LooHorst Landscaping. Website CTA Algemeen/bedrijfsprofiel v1.0. Wie zijn wij en wat doen wij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LooHorst Landscaping. Website CTA Algemeen/bedrijfsprofiel v1.0. Wie zijn wij en wat doen wij"

Transcriptie

1 Website CTA Algemeen/bedrijfsprofiel v1.0 LooHorst Landscaping Wie zijn wij en wat doen wij Tuinmannen, boomverzorgers, adviseurs, dakvergroeners, gevelbeplanters, snoeiers, schoffelaars, hoveniers, consultanten, bedenkers, makers...

2 Locatie Ermelo Buitenbrinkweg LV Ermelo T F ermelo@loohorst.com Locatie Ede Verlengde Blokkenweg AD Ede T ede@loohorst.com Website:

3 Middels dit bedrijfsprofiel presenteert de LooHorst Groep BV zich als een allround organisatie in de inrichting en het beheer van de buitenruimte. LooHorst is als hoveniersbedrijf ontstaan en gegroeid in Ermelo als hoofdvestiging, maar de activiteiten zijn inmiddels sterk verbreedt en strekken zich uit tot ver buiten Ermelo. Opgericht door Aart Jongekrijg, die daar al sinds jaren zijn tuincentrum heeft gehad, is LooHorst op succesvolle wijze omgezet in een hoogstaand groen- en buitenruimtebedrijf. Met nieuw management sinds 2006, is LooHorst een nieuwe periode ingegaan. Een periode die zich kenmerkt door het accent op doorgroei op lokale/ regionale basis, ontwikkeling van specialismen en een bijzondere plaats voor mensen met beperkingen. Daarnaast is, als zusterbedrijf van LooHorst Landscaping, in 2007 Drielanden Bomen (inmiddels LooHorst Bomen) deel van de Groep uit gaan maken. In dit document willen daar dan ook een goed beeld schetsen van hoe wij de buitenruimte bedenken, maken en onderhouden op basis van waarde! Namens de directie. Reinald van Ommeren

4

5 Inhoudsopgave 1. De LooHorst Groep 2. Missie, Visie & Doelstellingen 3. Organisatie 4. Producten & Diensten - Design & construct - Aanleg - Onderhoud - Bomen & Boomverzorging - Water, vijvers en beregening - Bomen- & Plantlevering 5. LooHorst, mensen en MVO 6. Innovaties en nieuwe items - Groen Werkervaringsplatform - Tuin- & terreinbeheer - No-Risk-Trees - Groene wanden 7. Vestigingen 8. Referenties Bedrijfsprofiel LooHorst Groep B.V.

6 1. De LooHorst Groep De LooHorst Groep BV is actief in hoveniers- en groenvoorzieningsactiviteiten welke worden uitgevoerd door de dochterbedrijven: LooHorst Landscaping BV te Ermelo en Ede LooHorst Dak- & Gevelgroen BV te Ermelo en Ede LooHorst Hoveniers te Ermelo en Ede LooHorst Bomen BV In 2006 is LooHorst Landscaping, met als hoofdvestiging Ermelo, door de huidige directie overgenomen en is er een flinke ontwikkeling in gang gezet. Op basis van het toenmalige personeelsbestand van vakmensen heeft er een lokaal gerichte ontwikkeling plaats gevonden. Medio 2015 zijn er ca. 55 medewerkers betrokken bij de verschillende activiteiten. 2. Missie, visie & doelstellingen Missie Onder de missie: Wij maken de groene omgeving waardevol! wil de LooHorst Groep invulling geven aan haar bedrijfsactiviteiten. Visie Onze visie: De buitenruimte vormt een onlosmakelijk onderdeel van de woon-, werk- en leefomgeving van mensen. Daarom behoeft de belevingswaarde, kwaliteit en zorg een goede aansluiting op de aansluitende binnenruimte. LooHorst wenst een hoogwaardige en betrouwbare partner te zijn bij de realisatie van deze doelen. Bij de uitvoering speelt de betrokkenheid van de mensen een essentiële rol. Doelstellingen Vanuit deze uitgangspunten voor de activiteiten van LooHorst zijn doelstellingen gekozen voor de komende 5 jaar:

7 Continueer de LooHorst-bedrijven op basis van hoogwaardig vakwerk Ontwikkel een professioneel personeelsbestand door aantrekken van de juiste mensen en door opleiden, trainen en coachen. Vul de menselijke factor bijzonder in met een doelstelling van 20-30% medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt Neem lokaal/regionaal werken en lokale binding als uitgangspunt voor zowel de (potentiële) klanten als voor het personeel; specialismen worden landelijk uitgevoerd Bouw een imago op die hetzelfde beeld oproept als een Warme Bakker : een warme bakker maakt goede spullen met goede mensen, met een reële prijs-kwaliteitverhouding, voor klanten die daar duidelijk voor kiezen. Breng duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid tot uitdrukking in zowel het personeelsbeleid als in de adviezen en leveringen aan de klant Bouw de organisatie uit tot een omvang van ca. 60 medewerkers op basis van 2 lokale uitvalsbases en een bijbehorende omzet Onze doelgroepen zullen bestaan uit: - 1/4 Hoogwaardige tuinen voor Particuliere opdrachtgevers - 1/4 Groene visitekaartjes in de buitenruimte voor Business-to-Business-rela ties en Overheden - 1/4 Groen daken en groen gevels op en aan alle soorten gebouwen - 1/4 Zorgvuldige boomverzorging voor alle eigenaren van bomen Zorg voor maximale flexibiliteit en samenhang tussen de specialismen Bedrijfsprofiel LooHorst Groep B.V.

8 3. Organisatie Directie De directie van de LooHorst Groep, en daarmee ook voor de diverse onderdelen, wordt gevormd door: Reinald van Ommeren, algemeen directeur die tevens de directie van de verschillende onderdelen voert. Bedrijfsbureau De bedrijfsbureau-activiteiten voor het geheel van de uitvoeringsbedrijven staan onder de centrale leiding van Erik Hammenga LooHorst Landscaping BV (Ermelo en Ede) Heeft de volgende uitvoerders c.q. coördinatoren: Henk Schouten: Groenvoorziening en boomverzorging Albert de Koning: Alle activiteiten in de regio Ede Evert van Tol: Uitvoering bedrijven, instellingen, particulieren en daktuinen Kwaliteitszorg Kwaliteit, ARBO en milieuzorg moeten per definitie verweven zijn in de bedrijfsvoering. Dit wordt onderstreept door de in 2008 behaalde certificaten. De verschillende bedrijfsonderdelen werken volgens de uitgangspunten van: VCA** EN-ISO-9001 Groenkeur voor Groenvoorzieningen, Dak- en Gevelgroen en Boomverzorging. VHG Voor specifieke projecten wordt gewerkt op basis van kwaliteitsplannen. Als centrale KAM-coördinator treedt Miranda Timmer op.

9 4. Producten LooHorst Landscaping staat voor traditioneel vakmanschap in bedrijf met jong elan, maar wel met de deskundigheid van meer dan 30 jaar ervaring. Hierdoor is een unieke kennis van bomen, planten en terreininrichting opgebouwd. Vanuit deze basis vormt de gehele buitenruimte ons werkveld, met alle facetten die daar bij kunnen horen. Kernbegrippen voor onze benadering: Klantgericht, creatief, compleet, functioneel en beheersbaar. Landscaping en Groenverzorging wil zeggen: planvorming, organisatie en realisatie van tuinen, parken, groenvoorzieningen, terreininrichting, verhardingen, boomverzorging, waterbeheersing etc. Zowel voor de inrichtingsfase als het beheer daarna. Kortom een partner voor alles wat er in de buitenruimte aan de orde is. Het werken voor particuliere tuinen krijgt een eigen gezicht als LooHorst Hoveniers Voor elke activiteit waaraan wordt gewerkt wordt een uitwerking gemaakt, maar wel steeds als uitgangpunt dat onze producten waardevermeerding in meerder opzichten moeten betekenen, zowel voor onze relaties als onze medewerkers. Ontwerp en ontwikkeling Maatwerk en balans zijn onze uitgangspunten bij het ontwerpen van tuinen en terreinen. LooHorst Groep kan een aantal deskundige ontwerpers en technische mensen inzetten, elk gespecialiseerd in kleinere of grootschalige objecten. Deze inzet vindt plaats middels eigen mensen en in samenwerking met partners waarmee op projectbasis wordt samengewerkt. Terreininrichting dient naast de sfeer vooral ook functioneel te zijn. Er dient samenhang met de bebouwing te zijn. Vormgeving dient daarbij te worden gecombineerd met bruikbaarheid. Wij zetten onze creativiteit graag in voor een nieuwe buitenruimte-inrichting of bij een aanpassing van de huidige situatie. Elke tuin of terrein begint met een wensenlijst. Aan de hand van uw wensen en ideeën wordt het ontwerp gemaakt. De creativiteit van de ontwerper zorgt ervoor dat er bewust omgegaan wordt met het budget en de wensen van de klant. In elk ontwikkeling krijgt duurzaamheid bijzondere aandacht. Met name door hergebruik kunnen verrassend goede dingen gedaan worden. Voor specifieke inrichtingselementen worden vaak eigen ideeën uitgewerkt tot bijzondere objecten, zoals bijvoorbeeld mobiele boombakken. Nieuwe ontwikkelingen hebben doorlopend onze aandacht. Zo is LooHorst als partner betrokken bij de F2 Facade; een groene gevel van BIA Groene Wand Blokken. In toenemende mate wordt gewerkt met design & construct, waarbij een totaaloplossing voor het terrein of de tuin wordt aangeboden. Bedrijfsprofiel LooHorst Groep B.V.

10 Aanleg Voor LooHorst staat kwaliteit bij aanlegwerk hoog in het vaandel. Kwaliteit is vooral ook: goed maken wat is afgesproken. Een goede communicatie met de klant is daarbij onmisbaar en vanzelfsprekend. Voordat wij een opdracht realiseren is het van belang om precies te weten wat de opdrachtgever wil en hoe de situatie ter plaatse is. Als de opdrachtgever de plannen al in beeld heeft kan direct een uitvoeringsplan en offerte worden gemaakt. We gaan uit van een afgewogen plan van aanpak. Vervolgens nemen we de realisatie ter hand op alle onderdelen die in het plan van aanpak voorkomen. Voor bijzondere onderdelen werken we samen met hoogwaardige leveranciers en partners. Daardoor zijn we in staat om alle onderdelen van het aanlegwerk kwalitatief hoogwaardig uit te voeren. Dat kan een veelheid aan werkzaamheden betreffen, waaronder: Grondbewerking en verbetering Bomen en planten Bestrating en afwatering Afscheidingen en schuttingen Bouwkundige objecten Professionele zwembaden, zwemvijvers, vijvers en beregening Zitelementen, speelvoorzieningen etc. Buitenverlichting Daktuinen en groene daken Groene Gevels

11 Onderhoud Een tuin of buitenruimte is een object waarin door u is geïnvesteerd en vraagt om een goed onderhoud. Dan is er sprake van het behoud van de waarde. Onderhoud wordt veelal op basis van een onderhoudsprogramma op maat verzorgd. Vaak wordt gewerkt op basis van beeldkwaliteit: elk deel van de tuin of het terrein kent een eigen kwaliteitsniveau, afhankelijk van het gebruik en de wensen. Basis voor de beeldkwaliteit is de landelijke standaard Kwaliteitscatalogus van de CROW. Maar om dat hanteerbaar te maken voor kleinere objecten hanteren we ook een handzame set van eigen kwaliteitsbeelden met als niveaus: representatief, standaard en laag. In ons bedrijf hebben we vakbekwame hoveniers en andere vakmensen ter beschikking, die zeer bekwaam en geroutineerd zijn in het beheer van alle soorten objecten. Naast de tuin zijn dat ook de verharding en andere inrichtingselementen. Wij werken o.a. voor eigenaren en beheerders van: Landschapstuinen Bedrijfsmatige objecten Landgoederen Particuliere tuinen De omgeving van zorginstellingen Openbaar groen Groene daken en groene gevels Bedrijfsprofiel LooHorst Groep B.V.

12 Bomen en boomverzorging Bomen en boomverzorging vormen een belangrijk specialisme voor LooHorst Groep als geheel en voor de uitvoerende bedrijven in het bijzonder. Leveren en planten, desgewenst met garantie, voor jonge bomen en duurzame verzorging voor oudere bomen. Door de samenwerking met diverse gerenommeerde kwekers kan worden beschikt over het beste wat er te vinden is. Hiermee wil LooHorst recht doen aan de speciale plek van bomen in het groen. De wereld van bomen, hoezeer ook bedreigd door onze moderne cultuur, biedt nog altijd een rijkdom aan natuurlijke schoonheid. Als natuurlijk element dragen ze bij aan de ruimtelijke vormgeving en maken een belangrijk onderdeel uit van onze woonomgeving. Met de keus en het planten van bomen moet met de wisselwerking tussen huis en boom rekening worden gehouden, zoals vormgeving, hoogte, grootte van de kruin, kleur, enz. enz. Een deskundig advies is hier zeker op zijn plaats. Iedere boom heeft verzorging nodig. Zoals het in toom houden van de groei (snoeien), het verwijderen van slechte of dode takken, het opnieuw vormgeven, tot het helemaal wegzagen van bomen. In sommige gevallen is verplanten van grote bomen een goede keus om waardevolle bomen te behouden. Hiervoor hebben we meerdere technieken beschikbaar, zoals o.a. het newmanframe. Wij helpen u graag hierbij en hebben gecertificeerde Treeworkers in dienst. Ook met boomtechnisch onderzoek en gespecialiseerde behandelingen, zoals bemestingen, maken deel uit van ons dienstenpakket. Een zeer duurzame aanpak van aanplanten van bomen kan worden bereikt, wanneer naast het planten ook meerjarige verzorging en garantie kan worden geven, middels ons No- Risk-Tree-concept.

13 Water, vijvers en beregening Toegepast als bron, vijver, zwembad of als zwemvijver, geeft water een grote meerwaarde aan tuinen en parken. Voor beregening is vooral maatwerk ons uitgangspunt. Een heldere vijver is een fraai bezit voor elke tuinliefhebber. Het geeft een rustpunt in de tuin. De juiste verhouding tussen planten en vissen is erg belangrijk voor een heldere, en dus gezonde vijver. Onze vijverdeskundigen kunnen door hun jarenlange ervaring u met raad en daad van dienst zijn bij de aanleg en/of onderhoud van uw vijver. Water in de vorm van een zwemvoorziening kan een grote meerwaarde zijn voor het tuingebruik. Bijvoorbeeld met een bijpassende mediterrane sfeer. LooHorst kan een professioneel zwembad met alle bijbehorende voorzieningen voor u realiseren. Een geheel nieuwe ontwikkeling is de zwemvijver; zwemmen in een natuurlijk milieu. Ook in Nederland zijn er perioden waarin beregening onmisbaar is. Een automatische beregening is een luxe die inmiddels binnen het bereik van bijna elke tuin kan komen. Maar dan wel goed aangepast op uw situatie. Laat ons een plan voor u uitwerken met gebruik van professionele materialen. Bij veel huizen of gebouwen verdwijnt het water niet meer in het riool. Wij adviseren u graag over hoe creatief omgegaan kan worden met bezinken, wadi s etc. Benutten van dit water dus, maar wel met een optimale afvoer waar dat nodig is. Bedrijfsprofiel LooHorst Groep B.V.

14 Bomen- en plantenlevering Binnen de LooHorst Groep als geheel vormt de leverantie van bomen en planten een bijzondere tak van sport. Bomen en planten vormen een basis wat verder is doorontwikkeld op de kennis en ervaring van het zusterbedrijf LooHorst Bomen BV. Daardoor kan worden beschikt over het beste wat er te vinden is binnen Nederlandse en buitenlandse kwekerijen. LooHorst Bomen heeft als visie dat de beplanting in belangrijke mate de kwaliteit van het eindbeeld van een terrein- of tuininrichting bepaald en dat daarom het uitgangsmateriaal hierop gericht dient te zijn. Kwaliteit en maatwerk dus. Maar zeker ook een logistiek proces wat er zorg voor draagt dat de kans op een geslaagde aanplant maximaal is. Enerzijds kan de klant alle mogelijke soorten en maten beplanting via LooHorst Bomen betrekken. Anderzijds kan er worden gekozen voor de combinatie van leveren en planten. Een zeer duurzame aanpak van aanplanten van bomen kan worden bereikt, wanneer naast het planten ook meerjarige verzorging en garantie kan worden gegeven, middels ons No-Risk-Tree-concept. Hierbij worden bomen geleverd, wordt de plantplaats geprepareerd en word de aanplant verricht. Vervolgens wordt er meerjarige garantie gegeven als Drielanden Bomen c.q. haar partners ook de verantwoordelijkheid voor de nazorg op zich kunnen nemen. Bijzondere producten in het pakket LooHorst Bomen BV zijn de unieke Handgevormde Bomen en de zogenaamde XXXLbomen; unieke exemplaren die vaak een kweektijd van 20 tot 40 jaar gehad hebben.

15 5. LooHorst, mensen en MVO Kennis! Kennis is een centraal thema voor de LooHorst Groep. Een belangrijk deel van het onderscheidend vermogen wordt gevormd door het hebben en uitdragen van kennis. En dat over de breedte van de buitenruimte. Opleiden en stages Bij de LooHorst Groep geloven we in traditioneel vakmanschap. Maar wel toegepast met een eigentijdse aanpak. Daar hebben we de instroom van jonge mensen bij nodig. Door de goede relatie die we hebben opgebouwd bij de onderwijsinstellingen, zijn we een erkend opleidingsbedrijf voor het lager- en middelbaar beroepsonderwijs. Ook zijn er regelmatig hbo ers voor stages of afstudeeropdrachten. Met veel toewijding proberen wij leerlingen de liefde voor het vak bij te brengen, deze vakkennis willen we graag doorgeven aan de volgende generatie. Daarom bieden we regelmatig plaats aan stagiaires en startende werknemers in leer/ werktrajecten. Aanmeldingen hiervoor zijn altijd welkom! Naast leerlingen wordt doorlopend aandacht besteed aan het up-to-date houden van de kennis van alle medewerkers. Zo is sinds 2009 een breed opleidings- en cursustraject op meerjarige basis voor een groot deel van het personeel opgestart in samenwerking met het AOC Groenhorst Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt Als LooHorst Groep zijn we er van overtuigd dat de buitenruimte plaats moet bieden aan mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Dit krijgt vorm door de samenwerking met de sociale werkvoorziening. Dit is eerst verregaand ontwikkeld in de regio Ede door een samenwerkingsverband met Permar WS, waar vakmensen van LooHorst geïntegreerd aan aanleg en onderhoud werken met gedeeltelijk arbeidsgehandicapten. Naar de klant toe wordt een normale professionele prestatie neergezet en tegelijk wordt er passend werk geboden aan deze groep medewerkers. Inmiddels zijn er medewerkers bij alle bedrijfsonderdelen met specifieke overeenkomsten, zoals begeleid werken. Dit geeft een extra dimensie aan het werken in de buitenruimte en vormt een invulling van de LooHorst Groep aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op basis daarvan is ook in Ermelo een flinke inzet van mensen uit deze doelgroepen opgezet. Totaal maken mensen uit deze doelgroepen ca % van het personeel van LooHorst uit. Een specifiek nieuw item is ons werkervaringsplatform; zie het volgende hoofdstuk. Bedrijfsprofiel LooHorst Groep B.V.

16 6. Innovaties en nieuwe items Binnen de bedrijfsvoering en marktbenadering van LooHorst komen innovaties en nieuwe items bijna als vanzelfsprekend naar boven borrelen. Een paar recente ontwikkelingen als voorbeelden. Groen Werkervaringsplatform voor re-integratie Re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan een stuk beter dan wat er tot nu toe gebeurd. LooHorst heeft hier, via de ervaringen met de inzet van mensen met beperkingen vanuit de SW, de WWB en andere bronnen, een stuk ervaring in opgebouwd. De ervaringen zijn recent omgezet in plannen voor een werkervaringsplatform wat toepasbaar is voor verschillende overheden en instellingen. Voor betreffende terreineigenaar wordt binnen dit plan op een praktische manier een combinatie gemaakt tussen het professioneel werken aan de inrichting en het beheer van terrein door vakmensen, die tegelijk de kern van begeleiders vormen waar re-integratiekandidaten bij aan kunnen haken. Binnen dit concept wordt voorzien in het opdoen van arbeidsritme, opleiding en begeleiding door zowel vakmensen als door een jobcoach. Voor met name WWB ers is het platform een perfecte opstap naar werk. Daarbij gaat het zeker niet altijd om de groene sector als definitieve werkplek, maar de ervaringen vanuit het platform blijken veel mogelijkheden en kansen te scheppen voor deze mensen. Tuin- en Terreinbeheer op basis van beeldkwaliteit Als de tuin c.q. het terrein van een bedrijf of instelling daadwerkelijk het visitekaartje moet zijn is een doorlopend goed beeld een belangrijke voorwaarde. Daarvoor ontwikkelde LooHorst een beheers- en onderhoudsconcept op basis van beeldkwaliteit. We spreken daarbij af welke kwaliteit de eigenaar doorlopend mag verwachten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kwaliteitsniveaus en fotobeelden. Bijvoorbeeld: niveau Representatief voor de entree, Standaard voor de meer algemene

17 terreindelen en Laag voor onbelangrijke overhoeken. Door dit systeem vervalt de noodzaak om een bepaalde onderhoudsfrequentie af te spreken, want LooHorst draagt doorlopend zorg voor het afgesproken beeld. Efficiënt ontzorgen van de klant dus. No-Risk-Tree: Bomen planten zonder risico, met garantie In de waarneming van LooHorst hadden klanten die een bomenbestand lieten planten te vaak en te veel te maken met uitval van geplante bomen, en was er vaak sprake van een slechte ontwikkeling. Hiervoor ontwikkelde LooHorst een garantieplan voor bomen. Binnen dit plan wordt niet slechts even een boom geplant, maar wordt er een zorgvuldig en compleet traject uitgezet van het selecteren van de juiste boom op de kwekerij, het goed prepareren van de plantplaats tot en met het geven van meerjarige nazorg. Als dit gehele traject bij LooHorst in samenwerking met het zusterbedrijf Drielanden Bomen in handen wordt gegeven, krijgt de klant ook een garantie op hergroei en ontwikkeling richting een hoogwaardig bomenbestand. F2 Facade Groene wanden & BIA blokken LooHorst is vanaf de start als partner betrokken bij de F2facade, een betaalbare groene gevel die rechtstreeks gebruikt kan worden als buitenspouwblad, als ondergrond voor planten, als erfafscheiding, als geluidswal etc. De betonmuur met beplanting in substraat en irrigatiesysteem kan direct dienen als buitspouwblad van een gebouw. F2 Facade is namelijk opgebouwd uit drie functielagen: Constructie Klimatologische scheiding voor temperatuur, water en wind Facilitering voor planten door substraat en watertoevoeging De gekozen balans tussen deze functielagen bepaalt de kostprijs. Gestapelde lagen, gecombineerde oplossingen en daardoor betaalbaar, dat is F2 Facade! Onze F2 Facade is daardoor goedkoper dan andere vergelijkbare producten. De GWB (Groene Wand Blok van BIA) F2 Facade is opgebouwd uit een betonsteen met twee verticale holtes en twee openingen aan de voorzijde: het groene wandblok. Dit gepatenteerde groene wandblok is de basis voor de goedkope groene gevel. In de verticale holtes van de GWB wordt substraat aangebracht waarna de beplanting aan de voorzijde kan worden aangebracht. Deze holtes lenen zich ook perfect als nestelplek voor insecten, dieren en vogels. De uitsparingen aan de bovenzijde bieden ruimte aan de druppelleidingen. De F2 Facade wordt opgebouwd door deze betonsteen in halfsteensverband te verlijmen. Deze bouwwijze zorgt samen met de praktische ruimteverdeling voor een effectieve groene gevel tegen minimale kosten. Bedrijfsprofiel LooHorst Groep B.V.

18 7. Vestigingen Locatie Ermelo (hoofdkantoor) Buitenbrinkweg LV Ermelo T F ermelo@loohorst.com Locatie Ede Verlengde Blokkenweg AD Ede T ede@loohorst.com Website: Ermelo Ede

19 8. Referenties Onderstaand een korte referentielijst van LooHorst met een greep uit het klantenbestand. In een aantal gevallen is er alleen sprake van aanleg c.q. onderhoud dan wel levering van bomen en plantsoen. In toenemende mate is er sprake van de combinatie van levering en nazorg. Bedrijven, instellingen & overheden Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede Woonstede Ede Uwoon Ermelo/Harderwijk Zorggroep Noord West Veluwe Opella Zorggroep s Heeren Loo GGZ Landgoed Veldwijk Zozijn Zorginstellingen Natuurmonumenten Dierenpark Emmen Dolfinarium Deli XL Givaudan Flevolandschap Aeres Groep/Groenhorst College Agrarische Hogeschool Dronten Merin Waterschappen Gemeenten Amersfoort Amsterdam Arnhem Doesburg Dronten Ede Ermelo Gouda Harderwijk Heerde Nijkerk Nunspeet Putten Weesp Woudenberg Zeist Bedrijfsprofiel LooHorst Groep B.V.

20 landscaping hoveniers dak- & gevelgroen Locatie Ermelo Buitenbrinkweg LV Ermelo T F ermelo@loohorst.com Locatie Ede Verlene gde Blokkenweg AD Ede T ede@ e@loohorst.com

Bomen & Boomverzorging

Bomen & Boomverzorging Bomen & Boomverzorging Investeren voor de volgende generatie Bomen planten, bomen leveren, bomen verzorgen en onderhouden zijn onderdeel van het LooHorst specialismepakket. Onze jarenlange ervaring biedt

Nadere informatie

Bedenken & Maken. Van kennismaking tot oplevering

Bedenken & Maken. Van kennismaking tot oplevering Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering LooHorst biedt het totaalpakket aan op het gebied van realisatie; grondwerk, techniek, waterbeheer en terreininrichting. Of dit nu onder de grond of boven

Nadere informatie

Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering

Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering LooHorst biedt het totaalpakket aan op het gebied van realisatie; grondwerk, techniek, waterbeheer en terreininrichting. Of dit nu onder de grond of boven

Nadere informatie

G I J S B E R S h o v E n I E R S

G I J S B E R S h o v E n I E R S G I J S B E R S h o v e n i e r s Passie voor groen 2 Sfeer sfeer IN GROEN Aangenaam Tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden vraagt meer dan alleen maar vakmanschap. Het is vooral passie die er bij

Nadere informatie

Arbretio Boomplantwig

Arbretio Boomplantwig Arbretio Boomplantwig Alternatief voor de boompaal Als reactie op de groeiende vraag naar bomen in granulaat en de daarbijkomende problemen met boompalen, heeft LooHorst een eigen product ontwikkeld die

Nadere informatie

Wat kunt u zelf doen?

Wat kunt u zelf doen? Website www.loohorst.com CTA particulieren Voorbereidingstips v1.0 Wat kunt u zelf doen? Een paar handige voorbereidingstips LooHorst Landscaping is groot voorstander van het bewust maken van klanten als

Nadere informatie

Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk B.V

Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk B.V Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk B.V Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk B.V Nieuwe Rijksweg 40 4128 BN Lexmond Tel: 0347-341717 Mob: 06-53427808 Fax: 0347-342714 jaap@jaapvanreeuwijk.nl www.jaapvanreeuwijk.nl

Nadere informatie

Verzorgers van de groene buitenruimte

Verzorgers van de groene buitenruimte Verzorgers van de groene buitenruimte Schurer - Kamphuis Almere Lelystad Dronten 2 Strubbenweg 12 Artemisweg 25 Handelsweg 37 T. 036 533 45 00 (Ford Store) T. 0320 24 1 1 11 T. 0321 33 26 44 www.ford-schurerkamphuis.nl

Nadere informatie

Dak- & Gevelgroen. LooHorst stijgt tot grote hoogtes

Dak- & Gevelgroen. LooHorst stijgt tot grote hoogtes Dak- & Gevelgroen LooHorst stijgt tot grote hoogtes Groene daken, wanden en muren zijn onderdeel van het LooHorst specialismepakket. Onze ervaring met menig horizontaal én verticaal groen zorgt voor een

Nadere informatie

Grondverzet Vijvers en watergangen Bermen en plantsoenen Tuinen Speelterreinen Terreininrichting en wegenbouw. Groen in goede handen

Grondverzet Vijvers en watergangen Bermen en plantsoenen Tuinen Speelterreinen Terreininrichting en wegenbouw. Groen in goede handen Grondverzet Vijvers en watergangen Bermen en plantsoenen Tuinen Speelterreinen Terreininrichting en wegenbouw Grondverzet Vijvers en watergangen Bermen en plantsoenen Tuinen Speelterreinen Terreininrichting

Nadere informatie

F 2 F a c ade. symbiose tussen groen en grijs. De betaalbare groene gevel. Uitgave van F2 Facade bv Nummer

F 2 F a c ade. symbiose tussen groen en grijs. De betaalbare groene gevel. Uitgave van F2 Facade bv Nummer Uitgave van F2 Facade bv Nummer 4 2017 symbiose tussen groen en grijs De F2 Facade voor kasteel Huys ter Horst dient duidelijk te maken wat eigentijdse nieuwbouw is en wat de ruïne is. 9 Appartementen

Nadere informatie

Investeren in uw nieuwe tuin

Investeren in uw nieuwe tuin Investeren in uw nieuwe tuin U wilt een tuin die bij u past, waar u vele jaren plezier aan gaat beleven en die aansluit bij uw budget. 2 Maanden na aanplant. Wij willen u alvast inzicht geven in welke

Nadere informatie

Dak- & Gevelgroen LooHorst stijgt tot grote hoogtes

Dak- & Gevelgroen LooHorst stijgt tot grote hoogtes Dak- & Gevelgroen LooHorst stijgt tot grote hoogtes Groene daken, wanden en muren zijn onderdeel van het LooHorst specialismepakket. Onze ervaring met menig horizontaal én verticaal groen zorgt voor een

Nadere informatie

Het onderhoud van groene daken en gevels in professionele handen

Het onderhoud van groene daken en gevels in professionele handen Het onderhoud van groene daken en gevels in professionele handen De groene daken en gevels van LooHorst Dak- & Gevelgroen Daktuinen staan volop in de belangstelling. Zowel in het kader van verfraaiing,

Nadere informatie

De kwaliteitsgarantie voor uw groenvoorziening

De kwaliteitsgarantie voor uw groenvoorziening Groenonderhoud De kwaliteitsgarantie voor uw groenvoorziening Goed onderhouden groen speelt een belangrijke rol in de samenleving. Het zorgt voor meer leefbaarheid en een betere sociale samenhang, vooral

Nadere informatie

F 2 F a c ade b v. symbiose tussen groen en grijs. F 2 F a c ade bde vbetaalbare groene gevel. De betaalbare groene gevel

F 2 F a c ade b v. symbiose tussen groen en grijs. F 2 F a c ade bde vbetaalbare groene gevel. De betaalbare groene gevel F 2 F a c ade bde vbetaalbare groene gevel Uitgave van F2 Facade bv Nummer 2 2015 symbiose tussen groen en grijs De betaalbare groene gevel F 2 F a c ade b v een groene gevel met een natuurgetrouwe ondergrond

Nadere informatie

Groener bouwen. groener leven

Groener bouwen. groener leven Groener bouwen groener leven groener bouwen Of het nu gaat om woning- of utiliteitsbouw, bouwprojecten scoren beter als groen een integraal onderdeel is. Dat zorgt ervoor dat projecten beantwoorden aan

Nadere informatie

Groener bouwen. groener leven

Groener bouwen. groener leven Groener bouwen groener leven ontspannen in een gezonde buitenruimte daktuinen en gevelbegroening waterbuffering onderscheidend vermogen waarde toevoegen Groener bouwen betekent het inrichten van de buitenruimte

Nadere informatie

groene expertise open blik de juiste combinatie van kennis en disciplines

groene expertise open blik de juiste combinatie van kennis en disciplines Groener leven groener leven Mensen houden van groen. Of we nu binnen werken, buiten sporten of in de natuur tot rust komen. We kunnen niet zonder, want groen draagt op allerlei manieren bij een gezonde

Nadere informatie

Exclusieve en evenwichtige tuinontwerpen Vakkundige tuinaanleg en -onderhoud

Exclusieve en evenwichtige tuinontwerpen Vakkundige tuinaanleg en -onderhoud Exclusieve en evenwichtige tuinontwerpen Vakkundige tuinaanleg en -onderhoud Wij zijn Rodenburg Tuinen... Ons team bestaat uit professionals op elk vakgebied. Met ruim veertig jaar ervaring in het ontwerpen,

Nadere informatie

A.C. DE GRAAFWEG 21 A 1687 PS WOGNUM T: 0229 57 76 10 WWW.JOHNKOOMEN.NL

A.C. DE GRAAFWEG 21 A 1687 PS WOGNUM T: 0229 57 76 10 WWW.JOHNKOOMEN.NL JOHN KOOMEN A.C. DE GRAAFWEG 21 A 1687 PS WOGNUM T: 0229 57 76 10 WWW.JOHNKOOMEN.NL EEN EERLIJKE TUIN Ik houd van tuinen waarin een mens zich prettig voelt. Noem het eerlijke tuinen, zonder overdaad of

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Natuur & Groene ruimte

Wat maak jij. morgen mee MBO. Natuur & Groene ruimte Wat maak jij morgen mee MBO Natuur & Groene ruimte Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed

Nadere informatie

Op weg naar uw nieuwe tuin

Op weg naar uw nieuwe tuin Op weg naar uw nieuwe tuin U wilt een tuin die niet alleen bij u en uw budget past, maar ook bij uw woning en in zijn omgeving. Want uw tuin maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van uw woonplezier en

Nadere informatie

Hoveniers & Groenvoorzieners

Hoveniers & Groenvoorzieners Social Enterprise Hoveniers & Groenvoorzieners Maatschappelijk groot in groen! Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Wie is GroenWerkXL... 5 Waarom Sociaal Maatschappelijk?... 7 GroenWerkXL en haar partners...

Nadere informatie

Particulier Aandacht voor de natuur

Particulier Aandacht voor de natuur Particulier Aandacht voor de natuur Voorwoord Inhoudsopgave Een tuin is veel meer dan gras, heesters, bomen of een vijver. Het is uw leefomgeving. Een plek waar u zich optimaal thuis moet voelen en tot

Nadere informatie

Dak- en gevelbegroening geschikt voor niveau 4

Dak- en gevelbegroening geschikt voor niveau 4 Keuzedeel mbo Dak- en gevelbegroening geschikt voor niveau 4 gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0310 Penvoerder: Sectorkamer voedsel, groen en gastvrijheid Gevalideerd door: Sectorkamer

Nadere informatie

Zorgen! Ontzorgen. wij. Het Professionele DESIGN & ADVIES BURO voor de gastronomie

Zorgen! Ontzorgen. wij. Het Professionele DESIGN & ADVIES BURO voor de gastronomie Zorgen! wij Ontzorgen Onze visie en missie In een persoonlijk gesprek kunt u aangeven wat wij voor u kunnen betekenen en van welke diensten u gebruik wenst te maken Wij vertalen uw organisatie cultuur

Nadere informatie

F 2 F a c ade. De betaalbare groene gevel. Uitgave 2019 van F2 Facade bv

F 2 F a c ade. De betaalbare groene gevel. Uitgave 2019 van F2 Facade bv F 2 F a c ade De betaalbare groene gevel Uitgave 2019 van F2 Facade bv F2 Facade bv is een afsplitsing van DMV architecten waar de betaalbare groene muur is ontwikkeld vanuit een eenvoudige en nuchtere

Nadere informatie

Van advies en ontwerp tot aanleg en onderhoud

Van advies en ontwerp tot aanleg en onderhoud Alles in één hand 2 3 Van advies en ontwerp tot aanleg en onderhoud Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw grond-, weg- en waterbouw, civiel- of cultuurtechnisch project? Of wellicht het dagelijks

Nadere informatie

ASBEST TOTAAL HERSTEL

ASBEST TOTAAL HERSTEL Inventarisatie Verwijdering Herstel INVENTARISATIE VERWIJDERING HERSTEL Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging INVENTARISATIE VERWIJDERING HERSTEL Asbest: Veilig aan de slag! Asbest

Nadere informatie

Maak van uw tuin, uw droomtuin

Maak van uw tuin, uw droomtuin Van Hout Tuinprojecten Maak van uw tuin, uw droomtuin www.vanhouttuinprojecten.nl 1 2 Tuinontwerp Bent u trots als u naar uw tuin kijkt? Of ziet uw droomtuin er heel anders uit? Van Hout Tuinprojecten

Nadere informatie

Op weg naar uw nieuwe tuin

Op weg naar uw nieuwe tuin Op weg naar uw nieuwe tuin U wilt een tuin die niet alleen bij u en uw budget past, maar ook bij uw woning en in zijn omgeving. Want uw tuin maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van uw woonplezier en

Nadere informatie

Tuinontwerp Zo ontwerpen wij voor u. Tuinaanleg Zo leggen we uw tuin aan. Tuinonderhoud Zo onderhouden we uw tuin

Tuinontwerp Zo ontwerpen wij voor u. Tuinaanleg Zo leggen we uw tuin aan. Tuinonderhoud Zo onderhouden we uw tuin Tuinontwerp Zo ontwerpen wij voor u Gebaseerd op uw wensen, gewenste stijl, budget en woonsituatie. Vormgegeven door onze groene creativiteit en ervaring. En voltooid met een doordacht beplantings- en

Nadere informatie

Schadenberg Combi Groen

Schadenberg Combi Groen Schadenberg Combi Groen Schadenberg Combi Groen heeft zich gespecialiseerd in het adviseren en realiseren van complexe groenoplossingen. Een creatieve en vakkundige partner bij de aanleg en onderhoud van

Nadere informatie

GEM EENTE LANGEDÍ NR. 7 1 ' ĶV"

GEM EENTE LANGEDÍ NR. 7 1 ' ĶV GEM EENTE LANGEDÍ NR. ; \ 16SC002224* ING. 0 1 APR 2016 hvt 7) i CLnr 7 1 ' ĶV" v h g Aan het College van Burgemeester S Wethouders van de Gemeente Langedijk Postbus 15 1723ZG NOORD-SCHARWOUDE 3* Datum

Nadere informatie

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl 15 jaar Handmade HANDMADE luxury LUXURY interiors INTERIORS EEN een HUIS Huis WORDT wordt GEBOUWD, gebouwd, MAAR maar EEN een THUIS thuis MOET moet GEVORMD gevormd WORDEN worden 19&21 april 24&25 mei Open

Nadere informatie

Het beste uit drie werelden

Het beste uit drie werelden Het beste uit drie werelden Wij zijn een familiebedrijf met korte lijnen, waar de klant centraal staat AH Vrij Familiebedrijf Groen, grond en infra. Dat zijn de drie vakgebieden waarop AH Vrij zich in

Nadere informatie

mbo groene ruimte Zet een stempel op groen Nederland

mbo groene ruimte Zet een stempel op groen Nederland mbo groene ruimte 2014 2015 Zet een stempel op groen Nederland mbo groene ruimte Nederland kan nog groener Stap eens op de fiets en kijk om je heen: overal in Nederland zie je aangelegd groen. Van park

Nadere informatie

Van Vliet Bedrijven. Waddinxveen

Van Vliet Bedrijven. Waddinxveen Van Vliet Bedrijven Waddinxveen Echte (groen)expertise onder één dak Contactpersonen Bij Van Vliet Bedrijven heeft elk bedrijfsonderdeel zijn eigen contactpersoon. Voor passend en kwalitatief advies bent

Nadere informatie

Dak- en gevelbegroening

Dak- en gevelbegroening Keuzedeel mbo Dak- en gevelbegroening behorend bij één of meerdere kwalificatiedossiers mbo Geldig vanaf 1 augustus 2013 Crebonummer(s) Penvoerder: Ontwikkeld door: Versie 1, doorontwikkeling Aequor 7

Nadere informatie

DANZIGERBOCHT 29 1013 AM AMSTERDAM T: 020 820 4118 WWW.020GROEN.NL

DANZIGERBOCHT 29 1013 AM AMSTERDAM T: 020 820 4118 WWW.020GROEN.NL 020GROEN DANZIGERBOCHT 29 1013 AM AMSTERDAM T: 020 820 4118 WWW.020GROEN.NL EEN KLEINE BROCHURE Een tekst in een kleine brochure als deze zal in woorden nooit helemaal recht doen aan de werkzaamheden waar

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Gemeente Elburg Postbus AB ELBURG

Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Gemeente Elburg Postbus AB ELBURG vn Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Gemeente Elburg Postbus 70 8080 AB ELBURG Datum : 31 maart 2016 Kenmerk :1136-16/EMR Onderwerp : Laten we samen Nederland groener maken! Behandeld door : Egbert Roozen

Nadere informatie

streven naar kwaliteit is onze tweede natuur

streven naar kwaliteit is onze tweede natuur streven naar kwaliteit is onze tweede natuur Erwin Janssen 29 maart 2012 NSI denktank 1 agenda Wat is Dolmans Landscaping Group bv? Waarom samenwerking met Sociale Werkvoorziening? Ontstaan van Dolmans

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

Rinaldostraat 12 Postbus 90-6950 AB Dieren Telefoon: 0313-414395 Telefax: 0313-450144 www.vdveenschilders.nl E-mail: info@vdveenschilders.

Rinaldostraat 12 Postbus 90-6950 AB Dieren Telefoon: 0313-414395 Telefax: 0313-450144 www.vdveenschilders.nl E-mail: info@vdveenschilders. Rinaldostraat 12 Postbus 90-6950 AB Dieren Telefoon: 0313-414395 Telefax: 0313-450144 www.vdveenschilders.nl E-mail: info@vdveenschilders.nl Vakmanschap in schilderwerken vdveenschilders is een modern

Nadere informatie

1 TOTAL LANDSCAPE CONCEPT. Total Landscape Concept

1 TOTAL LANDSCAPE CONCEPT. Total Landscape Concept 1 TOTAL LANDSCAPE CONCEPT Total Landscape Concept Een Dolmans-totaalconcept met als uitgangspunt een integrale aanpak van uw buitenruimte. Het design, de landschapsarchitectuur, de technische uitwerking,

Nadere informatie

GBLT Toonaangevend in belastingen

GBLT Toonaangevend in belastingen GBLT Toonaangevend in belastingen Het gebied waarvoor GBLT heft en int, inclusief de gemeenten waarvoor ook de WOZ waardering wordt uitgevoerd. Reest en Wieden Zwolle Groot Salland Dronten Zuiderzeeland

Nadere informatie

Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen

Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen GB&O staat voor Gevel Beheer & Onderhoud; een duurzame krachtenbundeling van professionals

Nadere informatie

De brug naar waardecreatie

De brug naar waardecreatie 1 De brug naar waardecreatie 2 Mobiliteit heeft onze geschiedenis gekleurd... 3 Ruim 100 jaar hoogwaardige kennis en ervaring in grond-, weg- en waterbouw... In ons leven wonen, werken, recreëren en reizen

Nadere informatie

Niveau 2; Natuur en groene ruimte Surprising nature Watermanagement / Cultuurtechniek Bos- en Natuurbeheer Tuin, Park & Landschap

Niveau 2; Natuur en groene ruimte Surprising nature Watermanagement / Cultuurtechniek Bos- en Natuurbeheer Tuin, Park & Landschap Niveau 2; Natuur en groene ruimte Watermanagement / Cultuurtechniek Bos- en Natuurbeheer Medewerker buitenruimte De medewerker buitenruimte heeft een breed werkterrein en verricht uitvoerende werkzaamheden

Nadere informatie

OMGEVINGSINRICHTER Advies en ontwerp Aanleg Onderhoud en reparatie Totaalbeheer

OMGEVINGSINRICHTER Advies en ontwerp Aanleg Onderhoud en reparatie Totaalbeheer OMGEVINGSINRICHTER Nooijen Terreininrichting heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van groenvoorzieningsbedrijf tot omgevingsinrichter met een duidelijke specialisatie in de richting van sport en

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

GBLT: Toonaangevend in belastingen Lococensus-Tricijn

GBLT: Toonaangevend in belastingen Lococensus-Tricijn GBLT: Toonaangevend in belastingen Lococensus-Tricijn Gemeenschappelijk Belastingkantoor Het gebied waarvoor GBLT heft en int, inclusief de gemeenten waarvoor ook de WOZ waardering wordt uitgevoerd. Dronten

Nadere informatie

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen?

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte 2016 2017 Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte Genieten van groen Ben je graag actief in de groene buitenruimte? In de zon, maar ook in weer en wind? Maak jij (vak)

Nadere informatie

Hoveniers/groenvoorziening

Hoveniers/groenvoorziening Hoveniers/groenvoorziening Brancheontwikkelingen 2013 Deze factsheet bevat arbeidsmarktinformatie over de hoveniers/groenvoorziening. Onderwerpen die aan bod komen zijn: werkgelegenheid, trends en ontwikkelingen,

Nadere informatie

Verschillen tussen de vele tuinspecialisten in Nederland. a & b

Verschillen tussen de vele tuinspecialisten in Nederland. a & b Verschillen tussen de vele tuinspecialisten in Nederland. is een erkend ontwerpbureau en hoveniersbedrijf sinds 1980 en werkzaam vanuit: Zwolle Apeldoorn Meppel Amersfoort U bent zich aan het oriënteren

Nadere informatie

SchreudersGroen in vogelvlucht

SchreudersGroen in vogelvlucht SchreudersGroen in vogelvlucht 1. SchreudersGroen heet u welkom Met meer dan 40 jaar ervaring in groen is SchreudersGroen voor u de juiste partner. Wat wilt u? Dat is de vraag die bij Schreuders- Groen

Nadere informatie

WATERTECHNOLOGIE. Irrigatiesystemen Vijvertechnieken Waterbehandelingen

WATERTECHNOLOGIE. Irrigatiesystemen Vijvertechnieken Waterbehandelingen WATERTECHNOLOGIE Irrigatiesystemen Vijvertechnieken Over HB Watertechnologie Onze producten en diensten HB Watertechnologie is de specialist in watertechnische activiteiten in tuinen, groen in de breedste

Nadere informatie

Naam emailadres@natuurlijkezaken.nl. Een nieuw merk voor de zakelijke diensten

Naam emailadres@natuurlijkezaken.nl. Een nieuw merk voor de zakelijke diensten Naam emailadres@natuurlijkezaken.nl Een nieuw merk voor de zakelijke diensten Even voorstellen Wat is Natuurlijke Zaken? Een nieuw merk voor de zakelijke diensten van Landschap Noord-Holland Samenvoeging

Nadere informatie

Zakelijk. Inzicht geeft uitzicht

Zakelijk. Inzicht geeft uitzicht Zakelijk Inzicht geeft uitzicht Voorwoord Inhoudsopgave Groen wordt steeds belangrijker als rustgevende en sociale component in ons bestaan. Groen is duurzaam, zorgt voor rust en inspiratie. In een omgeving

Nadere informatie

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1 Uw bedrijf in beeld De manier waarop en de vorm waarin uw bedrijf zich presenteert, bepaalt in grote mate de beeldvorming van het bedrijf bij uw huidige en toekomstige relaties en klanten. Dit geldt voor

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Visie en Beleid (samenvatting) MVO loont! Duurzaamheid is onontbeerlijk om onze planeet en maatschappij voor nu en op langere termijn leefbaar te houden. Maatschappelijk

Nadere informatie

Genieten van water in balans

Genieten van water in balans Genieten van water in balans Zwemmen in warm water Een ecologische zwemvijver kan prima worden bijverwarmd. Het zwemseizoen wordt hiermee verlengd: omdat het water in het voorjaar eerder warm is en in

Nadere informatie

Visie Beheer Openbare Ruimte

Visie Beheer Openbare Ruimte Visie Beheer Openbare Ruimte De openbare ruimte bestaat uit de ondergrondse en bovengrondse voorzieningen die in beheer zijn de gemeenten en bestaat uit riolering, plantsoenen, bomen, wegen, straten, pleinen,

Nadere informatie

Afstudeeropdracht. Win - Win

Afstudeeropdracht. Win - Win Agenda Afstudeeropdracht Aanleiding Twee elementen uitgelicht Methodologische verantwoording Normenkader Beheerplan wegen Richtlijnen en doelstellingen Kwaliteit van de doelstellingen De praktijk Conclusies

Nadere informatie

Kwaliteit betekent tevreden klanten. Daar gaat het om

Kwaliteit betekent tevreden klanten. Daar gaat het om Alles in één hand Kwaliteit betekent tevreden klanten. Daar gaat het om Eric Bruggink Allround familiebedrijf met uitgebreid dienstenpakket Kwaliteit en klanttevredenheid gaan hand in hand bij Bruggink.

Nadere informatie

Informatie Brochure. 17 Februari 2013 0

Informatie Brochure. 17 Februari 2013 0 Informatie Brochure 17 Februari 2013 0 Inhoud 1. De F2 Facade 2. De Groene Wand Blok (GWB) 3. Leveringsmogelijkheden Basisversie Ecoversie 4. Beplanting Vaste planten Grassen Heesters 5. FAQ 17 Februari

Nadere informatie

LARENSTEIN. Bilthovens Bouwbedrijf. Samen bouwen onder één dak. Verbouw. Onderhoud. Renovatie. Nieuwbouw. Badkamers. Keukens. Dakkapellen.

LARENSTEIN. Bilthovens Bouwbedrijf. Samen bouwen onder één dak. Verbouw. Onderhoud. Renovatie. Nieuwbouw. Badkamers. Keukens. Dakkapellen. Bilthovens Bouwbedrijf LARENSTEIN Verbouw Samen bouwen onder één dak Onderhoud Renovatie Nieuwbouw Badkamers Keukens Dakkapellen Dakramen www.bouwbedrijflarenstein.nl Over Bilthovens bouwbedrijf Larenstein

Nadere informatie

Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen

Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen Uw hulpmiddelenspecialist Kersten biedt meer dan de aflevering van een standaard scootmobiel Steeds meer cliënten hebben progressieve en complexe ziektebeelden. Een standaard

Nadere informatie

Verticale Tuinen. Met GEP Gro-Walls. Ontdek de mogelijkheden van regenwater. Regenwater. Woningbouw. Regenwater.

Verticale Tuinen.  Met GEP Gro-Walls. Ontdek de mogelijkheden van regenwater. Regenwater. Woningbouw. Regenwater. Verticale Tuinen Met GEP Gro-Walls Woningbouw Drinkwater utiliteitsbouw Grijswater Afkoppelen & infiltratie Afvalwater Breaktanks DEHOUST Tanks www.infiltratie.com Ontdek de mogelijkheden van regenwater

Nadere informatie

Telefonisch onderzoek Werken met mensen met. een afstand tot de arbeidsmarkt. Rapportage 0-meting. 9 december 2016

Telefonisch onderzoek Werken met mensen met. een afstand tot de arbeidsmarkt. Rapportage 0-meting. 9 december 2016 Telefonisch onderzoek Werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt Rapportage 0-meting 9 december 2016 Veldwerk Optimaal BV December 2016, drs. Jan van den Einde INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1. Opdracht

Nadere informatie

Waarop letten bij renovatie van een bestaande tuin?

Waarop letten bij renovatie van een bestaande tuin? Waarop letten bij renovatie van een bestaande tuin? is een erkend ontwerpbureau en hoveniersbedrijf sinds 1980 en werkzaam vanuit: Zwolle Apeldoorn Meppel Amersfoort Als u de gelukkige eigenaar bent van

Nadere informatie

Dak- en gevelbegroening geschikt voor niveau 3

Dak- en gevelbegroening geschikt voor niveau 3 Keuzedeel mbo Dak- en gevelbegroening geschikt voor niveau 3 gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0257 Penvoerder: Sectorkamer voedsel, groen en gastvrijheid Gevalideerd door: Sectorkamer

Nadere informatie

Genieten van water in balans

Genieten van water in balans Genieten van water in balans Ecologische zwemvijvers en natuurlijke zwembaden Genieten van water Water: bruisend van leven of stil als een spiegel Water heeft in ons leven een belangrijke plaats. Als basis

Nadere informatie

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Over BouwTeam Oost Sinds 1999 is BouwTeam Oost actief in de bouw sector als bouwbedrijf, en profileert zicht sindsdien als een traditionele kwaliteitsbouwer. Met

Nadere informatie

hr Duurzaam succesvol

hr Duurzaam succesvol hr Duurzaam succesvol Duurzaamheid is een thema binnen veel organisaties. Logisch, iedere organisatie wil graag goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. In steeds meer Cao s worden dan

Nadere informatie

1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. BRL Groenkeur 4. Advies diensten

1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. BRL Groenkeur 4. Advies diensten BRL Groenkeur 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. BRL Groenkeur 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoudstrajecten 10. Contactgegevens

Nadere informatie

De expertise van Belisol gaat een leven lang mee DAKKAPELLEN

De expertise van Belisol gaat een leven lang mee DAKKAPELLEN De expertise van Belisol gaat een leven lang mee DAKKAPELLEN Waarom een Belisol dakkapel? Kwaliteit en duurzaamheid Een dakkapel moet niet alleen esthetisch zijn en ruimte creëren; hij moet ook zéér onderhoudsvriendelijk

Nadere informatie

geïntegreerde benadering

geïntegreerde benadering Groener leren groener leren Zorgeloos en samen actief; zo zien we kinderen het liefst. Hun ontwikkeling is onlosmakelijk verbonden met spelen en ontdekken. Daarom is een groene buitenruimte onmisbaar bij

Nadere informatie

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen...

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Ploeg kunststof kozijnen b.v. Tel. (0800) 999 999 0 www.ploegkozijnen.nl info@ploegkozijnen.nl Alles onder één naam

Nadere informatie

Verticale tuinen. Indoor & Outdoor

Verticale tuinen. Indoor & Outdoor Verticale tuinen Indoor & Outdoor green living architecture Binnen groene architectuur wordt gezocht naar de integratie van planten, water en gebouwen. Een verticale tuin of levende muur is een tuin die

Nadere informatie

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Doel Voorbereiden en uitvoeren van het beleid van in het algemeen en van de eigen service in het bijzonder, alsmede het leidinggeven aan de werkzaamheden

Nadere informatie

BoomZekerPlan. Het plan voor het planten van bomen met garantie, dus zonder zorgen en zonder risico

BoomZekerPlan. Het plan voor het planten van bomen met garantie, dus zonder zorgen en zonder risico BoomZekerPlan Het plan voor het planten van bomen met garantie, dus zonder zorgen en zonder risico Inleiding Bomen vormen het meest duurzame onderdeel van de groene buitenruimte. Er kan pas van een succesvolle

Nadere informatie

WIJ BIEDEN VAKWERK IN UITDAGENDE BETONPROJECTEN

WIJ BIEDEN VAKWERK IN UITDAGENDE BETONPROJECTEN WIJ BIEDEN VAKWERK IN UITDAGENDE BETONPROJECTEN Al meer dan dertig jaar biedt Aannemingsbedrijf Van de Camp-Verstegen bv zijn opdrachtgevers flexibiliteit, heldere communicatie en vakwerk door ervaren

Nadere informatie

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing Quickscan Danique Beeks Studentnummer: 2054232 Advanced Business Creation Stagebedrijf: JH Busines Promotions Bedrijfsbegeleider: John van den Heuvel Datum: 26 augustus 2013 JH Business Promotions heeft

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 14001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! Laat u ondersteunen en vergroot het draagvlak binnen uw organisatie. Draag zorg voor een continue verbetering van processen, producten en diensten.

Nadere informatie

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen?

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte 2017 2018 Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte Genieten van groen Ben je graag actief in de groene buitenruimte? In de zon, maar ook in weer en wind? Maak jij (vak)

Nadere informatie

SPECIALIST IN TECHNISCHE DIENSTVERLENING VINCO ENGINEERING

SPECIALIST IN TECHNISCHE DIENSTVERLENING VINCO ENGINEERING SPECIALIST IN TECHNISCHE DIENSTVERLENING MENSEN MAKEN HET VERSCHIL Als ze op de juiste plek zitten. In het juiste team. Als zij hun talent kunnen omzetten in toegevoegde waarde. Wij adviseren, ondersteunen

Nadere informatie

Schadenberg Combi Groen

Schadenberg Combi Groen Schadenberg Combi Groen Schadenberg Combi Groen heeft zich gespecialiseerd in het adviseren en realiseren van complexe groenoplossingen. Een creatieve en vakkundige partner bij de aanleg en onderhoud van

Nadere informatie

Stagiair(e) grafisch- en interactieontwerp gezocht

Stagiair(e) grafisch- en interactieontwerp gezocht Stagiair(e) grafisch- en interactieontwerp gezocht met een passie voor visuele communicatie en het ontwerpen van gebruiksvriendelijke interfaces voor de zorg. september 2017 Panton Panton, ontwerpers voor

Nadere informatie

Een toekomstperspectief voor kwaliteit in groen

Een toekomstperspectief voor kwaliteit in groen 2020 110 JAAR GROENKEUR 0 JAAR GROENKEUR Een toekomstperspectief voor kwaliteit in groen Voorwoord Stichting Groenkeur bestond in september 2013 10 jaar. Een goed moment om stil te staan bij de successen

Nadere informatie

Vasteplanten in het openbaar groen

Vasteplanten in het openbaar groen Vasteplanten in het openbaar groen Griffioen Wassenaar Introductie Vasteplantenkwekerij Griffioen Wassenaar is een familiebedrijf anno 1923 dat door de derde generatie wordt geleid. In de huidige vorm

Nadere informatie

ManuPro. Vastgoedonderhoud in professionele handen.

ManuPro. Vastgoedonderhoud in professionele handen. ManuPro Vastgoedonderhoud in professionele handen. Vastgoedonderhoud in professionele handen... Vastgoed bezitten en beheren is één, het bouwkundig in topconditie houden van gebouwen is een ander verhaal.

Nadere informatie

Zorg dat het goed komt. ENGIE Healthcare

Zorg dat het goed komt. ENGIE Healthcare Zorg dat het goed komt ENGIE Healthcare 2 Zorg & ICT Energymanagement & Exploitatie Design Build Finance Maintain Operate (DBFMO) Publiek Private Samenwerking (PPS) Integrale diensten en services Slimmer

Nadere informatie

De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist

De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist Adresgegevens: Meent 93a 3011 JG Rotterdam 010 41 40 282 Voor algemene informatie over Carrièrewinkel Projecten: www.carrierewinkel.nl E-mail: info@carrierewinkel.nl

Nadere informatie

Van Swaay Aangenaam. Van ons mag u meer verwachten. De kracht van Van Swaay. Projectontwikkeling. Groot- & Utiliteitsbouw.

Van Swaay Aangenaam. Van ons mag u meer verwachten. De kracht van Van Swaay. Projectontwikkeling. Groot- & Utiliteitsbouw. Van Swaay Aangenaam Van ons mag u meer verwachten. De kracht van Van Swaay Van Swaay is een aannemingsbedrijf en projectontwikkelaar met stevige roots in Wageningen. Onze activiteiten richten zich voornamelijk

Nadere informatie

verticale tuinen indoor & outdoor

verticale tuinen indoor & outdoor verticale tuinen indoor & outdoor green living architecture Binnen groene architectuur wordt gezocht naar de integratie van planten, water en gebouwen. Een verticale tuin of levende muur is een tuin die

Nadere informatie

PROJECTPLAN CITY RANCH, LEEGHWATERKWARTIER, HOOFDDORP Tejo Remy & René Veenhuizen

PROJECTPLAN CITY RANCH, LEEGHWATERKWARTIER, HOOFDDORP Tejo Remy & René Veenhuizen PROJECTPLAN CITY RANCH, LEEGHWATERKWARTIER, HOOFDDORP Tejo Remy & René Veenhuizen Voor een klein, nieuw in te richten park in het Leeghwaterkwartier in Hoofddorp zochten woningcorporatie Ymere en Gemeente

Nadere informatie

v o o r b e d r i j f e n p a r t i c u l i e r

v o o r b e d r i j f e n p a r t i c u l i e r Betrouwbaar bouw en v o o r b e d r i j f e n p a r t i c u l i e r Bouwbedrijf Webbink is een familiebedrijf met een lange traditie. Al vier generaties lang worden opvallende bouwprojecten gerealiseerd

Nadere informatie

BoomZekerPlan Hoefakker B.V. BoomZekerPlan. Bomen leveren en planten gericht op een eindbeeld. Focus op 100% slagen bij de eerste aanplant.

BoomZekerPlan Hoefakker B.V. BoomZekerPlan. Bomen leveren en planten gericht op een eindbeeld. Focus op 100% slagen bij de eerste aanplant. BoomZekerPlan Het BoomZekerPlan is de sleutel tot succes bij het aanplanten van bomen. Inleiding Bomen vormen het meest duurzame onderdeel van de groene buitenruimte. Er kan pas van een succesvolle aanplant

Nadere informatie