Wij gaan naar groep 3!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij gaan naar groep 3!"

Transcriptie

1 Wij gaan naar groep 3! Informatieboekje groep De overgang van de kleutergroep naar groep 3 is voor veel kinderen erg groot en spannend. Er gaat erg veel veranderen. Met dit informatieboekje willen wij u op de hoogte brengen van een aantal belangrijke zaken en veranderingen, zodat u uw kind hier ook op kunt voorbereiden. U ontvangt nog een uitnodiging voor de presentatieavond die plaatsvindt op maandag 17 oktober. We proberen in het begin natuurlijk dit grote verschil te overbruggen door toe te komen aan de speelsheid van de kinderen en de bewegingsdrang die nog in grote mate aanwezig is. Dit ziet u terug in het extra buitenspelen in de middag (tot aan de herfstvakantie), de bewegingsoefeningen tussen de lessen door, het werken in hoeken en de speelse werkwijze bij de lees-, schrijf- en rekenlessen. Maar aan de andere kant bieden we ze al wel de rust en structuur die bij groep 3 hoort. Denk daarbij aan het stil klaar zitten, geconcentreerd kunnen werken zonder te praten, het actief mee kunnen doen tijdens klassikale lessen en het kunnen opbrengen om zelfstandig taken te verwerken. Zeker in het begin valt dit niet mee, maar gelukkig pikken ze het snel op.

2 In de kleuterklas was uw kind gewend om samen met hun papa of mama de klas in te komen. Om de zelfstandigheid van de kinderen te vergroten, willen wij u vragen om uw kind zelfstandig de school in te laten lopen en al bij de buitendeur afscheid te nemen. In de eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar mag u nog even meelopen, maar vanaf de tweede week verwachten wij dat de kinderen zelfstandig de school en de klas binnenkomen. Ook zouden wij u willen vragen om het zwaaien voor het raam, mocht u dat willen doen, kort te houden zodat de focus van uw kind snel bij de les is. Voor schooltijd willen we zoveel mogelijk aandacht besteden aan de leerlingen die de klas binnenkomen. Voor belangrijke mededelingen of gesprekken maken we graag een afspraak na schooltijd zodat we de tijd hebben voor u. Korte en minder belangrijke mededelingen kunt u op een briefje aan uw kind meegeven. Wij willen nogmaals benadrukken dat uw kind om 8.25 uur naar binnen mag en dat we om 8.30 uur starten met de les. U bent natuurlijk na schooltijd van harte welkom om in de klas van uw kind te komen kijken. Leesonderwijs: Het leesonderwijs is erg belangrijk in groep 3. Met de methode Veilig Leren Lezen leren de kinderen de verschillende letters te verklanken en leren ze spelenderwijs lezen. Kinderen moeten gaan ontdekken dat woorden zijn opgebouwd uit letters en dat bij iedere letter een klank hoort. Op het moment dat u met uw kind leest, vinden wij het erg fijn wanneer u de juiste klanken gebruikt. De letters worden fonetisch uitgesproken, dat wil zeggen: je spreekt de letter uit zoals je hem hoort. Bij het woordje pim is dat dus niet pee- ie- em, maar pu- i- mmm. De methode Veilig Leren Lezen bevat veel materialen op verschillend niveau, waardoor het lezen voor de kinderen erg leuk en uitdagend blijft. Het gaat er om dat kinderen de letters en later de woorden correct maar zeker ook vlot kunnen lezen om zo het leestempo te verhogen! In het begin lezen de kinderen woorden op een spellende manier. Na verloop van tijd verwachten we dat de kinderen deze spellende manier van lezen loslaten en de woorden meer direct gaan lezen. Dit zorgt weer voor een hoger leestempo.

3 Een greep uit het materialenaanbod: Woordendoos: Met de woordendoos kunnen de kinderen zelfstandig woorden maken met de geleerde letters. Klikklakboekje: In het klikklakboekje zitten alle geleerde letters. De kinderen kunnen nu zelf nieuwe woorden maken met de letters. Ringboekje: Met het ringboekje kunnen de kinderen in tweetallen het lezen en schrijven van de woordjes oefenen. Computerprogramma: Met behulp van de computer kinderen de geleerde letters en woorden op een leuke manier verwerken. Veilig en vlot: De naam zegt het al: met het veilig en vlotboekje wordt het lezen op tempo gestimuleerd. Tiptop: Een soort valkuilspel. De kinderen leggen de balletjes op de vakjes. Als deze naar beneden vallen, is het antwoord goed.

4 Het leesniveau van de kinderen kan erg uiteen lopen. De kinderen kunnen zich op eigen niveau en in eigen tempo ontwikkelen. Daarom worden er door de leerkracht verschillende leesniveaus gehanteerd. De termen zon, raket, maan en ster worden naar de kinderen toe niet benadrukt. Zon: Een kind dat uitermate goed leest. Dit komt niet vaak voor. Deze kinderen hebben een eigen lees- en werkboek met uitdagende opdrachten. Raket: Een kind dat hoger presteert met lezen dan gemiddeld. Ook voor deze kinderen zijn er aparte uitdagende materialen. Maan: Een kind dat presteert op gemiddeld niveau met lezen. Zij krijgen het normale leesaanbod in de klas. Ster: Een kind dat extra begeleiding en herhaling krijgt. Na elke kern wordt er naar aanleiding van de toets bekeken op welk niveau het kind zich bevindt. De materialen in de klas zijn gericht op de verschillende niveaus, zo krijgt elk kind de nodige uitdaging. In januari weten we naar aanleiding van de CITOtoets het AVI niveau van uw kind. We streven ernaar om alle kinderen aan het van groep 3 op niveau E3 te laten lezen. Het is erg belangrijk dat u thuis ook veelvuldig samen met uw kind leest. Het liefst elke dag 10 minuten. U zult merken dat uw kind dan snel vooruit gaat. Wanneer u thuis met uw kinderen gaat lezen, zijn de volgende punten van belang: - Begin het schooljaar meteen met lezen/oefenen van de letters. Wacht niet af tot uw kind meer moeite krijgt met lezen. Ook de vlotte lezers moeten blijven oefenen. - Blijf ook zelf voorlezen. - Oefen met het hakken en plakken van woorden. - Let goed op de leesrichting, lees van links naar rechts. - Laat uw kind met de letters meewijzen. - Lees op een rustige plek (zet de televisie uit) en kies voor lezen op een vast moment. - Neem een boekje op het juiste niveau van het kind. Liever geen boeken die te moeilijk zijn, dit kan het leesplezier bederven. - Er zijn verschillende manieren om samen met uw kind te lezen. Wissel deze manieren af zodat het samen lezen een leuke bezigheid blijft.

5 Rekenonderwijs: De groepen 3 t/m 8 werken met de methode Rekenrijk. In groep 3 staat de volgende leerstof centraal: - Inzicht in de getallen tot en met Optellen en aftrekken tot 20 - Rekenen met euro s - Klokkijken - Verhaaltjessommen Daarnaast komt ook het realistisch rekenen aan de orde. Kinderen leren rekenen in alledaagse situaties, zoals boodschappen doen. Hierbij maken wij gebruik van verschillende werkvormen naast de methode gebonden opdrachten. Te denken valt aan spelletjes in circuitvorm of coöperatieve opdrachten. Kinderen die de leerstof nog niet voldoende beheersen krijgen extra hulp door middel van herhaling en remediëring. Kinderen die al verder zijn, krijgen extra uitdaging en verdieping.

6 Schrijfonderwijs: Voor het schrijfonderwijs werken wij met de methode Pennenstreken. Deze methode sluit goed aan bij de leesmethode Veilig Leren Lezen. De kinderen leren het geleerde woordje meteen schrijven in schrijfletters. Zo worden de leesletters meteen gekoppeld aan schrijfletters. Pas in het laatste schrijfboekje leren de kinderen deze letters aan elkaar te schrijven. Ook leren ze de cijfers op een goede manier te schrijven. Belangrijke tip: gebruik geen blokletters of hoofdletters met het schrijven, dit voorkomt verwarring. Gymlessen: Twee keer per week hebben de kinderen gymles in de grote gymzaal. 3a gymt op woensdag en vrijdag. 3b gymt op woensdag en vrijdag. 3c gymt op dinsdag en vrijdag. De lessen op vrijdag worden gegeven door onze gymdocente Jeske Versteden. Het is de bedoeling dat de kinderen op deze dagen een tas bij zich hebben met daarin de volgende spullen, graag voorzien van naam: - gymkleding ( korte sportbroek, shirt en sportschoenen, geen balletschoentjes of schoenen met zwarte zolen, balletpakjes of tennisrokjes) - handdoek - elastiekje voor lange haren, geen haarband en geen sieraden dragen op de gymdagen. Na de gymles moeten de kinderen hun voeten wassen. Wij verwachten dat de kinderen in groep 3 zich zelfstandig aan en uit kunnen kleden (ook het strikken van veters).

7 Muziekles: Muziek wordt gegeven door juffrouw Carla. Tekenen en handvaardigheid: Elke week besteden wij tijd aan tekenen of handvaardigheid. Van de tekeningen maken we aan het eind van het schooljaar een verzamelmap. Soemo en verkeer: Naast de bovengenoemde vakken besteden we in groep 3 om de week tijd aan Soemo (methode voor de sociaal-emotionele ontwikkeling) of verkeer. Werkhouding, zelfstandigheid, zelfredzaamheid Dagelijks hebben we momenten waarin de kinderen zelfstandig werken. Op deze momenten is de leerkracht bezig met het geven van extra instructies. In de loop van het jaar wordt de tijd voor zelfstandig werken opgebouwd. Wij verwachten in deze tijd een goede werkhouding van de leerlingen. We bieden ze voldoende zelfstandig werkmateriaal aan en leren de kinderen hoe ze zelf kleine problemen op kunnen lossen. Rapporten, leerlingvolgsysteem en CITO: Twee keer per jaar krijgen de kinderen een rapport. In de rapportgesprekken die daarbij horen, bespreken we de ontwikkeling en het leerlingvolgsysteem (LVS) van uw kind. Het LVS wordt opgebouwd uit de resultaten van de CITO-toetsen, gemaakt in januari en juni. Op die manier kunnen we over meerdere jaren de vorderingen van uw kind m.b.t. CITO volgen. Nieuw dit jaar is het kennismakingsgesprek. In de eerste maand wordt u uitgenodigd om kennis te komen maken met de leerkracht. Zo krijgt u als ouder de gelegenheid om ons meer over uw kind te vertellen. Zorg: Er zijn op school twee interne begeleiders: Anke Didden (groep 1/2-3) en Maud de Graaff (4 t/m 8). Zij zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van de zorg binnen de school. Zorgleerlingen worden besproken met ouders, leerkracht, intern begeleider en binnen het zorgteam. Tijdens groepsbesprekingen bespreken leerkrachten en intern begeleiders de voortgang van de leerlingen binnen de groep.

8 Fruit eten: Fruit eten gebeurt in de klas. Wij willen u vragen om elke dag fruit mee te geven. Hieronder verstaan wij geen fruitkoeken of pakjes knijpfruit. Wilt u hierbij opletten dat het fruit of de fruitbak voorzien is van naam en dat fruitbakken niet lekken. In de klas mogen de kinderen water drinken. Overblijven in de klas: Alle kinderen eten samen met de leerkracht in de klas. Na het eten gaan de kinderen buiten spelen. Verjaardag vieren: Als uw kind jarig is, vieren we dat in de klas. Het is in groep 3 niet meer gebruikelijk dat de ouders bij de verjaardagen aanwezig zijn. Het is wel fijn wanneer de leerkracht weet wanneer uw kind de verjaardag wil vieren. U kunt dan op die dag de traktatie in de klas afgeven. Wij geven de voorkeur aan kleine traktaties en geen cadeautjes! Wij hopen u middels dit informatieboekje voldoende op de hoogte te hebben gesteld van de belangrijkste zaken en afspraken in groep 3. Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd bij de leerkracht terecht. We hopen op een fijne samenwerking met alle leerkrachten, ouders en kinderen van groep 3! Met vriendelijke groet, de leerkrachten van groep 3. 3A: Carlijn Verhoeven (ma-di-vrij) Judith Bertens (woe-do) (Tijdens het zwangerschapsverlof van Judith zal zij vervangen worden door Karien van den Boer) 3B:Anneloes van den Biggelaar (ma-di-woe) Maartje Horsthuis van Dongen (do-vrij) 3C: Marjolijn Danebroek (ma-di-woe) Mandy Leijten (do-vrij) (Tijdens het verlof van Marjolijn zal zij vervangen worden door Maud Brouwers)

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. 2015-2016 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. Informatieblad groep 3C Algemeen: - We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na de eerste

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4 Schooljaar Basisschool d n Hazennest Vermeulenstraat HB Tilburg

Informatieboekje. Groep 4 Schooljaar Basisschool d n Hazennest Vermeulenstraat HB Tilburg Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2019-2020 Basisschool d n Hazennest Vermeulenstraat 30 5012 HB Tilburg 013-5470016 Inhoudsopgave Even voorstellen... 3 Groep 4a... 3 Groep 4b... 3 Groep 4c... 3 Vakleerkrachten...

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2019-2020 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3a. Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er.

Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er. Groep 3a Wist U dat? Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er. De klassenouders Gwendolyn (moeder van Hugo) en Joyce (moeder van Lisa) zijn. We op zoek zijn

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3.

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3. 2016-2017 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3. Informatieblad groep 3 Gang van zaken We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2017-2018 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn Informatieavond groep 3 de kikkers 2015-2016 basisschool Prins Constantijn Foto klas Foto klas Foto klas 2013-2014 Voorstellen Ingrid Zelle werkt op de maandag en dinsdag. Carla Potters werkt op woensdag

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 3 2017-2018 Informatie groep 3. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft, dan

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein. Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 of 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.nl Kleuterinformatie 2 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3

Informatieboekje Groep 3 Informatieboekje Groep 3 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 3 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... 2 Een nieuwe groep, een nieuw lokaal, andere kinderen, nieuwe juffen.. hieronder treft u de informatie voor het komende

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3/4

Informatieboekje Groep 3/4 Informatieboekje Groep 3/4 Schooljaar 2016-2017 Markelo, augustus 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3/4 van Basisschool de Welp. In dit boekje vindt u allerlei

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven?

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven? Informatie groep 1/2 Als eerste willen wij dat de kleuters een fijne tijd bij ons hebben. Ze moeten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We streven er naar dat de kinderen zich zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Beste ouder(s)/ verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje van groep 5 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van zaken

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Wat doen we allemaal in groep 3?

Wat doen we allemaal in groep 3? Wat doen we allemaal in groep 3? Maandag en dinsdag: Juf Andrea Woensdag, donderdag en vrijdag: Juf Marije (In verband met het muziekproject zullen gedurende een aantal weken de maandagochtend door juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2016

Nieuwsbrief groep 3 september 2016 Nieuwsbrief groep 3 september 2016 Nieuws uit de groep: De eerste kern van veilig leren lezen is alweer afgerond. In de eerste vier weken hebben de kinderen al acht woorden leren lezen en kennen zij al

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie avond GROEP 3

Informatie avond GROEP 3 Informatie avond GROEP 3 Maandag 7 september 2015 WELKOM! Inhoud informatie avond Voorstellen Groep 3. Twee groepen drie Manier van werken in groep 3 Meerhanden in de klas Vakgebieden Aandachtspuntjes

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Groep 3-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4

Informatieboekje groep 4 Informatieboekje groep 4 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van groep 4 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van zaken in onze

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Even voorstellen maandag,donderdag en vrijdag: Anita dinsdag en woensdag: Marjon maandag-, dinsdag- en woensdagochtend: Lorenzo donderdag: Pabo-stagiaire Nelianne

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Informatieboekje Schooljaar 2016/2017

Informatieboekje Schooljaar 2016/2017 Informatieboekje Schooljaar 2016/2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 3, Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 3 aan bod komen, zoals inhoud van

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Informatie groep 3 schooljaar 2015-2016

Informatie groep 3 schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 schooljaar 2015-2016 Uw kind zit nu in groep 3. Groep 3 is heel anders dan de kleuterklassen. De overgang van groep 2 naar groep 3 wordt door de meeste kinderen en toch ook de ouders

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Uw kind krijgt te maken met twee groepsleerkrachten: meester Mark Bolte en juf Barbara de Ruijter.

Uw kind krijgt te maken met twee groepsleerkrachten: meester Mark Bolte en juf Barbara de Ruijter. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3b Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief willen wij u graag meer vertellen over de

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool. Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school

Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool. Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school Agenda: Informatie over de vakken van groep 3 Koffie en thee drinken, korte pauze

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werk en er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl Tamara van de Berg t.vandenberg@dezonnepoort.nl De Schatgravers maandag dinsdag (gymdag) woensdag donderdag vrijdag / Olaf

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Info brochure groep 4

Info brochure groep 4 Basisschool d n Hazennest Schooljaar 2016-2017 Info brochure groep 4 Even voorstellen Algemene info Taal Rekenen Spelling Tekst verwerken Lezen Wereld Oriëntatie Coöperatief leren Schrijven Overig Pagina

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Inhoud van de avond Voorstellen leerkrachten groep 3/4 Algemeen gedeelte groep 3/4 Vakgebieden groep 3/4 Wie werkt wanneer? maandag dinsdag woensdag

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werken er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl t.vandenberg@dezonnepoort.nl s.vermeulen@dezonnepoort.nl Carla van Baarsen c.vanbaarsen@dezonnepoort.nl De Schatgravers Carla

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Informatieavond groep 3 2015-2016

Informatieavond groep 3 2015-2016 Informatieavond groep 3 2015-2016 Welkom! Groep 3 Dolfijnen Schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Wilry Smeulders: maandag, dinsdag en woensdag wilry.smeulders@eenbes.nl Hilde van Rooij: woensdag, donderdag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Informatie groep 3. Taaktijd

Informatie groep 3. Taaktijd Taaktijd We werken ongeveer 20 tot 30 minuten per dag met taaktijd. De leerlingen kijken op het planbord welk werkje ze moeten doen. Soms kiezen de kinderen zelf een werkje en soms kiest de juf. Op een

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Informatieblad

Informatieblad Informatieblad 2017-2018 Groep 3 Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we u, als ouder van deze groep, over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

Informatie groep 3. Taaktijd

Informatie groep 3. Taaktijd Taaktijd We werken ongeveer 20 tot 30 minuten per dag met taaktijd. De leerlingen kijken op het planbord welk werkje ze moeten doen. Soms kiezen de kinderen zelf een werkje en soms kiest de juf. Op een

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Informatie voor de ouders van groep 3

Informatie voor de ouders van groep 3 Informatie voor de ouders van groep 3 Beste ouders, Welkom in groep 3! Een bijzondere en superleuke groep waar de aandacht vooral ligt op het leren lezen! Daarnaast leren we schrijven, rekenen en doen

Nadere informatie

-INFO groep 5- Welkom

-INFO groep 5- Welkom Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 8 september 2015 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2

Informatieboekje. Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 2016-2017 Thematisch werken: We werken in groep 1 / 2 met thema s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Gedurende deze thema s zullen de volgende ontwikkelingsgebieden

Nadere informatie