SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES"

Transcriptie

1 SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. NOVEMBER en DECEMBER Beste ouders De laatste schoolkranteditie van dit kalenderjaar omvat de maanden november en december. Tal van geslaagde activiteiten hebben we achter de rug. Denken we maar aan de Halloweentocht (oudercomité), grootouderfeest en het smulfestijn van vrijdag 21 november. In december staat er nog een bezoekje van de sint op het programma. Dit jaar brengt hij een persoonlijk bezoekje aan alle klassen. Begin december vangen de toetsen weer aan. Binnenkort zal de klastitularis via de agenda laten weten welke toets wanneer zal plaatsvinden. Ik wens iedereen veel succes toe! Aansluitend op de toetsen, krijgen de ouders de gelegenheid om de resultaten te bespreken op het oudercontact op donderdag 18 december. Verder wil ik meedelen dat er op maandag 15 december een nationale staking plaatsvindt. Meer info over mogelijke stakingsacties van de personeelsleden zal tijdig meegedeeld worden. Vele groeten Rik Vanbelle Directeur DATA OM TE ONTHOUDEN - Maandag 15 december: nationale staking (meer info volgt) Donderdag 18 december: oudercontact kleuter- en lagere school (uitnodiging volgt) Maandag 22 december tot en met zondag 4 januari: kerstvakantie Maandag 16 februari tot en met zondag 22 februari: krokusvakantie Maandag 6 april tot en met zondag 19 april: paasvakantie Zondag 10 mei 2015: Eerste communie (H. Moeder Godskerk Beernem) Woensdag 13 mei tot en met zondag 17 mei: facultatieve vrije dag + O.L.H. Hemelvaart + brugdag Zondag 24 mei 2015: H.Vormsel (H. Moeder Godskerk Beernem) Maandag 25 mei tot en met woensdag 27 mei: Pinkstermaandag en 2 vrije dagen de de Maandag 15 juni 2015 tot vrijdag 19 juni 2015: Bosklassen voor de leerlingen van het 3, 4, de de 5 en 6 Woensdag 1 juli: start van de grote vakantie (data in het vet zijn toevoegingen aan de kalender)

2 NIEUWS UIT DE KLEUTERKLASSEN Kleuters op leeruitstap in het bos Op 3 november trokken alle kleuters hun laarzen aan om naar het bos te gaan. Gelukkig een dag zonder regen, alleen wat paadjes vol modder en plassen, maar daar konden we tegen! We gingen op zoek naar de geheimen van het bos met de hulp van kabouter Pinnemuts. Hij hielp ons de weg te vinden naar leuke spelletjes, verhaaltjes, ontdekkingen, Zo groeiden we als een boom zo groot! Was er een superleuk blaadjes feest en een verhaaltje van de heks die dringend moest plassen! Deze opdrachten vonden we telkens bij een paddenstoel. We vonden ook wel echte paddenstoelen, maar deze mochten we niet aanraken, want ze kunnen giftig zijn! Ze werden wel grondig bestudeerd zoals de verschillende bomen in het bos. Na bijna alle geheimen van het bos te ontdekken, gingen we (sommigen moe) en allen tevreden terug naar ons schooltje. Het lied van kabouter Pinnemuts weerklonk nog de hele week door onze klassen. Vele groeten, De kleuterjuffen. ( Meer foto s op onze Google+ pagina: )

3 NIEUWS UIT HET EERSTE LEERJAAR Begin oktober verwelkomden we een nieuw meisje in onze klas Venista. (uit Sri Lanka!) We hopen dat je je al een beetje thuis voelt op onze school!!! Zo zijn we nu met 11 kapoenen in het eerste leerjaar. Enkele foto s van voorbije activiteiten : maken van een sokpop, schrijven van letters, schilderen van een verjaardagskalender, kennismaken met de meter en nog zoveel meer Voor meer foto s : neem een kijkje op onze klasblog :

4 NIEUWS UIT HET TWEEDE LEERJAAR Op bezoek bij Nils Pieters Op dinsdag 7 oktober werden de jongens en meisjes van De Drie Beertjes verwacht in de bibliotheek van Beernem voor een ontmoeting met illustrator Nils Pieters. Nils Pieters is de tekenaar van o.a. het boek 'De grote boze wolf (was helemaal niet boos)' en 'Leeuw'. Zijn nieuw boek (dat hij ook zelf geschreven heeft) heet 'Draak'. 'De grote boze wolf (was helemaal niet boos)' vertelt het verhaal van de Grote Wolf die geen vlieg kwaad doet. Hij heeft enorm veel vrienden. Zijn leven verandert op de dag dat Roodkapje haar grootmoeder opzoekt. Helemaal per ongeluk slokt de Grote Wolf grootmoeder op, daarna (ook per ongeluk) Roodkapje en 6 van 7 geitjes, blaast hij (yep, per ongeluk) de huisjes van de biggen omver en krijgt hij steeds de jager achter zich aan. Het is in feite de versie van de wolf over de feiten die hem in een kwaad daglicht hebben gesteld. Hij vertelde over de tekeningen die hij maakte in het boek 'De grote boze wolf (was helemaal niet boos) en wat hij allemaal in de tekeningen heeft verstopt. Zo vinden we bijvoorbeeld in elke prent waarin water getekend staat een mannetje terug op een drijvend lelieblad met een parapluutje. Hij had natuurlijk heel graag zijn nieuw boek voorgesteld, maar door een probleem met de computer lukte dit niet. De kinderen van het tweede leerjaar luisterden aandachtig, zochten naar dat ene klavertje vier op een prent (maar vonden hem niet) en gingen dolenthousiast op de foto staan. Meester Dave maakte ook van de gelegenheid gebruik om zijn wolvenboek te laten signeren. Nils trakteerde hem zelfs op een tekening in zijn boek! Volgens de Grote Wolf was Roodkapje eigenlijk een gemeen en arrogant kind dat alleen maar naar grootmoeder ging omdat ze moest. Boven het bed van grootmoeder hangt een foto van Roodkapje. De leerlingen, Nils en meester Dave nemen dezelfde pose aan van Roodkapje op die foto.

5 NIEUWS UIT HET VIJFDE EN ZESDE LEERJAAR Oorlog en vrede 2014 staat al het ganse jaar in het teken van De Groote Oorlog. Overal in ons land en zeker in WestVlaanderen werden al tal van activiteiten en herdenkingen georganiseerd. Ook in Beernem was dit niet anders. In oktober bezochten we in de bib een tentoonstelling (Beernem en Oedelem in de oorlog) die door de heemkundige kring georganiseerd werd. We werden er opgewacht door de opa van Eva, Olivia en Leander die ons uitleg gaf bij de vele foto s en spannende oorlogsavonturen vertelde. In aanloop naar de vredesweek kregen alle Beernemse scholen de opdracht van de gemeente om per klas een tekening af te geven rond oorlog en vrede. Elke leerling maakte een ontwerp en nadien koos de klas er enkele tekeningen uit om die in groepjes verder uit te werken. Verder kwam Steef Coorevits naar onze school. Met de kinderen van de tweede graad werden klaprozen en muziekinstrumentjes geknutseld. Nadien leerde hij ons het lied Give peace a chance aan. Vrijdag 7 november trokken we te voet naar OC de Kleine Beer. De Albert I-bus kwam er wat later toe dan gepland, dus werd het een blitsbezoekje. We werden immers in de foyer van de Kleine beer verwacht samen met heel wat kinderen uit de andere Beernemse scholen. De burgemeester vertelde ons hoe het er aan toe ging in Beernem tijdens de oorlog. De tekeningen van alle scholen werden opgehangen en er werd een kunstwerk onthuld. Samen zongen we uit volle borst Give peace a chance. Elke school kreeg ook een fakkel die aangestoken werd aan het vredesvuur overhandigd. Onder begeleiding van een doedelzakspeler verliet iedereen de zaal. Op 11 november was er op het gemeenteplein een mooie plechtigheid waar ook de kinderen een rol in kregen. Jammer dat er zo n geringe opkomst was van onze school. Bedankt aan de kinderen en hun ouders die er waren om de optocht en bloemenhulde bij te wonen. Foto s van de activiteiten van onze klas kun je zien via onze klasblog. (rechterkolom bij foto s)

6 DE SPORTIEVE DRIE BEERTJES Op woensdagnamiddag 8 oktober namen we deel aan de loopcross te Beernem. Deze loopwedstrijd vond plaats op de atletiekpiste in de Bargelaan. Bij de jongens van het derde leerjaar deed Seppe zijn uiterste best! Merel en Lore vertegenwoordigden de meisjes van het vijfde leerjaar. En Yara, Julie en Topenga deden mee voor de meisjes van het zesde leerjaar. Jammer genoeg viel Topenga tijdens het lopen (door een kuiltje op het parcours) en werd ze door de mensen van het rode kruis weggedragen voor verzorging. Haar mama en papa brachten haar dan naar de spoed om een foto te laten nemen. De volgende dag kwam Topenga op krukken naar school en vertelde haar verhaal Eén ding is zeker : jij zal deze wedstrijd niet zo gauw vergeten Topenga! Gelukkig is alles nu weer in orde met jouw voet! Ook Lars uit het vijfde leerjaar had pech want hij stond die namiddag in de file en kon daardoor niet op tijd aanwezig zijn... Van pech gesproken! Op woensdagnamiddag 22 oktober was er de veldloop te Oostkamp waar we ook elk jaar aan deelnemen. Ditmaal kon iedereen van het lager zich hiervoor inschrijven. Op de terreinen van de Valkaart te Oostkamp was er een heus parcours afgebakend voor de deelnemers. Een dikke duim voor Lies en Olivia (eerste leerjaar), voor Eva, Lucca, Zéno, Victor (tweede leerjaar), voor Seppe (derde leerjaar) en voor Lars en Noah (vijfde leerjaar). Jullie hebben super gelopen! Gelukkig waren er hier geen pechvogels! Iedereen haalde de finish en kreeg nog een lekker drankje en koek. Het was een leuke, zonnige, sportieve namiddag!

7 Enkele sfeerbeelden :

8 HIEP HIEP HOERA VOOR DE JARIGEN 5 november: Faith Van Hoeck (K3) 14 november: Obi Gobrecht (L3) 25 november: Lentel D Hoore (K1) 29 november: Julien Adam (K1) 11 december: Olivia Bouciqué (L1) 21 december: Esther Vermeersch (L5) 27 december: Louise Van Waeyenberge (L3) 29 december: Daan Daveloose (K2) 29 december: Thomas Lootens (L5) Een dikke proficiat van ons allen!

9 OUDERCOMITÉ Basisschool De Drie Beertjes viert Halloween in stijl! De herfst is in het land: tijd voor sfeer en gezelligheid. Voor BS De Drie Beertjes is het ook de tijd van het jaar waarop griezels tot leven komen. Bijna 200 aanwezigen dosten zich op uitnodiging van het oudercomité uit voor het engste feestje van het jaar: Halloween. De Halloweentocht liep langs de wandelpaden van de buren in het kasteelpark Bloemendale dat voor de gelegenheid toegankelijk was. Eén keer per jaar dolen er immers griezelige figuren rond. Iedereen was welkom om hen tegen het lijf te lopen en hun opdrachten tot een goed einde te brengen. De kinderen hielpen de triestige bostrol met het bedienen van zijn snoepmachine, knutselden een heksembesem, proefden spinnenplas en drakenbloed bij de tovenaar, maakten kennis met een krijsende heks en haar spin Hektor, werden de stuipen op het lijf gejaagd door de zwarte bosgeest,... Om terug op krachten te komen was er een heerlijke tas pompoensoep. Nadien werd gezellig nagepraat in een met Halloween knutselwerkjes ingerichte en sfeervolle refter Basisschool De Drie Beertjes op facebook. Vind ik leuk! Wist je dat onze school sinds kort een pagina heeft op facebook? Je wordt er op de hoogte gebracht van leuke activiteiten, laatste nieuwtjes en kunt er foto s bekijken. Surf naar en klik op Vind ik leuk. Op die manier krijg je alle nieuwe berichten automatisch op je eigen pagina.

10 MAANDTIP NOVEMBER en DECEMBER We gooien al ons afval in de juiste vuilnisbak. We gooien niets op de grond. Maandtip: Ik werk mee aan een nette speelplaats, nette klassen en nette toiletten -

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. APRIL - MEI Beste ouders, Straks gaan onze kinderen

Nadere informatie

NOVEMBER DECEMBER 2016

NOVEMBER DECEMBER 2016 SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. NOVEMBER DECEMBER 2016 Beste ouders Met de herfst

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART - APRIL 2017 Beste (groot)ouders De voorbije

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. FEBRUARI Beste ouders De voorbije maand stond

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. JANUARI Beste ouders, In naam van het personeel

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: november

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

JULI - AUGUSTUS Beste ouders

JULI - AUGUSTUS Beste ouders SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. JULI - AUGUSTUS 2017 Beste ouders Graag bedanken

Nadere informatie

OKTOBER - NOVEMBER 2015

OKTOBER - NOVEMBER 2015 SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. OKTOBER - NOVEMBER 2015 Beste ouders De eerste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Music for life: de warmste week

Music for life: de warmste week Jaargang 12 nummer 1 In deze krant: Prettige feestendagen! foto s van: - sportdag - schaatsen - de Sint & zijn pieten - week van het bos - Een heel bijzondere dag voor juf Liesl Spelletjes onze website:

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

FEBRUARI - MAART DATA OM TE ONTHOUDEN. Beste ouders

FEBRUARI - MAART DATA OM TE ONTHOUDEN. Beste ouders SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. FEBRUARI - MAART Beste ouders De duisterste dagen

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari. Een afscheidswoordje van onze directeur Wim. Welkom aan juf Mieke, onze nieuwe directie. Sint-Gregoriuscollege

Nieuwsbrief februari. Een afscheidswoordje van onze directeur Wim. Welkom aan juf Mieke, onze nieuwe directie. Sint-Gregoriuscollege Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief februari Een afscheidswoordje van onze directeur Wim Beste ouders, beste collega s, beste leerlingen, beste sympathisanten, Vandaag was de laatste dag van mijn onderwijsloopbaan.

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL VBS T KLAVERTJE - KOERSEL klavertje@vbskoersel.be Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/422396 011/572048 www.vbskoersel.be 2 0 1 9 Beste ouders, sympathisanten, Schooljaar 18-19 loopt op zijn laatste benen

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. JANUARI FEBRUARI 2017 Na deze eerste trimester

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

t Kriebelt Kleuterschool nr. 34

t Kriebelt Kleuterschool nr. 34 t Kriebelt Kleuterschool nr. 34 Juf Sofie, juf Tinne en juf Jana Spetter, spetter spater, lekker in het water. Drip, drap, drop, lekker in het sop. Deze week plonsen we in het water, dus hopelijk zit het

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 9 12 januari tot en met 26 januari 2018

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 9 12 januari tot en met 26 januari 2018 INFORMATIEAVOND, KIJKOCHTEND EN INSCHRIJF DAG Beste ouders/verzorgers Hoewel het schooljaar pas begonnen is, kijken we toch al vooruit naar schooljaar 2018-2019. En niet alleen wij kijken vooruit, maar

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Halloweenfuif vrijdag ZEVENENTWINGIG oktober. Durven JULLIE komen griezelen

Halloweenfuif vrijdag ZEVENENTWINGIG oktober. Durven JULLIE komen griezelen nieuwsbrief - Woensdag 25/10 grootouderdag - Donderdag 26/10 oudercontact lager - Vrijdag 27/10 Halloweenfuif - Herfstvakantie 30/10 tot 3/11 (betaalde opvang voorzien op ma 30/10, di 31/10 en vrij 3/11)

Nadere informatie

december 16 En wist je dat Leander ( LO5) ook jarig was in november? Namelijk de 15 e. Belangrijke data januari 17:

december 16 En wist je dat Leander ( LO5) ook jarig was in november? Namelijk de 15 e. Belangrijke data januari 17: Schoolkrant Agenda: december 16 Jarigen van de maand december: 2: Ismaïl 7: Mattia( KO3) 11: Ghislaine 14: Thieme en Ynse ( LO2) 15: Aulii ( KO2) 18: Thijs ( LO5) 22: Yana ( LO2) 23: Janneke ( LO3) 25:

Nadere informatie

Ditjes en datjes. De speurreuzen

Ditjes en datjes. De speurreuzen Ditjes en datjes Dinsdag en donderdag turnen: gemakkelijke kledij en geen rokjes. Het is telkens het 1 ste uurtje turnen. Gelieve op tijd te zijn. 16 november: speurreuzen en kinderfuif 4 december: de

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel 1 Beste ouder(s), De Paasvakantie is nog maar net voorbij en daar zijn we al opnieuw met een nieuwsbrief met informatie over het reilen en zeilen op school. Een minder uitgebreide nieuwsbrief dit keer,

Nadere informatie

Prettige vakantie! INFOKRANT. Einde schooljaar 18-19

Prettige vakantie! INFOKRANT. Einde schooljaar 18-19 INFOKRANT Einde schooljaar 18-19 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet!

De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet! De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet! week 7-8 Het eigenwijsje van de week: Op de dag van de leerkracht werden we getrakteerd op een heerlijk ontbijt. Bedankt Kadé

Nadere informatie

MEI - JUNI Het schoolfeest omvatte alles wat je maar kunt bedenken in het kader van onze muzische vorming: zang, dans, beeld,

MEI - JUNI Het schoolfeest omvatte alles wat je maar kunt bedenken in het kader van onze muzische vorming: zang, dans, beeld, SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MEI - JUNI 2017 Beste (groot)ouders Allereerst

Nadere informatie

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen.

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen. INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, We kijken er naar uit om een heel schooljaar lang samen te werken met jullie kleuters in onze klas! We zullen zeker mooie momenten beleven! Het reilen en zeilen van onze

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 14

NIEUWS UIT DE SCHOOL 14 Woensdag 9 december 2015 NIEUWS UIT DE SCHOOL 14 Schaatsen op de Ieperse Grote Markt... met het 3de t.e.m. het 6de leerjaar. Nieuw! Nieuw! Nieuw! Nieuw! Nieuw! Tijdens de eindejaarsperiode gaan we schaatsen

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Beste ouders Na twee maanden kunnen we terugkijken op een goedgevulde periode. Maandopening van september Ons jaarthema

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2016

BROEDERLIJK DELEN 2016 Kleuterkrant maart 2015 BROEDERLIJK DELEN 2016 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Eilin uit Colombia. Onze kleuters knutselden allemaal een baston. Dit is een stok met twee linten die symbool

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 15

NIEUWS UIT DE SCHOOL 15 Vrijdag 25 maart 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 15 Jarigen van de maand december, januari en februari. Het blijft iedere maand mooi te zien hoe de jarigen gevierd worden door de verschillende klassen. Een traditie

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

Fladderkrant november 2016

Fladderkrant november 2016 Fladderkrant november 2016 Beste ouders In t Schooltje willen we de kinderen, de ouders en het dorp een warm gevoel geven, een wij-gevoel, een sterke verbondenheid met elkaar. We willen een school zijn

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. November 2012 Beste ouders, Wij wensen alle kinderen

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

- we luisterden naar een leuk verhaal over sloddervossen (Bedankt Saar!)? - we zelf een werkje met een boom konden scheuren?

- we luisterden naar een leuk verhaal over sloddervossen (Bedankt Saar!)? - we zelf een werkje met een boom konden scheuren? Week van 10 tot 14 oktober 2016 Project: Het bos (bladeren en noten) - We van Helder prachtige mini - kabouters kregen? We bouwden er mooie kabouterdorpen voor. - we luisterden naar een leuk verhaal over

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

t Klavernest

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 22 2019 Fiscale attesten Indien je in 2018 een schoolrekening betaalde met een bedrag voor middagtoezicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

Taal. Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! We gingen de week van start met een beweegforum. Klas 1 mocht op het podium!

Taal. Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! We gingen de week van start met een beweegforum. Klas 1 mocht op het podium! Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! week 9 We gingen de week van start met een beweegforum. Klas 1 mocht op het podium! Taal Kern 1 en 2 zijn nu helemaal afgerond. Na de vakantie zullen we deze leerstof

Nadere informatie

Welkom Warme William!

Welkom Warme William! www.sintvic.be INFO VOOR OUDERS Mei-juni 2018 Welkom Warme William! Mijn naam zegt jullie misschien al iets ofwel zagen jullie me al zitten op mijn bank. Ik ben een grote blauwe beer, één en al warmte!

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein! t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: februari

Nadere informatie

SEPTEMBER Oudegem. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9

SEPTEMBER Oudegem. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 Week Vroege vogels SEPTEMBER 2018 Zwembad gesloten van 1 tot 15 september zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 maandag 10 Infovergadering kleuter 19.30

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is ondertussen alweer even bezig en de herfst heeft zich ook weer aangekondigd.

Het nieuwe schooljaar is ondertussen alweer even bezig en de herfst heeft zich ook weer aangekondigd. 15de Editie - oktober 2015 Hallo allemaal, Het nieuwe schooljaar is ondertussen alweer even bezig en de herfst heeft zich ook weer aangekondigd. De begeleiding en de kids hebben een hele toffe zomervakantie

Nadere informatie

Nieuwe banken! Voor je agenda! Hot hot hot!

Nieuwe banken! Voor je agenda! Hot hot hot! Nieuwe banken! Het derde leerjaar en een vijfde leerjaar kregen in de loop van de derde trimester nieuwe banken in de klas. Enkele banken werden opgehaald door ouders. De overblijvende banken werden geschonken

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

Schoolkrant november 16

Schoolkrant november 16 Agenda: Schoolkrant november 16 Jarigen van de maand november: 4: Ylenia (LO2) 5: Remy (KO1) 13: Kaan (LO1) 17: Nelke (KO2) / Jaiden ( KO3) 20: Iliano (KO1) 23: Elisa (KO2) 24: Julie (LO5) 26: Aurelio

Nadere informatie

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018.

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018. - December 2017 - Beste lezers, Van harte welkom bij de nieuwe editie van de Flegapost. Het nieuwe werkjaar is weer van start gegaan en wij hebben er ongelofelijk veel zin in om er met de redactie een

Nadere informatie

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november december - nummer 4 Belangrijke data (december) 29 november Nieuwsbrief 4 30 november Sinterklaas op school 30 november Vrije middag groep 5, 6, 7 en 8 6 december Leerlingen komen om 10.30 uur naar school

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Nummer 9, 14 december 2018 AGENDA HOERA! Wist je dat. Welkom!

Nummer 9, 14 december 2018 AGENDA HOERA! Wist je dat. Welkom! 93 Nummer 9, 14 december 2018 AGENDA 18 dec Keijzersrondje Kerst 19 dec Kerstviering 20 dec Groepsmail 21 dec Studiedag Start Kerstvakantie 7 jan Studiedag 8 jan Start in het nieuwe gebouw (einde vakantie)

Nadere informatie

Curieuzeneuze krantje

Curieuzeneuze krantje SCHOOLKRANT basisschool Sint-Lucia Jaargang 1, nr. 1 oktober 2017 Curieuzeneuze krantje Dag beste lezer(es), Wij stellen U vandaag zeer trots de eerste editie van onze schoolkrant Het Curieuzeneuze krantje

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 21

NIEUWS UIT DE SCHOOL 21 Vrijdag 16 december 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 21 Jarigen oktober op onze school. Proficiat aan deze jarigen. De kleutertjes zorgden voor de muzikale omkadering voor hen. Slot sociaal thema Zeg wat je denkt,

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP NIEUWS BRIEF 2011 02 16 NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP Nieuws uit de oudste kleutergroep.. Om de voorbije week kort samen te vatten is er maar 1 woord nodig! FEEST FEEST en nog eens FEEST. Er werden

Nadere informatie

Week van 1 tot 4 september 2015

Week van 1 tot 4 september 2015 Week van 1 tot 4 september 2015 Project: eerste schoolweek Maandag: Genieten van de laatste vakantiedag Dinsdag: Eindelijk was het weer zover! 1 september... Na het invullen van de maaltijden trokken we

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019 Op de kalender 17/06 L5 schoolreis Bobbejaanland 20/06 L6 schoolreis De Schorre 23/06 Schoolfeest van 13u tot 17 u 24/06 L3 L4 schoolreis

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. NOVEMBER Beste ouders, November is een wat kortere

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

BUURTKRANT D IERD. Nieuwjaarswensen

BUURTKRANT D IERD. Nieuwjaarswensen BUURTKRANT D IERD Nummer 12 Januari 2017 Nieuwjaarswensen INHOUDSTAFEL Nieuwjaarswensen 1 Activiteiten van het voorbije jaar Een verhaaltje 5 GIGOS meisjeswerking Genk 2-4 6 Wijkkalender 2016 6 Beste bewoners

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie