1 Godsdienst 2 Rekenen 3 Taal- en spellingsonderwijs voor groep 4. 4 Aanvankelijk taal- en leesonderwijs voor groep 3 5 Begrijpend lezen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Godsdienst 2 Rekenen 3 Taal- en spellingsonderwijs voor groep 4. 4 Aanvankelijk taal- en leesonderwijs voor groep 3 5 Begrijpend lezen"

Transcriptie

1

2

3 1 Godsdienst 2 Rekenen 3 Taal- en spellingsonderwijs voor groep 4 4 Aanvankelijk taal- en leesonderwijs voor groep 3 5 Begrijpend lezen 6 Technisch lezen 7 Leren van de wereld 8 Schrijven 9 Gymnastiek 10 Verkeer 11 Sociaal/emotioneel 12 Zwemmen 13 Engels Eten en drinken Klassenwacht Zelfstandig werken Leerlingvolgsysteem Contacten met ouders

4 1. Godsdienst: Trefwoord Trefwoord is een methode voor godsdienstige en levensbeschouwelijke vorming voor het primair onderwijs. Met behulp van de scheurkalender wordt iedere dag een verhaal/ gesprek ingeleid. De verhalen gaan over hedendaagse thema s, die worden gekoppeld aan een Bijbelverhaal. Ook heeft de methode bijpassende liederen. Het Goede Doel: De bedoeling is dat we 1x per jaar aandacht besteden aan een goed doel en in die week (of rondom die week ) kunnen kinderen hiervoor geld meenemen. U wordt tijdig van deze actie op de hoogte gebracht middels de Nieuwsbrief. 2. Rekenen: De Wereld in Getallen Voor groep 3: De eerste maanden worden de ervaringen die de kinderen via allerlei reken- wiskundeactiviteiten in groep 1/2 hebben opgedaan verder uitgebouwd. Zoals: verkenning van de telrij, het schrijven van de cijfers, tellen (heen en terug), optellen en aftrekken, meten. Na ongeveer 4-5 weken krijgen de kinderen een rekentoets. Daarna is er ruimte voor herhaling en verrijking (extra uitdaging). Voor groep 4: De methode bestaat uit twee onderdelen; de lessen en de taken. De lessen worden elke dag gegeven en zijn leerkrachtgebonden. Daarnaast maken de leerlingen een weektaak, welke aangeboden wordt op drie verschillende niveaus; minimum, basis en plus. Deze taak maken zij zelfstandig gedurende de week. Een blok bestaat uit ongeveer 4-5 weken en wordt altijd afgesloten met een toets. Daarna is er ruimte voor herhaling en verrijking. In groep 4 leren de kinderen rekenen tot en met 100. Naast het rekenen leren de kinderen ook klokkijken, meten, omgaan met geld enz. In groep 4 moeten de kinderen de tafels van 1 t/m 5 en 10 door elkaar heen kennen en die tafelsommen kunnen omdraaien ( bijv. 7X 3 = 3X 7). U kunt uw kind helpen door de tafels ook thuis te oefenen.

5 3. Taal en spelling voor groep 4: Taal Actief Iedere dag wordt er aan de taalontwikkeling gewerkt. We werken met de nieuwe taalmethode Taal Actief. De bijbehorende spellingsmethode gebruiken we ook. Elke dag behandelen we een onderdeel, dit heeft betrekking op de woordenschat, taal verkennen (lidwoord, tegenstellingen en werkwoord), spreken en luisteren en schrijven. Na 3 weken wordt gekeken of de kinderen de aangeboden stof beheersen. Vervolgens krijgen ze een aanbod op niveau. De methode werkt in thema s zoals; vriendschap, zomer en mijn school Bij spelling beginnen we eerst met de woorden die je schrijft zoals je ze hoort; de luisterwoorden. Gedurende het schooljaar zullen er steeds nieuwe spellingsregels geïntroduceerd worden, zoals de eind d, en aai, ooi, oei. De methode van spelling sluit aan op de taalmethode. De thema s komen overeen en de woorden die in de taalmethode aangeboden worden zullen ook bij spelling voorbij komen. 4. Aanvankelijk lees- en taalonderwijs voor groep 3: Veilig Leren Lezen De methode Veilig Leren Lezen werkt vanuit het woord naar de letterklanken. Iedere letter wordt uitgesproken zoals hij klinkt. Dus niet zoals wij spellen.( een m klinkt als een m en wordt niet uitgesproken als em ) Hierdoor kan een kind de klanken aan elkaar horen als 1 woord en gaat het deze klanken ook als 1 woord opschrijven/ spellen. We gebruiken hierbij het digibord, zodat we interactief les kunnen geven. Binnen deze methode kan goed gedifferentieerd les worden gegeven, we sluiten aan bij het leesniveau van uw kind. De methode is verdeeld over 12 kernen. In de eerste 6 kernen leren de kinderen alle letters, daarna ligt het accent op het automatiseren van letters en de snelheid van het lezen. Iedere kern begint met een ankerverhaal.aan de hand van dat ankerverhaal wordt een nieuw woord geïntroduceerd met een afbeelding. De structureerstrook komt erbij waar we mee gaan hakken en plakken. De verwerking van het geleerde gebeurt o.a. door: veilig en vlot, klikklakboekje, stempelopdrachten, leesboekje, werkboek en het computerprogramma. We werken met het keuzeactiviteitenbord, hierop staan diverse taalactiviteiten die de kinderen kiezen wanneer ze klaar zijn met de zelfstandige verwerking.. Na iedere kern volgt er een toets. Hoe meer de kinderen lezen (oefenen) hoe beter en sneller ze gaan lezen. Het ene kind leert sneller lezen dan het andere. U kunt uw kind helpen door iedere dag op een vast tijdstip met uw kind te gaan lezen. In de bibliotheek zijn er veel boekjes voor beginnende lezers. Ook voorlezen en samen praten over het verhaal, vragen stellen, naar de plaatjes kijken enz. helpen uw kind bij de taal/leesontwikkeling.

6 5. Begrijpend lezen: Nieuwsbegrip XL In de tweede helft van groep 4 worden er lessen begrijpend lezen gegeven. Dit doen we met de digitale methode Nieuwsbegrip. Nieuwsbegrip biedt elke week teksten aan die gebaseerd zijn op de actualiteit. Bij deze tekst bieden we verschillende leesstrategieën aan en er worden vragen en opdrachten gemaakt. Wij behandelen deze methode klassikaal en dit gebeurt mondeling. 6. Technisch lezen: Estafette Voor het voortgezet technisch leesonderwijs gebruiken wij de leesmethode Estafette. Deze methode sluit goed aan bij Veilig Leren Lezen, de methode voor aanvankelijk leesonderwijs in groep 3. Vanaf groep 4 tot en met groep 8 wordt er met deze methode gewerkt. Estafette werkt met de AVI niveaus M4 tot en met AVI plus. Er wordt per AVI in 3 niveaus gewerkt. Niveau 1 is de groep die extra hulp nodig heeft, niveau 2 heeft met een korte instructie een duwtje in de rug nodig en niveau drie zijn de kinderen die al veel zelfstandig kunnen. Door gerichte instructie is het mogelijk voor een grote groep leerlingen een hoger niveau van technische leesvaardigheid te bereiken. Voorlezen staat op het programma tijdens het eten en drinken in de lunchpauze en natuurlijk op momenten dat er even tijd over is. Er wordt voorgelezen uit een leesboek. Regelmatig is er tijd voor stil lezen. uit een zelf gekozen leesboek. Lezen blijft voor ieder kind erg belangrijk. Oudere kinderen vinden voorgelezen worden ook nog leuk. Regelmatig naar de bibliotheek gaan is dan ook zeer aan te bevelen. Bovendien is lezen ook erg leuk en leerzaam. Ook voor de kinderen in groep 4 is het fijn als er thuis met hen gelezen wordt én voorgelezen wordt. 7. Leren van de wereld DaVinci Dit is onze methode voor wereldoriëntatie. De kinderen leren dat je met verschillende brillen naar de wereld kan kijken. De thema s van dit schooljaar zijn: 1. Wie ben ik 2. Samen op de wereld 3. Polen en planeten Aan de hand van de thema s ontdekken de kinderen hoe de wereld in elkaar zit. Want alles heeft met elkaar te maken. Op maandag begint een les uit het thema met de introductie ( power point). Op de middagen van die week kiezen kinderen zelf welke opdrachten zij kunnen doen. Dit zijn o.a. Creatieve opdrachten. De kinderen onderzoeken, ontdekken en presenteren hun ervaringen aan elkaar. De ouders krijgen van ieder thema een planning met de doelen, woordenschat en in welke week welke les plaatsvindt. Zo kunnen ouders meedenken en kunnen zij evt. materialen aanreiken en/of iets vertellen over een bepaald onderwerp. Na ieder thema komt er een presentatie waarbij de ouders worden uitgenodigd.

7 8. Schrijven: Pennenstreken Deze methode sluit goed aan bij de methode Veilig Leren Lezen. Wanneer de kinderen een woord leren lezen, leren ze die dag ook een letter uit dat woord schrijven. In groep 3 leren de kinderen om de letters goed en aan elkaar te kunnen schrijven. Er wordt alleen met een 3- hoekig potlood geschreven. Dit potlood bevordert onder andere een goede penvoering. In groep 4 leren de kinderen sneller schrijven en de hoofdletters. Deze kinderen krijgen (na kerst) van school een goede vulpen. 9. Gymnastiek: Basislessen bewegingsonderwijs Elke maandagochtend krijgen de kinderen gym van juf Jacqueline. Tijdens een vrij buitenspeelmoment kunnen spellessen aan de orde komen verderop in de week. Wat moeten de kinderen meenemen voor de gymles op maandag: gymkleding, gymschoenen (met lichte zolen), handdoek en slippers. Douchen na afloop is verplicht. Vanwege de veiligheid willen we graag lange haren in een vlecht/staart en grote oorbellen mogen op deze dag niet in! Vooral aan het begin van het jaar is het fijn wanneer uw kind (in groep 3) niet te ingewikkelde kleding aan heeft 10. Verkeer: Klaar..over! Een keer in de week krijgen de beide groepen verkeersles. Tijdens de verkeersles komen onder andere oversteken en veiligheid aan bod De kinderen werken in een werkboek/kopieerbladen.

8 11. Sociaal/Emotioneel: Beter omgaan met jezelf en de ander. De lessen uit de methode geven aanknopingspunten hoe de kinderen met gevoelens van henzelf en anderen om kunnen gaan. Wanneer het nodig is besteden we tussendoor ook aandacht aan individuele- en groepsgevoelens. Het zonnetje: Op vrijdag houdt een kind een presentatie over zichzelf. Dit mag m.b.v. een PowerPoint presentatie, maar dat is niet verplicht. Het is ook fijn dat kinderen vertellen over meegebrachte spullen en/of foto s. 12. Zwemmen: Vanaf mei tot september wanneer het buitenbad open is gaan we zwemmen. In september, het begin van het schooljaar, gaat groep 3 niet mee. Het badpersoneel verzorgt de zwemlessen. De leerkracht houdt een oogje in het zeil. De kinderen worden door ouders vervoerd per auto. We houden ons voor het vervoer aan de landelijke regels ten aanzien van het vervoer van kinderen. Slippers zijn verplicht. 13. Engels: ipockets Elke dinsdagmiddag wordt er Engels gegeven. De ene keer door juf Marianne en de andere keer door de leerkracht zelf. Aan de hand van de methode I pockets. Het is een digitale methode vroeg Engels voor de groepen 1 t/m 4 van het basisonderwijs. Uitgangspunt is natuurlijke taalverwerving: eerst luisteren, begrijpen en spreken.. Er is veel aandacht voor communicatieve vaardigheden. Leerlingen leren spelenderwijs aan de hand van praktische opdrachten. De methode biedt digitale materialen. Hierbij is te denken aan opdrachten, liedjes, rijmpjes, clips, praatplaten, spelletjes en een docentenhandleiding. Er is een handpop in de vorm van een dierenfiguur; Smiley Tiger en Giraf komen in groep 3 en 4 op bezoek. De methode is thematisch opgebouwd rondom de seizoenen en bijzondere gebeurtenissen gedurende het jaar. Jaarlijks worden nieuwe thema's toegevoegd. Het materiaal kan met de hele klas, in groepjes of individueel worden ingezet. Er kan gedifferentieerd worden naar niveau en tempo. Gedurende de rest van de week herhaalt de leerkracht de aangeboden stof en zingt bijv. een Engels liedje of doet een spelletje in het Engels. Totaal wordt er zo per week ongeveer 40 minuten Engels gegeven in groep 3/4.

9 Eten en drinken: Het is belangrijk voor de kinderen om iets te eten en te drinken bij zich te hebben. Zoals u weet gaat onze voorkeur uit naar iets zonder suiker. In verband met het vele afval zouden we ook graag bakjes en bekers zien i.p.v. pakjes! Voor de kleine pauze (10.15 uur) is een beetje fruit en/of een koekje en wat drinken voldoende. Dit wordt bewaard in het krat naast het lokaal. Het eten voor de lunch kan in de koelkast gezet worden. Om dekt ieder kind de tafel met zijn/haar theedoek en haalt het eigen eten uit de koelkast. De theedoek houdt de tafel schoon, er moet immers even later weer aan gewerkt worden! En het is een doek om ook even de mond en/of handen aan af te vegen. Eten en drinken dat eventueel overblijft en afval gaan mee terug naar huis. Klassenwacht. Uit elke groep heeft een leerling een week lang de zorg voor het lokaal. Tijdens de dag doet de klassenwacht taken en na schooltijd zorgen zij dat het lokaal er netjes uitziet. Zelfstandig werken. We proberen de instructie kort en duidelijk te geven, zodat we tijd hebben om de kinderen die dat nodig hebben extra hulp te geven. Bijvoorbeeld het geven van een extra uitleg, het begeleiden van een groepsopdracht enz. Maar ook het aanbieden van verdieping (meer en moeilijker). Kinderen kunnen tijdens het werk zelf ook aangeven of ze hulp willen hebben of willen geven d.m.v. een blokje. Dit blokje heeft een rode cirkel ( ik wil niet gestoord worden) en een groene cirkel ( ik heb tijd en kan je helpen ). Ook heeft het een vraagteken. Dit betekent dat ze ons nodig hebben. De kinderen hebben altijd voldoende werk om door te kunnen werken. Ook leren ze zelf de tijd te bewaken met hulp van de klok. We proberen kinderen ook zelfstandig te maken op een andere momenten. U kunt daar ook aan meewerken door bijvoorbeeld het kind zelf de tas mee naar binnen te laten nemen; zelf rapport en briefjes te laten inleveren etc. Contacten met ouders: Aan het begin van het jaar zullen er startgesprekken gehouden (15 min.)worden over uw kind. Hierbij kan aangegeven worden hoe vaak u wilt spreken met de leerkracht in dit schooljaar. N.a.v. het eerste rapport in februari, is er een spreekavond om te praten over de resultaten van uw kind. U bent natuurlijk ook buiten deze momenten welkom in de klas om over uw kind te praten of even te kijken.

10 Leerlingvolgsysteem. Wij gebruiken het leerlingvolgsysteem van het Cito. Twee maal per jaar krijgen we op deze manier een indruk van de resultaten op het gebied van rekenen, spelling en technisch lezen. Deze resultaten worden vergeleken met de resultaten van alle kinderen in Nederland. We kunnen dan zien hoe de kinderen presteren. Daarnaast krijgen we gegevens over de kinderen door middel van de toetsen uit onze methodes. Toetsen en observaties vertellen ons of er kinderen op een bepaald onderdeel uitvallen. Bij opvallende resultaten stellen we een handelingsplan op, zodat we het probleem adequaat kunnen aanpakken. Dit handelingsplan zullen we met de ouders bespreken. Voorin het rapport van uw kind vindt u een overzicht met de toetsscores.

11 Tot slot Voor vragen bent u natuurlijk van harte welkom! We hopen dat we een leerzaam en gezellig schooljaar met uw kind zullen hebben! Juf Jacqueline en juf Janneke

3 & /2015. juf Janneke en juf Judith

3 & /2015. juf Janneke en juf Judith Informatieboekje groep 3 & 4. 2014/2015 juf Janneke en juf Judith De vakken: 1 Godsdienst 2 Rekenen 3 Taal- en spellingsonderwijs voor groep 4 4 Aanvankelijk taal- en leesonderwijs voor groep 3 5 Begrijpend

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Informatieavond groep 4

Informatieavond groep 4 Informatieavond groep 4 Dagindeling- weekrooster -Elke dag starten we met stillezen, om het lezen te bevorderen. Zo beginnen we de dag altijd heel rustig. -Daarna hebben we het vak; levensbeschouwing en

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 8 september 2015 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5 / 6 / 7 / 8. Schooljaar

Informatieboekje groep 5 / 6 / 7 / 8. Schooljaar Informatieboekje groep 5 / 6 / 7 / 8 Schooljaar 2017-2018 Inhoud van dit boekje: De vakken: Godsdienstonderwijs Taal en spelling Rekenen/wiskunde Lezen: begrijpend lezen en voortgezet technisch lezen Schrijven

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2. Schooljaar

Informatieboekje groep 1/2. Schooljaar Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2017-2018 Inhoud van dit informatieboekje: Impressie van een dag in de groep: inloop kring bewegen pauze werken/hoeken DaVinci taal- rekenmoment Andere aandachtspunten

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Godsdienstonderwijs Methode: Trefwoord

Godsdienstonderwijs Methode: Trefwoord Godsdienstonderwijs Taal en spelling Rekenen/wiskunde Lezen: begrijpend lezen en voortgezet technisch lezen Schrijven (alleen groep 5/6) Engels UNIT-onderwijs Verkeer (alleen groep 7/8) Studievaardigheden

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe en met welke

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Informatie groep 4. Bewegingsonderwijs:

Informatie groep 4. Bewegingsonderwijs: Informatie groep 4 Dit schooljaar zijn er 2 groepen 4. Groep 4A juf Jannie in 't Veld en iedere dinsdag juf Maartje Vitters. Groep 4B juf Jannie v.d. Heiden en iedere vrijdag juf Sjoerdje Korteweg. Bewegingsonderwijs:

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 3 en 4!

Welkom op de informatieavond van groep 3 en 4! Welkom op de informatieavond van groep 3 en 4! De onderwerpen van vanavond De vakgebieden Rooster, pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Spullen meenemen Bedtijd en gewenning Verzuim Rapporten en 15-minuten

Nadere informatie

Wat doen we allemaal in groep 3?

Wat doen we allemaal in groep 3? Wat doen we allemaal in groep 3? Maandag en dinsdag: Juf Andrea Woensdag, donderdag en vrijdag: Juf Marije (In verband met het muziekproject zullen gedurende een aantal weken de maandagochtend door juf

Nadere informatie

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Inhoud van de avond Voorstellen leerkrachten groep 3/4 Algemeen gedeelte groep 3/4 Vakgebieden groep 3/4 Wie werkt wanneer? maandag dinsdag woensdag

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatieboekje. groep 5 & 6. Schooljaar

Informatieboekje. groep 5 & 6. Schooljaar Informatieboekje groep 5 & 6 Schooljaar 2014-2015 Schooljaar 2011-2012 De vakken: Godsdienstonderwijs Taal en spelling Rekenen/wiskunde Lezen: begrijpend lezen en voortgezet technisch lezen Schrijven Engels

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 3

Informatie. vakgebieden. Groep 3 Informatie vakgebieden Groep 3 Rekenen en wiskunde Gehanteerde methode: Wereld in getallen. Sinds een aantal jaren rekenen we met de nieuwe methode: De wereld in getallen. De inhoud van een rekenles bestaat

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 3 2018-2019 Door middel van dit informatieblad vertellen we u wat we allemaal in groep 3 doen, welke methodes we gebruiken, welke afspraken er zijn enz. Als u na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster.

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Rekenen Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool. Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school

Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool. Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school Agenda: Informatie over de vakken van groep 3 Koffie en thee drinken, korte pauze

Nadere informatie

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Onze opzet van de start van het schooljaar is gewijzigd. De informatieavond voor ouders is vervangen door een meer persoonlijke

Nadere informatie

Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels:

Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels: Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels: Niet storen, praten tijdens de uitleg Elkaar zachtjes helpen, als juf bij de andere groep aan het helpen/uitleggen is Naar de wc gaan, kan als het bordje op groen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep.

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Groep 4 Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Start van de dag. 8.35 De leerkracht staat bij de deur

Nadere informatie

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep Informatieavond groep 4 Hoe, wat, wanneer en wat er verder zo besproken kan worden... Programma Welkom Hoe zit de organisatie van de week in elkaar? Leerstof van dit schooljaar in vogelvlucht Pedagogisch

Nadere informatie

Vakgebieden Methoden Omschrijving Taal Groep 1-2. Schatkist

Vakgebieden Methoden Omschrijving Taal Groep 1-2. Schatkist Nederlandse taal Kinderen ontwikkelen mondelinge en schriftelijke vaardigheden waarmee ze de Nederlandse taal leren gebruiken in situaties die zich in het dagelijkse leven voordoen. Tevens verwerven ze

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 4

Informatie. vakgebieden. Groep 4 Informatie vakgebieden Groep 4 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Groep 3-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Even voorstellen groep 4a Juf Leontien en juf Loes

Even voorstellen groep 4a Juf Leontien en juf Loes Even voorstellen groep 4a Juf Leontien en juf Loes Deze avond Overgang van groep 3 naar 4 De vakken Een schooldag Dalton Korte info Overgang groep 3 naar 4 Lastige overgang van alleen werkschriften naar

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2019/ 2020 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Groep 4/5 Nick van Leent (ma, di en woe) Fleur Verhagen (do en vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4-5 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4-5 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4-5 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Informatieboekje voor groep 4/5 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe en met welke

Nadere informatie

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop Welkom op onze pagina Groep 4b en 5 Obs de aanloop Wat doen we in groep 4? Rekenen Taal Lezen Spelling Van begrijpend luisteren naar begrijpend lezen Schrijven Natuur verkeer Tekenen/handvaardigheid/muziek/gymnastiek

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 6 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 6 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 6. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Informatieavond groep 4. Schooljaar

Informatieavond groep 4. Schooljaar Informatieavond groep 4 Schooljaar 2016-2017 Inhoud Samenwerken Informatie per leervak Algemene informatie Activiteiten met ouders Samenwerken Wij vinden het belangrijk dat we dit schooljaar met u samenwerken.

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 6

Informatie. vakgebieden. Groep 6 Informatie vakgebieden Groep 6 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2018/ 2019 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

Algemene informatie. Diverse dingen:

Algemene informatie. Diverse dingen: Informatieboekje Groep 4/5 2011-2012 Algemene informatie Diverse dingen: Gedragsregels in en buiten de klas Samen met de juf hebben de kinderen klassenregels bedacht en ondertekend. Wij houden ons allemaal

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Groep 5 Welkom Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Voorstellen Groep 5A juf Fleur: maandag, dinsdag en woensdag juf Marijke: donderdag

Nadere informatie

Informatie over groep 3 en 4

Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 Schooljaar 2015-2016 Wij stellen ons voor Mijn naam is Marie-José Kostense, leerkracht van groep 3/4. Naast de rol van leerkracht vervul ik de rol van taal-leescoördinator

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1 Informatiefolder Schooljaar 2017-2018 Groep MB1 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-7 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 5-7 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 5-7 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Het informatieboekje voor groep 5/7. In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe en met welke methodes we werken

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

Zo gaat dat in de. Populier

Zo gaat dat in de. Populier Zo gaat dat in de. Populier schooljaar 2017-2018 In dit boekje vindt u allerlei informatie over de bovenbouw. Praktische punten en een toelichting op hoe we in de bovenbouw werken. Veel leesplezier! Toelichting

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3/

Informatieboekje Groep 3/ Informatieboekje Groep 3/4 2016-2017 Lezen-Taal Groep 3 In groep 3 besteden we veel tijd aan het leren lezen. Wij gebruiken hiervoor de methode Veilig Leren Lezen. Deze methode is opgebouwd uit 12 kernen

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2017/ 2018 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2019-2020 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

INFORMATIE GROEP 6 2011-2012

INFORMATIE GROEP 6 2011-2012 INFORMATIE GROEP 6 2011-2012 KENMERKEN: De overgang van groep 5 naar groep 6 heeft qua ontwikkeling en leerstof een geleidelijk verloop. Natuurlijk wordt er in vergelijking met groep 5 van de kinderen

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 5

Informatie. vakgebieden. Groep 5 Informatie vakgebieden Groep 5 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Simone Eggen Nick van Leent Stefanie Habraken Karlijn Driessen 2 Huisregels Brede School - Op het plein nemen we de fiets aan de hand

Nadere informatie

11 september 2014. Carin de Beijer Stieneke Bun

11 september 2014. Carin de Beijer Stieneke Bun 11 Carin de Beijer Stieneke Bun De juffen Juf Carin Maandag en dinsdag 16 woensdagen Juf Stieneke Donderdag en vrijdag 22 woensdagen 2 Weektaak Zelfstandig werken Verschillende vakken Eigen werk en tijd

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Beste ouders, Dit jaar zal er een belangrijke keuze gemaakt moeten worden. Naar welke school gaat uw zoon/dochter volgend

Nadere informatie

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn Informatieavond groep 3 de kikkers 2015-2016 basisschool Prins Constantijn Foto klas Foto klas Foto klas 2013-2014 Voorstellen Ingrid Zelle werkt op de maandag en dinsdag. Carla Potters werkt op woensdag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3/4

Informatieboekje Groep 3/4 Informatieboekje Groep 3/4 Schooljaar 2016-2017 Markelo, augustus 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3/4 van Basisschool de Welp. In dit boekje vindt u allerlei

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 4-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 4 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatie groep 7 schooljaar 2015-2016 De groepsleerkrachten Groep 7:Gerda van Dijke en Jolanda Verbiest Klassenouders Groep 7:Sabine Kats

Informatie groep 7 schooljaar 2015-2016 De groepsleerkrachten Groep 7:Gerda van Dijke en Jolanda Verbiest Klassenouders Groep 7:Sabine Kats Informatie groep 7 schooljaar 2015-2016 De groepsleerkrachten Groep 7:Gerda van Dijke en Jolanda Verbiest Klassenouders Groep 7:Sabine Kats Rekenen Wij werken met Wereld in getallen. Deze methode kent

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Even voorstellen maandag,donderdag en vrijdag: Anita dinsdag en woensdag: Marjon maandag-, dinsdag- en woensdagochtend: Lorenzo donderdag: Pabo-stagiaire Nelianne

Nadere informatie

Informatie groep 3. Taaktijd

Informatie groep 3. Taaktijd Taaktijd We werken ongeveer 20 tot 30 minuten per dag met taaktijd. De leerlingen kijken op het planbord welk werkje ze moeten doen. Soms kiezen de kinderen zelf een werkje en soms kiest de juf. Op een

Nadere informatie