Uiteenlopende perikelen rondom inzage in medische informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uiteenlopende perikelen rondom inzage in medische informatie"

Transcriptie

1 De Letselschade Raadsdag oktober 2014 Uiteenlopende perikelen rondom inzage in medische informatie mr. Annelies Wilken

2 Verzekeraars omzeilen beroepsgeheim Item NOS journaal 7 september 2014:

3 Verzekeraars omzeilen beroepsgeheim Persbericht KNMG en NPCF 7 januari 2014: Kamervragen PVV over het bericht dat instanties het medisch beroepsgeheim omzeilen (ingezonden 11 september 2014): Vraag 6: Bent u bereid een voorlichtingscampagne te starten waarin patiënten erop wordt gewezen dat ze hun medische dossier niet hoeven door te geven?

4 Verzekeraars omzeilen beroepsgeheim Oproep prof. mr. A.C. Hendriks KNMG 23 september 2013:

5 Verzekeraars omzeilen beroepsgeheim Terechte beschuldiging? * gebeurt het in de praktijk? * is het niet geregeld? Persbericht De Letselschade Raad 9 september 2014: dragscode+omgang+met+medische+gegevens

6 We hebben het wel geregeld Maar hoe eigenlijk precies? Welke regels gelden voor het opvragen van medische informatie? Welke regels gelden voor het uitwisselen van medische informatie?

7 Toestemming en proportionaliteit Onderdeel 3b Medische Paragraaf: De benadeelde wordt vooraf om zijn geinformeerde toestemming gevraagd voor (i) het verzamelen van en (ii) omgaan met zijn medische informatie volgens de in deze Medische Paragraaf opgenomen regels en goede praktijken. Onderdeel 3 c Medische Paragraaf: Het verzamelen en uitwisselen van medische informatie dient steeds te voldoen aan het proportionaliteitsvereiste: er wordt niet meer medische informatie verzameld en uitgewisseld dan in het concrete geval noodzakelijk is voor een eerlijke en voorspoedige beoordeling van de letselschadeclaim van de benadeelde. Dit geldt voor alle hierbij betrokken partijen.

8 Het opvragen van medische informatie Onderdeel 3 d Medische Paragraaf: Medische informatie wordt in beginsel verzameld door de medisch adviseurs. Werkdocumenten Medische volmacht belangenbehartiger of zijn medisch adviseur Gerichte medische machtiging medisch adviseur verzekeraar

9 Medische Volmacht TOESTEMMING AAN (mijn medisch adviseur / belangenbehartiger): Medisch adviseur / belangenbehartiger: Dossiernummer: Straat: Plaats: Opdrachtgever: Postcode: Telefoonnummer: Dossiernummer: OM: Namens mij alle medische informatie op te vragen, in te zien en uit te wisselen die hij/zij noodzakelijk acht voor de afwikkeling van de door mij geleden schade; en deze informatie te gebruiken (om mij en mijn belangenbehartiger te adviseren) met inachtneming van de Medische Paragraaf bij de Gedragscode Behandeling Letselschade (voor een toelichting: zie de achterzijde van dit formulier).

10 Gerichte medische machtiging TOESTEMMING AAN (mijn behandelend arts / zorgverlener / instelling): Behandelend arts / zorgverlener: Specialisme: Ziekenhuis / instelling: Afdeling: Adres: Plaats: OM (aankruisen welke informatie wordt gevraagd): Medische informatie die rechtstreeks betrekking heeft op bovengenoemde gebeurtenis Medische informatie die niet direct te maken heeft met de bovengenoemde gebeurtenis, zoals beschreven in de begeleidende brief d.d. (Volgens van de Medische Paragraaf moet in dat geval duidelijk worden beschreven om welke informatie het precies gaat en waarom deze informatie noodzakelijk is voor de beoordeling van uw zaak. Een toelichting vindt u op de achterzijde van dit formulier.) TE VERSTREKKEN AAN (medisch adviseur / medisch adviesbureau / medische dienst): Naam: Dossiernummer: Instantie: Telefoonnummer: Adres: Plaats: Opdrachtgever: Dossiernummer:

11 Proportionaliteitscriteria opvragen medische informatie Medische informatie de rechtstreeks betrekking heeft op geen motiveringsplicht Medische informatie die niet (direct) te maken heeft met (medische voorgeschiedenis) motiveren a.d.h.v. proportionaliteitscriteria (Onderdeel 3e Medische Paragraaf): Looptijd schade / omvang letselschadevordering Aard / complexiteit letsel Klachten / klachtenverloop Potentieel relevante medische voorgeschiedenis Opstelling van het slachtoffer Eventuele weigering van (gemotiveerd) verzoek om medische informatie door of namens slachtoffer motiveren (Onderdeel 3i Medische Paragraaf)

12 Opvragen medische informatie door gerichte vragen Onderdeel 3 f Medische Paragraaf: Het verzamelen van medische informatie gebeurt in beginsel door het stellen van gerichte en feitelijke vragen. Het doen van ongerichte, algemene verzoeken om informatie uit de medische voorgeschiedenis van de benadeelde kan slechts proportioneel zijn wanneer gerichte vragen niet mogelijk zijn, en is in elk geval beperkt tot maximaal twee jaar voor de schadeveroorzakende gebeurtenis.

13 Gelden voornoemde proportionaliteitscriteria ook voor de belangenbehartiger en/of zijn medisch adviseur en moeten zij zich eveneens beperken tot het stellen van gerichte vragen?

14 Het uitwisselen van en omgaan met medische informatie Ook toestemming nodig voor uitwisselen van en omgaan met medische informatie Toestemmingsformulier geintegreerd in Medische volmacht en Gerichte medische machtiging Slachtoffer informeren over: noodzaak opvragen medische informatie; welke medische informatie wordt opgevraagd en door wie; welke personen deze medische informatie (mogelijk) in kunnen zien; regels (uit de Medische Paragraaf) die daarvoor gelden.

15 Toelichting gebruik medische informatie Regels voor de omgang met uw medische informatie Waarom is inzage in uw medische informatie nodig? Wie vraagt uw medische informatie op? Hoe geeft u toestemming als u geen belangenbehartiger heeft? Hoe geeft u toestemming als u een eigen medisch adviseur of belangenbehartiger heeft? Welke medische informatie wordt opgevraagd? Wie heeft er inzage in uw medische informatie? Wordt alleen het medisch advies aan anderen verstrekt? Medische informatie in een procedure bij de rechter Weten waar uw informatie is

16 Toelichting gebruik medische informatie Welke medische informatie wordt opgevraagd? Meestal heeft de medisch adviseur van de verzekeraar alleen de medische informatie nodig die direct te maken heeft met de schadeveroorzakende gebeurtenis (zoals een ongeval). Soms is ook medische informatie nodig die niet direct met het ongeval te maken heeft. De medisch adviseur moet in dat geval duidelijk aangeven waarom hij uw zaak niet kan beoordelen zonder die aanvullende informatie. In de Medische Paragraaf bij de Gedragscode Behandeling Letselschade ( 3.3.1) staat welke regels hierbij gelden. Uw medische informatie wordt uitsluitend gebruikt voor uw letselschadezaak.

17 Toelichting gebruik medische informatie Wie heeft er inzage in uw medische informatie? Als u een belangenbehartiger en een medisch adviseur heeft, beoordelen zij de opgevraagde informatie. Daarnaast beoordeelt de medisch adviseur van de verzekeraar (en zijn medische staf) uw medische informatie. Soms zal de medisch adviseur daarbij een (medisch) specialist raadplegen, bijvoorbeeld als er specifieke medische kennis nodig is voor het opstellen van het advies. De medisch adviseur van de verzekeraar verwerkt in zijn advies alleen de medische informatie die hij van belang vindt voor uw zaak.

18 Toelichting gebruik medische informatie Wordt alleen het medisch advies aan anderen verstrekt? Het medisch advies gaat naar degenen die voor de verzekeraar uw zaak behandelen. Soms krijgt ook een arbeidsdeskundige of een advocaat van de verzekeraar inzage in het advies. In de regel heeft de verzekeraar voldoende aan alleen het medisch advies. Maar soms zullen ook achterliggende stukken nodig zijn voor de beoordeling van uw situatie. In dat geval neemt de medisch adviseur van de verzekeraar deze informatie op in de bijlagen bij zijn advies. Ook hiervoor gelden strikte voorwaarden. Deze voorwaarden vindt u in van de Medische Paragraaf bij de Gedragscode Behandeling Letselschade.

19 Proportionaliteit in uitwisseling en omgang met medische informatie Indien noodzakelijk voor de schadeafwikkeling > onder bepaalde voorwaarden ook inzage in originele, aan het medisch advies ten grondslag liggende informatie (Onderdeel 3k Medische Paragraaf): Medisch adviseur bepaalt welke medische informatie, aan wie en in welke vorm Medische informatie voorzien van duidelijke toelichting Uitsluitend aan personen met geheimhoudingsplicht (artikel 21 lid 2 Wbp) Medische informatie noodzakelijk ter beoordeling van de letselschade (*complexiteit zaak; *oorsprong medische gegevens; *privacygevoeligheid) Originele medische informatie als bijlage bij medisch advies Bijhouden (bijvoorbeeld in logboek) aan wie, wanneer, welke medische informatie wordt verstrekt (Onderdeel 3l Medische Paragraaf)

20 Inzage in medische expertises Onderdeel 5g Medische Paragraaf: Het rapport van de gezamenlijke expertise is beschikbaar voor medisch adviseurs van beide partijen, de belangenbehartiger van het slachtoffer en de schadebehandelaar van de verzekeraar.

21 Inzage in medische expertises HR (ECLI:NL:HR:2008:BB3676 en ECLI:NL:HR:2008:BB5626 Patientenkaart-arresten): tenzij het slachtoffer zich beroept op het blokkeringsrecht, heeft (schadebehandelaar van) verzekeraar toegang tot expertiserapport en alle aan de medische deskundige ter beschikking gestelde medische informatie Medische Paragraaf: schadebehandelaar heeft in beginsel alleen recht op inzage in expertiserapport (inzage in onderliggende medische informatie overeenkomstig Onderdeel 3k Medische Paragraaf slechts indien noodzakelijk voor de schadeafwikkeling) GAV: schadebehandelaar geen inzage in expertiserapport (althans: medisch adviseur bepaalt of en zo ja in welke vorm de schadebehandelaar inzage kan krijgen in het expertiserapport)

22 Inzage in medische expertises Mogelijke oplossing knelpunt: Splitsen expertserapport in (i) anamnese en (ii) inhoudelijk deel / beantwoording vragen; Schadebehandelaar uitsluitend inzage in (ii) inhoudelijk deel / beantwoording vragen; Duidelijke instructies aan expertiserend artsen.

23 Andere vragen / perikelen?

24 Afsluiting Opmerkingen n.a.v. gebruik Medische Paragraaf en werkdocumenten bijzonder welkom:

Werken met de Medische Paragraaf

Werken met de Medische Paragraaf Masterclass EMN 16 maart 2015 Werken met de Medische Paragraaf Mr. A. Wilken Prof. A.J. Akkermans Medisch beoordelingstraject verloopt moeizaam Bron: PIV/Eiffel, Diepteanalyse GBL 2012 Vertragende factoren

Nadere informatie

Ga verder op het volgende blad >>

Ga verder op het volgende blad >> Versie 1.0 / Gedragscode Behandeling Letselschade / Medische Paragraaf Bladnummer 2 van 5 A INFORMATIE BETROKKENE Naam betrokkene: Geboortedatum: BSN nummer: Datum ongeval of gebeurtenis: Omschrijving

Nadere informatie

INHOUD. Woord vooraf 5

INHOUD. Woord vooraf 5 INHOUD Woord vooraf 5 1 Inleiding 17 1.1 Over dit boek 17 1.2 Het medisch beoordelingstraject 18 1.2.1 Onderwerp van dit onderzoek 18 1.2.2 Schadebegroting in letselschadezaken 19 1.2.3 Inhoud medisch

Nadere informatie

Model advies aanvraag

Model advies aanvraag Werkdocument Onderdeel 2: Model-adviesaanvraag Versie 1.0 / Gedragscode Behandeling Letselschade / Medische Paragraaf Bladnummer 1 van 8 Model advies aanvraag Verschaf alleen informatie die daadwerkelijk

Nadere informatie

2 De Medische Paragraaf bij de Gedragscode

2 De Medische Paragraaf bij de Gedragscode LSA 23 letselschadeperspectief 16-04-12 14:28 Pagina 35 2 De Medische Paragraaf bij de Gedragscode Behandeling Letselschade Een globaal overzicht van inhoud en afwegingen Mr. A. Wilken* 2.1 Inleiding Het

Nadere informatie

Privacy en letselschaderegeling

Privacy en letselschaderegeling Privacy en letselschaderegeling (workshop 1) 1 e ronde: 13.30 14.15 uur 2 e ronde: 14.30 15.15 uur 12 e PIV Jaarconferentie, vrijdag 30 maart 2012 mr. ir. Jørgen Simons Twee thema s 1. Inzage slachtoffer

Nadere informatie

Medische paragraaf GBL Bijeenkomst NIS 5 juni 2014. Esther Pans esther.pans@kvdl.nl

Medische paragraaf GBL Bijeenkomst NIS 5 juni 2014. Esther Pans esther.pans@kvdl.nl Medische paragraaf GBL Bijeenkomst NIS 5 juni 2014 Esther Pans esther.pans@kvdl.nl Opbouw presentatie Medische Paragraaf Juridisch kader Het medisch traject De GOMA De GBL Medische Paragraaf: algemeen

Nadere informatie

Whiplashclaims in Deelgeschil

Whiplashclaims in Deelgeschil Whiplashclaims in Deelgeschil Actualiteiten Letselschade, Kerckebosch donderdag 7 december 2017 Mona de Vries-Meijer, advocaat Boddaert Advocaten Alkmaar devries@boddaertadvocaten.nl 072-5744409 Whiplash

Nadere informatie

Project Letselschade Raad. Het medisch beoordelingstraject bij letselschade. Gedragscode Behandeling Letselschade MEDISCHE PARAGRAAF

Project Letselschade Raad. Het medisch beoordelingstraject bij letselschade. Gedragscode Behandeling Letselschade MEDISCHE PARAGRAAF Project Letselschade Raad Het medisch beoordelingstraject bij letselschade Gedragscode Behandeling Letselschade MEDISCHE PARAGRAAF Interfacultair samenwerkingsverband Gezondheid en Recht Vrije Universiteit

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR PROFESSIONELE GEBRUIKERS VAN HET MACHTIGINGSFORMULIER MEDISCHE AANSPRAKELIJKHEID

TOELICHTING VOOR PROFESSIONELE GEBRUIKERS VAN HET MACHTIGINGSFORMULIER MEDISCHE AANSPRAKELIJKHEID TOELICHTING VOOR PROFESSIONELE GEBRUIKERS VAN HET MACHTIGINGSFORMULIER MEDISCHE AANSPRAKELIJKHEID 1. Inleiding: uitwerking aanbeveling 14 GOMA Aanbeveling 14 van de GOMA bepaalt: Partijen stellen elkaar

Nadere informatie

Gedragscode Behandeling Letselschade. Medische Paragraaf. Mr. A. Wilken Prof. mr. A.J. Akkermans. deletselschaderaad.nl

Gedragscode Behandeling Letselschade. Medische Paragraaf. Mr. A. Wilken Prof. mr. A.J. Akkermans. deletselschaderaad.nl Gedragscode Behandeling Letselschade Medische Paragraaf Mr. A. Wilken Prof. mr. A.J. Akkermans deletselschaderaad.nl De Letselschade Raad wil de harmonie en duidelijkheid in de afhandeling van personenschade

Nadere informatie

Letselschade Raadsdag 2011: focus op Medische Paragraaf en vernieuwde GBL

Letselschade Raadsdag 2011: focus op Medische Paragraaf en vernieuwde GBL NOVEMBER 2011 Letselschade Raadsdag 2011: focus op Medische Paragraaf en vernieuwde GBL Op 4 november 2011 vond De Letselschade Raadsdag 2011 plaats met als thema 'GBL Compleet & Concreet'. Aan de orde

Nadere informatie

Gedragscode Behandeling Letselschade. Medische Paragraaf. Mr. A. Wilken Prof. mr. A.J. Akkermans. deletselschaderaad.nl

Gedragscode Behandeling Letselschade. Medische Paragraaf. Mr. A. Wilken Prof. mr. A.J. Akkermans. deletselschaderaad.nl Gedragscode Behandeling Letselschade Medische Paragraaf Mr. A. Wilken Prof. mr. A.J. Akkermans deletselschaderaad.nl De Letselschade Raad wil de harmonie en duidelijkheid in de afhandeling van personenschade

Nadere informatie

Actielijst AVG. Auteur: mr.ir. Jørgen Simons advocaat bij Leijnse Artz in Rotterdam

Actielijst AVG. Auteur: mr.ir. Jørgen Simons advocaat bij Leijnse Artz in Rotterdam Auteur: mr.ir. Jørgen Simons advocaat bij Leijnse Artz in Rotterdam Actielijst AVG Auteur: mr.ir. Jørgen Simons advocaat bij Leijnse Artz in Rotterdam ACTIELIJST AVG (voor verzekeraars en hun compliance

Nadere informatie

De medisch adviseur als Sherlock Holmes? Uitwisseling van gegevens tussen verzekeraars. Hanco Arnold Astrid van Noort

De medisch adviseur als Sherlock Holmes? Uitwisseling van gegevens tussen verzekeraars. Hanco Arnold Astrid van Noort De medisch adviseur als Sherlock Holmes? en Uitwisseling van gegevens tussen verzekeraars Hanco Arnold Astrid van Noort De medisch adviseur als Sherlock Stelling Holmes? Het opsporen van fraude door de

Nadere informatie

De Medische Paragraaf bij de Gedragscode Behandeling Letselschade

De Medische Paragraaf bij de Gedragscode Behandeling Letselschade De Medische Paragraaf bij de Gedragscode Behandeling Letselschade Enkele hoofdlijnen van totstandkoming, opzet en inhoud M e v r o u w m r. A. W i l k e n e n p r o f. m r. A. J. A k k e r m a n s * 1.

Nadere informatie

18. De onafhankelijke medische expertise; wel of geen inzage voor de schadebehandelaar?

18. De onafhankelijke medische expertise; wel of geen inzage voor de schadebehandelaar? 18. De onafhankelijke medische expertise; wel of geen inzage voor de schadebehandelaar? MR. A. WILKEN, MR. N.C. HAASE, DRS. M. BORKENT EN MR. M. ZWAGERMAN Binnen de letselschadepraktijk bestaat geen consensus

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Wat te doen bij letselschade?

Klaverblad Verzekeringen. Wat te doen bij letselschade? Klaverblad Verzekeringen Wat te doen bij letselschade? Klaverblad Verzekeringen Afrikaweg 2 2713 AW Zoetermeer Postbus 3012 2700 KV Zoetermeer sinds 1850 Telefoon 079-3 204 204 Fax 079-3 204 291 Internet

Nadere informatie

Aanbeveling Werken met één medisch adviseur

Aanbeveling Werken met één medisch adviseur Aanbeveling Werken met één medisch adviseur Inleiding In het onderzoek naar mogelijkheden ter verbetering van het medisch traject dat vooraf is gegaan aan de totstandkoming van de Medische Paragraaf in

Nadere informatie

Preambule Verschillen tussen medisch adviseurs en behandelende artsen Lidmaatschap beroepsvereniging, consequenties Artikel 1 Begrippen

Preambule Verschillen tussen medisch adviseurs en behandelende artsen Lidmaatschap beroepsvereniging, consequenties Artikel 1 Begrippen TOELICHTING BIJ DE BEROEPSCODE VOOR MEDISCH ADVISEURS WERKZAAM IN PARTICULIERE VERZEKERINGSZAKEN EN/OF PERSONENSCHADEZAKEN 4 september 2013 Preambule In de beroepscode wordt zowel de individuele verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Actielijst AVG. Auteur: mr.ir. Jørgen Simons advocaat bij Leijnse Artz in Rotterdam

Actielijst AVG. Auteur: mr.ir. Jørgen Simons advocaat bij Leijnse Artz in Rotterdam Auteur: mr.ir. Jørgen Simons advocaat bij Leijnse Artz in Rotterdam Actielijst AVG Auteur: mr.ir. Jørgen Simons advocaat bij Leijnse Artz in Rotterdam ACTIELIJST AVG (voor verzekeraars en hun compliance

Nadere informatie

Grip op uw letselschade

Grip op uw letselschade Letselschade, wat is dat eigenlijk? Waar vind ik objectieve informatie? Hoe schakel ik een betrouwbare deskundige in? Wat mag ik van de schadeafhandeling verwachten? Grip op uw letselschade deletselschaderaad.nl

Nadere informatie

Het Letselhuis gebruikt verschillende categorieën van persoonsgegevens.

Het Letselhuis gebruikt verschillende categorieën van persoonsgegevens. Privacyverklaring U deelt uw persoonsgegevens met ons als u zelf met ons contact opneemt, of als wij contact met u opnemen in het kader van onze dienstverlening. Wij gaan zorgvuldig met deze gegevens om.

Nadere informatie

Toelichting. slachtoffer van een ongeval

Toelichting. slachtoffer van een ongeval Toelichting slachtoffer van een ongeval Slachtoffer van een ongeval, wat nu? U heeft letsel bij een ongeval opgelopen. Er komt heel wat op u af. Naast de eerste zorg en het herstel, krijgt u ook te maken

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Voor wie is deze folder bedoeld? Deze folder is voor u van belang als u een aanvraag tot uitkering wilt indienen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als u

Nadere informatie

18. De onafhankelijke medische expertise; wel of geen inzage voor de schadebehandelaar?

18. De onafhankelijke medische expertise; wel of geen inzage voor de schadebehandelaar? 18. De onafhankelijke medische expertise; wel of geen inzage voor de schadebehandelaar? MR. A. WILKEN, MR. N.C. HAASE, DRS. M. BORKENT EN MR. M. ZWAGERMAN Binnen de letselschadepraktijk bestaat geen consensus

Nadere informatie

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder?

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? 2 Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? Deze brochure is voor u van belang als u een beroep wilt doen op uw arbeids

Nadere informatie

Medi-Office gebruikt verschillende categorieën van persoonsgegevens.

Medi-Office gebruikt verschillende categorieën van persoonsgegevens. Privacyverklaring U deelt uw persoonsgegevens met ons als u zelf met ons contact opneemt, of als wij contact met u opnemen in het kader van onze dienstverlening. Wij gaan zorgvuldig met deze gegevens om.

Nadere informatie

Krijg de hulp die u verdient!

Krijg de hulp die u verdient! Krijg de hulp die u verdient! Krijg de hulp die u verdient! Als u door een ongeval of een medische fout letselschade oploopt, kunnen de gevolgen groot zijn, zowel voor uzelf als voor uw omgeving. Misschien

Nadere informatie

Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen.

Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen. Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen. Letselschade, wat nu? U bent gewond geraakt bij een ongeval, waarbij één van onze verzekerden betrokken was. Ten eerste wensen wij u een voorspoedig

Nadere informatie

Voorbeeld toestemmingsformulier

Voorbeeld toestemmingsformulier Bijlage III Voorbeeld toestemmingsformulier De Autoriteit persoonsgegevens heeft in dit rapport toegelicht dat toestemming doorgaans niet is vereist voor de verwerking van persoonsgegevens in het sociaal

Nadere informatie

De Letselschaderaad_GOMA_Tabellen Professionals

De Letselschaderaad_GOMA_Tabellen Professionals De Letselschaderaad_GOMA_Tabellen Over U... Wat is uw beroep? Kies a.u.b. een van de volgende mogelijkheden: Hoeveel jaar ervaring heeft u met de opvang van een medisch incident? Medicus, medicus in opleiding

Nadere informatie

GOMA 2.0. Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen vierde bijeenkomst 13 oktober uur

GOMA 2.0. Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen vierde bijeenkomst 13 oktober uur GOMA 2.0 Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen vierde bijeenkomst 13 oktober 2016 10.00 12.00 uur Aanwezig: Hugo de Jager (advocaat in dienstbetrekking SRK) Aernout Santen (Centramed)

Nadere informatie

LETSELSCHADEREGELING. Omdat wij u graag verder helpen. Verzekerd van alle aandacht. 1 van 12

LETSELSCHADEREGELING. Omdat wij u graag verder helpen. Verzekerd van alle aandacht. 1 van 12 LETSELSCHADEREGELING Omdat wij u graag verder helpen Verzekerd van alle aandacht. 1 van 12 Inhoudsopgave Slachtoffer van een ongeval.. Wat nu? 3 Welke vormen van schade zijn er? 4 Ook recht op smartengeld

Nadere informatie

Medisch Beoordelingstraject bij letselschade. Inventarisatie bestaande normering, knelpunten en mogelijke oplossingsrichtingen

Medisch Beoordelingstraject bij letselschade. Inventarisatie bestaande normering, knelpunten en mogelijke oplossingsrichtingen Medisch Beoordelingstraject bij letselschade Inventarisatie bestaande normering, knelpunten en mogelijke oplossingsrichtingen Mr. A. Wilken Prof. Mr. A. J. Akkermans Prof. Mr. J. Legemaate ii Colofon

Nadere informatie

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan?

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan? Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschikt, en dan? 2 Arbeidsongeschikt, en dan? Voor wie is deze folder bedoeld? U heeft een Univé zzp flexibele inkomensverzekering bij ziekte en ongevallen en

Nadere informatie

ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN?

ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN? ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN? Vragen en antwoorden ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN? U heeft zich arbeidsongeschikt gemeld bij Allianz. En dan? In deze folder vindt u een antwoord op de belangrijkste vragen. U leest

Nadere informatie

Grip op uw letselschade

Grip op uw letselschade Letselschade, wat is dat eigenlijk? Waar vind ik objectieve informatie? Hoe schakel ik een betrouwbare deskundige in? Wat mag ik van de schadeafhandeling verwachten? Grip op uw letselschade deletselschaderaad.nl

Nadere informatie

Toelichting. voor slachtoffers van letselschade

Toelichting. voor slachtoffers van letselschade Toelichting voor slachtoffers van letselschade Letselschadehulp van Stichting Rechtsbijstand ZLM, wij doen het graag voor u! U heeft letsel opgelopen bij een verkeersongeval, een ongeluk op het werk, een

Nadere informatie

Hoe kan (het verloop van) het medisch beoordelingstraject in letselschadezaken worden verbeterd?

Hoe kan (het verloop van) het medisch beoordelingstraject in letselschadezaken worden verbeterd? SAMENVATTING I NLEIDING Dit boek gaat over het medisch beoordelingstraject in letselschadezaken en bevat een wetenschappelijk eindverslag van het onderzoek naar mogelijkheden ter verbetering van dit medisch

Nadere informatie

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan? /18

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan? /18 0323.07/18 Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschikt, en dan? Voor wie is deze folder bedoeld? U heeft een Univé zzp flexibele inkomensverzekering bij ziekte en ongevallen en u wilt een uitkering

Nadere informatie

Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen.

Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen. Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen. Letselschade Letselschade, wat nu? U bent gewond geraakt bij een ongeval, waarbij één van onze verzekerden betrokken was. Ten eerste wensen wij

Nadere informatie

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder?

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? Deze brochure is voor u van belang als u een beroep wilt doen op uw arbeids

Nadere informatie

Medisch Beoordelingstraject bij letselschade. Inventarisatie bestaande normering, knelpunten en mogelijke oplossingsrichtingen

Medisch Beoordelingstraject bij letselschade. Inventarisatie bestaande normering, knelpunten en mogelijke oplossingsrichtingen Medisch Beoordelingstraject bij letselschade Inventarisatie bestaande normering, knelpunten en mogelijke oplossingsrichtingen Mr. A. Wilken Prof. Mr. A. J. Akkermans Prof. Mr. J. Legemaate Colofon Uitgever:

Nadere informatie

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan?

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan? Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschikt, en dan? 2 Arbeidsongeschikt, en dan? Voor wie is deze folder bedoeld? U heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé en u wilt een uitkering

Nadere informatie

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan? /18

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan? /18 0341.07/18 Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschikt, en dan? Voor wie is deze folder bedoeld? U heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé en u wilt een uitkering voor arbeids ongeschiktheid

Nadere informatie

Rialto.Tóch verzekerd. Letselschade, wat kunt u van ons verwachten?

Rialto.Tóch verzekerd. Letselschade, wat kunt u van ons verwachten? Rialto.Tóch verzekerd Letselschade, wat kunt u van ons verwachten? U heeft niet alleen schade aan zaken of uw auto, maar u bent ook gewond geraakt bij een verkeersongeluk. Letsel oplopen bij een ongeval

Nadere informatie

GOMA 2.0. Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen eerste bijeenkomst 17 januari 2014

GOMA 2.0. Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen eerste bijeenkomst 17 januari 2014 GOMA 2.0 Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen eerste bijeenkomst 17 januari 2014 Aanwezig: Hugo de Jager (advocaat in dienstbetrekking SRK) Wietske Kool (VU medisch centrum)

Nadere informatie

Algemeen. Registratie persoonsgegevens/ WBP

Algemeen. Registratie persoonsgegevens/ WBP Algemeen Registratie persoonsgegevens/ WBP Inhoudsopgave Inleiding...4 Gegevensverwerking binnen St Jansdal...5 Doelen van gegevensverwerking...5 Goede zorg en hulpverlening...5 Financiële administratie...6

Nadere informatie

GOMA 2.0. Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen tweede bijeenkomst 7 april 2014

GOMA 2.0. Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen tweede bijeenkomst 7 april 2014 GOMA 2.0 Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen tweede bijeenkomst 7 april 2014 Aanwezig: Hugo de Jager (advocaat in dienstbetrekking SRK) Wietske Kool (VU medisch centrum) Aernout

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. Wat nu? De beoordeling. De deskundigen. De beslissing. De uitkering. Andere betrokkenen. Wat u verder moet weten

Arbeidsongeschikt. Wat nu? De beoordeling. De deskundigen. De beslissing. De uitkering. Andere betrokkenen. Wat u verder moet weten Arbeidsongeschikt Wat nu? 1 De beoordeling 2 De deskundigen 3 De beslissing 4 De uitkering 5 Andere betrokkenen 6 Wat u verder moet weten Arbeidsongeschikt, wat nu? U bent arbeidsongeschikt geworden. Wat

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR INZAGE, KOPIE, CORRECTIE, AANVULLING OF VERNIETIGING VAN (EEN DEEL VAN) HET MEDISCH DOSSIER

AANVRAAGFORMULIER VOOR INZAGE, KOPIE, CORRECTIE, AANVULLING OF VERNIETIGING VAN (EEN DEEL VAN) HET MEDISCH DOSSIER AANVRAAGFORMULIER VOOR INZAGE, KOPIE, CORRECTIE, AANVULLING OF VERNIETIGING VAN (EEN DEEL VAN) HET MEDISCH DOSSIER Toelichting op het aanvraagformulier U moet er rekening mee houden dat medische gegevens

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En nu? Klantbrochure

Arbeidsongeschikt. En nu? Klantbrochure Arbeidsongeschikt. En nu? Klantbrochure U heeft zich arbeidsongeschikt gemeld bij uw verzekeraar. In deze folder leest u wat u nu kunt verwachten. U leest onder andere hoe uw verzekeraar uw arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Melding van Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen

Melding van Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen Melding van Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen Let op: Niet volledig invullen van dit formulier kan vertraging in de behandeling van uw schademelding tot gevolg hebben. Â 1. gegevens aanvrager/verzekeringnemer

Nadere informatie

Privacy Persoonsgegevens

Privacy Persoonsgegevens Privacy Persoonsgegevens Praktijk voor GCK maakt onderdeel uit van Gezondheidscentrum. Dit privacyreglement met betrekking tot persoonsgegevens geldt voor alle instanties binnen het centrum. Deze informatie

Nadere informatie

Melding van Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen

Melding van Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen Melding van Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen Let op: Niet volledig invullen van dit formulier kan vertraging in de behandeling van uw schademelding tot gevolg hebben. Â 1. gegevens aanvrager/verzekeringnemer

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als patiënt

Uw rechten en plichten als patiënt Uw rechten en plichten als patiënt In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet Bescherming Persoonsgegevens staan uw rechten en plichten als patiënt beschreven. Het is belangrijk

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid, wat nu? Werknemers/Zelfstandigen

Arbeidsongeschiktheid, wat nu? Werknemers/Zelfstandigen Arbeidsongeschiktheid, wat nu? U heeft bij ons een uitkering aangevraagd in verband met uw arbeidsongeschiktheid. Dat noemen wij een schadeaangifte of claim. Uw schadeaangifte wordt behandeld door een

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 5 Ik heb een aanvraag tot uitkering ingediend. Wat gebeurt er nu? 5 Beroepsarbeidsongeschiktheid 5 Passende arbeid 5 Gangbare arbeid

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? 1 Wat u van ons mag verwachten bij arbeidsongeschiktheid Inleiding U hebt zich onlangs arbeidsongeschikt gemeld. Arbeidsongeschiktheid brengt zorgen met zich mee: in de eerste

Nadere informatie

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier?

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? ALGEMEEN Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? In deze folder vindt u de volgende informatie: Onderscheid klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Verzoek

Nadere informatie

Het elektronisch beschikbaar stellen van mijn medische gegevens aan andere zorginstellingen

Het elektronisch beschikbaar stellen van mijn medische gegevens aan andere zorginstellingen Elektronische gegevensuitwisseling tussen AMC, VUmc, OLVG en Spaarne Gasthuis juni 2017 Het elektronisch beschikbaar stellen van mijn medische gegevens aan andere zorginstellingen U kunt elektronisch uw

Nadere informatie

Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy

Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy GEGEVENS OVER UZELF EN OVER UW MEDICIJNEN WAT WIL UW APOTHEKER WETEN WIE HEEFT INZAGE IN DE GEGEVENS EN WAARVOOR WAT KUNT U ZELF DOEN EN WAT ZIJN UW RECHTEN REGIONAAL

Nadere informatie

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Privacyreglement ArboVitale ArboVitale vindt het belangrijk dat u uitleg krijgt over hoe ArboVitale persoonsgegevens beschermt en hoe onze medewerkers om gaan met privacygevoelige informatie. Paragraaf

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan? informatie voor de ondernemer

Arbeidsongeschikt. En dan? informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt En dan? informatie voor de ondernemer 2 Arbeidsongeschikt, en hoe verder? U bent arbeidsongeschikt geworden. Wat nu? In deze brochure zetten we op een rij wat er gebeurt nadat u een aanvraag

Nadere informatie

Uw medisch dossier. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Uw medisch dossier. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Uw medisch dossier Voor een goede medische behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelend arts een dossier bijhoudt. Dit dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Melius Zorg Privacyreglement

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Melius Zorg Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte... 3 Artikel 3 Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 Artikel 4 Verwerken van persoonsgegevens...

Nadere informatie

Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West

Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West Informatie over uw privacy JGZ Zuid-Holland West Privacy JGZ Zuid-Holland West vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met uw privacygevoelige gegevens. Daarom hebben wij een privacyreglement. Dit

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Uw persoonsgegevens en privacy in onze huisartsenpraktijk. Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter

Nadere informatie

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder 2 Arbeidsongeschikt Hoe nu verder Deze brochure is voor u van belang als u een aanvraag tot uitkering wilt

Nadere informatie

Datum 29 mei 2017 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht dat de opstelling van verzekeraars bij letselschade verhardt

Datum 29 mei 2017 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht dat de opstelling van verzekeraars bij letselschade verhardt 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Aanleiding voor dit protocol

Aanleiding voor dit protocol Privacy Protocol voor de samenwerking binnen het project Optimalisering samenwerking tussen instanties ter bevordering van de arbeidsparticipatie van mensen met psychische aandoeningen tussen Sociaal domein

Nadere informatie

Aegon Letselschade. Aegon helpt bij letselschade. Wat doen we als u gewond bent geraakt bij een ongeval?

Aegon Letselschade. Aegon helpt bij letselschade. Wat doen we als u gewond bent geraakt bij een ongeval? Aegon Letselschade Aegon helpt bij letselschade Wat doen we als u gewond bent geraakt bij een ongeval? Aegon helpt bij letselschade U bent gewond geraakt bij een ongeval. Dat is heel vervelend voor u.

Nadere informatie

Uw schadeclaim: wat gebeurt ermee?

Uw schadeclaim: wat gebeurt ermee? Uw schadeclaim: wat gebeurt ermee? Uw schadeclaim: wat gebeurt ermee? U hebt een zorgaanbieder aansprakelijk gesteld voor schade. U doet dat voor uzelf of u bent belangenbehartiger voor iemand die dat

Nadere informatie

Position Paper. Voorstel van Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (kamerstukken 33 841) Ingebracht door de KNMG en GGZ Nederland

Position Paper. Voorstel van Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (kamerstukken 33 841) Ingebracht door de KNMG en GGZ Nederland DE KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST IS DE ORGANISATIE VAN EN VOOR ARTSEN IN NEDERLAND Position Paper AAN Woordvoerders Eerste Kamer commissie VWS Voorstel van Wet

Nadere informatie

EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN

EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN Voor u ligt de klachtenfolder van Stichting Heuvelland. We streven naar hoge klanttevredenheid. Klachten worden niet snel ingediend. Toch vinden wij

Nadere informatie

Gegevensverzameling: verzameling van persoonsgegevens over een cursisten of medewerkers met daaraan ten grondslag een bepaald doel.

Gegevensverzameling: verzameling van persoonsgegevens over een cursisten of medewerkers met daaraan ten grondslag een bepaald doel. Privacyreglement Stichting VluchtelingenWerk Inburgering 2018 1. Algemeen Dit reglement is een uitwerking van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Hiermee wordt de privacy van cursisten en medewerkers

Nadere informatie

Grip op uw letselschade. Waar vind ik objectieve informatie? Letselschade, wat is dat eigenlijk? Wat mag ik van de schadeafhandeling verwachten?

Grip op uw letselschade. Waar vind ik objectieve informatie? Letselschade, wat is dat eigenlijk? Wat mag ik van de schadeafhandeling verwachten? Letselschade, wat is dat eigenlijk? Waar vind ik objectieve informatie? Hoe schakel ik een betrouwbare belangenbehartiger in? Wat mag ik van de schadeafhandeling verwachten? Grip op uw letselschade deletselschaderaad.nl

Nadere informatie

1. Begripsbepaling AVG Algemene verordening gegevensbescherming, of te wel de privacywetgeving. Persoonsgegevens Alle gegevens betreffende een

1. Begripsbepaling AVG Algemene verordening gegevensbescherming, of te wel de privacywetgeving. Persoonsgegevens Alle gegevens betreffende een Privacyreglement De Medisch Adviseur verwerkt in het kader van haar bedrijfsvoering bijzondere persoonsgegevens en wij vinden het belangrijk dat met deze persoonsgegevens zorgvuldig wordt omgegaan en vertrouwelijk

Nadere informatie

GOMA 2.0. Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen derde bijeenkomst 16 december 2014

GOMA 2.0. Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen derde bijeenkomst 16 december 2014 GOMA 2.0 Medische machtiging in medische aansprakelijkheidszaken Notulen derde bijeenkomst 16 december 2014 Aanwezig: Hugo de Jager (advocaat in dienstbetrekking SRK) Wietske Kool (VU medisch centrum)

Nadere informatie

Donderdag 5 maart: Basiscursus Medische Aansprakelijkheid

Donderdag 5 maart: Basiscursus Medische Aansprakelijkheid FEBRUARI 2015 TRAININGSAANBOD 2015: 5 maart: Basiscursus Medische Aansprakelijkheid Verdiepingscursus ʻRechtsverhouding en grondslagen bij aansprakelijkheid in medische zakenʼ Training ʻWerken met de GBL

Nadere informatie

Informatie over schadeprocedure arbeidsongeschiktheid Werknemers/Zelfstandigen

Informatie over schadeprocedure arbeidsongeschiktheid Werknemers/Zelfstandigen Informatie over schadeprocedure arbeidsongeschiktheid U heeft bij ons een aanvraag tot uitkering ingediend op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat noemen wij een schadeaangifte of claim. Uw schadeaangifte

Nadere informatie

Letselschade!... en nu?

Letselschade!... en nu? Letselschade!... en nu? Een praktische toelichting op het verloop van het schaderegelingstraject na een letselschade. Letselschade Service Letselschade!... en nu? 2 1 Inhoud: pagina Inleiding... 3 Aansprakelijkheid.....

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Betere zorg met de juiste informatie Artsen en apotheken kunnen uw medische gegevens delen via het LSP (Landelijk Schakelpunt). Zodat

Nadere informatie

Dit reglement is op 25 mei 2018 in werking getreden. Inleiding

Dit reglement is op 25 mei 2018 in werking getreden. Inleiding Privacyreglement DC Advies en Bewindvoering Dit reglement is op 25 mei 2018 in werking getreden. Inleiding In dit Privacy Statement informeert DC Advies en Bewindvoering u over de wijze waarop wij als

Nadere informatie

De Letselschade Richtlijn Licht Letsel (schadeafwikkeling en smartengeld)

De Letselschade Richtlijn Licht Letsel (schadeafwikkeling en smartengeld) De Letselschade Richtlijn Licht Letsel (schadeafwikkeling en smartengeld) De Letselschade Raad heeft in 1999 een richtlijn ontwikkeld voor een efficiënte en slachtoffervriendelijke wijze van afwikkeling

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

De Letselschade Richtlijn Licht Letsel (schadeafwikkeling en smartengeld)

De Letselschade Richtlijn Licht Letsel (schadeafwikkeling en smartengeld) De Letselschade Richtlijn Licht Letsel (schadeafwikkeling en smartengeld) De Letselschade Raad heeft in 1999 een richtlijn ontwikkeld voor een efficiënte en slachtoffervriendelijke wijze van afwikkeling

Nadere informatie

Advies mr.ir. Jørgen Simons, advocaat bij Leijnse Artz. Verwerking van (bijzondere) persoonsgegevens bij de behandeling van letselschades

Advies mr.ir. Jørgen Simons, advocaat bij Leijnse Artz. Verwerking van (bijzondere) persoonsgegevens bij de behandeling van letselschades Advies mr.ir. Jørgen Simons, advocaat bij Leijnse Artz Verwerking van (bijzondere) persoonsgegevens bij de behandeling van letselschades Verwerking van (bijzondere) persoonsgegevens bij de behandeling

Nadere informatie

Privacy Statement SMA Midden Holland Versie 2.0 dd Inleiding:

Privacy Statement SMA Midden Holland Versie 2.0 dd Inleiding: Privacy Statement SMA Midden Holland Versie 2.0 dd. 08-07-2018 1 Inleiding: In de Wet Bescherming Persoonsgegevens is vastgelegd hoe organisaties met persoonsgegevens om dienen te gaan. Ook de Europese

Nadere informatie

Privacyreglement Triage Medisch Adviesbureau

Privacyreglement Triage Medisch Adviesbureau Privacyreglement Triage Medisch Adviesbureau In dit reglement wordt verstaan onder: 1. AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming: De AVG moet worden gezien als een aanscherping van de thans al geldende

Nadere informatie

LETSELSCHADEREGELING. Omdat wij u graag verder helpen. Verzekerd van alle aandacht. 1 van 16

LETSELSCHADEREGELING. Omdat wij u graag verder helpen. Verzekerd van alle aandacht. 1 van 16 LETSELSCHADEREGELING Omdat wij u graag verder helpen Verzekerd van alle aandacht. 1 van 16 Inhoudsopgave Slachtoffer van een ongeval. Wat nu? 3 Gedragscode Behandeling Letselschade 4 Vergoeding van uw

Nadere informatie

Privacyreglement Tandem Bewind, Bewindvoering, Mentorschap & Curatele. Dit reglement is op 25 mei 2018 in werking getreden.

Privacyreglement Tandem Bewind, Bewindvoering, Mentorschap & Curatele. Dit reglement is op 25 mei 2018 in werking getreden. Privacyreglement Tandem Bewind, Bewindvoering, Mentorschap & Curatele Dit reglement is op 25 mei 2018 in werking getreden. Inleiding In dit Privacy Reglement informeert Tandem Bewind u over de wijze waarop

Nadere informatie

kennis. kunde. kwaliteit. Privacy reglement

kennis. kunde. kwaliteit. Privacy reglement kennis. kunde. kwaliteit. Privacy reglement Januari 2013 Reglement opvragen patiëntengegevens Kader Dit reglement is opgesteld binnen de kaders van de Wet op de Geneeskundige Behandelings Overeenkomst

Nadere informatie

Privacyprotocol Sociaal Domein regio Utrecht Zuidoost

Privacyprotocol Sociaal Domein regio Utrecht Zuidoost Privacyprotocol Sociaal Domein regio Utrecht Zuidoost Aanleiding voor dit protocol De gemeente werkt met andere publieke en private organisaties (hierna aan te duiden met: partner) samen om aan inwoners

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstand bij verhaal. van letselschade

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstand bij verhaal. van letselschade Klaverblad Verzekeringen Rechtsbijstand bij verhaal van letselschade Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies

Nadere informatie

zijn schade kon verhalen bij de verzekeraar van zijn eigen Vennootschap. Mr. M. van Pelt

zijn schade kon verhalen bij de verzekeraar van zijn eigen Vennootschap. Mr. M. van Pelt deze niet spontaan, zonder bestuurder, achteruitrijdt. Eiser werd wel eigen schuld verweten, vanwege het nalaten van eenvoudig te treffen voorzorgsmaatregelen. De ernst van het letsel werd echter in aanmerking

Nadere informatie

Wie gelooft in privacy, gelooft in sprookjes!

Wie gelooft in privacy, gelooft in sprookjes! Wie gelooft in privacy, gelooft in sprookjes! Er was eens. Een kort verhaal door R.P. Wijne, 28 maart 2014 1 een patiënt 2 Medisch beroepsgeheim Hulpverleners hebben een beroepsgeheim: Art. 7:457 BW Art.

Nadere informatie