AMSTERDAMSE RAAD VOOR DE STEDEBOUW

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AMSTERDAMSE RAAD VOOR DE STEDEBOUW"

Transcriptie

1 A.R.S. AMSTERDAMSE RAAD VOOR DE STEDEBOUW Amsterdam, februari 1976 Aan de leden van het D.B. Advies inzake het concept-ontwerp-bestemmingsplan Waterland (herzien concept)

2 INHOUDSOPGAVE 1. Korte samenvatting van het concept-plan 1.1. Algemeen 1.2. Doelstellingen 1.3. Uitwerking 2. Beschouwingen en aanbevelingen 2.1 Algemeen 2.2. Ontsluiting 2.3. Recreatie 2.4. Agrarisch bedrijf 2.5. Hoogspanningsleiding 2.6. Fiets- en Wandelpaden

3 1. Korte samenvatting van het concept-plan Algemeen Het bestemmingsplan "Waterland" betreft een gebied globaal omsloten door de oostelijke dijk van het geprojecteerde boogkanaal om A'dam-Noord, de gemeentegrens met Broek in Waterland en het IJsselmeer ter grootte van ca ha. Het dient ter gehele of gedeeltelijke vervanging van een aantal vigerende bestemmingsplannen te weten: - het Algemeen Uitbreidingsplan 1938 (ged) - het uitbreidingsplan in hoofdzaak voor Amsterdam-Noord 1958 (ged) - het uitbreidingsplan "Kinselmeer en omgeving" het uitbreidingsplan "Haven van Durgerdam en Polder IJdoorn" het uitbreidingsplan "Zunderdorp" 1949 In het plan is voorts opgenomen een gedeelte van het nog in procedure zijnde (facet) bestemmingsplan "Natuurgebieden". Het plan heeft het karakter van gedetailleerd bestemmingsplan m.u.v. de hernen Durgerdam, Zunderdorp, Ransdorp en Holysloot zijn echter als globale bestemming opgenomen. Voor die kernen zullen uitwerkingen worden ontworpen. Het laatste hangt samen met het voornemen van het ministerie van CRM deze kernen tot beschermd dorpsgezicht aan te wijzen. Bij het opstellen van het plan heeft men zich mede gebaseerd op het in 1974 vastgestelde streekplan "Waterland". Dit streekplan houdt rekening met de aanwijzing van Waterland tot nationaal landschapspark. In een drietal raamnota's van het ministerie van CRM heeft Waterland de status gekregen van "proefgebied nationaal landschapspark". Op grond daarvan is een zgn. landinrichtingscommissie Waterland, bestaande uit vertegenwoordigers van Rijk, Provincie en gemeenten, ingesteld met als taak de uitwerking van de in genoemde raamnota s opgenomen ideeën. Met deze commissie is bij het opstellen van het plan uitvoerig overleg gepleegd. 1 De Raad had bij haar beschouwingen de beschikking over het concept d.d. 21 april 1975

4 Doelstellingen Het plan kent als hoofddoelstelling: Het behoud van de beeldkwaliteit en de belevingswaarde van het landschap in samenhang met het ontwikkelen van een hogere en veelzijdige gebruikswaarde. en als subdoelstellingen: 1. Voortzetting van het weidebedrijf, met bijzondere aandacht voor de verspreiding van de bedrijven, de sanering van marginale bedrijvigheid en het landschappelijke aspect van de bedrijfsbebouwing; 2. Het behouden van het karakter en het uiterlijk van de dorpen Ransdorp, Holysloot, Durgerdam en Zunderdorp, door middel van aparte wettelijke bescherming; 3. Bescherming van de belangrijkste natuurlijke elementen in het plangebied en herstel van de verminderde natuurlijke kwaliteit van het landschap als geheel; 4. Herziening van het ontsluitingssysteem, dat voor de recente ontwikkelingen niet geschapen is, in dier voege, dat het niet slechts uitgebreid, maar ten dele ook beperkt wordt; 5. Het ontwikkelen van de recreatieve gebruiksmogelijkheden, afgestemd op het bijzondere karakter van het Waterlandse landschap Uitwerking Subdoelstelling 1 - Nagestreefd wordt een verspreiding van de agrarische bedrijfsgebouwen over het landschap middels een bouwpercelensysteem. Buiten de bouwpercelen zal in beginsel bebouwing niet worden toegelaten. - Voor bedrijfswoningen geldt een maximale groothoogte van 4 m, voor bedrijfsgebouwen maximaal 6 m, voor silo's en hooitorens maximaal 12 m (met ontheffingsmogelijkheid).

5 - 5 - Subdoelstelling 2 - Onder 1 werd reeds opgemerkt dat aanwijzingen tot beschermd dorpsgezicht zijn te verwachten. Daarbij zullen eerst Durgerdam en Ransdorp aan de orde komen en later, naar het zich laat aanzien, ook Holysloot en Zunderdorp. - Het plan voorziet in een uitbreiding van de woonbebouwing van Durgerdam met ca. 25 woningen t.b.v. de autochtone bevolking. Voor de andere kernen is geen uitbreiding voorzien. Subdoelstelling 3 - In het plan zijn als natuurgebieden aangegeven: * De Ransdorper, Holysloter en Uitdammer Die en het Bornegat met aanliggende terreinen. * Het Kinselmeer m.u.v. de z.w. oever. * Een deel van het tracé van het onder Napoleon geplande kanaal naar Marken. * De Polder IJdoorn. - Een aantal kleinere natuurwetenschappelijk belangrijke terreinen vallen binnen het gebied met bestemming "agrarisch zonder bebouwing" (Agrarische doeleinden II). Subdoelstelling 4 - Een vijftal lokale ontsluitingswegen wordt aan het doorgaand autoverkeer onttrokken. Een drietal nieuwe wegen is geprojecteerd t.w.: * een weg ten noorden van Durgerdam aansluitend op de Bloemendalergouw. * een weg door de Blijkmeer. * een weg tussen Zunderdorp en Broek in Waterland door de Volgermeer. Subdoelstelling 5 - Een gebied langs de z.w. oever van het Kinselmeer is aangemerkt als concentratiepunt voor verblijfsrecreatie en dagrecreatie. Het bestaande caravansen zomerhuisjesterrein langs de z.o. oever heeft geen recreatieve bestemming gekregen. Een plan tot verplaatsing van ca. 350 zomerhuisjes is in voorbereiding. - Voorts zijn in het gebied een aantal steunpunten voor de dagrecreatie aangegeven. - Het plan voorziet in de uitbreiding van de jachthaven van Durgerdam met ca. 200 ligplaatsen (huidige capaciteit 150 ligplaatsen).

6 - 6 - Overig - In het n.w. deel van het plangebied is ruimte gereserveerd voor een eventueel aan te leggen raillijn naar Purmerend met opstelemplacement c.a. - In het plan is opgenomen een gedeelte van het tracé van een aan te leggen 380 k V-hoogspanningsleiding Diemen-Velsen. - Een gedeelte van de Volgermeer is voorlopig bestemd tot vuilstortplaats. - Het plan voorziet in het tot stand brengen van ca parkeerplaatsen. Parkeerconcentraties zijn gesitueerd bij de jachthaven van Durgerdam, bij het Kinselmeer en in de Blijkmeer.

7 Beschouwingen 2.1. Algemeen De raad heeft met grote mate van instemming kennis genomen van het conceptontwerp-bestemmingsplan Waterland. De onder 1.2. genoemde hoofddoelstelling wordt door de Raad ondersteund Ontsluiting Met betrekking tot de onder 1.2. genoemde subdoelstelling betreffende de ontsluiting en de daaraan in het plan gegeven uitwerking merkt de Raad het volgende op: Voor een goede ontplooiing van de in het gebied woonachtige bevolking alsmede ten behoeve van de in hoofdzaak agrarische bedrijfsvoering zijn goede verbindingen, ook voor het autoverkeer, noodzakelijk. Het is echter minder gewenst het gebied verder open te leggen voor de verschillende vormen van recreatief autoverkeer, (toerrijden). In het plan wordt een lofwaardige poging gedaan beide wenselijkheden met elkaar in harmonie te brengen: een vijftal wegen worden aan het doorgaande autoverkeer onttrokken, een drietal nieuwe verbindingen wordt geprojecteerd. Met betrekking tot de nieuwe verbindingen heeft de Raad geen problemen met de geprojecteerde wegen in de Blijkmeer en de Volgermeer. Hij zet echter vraagtekens bij de wenselijkheid van de geprojecteerde verbinding ten noorden van Durgerdam. Deze weg is kennelijk bedoeld ter ontlasting van de Durgerdammer- en Uitdammerdijk van doorgaand autoverkeer en voor een betere ontsluiting van de recreatieterreinen langs het Kinselmeer en de - te vergroten - jachthaven van Durgerdam. De Raad acht de ontlasting van de genoemde dijken een zeer goede zaak, hij is echter evenzeer van mening dat deze ontlasting dient te worden bewerkstelligd door het verkeer te leiden over andere bestaande wegen in het gebied. De Raad is zich ervan bewust dat het niet aanleggen van bedoelde weg kan inhouden dat er pressie ontstaat om de bestaande weg naar Durgerdam via Ransdorp in capaciteit te vergroten. Hij is echter van oordeel dat aan deze pressie niet zal mogen worden toegegeven, de capaciteit van het wegennet zal mede een middel moeten zijn om de verdeling van de vervoersbehoefte over de verschillende vervoerswijzen te beïnvloeden ten gunste van het openbaar vervoer en de fiets. (Met betrekking tot de jachthaven van Durgerdam zie 2.3.) Recreatie De Raad onderschrijft de onder 1.2. genoemde doelstelling 5 en de daaraan in het concept-plan gegeven uitwerking. Hij heeft echter sterke bedenkingen tegen het in het concept-plan genoemde voornemen de Jachthaven van Durgerdam met 200 ligplaatsen te vergroten (huidige capaciteit 150 ligplaatsen). Hij ziet hierin grote gevaren voor het beheer van het natuurgebied de IJdoorpolder en het behoud van het karakter en de eigen sfeer van Durgerdam. Hij geeft in overweging te zoeken naar alternatieven. Daarbij verwijst hij naar de in het concept-ontwerpbestemmingsplan Zeeburg-Schellingwoude genoemde mogelijkheden.

8 Agrarisch bedrijf De Raad heeft waardering voor de in het concept-plan neergelegde regulering van de agrarische bedrijfsbebouwing met het doel de bestaande openheid van het landschap zo veel mogelijk te behouden. Hij merkt echter op dat, deze regulering geen consequenties mag hebben voor de bestaande, voor de beeldkwaliteit van Waterland zeer waardevolle, stolpboerderijen. Een eventuele amovering van deze monumentale bouwsels is voor de Raad onaanvaardbaar. Het Waterlandse landschap wordt op een aantal plaatsen ernstig ontsierd door moderne agrarische bouwsels zoals graansilo's en hooitorens. Het concept-plan maakt het oprichten van dit soort apparatuur onder bepaalde restricties mogelijk. Als maximale bouwhoogte is aangegeven 12 m., B. en W. kunnen ontheffing verlenen tot een bouwhoogte van 15 m. terwijl met toestemming van G.S. een bouwhoogte van meer dan 15 m mogelijk is. De Raad is van oordeel dat hiermee de deur wordt opengezet voor hoogst ongewenste ontwikkelingen. Hij beveelt aan de voorschriften van het plan zodanig te redigeren dat ontheffing alleen wordt verleend als aangetoond is dat geen alternatieve oplossingen mogelijk zijn en dat het niet verlenen van de ontheffing tot bedrijfsschade zal leiden. Voorts acht de Raad het wenselijk dat van Amsterdamse zijde een onderzoek wordt geëntameerd naar de mogelijkheden om dit soort bouwsels achterwege te laten Hoogspanningsleiding Op de concept-plankaart komt de aanduiding voor van een aan te leggen 380 k V- hoogspanningsleiding Velsen-Diemen. In de concept-toelichting wordt vermeld dat deze leiding in 1985 in bedrijf zal worden gesteld. Deze hoogspanningsleiding is weliswaar aan de rand van het gebied getraceerd maar zal toch een vrij grove aanslag doen om het Waterlandse landschap. De Raad beveelt aan alle mogelijkheden te benutten te voorkomen c.q. te verzachten Fiets- en wandelpaden In het plangebied zijn een tweetal onverharde fiets-/ wandelpaden aanwezig die niet op de plankaart als zodanig zijn aangegeven, te weten: - een pad van Holysloot naar de Uitdammerdijk tussen de Uitdammer Die en het Bornegat. - een pad van Holysloot naar de Belmermeer (met een veer over de Holysloot- Die). De Raad is voorstander van het in de huidige staat bewaren van deze paden en beveelt aan op de plankaart aanduidingen van deze paden op te nemen.

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status:

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status: Moerdijk Kern Klundert 1 e herziening bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.kernklundert1eherz-0001 21-01-2009 concept 20-05-2009 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

Parc Spelderholt - geldend bestemmingsplan Stuwwalrand Parkzone Zuid

Parc Spelderholt - geldend bestemmingsplan Stuwwalrand Parkzone Zuid Parc Spelderholt - geldend bestemmingsplan Stuwwalrand Parkzone Zuid Aan de digitale bestemmingsplannen kunnen geen rechten worden ontleend. Getracht is de digitale versie zoveel mogelijk een kopie van

Nadere informatie

Oosterhout, maart 2010

Oosterhout, maart 2010 TOELICHTING Op 1 juli 2008 heeft de raad van de gemeente Oosterhout het bestemmingsplan Reparatieherziening Buitengebied vastgesteld. Vervolgens is dat bestemmingsplan op 23 februari 2009 goedgekeurd door

Nadere informatie

Bijlagen. 11 vastgesteld bestemmingsplan "Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1)"

Bijlagen. 11 vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1) Bijlagen 11 vastgesteld bestemmingsplan "Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1)" Bijlage 1 Uittreksel relevante voorschriften en bepalingen bestemmingsplan "Parapluherziening Buitengebied"

Nadere informatie

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische basis voor onder meer:

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische basis voor onder meer: Risicoanalyse planschade In verband met bestemmingplan De Voorwaarts 1. Inleiding Bij de ontwikkeling van ruimtelijke projecten kan een risicoanalyse de financiële gevolgen van mogelijke schadeclaims in

Nadere informatie

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1 INLEIDING De gemeente Drimmelen heeft van de heer Rasenberg het verzoek ontvangen om het rundveehouderijbedrijf aan de Zandstraat 5 te Hooge Zwaluwe te mogen verplaatsen naar een perceel aan de Zonzeelseweg

Nadere informatie

Onderstaand is uitsluitend de voor het onderhavige plan relevante regelgeving weergegeven.

Onderstaand is uitsluitend de voor het onderhavige plan relevante regelgeving weergegeven. Betreft : Bijlage 7: Toets aan het bestemmingsplan Locatie : Krite 23-25 te Boornbergum Van : J.M. Miellet, Exlan Datum : Februari 2016 Ter plaatse van het plangebied vigeert het bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing Opgesteld door: Provincie Noord-Brabant 19-05-2016 S.M.Verhaart- Menken Versie: 3_19-05-2016 Inhoud

Nadere informatie

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. TOELICHTING op het bestemmingsplan "BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM" VIGEREND BESTEMMINGSPLAN

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. TOELICHTING op het bestemmingsplan BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM VIGEREND BESTEMMINGSPLAN GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT TOELICHTING op het bestemmingsplan "BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM" VIGEREND BESTEMMINGSPLAN Het onderhavige bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde

Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde Bestemmingsplan Bovenkamp II, Herziening I Betreft Status Bovenkamp II Heerde vastgesteld Datum 30 mei 2011 Bovenkamp II, herziening I, vastgesteld,

Nadere informatie

Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008)

Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008) Bijlagen Gebiedsvisie Bethlehem Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008) J F Kennedylaan Terborgseweg Ondernemingsweg Lijsterbeslaan Abdijlaan Bedrijvenweg Oude Terborgseweg Rekhemseweg

Nadere informatie

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Toelichting Bijlagen Regels Bijlage Verbeelding Schaal 1:1.000 Vastgesteld: 25 september

Nadere informatie

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied 2000, herziening 2002 Locatie Marmelhorstweg 2a

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied 2000, herziening 2002 Locatie Marmelhorstweg 2a Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek d.d. nr., G.H. Tamminga secretaris J.P.M. Alberse burgemeester GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied

Nadere informatie

Gemeente Maastricht. Toelichting deel uitmakende van het bestemmingsplan Kern Itteren. Bijlage 3

Gemeente Maastricht. Toelichting deel uitmakende van het bestemmingsplan Kern Itteren. Bijlage 3 Gemeente Maastricht Toelichting deel uitmakende van het bestemmingsplan Kern Itteren Bijlage 3 Maastricht, augustus 2000 Provincie Li N Aan Burgemee van-de gemeente Maastricht Postbus 1992 6201 BZ MAASTRICHT

Nadere informatie

1. Artikel 12 Horeca. De voor Horeca aangewezen gronden zijn bestemd voor: www.ruimtelijkeplannen.nl - print d.d.

1. Artikel 12 Horeca. De voor Horeca aangewezen gronden zijn bestemd voor: www.ruimtelijkeplannen.nl - print d.d. www.ruimtelijkeplannen.nl - print d.d. 10 september 2014 1. Artikel 12 Horeca 12. 1. Bestemmingsomschrijving De voor Horeca aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen ten behoeve van: 1. horeca

Nadere informatie

Overzicht behorende bij het Algemeen delegatiebesluit De Ronde Venen 2008

Overzicht behorende bij het Algemeen delegatiebesluit De Ronde Venen 2008 Overzicht behorende bij het Algemeen delegatiebesluit De Ronde Venen 2008 Nr. Omschrijving bevoegdheid Wettelijk voorschrift Gedelegeerd aan Specifieke bepaling 1. Het optreden in c.q. het voeren van verweer

Nadere informatie

Geen huizenbouw in park Oudegein!

Geen huizenbouw in park Oudegein! Geen huizenbouw in park Oudegein! Wethouder Adriani van de gemeente Nieuwegein (o.a. Ruimtelijke Ordening) stelt in een artikel in het AD van 13-02-2013 over de geplande huizenbouw in park Oudegein het

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing verenigingsgebouw De Knar

Ruimtelijke onderbouwing verenigingsgebouw De Knar Ruimtelijke onderbouwing verenigingsgebouw De Knar Watersportvereniging FLEVO Harderwijk, februari 2014 Ruimtelijke onderbouwing verenigingsgebouw De Knar Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Aanleiding en doel

Nadere informatie

RISICOTOETS PLANSCHADE

RISICOTOETS PLANSCHADE fa ^ ADVISEUR IN ONROERENDE ZAKEN RISICOTOETS PLANSCHADE met betrekking tot de ontwikkeling van het recreatiegebied Oortjespad te Woerden. CONCLUSIE Het planschaderisico taxeren wij op nihil. Opdracht:

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Overzicht belangrijkste wijzigingen* In dit overzicht zijn de belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Kokmeeuwenweg 22

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Kokmeeuwenweg 22 Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Kokmeeuwenweg 22 burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van A.J.M. van Hoof, Kokmeeuwenweg

Nadere informatie

1 Inleiding 2. 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3. 3 Uitgangspunten 5. 4 Marktanalyse Laddertoets 19. Bijlage A 25.

1 Inleiding 2. 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3. 3 Uitgangspunten 5. 4 Marktanalyse Laddertoets 19. Bijlage A 25. Laddertoets De Smaragd Waalre Laddertoets De Smaragd Waalre 1 Inleiding 2 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3 3 Uitgangspunten 5 4 Marktanalyse 11 5 Laddertoets 19 Bijlage A 25 Artikel 4.3 Nieuwbouw

Nadere informatie

1. Eindhovenseweg 39 Boxtel

1. Eindhovenseweg 39 Boxtel 1. Eindhovenseweg 39 Boxtel Ontwikkeling Realisatie van een bed&breakfast of kleinschalig motel, alsmede het bestemmingsplan in overeenstemming brengen met de vergunde situatie op het gebied van de bestaande

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT

BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT Gemeente Vught Bestemmingsplan Partiële herziening Stadhouderspark Vught Toelichting Voorschriften Overzicht deelplankaarten Deelplankaarten

Nadere informatie

Caesarea - Hoenderloseweg 108 te Ugchelen

Caesarea - Hoenderloseweg 108 te Ugchelen Caesarea - Hoenderloseweg 108 te Ugchelen Aan de digitale bestemmingsplannen kunnen geen rechten worden ontleend. Getracht is de digitale versie zoveel mogelijk een kopie van de gewaarmerkte versie te

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 2 maart Voorstel nr.: 17/06.

Raadsvergadering d.d. 2 maart Voorstel nr.: 17/06. Raadsvergadering d.d. 2 maart 2006. Voorstel nr.: 17/06. Onderwerp: Herhaling voorbereidingsbesluit Wilhelminapark en Geesten. Bijl.: 2. Oegstgeest, 31 januari 2006. Aan de raad. 1. Relatie met Programbegroting

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

De Cocksdorp Postweg 2

De Cocksdorp Postweg 2 De Cocksdorp Postweg 2 Kogerstraat 57 - Den Burg www.texelvastgoed.nl 0222-313025 D e C o cksdo r p Po st we g 2 Kadastrale gegevens: Gemeente Texel, sectie S nummer 530 Perceelgrootte: 645 m² eigen grond

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN RUINERWEG, ECHTEN BOS BIJ VAN HARTE

BESTEMMINGSPLAN RUINERWEG, ECHTEN BOS BIJ VAN HARTE BESTEMMINGSPLAN RUINERWEG, ECHTEN BOS BIJ VAN HARTE GEMEENTE DE WOLDEN VASTGESTELD PLAN BESTEMMINGSPLAN RUINERWEG, ECHTEN BOS BIJ VAN HARTE GEMEENTE DE WOLDEN VASTGESTELD PLAN Identificatienummer NL.IMRO.1690.BP00370-0301

Nadere informatie

1.1 plan: het bestemmingsplan 'Varkenshouderij Laarstraat' van de gemeente Oude IJsselstreek; 1.2 bestemmingsplan: de geometrisch bepaalde

1.1 plan: het bestemmingsplan 'Varkenshouderij Laarstraat' van de gemeente Oude IJsselstreek; 1.2 bestemmingsplan: de geometrisch bepaalde Hoofdstuk 1 Artikel 1 1.1 plan: Begrippen Inleidende regels het bestemmingsplan 'Varkenshouderij Laarstraat' van de gemeente Oude IJsselstreek; 1.2 bestemmingsplan: de geometrisch bepaalde planobjecten

Nadere informatie

Aanpassing van de regels behorende bij de 6 e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied - Reimerswaal

Aanpassing van de regels behorende bij de 6 e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied - Reimerswaal Aanpassing van de regels behorende bij de 6 e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied - Reimerswaal Artikel 1 Definities Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd: - aan lid 56 wordt na sublid a een

Nadere informatie

H.C. den Hartog Stokvisweg 1 4107 LK Culemborg

H.C. den Hartog Stokvisweg 1 4107 LK Culemborg Concept Onderbouwing bouw loods met kantoor/tijdelijke woning H.C. den Hartog Stokvisweg 1 4107 LK Culemborg 15 oktober 2013 Opgesteld door: Ir. F.C.A. van den Tempel Tempel ADVIES Westelijke Parallelweg

Nadere informatie

Bovenweg 1 - Grootegast manege 1.100 Dijkstreek 7 - Niekerk Interieurbouw, verkoop via internet, showroom maximaal 60 m 2 bestaand

Bovenweg 1 - Grootegast manege 1.100 Dijkstreek 7 - Niekerk Interieurbouw, verkoop via internet, showroom maximaal 60 m 2 bestaand pagina 1 van 5 Artikel 30 Wonen 30.1 Bestemmingsomschrijving Plan: Status: Plantype: IMRO-idn: Buitengebied Grootegast vastgesteld bestemmingsplan NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-VA01 De voor ' Wonen ' aangewezen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied -Zuid, eerste herziening

Bestemmingsplan Buitengebied -Zuid, eerste herziening Bestemmingsplan Buitengebied -Zuid, eerste herziening Bestemmingsplan Buitengebied -Zuid, eerste herziening Inhoud Toelichting Regels Plankaart 26 januari 2012 Projectnummer 024.00.01.20.60.00 T o e

Nadere informatie

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED SANDELINGEN AMBACHT

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED SANDELINGEN AMBACHT NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED SANDELINGEN AMBACHT Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied Sandelingen Ambacht heeft vanaf 19 april 2012, gedurende een periode

Nadere informatie

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 status: vastgesteld datum: 5 september 2013 projectnummer: 202360R.2011 adviseurs: Jke / Wle gemeente Maasdriel Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Buitengebied e wijziging (Broekstraat 23 Wehl)

Buitengebied e wijziging (Broekstraat 23 Wehl) Buitengebied 2002 23e wijziging (Broekstraat 23 Wehl) Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding en doel 3 Hoofdstuk 2 Plangebied 4 Hoofdstuk 3 Ruimtelijke - en milieuaspecten 5 Hoofdstuk 4 Landschappelijke

Nadere informatie

Vergroting agrarisch bouwperceel Beekseweg 58 te Wehl

Vergroting agrarisch bouwperceel Beekseweg 58 te Wehl Vergroting agrarisch bouwperceel Beekseweg 58 te Wehl Het gaat hier om het vergroten van het bouwvlak met de bestemming Agrarisch met waarden. Gebleken is dat een uitbreiding van de melkrundveehouderij

Nadere informatie

Regels. 9 vastgesteld bestemmingsplan "Parapluherziening verbod bedrijfswoningen 2009"

Regels. 9 vastgesteld bestemmingsplan Parapluherziening verbod bedrijfswoningen 2009 Regels 9 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 plan: het bestemmingsplan "Parapluherziening verbod bedrijfswoningen 2009" van de gemeente Doetinchem; 1.2 aanduiding: een geometrisch bepaald

Nadere informatie

Onderwerp Uitwerking vastgestelde amendementen Bestemmingsplan Buitengebied 2010

Onderwerp Uitwerking vastgestelde amendementen Bestemmingsplan Buitengebied 2010 Raadsinformatiebrief Onderwerp Uitwerking vastgestelde amendementen Bestemmingsplan Buitengebied 2010 Inleiding/aanleiding Op 29 september 2010 heeft uw raad het bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT 2 februari 2016 vastgesteld 52-007 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3 Plangebied... 6 1.4

Nadere informatie

"Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem"

Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem "Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem" Woudrichem, juni 2007 Inleiding Door de afnemende agrarische functie komen er steeds meer boerderijen en weidegrond beschikbaar voor particulieren. Het aantal mensen

Nadere informatie

bijlage 3 bestemming(en) na wijziging

bijlage 3 bestemming(en) na wijziging bijlage 3 bestemming(en) na wijziging Artikel 1: Maatschappelijk sociaal-cultureel 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor Maatschappelijk sociaal-cultureel aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen

Nadere informatie

Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland

Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Code 03-61-02 / 09-06-03

Nadere informatie

Uitwerkingsplan. Assenrade, fase 2. Gemeente Hattem. Datum: 4 juni 2013 Projectnummer:

Uitwerkingsplan. Assenrade, fase 2. Gemeente Hattem. Datum: 4 juni 2013 Projectnummer: Uitwerkingsplan Assenrade, fase 2 Gemeente Hattem Datum: 4 juni 2013 Projectnummer: 120492 INHOUD REGELS 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Schakelbepaling 3 2 Bestemmingsbepalingen

Nadere informatie

Uittreksel Bestemmingsplan Klarenbeek. Uitsnede plankaart. Regels

Uittreksel Bestemmingsplan Klarenbeek. Uitsnede plankaart. Regels Uittreksel Bestemmingsplan Klarenbeek Uitsnede plankaart Regels Artikel 3 Agrarisch 3.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Agrarisch' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. grondgebonden agrarische bedrijven;

Nadere informatie

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen Beleidskader Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen In het buitengebied 1. Inleiding Het Streekplan Gelderland (2005) biedt nieuwe beleidsruimte voor

Nadere informatie

Uitwerkings- en wijzigingsplan De Keyser, fase 1a en 1b

Uitwerkings- en wijzigingsplan De Keyser, fase 1a en 1b Gemeente Beemster Uitwerkings- en wijzigingsplan De Keyser, fase 1a en 1b Mei 2014 Kenmerk 0370-07-C01 Projectnummer 0370-07 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Inspraakreacties 2 2.1. Inspraakreactie 1 2

Nadere informatie

Projectteam Overnachtingshaven Lobith. Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith. ruimtelijke aspecten

Projectteam Overnachtingshaven Lobith. Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith. ruimtelijke aspecten Projectteam Overnachtingshaven Lobith Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith ruimtelijke aspecten INHOUDSOPGAVE blz. 1. KADERS 1 1.1. Wettelijk kader 1 1.2. Beleidskader

Nadere informatie

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG.

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. RAADSVOORSTEL Agendanummer 6.1* Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: weigering

Nadere informatie

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ;

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ; Raadsvoorstel nr. : 2002/180 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 19 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Rijstelling bestemmingsplan Giethoorn 1994 Voorstel besluit

Nadere informatie

verblijfsruimte: ruimte voor het verblijven van mensen;

verblijfsruimte: ruimte voor het verblijven van mensen; ARTIKEL A. BESTEMMINGSPLAN Dit bestemmingsplan Partiële herziening huisvesting arbeidsmigranten betreft een partiële herziening van de regels van het bestemmingsplan Buitengebied Asten 2008, zoals vastgesteld

Nadere informatie

P l a n r e g e l s vrs

P l a n r e g e l s vrs P l a n r e g e l s 012.10.01.02.00.vrs I n h o u d s o p g a v e Artikel 1 Relatie met het vigerende bestemmingsplan 3 Artikel 2 Wonen 4 Artikel 3 Geluidzone (dubbelbestemming) 9 Artikel 4 Anti-dubbeltelregel

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Cröddendijk 12

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Cröddendijk 12 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Cröddendijk 12 Gemeente Deventer December 2016 INHOUDSOPGAVE 1.INLEIDING 3 BESTEMMINGSPLAN 3 2. ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN 4 INGEDIENDE ZIENSWIJZEN 4 1. Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

Regels, behorende bij het bestemmingsplan 2 e herziening bestemmingsplan Schoonveld (Taleninstituut Regina Coeli) van de gemeente Vught

Regels, behorende bij het bestemmingsplan 2 e herziening bestemmingsplan Schoonveld (Taleninstituut Regina Coeli) van de gemeente Vught Regels, behorende bij het bestemmingsplan 2 e herziening bestemmingsplan Schoonveld (Taleninstituut Regina Coeli) van de gemeente Vught Opdrachtgever: Hevo b.v. te s Hertogenbosch Wissing stedebouw en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Regels 3

Inhoudsopgave. Regels 3 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Artikel 2 Wijze van meten 7 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 9 Artikel 3 Agrarisch met waarden 9 Artikel 4 Natuur 11 Artikel 5

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 Burgemeester en wethouders hebben op 16-1-2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het dempen en realiseren van water. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

Artikel 1 Begrippen 2. Artikel 3 Verkeer 4. Artikel 8 Slotregel 7

Artikel 1 Begrippen 2. Artikel 3 Verkeer 4. Artikel 8 Slotregel 7 Regels Inhoud Blz. Hoofdstuk I Inleidende regels 2 Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Wijze van meten 3 Hoofdstuk II Bestemmingsregels 4 Artikel 3 Verkeer 4 Hoofdstuk III Algemene regels 5 Artikel 4 Anti-dubbeltelregel

Nadere informatie

bestemmingsplan Ossehaar, uitwerkingsplan fase B VOORSCHRIFTEN februari

bestemmingsplan Ossehaar, uitwerkingsplan fase B VOORSCHRIFTEN februari VOORSCHRIFTEN februari 2007 20 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze bepalingen wordt verstaan onder: a. Het plan: Bestemmingsplan Ossehaar, uitwerkingsplan fase B. b. De plankaart: De plankaart van het

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN. Bestemmingsplan Agrarische Enclave. Uitnodiging

BESTEMMINGSPLAN. Bestemmingsplan Agrarische Enclave. Uitnodiging BESTEMMINGSPLAN Bestemmingsplan Agrarische Enclave De gemeente Apeldoorn werkt aan de actualisering van bestemmingsplannen. Sommige bestemmingsplannen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluitnota

Raadsvoorstel en besluitnota 2016/196342 Raadsvoorstel en besluitnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan 'Eerste partiële herziening Landelijk gebied Assendelft' Gevraagd besluit 1. Het bestemmingsplan 'Eerste partiële herziening

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 Beleid. 3.2 Rijksbeleid. 3.3 Provinciaal beleid

HOOFDSTUK 3 Beleid. 3.2 Rijksbeleid. 3.3 Provinciaal beleid HOOFDSTUK 3 Beleid 3.1 Inleiding De beleidscontext voor het plangebied wordt gevormd door (Europese,) landelijke, provinciale, en gemeentelijke beleidsrapportages. In dit hoofdstuk is het relevante (Europees-,)

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Gemeente. Aalten. Wijziging Velsdijk Aalten 1

Bestemmingsplan. Gemeente. Aalten. Wijziging Velsdijk Aalten 1 Bestemmingsplan Gemeente Aalten Buitengebied Groenenveld Aalten 2007 in Wijziging Velsdijk Aalten 1 2 INHOUD TOELICHTING... 5 1.1 Aanleiding... 7 1.2 Vigerend beleid... 7 1.3 Huidige situatie... 8 1.4

Nadere informatie

Informatieavond over woningbouwlocatie Stiereveld Watergang

Informatieavond over woningbouwlocatie Stiereveld Watergang Informatieavond over woningbouwlocatie Stiereveld Watergang 1. Welkom en korte inleiding. 2. Woningbouwlocatie Stiereveld: a. De historie in het kort. b. Presentatie van de stedenbouwkundige visie door

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

Opleidingsinstituut Gemeente Politie

Opleidingsinstituut Gemeente Politie VOORBLAD Gemeente Woensdrecht Bestemmingsplan : Toelichting Opleidingsinstituut Gemeente Politie Id = 08730000OSD12O00 Fase Datum Ter inzage per Bijzonderheden Voor-ontwerp - - - Ontwerp - - - Vastgesteld

Nadere informatie

Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de Structuurvisie (d.d. 16 november 2011) Wijdemeren "Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede".

Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de Structuurvisie (d.d. 16 november 2011) Wijdemeren Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede. www.vriendenvanhetgooi.nl Aan B&W van de gemeente Wijdemeren Cc gemeenteraad Wijdemeren Postbus 190, 1230 AD Loosdrecht, Per email: postbus@wijdemeren.nl Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep in Nieuweroord Vastgesteld bij collegebesluit d.d. 17 juni 2008

INHOUDSOPGAVE Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep in Nieuweroord Vastgesteld bij collegebesluit d.d. 17 juni 2008 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...3 2. Bestaande situatie...3 3. Gewenste ontwikkeling...5 4. Ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit...5 5. Milieu...5 6. Economische uitvoerbaarheid...7 7. Planbeschrijving...8

Nadere informatie

Planregels. wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging. Oktober 2016

Planregels. wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging. Oktober 2016 Planregels wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging Oktober 2016 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan (digitaal) het wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging

Nadere informatie

percelen cultuurgrond

percelen cultuurgrond percelen cultuurgrond gelegen aan de Cromvoirtsedijk te Cromvoirt, ter grootte van 4.77.90 ha Koopsom: Nader overeen te komen Inhoud Kadastrale informatie Omschrijving Bestemmingsplan Verordening Ruimte

Nadere informatie

Omgevingsvergunningsvrije gebouwen: beïnvloedingsmogelijkheden

Omgevingsvergunningsvrije gebouwen: beïnvloedingsmogelijkheden Omgevingsvergunningsvrije gebouwen: beïnvloedingsmogelijkheden In bijlage II van het Besluit omgevingsrecht is een tweetal categorieën opgenomen voor vergunningsvrije bouwwerken: I het regime voor kleine

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland 12.008525 POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester en Wethouders Zijpe Postbus 5 1 750 AA SCHAGERBRUG Gemeente Zijpe 7 6 SEP ZQti ingekomen: * ^Gedeputeerde Statf n Behandelaar:

Nadere informatie

Gelet op het bestemmingsplan Den Burg, de tussenuitspraak van 27 december 2018 ( /1/R1);

Gelet op het bestemmingsplan Den Burg, de tussenuitspraak van 27 december 2018 ( /1/R1); Raadsbesluit B&W 15-01-2019 Raadscommissie 5/6-02-2019 Gemeenteraad 27-02-2019 Portefeuillehouder E.P. Kooiman Herstelbesluit voor 2 punten uit het bestemmingsplan Den Burg de tussenuitspraak van de Afdeling

Nadere informatie

Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg

Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg Gemeente Wieringermeer projectnr. 194453.08 revisie 05 27 mei 2010 Opdrachtgever Provincie Noord-Holland Directie B&U, Unit ACR Postbus 205 2050 AE Overveen datum vrijgave

Nadere informatie

waarbij, ter plaatse van de aanduiding karakteristiek, de instandhouding van de bestaande karakteristieke hoofdvorm wordt nagestreefd;

waarbij, ter plaatse van de aanduiding karakteristiek, de instandhouding van de bestaande karakteristieke hoofdvorm wordt nagestreefd; 05-01-03 blz 49 Artikel 12: Bedrijfsdoeleinden 12. 1. Bestemmingsomschrijving De voor bedrijfsdoeleinden aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen ten behoeve van: 1. bedrijven die zijn genoemd

Nadere informatie

GEMEENTE VALBURG BESTEMMINGSPLAN OOSTERHOUT BEDRIJFSTERREIN 1990

GEMEENTE VALBURG BESTEMMINGSPLAN OOSTERHOUT BEDRIJFSTERREIN 1990 GEMEENTE VALBURG BESTEMMINGSPLAN OOSTERHOUT BEDRIJFSTERREIN 1990 LEUSDERWEG 220 3817 KG AMERSFOORT TELEFOON 033-621623 AMERADVISEURS B.V. BUREAU VOOR RUIMTELIJKE ORDENING A A - GEMEENTE VALBURG BESTEMMINGSPLAN

Nadere informatie

T E K O O P. Holderden 2a Sterksel

T E K O O P. Holderden 2a Sterksel Holderden 2a - Sterksel Sterksel is een van de prachtige kernen in de gemeente Heeze- Leende. Sterksel heeft ca. 1350 inwoners en beschikt o.a. over een basisschool, kerk en supermarkt. Omringd door natuurgebieden,

Nadere informatie

Bestemmingsplan Partiële herziening verspreide locaties. Vastgesteld

Bestemmingsplan Partiële herziening verspreide locaties. Vastgesteld Bestemmingsplan Partiële herziening verspreide locaties Vastgesteld Vastgesteld, d.d. 11 oktober 2018 Partiële herziening verspreide locaties bestemmingsplan Partiële herziening verspreide locaties (vastgesteld)

Nadere informatie

Bijlage B Provincie Fryslân 25-11-2014 Toepassing Bro, art. 3.1.1, onder 2 Gevallen waarin wel /geen vooroverleg is vereist.

Bijlage B Provincie Fryslân 25-11-2014 Toepassing Bro, art. 3.1.1, onder 2 Gevallen waarin wel /geen vooroverleg is vereist. Bijlage B Provincie Fryslân 25-11-2014 Toepassing Bro, art. 3.1.1, onder 2 Gevallen waarin wel /geen vooroverleg is vereist. Ten behoeve van de stroomlijning van het vooroverleg over: - voorontwerpbestemmingsplannen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan Gentse en Kanaalzone (K.B. 14.09.1977). De voorschriften opgenomen in dit RUP vervangen de algemene voorschriften van het

Nadere informatie

Regels, behorende bij "1 e herziening Uitwerkingsplan Mortiere fase 4 van het bestemmingsplan Mortiere van de gemeente Middelburg

Regels, behorende bij 1 e herziening Uitwerkingsplan Mortiere fase 4 van het bestemmingsplan Mortiere van de gemeente Middelburg Regels, behorende bij "1 e herziening Uitwerkingsplan Mortiere fase 4 van het bestemmingsplan Mortiere van de gemeente Middelburg Opdrachtgever: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

memo verkeersaansluiting KNSF-terrein commissievergadering 13 februari 2013

memo verkeersaansluiting KNSF-terrein commissievergadering 13 februari 2013 memo verkeersaansluiting KNSF-terrein commissievergadering 13 februari 2013 Aanleiding Na haar aantreden begin 2012 heeft het College van B&W de gewenste verkeersaansluitingen op het KNSFterrein bezien

Nadere informatie

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl)

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Etten-Leur (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Introductie Etten-Leur is een middelgrote gemeente in Brabant, gelegen ten westen van Breda. De gemeente bestaat uit één kern van ruim 40.000 inwoners. Door

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN HOGE STEENWEG VERSLAG VOOROVERLEG EX ARTIKEL BESLUIT RUIMTELIJKE ORDE- NING

BESTEMMINGSPLAN HOGE STEENWEG VERSLAG VOOROVERLEG EX ARTIKEL BESLUIT RUIMTELIJKE ORDE- NING BESTEMMINGSPLAN HOGE STEENWEG 58-66 VERSLAG VOOROVERLEG EX ARTIKEL 3.1.1 BESLUIT RUIMTELIJKE ORDE- NING Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Loon op Zand op DATUM 1. INLEIDING Algemeen Familie

Nadere informatie

correctieve herziening bestemmingsplan De Zanderij gemeente Hillegom 10 december 2009 projectnummer 80253

correctieve herziening bestemmingsplan De Zanderij gemeente Hillegom 10 december 2009 projectnummer 80253 correctieve herziening bestemmingsplan De Zanderij gemeente Hillegom 10 december 2009 projectnummer 80253 INHOUD TOELICHTING I 1 I N L E I D I N G 1 2 L I G G I N G P L A N G E B I E D 1 3 W I J Z I G

Nadere informatie

Delegatielijst Projectbesluit

Delegatielijst Projectbesluit Delegatielijst Projectbesluit De gemeenteraad heeft op {datum} besloten om voor projecten welke voldoen aan onderstaande categorieën van gevallen het projectbesluit te delegeren aan het college. Categorie

Nadere informatie

30 en Torendijk 7. reactienota Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg. G emeent e Ho f van Twent e. Datum : 18 maart 2013

30 en Torendijk 7. reactienota Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg. G emeent e Ho f van Twent e. Datum : 18 maart 2013 reactienota Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg 14b, Slaghekkenweg 30 en Torendijk 7 G emeent e Ho f van Twent e Datum : 18 maart 2013 projectnummer : 110260 S A B R E A C T I E N O

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht;

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht; ^2 gemeente T -^^fc Nijkerk RAADSBESLUIT Nummer: 2012-094 De raad van de gemeente Nijkerk; gelezen het collegevoorstel van 2 oktober 2012; gelet op het bepaalde in artikel 2.27. lid 1, van de Wet algemene

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK GEMEENTE OLDEBROEK STRUCTUURVISIE PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK 188197 Inhoudsopgave 1 Beleidskader 5 1.1 Aanleiding 5 1.2 Beleidsmatige aspecten 5 2 Toetsingskader

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Gedeeltelijke herziening bijgebouwenregeling in diverse bestemmingsplannen van Hollands Kroon

Gedeeltelijke herziening bijgebouwenregeling in diverse bestemmingsplannen van Hollands Kroon Gedeeltelijke herziening bijgebouwenregeling in diverse bestemmingsplannen van Hollands Kroon Toelichting 1. Inleiding 1.1. Aanleiding Het paraplubestemmingsplan Gedeeltelijke herziening bijgebouwenregeling

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon

Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon Van Provincie Noord-Brabant Aan Gemeente Bladel Onderwerp Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon Ter attentie van Zaak identificatie 07-11-2017

Nadere informatie

Zaaknummer: 1142827 Sliedrecht, 18 maart 2014

Zaaknummer: 1142827 Sliedrecht, 18 maart 2014 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1142827 Sliedrecht, 18 maart 2014 Onderwerp: Aanvraag provinciale ontheffing ten behoeve van principeverzoek bouwplan Verheij Integrale

Nadere informatie

Facetbestemmingsplan Recreatie. 20 juni 2013

Facetbestemmingsplan Recreatie. 20 juni 2013 Facetbestemmingsplan Recreatie 20 juni 2013 1. Inleiding Er zijn 2 aanleidingen voor het opstellen van het facetbestemmingsplan Recreatie. De eerste aanleiding is het opstellen van een nieuw Beleidsplan

Nadere informatie

Wonen. 1.2 Bouwregels

Wonen. 1.2 Bouwregels 1 Wonen 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor Wonen - 2 aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woonhuizen al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan-huis-verbonden beroep of een kleinschalige bedrijfsmatige

Nadere informatie

De indelingslijn bedrijvenzonering is op de plankaart aangepast zodat deze strookt met de genoemde afstand in de voorschriften.

De indelingslijn bedrijvenzonering is op de plankaart aangepast zodat deze strookt met de genoemde afstand in de voorschriften. Deze nota is een nadere uitwerking van het "Besluit horeca- en recreatie- inrichtingen milieubeheer" en de artikelen 4.1.2. en 4.1.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening. Hierin wordt de mogelijkheid

Nadere informatie

Omgevingsvergunning locatie Harterinkdijk 19 Sinderen

Omgevingsvergunning locatie Harterinkdijk 19 Sinderen Omgevingsvergunning locatie Harterinkdijk 19 Sinderen Ruimtelijke onderbouwing Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding voor het plan Op 8 december 2009 is het bestemmingsplan Landgoederen Meursstede vastgesteld,

Nadere informatie

Buitengebied Aalten 2004, wijziging Haartseweg 13

Buitengebied Aalten 2004, wijziging Haartseweg 13 Buitengebied Aalten 2004, wijziging Haartseweg 13 INHOUD TOELICHTING... 3 1.1 AANLEIDING... 4 1.2 VIGEREND BESTEMMINGSPLAN... 4 1.3 HUIDIGE SITUATIE...4 1.4 HET WIJZIGINGSPLAN... 5 1.5 HAALBAARHEID VAN

Nadere informatie

BIJLAGE 2. Van toepassing zijnde regels na wijziging in de bestemming

BIJLAGE 2. Van toepassing zijnde regels na wijziging in de bestemming BIJLAGE 2 Van toepassing zijnde regels na wijziging in de bestemming 1 Artikel : Wonen Bestemmingsomschrijving A. De voor Wonen aangewezen gronden zijn bestemd voor: 1. woonhuizen al dan niet in combinatie

Nadere informatie