Ben ik geschikt als trainer?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ben ik geschikt als trainer?"

Transcriptie

1 Ben ik geschikt als trainer? Voor wie is de test bedoeld? Deze test is voor bedoeld voor iedereen die wil weten of het trainersvak iets voor hem of haar is. Het kan zijn dat je gedurende je studie of aan het einde van je studie je wilt oriënteren op het trainersvak. Het kan ook zijn dat je uitgekeken bent op je huidige baan en uit bent op een nieuwe uitdaging en al een tijdje rondloopt met het idee mensen in hun ontwikkeling te ondersteunen. Daarnaast kan het voorkomen dat je wel eens een (interne) training hebt gegeven en dat je daar erg enthousiast over bent geraakt. Al met al genoeg redenen om eens op onderzoek uit te gaan naar verborgen ambities en talenten. Oriënteren op het trainersvak Met deze test pretenderen we echter niet De Waarheid over jouw carrière te verkondigen. Daarvoor zijn meerdere oriënterende acties nodig, zoals: Een gesprek met een trainer die al langer in het trainersvak actief is. Het zelf volgen van een training didactische vaardigheden. Het zelf ontwikkelen en geven van een training binnen je eigen werkterrein. Voor groepen staan en presentaties geven. De test is zo opgebouwd, dat je allerlei situaties krijgt voorgelegd waaruit jij een keuze kunt maken. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling het sociaal wenselijke antwoord eruit te lichten, als deze al zou bestaan. Kies wat je hart je ingeeft en wat voor jou realistisch is. Deze situaties zijn vergelijkbaar met allerlei situaties waar je als trainer je in kunt begeven. De test is dan ook vooral bedoeld om je aan het denken te zetten waar begin je aan of begint het te jeuken!?

2 Trainer Test 1) Je hebt tijdens je vakantie een ontzettend boeiend boek gelezen. De personages zitten dagenlang nog in je hoofd; het verhaal zet je echt aan het denken. Je kan familie, vrienden en collega s dit boek zeker aanraden. a. Ik denk meestal niet lang na over een boek of over een film. En ik heb niet de behoefte anderen aan te sporen om hetzelfde boek te lezen. b. Vol enthousiasme vertel ik in het kort over het verhaal en geef ik aan wat mij zo boeit. Meestal willen anderen zo n boek dan ook meteen lezen. c. Omdat ik zoveel over het boek nadenk, praat ik er vol vuur en vlam het liefst de hele avond over. Ik kan er niet meer over ophouden. d. Ik kan lang over het verhaal nadenken maar heb niet de behoefte dat met veel mensen te delen. Meestal praat ik er met een paar goede vrienden over. 2) Je eerste werkdag op het training- en adviesbureau. Wat doe je? a. Je loopt rond in het pand en spreekt je toekomstige collega s aan en maakt afspraken om kennis te maken. b. Je richt je werkplek in om je lekker thuis te voelen en begint een goed gesprek met je kamergenoot. c. Je spreekt met de ondersteuning die te kennen gaf dat je / telefoon / camera spullen kunt ophalen, inclusief een instructie. Goed om eerst je gereedschap te leren kennen. d. Bij de vlugge rondleiding die je hebt gehad heeft de directeur je de bibliotheek laten zien (het hart van alle trainingen). Hier staat alles opgeslagen. Ook de trainingen die je straks als eerste moet doen. Je besluit de eerste ochtend alvast de belangrijkste info te verzamelen. 3) Terugkijkend naar je jeugd; welk bijbaantje sprak je het meest aan: a. Barman en eten opscheppen in de mensa. b. Rondleidingen geven in een museum. c. Nachtportier. d. Dierentuinmedewerker. 4) Je besluit om met een groep vrienden naar de Waddeneilanden te gaan. Wat neem je het liefst op je: a. Je bekijkt de weerberichten. Als het risico op slecht weer aanwezig is, bedenk je alvast een alternatief plan voor jezelf. b. Je informeert bij het VVV wat er allemaal te doen is, rekening houdend met wat de anderen leuk vinden. Vervolgens leg je de opties aan de anderen voor. c. Je ziet hoe het weekend verloopt, je hebt niet zo de behoefte om je te bemoeien met de activiteiten. d. Eén ding weet je zeker; jij komt om uit te rusten, laat de anderen maar wadlopen, fietsen door de duinen en het gezelschapspel Kolonisten van Catan doen.

3 5) Je collega komt naar je toe met een verdrietige blik na het voeren van het functioneringsgesprek met de leidinggevende. Het is duidelijk dat je collega ontzettend baalt en van slag is. Wat doe je? a. Je geeft haar advies over hoe ze de argumentatie van de leidinggevende had kunnen opvangen/ of ombuigen/ en geeft advies over hoe ze het best zo een lastig gesprek kan voeren om er alsnog het beste er uit te halen. b. Je vertelt haar dat ze niet de enige is. Het is nu eenmaal een slap jaar geweest. Zo heeft iedereen een stevig gesprek gehad. Je zegt dat ze het zich niet te persoonlijk moet aantrekken. c. Je laat haar zoveel mogelijk haar verhaal doen en vraagt door om waarom het zo een vervelend gesprek was. Je toont begrip voor haar emoties. d. Ook jouw gesprek was niet lekker verlopen. Je vertelt haar over hoe je jouw gesprek een plaats heb gegeven. Je weet zeker dat ook haar dat kan helpen om de draad weer goed op te pakken. 6) Wanneer je in de winkel geholpen wordt bij de aankoop van een product valt het volgende je als eerste op: a. Dat de verkoper je precies weet te vertellen wat het apparaat allemaal kan en je goed kan uitleggen hoe je het moet bedienen. b. Hoe de verkoper zich kleedt. Hij is op de hoogte van de laatste mode, die aansluit bij jouw smaak. c. Valt je op dat hij een training klantvriendelijkheid heeft gevolgd. Hij is een zeer enthousiaste en vriendelijke verkoper en vertelt je alles over de uitgebreide garantie en service. d. Valt je op hoe hij je bespeelt door op een bepaalde manier vragen te stellen en dingen te vertellen over het product. 7) Je gaat naar een interessant congres waar een oud-collega een lezing houdt. Na 1 minuut ben je al afgehaakt en zie je dat het publiek niet geboeid het raam uitkijkt. Naderhand komt je oud-collega naar je toe en vraagt wat je ervan vond. Wat zeg je? a. Ik ben eerlijk en direct en zeg dat ik na 1 minuut al afgehaakt was en dat ik denk dat hij/zij gewoon geen spreker is. b. Ik begin snel over iets anders. c. Ik probeer aan te geven wat mij opviel tijdens de lezing; dat ik de spanning in het verhaal miste en dat ik zag dat het publiek uit het raam keek. d. Ik adviseer mijn collega om naar een training spreken in het openbaar te gaan, omdat ik daar zelf ook goede ervaringen mee heb.

4 8) Voor je werk moet je aan de andere kant van het land zijn voor een belangrijke bijeenkomst. De afspraak is om uur gepland met 4-tal externe partijen. Je kent de stad niet, je weet dat je in het centrum moet zijn en dat het daar momenteel opgebroken is. Hoe pak je dit aan? a. Ik vertrek s ochtends heel vroeg met de auto en hoop erop dat het wel mee zal vallen met de files. b. Ik vind het vreselijk eenzaam om de avond daarvoor in een hotel in de buurt te overnachten, ook al wordt dit door mijn werk geregeld en vergoed. c. Ik ben geen ochtendmens en probeer de afspraak te verzetten. d. Ik vertrek die avond daarvoor en overnacht in een hotel in de buurt. 9) Je moet voor je werk een presentatie geven over de voortgang van een project. Hoe pak je dit aan? a. Meestal probeer ik anderen in te schakelen, zodat ik niet teveel in het middelpunt van de belangstelling sta. b. Ik bereid me goed voor, omdat ik het spannend vind om een presentatie te geven. Met een helder gestructureerd verhaal en wat anekdotes weet ik de toehoorders te boeien. c. Ik vind het leuk om presentaties te geven en hoef me daar niet druk om te maken. Ik ken de inhoud en red me wel. d. Ik kan me dagenlang voorbereiden op een goede power point presentatie, met gelikte spreadsheets en voorzien van de nieuwste techniek. 10) Je bent betrokken bij een langdurig project (van minstens een half jaar). Jullie komen met de projectgroep eens per week samen. Het lijkt maar niet op te schieten, soms heb je het gevoel weer van voren af aan te moeten beginnen. Wat doe je? a. Op een gegeven moment geef ik mijn mening tijdens het projectoverleg en geef ik aan dat we het nog steeds over hetzelfde hebben als in de eerste fase van het project en dat mij dat frustreert. b. Ik span mij maximaal in om een zinvolle bijdrage te leveren in de hoop dat het project voortgang boekt. Ik kan alleen mijn best doen. c. Ik ben geen projectleider en wil de projectleider ook niet voor de voeten lopen. Bovendien duren sommige projecten nou eenmaal wat langer omdat er veel besproken moet worden en het beter is vanuit consensus te werken. Ik heb daar verder geen moeite mee. d. Ik zoek buiten het projectoverleg een paar collega s op om er eens over te praten. Wie weet denken zij er hetzelfde over en kunnen we een andere aanpak kiezen. 11) Humor in een professionele omgeving staat voor jou als: a. Water staat tot vuur. b. Vis staat tot water. c. Als zonsondergang staat tot liefde. d. Geen van bovenstaande.

5 De scores: Scores (8-11) Nog geen trainer? Je beschrijft jezelf als iemand die het trainersvak in zijn bloed heeft! Laat dit talent niet verloren gaan. Wanneer je nog geen trainer bent; ga dan direct op zoek naar soortgelijke klussen in je omgeving. Je zult je als een vis in het water voelen. Om je kwaliteiten verder uit te bouwen raden we je aan om gericht trainingen te volgen bij de School voor trainers van KSG Berenschot. Scores (4-7) Trainen is een vak! Het is niet zo dat je dit vak er even makkelijk bij doet. Je hebt wel degelijk potentie om door te groeien tot een goede trainer. Vraag jezelf wel af of dit echt jouw vakgebied is, of in welke mate je trainingen wil geven. Het volgen van een training bij KSG Berenschot zal ertoe bijdrage dat je in de basis een goede training kunt geven. Scores (0-3) Het trainersvak ligt niet direct voor de hand. Stel jezelf de vraag waarom je nu eigenlijk echt dit vak in wilt. Voor de groep zul je wel moeten rekenen op enige weerstand van deelnemers. De antwoorden: 1b. 2a. 3b. 4b. 5c. 6d. 7c. 8d. 9b. 10a. 11c.

6 Competenties Ten slotte voor alle duidelijkheid: in de test ben je op verschillende gedragscomponenten (competenties) getest. Deze competenties achten wij van belang in het trainersvak: Presentatie vaardigheid Presenteert ideeën en feiten op heldere wijze aan een groep en maakt daarbij gebruik van ter zake doende middelen. Communicatief vermogen Brengt op een begrijpelijke en acceptabele wijze, in een daartoe geëigende vorm, een boodschap over aan anderen. Inlevingsvermogen Is alert op de behoeften en gevoelens van anderen en heeft het vermogen om daarop sensitief en effectief te reageren. Zelfstandigheid Functioneert zonder hulp van anderen, gaat zelf aan de slag in plaats van af te wachten. Overtuigingskracht Oefent door middel van overredingskracht, persoonlijk overwicht en tact invloed uit op het standpunt (en de houding) van anderen. Prestatiegerichtheid Brengt de energie en de wil op om tot prestaties te komen. Analytisch vermogen Onderzoekt, herkent en begrijpt de essentiële elementen van het vraagstuk en rafelt deze uiteen. Onafhankelijkheid Is autonoom in zijn/haar gedrag, durft eigen standpunten tegenover anderen te handhaven en te verdedigen. Stijlflexibiliteit Is bereid en in staat om zijn eigen ideeën, werkwijzen en gedragsstijl bij veranderende omstandigheden, taken, verantwoordelijkheden en/of mensen aan te passen. Sociale vaardigheid Is gericht op sociale contacten en is in staat op verschillende niveaus relaties met mensen op te bouwen en te onderhouden. Lerend vermogen Anticipeert op eisen die in de toekomst gesteld kunnen/zullen worden. Heeft het vermogen en de motivatie om zich verder te ontwikkelen.

7

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen:

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen: Sollicitatiegesprek De uitnodiging En dan is het zover: je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je bent nu door de eerste selectie heen en dat betekent in ieder geval dat je brief, CV en eventueel

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt Autisme Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910415 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid Reichrath

Nadere informatie

Leerpakket Wmo Competenties. Hoe word ik meer zichtbaar en ga ik op mensen af?

Leerpakket Wmo Competenties. Hoe word ik meer zichtbaar en ga ik op mensen af? Leerpakket Wmo Competenties Hoe word ik meer zichtbaar en ga ik op mensen af INHOUDSOPGAVE 1. Introductie van de competentie 3 2. Teamopdrachten 5 1. Netwerkanalyse 5 2. Pitch jouw organisatie naar de

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging

Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging Sting, maart 2008 Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging. Tekst: Ineke Bakx, Rineke Sturm,

Nadere informatie

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk Werkboek Creëer meer plezier in je werk Schouten en Nelissen ontwikkelde, samen met de universiteit van Utrecht, een training die medewerkers bewust maakt van de ruimte die zij zelf hebben om het werk

Nadere informatie

Bij wie kan ik terecht? Toolkit. Kinderen, waar kies ik voor? Zicht op het netwerk van mensen met een verstandelijke beperking en een kinderwens

Bij wie kan ik terecht? Toolkit. Kinderen, waar kies ik voor? Zicht op het netwerk van mensen met een verstandelijke beperking en een kinderwens Toolkit Kinderen, waar kies ik voor? Bij wie kan ik terecht? Zicht op het netwerk van mensen met een verstandelijke beperking en een kinderwens Bij wie kan ik terecht? 2 Doel Bij wie kan ik terecht? is

Nadere informatie

Hoe als school om te gaan met de nasleep van de aanslag in Parijs?

Hoe als school om te gaan met de nasleep van de aanslag in Parijs? Hoe als school om te gaan met de nasleep van de aanslag in Parijs? Suggesties en lesbrieven voor leerkrachten in (vreedzame) basisscholen De aanslag op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie

Nadere informatie

fluitend naar je werk Bloemlezing uit honderd interviews met werknemers

fluitend naar je werk Bloemlezing uit honderd interviews met werknemers fluitend naar je werk Bloemlezing uit honderd interviews met werknemers mei 2013 Voorwoord van Minister Asscher Op 4 februari van dit jaar gingen medewerkers van mijn ministerie en ik in gesprek met honderd

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden?

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden? Waarom ik werd gepest? Ik was anders dan de rest. Had niks met roze en speelde nooit met poppen. Op de middelbare school werd het pesten zo erg dat ik in de pauzes niet meer de kantine in durfde. Als de

Nadere informatie

laat je talenten voor je werken!

laat je talenten voor je werken! Programma Autisme en Werk Deze brochure is ontwikkeld in het kader van het Brugproject van de NVA. Dit project is onderdeel van en financieel mogelijk gemaakt door het programma Autisme en Werk. Dit programma

Nadere informatie

24Hanteren van het groepsproces

24Hanteren van het groepsproces DC 24Hanteren van het groepsproces 1 Inleiding Het leven en/of participeren in groepen is waardevol. Je leeft en deelt met elkaar, oefent sociale vaardigheden, hebt samen plezier, leert van elkaar en steunt

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

colofon Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 CPS onderwijsontwikkeling en advies, januari 2007

colofon Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 CPS onderwijsontwikkeling en advies, januari 2007 Ken je kwaliteiten! colofon Inhoudsopgave CPS onderwijsontwikkeling en advies, januari 2007 Auteurs: Mandy Evers, Els Loman, Willi Soepboer - CPS, Amersfoort Illustraties: Digitale Klerken, Utrecht Vormgeving:

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inleiding Hoe werkt dit boek? Stap 1. Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven.

INHOUDSOPGAVE. Inleiding Hoe werkt dit boek? Stap 1. Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven. INHOUDSOPGAVE Inleiding Hoe werkt dit boek? 5 7 Stap 1 Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven 9 11 12 13 Stap 2 Energie Oefeningen Waar krijg jij energie van? Dit

Nadere informatie

EEN10 voor patiënten participatie

EEN10 voor patiënten participatie EEN10 voor patiënten participatie 10 bloopers 10 hindernissen 10 smoezen 10 goede redenen 10 vragen over 10 handige afspraken 10 hindernissen 10 tips om het leuk te houden 10 manieren 10 kre ntenuit de

Nadere informatie

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh zorgt Wie er straks voor mij? Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh Wie zorgt er straks voor mij? 2008 Kavanah, Dwingeloo Niets uit deze uitgave mag worden gefotokopieerd, noch in

Nadere informatie

De wereld heeft mensen nodig met lef en creativiteit, mensen die hun nek durven uitsteken.

De wereld heeft mensen nodig met lef en creativiteit, mensen die hun nek durven uitsteken. Wolf Peppmeier is hoofdredacteur van het kappersvakblad Top Hair Benelux en geeft workshops en lezingen op het gebied van zelfvertrouwen, uitstraling en balans. Sommige mensen hebben uitstraling. Maar

Nadere informatie

Functionerings- of portfoliogesprek met kinderen

Functionerings- of portfoliogesprek met kinderen Functionerings- of portfoliogesprek met kinderen Jaap Meijer Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Voorwaarden en valkuilen 2.1 Schoolleider aan het woord 2.2 Stamgroepleider aan het woord 2.3 Schoolleider aan het

Nadere informatie

Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt. Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze

Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt. Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze Marijke van Son Studentnummer: 2171084 Juni 2012, Beek en Donk Onderzoeksbegeleider:

Nadere informatie

Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1

Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1 Maak werk van je geluk! Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1 Projectmanagement: Afdeling marketing en communicatie Start People

Nadere informatie

Solliciteren... doe je zo! Wetgevingswijzer 2008 voor P&O: Wat verandert er? Handleiding voor de praktijk

Solliciteren... doe je zo! Wetgevingswijzer 2008 voor P&O: Wat verandert er? Handleiding voor de praktijk Solliciteren... doe je zo! Wetgevingswijzer 2008 voor P&O: Wat verandert er? Handleiding voor de praktijk V e r a B o t Solliciteren doe je zo! Vera Bot Solliciteren doe je zo! kluwer 2009 ISBN 978 90

Nadere informatie

HOE PRAAT IK MET MIJN PUBER?

HOE PRAAT IK MET MIJN PUBER? HOE PRAAT IK MET MIJN PUBER? 2 Hoe praat ik met mijn puber? Hoe praat ik met mijn puber? Ouders willen graag een goede relatie met hun kind maar met opgroeiende tieners krijgen ze dikwijls te maken met

Nadere informatie

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid een handreiking voor risicodragers en hun partners Inhoudsopgave Voorwoord 3 Leeswijzer 4 Inleiding 5 1 Wat kan aanleiding zijn om

Nadere informatie

Werkdruk in balans! Plezier in het werk!

Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te Hoge Werkdruk! Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te lage werkdruk! Hier vindt u voorbeelden hoe u werkdruksignalen uit de praktijk kunt indelen op de vijf stuurknoppen voor werkdrukbalans en

Nadere informatie

AGRESSIE OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER!

AGRESSIE OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER! AGRESSIE OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER! Voel je je veilig? Heb je wel eens te maken met agressie? Hoe ga je ermee om? En wat doe je zoal om agressie te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken? Voel

Nadere informatie

1 e HULP BIJ ONGEWENSTE RESULTATEN

1 e HULP BIJ ONGEWENSTE RESULTATEN Trefwoorden Gedragsverandering Verandermanagement Communicatie PIM BOUWMAN EN LOES WOUTERSON 1 e HULP BIJ ONGEWENSTE RESULTATEN Effectiever leidinggeven door reflecteren op eigen handelen Pim Bouwman richtte

Nadere informatie