HET NIEUWE THUIS. Het nieuwe thuis. Middels een TO-berekening (Temperatuur Overschrijding) wordt een comfortabel binnenklimaat aangetoond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET NIEUWE THUIS. Het nieuwe thuis. Middels een TO-berekening (Temperatuur Overschrijding) wordt een comfortabel binnenklimaat aangetoond"

Transcriptie

1 Het nieuwe thuis is een woning met een moderne Nederlandse bakstenen uitstraling en is erg gebruiksvriendelijk en comfortabel. Het nieuwe thuis gaat uit van de Trias-Energetica en is gebaseerd op het Passiefhuisconcept. Middels een TO-berekening (Temperatuur Overschrijding) wordt een comfortabel binnenklimaat aangetoond De sculpturale vorm past goed bij de passiefhuis uitwerking in de vorm van massieve wanden. Dit levert meerdere voordelen op, zoals een snellere bouwtijd, een luchtdichte gevel, goede thermische isolatie en een grote ontwerpvrijheid in de afwerking. De woning met strakke lijnen beschikt over verschilldene accenten die kunnen inspelen op de nader te bep0alen kavel. De bakstenen afwerking bekrachtigd deze vormentaal. De a-symmetrische dakvorm is thermisch goed geisoleerd en biedt ruimte voor PV-panelen en zonnecollectoren op het Zuidwesten en schept tegelijkertijd veel gebruiksruimte in de woning. De woning heeft een comfortabel binnenklimaat in zowel het zomer- als het winterseizoen en is in hoge mate geisoleerd en luchtdicht. Hierdoor is er zeer weinig verwarming en geen actieve koeling nodig. Het comfortabele binnenklimaat is verzekerd door gebalanceerde ventilatie voorzien van hoog rendement warmteterugwinning (HR-WTW). De woning beschikt over een slimme en gebruiksvriendelijke bediening, genaamd home van leverancier ABB. Met dit eenvoudige systeem wordt niet alleen het energieverbruik gemonitord, ook alle functies van de woning zoals verlichting, audio, deurcommunicatie ventilatie etc. kunnen eenvoudig ingesteld én bediend worden via een touchscreen in de woning. is zeer flexibel, waardoor eventuele toekomstige wijzigingen later eenvoudig door uzelf zijn aan te brengen. Uiteraard is bediening ook mogelijk via een gratis app op de mobiele telefoon die daarmee feitelijk een multifunctionele afstandsbediening is geworden.

2 HR-WTW gratis opwarming en koeling door de aarde

3 afblaas aanzuig buitenlucht Brink antibacteriële ventilatiekanalen

4 HET NIEUWE THUIS Installatie principe Leidend voor het ontwerp is de Trias Energetica, zoals hiernaast afgebeeld, in combinatie met de passiefhuismethodologie. Verder zijn de installaties volgens het all electric principe ontworpen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van fossiele energie. Toegepaste technieken De woningen worden - waar mogelijk - zo goed mogelijk georiënteerd op de zon, waardoor passieve zonne-energie nuttig gebruikt wordt. Door deze oriëntatie is het rendement van de toegepaste PV-panelen en de zonne-collectoren ook optimaal. De PV-installatie is zogenaamd Building Integrated PV. Dit betekend dat er geen panelen op het dak aangebracht worden, maar dat deze integraal onderdeel uitmaken van de dakconstructie. De zonnecollectoren zijn onderdeel van een zonneboilerinstallatie welke voorziet in de duurzame opwekking van het warme tapwater. De woning wordt verwarmd en gekoeld door middel van ventilatielucht. Dit middels een HRWTW voorzien van passiefhuiscertificaat. Voordat de lucht wordt toegevoerd aan de HR-WTW wordt deze voorverwarmd/voorgekoeld door middel van een lucht-aardwarmtewisselaar (LAWW). Hiermee wordt een flinke energiewinst behaald. In de zomer is het temperatuurverloop door de LAWW van 36 gr. C buiten naar 20 gr. C vóór de HR-WTW. In de winter is dit verloop van -10 gr. C buiten naar 0 gr. C vóór de HR-WTW. Hiermee worden bij de berekende woning onderstaande energiewinsten behaald: - ca kWh/jaar warmtewinst in de winter en - ca kWh/jaar koelwinst in de zomer. Dit is gratis warmte en koeling verkregen vanuit de bodem. De HR-WTW met passiefhuiscertificaat wordt voorzien van een een elektrisch element waarmee - in uiterste situaties - extra warmte aan de ventilatielucht toegevoerd kan worden. LUCHT-AARDE WARMTEWISSELAAR, werkingsschema gebalanceerde ventilatie ENERGIE-UITWISSELING MET DE BODEM Berekende warmtewinst in de winter en berekende koelwinst in de zomer De verlichting geschied middels LED. De vaatwasser en de wasmachine worden voorzien van een hot-fill aansluiting. Om water te besparen worden waterbesparende douches en kranen toegepast. Aanvullend De schil is geoptimaliseerd en er wordt enkel gebruik gemaakt van duurzame technieken (geen fossiel). Om het nieuwe thuis écht duurzaam te laten zijn is bewustwording van de bewoners ook erg van belang. Daartoe zal men onder meer begeleid worden bij de aanschaf van zuinige huishoudelijke apparatuur (A++). Financieel Door gebruik te maken van de tijdelijke regeling hypothecair krediet (ingegaan 1 jan. 2014) i.v.m. de verlaging van de energielasten kan men hogere hypotheek opnemen door deze regeling.

5 Busch maakt van uw huis of woning een intelligent gebouw. Jaloezie, licht, verwarming, deurcommunicatie of scènes: eenvoudig (op afstand) te bedienen met schakelaar aan de wand, met de laptop of de smartphone. Praktisch, Comfortabel. Energie-efficiënt én bijzonder voordelig: slechts geringe meerkosten t.o.v. een conventionele elektrische installatie. Plezier in eenvoud U kunt alle functies individueel oproepen met een schakelaar, het Panel, een webinterface of met een app voor smartphone en tablet. Dat geeft een volkomen nieuw gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid van tijd en ruimte. Vanaf iedere plek in het huis of waar dan ook ter wereld kunt u het licht schakelen, jaloezieën bewegen of de ruimte op temperatuur brengen. Geprogrammeerd op eenvoud De gebruiksvriendelijke app van maakt de huisbesturing met smartphone of tablet zo eenvoudig als het surfen naar een internetsite. Met uw telefoon als multifunctionele afstandsbediening kunt u ook zonder veel voorkennis instellingen achteraf wijzigen. Alle functies zijn natuurlijk ook via de webinterface met laptop of pc te gemakkelijk configureren. Snelle scènewissel Een complete scène wordt opgeroepen met slechts één druk op de knop op een schakelaar, op het de pc, laptop, smartphone of tablet. Zo kunt u bijvoorbeeld de woonkamer binnen enkele seconden in scène zetten voor het ontvangen van gasten of voor een ontspannende avond voor de buis. De alles uit-knop De eenvoudigste manier om alles uit te schakelen met is de scène Alles uit. Bijzonder praktisch bij het verlaten van het huis, want zo worden alle aangesloten apparaten in alle vertrekken tegelijkertijd uitgeschakeld. Omdat deze functie al voorgeprogrammeerd is, hoeft u dat zelf niet meer te doen. Configuratie met de app Eenvoudig te bedienen. De configuratie met de is gemakkelijk te begrijpen en vooral ook snel. Eerst worden alle in de ruimtes aanwezige apparaten op het display van de tablet of laptop geactiveerd. En u kunt meteen beginnen met het aanpassen van de instellingen. Helder of donkerder. Warmer of koeler. Opslaan. Op en neer. Vroeger of later. Klaar.

6 Details Wij kiezen voor de passiefhuismethode. Dit betekent een kwalitatieve hoogwaardige schil. Details 1 t/m 5 maken de hoofdopzet van de schil; de fundering- en begane grondvloer, de gevel en kozijnen en het dak inzichtelijk. Gevel Wij kiezen voor hoogwaardige produkten met aangetoonde kwaliteitskeurmerken. Door voor een massieve cascowandopbouw van leverancier Xella te kiezen wordt een luchtdicht casco verkregen met een snelle bouwtijd. Hier tegenaan worden harde isolatieplaten bevestigd en afgwerkt met steenstrips. Zo wordt niet alleen een hoge Rc-waarde verkregen, maar ook een grote vrijheid in metselverbanden of andere afwerkingen. Kozijnen De kozijnen van leverancier Internorm passen goed binnen de passiefhuismethode. Ze kennen hoge isolatiewaarden (Uw-waarden) en een goede luchtdichtheid. Bijkomend voordeel is dat ze in hun productgamma zowel kozijnen, schuifdeuren als voordeuren hebben. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid voor actieve zonwering geïntegreerd aan de buitenzuide van het kozijn. De kozijnen zijn in verschillende combinaties verkrijgbaar. Wij verkiezen een combinatie van aluminium buiten en hout van binnen. Zodoende is de buitenkant onderhoudsarm en is de bewoner aan de binnenkant vrij de kozijnen later in iedere gewenste kleur te schilderen. Dak De keuze voor geïntegreerde PV-panelen past goed binnen het sculpturale ontwerp. Hiermee worden er geen extra lagen toegevoegd. De PV-panelen zijn het dak. Het zijn als het ware grote platte dakpannen die net als echte pannen op een raster van tengels en panlatten worden bevestigt op de dakplaten. Wij passen een HSB dakconstructie toe. Deze is opgebouwd uit houten I-liggers met daartussen een dubbele isolatielaag. Hierdoor is een hoge Rc-waarde mogelijk.

Ulft. Energieneutraal wonen. De lage woonlasten Energieneutraal wonen en leven Realisatie woningen Plan Bomenbuurt. energielabel A++ EPC = 0,0

Ulft. Energieneutraal wonen. De lage woonlasten Energieneutraal wonen en leven Realisatie woningen Plan Bomenbuurt. energielabel A++ EPC = 0,0 Energieneutraal wonen Ulft De lage woonlasten Energieneutraal wonen en leven Realisatie woningen Plan Bomenbuurt energielabel A++ EPC = 0,0 22 energieneutrale twee-onder-een-kap koopwoningen Plan Bomenbuurt.

Nadere informatie

Energiezuinige woningen met een EPC van 0,4: kies het concept dat je wenst!

Energiezuinige woningen met een EPC van 0,4: kies het concept dat je wenst! Energiezuinige woningen met een EPC van 0,4: kies het concept dat je wenst! December 2014 Toolkit Selectietool Per 1 januari 2015 gaan we de volgende stap maken naar een EPC van 0,4 om uiteindelijk eind

Nadere informatie

20 maatregelen. om energie (en geld) te besparen in uw bedrijf. Hotels Detailhandel Catering Kantoren

20 maatregelen. om energie (en geld) te besparen in uw bedrijf. Hotels Detailhandel Catering Kantoren 20 maatregelen om energie (en geld) te besparen in uw bedrijf Hotels Detailhandel Catering Kantoren Co-funded by the Intelligent Energy Europe Programme of the European Union Het doel van het Europese

Nadere informatie

Stappenplan naar een energieneutrale woning. De eerste stappen

Stappenplan naar een energieneutrale woning. De eerste stappen Stappenplan naar een energieneutrale woning. De eerste stappen Inhoudsopgave > Wat betekent energie-neutraal? > Wat is mijn huidige energieverbruik? > Hoe ziet mijn huis eruit? > Hoe kan ik mijn verbruik

Nadere informatie

Ik bouw mijn huis duurzaam in Almere. handleiding voor duurzame

Ik bouw mijn huis duurzaam in Almere. handleiding voor duurzame Ik bouw mijn huis duurzaam in Almere Een handleiding voor duurzame zelfbouwers Mensen maken de stad duurzaam Het begrip duurzaamheid heeft in de afgelopen decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt. Werd

Nadere informatie

Maak kennis met onze nieuwe generatie energiezuinige dakramen

Maak kennis met onze nieuwe generatie energiezuinige dakramen Maak kennis met onze nieuwe generatie energiezuinige dakramen Nieuwe generatie! Isoleer uw dak met daglicht en frisse lucht Meer daglicht Daglicht is goed voor zowel uw lichaam als uw geest. Hoe meer

Nadere informatie

Living Space. De nieuwe vrijheid bij het schakelen. WaveLINE.

Living Space. De nieuwe vrijheid bij het schakelen. WaveLINE. Living Space De nieuwe vrijheid bij het schakelen. WaveLINE. Vanuit Vanuit iedere all a 2 Brochure WaveLINE ruimte ruimte es sturen lles sture Bedien het licht en andere functies eenvoudig flexibeler en

Nadere informatie

Wonen wordt puur genieten

Wonen wordt puur genieten Ongekende mogelijkheden met aluminium Aluminium ramen, deuren, schuifdeuren, vouwwanden en gevels bieden een prachtig design, een hoge veiligheid tegen inbraak én ze zijn onderhoudsarm. Daarbij is aluminium

Nadere informatie

Zonne-energie in de historische omgeving. Groene gids

Zonne-energie in de historische omgeving. Groene gids Zonne-energie in de historische omgeving Groene gids Overige groene gidsen of wegwijzers: Zonne-energieplannen en monumenten: wegwijzer voor vergunningverleners Zonne-energie en uw monument: wegwijzer

Nadere informatie

Nieuwbouw 2 energieneutrale woningen Boerhave Tubbergen

Nieuwbouw 2 energieneutrale woningen Boerhave Tubbergen Nieuwbouw 2 energieneutrale woningen Boerhave Tubbergen Nieuwbouwplan Boerhave Plan Binnenveld II te Tubbergen Algemeen Grenzend aan de wijk Binnenveld I ontwikkelt Woningstichting Tubbergen samen met

Nadere informatie

ADEL-lijke routes naar klimaatneutrale huishoudens

ADEL-lijke routes naar klimaatneutrale huishoudens ADEL-lijke routes naar klimaatneutrale huishoudens Welk type woning heeft U? Tot welk type bewoner behoort U? Welke woning/bewoner combinatie past bij U? - Grote Kans op Succes - Natuurlijk Duurzaam -

Nadere informatie

Adviesrapport. Energiebesparingsmogelijkheden wijk Rozendaal Leusden. Versie en status V1.0 Datum 23 november 2008

Adviesrapport. Energiebesparingsmogelijkheden wijk Rozendaal Leusden. Versie en status V1.0 Datum 23 november 2008 Adviesrapport wijk Rozendaal Leusden Versie en status V1.0 Datum 23 november 2008 Contactpersoon E.J. Tuininga Adres Essex 15 Postcode, plaats 3831 EL Leusden Telefoon 033 7074508 E-mail tuininga@scarlet.nl

Nadere informatie

QUICKSCAN ENERGIEBESPARING

QUICKSCAN ENERGIEBESPARING QUICKSCAN ENERGIEBESPARING Dit document wordt u aangeboden door de gemeente Wormerland en Produbo. Contactpersoon: Ruud Kos Ruud@produbo.nl 0641862826 INHOUDSOPGAVE 1. Intro... 3 2. uitgangspunten... 3

Nadere informatie

energiebesparing in een historische woning

energiebesparing in een historische woning energiebesparing in een historische woning Bespaar energie in uw historische woning. Behaal snel resultaat met eenvoudige maatregelen, zie de quick wins op pagina 6. dakisolatie pagina 8 duurzame energie

Nadere informatie

Nog meer energie besparen?

Nog meer energie besparen? Benut de zon optimaal ook voor stroom! PV-panelen, met zon stroom opwekken Zonlicht is uitstekend geschikt om duurzaam elektriciteit mee op te wekken. Dit gebeurt met PV-panelen. Het principe is als volgt:

Nadere informatie

energiebesparing in een historische woning

energiebesparing in een historische woning energiebesparing in een historische woning Bespaar energie in uw historische woning. Behaal snel resultaat met eenvoudige maatregelen, zie de quick wins op pagina 6. Duurzaamheid in een historische omgeving

Nadere informatie

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen Danfoss Warmtepompen De investering van de toekomst voor maximaal comfort 20+ jaren energiebesparingen Met een levensverwachting van meer dan 20 jaar, zal investeren in een Danfoss warmtepomp u comfort

Nadere informatie

Duurzame Woning Duurzame Energie. Energie: Trias Energetica

Duurzame Woning Duurzame Energie. Energie: Trias Energetica Duurzame Woning Duurzame Energie Energie: Trias Energetica Trias Energetica Stap 1. Beperk het energieverbruik door beperking van de vraag (goed geïsoleerd en luchtdicht bouwen). Stap 2. Gebruik duurzame

Nadere informatie

Innovatie in Energie. Overzicht van een aantal innovatieve energietechnieken voor de woningbouw

Innovatie in Energie. Overzicht van een aantal innovatieve energietechnieken voor de woningbouw In samenwerking met: Wonen, Wijken en Integratie Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Dit is een publicatie van: Agentschap NL NL Energie en Klimaat Croeselaan 15 Postbus

Nadere informatie

Met gemak energie besparen. Mijn energieplan. Energieadvies op maat. plaats hier de foto van het huis

Met gemak energie besparen. Mijn energieplan. Energieadvies op maat. plaats hier de foto van het huis Met gemak energie besparen. Mijn energieplan Energieadvies op maat plaats hier de foto van het huis Energieadvies op maat met Meer Met Minder HR++-glas of een voorzetraam? Een HR-ketel of slimmer stoken

Nadere informatie

Totaal op te wekken energie 5000 kwh Duurzaam op wekken energie per jaar PV panelen opwekking incl overcapaciteit 5760 kwh Opgewekte energie

Totaal op te wekken energie 5000 kwh Duurzaam op wekken energie per jaar PV panelen opwekking incl overcapaciteit 5760 kwh Opgewekte energie Definitieve benchmark Het Spaarhuis Slokker Innovate d.d. 8-11-2012 Kwaliteit GPR hoofdcategorieën (Gemiddelde 7; gemiddelde 8) GPR versie 4.1 Alle getallen opnieuw berekend door WE Adviseurs d.d. 7-11-2012

Nadere informatie

Multifunctionele klimaatsystemen

Multifunctionele klimaatsystemen City Multi VRF Multifunctionele klimaatsystemen hotel horeca kantoor bedrijf overheid instellingen sport recreatie onderwijs cultuur studio atelier Mitsubishi Electric met ClimateCare. Je voelt het verschil.

Nadere informatie

Toolkit. extra achtergrondinformatie Selectietool. GEN Methodiek kansrijk aanbod

Toolkit. extra achtergrondinformatie Selectietool. GEN Methodiek kansrijk aanbod Toolkit extra achtergrondinformatie Selectietool GEN Methodiek kansrijk aanbod duurzame woningbouw 2013 Extra achtergrondinformatie Selectietool In opdracht van: Platform 31, Energiesprong: Jan Willem

Nadere informatie

Bouwen voor de toekomst

Bouwen voor de toekomst Bouwen voor de toekomst Informatie voor particulieren Nieuwe energieconcepten Wat biedt de lokale markt? Energieneutraal Wonen in een gasloze wijk Deze brochure laat u kennis maken met. belangrijk wettelijk

Nadere informatie

Energiehelden in Breda

Energiehelden in Breda Energiehelden in Breda In dit boekje komt een aantal mensen aan het woord over hun eigen huis. Mensen die met liefde en zorg aan het (ver)bouwen zijn gegaan en heel veel aandacht hebben besteed aan de

Nadere informatie

Maatwerk Advies. Energie Prestatie. Woning: Javastraat 81-B te Amsterdam

Maatwerk Advies. Energie Prestatie. Woning: Javastraat 81-B te Amsterdam Maatwerk Advies Energie Prestatie Woning: Javastraat 81-B te Amsterdam Geïnspecteerd op: 29 augustus 2012 Rapportdatum : 5 september 2012 Versie : 1 Projectnummer : 001 Triodos Opdrachtgever: Triodos Bank

Nadere informatie

Comfortabel en voordelig wonen met duurzame verwarming en koeling in Veenendaal-oost

Comfortabel en voordelig wonen met duurzame verwarming en koeling in Veenendaal-oost Comfortabel en voordelig wonen met duurzame verwarming en koeling in Veenendaal-oost Veenendaal-oost kiest voor duurzame energie. In deze brochure leest u hoe het werkt, wat de voordelen zijn, waar u op

Nadere informatie

Green4energy is specialist in advies

Green4energy is specialist in advies Green4energy is specialist in advies en ontwerp van duurzame energiesystemen, energiemonitoring en besparingsonderzoeken. Ook verzorgen wij EnergiePrestatieAdviezen voor woningen, bedrijfs- en utiliteitsgebouwen.

Nadere informatie

Het passiefhuis/ wie/ wat/ waar/ waarom/

Het passiefhuis/ wie/ wat/ waar/ waarom/ Het passiefhuis/ wie/ wat/ waar/ waarom/ 1 Voorwoord Welkom in het passiefhuistijdperk / / 03 / 04 1/ Het passiefhuis van onder tot boven Een hart voor het milieu / Laat uw geld niet in rook opgaan / Op

Nadere informatie

Eteck Bronenergiewijzer. Blaricum. Handleiding over de levering van warmte, comfortkoeling en warm tapwater

Eteck Bronenergiewijzer. Blaricum. Handleiding over de levering van warmte, comfortkoeling en warm tapwater Eteck Bronenergiewijzer Blaricum Handleiding over de levering van warmte, comfortkoeling en warm tapwater Inhoudsopgave Bijzondere manier van verwarmen en koelen 4 1. Bronenergie, hoe werkt het? 6 Wat

Nadere informatie