ONTDEK EYE PROTECT SYSTEM, EEN REVOLUTIE IN DE BESCHERMING TEGEN SCHADELIJKE UV-STRALEN EN BLAUWVIOLET LICHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONTDEK EYE PROTECT SYSTEM, EEN REVOLUTIE IN DE BESCHERMING TEGEN SCHADELIJKE UV-STRALEN EN BLAUWVIOLET LICHT"

Transcriptie

1 ONTDEK EYE PROTECT SYSTEM, EEN REVOLUTIE IN DE BESCHERMING TEGEN SCHADELIJKE UV-STRALEN EN BLAUWVIOLET LICHT

2 ESSILOR KOMT MET EEN REVOLUTIONAIRE INNOVATIE DIE DE NIEUWE STANDAARD WORDT VOOR CORRIGERENDE BRILLENGLAZEN DEZE INNOVATIE BEVESTIGT JE ROL ALS OPTICIEN EN BRENGT MEER KLANTEN NAAR JE ZAAK In de afgelopen 50 jaar heeft Essilor bijgedragen aan belangrijke innovaties die het leven van brildragers hebben verbeterd: lichtgewicht organische glazen multifocale glazen ultradunne glazen fotochromatische glazen Essilor gaat een nieuwe uitdaging aan die de levenskwaliteit van miljoenen mensen zal verbeteren: OOGBESCHERMING TEGEN SCHADELIJKE UV-STRALEN EN BLAUW LICHT, GEÏNTEGREERD IN HET GLAS, VOOR ALLE BRILDRAGERS

3 H ET I S B E L A N G R I J K O M J E Z I C H T T E B E S C H E R M E N, VA N J O N G S A F A A N E N D I T J E H E L E L E V E N L A N G Nu we langer leven en onze levensstijl is veranderd, worden onze ogen ons hele leven lang en elke dag opnieuw meer blootgesteld aan schadelijk licht. INVLOED VAN SCHADELIJK LICHT OP DE OGEN KRISTALLENS UV-STRALEN NETVLIES BLAUWVIOLET LICHT Ultraviolet en blauwviolet licht zijn zeer energierijk, bereiken het interne weefsel vooren achterin het oog en dragen bij aan het ontstaan van oogziektes1 (cataract en Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie). Schadelijk licht = UV- en blauwviolet licht. De gezondheid van onze ogen is afhankelijk van verschillende factoren (leeftijd, genen, roken, voeding...). Licht is een van de risicofactoren waar brillenglazen een verschil in kunnen maken. UV-stralen dragen bij aan het ontstaan van cataract. Blauwviolet licht draagt bij aan het ontstaan van LMD. Met de steeds ouder wordende bevolking zullen cataract en LMD binnen 30 jaar TWEE KEER zo vaak voorkomen.2 E N TO C H I S E R G E E N A LO M VAT T E N D E O P LO S S I N G D I E I E D E R E E N B E S C H E R M T T EG E N S C H A D E L I J K L I C H T: TOT N U TO E G I N G D E B E S C H E R M I N G T EG E N U LT R AV I O L E T L I C H T G E PA A R D M ET E E N B L AU W E W E E R S P I EG E L I N G EN/OF EEN GELE SCHIJN OP DE GLAZEN.

4 NIEUW EYE PROTECT SYSTEM : BESCHERMING TEGEN SCHADELIJK LICHT IN EEN MOOI HELDER GLAS DE EERSTE INGEBOUWDE BESCHERMING TEGEN SCHADELIJK LICHT IN EEN MOOI HELDER BRILLENGLAS HET IS GEEN ANTIREFLECTERENDE COATING HET IS GEÏNTEGREERD IN HET GLAS

5 EEN UNIEK ABSORPTIEPROCES LEIDT TOT 3 VOORDELEN -1- UV-BESCHERMING HET BRILLENGLAS ABSORBEERT UV A- EN UV B-STRALING Het brillenglas 1.5 index (Orma ) absorbeert het UV-licht niet volledig. -2- SLIMME BESCHERMING TEGEN BLAUWVIOLET LICHT TOT 3 MAAL BETERE BESCHERMING TEGEN BLAUWVIOLET LICHT DAN GEWONE CORRIGERENDE BRILLENGLAZEN *. * GEBASEERD OP IN-VITROTESTS OP NETVLIESCELLEN OP HET VLAK VAN BESCHERMING TEGEN ZONLICHT 3. SMART BLUE FILTER Bij Eye Protect System -glazen met Crizal Forte UV: een vermindering van 25% in het afsterven van netvliescellen door blootstelling aan licht in vergelijking met geen filter. Bij standaardglazen: 1.5 of poly met Crizal Forte UV een vermindering van ongeveer 7% (op basis van een wiskundig model). De Smart Blue Filter biedt een minimale doeltreffendheid in het verminderen van het afsterven van netvliescellen door blootstelling aan licht in vergelijking met geen filter: 25% (+/- 5%). Dit is afhankelijk van het materiaal van het glas en de coating en kan worden bepaald door in-vitrotests op RPE-cellen of op basis van een wiskundig model.

6 SMART BLUE FILTER ABSORBENSEN HOUDEN EEN GROOT DEEL VAN HET BLAUWVIOLET LICHT TEGEN. SMART BLUE FILTER BLAUWVIOLET ABSORBENSEN ZIJN SPECIFIEK GERICHT OP HET TEGENHOUDEN VAN HET MEEST SCHADELIJKE BLAUWVIOLET LICHT EYE PROTECT SYSTEM TRANSMISSIECURVE SMALBAND STANDAARD AR-GLAS 4 EYE PROTECT SYSTEM MET CRIZAL FORTE UV TRANSMISSIE (nm) Transmissie voor polycarbonaat niet-fotochromatische glazen. De transmissie voor glazen met een hoge en zeer hoge index is lager tussen 380 en 400 nm GOLFLENGTE (nm) De Smart Blue Filter biedt een minimale doeltreffendheid in het verminderen van het afsterven van netvliescellen door blootstelling aan licht in vergelijking met geen filter: 25% (+/- 5%). Dit is afhankelijk van het materiaal van het glas en de coating en kan worden bepaald door in-vitrotests op RPE-cellen of op basis van een wiskundig model. Standaard AR-glas = een glas met AR-coating, zonder UV-bescherming, zonder bescherming tegen blauw licht.

7 GEEN GELE SCHIJN -3- MOOIE HELDERHEID GEEN BLAUWE WEERSPIEGELING MOOIER GLAS & BETERE KLEURWAARNEMING SPECIALE COMPLEMENTAIRE KLEURABSORBENSEN MAKEN HET GLAS MOOIER & VERBETEREN DE KLEURWAARNEMING. SPECIALE COMPLEMENTAIRE KLEURABSORBENSEN NEUTRALISEREN DE GELE SCHIJN DIE ACHTERBLIJFT NA DE ABSORPTIE VAN HET BLAUWVIOLET LICHT HET PRINCIPE VAN COMPLEMENTAIRE KLEUREN: Het is een natuurkundig gegeven dat als een object een bepaalde kleur absorbeert, het de complementaire kleur zal krijgen. Aangezien blauw en geel complementaire kleuren zijn, laat de absorbens die het blauwviolet licht tegenhoudt een gele schijn achter op de glazen.

8 EYE PROTECT SYSTEM, DE ESSENTIËLE BESCHERMING: en hoger UV-BESCHERMING AANGEDUID DOOR DE E-SPF -INDEX. SMART BLUE FILTER TOT 3 MAAL BETERE BESCHERMING TEGEN BLAUWVIOLET LICHT DAN STANDAARD CORRIGERENDE GLAZEN 3. IN EEN MOOI HELDER GLAS. VERSCHILLENDE NIEUWE OCTROOIAANVRAGEN De Smart Blue Filter biedt een minimale doeltreffendheid in het verminderen van het afsterven van netvliescellen door blootstelling aan licht in vergelijking met geen filter: 25% (+/- 5%). Dit is afhankelijk van het materiaal van het glas en de coating en kan worden bepaald door in-vitrotests op RPE-cellen (cellen uit het pigmentblad) of op basis van een wiskundig model. Bij Eye Protect System -glazen met Crizal Forte UV: een vermindering van 25% in het afsterven van netvliescellen door blootstelling aan licht in vergelijking met geen filter. Bij standaardglazen: 1.5 of poly met Crizal Forte UV een vermindering van ongeveer 7% (op basis van een wiskundig model). De E-SPF -index is afhankelijk van het materiaal van het glas en de coating. De E-SPF -index is een globale index die de totale mate van UV-bescherming aangeeft van alle soorten brillenglazen. De E-SPF is ontwikkeld door Essilor International en is gevalideerd door onafhankelijke deskundigen. Enkel van toepassing op het glas. De E-SPF -index houdt geen rekening met directe blootstelling van het oog die afhangt van externe factoren (lichaamsbouw van de drager, montuurmodel, positie van de bril).

9 COMBINATIE VAN EYE PROTECT SYSTEM EN CRIZAL DE CRIZAL COATING VERHOOGT DE VOORDELEN VAN HET EYE PROTECT SYSTEM

10 1 VERBETERDE UV-BESCHERMING Twee verschillende beschermingen tegen schadelijk licht vullen elkaar aan voor een nog betere UV-bescherming. Eye Protect System is geïntegreerd in het glas en absorbeert het schadelijk UV- en blauwviolet licht. UV UV Alle Crizal -coatings beschermen tegen UV-stralen via de achterzijde van het glas. E-SPF 35 is het hoogst mogelijke niveau voor heldere glazen. Vereenvoudigde weergave van een Crizal -coating. De coating zit aan beide kanten van het glas. De E-SPF -index is afhankelijk van het materiaal van het glas en de coating. De E-SPF -index is een globale index die de totale mate van UVbescherming aangeeft van alle soorten brillenglazen. De E-SPF is ontwikkeld door Essilor International en is gevalideerd door onafhankelijke deskundigen. Enkel van toepassing op het glas. De E-SPF -index houdt geen rekening met directe blootstelling van het oog die afhangt van externe factoren (lichaamsbouw van de drager, montuurmodel, positie van de bril). E-SPF =10 voor Crizal -glazen met Essilor Orma. EYE PROTECT SYSTEM SAMEN MET CRIZAL VOOR EEN BETERE UV-BESCHERMING BESCHERMING TEGEN BLAUWVIOLET LICHT 3 X3 ESSENTIAL ADVANCED STANDAARD AR-GLAS 4 MET HC MET GEEN E-SPF E-SPF INDEX Tot 3 maal betere bescherming tegen blauwviolet licht dan gewone corrigerende brillenglazen, gebaseerd op in-vitrotests op netvliescellen op het vlak van bescherming tegen zonlicht. Bij Eye Protect System -glazen met Crizal Forte een vermindering van 25% in het afsterven van netvliescellen door blootstelling aan licht in vergelijking met geen filter. Bij standaardglazen: 1.5 of poly met Crizal Forte : een vermindering van ongeveer 7% (op basis van een wiskundig model). De E-SPF -index is afhankelijk van het materiaal van het glas en de coating. De E-SPF -index is een globale index die de totale mate van UV-bescherming aangeeft van alle soorten brillenglazen. De E-SPF is ontwikkeld door Essilor International en is gevalideerd door onafhankelijke deskundigen. Enkel van toepassing op het glas. De E-SPF -index houdt geen rekening met directe blootstelling van het oog die afhangt van externe factoren (lichaamsbouw van de drager, montuurmodel, positie van de bril). E-SPF =10 voor Crizal -glazen met Essilor Orma.

11 2 HELDER ZICHT De Crizal -coating beschermt het glas tegen alles wat een helder zicht belemmert. SCHITTERINGEN STOF KRASSEN WATER VLEKKEN UW KLANTEN BESTEDEN DAGELIJKS LANGE UREN VOOR DIVERSE DIGITALE SCHERMEN? DANKZIJ DE COMBINATIE VAN EYE PROTECT SYSTEM GLAZEN MET EEN CRIZAL PREVENCIA BEHANDELING GENIETEN ZE VAN EEN NOG BETERE BESCHERMING TEGEN HET BLAUW-VIOLET LICHT! VERHOOGT DE ALGEHELE UV-BESCHERMING VAN HET EYE PROTECT SYSTEM ZOALS GEMETEN DOOR DE E-SPF -INDEX. MAAKT HET EYE PROTECT SYSTEM NOG MOOIER. De E-SPF -index is afhankelijk van het materiaal van het glas en de coating. De E-SPF -index is een globale index die de totale mate van UVbescherming aangeeft van alle soorten brillenglazen. De E-SPF is ontwikkeld door Essilor International en is gevalideerd door onafhankelijke deskundigen. Enkel van toepassing op het glas. De E-SPF -index houdt geen rekening met directe blootstelling van het oog die afhangt van externe factoren (lichaamsbouw van de drager, montuurmodel, positie van de bril). E-SPF =10 voor Crizal -glazen met Essilor Orma.

12 COMBINATIE VAN EYE PROTECT SYSTEM EN TRANSITIONS MET TRANSITIONS GENIET JE OVERAL WAAR JE HET NODIG HEBT, ZOWEL BINNEN ALS BUITEN, VAN EYE PROTECT SYSTEM.

13 1 BIED JE KLANTEN BESCHERMING TEGEN SCHADELIJK LICHT IN ALLE LICHTOMSTANDIGHEDEN, ZOWEL BINNEN ALS BUITEN - BUITEN - - BINNEN - TRANSITIONS -GLAZEN MET EYE PROTECT SYSTEM HOUDEN UVA- EN UVB-STRALEN EN MEER DAN 85% VAN HET SCHADELIJK BLAUWVIOLET LICHT TEGEN. TRANSITIONS -GLAZEN MET EYE PROTECT SYSTEM HOUDEN UV A- EN B-STRALEN TEGEN EN BIEDEN EEN TOT 5 MAAL 4 BETERE BESCHERMING TEGEN SCHADELIJK BLAUWVIOLET LICHT DAN STANDAARDGLAZEN. Tot 5 maal betere bescherming tegen blauwviolet licht dan gewone corrigerende brillenglazen, gebaseerd op een wiskundig model om het afsterven van netvliescellen te berekenen. Bij Transitions Signature met Crizal Forte UV: een vermindering van 25% (op basis van een wiskundig model, gemiddelde van alle kleuren, alle materialen, Trans-Bonded) in het afsterven van netvliescellen door blootstelling aan licht in vergelijking met geen filter. Bij Transitions XTRActive met Crizal Forte UV: een vermindering van 35% (op basis van een wiskundig model, gemiddelde van alle kleuren, alle materialen, Trans-Bonded). Bij standaardglazen: 1.5 of poly met Crizal Forte UV een vermindering van ongeveer 7% (op basis van een wiskundig model).

14 2 TRANSITIONS -GLAZEN MET EYE PROTECT SYSTEM BIEDEN EEN BETERE UV-BESCHERMING IN COMBINATIE MET EEN CRIZAL -COATING BESCHERMING TEGEN BLAUWVIOLET LICHT 3 X5 ULTIMATE AVEC EN X3 ESSENTIAL ADVANCED STANDAARD AR-GLAS 4 Signature AVEC EN HC Signature AVEC EN GEEN E-SPF E-SPF INDEX Tot 3 maal / tot 5 maal betere bescherming tegen blauwviolet licht dan gewone corrigerende brillenglazen, gebaseerd op een wiskundig model om het afsterven van netvliescellen te berekenen. Bij Transitions Signature met Crizal Forte UV: een vermindering van 25% (op basis van een wiskundig model, gemiddelde van alle kleuren, alle materialen, Trans-Bonded) in het afsterven van netvliescellen door blootstelling aan licht in vergelijking met geen filter. Bij Transitions XTRActive met Crizal Forte UV een vermindering van 35% (op basis van een wiskundig model, gemiddelde van alle kleuren, alle materialen, Trans-Bonded). Bij standaardglazen: 1.5 of poly met Crizal Forte UV: een vermindering van ongeveer 7% (op basis van een wiskundig model). De E-SPF -index is afhankelijk van het materiaal van het glas en de coating. De E-SPF -index is een globale index die de totale mate van UVbescherming aangeeft van alle soorten brillenglazen. De E-SPF is ontwikkeld door Essilor International en is gevalideerd door onafhankelijke deskundigen. Enkel van toepassing op het glas. De E-SPF -index houdt geen rekening met directe blootstelling van het oog die afhangt van externe factoren (lichaamsbouw van de drager, montuurmodel, positie van de bril). E-SPF =10 voor Crizal -glazen met Essilor Orma. TRANSITIONS -GLAZEN MET EYE PROTECT SYSTEM BIEDEN DE ULTIEME BESCHERMING ZOWEL BINNEN-ALS BUITENSHUIS. VERKRIJGBAAR OP ALLE TRANSITIONS -GLAZEN.

15 9 OP DE 10 BRILDRAGERS HEEFT INTERESSE 5 IN HET EYE PROTECT SYSTEM Brildragers zien het Eye Protect System als nieuw, geschikt, geloofwaardig en gemakkelijk te begrijpen. HOE LEG JE HET EYE PROTECT SYSTEM UIT AAN JE PATIËNTEN? Je hoort tegenwoordig veel over de schadelijke effecten van UV-stralen en blauw licht voor je ogen. Ik kan je deze nieuwe glazen aanbevelen, met ingebouwde bescherming tegen dit schadelijk licht. Ze zijn perfect helder en veranderen niets aan de manier waarop je kleuren waarneemt.

16 BEVESTIG JE ROL ALS OPTICIEN BRENG MEER KLANTEN NAAR JE WINKEL VERKOOP GLAZEN MET EEN ALLESOMVATTENDE BESCHERMING TEGEN SCHADELIJK LICHT. KOM TEGEMOET AAN DE TOENEMENDE VRAAG NAAR OOGBESCHERMING. HELP JE KLANTEN HUN ZICHT LANGER TE BEWAREN. DE GLAZEN ZIJN MOOIER. GEMAKKELIJKER TE VERKOPEN, WANT HET IS GEEN EXTRA OPTIE. VOOR AL JE KLANTEN. Allesomvattend = UV- en blauwviolet licht. EEN NIEUWE STANDAARD VOOR BRILLENGLAZEN IS OPGESTAAN. IN 2016 WORDT EYE PROTECT SYSTEM UITGEBRACHT MET VARILUX SERIES, TRANSITIONS EN ESSILOR EYEZEN MEER VOLGT IN 2017

17 BIJKOMEND EDUCATIEF MATERIAAL OVER SCHADELIJK LICHT EN MARKTONDERZOEK NU WE LANGER LEVEN EN ONZE LEVENSSTIJL IS VERANDERD, WORDEN ONZE OGEN VAKER BLOOTGESTELD AAN SCHADELIJK ENERGIERIJK LICHT ONZE LEVENSVERWACHTING GAAT ELKE 5 JAAR MET 1 JAAR OMHOOG 6 EN DE OGEN VAN BRILDRAGERS WORDEN SLECHTER MET DE JAREN EN LOPEN EEN HOGER RISICO OP OOGZIEKTES. MINDERJARIGEN AMETROPEN P.P. * * PRESBYOPEN OUDEREN OOG IN ONTWIKKELING OOG OP ZIJN BEST GELEIDELIJKE AFZWAKKING VAN HET AFWEERSYSTEEM VAN HET OOG 45 jaar - Presbyopia 7 75 jaar - LMD 9 65 jaar - Cataract 8 * P. P. : Pre-presbyopen

18 WE BRENGEN MEER TIJD BINNENSHUIS DOOR WAAR WE WORDEN BLOOTGESTELD AAN NIEUWE KUNSTMATIGE LICHTBRONNEN. We worden vaak al van een jonge leeftijd aan meerdere bronnen tegelijk blootgesteld. ER WORDT GESCHAT DAT VANAF % VAN ALLE LICHTBRONNEN ZULLEN BESTAAN UIT LEDS 10. WE BRENGEN 7U/24 DOOR VOOR EEN SCHERM. 11

19 SCHADELIJK LICHT IS OVERAL LICHTSPECTRUM Schadelijk licht bestaat uit zowel niet-zichtbare UV-stralen als zichtbaar blauwviolet licht. ONZICHTBAAR ZICHTBAAR UV HEV SCHADELIJK LICHT (UV) (Blauwviolet) HEV = High Energy Visible (energierijk zichtbaar licht)

20 BINNEN Spectrale verdeling A.E. (Arbitraire Eenheid) BLAUWVIOLET LICHT WORDT UITGESTRAALD DOOR KUNSTMATIGE LICHTBRONNEN & APPARATEN EL-scherm LCD-scherm met LED-backlight Koud wit LED Gloeilamp SPECTRUM VAN DE LICHTEMISSIE VAN KUNSTMATIGE LICHTBRONNEN & APPARATEN BUITEN JE PATIËNTEN WETEN WELLICHT DAT ELEKTRONISCHE APPARATEN BLAUW LICHT UITSTRALEN. MAAR WETEN ZE OOK DAT DE ZON DE GROOTSTE BRON VAN BLAUW LICHT IS? SCHADELIJK LICHT 100 NET ZOALS UV-LICHT, WORDT OOK BLAUWVIOLET LICHT UITGESTRAALD DOOR DE ZON RELATIEVE ENERGIE GOLFLENGTE (nm) 780 EMISSIESPECTRUM VAN ZONLICHT Vereenvoudigde weergave van zonnespectrum D65.

21 SCHADELIJK LICHT KAN BIJDRAGEN TOT OOGZIEKTES CATARACT LMD UV IS EEN VAN DE RISICOFACTOREN VOOR CATARACT. DIT GAAT GEPAARD MET DE VERTROEBELING VAN DE KRISTALLENS 12. BLAUWVIOLET LICHT BLIJKT HET SCHADELIJKST TE ZIJN VOOR DE BUITENSTELAGEN VAN HET NETVLIES 13 EN DRAAGT BIJ AAN HET ONTSTAAN VAN LMD*. Apoptose van de RPE-cellen (voor 40µM A2E) SCHADELIJKE PIEK 435 nm (+/-20nm) DARK GOLFLENGTE (nm) *Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie. De gezondheid van onze ogen is afhankelijk van verschillende factoren (leeftijd, genen, roken, voeding...). Licht is een van de risicofactoren waar brillenglazen een verschil in kunnen maken. De gezondheid van onze ogen is afhankelijk van verschillende factoren (leeftijd, genen, roken, voeding...). Licht is een van de risicofactoren waar brillenglazen een verschil in kunnen maken. De toplaag van het netvlies bestaat uit retina-pigment-epitheel (RPE) cellen en de buitenste segmenten van de visuele fotoreceptoren. RPE is cruciaal voor het functioneren, het overleven en de constante vernieuwing van de fotoreceptoren. MET DE STEEDS OUDER WORDENDE BEVOLKING ZULLEN CATARACT EN LMD BINNEN 30 JAAR TWEE KEER ZO VAAK VOORKOMEN BEVOLKING MET CATARACT 2 Wereldwijd geschat op 250 miljoen BEVOLKING MET LMD 2 Wereldwijd geschat op 100 miljoen MILJOEN MILJOEN De gezondheid van onze ogen is afhankelijk van verschillende factoren (leeftijd, genen, roken, voeding...). Licht is een van de risicofactoren waar brillenglazen een verschil in kunnen maken.

22 BRILDRAGERS ZIJN GEÏNTERESSEERD IN EEN ALOMVATTENDE OPLOSSING TEGEN ZOWEL SCHADELIJK UV-LICHT ALS BLAUW LICHT IK ZOU MIJN ZICHT GRAAG ZO LANG MOGELIJK BEHOUDEN OP DE 10 BRILDRAGERS ZOU EEN BRIL KOPEN MET GLAZEN DIE BESCHERMEN TEGEN UV- EN BLAUW LICHT. 15 MEER DAN 40% VAN ALLE KLANTEN ZOU TEGEN EEN AANZIENLIJK HOGERE PRIJS EEN PRODUCT KOPEN DAT HET BLAUW LICHT TEGENHOUDT. 16

23 Bronnen/eindnoten: 1- McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35: Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N 68, voorjaar Simplified Extrapolation AMD model. Essilor International, DMS, EL, Jan United nation: World Population Prospects, epidemiological and marketing studies. 3- De bescherming tegen blauwviolet licht wordt gemeten door in vitro fotobiologische experimenten, uitgevoerd door Essilor en een onafhankelijke deskundige. Lichtgevoelig gemaakte RPE-cellen (retina-pigment-epitheel) werden hierbij blootgesteld aan blauwviolet licht, om zo de fysiologische blootstelling van een 40-jaar-oud oog aan zonlicht na te bootsen. Bij Eye Protect System -glazen met Crizal Forte UV een vermindering van 25% in het afsterven van netvliescellen door blootstelling aan licht in vergelijking met geen filter. Bij standaardglazen: 1.5 of poly met Crizal Forte UV een vermindering van ongeveer 7% (op basis van een wiskundig model). 4- Het rekenmodel is gebaseerd op interpolatie van de spectrale data tussen 400 en 455 nm. Het ontwerp van dit model is gebaseerd op de correlatie tussen spectrale metingen en in vitro testresultaten op cellen van het buitenste netvlies. Bij Transitions Signature met Crizal Forte UV een vermindering van 25% (op basis van een wiskundig model, gemiddelde van alle kleuren, alle materialen, Trans- Bonded) in het afsterven van netvliescellen door blootstelling aan licht in vergelijking met geen filter. Bij Transitions XTRActive met Crizal Forte UV een vermindering van 35% (op basis van een wiskundig model, gemiddelde van alle kleuren, alle materialen, Trans-Bonded). Bij standaardglazen: 1.5 of poly met Crizal Forte UV een vermindering van ongeveer 7% (op basis van een wiskundig model). 5- Yougov Eye Protect System concept evaluation for Essilor International. Quantitative consumer online survey US, Spain, China. Jan UN World Population Prospects Presbyopia: 8- Cataract: AMD: McKinsey & Company. Lighting the way - Perspectives on the global lighting market. 2nd edition report. Aug McGoldrick, Joline. Multiscreening and Simultaneous Media Use: Unlocking The Golden Age Of Digital Advertising. Forbes. Maart and In vitro fotobiologische experimenten uitgevoerd door Essilor en Paris Vision Institute. Primaire retina-pigment-epitheel-cellen werden lichtgevoelig gemaakt met A2E, een belangrijk bestanddeel van het ouderdomspigment lipofuscine. Deze cellen werden dan 18 uur lang blootgesteld aan 10 nm lichtbanden, gecentreerd van 390 tot 520 nm in stappen van 10 nm (+ lichtband gecentreerd op 630 nm). Om fysiologische lichtomstandigheden na te bootsen werd de bestralingssterkte van het licht genormaliseerd op basis van het natuurlijke zonlicht dat het netvlies bereikt. (Arnault et al., 2013 PLOs One). 14- In Process study for Essilor International. Crizal E-SPF 35 Focus Groups in France & China. Aug Decision Analyst, BCT2 Offer Take Rate Consumer, Study Number , December 2015, USA. 16- BCT2 price elasticity research Ifop US, Ger, Taiwan AR wearers/country 2015 (with AMD and eye fatigue benefits).

24 Essilor International is wereldleider op het vlak van ontwerp, vervaardiging en aanpassing van brillenglazen. Essilor is actief op vijf continenten en biedt een breed aanbod brillenglazen aan onder de topmerken Varilux, Crizal, Optifog, Xperio en Essilor om myopie, hyperopie, presbyopie en astigmatisme te corrigeren. Essilor International - September Eye Protect System, Smart Blue Filter, Varilux, Eyezen, Crizal, E-SPF en E-SPF 10 zijn handelsmerken van Essilor International. Transitions en de krul zijn gedeponeerde handelsmerken van Transitions Optical, Inc., en worden onder licentie van Transitions Optical Limited gebruikt. Afbeeldingen: Getty, Shutterstock.

EYEZEN: DE NIEUWE STANDAARD INNOVATIEVE BRILLENGLAZEN VOOR ALLE UNIFOCAALDRAGERS

EYEZEN: DE NIEUWE STANDAARD INNOVATIEVE BRILLENGLAZEN VOOR ALLE UNIFOCAALDRAGERS EYEZEN: DE NIEUWE STANDAARD INNOVATIEVE BRILLENGLAZEN VOOR ALLE UNIFOCAALDRAGERS www.eyezen.nl www.essilorpro.nl INHOUD EN BRILLEN + + 04 05 06 07 08 10 DE DOELGROEP DE NIEUWE BAANBREKENDE EYEZEN EYEZEN

Nadere informatie

I SEE DE SEECOAT BLUE REVOLUTIE

I SEE DE SEECOAT BLUE REVOLUTIE I SEE DE SEECOAT BLUE REVOLUTIE I SEE KUNSTLICHT ALOMTEGENWOORDIG Onze levenswijze en onze omgeving evolueert. We stellen ons meer en meer bloot aan kunstlicht: TFT (computer, televisie, videogames) LED

Nadere informatie

Belgen hechten te weinig belang aan hun ogen!

Belgen hechten te weinig belang aan hun ogen! Persbericht September 2012 Belgen hechten te weinig belang aan hun ogen! Groot marktonderzoek naar de kwaliteit van onze ogen wijst erop dat 97% van 45-plussers last heeft van oogklachten. Toch verhelpen

Nadere informatie

OPTIEK VAN VAERENBERGH EYEWEAR SS18 CALVIN KLEIN 154*

OPTIEK VAN VAERENBERGH EYEWEAR SS18 CALVIN KLEIN 154* OPTIEK VAN VAERENBERGH EYEWEAR SS18 CALVIN KLEIN 154* You can cut all the flowers but you cannot keep Spring from coming. Pablo Neruda De eerste zonnestralen zijn een feit! Diezelfde zon bezorgde ons een

Nadere informatie

* Wereldwijd het meest verkochte merk van progressieve glazen, volgens de marktberekeningen van Essilor. Essilor International

* Wereldwijd het meest verkochte merk van progressieve glazen, volgens de marktberekeningen van Essilor. Essilor International * Wereldwijd het meest verkochte merk van progressieve glazen, volgens de marktberekeningen van Essilor. Essilor International Een nieuwe generatie Varilux -brillenglazen Wie zijn de presbyopen van 2017?

Nadere informatie

MAGAZINE VOOR DYNAMISCHE KIJKERS

MAGAZINE VOOR DYNAMISCHE KIJKERS NAJAAR 2009 I VOORJAAR 2010 POWERED BY HOYA LIFE BEGINS @ 40 Als kleine letters een groot probleem worden ENKEL U SCHITTERT! Zorgeloos genieten van uw veredelde glazen Knijpt u ook een oogje dicht? BESCHERM

Nadere informatie

Optiek Staelens Optiek de man. zonnebrillen. vanaf. met gratis glazen op sterkte *

Optiek Staelens Optiek de man. zonnebrillen. vanaf. met gratis glazen op sterkte * Optiek Staelens Optiek de man RAY-BAN zonnebrillen met gratis glazen op sterkte * vanaf 129 gucci 259 giorgio armani 229 prada 189 tom ford 279 gucci 249 gucci 209 DIOR 269 TOM FORD 255 boss 229 TOM FORD

Nadere informatie

Innovatie 2015! De lenzen van Bollé Safety: innovatie voor een optimale bescherming van uw ogen

Innovatie 2015! De lenzen van Bollé Safety: innovatie voor een optimale bescherming van uw ogen Innovatie 2015! De lenzen van Bollé Safety: innovatie voor een optimale bescherming van uw ogen INNOVATIVE VISION Foto: Getty Images/Joan Vicent Canto Roig Ronduit vernieuwend Nieuwe anti-condens en anti-krascoating

Nadere informatie

eyewear SPRING SUMMER 2017 UW OPTICIEN

eyewear SPRING SUMMER 2017 UW OPTICIEN eyewear SPRING SUMMER 2017 UW OPTICIEN De trends voor 2017 zijn best gedurfd. Houten zonnebrillen speelden vorig jaar al mee, maar doen dit jaar nog beter. En voor wie graag mysterieus is, is er keuze

Nadere informatie

Programma. Strategie Essilor Introductie e-series Pauze Introductie Crizal Prevencia Essilor als strategisch business partner Afsluiting

Programma. Strategie Essilor Introductie e-series Pauze Introductie Crizal Prevencia Essilor als strategisch business partner Afsluiting Welkom Programma Strategie Essilor Introductie e-series Pauze Introductie Crizal Prevencia Essilor als strategisch business partner Afsluiting Essilor Strategie Wist u dat? Wist u dat onder presbyopen

Nadere informatie

GEEF KLEUR AAN JE ZONNEBRIL pagina 2. Voor elke gelegenheid een passende zonnebril. Glasmarkers cadeau!*

GEEF KLEUR AAN JE ZONNEBRIL pagina 2. Voor elke gelegenheid een passende zonnebril. Glasmarkers cadeau!* EYE SPECIAL Voor elke gelegenheid een passende zonnebril Een nieuw breed kleurenpalet aan brillenglazen. & Trends op het gebied van zonnebrillen en zonneglazen & Zorgeloos genieten dankzij Eye-Sun Protection

Nadere informatie

Hello sunshine. Hello sunsh. Hello sunshine. De beste bescherming voor je ogen. Kies voor. brillenglazen. met E-SPF* met E-SPF* brillenglazen

Hello sunshine. Hello sunsh. Hello sunshine. De beste bescherming voor je ogen. Kies voor. brillenglazen. met E-SPF* met E-SPF* brillenglazen Vind ons ook [straatnaam] [postcode] [woonplaats] Met vriendelijke groet, [Naam opticien] c o n k i_ x c o d e 2611 PC Stad Zo ga je modieus én beschermd de zomer in. brillenglazen, voorzien van de beste

Nadere informatie

17/01/2011. niet altijd dezelfde bronnen. Preventie? Goed gezien! Oftalmologie : preventie? Goed gezien! Dokter L. Van Eyck

17/01/2011. niet altijd dezelfde bronnen. Preventie? Goed gezien! Oftalmologie : preventie? Goed gezien! Dokter L. Van Eyck niet altijd dezelfde bronnen Preventie? Goed gezien! Oftalmologie : preventie? Goed gezien! Dokter L. Van Eyck 1 Oftalmologie : preventie? Goed gezien! VROEGGEBORENEN Prematuren Retinopathy (ROP) 0 1 jaar

Nadere informatie

ESSILOR VISIOFFICE X

ESSILOR VISIOFFICE X www.essilorpro.nl ESSILOR VISIOFFICE X ONGEËVENAARDE KLANTBELEVING DOOR NIEUW DIGITAAL MEETSYSTEEM Een belangrijk onderdeel van de klantreis is de meting in de winkel. Wij willen de klantbeleving in uw

Nadere informatie

Deken Darraslaan 85-8700 Tielt - 051 40 74 35

Deken Darraslaan 85-8700 Tielt - 051 40 74 35 Deken Darraslaan 85-8700 Tielt - 051 40 74 35 COVER: Samuel carrera 115 - Laetitia MISS Dior (Special Edition) 279 Ralph Lauren 99 D&G 120 D&G 149 De beste zonneglazen aangepast aan de noden van de automobilist

Nadere informatie

UW OPTIEKZAAK CALVIN KLEIN EYEWEAR FW 2017

UW OPTIEKZAAK CALVIN KLEIN EYEWEAR FW 2017 UW OPTIEKZAAK CALVIN KLEIN 195 EYEWEAR FW 2017 EYEWEAR FW 2017 EYEWEAR FW 2017 RAY BAN 162 thanks to our models Griet, Michelle, Lisa, Ilona, Céleste & Stephen photo & design toech.be MUA Wena Laperre

Nadere informatie

Voedingssupplementen ter verzorging van de ogen

Voedingssupplementen ter verzorging van de ogen Voedingssupplementen ter verzorging van de ogen voordelig & thuisbezorgd Macula degeneratie Macula degeneratie (MD) is een aandoening van het centrale gedeelte van het netvlies, de gele vlek (macula lutea).

Nadere informatie

Tips voor gezonde ogen Signalen van een oogziekte Gezond eten voor je ogen Buiten spelen móét Ogen en Uv-straling Tips voor lensdragers Veilig klussen

Tips voor gezonde ogen Signalen van een oogziekte Gezond eten voor je ogen Buiten spelen móét Ogen en Uv-straling Tips voor lensdragers Veilig klussen Tips voor gezonde ogen Signalen van een oogziekte Gezond eten voor je ogen Buiten spelen móét Ogen en Uv-straling Tips voor lensdragers Veilig klussen Liefde voor ogen Onze ogen zijn kwetsbaar. Maar in

Nadere informatie

JACKSON SAFETY* Oog en gelaatsbescherming

JACKSON SAFETY* Oog en gelaatsbescherming JACKSON SAFETY* Oog en gelaatsbescherming 23 Wetgeving met betrekking tot oog en gelaatsbescherming De wettelijke verantwoordelijkheden Volgens de Europese wetgeving moeten werkgevers de noodzaak van persoonlijke

Nadere informatie

Leefbare steden. met connected lighting

Leefbare steden. met connected lighting Leefbare steden met connected lighting 3 Steden veranderen Uitdagingen voor leefbaarheid en veiligheid Steden kunnen druk en chaotisch zijn Maar de diversiteit maakt ze voor velen aantrekkelijk Feit:

Nadere informatie

De kracht van een goed zicht

De kracht van een goed zicht [ Dubbele progressieve sterkte ] Voorzijde Geoptimaliseerd centraal progressief oppervlak Snelle gewenning De kracht van een goed zicht Achterzijde omgekeerd progressief oppervlak Vermindering van de distorties

Nadere informatie

welkom bij specsavers Prijs revolutie

welkom bij specsavers Prijs revolutie welkom bij specsavers Prijs revolutie waar voor je Geld! Het leveren van kwalitatieve oog- en hoorzorg voor iedereen. Met de beste en nieuwste kwaliteitsproducten tegen betaalbare prijzen. Dat is de filosofie

Nadere informatie

Uw ogen gezond houden in een digitale wereld

Uw ogen gezond houden in een digitale wereld Uw ogen gezond houden in een digitale wereld Oog voor detail Oog voor detail Digitaal leven Lang leve het digitale tijdperk! Dankzij toestellen, zoals smartphones, tablets, laptops en flatscreentv s, kunt

Nadere informatie

3M Computerscherm Privacy- en beschermingsproducten

3M Computerscherm Privacy- en beschermingsproducten 3M Computerscherm Privacy- en beschermingsproducten 3M Display Materials & Systems Division Om de visuele privacy in perspectief te zetten: 69% van de geënquêteerden zei dat hun visuele privacy op het

Nadere informatie

Bescherming van je lichaam tegen UV licht

Bescherming van je lichaam tegen UV licht Bescherming van je lichaam tegen UV licht Document LC16002 Dr Jan H. Lichtenbelt Haren (GN) 2016. 1 Inleiding We hebben zonlicht nodig. Zonlicht voelt lekker warm en behaaglijk aan en het maakt ook nog

Nadere informatie

Altijd uw perfecte partner in de zon ZEISS Zonneglazen

Altijd uw perfecte partner in de zon ZEISS Zonneglazen // OPENNESS MADE BY ZEISS Altijd uw perfecte partner in de zon ZEISS Zonneglazen ZEISS Zonneglazen Goede vooruitzichten voor zonnebrildragers Welk type zonnebrildrager bent u? URBAN DRIVE ACTIVE Bescherming

Nadere informatie

Laptops, smartphones, tablets, flatscreens, ledverlichting... Bij langdurig gebruik kan het blauwe licht van deze toestellen je ogen overbelasten.

Laptops, smartphones, tablets, flatscreens, ledverlichting... Bij langdurig gebruik kan het blauwe licht van deze toestellen je ogen overbelasten. Blauw licht kan je ogen schaden! Gezondheid Preventie ISTOCK Laptops, smartphones, tablets, flatscreens, ledverlichting... Bij langdurig gebruik kan het blauwe licht van deze toestellen je ogen overbelasten.

Nadere informatie

Stufkens Oogzorgweken

Stufkens Oogzorgweken Stufkens Oogzorgweken 5 oktober t/m 7 november OOG GEZONDHEIDS- ONDERZOEK COMFORTABEL ZIEN MET VISION PLUS (V+) STYLE TRENDS AL EENS GEDACHT AAN CONTACTLENZEN? HERFSTVOORDEEL TIJDENS DE STUFKENS OOGZORGWEKEN

Nadere informatie

UVB-SENSOR 0389 GEBRUIKERSHANDLEIDING

UVB-SENSOR 0389 GEBRUIKERSHANDLEIDING UVB-SENSOR 0389 GEBRUIKERSHANDLEIDING CENTRUM VOOR MICROCOMPUTER APPLICATIES http://www.cma-science.nl Beschrijving De UVB-sensor is een lichtsensor die gevoelig is voor ultraviolet licht van het type

Nadere informatie

over de rol van licht in de vogelkweek

over de rol van licht in de vogelkweek over de rol van licht in de vogelkweek Wat is licht en wat doet het? Wat is er nu verkrijgbaar? LED: het licht van de toekomst? Geen technische verhalen!!! Vriendenclub Eindhoven 15/3/2015 2 De rol van

Nadere informatie

Infrarood temperatuurmeten:

Infrarood temperatuurmeten: Infrarood temperatuurmeten: Special: 2 Kleuren of Ratio Pyrometer Straling, convectie en geleiding: Met een infrarood temperatuurmeter of pyrometer meten we de straling of Radiation van een object. De

Nadere informatie

... zon, trends & beeldschermen

... zon, trends & beeldschermen ... zon, trends & beeldschermen BEWUST GENIETEN VAN DE ZON... We hebben dit jaar al een paar keer van de zon mogen genieten en hopen dat hij deze zomer nog vaker schijnt. Wie aan zon denkt, ziet zonnebrand

Nadere informatie

Zonnestraling. Samenvatting. Elektromagnetisme

Zonnestraling. Samenvatting. Elektromagnetisme Zonnestraling Samenvatting De Zon zendt elektromagnetische straling uit. Hierbij verplaatst energie zich via elektromagnetische golven. De golflengte van de straling hangt samen met de energie-inhoud.

Nadere informatie

OPTIEK VERMEULEN. magazine EXCLUSIEF AANBOD 2DE BRIL * DRAAI SNEL OM EN ONTDEK MEER!

OPTIEK VERMEULEN. magazine EXCLUSIEF AANBOD 2DE BRIL * DRAAI SNEL OM EN ONTDEK MEER! OPTIEK VERMEULEN magazine EXCLUSIEF AANBOD 2DE BRIL * DRAAI SNEL OM EN ONTDEK MEER! 3 M I J N EERSTE KEER welkom! VO EL D E M E T EEN CO M F O RTA B EL A A N. Waarmee kan ik je helpen? Optiek Vermeulen

Nadere informatie

OPTIEK MATUSZCZAK Brillenmode-herfst/winter collectie

OPTIEK MATUSZCZAK Brillenmode-herfst/winter collectie OPTIEK MATUSZCZAK Brillenmode-herfst/winter collectie ACTIE merkbril op sterkte vanaf 159** [ 269 incl.glazen** ] OPTIEK MATUSZCZAK. Stationsstraat 18. 9900 EEKLO GO WILD Dierenprints zijn nog steeds hot.

Nadere informatie

SEE AND BE SEEN. eyewear. OPTIEK MATUSZCZAK. Stationsstraat 18. 9900 EEKLO 180 * HUGO BOSS RAY-BAN VOGUE BOSS ORANGE BOSS HUGO BOSS TOMMY HILFIGER

SEE AND BE SEEN. eyewear. OPTIEK MATUSZCZAK. Stationsstraat 18. 9900 EEKLO 180 * HUGO BOSS RAY-BAN VOGUE BOSS ORANGE BOSS HUGO BOSS TOMMY HILFIGER OPTIEK MATUSZCZAK. Stationsstraat 18. 9900 EEKLO RAY-BAN VOGUE BOSS ORANGE 180 * HUGO BOSS BOSS HUGO BOSS TOMMY HILFIGER MARC BY MARC JACOBS ESPRIT SERENGETI CALVIN KLEIN MICHAEL KORS eyewear SEE AND BE

Nadere informatie

I SEE. mijn nieuwe digitale omgeving

I SEE. mijn nieuwe digitale omgeving mijn nieuwe digitale omgeving mijn nieuwe digitale omgeving Mijn omgeving verandert De digitale informatiedragers evolueren razendsnel. Mobiele telefoon, GPS, computer, tablet nemen een grote plaats in

Nadere informatie

HERFST.WINTER. eyewear. OPTIEK MATUSZCZAK. Stationsstraat EEKLO

HERFST.WINTER. eyewear. OPTIEK MATUSZCZAK. Stationsstraat EEKLO OPTIEK MATUSZCZAK. Stationsstraat 18. 9900 EEKLO RAY-BAN TOMMY HILFIGER ETNIA BARCELONA 219 * TOMMY HILFIGER ESPRIT FENDI VOGUE CALVIN KLEIN HUGO BOSS BOSS ORANGE CARRERA MICHAEL KORS eyewear HERFST.WINTER

Nadere informatie

Brillenmode. herfst-& wintercollectie

Brillenmode. herfst-& wintercollectie OPTIEK GEKIERE Brillenmode. herfst-& wintercollectie ACTIE merkbril op sterkte vanaf 159** [ 269 incl.glazen** ] OPTIEK GEKIERE. JABBEKE OPTIEK GEKIERE. MALDEGEM GO WILD Dierenprints zijn nog steeds hot.

Nadere informatie

Oogheelkunde adviezen na een hernia-operatie. Staar (cataract) ZorgSaam

Oogheelkunde adviezen na een hernia-operatie. Staar (cataract) ZorgSaam Oogheelkunde adviezen na een hernia-operatie Staar (cataract) ZorgSaam 1 STAAR (cataract) Wat is staar Vóór in het oog, vlak achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Naarmate we ouder worden,

Nadere informatie

Aandoening van het netvlies

Aandoening van het netvlies Aandoening van het netvlies Maculadegeneratie Informatie voor patiënten F0318-3135 december 2013 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411,

Nadere informatie

Kernvraag: Hoe verplaatst licht zich en hoe zien we dat?

Kernvraag: Hoe verplaatst licht zich en hoe zien we dat? Kernvraag: Hoe verplaatst licht zich en hoe zien we dat? Naam: Groep: http://www.cma-science.nl Activiteit 1 Hoe verplaatst licht zich? 1. Als je wel eens de lichtstraal van een zaklamp hebt gezien, weet

Nadere informatie

Lichtmeting aan LED verlichting

Lichtmeting aan LED verlichting Lichtmeting aan LED verlichting Tristimulus versus Spectrale Instrumenten Theo Duncker LED Lampen 1 Watt 2 Chromatische analyse Groen Oranje/ Geel Rood Blauw 3 Gekleurde LED s Relatieve Schaal 468 nm 515

Nadere informatie

BEHANDELING VAN HET OOG MET AVASTING, LUCENTIS OF EYLEA FRANCISCUS VLIETLAND

BEHANDELING VAN HET OOG MET AVASTING, LUCENTIS OF EYLEA FRANCISCUS VLIETLAND BEHANDELING VAN HET OOG MET AVASTING, LUCENTIS OF EYLEA FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Uw arts heeft bij u een aandoening aan uw netvlies vastgesteld. Het centrale gedeelte van uw netvlies (macula lutea)

Nadere informatie

Tekstboek. VMBO-T Leerjaar 1 en 2

Tekstboek. VMBO-T Leerjaar 1 en 2 Tekstboek VMBO-T Leerjaar 1 en 2 JHB Pastoor 2015 Arnhem 1 Inhoudsopgave i-nask Tekstboek VMBO-T Leerjaar 1 en 2 Hoofdstuk 1 Licht 1.1 Licht Zien 3 1.2 Licht en Kleur 5 1.3 Schaduw 10 1.4 Spiegels 15 Hoofdstuk

Nadere informatie

Tentamen Optica. 19 februari 2008, 14:00 uur tot 17:00 uur

Tentamen Optica. 19 februari 2008, 14:00 uur tot 17:00 uur Tentamen Optica 19 februari 2008, 14:00 uur tot 17:00 uur Zet je naam en studierichting bovenaan elk vel dat je gebruikt. Lees de 8 opgaven eerst eens door. De opgaven kunnen in willekeurige volgorde gemaakt

Nadere informatie

SAMENVATTING ONDERZOEKSRESULTATEN TRANSITIONS HEALTHY SIGHT RESEARCH 2009

SAMENVATTING ONDERZOEKSRESULTATEN TRANSITIONS HEALTHY SIGHT RESEARCH 2009 SAMENVATTING ONDERZOEKSRESULTATEN TRANSITIONS HEALTHY SIGHT RESEARCH 2009 Over het onderzoek Transitions Optical, bekend van de meekleurende brillenglazen, zet zich in om mensen te informeren over het

Nadere informatie

Deze informatie gaat met name over de meest voorkomende vorm van staar, de ouderdomsstaar.

Deze informatie gaat met name over de meest voorkomende vorm van staar, de ouderdomsstaar. Staar (cataract) Vóór in het oog, vlak achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en

Nadere informatie

Bescherm Uw Huid met Glasfolie

Bescherm Uw Huid met Glasfolie Bescherm Uw Huid met Glasfolie Feiten over bescherming tegen huidkanker en glasfolie De glasfolies van Solar Gard hebben een SPF-rating van 285 of meer en zijn dan ook de ideale oplossing om uw huid te

Nadere informatie

Carl Zeiss Vision Nederland BV www.zeiss.nl www.beter-zien.zeiss.nl optiek@vision.zeiss.com NL_20_010_8105I

Carl Zeiss Vision Nederland BV www.zeiss.nl www.beter-zien.zeiss.nl optiek@vision.zeiss.com NL_20_010_8105I NL_20_00_805I Carl Zeiss Vision Nederland BV www.zeiss.nl www.beter-zien.zeiss.nl optiek@vision.zeiss.com 00 YEARS PRECISION LENSES MADE BY CARL ZEISS De hardste ZEISS-brillenglazen ooit met DuraVision

Nadere informatie

The Color of X-rays. Spectral Computed Tomography Using Energy Sensitive Pixel Detectors E.J. Schioppa

The Color of X-rays. Spectral Computed Tomography Using Energy Sensitive Pixel Detectors E.J. Schioppa The Color of X-rays. Spectral Computed Tomography Using Energy Sensitive Pixel Detectors E.J. Schioppa Samenvatting Het netvlies van het oog is niet gevoelig voor deze straling: het oog dat vlak voor het

Nadere informatie

Hoe kijken wij en welke informatie wordt doorgegeven aan onze hersenen. Prof. dr. Maarten Kamermans

Hoe kijken wij en welke informatie wordt doorgegeven aan onze hersenen. Prof. dr. Maarten Kamermans Hoe kijken wij en welke informatie wordt doorgegeven aan onze hersenen Prof. dr. Maarten Kamermans Het oog is geen camera Als je een camera beweegt krijg je een onscherpe foto Als je de ogen stil zet zie

Nadere informatie

Glas en zonwering. Eigenschappen en functies van glas. Lichtperceptie. Zonnestralen. Samenstelling van de zonnestralen. Spectrofotometrische

Glas en zonwering. Eigenschappen en functies van glas. Lichtperceptie. Zonnestralen. Samenstelling van de zonnestralen. Spectrofotometrische Zonnestralen Samenstelling van de zonnestralen Zonnestralen die de aarde bereiken zijn samengesteld uit ongeveer 3% ultraviolette stralen (UV), 55% infraroodstralen (IR) en 42% zichtbaar licht. Deze drie

Nadere informatie

Kleurtemperatuur en aanpassing door middel van Filters

Kleurtemperatuur en aanpassing door middel van Filters Kleurtemperatuur en aanpassing door middel van Filters Eenheid: graden K (Kelvin) Kelvin (K) Definitie: Het 1/273,16e deel van de temperatuur, bepaald door het tripelpunt van water. Standaardeenheid van

Nadere informatie

Wat is staar (cataract) Polikliniek Oogheelkunde

Wat is staar (cataract) Polikliniek Oogheelkunde Wat is staar (cataract) Polikliniek Oogheelkunde Wat is Staar (cataract) Wat is staar Vóór in het oog, vlak achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Naarmate we ouder worden, wordt deze

Nadere informatie

Gezond licht met uniglas

Gezond licht met uniglas uniglas VITAL Wellnessglass Gezond licht met uniglas Licht is energie, maar ook informatie inhoud, vorm en structuur. Het vormt het potentieel voor alles. David Bohm, quantumfysicus en filosoof Het positieve

Nadere informatie

In de figuur hieronder zie je een Elektromagnetische golf: een golf die bestaat uit elektrische en magnetische trillingen.(zie figuur).

In de figuur hieronder zie je een Elektromagnetische golf: een golf die bestaat uit elektrische en magnetische trillingen.(zie figuur). 2.1 Wat is licht? In de figuur hieronder zie je een Elektromagnetische golf: een golf die bestaat uit elektrische en magnetische trillingen.(zie figuur). Licht is een elektromagnetische golf. Andere voorbeelden

Nadere informatie

RECEPT UW DAG VRAAGT OM MEER DAN ÉÉN BRIL NOG PERSOONLIJKERE BRILLENGLAZEN!

RECEPT UW DAG VRAAGT OM MEER DAN ÉÉN BRIL NOG PERSOONLIJKERE BRILLENGLAZEN! itw EYE SPECIAL MAGAZINE NAJAAR 2016 POWERED BY VARILUX 2EDITIE UW DAG VRAAGT OM MEER DAN ÉÉN BRIL NOG PERSOONLIJKERE BRILLENGLAZEN! 2DE BRIL VOOR EEN SPECIFIEKE ACTIVITEIT GOED VOOR OGEN ROOD IS DÉ HERFSTKLEUR

Nadere informatie

U bent uniek. Net zoals uw Yuniku.

U bent uniek. Net zoals uw Yuniku. U bent uniek. Net zoals uw Yuniku. U bent uniek. Net zoals uw Yuniku. Als een beeld meer zegt dan duizend woorden, dan zegt een gezicht er meer dan een miljoen. Maak kennis met Yuniku: de revolutionaire

Nadere informatie

Aandoening van het netvlies Maculadegeneratie

Aandoening van het netvlies Maculadegeneratie Aandoening van het netvlies Maculadegeneratie U bent bij de oogarts geweest en heeft een aantal onderzoeken gehad. Daaruit is gebleken dat u een aandoening aan het netvlies in uw oog heeft die maculadegeneratie

Nadere informatie

En u? Ons meest actieve zintuig

En u? Ons meest actieve zintuig 97% van alle Belgen ouder dan 45 jaar heeft oogklachten En u? Hoe maakt u het? Hoe maken uw ogen het? Belgen hechten te weinig belang aan hun ogen! Dat is het resultaat van een grote enquête* die onlangs

Nadere informatie

I SEE. mijn zicht op maat

I SEE. mijn zicht op maat I SEE mijn zicht op maat I SEE de technologische uitdaging 1 Controle van de sterkte langs de meridiaan en in de periferische zones. WAAROM EEN PROGRESSIEF BRILLENGLAS OP MAAT? Het comfort en een snelle

Nadere informatie

Drs. Anna Bennis, Prof.dr. Arthur AB Bergen Nederlands Instituut voor

Drs. Anna Bennis, Prof.dr. Arthur AB Bergen Nederlands Instituut voor Stamceltherapie bij netvliesziekten!? Drs. Anna Bennis, Prof.dr. Arthur AB Bergen Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen, KNAW-AMC, Amsterdam Recent werd het eerste deel van de eerste klinische trial

Nadere informatie

UW OPTICIEN. eyewear F/W BOSS MAX MARA TOMMY HILFIGER MARC JACOBS CALVIN KLEIN RAY BAN VOGUE MICHAEL KORS ETNIA BARCELONA ESPRIT

UW OPTICIEN. eyewear F/W BOSS MAX MARA TOMMY HILFIGER MARC JACOBS CALVIN KLEIN RAY BAN VOGUE MICHAEL KORS ETNIA BARCELONA ESPRIT UW OPTICIEN eyewear F/W 198 2016 BOSS MAX MARA TOMMY HILFIGER MARC JACOBS CALVIN KLEIN RAY BAN VOGUE MICHAEL KORS ETNIA BARCELONA ESPRIT NATURE 198 AT ITS BEST RAY BAN 149 MARC JACOBS 195 Photo & Design

Nadere informatie

BRILLENmode. [ 259 incl.glazen** ] OPTIEK VAN VAERENBERGH Winderickxplein 2 1652 Alsemberg

BRILLENmode. [ 259 incl.glazen** ] OPTIEK VAN VAERENBERGH Winderickxplein 2 1652 Alsemberg LOOK GOOD BRILLENmode [ 259 incl.glazen** ] OPTIEK VAN VAERENBERGH Winderickxplein 2 1652 Alsemberg BORN TO BE "De nieuwe collectie van Hugo Boss zet de man modieus maar krachtig neer. Ready for the hunt."

Nadere informatie

Monovision. Prof.dr. Dick van Norren UMC Utrecht

Monovision. Prof.dr. Dick van Norren UMC Utrecht Monovision Prof.dr. Dick van Norren UMC Utrecht Inhoud 1. Wat is accommodatie. 2. Het verschijnsel presbyopie (oudziend). 3. Presbyopie corrigeren met leesbril, monovision, multifocaal. Accommodatie (1)

Nadere informatie

Maculadegeneratie. Oogheelkunde

Maculadegeneratie. Oogheelkunde Oogheelkunde Maculadegeneratie Maculadegeneratie is een oogaandoening waardoor u minder scherp gaat zien. Scherp zien doen we met het centrale deel van het netvlies, dit kleine stukje netvlies heet de

Nadere informatie

Ontwikkelingen diffuus glas in de laatste 5 jaar en toekomstige uitdagingen

Ontwikkelingen diffuus glas in de laatste 5 jaar en toekomstige uitdagingen Ontwikkelingen diffuus glas in de laatste 5 jaar en toekomstige uitdagingen Infodag Zicht op Licht 29 oktober 2013 Silke Hemming, Wageningen UR Glastuinbouw Diffuse materialen Verschillende diffuse materialen

Nadere informatie

SPRING SUMMER eyewear. OPTIEK MATUSZCZAK Stationsstraat EEKLO MICHAEL KORS 170 * FENDI MICHAEL KORS

SPRING SUMMER eyewear. OPTIEK MATUSZCZAK Stationsstraat EEKLO MICHAEL KORS 170 * FENDI MICHAEL KORS OPTIEK MATUSZCZAK Stationsstraat 18 9900 EEKLO MICHAEL KORS 170 * eyewear SPRING SUMMER 2016 FENDI MICHAEL KORS ESPRIT VOGUE MAX MARA HUGO BOSS BOSS ORANGE TOMMY HILFIGER ETNIA BARCELONA CALVIN KLEIN SUPERDRY

Nadere informatie

Een bril bij kinderen. Oogheelkunde

Een bril bij kinderen. Oogheelkunde Een bril bij kinderen Oogheelkunde Inleiding Het menselijk ook is te vergelijken met een fototoestel. Via de lens komen beelden op een licht- en kleurgevoelig oppervlak. Bij een fototoestel is dat de kleurenfilm,

Nadere informatie

maculadegeneratie patiënteninformatie

maculadegeneratie patiënteninformatie patiënteninformatie maculadegeneratie Uw oogarts heeft bij u een afwijking aan uw netvlies vastgesteld, een zogenaamde maculadegeneratie. Wat is maculadegeneratie? En hoe kunnen we het behandelen? Dat

Nadere informatie

Verstandig zonnen Er wordt veel gezegd en geschreven over zonlicht en zonnebaden, over het gebruik van zonnebanken en zonnebrandcrèmes. Het grote aanbod van informatie kan ervoor zorgen dat u door de bomen

Nadere informatie

Mitel User Group. Gijs Borsboom, VP Sales Benelux. 21 mei, 2014

Mitel User Group. Gijs Borsboom, VP Sales Benelux. 21 mei, 2014 Mitel User Group Gijs Borsboom, VP Sales Benelux 21 mei, 2014 Van harte welkom op uw eigen meeting! Agenda van vandaag: Update Mitel & Aastra Gijs Borsboom Update Gebruikersgroep Voorstel en installatie

Nadere informatie

1. Brillenglazen zijn toch gewoon brillenglazen? Merk jij het verschil tussen een glas van Pearle, Hans Anders of een dure opticien? Waarom een hele hoop euro's betalen als het ook stukken goedkoper kan.

Nadere informatie

Niet scherp zien Als gevolg van een refractieafwijking. Poli Oogheelkunde

Niet scherp zien Als gevolg van een refractieafwijking. Poli Oogheelkunde 00 Niet scherp zien Als gevolg van een refractieafwijking Poli Oogheelkunde Hoe vormt een oog een scherp beeld, wat is refractie? Om scherp te kunnen zien is het nodig dat lichtstralen die van een voorwerp

Nadere informatie

Copyright. B.L.W. Visser bv. Infrarood temperatuurmeten: Special: 2 Kleuren of Ratio Pyrometer. Straling, convectie en geleiding:

Copyright. B.L.W. Visser bv. Infrarood temperatuurmeten: Special: 2 Kleuren of Ratio Pyrometer. Straling, convectie en geleiding: Infrarood temperatuurmeten: Special: 2 Kleuren of Ratio Pyrometer Straling, convectie en geleiding: Emissiviteit: De stralingsenergie van een object bestaat uit zijn eigen stralingsenergie, de gereflecteerde

Nadere informatie

Kleurperceptie en kleur meten

Kleurperceptie en kleur meten Kleurperceptie en kleur meten het berekenen van kleurpunten in het CIELab systeem 1 Inleiding Dagelijks zien we om ons heen allerlei objecten die een kleur hebben. Kleurwaarneming is belangrijk voor ons

Nadere informatie

Exact Periode 5. Dictaat Licht

Exact Periode 5. Dictaat Licht Exact Periode 5 Dictaat Licht 1 1 Wat is licht? In de figuur hieronder zie je een elektromagnetische golf: een golf die bestaat uit elektrische en magnetische trillingen.(zie figuur). Licht is een elektromagnetische

Nadere informatie

SUNSHINE IS MY FAVORITE ACCESSORY

SUNSHINE IS MY FAVORITE ACCESSORY 217 ZONNE GLAZEN 217 ZONNE GLAZEN SUNSHINE IS MY FAVORITE ACCESSORY Geachte relatie, Alstublieft, de Shamir zonneglazenbrochure van 217. Met deze selectie uit ons glasprogramma kunt u, zoals u van ons

Nadere informatie

Staar (cataract) Wat is staar? Symptomen Risicofactoren Staaroperatie Nazorg

Staar (cataract) Wat is staar? Symptomen Risicofactoren Staaroperatie Nazorg Staar (cataract) Wat is staar? Symptomen Risicofactoren Staaroperatie Nazorg Wat is staar? Vóór in het oog, achter de pupil, ligt de ooglens. Deze is helder en doorzichtig. Hierdoor kan het licht er ongehinderd

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Oog Inleiding De meeste mensen hebben 5 zintuigen. Het gezichtsvermogen om te zien, het gehoor om te horen, de reuk om te ruiken, de smaak om te proeven en het gevoel om te voelen. Met zintuigen maak je

Nadere informatie

prijzen in de folder = montuur + glazen * (All - in) * zie p 2

prijzen in de folder = montuur + glazen * (All - in) * zie p 2 Brillenmode prijzen in de folder = montuur + glazen * (All - in) ETNIA Barcelona 255 * * zie p 2 OPTIEK VAN VAERENBERGH RENTERGHEM - Winderickxplein - Bruggestraat 13 2 - - 1652 8755 ALSEMBERG Ruiselede

Nadere informatie

Advies van de directeur bureau Risicobeoordeling Aan de inspecteur-generaal van de Voedsel en Waren Autoriteit

Advies van de directeur bureau Risicobeoordeling Aan de inspecteur-generaal van de Voedsel en Waren Autoriteit Advies van de directeur bureau Risicobeoordeling Aan de inspecteur-generaal van de Voedsel en Waren Autoriteit onderwerp Geactualiseerde advies inzake zonnebanken en zonlicht Samenvatting Ten behoeve van

Nadere informatie

Beter zien met gekleurde brillenglazen?

Beter zien met gekleurde brillenglazen? Beter zien met gekleurde brillenglazen? Frank Kooi TNO Soesterberg TNO Technische Menskunde Geel getinte glazen 1. Filters uit het merendeel van het blauwe licht 2. Overdag 15% minder licht (kegeltjes)

Nadere informatie

Informatiefolder staar (cataract)

Informatiefolder staar (cataract) INFORMATIEFOLDER Informatiefolder staar (cataract) OPSIS Oogziekenhuis Westelijk Halfrond 105 1183 HR Amstelveen Tel.: 088-6649674 www.opsisoogziekenhuis.nl info@opsisoogziekenhuis.nl Wat is staar? Voor

Nadere informatie

Wat is leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) Afdeling Oogheelkunde

Wat is leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) Afdeling Oogheelkunde Wat is leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) Afdeling Oogheelkunde Wat is leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) Maculadegeneratie is een aandoening van het centrale gedeelte van het netvlies, de

Nadere informatie

BESCHERMEN VOEDINGSSUPPLEMENTEN TEGEN LEEFTIJDGEBONDEN MACULA-DEGENERATIE?

BESCHERMEN VOEDINGSSUPPLEMENTEN TEGEN LEEFTIJDGEBONDEN MACULA-DEGENERATIE? BESCHERMEN VOEDINGSSUPPLEMENTEN TEGEN LEEFTIJDGEBONDEN MACULA-DEGENERATIE? special van de MaculaVereniging MaculaVereniging Postbus 2034 3500 GA Utrecht 030-298 07 07 info@maculavereniging www.maculavereniging.nl

Nadere informatie

De wereld om u heen leeft Zorg dat u niets mist

De wereld om u heen leeft Zorg dat u niets mist De wereld om u heen leeft Zorg dat u niets mist Als u astigmatisme heeft, zijn er contactlenzen speciaal voor u: ACUVUE for ASTIGMATISM Heeft u astigmatisme? doe nu de test! Lijken sommige spaken donkerder

Nadere informatie

Preventiefiche. Bescherming van de ogen en het gezicht. 1 Beschrijving. 2 Risico s

Preventiefiche. Bescherming van de ogen en het gezicht. 1 Beschrijving. 2 Risico s 1 Beschrijving In deze fiche komt de bescherming van de ogen en het gezicht op bouwwerven aan bod. De fiche geeft een overzicht van de risico s, de regelgeving die van kracht is in België en de preventiemaatregelen.

Nadere informatie

@Work beeldschermglazen. Ann Stuyck Hoya Lens Belgium Product manager

@Work beeldschermglazen. Ann Stuyck Hoya Lens Belgium Product manager @Work beeldschermglazen Ann Stuyck Hoya Lens Belgium Product manager Programma Welkom Over Hoya Werking van het oog Oogafwijkingen Designs brillenglazen Wetgeving Designs @Work beeldschermglazen Blauw

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Staar. Cataract

PATIËNTEN INFORMATIE. Staar. Cataract PATIËNTEN INFORMATIE Staar Cataract Algemeen Door middel van deze folder wil het Maasstad Ziekenhuis u informeren over staar (cataract) en de behandeling hiervan. U wordt geadviseerd deze informatie zorgvuldig

Nadere informatie

Het brilrecept. Raymond Heunen

Het brilrecept. Raymond Heunen Het brilrecept Raymond Heunen Voorstellen Raymond Heunen Opticien Contactlensspecialist Optometrist Familiebedrijf Heunen Opticiens Beek & Geleen Heunen Juweliers Beek & Geleen Cognitieftrainen.nl Agenda

Nadere informatie

Wat is maculadegeneratie?

Wat is maculadegeneratie? Maculadegeneratie Wat is maculadegeneratie? Maculadegeneratie is een aandoening van het centrale gedeelte van het netvlies, de macula lutea, of gele vlek. Vaak wordt maculadegeneratie slijtage van het

Nadere informatie

HIGH BAY SEGA HIGH POWER

HIGH BAY SEGA HIGH POWER info@nextgenerationled.be www.nextgenerationled.be Tel + 32 53 71 09 42 HIGH BAY SEGA HIGH POWER Kenmerken n Levensduur L70 %: > 50.000 uren n Energiebesparing tot 65% n Ongeëvenaarde lichtopbrengst: 125

Nadere informatie

YOERI RENDERS WAT IS DE INVLOED VAN LICHT OP LEVENDE ORGANISMEN

YOERI RENDERS WAT IS DE INVLOED VAN LICHT OP LEVENDE ORGANISMEN YOERI RENDERS WAT IS DE INVLOED VAN LICHT OP LEVENDE ORGANISMEN EXPLORENTIS Ontwikkelingsbedrijf met focus op smart led technology ABOUT US PROLUCENT Multi-spectrale verlichting in de kippen sector LUCENTI

Nadere informatie

INFORMATIE. Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie

INFORMATIE. Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie INFORMATIE Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is leeftijdsgebonden maculadegeneratie 3. Droge en natte vorm van maculadegeneratie 4. Klinische

Nadere informatie

KINDERBRILLEN Vergeet je je ogen niet? BLUE FOR YOU Zonnebrillenactie! BESCHERM JE OGEN TEGEN DE ZON Op maat gemaakt

KINDERBRILLEN Vergeet je je ogen niet? BLUE FOR YOU Zonnebrillenactie! BESCHERM JE OGEN TEGEN DE ZON Op maat gemaakt EYE SPECIAL MAGAZINE VOORJAAR 2017 POWERED BY ESSILOR KOM LANGS VOOR EEN ZONNEBRIL MET DE BESTE BESCHERMINGS- FACTOR! Kijk op pagina 12 KINDERBRILLEN Vergeet je je ogen niet? BLUE FOR YOU Zonnebrillenactie!

Nadere informatie

Introductie VSL Meten aan verlichting. Dutch Metrology Institute Oktober 2017 Kees-Peter Geluk

Introductie VSL Meten aan verlichting. Dutch Metrology Institute Oktober 2017 Kees-Peter Geluk Introductie VSL Meten aan verlichting Dutch Metrology Institute Oktober 2017 Kees-Peter Geluk Inhoudsopgave VSL algemeen VSL optica Meten aan verlichting 2-11-2017 2 VSL Algemeen VSL is een privaat bedrijf

Nadere informatie

Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie

Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie LUC-09-02/10-6087 - 1 - Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is leeftijdsgebonden maculadegeneratie 3. Droge en natte vorm van maculadegeneratie

Nadere informatie