jong en oud Wonen Kijk, dat is t mooie van Leeuwarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "jong en oud Wonen Kijk, dat is t mooie van Leeuwarden"

Transcriptie

1

2 Ontwerp: Dag8

3 Leeuwarden is een stad van moderne paradoxen. Schijnbare tegenstrijdigheden gaan hier uitstekend samen. De Friese hoofdstad is de economische motor van Fryslân, maar toch gelegen in een zee van ruimte met weilanden, meren en recreatiegebieden. Een stad met een schat aan rijks- en gemeentelijke monumenten, maar tegelijk met de modernste voorzieningen voor studenten en bedrijven. Een stad die investeert in haar verleden, maar ook in research, ontwikkeling, ICT en een hoog niveau van voorzieningen. Een stad op het platteland, waar studenten, ouderen en gezinnen zich thuis voelen, maar ook bedrijven de ruimte krijgen. Leeuwarden beschikt over vele kwaliteiten: een mooie omgeving, een monumentale, sfeervolle binnenstad, uitstekende zorgverlening, een goede bereikbaarheid, een sterke economie en een stevig sociaal klimaat. Leeuwarden hoort bovendien bij een van de schoonste en duurzaamste gemeenten van ons land. De gemeente Leeuwarden heeft oog voor de toekomst. Zij werkt continu aan de speerpunten duurzaamheid, kennis, water en cultuur, en investeert in de kwaliteit van wonen voor jong en oud. Dat maakt Leeuwarden tot een stad die blaakt van vitaliteit. Duurzaam Leeuwarden is een mooie, bruisende en ondernemende stad. Een stad waarvan inwoners en bezoekers kunnen genieten. Ook in de toekomst. Leeuwarden voert daarom een actief duurzaamheidsbeleid. Dat heeft te maken met duurzaam handelen, duurzaam inrichten en duurzaam ondernemen. De gemeente zet onder meer in op betere afvalverwerking, verbetering van de lucht- en de waterkwaliteit, energiebesparing, vermindering van de CO2-uitstoot en ook op versterking van het sociale klimaat. Leeuwarden staat in de top-tien van de Lokale Duurzaamheidsmeter, een duurzaamheidsranglijst voor gemeenten.

4 jong en oud Voor jong en oud De gemeente Leeuwarden bestaat uit de stad zelf en acht omliggende dorpen. Het inwoneraantal ligt op ruim Leeuwarden is een prettige stad voor jong en oud. Op het gebied van onderwijs beschikt Leeuwarden over een keur aan scholen en opleidingen. Kinderen kunnen van de basisschool tot en met het hbo in Leeuwarden terecht. Leeuwarden telt drie mboscholen, drie hbo-instellingen en een academie voor Popcultuur. De Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen bieden bovendien diverse universitaire propedeuses aan. Dat maakt Leeuwarden tot een aantrekkelijke studiestad. En dat blijkt ook wel: de stad telt hbo-studenten en mbo-studenten. Voor wie wil uitgaan en genieten van kunst, cultuur en horeca, is er in Leeuwarden van alles te beleven. Er zijn zes musea, waaronder drie grote van naam: het Fries Museum, het Keramiekmuseum Princessehof en het Natuurmuseum Fryslân. En verder een Holland Casino, het enorme evenementencomplex WTC Expo en een schouwburg die zich tot de vijf grootste in dit land mag rekenen: Stadsschouwburg De Harmonie. Er zijn discotheken, bioscopen, verrassende winkels en vele cafés en restaurants in alle soorten en maten, met smaken van over de hele wereld. Op het gebied van zorg biedt Leeuwarden een ziekenhuis van hoog niveau met specialistische medische voorzieningen, tal van zorginstellingen en multifunctionele woonservicezones waar de combinatie wonen, welzijn en zorg samenkomen. Zodat mensen zo lang mogelijk in hun eigen wijk kunnen wonen met alle voorzieningen bij de hand. En bij dit alles heeft Leeuwarden vooral ook een prettig sociaal klimaat. De Leeuwarders zijn vriendelijk, gastvrij en betrokken. Wonen Aan de randen van de stad verrijzen verrassende, nieuwe wijken met veel groen en water, tegelijkertijd wordt in de binnenstad en in een aantal bestaande wijken met grote ambitie gewerkt aan stadsvernieuwing. Dit maakt Leeuwarden tot een woonstad waarin voor iedereen een woning naar wens is te vinden: een studentenhuis, een vrijstaand huis of een appartement, al dan niet gelegen aan het water en met of zonder woonservices.

5 EconomiSCHE motor Economische motor Foto: Tjibbe Reitsma kennis Leeuwarden is een stad die investeert in kennis. In hogescholen, in ontwikkeling en onderzoek. Leeuwarden is trots op de samenwerking met kennisinstituten als Wetsus (watertechnologie), het Cartesius Instituut (duurzame innovaties) en de Fryske Akademy (meertaligheid, Friese taal en cultuur) en binnenkort ook met de Waddenacademie (kennisinstituut Waddenzee). Op de Kenniscampus van Leeuwarden werken de drie hogescholen samen met studenten en het bedrijfsleven aan projecten om kennis te koppelen aan de praktijk van het bedrijfsleven. Deze samenwerking leidt tot verrassende innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van water, multimedia en toepassing van ICT-mogelijkheden. De Kenniscampus is ook een broedplaats van startende ondernemers, die na hun opleiding een eigen innovatief bedrijf beginnen. Leeuwarden is de economische motor van de provincie Fryslân, met maar liefst volledige arbeidsplaatsen. Leeuwarden is daarmee goed voor bijna eenderde van de totale werkgelegenheid in de provincie. De stad biedt onderdak aan het stads- en het provinciebestuur van Fryslân en aan diverse andere overheidsinstellingen. Maar het sterkst is Leeuwarden in zakelijke en financiële dienstverlening, zoals verzekeraars en callcenters en sinds enkele jaren ook in watertechnologie. In Leeuwarden zijn belangrijke kennisinstellingen en bedrijven rond watertechnologie gevestigd, die steeds meer andere bedrijven en instellingen aantrekken en natuurlijk ook studenten. Leeuwarden blijkt een aantrekkelijke vestigingsplaats voor ondernemers. Niet alleen omdat de lokale overheid er werk van maakt om ondernemers steeds beter van dienst te zijn en met woord en daad te ondersteunen, maar ook omdat de mentaliteit van de Friezen veel werkgevers goed bevalt: de mensen zijn hier ijverig, nuchter en gecommitteerd.

6 Volop Volop ruimte WATER City of water technology Leeuwarden ligt in de ruimte. De lucht is schoon, de wind is fris en de waterkwaliteit is hoog. Dat zijn eigenschappen die in een groot deel van Nederland zeldzaam worden, maar hier in overvloed aanwezig zijn. De Friese hoofdstad ligt te midden van weilanden en karakteristieke dorpen. Op een knooppunt in de vaarroute tussen de Waddenzee, de Friese meren en het IJsselmeer. Buiten is het wijds en groen, maar wie de stad zelf binnen komt, ervaart een complete stad. In het middelpunt een historisch centrum met een schat aan rijks- en gemeentelijke monumenten, een gevarieerd winkel- en uitgaansgebied en een groot zakencentrum met prominente kantoortorens, die van verre te zien zijn. Om het centrum heen liggen de verschillende woonwijken. Het noorden van de stad wordt begrensd door het Leeuwarder bos, het westen en oosten door nog steeds groeiende bedrijventerreinen. In het zuiden wordt hard gewerkt aan stadsuitbreiding. De groeiende stadsdelen Zuiderburen, De Zuidlanden en Blitsaerd zijn toonbeelden van moderne stadsarchitectuur. In Zuiderburen speelt het water een belangrijke rol, in De Zuidlanden, de nije buorren van Leeuwarden, krijgen buurtschappen een moderne vorm. De bouwkavels en projectmatige woningen in Blitsaerd liggen grotendeels aan bevaarbaar water en worden omringd door prachtige natuur. Leeuwarden is specialist in water. Een stad met een hart ván water en met een hart vóór water. De stadsgrachten, de kades en het stadsriviertje de Potmarge zijn de laatste jaren prachtig gerestaureerd en opgeknapt. Leeuwarden heeft een Waterplan opgesteld om alle mogelijkheden van water in en om de stad te benutten. Dit waterplan draagt de naam De Blauwe Diamant, omdat de stadssingels in een diamantvorm om de stad liggen. De aanwezigheid van water is bepalend voor het beeld en de sfeer van de stad. Dat is niet alleen van belang voor woongenot, maar ook voor recreatie en (water)toerisme. De jachthaven in de Prinsentuin ligt in het hartje van de binnenstad, de grachten en pijpen van de stad zijn bevaarbaar voor pramen, kano s en sloepen en s zomers zijn overal langs de grachten terrassen te vinden. Daarnaast is water de belangrijkste factor voor onderzoek en ontwikkeling van watertechnologie en duurzaamheid. Op dat gebied speelt Leeuwarden in Europa een toonaangevende rol.

7 van Stad van verbeelding Cultuur Ooit was Leeuwarden een Hofstad: de stad van de Friese stadhouders. Er zijn veel monumenten die aan die tijd herinneren: Paleis het Stadhouderlijk Hof, het Princessehof, de Prinsentuin, de grafkelder in de Grote Kerk en het prachtig gerestaureerde Stadhuis. De Friese Nassaus hebben Leeuwarden een vleugje Koninklijke allure gegeven. Leeuwarden heeft niet alleen veel cultuurhistorische en archeologische rijkdommen, maar ook een schat aan hedendaagse cultuur. Naast musea, een museumhaven en galerieën, is er een veelkleurig aanbod van theater, toneel en muziek. Bovendien heeft Leeuwarden een evenementenagenda die alleen een provinciehoofdstad kan waarmaken. Prestigieus, levendig en als het even kan spraakmakend. Het mooie van Leeuwarden is dat de stad haar inwoners, toeristen, recreanten en bezoekers veel te bieden heeft. Dat zouden veel meer mensen moeten weten. Daarom timmert Leeuwarden stevig aan de weg. Het succes van een stadscampagne begint met de tevredenheid van de eigen inwoners en de aanwezige bedrijven. Zij zijn de beste ambassadeurs van een stad. Als zij tevreden zijn over de kwaliteit van wonen, werken en leven in Leeuwarden, trekt dat nieuwe inwoners, bezoekers en nieuwe bedrijvigheid aan. En in Leeuwarden gaat dat goed. Steeds meer mensen weten de weg naar de hoofdstad van Fryslân te vinden. Want Leeuwarden geeft de ruimte aan verbeelding: cultuur, creativiteit en talent!

8 Hall of fame Hall of fame Anne Vondeling markant politicus Jan Jacob Slauerhoff dichter en romanschrijver Anne Vondeling was Kamerlid, minister, voorzitter van de Tweede Kamer en Euro- Marijke Meu geliefde prinses Jan Jacob Slauerhoff was een van de grote Nederlandse dichters en romanschrijvers uit de eerste helft van de 20e eeuw. parlementariër. Hij werd in 1916 in Appelscha Hij werd op 15 september 1898 in Leeuwarden geboren. Hij ging geboren. Vondeling studeerde aan de Land- De Friese Nassaus zijn de voorouders van ons Koninklijk Huis. naar de HBS in Leeuwarden en studeerde daarna geneeskunde in bouw hogeschool te Wageningen en trad in Bijzonder geliefd was Maria Louise van Hessen-Kassel, Amsterdam. Na zijn studie werd hij scheepsarts en voer de hele 1940 in dienst bij de Provincie Friesland. ook wel prinses Marijke genoemd. Zij was de weduwe van wereld over. Hij overleed op 38-jarige leeftijd aan malaria en tbc, In 1949 vestigde hij zich in Leeuwarden. Johan Willem Friso en de moeder van Willem IV. Marijke na publicatie van een respectabel aantal romans en dichtbundels. Hij werd in 1946 lid van de pas opgerichte Meu (tante Marijke) deed veel voor armen en zieken. Partij van de Arbeid (PvdA) en werd meteen Ze stuurde haar dienstbode er vaak op in de Tweede Kamer gekozen. Hij bleef ruim uit met een pannetje kippensoep. dertig jaar Kamerlid, twee keer onderbroken door een ministerschap; eerst van Landbouw, later van Financiën. Vondeling vond dat de Tweede Kamer zich niet als lam maar als leeuw moest opstellen. In 1979 kwam hij door een verkeersongeluk om het leven. Collectie: Historisch Centrum Leeuwarden Toen ze op 13 juni 1765 op 77-jarige leeftijd werd begraven, liep de hele Leeuwarder bevolking uit om haar de laatste eer te bewijzen. M.C. Escher wereldberoemd graficus Maurits Cornelis Escher werd in 1898 in Leeuwarden geboren als de jongste zoon van waterbouwkundig ingenieur George Arnold Escher en Sarah Gleichman. In 1903 verhuisde de familie naar Arnhem. Hij werkte in Spanje, Italië en Zwitserland en kwam uiteindelijk weer terug in Nederland. Escher werd wereldberoemd door zijn houtgravures en lithografieën, waarin hij met wiskundige principes, perspectieven, architectuur en onmogelijke ruimtes speelde. Mata Hari danseres of dubbelspion? Mata Hari is de beroemdste Friezin ter wereld. Ze werd in 1876 als Margaretha Geertruida Zelle geboren in Leeuwarden. Haar vader had een hoedenwinkel. In 1895 trouwde ze met KNIL-kapitein Rudolph MacLeod. In 1906 werd de scheiding voltrokken, daarna vestigde ze zich als danseres in Parijs. In 1917 werd ze in Frankrijk ter dood veroordeeld op beschuldiging van hoogverraad wegens spionage voor Duitsland. De rechtvaardigheid van dat vonnis werd later in twijfel getrokken. Het gerechtsdossier wordt in 2017 openbaar gemaakt. Dan zal duidelijk worden of Mata Hari echt voor de Duitsers heeft gespioneerd of slechts als zondebok is gebruikt. Piet Paaltjens schrijver uit de Romantiek Piet Paaltjens is het pseudoniem van de schrijver François Haverschmidt ( ), een beroemde vertegenwoordiger van de Romantiek. Zijn dichtbundel Snikken en Grimlachjes was van grote klasse en beleefde talloze herdrukken. François Haverschmidt werd geboren aan de Voorstreek in Leeuwarden. Hij studeerde theologie en werd predikant in Foudgum, Raard, Den Helder en Schiedam. Naarmate hij ouder werd, kreeg hij meer last van depressies. Op 60-jarige leeftijd maakte hij een eind aan zijn leven.

9 Sophialaan 4, 8911 AE Leeuwarden, NL Tel.: +31 (0) Oldehoofsterkerkhof 2 Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden Telefoon: gemeente@leeuwarden.nl en Deze brochure is tot stand gekomen dankzij Gemeente Leeuwarden en de citymarketingcampagne, Marketing Leeuwarden. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, het Europees Regionaal Ontwikkelingsfonds, het Ministerie van Economische Zaken en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Leeuwarden. water leeft

Leeuwarden. water leeft Leeuwarden water leeft Leeuwarden is een dynamische en bruisende stad, het is de economische motor van Fryslân. Gelegen in een groene en waterrijke omgeving met meren, dorpen en recreatiegebieden. De Friese

Nadere informatie

wonen, werken en genieten

wonen, werken en genieten wonen, werken en genieten Welkom in Leeuwarden Leeuwarden is een dynamische en bruisende stad, het is de economische motor van Fryslân. Gelegen in een groene en waterrijke omgeving met meren, dorpen en

Nadere informatie

Instructie voor leerkracht

Instructie voor leerkracht Instructie voor leerkracht Bij deze PPT hoort achtergrondinformatie. Dit vindt u ook op deze site. In het document: Informatie voor leerkrachten Print het uit. Dan heeft u de info bij de hand, tijdens

Nadere informatie

Leeuwarden, fier verder!

Leeuwarden, fier verder! Leeuwarden, fier verder! Leeuwarden ligt op koers. We hebben heel wat topvoorzieningen in de stad, de woningbouw is op stoom en we werken hard aan betere bereikbaarheid. Maar de stad moet in de toekomst

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

Escher in Het Paleis. Wiskundepakket. Inleiding. M.C. Escher en Wiskunde. De wiskunde educatie van Escher in Het Paleis

Escher in Het Paleis. Wiskundepakket. Inleiding. M.C. Escher en Wiskunde. De wiskunde educatie van Escher in Het Paleis Escher in Het Paleis Wiskundepakket Inleiding M.C. Escher en Wiskunde De wiskunde educatie van Escher in Het Paleis M.C. Escher en Wiskunde Hieronder volgt de inleiding van de wiskunde educatie voor middelbare

Nadere informatie

Verkort verkiezingsprogramma. Provinciale Statenverkiezingen 2011

Verkort verkiezingsprogramma. Provinciale Statenverkiezingen 2011 Verkort verkiezingsprogramma Provinciale Statenverkiezingen 2011 2 maart 2011 Inhoud 1 Fryslân blijft een zelfstandige provincie Pagina 3 2 De Friese Cultuurpas Pagina 3 3 Agrarisch ondernemen pagina 4

Nadere informatie

F4-GEMEENTEN. Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord. Versterk Economie en Werkgelegenheid

F4-GEMEENTEN. Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord. Versterk Economie en Werkgelegenheid LEEUWARDEN SÚDWEST-FRYSLÂN SMALLINGERLAND HEERENVEEN Versterk Economie en Werkgelegenheid Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord SAMEN WERKEN AAN EEN SLAGVAARDIG FRYSLÂN 2 3

Nadere informatie

KUNSTMENU DE WITT OF ORANJE. PO groep 7-8 en VO klas 1-2. Stadswandeling Het rampjaar 1672 in Leeuwarden

KUNSTMENU DE WITT OF ORANJE. PO groep 7-8 en VO klas 1-2. Stadswandeling Het rampjaar 1672 in Leeuwarden KUNSTMENU DE WITT OF ORANJE PO groep 7-8 en VO klas 1-2 Stadswandeling Het rampjaar 1672 in Leeuwarden 2 INHOUD INHOUD 3 PLATTEGROND 4 1. KLEIN SCHAVERNEK 14 (GEVELSTEEN TREKSCHUIT): 6 Michiel de Ruyter

Nadere informatie

panel: : Stadsvisie 2030

panel: : Stadsvisie 2030 Uitkomsten 1 e peiling Enkhuizer stadspanel panel: : Stadsvisie 2030 Concept, 4 februari 2009 Samenvatting Inwoners van de gemeente Enkhuizen hebben in januari 2009 op verzoek van het gemeentebestuur hun

Nadere informatie

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl.

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl. zorgeloos huren nabij het stadshart van Utrecht Oplevering 1 februari 2013 Diverse woningtypes Woonoppervlak van 56,9 tot 112,7 m 2 Inclusief parkeerplaats Voorzien van tuin, terras, balkon of loggia Huurprijs

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

Voor ondernemers, bewoners en bezoekers. Geschiedenis van de Zeedijk. Welkom op de Zeedijk Buurtverbetering door sociaal beheer

Voor ondernemers, bewoners en bezoekers. Geschiedenis van de Zeedijk. Welkom op de Zeedijk Buurtverbetering door sociaal beheer 2 Welkom op de Zeedijk Buurtverbetering door sociaal beheer Wie vandaag de dag over de Zeedijk loopt, kan zich bijna niet voorstellen dat deze straat nog niet zo lang geleden volledig verpauperd was. Dat

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Verhuurbrochure 10 nieuwe stadsappartementen te SNEEK. Sophiastraat 1-a t/m 1-d Willemstraat 10-a t/m 10-f

Verhuurbrochure 10 nieuwe stadsappartementen te SNEEK. Sophiastraat 1-a t/m 1-d Willemstraat 10-a t/m 10-f Verhuurbrochure 10 nieuwe stadsappartementen te SNEEK Sophiastraat 1-a t/m 1-d Willemstraat 10-a t/m 10-f Inhoud - Algemene / technische omschrijving appartementen 2, 3 - Plattegrond appartementen 4, 5,

Nadere informatie

OPDRACHT "CITYMARKETING"

OPDRACHT CITYMARKETING OPDRACHT "CITYMARKETING" Ting Yuen 0777483 DE OPDRACHT "CITY MARKETING" Achtergrondinformatie Rotterdam is een multiculturele stad en er valt veel te doen. Je kunt er behalve veel winkelen ook aan sightseeing

Nadere informatie

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP Nieuwe Kadekwartier Arnhem ALGEMEEN Nieuwe Kadekwartier Een nieuwe woonwijk in wording! Links en rechts van de recent vernieuwde Westervoortsedijk verrijst de komende

Nadere informatie

Trots op Groningen Hoe beleven Groningers het wonen en recreëren in de provincie?

Trots op Groningen Hoe beleven Groningers het wonen en recreëren in de provincie? Trots op Groningen Hoe beleven Groningers het wonen en recreëren in de provincie? In deze factsheet staat de beleving over het wonen en over het recreëren in Groningen centraal. Het gaat om hoe de inwoners

Nadere informatie

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL PARK MAASHORST Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL Een gebied met ongekende mogelijkheden In het Noorden van Uden, aan de rand van één van

Nadere informatie

Basisvragenlijst onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

Basisvragenlijst onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland Basisvragenlijst onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012-2013 1. In welke gemeente is uw onderneming gehuisvest? (bij meerdere vestigingen graag de hoofdvestiging vermelden) 2. Welk rapportcijfer

Nadere informatie

Monumentale allure Modern afgewerkt

Monumentale allure Modern afgewerkt Huizen van Hoekstra & van Eck Schagchelstraat 1 E, 2011 HW Haarlem Monumentale allure Midden in bruisend stadscentrum Met balkon Modern afgewerkt H26 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP Wat voor provincie wordt Fryslân? Jij mag het zeggen op 20 maart. Willen we verschillen tussen arm en rijk? Willen we dat mensen zonder werk zitten?

Nadere informatie

buitenkans Wonen in een duurzame, groene wijk aan de rand van Uden

buitenkans Wonen in een duurzame, groene wijk aan de rand van Uden buitenkans Wonen in een duurzame, groene wijk aan de rand van Uden Nieuwenhuizen Daandels wint met ontwerpen van Leenders architecten, IN bouwkunde en vormgeving, Search Environment en Rabobank de prijsvraag

Nadere informatie

Von Kleistlaan Utrecht

Von Kleistlaan Utrecht Von Kleistlaan Utrecht Huurprijs 950,- per maand Meer informatie op www.ehr.nl Wonen in Utrecht Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. De stad is gebouwd rondom de Dom Toren, die u geen

Nadere informatie

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 hom geven Zwolle Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 Zwolle laat van zich horen! Samen praten over wat we willen met Zwolle, nieuwsgierig zijn naar onze eigenheid en

Nadere informatie

Ouverture: 24 ruime eengezins woningen aan de rand van de stad t 074 250 58 08

Ouverture: 24 ruime eengezins woningen aan de rand van de stad t 074 250 58 08 Alle voorzieningen bij de hand! a Marskant 19 Postbus 483 7550 AL Hengelo Architect Van Wylick, Eindhoven Uitvoering Dura Vermeer, Hengelo Constructeur Schreuders, Hengelo Ouverture: 24 ruime eengezins

Nadere informatie

Oosterhout EEN STAD MET VISIE

Oosterhout EEN STAD MET VISIE Oosterhout EEN STAD MET VISIE Oosterhout is een bruisende stad vol ambitie. De stad onderscheidt zich door haar uitstekende geografische ligging, haar prachtige winkel- en uitgaanscentrum, het vele groen

Nadere informatie

Erfgoededucatie. Geschiedenis van dichtbij

Erfgoededucatie. Geschiedenis van dichtbij Basis Onderwijs Erfgoededucatie Geschiedenis van dichtbij Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) wil de geschiedenis van Leeuwarden voor de toekomst bewaren en aan iedereen laten zien. Deze missie vormt

Nadere informatie

Maastricht Airport Aviation Valley

Maastricht Airport Aviation Valley FIRST CLASS BUSINESS Wat is Aviation Valley? In het zuiden van Nederland spreidt Aviation Valley zijn vleugels. Binnen een dynamisch werkgebied, waarin economische activiteiten volledig in balans zijn

Nadere informatie

shops 37.515 passanten per dag. Een mooie plek om u te vestigen. www.levelleiden.nl

shops 37.515 passanten per dag. Een mooie plek om u te vestigen. www.levelleiden.nl shops 37.515 passanten per dag. Een mooie plek om u te vestigen. www.levelleiden.nl DE UNIQUE SELLING POINTS VAN LEVEL SHOPS OP EEN RIJ: ruim 37.500 passanten per dag overdekte passage perfect bereikbaar,

Nadere informatie

INWONERSPANEL GRAVE PEILING LAND VAN CUIJK

INWONERSPANEL GRAVE PEILING LAND VAN CUIJK INWONERSPANEL GRAVE PEILING 2 2015 LAND VAN CUIJK Gemeente Grave Oktober 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING LAND VAN CUIJK

INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING LAND VAN CUIJK INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING 2 2015 LAND VAN CUIJK Gemeente Mill en Sint Hubert Oktober 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Wonen in groene omgeving Ruime woonkamer + zonnig balkon

Wonen in groene omgeving Ruime woonkamer + zonnig balkon Huizen vanhendriks Keesomstraat 33 B, 3817 JX Amersfoort Wonen in groene omgeving Goed onderhouden Nieuwe cv installatie (2014) Ruime woonkamer + zonnig balkon H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

word zakelijk vriend van het fries museum!

word zakelijk vriend van het fries museum! word zakelijk vriend van het fries museum! word zakelijk vriend van het fries museum! In 2013 opende het nieuwe Fries Museum zijn deuren aan het Zaailand in Leeuwarden. Het Fries Museum vertelt het verhaal

Nadere informatie

Huizen. Centrale locatie. Uitgebouwde woonkamer. Zonnige tuin op het zuiden. Kindvriendelijke ligging. Kattenbroekerweg 44, 3813 EA Amersfoort H47

Huizen. Centrale locatie. Uitgebouwde woonkamer. Zonnige tuin op het zuiden. Kindvriendelijke ligging. Kattenbroekerweg 44, 3813 EA Amersfoort H47 Huizen vanhendriks Kattenbroekerweg 44, 3813 EA Amersfoort Uitgebouwde woonkamer Kindvriendelijke ligging Zonnige tuin op het zuiden Centrale locatie H47 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

DE FAMILIE VAN LOON 130 _

DE FAMILIE VAN LOON 130 _ DE FAMILIE VAN LOON Mooi idee: je familie en huis jarenlang laten portretteren door schilders en fotografen. De roemrijke familie Van Loon uit Amsterdam deed dat. De indrukwekkende stapel familieportretten

Nadere informatie

Dorpsportret Beuningen Dorpsplan Beuningen 2025 gemeente Losser

Dorpsportret Beuningen Dorpsplan Beuningen 2025 gemeente Losser Dorpsplan Beuningen 2025 gemeente Losser Beuningen 23 september 2013 1 Introductie Onder de titel Dorpsplan Beuningen 2025 geven we een overzicht van de gewenste activiteiten voor de komende 10 jaar. Dit

Nadere informatie

Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes

Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes FEATURE: HAARLEM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes Haarlem is al eeuwenlang een stad van kunstenaars. Combineer een dag vol cultuur met een wandeling

Nadere informatie

Gr Go ro. 11 ruime koopappartementen met privé-parkeerplaats in het centrum van Hoogeveen Groene Hart - 1

Gr Go ro. 11 ruime koopappartementen met privé-parkeerplaats in het centrum van Hoogeveen Groene Hart - 1 He et Gr Go ro oe en ne Ha ar rt 11 ruime koopappartementen met privé-parkeerplaats in het centrum van Hoogeveen Groene Hart - 1 Het Groene Hart is een nieuwbouwplan dat bestaat uit 11 appartementen, een

Nadere informatie

START VERKOOP ZOMER 2019

START VERKOOP ZOMER 2019 AANTREKKELIJKE NIEUWE WOONWIJK IN HET HART VAN EDE De Maander is een eigentijdse, volledig nieuwe woonwijk midden in Ede. Hier vindt u het goede leven aan de westflank van de Veluwe en de zuidelijke Gelderse

Nadere informatie

V A A R R O U T E FRIESLAND

V A A R R O U T E FRIESLAND VAARROUTE FRIESLAND INTRODUCTIE Ahoy kapitein, Welkom in Fryslân. Voor je ligt een vaarroute die jou al het mooie van deze provicie laat zien. Laat je inspireren en geniet van de vaart. Addio! - Barqo

Nadere informatie

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 1 Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 Geachte heer Van Wijk, geachte heer Droogh, beste aanwezigen uit alle windstreken van Nederland, over het antwoord op het verzoek van de heer

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

Huizen. Vrij parkeren. Betaalbaar wonen. Park. Centrale ligging. Winkelvoorzieningen. Azielaan 598, 3526 ST Utrecht H61

Huizen. Vrij parkeren. Betaalbaar wonen. Park. Centrale ligging. Winkelvoorzieningen. Azielaan 598, 3526 ST Utrecht H61 Huizen vanhendriks Azielaan 598, 3526 ST Utrecht Betaalbaar wonen Centrale ligging Park Vrij parkeren Winkelvoorzieningen H61 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar Tuin Garage Verwarming

Nadere informatie

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 juni 2012. Verkorte versie wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 1 Wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 In de wijkvisie

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Dames en heren, Degenen, die hier te lande na 1820 verbetering van

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

Korte lesbrief Koningsbomen Ter gelegenheid van het planten van de Lindeboom voor Koning Willem Alexander Op 30 april 2013

Korte lesbrief Koningsbomen Ter gelegenheid van het planten van de Lindeboom voor Koning Willem Alexander Op 30 april 2013 Korte lesbrief Koningsbomen Ter gelegenheid van het planten van de Lindeboom voor Koning Willem Alexander Op 30 april 2013 Geschiedenis Op 30 april 2013 wordt de Prins van Oranje, beter bekend als Prins

Nadere informatie

Jonge Stedenbouwkundigen

Jonge Stedenbouwkundigen herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal VO Museum Het Grachtenhuis Lesmateriaal VO herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal ter voorbereiding of verwerking van een bezoek aan museum Het Grachtenhuis

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is Gravenallee 12 7591 PE Denekamp T. 0541-358 045 E. gravenstate@zorggroepsintmaarten.nl de gelegenheid om te ervaren wat welkom is 02 Welkom De gelegenheid om

Nadere informatie

Huurprijs Per maand

Huurprijs Per maand Huurprijs 4.437 Per maand Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum Oost Adres: Harry Banninkstraat 51 Postcode: 1011 DD Prijs: 4.437,- Prijs type:

Nadere informatie

Koers voor de toekomst

Koers voor de toekomst Koers voor de toekomst Er verandert veel in de wereld om ons heen. Neem alleen al de toenemende mobiliteit, of de economie die sterker lijkt dan ooit tevoren, en overal wordt gebouwd, en - om dichter in

Nadere informatie

Misterstraat 2 te Winterswijk

Misterstraat 2 te Winterswijk te huur Misterstraat 2 te Winterswijk I Een prachtig pand op een toplocatie uniek! Misterstraat 2 te Winterswijk Een prachtig karakteristiek pand in hartje centrum van Winterswijk. Gelegen aan de meest

Nadere informatie

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flavours to go Het flexibele concept voor uw interne catering waar u de smaak van te pakken krijgt! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Nadere informatie

landmanserve Complete rijwoningen met ruimte voor elk gezin Wonen in Hengelo 11 royale rijwoningen

landmanserve Complete rijwoningen met ruimte voor elk gezin Wonen in Hengelo 11 royale rijwoningen landmanserve Wonen in Hengelo 11 royale rijwoningen Complete rijwoningen met ruimte voor elk gezin Jouw thuis. Heerlijk zonnige tuinen op het zuidwesten Van starter tot compleet gezin Stijlvol, ruim én

Nadere informatie

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van.

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van. Vincent van Gogh Een van de beroemdste schilders die Nederland heeft gehad was Vincent van Gogh. Deze kunstenaar heeft zelfs zijn eigen museum gekregen in Amsterdam. Toch wel heel bijzonder, zeker als

Nadere informatie

Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014

Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014 Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014 Dames en heren, Dit is de langste dag van het jaar. Vandaag begint

Nadere informatie

Sponsors overtuigen op concept en visie

Sponsors overtuigen op concept en visie Sponsors overtuigen op concept en visie Pieter Van der Meer 13 juni 2018 Hoe overtuig je bedrijven mee te gaan in plannen voor een festival zonder programma of line-up? Voor die uitdaging stond het organisatiecomité

Nadere informatie

gespecialiseerde en liefdevolle zorg voor ouderen met dementie

gespecialiseerde en liefdevolle zorg voor ouderen met dementie gespecialiseerde en liefdevolle zorg voor ouderen met dementie 1 warm welkom 3 persoonijke zorg 5 familie die erbij hoort 7 professionele en betrokken medewerkers 9 welbevinden van bewoner 11 aantrekkelijk

Nadere informatie

14 VRAGEN AAN OUD INGELUMER FROUKJE RICHT BRUNIA

14 VRAGEN AAN OUD INGELUMER FROUKJE RICHT BRUNIA zaterdag, 13 februari 2016 10:43 14 VRAGEN AAN OUD INGELUMER FROUKJE RICHT BRUNIA 14 vragen aan een 'oud ingelumer' 1 Wie ben je ook al weer, hoe oud ben je en waar ben je geboren? Mijn naam is Froukje

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Samenvatting Twente Index 2016

Samenvatting Twente Index 2016 Samenvatting Twente Index 2016 Kijk voor regionale en lokale data op www.twenteindex.nl INLEIDING De Twente Index wordt door Kennispunt Twente samengesteld in opdracht van de Twente Board. De Board wil

Nadere informatie

Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij

Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij De stadsvisie is afgerond en vastgesteld. Mede dankzij u. Dit document omvat alle beleidsterreinen en benoemt de koers en de identiteit van de gemeente. De stadsvisie

Nadere informatie

Zes moderne appartementen

Zes moderne appartementen Zes moderne appartementen in het mooie Deventer Deventer is een van de oudste steden in Neder- Ook tevreden in Deventer wonen? Waar u in elk geval over beschikt: Beleef Deventer! land. Bezienswaardig,

Nadere informatie

Dames en heren, 1 DVHN, 9 september 2015.

Dames en heren, 1 DVHN, 9 september 2015. Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, opening bijeenkomst Klantengroep Samenwerking Noord (Holland Web Week), Groningen, 16 september 2015 Dames en heren, Goed nieuws is geen nieuws, zeggen

Nadere informatie

Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland. Den Haag, december 2013

Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland. Den Haag, december 2013 Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland Den Haag, december 2013 Aanleiding onderzoek regiobranding gaat tegenwoordig verder dan alleen promotie ontwikkeling van toeristisch merk inzicht

Nadere informatie

De Prijs voor Beste Erfgoedgemeente

De Prijs voor Beste Erfgoedgemeente DORDRECHT BESTE ERFGOEDGEMEENTE VAN NEDERLAND 2010 De Prijs voor Beste Erfgoedgemeente Het platform van erfgoedinstellingen heeft met ingang van 2010 een jaarlijkse prijs in het leven geroepen voor de

Nadere informatie

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland Ambitiedocument Regio Rivierenland Wij, de tien samenwerkende gemeenten binnen Regio Rivierenland: delen de beleving van de verscheidenheid in ons gebied;

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Binnenstad Den Haag 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 De sterke punten Visie Consequente uitvoering en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Het Winkelhart van Vlissingen

Het Winkelhart van Vlissingen E e n n i e u w s t a d s h a r t d a t b r u i s t a l s n o o i t t e v o r e n Het Winkelhart van Vlissingen W i n k e l u n i t s t e h u u r! Dynamiek en sfeer krijgen de ruimte! De Fonteyne biedt

Nadere informatie

Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse.

Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse. Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse. Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse. Vrij wonen in de Randstad Uw droomhuis Heerlijkheid Akervoorde

Nadere informatie

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval Huizen vanhendriks Karperstraat 121, 6833 EB Arnhem Uitgebouwde hoekwoning met garage Jaren 30 Zonnige achtertuin met privacy Kindvriendelijke wijk Prettige lichtinval H49 H49 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Gebiedsbranding om de binnenstedelijke gebieden aan weerszijde van de Westzeedijk in Rotterdam niet alleen fysiek maar vooral ook als groen, cultureel en wetenschappelijk gebieden met elkaar te verbinden.

Nadere informatie

De Nieuwe Kolk Assen. Bedrijfsruimten. In het culturele hart van Assen

De Nieuwe Kolk Assen. Bedrijfsruimten. In het culturele hart van Assen De Nieuwe Kolk Assen Bedrijfsruimten In het culturele hart van Assen Assen Stad in het groen Assen is de snelst groeiende stad van Noord-Nederland. De De Nieuwe Kolk is het culturele hart van Assen. Theater,

Nadere informatie

Beleggingspropositie. Leeuwenburg 20, 22, 22A en 24 in Sneek

Beleggingspropositie. Leeuwenburg 20, 22, 22A en 24 in Sneek Beleggingspropositie Inhoudsopgave 1. Informatie 2. Huurdersinformatie 3. Kadastrale informatie 4. Situering 5. Plattegronden 6. Doorsnede 7. Foto s 8. Contactgegevens en disclaimer Object Leeuwenburg

Nadere informatie

Veluwse Hanze. Bezoek Statenleden. Wethouder Doret Tigchelaar gemeente Hattem. Elburg Harderwijk Hattem Doesburg Zutphen. De Veluwe. HanZe.

Veluwse Hanze. Bezoek Statenleden. Wethouder Doret Tigchelaar gemeente Hattem. Elburg Harderwijk Hattem Doesburg Zutphen. De Veluwe. HanZe. Veluwse Hanze Bezoek Statenleden Wethouder Doret Tigchelaar gemeente Hattem De Veluwe Elburg Harderwijk Hattem Doesburg Zutphen HanZe StedeN Wat is De Hanze Wereldzeeën werden bedwongen door de Hanzekooplieden

Nadere informatie

Maria Louise jaar. Persinformatie 2015

Maria Louise jaar. Persinformatie 2015 Maria Louise jaar Persinformatie 2015 Algemene informatie: In 2015 willen we Prinses Maria Louise gedenken. Zij heeft veel betekend voor de stad Leeuwarden en provincie Fryslân, maar ook voor de dynastie

Nadere informatie

Omdat uw woning de aankoop van uw leven is. Bergzicht 12 ÉÉn- en tweepersoons appartementen

Omdat uw woning de aankoop van uw leven is. Bergzicht 12 ÉÉn- en tweepersoons appartementen RT Omdat uw woning de aankoop van uw leven is. Bergzicht 12 ÉÉn- en tweepersoons appartementen DE KOL te HOLTEN De Omgeving Drostenstraat De gemeente Rijssen-Holten ligt op de grens van Salland de buurtschap

Nadere informatie

Naam: IK WOON IN NEDERLAND

Naam: IK WOON IN NEDERLAND Naam: IK WOON IN NEDERLAND Nederland is een land in Europa. Het land ligt aan de Noordzee, naast Duitsland en België. Nederland is niet erg groot. Toch wonen er ruim 16 miljoen mensen, waardoor Nederland

Nadere informatie

Eijsden. Economische activiteit

Eijsden. Economische activiteit Eijsden Eijsden Eijsden is met ruim 8000 inwoners de grootste kern van de Limburgse gemeente Eijsden-Margraten. Deze fusiegemeente, die in 2011 ontstond, bestaat verder uit 14 andere kernen, en 25 gehuchten

Nadere informatie

Huizen. Actieve, gezonde Vereniging van Eigenaren. Dichtbij de binnenstad. luxe keuken en modern sanitair. Zo te betrekken. Parkeerplaats in onderbouw

Huizen. Actieve, gezonde Vereniging van Eigenaren. Dichtbij de binnenstad. luxe keuken en modern sanitair. Zo te betrekken. Parkeerplaats in onderbouw Huizen vanhendriks Amsterdamseweg 8 E, 3812 RS Amersfoort Dichtbij de binnenstad Zo te betrekken luxe keuken en modern sanitair Actieve, gezonde Vereniging van Eigenaren Parkeerplaats in onderbouw H47

Nadere informatie

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT WELKOM IN PARK ZUIDERHOUT Ouder worden is een mooie fase in het leven. Om nieuwe energie en inspiratie op te doen en van onze dierbaren te genieten. Tijd

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Dames en heren, [Inleiding] Ik vind het wel leuk, maar ook een beetje spannend. Maar moet

Nadere informatie

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten woondroom voor betrokke Op Providentia in Sterksel wonen mensen

Nadere informatie

Meest Gastvrije Stad 2010

Meest Gastvrije Stad 2010 Meest Gastvrije 200 Colofon Samensteller: Lennert Rietveld Van Spronsen partners horeca-advies Herenweg 83 2362 EJ Warmond T: 07-548867 E: lennertrietveld@spronsen.com W: www.spronsen.com In samenwerking

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. De Hassinkhof. Wonen Zorg Welzijn

Woonzorgcentrum. De Hassinkhof. Wonen Zorg Welzijn Woonzorgcentrum De Hassinkhof Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Fraai gelegen, naast de kerk in de kern van Beltrum. De Hassinkhof biedt een compleet pakket aan

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

Wonen in het Schuttersbosch Energiezuinige woning

Wonen in het Schuttersbosch Energiezuinige woning Huizen vanhendriks Jagerslaan 5, 5645 AD Eindhoven Wonen in het Schuttersbosch Jonge wijk Tuin op het Zuid- Westen Energiezuinige woning Luxe woonkeuken H51 H51 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Het. riet- en gevestigd. Wilgenhorst. kopen. Sliebewust. zijn van drie. was

Het. riet- en gevestigd. Wilgenhorst. kopen. Sliebewust. zijn van drie. was Het Kompas kijkt binnen in Het Kompas keek binnen bij Vincent-Jan de Jong in aan de Molendijk. Een woonhuis dat rond 1886 gebouwd is in opdracht van zijn overgroot- was ouders. Erachter een hoepels-, biezen-,

Nadere informatie

een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad

een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad Niets is wat het lijkt Vrijdag 22 & zaterdag 23 juni 2018 Hoofdfoto M.C. Escher s Dag en Nacht the M.C. Escher Company B.V. All rights reserved. www.mcescher.com

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

Oscar II van Zweden: Stockholm, 21 januari 1829 aldaar, 8 december 1907

Oscar II van Zweden: Stockholm, 21 januari 1829 aldaar, 8 december 1907 Oscar II van Zweden: Stockholm, 21 januari 1829 aldaar, 8 december 1907 Oscar II Frederik was, in opvolging van zijn oudere broer Karel, van 18 september 1872 tot zijn dood in 1907 koning van Zweden en

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

Thuis is waar je hart is

Thuis is waar je hart is Thuis is waar je hart is Woon-, zorg- en dienstencentrum Margaretha Lekker thuis Wonen aan de karakteristieke gracht van Kampen, middenin de historische binnenstad. Dat is wonen in Woon-, zorg- en dienstencentrum

Nadere informatie

Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje. 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden

Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje. 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden In Eijsden weet iedereen waar t Veldje ligt. Een toplocatie vlakbij het centrum met al haar voorzieningen. De komende tijd

Nadere informatie

2. Beter nu dan later

2. Beter nu dan later Daarom Duits 1. Engels is niet voldoende Natuurlijk is kennis van de Engelse taal essentieel, maar: Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus. Uit een enquête onder bedrijven die actief zijn in Duitsland

Nadere informatie

PASPOORTEN BOVENBOUWERS.NL

PASPOORTEN BOVENBOUWERS.NL PASPOORTEN M.C. Escher 17 juni 1898 27 maart 1972 Leeuwarden Tekeningen die niet klopten. Maurits Cornelius Escher werd geboren in in 1898 in een Friese familie. Hij was de jongste thuis en zijn familie

Nadere informatie

TOERISME EN RECREATIE ALGEMEEN

TOERISME EN RECREATIE ALGEMEEN Kerncijfers TOERISME EN RECREATIE ALGEMEEN Vakanties van Nederlanders Ontwikkeling vakantieparticipatie* (%) van de Nederlandse bevolking 81% 82% 81% 4 28% 29% 28% 31% 33% 33% 21% 21% Alleen in buitenland

Nadere informatie

UNIVERSITY CAMPUS FRYSLÂN

UNIVERSITY CAMPUS FRYSLÂN taken en profielschets hoogleraar-bestuurder februari 2011 De achtergrond Sinds 2009 werken de Provincie Fryslân, de gemeente Leeuwarden en regionale kennispartners samen aan plannen voor de versterking

Nadere informatie