Algemeen ICT Fotograaf gezocht 't Venne heeft een eigen boekwinkel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen ICT Fotograaf gezocht 't Venne heeft een eigen boekwinkel."

Transcriptie

1 Algemeen ICT Afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest om alles op ICT gebied werkende te krijgen. Door de Europese aanbesteding van nieuwe touchscreens loopt de vervanging van de digiborden grote vertraging op. De planning was dat de borden en computers begin vorig schooljaar vervangen zouden worden. Echter, dat wordt door de Europese aanbesteding pas januari De digitale schoolborden zijn zodanig verouderd dat we alle zeilen bij moeten zetten om ze werkend te krijgen/houden, dit is geen ideale situatie. Sommige borden zijn echt te slecht om mee te werken en worden eerder vervangen door touchscreens. Deze zijn op dit moment in bestelling. Fotograaf gezocht Voor de nieuwe schoolgids willen wij graag nieuwe foto's hebben. Wij zoeken daarvoor iemand die dat leuk vindt om voor ons te doen. Als u daar zin in en tijd voor heeft, kunt u contact opnemen met Monique. monique.froeling@jl.nu 't Venne heeft een eigen boekwinkel. t Venne heeft een eigen boekenwinkeltje op onze site! Via een link kunt u boeken bestellen en thuis laten bezorgen (vanaf 15 euro is dat gratis) of ophalen in de boekhandel Stevens in Hoofddorp. Op deze manier helpt u de schoolbibliotheek van t Venne mee te financieren zonder dat het u iets extra s kost! U heeft keuze uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ebooks. Ruim boeken op werkdagen voor 23;00 uur besteld, de volgende dag bezorgd. En u kunt uw bestelling volgen met Track & Trace. Agenda Woensdag 21 september: Wereldse avond Woensdag 5 oktober: Kinderen zijn vrij! Donderdag 13 oktober: jaarvergadering OV (

2 Groep 1/2A De tweede week is ook al weer voorbij en we zijn allemaal al weer helemaal gewend. Deze week hadden we twee feestjes. Op dinsdag was Jolein jarig en op woensdag Mauro. Allebei zijn ze 5 jaar geworden. Gefeliciteerd!! Er hangen nu boven het raam allemaal vliegers. Deze komen op de muts als de kinderen jarig zijn en we kunnen ook zien wie er als eerste jarig is. Deze week zijn we bezig geweest met ons zelf tekenen.de kinderen moesten goed kijken hoe ze er uit zien en zichzelf dan tekenen met wasco.het zijn mooie schilderijen geworden met wasco en ecoline. Op woensdag was er een poppenkastvoorstelling door onze eigen juffen.spannend hoor want natuurlijk kwam er een boef in voor en ook een politie die er voor zorgde dat alles weer goed afliep. Meester Erik heeft ons deze week op donderdagmiddag voor het eerst gymles gegeven,spannend en leuk was dat. Op woensdag 14 september gaan wij naar Naturalis. Wij hebben al genoeg ouders die rijden en begeleiden. Informatie voor die ouders volgt nog. Groep 1/2B Hebben jullie onze mooie vliegers zien hangen? Zo weten we precies elke keer wie er jarig is in welke maand. Deze week hebben de kinderen met wasco zichzelf getekend en dat is heel mooi geworden. Daarna heb ik er ecoline over heen gedaan. Dat geeft een mooi effect. De oudsten zijn ook druk bezig met reken spelletjes. Cijfers, tellen en benoemen komen flink aan bod deze weken. Donderdagmiddag hebben we voor het eerst gegymd met meester Erik, wat was het spannend en leuk! Bedankt alvast meester voor alle lessen die nog gaan komen. Vrijdag hebben we de verjaardag van Minke gevierd. Zij was jarig op de eerste schooldag, ze is nu echt 5 jaar.

3 Donderdagochtend 15 september hebben de kleuters een voorstelling van Hakim op school. We kijken er erg naar uit. Vrijdagochtend 16 september heb ik weer cursus en komt er weer een invaller. Zodra ik weet hoe hij/zij heet laat ik het weten. Ik zoek nog een luizenpluis ouder. Wie wil 1 keer in de 8 a 9 weken even pluizen? Het is de eerste vrijdag na elke vakantie ongeveer een half uurtje. En ik zoek nog 2 hulpouders voor het begeleiden van een groepje tijdens het vieren van mijn verjaardag op dinsdag 20 september. Wie wil op deze gezellige ochtend meehelpen in de klas?? Groep 3A We hebben er al weer twee weken op zitten en beginnen langzamerhand te wennen. Deze week hebben we voor het eerst dansles gehad van een echte dansjuf. Erg leuk! Ook hebben we deze week een prachtig nieuw digibord gekregen met touchscreen. We zijn er super blij mee! Shayenne is afgelopen week haar jasje kwijtgeraakt. Heeft iemand deze misschien gezien? Sinds deze week ligt er bij mijn bureau een agenda. Hier kunt u bijzonderheden in schrijven over uw kind, bijvoorbeeld als uw kind extra naar de bso gaat of naar de tandarst moet.

4 Groep 3B De eerste twee weken zitten er weer op. En wat voelen we ons groot! Echte gymles van meester Erik, muziekles van een echte muziekmeester en zelfs dansles. Naast het bewegen (wat we echt heel erg lekker vinden), leren we de mooiste letters lezen en schrijven en wordt er heel wat afgerekend. We zijn trots op iedereen! De kennismakingsgesprekken zijn inmiddels geweest. Fijn om alle ouders even te spreken. We hebben twee luizenpluis ouders en twee klassenouders gevonden die ons dit jaar gaan helpen, bedankt alvast! Cluster 4/5 De afgelopen weken hebben wij kennismakingsgesprekken gevoerd met alle ouders. We zijn heel blij om te horen dat de kinderen zo enthousiast zijn over de clustermiddagen en de ateliermiddagen. We hebben vooral veel goede geluiden gehoord over de lessen van Brandaan (geschiedenis) en Meander (aardrijkskunde) op de maandag en donderdagmiddagen. En we zien dit enthousiasme ook terug tijdens de lessen. Op de maandag en donderdagmiddag komen de kinderen uit het lokaal waar ze die middag gezeten hebben. Voor een deel van de kinderen betekent dat dus dat

5 ze uit een andere deur komen om 15.15u. Op het rooster kunt u zien waar u uw kind op kunt halen. Groepen 4 In de eerste weken van groep 4 besteden we veel aandacht aan het goed en netjes leren schrijven in de reken en taalschriften. We noteren de nummers van de bladzijden en de oefeningen en schrijven in de hokjes en tussen de lijnen. Ook besteden we veel aandacht aan het maken van de goede letters, letterverbindingen en de cijfers. Dat is een hele uitdaging en het gaat al steeds beter! In het eerste blok van rekenen komt de volgende leerstof aan bod: *Het automatiseren van de plus en minsommen tot 10, de zgn. babysommen. *Plus en minsommen tussen 10 en 20. Daarbij komt de babysom van pas (3 + 4 = 7, dus = 17). *Plussommen over het tiental (6 + 7). We vullen aan tot 10 en springen over de 10 heen. *De plaats van het getal op de kralenketting, bijv. 83 = Het is belangrijk dat de kinderen eerst de tientallen schrijven en dan de eenheden. Dus eerst de 8 en dan de 3 (niet andersom, want dan staat er 38). *Sprongen van 10, 5 en 2 op de getallenlijn: vooruit en terugtellen. *Introductie van het vermenigvuldigen: we tellen herhaald op. We maken kennis met het keer teken. *Meten: de meter en oppervlakte (hokjes tellen). *Klokkijken: hele en halve uren. *Geld: munten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent en de munt van 1 euro. Het eerste thema van taal gaat over vriendschap. We leren de themawoorden (woordenschat), het lidwoord en het zelfstandig naamwoord. Ook gaan we aan de slag met de samengestelde woorden (fiets + bel = fietsbel) en we leren de letters van het alfabet in de goede volgorde. Met spelling schrijven we de woorden met 2 of 3 medeklinkers voor en achteraan (klap, tent, strik, worst). Ook de woorden die bijv. eindigen op lm, lk, rk, rg komen aan bod. Het gaat in thema 1 dus om de luisterwoorden.

6 Groep 4B Hieperdepiep hoera! Roman en Yannick hebben hun verjaardag in de klas gevierd. De kennismakingsgesprekken zijn heel prettig verlopen en het is fijn om te horen dat de kinderen het naar hun zin hebben in de groep. Juf Monique keek afgelopen woensdag in de klas naar een Nieuwsbegriples. Het ging over de Daily Mile en we hebben afgesproken dat we met de groep en de juffen Monique en Marianne de mile gaan hardlopen/wandelen. Daarbij zijn de ouders van harte welkom om ook mee te doen of aan te moedigen. Er is al een datum geprikt: woensdag 21 september om uur. Wij hebben er veel zin in! Het adres van klassenmoeder Arjette is: remco bergh.com Groepen 5 Deze week zijn we begonnen met de rekenmethode. Bij rekenen blok 1 gaat het over: Optellen en aftrekken tot en met 100 Oriëntatie op de getallen tot en met 1000 Vermenigvuldigen (herhalen 1 t/m 5 en 10, tafel van 7 wordt aangeboden) Delen Gepast betalen Klokkijken digitaal en analoog (hele uren, halve uren en kwartieren) Meter en centimeter Symmetrie Bij spelling gaan we aan de slag met de regels van ng of nk, woorden met eer, oor of eur en woorden met aai, ooi of oei. Cluster 6/7/8 De ateliers zijn weer in volle gang! Hieronder een kleine impressie van de handvaardigheidles van afgelopen maandag. Groep 6a en groep 8b hebben het strand geschilderd. En wat gebeurt er als je over het zand loopt? Precies, dan laat je voetstappen achter. Van verf, wel te verstaan! Let vooral ook even op hoe groep 8 groep 6 helpt met het voeten verven! :)

7 Groepen 6 Deze week hebben we de kennismakingsgesprekken afgerond. Het was fijn om alle ouders even te zien en te spreken. Bovendien was het fijn te zien dat er zoveel kinderen bij de gesprekken aanwezig waren. Op deze manier kunnen wij alles goed samen afstemmen. In de klas is de eerste KIVA les alweer geweest. Het is goed te merken dat kinderen er al zoveel vanaf weten. De kinderen waren erg enthousiast. Ook hebben we voor de eerste keer de agenda s ingevuld. Groep 6A vult de agenda in op vrijdag en groep 6B doet dat op donderdag. Het is wenselijk dat iedereen de agenda dan ook mee heeft! Na even oefenen weet iedereen hoe het invullen moet. Ze worden groot...de kinderen! Alle toetsen voor de komende tijd staan in de agenda. Er zullen dit jaar wat toetsen en activiteiten tussen de beide

8 groepen 6 niet op dezelfde dag vallen, dus is het handig goed te kijken naar de groep waar uw kind in zit om misverstanden te voorkomen :). Voor groep 6A : maandag 19 september : woordendictee (categorie: ng nk cht ch ei ij) woensdag 21 september : Wereldse avond donderdag 22 september : workshop freerunning (in de middag) vrijdag 23 september : zinnendictee (zelfde categorieën als de woorden) vrijdag 23 september : taaltoets thema 1 (woord benoemen: zelfstandig naamwoord, lidwoord, bijvoeglijk naamwoord en voorzetsel persoonsvorm vinden d.m.v. vraagproef leestekens als dubbele punt en komma gebruiken in de zin betekenis van de voorvoegsels on, herge ). maandag 26 september : workshop Waar is watte? (in de ochtend) vrijdag 30 september : toets Engels Unit 1 dinsdag 4 oktober : Meander toets thema 1 (bestaat o.a. ook uit topografie: de leerstof hiervoor kunt u downloaden via onze site) woensdag 5 oktober : studiedag, kinderen zijn vrij! donderdag 6 oktober : Begrijpend lezen toets Voor groep 6B : Vrijdag 16 september... taaltoets thema 1 Vrijdag 16 september... woordendictee thema 1 Dinsdag 20 september..brandaan thema 1 Vrijdag 23 september...zinnendictee thema 1 Vrijdag 30 september.. toets Engels Unit 1 Groep 7A Geen nieuws deze week Groep 7B Geen nieuws deze week Groep 8A Na een wat rommelige, maar zeker heel gezellige start zijn we inmiddels alweer twee weken onderweg. Rommelig, want het digibord liet ons een beetje in de steek en het was ook allemaal wel even wennen in het nieuwe gebouw. Maar wat is het mooi en fijn en inmiddels kunnen we u ook laten weten dat we in het bezit zijn van een waanzinnig nieuw digibord, met touchscreen! Nu kunnen we dus dubbel zo hard aan de slag! :)

9 Afgelopen woensdag is meester Rick weer begonnen. Hij zal de komende drie maanden zijn stage bij ons in de groep afmaken. Hij is er op woe, do en vrij. Tijdens de rekenlessen van de afgelopen dagen is naar voren gekomen dat bij veel kinderen de tafels erg zijn weggezakt. Aangezien deze in bijna elke rekenles dit jaar hard nodig zijn, is het erg belangrijk dat uw kind de tafels weer even flink gaat oefenen. Dit kan met behulp van een boekje (ik hoor graag als uw kind dit wil gebruiken!), maar Google ook eens op tafels oefenen of kijk eens in de App store. Er zijn mogelijkheden genoeg! De moeders van Quin (Esther), Timo (Renata) en Casper (Jolanda) zijn dit jaar onze klassenmoeders. Hier zijn we uiteraard enorm blij mee, want we willen van groep 8 graag iets onvergetelijks maken! Ook als u zich niet heeft opgegeven als klassenouder zullen we uw hulp het komende schooljaar hard nodig hebben. Er staan tenslotte een hoop bijzondere gebeurtenissen op de planning in groep 8 Komende dinsdag 13 9 ben ik afwezig i.v.m. mijn opleiding. Er zal een invalster voor de groep staan. Dit geldt alleen voor de ochtend, s middags is juf Annemiek er gewoon. Groep 8B Geen nieuws deze week

Venmail. Algemeen

Venmail. Algemeen 10-03-2016 Algemeen Week van de lentekriebels 20 t/m 24 maart In deze week volgen de kinderen op school een aantal lessen over relationele en seksuele vorming, passend bij de leeftijd van het kind. Waar

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 25-11-2016 Algemeen 't Venne heeft een eigen boekwinkel. t Venne heeft een eigen boekenwinkeltje op onze site! Via een link kunt u boeken bestellen en thuis laten bezorgen (vanaf 15 euro is dat gratis)

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 17 06 2016 Algemeen Agenda 24 juni: margedag, alle groepen vrij 7 juli: musical groep 8B (tijden zie groepen 8) 8 juli: musical groep 8A (tijden zie groepen 8) 8 juli: rapport mee 18 juli: zomervakantie

Nadere informatie

Algemeen Dependance 't Venne heeft een eigen boekwinkel.

Algemeen Dependance 't Venne heeft een eigen boekwinkel. 02 09 2016 Algemeen Dependance Afgelopen maandag is de dependance in gebruik genomen. Wat zijn we blij met het mooie, frisse en ruime gebouw. Uiteraard, zoals dat gaat met verhuizingen, zijn er nog een

Nadere informatie

21 september Wereldse avond!!!!

21 september Wereldse avond!!!! 16 09 2016 Algemeen 21 september 17.00-19.00 Wereldse avond!!!! Beste kinderen en ouders, Aanstaande woensdag is het weer zo ver! Dan luiden kinderen, ouders en teamleden samen op informele wijze het nieuwe

Nadere informatie

We hopen dat we allemaal om 16:30 uur weer terug op school zijn.

We hopen dat we allemaal om 16:30 uur weer terug op school zijn. 19-05-2017 Algemeen Schoolreisje We gaan dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groep 1 t/m 3 gaan naar het Linnaeushof en groep 4 t/m 8 gaat naar Drievliet. Deze dag worden de kinderen s morgens om 08.15 op

Nadere informatie

Venmail Algemeen

Venmail Algemeen 13-01-2017 Algemeen Rapporten 20-1-2017: rapporten groep 3 t/m 8 mee naar huis, op deze dag zullen ook de inschrijfformulieren voor de gesprekken opgehangen worden. U wordt allen verzocht zich in te schrijven.

Nadere informatie

Venmail. Algemeen

Venmail. Algemeen 07-07-2017 Algemeen Laatste nieuws vanuit de Oudervereniging van t Venne De laatste paar weken, voordat de zomervakantie begint, zijn aangebroken. We kunnen met zijn allen weer terugkijken op een jaar

Nadere informatie

Venmail. Algemeen

Venmail. Algemeen 15-09-2017 Algemeen Staking 5 oktober Zoals het er nu naar uitziet zal er op donderdag 5 oktober een landelijke onderwijsstaking zijn. Inzet is een lagere werkdruk en een marktconform salaris voor leerkrachten.

Nadere informatie

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen Weekbericht van 19-02-2018 Algemeen Even voorstellen Hallo allemaal, Mijn naam is Annemiek Molema. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om te handballen. Daarnaast heb ik ook een webshop met baby en

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Nummer: 3 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Nummer: 3 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 3 Datum: 05-09-16 Algemeen Belangrijke data: 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle ouders 13 September Schoolreis

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 27 05 2016 Algemeen Schoolfotograaf De schoolfotograaf komt dit jaar op twee data. Op dinsdag 31 mei worden de individuele portretfoto s en de groepsfoto s genomen. Op woensdag 15 juni worden er broertjes

Nadere informatie

Venmail. Algemeen

Venmail. Algemeen 14-07-2017 Algemeen Leraren tekort Op t Venne zijn we in de gelukkige omstandigheid dat we alle vacatures op dit moment hebben kunnen vervullen. Veel scholen krijgen dit niet voor elkaar vanwege het oplopende

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Leerstofaanbod groep 4

Leerstofaanbod groep 4 Leerstofaanbod groep 4 Rekenen Rekenen Methode: RekenZeker De lessen zijn onderverdeeld in een aantal domeinen: getallen, bewerkingen (optellen, aftrekken en tafels en meten van tijd en geld. Optellen

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

1 november Nieuwsbrief 412. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, kijkmoment groep 1 t/m 4

1 november Nieuwsbrief 412. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, kijkmoment groep 1 t/m 4 Nieuwsbrief 412 RKBS St. Catharina Haastrecht 1 november 2018 o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, kijkmoment groep 1 t/m 4 Activiteiten en data Maandag 5 t/m vrijdag 9 november: Doelstellingengesprekken

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben juf Jonneke en ik werk op maandag en dinsdag in groep 5. Ik woon samen met mijn man Joan en onze twee zonen, Jurre en

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Alweer de eerste weekbrief van het schooljaar 2016-2017. Ook dit schooljaar zullen we u middels de weekbrief op de hoogte houden van wat er in

Nadere informatie

Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen

Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen 1 REKENEN Boek 4a: Blok 1 - week 1 - optellen en aftrekken t/m 10 (3 getallen, 4 sommen) 5 + 4 = / 4 + 5 = 9 5 = / 9 4 = - getallen tot 100 Telrij oefenen met kralenstang

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 4 SCHOOLJAAR Informatieboekje voor ouders OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 4 SCHOOLJAAR Informatieboekje voor ouders OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 4 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2018-2019 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 4, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Lesbrief 1, groep 5/6. 22 september 2017

Lesbrief 1, groep 5/6. 22 september 2017 Lesbrief 1, groep 5/6. 22 september 2017 Beste ouders, De eerste vier weken van het schooljaar zijn voorbij gevlogen. We hebben een fijne start gehad met deze leuke klas. Inmiddels hebben we al een projectweek

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, Het is al weer een tijdje geleden dat we een lesbrief aan jullie hebben gestuurd. Maar met de start op onze prachtige nieuwe school, ook gelijk maar een doorstart met de

Nadere informatie

Venmail. Algemeen

Venmail. Algemeen 23-12-2016 Algemeen 't Venne heeft een eigen boekwinkel. t Venne heeft een eigen boekenwinkeltje op onze site! Via een link kunt u boeken bestellen en thuis laten bezorgen (vanaf 15 euro is dat gratis)

Nadere informatie

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20.

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20. Hallo allemaal, Al 5 weken zitten we in groep 4, en wat hebben we al veel geleerd! De eerste tafeltoetsen zijn al gedaan. Heel veel kinderen hadden goed thuis geoefend, super! In de klas besteden we veel

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, We starten met rekenen, taal en spelling weer met een nieuw blok. Hier dus weer een lesbrief om u op de hoogte te houden over wat uw kind de komende tijd zal leren/oefenen.

Nadere informatie

Jaargang 2, nieuwsbrief 1 week 39

Jaargang 2, nieuwsbrief 1 week 39 Jaargang 2, nieuwsbrief 1 week 39 Agenda Datum Activiteit 26-09 Informatieavond; welkom! 2-10 Voorstelling kinderboekenweek in Oldebroek 4-10 Dierendag: er mag een knuffel mee! 9-10 Woorddictee groep 4

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4 Welkom in groep 3b/4 Wij, juf Arende Panhuis en juf Hermien van den Brink, zijn de twee juffen die dit jaar voor groep 4a staan. Juf Anita en juf Jennie zijn dit jaar onze ondersteuners. Middels deze brief

Nadere informatie

Venmail. Agenda. Afscheid juf Lisanne en juf Marijke. Beste ouders,

Venmail. Agenda. Afscheid juf Lisanne en juf Marijke. Beste ouders, 03 06 2016 Algemeen Enquête TSO + wijzigen contract Vorige week vrijdag 1 juli heeft u een e mail ontvangen met daarin de link voor het invullen van de TSO enquête. Mocht u dit nog niet gedaan hebben,

Nadere informatie

Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse:

Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse: Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse: De leerlingen moeten volgende week iedere dag om 8.30 uur zwemkleding meenemen naar school! De leerkrachten weten hoe laat en op welke dagen er gezwommen gaat worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 In deze nieuwsbrief zijn de veilig en vlot woorden van kern 9 opgenomen. Ook hebben we de leesbladen waarmee de kinderen op school oefenen erbij gedaan. Veel leesplezier!

Nadere informatie

Weekbericht van 13 maart:

Weekbericht van 13 maart: Weekbericht van 13 maart: Ziekte: Momenteel is meester Erik afwezig door ziekte. Hij is vorige week opgenomen in het ziekenhuis met hoge koorts en hoge ontstekingswaarden. Er wordt momenteel onderzocht

Nadere informatie

Venmail. Algemeen

Venmail. Algemeen 02-12-2016 Algemeen 't Venne heeft een eigen boekwinkel. t Venne heeft een eigen boekenwinkeltje op onze site! Via een link kunt u boeken bestellen en thuis laten bezorgen (vanaf 15 euro is dat gratis)

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

Weekbericht van

Weekbericht van Weekbericht van 27-02-2017 Groep 1 en 2: Wat een pret gisteren tijdens carnaval! De kinderen zagen er prachtig uit! En wat hadden ze een plezier tijdens het spelen van de spelletjes! Deze week werken we

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 25 okt. 2016 no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK De boekenmarkt was een succes! We kunnen weer lekker lezen. Volgende week woensdag is het dankdag. We gaan

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 35 28 aug. t/m 3 sept. 2017 Nieuws van uit de school De eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. We hopen dat een ieder een goede zomer heeft gehad. Het team is klaar voor een nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Lezen We hebben de laatste weken weer heel veel woorden en letters geleerd.

Lezen We hebben de laatste weken weer heel veel woorden en letters geleerd. Lesbrief 2 (groep 3 en groep 4) groep 3 Lezen We hebben de laatste weken weer heel veel woorden en letters geleerd. In kern 5 leren we de volgende letters en woorden: Letters: ie, eu, l, ou, uu Woorden:

Nadere informatie

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers,

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Weekbrief Algemene informatie Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Wat was het een geslaagde kerstweek op school. Toen ik woensdagochtend vroeg de school binnenliep waren de tafels al prachtig

Nadere informatie

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Groep 3 Lezen We zijn bezig met kern 9. Het thema is: Hoe kan dat? Het ankerverhaal gaat over Daan. Daan is een uitvinder. Als Tasja op bezoek komt, is hij net bezig met het

Nadere informatie

11 september 2014. Carin de Beijer Stieneke Bun

11 september 2014. Carin de Beijer Stieneke Bun 11 Carin de Beijer Stieneke Bun De juffen Juf Carin Maandag en dinsdag 16 woensdagen Juf Stieneke Donderdag en vrijdag 22 woensdagen 2 Weektaak Zelfstandig werken Verschillende vakken Eigen werk en tijd

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben juf Esther en ik werk van maandag t/m vrijdag in groep 6. Ik woon in Veghel samen met mijn vriend Sjors. In de zomer

Nadere informatie

Nieuws vanuit groep 4

Nieuws vanuit groep 4 Nieuws vanuit groep 4 De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de winter. Tijdens de natuurlessen hebben we gesproken over verschillende weersoorten en de vorming van sneeuw en ijs. We hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Algemeen Belangrijke data: 07 September Start project Kunst (alle groepen) 08 September Informatie avond en jaarvergadering OC/MR

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a,

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Zo staan we aan de start van het nieuwe schooljaar en voor we het weten, is de herfstvakantie alweer in zicht. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 20

t Informantje schooljaar week 20 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 20

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie

Studiedag Maandag 30 oktober hebben wij een studiedag, dit betekent dat de kinderen deze dag vrij zijn.

Studiedag Maandag 30 oktober hebben wij een studiedag, dit betekent dat de kinderen deze dag vrij zijn. Weekbericht van 16 oktober 2017 De koek is nog niet op! We zijn de lijsten voor de koekactie voor de Naoberhoeve aan het verzamelen. Tot en met woensdag 18 oktober kunnen de lijsten inclusief het geld

Nadere informatie

Algemeen. Agenda. Boeken van de Ouderraad

Algemeen. Agenda. Boeken van de Ouderraad Algemeen M e t d e w i n d m e e CBS De Windroos Barklaan 10 9934 JT Delfzijl Telefoon: (0596) 617 487 E-mail: info.windroos@noordkwartier.nl Agenda Dinsdag 16 oktober 2018 Bag2School 20 oktober t/m 28

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

Venmail. Algemeen

Venmail. Algemeen 04-11-2016 Algemeen Even voorstellen: het nieuwe ouderlid van de MR Mijn naam is Joep Bleije, 35 jaar oud. Getrouwd met Miriam Bleije van Leeuwen en vader van Ivo (groep 3a), Twan (groep 3b) en Vivian

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Weekbericht van 16 januari 2017

Weekbericht van 16 januari 2017 Weekbericht van 16 januari 2017 Mededelingen vanuit de notulen MR vergadering: -De vakantieplanning wordt jaarlijks gemaakt door de gemeente. De bedoeling is dat scholen zich zoveel mogelijk conformeren

Nadere informatie

Weekbericht van 6 maart 2017

Weekbericht van 6 maart 2017 Weekbericht van 6 maart 2017 BELANGRIJKE VERKEERSSITUATIE GEWIJZIGD!!! Vanaf hedenmorgen is de verkeerssituatie rondom school gewijzigd ivm de afbouw van de noodlokalen wat enige weken kan gaan duren.

Nadere informatie

ASJEMENOU 14 juli t/m 21 juli Bas uit groep 8

ASJEMENOU 14 juli t/m 21 juli Bas uit groep 8 ASJEMENOU 14 juli t/m 21 juli 2017 Bas uit groep 8 Afgelopen maandag werden we opgeschrikt door het bericht dat onze Bas uit groep 8 door een brommer is aangereden. Hij is daarna direct naar het ziekenhuis

Nadere informatie

Springnieuws Obs de Springplank

Springnieuws Obs de Springplank Springnieuws Obs de Springplank Agenda Wo 18 september alle kinderen vrij Vr 20 september Floralia (gr 5 t/m 8 mi vrij) Di 24 september MR Ma 30 september - GMR Aanwezigheid Directie week 38 en 39 Ma Di-mo

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 13 januari 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 14 Oud Papier HET BEGINT Ma 16 Di

Nadere informatie

Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015

Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015 Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015 Beste ouders/verzorgers, De lente is begonnen en als het goed is breekt er een leuke en gezellige tijd aan! Wat is het al heerlijk weer, al weet je in april natuurlijk

Nadere informatie

- Vanaf groep 6: Bij 3 keer spullen vergeten een keer niet meedoen aan de les, maar helpen met de les.

- Vanaf groep 6: Bij 3 keer spullen vergeten een keer niet meedoen aan de les, maar helpen met de les. 07-10-2016 Algemeen MR De MR heeft vorige week weer zijn eerste vergadering gehad. Juf Fleur en juf Harima zijn dit jaar nieuw aan de kant van de leerkrachten geleding. Omdat Martien Donkervliet na 4 jaar

Nadere informatie

maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei 2018

maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei 2018 maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Ook deze week is het maar een kort weekje en gaat al onze aandacht naar de mama's en

Nadere informatie

Bezoek Teylers museum groep 6 t/m 8

Bezoek Teylers museum groep 6 t/m 8 Bezoek Teylers museum groep 6 t/m 8 Vandaag, vrijdag 17 juni, brachten de groepen 6/7 en 7/8 en bezoek aan het Teylers museum. Een prachtig museum in Haarlem met veel aandacht voor wetenschap en techniek.

Nadere informatie

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop Welkom op onze pagina Groep 4b en 5 Obs de aanloop Wat doen we in groep 4? Rekenen Taal Lezen Spelling Van begrijpend luisteren naar begrijpend lezen Schrijven Natuur verkeer Tekenen/handvaardigheid/muziek/gymnastiek

Nadere informatie

Weekbrief apr t/m 28 apr

Weekbrief apr t/m 28 apr Weekbrief 17 22 apr t/m 28 apr Nieuws vanuit het onderwijs Groepsinformatie Opvang 0-2 jaar 0-2 en BSO groepen; de Eendjes, Visjes, Schildpadjes, Fuutje, Orka s, Pinguïns en Haaien Wist u dat? De kinderen

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 okt. 2018 no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Volgende week woensdag 17 oktober vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag op Muffendag (meester

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016

Agenda. Jarigen. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016 Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016 Agenda Datum Activiteit 11 nov. Lootjes trekken Sinterklaas 28 nov. Surprise, gedicht en cadeautjes mee naar school 29 nov. Maandviering bovenbouw 5 dec. Sinterklaas:

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Het kerstdiner en de kerstviering zijn sfeervol verlopen. De kinderen zagen er prachtig uit en hebben heerlijk gegeten van de lekkere hapjes.

Het kerstdiner en de kerstviering zijn sfeervol verlopen. De kinderen zagen er prachtig uit en hebben heerlijk gegeten van de lekkere hapjes. Wat gaan we leren? Rekenen We beginnen aan een nieuw blok. In dit blok gaan we verder met het invullen van ontbrekende getallen op de getallenlijn, buurgetallen zoeken en getallen op volgorde zetten. Ook

Nadere informatie

Agenda Datum Activiteit. Jarigen. Doelen. Huiswerk. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november 2016

Agenda Datum Activiteit. Jarigen. Doelen. Huiswerk. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november 2016 Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november 2016 Agenda Datum Activiteit 22 of 24 nov. Maandviering middenbouw, organisatie door groep 4. 28 nov. 9 dec. Dictee 5 dec. Sinterklaas, groep 1 t / m 4 s middags vrij!

Nadere informatie

Wist u dat... JANUARI 2018 Belangrijke datums

Wist u dat... JANUARI 2018 Belangrijke datums JANUARI 2018 Belangrijke datums M 8 D 9 Schoonmaakavond 19.00 uur W 10 Luizencontrole D 11 Groep 1 & 2 gaan op bezoek bij de bibliotheek in Emmeloord. V 12 M 15 D 16 W 17 D 18 Uitleg over schoolwise aan

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 14/01/2019

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 14/01/2019 10 januari 2018 jaargang 21 nr. 16 Dinsdag 15 januari GMR vergadering Dinsdag 22 januari MR vergadering AGENDA Donderdag 24 januari Voorlichtingsavond voortgezet onderwijs (19:00-21:30) Maandag 28 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 november 2015 SWS DE VLIEGER

Nieuwsbrief 12 november 2015 SWS DE VLIEGER Nieuwsbrief 12 november 2015 SWS DE VLIEGER Agenda voor de komende tijd 18 november 20.00 uur: Vergadering Federatiebestuur en alle IDC-s 19 november ALLE KINDEREN s MIDDAGS VRIJ 20 november Uitreiking

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4. Wat gaan we leren? September Beste ouders,

Nieuwsbrief groep 4. Wat gaan we leren? September Beste ouders, Nieuwsbrief groep 4 Beste ouders, September 2017 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van groep 4 voor de komende periode. Vanaf dit schooljaar zullen de leerkrachten van elke groep u als ouder op de hoogte

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

Lezen We hebben de laatste weken weer heel veel woorden en letters geleerd.

Lezen We hebben de laatste weken weer heel veel woorden en letters geleerd. Informatie voor de ouders Groep 3 Lezen We hebben de laatste weken weer heel veel woorden en letters geleerd. In kern 4 en kern 5 hebben we de volgende letters en woorden geleerd. Letters: h - w - o -

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Definitie OGW onderwijsinspectie

Definitie OGW onderwijsinspectie Welkom in groep 4 Bespreekpunten Focus Weekrooster Manier van werken Methodes Rekenen: wereld in getallen Sociaal-emotionele ontwikkeling Zorgleerlingen Toetsen Thuis oefenen Wat hebben de kinderen nodig

Nadere informatie

1. Informatie van het team

1. Informatie van het team Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 30 september 2016 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderdelen: 1. Informatie van het team 2. Informatie uit de groepen 3. Verjaardagen tot de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4 Welkom in groep 3b/4 Wij, juf Arende Panhuis en juf Hermien van den Brink, zijn de twee juffen die dit jaar voor groep 4a staan. Middels deze brief willen we u informeren wat wij dit jaar hopen te leren

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart Nieuwsbrief 1 / 2 Pors Silvan 15 maart Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Welkom! Verjaardag juf Pors Letters oefenen Snuffelstage Meerwaarde Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Informatiebulletin groep

Informatiebulletin groep Informatiebulletin groep 5 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1

Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1 Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1 Normgerichte doelen: De kinderen behalen op de methodegebonden toetsen Maatschrift een 60% score. Blok 1: De kinderen kennen/kunnen/beheersen:

Nadere informatie

Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag

Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag Algemene zaken Schoolregels: In de school praten wij Nederlands Toiletten gebruiken we netjes Niet fietsen op het schoolplein Wat wij verwachten:

Nadere informatie

E: 30 augustus 2019

E:   30 augustus 2019 Jan Naardingweg 56, 7914 PN Noordscheschut, tel. 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 30 augustus 2019 Ma 02/09 Di 03/09 Woe 04/09 Do 05/09 Vrij 06/09 AGENDA

Nadere informatie