Eerste Giulietta. Was Alfa Romeo in 1950 met de 1900 begonnen ( )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eerste Giulietta. Was Alfa Romeo in 1950 met de 1900 begonnen ( )"

Transcriptie

1 Eerste Giulietta ( ) De Sprint was de eerste Giulietta-variant die te koop was. Hij was door Bertone gebouwd om de investeerders in Alfa Romeo tevreden te stellen. Was Alfa Romeo in 1950 met de 1900 begonnen in grotere aantallen automobielen te bouwen, vanaf 1955 was er pas echt sprake van massaproductie. Dit kwam door de komst van de Giulietta berlina. Kort na de introductie van de 1900 werd het ook voor de leiding van Alfa Romeo duidelijk dat er binnen korte tijd een steeds grotere vraag naar automobielen zou komen. Omdat ook de (lagere) middenklasse behoefte kreeg aan een auto, moest deze kleiner en goedkoper zijn dan de Omdat in Italië en veel andere Europese landen de wegenbelasting was gekoppeld aan de motorinhoud, mocht die niet te groot zijn. Satta en zijn team kregen daarom de opdracht een vier- à vijfpersoons auto te ontwerpen van ongeveer 850 kilo met een cilinderinhoud van onder de cc. Eerst was het de bedoeling geweest een motor van 1.1-liter te maken, maar daar was om tactische redenen van afgezien. De meeste grote fabrikanten op de Italiaanse markt (Fiat, Citroën, Renault) hadden auto s tot en boven de cc. Alfa besloot hier precies tussenin te gaan zitten om zo weinig mogelijk concurrentie te hebben. Als naam werd gekozen voor Giulietta (Julia). Indachtig Shakespeare s beroemde toneelstuk klonk dat heel aardig samen met Romeo. Technisch was de auto gebaseerd op de Door de boring-slagverhouding van de viercilinder motor te verkleinen tot een bijna vierkante 74 x 75 mm werd een inhoud van cc ver-

2 De presentatie van de Giulietta berlina ging in Sheakespeariaanse sfeer. Romeo en Giulietta presenteerden ieder hun eigen auto. Tegelijkertijd met de Giulietta maakte namelijk de bestelauto Romeo zijn debuut. kregen. Om de prestaties op een hoog peil te houden, belangrijk voor een Alfa, kreeg ook de Giulietta twee bovenliggende nokkenassen. Dit leverde een vermogen op van 53 pk en maakte een topsnelheid van 136 km/h mogelijk, uiterst verdienstelijk voor zo n kleine motor. Om het gewicht terug te brengen tot 850 kg, zo n 250 minder dan de 1900, werden verschillende maatregelen genomen. Ten eerste was de auto korter en smaller. Een tweede methode was de motor zoveel mogelijk van lichtmetaal te maken: niet alleen de cilinderkop, zoals bij de 1900, maar het gehele motorblok. Loterij De plannen waren goed, maar de uitvoering was een groter probleem. Voor productie op grote schaal was geld nodig. De directie besloot een obligatie uit te schrijven, waarbij onder de deelnemers aanspraken op de eerste duizend Giulietta s werden verloot. Toen de presentatie van de auto echter steeds werd uitgesteld, werden de geldschieters, en met name degenen die waren ingeloot, onrustig. Zij eisten dat op de Autosalon van Turijn, in voorjaar 1954, de nieuwe Alfa Romeo zou worden voorgesteld. Dit stelde de fabriek voor grote problemen. Er was Giulietta berlina. De Giulietta Sprint is nog altijd een van Bertone s mooist gelijnde ontwerpen.

3 De eerste serie van de Giulietta berlina had afgeronde vinnen aan de achterkant en een grille in drie delen. De motor van de Sprint met twee bovenliggende nokkenassen. Modern voor die tijd was de motorkapisolatie. namelijk nog geen carrosserie klaar. De fabriek werd uit de brand geholpen door carrosserieontwerper Bertone. Deze slaagde erin om op tijd een prototype van een coupé-uitvoering, Sprint genaamd, gereed te hebben. De Giulietta Sprint kreeg een lovende ontvangst en ook de winnaars van de loterij waren tevreden: ze kregen een veel sportievere auto dan waar ze op hadden gerekend. De orders voor de Sprint vlogen binnen. Alfa Romeo bestelde daarop eerst duizend exemplaren bij Bertone, de auto s voor de ingelote investeerders. Dit bracht Bertone in problemen. Hij kon in zijn kleine bedrijf slechts vier auto s per dag bouwen. Langzaam maar zeker bouwde hij daarom zijn onderneming uit. Pas in 1959, toen hij een nieuwe fabriek had gebouwd, kon hij aan de vraag voldoen. Het interieur van de Sprint. De pookversnelling was vanaf eind jaren vijftig leverbaar.

4 De beenruimte voor de achterpassagiers van de Sprint was niet echt riant te noemen. De eerste Giulietta Sprints verschenen eind 1954 op de weg. De tweedeurs auto was sportiever dan de berlina, die een jaar later op de markt kwam. Dankzij een dubbele oftewel tweetrapscarburateur in plaats van een enkelvoudige was het vermogen toegenomen tot 65 pk. Dit maakte een topsnelheid van 165 km/h mogelijk. Was de Sprint een van de mooiste automobielen van zijn tijd, ook de sedan mocht er wezen. Voor het eerst overigens was de carrosserie niet in samenwerking met een carrosseriebedrijf ontwikkeld, maar geheel door Alfa Romeo zelf. Dat leidde ertoe dat het koetswerk van de berlina veel functioneler was dan voorheen. De ontwerpers hielden meer rekening met de wensen van de technici. De vorm was ondergeschikt aan de functies. En die functies waren: compactheid, ruimte en aërodynamische efficiëntie. De motor van de eerste generatie Giulietta Spider. De door Pinin Farina gecarrosseerde Giulietta Spider.

5 De bovenkant van het dashboard van de derde serie van de Giulietta Spider (1961) was bekleed met leer. Zelfs op de stoep geparkeerd straalt Pinin Farina s ontwerp sportiviteit uit.

6 Spider Net als de Sprint was ook de Giulietta berlina direct een groot succes. Al in het eerste hele productiejaar, 1956, werden er bijna zevenduizend verkocht. Met name op verzoek van de Amerikaanse Alfa-importeur Max Hoffman kwam er ook een Giulietta Spider. Hoffman importeerde veel dure Europese merken in de VS. Hij wist dat Amerikanen, met name in Californië, veel van cabriolets hielden en op zijn aandringen waren zo onder meer open automobielen als de Mercedessen 300 SL en 190 SL, Porsche 356 Speedster en BMW 507 ontstaan. Ook voor een open Giulietta zag hij een markt, om de concurrentie daar aan te kunnen met MG en Austin- Healey. Giulietta Spider. De uiterst gestroomlijnde Giulietta Sprint Speciale was het topmodel van de reeks. Giulietta Spider.

7 Tekening van Giugiaro, toen nog in dienst bij Bertone, van de Sprint Speciale. De Alfa Romeo Giulietta Sprint Zagato was niet uitsluitend geschikt voor races, maar kon ook prima dienst doen als sportieve tweezitter op de openbare weg. De Alfa Romeo-directie besloot een wedstrijd uit te schrijven onder carrosseriebouwers voor een cabriolet. Bertone en Pinin Farina dongen mee. Het opvallendste ontwerp kwam van Bertone. Desondanks koos de directie voor de slanke spider van Pinin Farina. Wellicht speelde het feit mee dat Bertone het bouwen van de Sprint al amper aan kon. De Spider, voorzien van de motor uit de Sprint, werd in 1956 in productie genomen door de Turijnse carrosseriebouwer. Hetzelfde jaar kwam er ook een sportievere variant van de motor uit de Sprint op de markt.

8 De SZ was de meest sportieve Giulietta. De eerste serie (links) had een uiterst korte achterkant, de tweede de aërodynamische Kamm-staart. Dankzij onder andere twee dubbele Webercarburateurs, scherpere nokkenassen en een hogere compressieverhouding, leverde de 1.3- liter motor nu maar liefst 90 pk en was een topsnelheid van meer dan 170 km/h mogelijk. Deze motor werd met name in de Sprint leverbaar, die waarmee ook geracet kon worden. En dat werd er. De tweede nieuweling was de Giardinetta Colli Promiscua, een zespersoons stationwagen. Deze werd, in kleine aantallen, gebouwd door de gebroeders Colli. De meeste werden gekocht door de Italiaanse politie. De berlina, hier in TI-uitvoering, was vanaf 1960 uiterlijk enigszins gemodificeerd. Het meest in het oog springend waren de andere grille en scherpere vinnen aan de achterkant. dan Sprint Veloce (= snel) heette. Ook in enkele spiders werd de nieuwe motor gemonteerd. In het daaropvolgende jaar, 1957, zagen nog twee varianten het daglicht. De eerste was de Berlina TI. Deze afkorting stond voor turismo internationale. Het was een berlina voorzien van de motor uit de Sprint. Dit zou de stamvader worden van alle sportieve sedans tot in de jaren tachtig. De TI zette nieuwe maatstaven voor een vierdeurs auto: een gewone familiewagen Dwarsdoorsnede van de Sprint Veloce, de snelle coupé-uitvoering.

9 In de Spider werd vanaf 1962 de 1600-motor uit de Giulia gemonteerd. De Sprint Veloce Zagato, een voorloper van de SZ, zegevierde in 1958 in de monsterrit Luik-Rome-Luik. Zagato Aan het eind van de jaren vijftig ging de Giulietta geleidelijk over van de zogenoemde serie 750 naar de serie 101. Dit leverde niet alleen anders genummerde vervangingsonderdelen op (iets waar Giulietta-bezitters nu nog regelmatig problemen mee hebben), maar ook echt gemodificeerde, met name versterkte onderdelen, waardoor de maten iets veranderden. De eerste auto s in de 101-serie waren twee sportieve varianten, de Sprint Speciale (SS) en de Sprint Zagato (SZ). Deze beide hadden een dertien centimeter kortere wielbasis dan de andere Giulietta s. De SS was oorspronkelijk als sportauto ontworpen, maar werd uiteindelijk het luxueuze topmodel. Het uiterst gestroomlijnde ontwerp was van Bertone s designer Franco Scaglione. Dankzij een iets hogere compressieverhouding was het vermogen van de motor uit de Sprint Veloce opgevoerd tot bijna 100 pk, wat een topsnelheid van ruim boven de 180 km/h mogelijk maakte. De echte sport-giulietta was de SZ. Het meest opvallende was de aluminium carrosserie, waardoor de auto ruim honderd kilo lichter was dan de SS. De gestroomlijnde auto leverde bijna 100 pk en had een top van tegen de 200 km/h. Rond 1960 werden alle bekende varianten als 101-serie verkrijgbaar: berlina, berlina TI, Sprint, Sprint Veloce, Spider, Spider Veloce en Promiscua. De vormgeving van de berlina was tegelijkertijd enigszins veranderd. Het meest opvallend waren de vinnetjes aan de achterkant. In de eerste jaren waren deze rond, vanaf 1959 waren ze wat geprononceerder en bevatten nu ook de achterlichten. In totaal bouwde Zagato ruim tweehonderd exemplaren. De laatste 44

10 waren duidelijk te herkennen aan de zeer aërodynamische Kamm-staart en de iets lagere carrosserie. In 1962 werd de grotere Giulia met 1.6-liter motor geïntroduceerd. De eerste paar jaren liepen de modellen enigszins naast en door elkaar. Tot en met 1963 werden de Giulietta berlina (TI) en Sprint naast de Giulia geleverd. Tot en met 1965 werden de Sprint, SS, Spider en Veloce geleverd met de motor uit de Giulia. Tevens werd de motor van de Giulietta enkele jaren ook in de Giulia gebruikt. In totaal zijn er Giulietta s gebouwd. Meer dan de helft hiervan waren TI s. Uit deze cijfers blijkt dat Alfa Romeo met dit model inderdaad was overgegaan op massaproductie. Grote sportieve successen Zoals het een sportief merk als Alfa Romeo betaamt, was de Giulietta, in al zijn verschijningsvormen, uiterst actief in vrijwel alle takken van de autosport. De berlina en met name de TI beheersten bijna een decennium lang de 1.3-liter klasse voor toerwagens. Dat ging van overwinningen in lokale races tot zeges in de Giro van Sicilië, de Rally van Monte Carlo en de Tour de France. In de GT-klasse tot cc was de Sprint Veloce jarenlang de te kloppen auto in vrijwel alle grote en kleine wedstrijden, tot de Mille Miglia, de Targa Florio en de Rally van Monte Carlo toe. Bijzondere prestaties leverde de Sprint Veloce Zagato, een voorloper van de SZ. Deze won in 1958 het eindklassement in de beroemde rally Coupe des Alpes en in de monsterrit Luik- Rome-Luik. Vanaf 1960 behaalde de SZ vele klasse-overwinningen in races als de 12 Uren van Sebring, Targa Florio, Tour de France en nog veel meer. Getuige deze foto s had de Sprint Speciale zowel een luxueuze als een sportieve uitstraling. Vanaf 1963 was de SS voorzien van de 1.6-liter motor van de nieuwe Giulia en werd daarom vanaf dat moment Giulia Sprint Speciale genoemd.

Modellen overzicht Warwick Healey s

Modellen overzicht Warwick Healey s Modellen overzicht Warwick Healey s Een overzicht van door Donald Healey Motor Company gebouwde Healey s in Warwick. Deze modellen gingen vooraf aan de Austin Healey s die vanaf 1953 werden geproduceerd.

Nadere informatie

BENTLEY CONTINENTAL GT EVOLU

BENTLEY CONTINENTAL GT EVOLU BENTLEY CONTINENTAL GT EVOLU 92 GBC GREAT BRITISH CARS BENTLEY CONTINENTAL GT NEWTIMER Je moet misschien twee keer kijken, maar dit is de compleet nieuwe Bentley Continental GT. Het nieuwe ontwerp van

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

Fiat 500L. Veelzijdige familievriend

Fiat 500L. Veelzijdige familievriend Fiat 500L Veelzijdige familievriend Autotest Het is een hele mond vol, maar dit is de "Fiat 500L 1.4 T-Jet BiFuel Trekking". We kunnen natuurlijk al deze afkortingen en vaktermen gaan verklaren, maar het

Nadere informatie

Persinformatie. 50 e verjaardag drie groten van Opel: Kapitän, Admiral en Diplomat. Opel KAD-serie tentoongesteld op Techno Classica in Essen

Persinformatie. 50 e verjaardag drie groten van Opel: Kapitän, Admiral en Diplomat. Opel KAD-serie tentoongesteld op Techno Classica in Essen Persinformatie Opel KAD-serie tentoongesteld op Techno Classica in Essen 50 e verjaardag drie groten van Opel: Kapitän, Admiral en Diplomat In de jaren zestig en zeventig waren de Kapitän, de Admiral en

Nadere informatie

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm TCT Super

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm TCT Super Bjorn Blokzijl 21 april 2016 Vernieuwde bella Met de komst van de 4C en de aanstaande Giulia is de Giulietta de oudgediende in het gamma van Alfa Romeo. Samen met de Mito is het de oudste van het stel

Nadere informatie

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe Kia Carens Speciale aanbieding Autotest Een opvallende uitspraak van de ontwikkelaar van de nieuwe Kia Carens: "Wie op het uiterlijk van de meeste MPV's af gaat, denkt dat getrouwde mensen tegelijk met

Nadere informatie

Renault Wind v. Een nieuwe Wind

Renault Wind v. Een nieuwe Wind Wilbert Huls 16 oktober 2010 Een nieuwe Wind De eerste compacte cabriolet met een stalen klapdak heeft Peugeot geen windeieren gelegd. De 206CC was een regelrecht succes waar menig concurrerend merk met

Nadere informatie

Fiat 124 Spider. Pretrit. Uitrusting

Fiat 124 Spider. Pretrit. Uitrusting Fiat 124 Spider Pretrit Autotest Eindelijk! Na lange tijd van afwezigheid is Fiat terug met een echt feestnummer. De laatste open tweezitter van Fiat was de Barchetta, en die is sinds 2005 uit productie.

Nadere informatie

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte Hyundai i30 Wagon De verstandigste Autotest Met de i30 wil Hyundai een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. De i30 zoekt daarom de optimale balans tussen rijplezier, functionaliteit en prijs. Bovendien

Nadere informatie

34 GBC GREAT BRITISH CARS

34 GBC GREAT BRITISH CARS 34 GBC GREAT BRITISH CARS ASTON MARTIN RAPIDE NEWTIMER ASTON MARTIN RAPIDE VIERDEURS BRITISH CRAFTMANSHAFT Met de Rapide doet Aston Martin een geslaagde poging om de gevestigde orde binnen de vierdeurs

Nadere informatie

Hyundai i10 ( )

Hyundai i10 ( ) Hyundai i10 (2008-2013) Schoon schip maken Autotest Hyundai heeft een nieuwe koers uitgezet. Het merk wil zich niet langer onderscheiden met alleen een lage prijs. Hyundai wil de nadruk leggen op betrouwbaarheid

Nadere informatie

De vierkleppenmotoren van Opel kijken terug op een traditie van 100 jaar

De vierkleppenmotoren van Opel kijken terug op een traditie van 100 jaar De vierkleppenmotoren van Opel kijken terug op een traditie van 100 jaar Grand Prix racewagen uit 1913: eerste Opel met vierkleppenmotor Kadett GSi 16V: eerste volumemodel van Opel met vier kleppen per

Nadere informatie

Kia Sportage. Verdeel en heers

Kia Sportage. Verdeel en heers Kia Sportage Verdeel en heers Autotest Wat zijn de kenmerken van een goede SUV? Om te beginnen: een stoer uiterlijk, ruimte en veelzijdigheid. Daarnaast moet een SUV zich niet alleen thuisvoelen op de

Nadere informatie

Audi TT S Roadster 2.0 TFSI quattro Pro Line

Audi TT S Roadster 2.0 TFSI quattro Pro Line Jarno van Maanen 31 augustus 2010 Bijna topmodel Bij BMW en Mercedes is het eenvoudig: een 'M' respectievelijk 'AMG' is de sterkste en snelste uitvoering van het betreffende model. Bij de modellen van

Nadere informatie

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive Jarno van Maanen 3 december 2010 Groter en groener Ondanks de verschillende modellen die BMW de laatste jaren in allerlei segmenten heeft geïntroduceerd, kan de 5 Serie nog steeds worden beschouwd als

Nadere informatie

Citroën e-mehari. Luxueus kamperen. Eenvoud troef

Citroën e-mehari. Luxueus kamperen. Eenvoud troef Citroën e-mehari Luxueus kamperen Rij-impressie Luxueus kamperen. Dat klinkt mooi, maar de term is tegenstrijdig met zichzelf. Kamperen, hoe luxueus ook, is per definitie minder comfortabel dan thuis.

Nadere informatie

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi Executive

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi Executive Jarno van Maanen 7 juni 2009 Vorm en functie Met de Insignia lijkt Opel goud in handen te hebben. In minder dan een half jaar zijn er al meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. Waar andere fabrikanten

Nadere informatie

Dacia Sandero Stepway

Dacia Sandero Stepway Dacia Sandero Stepway De gepaande paden verlaten Rij-impressie Wie Dacia rijdt, durft buiten het boekje te denken. Een Dacia koper kiest niet automatisch voor een bekend merk, maar maakt een weloverwogen

Nadere informatie

Volvo S60 ( )

Volvo S60 ( ) Volvo S60 (1999-2010) Kilometervreter Autotest De Volvo S60 is in het jaar 2000 geïntroduceerd als de rijdersauto van Volvo. Dit zou een auto zijn die behalve veiligheid, meer rijplezier biedt dan menig

Nadere informatie

Hier een overzicht van auto's waar deze accu in voor kan komen.

Hier een overzicht van auto's waar deze accu in voor kan komen. Accu type nummer: 54464 Hier een overzicht van auto's waar deze accu in voor kan komen. Dit geeft GEEN garantie dat dat bij u ook is controleer daarom altijd zorgvuldig. Merk Model Motor type Bouwjaar

Nadere informatie

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake Mercedes-Benz CLS Shooting Brake Gat in de markt? Autotest Geen enkel automerk verkoopt zo veel modellen als Mercedes-Benz. Van groot tot klein, supersnel tot uiterst economisch; Mercedes-Benz biedt het

Nadere informatie

"De Motomeccanica" Motomeccanica Tractoren fotoboek 2013 KR Pagina 1

De Motomeccanica Motomeccanica Tractoren fotoboek 2013 KR Pagina 1 "De Motomeccanica" 'Motomeccanica' was een Italiaanse fabrikant van tractoren. In 1910 kwam de eerste machine, kleine zelfrijdende ploeg met een motorvermogen van 5 pk, op de markt.. De oprichters waren

Nadere informatie

Seat Ibiza. Prettig. Ruimte. "met Beats-audio biedt de Ibiza de beste stereo in zijn klasse!"

Seat Ibiza. Prettig. Ruimte. met Beats-audio biedt de Ibiza de beste stereo in zijn klasse! Seat Ibiza Prettig Autotest Seat is het automerk met Spaans temperament. De technici zijn zo begaan met het ontwikkelen van leuke auto's, dat ze niet spreken van "engineering" maar van "enjoyneering".

Nadere informatie

Renault Twingo ( )

Renault Twingo ( ) Renault Twingo (2007-2014) Fase 2 Rij-impressie Wat is de meest verkochte auto van Nederland? Nee, het is niet de Renault Twingo. Dat is "slechts" de nummer twee. Om daar verandering in te brengen heeft

Nadere informatie

Hyundai i10. Tien plus. Ruimte. "Op het gebied van veiligheid is iedere i10 meer dan royaal bedeeld"

Hyundai i10. Tien plus. Ruimte. Op het gebied van veiligheid is iedere i10 meer dan royaal bedeeld Hyundai i10 Tien plus Autotest Een tien plus. Dat betekent alles goed doen en dan nog eens de verwachtingen overtreffen. En dat is precies wat Hyundai nastreeft met de nieuwe "i10". Volgens de fabrikant

Nadere informatie

DS 3 PureTech 130 S&S So Chic

DS 3 PureTech 130 S&S So Chic Bjorn Blokzijl 9 april 2016 Helemaal op eigen benen Op de autosalon van Parijs in 1955 toonde Citroën voor het eerst de wereldberoemde DS. Zo op het oog een weinig zeggende naam, maar spreek hem in het

Nadere informatie

Dacia Duster. Overvloed. Ruimte

Dacia Duster. Overvloed. Ruimte Dacia Duster Overvloed Autotest Er is een overvloed aan SUVs. De meeste verleiden met hun stoere uiterlijk en indrukwekkende specificaties. De Dacia Duster is anders. De Dacia wordt niet (alleen) gekozen

Nadere informatie

Ford Fiesta 1.6 Sport

Ford Fiesta 1.6 Sport Harold Rolloos 7 augustus 2009 Partytime Sinds zijn introductie vorig jaar is de nieuwe Ford Fiesta een succesnummer. In de eerste plaats wordt hij vooral geroemd om zijn rijgedrag. En laten we zijn vlotte,

Nadere informatie

Audi A6 3.0 TDI quattro Pro Line +

Audi A6 3.0 TDI quattro Pro Line + Wilbert Huls 12 juli 2011 Aansluiting met de top Als referentiekader in de hogere segmenten worden vaak 'De Duitse drie' aangehaald. Het is echter nog helemaal niet zo lang geleden dat Audi tegen de verkoopcijfers

Nadere informatie

Fiat 124 Spider 1.4 Turbo Lusso

Fiat 124 Spider 1.4 Turbo Lusso Joep de Heer 6 mei 2017 Oude tijden herleven Voor vele autoliefhebbers hét ultieme gevoel van vrijheid: touren met een roadster, kap open en genieten van al het goeds wat een zomeravond te bieden heeft.

Nadere informatie

Kia Picanto. Picanter. Ruimte

Kia Picanto. Picanter. Ruimte Kia Picanto Picanter Test Dit is de nieuwe Kia Picanto. Tenminste, zo schijnt het. De nieuwe Picanto is namelijk vrijwel even groot, ziet er vrijwel hetzelfde uit, bedient zich van vrijwel dezelfde techniek

Nadere informatie

Mazda 3 SkyActiv-G 120 GT-M

Mazda 3 SkyActiv-G 120 GT-M Bjorn Blokzijl 8 december 2013 3 keer is scheepsrecht Begin je over Mazda, dan denken veel mensen aan betrouwbare techniek, maar ook aan een weinig onderscheidend design. Het eerste punt is nog steeds

Nadere informatie

RC 390 2015: RACE-GENEN

RC 390 2015: RACE-GENEN RC 390 2015: RACE-GENEN Een raszuivere sportmotor. Tot de essentie teruggebracht. Wendbaar, snel, geschikt voor A2- rijbewijs en supersportief. Op landwegen of op het circuit: de Moto3-genen komen in elke

Nadere informatie

Jaguar XE 300 SPORT en XE SV Project 8 'tekenen' dubbele helix op strand

Jaguar XE 300 SPORT en XE SV Project 8 'tekenen' dubbele helix op strand 18 oktober 2018, 09:00 (CEST) Jaguar XE 300 SPORT en XE SV Project 8 'tekenen' dubbele helix op strand Jaguar heeft het gedeelde DNA van de XE 300 SPORT en de XE SV Project 8 een creatieve vorm gegeven

Nadere informatie

Volkswagen Golf 1.0 BlueMotion

Volkswagen Golf 1.0 BlueMotion Volkswagen Golf 1.0 BlueMotion Verder met een liter Autotest Verder met een liter. Hoe doe je dat? Een eenvoudige manier om brandstof te besparen is om een auto kleiner en dus lichter te maken. Maar dat

Nadere informatie

Volkswagen Beetle 2.0 TSI DSG-6 Dune

Volkswagen Beetle 2.0 TSI DSG-6 Dune Bjorn Blokzijl 27 oktober 2017 Is alles goud wat er blinkt? De jaren '60 en '70 van de vorige eeuw hebben een hoop leuks gebracht op het gebied van de automobielhistorie. Uiteraard kent iedereen de geweldige

Nadere informatie

Seat Arona. Seat zoekt het hoger op. Vormgeving

Seat Arona. Seat zoekt het hoger op. Vormgeving Seat Arona Seat zoekt het hoger op Autotest Seat heeft een succesformule gevonden. De nieuwste modellen van het Spaanse merk combineren vorm met functie, dynamiek met comfort, prijs met kwaliteit en plezier

Nadere informatie

Peugeot 207 SW Outdoor 1.6 HDiF XS

Peugeot 207 SW Outdoor 1.6 HDiF XS Jarno van Maanen 31 oktober 2008 Stoerdoenerij Met de 206 SW betrad Peugeot een niche segment, dat van de compacte stationwagens. Op dat moment had alleen Skoda met haar Fabia Combi iets soortgelijks in

Nadere informatie

Volvo S60 D4 Geartronic Summum

Volvo S60 D4 Geartronic Summum Bjorn Blokzijl 3 mei 2014 Scandinavische schoonheid Toen Volvo in 2000 de S60 introduceerde, was dat de één van de eerste moderne vierdeurs coupés. Diverse merken volgden met hun eigen sportief gelijnde

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 Openhuis Autotest Mercedes-Benz wordt ook wel "Das Haus" genoemd. Mede daarom luidde de slogan bij de introductie van de nieuwe E-Klasse "welkom thuis". Dat was meer

Nadere informatie

Volkswagen Polo ( )

Volkswagen Polo ( ) Volkswagen Polo (2009-2017) Zo goed als nieuw Autotest Vol trots kondigt Volkswagen de nieuwe Polo aan. Maar is dit wel een nieuwe auto? Volkswagen is namelijk niet met een schoon blad papier begonnen

Nadere informatie

BMW 3 Serie Coupé 325i High Executive

BMW 3 Serie Coupé 325i High Executive Jarno van Maanen 10 november 2006 Intro Minder is meer. Dat is de filosofie achter de BMW 3 Serie Coupé. Men neemt een gewone 3 Serie, laat vervolgens de achterdeuren weg, evenals wat hoofdruimte op de

Nadere informatie

Toyota Yaris. Kiezen voor kaizen

Toyota Yaris. Kiezen voor kaizen Toyota Yaris Kiezen voor kaizen Autotest Het is tijd voor een nieuwe Toyota Yaris! Het model is sinds 2011 op de markt en heeft in 2014 nog een verjongingskuur ondergaan. En in de regel volgt na zo'n periode

Nadere informatie

Dacia Logan 1.6 MPI Lauréate

Dacia Logan 1.6 MPI Lauréate Dennis van 't Kruis 11 december 2005 Intro De samenwerking tussen het Franse Renault en het Roemeense Dacia is tot nu toe voornamelijk beperkt gebleven tot het bouwen van auto s onder licentie voor de

Nadere informatie

MINI Cabrio Cooper S Chili

MINI Cabrio Cooper S Chili Tony Vos 27 september 2018 Genieten van het najaar Een ronduit hete zomer schept niet per definitie de ideale omstandigheden om lekker open met een cabrio te rijden. Het najaar vormt daarom bij uitstek

Nadere informatie

Jeep Cherokee. T(e)reinrijden. "Tijdens diverse proefjes in het terrein wist de Trail Hawk te overtuigen als echte terreinauto"

Jeep Cherokee. T(e)reinrijden. Tijdens diverse proefjes in het terrein wist de Trail Hawk te overtuigen als echte terreinauto Jeep Cherokee T(e)reinrijden Autotest "Jeep" is bijna synoniem met "terreinrijden". Als buitenstaanders over een "jeep" spreken, bedoelen ze eigenlijk een terreinauto. De marketingafdeling van Jeep maakt

Nadere informatie

Jeep Cherokee. T(e)reinrijden. "Tijdens diverse proefjes in het terrein wist de Trail Hawk te overtuigen als echte terreinauto"

Jeep Cherokee. T(e)reinrijden. Tijdens diverse proefjes in het terrein wist de Trail Hawk te overtuigen als echte terreinauto Jeep Cherokee T(e)reinrijden Autotest "Jeep" is bijna synoniem met "terreinrijden". Als buitenstaanders over een "jeep" spreken, bedoelen ze eigenlijk een terreinauto. De marketingafdeling van Jeep maakt

Nadere informatie

Audi Q8. Onderscheidend vermogen

Audi Q8. Onderscheidend vermogen Audi Q8 Onderscheidend vermogen Autotest Wat is de belangrijkste reden om voor een SUV te kiezen? Is dat om de praktische mogelijkheden? Of is het om de onderscheidende factor? Voor wie op zoek is naar

Nadere informatie

Mercedes-Benz B-Klasse B180 CDI CVT

Mercedes-Benz B-Klasse B180 CDI CVT Dennis van 't Kruis 12 december 2007 Alleenheerser De B-Klasse van Mercedes is inmiddels al weer tweeënhalf jaar op de markt. En eigenlijk heeft hij als compacte premium-mpv nog steeds geen concurrentie.

Nadere informatie

Autosalon Parijs 2010

Autosalon Parijs 2010 Autosalon Parijs 2010 Voorproefje Autoshow De geheel nieuwe Mercedes-Benz CLS? Een eerste blik op de Hyundai ix20? Of wat te denken van de vier wereldprimeurs bij Chevrolet? Benieuwd naar de Opel Astra

Nadere informatie

BMW 3 Serie 320i Executive

BMW 3 Serie 320i Executive Dennis van 't Kruis 2 april 2005 Intro De week voorafgaand aan deze rijtest heb ik een andere versie van deze auto al uitvoerig kunnen testen. Ik heb reeds vele rondjes gereden met de 330i op de Nürburgring.

Nadere informatie

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive Jarno van Maanen 20 juli 2010 Schoon geweten Met het succes van de Prius in het achterhoofd zet Toyota volledig in op hybride-techniek. Uiteindelijk wil de Japanse autofabrikant al haar modellen aanbieden

Nadere informatie

Renault Megane Estate

Renault Megane Estate Renault Megane Estate Geen half werk Autotest Het lijkt nauwelijks nieuws. De Renault Megane is er nu ook als stationcar. Een andere daklijn, iets meer bagageruime en klaar. Maar... ruim tachtig procent

Nadere informatie

Alle motoren Ruud Vos

Alle motoren Ruud Vos Alle motoren 2017 Ruud Vos UITGEVERIJ DE ALK BV Inhoud Inleiding.......................................... 4 Motorrijden over dertig jaar?.......................... 5 Verklaring technische gegevens.......................

Nadere informatie

Mazda 2. Alles of niets. Interieur

Mazda 2. Alles of niets. Interieur Mazda 2 Alles of niets Autotest Waarom rijdt iemand een compacte auto? Omdat een grote auto te duur is. Tenminste, dat is hoe Mazda het ziet. Wat Mazda betreft wil iedereen de luxe, het comfort en de veiligheid

Nadere informatie

Honda Insight ( )

Honda Insight ( ) Honda Insight (1999-2004) Terug naar de toekomst Autotest Een autojournalist komt over de vloer bij alle autofabrikanten. Bij ieder bezoek aan Honda Nederland, loerde ondergetekende met een gretige blik

Nadere informatie

Kia pro_cee'd 1.6 CRDI Super Pack

Kia pro_cee'd 1.6 CRDI Super Pack Pawel Piotrowski 22 maart 2013 Cee'd er prima uit! De nieuwe Kia pro_cee'd valt niet alleen op door zijn eigenzinnige naam, maar ook door zijn sportief gelijnde koetswerk. Met zijn lage daklijn en afwijkende

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse Estate 220 CDI BE Av

Mercedes-Benz E-Klasse Estate 220 CDI BE Av Michel van Breugel 17 april 2010 Van Combi naar Estate Het is alweer een paar jaar geleden, maar in 1977 was Mercedes-Benz met het uitbrengen van een station, in de 200/300-Serie, trendsetter in de hoge

Nadere informatie

Renault Talisman Estate

Renault Talisman Estate Renault Talisman Estate Gelukzoeker Autotest De Renault Talisman lijkt het allemaal in huis te hebben: een voornaam uiterlijk, vooruitstrevende techniek en toch een bescheiden prijs. Zonder die prijs al

Nadere informatie

Renault Clio RS. De leukste thuis. "soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet"

Renault Clio RS. De leukste thuis. soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet Renault Clio RS De leukste thuis Autotest De nieuwe Renault Clio is een auto van deze tijd. Achter een braaf gezichtje gaan zuinige motoren en moderne techniek schuil. Met lichtgewicht bouw, een optimale

Nadere informatie

Citroën C4. Onopvallend goed. Ergonomie

Citroën C4. Onopvallend goed. Ergonomie Citroën C4 Onopvallend goed Autotest Zoekt u een auto die iedere rit tot een ware sensatie maakt? Een auto die zo opvallend is dat hij de jaloezie en bewondering van al uw collega's uitlokt? Stop dan met

Nadere informatie

Chevrolet Captiva 2.2 D 184 LTZ

Chevrolet Captiva 2.2 D 184 LTZ Pawel Piotrowski 9 februari 2011 Vernieuwingsdrift Met maar liefst zeven introducties is 2011 voor Chevrolet een belangrijk jaar. Recent werd afgetrapt met de nieuwe Orlando, nu is het de beurt aan de

Nadere informatie

Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI Sportline Busines

Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI Sportline Busines Jarno van Maanen 15 juli 2008 Eindelijk Terwijl de vijfde generatie van de Golf al vier jaar op de markt was, kwam Volkswagen vorig jaar met de Golf Variant. Beter laat dan niet, zullen we maar zeggen.

Nadere informatie

Volkswagen Polo ( )

Volkswagen Polo ( ) Volkswagen Polo (1981-1994) Toen was geluk nog heel gewoon Rij-impressie Heeft u wel eens van die dagen dat alles meezit? U stapt met het juiste been uit bed. Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten. Onderweg

Nadere informatie

Toyota RAV4 2.0 D-4D-F 2WD Dynamic

Toyota RAV4 2.0 D-4D-F 2WD Dynamic Jarno van Maanen 15 oktober 2013 Aanpassingsvermogen Tijden veranderen, zeker in autoland. Weinig mensen kopen nog een auto 'voor erbij' en meer dan ooit willen we dat onze vierwielers breed inzetbaar

Nadere informatie

Kia ProCeed. Pro actief. "De ProCeed ziet er niet alleen bijzonder uit, maar is ook bijzonder om te rijden"

Kia ProCeed. Pro actief. De ProCeed ziet er niet alleen bijzonder uit, maar is ook bijzonder om te rijden Kia ProCeed Pro actief Autotest De ProCeed heeft altijd een bijzondere plaats ingenomen bij Kia. Deze bijzondere versie van de Ceed was bedoeld voor fijnproevers die meer zochten dan alleen een doordachte,

Nadere informatie

3-SXD-51. BMW 116I, uit december 2013 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto.

3-SXD-51. BMW 116I, uit december 2013 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto. BMW 116I, uit december 2013 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf 33.031,- en is een origineel Nederlandse auto. De auto kan van 0-100km/h in 8,5 seconden en heeft een topsnelheid van 210 km/h

Nadere informatie

Mazda MX-5 RF. Wie de schoen past... Gesloten dak

Mazda MX-5 RF. Wie de schoen past... Gesloten dak Mazda MX-5 RF Wie de schoen past... Autotest De Mazda MX-5 is de droomauto voor de gewone man. Het is namelijk een cabriolet met de bouw van een sportwagen, tegen de prijs van een middenklasser. Met de

Nadere informatie

Peugeot VTi Allure

Peugeot VTi Allure Bjorn Blokzijl 24 juli 2013 Goede tweeslachtigheid Kijk je in de prijslijsten van de voorgangers van de Peugeot 208, dan zie je niet alleen de hatchback staan, maar ook een cabrio en een stationwagon.

Nadere informatie

Skoda Superb Combi Greenline 1.6 TDI Busines

Skoda Superb Combi Greenline 1.6 TDI Busines Bjorn Blokzijl 7 december 2011 Enorm zuinig In rap tempo introduceren autofabrikanten middenklassers die op basis van de CO2-uitstoot in aanmerking komen voor de 20% bijtellingscategorie. Al verandert

Nadere informatie

Matching Rapport Familie Bakker, 9 november Ik ben met jullie informatie aan de slag gegaan. In het kort geven jullie het volgende aan:

Matching Rapport Familie Bakker, 9 november Ik ben met jullie informatie aan de slag gegaan. In het kort geven jullie het volgende aan: Matching Rapport Familie Bakker, 9 november 2015 Beste heer Bakker, Ik ben met jullie informatie aan de slag gegaan. In het kort geven jullie het volgende aan: - Ruime auto waar 3 kinderen en veel spullen

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse Estate

Mercedes-Benz C-Klasse Estate Mercedes-Benz C-Klasse Estate Meer klasse Autotest "Meer klasse", dat is wat de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse kenmerkt. Voorheen was een C-Klasse namelijk niet alleen kleiner dan de grotere modellen, maar

Nadere informatie

Voorpremière van een blijvend succes De nieuwe Alfa 159

Voorpremière van een blijvend succes De nieuwe Alfa 159 Voorpremière van een blijvend succes De nieuwe Alfa 159 Alfa Romeo presenteert: De nieuwe Alfa 159 Zijn roem is hem al vooruitgesneld: de nieuwe Alfa 159 is de nieuwe maatstaf in zijn klasse. Een riante

Nadere informatie

Mazda CX-5. Verfijning in het groot. Ruimte. "Na een week rijden geeft de nieuwe CX-5 het gevoel dat dit is hoe de eerste generatie had moeten zijn"

Mazda CX-5. Verfijning in het groot. Ruimte. Na een week rijden geeft de nieuwe CX-5 het gevoel dat dit is hoe de eerste generatie had moeten zijn Mazda CX-5 Verfijning in het groot Autotest SUVs zijn groot, stoer en sterk. In veel gevallen geldt daarom groter en sterker is beter. Maar Mazda ziet dat anders! Mazda zoekt het, ook bij een sports utility

Nadere informatie

Renault Clio Estate. Het nuttige met het aangename verenigen. Ruimte

Renault Clio Estate. Het nuttige met het aangename verenigen. Ruimte Renault Clio Estate Het nuttige met het aangename verenigen Autotest Kleine stationcars zijn ruim, praktisch en voordelig. Het zijn daarom auto's die vooral met het verstand worden gekocht en niet met

Nadere informatie

Seat Leon 2.0 TDI Stylance

Seat Leon 2.0 TDI Stylance Wilbert Huls 12 september 2005 Intro Nauwlettend hield ik de laatste tijd in de gaten of de nieuwe Leon al in Nederland gearriveerd was, want ik was zeer gecharmeerd van het nieuwe model vanaf het moment

Nadere informatie

Nissan Note. De Note aan de man brengen. Ruimte. "Met de dieselmotor is de Note niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk zeer zuinig"

Nissan Note. De Note aan de man brengen. Ruimte. Met de dieselmotor is de Note niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk zeer zuinig Nissan Note De Note aan de man brengen Autotest De eerste generatie van de Nissan Note was een prima MPV die er keurig uitzag en keurig reed. Maar... Nissan wil meer dan dat! Met een onderscheidend uiterlijk,

Nadere informatie

42-TJ-NB. VOLVO S80, uit september 2006 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto.

42-TJ-NB. VOLVO S80, uit september 2006 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto. VOLVO S80, uit september 2006 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf 54.350,- en is een origineel Nederlandse auto. De auto kan van 0-100km/h in 7,9 seconden en heeft een topsnelheid van 240 km/h

Nadere informatie

Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI Pro Line

Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI Pro Line Harold Rolloos 31 juli 2009 De show stelen De Audi A4 Cabriolet heeft jarenlang dienst gedaan als de open vierzitter van het Duitse merk. Hoewel dat model nog steeds zijn mannetje stond, vond Audi het

Nadere informatie

DE FIESTA DOOR DE JAREN HEEN

DE FIESTA DOOR DE JAREN HEEN DE FIESTA DOOR DE JAREN HEEN 1972 Het geheime Project Bobcat wordt gestart om een nieuwe kleine Ford-auto te maken voor de wereldmarkt: een doel dat Ford-directeur Henry Ford II nauw aan het hart ligt.

Nadere informatie

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi Titanium

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi Titanium Bjorn Blokzijl 9 augustus 2011 Focus op de ruimte Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt is een stationwagon met een diesel in een lage bijtellingscategorie een absolute must voor een model

Nadere informatie

Peugeot 407 SW V XR Pack

Peugeot 407 SW V XR Pack Jarno van Maanen 22 januari 2006 Intro De Break-variant van de Peugeot 406 werd in Nederland goed verkocht. Ook zijn opvolger, de 407 SW, laat goede verkoopcijfers zien. Maar is dit eigenlijk wel een goede

Nadere informatie

BMW 3 Serie Cabrio 320i High Executive

BMW 3 Serie Cabrio 320i High Executive Jarno van Maanen 16 juli 2007 Sportiviteit voor daklozen Sommige innovaties maken een product opeens een stuk bruikbaarder. Denk maar eens aan wat de lift voor de wolkenkrabber betekende, de afstandsbediening

Nadere informatie

Renault Kangoo Maxi ZE

Renault Kangoo Maxi ZE Renault Kangoo Maxi ZE Groter, ruimer, verder Rij-impressie Zoekt u een bedrijfsauto of gezinsauto? Dan is groter en ruimer beter. Bijvoorbeeld de uiterst functionele Renault Kangoo. Moet het ook een elektrische

Nadere informatie

Citroën C4 Aircross. Uit het juiste hout gesneden. Vormgeving

Citroën C4 Aircross. Uit het juiste hout gesneden. Vormgeving Citroën C4 Aircross Uit het juiste hout gesneden Autotest Wie een auto koopt, hinkt vaak op twee gedachten. Het gevoel zegt: koop de grootste, mooiste en spannendste auto die er is. Het verstand zegt:

Nadere informatie

De nieuwe Beetle en Beetle Cabriolet Exclusive Series. VW Brochure Beetle v5.indd :03

De nieuwe Beetle en Beetle Cabriolet Exclusive Series. VW Brochure Beetle v5.indd :03 De nieuwe Beetle en Beetle Cabriolet Exclusive Series VW1552- Brochure Beetle v5.indd 1 22-07-16 10: Strak. Maar niet hoekig. De nieuwe Beetle en de nieuwe Beetle Cabriolet zijn hun oorspronkelijke ontwerp

Nadere informatie

Toyota Prius 1.8 HSD Dynamic

Toyota Prius 1.8 HSD Dynamic Jarno van Maanen 15 juli 2009 Zijn tijd vooruit Terwijl veel fabrikanten nog druk bezig zijn met het ontwikkelen van alternatief aangedreven concept cars die in de verre toekomst in productie worden genomen,

Nadere informatie

BRUUSK MAAR BESCHAAFD

BRUUSK MAAR BESCHAAFD ALLARD K2 BRUUSK MAAR BESCHAAFD Of een merk als Allard vandaag de dag bestaansrecht zou hebben, is sterk de vraag. Want de markt voor Allard s modellen was in de jaren veertig en vijftig al uiterst klein.

Nadere informatie

Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium X-Pack

Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium X-Pack Jarno van Maanen 19 maart 2008 Sportief topmodel Toen in 1998 het doek viel voor de Scorpio, besloot Ford om voor dit model geen opvolger op de markt te brengen. Om de toen ontstane leegte toch te kunnen

Nadere informatie

Werkstuk door een scholier 1947 woorden 4 april keer beoordeeld. Geschiedenis DE ONTWIKKELING VAN DE AUTO VAN 1886 TOT 1945 INLEIDING

Werkstuk door een scholier 1947 woorden 4 april keer beoordeeld. Geschiedenis DE ONTWIKKELING VAN DE AUTO VAN 1886 TOT 1945 INLEIDING Werkstuk door een scholier 1947 woorden 4 april 2003 6 301 keer beoordeeld Vak Geschiedenis DE ONTWIKKELING VAN DE AUTO VAN 1886 TOT 1945 INLEIDING Ik heb het onderwerp auto s gekozen omdat ik dat een

Nadere informatie

Finnik Autorapport - BMW 1-serie

Finnik Autorapport - BMW 1-serie Finnik Autorapport - BMW 1-serie Deze BMW 1-serie komt uit 2013 en kostte toen 46.262. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2013 op Nederlands kenteken en is voorzien van een benzine motor die 218 PK levert.

Nadere informatie

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift BMW X1 (2009-2015) Nog 1x Rij-impressie Wel de lusten, niet de lasten. Dat is in grote lijnen het idee achter de BMW X1. Want de X1 biedt veel meer ruimte dan de doorsnee BMW, maar tegelijkertijd dezelfde

Nadere informatie

Alfa Romeo Spider 3.2 JTS V6 Q4 Exclusive

Alfa Romeo Spider 3.2 JTS V6 Q4 Exclusive Harold Rolloos 4 augustus 2008 Una bella cabrio De zomer is in volle gang, een strakblauwe hemel en een temperatuurmeter die waarden van dik boven de 25 graden aangeeft. Wat is er dan leuker om cabrio

Nadere informatie

Finnik Autorapport BMW 3-serie 318i Executive

Finnik Autorapport BMW 3-serie 318i Executive NJ-171-K Finnik Autorapport BMW 3-serie 318i Executive Deze BMW 3-serie komt uit 2007, werd geleverd van 01-09-2005 tot 30-09-2007 en kostte toen 39.668,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2017

Nadere informatie

Volvo XC60 ( )

Volvo XC60 ( ) Volvo XC60 (2008-2017) Gemoedsrust Rij-impressie Wie tot voor kort een Volvo XC60 wilde kopen zonder er lange afstanden mee af te afleggen, was bijna verplicht om toch voor een dieselmotor te kiezen. De

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2016

Autosalon van Geneve 2016 Autosalon van Geneve 2016 Toekomstmuziek Autoshow De Volvo V90, Toyota CH-R, Renault Scenic, Kia Niro, Seat Ateca, Audi Q2 en Lexus LC 500h. Nu nog toekomstmuziek, maar binnen een jaar zijn ze allemaal

Nadere informatie