Informatieblad NANO-PRO NANOCOATING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieblad NANO-PRO NANOCOATING"

Transcriptie

1 WAT IS NANO- TECHNOLOGIE? U heeft vast wel eens gehoord over nanotechnologie; één van de nieuwe ontwikkelingen van de komende jaren. We hebben het hierbij over de wetenschap die zich bezig houdt met de hele kleine structuren. Door iets heel klein te maken kunnen voordelen behaald worden in eigenschappen, werking en effect. Deze ontwikkelingen zijn gestart in de jaren 50 van de vorige eeuw en vinden nu steeds meer hun weg naar de eindgebruiker, u en ik. Nano is afgeleid van het Griekse woord voor dwerg. 1 Nanometer is ongeveer keer dunner dan een menselijk haar oftewel 1 miljardste meter. Onder nanomaterialen worden over het algemeen materialen verstaan met één of meerdere externe dimensies, of een interne structuur, op een schaal van 1 tot 100 nm. Om tot een eenduidige definitie van nanomaterialen voor Europese wetgeving te komen heeft de Europese Commissie op 18 oktober 2011 de Aanbeveling inzake de definitie van een nanomateriaal gepubliceerd. WAT IS NANOCOATING? Nanocoating is een stof die aangebracht kan worden op diverse oppervlakken en de eigenschappen van deze oppervlakken kan veranderen. Wij werken met waterafstotende (hydrofobe) en wateraantrekkende (hydrofiele) coating: hydrofobe coating is op basis van siliciumoxide, de hydrofiele coating op basis van titaniumdioxide. De coating wordt opgebracht op een oppervlak. Na het opbrengen dient de coating enkele uren tot dagen uit te harden. Hierna is de coating in staat om water aan te trekken of af te stoten. Omdat de coating erg dun is, is deze met het blote oog niet te zien of te voelen. De coating is 10 tot 100 nm dik. De coating mag in contact komen met de meeste gebruikelijke reinigingsmiddelen. Alleen sterk basische stoffen (ph 13 14) hebben een negatief effect op de hydrofobe coating. De coating blijft langdurig werkzaam en is krasvast. Echter slijtage van het oppervlak zal ook zorgen voor een beschadiging van de coating en dus een slechtere werking van de coating.

2 HYDROFIEL TITANIUM- DIOXIDE COATING Titaniumdioxide (TiO2) is een oxide van titanium. Het komt in de natuur voor als de mineralen rutiel, anataas of brookiet. Titanium(IV)oxide wordt gebruikt als pigment en wordt dan titaanwit genoemd. Het is een niet giftig, goed dekkend pigment. Dankzij de hoge brekingsindex van de kristallen, heeft het sterke optische eigenschappen zoals witheid en helderheid. Het wordt gemakkelijk opgenomen in water, kunststoffen en bindmiddelen en beschermt de kwaliteit van de producten tegen de schadelijke gevolgen van uv-straling. Titaniumdioxide wordt gewonnen uit titaanerts. De stof vindt naast toepassingen in verf (ook in wegenverf) gebruik als vulstof in (speciaal) papier, keramisch materiaal, inkt, cement, correctievloeistof, rubber, glas, producten voor huidverzorging en kunststof. In levensmiddelen wordt titaniumdioxide gebruikt onder E-nummer E171, onder meer in tandpasta en medicijnen. Het wordt ook gebruikt om zijn fotokatalytische eigenschappen. Het kan bij belichting met ultraviolet bijna alle organische verbindingen verbreken, zowel in lucht als in water. In combinatie met zonlicht worden hydroxyl-radicalen geproduceerd. Dit is een zeer sterke oxidator/desinfectant die organische materialen afbreekt. Hierdoor worden de meeste bacteriën gedood (sterilisatie) en worden ongewenste geurtjes uit de lucht gehaald. Het uiteindelijke restproduct is CO 2 en H 2 O. Titaniumdioxide blijft zijn eigen structuur behouden, waardoor het een onbepaalde levensduur heeft. Tevens is titaniumdioxide niettoxisch voor het milieu en voor de mens. Een van de grote voordelen van de coating is het grote specifieke oppervlak van het titaniumdioxide. Dit zorgt er voor dat er met relatief weinig product een relatief grote hoeveelheid hydroxyl-radicalen gevormd kan worden.

3 TOEPASSINGEN Onze nanocoating op basis van titaniumdioxide breekt in feite alle organische stoffen af; levend en niet-levend: bacteriën, virussen, schimmels, gisten, vluchtige organische stoffen zoals rook en roet, nare luchtjes, fijn stof. Zelf reinigend Zelfreinigende toepassingen voor zowel binnen- als buitenzijde van een gebouw. Super hydrofiel (water-aantrekkend), dit zorgt er voor dat er geen waterdruppels achterblijven op oppervlakken waardoor zoutresten niet kunnen neerslaan. Luchtzuiverend Afbraak van vluchtige organische stoffen en andere luchtverontreinigende stoffen, Wordt om deze reden toegepast in luchtzuivering apparatuur. Anti-bacterieel Ter voorkoming van groei van schadelijke micro-organismen (zoals E-Coli, Legionella, MRSA, SARS en vogelgriep), Voor anti-bacteriële oppervlaktebehandeling in bijvoorbeeld voedselverwerkende industrie of sanitaire ruimtes. Anti-schimmel & anti-mos Voor gebruik op hout, marmer, graniet, metaal, verf en beton. De-odorisatie Tegen ongewenste geurtjes (huisdieren, tabaksrook en vuilnis). Waterzuiverend Reiniging van afvalwater voor lozing op riool (verfhoudend- en oliehoudend water uit de industrie, havens en schepen). UV-beschermend De coating neemt een deel van de energie van de UV-straling op. Hiermee wordt de intensiteit van de UV-straling op het oppervlak vermindert.

4 HYDROFOOB SILICIUM- DIOXIDE COATING Superhydrofobe coating bestaat in de natuur: bladeren van bomen en planten stoten water af waardoor druppels er van af stromen (dit noemt men het afparelend effect). Deze eigenschap bootsen we na met de nanocoating op basis van siliciumdioxide. Oppervlakken die behandeld zijn met deze coating zijn dus sterk waterafstotend, minder gevoelig voor vervuiling en dus eenvoudig schoon te houden. Siliciumdioxide, ook wel silica genoemd, is een basis materiaal dat we overal om ons heen terugvinden; zand, kwarts. De belangrijkste toepassing van siliciumdioxide ligt bij het produceren van glas. Siliciumdioxide is een belangrijk ingrediënt van Portlandcement. De hittebestendige keramische tegels op de onderkant van de spaceshuttles bestaan ook hoofdzakelijk uit dit materiaal. Siliciumdioxide wordt ook gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en heeft een E- nummer (E551). Door bepaalde functionele groepen in te bouwen in de siliciumdioxide is het mogelijk deze stof chemisch te laten binden met bepaalde specifieke oppervlakken; beton, metaal, glas, hout, textiel etc. De coatingprducten op basis van siliciumdioxide zijn sterk hydrofoob. Dit hydrofobe (waterafstotende) effect zorgt er voor dat het contactoppervlak tussen vloeistoffen en het oppervlak een stuk kleiner is. Hierdoor parelen druppels gemakkelijk van het oppervlak af.

5 TOEPASSINGEN De hydrofobe coatings zijn toepasbaar op nagenoeg elke ondergrond: glas, keramiek, steen/beton, metaal, geverfd oppervlak, hout, textiel. De effecten van de coating zijn: Easy to clean Toepasbaar op bijvoorbeeld auto s, ruiten, douchecabines, tafels, gevelbekleding binnen- en buitenzijde van een gebouw. Super hydrofoob (water-afstotend), dit zorgt er voor dat er geen waterdruppels achterblijven op oppervlakken waardoor zoutresten niet kunnen neerslaan. Non-stick effect Vervuilende stoffen blijven niet plakken aan het oppervlak en zijn daardoor gemakkelijk te verwijderen, Zorgt er voor dat procesapparatuur, tanks of vaten eenvoudig schoon te houden zijn. Kalk hecht zich slecht aan gecoate oppervlakken waardoor het eenvoudig te verwijderen is. De levensduur van gecoate oppervlakken wordt verlengd. Voorkomen van vervuiling Water of gekleurde vloeistoffen dringen niet door in de ondergrond. Ideaal om bijvoorbeeld toiletruimtes schoner te houden (urine kan niet in de ondergrond intrekken). Gecoat textiel zoals handdoeken, bedlinnen en werkkleding blijft langer schoon (was-frequentie kan omlaag). Anti-schimmel & anti-mos Voorkomt dat vocht in de ondergrond in kan trekken. Houdt oppervlakken langer mooi. Verlengd levensduur van hout, steen en beton aanzienlijk.

6 VEILIG WERKEN MET NANO PRO AAWATER kiest alleen voor nanocoating producten die opgebouwd zijn uit veilige stoffen. TiO2 (titaniumdioxyde) is in de VS in 1968 gecertificeerd als een levensmiddel toevoegingsmiddel. Japan volgde in PRODUCTEN De Europese wetgeving ( ) betreffende Foodcontactmaterials beschrijft dat titaniumdioxyde mag worden toegepast in materialen die in contact komen met voedingsmiddelen. Titaniumdioxide mag als additief toegepast worden in voedingsmiddelen (E171) en wordt onder meer toegepast in tandpasta en zonnebrandcrème. Siliciumdioxide heeft ook een E-nummer en wordt onder meer toegepast in de voedingsmiddelen (kauwgom, snoep, melkproducten, rijst etc.). Zowel de hydrofobe als de hydrofiele coatingproducten mogen zonder meer toegepast worden in de voedselverwerkende industrie. Welke coating voor u het meest geschikt is kunnen we in overleg vaststellen. Het succes van de coating hangt af van de kwaliteit van de voorbehandeling. Als de ondergrond op het moment van coaten niet goed schoon is dan zal de coating minder lang effectief zijn. De voorbehandeling dient dan ook grondig te gebeuren. AAWATER heeft hiervoor geschikte biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. Na het schoonmaken dient de ondergrond nagespoeld of afgenomen te worden met demiwater of alcohol (producten die geen residu achterlaten). Het aanbrengen van de coating kan door ons uitgevoerd worden maar ook door u zelf. Wij trainen u in het juist aanbrengen van de coating. OVER AAWATER AAWATER is een jong maar ervaren bedrijf met kennis over het voorkomen en verhelpen van vervuiling; microbiologisch, afzettingen en corrosie. Wij leveren een totaal pakket aan producten, diensten en advies om vervuiling in leidingen, processen en oppervlakken tegen te gaan. Het is ons doel om u met onze kennis te ondersteunen om vervuiling van oppervlakken en van uw drink- en proceswater tegen te gaan zodat u deze veilig kunt gebruiken. Wilt u meer informatie? Neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

Orange Nano InfiniClean. Met minder inspanning langer schoon. Orange Nano InfiniClean

Orange Nano InfiniClean. Met minder inspanning langer schoon. Orange Nano InfiniClean Orange Nano Met minder inspanning langer schoon Orange Nano reinigingsmiddelen, easy to clean en selfclean coatings maken oppervlakken minder vatbaar voor vervuiling en eenvoudiger te reinigen. Productlijnen

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano introductie

Titel. Tekst. Orange Nano introductie Titel Tekst Orange Nano introductie Orange Nanotech Orange Nanotech biedt oplossingen die: de levensduur van kapitaalgoederen verlengen het gebruik van grondstoffen verlagen Dit doen we om onze klanten

Nadere informatie

Index. Klaar voor de toekomst. - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating. - Voordelen van NanoCoating

Index. Klaar voor de toekomst. - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating. - Voordelen van NanoCoating Index - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating - Voordelen van NanoCoating - Producten Universal Cleaner Special Nano Polish NanoCoat Steen & Hout NanoCoat Solar

Nadere informatie

Vuil- en Waterafstotende coatings

Vuil- en Waterafstotende coatings Vuil- en Waterafstotende coatings Eco Green Coatings Onze EcoGreenCoatings zijn gebaseerd op hoogwaardige Nanotechnology. Alle onze coatings zijn gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Zo is de basis van

Nadere informatie

InfiniClean SelfClean Absorbent Surfaces

InfiniClean SelfClean Absorbent Surfaces InfiniClean SelfClean Absorbent Surfaces Omschrijving Luchtvervuiling, algen mos en schimmels hebben een negatieve invloed op het uiterlijk van gebouwen. Vuildeeltjes slaan er op neer en zorgen voor een

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Solar

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Solar Titel Tekst Orange Nano Guardon SelfClean Solar Vervuiling vermindert de PV-opbrengst Zonne-energie is populair, terecht, elke kilo CO2-uitstoot die vermeden wordt door duurzame elektriciteitsopwekking

Nadere informatie

THE NEW FACE OF COATING TECHNOLOGIES INTRODUCING THE MOST COMPLETE AND DURABLE PROTECTIVE COATING SYSTEM FOR THE AUTOMOTIVE INDUSTRY.

THE NEW FACE OF COATING TECHNOLOGIES INTRODUCING THE MOST COMPLETE AND DURABLE PROTECTIVE COATING SYSTEM FOR THE AUTOMOTIVE INDUSTRY. INTRODUCING THE MOST COMPLETE AND DURABLE PROTECTIVE COATING SYSTEM FOR THE AUTOMOTIVE INDUSTRY. THE NEW FACE OF COATING TECHNOLOGIES Alle producten van Ceramic Pro zijn getest door SGS. `s Werelds meest

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Hygiene

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Hygiene Titel Tekst Orange Nano Guardon SelfClean Hygiene Voorwerpen zijn vaak een besmettingsbron van ziekmakers Mensen komen continu in contact met bacteriën, virussen en schimmels. Besmettelijke ziekten worden

Nadere informatie

Nano Green World AirQuality Interior SelfClean

Nano Green World AirQuality Interior SelfClean Nano Green World AirQuality Interior SelfClean Op basis van Nanotechnologie Luchtreiniging met licht Hygiëne Actieve luchtverfrissing Easy to Clean eigenschappen Inhoud Introductie Nano Green World...

Nadere informatie

Zelfreinigend. Een revolutie in glas. Zelfreinigend. Pilkington Activ TM

Zelfreinigend. Een revolutie in glas. Zelfreinigend. Pilkington Activ TM Zelfreinigend Een revolutie in glas Zelfreinigend Pilkington Activ TM Zelfreinigend glas werd beschouwd als een onmogelijke droom. Maar na een uitgebreid onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma van Pilkington,

Nadere informatie

Zelfreinigend. Zelfreinigend. Pilkington Activ

Zelfreinigend. Zelfreinigend. Pilkington Activ Zelfreinigend Zelfreinigend Pilkington Activ Pilkington Activ is ook zeer geschikt voor dakbeglazing Zelfreinigend glas Pilkington Activ is duurzaam, gecoat, zelfreinigend glas met een neutrale kleur en

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior Titel Tekst Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior Slechte luchtkwaliteit in gebouwen maakt ziek Om gezond te blijven heeft de mens dagelijks behoefte aan voedsel (vrouw 2.000 kcal / man 2.500

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Exterior

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Exterior Titel Tekst Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Exterior Luchtvervuiling maakt mensen ziek Emissies door o.a. transport, industrie en landbouw hebben een negatief effect op het milieu. CO₂ en andere

Nadere informatie

GRIFFON CLEANER RANGE

GRIFFON CLEANER RANGE GRIFFON CLEANER RANGE Ontdek ons complete en krachtige assortiment reinigingsmiddelen voor professionals KALKVRETER Zeer krachtige en geconcentreerde schuimspray voor het eenvoudig verwijderen van (hardnekkige)

Nadere informatie

Revisie nummer: Z ABN-Amro Son:

Revisie nummer: Z ABN-Amro Son: Revisie nummer: 06.80.01.1Z ABN-Amro Son: 47.87.77.914 REINIGINGSMIDDELEN ELMA TEC CLEAN Sterke reinigingsmiddelen voor ultrasoonreinigers, gebruikbaar voor bijna elke reiniging. Een uitgebreide verzameling

Nadere informatie

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met de aankoop van uw antislip system! antislip system is geen coating of etsproduct. Het is een onzichtbaar antislip product dat in 3 stappen wordt aangebracht. Het verkleint

Nadere informatie

HUIDVERZORGING - 1 -

HUIDVERZORGING - 1 - HUIDVERZORGING - 1 - INDEX - Huidbescherming pagina 1 - Handenreiniging pagina 2-4 - Huidverzorging pagina 4 - Doseersystemen pagina 5 HUIDBESCHERMING Onze handen staan dagelijks bloot aan vele schadelijke

Nadere informatie

Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe

Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe Aquarelverf 36 36 Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe transparanter de kleur. In principe kan met aquarelverf

Nadere informatie

Hoe leg ik uit wat NANOTECHNOLOGIE. is?

Hoe leg ik uit wat NANOTECHNOLOGIE. is? Hoe leg ik uit wat NANOTECHNOLOGIE is? Je weet toch nog dat alles uit atomen is opgebouwd? Een steen, een pen, een videospelletje, een TV, een hond en ook jijzelf zijn uit atomen opgebouwd. Atomen vormen

Nadere informatie

Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior. 1 - Voorbereiding

Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior. 1 - Voorbereiding Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior 1 - Voorbereiding Om een goede chemische binding tussen Guardon SelfClean en het te behandelen oppervlak te waarborgen dient het oppervlak grondig

Nadere informatie

Nano Green World Heavy Duty Coatings

Nano Green World Heavy Duty Coatings Nano Green World Heavy Duty Coatings Op basis van Nanotechnologie Single pack, kant-en-klaar en van constante kwaliteit Uitstekende binding Hoge UV-bestendigheid Zeer hoge weerstand tegen corrosie en oxidatie

Nadere informatie

Vertaling Aardrijkskunde Afval en energie

Vertaling Aardrijkskunde Afval en energie Vertaling Aardrijkskunde Afval en energie Vertaling door een scholier 1337 woorden 2 juni 2004 5,8 76 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde AFVAL EN ENERGIE Energie Het is heel moeilijk te zeggen wat energie

Nadere informatie

Chemtec Chemicals BV en Nanotechnologie. Wat is Nanotechnologie

Chemtec Chemicals BV en Nanotechnologie. Wat is Nanotechnologie Nano-technologie 2 N A N O S I G N : T H E F U T U R E I N C H E M I C A L N A N O T E C H N O L O G Y Chemtec Chemicals BV en Nanotechnologie Met de overname van een Duits onderzoekbureau op het gebied

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon Restore+Protect

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon Restore+Protect Titel Tekst Orange Nano Guardon Restore+Protect Verweerde objecten De meeste objecten worden niet mooier naarmate ze ouder worden. Een groot aantal materialen waaronder RVS, aluminium, gepoedercoate metalen,

Nadere informatie

Indeling op basis van het beoogde doel en werking

Indeling op basis van het beoogde doel en werking Indeling op basis van het beoogde doel en werking De biociden zijn ingedeeld in 22 productsoorten op basis van het beoogde doel en onderverdeeld in 4 hoofdgroepen in functie van hun werking. Deze indeling

Nadere informatie

Rolith Chemicals. Bestaat sinds 1977. Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad. Rolith bouwchemie

Rolith Chemicals. Bestaat sinds 1977. Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad. Rolith bouwchemie Rolith Chemicals Bestaat sinds 1977 Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad Waarom Rolith producten! Producten ontwikkeld i.s.m. baksteenindustrie (al sinds 1988!) Alle producten

Nadere informatie

Even voorstellen. Workshop: Bedreigingen aanpakken door goed hygiënebeleid maart 2016, Dirk Bakker en Daan van Empel

Even voorstellen. Workshop: Bedreigingen aanpakken door goed hygiënebeleid maart 2016, Dirk Bakker en Daan van Empel Workshop: Bedreigingen aanpakken door goed hygiënebeleid 10 maart 2016, Dirk Bakker en Daan van Empel Even voorstellen Dirk Bakker Van Iperen, Technisch directeur Tel: 0186-578888 E: bakkerd@iperen.com

Nadere informatie

Zonnige vooruitzichten met Acryl Fassadenfarbe 100 Solartect en de gevelsystemen van Brillux

Zonnige vooruitzichten met Acryl Fassadenfarbe 100 Solartect en de gevelsystemen van Brillux Zonnige vooruitzichten met Acryl Fassadenfarbe 100 Solartect en de gevelsystemen van Brillux Acryl Fassadenfarbe 100 Solartect voor duurzaam schone gevels Al na één ar is de geringe neiging tot vervuilen

Nadere informatie

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 1 stuk 12 stuks. High Performance doekjes

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 1 stuk 12 stuks. High Performance doekjes Pieterman Airosol Glascleaner Glascleaner is een zeer efficiënt produkt voor het reinigen van glas en spiegels, maar ook van kunststoffen en harde oppervlakken. Verwijdert snel, veilig en gemakkelijk vuil,

Nadere informatie

Orange Nano PeeBack Mineral

Orange Nano PeeBack Mineral Orange Nano PeeBack Mineral Wildplassen Wildplassen, plassen in de openbare ruimte op een andere plaats dan een toilet of urinoir, leidt tot ernstige stankoverlast (zelfs tot binnen in getroffen gebouwen)

Nadere informatie

CATALOGUS QUALITY FIRST PROBIOTICA PRODUCTS. Waarom zijn wij uniek?

CATALOGUS QUALITY FIRST PROBIOTICA PRODUCTS. Waarom zijn wij uniek? PROBIOTICS CATALOGUS QUALITY FIRST PROBIOTICA PRODUCTS Waarom zijn wij uniek? Voor Quality First Probiotica geproduceerde reinigingsmiddelen zijn reinigingsproducten die niet-pathogene, "goede"bacteriën

Nadere informatie

Nano technologie is het resultaat van intensief onderzoek. De term "Nano" komt uit het Grieks en betekent "dwerg".

Nano technologie is het resultaat van intensief onderzoek. De term Nano komt uit het Grieks en betekent dwerg. Nano technologie is het resultaat van intensief onderzoek. De term "Nano" komt uit het Grieks en betekent "dwerg". Nano wordt gebruikt als afkorting voor een miljardste deel. Een nanometer is een lengtemaat

Nadere informatie

RAW Stones Cleaner is een geconcentreerde vloerreiniger met een waterafstotend effect na droging

RAW Stones Cleaner is een geconcentreerde vloerreiniger met een waterafstotend effect na droging RAW Stones Technische beschrijving 2017 Product omschrijving RAW Stones is een cement gebonden product aangevuld met epoxy s, kleurpigmenten, vezels en overige natuurlijke grondstoffen. Door de samenstelling

Nadere informatie

High Performance Ceramic Coating De 1e high performance vloercoating met keramische deeltjes

High Performance Ceramic Coating De 1e high performance vloercoating met keramische deeltjes www.wearmax-coating.at De 1e high performance vloercoating met keramische deeltjes VERLENGT DE LEVENSDUUR VAN BESTAANDE VLOERBEDEKKINGEN DANKZIJ UNIEKE TECHNOLOGIE WEARMAX CERAMIC COATING is de perfecte

Nadere informatie

Dr. van Deenweg 13 8025 BP Zwolle tel: 038-8458376 mail: info@nanoservices.nl

Dr. van Deenweg 13 8025 BP Zwolle tel: 038-8458376 mail: info@nanoservices.nl Blad: 1/5 1. Identificatie van de stof of het preparaat en van de onderneming Productnaam: Gebruik: Toepassingen: Importeur: Environ-X Hydro-synthetische nanocoating De coating is werkzaam in de mineralisatie

Nadere informatie

Zelfreinigende ruiten. Voor reinigings bedrijven

Zelfreinigende ruiten. Voor reinigings bedrijven Zelfreinigende ruiten. Voor reinigings bedrijven Wat zijn zelfreinigende ramen? Druppelvorming bij niet behandeld glas 2 komponenten behandeling van ramen: beiden gebaseerd op nanotechnologie. De behandeling

Nadere informatie

Siliconen-Gevelverf 918. Droog en schoon

Siliconen-Gevelverf 918. Droog en schoon Siliconen-Gevelverf 918 Droog en schoon Van licht tot donker, van ingetogen tot krachtig De Scala kleurwaaier Kleurtinten voor muurverf buiten biedt 384 geselecteerde Scala kleuren kleurbestendigheidsklasse

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen September 2007 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun onderhoud, zijn te vinden op onze

Nadere informatie

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/ SPUITKURK Heidelaan 61 9060 Zelzate Tel: 0472/ 33 85 42 email: namira@elfinastyle.be www.elfinastyle.be Liquid-Kurk spuitkurk is akoestisch isolerend, dampopen, waterdicht en brandwerend multi-toepasbaar

Nadere informatie

Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen. Wanneer reinigen een kunst wordt... Waarom Chemifor?

Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen. Wanneer reinigen een kunst wordt... Waarom Chemifor? Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen Chemifor fabriceert en verdeelt kwaliteitsvolle en specifieke doelgerichte reinigingsproducten voor professionals. Ook voor reinigingen en advies kunt u bij

Nadere informatie

Protection Nederland. Anti Graffiti Coatings Hydrofoberen Glasfolie

Protection Nederland. Anti Graffiti Coatings Hydrofoberen Glasfolie Anti Graffiti Coatings Hydrofoberen Glasfolie ProNed ProNed is gespecialiseerd in het beschermen van oppervlakken tegen invloeden van buitenaf zoals graffiti, weersinvloeden, chloride indringing en krassen

Nadere informatie

luchtzuiverende dakbedekking voor nu en later

luchtzuiverende dakbedekking voor nu en later Noxite Noxite luchtzuiverende dakbedekking voor nu en later 1 m 2 Noxite dakbedekking geeft 12 mensen schone lucht per jaar. Luchtzuiverend Gehele levensduur effectief Aangetoonde werking Zon, wind en

Nadere informatie

BEHANDELINGEN INTERIEUR

BEHANDELINGEN INTERIEUR Als u in contact wilt komen met het Meguiar s Detailing Center kunt u mailen naar: info@meguiarsdetailcenter.nl of neem direct contact op met Marcel 0615113744 of Randy 0651904248. Ook kunt u altijd bellen

Nadere informatie

Zuidzicht Hasselt Arch. Buro II & Archi+I. ONTWERPADVIES NAV-FEBELARCH oktober Vincent Termote

Zuidzicht Hasselt Arch. Buro II & Archi+I. ONTWERPADVIES NAV-FEBELARCH oktober Vincent Termote Zuidzicht Hasselt Arch. Buro II & Archi+I ONTWERPADVIES NAV-FEBELARCH oktober 2016 Vincent Termote Ontwerpadvies v/e goed resultaat op lange termijn druiplijst vogelkooi vermijden ontwerp in functie van

Nadere informatie

Antigraffiti Coating Permanent PW

Antigraffiti Coating Permanent PW NP Solutions BV Kattestaart 11 2954 AC Alblasserdam Tel. +31(0)78 6933723 Fax. +31(0)78 6916156 e-mail info@npsolutions.nl Antigraffiti Coating Permanent PW Algemeen : Antigraffiti Coating Permanent PW

Nadere informatie

Ter Hoeven & Partners

Ter Hoeven & Partners Specificatie werkwijze Ter Hoeven & Partners Specialisten in ICT-reiniging Versie d.d. 24.06.2009 Pagina 1 van 12 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 - Werkwijze 1.1. Inventarisatie 1.2. Onderhoudsplan 1.3. Uitvoering

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon HydroProtect

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon HydroProtect Titel Tekst Orange Nano Guardon HydroProtect Schade door vocht Minerale bouwmaterialen absorberen vocht, door de capillaire werking worden water en daarin opgeloste mineralen tot diep in het materiaal

Nadere informatie

Nano Green World Metal AntiCorrosion

Nano Green World Metal AntiCorrosion Nano Green World Metal AntiCorrosion Op basis van Nanotechnologie Beschermt net zo goed als thermisch verzinken Vormt een zeer dunne beschermlaag Spaart energie en grondstoffen Is veelzijdig, flexibel

Nadere informatie

Productbeschrijving verbeterde houtolie

Productbeschrijving verbeterde houtolie Productbeschrijving verbeterde houtolie Verbeterde houtolie is volledig natuurlijk en bestaat uit een mix van speciaal gekookte ungolie met een blend van verschillende hoogwaardige natuurlijke oliën. Dit

Nadere informatie

Nieuw: Evocryl 200. De bodyguard voor de gevel

Nieuw: Evocryl 200. De bodyguard voor de gevel Nieuw: Evocryl 200 De bodyguard voor de gevel 2 Optimale bescherming met de (r)evolutionaire Evoflex-technologie De nieuwe gevelverf Evocryl 200 3 Weer en wind, schimmels, algen, milieuvervuiling, ouderdom

Nadere informatie

Swisstec Interior protection

Swisstec Interior protection Swisstec Interior protection Leer, textiel en hout worden nieuwer dan nieuw! Swisstec Interior protection is een unieke onderhouds- en beschermingsbehandeling die niet alleen wonderen doet voor alle leren

Nadere informatie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie Geavanceerde reinigingsoplossingen voor onderhoud, herstel en industrie Voor professionele reiniging Vertrouw op de kwaliteit van Loctite De Loctite MRO-reinigers zijn ontwikkeld voor de reiniging van

Nadere informatie

TEDAC Coating bespaart kosten, beschermt en geeft glans en kleur

TEDAC Coating bespaart kosten, beschermt en geeft glans en kleur TEDAC Coating bespaart kosten, beschermt en geeft glans en kleur TEDAC Coating bespaart kosten, beschermt en geeft glans en kleur TEDAC Coating is een innovatieve, kostenbesparende en langdurig beschermende

Nadere informatie

Chemisch reinigen. Nee. Gevelreiniging boven land? Reiniging met chemische middelen? Nee. Nee. Reiniging met druk boven 60 bar? Alleen afspoelen?

Chemisch reinigen. Nee. Gevelreiniging boven land? Reiniging met chemische middelen? Nee. Nee. Reiniging met druk boven 60 bar? Alleen afspoelen? Factsheet 1: Chemisch reinigen Met deze factsheet kan bepaald worden welke reinigingsmethode gebruikt wordt en wat de geldende milieuregels, zoals benoemd in het voorblad, zijn voor de reinigingsmethode

Nadere informatie

ANTICORROSIEBEHANDELING VOOR LEVENSLANGE PRESTATIES

ANTICORROSIEBEHANDELING VOOR LEVENSLANGE PRESTATIES ANTICORROSIEBEHANDELING VOOR LEVENSLANGE PRESTATIES BESCHERMT Een kraan wordt voortdurend blootgesteld aan de elementen van de natuur. Regen, stof, zand en zonlicht zijn meedogenloze invloeden die de kraan

Nadere informatie

professionele middelen

professionele middelen professionele middelen óók voor de consument Tuinproducten en buitenleven materialen zijn onderhevig aan diverse weersomstandigheden, atmosferisch vuil en zonlicht. Goed onderhoud en het gebruik van het

Nadere informatie

Een schoonheidsspecialist houdt zich bezig met het verfraaien en het verzorgen van het uiterlijk.

Een schoonheidsspecialist houdt zich bezig met het verfraaien en het verzorgen van het uiterlijk. Samenvatting door een scholier 1125 woorden 25 januari 2005 6,3 98 keer beoordeeld Vak Scheikunde Hoofdstuk 4; Schoonmaken; 4.1 a; Vuil Reinigende cosmetica; om jezelf schoon te maken Versierende cosmetica;

Nadere informatie

Bovendien zijn wij sinds 2010 ook gestart met onze eigen VN Clean Shop, de enige echte schoonmaakwinkel die voor iedereen toegankelijk is.

Bovendien zijn wij sinds 2010 ook gestart met onze eigen VN Clean Shop, de enige echte schoonmaakwinkel die voor iedereen toegankelijk is. PRODUCTCATALOGUS VN Clean is een schoonmaakbedrijf uit Zarren dat al sinds 2007 actief is. Wij zijn aanvankelijk gestart met de schoonmaak in bedrijven en voor kleinere zelfstandigen. Later hebben we ons

Nadere informatie

Inweekmiddel codes 00701

Inweekmiddel codes 00701 Inweekmiddel codes 00701 Onderhoud Poeder product voor het verwijderen van vervuilingen in diverse keukenmachines. Tevens geschikt als vaatwasreiniger voor het verwijderen van hardnekkige eiwit- en zetmeelresten.

Nadere informatie

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 12 stuks 12 stuks. High Performance doekjes

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 12 stuks 12 stuks. High Performance doekjes Pieterman Airosol Glascleaner Glascleaner is een zeer efficiënt product voor het reinigen van glas en spiegels, maar ook van kunststoffen en harde oppervlakken. Verwijdert snel, veilig en gemakkelijk vuil,

Nadere informatie

Stofvrij voegen uithakken met waterverneveling

Stofvrij voegen uithakken met waterverneveling Stofvrij voegen uithakken met waterverneveling 1. Risico s Steenachtige materialen bevatten een hoog gehalte aan kwarts. Kwarts is een vorm van siliciumdioxide (SiO 2 ) en is één van de meest voorkomende

Nadere informatie

Geschiedenis Van De Oxidatieve Fotokatalyse

Geschiedenis Van De Oxidatieve Fotokatalyse Geschiedenis Van De Oxidatieve Fotokatalyse Er zij licht! De fotosynthese bevindt zich in het kloppende hart van alle organische en natuurlijke processen van het leven op aarde en heeft een geschiedenis

Nadere informatie

PIGGY PROOF PREMIUM PROTECTOR FOR LEATHER

PIGGY PROOF PREMIUM PROTECTOR FOR LEATHER 02 PIGGY PROOF PREMIUM PROTECTOR FOR LEATHER PRODUCT INFORMATIE Piggy Proof Premium Protector for Leather is s werelds meest geavanceerde beschermingsformule voor schoenen, kleding en meubels. Premium

Nadere informatie

ELECTRO / BRAKE CLEANER Productcode 350

ELECTRO / BRAKE CLEANER Productcode 350 Industriële Reiniging ANTOL 24 Productcode 803 Krachtige emulgeerbare ontvetter Traditionele ontvetter op basis van koolwaterstoffen en emulgatoren. Een witte melkachtige vloeistof ontstaat wanneer Antol

Nadere informatie

Clean Galena. Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken. tollis

Clean Galena. Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken. tollis Clean Galena Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken tollis Reiniging zonder aantasting van de ondergrond met Clean Galena 2 tollis Meestal worden gebouwen om esthetische of technische redenen

Nadere informatie

Effectieve bacteriedodende wandbescherming

Effectieve bacteriedodende wandbescherming Effectieve bacteriedodende wandbescherming Muurbescherming die 100% bacteriedodend is Acrovyn Bactericide Effectieve bacteriedodende wandbescherming Ondanks het streng naleven van voorschriften die de

Nadere informatie

Nanodeeltjes: niet te meten wel volop toegepast

Nanodeeltjes: niet te meten wel volop toegepast Nanodeeltjes: niet te meten wel volop toegepast Marga Jacobs, voorzitter Leefmilieu (maart 2009) Nanotechnologie de doos van Pandora In wetenschap en techniek is ongemerkt een revolutie aan de gang. Een

Nadere informatie

De bijzondere voegmortel met sublieme verwerkingseigenschappen

De bijzondere voegmortel met sublieme verwerkingseigenschappen Voor bouwprofessionals PCI Nanofug Premium De bijzondere voegmortel met sublieme verwerkingseigenschappen easytoclean effect Fijn, glad oppervlak, 18 populaire kleuren Uitstekende bescherming tegen schimmel

Nadere informatie

FUJI-HUNT GAMMA Een uitgebreid programma vochtwateradditieven en hulpmiddelen voor offsetdruk.

FUJI-HUNT GAMMA Een uitgebreid programma vochtwateradditieven en hulpmiddelen voor offsetdruk. FUJI-HUNT GAMMA Een uitgebreid programma vochtwateradditieven en hulpmiddelen voor offsetdruk. Revival Wash - Revival Wash DG 2104. Rubberregenerator voor verglaasde rubberdoeken en inktrollen. Herstelt

Nadere informatie

Wereldoriëntatie - Natuur Wereldoriëntatie - Techniek Geschatte lesduur Hoofdstuk 1.2. Nuttige microben benadrukt dat niet alle

Wereldoriëntatie - Natuur Wereldoriëntatie - Techniek Geschatte lesduur Hoofdstuk 1.2. Nuttige microben benadrukt dat niet alle Wereldoriëntatie - Natuur Algemene vaardigheden: 1.1 & 1.2 Levende en niet-levende natuur: 1.3 & 1.5 Wereldoriëntatie - Techniek 2.16* Geschatte lesduur 50 minuten Hoofdstuk 1.2. Nuttige microben benadrukt

Nadere informatie

Bescherming tegen Graffiti

Bescherming tegen Graffiti Bescherming tegen Graffiti Permanent Tijdelijk Semipermanent GraffitiGuard AntiGraffitiSystem Wat is Graffiti bescherming? Graffiti bescherming beschermt alle soorten ondergronden tegen schade door verf

Nadere informatie

8010 Masan nieuwe samenstelling

8010 Masan nieuwe samenstelling 8010 Masan nieuwe samenstelling Technische fiche voor : Binnen vorm : waterfase Eigenschappen: Antiallergische (sporenallergie) binnenhuisverf die luchtschimmels neutraliseert, bacteriën, virussen, luchtjes

Nadere informatie

Bijlage VMBO-GL en TL 2004

Bijlage VMBO-GL en TL 2004 Bijlage VMBO-GL en TL 2004 tijdvak 1 BIOLOGIE CSE GL EN TL BIOLOGIE VBO-MAVO-D Deze bijlage bevat informatie. 400009-1-586-543b BIOTECHNOLOGIE INFORMATIE 1 OUDE TECHNIEKEN Al eeuwen gebruiken mensen organismen

Nadere informatie

mooi natuurlijk Het gaat niet alleen om wat u inneemt, maar ook om wat u op uw lichaam doet.

mooi natuurlijk Het gaat niet alleen om wat u inneemt, maar ook om wat u op uw lichaam doet. mooi natuurlijk Het gaat niet alleen om wat u inneemt, maar ook om wat u op uw lichaam doet. Reviive is een lijn van verzorgingsprodukten die meer doen dan uw huid reinigen op een natuurlijke manier ze

Nadere informatie

Welke vervuiling moet verwijderd worden? Welke regelgeving is van toepassing? Kunt u alleen reinigen? Moet u ook desinfecteren?

Welke vervuiling moet verwijderd worden? Welke regelgeving is van toepassing? Kunt u alleen reinigen? Moet u ook desinfecteren? REINIGING / DESINFECTIE UW CLEANROOM. ESSENTIEEL ONDERDEEL OF SLUITSTUK VAN UW PROCES? 01 UW PROCES. IN SCHEMA. UW PROCES. IN PRAKTIJK. PERSONEEL MEDIA PROCES OPPERVLAK APPARATUUR procestijd Uit: Design

Nadere informatie

Ceramic Guard SiCarbon + Coating

Ceramic Guard SiCarbon + Coating Si Carbon + Coating Ceramic Guard SiCarbon + Coating Ceramic Guard is een nieuwe doorbraak op het gebied van op silicium gebaseerde nano coatings. Met dit revolutionaire product is het nu mogelijk om in

Nadere informatie

Guardon SelfClean Hygiene

Guardon SelfClean Hygiene Guardon SelfClean Hygiene Voorwerpen zijn vaak een besmettingsbron van ziekmakers Mensen komen continu in contact met bacteriën, virussen en schimmels. Besmettelijke ziekten worden vooral via de handen

Nadere informatie

ONDERHOUDSINSTRUCTIE RAW STONES PROTECTOR & CLEANER

ONDERHOUDSINSTRUCTIE RAW STONES PROTECTOR & CLEANER ONDERHOUDSINSTRUCTIE RAW STONES PROTECTOR & CLEANER Hoe werkt RAW Stones Protector en wat doet het? Door behandeling van minerale bouwmaterialen met RAW Stones Protector wordt de ondergrond resistent tegen

Nadere informatie

Polijstpasta. Blik 1 liter 25.ALCP2102D. Kleur polijstmiddel

Polijstpasta. Blik 1 liter 25.ALCP2102D. Kleur polijstmiddel Polijstpasta Deze polijstpasta wordt zeer veel in de auto, boot, vrachtwagen, metaalindustrie en in de scheepvaart gebruikt Ideaal voor verweerd chroom, RVS, aluminium en messing Met unipol polijst pasta

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan

Nadere informatie

HIGH GLOSS. PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden.

HIGH GLOSS. PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden. HIGH GLOSS Product Artikelnummer High Gloss 88672 Verharder 48256 PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden. Recoat High

Nadere informatie

onderhouds- en gebruiksvoorschrift CaesarStone D + GB : OHCSNL

onderhouds- en gebruiksvoorschrift CaesarStone D + GB :  OHCSNL onderhouds- en gebruiksvoorschrift CaesarStone NL D + GB : OHCSNL2008-1 Wat is CaesarStone CaesarStone is een composiet steen en bestaat voor 93% uit fijne, in de natuur voorkomende kwartskorrels en voor

Nadere informatie

Koelwatersystemen en chemische waterbehandeling. Irma Steemers-Rijkse Novochem Water Treatment Houten

Koelwatersystemen en chemische waterbehandeling. Irma Steemers-Rijkse Novochem Water Treatment Houten Koelwatersystemen en chemische waterbehandeling Irma Steemers-Rijkse Novochem Water Treatment Houten Overzicht presentatie Ongewenste fenomenen Corrosie Ontstaan van afzettingen (scale) Microbiële groei

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE WATERKWALITEIT

ONDERZOEK NAAR DE WATERKWALITEIT ONDERZOEK NAAR DE WATERKWALITEIT Naam: Klas: Datum: 1 Situering van het biotoop Plaats: Type water: vijver / meer / ven / moeras/ rivier / kanaal / poel / beek / sloot / bron Omgeving: woonkern / landbouwgebied

Nadere informatie

TENCATE TENTDOEK. Tips & Informatie. www.tencateoutdoorfabrics.com

TENCATE TENTDOEK. Tips & Informatie. www.tencateoutdoorfabrics.com TENCATE TENTDOEK Tips & Informatie www.tencateoutdoorfabrics.com Onbezorgd kamperen Jaar in, jaar uit Eindelijk weer naar buiten. De geur van het groen snuiven, de grassprieten tussen onze tenen voelen

Nadere informatie

MECHEMPRO Surface Solutions

MECHEMPRO Surface Solutions MECHEMPRO Surface Solutions INDUSTRIËLE REINIGING MIRUS ONTVETTER 24 Krachtige emulgeerbare ontvetter Traditionele ontvetter op basis van koolwaterstoffen en emulgatoren. Een witte melkachtige vloeistof

Nadere informatie

Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (7)

Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (7) Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (7) E. Gernaat (ISBN 978-90-79302-07-9) 1 Vaste smeermiddelen 1.1 Werking Grafiet en molybdeen-disulfide (MoS 2 ) zijn de belangrijkste stoffen die worden

Nadere informatie

Innovation Concepts B.V. Nieuwsbrief 2012-01 Versie NL

Innovation Concepts B.V. Nieuwsbrief 2012-01 Versie NL Algemeen Innovation Concepts B.V. is bijna twee jaar geleden opgezet door Pol Knops en Keesjan Rijnsburger. We zijn al ruim twee jaar bezig met het onderzoeken van diverse toepassingen van CO 2 binding

Nadere informatie

Onderhoud je geluk...

Onderhoud je geluk... ONDERHOUDSGIDS Onderhoud je geluk...... Begin met tuinmeubelen & terras Rectavit TOTALE BESCHERMING tegen veroudering, verkleuring en vervuiling Legende Houten tuinmeubelen vragen een regelmatig onderhoud.

Nadere informatie

PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO

PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO ProSafe PROSAFE CLEAN AIR SOLUTIONS DIE ALLE PROCESSEN BESCHERMEN, VAN MELK TOT MEDICIJNEN PROCESVEILIGHEID, HOE GARANDEREN WIJ DIE?

Nadere informatie

PIGGY PROOF PREMIUM PROTECTOR FOR ABSORBENT FABRICS AND SUEDE

PIGGY PROOF PREMIUM PROTECTOR FOR ABSORBENT FABRICS AND SUEDE 01 PIGGY PROOF PREMIUM PROTECTOR FOR ABSORBENT FABRICS AND SUEDE PRODUCT INFORMATIE Piggy Proof Premium Protector for Absorbent Fabrics and Suede is s werelds meest geavanceerde beschermingsformule voor

Nadere informatie

Siergrindvloeren Praktisch, fraai en ongekend veel mogelijkheden!

Siergrindvloeren Praktisch, fraai en ongekend veel mogelijkheden! Siergrindvloeren Praktisch, fraai en ongekend veel mogelijkheden! Siergrindvloeren Introductie Eén van de meest populaire vloerafwerkingen van de laatste jaren is de siergrindvloer. Niet onlogisch, want

Nadere informatie

Corrosiebelastingscategorieën in relatie tot 1350 Sigma verfsystemen

Corrosiebelastingscategorieën in relatie tot 1350 Sigma verfsystemen De NEN-EN-ISO 12944 behandelt de bescherming van staalconstructies tegen corrosie door middel van verfsystemen. In Deel 2 van deze norm worden in een tabel de diverse corrosie gegeven. Het toepassingsgebied

Nadere informatie

IQon StayClean+Protect Glass & Ceramics 2K

IQon StayClean+Protect Glass & Ceramics 2K IQon StayClean+Protect Glass & Ceramics 2K Omschrijving IQon StayClean+Protect Glass & Ceramics 2K verlaagt de oppervlakte energie van glas en (sanitair) keramiek. Dit leidt er toe dat het oppervlak een

Nadere informatie

O N D ER HOUD. N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t

O N D ER HOUD. N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t O N D ER HOUD N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t QuiNo BVBA SINT-AMANDSTRAAT 14 8760 MEULEBEKE M +32 0477 32 18 94 INFO@QUINO.BE WWW.QUINO.BE BTW BE 0861.805.606

Nadere informatie

Wiltec werkt. Ook voor u!

Wiltec werkt. Ook voor u! Wiltec werkt. Ook voor u! Beschermende coatings Voorkomen is beter dan genezen! Dat geldt zeker voor vervuiling en stof. Want waar gewerkt wordt vindt vervuiling en stofvorming plaats. Met name bij werkzaamheden

Nadere informatie

Biologische bestrijding van micro-organismen

Biologische bestrijding van micro-organismen Biologische bestrijding van micro-organismen (waaronder Legionella) met amoeben Irma Steemers-Rijkse Novochem Water Treatment Houten Overzicht presentatie Chemische waterbehandeling Chemische biociden

Nadere informatie

NC 2K Clearcoat. Toepassingen: - Aluminium gevel beplating - Gepoedercoate oppervlakten - Stalen ondergronden - Trespa gevelbeplating

NC 2K Clearcoat. Toepassingen: - Aluminium gevel beplating - Gepoedercoate oppervlakten - Stalen ondergronden - Trespa gevelbeplating NC 2K Clearcoat Omschrijving : NC 2k Clearcoat 2 component-polysiloxan-epoxy eenlaags veredeling is een transparante 2 componenten coating gebaseerd op nanotechnologie. Voorwerpen behandeld met NC 2k Clearcoat

Nadere informatie

Carl Zeiss Vision Nederland BV www.zeiss.nl www.beter-zien.zeiss.nl optiek@vision.zeiss.com NL_20_010_8105I

Carl Zeiss Vision Nederland BV www.zeiss.nl www.beter-zien.zeiss.nl optiek@vision.zeiss.com NL_20_010_8105I NL_20_00_805I Carl Zeiss Vision Nederland BV www.zeiss.nl www.beter-zien.zeiss.nl optiek@vision.zeiss.com 00 YEARS PRECISION LENSES MADE BY CARL ZEISS De hardste ZEISS-brillenglazen ooit met DuraVision

Nadere informatie