Advent en Kerst in het gezin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Advent en Kerst in het gezin"

Transcriptie

1 Advent en Kerst in het gezin Gebruik: Dit programma is bedoeld om Advent en Kerst te vieren in je gezin. Het is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden, variërend van 4 tot 16 jaar. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit programma te gebruiken: De Bijbelgedeelten kunnen worden gelezen uit de echte Bijbel waarbij je kunt kiezen voor de vertaling waar je aan gewend bent. Of je zoekt de verhalen op in een Kinderbijbel en leest ze daaruit voor. Je kunt het hele programma gebruiken, dat betekent een uitgebreider gezinsmoment op zondag en elke dag een Bijbellezing. Of je gebruikt alleen de handreikingen voor de zondag en leeft daarmee toe naar het Kerstfeest. Bij elk bijbelgedeelte staan twee vragen. De eerste is een concrete vraag waarvan het antwoord in de tekst staat. Die vraag is bedoeld voor jonge kinderen of kinderen die moeite hebben met abstracter denken. De tweede is een open vraag die uitdaagt om door te praten over de betekenis van de tekst. Kern: Het gaat niet goed in de wereld. Daarom stuurt God bevrijders. En koningen. En profeten. Zij leren de mensen om weer van God en van elkaar te houden. Maar ze maken ook fouten. Er is een perfecte bevrijder nodig, een perfecte koning, een perfecte profeet. Met Advent dromen we over die Perfecte Redder. Met Kerst vieren we dat Hij gekomen is! Week 1: Week 2: Week 3: Week 4: Kerst: God heeft de wereld geweldig gemaakt Het gaat niet goed met de wereld Er is een Redder nodig Droom samen over een perfecte Redder God stuurt Mozes Mozes maakt het niet af Er is een perfecte bevrijder nodig Droom samen over een perfecte bevrijder God stuurt David David maakt fouten Er is een perfecte koning nodig Droom samen over een perfecte koning God stuurt Elia Elia kan het niet aan Er is een perfecte profeet nodig Droom samen over een perfecte profeet De perfecte Redder is gekomen als een baby in een voerbak! De uitwerking vind je op de volgende pagina s. Print ze uit en ga ermee aan de slag. Een gezegend Advent en Kerst gewenst met jouw gezin!

2 Uitgebreid gezinsmoment Dag 1 Eerste Adventszondag Week 1 Er is een Redder nodig! Stap 1: Dromen 15 minuten Stel dat jij een nieuwe planeet mag ontwerpen hoe zou die eruit komen te zien? Welke kleur heeft de lucht? Wat voor wezens ga je maken? Hoe ziet de natuur eruit? En wat mag er echt niet ontbreken? Maak een ontwerp van jouw planeet op papier, schrijf er een gedicht over of vertel elkaar zo enthousiast mogelijk wat je in je hoofd hebt. Wat zou jij doen als er iemand kwam die jouw planeet wilde verpesten? Stap 2: Verwonderen 5 minuten De kans is klein dat je ooit echt je eigen planeet kunt ontwerpen. God heeft dit wel gedaan! Pak een groot vel papier en een rode stift. Schrijf in het midden Gods wereld. Schrijf of teken eromheen zoveel mogelijk dingen die jij mooi of bijzonder vindt in Gods wereld. Hoor jij zelf ook op dit papier? Waarom wel of niet? Stap 3: Lezen en doorpraten 10 minuten Je gaat een Bijbeltekst lezen over Gods ontwerp van de wereld. Na het lezen kun je misschien nog dingen aanvullen op het papier. Dus luister goed of de tekst je op ideeën brengt. Lees Genesis 1 en schrijf nog meer dingen uit Gods wereld op. Is Gods wereld altijd zo mooi gebleven als in het begin? Hoe is het nu? Pak een zwarte stift en schrijf alles wat er niet meer goed is in Gods wereld tussen de rode woorden. Hang dit vel deze week op de muur/deur of leg hem telkens als je uit de Bijbel leest op tafel. Stap 4: Adventskaars aansteken 5 minuten Er is een boel mis in Gods wereld. Daarom is er een Redder nodig. Steek de eerste adventskaars aan. Deze kaars laat zien dat God lang geleden al begonnen is met de redding van de wereld. In een donkere nacht straalde een ster, net als deze kaars nu Extra stap: Reddingsboei maken 10 minuten Zet een mand, plaat of dienblad klaar waarop je de komende weken voorwerpen kunt tentoonstellen die te maken hebben met de thema s van elke week. Maak deze week een reddingsboei als symbool van de beloofde Redder. Neem een ring (bijtring, ring van ringgooien, etc.) en omwikkel die met witte tape. Neem daarna rode tape en plak die erover heen zodat je een streep-effect krijgt van rood-wit-roodwit. Leg de reddingsboei bij jullie Adventstentoonstelling en vraag je kind om uit te leggen wat de betekenis ervan is.

3 Week 1 Er is een Redder nodig! Dagelijkse Bijbellezing Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Zorgen voor de schepping Lees Genesis 2: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat moet Adam doen? Vind je dat mensen goed voor Gods wereld zorgen? En jij zelf? De zondeval Lees Genesis 3: 1-6 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat mochten Adam en Eva niet doen? Waarom is het erg als je niet naar God luistert? Kaïn en Abel Lees Genesis 4: 1-8 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Waarom maakte Kaïn Abel dood? Gebeuren dit soort dingen nog steeds? Noach en de zondvloed Lees Genesis 6: 5-22 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Waarom was God boos op de mensen? Waarom stuurde God al die dieren in de ark? Lot en Sodom en Gomorra Lees Genesis 19: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat ging God doen met de steden Sodom en Gomorra? Zou God nog steeds mensen willen redden, net als Lot? De Messias en zijn vrederijk Lees Jesaja 11: 1-10 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat zullen de dieren niet meer doen? Wat lijkt jou geweldig aan deze toekomst? Waarom is er een perfecte redder nodig?

4 Uitgebreid gezinsmoment Dag 1 Tweede Adventszondag Week 2 Er is een perfecte bevrijder nodig! Stap 1: Dromen 10 minuten Wat is bevrijding en wat is een bevrijder? Laat je fantasie gaan en bedenk een situatie waarin je bevrijd moet worden. Waarom moet je bevrijd worden? Hoe gaat die bevrijding in zijn werk? En wie komt je bevrijden? Deel met elkaar wat je bedacht hebt. Stap 2: Naspelen 20 minuten Kies een van de verzonnen verhalen uit en speel het samen na. Welke rol past bij wie en waarom? Hoe was dit om te doen? Welke eigenschappen heeft een goede bevrijder nodig? Stap 3: Lezen en doorpraten 15 minuten Dat was natuurlijk niet echt. Maar er zijn nog steeds veel mensen die een bevrijder nodig hebben. Welke situaties van nu ken jij waarin een bevrijder nodig is? Een voorbeeld van vroeger is het volk van God. Zij woonden in Egypte en werden als slaven behandeld. Ze hadden een heel zwaar leven en ze smeekten God om hulp. Lees Exodus 3: Denk jij dat Mozes geschikt was om Gods volk te bevrijden? En de hele wereld? Stap 4: Adventskaars aansteken 5 minuten Mozes was een bijzondere bevrijder, maar hij maakte ook fouten en kon niet de hele wereld bevrijden. Er is een perfecte bevrijder nodig! Steek de eerste twee adventskaarsen aan. Vraag de kinderen of ze nog weten wat de eerste kaars betekende. Vertel bij de tweede kaars dat die laat zien dat God de perfecte bevrijder gestuurd heeft in een donkere nacht waarin een ster straalde, net als deze kaars nu Stap 5: Handboeien maken 10 minuten Maak van stroken papier twee ringen ter grootte van je pols. Maak daarna een stuk of zes kleine ringetjes van stroken papier aan elkaar vast. Maak de twee uiteinden van deze ketting vast aan de grotere ringen en zo heb je een set handboeien. Laat een kind ze omdoen en de ketting stuktrekken. God stuurt Iemand die je bevrijdt uit de gevangenis van fouten, boosheid, egoïsme, pesten, oorlog Leg de stukgetrokken handboeien bij jullie Adventstentoonstelling.

5 Dagelijkse Bijbellezing Week 2 Er is een perfecte bevrijder nodig! Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Mozes kan wonderen doen Lees Exodus 4: 1-5 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat gebeurt er met de staf van Mozes? Hoe maakt God Mozes geschikt als bevrijder? Mozes kan niet spreken Lees Exodus 4: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wie stuurt God om Mozes te helpen? Is het normaal dat een bevrijder ook wel eens hulp nodig heeft? De tiende plaag; bevrijd! Lees Exodus 12: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat gebeurt er met de Egyptenaren? Zou jij bang zijn voor Mozes als je een Egyptenaar was in die tijd? Door de Schelfzee Lees Exodus 14: 5-29 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Waarom lopen de Israëlieten dwars door de zee? Wat doet Mozes wel en het volk niet? Het volk klaagt; Mozes is boos Lees Numeri 11: 4-15 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Waarom jammeren de Israëlieten? Wat vind je van de boosheid van Mozes? De dood van Mozes Lees Deuteronomium 34: 4-6 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat mag Mozes niet? Mozes heeft veel betekend voor Israël, maar hij mag zijn taak niet afmaken. Waarom niet, denk jij? Waarom is er een perfecte bevrijder nodig?

6 Uitgebreid gezinsmoment Dag 1 Derde Adventszondag Week 3 Er is een perfecte koning nodig! Stap 1: Inleven 10 minuten Wie is de koning van Nederland? En wie was dat daarvoor? Wat doet een koning? Doet hij ook wel eens iets fout? Stap 2: Verkiezing 20 minuten Een koning is de baas van een land. Stel je voor dat jullie huis een land is. Wie mag daar de koning zijn? Hou een verkiezing voor de beste koning van jullie gezin. Iedereen schrijft (of tekent) op een blaadje waarom hij of zij de beste koning zou zijn voor jullie gezin. Vertel wat je hebt opgeschreven of getekend en probeer de anderen te overtuigen dat ze op jou moeten stemmen. Als iedereen zichzelf als kandidaat heeft gepresenteerd hou je een stemronde: schrijf op een briefje de naam van degene op wie jij stemt (je mag niet op jezelf stemmen). De briefjes worden voorgelezen. Wie heeft de meeste stemmen? Hoe was dit om te doen? Welke eigenschappen heeft een goede koning nodig? Stap 3: Lezen en doorpraten 15 minuten Dat was natuurlijk voor de grap. Nu ga je lezen over een echte verkiezing voor koning. Alleen werd hij niet door mensen gekozen... Lees 1 Samuël 16: Waar keek Samuël naar toen hij een koning moest zoeken? En waar keek God naar? Een tijd later werd David echt koning van Israël. De beroemdste die er ooit in dat land is geweest. Hij hield van God en de Heere hield van hem. Denk je dat David de perfecte koning was? Zou een perfecte koning de wereld kunnen verbeteren? Stap 4: Adventskaars aansteken 5 minuten David was een beroemde koning, maar hij maakte ook fouten en kon niet de hele wereld verbeteren. Er is een perfecte koning nodig! Steek de eerste drie adventskaarsen aan. Vraag de kinderen of ze nog weten wat de eerste en tweede kaars betekenden. Vertel bij de derde kaars dat die laat zien dat God de perfecte koning gestuurd heeft in een donkere nacht, waarin een ster straalde net als deze kaars nu Extra stap: Een kroon maken 10 minuten Neem een strook papier en knip de bovenkant in driehoekjes. Versier de kroon met plakpareltjes en glitters. Bedenk samen wat een goede koning doet en schrijf dit erop (bijvoorbeeld: Hij zorgt voor arme mensen, Hij beschermt tegen vijanden, enz.). God stuurt Iemand die voor de hele wereld zal zorgen! Leg de kroon bij jullie Adventstentoonstelling.

7 Dagelijkse Bijbellezing Week 3 Er is een perfecte koning nodig! Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 David maakt muziek Lees 1 Samuël 16: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Hoe maakt David Saul weer rustig? Wat maakt David tot een geschikte koning? Dat hij muziek kan maken? Dat hij over de Heere God zingt? Dat hij klein is? Of iets heel anders? David verslaat Goliath Lees 1 Samuël 17: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wie was er sterker, Goliath of David? Hoe kon het dat David won? Saul is jaloers op David Lees 1 Samuël 18: 6-8 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Waarom is Saul jaloers? Wie was een betere koning, Saul of David? Waarom? David heeft gezondigd Lees 2 Samuël 12: 2-10 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat heeft David verkeerd gedaan? Denk je dat je sneller de fout ingaat als je machtig bent? Waarom is het voor een beroemd iemand soms erg moeilijk om niet te zondigen? David heeft spijt Lees Psalm 51 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Waar heeft David spijt van? Wat vind je ervan dat David koning mag blijven? David mag geen tempel bouwen Lees 1 Kronieken 17: 1-14 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Waarom wilde David een tempel voor God bouwen? David heeft veel betekend als koning, maar hij mag geen tempel bouwen voor God. Waarom niet, denk jij? Waarom is er een perfecte koning nodig? Wat belooft God aan David en wat heeft dit met Kerst te maken?

8 Uitgebreid gezinsmoment Dag 1 Vierde Adventszondag Week 4 Er is een perfecte profeet nodig! Stap 1: Benoemen 10 minuten Wat is zonde? Wat gebeurt er allemaal ZONDEr God in deze wereld? Wat gebeurt er allemaal ZONDEr God bij jullie in huis? Wat vind jij makkelijker: je eigen zonden benoemen of die van iemand anders? Stap 2: Kunst 20 minuten Pak een groot vel papier (A2 bijvoorbeeld) en maak samen een kunstwerk over zonde in de wereld. Je kunt schilderen, tekenen, materialen erop plakken, knippen, scheuren, enz. Kies bijvoorbeeld voor graffiti-stijl of maak moderne kunst. Als je naar jullie kunstwerk kijkt, wat voel je dan? Hoe reageert God op zonde? Stap 3: Lezen en doorpraten 10 minuten Er is veel slechtheid in de wereld. Er wordt veel ZONDEr de Heere God gedaan. Denk jij dat dit vroeger beter was? Lees 1 Koningen 16: God wilde geen slechte koning en Hij wist dat zijn volk de koning na zou gaan doen in zijn slechtheid. Dus stuurde Hij Elia als profeet naar het volk Israël en hun koning Achab. Wat moest een profeet eigenlijk doen? Wat was de taak die God hem gaf? Stap 4: Adventskaars aansteken 5 minuten Elia is een van de bekendste profeten en hij heeft bijzondere wonderen gedaan. Maar op een gegeven moment was hij te uitgeput om zijn werk te kunnen doen. De slechtheid was zo erg en er waren zoveel vijanden dat hij geen profeet meer wilde zijn. Er is een perfecte profeet nodig! Steek de vier adventskaarsen aan. Vraag de kinderen of ze nog weten wat de eerste drie kaarsen betekenden. Vertel bij de vierde kaars dat die laat zien dat God de perfecte profeet gestuurd heeft in een donkere nacht, waarin een ster straalde net als deze kaars nu Extra stap: Een mozaïek-mond maken 15 minuten Bedenk samen zoveel mogelijk woorden die een profeet moest zeggen van God en schrijf die op rood papier (bijvoorbeeld: Geloof! Wees eerlijk! Zorg goed voor elkaar! Dien geen andere goden! enz.). Knip elk zinnetje apart uit. Teken met een licht potloodstreepje op een wit vel papier de vorm van een mond. Plak alle uitgeknipte zinnetjes in de mond als een mozaïek zodat de vorm van de mond helemaal gevuld wordt. God stuurt Iemand die nooit te moe is om zijn woorden aan de mensen te vertellen! Leg de mond bij jullie Adventstentoonstelling.

9 Dagelijkse Bijbellezing Week 4 Er is een perfecte profeet nodig! Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Elia zegt: jullie worden gestraft Lees 1 Koningen 17: 1-6 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat is de straf van God voor Achab? Hoe zou het voor Elia zijn geweest om dit te moeten vertellen? Waarom moest hij ergens anders gaan wonen? Het wonder van de meel en olie Lees 1 Koningen 17: 7-16 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Welk wonder gebeurt er? Wie doet het wonder, de Heere of Elia? Van dood naar levend Lees 1 Koningen 17: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat vraagt Elia aan de Heere God? Waarom weet de weduwe nu zeker dat Elia een profeet is? Achab geeft Elia de schuld Lees 1 Koningen 18: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat zegt Achab tegen Elia? Zou jij hetzelfde durven antwoorden als Elia? Het wonder op de Karmel Lees 1 Koningen 18: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat lukt niet bij de profeten van Baäl en wel bij Elia? Stel dat jij een film zou maken over Elia de profeet, wat zou je dan zeker over hem willen vertellen of laten zien? Elia wil sterven Lees 1 Kronieken 19: 1-4 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Waarom vlucht Elia weg? Kun jij je voorstellen dat Elia liever dood wil? Waarom wel of niet? Waarom is er een perfecte profeet nodig?

10 Uitgebreid gezinsmoment Dag 1 Eerste of tweede kerstdag Kerst De perfecte Redder is gekomen! Stap 1: Adventskaarsen aansteken Steek alle vier de adventskaarsen aan. Stap 2: Adventstentoonstelling 10 minuten Als je een adventstentoonstelling hebt gemaakt, bekijk dan alle voorwerpen en bespreek samen waar je het toen over gehad hebt. Als je geen voorwerpen hebt gemaakt kun je nog wel terugdenken aan de afgelopen adventsweken en bespreken waar het over ging. Waarom is er een perfecte redder, bevrijder, koning en profeet nodig? Pak de in week 1 gemaakte woordspin over Gods wereld erbij. Stap 3: Lezen en doorpraten 15 minuten God heeft gezien hoe mensen eeuwenlang verkeerd leefden. En Hij wil de wereld weer perfect maken. Daarom heeft Hij een plan gemaakt. Wat voor plan zou jij bedenken om de wereld beter te maken? Lees Lukas 2: 8-20 Misschien heb je dit verhaal al vaker gehoord en vind je het eigenlijk heel gewoon. Maar is het wel zo gewoon dat God de perfecte Redder naar de aarde stuurt als een klein babytje? Wat is er eigenlijk best vreemd aan dit verhaal? Waarom zou God de Redder op deze manier naar de aarde sturen? Stap 4: Danken 10 minuten Steek een grote kerstkaars aan en neem de tijd om samen God te danken dat Hij de Redder naar de aarde heeft gestuurd. Zing er een mooi kerstlied bij. Stap 5: Vieren! 10 minuten God is anders dan mensen. Hij denkt anders. Zijn grote reddingsplan begint heel klein. Maar dit kleine baby tje zal opgroeien en een perfecte bevrijder, koning en profeet zijn. Hoe kun je dit vandaag vieren? Bedenk samen ideeën voor een groot feest ter ere van de geboorte van de perfecte Redder. Veel plezier met jullie feest!

11 Week na Kerst De perfecte bevrijder, koning en profeet is gekomen! Dagelijkse Bijbellezing Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Simeon ontmoet de Redder Leg de door jullie gemaakte reddingsboei op tafel. Lees Lukas 2: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat heeft de Heere God aan Simeon beloofd? Hoe kan een kleine baby het Licht voor de wereld zijn? De perfecte profeet Leg de door jullie gemaakte mond op tafel. Lees Lukas 2: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat deed de Heere Jezus in de tempel? Waarin lijkt Jezus op een profeet? De perfecte bevrijder Leg de door jullie gemaakte handboeien op tafel. Lees Lukas 5: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Waarom zijn de schriftgeleerden boos op Jezus? Waarvan bevrijdt de Heere Jezus deze man? De perfecte koning Leg de door jullie gemaakte kroon op tafel. Lees Lukas 8: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Waarom zijn de discipelen doodsbang? Waarin lijkt Jezus op een koning? Is Hij het? Leg de door jullie gemaakte reddingsboei, mond, handboeien en kroon op tafel. Lees Lukas 7: (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat laat Johannes de Doper aan Jezus vragen? Hoe kun je zeker weten dat Jezus de perfecte Redder is? De Redder maakt alles nieuw! Leg de in week 1 door jullie gemaakte woordspin van Gods wereld op tafel. God is in die donkere nacht lang geleden begonnen aan zijn grote Reddingsplan. Al het zwarte moet uit de wereld. Maar Gods plan is nog niet klaar. Lees Openbaring 21: 1-5 (of een vergelijkbare passage uit de Kinderbijbel) Wat zal er op de nieuwe hemel en de nieuwe aarde niet meer zijn? Hoe zou jij het vinden als de perfecte Redder, Jezus Christus, morgen terug zou komen om de aarde nieuw te maken?

Advent en Kerst in het gezin Tienerversie

Advent en Kerst in het gezin Tienerversie Advent en Kerst in het gezin Tienerversie Gebruik: Dit programma is bedoeld om Advent en Kerst te vieren in je gezin. Het is geschikt voor gezinnen met alleen tieners. Voor gezinnen met kinderen van verschillende

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

Derode draad. gezinsdagboek. christelijke. door de. feesten

Derode draad. gezinsdagboek. christelijke. door de. feesten De rode draad gezinsdagboek Derode draad door de christelijke feesten Voorwoord Gefeliciteerd met dit gezinsdagboek! Dit boek helpt je om samen als gezin te ontdekken wie God is en inzicht te krijgen in

Nadere informatie

Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes Antwoord 1 Vraag naar de mening van de kinderen

Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes Antwoord 1 Vraag naar de mening van de kinderen Bijbelstudie 1 God is heilig Samen Bijbellezen Exodus 3: 1-15 Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes 1 Vraag 2 a. Wat moet Mozes doen en waarom? Mozes moet zijn schoenen

Nadere informatie

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest Themaoverzicht Groep 1 1. In het begin 2. Noach 3. God belooft 4. Abraham 5. Isaak 6. Jakob en Esau 7. Jakob 8. Jozef 9. Dromen 10. Jozef de onderkoning 11. Mozes 12. Mozes naar de farao 13. God straft

Nadere informatie

De boom van Isaï. Vragen. Lezen: Jesaja 11:1-10

De boom van Isaï. Vragen. Lezen: Jesaja 11:1-10 1 De boom van Isaï Lezen: Jesaja 11:1-10 Heb je weleens een afgekapte boom gezien? Wat in de grond blijft zitten, noem je een tronk. De boom lijkt helemaal dood. In de Bijbel wordt de familie van Isaï

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

Hervormde gemeente Brandwijk. Naam: Zondag 4 december 2011 Ds Blenk. Waar gaat de preek over? Zingen: Stil gebed. Votum en Groet. Zingen: Tien Geboden

Hervormde gemeente Brandwijk. Naam: Zondag 4 december 2011 Ds Blenk. Waar gaat de preek over? Zingen: Stil gebed. Votum en Groet. Zingen: Tien Geboden Kerkboekje ADVENT EN KERST Hervormde gemeente Brandwijk Naam: Dit kerkboekje is speciaal gemaakt voor de morgendiensten van 7 november t/m 5 december 0. Iedere week krijg je één blad dat speciaal voor

Nadere informatie

Betekenis van 5 kleuren van het geloof

Betekenis van 5 kleuren van het geloof Betekenis van 5 kleuren van het geloof God is Koning, Hij heeft mij gemaakt en wil dat we voor Hem leven. Goud schittert, zo schittert God, omdat Hij zo groot en heerlijk is. Hij glanst nog véél meer dan

Nadere informatie

Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod?

Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod? Zondag 35 Zondag 35 gaat over het tweede gebod. Lees de tekst van Zondag 35. Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod? Antw : Dat wij God in generlei wijze afbeelden en op geen andere wijze vereren,

Nadere informatie

Woord vooraf. I n het begin Die woorden doen je misschien wel direct denken aan

Woord vooraf. I n het begin Die woorden doen je misschien wel direct denken aan Woord vooraf I n het begin Die woorden doen je misschien wel direct denken aan de allereerste woorden uit de Bijbel. In het begin, a, maakte God de aarde. Maar wie a zegt, moet ook b zeggen. En dat doet

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-5

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-5 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-5 I. WAT GELOOF IK? 1a God Titel Bijbelgedeelte Clik Jaar God is trouw Exodus 3:1-15 1 2010/2011 1 God bevrijdt Exodus 14:4-31 1 2010/2011 1 God

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8 Clik-programma s in de map op volgorde van thema (in setjes van 4 bij elkaar passende programma s) Categorie in de map Titel Bijbelgedeelte

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

Inleiding. Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk

Inleiding. Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk Inleiding Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen, moet iedereen geteld worden in de plaats waar zijn familie vandaan komt. Daarom moet Jozef, uit de stam van David,

Nadere informatie

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2)

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Toen God begon met zijn schepping, was het donker en leeg. Maar God zei: Laat er licht zijn! En opeens was er licht. Nu was het niet donker meer, maar nog

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? 9 2. Hoe kun je de Bijbel lezen? 13 3. Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 4. 21 dagen bijbellezen 21 5. Belangrijke mensen in de Bijbel 47 6. Waar

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S HGJB Kinderwerkmethode Clik JAARGANG 1-8

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S HGJB Kinderwerkmethode Clik JAARGANG 1-8 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S HGJB Kinderwerkmethode Clik JAARGANG 1-8 I. WAT GELOOF IK? 1a God Titel Bijbelgedeelte Clik Jaar God is trouw Exodus 3:1-15 1 2010/2011 1 God bevrijdt Exodus 14:4-31 1 2010/2011

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6 I. WAT GELOOF IK? 1a God Titel Bijbelgedeelte Clik Jaar God is trouw Exodus 3:1-15 1 2010/2011 1 God bevrijdt Exodus 14:4-31 1 2010/2011 1 God

Nadere informatie

DAG 1: Bidden elke dag Lees Mattheüs 7:7-11 Je bidt elke dag. Je vader en moeder (als je die mag hebben) hebben je dat al geleerd toen je klein was. Maar wat is bidden eigenlijk? Bidden is praten met God.

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven.

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Met de stukjes in dit boekje kun je ook thuis als gezin verder gaan met het adventsproject De Hemel op Aarde. De

Nadere informatie

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4 HOOFDSTUK 1 ADAM EN EVA HOOFDSTUK 6 ABRAHAM LUISTERT Schepping Genesis 1: 1 2: 7 Paradijs Genesis 2: 8 25 Zondeval Genesis 3 Adam en Eva en werkboek Isaak en Ismaël Genesis 21: 1 20 Abraham op de proef

Nadere informatie

Hoe kon Abram de cultuurschok aanvaarden? Lees Hebreeën 11:8. Ken jij ook mensen die hun cultuur moesten verlaten? Hoe reageerden zij hierop?

Hoe kon Abram de cultuurschok aanvaarden? Lees Hebreeën 11:8. Ken jij ook mensen die hun cultuur moesten verlaten? Hoe reageerden zij hierop? Cultuur Samenstelling: Mw. H.J. de Jongste en Mw. M. Quist Heb je weleens van een cultuurschok gehoord? Heb je weleens over ruzie na een cultuurverandering gehoord? Of over cultuurverschillen in de tijd

Nadere informatie

Inhoudsopgave op thema HGJB Kinderwerkmethode Clik Jaargang 1-7

Inhoudsopgave op thema HGJB Kinderwerkmethode Clik Jaargang 1-7 Inhoudsopgave op thema HGJB Kinderwerkmethode Clik Jaargang 1-7 Clik-programma s in de map op volgorde van thema (in setjes van 4 bij elkaar passende programma s) Categorie in de map Titel Bijbelgedeelte

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

DAG 1: Eerbied, want God is groot Lees Psalm 95:1-6 Stel je voor dat je op je hurken gaat zitten voor een flat of een kerktoren. Je kijkt omhoog. Wat is dat flat hoog! Wat is die kerktoren hoog! En wat

Nadere informatie

Bijbelstudie Door het geloof I

Bijbelstudie Door het geloof I Bijbelstudie 1 Bijbelstudie Door het geloof I Kaïn en Abel Genesis 4:1-16 Wat voor werk deed Kaïn? Een welk beroep deed zijn broer Abel? Kain- landbouwer Abel- schaapherder a. Waarom niet, denk je? De

Nadere informatie

Hoe voelde het volk zich toen ze geen kant meer op konden? In welk vers zie je Mozes vertrouwen in Gods almacht? Weet jij er ook van? Vertel.

Hoe voelde het volk zich toen ze geen kant meer op konden? In welk vers zie je Mozes vertrouwen in Gods almacht? Weet jij er ook van? Vertel. 3440 AB Zee Samenstelling: mevr. H.J. de Jongste en mevr. M. Quist Zee. Vakantie. Dat is misschien waar jij aan denkt bij dit woord. We schakelen onze eigen gedachten over de zee uit en luisteren naar

Nadere informatie

BIJBELROOSTER GROEP 3

BIJBELROOSTER GROEP 3 BIJBELROOSTER GROEP 3 HOOFDSTUK 1 ADAM EN EVA Dag 1 Schepping Genesis 1: 1 2: 7 Dag 2 Paradijs Genesis 2: 8 25 Dag 3 Zondeval Genesis 3 Dag 4 Adam en Eva Knieboek, Werkboek p. 2 HOOFDSTUK 2 WANDELEN MET

Nadere informatie

Jeremia 1: Vertel het door!

Jeremia 1: Vertel het door! Jeremia 1:4-19 - Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Jeremia 1:4-19 Vertel het door!

Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Dit werkboek is van:

Dit werkboek is van: Dit werkboek is van: Eerste uitgave in de vorm van dagelijkse Bijbelstudie GO KIDS zomerreis 2001 Gebruikte Bijbel vertaling: HET BOEK Najaar 2002 Uitgegeven door stichting Hart voor Bocşa in samenwerking

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Rooster Kind op Maandag Kind op Maandag

Rooster Kind op Maandag Kind op Maandag Kind op Maandag Bijbelverhalen zijn leuk. Sommige zijn heel spannend, andere grappig. Ze gaan over verdriet en troost, over boos zijn en vrede maken, over wat goed is en wat je beter niet kunt doen. Bijbelverhalen

Nadere informatie

God de Vader maakte voorbereidingen

God de Vader maakte voorbereidingen L e s 1 God de Vader maakte voorbereidingen Thema: Redder Bijbelgedeelte: Genesis 3:15, 12:1-3; 2 Samuël 7:8-16; Lucas 1:26-38; Jesaja 7:14; Matteüs 1:18-25 Bijbeltekst: Matteüs 1:21 Herhalingsspel In

Nadere informatie

Gezinsmoment Week 6. Schitterend stralen

Gezinsmoment Week 6. Schitterend stralen Gezinsmoment Week 6 Schitterend stralen Wat heb je nodig: Geboortekaartje uit de bijlage geprint, in een envelop aan jullie geadresseerd De geboortekaartjes van jullie gezin Geprint papier uit de bijlage,

Nadere informatie

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 is de Levend Evangelie Gemeente gemeentebreed bezig met het onderwerp GEBED. Op verzoek

Nadere informatie

God, jij en de ander. Gebedstip. Liefde. dag 1. Markus 12: Benodigdheden

God, jij en de ander. Gebedstip. Liefde. dag 1. Markus 12: Benodigdheden G Liefde God, jij en de ander od zegt vandaag tegen ons: heb Mij lief met heel je hart. Dit is het eerste gebod dat Hij geeft. Als we God liefhebben, willen we die liefde uitdelen. Daarom krijgen we nog

Nadere informatie

Hoor het Woord Groep 1-2 2015-2016 Dit rooster is ook te vinden op www.konwilhelminaschool.nl

Hoor het Woord Groep 1-2 2015-2016 Dit rooster is ook te vinden op www.konwilhelminaschool.nl Hoor het Woord Groep 1-2 2015-2016 Dit rooster is ook te vinden op www.konwilhelminaschool.nl Psalm van de maand september is psalm 25:2 T 1: Bidden 24.08-28.08 Les 1. Aanleren lied Les 2. Salomo: bidden

Nadere informatie

De kerk - negen korte gezinsmomenten - (3-13 jaar)

De kerk - negen korte gezinsmomenten - (3-13 jaar) De kerk - negen korte gezinsmomenten - (3-13 jaar) Negen gezinsmomenten om met je kinderen stil te staan bij de kerk. Kies zelf wat bij jouw kinderen het beste past: elke dag een momentje of elke week

Nadere informatie

Bijbelrooster bij Hoor het Woord (groep 1 en 2)

Bijbelrooster bij Hoor het Woord (groep 1 en 2) Bijbelrooster bij Hoor het Woord (groep 1 en 2) cursusjaar 2015 2016 Thema Datum Vertelstof Bijbelgedeelte Het was zeer goed 24 08 tekst Genesis 1:31 25 08 Schepping, dag 1 3 Genesis 1:1 13 27 08 Schepping,

Nadere informatie

Maandag. God is toch sterker

Maandag. God is toch sterker Gezinsdagboek Biddag 2018 Maandag God is toch sterker Bijbel lezen Leesvraag: Wat doet de koning met de brief? Lees samen: 2 Koningen 19: 14-19 Het is oorlog. Oorlog is iets verschrikkelijks. Jeruzalem

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Lucas 24: Geloof jij het?!

Lucas 24: Geloof jij het?! Lucas 24:13-35 - Geloof jij het?! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Rooster Godsdienstonderwijs groep 6/

Rooster Godsdienstonderwijs groep 6/ Rooster Godsdienstonderwijs groep 6/7 2017-2018 35 36 37 38 39 40 Horen Maandag Catechismus 63 vers 3 Horen naar Gods stem 1 Samuël 3: 1-21 Woensdag Horen en geloven Johannes 4: 43-54 Donderdag Horen en

Nadere informatie

Week 1: Tel je mee? Om te lezen Om te doen Eerste Paasdag: De morgen van de eerste dag 2. Tweede Paasdag: De avond van de eerste dag

Week 1: Tel je mee? Om te lezen     Om te doen Eerste Paasdag: De morgen van de eerste dag 2. Tweede Paasdag: De avond van de eerste dag Week 1: Tel je mee? Soms tel je de dagen. Vaak tel je ze af. Bijvoorbeeld om te kijken hoe lang het nog duurt voordat je jarig bent. Of hoe lang het nog duurt voordat het vakantie is. In de tijd van de

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE UITTOCHT UIT EGYPTE

Bijbel voor Kinderen presenteert DE UITTOCHT UIT EGYPTE Bijbel voor Kinderen presenteert DE UITTOCHT UIT EGYPTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

Exodus 17:8-16 Geloven doe je samen!

Exodus 17:8-16 Geloven doe je samen! Exodus 17:8-16 Geloven doe je samen! 5e Preek in het gemeenteproject feest van genade bij het weekthema verbondenheid. De duivel wil je geloof graag aanvallen. Maar samen sta je sterk en kun je elkaar

Nadere informatie

Bijbelstudie Zing de Heere een nieuw lied! Bijbelstudie 1 Psalm 8 God die alles maakte

Bijbelstudie Zing de Heere een nieuw lied! Bijbelstudie 1 Psalm 8 God die alles maakte Bijbelstudie Zing de Heere een nieuw lied! Bijbelstudie 1 Psalm 8 God die alles maakte Genesis 1: 1-10 Weet jij het verschil tussen iets maken en iets scheppen? 1 Iets maken: Hiervoor heb je materialen,

Nadere informatie

1570. Adventspreek voor Dienst met aanpassingen 1. Licht voor de wereld.

1570. Adventspreek voor Dienst met aanpassingen 1. Licht voor de wereld. 1570. Adventspreek voor Dienst met aanpassingen 1. Licht voor de wereld. Alle lezingen zijn uit de Bijbel in Gewone Taal (BGT). Wat we in de dienst doen... Wij belijden onze afhankelijkheid van God en

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk

Nadere informatie

1. Bij een nieuw begin

1. Bij een nieuw begin Inhoudsopgave Bij een nieuw begin 13 Een bijeenkomst beginnen 37 Bij het begin van de dag 59 Bij een goed gesprek 85 Bij verdriet 119 Bij vreugde 147 Bij twijfel 183 Bij zorgen 215 Bij ziekte 245 Om troost

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers 1. Votum 2. Vredegroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS

EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door:

Nadere informatie

CURSUS BIJBEL BASICS AVOND 2: HET VERHAAL VAN DE BIJBEL EVANGELISCHE GEMEENTE DE DRIEHOEK 20 FEBRUARI 2019 ARIAN ELAND

CURSUS BIJBEL BASICS AVOND 2: HET VERHAAL VAN DE BIJBEL EVANGELISCHE GEMEENTE DE DRIEHOEK 20 FEBRUARI 2019 ARIAN ELAND CURSUS BIJBEL BASICS AVOND 2: HET VERHAAL VAN DE BIJBEL EVANGELISCHE GEMEENTE DE DRIEHOEK 20 FEBRUARI 2019 ARIAN ELAND AJRELAND@GMAIL.COM BIJBEL BASICS WAT GAAN WE DOEN? WELKOM TERUGBLIK AVOND 1 ER WAS

Nadere informatie

DE UITTOCHT UIT EGYPTE

DE UITTOCHT UIT EGYPTE Bijbel voor Kinderen presenteert DE UITTOCHT UIT EGYPTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Hoor het Woord Groep

Hoor het Woord Groep Hoor het Woord Groep 7-8 2015-2016 Dit rooster is ook te vinden op www.vandamschool.nl T 1: Bidden 24.08-28.08 Les 2 Bidden om een wijs hart 1 Koningen 3:1-15 Les 3 Bidden met een nederig hart Lukas 18:9-16

Nadere informatie

DE ONTZETTENDE GEVOLGEN VAN DE ZONDE

DE ONTZETTENDE GEVOLGEN VAN DE ZONDE Bijbelrooster groep 1 en 2 THEMA BIDDEN maandag 24 augustus 2015 psalm 116:3 Psalm dinsdag 25 augustus 2015 Bidden om een wijs hart 1 Koningen 3:1-15 woensdag 26 augustus 2015 Bidden met een nederig hart

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

Geloof met me mee! Adventsproject Sketches bij de projectverbeelding

Geloof met me mee! Adventsproject Sketches bij de projectverbeelding Het thema van de adventstijd 2018 is: Geloof met me mee! We luisteren naar verhalen van geloofsgetuigen uit de Bijbel. Zij stimuleren ons om ook met elkaar in gesprek te gaan over wat we geloven. Elke

Nadere informatie

KONING DAVID (DEEL 2)

KONING DAVID (DEEL 2) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert VEERTIG JAREN LANG

Bijbel voor Kinderen presenteert VEERTIG JAREN LANG Bijbel voor Kinderen presenteert VEERTIG JAREN LANG Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2)

Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4 HOOFDSTUK 1 IN HET BEGIN HOOFDSTUK 5 ISAAK Schepping van hemel en aarde Genesis 1 4 In het paradijs Genesis 2: 5 25 De zondeval van de mensen Genesis 3: 1-24 In het begin Isaak en Ismaël Genesis 21: 1

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW Wie is Jezus, deel 2 les 5b DEEL 2B FOLLOW JEZUS, DE REDDER Joh 4:7-9,22 Jezus deed in dit verhaal een aantal dingen die niet gebruikelijk waren. Hij sprak alleen met een vrouw. Dit was ook nog eens een

Nadere informatie

Zingen: Ps. 98:1,4: Zingt nu een nieuw lied voor de HERE. Zingen: Gez. 77:1-5: Een engel zegt Maria aan

Zingen: Ps. 98:1,4: Zingt nu een nieuw lied voor de HERE. Zingen: Gez. 77:1-5: Een engel zegt Maria aan Aangepaste dienst Baflo - 23 december 2012, 14.30 uur Liturgie: Welkom en mededelingen Zingen: a. E&R 241: Here der heren (= Opw. 159) b. E&R 210: Zeg, wie heeft geschapen de bloemetjes c. E&R 226: Als

Nadere informatie

BIJBELROOSTER GROEP 1

BIJBELROOSTER GROEP 1 BIJBELROOSTER GROEP 1 HOOFDSTUK 1 Dag 1 Schepping Genesis 1 4 Dag 2 In het paradijs Genesis 2: 5 25 Dag 3 De zondeval Genesis 3: 1-24 IN HET BEGIN HOOFDSTUK 2 NOACH Dag 1 Kaïn en Abel Genesis 4: 1 17;

Nadere informatie

Leer me lezen... Bijbelleesweek 2010 Thema: Toekomst. Dat de. Bijbel heel. belangrijk is, dat weet je. wel. Misschien. weet je ook.

Leer me lezen... Bijbelleesweek 2010 Thema: Toekomst. Dat de. Bijbel heel. belangrijk is, dat weet je. wel. Misschien. weet je ook. Leer me lezen... Dat de Bijbel heel belangrijk is, dat weet je wel. Misschien weet je ook wel dat God de Bijbel gebruikt om jou de weg te wijzen in het leven. Door deze Bijbelleesweek willen we je helpen

Nadere informatie

Jezus blijft altijd bij ons

Jezus blijft altijd bij ons Eerste Communieproject 46 Jezus blijft altijd bij ons Jezus staat op uit het graf Jezus is dood. In les 7 heb je gezien dat Jezus wordt vermoord. De vrienden van Jezus zijn bedroefd. Ze leggen Hem in een

Nadere informatie

2 Petrus 1. Begin van de brief

2 Petrus 1. Begin van de brief 2 Petrus 1 Begin van de brief Petrus groet alle christenen 1 Dit is een brief van Simon Petrus, een dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan alle mensen die zijn gaan geloven. Jullie geloof is net zo

Nadere informatie

EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS

EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door:

Nadere informatie

Zondag 47. Zondag 47 gaat over de eerste bede : Uw Naam worde geheiligd. Lees de tekst van Zondag 47. Vraag 122 : Welke is de eerste bede?

Zondag 47. Zondag 47 gaat over de eerste bede : Uw Naam worde geheiligd. Lees de tekst van Zondag 47. Vraag 122 : Welke is de eerste bede? Zondag 47 Zondag 47 gaat over de eerste bede : Uw Naam worde geheiligd. Lees de tekst van Zondag 47 Vraag 122 : Welke is de eerste bede? Antw : Uw Naam worde geheiligd. Dat is : Geef ons eerstelijk, dat

Nadere informatie

Een boekje om te gebruiken

Een boekje om te gebruiken aanwijzingen Een boekje om te gebruiken Thuis, tijdens de kindernevendienst of op school als adventsproject. In de vier weken voor kerst wordt de donkere hemel verlicht met de sterren, en als laatste verschijnt

Nadere informatie

Lukas 2,1-20 Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder!

Lukas 2,1-20 Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Lukas 2,1-20 Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Kerst Gezinsdienst Liturgie Welkom Kaars aansteken en gedichtje Zingen: - LD 138 Komt allen tezamen - Midden in de winternacht - Luid klokje

Nadere informatie

Lukas 2, Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder!

Lukas 2, Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Lukas 2,1-20 - Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Kerst Gezinsdienst Liturgie Welkom Kaars aansteken en gedichtje Zingen: - LD 138 Komt allen tezamen - Midden in de winternacht - Luid klokje

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je? Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk het

Nadere informatie

Lees : Mattheüs 25:14-30

Lees : Mattheüs 25:14-30 De gelijkenis van de talenten Lees : Mattheüs 25:14-30 Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

DE WIJZE KONING SALOMO

DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden?

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Als je de volgende lessen maakt, neem dan de tijd om elk bijbelvers

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

Gods belofte komt uit

Gods belofte komt uit Eerste Communieproject 20 Gods belofte komt uit God doet wat Hij belooft Wat heeft God beloofd in les 3? Kijk maar eens wat Jesaja daar zegt! Hij zegt: Een jonge vrouw zal een zoon krijgen. Zij zal het

Nadere informatie

Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2017/2018

Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2017/2018 Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2017/2018 Week 35 Dinsdag: Genesis 1:1-13 Schepping dag 1-3 Woensdag: Genesis 1:14-31 Schepping dag 4-7 Donderdag: Genesis 3 De zondeval Week 36 Maandag:

Nadere informatie

(groep. De juiste. andere taal. spreken. zodat de. zodat ze kon maken, aan bouwen. gedronken? b. water. d. wijn. Israëlische volk. d.

(groep. De juiste. andere taal. spreken. zodat de. zodat ze kon maken, aan bouwen. gedronken? b. water. d. wijn. Israëlische volk. d. Bijbelquiz Jeugdclub Burgum (groep 5 6) Deze Bijbelquiz is bedoeld voor kinderen uit de bovenbouw (groep 5 6) van de basisschool. Op het bijgevoegde antwoordenblad kunnen de juiste antwoorden worden ingevuld.

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Genesis 28,10-22 God is dichtbij alleen in Jezus Christus

Genesis 28,10-22 God is dichtbij alleen in Jezus Christus Genesis 28,10-22 God is dichtbij alleen in Jezus Christus Derde zondag van de adventstijd Liturgie Voorzang LB 125,1.3.5 Aansteken derde adventskaars Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 99,1.4 Wet Zingen:

Nadere informatie

Gemeente van Jezus Christus,

Gemeente van Jezus Christus, 1 Gemeente van Jezus Christus, Ons verhaal van vanmorgen speelt zich af nadat Jezus in Jeruzalem is aangekomen. Hij heeft daar meteen in de tempel orde op zaken gesteld en daardoor ook meteen de aandacht

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN STUDIONLINE JAARGANG 2, NR. 17 ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN LUKAS 9 PETRUS (6) D O M I N E E O N L I N E. O R G Lukas 9: 28-36 De vorige keer zagen we vanuit Mattheüs 16 dat Petrus de Here Jezus in

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie