Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers. Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers. Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf"

Transcriptie

1 Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf

2 Jouw mening vinden wij belangrijk Jij bent cliënt van Philadelphia. Wij willen je zo goed mogelijk helpen en begeleiden. Daarom is het voor ons belangrijk te weten wat jij vindt. Soms willen of moeten wij dingen veranderen. Daarover horen we graag je mening. We willen graag dat ouders en belangenbehartigers ook meepraten over onze hulp en begeleiding. We willen dit allemaal goed regelen. Graag leggen we uit hoe we dat doen. Philadelphia is er voor jou en bijna achtduizend andere cliënten. Het kost veel tijd om al onze cliënten - op zevenhonderd locaties - hun mening te vragen. Daarom hebben we cliëntenraden. In een cliëntenraad praat een groep cliënten over alles wat er bij Philadelphia gebeurt. Als lid van de cliëntenraad zeg je namens andere cliënten wat cliënten belangrijk vinden. Je bent, zeg maar, hun stem. Dat kan wel eens moeilijk zijn. Daarom leer je hoe je andere cliënten kunt vertegenwoordigen. De onderwerpen die je in de cliëntenraad bespreekt, zijn soms best ingewikkeld. Ook hebben we bij Philadelphia familieraden. In een familieraad praten ouders of andere mensen (wettelijk vertegen woordigers). Zij komen op voor de belangen van cliënten. De cliënten- en familieraden vertegen woordigen samen de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Philadelphia. Lokale raden en huiskameroverleg Medezeggenschap, lokaal, regionaal, in de clusters en landelijk Meedenken, meepraten, advies geven. Zeggen wat niet goed gaat of anders zou moeten. Dat noemen we inspraak of medezeggen schap. Het is geregeld in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen. Volgens deze wet moet Philadelphia een cliëntenraad hebben. We hebben een landelijke cliëntenraad en landelijke familieraad. Maar we hebben nog meer. Er zijn namelijk ook lokale, regionale en cluster cliënten- en familieraden. En heel belangrijk: het huiskameroverleg en werkoverleg waaraan iedereen kan meedoen. We vinden het niet genoeg dat een kleine groep cliënten en ouders in de landelijke cliëntenraad en in de landelijke familieraad voor ál onze cliënten opkomt. Daarom hebben we ook inspraak/medezeggenschap dichterbij.

3 Welke raden zijn er? De lokale cliëntenraden en familieraden praten in ieder geval elke 3 maanden (4 keer per jaar) met de locatie manager of gebieds manager. Deze raden hebben 5 tot 7 leden. Deze lokale cliëntenraad en lokale familieraad vertegenwoordigen alle cliënten van de woonen werklocaties en andere zorgvormen van de locatiemanager of gebiedsmanager. Per locatie is in ieder geval eens per twee maanden (6 keer per jaar) huiskamer- of werkoverleg met de (coördinerend) begeleider. Cliënten praten dan met de (coördinerend) begeleider over dingen die jullie belangrijk vinden. Wij willen vooral horen wat jij en je huis- en groepsgenoten of collega s vinden en willen. Dan kunnen wij beter rekening houden met jouw wensen en die van anderen. Wanneer huiskamer- of werkoverleg niet mogelijk is, wordt gekeken of medezeggenschap op een andere manier mogelijk is. Regionale raden en Clusterraden Alle 8 regio s Zorg & Wonen hebben een regionale cliëntenraad en een regionale familieraad. Deze raden hebben 5 tot 7 leden. De cliëntenraad en familieraad van het cluster Werk & Begeleiding hebben elk 5 tot 7 leden. De vertegenwoordiging binnen deze raden moet gelijk zijn aan het aantal cliënten binnen de dienst Werk en de dienst Begeleiding. De cliëntenraad en de familieraad van het cluster Intensieve zorg hebben elk 5 tot 7 leden. De vertegenwoordiging binnen deze raden moet gelijk zijn aan het aantal cliënten EMB en SGLVG/EVG binnen het cluster. De raden praten elke drie maanden (4 keer per jaar) met de regiodirecteur/clusterdirecteur over onderwerpen die van belang zijn voor alle cliënten in de regio en in het cluster. Landelijke raden De landelijke raden vertegenwoordigen alle cliënten en praten beide elke twee maanden (6 keer per jaar) met de Raad van Bestuur over onderwerpen die voor alle cliënten van Philadelphia van belang zijn. De landelijke cliënten- en familieraad bestaan elk uit 13 vertegenwoordigers uit de verschillende regio s en clusters. De raden kiezen zelf een onafhankelijk voorzitter. De regio of het cluster, die de door de raad zelf gekozen voorzitter vertegenwoordigt, mag nog een extra persoon afvaardigen. De landelijke cliëntenraad heeft 8 leden vanuit de regio s Zorg & Wonen, 4 leden vanuit het cluster Werk & Begeleiding en 1 lid vanuit het cluster Intensieve Zorg. De landelijke familieraad heeft 8 leden vanuit de regio s Zorg & Wonen, 2 leden vanuit het cluster Werk & Begeleiding en 3 leden vanuit het cluster Intensieve Zorg.

4 Waarover praten de raden? Philadelphia vraagt de cliëntenraden en familieraden om advies over zaken waar cliënten meteen wat van merken. Bijvoorbeeld over het eten, de ondersteuning, je dagbesteding of werk. Of over een verbouwing of de benoeming van een nieuwe locatiemanager of gebiedsmanager. Wij vragen de cliëntenraden om hun mening over dit soort onderwerpen. Cliënten kunnen hierbij hulp en ondersteuning krijgen. In het Leerhuis worden hiervoor cursussen aangeboden, waar je als lid van een cliëntenraad aan kunt meedoen. Daar leer je hoe je goed medezeggenschap kunt geven. Familieraden adviseren over dezelfde onderwerpen als cliëntenraden. En nog een paar meer. Moeilijke onderwerpen, zoals geldzaken, fusie en meerjarenbeleid leggen we alleen bij de familieraden neer. De cliëntenraden krijgen wel altijd te horen wat er in de familieraden is besproken en geadviseerd. In de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen staan alle onderwerpen waarover de raden adviesrecht hebben. In het reglement voor de cliëntenraden, het Instellingsbesluit cliëntenraden en familieraden Stichting Philadelphia Zorg en in de bewaarkaart staan de onderwerpen ook precies genoemd. Ronald Onderwater, voorzitter van de landelijke cliëntenraad Zelf beslissingen nemen. Meepraten bijvoorbeeld over hoe je woont, hoe je werkt of wat je in je vrije tijd doet. Dat is belangrijk voor iedereen. Daarom praat de landelijke cliëntenraad met het bestuur van Philadelphia. Om te vertellen wat cliënten van Philadelphia belangrijk vinden. Omdat we zelf ook in alle raden zitten, kunnen we onderwerpen meenemen naar de landelijke raad. Als voorzitter van de landelijke cliëntenraad neem ik met de bestuurder door welke onderwerpen besproken worden in de vergadering van de landelijke cliëntenraad. De cliëntenraad van Philadelphia geeft advies aan de bestuurder. We hebben bijvoorbeeld advies gegeven over de nieuwe indeling in clusters van Philadelphia en over het nieuwe zorgproces en de medezeggenschap. Ook adviseren we over de benoeming van bestuurders en de kwaliteit van zorg. De Raad van Bestuur vertelt ons in begrijpelijke taal wat er speelt. Ze luisteren ook goed naar ons. En ze komen er op terug in vergaderingen. De landelijke cliëntenraad probeert voor alle cliënten van Philadelphia te spreken en te luisteren. We vertellen hen wat we in de vergadering van de landelijke raad hebben besproken. De leden van de regionale en de clusterraden houden weer contact met de leden van de andere raden.

5 Ary Noomen, secretaris van de landelijke familieraad In de landelijke familieraad is er naast het overleg met de Raad van Bestuur over het beleid van Philadelphia in relatie tot de cliënt, ook veel aan dacht voor de vraag stuk ken van cliënten uit alle clusters. Door Phocus kunnen we nu gerichter inspelen op de moge lijk heden en zorgvraag vanuit de drie verschillende clusters. De komende twee jaar werken we toe naar een nieuw inge richte landelijke familieraad waar in elke doelgroep goed vertegen woor digd is. Wat we als leden daarbij met elkaar gemeen hebben is onze inzet voor de cliënten van Philadelphia. Waar voor de cliënt geldt het beste uit jezelf, geldt voor ons het beste voor de cliënt. Onderwerpen die wij als raad belangrijk blijven vinden zijn een optimaal woon- en leefklimaat, zorg met betrokkenheid en goede kwaliteit van zorg en dienstverlening, waarbij het om meer gaat (aandacht met plezier) dan om keurmerken of certificering. Waar regelarme, betrokken en professionele zorg mogelijk is, moet dit worden nagestreefd. Daarnaast houden wij natuurlijk ook aandacht voor identiteit en veiligheid en het zo goed mogelijk gebruikmaken van de mogelijkheden die de medezeggenschap biedt. In de landelijke familieraad krijgen de vertegenwoordigers uit de regio s en de clusters de gelegenheid om datgene wat daar speelt aan de orde te stellen. Dit wordt dan besproken met de bestuurders. Via de regionale- en clustervertegenwoordigers uit de landelijke raad zorgen we ook voor het contact met de leden van de lokale raden. Verdieping van de partici patie in en door medezeggenschap, in goed overleg met de bestuurders, is in het belang van alle cliënten. Daar werken wij aan en staan wij voor. Greet Prins, voorzitter van de Raad van Bestuur Philadelphia: dat zijn cliënten, ouders en belangenbehartigers en medewerkers. Medezeggenschap is daarom essentieel in de cultuur van Philadelphia. Zeggenschap begint bij Philadelphia letterlijk aan tafel. Medewerkers betrekken cliënten en hun ouders en belangenbehartigers waar mogelijk. In de locatie waar cliënten wonen, werken of hun dag besteden. Vanuit die basis werken we met een menselijke keten, via huiskameroverleg, lokale en regionale raden, die op hun beurt voeding geven aan de landelijke raad die direct spreekt met de Raad van Bestuur. De nieuwe organisatie-indeling van Philadelphia heeft aanleiding gegeven om opnieuw na te denken over de vorm die we aan medezeggenschap geven. De indeling in doelgroepgerichte clusters geeft ons de mogelijkheid zo goed mogelijk aan te sluiten bij de mogelijk heden en de voorkeuren van cliënten en hun ouders en belangen behartigers. Zo is in de clusters Intensieve Zorg en Werk & Begeleiding de manier van zeggenschap afgestemd op de vaardigheden en wensen van de cliënt. In EMB-locaties verzorgen verwanten vaker de vertegen woordiging van cliënten. Terwijl in het cluster Werk & Begeleiding cliënten een actievere rol kunnen innemen naast of soms zelf in plaats van verwanten. Met deze nieuwe structuur van medezeggenschap, waarin goede vertegenwoordiging en gestructureerd overleg tussen alle betrokkenen geborgd is, scheppen we een belangrijke voorwaarde om samen met clienten en ouders/ belangenbehartigers de zorg en ondersteuning te geven, die aansluit op de wensen van alle betrokkenen.

6 Wil je meer weten? Wil je meer weten of wil je meedenken over wat er bij Philadelphia gebeurt? Neem dan contact op met je locatiemanager of gebiedsmanager. Die kan je vertellen hoe je lid kunt worden van een raad. Meer informatie en de reglementen van de raden kun je vinden op de website van Philadelphia: HKI_001 Philadelphia wil er vanuit een christelijke visie aan bijdragen dat mensen met een verstandelijke beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk met verantwoordelijkheidsbesef, passie, aandacht en professionaliteit. We gaan uit van de mogelijkheden van iedere individuele cliënt als het gaat om zorg, wonen, werken, leren, dagbesteding en welzijn. Het beste uit jezelf

Meepraten en meedoen!

Meepraten en meedoen! Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers Meepraten en meedoen! Philadelphia voor alle relaties Het beste uit jezelf Jouw mening vinden wij belangrijk Jij bent cliënt van Philadelphia.

Nadere informatie

Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg

Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf 2 Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Stichting Philadelphia

Nadere informatie

REGLEMENT CLIENTENRAAD ART LOCA

REGLEMENT CLIENTENRAAD ART LOCA REGLEMENT CLIENTENRAAD ART LOCA Reglement Cliëntenraad Stichting heeft een reglement cliëntenraad opgesteld. In het onderstaand document is het reglement voor de cliëntenraad vastgelegd. Reglement voor

Nadere informatie

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D Belangenbehartiging voor u C L I Ë NTE N R A A D Cliëntenraad Als u ouder wordt en u krijgt te maken met beperkingen, wilt u het liefste in uw eigen woning en omgeving blijven. Helaas is dat niet voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 1.1 Inleiding en visie... 2 2. Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt... 3 2.1 Zorgplan... 3 2.2 Mijn Plan... 3 3. Bouwsteen 2: Jouw mening over de zorg die jij krijgt...

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Wie betaalt wat? De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK. Het beste uit jezelf

Wie betaalt wat? De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK. Het beste uit jezelf De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK Philadelphia voor de cliënt Het beste uit jezelf Wie betaalt wat als je bij Philadelphia woont? De zon is gratis. Maar

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat zijn rechten? 2. Wat zijn de belangrijkste rechten van cliënten? 3. Wat

Nadere informatie

Een nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)

Een nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) Een nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) De Wmcz gaat veranderen. Er is een voorstel gemaakt voor een nieuwe wettekst. Daarmee veranderen de regels voor medezeggenschap. En de rechten

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op klagen? 2. Wat kun je doen met een klacht? 3. Wie kan je helpen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD. Stichting Zorgboeren Zuid Holland

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD. Stichting Zorgboeren Zuid Holland HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD Stichting Zorgboeren Zuid Holland Doel van de CR: Meedenken, meepraten en adviseren over zaken die met de zorg/ begeleiding te maken hebben. Taken van de CR: Vergaderen

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? Iedereen die bij Syndion ondersteuning krijgt is cliënt van Syndion. Cliëntenraden komen op voor de belangen

Nadere informatie

Cliëntenraad. medezeggenschap voor cliënten.

Cliëntenraad. medezeggenschap voor cliënten. Cliëntenraad medezeggenschap voor cliënten www.pleyade.nl De cliënt is ervaringsdeskundige Leven zoals u gewend bent Wanneer u in een zorginstelling woont of gebruik maakt van de diensten van de thuiszorg,

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten 1 Wat is een kwaliteitsrapport? Philadelphia is er voor jou. We willen dat je het beste uit jezelf haalt. Daar doen we alles aan. We willen graag weten: doen we dit

Nadere informatie

Visie op medezeggenschap van cliënten en familie van Abrona

Visie op medezeggenschap van cliënten en familie van Abrona Visie op medezeggenschap van cliënten en familie van Abrona Bestemd voor: Abrona Geschreven door: Werkgroep Visie op Medezeggenschap, bestaande uit vertegenwoordiging van cliënten, familie, afdeling Medezeggenschap

Nadere informatie

Middelenoverzicht Medezeggenschap cliëntenraden en participatieraden

Middelenoverzicht Medezeggenschap cliëntenraden en participatieraden Middelenoverzicht Medezeggenschap cliëntenraden en participatieraden In dit middelenoverzicht Medezeggenschap cliëntenraden en participatieraden worden alle beschikbare medezeggenschapsmiddelen kort toegelicht.

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018

Kwaliteitsrapport 2018 Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 Hoe was de ondersteuning in 2018? Ga naar sheerenloo.nl Wat staat er in dit kwaliteitsrapport? Dit kwaliteitsrapport gaat over de ondersteuning van s Heeren

Nadere informatie

Een aantal opvallende punten uit het wetsvoorstel Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)

Een aantal opvallende punten uit het wetsvoorstel Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) Een aantal opvallende punten uit het wetsvoorstel Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) Waar geldt de wet? De wet geldt in: - de langdurige zorg (Wlz), - de zorg via de Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? De cliëntenraad komt op voor de belangen van cliënten. Alle mensen die bij Syndion ondersteuning krijgen zijn

Nadere informatie

Zo werkt het! Cliënten praten mee!

Zo werkt het! Cliënten praten mee! Zo werkt het! Cliënten praten mee! De informatie in dit boekje is ook van toepassing op de verwantenraden bij Zozijn. Dit boekje is van:. Cliëntenraad:. Coach:. Telefoon-nummer coach:. 1 Inhoud 1. De wet

Nadere informatie

Kennismaken. Je eigen leven leven. Samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten. Ondernemen in mens en werk. Professioneel in ondersteuning

Kennismaken. Je eigen leven leven. Samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten. Ondernemen in mens en werk. Professioneel in ondersteuning Professioneel in ondersteuning Je eigen leven leven. Samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten. Ondernemen in mens en werk. Voltastraat 19 T 038 467 10 00 8013 PM Zwolle F 038 467 10 88 Postbus

Nadere informatie

Besluiten nemen en advies geven aan de locatiemanager. Uitleg van de stappen bij het adviesblad

Besluiten nemen en advies geven aan de locatiemanager. Uitleg van de stappen bij het adviesblad Besluiten nemen en advies geven aan de locatiemanager Uitleg van de stappen bij het adviesblad ACHTERBAN DE RAAD ZELF CCR/ FAMILIE RAAD DE LOCATIE MANAGER Stap 1 Over welk onderwerp gaan we praten? STAPPENPLAN

Nadere informatie

VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap

VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap VraagRaak is het steunpunt medezeggenschap in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. VraagRaak maakt onderdeel uit van de vereniging KansPlus, belangennetwerk

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport s Heeren Loo 2017 Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Wat staat in dit kwaliteitsrapport? 1. Wat willen we bereiken? 1. Wat willen we bereiken? 3 2. Deze hoofdstukken

Nadere informatie

Kwaliteitsrapportage 2017

Kwaliteitsrapportage 2017 Kwaliteitsrapportage 2017 Wonen bij Kentalis VOOR BEWONERS Samen sterk in communicatie Kwaliteitsrapportage 2017 Wonen bij Kentalis versie voor bewoners Koninklijke Kentalis Theerestraat 42?????? Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

Instellingsbesluit cliëntenraden en familieraden

Instellingsbesluit cliëntenraden en familieraden Instellingsbesluit cliëntenraden en familieraden Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf 2 Instellingsbesluit cliëntenraden en familieraden Stichting Philadelphia Zorg 1 Inhoud 1. Begripsbepaling...

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN!

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! Inhoudsopgave 1. Klagen mag pag. 3 2. Iets doen met je klacht pag. 5 3. Mogelijkheden om iets met je klacht te doen

Nadere informatie

ik heb een goed idee ik maak me zorgen ik heb een vraag De Cliëntenraad

ik heb een goed idee ik maak me zorgen ik heb een vraag De Cliëntenraad Cliënten ik heb een goed idee praten m ee ik maak me zorgen ik heb een vraag De Cliëntenraad Waarom een Cliëntenraad? Beste cliënten, Graag stel ik mij even voor. Ik ben Tineke Kamphuis, je hebt mij vast

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan voor onze cliënten

Meerjarenbeleidsplan voor onze cliënten Meerjarenbeleidsplan 2015 2018 voor onze cliënten Wybe O. Sierksma Raad van Bestuur Stichting Sprank 2 april 2015 Als de Heer niet helpt bij het bouwen van het (sprank) huis Het is voorjaar 2018 2018 Droom,

Nadere informatie

Hoofdstuk 9 Dit hoofdstuk gaat over: andere rechten van cliënten

Hoofdstuk 9 Dit hoofdstuk gaat over: andere rechten van cliënten Andere rechten van cliënten Hoofdstuk 9 Dit hoofdstuk gaat over: andere rechten van cliënten In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Welke rechten hebben cliënten nog meer? 2. Wat

Nadere informatie

Beste cliënten, medewerkers en netwerk,

Beste cliënten, medewerkers en netwerk, Beste cliënten, medewerkers en netwerk, Iedereen met een verstandelijke beperking is bij ons welkom. We vinden een goed gesprek met jou en je netwerk belangrijk. Door samen te werken met jullie willen

Nadere informatie

Medezeggenschap Verleden Heden Toekomst Intern - extern

Medezeggenschap Verleden Heden Toekomst Intern - extern Symposium Samen sterk in sobere tijden De rol van de medezeggenschap in een veranderingsproces binnen en buiten een organisatie (Wmo) Vorden, 4 april 2014 Medezeggenschap Verleden Heden Toekomst Intern

Nadere informatie

Over jou, over ons. Het beste uit jezelf

Over jou, over ons. Het beste uit jezelf Over jou, over ons. Het beste uit jezelf Wij zijn Philadelphia. Wie ben jij? Dit boekje vertelt je over Philadelphia. Over wie wij zijn. Over wat we doen. Over ons werk voor mensen als jij. Zo kun jij

Nadere informatie

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP Samen werken aan jouw toekomst Oriëntatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Bij Lijn5 kun je hulp krijgen als je problemen hebt. Bijvoorbeeld: Je hebt

Nadere informatie

De Cliëntenraad Mijn mening telt!

De Cliëntenraad Mijn mening telt! Mijn mening telt De Cliëntenraad! Ik ben Tineke Kamphuis. Je hebt mij vast al eens gezien. Ik vind het heel belangrijk dat jij je mening geeft. En dat jij zelf beslissingen neemt. Daarom ben ik coach van

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie

Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen. 1. Wat is het recht op informatie? 2. Wat is begrijpelijke informatie? 3. Op welke

Nadere informatie

Aanvulling van onderwerpen waar de cliëntenraad advies over mag geven: voorbeeld: aannemen personeel

Aanvulling van onderwerpen waar de cliëntenraad advies over mag geven: voorbeeld: aannemen personeel Rechten van de cliëntenraad Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (de WMCZ) In de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (de WMCZ) staan de rechten van de cliëntenraad. Er zijn 3 soorten

Nadere informatie

Welkom bij Philadelphia INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS

Welkom bij Philadelphia INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS Welkom bij Philadelphia INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS 1 Maatje gezocht Frank is als maatje van Mark van onschatbare waarde. En dat zit m in heel kleine dingen zoals samen gaan wandelen, een ijsje eten

Nadere informatie

Visie op de medezeggenschap van cliënten en belangenbehartigers

Visie op de medezeggenschap van cliënten en belangenbehartigers Visie op de medezeggenschap van cliënten en belangenbehartigers Stichting Philadelphia org Het beste uit jezelf 2 Visie op de medezeggenschap van cliënten en belangenbehartigers Stichting Philadelphia

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Ons Tweede Thuis heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Ons Tweede Thuis geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij wonen.

Nadere informatie

Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers

Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers Stichting Philadelphia Zorg Afspraken voor locatiemanagers, regiodirecteuren en Raad van Bestuur rond medezeggenschap van cliëntenen belangenbehartigers

Nadere informatie

Kwaliteitsverslag Toegankelijke versie

Kwaliteitsverslag Toegankelijke versie Kwaliteitsverslag 2018 Toegankelijke versie 1 1. INLEIDING Stichting IJsselmonde-oost is een kleine christelijke organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Wij werken

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Inspraak van de cli nt bij Pluryn. Medezeggenschap

Uitgebreide versie. Inspraak van de cli nt bij Pluryn. Medezeggenschap Uitgebreide versie Inspraak van de cli nt bij Pluryn Inspraak van de clint bij Pluryn De besluiten van Pluryn hebben invloed op het leven van clinten. Ben jij een clint van Pluryn? Dan kun je meedenken

Nadere informatie

Meedenken, meepraten en meebeslissen over kwaliteit van zorg Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Meedenken, meepraten en meebeslissen over kwaliteit van zorg Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Meedenken, meepraten en meebeslissen over kwaliteit van zorg Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Meedenken, meepraten en meebeslissen

Nadere informatie

Keuzevrijheid en vrijheidsbeperking

Keuzevrijheid en vrijheidsbeperking Keuzevrijheid en vrijheidsbeperking Het beste uit jezelf Waarom mag je niet altijd doen wat je wilt? Steven is ernstig gehandicapt. Eén van zijn beperkingen is dat hij niet kan praten. Je moet dus goed

Nadere informatie

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen Inleiding Sherpa schrijft ieder jaar een kwaliteitsrapport. In 2018 is er veel gebeurd binnen Sherpa. Daarom heet dit rapport Een jaar

Nadere informatie

Incompany Workshop Aan het werk met een licht verstandelijke beperking

Incompany Workshop Aan het werk met een licht verstandelijke beperking 14.30 15.00 uur Inloop met koffie/thee en lekkers 15.00 15.10 uur Opening door Henk Stoel, stichting Philadelphia Zorg 15.10 15.40 uur Spreker Sanne van der Veen, stichting Philadelphia Zorg 15.40 16.10

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier Rechten van cliënten op papier Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier RECHTEN OP PAPIER In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Waar vind je jouw

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning DigiContact in één klik jouw ondersteuning Welkom bij DigiContact Ondersteuning van vandaag DigiContact is de ondersteuning van deze tijd. Speciaal voor mensen die zelfstandig wonen en werken, maar soms

Nadere informatie

Ik bereid me voor. Wat vind jij belangrijk? De vragen. Wat gebeurt er als je deze lijst hebt ingevuld? Jouw gegevens

Ik bereid me voor. Wat vind jij belangrijk? De vragen. Wat gebeurt er als je deze lijst hebt ingevuld? Jouw gegevens Wat vind jij belangrijk? Wij willen graag horen wat jij belangrijk vindt in jouw leven. En hoe de ondersteuning die jij krijgt hierbij past. Binnenkort heb je hierover een gesprek met je begeleider. Dit

Nadere informatie

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg.

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Kwaliteit bij ASVZ Kwaliteit bij ASVZ. Gewoon leven, dat willen we allemaal. Maar soms heb je daar hulp bij nodig. ASVZ wil hier graag bij helpen. Door bijvoorbeeld goed naar jou te luisteren probeert

Nadere informatie

Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap

Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap Hoe werkt het? Medezeggenschap van cliënten is belangrijk. Wanneer is er sterke medezeggenschap? Dat is niet zo makkelijk te bepalen. Dit hulpmiddel helpt om afspraken

Nadere informatie

De Familie geeft Raad

De Familie geeft Raad De Familie geeft Raad Het beste uit jezelf Een opgave voor deze tijd Philadelphia wil in gesprek blijven met ouders en belangenbehartigers over relevante thema s binnen de zorg. Naast de cliënt is de

Nadere informatie

Plannen en geldzaken van de locatie of instelling

Plannen en geldzaken van de locatie of instelling Plannen en geldzaken van de locatie of instelling Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg ictogrammen Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Plannen en geldzaken van de

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport - Cliëntversie. Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven?

Kwaliteitsrapport - Cliëntversie. Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven? Kwaliteitsrapport - Cliëntversie Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven? 21 maart 2019 Waarom dit verslag? Hoe is dit verslag gemaakt? In Nederland werken alle zorgaanbieders met

Nadere informatie

Pagina:

Pagina: Pagina: http://www.asvz.nl/medezeggenschap/ Zeggenschap en medezeggenschap ASVZ vindt het belangrijk om samen met cliënten inhoud te geven aan de zorg- en dienstverlening. Door zeggenschap hebben cliënten

Nadere informatie

Instellingsbesluit cliëntenraden en participatieraden

Instellingsbesluit cliëntenraden en participatieraden Instellingsbesluit cliëntenraden en participatieraden Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf 2 Instellingsbesluit cliëntenraden en participatieraden Stichting Philadelphia Zorg 1 Inhoud 1. Begripsbepaling...

Nadere informatie

Kwaliteitsverslag Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor cliënten

Kwaliteitsverslag Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor cliënten Kwaliteitsverslag 2017 Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor Kwaliteitsverslag Amsta Karaad 2017 Datum 9 april 2018 Amsta geeft hulp aan mensen in Amsterdam die niet zelfstandig kunnen

Nadere informatie

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing 1 meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing Sociaal statuut cliënten Cello, versie voor cliënten 2 In dit boekje staat informatie over meedenken en meepraten als er in jouw woning wat verandert. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017.

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. De tekst is in Taal voor allemaal speciaal. Het kwaliteits-rapport. Koraal schrijft elk jaar een kwaliteits-rapport. Een kwaliteits-rapport is een boekje. Het kwaliteits-rapport

Nadere informatie

Persona s maken in het sociale domein

Persona s maken in het sociale domein Persona s maken in het sociale domein 10/8/2015 Else Boss vertelt - Waarom persona s maken in het sociale domein? - De stappen in het methode - De kracht van het methode - Wat kan je ermee? - Waar moet

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter. Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg , versie voor cliënten

Sámen maken we de zorg steeds beter. Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg , versie voor cliënten Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022, versie voor cliënten Inhoudsopgave Inleiding 3 Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt 4 Bouwsteen 2: Jouw mening over de

Nadere informatie

Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep

Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep Klachtenregeling cliënten boos Datum: juli 2017 Wat is een klachtenregeling? Er is een klachtenregeling voor cliënten. Cliënten kunnen een klacht indienen. Jouw

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 5 Bouwsteen 3: functioneren van de teams... 8 Leren van klachten en incidenten...

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad en Bureau Beckers.

Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad en Bureau Beckers. Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad en B. Inleiding In de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) wordt genoemd dat er tussen de cliëntenraad en B een samenwerkingsovereenkomst moet zijn.

Nadere informatie

1.5 Reglement cliëntenraad

1.5 Reglement cliëntenraad 1.5 Reglement cliëntenraad Versiedatum: 11-02-2019 Pagina 1 van 4 Inleiding In de ontwikkelingsfase van Stichting Ela is er een duidelijke visie geformuleerd. Onze cliënten hebben in het verleden weinig

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg St. Elisabeth De Hessegracht Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz).

Nadere informatie

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten.

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten. Beste cliënten, In deze folder leggen we uit wat medezeggenschap is, wat de cliëntenraad (CR) doet, hoe wij werken en wie wij zijn. De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten. 2 Wat doen

Nadere informatie

Cliëntenraad Eleos. specialist in christelijke ggz

Cliëntenraad Eleos. specialist in christelijke ggz Cliëntenraad Eleos Goed vakmanschap houdt in dat de taal van de cliënt gesproken wordt! Cliëntenraad Eleos Wat is een cliëntenraad? 4 Waar wij voor staan 5 Wie zijn er lid van de cliëntenraad? 5 Hoe doen

Nadere informatie

Wilt u meepraten over Carinova Woonzorg? Dat kan via de cliëntenraden

Wilt u meepraten over Carinova Woonzorg? Dat kan via de cliëntenraden Wilt u meepraten over Carinova Woonzorg? Dat kan via de cliëntenraden Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Het belang van de cliëntenraad Om de zorg van Carinova zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften

Nadere informatie

Kwaliteit bij de Amarant Groep. Jaarrapport Goede samenwerking

Kwaliteit bij de Amarant Groep. Jaarrapport Goede samenwerking Jaarrapport 2017 Welzijn en geluk voor alle cliënten, daar gaan we voor. Goede samenwerking Kwaliteit bij de Amarant Groep Verslag van het jaarrapport van 2017 voor zorg die valt onder de Wet langdurige

Nadere informatie

Ik mag helemaal zelf beslissen, toch?

Ik mag helemaal zelf beslissen, toch? Vrijheidsbeperkingen Informatie voor cliënten Heb je vragen over deze folder? Je kunt ze stellen aan de gedragswetenschapper, de manager of de cliëntvertrouwenspersoon. s Heeren Loo s Heeren Loo helpt

Nadere informatie

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf RECHTEN & PLICHTEN Inspraak Stel: Je vindt het belangrijk dat cliënten eigen inbreng hebben. Je vindt dat er te weinig voor cliënten wordt georganiseerd. Je vindt dat er beter naar cliënten geluisterd

Nadere informatie

Hoofdstuk 7 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op goede zorg

Hoofdstuk 7 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op goede zorg Recht op goede zorg Hoofdstuk 7 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op goede zorg In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen. 1. Wat is goede zorg? 2. Wat weegt zwaarder, goede zorg of

Nadere informatie

Zilveren Kruis Zorgkantoor Gehandicaptenzorg

Zilveren Kruis Zorgkantoor Gehandicaptenzorg Zilveren Kruis Zorgkantoor Gehandicaptenzorg Toelichting bij de praatplaat over het zorginkoopbeleid Wlz 2017 Uitleg Het is belangrijk dat cliënten(raden) weten wanneer en waarover zorgkantoren met zorgaanbieders

Nadere informatie

Onze kijk op kwaliteit

Onze kijk op kwaliteit Onze kijk op kwaliteit Onze kijk op kwaliteit ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Maar deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Ieder jaar schrijft

Nadere informatie

Hieronder een korte samenvatting van de Wmcz 2018 en een aantal opmerkingen gekeken naar de zorg voor mensen met een beperking.

Hieronder een korte samenvatting van de Wmcz 2018 en een aantal opmerkingen gekeken naar de zorg voor mensen met een beperking. Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 De Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) gaat veranderen, er is al een voorstel gemaakt voor een nieuwe wettekst in 2016. Op die tekst

Nadere informatie

Zilveren Kruis Zorgkantoor Geestelijke gezondheidszorg

Zilveren Kruis Zorgkantoor Geestelijke gezondheidszorg Zilveren Kruis Zorgkantoor Geestelijke gezondheidszorg Toelichting bij de praatplaat over het zorginkoopbeleid Wlz 2017 Uitleg Het is belangrijk dat cliënten en hun vertegenwoordigers weten wanneer en

Nadere informatie

INFORMATIE CLIËNTENRAAD RUMAH KITA

INFORMATIE CLIËNTENRAAD RUMAH KITA INFORMATIE CLIËNTENRAAD RUMAH KITA VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Kennismaking met de cliëntenraad van Rumah Kita: geeft bewoners een stem! Sinds 1996 is bij wet vastgesteld dat elke zorgaanbieder een cliëntenraad

Nadere informatie

Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie

Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie Programma Cliëntenraden: Waar zitten ze? Wat doen ze? Kansen voor u en hen? Samenwerking, hoe pakt u dat aan? Waar zitten

Nadere informatie

Samenvatting voor Talenten

Samenvatting voor Talenten Kwaliteitsrapport 2017: Samenvatting voor Talenten Kwaliteitsrapport 2017 TALENT maakt elk jaar een kwaliteitsrapport. Dit is een rapport waarmee we laten zien wat we op het gebied van kwaliteit allemaal

Nadere informatie

INFORMATIE CLIENTENRAAD RUMAH KITA

INFORMATIE CLIENTENRAAD RUMAH KITA INFORMATIE CLIENTENRAAD RUMAH KITA UITGAVE JANUARI 2015 VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Vertegenwoordigers cliëntenraad Kennismaking met de cliëntenraad van Rumah Kita: Bart Kreefft Kleinschalig wonen Marja Morskieft

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster Versiedatum Evaluatiedatum Proceseigenaar HKZ-norm Augustus 2000 2007 Raad van Bestuur 4.18 Model-huishoudelijk reglement Augustus 2000 Ten geleide De wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ)

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Medezeggenschap in organisatie X

Medezeggenschap in organisatie X Medezeggenschap in organisatie X Individuele zeggenschap en collectieve medezeggenschap zijn belangrijk omdat zij de basis vormen voor de vormgeving van het leven van de cliënt. De basis Deelnemers aan

Nadere informatie

Goede zorg & ondersteuning

Goede zorg & ondersteuning Goede zorg & ondersteuning voor ouderen met een verstandelijke beperking voor familie en vertegenwoordigers, cliëntenraden, begeleiders Mensen worden steeds ouder. Ook mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Het beste uit jezelf

Het beste uit jezelf Het beste uit jezelf 2 3 Met elkaar bouwen aan het Huis van Philadelphia Philadelphia wil dat mensen met een beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk

Nadere informatie

Waar kies je voor? Colofon: Dit is een uitgave van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever in Nederland

Waar kies je voor? Colofon: Dit is een uitgave van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever in Nederland Waar kies je voor? We leven in een dynamische tijd. De wereldeconomie staat voor uitdagingen die in tientallen jaren niet zo groot zijn geweest. Ook het bedrijfsleven moet zich voortdurend aanpassen aan

Nadere informatie

Ik mag helemaal zelf beslissen, toch?

Ik mag helemaal zelf beslissen, toch? Heb je vragen over deze folder? Je kunt ze stellen aan de gedragswetenschapper, de manager of de cliëntvertrouwenspersoon. Vrijheidsbeperkingen Informatie voor cliënten s Heeren Loo s Heeren Loo helpt

Nadere informatie

Cliënten over Zekere Basis. Wat gaat goed? Wat kan beter?

Cliënten over Zekere Basis. Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliënten over Zekere Basis Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliëntervaringsonderzoek 2017 Cliëntenraadpleging Er is een cliëntenraadpleging gehouden onder cliënten van de diensten Wonen, Dagbesteding en Ambulante

Nadere informatie

Communicatie in het horecabedrijf. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is communicatie?

Communicatie in het horecabedrijf. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is communicatie? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over communicatie in het horecabedrijf. In de horeca ga je om met gasten en communiceer je met ze. Je gaat als medewerker ook om met je collega s en je zult het

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Congres Cliëntenraad: inspraak in kwaliteit 9 december 2016

Congres Cliëntenraad: inspraak in kwaliteit 9 december 2016 Congres Cliëntenraad: inspraak in kwaliteit 9 december 2016 Workshop informele versus formele medezeggenschap Jaap Zwitser 9 december 2016 INHOUD Wat is formele medezeggenschap? Wat is informele medezeggenschap?

Nadere informatie

Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Maak kennis met... S n i. D s.

Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Maak kennis met... S n i. D s. Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Maak kennis met... S n i. D s. Visie en kernwaarden Een eigen leven leiden Onze kernwaarden: Zeggenschap. Verbindend. Maatwerk, met lef! Kansen

Nadere informatie

Welkom bij Philadelphia

Welkom bij Philadelphia Informatie voor vrijwilligers van Stichting Philadelphia Zorg Welkom bij Philadelphia Het beste uit jezelf Maatje gezocht Frank is als maatje van Mark van onschatbare waarde. En dat zit m in heel kleine

Nadere informatie

Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz. Jasper Boele directeur LSR

Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz. Jasper Boele directeur LSR Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz Jasper Boele directeur LSR Opbouw lezing Blok1. Ontwikkelingen in de Medezeggenschap Blok 2. Toelichting op de herziene Wmcz Blok 3. Medezeggenschap nieuwe

Nadere informatie

Versie voor cliënten, april 2017

Versie voor cliënten, april 2017 Jaarverslag 2016, CCR SDW. De CCR wil jullie laten weten wat wij in 2016 hebben gedaan en wat er is bereikt. Speerpunten: Uit de cliënt tevredenheidsmeting heeft de CCR zaken gehaald welke jullie belangrijk

Nadere informatie