7 t/m 11 november 2016 Week van het Katholiek Onderwijs. hoop geef je door. ADVENT po - middenbouw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7 t/m 11 november 2016 Week van het Katholiek Onderwijs. hoop geef je door. ADVENT po - middenbouw"

Transcriptie

1 ADVENT po - middenbouw

2 Bron afbeelding: WEEK 1 - HOOP Deze week introduceert u de adventskrans. De adventskrans is een ronde krans, die versierd is met groene takken. Er staan vier kaarsen op. Deze week mag de eerste kaars worden aangestoken. Als na vier weken alle kaarsen branden, is het bijna kerstmis. Elke week van de advent staat er een thema centraal. Deze week is dat. Donker en licht In de week van de introduceren we de adventskrans en denken we na over donker en licht. Zijn er donkere plekken in de wereld of in ons leven en hoe kunnen we daar een beetje licht brengen? We knutselen kaarsen en adventskransen en zingen liedjes rondom dit thema. Tip: voor de middenbouw bestaat er een hele coole rapversie van This little light of mine. Dit lied kun je gebruiken voor een voorstelling in de klas met zelfbedachte dansjes en rap acts. Beluister hier de hippe rapversie van This little light of mine van Nate Bristol Bekijk hier de songtekst. Download hier een mooie kleurplaat.

3 Bron afbeelding: Shutterstock Kringgesprek Hoop Wat is een adventskrans? Wat zie je allemaal? Waarom is de adventskrans groen? (groen staat voor leven ) Wat betekent die ronde groene krans? (liefde die altijd blijft duren) Wat betekenen die kaarsen? (licht in het donker en alle vier de kaarsen hebben een betekenis: Hoop, Vertrouwen, Vreugde en Vrede) Zijn er plekken in de wereld waar het donker is? (bijvoorbeeld oorlog, ruzie, pesten) Kunnen wij ook een licht zijn voor mensen op die donkere plekken? (bijvoorbeeld niemand pesten of uitlachen, geld inzamelen voor een goed doel, behulpzaam zijn, gebedje doen) De eerste kaars gaat over Hoop. Wat is dat precies? (weten dat er iets goeds aankomt, licht in het donker, het Kerstkindje)

4 Bron afbeelding: adventuresome-family-fun/ Adventskrans met handen Via deze link ziet u hoe u de krans kunt maken. Let op: de uitleg is in het Engels. Hieronder treft u stap voor stap de Nederlandse instructie. Wat heeft u nodig? gekleurd papier: groen, roze en paars vier wc rollen een papieren bordje/cirkelvormig geknipt karton eventueel verf, glitters, versiering (lovertjes, plakplaatjes) schaar, lijm, verf Stap 1: omtrek de handen van de kinderen op het groengekleurde papier. Herhaal dit tot je (minimaal) zes handen hebt omtrokken. Stap 2: knip de handen uit. Stap 3: plak de handen op het papieren bordje/stuk karton met de vingers aan de buitenkant, zodat het eruitziet als een krans met groene takken. Stap 4: knip één roze en drie paarse papiertjes uit zodat u het juiste formaat heeft om ze rond de wc rolletjes te plakken. Stap 5: plak de vier wc rollen als kaarsen op de krans. Stap 6: versier eventueel de krans met lovertjes, glitters en plakplaatjes.

5 Bron afbeelding: WEEK 2 VERTROUWEN Er staan vier kaarsen op de adventskrans. Deze week mag de tweede kaars worden aangestoken. Als na vier weken alle kaarsen branden, is het bijna kerstmis. Elke week van de advent staat er een thema centraal. Deze week is dat vertrouwen. In de week van het vertrouwen staat het begin van het Kerstverhaal centraal. Wat een vertrouwen hadden Jozef en Maria nodig om het hele avontuur aan te gaan! Kinderen vinden het heerlijk om dit verhaal na te spelen met bijvoorbeeld een kijktafel of rollenspel.

6 Bron afbeelding: Verhaal - Het bezoek van de engel Kerst begint bij het vertrouwen van Maria. We lezen deze week een verhaal uit de Bijbel waarin we lezen hoe het allemaal begon: een engel komt op bezoek bij Maria en vertelt haar dat ze een kindje kan verwachten. Het bezoek van de engel Maria was een meisje van ongeveer 18 jaar. Zij woonde in het dorpje Nazareth en ze was verloofd met Jozef. Op een dag, ik denk dat het in het voorjaar was, was Maria bezig in haar huis. En opeens staat daar iemand. Het is geen vrouw, en ook geen man. Maar wat dan? Maria heeft nog nooit zoiets gezien en schrikt dan ook geweldig. Ze slaat de hand voor haar mond en houdt haar adem in. Heeft ze het wel goed gezien. Is er werkelijk iemand, of is ze soms aan het dromen, midden op de dag? De engel die door God gestuurd is, praat zachtjes tegen Maria. Hij zegt: Goede morgen Maria. Ik ben de engel Gabriel, een boodschapper van God. Je moet de hartelijke groeten van God hebben. God heeft op je gelet en jou uitgekozen. Je zult in verwachting raken en een zoontje krijgen. Dat kind is de Zoon van God. Maria vraagt verbaasd: Hoe kan ik nu een kindje krijgen, ik ben nog niet getrouwd, en ik woon nog niet samen met een man. De engel antwoordde: De Heilige Geest van God zal komen en je zult in verwachting raken door de kracht van God. Voor God is niets onmogelijk want je tante Elisabeth, die al heel oud is en nooit kinderen kon krijgen, is ook in verwachting van een zoon. Over drie maanden zal haar baby geboren worden. Jouw zoon moet je Jezus noemen, de zoon van Elisabeth zal Johannes heten. De engel ging daarna weer weg. Lucas 1:26-38 Bewerking van Vragen bij dit verhaal: Wat gebeurt er in het verhaal? Wat vroeg de engel aan Maria? (om moeder te worden van Jezus, zonder echtgenoot) Waarom zei Maria ja tegen de engel? (ze vertrouwde er op dat het goed zou komen, het was tenslotte een engel) Kun je iedereen vertrouwen? Wie vertrouwen wij eigenlijk? (Papa en mama, de juf, de politie, een engel?) Speel eventueel het verhaal na.

7 Bron afbeelding: Shutterstock Stripverhaal maken Maak een stripverhaal over het Kerstverhaal. Dit is een leuke verwerkingsopdracht voor kinderen na het horen van het Kerstverhaal. Via deze link vindt u een format voor het tekenen van het stripverhaal. Om het wat concreter te maken, kunt u de volgende eisen aan het verhaal stellen: De volgende personages moeten terugkomen in het verhaal: Maria, Jozef, kindje Jezus, engelen en herders of herbergier. Het mag grappig zijn, maar moet respectvol blijven. Het Kerstverhaal moet er in herkenbaar zijn.

8 Bron afbeelding: Shutterstock WEEK 3 VREUGDE Dit is de derde week van de advent. Deze week mag de derde kaars worden aangestoken. Als na vier weken alle kaarsen branden, is het bijna kerstmis. Elke week van de advent staat er een thema centraal. Deze week is dat vreugde. In de week van de vreugde vieren we alvast een beetje feest: Kerstmis komt er bijna aan! Maak de vreugde tastbaar! Er zijn nu meer kaarsen 'aan' dan 'uit', het licht wint van het donker, hoera! Deze week hebben we het over wat we vieren we met Kerstmis (geboorte van het kindje Jezus). Wat heeft dat met licht en donker te maken? Er wordt gezegd dat Jezus licht komt brengen in onze nacht. Wie wordt daar blij van? Hopelijk wij allemaal!

9 Bron afbeelding: adventsbasteln-leicht-gemacht/ Knutselopdracht Raamster vouwen van vloeipapier Maak samen met uw leerlingen mooie raamsterren met vloeipapier. Via deze link ziet u verschillende afbeeldingen van het eindresultaat en de vouwinstructies onderaan de pagina. Let op: de website is in het Duits. Hieronder treft u de Nederlandstalige instructie. Wat heb heeft u nodig? gekleurd vloeipapier vouwinstructies van internet (te vinden onderaan de pagina van bovenstaande link) plakband Stap 1: knip het vloeipapier in de benodigde vorm, rechthoekig of vierkant. Zorg ervoor dat je acht vellen van dezelfde grootte hebt. Stap 2: volg de vouwinstructies van internet via bovenstaande link. Vouw alle 8 vellen op dezelfde wijze. Deze worden de acht punten van de ster. Stap 3: leg de acht gevouwen sterpunten samen in de vorm van een ster. Plak ze eventueel aan elkaar vast. Stap 4: plak de ster tegen een raam met behulp van plakband. Het licht zal er erg mooi doorheen gaan schijnen.

10 Bron afbeelding: Shutterstock WEEK 4 VREDE De vierde week van de advent. Het is bijna Kerstmis en de adventskrans verandert in een kerstkrans! Deze week staat de vrede centraal. Tijdens de week van de vrede komt de climax van de Advent: we lezen het kerstverhaal, we praten samen over wat wij kunnen doen om de vrede te bevorderen (in het klein en in het groot: thuis, in de klas en in de wereld) en zorgen voor een vredige kerstsfeer in de klas met kaarsjes en lichtjes. Beluister hier verschillende kerstliedjes.

11 Bron afbeelding: Shutterstock Kerstverhaal Deze week lezen we het kerstverhaal en horen we de engelen zingen vrede op aarde. De geboorte van Jezus is bijzonder: wie wordt er nu geboren in een stal? Zou deze baby extra bijzonder zijn? Geboorte van Jezus Vanwege een nieuwe wet vertrokken Maria en haar verloofde Jozef naar het dorp van hun voorouders, Bethlehem, om belasting te betalen. Maria zou haar baby gauw krijgen. Maar Jozef kon nergens een kamer vinden. Alle herbergen waren vol. Eindelijk vond Jozef een stal. Daar werd Jezus als baby geboren. Zijn moeder legde hem in een kribbe, waar normaal gesproken het voer voor de dieren in lag. Er waren vlakbij herders die voor hun kudde schapen zorgden. Gods engel verscheen aan hen en vertelde het geweldige nieuws. Heden is er een Redder geboren in de stad van David, het is Christus de Heer. Jullie zullen de baby liggend in een voerbak vinden. Plotseling verschenen er vele engelen. Ze prezen God en zeiden, Ere zij God in de hoge en vrede op aarde bij de mensen die naar Zijn wil leven. De herders gingen snel naar de stal. Nadat zij de baby hadden gezien, vertelden ze iedereen die ze ontmoeten wat de engel gezegd had over Jezus. Bewerkt naar: Bibleforchildren.org Vragen bij dit verhaal Wat hebben we gehoord? De engelen zongen: Vrede op aarde, God houdt van de mensen. Wat betekent dat? (de bedoeling is dat het goed gaat met alle mensen, Jezus komt vrede brengen door die liefde van God voor de mensen te laten zien). Kunnen wij ook iets doen om vrede te brengen op de wereld? (in het klein, thuis en op school door goed te zijn voor elkaar). Kunnen wij ook iets betekenen voor vrede in alle landen? (actie voeren voor een goed doel, een gebedje doen).

12 Bron afbeelding: Shutterstock Vieren - Gebeden voor bij het kerstdiner Kindje Jezus ik ben blij U kwam op aarde ook voor mij wij mogen nu weer horen dat U in Bethlehem bent geboren zoals nu onze kaarsjes schijnen laat U het donker ook verdwijnen wil in onze harten wonen dan mogen wij Uw liefde tonen aan alle mensen om ons heen dan voelt niemand zich alleen. Bewerkt naar: Ina van der Welle, gedichtensite.nl We wensen, een glimlach en een fijn gevoel geluk voor alle mensen. We wensen, geen oorlog en geen ruzie meer maar vrede voor de mensen. We wensen, een wereld die vol vrienden is en liefde tussen mensen. We wensen, een beetje troost, een beetje hulp, en licht voor alle mensen. Een kind brengt ons een nieuwe tijd. We kunnen verder gaan. Straks worden onze wensen waar. Wie weet, misschien - we zullen zien - wel in het nieuwe jaar. Bewerkt naar: kindengeloof.nl Kerstfeest We gaan kerstfeest vieren met slingers en een boom. Maar waar het echt om gaat is het Kindje in de kribbe Gods eigen Zoon. Hij kwam als mens op aarde voor jou en ook voor mij. Als je naar dat Kindje kijkt word je o zo blij. Hij wil ook in jouw hartje wonen en altijd bij je zijn. Hij houdt van alle mensen en van alle kinderen groot en klein. Je hoeft niet bang te zijn Hij laat je nooit alleen. Hij helpt je leren en spelen en Hij is altijd om je heen. Jezus werd geboren in een arme stal. Laat Hem maar in jouw hartje wonen, zodat jouw lichtje voor altijd branden zal Bewerkt naar: kindengeloof.nl

7 t/m 11 november 2016 Week van het Katholiek Onderwijs. hoop geef je door. ADVENT po - onderbouw

7 t/m 11 november 2016 Week van het Katholiek Onderwijs. hoop geef je door. ADVENT po - onderbouw ADVENT po - onderbouw Bron afbeelding: https://www.youtube.com/watch?v=t3wqmstnhtk WEEK 1 - HOOP Deze week introduceert u de adventskrans. De adventskrans is een ronde krans, die versierd is met groene

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Jezus is de morgenster

Jezus is de morgenster Jezus is de morgenster Kinderkerstfeest op 2 de kerstdag 10:00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Met medewerking van de zondagsschool, kindernevendienst en de clubs Muzikale ondersteuning doormiddel

Nadere informatie

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl Werkboekje Naam: www.ebonderwijs.nl Hallo! Leuk dat je in dit boekje werkt. Je werkt in dit boekje over de geboorte van Jezus. Elk jaar vieren we dat op 25 december (eerste Kerstdag). EB Onderwijs wenst

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

Materiaal groep 1 & 2, nummer 2, jaargang 7

Materiaal groep 1 & 2, nummer 2, jaargang 7 Materiaal groep 1 & 2, nummer 2, jaargang 7 1. Ouderbrief 2. Kleurplaat bed, kern les 1 3. Dag ster, grote ster, afronding les 4 4. Jezus wordt geboren, extra, les 4 Beste ouders, Licht speelt een grote

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Vertaald door: Christian Lingua Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Verhaal 36 van

Nadere informatie

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek?

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Want wie zoekt, die

Nadere informatie

13 december 2015 Derde zondag van Advent

13 december 2015 Derde zondag van Advent 13 december 2015 Derde zondag van Advent Dienst met de catechesegroep gehandicapten Bevestiging van Trudy van Wijngaarden tot diaken 9.30 uur Organist: Jan Quakkelaar Muzikale medewerking: fam. Blom -

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E

G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E Woordzoeker G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E J M U B H S E R R H M N O I S O Z R D R D E E

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn.

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn. Kerst kleur je samen In de adventstijd bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van Christus. Ieder jaar vieren we Kerst, maar Kerst kan je ieder jaar weer opnieuw verrassen met een nieuwe gedachte bij

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes Kerstfeest 2016 Welkom Aansteken van de adventskaarsen Lied: Verlanglichtjes refrein: Vier kleine kaarsen, verlanglichtjes voor kerst. Zo komt voor jou en mij het kerstfeest dichterbij Steek ze aan. Ze

Nadere informatie

Doel: Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren

Doel: Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren Thema Kerst een speciaal programma - Sneeuwballen gooien Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren Kranten / vellen wit papier De leiding vertelt dat het binnenkort kerstfeest

Nadere informatie

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht U vindt hier een voorbeeld voor een kerstwandeling en twee voorbeelden van een lichtjestocht. Kerstwandeling Voor deze kerstwandeling is een route

Nadere informatie

Op weg gaan naar het licht.

Op weg gaan naar het licht. Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Op weg gaan naar het licht. 1 e advent De aarde is donker, het licht lijkt gedoofd

Nadere informatie

Hoe ontdekken we dat? Met Kerst? Omringd door de kerstsfeer met muziek, lichtjes, gezellig samenzijn wijst dat alles ons de weg naar die toekomst?

Hoe ontdekken we dat? Met Kerst? Omringd door de kerstsfeer met muziek, lichtjes, gezellig samenzijn wijst dat alles ons de weg naar die toekomst? 1 e kerstdag 2014 - Met de herders verder kijken In de afgelopen weken hebben we geoefend in het verderkijken. Nee, niet met een verrekijker, daarmee haal je vooral wat je wilt zien naar je toe, wordt

Nadere informatie

Liturgie Kinderkerstfeest. Het licht van de wereld

Liturgie Kinderkerstfeest. Het licht van de wereld Liturgie Kinderkerstfeest Het licht van de wereld 24 december 2016 Met medewerking van de samenspelgroep van Ons genoegen en Kindercantorij Parels. Bij binnenkomst speelt de samenspelgroep van Ons genoegen.

Nadere informatie

Lucas 2:15-20 Hij is het echt!

Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Kerst: Gods Zoon komt op aarde. Maar Gods Zoon blijkt een heel gewone baby. Is hij het wel echt? Door de herders geeft God een bevestiging: ja, hij is het! Aanbid hem met

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond. Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders

Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond. Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders Lied 477 1, 2 en 4 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem!

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Herdertjestocht Schuytgraaf

Herdertjestocht Schuytgraaf Herdertjestocht Schuytgraaf Programmaboekje Leven in Schuytgraaf De Herdertjestocht wordt georganiseerd door Leven in Schuytgraaf. Leven in Schuytgraaf is elkaar ontmoeten in de wijk. Op een ontspannen

Nadere informatie

Gods belofte komt uit

Gods belofte komt uit Eerste Communieproject 20 Gods belofte komt uit God doet wat Hij belooft Wat heeft God beloofd in les 3? Kijk maar eens wat Jesaja daar zegt! Hij zegt: Een jonge vrouw zal een zoon krijgen. Zij zal het

Nadere informatie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST 2018 Liturgie Marktpleinkerk 24 december 2018 Aanvang: 19.00 uur Predikant: ds. Aarnoud van der Deijl Organist: Arjen Noordzij

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen Thema en lezingen voor de Laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondagen van Advent en voor Kerstmorgen. SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN: LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR 26 NOVEMBER 2017 Thema: Een open deur:

Nadere informatie

Dank u wel lieve Heer

Dank u wel lieve Heer Dank u wel lieve Heer Dank U wel, lieve Heer, U kwam op de aarde neer, als een baby arm en klein. Dank U wel, lieve Heer, t Is een wonder zo fijn. Omdat U onze Redder wil zijn. 2009 Ans Heij - de Boer

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Hartelijk welkom Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1. Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis?

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? In deze avond zijn we hier samengekomen, om met elkaar kerstmis te vieren. En we stellen ons de vraag: is er iets met Kerstmis? In deze avond zoeken we een

Nadere informatie

Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij

Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek Voorganger: Heidi Ebbers M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten Muziek: Young Company en Cantorij Voor de dienst muziek (Harry en Johan) Welkom Gebed Samenzang

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Inleiding. Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk

Inleiding. Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk Inleiding Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen, moet iedereen geteld worden in de plaats waar zijn familie vandaan komt. Daarom moet Jozef, uit de stam van David,

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

zondag, 23 december 4 e advent

zondag, 23 december 4 e advent zondag, 23 december 4 e advent In verwachting De profeet Micha vertelt dat een vrouw een kind zal krijgen. Dat kind zal als een herder voor mensen zorgen. Hij komt uit Betlehem! En dat kind is Jezus. En

Nadere informatie

De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkomstwoord door Demi, Aram en juf Lenneke. Kinderen: Hartelijk welkom alle mensen

Nadere informatie

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014 Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer Kinderkerstfeest 2014 Binnenkomst kinderen groep 1 tot en met 3 Luid klokjes, klingelingeling, luid klokjes kling! Laat de boodschap

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

2017 Kleur op school. Kerstviering Licht

2017 Kleur op school. Kerstviering Licht 2017 Kleur op school Kerstviering Licht Bouwstenen kerstviering Licht Deze kerstviering is speciaal gemaakt voor Kleur op school bij het thema Licht (Jaargang 7, nr.2) Een aantal kerstwerkbladen is achteraan

Nadere informatie

N o 2. Schatzoekers. Bijbelverhalen voor kinderen. Jaargang 83. 30 november 2014 t/m 4 januari 2015 KIND. OP ZONDAG www.kindopzondag.

N o 2. Schatzoekers. Bijbelverhalen voor kinderen. Jaargang 83. 30 november 2014 t/m 4 januari 2015 KIND. OP ZONDAG www.kindopzondag. N o 2 Jaargang 83 30 november 2014 t/m 4 januari 2015 Schatzoekers Bijbelverhalen voor kinderen KIND OP ZONDAG www.kindopzondag.nl Bijbelverhalen voor kinderen Vanaf september 2014 starten we in Kind op

Nadere informatie

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: 10.00 uur 1 Met medewerking van: Meditatie: Organist: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Hans Scherphof Gerard

Nadere informatie

Brieven uit de kerststal

Brieven uit de kerststal Brieven uit de kerststal Komt allen tezamen Bijlage 1 Brief van Jozef Beste misdienaars Mijn naam is Jozef en ik spreek niet zo veel. In de Bijbel kan je nergens lezen dat ik iets gezegd heb. Dat komt

Nadere informatie

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Welkom Lied: Dank je voor dit warme licht (kaarsen worden aangestoken door Youri) 1. Eerste kaars, wat wil jij zeggen als je branden gaat? Zie jij in je mooiste

Nadere informatie

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014 Kerstfeest voor de Kinderen 23 december 2014 De kinderen komen binnen en zingen: Luid klokje kling Luid klokje klingelingeling luid klokje kling Laat de boodschap horen Jezus is geboren Voor die blijde

Nadere informatie

Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december uur

Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december uur Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december 2014 19.00 uur Voorganger: Gerrit Medema Ouderling van Dienst: Ellen Blommestijn Diaken van dienst: Daphne Wiegand Organist: Peter Ouwerkerk Cantor:

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven Eerste graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit het mandje en leggen dit

Nadere informatie

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST HOSIANNADIENST 1 ADVENT 2014 2 Welkom Advent is kijken naar wat komt, hoewel er weinig zicht is. Je steekt een kaars aan in de nacht, omdat je iets van

Nadere informatie

0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels

0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels Inhoud: 0 Blad 2: 0 Sketch 0 Interview 0 Mime 0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels 0 Blad 3: 0 Quiz, vraag & antwoord bijlage

Nadere informatie

Advent en Kerst. Kerstprojecten Kindernevendienst

Advent en Kerst. Kerstprojecten Kindernevendienst Advent en Kerst Kerstprojecten Kindernevendienst Advent en Kerst Programma 1. Bonnefooi 2. Kind op Zondag 3. Vertel het maar 4. JOP 5. Oefenen projectliederen Bonnefooi zie je de koning al? Lezingen uit

Nadere informatie

Brooddeeg brrr, kun je echt niet eten, veel te zout Maar wel een mooie hanger voor de kerstboom.

Brooddeeg brrr, kun je echt niet eten, veel te zout Maar wel een mooie hanger voor de kerstboom. stille nacht Sinterklaas is nog maar net uitgezwaaid en wij zijn al heel snel gestart met een groene boom vol lichtjes, kerstballen, zelf gemaakte en gebakken brooddeegfiguren en wat al niet meer. Misschien

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda 5 januari: luizencontrole 6 januari: oud papier 7 januari: inloopmiddag 11 januari: kleuters en onderbouw vrij 21 januari: studie dag leerlingen vrij 22 januari:

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2015

Kinderkerstfeest 2015 Kinderkerstfeest 2015 Liturgie Marktpleinkerk 24 december 2015 Aanvang: 19.00 uur 1 SAMENZANG MET LICHTJESOPTOCHT! Zingen: Wat een sterren Refrein: Wat een sterren, wat een sterren als je heel lang kijkt,

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

De allereerste kerstmis. Het kerstverhaal voor kinderen

De allereerste kerstmis. Het kerstverhaal voor kinderen De allereerste kerstmis Het kerstverhaal voor kinderen De allereerste kerstmis Het bijbelse verhaal voor kinderen Verteld door Koos Stenger Illustraties Jeremy Spencer Bijbelteksten uit Het Boek copyright

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 18 december 2013 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513 ZH Enschede Tel:

Nadere informatie

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden!

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! 1 Ga je mee? Een warm welkom! Zingen Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte René Nijsse op orgel De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Samenzang

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN E R E D I E N S T 25 december 2014 Kerstmorgen KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN Protestantse gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Anke Dekker ouderling Rienk Koopmans organist Marco t Hart

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

Kerstviering Stilte. Materiaal voor groep 1 t/m 4-2 lessen - Viering suggesties - Kerstliedjes

Kerstviering Stilte. Materiaal voor groep 1 t/m 4-2 lessen - Viering suggesties - Kerstliedjes Kerstviering Stilte Materiaal voor groep 1 t/m 4-2 lessen - Viering suggesties - Kerstliedjes Levendig Uitgever 2014 Kerstmis feest van stilte 24, 25 en 26 december Kerstmis kan op veel verschillende manieren

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk

Nadere informatie

Bouwstenen kerstviering Mooi

Bouwstenen kerstviering Mooi Bouwstenen kerstviering Mooi Deze kerstviering is speciaal gemaakt voor Kleur op school bij het thema Mooi! (Jaargang 9, nr.2) Een aantal kerstwerkbladen is achteraan deze pdf opgenomen voor het maken

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. Kom laten wij aanbidden,

Nadere informatie

God, jij en de ander. Gebedstip. Liefde. dag 1. Markus 12: Benodigdheden

God, jij en de ander. Gebedstip. Liefde. dag 1. Markus 12: Benodigdheden G Liefde God, jij en de ander od zegt vandaag tegen ons: heb Mij lief met heel je hart. Dit is het eerste gebod dat Hij geeft. Als we God liefhebben, willen we die liefde uitdelen. Daarom krijgen we nog

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je? Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk het

Nadere informatie

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018 Kerstviering 25 december 2018 Geloof met me mee! Voorganger: Ds. Eckhardt Groeneveld Organist: Jan-Anton van der Mooren M.m.v: Het koperensemble Voorbereid met de kindernevendienst We zingen voor de dienst:

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

DE KLEINE TROMMELAAR

DE KLEINE TROMMELAAR DE KLEINE TROMMELAAR FOTO NR. FOTO van TEKST 1. Foto van uitnodiging en muziek instrumentaal kleine trommelaar van de CD Frohe Weihnachten = nr 6 2 50 km bord Bethlehem Heel lang geleden, vlak bij de stad

Nadere informatie

Preek bij Lucas 2 en Jesaja (TV-dienst voor alle leeftijden)

Preek bij Lucas 2 en Jesaja (TV-dienst voor alle leeftijden) Preek bij Lucas 2 en Jesaja 9 2018 (TV-dienst voor alle leeftijden) Voordat ik met de preek begin, wijs ik jullie even op de preekcijferpuzzel. Die vind je op pagina 17 van het liturgieboekje. In de preek

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Kerst www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Kathleen Amant Anna en de kerstboom Clavis (2010) isbn 97890448131 Het is bijna Kerstmis. Samen

Nadere informatie

Lesfiche 2. Rooms-katholieke godsdienst

Lesfiche 2. Rooms-katholieke godsdienst Lesfiche 2 Vakgebied: Rooms-katholieke godsdienst Thema: De advent Omschrijving onderwerp: - De symboliek van de adventskrans wordt herhaald. - Jezus is een licht voor andere mensen. Hoofddoel: Verwoorden

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 1 Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 2 3 Gemeente zingt lied 1 en 3, Koor zingt lied 2 in het Engels 4 5 koor zingt 2 in Engels: God

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 523 : 1, 2, 3 en 4 Opwekking Laat ieder het horen

Wij zingen voor de dienst: Lied 523 : 1, 2, 3 en 4 Opwekking Laat ieder het horen Wij zingen voor de dienst: Lied 523 : 1, 2, 3 en 4 Opwekking Laat ieder het horen Want Hij wil ons ge - ven Dicht bij ons te le - ven De Heiland der wereld, Hal - le - lu - jah Want Hij wil ons ge

Nadere informatie

Lied van de maand 2014-2015

Lied van de maand 2014-2015 Sept. God die alles maakte God die alles maakte de lucht en t zonlicht blij de hemel zee en aarde zorgt ook voor mij God die t gras gemaakt heeft de bloemen in de wei de bomen, vruchten, vogels zorgt ook

Nadere informatie

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018 Welkom KinderKerstZangDienst 2018 Wij zijn op weg Wij zijn op weg naar Bethlehem Wij volgen de ster, die leidt ons naar Hem Met mirre en wierook en geschenken van goud Zijn onze zadeltassen tot de rand

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Datum: vrijdag 26 december 2014 Aanvang: 10.00 uur Locatie: CGK Huizen Organisatie: Zondagsschool Zaait aan alle wateren Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1.

Nadere informatie

Lukas 2,1-20 Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder!

Lukas 2,1-20 Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Lukas 2,1-20 Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Kerst Gezinsdienst Liturgie Welkom Kaars aansteken en gedichtje Zingen: - LD 138 Komt allen tezamen - Midden in de winternacht - Luid klokje

Nadere informatie

Lukas 2, Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder!

Lukas 2, Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Lukas 2,1-20 - Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Kerst Gezinsdienst Liturgie Welkom Kaars aansteken en gedichtje Zingen: - LD 138 Komt allen tezamen - Midden in de winternacht - Luid klokje

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten.

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Openingslied 205 Het Weesgegroet (couplet 1 en 2) Openingswoord Een groet aan u, die hier

Nadere informatie

Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017.

Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017. Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017. Combo zingt: Want een kind is ons geboren (Sela) Want een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; en de heerschappij rust op zijn schouders.

Nadere informatie