het OVC. Onze eindexamenleerlingen komen met hun introducés hun oscars ophalen.

Op 21 April is het dan eindelijk zover! De rode loper ligt uit bij het OVC. Onze eindexamenleerlingen komen met hun introducés hun oscars ophalen. Op 21 April is het dan eindelijk zover! De rode loper ligt uit bij het OVC. Onze eindexamenleerlingen komen met hun introducés hun oscars ophalen. Het jaarlijkse eindexamengala begint vanaf 20.00 en rijden

Nadere informatie

Tournament Rules. Dutch StarCraft League 2014 - Online Team League. Februari 19, 2014

Tournament Rules. Dutch StarCraft League 2014 - Online Team League. Februari 19, 2014 Tournament Rules Dutch StarCraft League 2014 - Online Team League Februari 19, 2014 Algemene regels 1.1 Toernooistructuur De Dutch StarCraft League (DSCL) Team League is een StarCraft 2 Heart of the Swarm-toernooi

Nadere informatie

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich De spelers kruipen in de rol van chefs van het handelshuis Edel, Stein & Reich. Zij zijn allen actief

Nadere informatie

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

Casino Knokke. Nov 09. De pokerregels. Deze regels, beter bekend als Robert s rules worden al toegepast in vele casino's en poker rooms.

Casino Knokke. Nov 09. De pokerregels. Deze regels, beter bekend als Robert s rules worden al toegepast in vele casino's en poker rooms. De pokerregels Casino Knokke Deze regels, beter bekend als Robert s rules worden al toegepast in vele casino's en poker rooms. Inhoudsopgave I. Correct gedrag A. Gedragscode B. Pokerethiek C. Gebruiken

Nadere informatie

Reglement - Ultimate Frisbee

Reglement - Ultimate Frisbee Reglement - Ultimate Frisbee 2017-2018 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in twee categorieën: o klas 1-3 (geen leerlingen uit klas 4 of hoger) o schoolteam (alle leerlingen) Er wordt gemengd(!) gespeeld.

Nadere informatie

SPELIDEE. van Zoltán Aczél

SPELIDEE. van Zoltán Aczél Spelers: 3-8 personen Leeftijd: vanaf 8 jaar Duur: ong. 30 minuten van Zoltán Aczél Inhoud: 66 speelkaarten 1 spelregelboekje SPELIDEE Het is de bedoeling om de snelste te zijn en de kaarten met de juiste

Nadere informatie

1. INLEIDING. Innovation Lab KULeuven Voor info: Pokerbot

1. INLEIDING. Innovation Lab KULeuven Voor info: Pokerbot Project 2 P a g e Inhoud 1. Inleiding... 3 Artificiële Intelligentie... 3 Poker... 4 2. Een pokerbot programmeren... 5 Meer uitleg bij blokken... 5 Regels opslaan... 5 Grafieken... 5 Pokerregels... 6 3.

Nadere informatie

Spelregels voor 4 personen KAART EN SPELAVOND Initiatie Manillen. Jenthe Soenens. Club 250 Ouderraad Sint-Lodewijkscollege Spoorwegstraat 1

Spelregels voor 4 personen KAART EN SPELAVOND Initiatie Manillen. Jenthe Soenens. Club 250 Ouderraad Sint-Lodewijkscollege Spoorwegstraat 1 Spelregels voor 4 personen KAART EN SPELAVOND 2016 Initiatie Manillen Jenthe Soenens 1 Te gebruiken kaarten De vier soorten: Harten, Ruiten (koeken), Schoppen (pikkens), Klaveren Figuur Term Dialect Schoppens

Nadere informatie

Spelidee. Inhoud. 20 goudwaarden voor de steden. 5 fiches. goudstuk. zeemonsterhindernis. reuzenzwijntransportmiddel

Spelidee. Inhoud. 20 goudwaarden voor de steden. 5 fiches. goudstuk. zeemonsterhindernis. reuzenzwijntransportmiddel Spelidee Elfengold is een uitbreiding op Elfenland en enkel met het basisspel speelbaar. Door de inzet van goudstukken en toverspreuken en door de veiling wordt Elfenland nog tactischer en spannender.

Nadere informatie

Fun-board, Clubblad van BC Just For Fun

Fun-board, Clubblad van BC Just For Fun Fun-board, Clubblad van BC Just For Fun Jaargang 11 Nummer 2 juni 2007 Beste Badmintonners. Dit is alweer het 2 de nummer van het jaar. Maar al weer de laatste voor de vakantie. Want op 26 juni is weer

Nadere informatie

Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 75 speelkaarten met de waardes 1 tot en met 15 in de kleuren rood, geel, groen, blauw en paars ; 27 zegels

Nadere informatie

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen.

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen. BASARI Auteur: Reinhard Staupe Uitgegeven door FX Schmid, 1998 Handelen, ruilen... afdingen,bedriegen! De spelers kruipen in de huid van handelaars in een Oosterse basaar, de zogenaamde Basari. De vraag

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

Reglement - Ultimate Frisbee

Reglement - Ultimate Frisbee Reglement - Ultimate Frisbee 2019-2020 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in twee categorieën: o klas 1-3 o schoolteam Er wordt gemengd(!) gespeeld. De teams spelen vijf tegen vijf waarbij er steeds

Nadere informatie

HoSS Ranking reglement

HoSS Ranking reglement HoSS Ranking reglement 2017-2018 Algemeen De inschrijving staat open voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Uitzonderingen op deze regel zijn: Indien een jeugdspeler gedurende het seizoen 16 wordt, kan

Nadere informatie

2. Wat ik speel is goed voor mijn partner (speler schuin tegenover)

2. Wat ik speel is goed voor mijn partner (speler schuin tegenover) TAC (Tactic) Het spel Strategie: Doel: 1. Wat ik speel is goed voor mijzelf 2. Wat ik speel is goed voor mijn partner (speler schuin tegenover) 3. Wat ik speel berokkent mijn tegenstanders schade Door

Nadere informatie

1. Basari. Woensdag 13 april 2011

1. Basari. Woensdag 13 april 2011 Woensdag 13 april 2011 Wie was er?: Seppe Stijn, Jacoeber, Marc en Bolle wat later Knabbelkes en spelomgeving waren bij: Jacoeber Waffer spel?: That s life + Robo Rally Spelen volgende maand: Bolle 28/04

Nadere informatie

Handleiding voor Tafelofficials

Handleiding voor Tafelofficials Handleiding voor Tafelofficials Wheelchairrugby Nederland Inleiding 1 Taken voorafgaand aan een wedstrijd van de tafelofficials 1 De tijdwaarnemer 2 Taken van de scoretafelaar 4 Taken van de straftafelaar

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

BOHNANZA: AL CABOHNE FORUM FEDERATIE BOHNANZA: AL CABOHNE - 1 / 6 -

BOHNANZA: AL CABOHNE FORUM FEDERATIE BOHNANZA: AL CABOHNE - 1 / 6 - BOHNANZA: AL CABOHNE Spelidee Elke speler verhandelt bonen, die hij verbouwt op zijn eigen akkers en met zo veel mogelijk winst probeert te verkopen. Tegelijk spelen de spelers ook tegen de bonenmaffia.

Nadere informatie

Reglement - Streetball 3x3 2015/2016

Reglement - Streetball 3x3 2015/2016 Reglement - Streetball 3x3 2015/2016 Categorieën: Er wordt gespeeld in drie categorieën: o Klas 1 klassenteam. o Klas 3 klassenteam. o Schoolteam. Alle categorieën zijn onderverdeeld in een jongens- en

Nadere informatie

Stadsbeker REGLEMENT.

Stadsbeker REGLEMENT. Stadsbeker 2017. REGLEMENT. De stukken die in het groen staan zijn de punten die aangepast of veranderd zijn ten opzichte van het reglement van vorig jaar. Veel leesplezier. 1. Elke wedstrijd dient stipt

Nadere informatie

Wedstrijdreglement igolf Wintercup

Wedstrijdreglement igolf Wintercup Wedstrijdreglement igolf Wintercup Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan de wedstrijdcommissie.

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Vanaf het seizoen 2016-2017 zijn er enkele nieuwe spelregels van toepassing, komende vanuit de IHF. De onderstaande spelregels zijn van toepassing

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Op 1 maart 2016 heeft de IHF de verschillende landen op de hoogte gebracht van de spelregelwijzigingen die met ingang van 1 juli 2016 van

Nadere informatie

0. INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT

0. INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT Project 2 P a g e Inhoud 0. Informatie voor de leerkracht... 3 1. Inleiding... 5 Artificiële Intelligentie... 5 Poker... 6 2. Een pokerbot programmeren... 7 Meer uitleg bij blokken... 11 Regels opslaan...

Nadere informatie

Texas Hold em Poker. voor beginners. Poker = Fun. Leer spelregels en etiquette. Organiseer thuis een pokertoernooi

Texas Hold em Poker. voor beginners. Poker = Fun. Leer spelregels en etiquette. Organiseer thuis een pokertoernooi Texas Hold em Poker voor beginners Poker = Fun Leer spelregels en etiquette Organiseer thuis een pokertoernooi Beleef de fun van Texas Hold em Poker Kristoffel François - 2013 1 2 Copyright: Niets uit

Nadere informatie

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, 1999 02-06 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Spelvoorbereiding en spelverloop De 80 kaarten worden grondig geschud en volgens het

Nadere informatie

ShortStackStrategy handout

ShortStackStrategy handout Basic ShortStackStrategy handout De basis Hoe speel je voor de lop? Welke handen zou je na de lop kunnen hebben? Hoe speel je na de lop? Je roadmap door de eerste limieten 1 De basis Met hoeveel geld ga

Nadere informatie

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor.

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. Een spel van Rüdiger Dorn voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar Spelidee en doel van het spel Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. De avonturiers

Nadere informatie

Reglement Biddingboxen, Bridgemates en Schermen

Reglement Biddingboxen, Bridgemates en Schermen Reglement Biddingboxen, Bridgemates en Schermen 1. Biddingboxen a. Als er schermen in gebruik zijn, zie paragraaf 3. b. De speler die aan de beurt is om te bieden, legt zijn biedkaarten voor zich op de

Nadere informatie

Leeftijdsgrens In België, de vereiste wettelijke leeftijd om deel te nemen aan online poker is 21 en ouder.

Leeftijdsgrens In België, de vereiste wettelijke leeftijd om deel te nemen aan online poker is 21 en ouder. Pokerregels Wat er veranderd is omtrent de pokerregels in versie 1.7: Toernooi fee voor 5 zits Sit & Go s is veranderd. Cash Tafel Rake: Omaha is geüpdatet. Leeftijdsgrens In België, de vereiste wettelijke

Nadere informatie

6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45

6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45 6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : 02-10 spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45 minuten Inhoud 104 kaarten ; 1 handleiding. Spelbeschrijving

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Op 1 maart 2016 heeft de IHF de aangesloten landen op de hoogte gebracht van de spelregelwijzigingen die met ingang van 1 juli 2016 van kracht

Nadere informatie

Amazonas KOSMOS Verlag, 2005 Stefan Dorra

Amazonas KOSMOS Verlag, 2005 Stefan Dorra Amazonas KOSMOS Verlag, 2005 Stefan Dorra In het begin van de jaren 1900 zijn talrijke onderzoekers het Amazonegebied ingetrokken om wilde orchideeën, vissen, vlinders, papegaaien en reptielen te ontdekken.

Nadere informatie

1 speelbord voorstellende de wereldkaart verdeeld in 42 gebieden, welke weer ondergebracht zijn in 6 continenten:

1 speelbord voorstellende de wereldkaart verdeeld in 42 gebieden, welke weer ondergebracht zijn in 6 continenten: RISK Consumentenservice Wij besteden de grootste zorg aan de fabricage van onze spellen en speelgoed. Mocht er ondanks dat iets niet in orde zijn op het moment dat u het ontvangt, Iaat het ons dan weten.

Nadere informatie

Praktische opdracht Wiskunde A Patience

Praktische opdracht Wiskunde A Patience Praktische opdracht Wiskunde A Patience Praktische-opdracht door een scholier 1365 woorden 23 januari 2005 5,2 8 keer beoordeeld Vak Wiskunde A Patience Inleiding Dit is een spel voor één speler. Hij heeft

Nadere informatie

Winnen met poker. Een handleiding voor pokerspelers. U i t g e g e v e n d o o r h e t p o k e r s p e l. n l

Winnen met poker. Een handleiding voor pokerspelers. U i t g e g e v e n d o o r h e t p o k e r s p e l. n l Winnen met poker Een handleiding voor pokerspelers U i t g e g e v e n d o o r h e t p o k e r s p e l. n l Inleiding Je bent beginnend poker speler en je weet inmiddels de spelregels van het pokerspel.

Nadere informatie

Spelers: 2-4 Leeftijd: vanaf 4 jaar Duur: 20 minuten

Spelers: 2-4 Leeftijd: vanaf 4 jaar Duur: 20 minuten Spelers: 2-4 Leeftijd: vanaf 4 jaar Duur: 20 minuten Inhoud: 56 speelkaarten 4 speelfiguren 1 speelbord Spelidee 20 Om de beurt leggen de spelers steeds één kaart op de aflegstapel in het midden van de

Nadere informatie

Manegevoetbal Asten. Spelregels Manegevoetbal Asten Versie 7.1 2015. Manegevoelbal Asten Versie 7.1-2015 Lotusstraat 40 5721 ZV, Asten Pagina 1 van 8

Manegevoetbal Asten. Spelregels Manegevoetbal Asten Versie 7.1 2015. Manegevoelbal Asten Versie 7.1-2015 Lotusstraat 40 5721 ZV, Asten Pagina 1 van 8 Spelregels Manegevoetbal Asten Versie 7.1 2015 5721 ZV, Asten Pagina 1 van 8 Inleiding De spelregels van het manegevoetbal zijn samengesteld door de organisatie van het Manegevoetbaltoernooi. De spelregels

Nadere informatie

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 60 punten voor de Heren.

Nadere informatie

Inhoud. Voor wie is dit spel. Spelduur. Spelvoorbereiding

Inhoud. Voor wie is dit spel. Spelduur. Spelvoorbereiding Inhoud 1 spelregelboekje 2 score tabellen 1 circusdirectrice (met applaussymbool) 4 superartiesten (1 met applaussymbool) 8 tijgers (4 met voetstuk) 15 olifanten (7 met voetstuk) 16 trapeze (8 hangende

Nadere informatie

INHOUD DOEL VAN HET SPEL

INHOUD DOEL VAN HET SPEL SPELREGELS 1 Jullie bezoeken de grote leerling spokenwedstrijd in Kasteel Blackrock, in Noord- Schotland. In deze wedstrijd moet je zoveel mogelijk bezoekers laten schrikken om zo de titel van Spokenmeester

Nadere informatie

Reglement SENIOREN MATCH PLAY 2016

Reglement SENIOREN MATCH PLAY 2016 Reglement SENIOREN MATCH PLAY 2016 Coördinatie : Jan Bormans 1. Formule : greensome - match play - front tees 1.1 Samenstelling teams - deelnemingsvoorwaarden Elk team bestaat uit 2 leden, beiden seniorleden

Nadere informatie

Reglement NK Sevens Seizoen

Reglement NK Sevens Seizoen Reglement NK Sevens Seizoen 2015-2016 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Inschrijving... 3 Artikel 3 Kwalificatie... 4 Artikel 4 Toernooireglement...

Nadere informatie

Een kaartspel voor 3-6 spelers, leeftijd 12+, door Roman Mathar

Een kaartspel voor 3-6 spelers, leeftijd 12+, door Roman Mathar Gartenzwerge e.v. Een kaartspel voor 3-6 spelers, leeftijd 12+, door Roman Mathar De president van de tuinkabouter vereniging Gouden muts is overleden en de jacht op een waardige opvolger is begonnen.

Nadere informatie

De schatkist wordt in het midden op tafel gezet, zodat elke speler er goed bij kan. Het rode kussen wordt er naast gelegd.

De schatkist wordt in het midden op tafel gezet, zodat elke speler er goed bij kan. Het rode kussen wordt er naast gelegd. Meisterdiebe Spelidee: In het juwelen wereldje barst de hel los! De juweliers proberen onechte juwelen (imitaties) kwijt te raken. De smokkelaars bundelen hun krachten om hun grote slag te slaan. En de

Nadere informatie

Denk je dat je in staat bent je tegenstanders te domineren? Bewijs het dan! Je kan verschillende. leuke video's met uitleg

Denk je dat je in staat bent je tegenstanders te domineren? Bewijs het dan! Je kan verschillende. leuke video's met uitleg Traditioneel kozen motorbendes hun leider via een meedogenloze wedstrijd, Back on the tarmac genaamd, waarbij het de bedoeling was zich zo lang mogelijk door een grote motorfiets te laten trekken...zonder

Nadere informatie

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY REGELS TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY Touch rugby is een rugby-vorm die er voor zorgt dat rugby prima voor iedereen is te spelen. Het is een variant waarbij intensief fysiek contact wordt voorkomen. In

Nadere informatie

Drachen - Land. Drachen - Land. Inhoud

Drachen - Land. Drachen - Land. Inhoud Drachen - Land Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Ravensburger, 2002 Een familiespel voor 2 tot 4 spelers vanaf 9 jaar waarbij men probeert zoveel mogelijk schatten te verzamelen. Inhoud Drachen - Land

Nadere informatie

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar.

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar & Cleopatra Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar en Cleopatra liggen in ruzie. Het gaat om de onafhankelijkheid van Egypte. Door het gepast inzetten

Nadere informatie

Basari Handelen, ruilen... pingelen, sjoemelen! Uitgever : FX Schmid, 1998 Auteur : STAUPE Reinhard Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd :

Basari Handelen, ruilen... pingelen, sjoemelen! Uitgever : FX Schmid, 1998 Auteur : STAUPE Reinhard Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : Basari Handelen, ruilen... pingelen, sjoemelen! Uitgever : FX Schmid, 1998 Auteur : STAUPE Reinhard Spelers : 03-04 spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 60 minuten Inleiding De spelers kruipen in de huid

Nadere informatie

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen.

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen. Spelen met Kansen Bij wiskunde A, havo en vwo In een heleboel gezelschapsspellen speelt het toeval een grote rol, bijvoorbeeld Patience, Ganzenbord, Thodi, Black Jack, Risk, Poker, Bridge. Deze spellen

Nadere informatie

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN.

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. 2 4 spelers (meer als je meerdere sets combineert) Speelduur: 30 minuten EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. In dit spel stuurt de speler een groep obers en keukenhulpjes aan, die zo

Nadere informatie

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 80 punten enkel voor

Nadere informatie

Troefcallspelregels en bepalingen van de Troedfcall Sport Bond Nederland

Troefcallspelregels en bepalingen van de Troedfcall Sport Bond Nederland Troefcallspelregels en bepalingen van de Troedfcall Sport Bond Nederland Regel 1 Alle verenigingen worden geacht ingeschreven te zijn bij de Troefcall Sport Bond Nederland en ontvangt de bond van iedere

Nadere informatie

Vegas Alea, 2012 Rüdiger DORN 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Vegas Alea, 2012 Rüdiger DORN 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten GOKKEN TOT DE LAATSTE DOBBELSTEEN! Vegas Alea, 2012 Rüdiger DORN 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Rüdiger DORN Spelidee Gokken tot de laatste dobbelsteen! De spelers kruipen in de rol van overmoedige

Nadere informatie

BONGO Bruno Faidutti Heidelberger,

BONGO Bruno Faidutti Heidelberger, BONGO Bruno Faidutti Heidelberger, 2000-2002 voor 2 7 spelers vanaf 8 jaar ± 15 minuten Opmerking vooraf Van Bongo zijn twee versies verschenen. De eerste versie dateert van 2000 en was verpakt in een

Nadere informatie

Die Goldene 1 (De gouden 1) RAVENSBURGER, 1990 KRAMER Wolfgang 02-06 spelers vanaf 12 jaar ± 45 minuten

Die Goldene 1 (De gouden 1) RAVENSBURGER, 1990 KRAMER Wolfgang 02-06 spelers vanaf 12 jaar ± 45 minuten Die Goldene 1 (De gouden 1) RAVENSBURGER, 1990 KRAMER Wolfgang 02-06 spelers vanaf 12 jaar ± 45 minuten Die goldene 1 Een spel omtrent geluk, geld en winst. Inhoud 1 speelbord ; 6 speelfiguren ; 10 lotkaarten

Nadere informatie

T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried 03-05 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Inleiding Een wetenschappelijke weekadvertentie van 22 augustus vermeldt : "Sensationele vondst van dinosauruseieren",

Nadere informatie

Reglement Dutch Blackball Ranking

Reglement Dutch Blackball Ranking Inhoudsopgave 1. ORGANISATIE... 1 2. INSCHRIJVING / DEELNAME... 1 3. SPEELMODUS... 1 4. WEDSTRIJDLEIDING... 2 5. DUUR... 2 6. INSCHRIJFGELD... 2 7. PRIJZENGELD... 3 8. PUNTENVERDELING... 3 9. MASTERS...

Nadere informatie

SPELREGELS. o Wanneer een actieve speler een vliegende pijl kan

SPELREGELS. o Wanneer een actieve speler een vliegende pijl kan SPELREGELS o Elk team start in hun eigen safety-zone o De pijlen liggen verspreid over het hele speelveld o Op het startsignaal mag iedereen het veld betreden o Het is de bedoeling om diegene van het andere

Nadere informatie

Europa, Een ramp dreigt zich

Europa, Een ramp dreigt zich Illustraties: alexandre-roche.com Europa, 1347. Een ramp dreigt zich te voltrekken. De Zwarte Dood (de pest epidemie) bereikt Europa en na een periode van 4-5 jaar is de bevolking van Europa gehalveerd.

Nadere informatie

Reglement Beker van Vlaanderen FINALE

Reglement Beker van Vlaanderen FINALE Reglement Beker van Vlaanderen 20178 FINALE A. REGLEMENT De Beker van Vlaanderen wordt gespeeld onder het eigen reglement, dat te raadplegen is op de website van de VBL of aan te vragen is op het secretariaat

Nadere informatie

Elfde-Liniestraat 24 3500 Hasselt Schooljaar 2009-2010 TINFO POKER GAME OO-Analyse

Elfde-Liniestraat 24 3500 Hasselt Schooljaar 2009-2010 TINFO POKER GAME OO-Analyse Elfde-Liniestraat 24 3500 Hasselt Schooljaar 2009-2010 TINFO POKER GAME OO-Analyse Studenten: Peter Asnong Rik Broens Tom De Keyser Daan Gielen Kris Gregoire Koen Olaerts Toon Wouters Inhoudsopgave Probleembeschrijving...

Nadere informatie

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels Phil Orbanes De snelle NIEUWE spelvariant Spelregels Phil Orbanes MONOPOLY Het Kaartspel De snelle NIEUWE spelvariant Voor 2-6 spelers vanaf 8 jaar. Inhoud 28 Eigendomsbewijzen 14 Huis- en 2 Hotel-kaarten

Nadere informatie

Spelmateriaal. 1 dubbelzijdig spelbord een zijde wordt gebruikt met 4 spelers, de andere met 2 of 3 spelers.

Spelmateriaal. 1 dubbelzijdig spelbord een zijde wordt gebruikt met 4 spelers, de andere met 2 of 3 spelers. Montego Bay in de kleine havenstad aan de rand van de idyllische baai ten noordwesten van het eiland Jamaica heerst grote bedrijvigheid. Het is tijd voor de havenarbeiders om de lokale kroeg te verlaten

Nadere informatie

Het rooster is het eigenlijke spelbord. Bij elk vak hoort juist 1 kaart.

Het rooster is het eigenlijke spelbord. Bij elk vak hoort juist 1 kaart. Acquire Doel Als aandeelhouder van een internationale hotelketen, probeer je het imperium van die keten, waar je het meest hebt geïnvesteerd, te vergroten. Als het even kan, probeer je je keten te fusioneren

Nadere informatie

6 nimmt!: Jubileumeditie Geen spel voor stommelingen! Amigo, 2005 Wolfgang KRAMER 2-10 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

6 nimmt!: Jubileumeditie Geen spel voor stommelingen! Amigo, 2005 Wolfgang KRAMER 2-10 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten 6 nimmt!: Jubileumeditie Geen spel voor stommelingen! Amigo, 2005 Wolfgang KRAMER 2-10 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 104 kaarten genummerd van 1 tot en met 104 1 handleiding Doel van

Nadere informatie

Toernooi reglement

Toernooi reglement Toernooi reglement 2018 2019 Behoort als bijlage bij het huishoudelijk reglement 2018 2019 Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie vormt de reglementscommissie: John Lokken Cor de Geus Kyra van Genderen

Nadere informatie

Nederlands Rummikub kampioenschap Reglement

Nederlands Rummikub kampioenschap Reglement Nederlands Rummikub kampioenschap 2016 Reglement ARTIKEL 1 De onderneming GOLIATH BV organiseert het Nederlands Rummikub Kampioenschap. De deelneming aan het Nederlands Kampioenschap is voorbehouden aan

Nadere informatie

Voor 4 tot 6 spelers - Vanaf 12 jaar Spelmateriaal

Voor 4 tot 6 spelers - Vanaf 12 jaar Spelmateriaal Een spel van Geïllustreerd door Guillaume Blossier Olivier Fagnère Voor 4 tot 6 spelers - Vanaf 12 jaar Spelmateriaal 4 spelregelkaarten 6 personagekaarten (gele rugzijde) 30 aperitiefkaarten (bordeaux

Nadere informatie

3 STARTNUMMERS... 3 BURNOUTS... 3 STAGING... 3 START SYSTEEM... 3 KWALIFICEREN... 4 LADDERS AND PARING... 4 1-AUTO RUNS OF BY-RUNS... 4 BAAN KEUZE...

3 STARTNUMMERS... 3 BURNOUTS... 3 STAGING... 3 START SYSTEEM... 3 KWALIFICEREN... 4 LADDERS AND PARING... 4 1-AUTO RUNS OF BY-RUNS... 4 BAAN KEUZE... SPORTIEF REGLEMENT De hierna omschreven procedures zijn van kracht tijdens Street Power Dragracing Series races. Wanneer je voor het eerst met je auto gaat racen dan adviseren wij om deze procedures goed

Nadere informatie

Toernooi reglement B.E.D.F.

Toernooi reglement B.E.D.F. Toernooi reglement B.E.D.F. Belgische Elektronische Darts Federatie V.Z.W. Winterslagstraat 33 bus 29 3600 Genk Tel. 089/24.63.08 Inhoud Reglement B.E.D.F.... 3 ARTIKEL 1 : Ranking toernooien... 3 De toernooidag...

Nadere informatie

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Hieronder tekst en uitleg van enkele wedstrijdvormen die kunnen gebruikt worden als spel bij de Agility voor Boxers Competitie. Inhoud Tijd Gambling...

Nadere informatie

VERKORT REGLEMENT K1

VERKORT REGLEMENT K1 VERKORT REGLEMENT K1 Onderstaande regels zijn van toepassing : Artikel 4 WEDSTRIJDEN Losse Wedstrijden: Een wedstrijd bestaat uit: 1,5 minuut x 3 ronden (Nieuwelingen- of aspirantenklasse) 2 minuten x

Nadere informatie

Volle Wolle Zoch, 2007 Alessandro ZUCCHINI 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Volle Wolle Zoch, 2007 Alessandro ZUCCHINI 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Volle Wolle Zoch, 2007 Alessandro ZUCCHINI 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Een crimineel dobbelspel om de beste kaarten, voor 2 tot 6 schaapexperten vanaf 10 jaar. Sinds Jacques, de gemachtigde

Nadere informatie

NK POOL JEUGD Toernooiprotocol NK POOL JEUGD april 2017

NK POOL JEUGD Toernooiprotocol NK POOL JEUGD april 2017 NK POOL JEUGD 2017 Toernooiprotocol 24 april 2017 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die deelnemen aan het NK Pool Jeugd van de KNBB Sectie Pool, het landelijke wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

Waar komt het spel Poker vandaan?

Waar komt het spel Poker vandaan? Hoe speelt u Poker Amsterdam Breda Eindhoven Enschede (medio 2002) Groningen Nijmegen Rotterdam Scheveningen Schiphol Airport Utrecht Valkenburg Zandvoort Waar komt het spel Poker vandaan? Over de oorsprong

Nadere informatie

SPELREGEL WIJZIGINGEN. met ingang van 1 juli 2016 HARTELIJK WELKOM Spelregelwijzigingen. Handbal. Een dynamische sport voor mensen met passie!

SPELREGEL WIJZIGINGEN. met ingang van 1 juli 2016 HARTELIJK WELKOM Spelregelwijzigingen. Handbal. Een dynamische sport voor mensen met passie! SPELREGEL WIJZIGINGEN met ingang van 1 juli 2016 HARTELIJK WELKOM INTRODUCTIE SPELREGELWIJZINGEN met ingang van 1 juli 2016 1. Doelverdediger als een speler 2. Een geblesseerde speler 3. Passief Spel 4.

Nadere informatie