PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavond. Vorige clubavond. Nieuwsbrief nr. 275 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavond. Vorige clubavond. Nieuwsbrief nr. 275 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:"

Transcriptie

1 PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 275 Samenwerkingsverband sinds Komende clubavond mei 2016 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon Ledeninformatie buitenlandse nummers Nieuwe opslag Velddagweekend WhatsApp Windows 10 updaten DX informatie internetkabel CQ-CQ 60 GHz Activiteiten kalender Oplage 353 Overname van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding Op dinsdag 10 mei staat er een lezing op het programma staan. Ronald Stuy, PA3EWP, komt ons vertellen over een van zijn DXpedities. Dat dit een boeiend verslag wordt met veel en interessant beeldmateriaal hoeft geen betoog. Ook is er uiteraard gelegenheid om uw QSL-kaarten in te leveren of op te halen en dat geldt ook voor de tijdschriften uit de uitleenbibliotheek. Belangstellenden zijn altijd welkom om eens kennis te maken met onze mooie hobby. Kom eens kijken hoe het er op onze gezamenlijke verenigingsavonden aan toe gaat. Dinsdag 14 juni - Werken van DX stations door Evert PA2KW Op dinsdag 14 juni gaan we leren hoe we door een pileup van een DX station kunnen breken. Evert Bakker (PA2KW) komt ons dat o.m. aan de hand van geluidsfragmenten haarfijn uitleggen. We gaan zien en horen hoe je dat felbegeerde DX-station ondanks die pile-up succesvol kan binnenslepen. Een leerzame avond dus om je operating practice weer eens wat bij te vijlen. Ook is er uiteraard gelegenheid om uw QSL-kaarten in te leveren of op te halen en dat geldt ook voor de tijdschriften uit de uitleenbibliotheek. Belangstellenden zijn altijd welkom om eens kennis te maken met onze mooie hobby. Kom eens kijken hoe het er op onze gezamenlijke verenigingsavonden aan toe gaat. (Mans PA0MBJ) ZIE OOK DE KALENDER!! Vorige clubavond De clubavond van 12 april Deze keer was het vroeg beginnen voor de VERON leden. De voorstellen voor de Verenigingsraad moesten besproken worden en de aanwezigen konden hun stem uitbrengen over ieder voorstel. Daarom begonnen we hiermee om half acht en na een half uur was dit onderdeel van de avond afgerond en waren ook de VRZA leden inmiddels gearriveerd. Hierna had Wolter had een verheugende mededeling: er was nu echt zicht op een ruimte voor de opslag van onze antennematerialen en dat nog wel tegen een redelijke prijs. Vervolgens hield Mans een korte presentatie over het monteren van coaxiale connectoren. Het werd duidelijk dat er momenteel betere PL (UHF) connectoren op de markt zijn die je solide aan een coaxkabel kunt monteren. De montagevolgorde werd door Mans stap voor stap aan de hand van afbeeldingen uitgelegd en het mooie is dat die geldt voor alle diktes coax kabel en voor meerder typen connectoren. Kortom, er heerste een gezellige en geanimeerde sfeer die mede door onderlinge QSO s nog verder verhoogd werd. (Mans PA0MBJ)

2 Pagina 2 Nieuwsbrief Colofon VERON afd. Wageningen Correspondentieadres VERON afd. Wageningen p/a Nijhofflaan EV Veenendaal T: E: bestuur@ pi4wag.nl Voorzitter Mans Jansen PA0MBJ T: E: pa0mbj@ pi4wag.nl Secretaris Fred Verburgh PA0FVH T: E: pa0fvh@ veron.nl Penningmeester Geeuwke de Boer PG3B T: E: g.en.e.de.boer@ planet.nl Bestuurslid Wouter Lingeman PG2W T: E: pg2w@ veron.nl Bestuurslid Gerrit Plasman PA3DDP T: E: g.e.plasman@ tele2.nl Afdelingszender PI4WAG Vergunninghouder: Fred Verburgh PA0FVH Bankelatie IBAN nr. NL47.ING.B t.a.v. Veron afd. Wageningen p/a Varenmos JX Veenendaal Website VRZA afd. Zuid-Veluwe Correspondentieadres VRZA afd. 24 Zuid-Veluwe p/a Lindelaan VC Bennekom T: E: pi4ede@ vrza.nl Voorzitter Wolter Nijmeijer PA5WN T: E: pa5wn@ vrza.nl Secretaris André van Silfhout PE0AVS T: E: pe0avs@ vrza.nl Penningmeester Rijk van Harn PE1PTJ T: E: pe1ptj@ gmail.com Bestuurslid Vacant=> Vacature Bestuurslid Vacant=> Vacature Afdelingszender PI4EDE Vergunninghouder: Jaap Zoet PA3BQC Bankelatie IBAN: NL30.ING.B t.a.v. VRZA afd. Zuid-Veluwe p/a Oude Kerkweg 58, 6717 JR Ede Website Combinatie uitzending afdelingszenders PI4EDE PI4WAG Uitzending elke maandagavond vóór de 2e dinsdag van iedere maand. Aanvang: 20:30 uur Frequentie: MHz Clubavonden Iedere 2e dinsdag van de maand in de Kantine korfbalvereniging CKV Reehorst 45 Langekampweg 4, 6715 AV Ede (52,02,09 N & 5,38,17 O) Aanvang 20:00 uur Zaal is om 19:30 uur open T: QSL-Manager Gerrit Plasman PA3DDP Hof van Putten TL Bennekom T: E: g.e.plasman@ tele2.nl DOPE nieuwsbrief Rikus van Holland PD0IAZ T: E: h.v.holland@ hetnet.nl

3 Pagina 3 Nieuwsbrief Welkom nieuw VRZA lid: Hoge telefoonkosten door buitenlandse nummers Je wordt gebeld door een buitenlands nummer dat je niet kent. Het is niet duidelijk wie de beller is en er wordt geen voic bericht ingesproken. Mensen die terug bellen komen vaak voor een vervelende verrassingen te staan als blijkt dat ze onbewust naar een betaalnummer bellen. Een aantal Tele2 klanten stond echt voor een raadsel toen zij hun telefoonrekening binnen kregen en zij volgens provider Tele2 urenlang voor tientallen euro's naar een buitenlands nummer gebeld zouden hebben. Gemiste oproep Internationale criminele groepen zijn actief in het bellen naar Nederlandse mobiele nummers, vaak vanuit landen buiten Europa. Je ontvangt een gemiste oproep van een telefoonnummer dat je niet kent waardoor de neiging ontstaat om terug te bellen. Dan hoor je een bandje of alleen een kiestoon, maar zonder dat je het door hebt is de teller flink aan het lopen. Deze manier van fraude via buitenlandse telefoonnummers wordt ook wel 'Wangiri fraude' genoemd. Er lijkt de laatste maanden een piek te zijn geweest in deze manier van misleiding. Niet terugbellen Ledeninformatie PA11258 P. Koorenneef uit Opheusden, onze felicitaties voor Coen Bakker PF1A (ex. PD1AAT) met het behalen van de F licentie. Verder gaan de felicitaties naar Bas Schmidt PD9BAS met het behalen van de N machtiging. Advies is dan ook om een vreemd nummer uit het buitenland niet op te nemen en ook niet terug te bellen. Dan zou er niks aan de hand zijn, zou je zeggen. Toch zeggen een aantal Tele2 klanten die zo'n vreemde oproep hebben ontvangen, dat zij zonder het nummer terug te bellen tóch voor hoge kosten zijn komen te staan. Op hun rekening is een verbinding van wel twee uur te zien met het buitenlandse nummer, terwijl zij zeggen het nummer niet te hebben teruggebeld na de gemiste oproep, of zelfs hun telefoon niet eens bij zich hadden op het tijdstip dat ze gebeld zouden hebben. Tele2 beëindigt alle oproepen na twee uur, dus dit is de maximale tijd dat zo'n verbinding kan bestaan. Vreemde apps of nieuw foefje? Internetdeskundige Danny Mekić is te gast om uitleg te geven over deze schimmige praktijken. Hoe het kan dat mensen toch een rekening ontvangen terwijl zij aangeven niet naar het vreemde nummer gebeld te hebben, blijft een raadsel. Mekić geeft aan dat sommige apps via het Androidbesturingssysteem een reden kunnen zijn voor het opzetten van oproepen die je niet zelf doet. Je geeft dan zonder dat je je daar bewust van bent toestemming voor het uitvoeren van oproepen vanuit jouw telefoon. Het gaat dan vaak om gratis spelletjes apps. Ook kan het zijn dat deze criminelen een nieuwe manier hebben gevonden om een verbinding tot stand te brengen, waarbij mensen wellicht niet doorhebben dat zij contact hebben (Vervolg op pagina 4)

4 Pagina 4 Nieuwsbrief (Vervolg van pagina 3) met een duurbetaald nummer. Wie stelt moet bewijzen Hoe het ook zit, een telecom provider moet volgens Mekić altijd kunnen bewijzen dat de kosten die zij aan klanten doorvoeren ook daadwerkelijk gemaakt zijn. Enkel een rekening sturen met een specificatiegenoeg als de klant zich niet kan herkennen in de berekende kosten. Tele2 zou in dit geval via een technische specificatie van de zendmast moeten kunnen aantonen dat er inderdaad twee uur lang gebeld is vanuit de telefoon van de klant. Ook kun je naar de geschillencommissie of de rechter stappen als de kosten op de rekening niet rijmen met je gebruik. Zoek het op Het is slim om, als je gebeld wordt door een buitenlands telefoonnummer, het nummer via Google of andere daarvoor bestemde websites in te voeren om te zien of er meer klachten zijn en of dit nummer bijvoorbeeld al bekend staat als frauduleus. Het is dan zaak om een nummer te blokkeren en je provider op de hoogte te stellen. Providers kunnen criminele telefoonnummers uit het buitenland blokkeren zodat geen van hun klanten meer door dit nummer gebeld kan worden. Reactie Tele2 Tele2 wilde niet in de studio reageren op de klachten. Zij geven aan dat de klant zelf verantwoordelijk is voor het gebruik van zijn of haar telefoon. Tele2 laat ons weten klanten actief te waarschuwen voor deze criminele praktijken, en telefoonnummers waar fraude mee gepleegd wordt te blokkeren. Bron: KASSA Klik op de afbeelding voor verdere infomatie. Komt hier de nieuwe opslag van de materialen??

5 Pagina 5 Nieuwsbrief VELDDAGEN /28/29 MEI OTTERLO Beste leden, Ook dit jaar worden er weer velddagen georganiseerd. De datum is tijdens de laatste clubavond vastgesteld op 27/28/29 mei a.s. De vrijdag staat in het teken van het opbouwen (tent, masten en antennes) en de zaterdag is gereserveerd voor het testen van de antennes. Het is de bedoeling dat de jaarlijkse antenne meetavond dit jaar gaat plaats vinden tijdens de velddagen te Otterlo. Het hoeft dan niet op één van de clubavonden plaats te vinden maar het testen kan nagenoeg het hele weekend door. Er zullen verschillende antenne-analyzers aanwezig zijn van 1 tot 600Mhz. Het afgelopen jaar hebben we wat nieuwe gezichten mogen zien tijdens te velddagen en wij hopen dat die mensen ook weer aanwezig zijn. Ook hebben de clubs uitbreiding gehad van een aantal leden, deze worden natuurlijk ook hartelijk welkom geheten tijdens het weekend. Voor diegene die niet weten wat de velddagen inhouden, op nummer één staat het gezellig samenzijn met mensen die dezelfde hobby uitdragen. Leuke verhalen en ervaringen uitwisselen, nieuwe ideeën opdoen en misschien wel wat leuke verbindingen maken. Niets hoeft en bijna alles mag. Ook is het de bedoeling om dit jaar ook weer een BBQ te organiseren zodat een ieder die dat (Vervolg op pagina 6)

6 Pagina 6 Nieuwsbrief (Vervolg van pagina 5) wenst zaterdagavond 28 mei aan kan schuiven voor een lekker stukje vlees of iets vervangends. Diegene die mee willen doen met de BBQ dienen dit zo spoedig mogelijk op te geven en dat kan via Rikus(afzender van deze ) De kosten voor de BBQ bedragen 14,- pp. Graag in de mail naar Rikus dus doorgeven of je komt, wanneer je komt en of je mee doet aan de BBQ. Als je jezelf opgeeft voor de BBQ en toch niet komt zijn we helaas wel genoodzaakt om de kosten door te bereken. Een planning voor het opbouwen en afbreken van de spullen zal spoedig volgen. Reserveer de datum(s) alvast in je agenda. Alle leden zijn meer dan welkom, ook als is het maar voor een bakkie koffie. Het adres is net zoals voorgaande jaren: Meld je ook aan voor De Valleironde Via WhatsApp. Meer info hierover staat duidelijk omschreven verderop in deze nieuwsbrief. Erik PA7ES

7 Pagina 7 Nieuwsbrief De Valleigroep gaat WhatsAppen!! Beste leden, buiten onze mooie radiohobby is communiceren via sociaalmedia niet meer weg te denken. Steeds meer mensen hebben of krijgen er mee te maken. Het logo dat je hier onder ziet is die van WhatsApp. En handige manier van onderling communiceren via je mobiele telefoon. Er is een groep aangemaakt welke uitsluitend bedoeld is voor de leden van de VRZA afd. : Zuid Veluwe en Veron afd.: A43. Je kan een WhatsApp groep bijvoorbeeld gebruiken om snel even een bericht te delen met de gebruikers binnen de groep. Zo kan je een herinnering sturen dat de maandelijkse ronde gaat beginnen of dat er vanavond clubavond is. Ook kan je snel communiceren voor of tijdens evenementen zoals een PACC of velddagen. Misschien heb je eindelijk dat zeldzame station gewerkt en wil je je nieuwe DX melden zodat andere groepsleden ook die verbinding kunnen maken. Of je hebt zelf iets interessants in elkaar geknutseld, dan kan je middels tekst en afbeeldingen aan de groepsleden laten zien wat je gemaakt hebt. Je bent iets aan het bouwen en komt net wat weerstanden te kort, uiteraard gebeurd dat altijd s avonds of in het weekend, even een app bericht en wie weet heeft iemand het wel liggen. Je hebt een nieuwe microfoon aangesloten en wil even een test doen, wellicht is er iemand binnen de groep die even een test kan doen met je. Dit zijn zo wat voorbeelden van het nut van een WhatsApp-groep. Wat je wilt, kan je kwijt in de groep, uiteraard moet het wel gerelateerd zijn aan de hobby. Mocht je aan willen sluiten bij De Valleigroep dien je wel in het bezit te zijn van een telefoon waar je WhatsApp op hebt staan. Mocht de groep je niet bevallen kan je er zondermeer uitstappen, no hard feelings. Mocht je je willen aanmelden kan dat via een bericht naar Let op de groep is niet van één persoon alleen, maar van ons allemaal. Veel plezier in De Valleigroep Erik PA7ES

8 Pagina 8 Nieuwsbrief Windows 10 updaten blijft spannend Weer vastlopers na update Bij elke update van Windows 10 is het toch altijd weer even de vraag wat wel en wat niet werkt na deze actie. Een deel van de Windows-gebruikers die vorige week update KB installeerden werd geconfronteerd met een systeem waarop niet meer ingelogd kon worden. Slechts de draaiende balletjes op het bekende blauwe scherm boden enig vertier. De oplossing bestaat uit het verwijderen van de update via de veilige modus, in dit geval alleen nog te bereiken door de computer twee keer achter elkaar geforceerd uit te schakelen. Via het dan geopende menu kunt u via Problemen oplossen, Geavanceerd en opstartinstellingen opstarten in de Veilige modus en via het Configuratiescherm, Programma s en Updates onder Geïnstalleerde updates weergeven de update verwijderen. De update KB blijkt op diverse systemen niet te installeren. Feitelijk zou je verwachten dat Microsoft Windows 10 inclusief updateprocedures na ruim 7 maanden toch op orde heeft, niets blijkt echter minder waar. Inmiddels maakt Microsoft zich op om in juni de eerste helft van de nieuwe Windows 10 (vooralsnog Redstone geheten) uit te rollen. Deze tweetrapsraket wordt in het voorjaar van 2017 voltooid. Het resulterende product dat dan als het een beetje meezit op uw computer staat heet hoogstwaarschijnlijk nog altijd Windows 10 maar is eigenlijk een nieuwe versie van het besturingssysteem. Bron: Van Duuren Media B.V

9 Pagina 9 Nieuwsbrief Vervangt de internetkabel straks je HDMI-snoer? Computerbeeld op een scherm toveren is op dit moment al best simpel: je plugt een HDMI-snoer in beide apparaten en voorziet ze van stroom. Maar er is een alternatief in opkomst. Gaat dit nóg beter werken? Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat je bekende beeldschermsnoertje binnenkort wordt vervangen door... de kabel voor het internet. Timinggevoelige videogames via je internetkabel Dat werkte vroeger haperend en onwennig, maar door snellere internetstandaarden is deze technologie steeds beter aan het worden. We zijn inmiddels op een punt dat het beeld van je computer zó snel naar een ander apparaat binnen huis gestreamd kan worden, dat je timinggevoelige videogames via je internetkabel kunt spelen. Daar maken steeds meer bedrijven gretig gebruik van. Nvidia bracht bijvoorbeeld eerder in maart de Nvidia Shield op de markt. Deze slimme mediaspeler draait niet alleen Netflix en Android-apps zoals Uitzending Gemist, maar kan ook het scherm van je game-pc naar de tv in de woonkamer streamen. Gamesbedrijf Valve bracht eerder de Steam Link op de markt, waarmee je hetzelfde kunt doen. Een beetje fanatiek gamer wist hetzelfde al voor elkaar te krijgen door een lange HDMI-kabel door de kamer te trekken. Iets dat stiekem nog steeds effectiever is: hoewel we ons computerbeeld met bijna geen vertraging via internetkabels kunnen streamen, is er soms nog wel een beetje kwaliteitsverlies zichtbaar. Dat merk je bij HDMI niet. Overal ter wereld werken op één computer Toch is de overstap van HDMI naar ethernet ontzettend belangrijk. Alleen al vanwege het praktische voordeel: een HDMI-kabel kan maximaal tien meter lang zijn als je geen last wil hebben van haperend beeld en signaalstoring. Een internetkabel kan vele malen zo lang zijn, waardoor een apparaat zijn beeld een paar kamers verderop probleemloos laat zien. Naarmate Wi-Fi krachtiger wordt heb je niet eens een snoer meer nodig. Dat laatste zorgt ervoor dat we langzaam maar zeker op een andere manier met onze technologie zullen omgaan. Op dit moment gebruiken Verlengde Blokkenweg 14 Ede Achterdoelen 8 Ede Bevrijdingsstraa 40 Wageningnen

10 Pagina 10 Nieuwsbrief (Vervolg van pagina 9) we beeldschermen nog vrij ouderwets. Wil je een computer gebruiken? Dan moet dat in dezelfde kamer als waar het scherm staat. Naarmate we onze internetverbinding in huis hiervoor gaan gebruiken, is ieder beeldscherm een potentiële kandidaat om op te werken. Je zet op een dag je werkcomputer misschien wel in de bijkeuken, waarna je er op kunt werken in de woonkamer, het kantoor of je slaapkamer. Dankzij je netwerk in huis kan het beeld immers naar al deze ruimtes worden gestreamd. En wordt mobiel internet een beetje sneller, dan kun je overal ter wereld gaan werken op die ene computer in huis. HDMI-kabels de deur uit? Dit zou een einde maken aan de hoeveelheid apparaten die we per kamer nodig hebben. Want waarom nog meerdere mediaspelers voor in zowel de woon- als slaapkamer aanschaffen, als je het beeld van één kastje naar alle tv's kunt sturen? We zullen op een dag alleen nog maar kleine ontvangertjes aan onze tv's hangen, waarop het beeld van al onze apparaten wordt ontvangen. Dan kunnen meteen de vele HDMI-kabels de deur uit. Gaaf, maar het zal nog even duren voordat dit echt de norm wordt. Dat merk je alleen al aan de nieuwe Nvidia Shield. Als je de juiste apparatuur in huis hebt kun je op een zeer indrukwekkende manier je game-pc door het hele huis naar schermen streamen, maar die apparatuur is wel een flinke investering. Je hebt naast de Shield namelijk een pc met een krachtige videokaart, een snelle router en de juiste ethernetkabels nodig. En dat hebben op dit moment waarschijnlijk maar weinig mensen in huis liggen. En zolang nog niet veel mensen zo'n hypermodern thuisnetwerk hebben, is het voor bedrijven onverstandig om vol in te zetten op deze steeds indrukwekkender wordende technologie. Bron: RADAR Bastiaan Vroegop "CQ-CQ 60 GHz, dit is WiGig 4,6 Gb/s" "CQ-CQ 60 GHz, dit is WiGig 4,6 Gb/s" ad is geen jaartal uit de geschiedenisles, maar een opkomende multi-gigabit draadloze communicatiestandaard die flitsende snelheden tot wel 4,6 Gb/s in de 60GHz-band mogelijk maakt (golflengte: 5 mm). Intel en Qualcomm Atheros hebben een geslaagde demonstratie gegeven van de samenwerking tussen hun respectievelijke ad WiGig -oplossingen. Deze samenwerking legt de basis voor ad-producten op netwerkmobiel en computergebied, van het aansluiten van 4k-displays tot tri-band (2,4 GHz, 5 GHz en 60 GHz) draadloze netwerken en mobiel datatransport met hoge snelheid. Op de CES 2016 waren al 60GHz-producten te zien, zoals de WiGig W110 chipset van startup Peraso Technologies en de Talon AD7200 multi-band Wi-Fi router van TP-Link, die de eerste ter wereld is waarin gebruik wordt gemaakt van de ad-oplossingen van Qualcomm Atheros. Deze zou 'in het begin van dit jaar' in de Verenigde Staten in de winkels liggen, maar we hebben tot nu toe nog niets op 60 GHz bij de Walmart kunnen ontdekken... Bron: Elektor

11 Pagina 11 Nieuwsbrief Club- & landelijke activiteiten >> Mei << 30 apr 8 mei Jutberg Laag Soeren 5 Radiomarkt de Jutberg Laag Soeren 9 20:30 uur Valleironde PI4EDE en PI4WAG op MHz 10 20:00 uur Clubavond Lezing DX expeditie door Ronald Stuy, PA3EWP 11 Zendexamen N en F te Assen VERON Pinksterkamp 15 Molenweekend speciale call PA06MILL op alle HF banden en op de 2 meter in phone. 28/29 Velddag/antenne experimenteer dag weekend Otterlo (ov) >> juni << 13 20:30 uur Valleironde PI4EDE en PI4WAG op MHz 14 20:00 uur Clubavond lezing Evert PA2KW werken van DX stations 18 Worked All Provinces contest tussen 16:00 en 22:00 LT, >> juli << 1 Geen Nieuwsbrief i.v.m. vakanties 11 20:30 uur Valleironde PI4EDE en PI4WAG op MHz 12 20:00 uur Clubavond NN >> Augustus << 1 Geen Nieuwsbrief i.v.m. vakanties 8 Geen Vallei uitzending i.v.m. vakanties 9 Geen clubavond i.v.m. vakanties 20/21 International Lighthouse Lightship Weekend >> September << 3-4 Velddagweekend SSB 12 20:30 uur Valleironde PI4EDE en PI4WAG op MHz 13 20:00 uur Clubavond Lezing geheime oorlog (ov) 24 35e radio onderdelenmarkt bij de lichtmis te Meppel >> Oktober << 10 20:30 uur Valleironde PI4EDE en PI4WAG op MHz 11 20:00 uur Clubavond NN Jota/Joti, Scouting communicatieweekend

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 283 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 283 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden Maart 2017 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond Een overval!! 'gedragslijn vergunningen'

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavond. Nieuwsbrief nr. 277 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavond. Nieuwsbrief nr. 277 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 277 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavond Sept. 2016 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon WhatsApp groep Radio link Natuur bij rampen

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 291 Samenwerkingsverband sinds

PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 291 Samenwerkingsverband sinds PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Jan. 2018 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond Afdelingscompetitie Natrium- ion-accu s Virusscanner Nostalgie

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 279 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 279 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden Nov. 2016 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond Op de clubavond van dinsdag 8 november gaan

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 282 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 282 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 282 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 februari 2017 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond Morse-examen Windows 10 ruimt Storing PI2NOS Veersysteem

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 273 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 273 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden Maart 2016 In dit nummer: Komende clubavonden Dinsdag 8 maart 2016 - Bijzonder zendstation Op dinsdag 8 maart 2016

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Op maandag 12 juni om 20:30 is er weer de gebruikelijke uitzending van PI4EDE/PI4WAG in de Vallei-ronde op 145,250 MHz.

PI4EDE & PI4WAG. Op maandag 12 juni om 20:30 is er weer de gebruikelijke uitzending van PI4EDE/PI4WAG in de Vallei-ronde op 145,250 MHz. PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden juni 2017 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond voortgang X-Phase PACC contest 2017 Op dinsdag

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavond. Vorige clubavond. Nieuwsbrief nr. 275 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavond. Vorige clubavond. Nieuwsbrief nr. 275 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 275 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavond Juni 2016 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Leden informatie Colofon Excursie Lemmer PI3AMF

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 284 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: Mans PA0MBJ. Mans PA0MBJ

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 284 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: Mans PA0MBJ. Mans PA0MBJ PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden April 2017 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond Ledeninformatie Verslag Rosmalen Foto s

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 285 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: Mans PA0MBJ. Mans PA0MBJ

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 285 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: Mans PA0MBJ. Mans PA0MBJ PI4EDE & PI4WAG nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Mei 2017 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond Superdunne stroomdraden robuste PSKS satellieten verbinden Werkgroep N-Pakket

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 290 Samenwerkingsverband sinds

PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 290 Samenwerkingsverband sinds PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Dec. 2017 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond Reactie NB 288 Sluiproute Examens Cyber-aanvallen Vlissingen

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 255 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 255 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden Mei 2014 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon Politie werft Uitslag van de PACC 2014 XP-gebruikers

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 27 mei Voorbereiding velddag en onderling QSO

Afdelingsnieuws: 27 mei Voorbereiding velddag en onderling QSO ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwe lid. Nieuwsbrief nr. 288 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwe lid. Nieuwsbrief nr. 288 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden Okt. 2017 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond Nieuw lid internetkabel LED-lampen Op dinsdag

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 289 Samenwerkingsverband sinds

PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 289 Samenwerkingsverband sinds PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden Nov 2017 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond Chinees ruimtestation PI2NOS QRT! Culinaire

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 234 Opgericht 24 februari 1976 Van het afdelingsbestuur Oproep voor de ALV April 2012 In dit nummer: Van het afdelingsbestuur Afmetingen

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavond. Vorige clubavond. Nieuwsbrief nr. 274 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavond. Vorige clubavond. Nieuwsbrief nr. 274 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavond april 2016 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon Lezing SDR Aanvulling SDR Silent key PD0CGA

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavond. Nieuwsbrief nr. 278 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavond. Nieuwsbrief nr. 278 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavond Okt. 2016 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond cept licenties Op de clubavond van dinsdag

Nadere informatie

PI35EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe

PI35EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe PI35EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 227 Opgericht 24 februari 1976 Van het bestuur Juni 2011 In dit nummer: Van het bestuur Soma-Actief Colofon Bijdrage leden Verslag velddagen

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 245 Opgericht 24 februari 1976 Van het afdelingsbestuur Zuid-Veluwe Mei 2013 In dit nummer: Van het afdelingsbestuur LET OP!! In mei

Nadere informatie

4 en 5 juni CW-Velddag en BBQ weer in één weekend. 10 juni The after party

4 en 5 juni CW-Velddag en BBQ weer in één weekend. 10 juni The after party ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Op dinsdag 8 december organiseren de VRZA afd. Zuid-Veluwe en de VERON afd. Wageningen de traditionele eindejaarsavond

PI4EDE & PI4WAG. Op dinsdag 8 december organiseren de VRZA afd. Zuid-Veluwe en de VERON afd. Wageningen de traditionele eindejaarsavond PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden November 2015 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon Dia s Intrudes Verstoringen CEPT-licentie

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 253 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 253 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavond Maart 2014 In dit nummer: Komende clubavond Vorige clubavond Colofon PACC contest Ruud PG1R PACC contest Ad PA3EDE

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 260 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 260 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 December 2014 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon Nieuwjaarsbijeenkomst Kees en Hendrik Oproep ledenlijst Examens

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 292 Samenwerkingsverband sinds

PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 292 Samenwerkingsverband sinds PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden Febr. 2018 In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Vorige clubavond Spectre en Meltdown adblocker AARDWARMTE

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 272 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 272 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden Februari In dit nummer: Komende clubavonden Colofon Silent Key Jaap PA1JD Vorige clubavond Wifi ontvangst ontwikkelen

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 236 Opgericht 24 februari 1976

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 236 Opgericht 24 februari 1976 PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 236 Opgericht 24 februari 1976 Van het afdelingsbestuur JUNI 2012 In dit nummer: Van het afdelingsbestuur Verslag velddag weekend door

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 256 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 256 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden juni 2014 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon Silent Key Wubbo Okkels Beveiligingslek Op

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 216 Opgericht 24 februari 1976

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 216 Opgericht 24 februari 1976 PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 216 Opgericht 24 februari 1976 Mededelingen van het bestuur 17 juni 2010 In dit nummer: Mededelingen van het bestuur Clubavonden Velddagen

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 266 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 266 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 266 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden Juni 2015 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon Amateurpanel 70cm WebSDR Apple-computer

Nadere informatie

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Een zendamateur: wat is dat? Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Dat kan via de microfoon, maar ook via Morse signalen, amateurtelevisie,

Nadere informatie

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON Alkmaar INHOUD: Uitnodiging Algemene Ledenvergadering.

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON Alkmaar INHOUD: Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. 1 HAM - FLYER 01-19 tussendoortje van het HAM-Nieuws Mededelingen van de VERON Alkmaar INHOUD: * Uitnodiging 11 januari 2019 Item 1 * Agenda Jaarvergadering Item 2 * Jaarverslag 2018 Item 3 * Activiteiten

Nadere informatie

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden.

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62 Editie mei 2018 HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Afdelingsbijeenkomst mei 2018 op: vrijdag 11 mei 2018, aanvang 20.00 uur LT WiFi door

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 233 Opgericht 24 februari 1976 Van het afdelingsbestuur maart2012 In dit nummer: Van het afdelingsbestuur Clubavond met Veron Wageningen

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 243 Opgericht 24 februari 1976 Van het afdelingsbestuur Zuid-Veluwe maart 2013 In dit nummer: Ronde op maandag 11 maart op 145.250 MHz

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 232 Opgericht 24 februari 1976

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 232 Opgericht 24 februari 1976 PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 232 Opgericht 24 februari 1976 Van het afdelingsbestuur februari 2012 In dit nummer: Van het afdelingsbestuur HF dipool Colofon Bijdrage

Nadere informatie

INSTALLATIE GLASVEZEL

INSTALLATIE GLASVEZEL INSTALLATIE GLASVEZEL 2017-0524 Snel van start (Aria) Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en Vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt

Nadere informatie

INSTALLATIE GLASVEZEL

INSTALLATIE GLASVEZEL INSTALLATIE GLASVEZEL Snel van start 2017-0524 WELKOM BIJ T-MOBILE THUIS Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 258 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 258 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden oktober 2014 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Dinsdag 14 oktober 2014 - Transceiver keuze Op

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Speciale call i.v.m. 70 jaar bevrijding

PI4EDE & PI4WAG. Speciale call i.v.m. 70 jaar bevrijding Mei 2015 In dit nummer: Speciale calll PA70F Komende clubavonden Colofon PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Speciale call i.v.m. 70 jaar bevrijding Omdat Wageningen 70

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavonden VERON afd. Wageningen. Op deze avond komen aan de orde: 1. Het jaarverslag van de afdelingssecretaris,

PI4EDE & PI4WAG. Komende clubavonden VERON afd. Wageningen. Op deze avond komen aan de orde: 1. Het jaarverslag van de afdelingssecretaris, PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden VERON afd. Wageningen Dinsdag 10 februari 2015 - Huishoudelijke vergadering Februari 2015 In dit nummer: Komende

Nadere informatie

INSTALLATIE DSL Snel van start

INSTALLATIE DSL Snel van start INSTALLATIE DSL Snel van start 2017-0524 Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in orde.

Nadere informatie

INSTALLATIE GLASVEZEL

INSTALLATIE GLASVEZEL INSTALLATIE GLASVEZEL Snel van start 2017-0524 Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in

Nadere informatie

17 februari Verslag QRP transceiver knutselavond. Written by Toine Hultermans, PD0MHS

17 februari Verslag QRP transceiver knutselavond. Written by Toine Hultermans, PD0MHS 17 februari 2010 - Verslag QRP transceiver knutselavond Written by Toine Hultermans, PD0MHS Jan, PA0BGB is druk in de weer met het monteren van het eerste printje. Iedere deelnemer heeft een duidelijke

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 254 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 254 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavond april 2014 In dit nummer: Komende clubavond Vorige clubavond Colofon Velddagen 2014 Belevenis Rosmalen Radioexamen

Nadere informatie

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen In deze les ga ik je uitleggen hoe je live kunt uitzenden op Facebook vanaf je computer en hoe je je scherm kunt delen. Dat is heel spannend om

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 287 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 287 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden Sept. 2017 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon Verslag velddagen Nieuwe leden Leuke hyperlink

Nadere informatie

Verbeter je draadloze netwerk. Het wifi-signaal krachtiger en in een groter gebied beschikbaar maken.

Verbeter je draadloze netwerk. Het wifi-signaal krachtiger en in een groter gebied beschikbaar maken. Verbeter je draadloze netwerk Het wifi-signaal krachtiger en in een groter gebied beschikbaar maken. Johan Boer, 4 november 2015 Programma Wat is eigenlijk het probleem? Een paar definities Oorzaken Meten

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 270 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 270 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 december 2015 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon Nieuwe Roepletters 14.000 beoefenaars DKARS Topografie QSO

Nadere informatie

VERON afdeling Amsterdam

VERON afdeling Amsterdam Afz: VERON afd. Amsterdam P/A Tolkamerstraat 105 1107 PC Amsterdam Zuidoost. 1 Voorwoord voorzitter Beste Amsterdamse radioamateurs, Na een onderbreking van enkele jaren hebben wij op 7 en 8 september

Nadere informatie

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl De Helmondse VARICON 34 e Jaargang nummer 127 Juli 2018 De Varicon is de spreekbuis van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland afdeling Helmond en wordt per e-mail gezonden aan de leden

Nadere informatie

Januari 2009. Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur

Januari 2009. Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur Januari 2009 SRA Bulletin Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur Redactieteam: Jan Spoelstra Klaas Jan Kaan Gerrit Dekker Inleveren copy bij Gerrrit PA3DS pi4sra@amsat.org

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 267 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 267 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014. In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG Nieuwsbrief nr. 267 Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden September 2015 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Colofon Velddag 2015 PI4VRZ/A Waar is die

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Januari 2012 In dit nummer: Van het afdeling bestuur Beam door PD2MN Colofon Bijdrage leden Zendermuseum Verslag jaarafsluiting PI4WAG Alpe d'huzes!!!!

Nadere informatie

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 1 HAM - FLYER 04-16 tussendoortje van het HAM-Nieuws Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 Vier enthousiaste mensen, bouwers, programmeurs, software en hardware specialisten, presenteren op de verenigingsavond

Nadere informatie

installatie glasvezel Snel van start

installatie glasvezel Snel van start installatie glasvezel Snel van start Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in orde. Klaar

Nadere informatie

Editie september 2017

Editie september 2017 Editie september 2017 De Flevo Rondstraler Het blad voor en door leden van de VERON-afdeling Flevoland COLOFON VERON-afdeling A41 Flevoland Voorzitter Dick van Vulpen PA0DVV pa0dvv@veron.nl Vicevoorzitter

Nadere informatie

installatie Dsl Snel van start

installatie Dsl Snel van start installatie Dsl Snel van start Welkom bij t-mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in orde. Klaar voor

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 210 Opgericht 24 februari 1976

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 210 Opgericht 24 februari 1976 PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 210 Opgericht 24 februari 1976 Mededelingen van het bestuur In de maand december zal er GEEN nieuwsbrief verschijnen. 17 november 2009

Nadere informatie

4 HELP! IK HEB GEEN LOZE LEIDINGEN... 7 4.1 KABELS?... 7 4.2 POWERLINE... 7 4.3 VERBINDINGEN... 7 5 GEBRUIK VAN EEN WIFI REPEATER...

4 HELP! IK HEB GEEN LOZE LEIDINGEN... 7 4.1 KABELS?... 7 4.2 POWERLINE... 7 4.3 VERBINDINGEN... 7 5 GEBRUIK VAN EEN WIFI REPEATER... Inhoudsopgave File: Project_09.doc 16 september 2015 1 PROBLEEM... 2 1.1 WONING BESCHRIJVING... 2 1.2 ROUTER... 3 2 WLAN EN LAN UITBREIDINGEN... 4 2.1 NIEUWE SITUATIE 1... 4 2.2 NIEUWE SITUATIE 2... 5

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 221 Opgericht 24 februari 1976

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 221 Opgericht 24 februari 1976 PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 221 Opgericht 24 februari 1976 Mededelingen van het bestuur December 2010 In dit nummer: Silent key Leendert Nietveld PA7LN Mededelingen

Nadere informatie

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 259 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer:

PI4EDE & PI4WAG. Nieuwsbrief nr. 259 Samenwerkingsverband sinds In dit nummer: PI4EDE & PI4WAG nr. Samenwerkingsverband sinds 01-01-2014 Komende clubavonden November 2014 In dit nummer: Komende clubavonden Vorige clubavond Samenwerkingsconvenant Colofon Help welke transceiver? Kees

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

12 april Updaten FuelOffice

12 april Updaten FuelOffice 12 april 2013 Updaten FuelOffice Er verschijnen regelmatig updates van FuelOffice. U kunt updates installeren via menu [Help à Info FuelOffice]. Bovenaan in dit scherm ziet u het actuele versienummer staan

Nadere informatie

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje In deze handleiding wordt uitgelegd hoe de Vuzix Smart Glass werkt en hoe deze gebruikt kan worden voor het inbellen met de applicatie Genzõ. Deel I: In

Nadere informatie

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt.

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Zelf had ik mij al een voorstelling gemaakt van een SmartTV. Dat

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Product Sheet Wisper router van Draytek Vigor 1000Vn

Product Sheet Wisper router van Draytek Vigor 1000Vn Product Sheet Wisper router van Draytek Vigor 1000Vn Dit document beschrijft de voordelen van de router van Wisper ten opzichte van huidige oplossingen in de markt. Draytek Vigor 1000Vn High Speed Gigabit

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave 1. Inloggen... 4 2. Startscherm... 4 2.1 Apparaat menu... 4 2.2 Mijn menu... 5 3. Video weergave scherm... 7 3.1 Live video weergave... 7 3.2 Live video

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE HANDLEIDING WINDOWS INTUNE In deze handleiding beschrijven we de stappen die nodig zijn om Windows-apparaten op te nemen in de Windows Intune-omgeving van de school en deze lokaal te beheren. INHOUD 1.

Nadere informatie

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 1 beeldscherm

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 1 beeldscherm Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 1 beeldscherm In deze les ga ik je uitleggen hoe je live kunt uitzenden op Facebook vanaf je computer en hoe je je scherm kunt delen. Dat is heel spannend om te

Nadere informatie

WELKOM in het Computercafé

WELKOM in het Computercafé WELKOM in het Computercafé Casten en Streamen E-mail adres opgegeven? Deze informatie wordt toegezonden per e-mail Chromecast Arend Bretveld 21 maart 2019 Wat gaan we doen - Wat is Google Chromecast -

Nadere informatie

Thuis het beste beeld en geluid?

Thuis het beste beeld en geluid? www.hcc.nl/home-entertainment Syllabus home entertainment Thuis het beste beeld en geluid? Deze syllabus geeft achtergrondinformatie over de lezing home entertainment. De onderwerpen die aan bod komen

Nadere informatie

Installatiehandleiding Internet en bellen

Installatiehandleiding Internet en bellen Installatiehandleiding Internet en bellen Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden

Nadere informatie

PI35EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe

PI35EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe PI35EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 228 Opgericht 24 februari 1976 Van het bestuur september 2011 In dit nummer: Van het bestuur Verslag SOMA- Actief Colofon Bijdrage leden

Nadere informatie

JE KAN HET ZELF. Installatiehandleiding Internet Basis / Extra of Internet Basis / Extra & Bellen

JE KAN HET ZELF. Installatiehandleiding Internet Basis / Extra of Internet Basis / Extra & Bellen JE KAN HET ZELF Installatiehandleiding Internet Basis / Extra of Internet Basis / Extra & Bellen Power 2 Internet WAN LAN 2 4 Ethernet. HEB JE ALLES? Onderdelen in het pakket TV Wireless Voice WPS WPS

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden voor Rabo Ipayou 2016

Bijzondere voorwaarden voor Rabo Ipayou 2016 Bijzondere voorwaarden voor Rabo Ipayou 2016 1 Rabo Ipayou: Betaal elkaar direct via je 06 De Rabo Ipayou app is een smartphone app waarmee u een betaling kunt doen door gebruik van een Nederlands 06-nummer

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2. Startscherm... 5 2.1 Apparaat menu... 5 2.2 Mijn menu... 6 3. Video weergave scherm... 8 3.1 Live video weergave...

Nadere informatie

Voorwoord: HCC regio Zeeland (Extra) Nieuwsbrief 171, mei 2018 Voor je ligt nieuwsbrief 171 van HCC regio Zeeland. In deze nieuwsbrief een aantal onderwerpen, waaronder de Genealogie presentaties deze

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Internet en bellen

Installatiehandleiding. Internet en bellen Installatiehandleiding Internet en bellen Welkom bij Caiway Hartelijk dank voor uw keuze voor het installatiepakket internet en telefonie van Caiway. Aan de hand van eenvoudige stappen kunt u zelf de onderdelen

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen... 4 2. Startscherm... 4 2.1 Apparaat menu... 4 2.2 Mijn menu... 5 3. Video weergave scherm... 7 3.1 Live video weergave

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Klantenservice NRC Media 2015/2016 2 Inhoud Inhoud... 3 1. Installeren... 4 2. Account aanmaken... 6 3. Woonachtig

Nadere informatie

Activatiecode voor Kaspersky ONE voor 3 apparaten voor 1 jaar.

Activatiecode voor Kaspersky ONE voor 3 apparaten voor 1 jaar. Talen Nederlands Korte omschrijving Activatiecode voor Kaspersky ONE voor 3 apparaten voor 1 jaar. Omschrijving Universal Security Met Kaspersky ONE Universal Security bescherm je met maar één licentie

Nadere informatie

4. Hoe controleer ik of Windows 10 mogelijk is op mijn laptop pc

4. Hoe controleer ik of Windows 10 mogelijk is op mijn laptop pc CVOO WIST u dat 1. Enquête 2. Windows 10 3. Welke Windows versie heb ik 4. Hoe controleer ik of Windows 10 mogelijk is op mijn laptop pc 5. Schijfopruiming 6. Microsoft Office 2016 Preview Inleiding Deze

Nadere informatie

1. De Satelliet ontvanger.

1. De Satelliet ontvanger. U heeft dit document gedownload omdat u op zoek bent naar een satellietset voor uw camper, caravan, boot of ander recreatie object. Graag helpen wij u op weg om een juiste keuze te maken in de aanschaf

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 206 Opgericht 24 februari 1976 Silent key 16 juni 2009 In dit nummer: Silent Key Cor PA3CFO Mededelingen van het bestuur Clubavonden

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Handleiding: AirPort instellen voor SOLIS-AIR

Handleiding: AirPort instellen voor SOLIS-AIR Ads door Google Draadloze Netwerken Apple Router Apple Airport WiFi Netwerk Handleiding: AirPort instellen voor SOLIS-AIR Voor Apple OSX 10.5.2 - v1.2 In deze handleiding zal worden uitgelegd hoe je draadloos

Nadere informatie

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe

PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe PI4EDEClubstation van de VRZA afdeling Zuid -Veluwe Nieuwsbrief nr. 239 Opgericht 24 februari 1976 Van het afdelingsbestuur Zuid-Veluwe November 2012 In dit nummer: Van het afdelingsbestuur PI4WAG Colofon

Nadere informatie

Vervangend modem aansluiten

Vervangend modem aansluiten Vervangend modem aansluiten Inhoudsopgave Het plaatsen 4 Stap Je oude Connectbox verwijderen 5 Stap De Connectbox plaatsen 6 Stap 3 De Connectbox aansluiten 7 Stap 4 Wifi-verbinding maken 0 Stap 5 Controleer

Nadere informatie

Draadloze Router AC /5 GHz (Dual Band) Gigabit / Wi- Fi Zwart/Antraciet

Draadloze Router AC /5 GHz (Dual Band) Gigabit / Wi- Fi Zwart/Antraciet Algemene informatie Ultieme Wi-Fi-dekking en snelheden Deze WLR-9000 AC1900 High-Coverage Wi-Fi Router biedt je een onovertroffen dekking en indrukwekkende snelheden, zodat je thuis kunt genieten van een

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie