Stratech-DKK FAQ. Frequently Asked Questions

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "29.10.2014. Stratech-DKK FAQ. Frequently Asked Questions"

Transcriptie

1 Stratech-DKK FAQ Frequently Asked Questions

2 D A T U M P A G I N A 2 van 27 Inhoudsopgave 1. Stratech-DKK Activeren of heractiveren Printer Uitlijning niet correct in documenten Bericht kan niet worden verzonden: Filesize exceeds maximum of 4MB Bijlagen verwijderen Opnieuw versturen van een DAE Afgewezen zending Verwijderen oude / afgewezen zendingen Bericht XML bevat fouten volgens XSD Schema (Technisch afgekeurd) Bestandsnaam bevat geen (Technisch Afgekeurd) Bericht is vastgesteld als A-stroom en kan niet worden verzonden Nieuw zendingentegoed (tikken) aanvragen The signing certificate is expired or not yet valid (Technisch Afgekeurd) Er is geen standaard aansluiting (zoeknaam) gevonden voor certificaathouder Het afdrukken van EUR-1 documenten... 23

3 D A T U M P A G I N A 3 van 27 Inleiding Dit document is bedoeld om u antwoord te geven op de veel voorkomende vragen die u als gebruiker kunt tegenkomen wanneer u werkt met Stratech-DKK. Deze FAQ is opgesteld als extra hulpmiddel, om u zo goed en efficiënt mogelijk op weg te helpen met het digitaal aangeven van uw exportdocumenten bij de Kamer van Koophandel. Naast dit document is er ook de Stratech-DKK Quick-Start Guide waarin alle informatie betreffende onze softwareoplossing Stratech-DKK wordt beschreven. Voor technische en/of gebruikersvragen kunt u bovendien contact opnemen met de Servicedesk van Stratech. Stratech Servicedesk

4 D A T U M P A G I N A 4 van Stratech-DKK Activeren of heractiveren Om Stratech-DKK te activeren moet u een aantal stappen uitvoeren. Let op dat deze stappen per PC of server waar u Stratech-DKK op gaat gebruiken uitgevoerd moeten worden. Mocht u tijdens deze stappen een foutmelding tegenkomen, raadpleeg dan eerst uw eigen ICT beheer om de juiste.net versie op de computer te laten controleren. Stratech-DKK heeft minimaal.net 2.0 SP1 nodig voor een correcte werking. 1. Start Internet Explorer 2. Ga naar onze website: Log in op deze pagina met de administrator inloggegevens die tijdens de activatie van Stratech- DKK automatisch naar u toe zijn g d (voorbeeld username: Klant0123Admin). Mocht de webpagina niet goed worden weergegeven en heeft u Internet Explorer 10, probeert u dan een andere browser of zet in overleg met uw ICT (systeem)beheerder de Compatibility Modus van IE10 aan. Mocht u de inloggegevens voor de website van Stratech-DKK niet hebben, neemt u dan contact op met de Servicedesk van Stratech. 3. Klik in het menu bovenaan de webpagina op Activering en kies vervolgens op Activeren. 4. Klik op Starten. Er verschijnt een pop-up venster met een beveiligingswaarschuwing (Security Warning).

5 D A T U M P A G I N A 5 van Klik op het scherm dat verschijnt op Run of Uitvoeren: Na het installeren zal Stratech-DKK automatisch starten. Daarnaast is op uw bureaublad een snelkoppeling aangemaakt. U kunt de eerste keer inloggen met ons standaard wachtwoord. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanpassen van dit wachtwoord. Gebruikersnaam: Administrator Wachtwoord: Administrator Achtergrondinformatie aan uw ICT (systeem)beheerder: Bovenstaande installatie zorgt ervoor dat het Stratech-DKK programma op uw computer in uw gebruikersprofiel van Windows wordt geïnstalleerd. De map waar Stratech-DKK in wordt geïnstalleerd is vrij verplaatsbaar. Mochten uw systeembeheerders het wenselijk vinden dat Stratech-DKK centraal op een netwerkshare beschikbaar is, dan kunnen ze de map verplaatsen van onderstaande locatie naar iedere gewenste bestandslocatie op uw computer. Wanneer Stratech een update uitbrengt voor Stratech-DKK, dan zal de software deze automatisch gaan downloaden. Voor het succesvol downloaden van de laatste versie van Stratech-DKK heeft u voldoende rechten nodig op het desbetreffende werkstation/server. C:\Users\%Username%\AppData\Roaming\Application\ (Windows7)

6 D A T U M P A G I N A 6 van Printer Uitlijning niet correct in documenten Sinds 20 januari 2014 wordt de lay-out van af te drukken documenten niet meer verzorgd door Stratech-DKK, maar door het systeem van de Kamer van Koophandel. Past tekst niet in de vakken? Neemt u dan contact op met het regiokantoor van uw Kamer van Koophandel. In Stratech-SPS kunt u bij de printerinstellingen nog wel de offset van uw document instellen. Met de offset kunt u aangeven dat het hele document hoger, lager, meer naar rechts of meer naar links wordt geprint. Bij _DAE_ORIGINEEL documenten is een offset van 25 gelijk aan een verplaatsing van 1mm-2mm. Dit is afhankelijk van de resolutie van uw printer. Ga als volgt te werk: 1. Ga naar onderhoud, printers. 2. Dubbelklik op het tabblad instellingen op het gewenste document (CVO_DAE_ORIGINEEL, EUR1_DAE_ORIGINEEL, LEGAL_DAE_ORIGINEEL) 3. Door de offset aan te passen kunt u aangeven dat het document lager, hoger, meer naar links, of meer naar rechts wordt geprint. Let op: bij _DAE_ORIGINEEL documenten is een offset van 25 gelijk aan een verplaatsing van 1mm-2mm. Dit is afhankelijk van de resolutie van uw printer. Hieronder voorbeelden voor de richting:

7 D A T U M P A G I N A 7 van 27 Boven -25: Hierdoor wordt de tekst 1 millimeter hoger afgedrukt. Boven 25: Hierdoor wordt de tekst 1 millimeter lager afgedrukt. Links -100: Hierdoor wordt de tekst 4 millimeter meer naar links afgedrukt. Links 50: Hierdoor wordt de tekst 2 millimeter meer naar rechts afgedrukt. 4. Door de grootte aan te passen kunt u het document groter of kleiner afdrukken. U dient tevens het tabblad uitzonderingen nog aan te passen voordat de gewenste wijziging actief wordt op alle printopdrachten. 5. Ga naar het tabblad Uitzonderingen. Staan hier documenten die eindigen op _DAE_ORIGINEEL? Ga dan verder met stap 7 t/m 9. Anders slaat u deze stappen over. 6. Herstart Stratech-DKK. 7. Dubbelklik op het gewenste document (CVO_DAE_ORIGINEEL, EUR1_DAE_ORIGINEEL)

8 D A T U M P A G I N A 8 van Klik op de puntjes achter printer in het volgende scherm: 9. U kunt nu dezelfde aanpassing in de offset en de grootte maken zoals u eerder bij stap 3 van dit hoofdstuk heeft gedaan. 10. Als u Stratech-DKK afsluit en vervolgens opnieuw opstart, dan worden de gewijzigde offset actief. Vanaf dat moment worden uw documenten geprint volgens de nieuwe instellingen in Stratech-DKK.

9 D A T U M P A G I N A 9 van Bericht kan niet worden verzonden: Filesize exceeds maximum of 4MB. Het kan voorkomen dat u de foutmelding Filesize exceeds maximum of 4MB in beeld krijgt op het moment dat u een zending met bijlagen wilt versturen richting de Kamer van Koophandel. Deze melding geeft aan dat u het maximale aantal toegestane MB per bericht heeft overschreden. De maximale grootte per bericht, inclusief documenten en bijlagen, richting de Kamer van Koophandel is 4MB. Het limiet aan het aantal toegestane MB per bericht is door de Kamer van Koophandel vastgesteld als landelijke norm voor de digitale afgifte van exportdocumenten. Toch kan dit limiet op het aantal MB per bericht door u worden ervaren als hinderlijk. Wij kunnen u de volgende praktische adviezen geven om hier handig mee om te gaan. Hanteer standaard een maximale grootte per bericht van 2,5 MB voor de PDF bijlagen die u meestuurt naar de Kamer van Koophandel als bewijslast en/of ter legalisatie aanbiedt. Scan uw bijlagen opnieuw in met een lagere resolutie. Hierdoor wordt het bestandsformaat van de bijlage kleiner en valt het bericht mogelijk onder het voorgeschreven datalimiet van 4MB. Neem contact op met uw regiokantoor van de Kamer van Koophandel om de mogelijkheden te bespreken voor uw specifieke situatie. Stratech moet zich houden aan de voorgeschreven specificaties van de Kamer van Koophandel. Hierdoor kunnen wij u enkel en alleen adviseren de bijlagen die horen bij dezelfde zending zo klein mogelijk te houden qua bestandsformaat.

10 D A T U M P A G I N A 10 van Bijlagen verwijderen Om een bijlage te verwijderen, gaat u als volgt te werk: 1. Ga naar het tabblad Bijlagen. 2. Klik eenmaal op de bijlage die u wilt verwijderen zodat deze blauw oplicht. 3. Klik onderaan op de Soort. 4. Zet de Soort terug op het streepje (- teken). 5. Klik op Sluiten. Als u dit scherm nu opnieuw opent, zal de bijlage weg zijn.

11 D A T U M P A G I N A 11 van Opnieuw versturen van een DAE Afgewezen zending Het kan voorkomen dat de Kamer van Koophandel uw zending afwijst vanwege uiteenlopende redenen. Wanneer u een zending afgewezen retour ontvangt van de Kamer van Koophandel, dan moet u een aanpassing/aanvulling doen op uw aanvraag en deze opnieuw digitaal aanbieden bij de Kamer van Koophandel voor goedkeuring. Het is momenteel niet toegestaan om dezelfde zending twee keer in te dienen, want de Kamer van Koophandel wil voorkomen dat er in het systeem dubbele zendingen ontstaan. Om een DAE Afgewezen zending opnieuw in te dienen, gaat u als volgt te werk: 1. Selecteer in het KvK-zendingenoverzicht de afgewezen zending, en klik op Openen : 2. Klik in het daarop volgende scherm wederom op Openen :

12 D A T U M P A G I N A 12 van Als de zending eenmaal is geopend, dan kunt u indien nodig de gewenste aanpassingen maken op het CvO of EUR document. 4. Als u klaar bent met de wijzigingen, klikt u op Zending en vervolgens op Opslaan Als : 5. U wordt nu weer gevraagd om een CODE (zending naam) en een Omschrijving. Zorg ervoor dat de CODE uniek is. Als uw originele zending Invoice was genoemd, kunt u bijvoorbeeld voor deze tweede poging Invoice (2) invullen. 6. U kunt nu de zending wederom versturen naar de Kamer, door op het pijltje naast het KvK logo te klikken en Status Aanpassen te selecteren. 7. Let op dat u ook eventuele Bijlagen opnieuw toevoegt, omdat dit een nieuwe zending is. 8. Verder kunt u het normale proces volgen, dat uitgelegd staat in de Stratech-DKK Quick-Start Guide vanaf pagina 18.

13 D A T U M P A G I N A 13 van Verwijderen oude / afgewezen zendingen Het is vanzelfsprekend dat u het KvK-zendingenoverzicht overzichtelijk wilt behouden met daarin alleen uw actieve zendingen. Om vanuit het KvK-zendingenoverzicht een zending te verwijderen, dient u deze op de status Afgehandeld te zetten. Hierdoor wordt de zending in het archief verplaatst, en is deze alleen nog zichtbaar wanneer u in het KvK-zendingenoverzicht het vinkje afgehandelde zendingen tonen aanzet. Hieronder vindt u een korte instructie om de zendingen in het KvK-zendingenoverzicht handmatig op te schonen. Uitgangspunt hierbij is dat u het KvK-zendingenoverzicht heeft geopend: Bij een zending met de status DAE Afgewezen, gaat u als volgt te werk: - Dubbelklik op de Afgewezen zending. - Verander de huidige status in Afgehandeld. - Klik op toepassen. - U krijgt een Pop-up met de waarschuwing Let op, completeren is mislukt. Bij een Afgewezen zending kunt u deze melding gewoon met Ja beantwoorden, omdat de Kamer van Koophandel al weet dat deze zending afgewezen is. Bij een zending met de status (geen verzonden status), gaat u als volgt te werk: - Dubbelklik op de zending met status (geen verzonden status) - Verander de huidige status in ter controle functionaris - Klik op toepassen. - Dubbelklik op de zending met status ter controle functionaris - Verander de status in afgekeurd door functionaris - Klik op toepassen. - Dubbelklik op de zending met status afgekeurd door functionaris - Verander de status in Afgehandeld - Klik op toepassen. Bij een zending met de status technisch afgekeurd, gaat u als volgt te werk: - Dubbelklik op de zending met status technisch afgekeurd - Verander de status in Afgehandeld - Klik op toepassen.

14 D A T U M P A G I N A 14 van 27 Bij een zending met de status Afhandeling via DAE, gaat u als volgt te werk: - Dubbelklik op de zending met status Afhandeling via DAE - Verander de status in Afgehandeld - Klik op toepassen. Er verschijnt een melding. - Klik op Ja. U hoeft geen contact op te nemen met de KvK.

15 D A T U M P A G I N A 15 van Bericht XML bevat fouten volgens XSD Schema (Technisch afgekeurd) Het kan voorkomen dat u na het versturen van een zending in het KvK-zendingenoverzicht deze zending terugziet met de status Technisch Afgekeurd of met de melding Bericht XML bevat fouten volgens XSD Schema. Hier kunnen een aantal oorzaken aan ten grondslag liggen. Wij zetten voor u hieronder de meest voorkomende redenen uiteen. Wanneer u deze foutmelding krijgt, dient u de zending aan te passen en kunt u de Huidige Status nogmaals aan te passen naar Verzenden naar DAE. Om de specifieke oorzaak van de foutmelding te achterhalen, gaat u als volgt te werk (zie screenshot hieronder): 1) Dubbelklik vanuit het KvK-zendingenoverzicht op de Technisch Afgekeurde zending. 2) Klik op het tabblad Berichten. 3) Dubbelklik op de melding achter de zending. De volledige melding is vrij technisch, echter u kunt hier bepaalde steekwoorden uithalen om te achterhalen wat de exacte reden van de melding is geweest. In dit onderstaande voorbeeld verwacht Stratech-DKK op het document een extra invulling op locatie bij verklaring2, een veld op de achterkant van het CvO. Om u extra handvatten te geven bij het achterhalen van de exacte oorzaak van deze foutmelding, hebben wij op de volgende pagina voor u de meest voorkomende redenen beschreven.

16 D A T U M P A G I N A 16 van 27 A. Document is onvolledig ingevuld Controleer of alle verplichte velden op de door u geselecteerde documenten zijn ingevuld. Verplichte velden kunt u herkennen aan de gele driehoekjes met uitroeptekens die links van het document worden weergegeven. In onderstaand voorbeeld is in Vak 2 het land nog niet ingevuld. Zolang niet alle verplichte velden zijn gevuld, zal uw zending niet correct worden verzonden naar de K amer van Koophandel. B. Achterkant CvO onjuist gevuld Controleer of u op de achterkant van het CvO nog de plaats van de Fabrikant in moet vullen. Dit veld is verplicht indien u een van de velden daaronder ook heeft gevuld. Indien BEWIJS STUKKEN en/of PLAATSNAAM KVK zijn gevuld, dan moet PLAATSNAAM FABRIKANT ook worden gevuld. Let er ook op dat u een kruisje moet zetten bij Bewijsstukken of Plaatsnaam KVK als u verklaring 2 heeft ingevuld.

17 D A T U M P A G I N A 17 van Bestandsnaam bevat geen (Technisch Afgekeurd) Het kan voorkomen dat u na het versturen van een zending in het KvK-zendingenoverzicht deze zending terugziet met de status Technisch Afgekeurd of met de melding Bestandsnaam bevat geen -. De oorzaak hiervoor is dat uw inlognaam binnen Stratech-DKK een punt/spatie/speciaal teken bevat. Zoals ook uitgelegd in de Stratech-DKK Quick-Start Guide, zijn deze tekens niet toegestaan in de loginnaam van een gebruiker. De oplossing is als volgt: A. Log in als Administrator, of laat iemand inloggen als Administrator B. Ga naar Onderhoud, Toegang, Gebruikers C. Dubbelklik op een gebruiker, en verander de Loginnaam van deze gebruiker zodat er geen punten/spaties/speciale tekens meer in staan. D. Laat deze gebruiker opnieuw aanmelden met zijn of haar nieuwe loginnaam.

18 D A T U M P A G I N A 18 van Bericht is vastgesteld als A-stroom en kan niet worden verzonden Als u na het indienen van een zending de foutmelding Bericht is vastgesteld als A-stroom en kan niet worden verzonden krijgt, dan is de meest waarschijnlijke oorzaak dat het publieke deel (.cer) van uw QuoVadis certificaat nog niet bekend is bij de Kamer van Koophandel. Bij het installeren van het QuoVadis certificaat moest u ook een exportbestand maken het certificaat. Dit zogenoemde publieke gedeelte (.cer) van uw certificaat heeft u vervolgens verzonden naar de Kamer van Koophandel. Documentatie voor instructies van deze handelingen heeft u ontvangen van Quovadis. Mocht u moeite hebben met het exporteren van het QuoVadis certificaat, schakel dan uw eigen systeembeheer en/of QuoVadis in voor extra ondersteuning.

19 D A T U M P A G I N A 19 van Nieuw zendingentegoed (tikken) aanvragen Stratech-DKK maakt gebruik van zendingentegoed voor online versturen van uw exportdocumenten naar de Kamer van Koophandel. U zult u waarschuwing ontvangen bij het versturen van een zending als uw zendingentegoed (bijna) op is. Het bestellen van nieuw zendingentegoed kunt doen via onze speciale Stratech-DKK website. Voor het verwerken van uw bestelling dient u rekening te houden met maximaal twee werkdagen. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk hiermee rekening te houden wanneer u nieuw zendingentegoed gaat bestellen. Als u extra zendingentegoed wilt bestellen, dan kunt u onderstaande stappen volgen: 1) Ga naar 2) Log in met de bij uw bekende inloggegevens. Deze zijn binnen uw organisatie bekend bij de persoon die Stratech-DKK heeft aangevraagd; deze heeft de gegevens per mail ontvangen. De loginnaam bevat uw klantnummer, bijvoorbeeld: Klant1234Admin. 3) Klik op Inkopen, Tikken Kopen en volg de instructies op uw scherm:

20 D A T U M P A G I N A 20 van The signing certificate is expired or not yet valid (Technisch Afgekeurd) Voor het indienen van zendingen moet u binnen Stratech-DKK een geldig Quovadis certificaat hebben gekoppeld. Indien de geldigheidsdatum van uw certificaat verlopen is zult u deze foutmelding krijgen. Uw softcertificaat is standaard 1 jaar geldig en moet daarna worden vervangen. U heeft in de aanloop van de verloopdatum ook instructies ontvangen van Quovadis om een nieuw certificaat t e downloaden. Uitgangspunt van onderstaande instructie is dat u recent een geldig Quovadis certificaat heeft gedownload. Als u deze eenmaal heeft, gaat u als volgt te werk: 1) Zorg ervoor dat u bent ingelogd onder het desbetreffende account waarmee u de zen ding heeft geprobeerd te versturen naar de Kamer van Koophandel. 2) Ga naar Onderhoud, Instellingen, Gebruikersinstellingen, Functionaris KvK. 3) Controleer of u bij Bestandsnaam onlangs een.pfx of.p12 bestand heeft gekoppeld. Het.pfx of.p12 bestand heeft u van QuoVadis ontvangen. Indien u dit bestand niet heeft opgeslagen en/of kunt terugvinden, adviseren wij u de hulp van QuoVadis en/of uw systeembeheer in te schakelen. Let op dat u mogelijk het al ingestelde certificaat dient te vervangen met een nieuw certificaat dat geldig is op de huidige datum. In het onderstaand voorbeeld ziet u een juist certificaatbestand (.pfx/.p12) gekoppeld. Tip: Het publieke deel van uw certificaat moet ook bekend zijn bij de Kamer van Koophandel. Indien het certificaatbestand van uw nieuwe certificaat niet bij de Kamer bekend is zult u de melding Zending is vastgesteld als A-Stroom krijgen. In dat geval kunt u hoofdstuk 10 van deze FAQ volgen.

21 D A T U M P A G I N A 21 van Er is geen standaard aansluiting (zoeknaam) gevonden voor certificaathouder Indien u na het indienen van een zending bovenstaande foutmelding krijgt, moet u een nieuwe Kamer van Koophandel instellen om uw digitale zendingen bij in te dienen. Indien u deze foutmelding krijgt moet u uw zendingen naar één van deze locaties versturen: - Rotterdam - Amsterdam - Brabant (Eindhoven) - Centraal Gelderland (Arnhem) Om het nieuwe Kamer van Koophandel regiokantoor in te stellen, doet u het volgende: 1) Log in als Administrator binnen uw Stratech-DKK softwarepakket. Deze Administrator login is bij u of één van uw collega s bekend. Meestal wordt deze login beheerd door de personen die Stratech-DKK hebben geïmplementeerd en/of aangevraagd binnen uw organisatie. 2) Klik op Onderhoud, ga naar Instellingen en vervolgens Systeeminstellingen. 3) Selecteer het tabblad Aangevers, selecteer uw eigen aangever, en klik op Wijzigen.

22 D A T U M P A G I N A 22 van 27 4) Selecteer uw nieuwe digitale Kamer van Koophandel. Als u niet zeker weet welke Kamer u moet selecteren, neem dan contact op met uw contactpersonen bij de Kamer van Koophandel. Klik vervolgens op Toepassen en OK. 5) Om de wijziging actief te maken Stratech-DKK opnieuw gestart worden. Na de herstart zullen uw digitale aangiften worden verstuurd naar uw nieuwe digitale Kamer van Koophandel locatie.

23 D A T U M P A G I N A 23 van Het afdrukken van EUR-1 documenten In het geval u digitaal een EUR-1 heeft aangevraagd, dan zult u na goedkeuring van de Kamer van Koophandel twee documenten moeten afdrukken. De onderstaande uitleg kunt u gebruiken voor het correct afdrukken van uw EUR-1 document. Wanneer u handmatig het papier in uw printer moet draaien, dan dient u ervoor te zorgen uw printerinstelling ingesteld staan op het EUR1_DAE_ORIGINEEL document. Hiervoor gaat u naar Onderhoud en vervolgens naar Printers. Als het vinkje Handmatig wordt aangezet, dan krijgt u bij een printopdracht per pagina een pop-up. Wanneer u in de pop-up op OK drukt dan wordt er één pagina afgedrukt. Vervolgens kunt u de pagina omdraaien in uw printer of het tweede exemplaar printen. Op de volgende pagina s ziet u visueel uitgelegd per pagina op welke wijze u het EUR-1 document in de printer moet leggen.

24 D A T U M P A G I N A 24 van 27 Pagina 1 = Voorkant van het eerste EUR-1 document

25 D A T U M P A G I N A 25 van 27 Pagina 2 = Achterkant van het eerste EUR-1 document

26 D A T U M P A G I N A 26 van 27 Pagina 3 = Voorkant van het tweede EUR-1 document

27 D A T U M P A G I N A 27 van 27 Pagina 4 = Achterkant van het tweede EUR-1 document

29.10.2014. Stratech-DKK. Quick-Start Guide

29.10.2014. Stratech-DKK. Quick-Start Guide 29.10.2014 Stratech-DKK Quick-Start Guide Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Overgangsinstructie voor Stratech-DKK Invoering KvK Printen Stempel & Handtekening

Overgangsinstructie voor Stratech-DKK Invoering KvK Printen Stempel & Handtekening 13.01.2014 Overgangsinstructie voor Stratech-DKK Invoering KvK Printen Stempel & Handtekening D A T U M 13.01.2014 P A G I N A 2 van 5 1. Introductie over invoering Printen KvK Stempel & Handtekening Vanaf

Nadere informatie

Overgangsinstructie voor Stratech-SPS Invoering KvK Printen Stempel & Handtekening

Overgangsinstructie voor Stratech-SPS Invoering KvK Printen Stempel & Handtekening 13.01.2014 Overgangsinstructie voor Stratech-SPS Invoering KvK Printen Stempel & Handtekening D A T U M 13.01.2014 P A G I N A 2 van 6 1. Introductie over invoering Printen KvK Stempel & Handtekening Vanaf

Nadere informatie

Inrichtingsinstructie voor Stratech-SPS Invoering KvK Printen Stempel & Handtekening

Inrichtingsinstructie voor Stratech-SPS Invoering KvK Printen Stempel & Handtekening 13.01.2014 Inrichtingsinstructie voor Stratech-SPS Invoering KvK Printen Stempel & Handtekening D A T U M 13.01.2014 P A G I N A 2 van 6 1. Inrichting Stratech-SPS voor geprinte KvK stempel en handtekening

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

VOOR NIEUWE GEBRUIKERS: ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN

VOOR NIEUWE GEBRUIKERS: ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN VOOR NIEUWE GEBRUIKERS: ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN Geachte relatie, Deze beknopte handleiding laat u zien welke stappen u doorloopt bij het activeren, van u als gebruiker, in de e-kompas

Nadere informatie

ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN

ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN Geachte relatie, Deze beknopte handleiding laat u zien welke stappen u doorloopt bij het activeren, van u als gebruiker, in de e-kompas Betaalmodule. Daarnaast

Nadere informatie

Inlogprocedure Comvio SBC Online

Inlogprocedure Comvio SBC Online Inlogprocedure Comvio SBC Online Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van Comvio SBC. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio b.v. Versie 1.0 Juli

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Installatiehandleiding HDN Certificaat

Installatiehandleiding HDN Certificaat Installatiehandleiding HDN Certificaat HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 599 M: helpdesk@hdn.nl 1 Inhoudsopgave Installatiehandleiding Inleiding - Het HDN certificaat, uw digitale paspoort...3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Oktober 2015 Hoofdstuk 1, Standalone-installatie nieuwe Dias versie op Windows PC Inhoud 1 Standalone-installatie nieuwe Dias versie

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie juni 2014.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 16/06//2014 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

Handleiding. Porta applicatie

Handleiding. Porta applicatie Handleiding Porta applicatie Inleiding Met de applicatie Porta op het Extranet kunt u als ketenpartner gegevensbestanden met het CAK uitwisselen. In deze handleiding staat beschreven hoe u dit kunt doen.

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Handleiding installatie QV soft certificaat.

Handleiding installatie QV soft certificaat. 1. Installatie Certificaat 1.1. Open de mail met als onderwerp Registrant Invitation die u heeft gekregen van Trustlink (do-not-reply) en klik op de link. 1.2 Vul uw email adres in op de website. 1.3 Beantwoord

Nadere informatie

Installeren Adobe Flash Player

Installeren Adobe Flash Player Om uw afzetkeuze en celindeling online in te vullen, moet het programma Flash geïnstalleerd zijn op uw computer. Mocht dit nog niet op uw computer staan, dan krijgt u automatisch een foutmelding zodra

Nadere informatie

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces Doelstelling: Voor de eerste keer inloggen Mijn Merces en het aanmaken van een persoonlijk wachtwoord. Daarnaast willen wij u in het kort uitleggen hoe u het portaal dient te gebruiken. Begin Tip! Ga naar

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten Voor nieuwe gebruikers Indien u gebruik maakt van Remote Desktop of Citrix: het DFM e-sign programma voor Windows moet geïnstalleerd

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie.

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie. Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Medewerkers van OOG en Inschool academie. Voorwaarden Samenvatting Een

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Wanneer u op www.filmfonds.nl bij een van de verschillende programma s op Aanvraag starten klikt, wordt u doorgeleid naar onderstaande inlogpagina https://aanvragen.filmfonds.nl/register/.

Nadere informatie

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017 Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017... 1 Hoe log ik in op Online Personeel & Salaris?... 2

Nadere informatie

Handleiding. van bestanden? Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie. tel. 014 44 34 31 info@adrem.be

Handleiding. van bestanden? Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie. tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Handleiding tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie Handleiding tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord:

Nadere informatie

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 1 INLEIDING Om toegang tot de beveiligde persoonlijke omgeving van de HDN website te krijgen (www.hdn.nl), moet uw Internet browser voorzien zijn van een HDN certificaat.

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Documentatie Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.5 Datum: 16 april 2009 1. INLEIDING 3 2. ÉÉNMALIGE INSTALLATIE CITRIX WEB CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 9 3.1 Starten RAVE 10

Nadere informatie

Handleiding opnieuw initialiseren e-sign. Voor bestaande gebruikers

Handleiding opnieuw initialiseren e-sign. Voor bestaande gebruikers Handleiding opnieuw initialiseren e-sign Voor bestaande gebruikers Voordat u begint met opnieuw initialiseren van e-sign, zult u altijd eerst contact op moeten nemen met de afdeling Betalingsverkeer van

Nadere informatie

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012 Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 3 1. Installatie

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software.

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Binnen untill ordering software kunt u werken met vast klanten. Hier in zijn er 3 verschillenden manieren, die in deze handleiding

Nadere informatie

Quickstart. Browser instellingen

Quickstart. Browser instellingen Browser instellingen Projectadministratie is getest onder : Mac OS 10.3 met Safari versie 1.3 Mac OS 10.4 met Safari versie 2.0.3 (417.9.2) Windows met Internet Explorer versie 6.0.2900.2180. Belangrijke

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Plato gebruikershandleiding

Plato gebruikershandleiding Plato gebruikershandleiding Deze handleiding is voor zowel nieuwe installaties van Plato als voor installaties die niet meer werken. Deze handleiding bestaat uit meerdere instructies voor zowel Microsoft

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Digitaal factureren

Handleiding ChainWise Digitaal factureren Handleiding ChainWise Digitaal factureren Versie: 1.1 Datum: februari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 4 2.1 E-mail sjabloon aanpassen... 4 2.2 Instellen from en bcc adres, subject...

Nadere informatie

Windows XP en IE 7 Windows XP en IE 8

Windows XP en IE 7 Windows XP en IE 8 NIEUWE DIGITALE WERKPLEK INSTRUCTIE THUISWERKEN Windows XP en IE 7 Windows XP en IE 8 Windows 7 en IE 8 Windows 7 en IE9 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie van de inhoud van dit document,

Nadere informatie

Snelstart Server Online voor Windows en Linux Versie september 2014

Snelstart Server Online voor Windows en Linux Versie september 2014 Snelstart Server Online voor Windows en Linux Versie september 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Server Online Windows voor het eerst gebruiken 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud

Nadere informatie

De algemene procedure voor het downloaden van de specifieke vragenlijst is beschreven in hoofdstuk 3 en bestaat uit de volgende stappen:

De algemene procedure voor het downloaden van de specifieke vragenlijst is beschreven in hoofdstuk 3 en bestaat uit de volgende stappen: De elektronische vragenlijst downloaden Vooraf Om uw elektronische vragenlijst te kunnen invullen, heeft u zowel het programma CBSquest nodig als een bedrijfsspecifieke vragenlijst. In deze handleiding

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2.

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2. Instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten In de meeste gebouwen van het Drenthe college zijn twee draadloze netwerken beschikbaar. Een netwerk voor de studenten en een netwerk voor

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad.

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Op het internet zijn heel wat tools te vinden om een computer van op afstand over te nemen, denken we aan LogMeIn, NTR-Connect,. Beperking van deze

Nadere informatie

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT EXCHANGE 2010 WEBCLIENT Datum: 09-03-11 1 1. Documentbeheer Datum Auteur Versie Wijziging 20-04-2005 Ruud Coppens 2.0 Definitief 12-11-2010 Ramon Rottier 3.0 Definitief 09-03-2011 Ramon Rottier 3.1 Definitief

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Volg de onderstaande stappen om Factuur2King 2.1 MU te installeren of een bestaande installatie bij te werken. Werkt u op dit moment nog met Factuur2King

Nadere informatie

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Handleiding Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Inloggen

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

Auditee SAM instructie Auditee Site

Auditee SAM instructie Auditee Site Auditee SAM instructie Auditee Site Inhoudsopgave 1. Inloggen op uw SAM Auditee Site... 2 2. Taken... 3 2.1. Invullen verbeterplan (Corrective Action Plan (CAP))... 3 2.1.1. Invullen verbeterplan (non-conformiteiten)...

Nadere informatie

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Versie: 1.4 14-10-2014 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Remote-werken... 2 Benodigdheden... 2 Internetverbinding... 2 Contactgegevens... 2 Starten van Remote

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Vertaalplatform

Gebruikershandleiding Vertaalplatform Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen, 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen... 1 Inloggen... 1 Browsers... 1 Wachtwoord wijzigen... 2

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding handleiding voor het Management Drives systeem Management Drives systeem Handleiding Met het Management Drives systeem kunt u onder andere Management Drives vragenlijsten versturen, ontvangen en deze zowel

Nadere informatie

Handleiding XL Food. Installatie patch

Handleiding XL Food. Installatie patch Handleiding XL Food Installatie patch Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 BASISINSTELLINGEN VOOR INSTALLATIE VAN EEN PATCH... 4 3 INSTALLATIE VAN EEN PATCH... 5 4 ENKELE BELANGRIJKE PUNTEN...

Nadere informatie

Cliëntenhandleiding PwC Digitale Services

Cliëntenhandleiding PwC Digitale Services Cliëntenhandleiding PwC Digitale Services Financial Management Solutions 15 mei 2006 5.10 PricewaterhouseCoopers is de handelsnaam van onder meer de volgende vennootschappen: PricewaterhouseCoopers Accountants

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. Inhoud 1. Inloggen met registratiecode

Nadere informatie

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren.

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren. Hoofdstuk 1 Om gebruik te maken van de Fastguide koppeling in Intramed moet u een aantal instellingen doen: de Fastguide Plugin installeren; uw Fastguide account toevoegen in Intramed. Vervolgens kunt

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows XP Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows XP... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Cliëntenhandleiding PwC Digitale Services Eerstedagsmelding

Cliëntenhandleiding PwC Digitale Services Eerstedagsmelding Cliëntenhandleiding PwC Digitale Services Eerstedagsmelding Financial Management Solutions 1 juli 2006 5.10 PricewaterhouseCoopers is de handelsnaam van onder meer de volgende vennootschappen: PricewaterhouseCoopers

Nadere informatie

Auditee SAM instructie Auditee Site

Auditee SAM instructie Auditee Site Auditee SAM instructie Auditee Site Inhoudsopgave 1. Inloggen op uw SAM Auditee Site... 2 2. Taken... 3 2.1. Invullen verbeterplan (Corrective Action Plan (CAP))... 3 2.1.1. Invullen verbeterplan (non-conformiteiten)

Nadere informatie

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET INLEIDING Deze handleiding beschrijft het gebruik van de thuiswerkplek Remote Leeuwnet. Remote Leeuwnet biedt via een beveiligde internet verbinding toegang tot het netwerk

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Update Elektronische aangifte Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT. 3 1.1 AANVRAGEN POSTBUS BIJ DE BELASTINGDIENST 1.2 AANVRAGEN PINCODE 3 3 2 INSTALLATIE UPDATE ELEKTRONISCHE

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. MijnBankingTools

Gebruikshandleiding. MijnBankingTools Gebruikshandleiding MijnBankingTools Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart.

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart. NewsLeecher is een product wat gekocht moet worden, het is dus geen gratis softwarepakket. Er zijn twee verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen, het Super search pakket of het Standaard pakket.

Nadere informatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 1.Loginproces 1.1 Verstrekking Inlogcodes 1.1 Nieuwe gebruikers en bevoegdheden 1.2 Gebruikersinstellingen (bevoegdheden) 1.3 Inloggen 2. Bestelproces

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie