Protestantse Gemeente te Gorinchem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Protestantse Gemeente te Gorinchem"

Transcriptie

1 Protestantse Gemeente te Gorinchem

2 Van harte welkom bij de Protestantse Gemeente te Gorinchem! Deze gemeente is een voortzetting van de gereformeerde kerk en de hervormde gemeenten in Gorinchem en Dalem. We horen in breder verband bij de Protestantse Kerk in Nederland. De Protestantse gemeente te Gorinchem is een veelkleurige gemeente; zij wordt gevormd door de protestantse wijkgemeente Grote Kerk voor gereformeerd belijden met diensten in de Grote kerk en Exoduskerk; het Open Pastoraat met diensten in de Exoduskerk; de wijkgemeente Dalem/Gorinchem-Oost met diensten in de Regenboogschool en s zomers in de Dalemse Kerk en de wijkgemeente West met diensten in de Johanneskerk. Ook is er een goede samenwerking in de vorm van een combinatieovereenkomst tussen de Protestantse gemeente en de Evangelisch-Lutherse Gemeente met diensten in de Schuilkerk aan de Langendijk. Wij hopen van harte dat u zich bij ons op uw plaats zult voelen!

3 Wijkgemeente Open Pastoraat Exoduskerk, Mollenburgseweg 15 De eredienst neemt een centrale plaats in onze geloofsbeleving. De dienst wordt meestal gehouden in de Exoduskerk en begint om uur. In de dienst is ruimte voor bezinning, inkeer en ontmoeting. In de overdenking wordt gesproken over wat God onderweg met mensen kan betekenen voor de mens van hier en nu. Op spiritueel en religieus gebied zijn wij meer op zoek naar beleven dan naar belijden. Wij staan open voor alle mensen, ongeacht ras, geslacht, leeftijd en aard. Iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen aan de kerkelijke rituelen zoals het Avondmaal. Belangrijke onderdelen van de eredienst zijn: overdenking, gebed, muziek, zang, stilte, inkeer, moment voor de kinderen, diaconale aandacht en de collecte. Om kinderen en jongeren ook te benaderen op hun eigen niveau is er tijdens de eredienst voor hen nevendienst en tiener doe(l)groep. Het Open Pastoraat heeft vier kernwaarden: Eigenheid: Om op eigen wijze na te denken en te spreken over wat de bijbel en het leven ons aanreikt. Beweging: Wij streven ernaar om met elkaar belangstellend te blijven naar onze positie in de wereld en naar nieuwe ideeën. Zo blijven wij in beweging. Geborgenheid: Wij streven ernaar om vanuit vertrouwen elkaar een veilige basis te bieden om bezig te kunnen zijn met zingeving, geloof- en levensvragen. Ontmoeting: Wij vinden herkenning, erkenning en gastvrijheid van groot belang wanneer we elkaar en anderen ontmoeten.

4 Diensten: Iedere zondag houdt het Open Pastoraat een dienst. Meestal begint de dienst om 10 uur en wordt gehouden in de Exoduskerk. Bepaalde bijzondere diensten, eventueel samen met andere PKN-gemeenten, worden ook wel op andere locaties en op andere tijden gehouden. Na elke dienst is er gelegenheid elkaar nader persoonlijk te ontmoeten onder het genot van koffie, thee of frisdrank. Mocht je je aangetrokken voelen: je bent welkom, hoe, wie, wat je ook bent.

5 Wijkgemeente Johanneskerk Kerkdiensten - Johanneskerk, Nieuwe Hoven 141/143 iedere zondag uur Wie willen wij zijn De Protestantse wijkgemeente Johanneskerk is ontstaan uit een federatie van wijk West van de Gereformeerde Kerk en het Middenpastoraat van de Hervormde Gemeente in Gorinchem en wij, gemeenteleden van de Protestantse wijkgemeente van de Johanneskerk te Gorinchem nodigen mensen uit te delen in het verlossende Evangelie van Jezus Christus, onze levende Heer. Wij doen dit in samenwerking met andere gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland en andere kerken in Gorinchem. Wij geloven dat de Bijbelse boodschap eenheid onder mensen sticht, eenheid met elkaar en met God. Hieruit levend willen wij bijdragen aan een samenleving waarin al iets zichtbaar wordt van de grote toekomst die wij verwachten, het Rijk van God. Iedereen is welkom in onze pluriforme geloofsgemeenschap, waarin kinderen aan de maaltijd van de Heer welkom zijn en gemeenteleden met alternatieve levensverbintenissen een zegen kunnen ontvangen. Wij voelen ons ten diepste één en verbonden in de navolging van onze Heer Jezus Christus. Als gemeente van Christus zien wij het als onze taak en roeping om vierend, lerend en dienend midden in de samenleving te staan. Vierend gedenken wij de verlossende daden van God in de geschiedenis van zijn volk Israël en in zijn zoon Jezus Christus. In onze vieringen willen wij vol vreugde onze Schepper en Verlosser aanbidden; in doop en avondmaal de eenheid vieren die God met ons sticht in dood en verrijzenis van zijn Zoon.

6 Wij willen ons laten inspireren door Gods Woord, de onderlinge eenheid versterken en in gebed en gaven ons inzetten voor mensen in nood. Lerend zoeken wij naar manieren van leven die in overeenstemming zijn met ons discipelschap, met de navolging van Christus in alle dimensies van het leven. Wij willen groeien in geloof en inzicht, eenheid en mededogen. Wij doen dat door in een open geest van elkaar te leren en onze vragen van vandaag te confronteren met de Bijbel. In het bijzonder willen wij kinderen en jongeren helpen om hun geloof te verdiepen en te versterken. Dienend willen wij omzien naar elkaar en naar de naaste in nood. In ons onderlinge pastoraat dienen wij elkaar in alle vragen van het leven. In het diaconaat willen wij als gemeenteleden aan de kant staan van hen die financieel, lichamelijk, psychisch of sociaal in de knel zitten. Wij willen deze dienst niet hoogmoedig verrichten, alsof wij alle antwoorden weten, maar juist in wederkerigheid en gelijkwaardigheid. Want wij geloven dat onze Heer vooral in de armen ons tegemoet treedt om ons de ogen te openen. Wij geloven dat wij niemand beter kunnen dienen dan door hem of haar uit te nodigen te delen in de bevrijdende boodschap van Christus. Daarom treden wij naar buiten in evangelisatie en missionair werk. Tenslotte noemen wij hier ook het kerkrentmeesterlijke beheer van de wijkkas waarin wij de zakelijke aspecten van ons gemeenteleven zo willen waarnemen dat de gemeente erdoor wordt opgebouwd en God wordt gediend. Onze kerkdiensten kunnen het best als protestants-oecumenisch gekarakteriseerd worden. Er is ook behoefte aan meer missionaire diensten en met name zoeken wij naar meer openheid en gastvrijheid in en rond de diensten. Ook steeds meer variatie in de liederen, de instrumentale inbreng en muziekgenres wordt door een ieder op prijs gesteld. Een projectkoor en de cantorij verlenen regelmatig medewerking aan de dienst. Tijdens de kerkdiensten is er crèche voor de allerkleinsten en (afgezien van de weken tijdens de zomervakantie) kindernevendienst voor de kinderen van het basisonderwijs. Voor middelbare scholieren wordt twee keer per maan JJP (jeugd- en jongerenpastoraat) tijdens de diensten gehouden.

7 Het omzien naar elkaar is georganiseerd door onze wijkgemeente in secties te verdelen, waarin ouderlingen, diakenen, pastoraal medewerkers en contactpersonen samen met de predikanten zich ervoor inzetten, dat ieder lid van onze gemeente de benodigde zorg en aandacht krijgt. Voor ouderen is er contactwerk: ongeveer zes keer per jaar wordt er een middag georganiseerd.

8 Protestantse wijkgemeente Grote Kerk voor gereformeerd belijden Grote Kerk, Groenmarkt Kerkdiensten: elke zondag om 9.30 uur in de Grote Kerk, Groenmarkt 7, en om uur in de Exoduskerk, Mollenburgseweg 15 De protestantse wijkgemeente Grote Kerk voor gereformeerd belijden is één van de vier wijkgemeenten van de Protestantse gemeente te Gorinchem met als geografisch grondgebied de binnenstad en de Gildenwijk. Als gemeente van Christus, die geworteld is in het gereformeerd belijden, is onze roeping: -God verkondigen, belijden, loven en prijzen. -Een werkplaats zijn van Gods liefde. -Dienstbaar aan de naaste zijn als onderdeel van Zijn gemeente (lokaal onze wijk in het bijzonder en wereldwijd) In het licht van onze roeping en opdracht is de richting van onze wijkgemeente omvat in de volgende visieformulering: Samenlevend vanuit de Bijbel is het ons verlangen om als gemeente: God te dienen; Om te zien naar elkaar, te verdiepen in geloof en te groeien in (bijbel)kennis, en De Boodschap van Jezus Christus van vergeving en vernieuwing in woord en daad op een gastvrije wijze bekend te maken. De uitnodiging tot een leven met God richt zich in het bijzonder op de binnenstad. We willen daar als gemeente groeien in aantal. Of samengevat: Een gastvrije en belijdende stadskerk met een prachtige boodschap Hierbij staan de volgende vijf kerntaken centraal:

9 Gemeenschap De zondagse erediensten zijn dé ontmoetingsplekken voor jong en oud. Daarnaast werken we in onze wijkgemeente met het 1 op 10 pastoraat. Omzien naar elkaar is één van de kernbegrippen van het 1 op 10 pastoraat. Om zien naar gemeenteleden die vergeten dreigen te worden of die, hoewel midden in de gemeente, best wat extra aandacht mogen hebben. Hiernaast zijn er diverse clubs en verenigingen voor jong en oud. Vieren De samenkomsten van de wijkgemeente zijn zo ingericht dat alle gemeenteleden, maar ook gasten, zich welkom en aangesproken voelen. De liturgische vormgeving versterkt de inhoud en is aansprekend, begrijpelijk, waardig en hedendaags. Er is een mix van (gezins-)diensten met eigentijdse elementen met daarnaast thema- en/of doelgroepgerichte diensten tussen ochtend en avonddiensten in voor zoekers en jongeren. Deze diensten hebben een laagdrempelig karakter. s Avonds is er de klassieke leerdienst. Verder zijn er erediensten op Eerste Kerstdag, Bid- en Dankdag voor gewas, arbeid en visserij, Goede Vrijdag en Hemelvaartsdag. Tijdens de ochtenddiensten is er zondagsschool voor kinderen tot en met groep 7 van de basisschool. In het midden van de gemeente wordt het Sacrament van de Heilige Doop bediend. In de regel wordt op de eerste zondag van de maand doopdienst gehouden. Voorafgaande aan de bediening van de doop wordt er doopzitting gehouden. Vijf keer per jaar wordt het Heilig Avondmaal gevierd. Ook op de Goede Vrijdag vieren we het Heilig Avondmaal. De zondag voorafgaand aan de week van de viering van het Heilig Avondmaal is de dienst van voorbereiding. De viering van het Heilig Avondmaal vindt plaats in de morgendienst. In de middagdienst wordt de viering voortgezet voor degenen die s morgens verhinderd zijn. Tevens is er dan dankzegging.

10 Dienen Het gemeenschappelijk gebed buiten de eredienst wordt gestimuleerd. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de voorbede binnen bestaande kringen, maar ook gebedskringen van specifieke doelgroepen zoals ouderen en jongeren. Getuigen De wijkgemeente Grote Kerk vormt een gastvrije gemeente waar mensen die gebroken hebben met het geloof of zoekende zijn voor het eerst op of opnieuw in aanraking kunnen komen met het Evangelie van de Heere Jezus. Leren We zoeken voortdurend naar eigentijdse vormen van verdieping in geloof en groei van (bijbel)kennis zoals de Alfacursus en de huidige catechesemethode Follow Me.

11 Wijkgemeente Dalem/Gorinchem-Oost Regenboogschool Dalemse Kerk Albertine Kehrerstraat 7 Merwededijk 5-6 De wijkgemeente Dalem/Gorinchem-Oost heeft haar plaats in het midden van de Protestantse Kerk. We proberen echt kerk in de wijk te zijn, in ons geval de oostelijke kant van Gorinchem. Dat brengt met zich mee dat we ruimte bieden aan diversiteit in de geloofsbeleving. Wat ons daarbij verbindt, is dat we ons laten inspireren door wat de bijbel en de protestantse traditie ons aanreiken. Zo zoeken we samen naar de manier waarop wij in deze tijd navolgers van Jezus Christus kunnen zijn. We beschouwen elkaar als mondige christenen. Dat wil zeggen dat we het gesprek met elkaar zoeken, maar elkaar niet iets opleggen. De wijkgemeente is ontstaan uit een gereformeerde en een hervormde wijkgemeente. Onze pluriformiteit stimuleert ons om ons te oefenen in liefde en respect voor elkaar en het zoeken van wat de ander beweegt. De verscheidenheid wordt onder andere zichtbaar in de liederen die we in de kerkdiensten zingen. Uitgangspunt vormen het Liedboek en Geroepen om te Zingen, maar we gebruiken ook andere bundels; van de Evangelische Liedbundel tot Huub Oosterhuis. Meestal begeleidt het orgel ons, maar regelmatig gebeurt dit ook door de piano of een muziekgroep. We staan open voor een goede preek en hechten aan de waarden van symbolen. De basisschoolkinderen gaan naar de kindernevendienst en voor de oudere jeugd is er één keer per maand tijdens de zondagse kerkdienst een jeugdsamenkomst. Aandacht voor de jeugd staat bij ons hoog genoteerd. Het Heilig Avondmaal vieren we samen met de kinderen. De basiscatechese voor de jongere kinderen is hierop gericht.

12 Voor wie meer wil dan alleen lid zijn van de gemeente, zijn er veel mogelijkheden. Voor een breed scala van taken hebben we vrijwilligers nodig. Denk aan stoelen klaarzetten, koffie schenken, de kindernevendienst begeleiden, een startzondag organiseren. Of neem de taxidienst, de contactpersonen, de ambtsdragers. Voor iedereen is er wel een taak die bij hem/haar past. Vrijwilligerswerk de naam zegt het al is uiteraard niet verplicht, maar het helpt wel om in de gemeente contacten op te doen. De kerkdiensten houden we in de Regenboogschool. Soms gebruiken we de Dalemse kerk. Deze is te klein voor de zondagse eredienst. Er zijn plannen voor de bouw van een eigen kerkgebouw. Speciale diensten in de Dalemse Kerk zijn: Vespers in de Paastijd, stille week, Hemelvaartsdag, vijf zomerdiensten in het midden van de vakantietijd, adventstijd, Kerstnachtdienst oudjaaravond. Daarnaast kan de kerk gehuurd worden voor trouw en rouwdiensten. Onze wijkgemeente is te typeren als laagdrempelig. De gemeente telt veel jonge gezinnen en er heerst een tamelijk informele sfeer. We staan open voor mensen die bij ons binnenkomen. De omgang met elkaar is respectvol en ontspannen. Na afloop van de kerkdienst is er altijd gelegenheid om koffie te drinken en elkaar te ontmoeten.

13 Algemene informatie Vorming &Toerusting: Er is jaarlijks een uitgebreid aanbod aan onderwerpen, workshops en lezingen over een breed scala van onderwerpen. De commissie die dit coördineert wordt gevormd door leden uit de vier wijkgemeenten. Praathuis: Op een ontspannen manier als gemeenteleden met elkaar kennis maken is iedere donderdagavond mogelijk in De Heul nabij de Johanneskerk. Onder het genot van een kopje koffie of een ander drankje kan men luisteren naar muziek en van gedachten wisselen over wereldse en kerkelijke zaken. Jeugdwerk: Voor de jeugd in Protestants Gorinchem is er een diversiteit aan mogelijkheden. Iedere wijk heeft een jeugdouderling. Er worden er activiteiten georganiseerd die variëren van catecheses tot campingweekends. ZWO: De activiteiten van deze groep zijn al jaren wijk-overstijgend georganiseerd. Hoogtepunt is de jaarlijkse alternatieve kerstmarkt en de daarop volgende boekenmarkt. De opbrengsten zijn bestemd voor projecten in de derde wereld. Kruispunt: Kruispunt is het kerkblad van de Protestantse Gemeente te Gorinchem. Het verschijnt ongeveer 20 keer per jaar. U kunt een abonnement nemen om geïnformeerd te blijven over uw kerk. Voor een abonnement: mw. Marry Rozendaal- van Nielen Lingsesdijk 2, 4207 AD Gorinchem Tel mrozendaal@ziggo.nl

14 Adressen, adressen en telefoonnummers Wijkgemeente 1: Open Pastoraat Predikant: Ds. Kirsten Slettenaar Westerstraat 5, 4201 GT Gorinchem Tel: Scriba kerkenraad: Dhr. Gerard Groot Schans 20, 4207 EP Gorinchem Tel: Ledenadministratie: Dhr. Gerard Groot Schans 20, 4207 EP Gorinchem Tel: Wijkgemeente 2: Johanneskerk Predikant: Ds. André Wijting Grote Haarsekade 8, 4205 VG Gorinchem Tel: Kerkelijk werker: Martin Mensink Oude postweg 51 Austerlitz Tel: Scriba kerkenraad: dhr. Frans van Heest Lijsterbeslaan AN Gorinchem Tel: Ledenadministratie: mw. Ingrid Poelma -van Dam Halve Maan 7, 4207 VH Gorinchem Tel:

15 Wijkgemeente 3: Protestantse wijkgemeente Grote Kerk voor gereformeerd belijden Predikant: Ds. E.K. Foppen Concordiaweg 12, 4206 BB, Gorinchem Tel: Pastoraal medewerker: dhr. J.M. Meijers Dr. HB Wiardi-Beckmanplein, HB Gorinchem Tel: j.m.meijers@ziggo.nl Scriba wijkkerkenraad: dhr. D.J. Kranendonk Muzenlaan 4, 4207 TC Gorinchem Tel: scriba.grotekerkwijk3@gmail.com Ledenadministratie: dhr. J. van der Linden Dikkertje Dap 102, 4207 WJ Gorinchem Tel jvdl@gmail.com Wijkgemeente 4: Dalem/Gorinchem-Oost Predikant: ds. Dirk Ophoff Appeldijk 55, 4201 AG Gorinchem Tel: d.ophoff@xs4all.nl Scriba wijkkerkenraad: Mw. Margrieta Bakker-Robbertsen Mw. Dr. M. A. M. Klompéstraat 15, 4207 NZ Gorinchem Tel: margrietabakker@planet.nl Ledenadministratie: mw. Marry Rozendaal- van Nielen Lingsesdijk 2, 4207 AD Gorinchem Tel mrozendaal@ziggo.nl

16 Overkoepelend Kerkelijk Bureau in de Exoduskerk Post adres: Scheywijck 1, 4205 PL Gorinchem Tel Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag: uur en uur

Van harte welkom bij de Protestantse gemeente te Gorinchem

Van harte welkom bij de Protestantse gemeente te Gorinchem Van harte welkom bij de Protestantse gemeente te Gorinchem Deze gemeente is een voortzetting van de Gereformeerde kerk en de Hervormde gemeente in Gorinchem en Dalem. We horen in breder verband bij de

Nadere informatie

PREDIKANT (M/V) De gemeente

PREDIKANT (M/V) De gemeente PREDIKANT (M/V) Vrijzinnig protestantse gemeente Open Pastoraat Het Open Pastoraat is de vrijzinnig protestantse gemeente in Gorinchem. Binnen het Open Pastoraat is er ruimte voor je persoonlijke zoektocht

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost Profielschets van de wijkgemeente Oost 1. Kenmerken van de kerkelijk gemeente De Gereformeerde Kerk van Woerden en Zegveld is gesticht in 1887 en telt globaal 2.000 doop- en belijdende leden. Onze kerk

Nadere informatie

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge In oktober 2018 is onze wijkgemeente ontstaan na een fusie tussen de Gereformeerde Bethelkerk en de Hervormde Gemeente Leerdam. De Protestantse gemeente Leerdam

Nadere informatie

Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015

Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015 Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015 Identiteit De Regenboogkerk van Epe vormt een gemeenschap van gelovigen. Het geloof dat hen samenbindt stoelt op de Bijbel. De kern van

Nadere informatie

Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019

Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019 Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN 2019 2022 Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019 INHOUD 1. Kern (samenvatting) beleidsplan 2015 2018 2. Kernthema s

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost. Beleidsplan

Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost. Beleidsplan Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost Beleidsplan 2017-2020 April 2017 Versie definitief concept Vastgesteld in de vergadering van de grote kerkenraad van 6 april 2017 Inleiding De hervormde

Nadere informatie

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak Profielschets van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak Beknopt profiel van de burgerlijke gemeente Schoonhoven De historische stad Schoonhoven

Nadere informatie

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat.

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat. BELEIDSPLAN PROTESTANTSE KERK OLDELAMER/OLDETRIJNE VISIE Wij zien onze gemeente als een huis waarvan de deuren wijd open staan naar buiten toe. Het is ons streven om als gemeente in de wereld te staan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022

BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022 BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022 HERVORMDE GEMEENTE TE HERKINGEN Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken. Mattheus 5:16 Preses:

Nadere informatie

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen 2015 2020 november 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Dalfsen. Dit beleidsplan 2015-2020 is gebaseerd op de visie, zoals

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode 2018-2021 A. Inleiding Onze gemeente heeft het verlangen om te groeien in geloof, in gemeenschap en in het dienen

Nadere informatie

Profielschets van de te beroepen predikant. Protestantse Gemeente te Sint Pancras. Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl

Profielschets van de te beroepen predikant. Protestantse Gemeente te Sint Pancras. Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl Profielschets van de te beroepen predikant Protestantse Gemeente te Sint Pancras Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl Protestantse Gemeente Sint Pancras Missie: De Protestantse Gemeente te Sint Pancras

Nadere informatie

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Inleiding Met dit document wordt een indruk gegeven van de protestantse wijkgemeente Dubbeldam te Dordrecht. De wijkgemeente is een pluriforme gemeente

Nadere informatie

Beleidsplan. Hervormde gemeente Zutphen b.a. Irene

Beleidsplan. Hervormde gemeente Zutphen b.a. Irene Beleidsplan Hervormde gemeente Zutphen b.a. Irene 1. Inleiding De kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland schrijft in ordinantie 4, artikel 8 lid 5 voor dat de kerkenraad telkens voor een periode

Nadere informatie

Profielschets van de wijkgemeente Woerden West

Profielschets van de wijkgemeente Woerden West Profielschets van de wijkgemeente Woerden West Vastgesteld: 11 januari 2016 1. Kenmerken van de burgerlijke gemeente Woerden De gemeente Woerden is gelegen in het oostelijke deel van het Groene Hart (West

Nadere informatie

PROFIEL PREDIKANT. Dit profiel is gemaakt door een groep gemeenteleden die de volgende clusters vertegenwoordigen: Pastoraat. Eredienst.

PROFIEL PREDIKANT. Dit profiel is gemaakt door een groep gemeenteleden die de volgende clusters vertegenwoordigen: Pastoraat. Eredienst. PROFIEL PREDIKANT Dit profiel is gemaakt door een groep gemeenteleden die de volgende clusters vertegenwoordigen: Pastoraat Eredienst Diaconie Jeugd Gemeenschapsvorming Beheer Vorming & Toerusting PROFIEL

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE HARDERWIJK WIJK DE REGENBOOG BELEIDSPLAN 2015 2019

HERVORMDE GEMEENTE HARDERWIJK WIJK DE REGENBOOG BELEIDSPLAN 2015 2019 HERVORMDE GEMEENTE HARDERWIJK WIJK DE REGENBOOG BELEIDSPLAN 2015 2019 INLEIDING Deze notitie betreft het beleidsplan van wijkgemeente De Regenboog van de Hervormde Gemeente van Harderwijk. Dit plan is

Nadere informatie

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum Beleidsplan 2013-2018 Inleiding In dit beleidsplan proberen wij een beeld te geven van onze werkzaamheden op dit moment en in de komende drie jaren. We

Nadere informatie

Visiedocument Protestantse Wijkgemeente Kampen

Visiedocument Protestantse Wijkgemeente Kampen Visiedocument Protestantse Wijkgemeente Kampen God, die in Jezus Christus Israël en de volken tot vrede brengt, inspireert ons: om kerk te zijn voor de komende generaties; door te putten uit de bron van

Nadere informatie

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 14 november 2017. Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 2018-2021. INLEIDING. De ProtestantseTweestromengemeente te Rossum Heerewaarden - Hurwenen (PT )is

Nadere informatie

Beleidsplan 2007 2011. Grote Kerkgemeente (Zwolle centrum)

Beleidsplan 2007 2011. Grote Kerkgemeente (Zwolle centrum) Beleidsplan 2007 2011 Grote Kerkgemeente (Zwolle centrum) Protestantse wijkgemeente op hervormd-gereformeerde grondslag Lerende gemeente groeien in geloof Vierende gemeente vieren doe je samen Pastorale

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Moge het geloof waarin we staan Hoorbaar worden in ons spreken. Moge de hoop die leeft in ons hart Zichtbaar

Nadere informatie

ANBI gegevens gemeente

ANBI gegevens gemeente ANBI gegevens gemeente Algemene gegevens Protestantse Gemeente te, behorende tot de Protestantse Kerk Nederland. A. Algemene gegevens Protestantse Gemeente te Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Telefoonnummer

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Jaarwerkplan voor kerkenraad, predikant en kerkelijk werker voor 2015 I. Procedure 1. Dit Jaarwerkplan is een afgeleide van het (meerjarig) beleidsplan van onze kerkelijke

Nadere informatie

plan van aandacht Woord vooraf

plan van aandacht Woord vooraf plan van aandacht 2018-2022 Woord vooraf De periode 2014-2018 is zo ongeveer om, het oude beleidsplan van onze gemeente vraagt om vervanging. Dus stellen we de vraag: Waar willen we zijn over vijf jaar?

Nadere informatie

Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard.

Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard. Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Kerk van de Nazarener Hoekse Waard Telefoonnummer (facultatief): 0312 456789 RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018 Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold 2014-2018 1 Inhoud 1. Beleidsvoornemens 2. Algemene beschrijving van de gemeente 3. Prioriteiten voor de komende jaren 4. Werkvelden a. Pastoraat

Nadere informatie

A. De betekenis van de kerkdiensten vergroten zodat gemeenteleden frequent en met vreugde de diensten bezoeken en anderen uitnodigen om mee te gaan.

A. De betekenis van de kerkdiensten vergroten zodat gemeenteleden frequent en met vreugde de diensten bezoeken en anderen uitnodigen om mee te gaan. Beleidsplan Hervormde Gemeente Hien en Dodewaard 2019-2024 Wie zijn we Wij zijn een gemeente van Jezus Christus. Hij, de Zoon van God, is mens geworden, heeft onze nood (schuld en lijden) gedragen, is

Nadere informatie

GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O.

GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O. GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O. Geschiedenis PGMeo In samenhang met de aanleg van het kanaal van Bareveld naar Ter Apel is het gebied van Musselkanaal in de loop van de 19 e eeuw

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o.

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. Samenvatting Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. In dit plan wordt beschreven hoe er de komende jaren gewerkt kan worden aan de opbouw van de gemeente en op welke

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek 2018 2022 Kerk in de stad Inleiding De Protestantse Gemeente Sneek is ontstaan uit een samengaan van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Sneek. Deze

Nadere informatie

VERDER GROEIEN. BELEIDSPLAN KERK DELFGAUW (Protestantse Wijkgemeente Delfgauw)

VERDER GROEIEN. BELEIDSPLAN KERK DELFGAUW (Protestantse Wijkgemeente Delfgauw) VERDER GROEIEN BELEIDSPLAN KERK DELFGAUW (Protestantse Wijkgemeente Delfgauw) 2016-2021 1 ONZE MISSIE: KERN VAN KERK ZIJN IN DELFGAUW Wat geloven wij? Wij geloven in God, de goede Schepper van deze wereld.

Nadere informatie

2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk)

2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk) Protestantse Gemeente Veendam Beleidsplan 2019-2025 Inhoud 1 Missie 2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk) 3 Visie 2025 4 Speerpunten Beleid 2019-2025

Nadere informatie

Beleidsplan Opstandingskerk

Beleidsplan Opstandingskerk Beleidsplan Opstandingskerk 2017-2019 Terugblik 2013-2016 Waar staan we voor? Voornemens 2017-2019 Terugblik 2013-2016: veel initiatieven Bezoekwerk Kringwerk Gebed met en voor elkaar Open sfeer Liturgie

Nadere informatie

WELKOM IN DE KRUISKERK. van de. Vrije Evangelische Gemeente HEERDE. mogen wij ons aan u voorstellen?

WELKOM IN DE KRUISKERK. van de. Vrije Evangelische Gemeente HEERDE. mogen wij ons aan u voorstellen? WELKOM IN DE KRUISKERK van de Vrije Evangelische Gemeente HEERDE mogen wij ons aan u voorstellen? Wie zijn wij? Deze gemeente is de oudste Vrije Evangelische gemeente in ons land. Als stichtingsdatum staat

Nadere informatie

Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk. te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018

Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk. te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018 Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018 januari 2015 Waarom dit 'beleidsplan'? We kunnen discussiëren over het nut, maar dat heeft niet zoveel zin. Wel

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk Stellendam

Gereformeerde Kerk Stellendam Gereformeerde Kerk Stellendam Beleidsplan: Hierbij treft u een samenvatting aan van het beleidsplan van de Gereformeerde Kerk van Stellendam De Gereformeerde Kerk van Stellendam maakt deel uit van de Protestantse

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE ZWARTSLUIS

HERVORMDE GEMEENTE ZWARTSLUIS HERVORMDE GEMEENTE ZWARTSLUIS MISSIE VISIE BELEID Voorwoord Identiteit van de Christelijke kerk De kerk/de gemeente heeft haar ontstaan en bestaan te danken aan het werk van God. God doet de gemeente samenkomen

Nadere informatie

Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods

Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods Romeinen 10: 17 Toelichting op de gang van zaken in de eredienst Informatie voor onze gasten Op pagina 4 vindt u de volgorde van de

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2019-2021 Goede Herderkerk Christelijke Gereformeerde Kerk Doetinchem November 2018 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Visie... 5 Groeien naar elkaar... 6 Gaven... 6 Houding...

Nadere informatie

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW)

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Status: Concept van de werkgroep voor de informele consultatie (29 mei 2017 ) Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Missie van de Protestantse Gemeente Woerden De Protestantse

Nadere informatie

Beleidsplan hervormde gemeente Vollenhove-Sint Jansklooster

Beleidsplan hervormde gemeente Vollenhove-Sint Jansklooster Beleidsplan hervormde gemeente Vollenhove-Sint Jansklooster 2015-2019 Uitgangspunten Opzet We hebben bewust gekozen voor een kort en krachtig beleidsplan. Allereerst geven we onze visie op de roeping van

Nadere informatie

In het teken van de ontmoeting. Beleidsplan Ontmoetingskerk Bergambacht

In het teken van de ontmoeting. Beleidsplan Ontmoetingskerk Bergambacht In het teken van de ontmoeting Beleidsplan Ontmoetingskerk Bergambacht 2019-2023 maart 2019 Ontmoeten Ontmoeten is kijken en zien, luisteren en horen, verbazen en verwonderen. Echt zien en echt horen.

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Beleidsplan Hervormde Gemeente s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Preambule op basis van het Convenant Algemeen De Hervormde Gemeente van s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle vormt een gemeenschap,

Nadere informatie

PROFIEL SCHETS. Protestantse Gemeente Zunderdorp. Stichting Diensten met Belangstellenden

PROFIEL SCHETS. Protestantse Gemeente Zunderdorp. Stichting Diensten met Belangstellenden PROFIEL Protestantse Gemeente Zunderdorp SCHETS Stichting Diensten met Belangstellenden ALGEMEEN WERKPERCENTAGE De Protestantse Gemeente van Zunderdorp en de Stichting Diensten met Belangstellenden (DmB)

Nadere informatie

Nederlands Gereformeerde Kerk te Voorthuizen / Barneveld

Nederlands Gereformeerde Kerk te Voorthuizen / Barneveld Inleiding Vanaf 2006 is de kerkenraad samen met de gemeente bezig geweest om vorm te geven aan de missie en visie van de Nederlands Gereformeerde Kerk van Voorthuizen/Barneveld. Op 2 april 2007 is onderstaande

Nadere informatie

PLAN VAN AANDACHT NOORDERLICHTGEMEENTE,

PLAN VAN AANDACHT NOORDERLICHTGEMEENTE, PLAN VAN AANDACHT NOORDERLICHTGEMEENTE, 2018-2022 De periode 2014-2018 is zo ongeveer om, het oude beleidsplan van onze gemeente vraagt om vervanging. Dus stellen we de vraag: Waar willen we zijn over

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk LD Dordrecht Tel

Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk LD Dordrecht Tel Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk 41 3311 LD Dordrecht Tel. 078-6137925 Petruskapel Plein 1940-1945 nr. 1 3313 CV Dordrecht Tel. 078-6146271 Definitief vastgesteld

Nadere informatie

...betrokken en gastvrij...

...betrokken en gastvrij... Beleidsplan Protestantse Gemeente te Bolnes 2018 2023...betrokken en gastvrij... Oktober 2018 De duif en de watergolven in het logo van onze Protestantse Gemeente te Bolnes vertellen hoe wij in het leven

Nadere informatie

Plaats van de wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8. Overige bepalingen

Plaats van de wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8. Overige bepalingen Pagina 1 van 9 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde wijkgemeente StadsNoordwestwijk* van de Protestantse gemeente in wording te Hattem Inhoud Paragraaf Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Een gemeente in aanbidding

Een gemeente in aanbidding Aanbidding is een manier van leven waarin Gods liefde beantwoord wordt. In een houding die gekenmerkt wordt door nederigheid, eerbied en dienstbaarheid. Stel uzelf als een levend, heilig en God welgevallig

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Zevenbergen

Hervormde Gemeente Zevenbergen Hervormde Gemeente Zevenbergen 2018 Geef voor je kerk. Geef je leven zin. Tijden veranderen. Dat is waar. In dit digitale tijdperk gaan die veranderingen ook echt snel. Wanneer tijden veranderen is het

Nadere informatie

Visie: Lijnbaankerk Aalsmeer

Visie: Lijnbaankerk Aalsmeer Visie: Lijnbaankerk Aalsmeer Als Lijnbaankerk willen wij in Aalsmeer en omgeving een gemeente zijn die zich van harte inzet om mensen, binnen en buiten de kerk, God en elkaar te laten ontmoeten én te dienen

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Beleidsplan 2015-2019 Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Inleiding Dit beleidsplan van de wijkgemeente Zuid van de Protestantse Gemeente Terneuzen beschrijft de doelstellingen die wij, onder

Nadere informatie

Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Visiedocument 'Muziek in de eredienst'- voorstel

Visiedocument 'Muziek in de eredienst'- voorstel Visiedocument 'Muziek in de eredienst'- voorstel 2017-11-02 Inleidend Rond muziek in de eredienst is er in de afgelopen 30 jaar in de Dorpskerk flink beweging geweest. Het accent lag vanouds op het zingen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Vastgesteld 21 novembe in een notendop

BELEIDSPLAN Vastgesteld 21 novembe in een notendop BELEIDSPLAN 2019-2022 Vastgesteld : 21 novembe r 2018...in een notendop Beleidsplan Hervormde gemeente Meerkerk 2019-2022 vastgesteld 21 november 2018 Samenvatting: In art. 27 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Postadres: Kerkstraat 20

A. Algemene gegevens. Postadres: Kerkstraat 20 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente te s-hertogenbosch Telefoonnummer: 073-6139740 RSIN/Fiscaal nr: 820396552 Website adres: www.pgdenbosch.nl E-mail: kerkelijkbureau@pgdenbosch.nl Adres:

Nadere informatie

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst -

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst - Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september 2018 - de tweede zondag van de herfst - Dienst waarin Iet Bouwsma zal worden bevestigd tot pastoraal-ouderling en we afscheid nemen van ouderling Kees

Nadere informatie

Beleidsplan Voorhof Wijkgemeente. Westerbork

Beleidsplan Voorhof Wijkgemeente. Westerbork Beleidsplan Voorhof Wijkgemeente Westerbork 1 Inhoudsopgave Pagina Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Uitgangspunt voor beleid 3 Profiel van de Gemeente 3 Plaatselijk proces van éénwording 4 Bestuur 5 Financiën

Nadere informatie

Gemeenteavond 10 januari 2017

Gemeenteavond 10 januari 2017 Gemeenteavond 10 januari 2017 Welkom Van SamenWerken naar SamenGaan Vorming van één nieuwe wijkgemeente Overzicht 1: organisatie Indeling van de avond 19.30: Opening 19.45: Presentatie Beleidsplan, plaatselijke

Nadere informatie

b e l e i d s p l a n

b e l e i d s p l a n b e l e i d s p l a n 2017 2021 Een geopende deur Hervormde Gemeente Opende Kornhorn Inhoud inleiding 2 profiel van onze gemeente 2 geschiedenis van onze gemeente 2 plaatselijke regeling 2 profielschets

Nadere informatie

Nog niet ontvangen van belastingdienst

Nog niet ontvangen van belastingdienst A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: Nog niet ontvangen van belastingdienst www.pkngaryp.nl E-mail: info@pkngaryp.nl Adres:

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door de Hervormde Gemeente Beekbergen behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door de Hervormde Gemeente Beekbergen behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door de Hervormde Gemeente Beekbergen behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Hervormde Gemeente te

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) o o Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Per 1 januari 2014 is door de Belastingdienst voorgeschreven dat een ANBI een officiële erkenning moet hebben. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft

Nadere informatie

Plaatselijke regeling

Plaatselijke regeling Plaatselijke regeling Gereformeerde kerk te Hendrik-Ido-Ambacht De kerkdiensten De wekelijkse kerkdiensten van de gemeente worden volgens een door de kerkenraad vastgesteld rooster gehouden in De Open

Nadere informatie

Informatie voor beroepingswerk

Informatie voor beroepingswerk Informatie voor beroepingswerk 1. Inleiding De hervormde gemeente van Woubrugge heeft met ingang van 8 januari 2017 een vacature predikant. De procedure van de pkn schrijft voor dat een solvabiliteitsverklaring

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN 1. INLEIDING In 2011 heeft de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Almkerk, onderdeel van de PKN, een beleidsplan vastgesteld voor de periode 2011-2015. Dit betekent dat de Gereformeerde Kerk Almkerk een

Nadere informatie

De kerken. Heemse. heten u welkom!

De kerken. Heemse. heten u welkom! De kerken Heemse in heten u welkom! Protestantse wijkgemeente Heemse West De Protestantse wijkgemeente Heemse West komt op zondag bijeen in de Witte of Lambertuskerk. We zijn een gemeente waarin we Christus

Nadere informatie

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid)

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Dienstboek 256 Bekendmaking Vertegenwoordiger van de kerkenraad: Tot tweemaal toe heeft de kerkenraad u de naam bekend gemaakt van onze

Nadere informatie

ANBI-gegevens Hervormde gemeente te Zevenhuizen A. Algemene gegevens

ANBI-gegevens Hervormde gemeente te Zevenhuizen A. Algemene gegevens ANBI-gegevens Hervormde gemeente te Zevenhuizen A. Algemene gegevens Naam ANBI: Hervormde gemeente te Zevenhuizen Telefoonnummer: scriba: 0180-631700 RSIN/fiscaalnummer: 824106337 Website adres: E-mail:

Nadere informatie

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017 Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017 Dit beleidsplan bestaat uit de volgende onderdelen: I. Missie en Visie (algemeen) II. Beleidsplan eredienst en pastoraat III. Missie en Visie van de diakenen

Nadere informatie

Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld

Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld Concept visie t.b.v bespreking in de gemeente Vastgesteld op de kerkenraadsvergadering van 2 juni 2008 Dit visiedocument beschrijft hoe we in 2012 onze missie willen

Nadere informatie

Welkom! Inhoudsopgave

Welkom! Inhoudsopgave Welkom! We heten u van harte welkom in de Kerk van de Nazarener Dordrecht. Met deze brochure willen we u informeren over wie wij zijn en hoe onze gemeente functioneert. Mogelijk heeft u al eerder een dienst

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde gemeente Oudewater-Hekendorp

Beleidsplan Hervormde gemeente Oudewater-Hekendorp Beleidsplan 2017-2021 Hervormde gemeente Oudewater-Hekendorp Colofon Dit beleidsplan omvat de periode 2017-2021 Dit beleidsplan is tot stand gekomen uit een voorbereiding door de algemene kerkraad en input

Nadere informatie

BELEIDSPLAN van de Goede Herderkerk Epe 1. GEMEENTE ZIJN 2. GEMEENTE OPBOUW 3. DIACONAAT 4. JEUGDZAKEN 5. KERKRENTMEESTERLIJKE ZAKEN

BELEIDSPLAN van de Goede Herderkerk Epe 1. GEMEENTE ZIJN 2. GEMEENTE OPBOUW 3. DIACONAAT 4. JEUGDZAKEN 5. KERKRENTMEESTERLIJKE ZAKEN BELEIDSPLAN van de Goede Herderkerk Epe 1. GEMEENTE ZIJN 2. GEMEENTE OPBOUW 3. DIACONAAT 4. JEUGDZAKEN 5. KERKRENTMEESTERLIJKE ZAKEN 1. DE GOEDE HERDERKERK De Goede Herderkerk van Epe is een hervormde

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend

A. Algemene gegevens. Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend A. Algemene gegevens Naam ANBI: Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend Website adres: www.pelgrimkerk.nl E-mail: scriba@pelgrimkerk.nl Adres: Stephensonstraat

Nadere informatie

Centrale Hervormde Gemeente Ermelo

Centrale Hervormde Gemeente Ermelo Centrale Hervormde Gemeente Ermelo Beleidsplan 2015-2018 Voorwoord Er gebeurt in onze gemeente ontzettend veel. Ambtsdragers en gemeenteleden zetten zich samen in voor een reeks activiteiten. Vele uren

Nadere informatie

Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht?

Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht? CONCEPT PLAATSELIJKE REGELING ALGEMENE KERKENRAAD PGM Vooraf: In het Beleidsplan 2015 hebben we onder woorden gebracht wat voor kerk wij willen zijn. Die omschrijving wordt hier nogmaals weergegeven. Wat

Nadere informatie

opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen,

opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen, Zending verbindt opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u

Nadere informatie

Beleidsvisie

Beleidsvisie Beleidsvisie 2016-2021 De Kerkenraad van de Protestantse Wijkgemeente Emmermeer heeft besloten dat voor de periode 2016-2021 de beleidsvisie opnieuw diende te worden vastgesteld. Bij de voorbereiding hebben

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN. Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN

PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN. Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN PROFIELSCHETS GEMEENTE DATUM VASTSTELLING ALGEMENE KERKENRAAD 21 JANUARI 2016 WIJKKERKENRAAD: 14 JANUARI 2016 Profielschets

Nadere informatie

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019 Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019 12-12-2018, 3 e versie Dit beleidsplan bestaat uit de volgende onderdelen: I. Missie en Visie (algemeen) II. Beleidsplan eredienst en pastoraat III. Missie

Nadere informatie

Inventarisatie bijzondere ervaringen en toekomstdromen

Inventarisatie bijzondere ervaringen en toekomstdromen Inventarisatie bijzondere ervaringen en toekomstdromen Gemeenteberaad 31 maart 2014 Werkgroep visievorming Protestants Kralingen Werkwijze Inbreng bijbelkring, rondom30, rondom40, KND, eetgroep, kerkgangers

Nadere informatie

Vraag 1. Wat is uw/jouw diepste verlangen met betrekking tot de PKNvorming

Vraag 1. Wat is uw/jouw diepste verlangen met betrekking tot de PKNvorming Uitkomst van de stille wand discussie over vijf vragen betreft de PKN ontwikkeling in Woerden, tijdens de gemeenteavond in de Kruiskerk d.d. 27 november 2014. Vraag 1. Wat is uw/jouw diepste verlangen

Nadere informatie

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Contactgegevens: Scriba: H.J. Doornbos Spoorwiel 19 6741 ZJ Lunteren scriba@gklunteren.nl telefoon: 0318 303859 RSIN Nummer: 002569589 Bestuurssamenstelling: Het

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp. RSIN/Fiscaal nummer: Website adres:

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp. RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: 8241.26.373 www.pkngaryp.nl E-mail: kosterpkngaryp@live.nl Adres: Greate Buorren 21 Postcode:

Nadere informatie