Verslag Raadscommissie ABZ d.d. 26 JANUARI 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Raadscommissie ABZ d.d. 26 JANUARI 2009"

Transcriptie

1 Verslag Raadscommissie ABZ d.d. 26 JANUARI 2009 Aanwezig Afwezig Mevr. A. Hegger (voorzitter) Dhr. D. Van Bunder (commissiegriffier) Dhr. P. de Cock (lid) Dhr. F. Smits (lid) Dhr. W. Waumans (plv. lid) Dhr. L. Mangnus (lid) Dhr. M. de Maat (lid) Dhr. L. Reijns (lid) Mevr. G. van Unen (lid) Dhr. J. Vereecken (lid) Dhr. F. de Vries (wethouder) Dhr. J.F. Mulder (burgemeester) Dhr. S. ter Wal (gemeentesecretaris) Dhr. R. van Domburg (lid) met kennisgeving 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en meldt de afwezigen. 2. Mededelingen Wethouder De Vries heeft twee mededelingen: BTW-boekenonderzoek betreffende de jaren : naslagsheffing zal aangevochten worden. Gemeentekantoor Kloosterzande: huisvesting van de GEM, aanbod gedaan aan fysiotherapeut De heer Reijns (VVD) vraagt naar de specifieke afspraken met de inspecteur. Mevrouw Van Unen (SP) constateert dat het BTW-boekenonderzoek gevolgen heeft. 3. Vaststelling 3A- vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 3B- vaststelling verslag raadscommissie ABZ d.d. 1 december 2008 Het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld. 4. Spreekrecht burgers Niemand heeft zich aangemeld om gebruik te maken van het spreekrecht.

2 5. Nieuws van de gemeenschappelijke regelingen/ Stand van zaken Zeeuwsvlaamse samenwerking Zeeuws-Vlaamse Vlag De burgemeester heeft drie mededelingen: Zeeuws-Vlaamse Vlag De Nieuwe Toekomst Delta N.V. investering in Solland, investering bedraagt 96 miljoen De heer Mangnus (Groot Hontenisse) stelt een vraag over de Hulsterse vlag. De heer Reijns (VVD) stelt een vraagt over de werkgelegenheid in Zeeland. 6. Fractieondersteuning De burgemeester heeft een afspraak gemaakt met de staatssecretaris om de fractieondersteuning te bespreken. Aan de commissieleden wordt gevraagd hun mening te geven. De heer Mangnus (Groot Hontenisse) vraagt wat de wet precies voorschrijft. De heer Vereecken (CDA) stelt voor een nieuwe verordening vast te stellen volgens de VNGnormen. Mevrouw Van Unen (SP) hoeft geen fractieondersteuning. Wanneer de wet voorschrijft dat er fractieondersteuning gegeven moet worden, stelt zij voor een bedrag van 1,- op te voeren. De heer Mangnus (Groot Hontenisse) stelt voor de verordening aan te passen. De heer De Maat (Progressief Hulst) vindt fractieondersteuning onnodig. Hij begrijpt dat in de verordening aangetekend kan worden dat de ondersteuning nihil moet zijn. Hij stelt voor dit te doen. De heer De Cock (ABGH) stelt voor de fractieondersteuning aan te nemen. Het budget mag aan goede doelen geschonken worden. De heer Reijns (VVD) benadrukt dat de raad besloten heeft dat zij geen fractieondersteuning wenst. Dit mag aan de staatssecretaris meegedeeld worden. De heer Smits (PvdA) stelt voor de verordening aan te passen met daarin een keuzemogelijkheid opgenomen. De burgemeester neemt de opmerkingen mee naar Den Haag. 7. Raadsvoorstellen voor de raadsvergadering van 12 februari 2009 RV2009/04: Kennisname invoering nieuwe Dekkingsplan Zeeland De heer Vereecken (CDA) stemt in met de verruimingsnorm aanrijdtijden. Hij vraagt naar de gevolgen van Dekkingsplan 1 voor de gemeente Hulst. Mevrouw Van Unen (SP) vraagt een verduidelijking betreffende de laatste zin op pagina 1 van het raadsvoorstel.

3 De heer Waumans (PvdA) zegt bezorgd te zijn over de voornemende fusie van de ambulancediensten. De commissie stemt unaniem in met het voorstel. RV2009/05: Voorstel tot vaststelling Verordening brandveiligheid en hulpverlening De burgemeester merkt op dat bij punt 3 de tekst gewijzigd moet worden in Er is geen relatie met de programmabegroting Veiligheid. De heer Mangnus (Groot Hontenisse) stelt een vraag over de AED Hengstdijk. Mevrouw Van Unen (SP) verzoekt de spelfouten uit het stuk te halen. Zij vraagt wanneer het brandweerbeleidsplan te verwachten is. Tevens stelt zij een vraag over artikel 5, personeel. De heer Smits (PvdA) stelt een vraag over punt 4, planning en uitvoering van het raadsvoorstel. De commissie stemt unaniem in met het voorstel. RV2009/06: Initiatiefvoorstel om de gemeente Hulst uit te roepen tot millenniumgemeente De heer Vereecken (CDA) licht het voorstel toe. De heer De Maat (Progressief Hulst) verwijst naar de kanttekeningen die in december 2008 gemaakt zijn. Hij maakt een opmerking over de financiële paragraaf. De heer Reijns (VVD) ziet geen noodzaak om millenniumgemeente te worden. Hij verzoekt naar de interne mogelijkheden te kijken. De heer Mangnus (Groot Hontenisse) vraagt om een uitgebreidere toelichting betreffende het Millenniumbudget. De heer De Cock (ABGH) ondersteunt het initiatiefvoorstel. De heer Smits (PvdA) merkt op dat het voorstel op enkele doelen richt. Hij bevestigt dat het voorstel kosten met zich meebrengt. Hij geeft hierover een toelichting. Mevrouw Van Unen (SP) verzoekt eerst actie te ondernemen voordat het millenniumbord opgehangen wordt. De heer Vereecken (CDA) merkt op dat de wethouder de opdracht krijgt de middelen voor het Millenniumbudget te zoeken. De heer De Maat (Progressief Hulst) licht zijn standpunt toe. Hij meent dat millenniumdoel 2 niet voor de regionale politiek weggelegd is. De punten genoemd bij millenniumdoel 7 kunnen intern bereikt worden. Millenniumdoel 8 is een landelijke taak. De heer Mangnus (Groot Hontenisse) stelt voor intern zo veel als mogelijk te realiseren. Hij gaat niet akkoord met een structureel budget van ,-.

4 De fracties van Groot Hontenisse, VVD en PH stemmen niet in met het voorliggende voorstel. SP en de initiatiefnemers, de CDA-fractie, de PvdA-fractie en de fractie ABGH stemmen voor.. 8. Agendavoorstellen voor de volgende vergaderingen van de raadscommissie ABZ APV Convenant Veiligheidsregio De griffier geeft een toelichting over de workshop VNG op 9 maart Ingekomen stukken 9A. Ingekomen stukken van het college van B&W, inclusief schriftelijke antwoorden op vragen cfr. Art 37Rvo. ISA2009/01: Besluitenlijsten vergaderingen College van B&W 18 en 25 november 2008, 2, 9 en 16 december 2008 en 6 januari 2009 ISA2009/02: Burgemeesters drie Zeeuws Vlaamse gemeenten Besluit Zeeuws Vlaamse vlag ISA2009/03: Ontheffing vervoer gevaarlijke stoffen Mandatering aan Veiligheidsregio Zeeland ISA2009/04: Schriftelijk antwoord college op klacht over overlast a.g.v. rookverbod ISA2009/13: Bijlage A van Uitvoeringsregeling Financiering decentrale overheden 9B. Ingekomen stukken van andere overheden (gemeenten, provincies, ministeries, VNG-VZG) ISB2009/01: Ministerie van BZK Achterwege laten van fractieondersteuning door gemeenten ISB2009/02: Ministerie van BZK Circulaire over Ambtstoelage burgemeesters, (onkosten) vergoeding wethouders, raads- en commissieleden ISB2009/03: VNG-ledenbrief inzake integriteit ISB2009/04: Politie Midden en West Brabant Bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit Regionaal Informatie en Expertise Centrum De heer Vereecken (CDA) stelt een vraag over het RIEC. ISB2009/05: Bestuurlijk platform de Bevelanden dreigende verdwijning uit Zeeland van overheidsdiensten en andere ISB2009/06: LOGA Leeftijdsbewust personeelsbeleid en handreiking leeftijds- en diensttijdvakantiedagen ISB2009/15: Provincie Zeeland Begroting 2009 Gemeente Hulst ISB2009/16: Provincie Zeeland motie Zeeuwse voorzieningen ISB2009/17: VZG Verbonden partijen - voortgang 9C. Ingekomen stukken van Gemeenschappelijke regelingen. ISC2009/01: Centrale Post Ambulancevervoer Zeeland De heer Vereecken (CDA) vraagt om een ambtelijk advies behorende bij het ingekomen stuk.

5 De burgemeester benadrukt dat de CPA geen RAVZ is. De CPA wordt opgeheven en gaat op in de Veiligheidsregio. 9D. Ingekomen stukken van inwoners, dorps- en wijkraden. - 9 E. Overige (o.a. adviescommissies) ISE2009/01: LOGA (Landelijk Overleg gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden) o Convenant medezeggenschap o Technische wijzigingen CAR-UWO ISE2009/09: Fractie ABGH Voormalig gemeentekantoor Hof te Zandeplein Kloosterzande 10. Rondvraag De heer Smits (PvdA) stelt een vraag over de bijeenkomst Softdrugs, goed geregeld. De heer De Maat (Progressief Hulst) stelt een vraag over koopzondagen. De heer Vereecken (CDA) stelt een vraag over de Veiligheidsregio en de gemeente Middelburg. Tevens stelt hij een vraag over de vorstperiode en de veiligheid. Wethouder De Vries heeft twee opmerkingen: Opendag Gemeentewinkel op zaterdag 31 januari Felicitatie gemeentesecretaris voor het slagen voor zijn studie 11. Sluiting De voorzitter concludeert dat de vragen in de rondvraag beantwoord zijn. De voorzitter sluit de vergadering om uur. Aldus vastgesteld door de raadscommissie van 16 maart De commissiegriffier, De commissievoorzitter,

Verslag Raadscommissie ABZ d.d. 01 DECEMBER 2008

Verslag Raadscommissie ABZ d.d. 01 DECEMBER 2008 Verslag Raadscommissie ABZ d.d. 01 DECEMBER 2008 Aanwezig Mevr. A. Hegger (voorzitter) Dhr. D. Van Bunder (commissiegriffier) Dhr. P. de Cock (lid) Dhr. F. Smits (lid) Dhr. R. van Domburg (lid) Dhr. L.

Nadere informatie

Verslag Raadscommissie ABZ d.d. 9 JUNI 2008

Verslag Raadscommissie ABZ d.d. 9 JUNI 2008 Verslag Raadscommissie ABZ d.d. 9 JUNI 2008 Aanwezig Afwezig Dhr. R. de Kort (voorzitter) Dhr. D. Van Bunder (commissiegriffier) Dhr. P. de Cock (lid) Dhr. R. van Domburg (lid) Dhr. F. Hoefnagels (plv.

Nadere informatie

Verslag Raadscommissie Ruimte d.d. 27 JANUARI 2009

Verslag Raadscommissie Ruimte d.d. 27 JANUARI 2009 Verslag Raadscommissie Ruimte d.d. 27 JANUARI 2009 Aanwezig Afwezig Dhr. L. Mangnus (plv. voorzitter) Dhr. D. Van Bunder (commissiegriffier) Dhr. P. van de Kerkhove (plv. lid) Mevr. J. van Dorsselaer-Weemaes

Nadere informatie

Kort Verslag / Besluitenlijst Raadscommissie ABZ

Kort Verslag / Besluitenlijst Raadscommissie ABZ Kort Verslag / Besluitenlijst Raadscommissie ABZ Maandag 5 december 2011 Aanwezig; F. Smits (PvdA), M. de Bruijn-van Denderen (VVD), P. Eggermont (CDA), W. Broekhoven(GH), M.A. de Maat (PH), M. Strooband-de

Nadere informatie

Kort verslag Raadsvergadering d.d. 12 JUNI 2014

Kort verslag Raadsvergadering d.d. 12 JUNI 2014 Kort verslag Raadsvergadering d.d. 12 JUNI 2014 Aanwezig: F. Smits (PvdA), J. Weemaes (PvdA), A.J. Saman (PvdA), C. de Kraker (VVD), R. Roctus (ABGH), A. Dobbelaer (ABGH), J. van Eck (ABGH), M. Strooband-de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

Verslag Raadscommissie Samenleving d.d. 10 SEPTEMBER 2008

Verslag Raadscommissie Samenleving d.d. 10 SEPTEMBER 2008 Verslag Raadscommissie Samenleving d.d. 10 SEPTEMBER 2008 Aanwezig Afwezig Dhr. A. Totté (voorzitter) Dhr. D. Van Bunder (commissiegriffier) Mevr. G. van Unen (plv. lid) Dhr. R. Bertram (lid) Dhr. S. de

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Kennisname Kennisname College van B&W van 13, 20, 27 november, 4, 11, 18 en 21 december 2007 en 8 januari Ruimte Samenleving Middelen

Kennisname Kennisname College van B&W van 13, 20, 27 november, 4, 11, 18 en 21 december 2007 en 8 januari Ruimte Samenleving Middelen Ingekomen stukken Agendanummer 6 Volgnummer Aan Datum: 17 januari 2008 De raad van de gemeente Hulst A/ Ingekomen stukken van het college van B&W, incl. schriftelijke antwoorden op vragen art 39 Rvo. ISA2008/01

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Insprekers: Mevrouw Van de Kerkhof namens de organisatoren van de Beeldenroute De heer Hessing namens de Stadsraad Axel De heer Legrand

Insprekers: Mevrouw Van de Kerkhof namens de organisatoren van de Beeldenroute De heer Hessing namens de Stadsraad Axel De heer Legrand BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE BESTUUR EN MIDDELEN Datum: 16 oktober 2014 AANWEZIG: Voorzitter: mw. P.A.F. Stoker Commissiegriffier: Mr. J.H.P. de Jong Commissieleden: G. van Boom - TOP/Gemeentebelangen

Nadere informatie

Verslag Raadscommissie Middelen d.d. 12 JUNI 2008

Verslag Raadscommissie Middelen d.d. 12 JUNI 2008 Verslag Raadscommissie Middelen d.d. 12 JUNI 2008 Aanwezig Afwezig Dhr. J. Hageman (voorzitter) Dhr. D. Van Bunder (commissiegriffier) Dhr. A. Totté (lid) Dhr. R. Roctus (plv. lid) Dhr. R. de Kort (lid)

Nadere informatie

Kort verslag Raadsvergadering d.d. 19 SEPTEMBER 2013

Kort verslag Raadsvergadering d.d. 19 SEPTEMBER 2013 Kort verslag Raadsvergadering d.d. 19 SEPTEMBER 2013 Aanwezig: F. Smits (PvdA), J. van Dorsselaer-Weemaes (PvdA), A.J. Saman (PvdA), M. De Bruijnvan Denderen (VVD), L. Reijns (VVD), R. Roctus (ABGH), A.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur. (Vastgesteld) Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer J. D. Alssema Griffier :

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING Datum: 24 oktober 2012 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman Commissiegriffier: Mw. mr. N.G.E. Haars Commissieleden: Mw. M.P.E. de Feijter-de Feijter

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015 RAAD BESLUITENLIJST 19 februari 2015 Ag.punt 1. 2. 3. Onderwerp Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen Er zijn geen insprekers. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Verslag Onderwerp : Besluitenlijst van de raadsvergadering van 12 november 2013 Datum, tijd & locatie Bestuursorgaan : 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Aanwezig : dhr. W.T.H.

Nadere informatie

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn:

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn: gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 26 maart 2015 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W

Besluitenlijst College B&W enlijst College B&W Datum 21-05-2019 Tijd 9:30-14:00 Locatie College kamer Voorzitter Burgemeester Aanwezigen J.J. Aalberts, H.M. Bergmann, A. van den Brink (gemeentesecretaris), C. Dekker, C. Doorn en

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: J.

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018 Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal aanwezig: mevr. LH.M. van Ruijven van Leeuwen, burgemeester de

Nadere informatie

Verslag Raadscommissie Samenleving d.d. 3 DECEMBER 2008

Verslag Raadscommissie Samenleving d.d. 3 DECEMBER 2008 Verslag Raadscommissie Samenleving d.d. 3 DECEMBER 2008 Aanwezig Afwezig Dhr. A. Totté (voorzitter) Dhr. D. Van Bunder (commissiegriffier) Mevr. G. van Unen (plv. lid) Dhr. S. de Bakker (lid) Dhr. J. van

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 21-03-2017 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 20.00 uur Aanwezig : mevrouw R.M. Roggeveen, mevrouw J. van Hoey Smith, mevrouw E.W. van Blom,

Nadere informatie

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast.

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast. Corsanr. 14.0031652 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 22 SEPTEMBER 2014 OM 20.00 UUR IN LOODS 2 VAN DE TRAMWERKPLAATS TE WINSCHOTEN VOORTGEZET OP DINSDAG 23

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 21 januari 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 15 februari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 februari 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 Voorzitter Commissiegriffier H.P.M. Lempens P.A.W. Otten Aanwezig de leden G.J. van Buuren (VVD), G.J.W. Gabriëls

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 13 december 2018 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.05 uur Sluiting: 24.15 uur

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering 16 maart 2017 Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop, T.D. Korevaar,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 MAART 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 MAART 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 MAART 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle, wethouder;

Nadere informatie

Verslag van de gemeenteraadsvergadering, gehouden op woensdag 22 mei 2019 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje.

Verslag van de gemeenteraadsvergadering, gehouden op woensdag 22 mei 2019 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Verslag van de gemeenteraadsvergadering, gehouden op woensdag 22 mei 2019 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig: Mede aanwezig: Voorzitter: Griffier: Notulist: mevrouw

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP WOENSDAG 16 APRIL 2014 OM UUR IN DE TRAMWERKPLAATS TE WINSCHOTEN

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP WOENSDAG 16 APRIL 2014 OM UUR IN DE TRAMWERKPLAATS TE WINSCHOTEN Corsanr. 14.0013491 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP WOENSDAG 16 APRIL 2014 OM 20.00 UUR IN DE TRAMWERKPLAATS TE WINSCHOTEN 1. Opening van de vergadering. De voorzitter

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 6 juli 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN. 25 september 2014

NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN. 25 september 2014 NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN 25 september 2014 Voorzitter Griffier burgemeester B.H.M. Link dhr. W.A.J.M. Huisinga, griffier en mw. M. Käller van Megen (plv. griffier) De Raadsleden:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders

College van burgemeester en wethouders College van burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst Zitting van 24 juli 2018 Samenstelling Aanwezig: de heer Jan Lonink, burgemeester; de heer Ben van Assche, wethouder; mevrouw Sonja Suij,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016.

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Aanwezig: Voorzitter: L. Philipsen Commissiegriffier: E. Theunis-Kessels CDA: M. Direks, P. van Duijnhoven, A. Vullings

Nadere informatie

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda.

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 5 juli 2018 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST (17550\...) BESLUITENLIJST Datum : woensdag 10 september 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer J.G. van Maanen (commissievoorzitter), de heer H. Mulder (raadslid

Nadere informatie

: de heer P.D. Jonker (CU) wethouder C.G. Boender. Huishoudelijk deel van de vergadering

: de heer P.D. Jonker (CU) wethouder C.G. Boender. Huishoudelijk deel van de vergadering Besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Molenwaard op 7 juli 2015 gehouden in De Spil te Bleskensgraaf. Aanvang 19.30 uur. Aanwezig Raadsleden : de heren M. den Boer, E.

Nadere informatie

Oordeelsvormende vergadering BESLUITENLIJST

Oordeelsvormende vergadering BESLUITENLIJST (22496\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 1 juni 2017 Tijd : 20.00 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer drs. E.J. Tellingen (voorzitter), de heer P.A.J. van Zoest

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober 2014 Witte Zaal Algemene Zaken Voorrondes Aanwezig: H.G. Roeleveld (CDA), F.Th. Koelemeijer (GL), R.P. Hendriks (VLW), H.W.F.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 14 DECEMBER 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 14 DECEMBER 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN Corsanr. 15.0041105 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 14 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN 1. Opening van de vergadering. De voorzitter

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 23 mei 2013.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 23 mei 2013. Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 23 mei 2013. enlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal aanwezig: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen voorzitter de heer F.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Gemeenteraadsvergadering 5 november Presentielijst

Besluitenlijst. Gemeenteraadsvergadering 5 november Presentielijst Besluitenlijst Gemeenteraadsvergadering 5 november 2015 Presentielijst Raadsleden: Voorzitter: Griffier: Portefeuillehouders: Gemeentesecretaris: de heer G.A.J. Mulders (DGP) de heer A.F. Herings (DGP)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 Aanwezig de leden: Tevens aanwezig: Afwezig: Rollingswier (voorzitter), De Boer (GroenLinks), Gilissen (VVD), Schipper (SP), Van Waveren (CDA), Haage (PvdA), Bos

Nadere informatie

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Aanwezig: W. Buijs Glaudemans (voorzitter), B van de Burgt, I. van Dinther, J. van Orsouw, H. Renders, M. Zondag (i.p.v. H. Smits), D. Warris, H. Wijnstekers, J. Zoll,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 OKTOBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 OKTOBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 OKTOBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle, wethouder;

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder No. 354947-1 Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder "NOORDOOSTPOLDER RAAD Vergadering van de gemeenteraad 14 december 2015 Aanwezig: voorzitter griffier raadsleden de heer A. van der Werff de heer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 4 november 2014 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE SLUIS, GEHOUDEN OP 18 DECEMBER 2008 OM UUR IN HET BELFORT TE SLUIS.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE SLUIS, GEHOUDEN OP 18 DECEMBER 2008 OM UUR IN HET BELFORT TE SLUIS. 5 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE SLUIS, GEHOUDEN OP 18 DECEMBER 2008 OM 19.30 UUR IN HET BELFORT TE SLUIS. 10 Aanwezigen 15 20 25 Raadsleden: Wethouders: Voorzitter:

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015

CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015 CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015 De raadsvergadering is live te volgen op TV (via kanaal van Weert FM) en via

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 20 Datum: 17 mei 2016 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. Hageman De heer A. Totté De heer F. van Driessche Mevrouw D. van Week / / / Vaststellen besluitenlijst

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Dhr. Swaans (VVD) De heer W. Couwenberg (lijst Couwenberg) kennisgeving)

Dhr. Swaans (VVD) De heer W. Couwenberg (lijst Couwenberg) kennisgeving) Opgemaakt door Mevr. M. Steenbergen Aanwezig De heer J. van Gulik, (voorzitter) en de heren G. v. Ostaden (SP), G. v.d. Put (PvdA), M. v. Oosterwijk (PAG), S.Sperber (CDA), J. Swaans (VVD). r dhr. Van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE BESTUUR EN MIDDELEN. Datum: 4 april 2013 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. E.D. de Neef. Commissiegriffier: drs. T.A.M.

BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE BESTUUR EN MIDDELEN. Datum: 4 april 2013 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. E.D. de Neef. Commissiegriffier: drs. T.A.M. BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE BESTUUR EN MIDDELEN Datum: 4 april 2013 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. E.D. de Neef Commissiegriffier: drs. T.A.M. Leeraert Commissieleden: TOP/Gemeentebelangen J.J.M. Verdurmen

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei Opening

IIIIIIIIIIIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei Opening G E M E E N T E N O O R D E N V E L D Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei 2014 1. Opening 2. Vaststellen agenda» De voorzitter stelt voor om agendapunt 7 als eerste behandelen wegens de spreekrechtbijdrage

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-1-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst van de procedurevergadering van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving van 23 november 2016

Besluitenlijst van de procedurevergadering van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving van 23 november 2016 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter opent om 19:00 uur de vergadering en heet iedereen welkom. De commissie neemt kennis van de volgende mededelingen: - De commissie vergadert met de agenda die

Nadere informatie