Stratech-DKK FAQ. Frequently Asked Questions

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "29.10.2014. Stratech-DKK FAQ. Frequently Asked Questions"

Transcriptie

1 Stratech-DKK FAQ Frequently Asked Questions

2 D A T U M P A G I N A 2 van 27 Inhoudsopgave 1. Stratech-DKK Activeren of heractiveren Printer Uitlijning niet correct in documenten Bericht kan niet worden verzonden: Filesize exceeds maximum of 4MB Bijlagen verwijderen Opnieuw versturen van een DAE Afgewezen zending Verwijderen oude / afgewezen zendingen Bericht XML bevat fouten volgens XSD Schema (Technisch afgekeurd) Bestandsnaam bevat geen (Technisch Afgekeurd) Bericht is vastgesteld als A-stroom en kan niet worden verzonden Nieuw zendingentegoed (tikken) aanvragen The signing certificate is expired or not yet valid (Technisch Afgekeurd) Er is geen standaard aansluiting (zoeknaam) gevonden voor certificaathouder Het afdrukken van EUR-1 documenten... 23

3 D A T U M P A G I N A 3 van 27 Inleiding Dit document is bedoeld om u antwoord te geven op de veel voorkomende vragen die u als gebruiker kunt tegenkomen wanneer u werkt met Stratech-DKK. Deze FAQ is opgesteld als extra hulpmiddel, om u zo goed en efficiënt mogelijk op weg te helpen met het digitaal aangeven van uw exportdocumenten bij de Kamer van Koophandel. Naast dit document is er ook de Stratech-DKK Quick-Start Guide waarin alle informatie betreffende onze softwareoplossing Stratech-DKK wordt beschreven. Voor technische en/of gebruikersvragen kunt u bovendien contact opnemen met de Servicedesk van Stratech. Stratech Servicedesk

4 D A T U M P A G I N A 4 van Stratech-DKK Activeren of heractiveren Om Stratech-DKK te activeren moet u een aantal stappen uitvoeren. Let op dat deze stappen per PC of server waar u Stratech-DKK op gaat gebruiken uitgevoerd moeten worden. Mocht u tijdens deze stappen een foutmelding tegenkomen, raadpleeg dan eerst uw eigen ICT beheer om de juiste.net versie op de computer te laten controleren. Stratech-DKK heeft minimaal.net 2.0 SP1 nodig voor een correcte werking. 1. Start Internet Explorer 2. Ga naar onze website: Log in op deze pagina met de administrator inloggegevens die tijdens de activatie van Stratech- DKK automatisch naar u toe zijn g d (voorbeeld username: Klant0123Admin). Mocht de webpagina niet goed worden weergegeven en heeft u Internet Explorer 10, probeert u dan een andere browser of zet in overleg met uw ICT (systeem)beheerder de Compatibility Modus van IE10 aan. Mocht u de inloggegevens voor de website van Stratech-DKK niet hebben, neemt u dan contact op met de Servicedesk van Stratech. 3. Klik in het menu bovenaan de webpagina op Activering en kies vervolgens op Activeren. 4. Klik op Starten. Er verschijnt een pop-up venster met een beveiligingswaarschuwing (Security Warning).

5 D A T U M P A G I N A 5 van Klik op het scherm dat verschijnt op Run of Uitvoeren: Na het installeren zal Stratech-DKK automatisch starten. Daarnaast is op uw bureaublad een snelkoppeling aangemaakt. U kunt de eerste keer inloggen met ons standaard wachtwoord. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanpassen van dit wachtwoord. Gebruikersnaam: Administrator Wachtwoord: Administrator Achtergrondinformatie aan uw ICT (systeem)beheerder: Bovenstaande installatie zorgt ervoor dat het Stratech-DKK programma op uw computer in uw gebruikersprofiel van Windows wordt geïnstalleerd. De map waar Stratech-DKK in wordt geïnstalleerd is vrij verplaatsbaar. Mochten uw systeembeheerders het wenselijk vinden dat Stratech-DKK centraal op een netwerkshare beschikbaar is, dan kunnen ze de map verplaatsen van onderstaande locatie naar iedere gewenste bestandslocatie op uw computer. Wanneer Stratech een update uitbrengt voor Stratech-DKK, dan zal de software deze automatisch gaan downloaden. Voor het succesvol downloaden van de laatste versie van Stratech-DKK heeft u voldoende rechten nodig op het desbetreffende werkstation/server. C:\Users\%Username%\AppData\Roaming\Application\ (Windows7)

6 D A T U M P A G I N A 6 van Printer Uitlijning niet correct in documenten Sinds 20 januari 2014 wordt de lay-out van af te drukken documenten niet meer verzorgd door Stratech-DKK, maar door het systeem van de Kamer van Koophandel. Past tekst niet in de vakken? Neemt u dan contact op met het regiokantoor van uw Kamer van Koophandel. In Stratech-SPS kunt u bij de printerinstellingen nog wel de offset van uw document instellen. Met de offset kunt u aangeven dat het hele document hoger, lager, meer naar rechts of meer naar links wordt geprint. Bij _DAE_ORIGINEEL documenten is een offset van 25 gelijk aan een verplaatsing van 1mm-2mm. Dit is afhankelijk van de resolutie van uw printer. Ga als volgt te werk: 1. Ga naar onderhoud, printers. 2. Dubbelklik op het tabblad instellingen op het gewenste document (CVO_DAE_ORIGINEEL, EUR1_DAE_ORIGINEEL, LEGAL_DAE_ORIGINEEL) 3. Door de offset aan te passen kunt u aangeven dat het document lager, hoger, meer naar links, of meer naar rechts wordt geprint. Let op: bij _DAE_ORIGINEEL documenten is een offset van 25 gelijk aan een verplaatsing van 1mm-2mm. Dit is afhankelijk van de resolutie van uw printer. Hieronder voorbeelden voor de richting:

7 D A T U M P A G I N A 7 van 27 Boven -25: Hierdoor wordt de tekst 1 millimeter hoger afgedrukt. Boven 25: Hierdoor wordt de tekst 1 millimeter lager afgedrukt. Links -100: Hierdoor wordt de tekst 4 millimeter meer naar links afgedrukt. Links 50: Hierdoor wordt de tekst 2 millimeter meer naar rechts afgedrukt. 4. Door de grootte aan te passen kunt u het document groter of kleiner afdrukken. U dient tevens het tabblad uitzonderingen nog aan te passen voordat de gewenste wijziging actief wordt op alle printopdrachten. 5. Ga naar het tabblad Uitzonderingen. Staan hier documenten die eindigen op _DAE_ORIGINEEL? Ga dan verder met stap 7 t/m 9. Anders slaat u deze stappen over. 6. Herstart Stratech-DKK. 7. Dubbelklik op het gewenste document (CVO_DAE_ORIGINEEL, EUR1_DAE_ORIGINEEL)

8 D A T U M P A G I N A 8 van Klik op de puntjes achter printer in het volgende scherm: 9. U kunt nu dezelfde aanpassing in de offset en de grootte maken zoals u eerder bij stap 3 van dit hoofdstuk heeft gedaan. 10. Als u Stratech-DKK afsluit en vervolgens opnieuw opstart, dan worden de gewijzigde offset actief. Vanaf dat moment worden uw documenten geprint volgens de nieuwe instellingen in Stratech-DKK.

9 D A T U M P A G I N A 9 van Bericht kan niet worden verzonden: Filesize exceeds maximum of 4MB. Het kan voorkomen dat u de foutmelding Filesize exceeds maximum of 4MB in beeld krijgt op het moment dat u een zending met bijlagen wilt versturen richting de Kamer van Koophandel. Deze melding geeft aan dat u het maximale aantal toegestane MB per bericht heeft overschreden. De maximale grootte per bericht, inclusief documenten en bijlagen, richting de Kamer van Koophandel is 4MB. Het limiet aan het aantal toegestane MB per bericht is door de Kamer van Koophandel vastgesteld als landelijke norm voor de digitale afgifte van exportdocumenten. Toch kan dit limiet op het aantal MB per bericht door u worden ervaren als hinderlijk. Wij kunnen u de volgende praktische adviezen geven om hier handig mee om te gaan. Hanteer standaard een maximale grootte per bericht van 2,5 MB voor de PDF bijlagen die u meestuurt naar de Kamer van Koophandel als bewijslast en/of ter legalisatie aanbiedt. Scan uw bijlagen opnieuw in met een lagere resolutie. Hierdoor wordt het bestandsformaat van de bijlage kleiner en valt het bericht mogelijk onder het voorgeschreven datalimiet van 4MB. Neem contact op met uw regiokantoor van de Kamer van Koophandel om de mogelijkheden te bespreken voor uw specifieke situatie. Stratech moet zich houden aan de voorgeschreven specificaties van de Kamer van Koophandel. Hierdoor kunnen wij u enkel en alleen adviseren de bijlagen die horen bij dezelfde zending zo klein mogelijk te houden qua bestandsformaat.

10 D A T U M P A G I N A 10 van Bijlagen verwijderen Om een bijlage te verwijderen, gaat u als volgt te werk: 1. Ga naar het tabblad Bijlagen. 2. Klik eenmaal op de bijlage die u wilt verwijderen zodat deze blauw oplicht. 3. Klik onderaan op de Soort. 4. Zet de Soort terug op het streepje (- teken). 5. Klik op Sluiten. Als u dit scherm nu opnieuw opent, zal de bijlage weg zijn.

11 D A T U M P A G I N A 11 van Opnieuw versturen van een DAE Afgewezen zending Het kan voorkomen dat de Kamer van Koophandel uw zending afwijst vanwege uiteenlopende redenen. Wanneer u een zending afgewezen retour ontvangt van de Kamer van Koophandel, dan moet u een aanpassing/aanvulling doen op uw aanvraag en deze opnieuw digitaal aanbieden bij de Kamer van Koophandel voor goedkeuring. Het is momenteel niet toegestaan om dezelfde zending twee keer in te dienen, want de Kamer van Koophandel wil voorkomen dat er in het systeem dubbele zendingen ontstaan. Om een DAE Afgewezen zending opnieuw in te dienen, gaat u als volgt te werk: 1. Selecteer in het KvK-zendingenoverzicht de afgewezen zending, en klik op Openen : 2. Klik in het daarop volgende scherm wederom op Openen :

12 D A T U M P A G I N A 12 van Als de zending eenmaal is geopend, dan kunt u indien nodig de gewenste aanpassingen maken op het CvO of EUR document. 4. Als u klaar bent met de wijzigingen, klikt u op Zending en vervolgens op Opslaan Als : 5. U wordt nu weer gevraagd om een CODE (zending naam) en een Omschrijving. Zorg ervoor dat de CODE uniek is. Als uw originele zending Invoice was genoemd, kunt u bijvoorbeeld voor deze tweede poging Invoice (2) invullen. 6. U kunt nu de zending wederom versturen naar de Kamer, door op het pijltje naast het KvK logo te klikken en Status Aanpassen te selecteren. 7. Let op dat u ook eventuele Bijlagen opnieuw toevoegt, omdat dit een nieuwe zending is. 8. Verder kunt u het normale proces volgen, dat uitgelegd staat in de Stratech-DKK Quick-Start Guide vanaf pagina 18.

13 D A T U M P A G I N A 13 van Verwijderen oude / afgewezen zendingen Het is vanzelfsprekend dat u het KvK-zendingenoverzicht overzichtelijk wilt behouden met daarin alleen uw actieve zendingen. Om vanuit het KvK-zendingenoverzicht een zending te verwijderen, dient u deze op de status Afgehandeld te zetten. Hierdoor wordt de zending in het archief verplaatst, en is deze alleen nog zichtbaar wanneer u in het KvK-zendingenoverzicht het vinkje afgehandelde zendingen tonen aanzet. Hieronder vindt u een korte instructie om de zendingen in het KvK-zendingenoverzicht handmatig op te schonen. Uitgangspunt hierbij is dat u het KvK-zendingenoverzicht heeft geopend: Bij een zending met de status DAE Afgewezen, gaat u als volgt te werk: - Dubbelklik op de Afgewezen zending. - Verander de huidige status in Afgehandeld. - Klik op toepassen. - U krijgt een Pop-up met de waarschuwing Let op, completeren is mislukt. Bij een Afgewezen zending kunt u deze melding gewoon met Ja beantwoorden, omdat de Kamer van Koophandel al weet dat deze zending afgewezen is. Bij een zending met de status (geen verzonden status), gaat u als volgt te werk: - Dubbelklik op de zending met status (geen verzonden status) - Verander de huidige status in ter controle functionaris - Klik op toepassen. - Dubbelklik op de zending met status ter controle functionaris - Verander de status in afgekeurd door functionaris - Klik op toepassen. - Dubbelklik op de zending met status afgekeurd door functionaris - Verander de status in Afgehandeld - Klik op toepassen. Bij een zending met de status technisch afgekeurd, gaat u als volgt te werk: - Dubbelklik op de zending met status technisch afgekeurd - Verander de status in Afgehandeld - Klik op toepassen.

14 D A T U M P A G I N A 14 van 27 Bij een zending met de status Afhandeling via DAE, gaat u als volgt te werk: - Dubbelklik op de zending met status Afhandeling via DAE - Verander de status in Afgehandeld - Klik op toepassen. Er verschijnt een melding. - Klik op Ja. U hoeft geen contact op te nemen met de KvK.

15 D A T U M P A G I N A 15 van Bericht XML bevat fouten volgens XSD Schema (Technisch afgekeurd) Het kan voorkomen dat u na het versturen van een zending in het KvK-zendingenoverzicht deze zending terugziet met de status Technisch Afgekeurd of met de melding Bericht XML bevat fouten volgens XSD Schema. Hier kunnen een aantal oorzaken aan ten grondslag liggen. Wij zetten voor u hieronder de meest voorkomende redenen uiteen. Wanneer u deze foutmelding krijgt, dient u de zending aan te passen en kunt u de Huidige Status nogmaals aan te passen naar Verzenden naar DAE. Om de specifieke oorzaak van de foutmelding te achterhalen, gaat u als volgt te werk (zie screenshot hieronder): 1) Dubbelklik vanuit het KvK-zendingenoverzicht op de Technisch Afgekeurde zending. 2) Klik op het tabblad Berichten. 3) Dubbelklik op de melding achter de zending. De volledige melding is vrij technisch, echter u kunt hier bepaalde steekwoorden uithalen om te achterhalen wat de exacte reden van de melding is geweest. In dit onderstaande voorbeeld verwacht Stratech-DKK op het document een extra invulling op locatie bij verklaring2, een veld op de achterkant van het CvO. Om u extra handvatten te geven bij het achterhalen van de exacte oorzaak van deze foutmelding, hebben wij op de volgende pagina voor u de meest voorkomende redenen beschreven.

16 D A T U M P A G I N A 16 van 27 A. Document is onvolledig ingevuld Controleer of alle verplichte velden op de door u geselecteerde documenten zijn ingevuld. Verplichte velden kunt u herkennen aan de gele driehoekjes met uitroeptekens die links van het document worden weergegeven. In onderstaand voorbeeld is in Vak 2 het land nog niet ingevuld. Zolang niet alle verplichte velden zijn gevuld, zal uw zending niet correct worden verzonden naar de K amer van Koophandel. B. Achterkant CvO onjuist gevuld Controleer of u op de achterkant van het CvO nog de plaats van de Fabrikant in moet vullen. Dit veld is verplicht indien u een van de velden daaronder ook heeft gevuld. Indien BEWIJS STUKKEN en/of PLAATSNAAM KVK zijn gevuld, dan moet PLAATSNAAM FABRIKANT ook worden gevuld. Let er ook op dat u een kruisje moet zetten bij Bewijsstukken of Plaatsnaam KVK als u verklaring 2 heeft ingevuld.

17 D A T U M P A G I N A 17 van Bestandsnaam bevat geen (Technisch Afgekeurd) Het kan voorkomen dat u na het versturen van een zending in het KvK-zendingenoverzicht deze zending terugziet met de status Technisch Afgekeurd of met de melding Bestandsnaam bevat geen -. De oorzaak hiervoor is dat uw inlognaam binnen Stratech-DKK een punt/spatie/speciaal teken bevat. Zoals ook uitgelegd in de Stratech-DKK Quick-Start Guide, zijn deze tekens niet toegestaan in de loginnaam van een gebruiker. De oplossing is als volgt: A. Log in als Administrator, of laat iemand inloggen als Administrator B. Ga naar Onderhoud, Toegang, Gebruikers C. Dubbelklik op een gebruiker, en verander de Loginnaam van deze gebruiker zodat er geen punten/spaties/speciale tekens meer in staan. D. Laat deze gebruiker opnieuw aanmelden met zijn of haar nieuwe loginnaam.

18 D A T U M P A G I N A 18 van Bericht is vastgesteld als A-stroom en kan niet worden verzonden Als u na het indienen van een zending de foutmelding Bericht is vastgesteld als A-stroom en kan niet worden verzonden krijgt, dan is de meest waarschijnlijke oorzaak dat het publieke deel (.cer) van uw QuoVadis certificaat nog niet bekend is bij de Kamer van Koophandel. Bij het installeren van het QuoVadis certificaat moest u ook een exportbestand maken het certificaat. Dit zogenoemde publieke gedeelte (.cer) van uw certificaat heeft u vervolgens verzonden naar de Kamer van Koophandel. Documentatie voor instructies van deze handelingen heeft u ontvangen van Quovadis. Mocht u moeite hebben met het exporteren van het QuoVadis certificaat, schakel dan uw eigen systeembeheer en/of QuoVadis in voor extra ondersteuning.

19 D A T U M P A G I N A 19 van Nieuw zendingentegoed (tikken) aanvragen Stratech-DKK maakt gebruik van zendingentegoed voor online versturen van uw exportdocumenten naar de Kamer van Koophandel. U zult u waarschuwing ontvangen bij het versturen van een zending als uw zendingentegoed (bijna) op is. Het bestellen van nieuw zendingentegoed kunt doen via onze speciale Stratech-DKK website. Voor het verwerken van uw bestelling dient u rekening te houden met maximaal twee werkdagen. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk hiermee rekening te houden wanneer u nieuw zendingentegoed gaat bestellen. Als u extra zendingentegoed wilt bestellen, dan kunt u onderstaande stappen volgen: 1) Ga naar 2) Log in met de bij uw bekende inloggegevens. Deze zijn binnen uw organisatie bekend bij de persoon die Stratech-DKK heeft aangevraagd; deze heeft de gegevens per mail ontvangen. De loginnaam bevat uw klantnummer, bijvoorbeeld: Klant1234Admin. 3) Klik op Inkopen, Tikken Kopen en volg de instructies op uw scherm:

20 D A T U M P A G I N A 20 van The signing certificate is expired or not yet valid (Technisch Afgekeurd) Voor het indienen van zendingen moet u binnen Stratech-DKK een geldig Quovadis certificaat hebben gekoppeld. Indien de geldigheidsdatum van uw certificaat verlopen is zult u deze foutmelding krijgen. Uw softcertificaat is standaard 1 jaar geldig en moet daarna worden vervangen. U heeft in de aanloop van de verloopdatum ook instructies ontvangen van Quovadis om een nieuw certificaat t e downloaden. Uitgangspunt van onderstaande instructie is dat u recent een geldig Quovadis certificaat heeft gedownload. Als u deze eenmaal heeft, gaat u als volgt te werk: 1) Zorg ervoor dat u bent ingelogd onder het desbetreffende account waarmee u de zen ding heeft geprobeerd te versturen naar de Kamer van Koophandel. 2) Ga naar Onderhoud, Instellingen, Gebruikersinstellingen, Functionaris KvK. 3) Controleer of u bij Bestandsnaam onlangs een.pfx of.p12 bestand heeft gekoppeld. Het.pfx of.p12 bestand heeft u van QuoVadis ontvangen. Indien u dit bestand niet heeft opgeslagen en/of kunt terugvinden, adviseren wij u de hulp van QuoVadis en/of uw systeembeheer in te schakelen. Let op dat u mogelijk het al ingestelde certificaat dient te vervangen met een nieuw certificaat dat geldig is op de huidige datum. In het onderstaand voorbeeld ziet u een juist certificaatbestand (.pfx/.p12) gekoppeld. Tip: Het publieke deel van uw certificaat moet ook bekend zijn bij de Kamer van Koophandel. Indien het certificaatbestand van uw nieuwe certificaat niet bij de Kamer bekend is zult u de melding Zending is vastgesteld als A-Stroom krijgen. In dat geval kunt u hoofdstuk 10 van deze FAQ volgen.

21 D A T U M P A G I N A 21 van Er is geen standaard aansluiting (zoeknaam) gevonden voor certificaathouder Indien u na het indienen van een zending bovenstaande foutmelding krijgt, moet u een nieuwe Kamer van Koophandel instellen om uw digitale zendingen bij in te dienen. Indien u deze foutmelding krijgt moet u uw zendingen naar één van deze locaties versturen: - Rotterdam - Amsterdam - Brabant (Eindhoven) - Centraal Gelderland (Arnhem) Om het nieuwe Kamer van Koophandel regiokantoor in te stellen, doet u het volgende: 1) Log in als Administrator binnen uw Stratech-DKK softwarepakket. Deze Administrator login is bij u of één van uw collega s bekend. Meestal wordt deze login beheerd door de personen die Stratech-DKK hebben geïmplementeerd en/of aangevraagd binnen uw organisatie. 2) Klik op Onderhoud, ga naar Instellingen en vervolgens Systeeminstellingen. 3) Selecteer het tabblad Aangevers, selecteer uw eigen aangever, en klik op Wijzigen.

22 D A T U M P A G I N A 22 van 27 4) Selecteer uw nieuwe digitale Kamer van Koophandel. Als u niet zeker weet welke Kamer u moet selecteren, neem dan contact op met uw contactpersonen bij de Kamer van Koophandel. Klik vervolgens op Toepassen en OK. 5) Om de wijziging actief te maken Stratech-DKK opnieuw gestart worden. Na de herstart zullen uw digitale aangiften worden verstuurd naar uw nieuwe digitale Kamer van Koophandel locatie.

23 D A T U M P A G I N A 23 van Het afdrukken van EUR-1 documenten In het geval u digitaal een EUR-1 heeft aangevraagd, dan zult u na goedkeuring van de Kamer van Koophandel twee documenten moeten afdrukken. De onderstaande uitleg kunt u gebruiken voor het correct afdrukken van uw EUR-1 document. Wanneer u handmatig het papier in uw printer moet draaien, dan dient u ervoor te zorgen uw printerinstelling ingesteld staan op het EUR1_DAE_ORIGINEEL document. Hiervoor gaat u naar Onderhoud en vervolgens naar Printers. Als het vinkje Handmatig wordt aangezet, dan krijgt u bij een printopdracht per pagina een pop-up. Wanneer u in de pop-up op OK drukt dan wordt er één pagina afgedrukt. Vervolgens kunt u de pagina omdraaien in uw printer of het tweede exemplaar printen. Op de volgende pagina s ziet u visueel uitgelegd per pagina op welke wijze u het EUR-1 document in de printer moet leggen.

24 D A T U M P A G I N A 24 van 27 Pagina 1 = Voorkant van het eerste EUR-1 document

25 D A T U M P A G I N A 25 van 27 Pagina 2 = Achterkant van het eerste EUR-1 document

26 D A T U M P A G I N A 26 van 27 Pagina 3 = Voorkant van het tweede EUR-1 document

27 D A T U M P A G I N A 27 van 27 Pagina 4 = Achterkant van het tweede EUR-1 document

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2015 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 30 juni

Nadere informatie

Installatiehandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software

Installatiehandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software Factuur2King 2.0 Installatiehandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software P a g i n a 2 INHOUDSOPGAVE Overzicht Factuur2King... 4 Functionaliteit:... 4 Systeemeisen:... 5 1. Installatie Factuur2King

Nadere informatie

Handleiding. EGGO Digitaal - versie januari 2011

Handleiding. EGGO Digitaal - versie januari 2011 Handleiding INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 1 Introductie 4 1.1 Hoe werkt EGGO Digitaal?............................ 5 1.2 Varianten EGGO-kaart.............................. 5 2 Instructie voor docenten 7

Nadere informatie

Quick Reference MS Word Merge Addon SE

Quick Reference MS Word Merge Addon SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference MS Word Merge Addon SE Block: MS Word

Nadere informatie

e-devop 8 Help 1.1 Inleiding... 4

e-devop 8 Help 1.1 Inleiding... 4 handleiding INHOUD 1. Inleiding... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Wat is e-devop?... 5 1.3 Hoe werkt e-devop... 6 1.4 Praktijk kiezen bij opstarten... 6 1.5 Updates... 7 2. Tien meest gestelde vragen... 7 2.1

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie

Handleiding. voor het. installeren en updaten. van. FotoBase. Versie 2.11

Handleiding. voor het. installeren en updaten. van. FotoBase. Versie 2.11 Handleiding voor het installeren en updaten van FotoBase Versie 2.11 Inleiding Het installeren en updaten van FotoBase gebeurt met hetzelfde installatiebestand. Dit bestand kan gedownload worden of gekopieerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software

Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software Factuur2King 2.0 Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software P a g i n a 2 INHOUDSOPGAVE Overzicht Factuur2King... 3 Functionaliteit:... 3 Systeemeisen:... 4 1. Factuur2King starten... 5

Nadere informatie

HDN Server Installatie handleiding

HDN Server Installatie handleiding HDN Server Installatie handleiding Hypotheken Data Netwerk Versie 2.6.0.3 30 Juni 2010 HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 589 M: helpdesk@hdn.nl Copyright Communications Security Net B.V. 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding MyBee voor de PC

Handleiding MyBee voor de PC Handleiding MyBee voor de PC Inhoud MyBee in vogelvlucht... 4 Basisprincipes... 4 Het whitelist-principe... 4 Twee whitelists... 4 Drie soorten ouders: tolerant, gemiddeld en streng.... 5 Privacy... 6

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn PGNPO op de website www.pgnpo.nl versie 1.59 8 juni 2009

Gebruikershandleiding Mijn PGNPO op de website www.pgnpo.nl versie 1.59 8 juni 2009 Gebruikershandleiding Mijn PGNPO op de website www.pgnpo.nl versie 1.59 8 juni 2009 Inhoudsopgave Het doel van Mijn PGNPO...1 De Homepage PGNPO...2 Mijn PGNPO: het openingsscherm voor scholen...7 Mijn

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.01.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.01.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.01.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 B... 7 Beveiliging... 7 Bit.ly

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Klantenloket

Handleiding Digitaal Klantenloket Handleiding Digitaal Klantenloket Datum: november 2013 Versie 5.02 Status: Definitief Inhoudsopgave 0. Voorwoord... 3 0.1. Document Versiebeheer... 3 1. Gebruik DKL... 4 1.1. Eisen aan uw PC... 4 1.2.

Nadere informatie

Installatiehandleiding HDN Certificaat

Installatiehandleiding HDN Certificaat Installatiehandleiding HDN Certificaat HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 599 M: helpdesk@hdn.nl 1 Inhoudsopgave Installatiehandleiding Inleiding - Het HDN certificaat, uw digitale paspoort...3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Handleiding Ruitenburg Online. Cliënt versie 3.5

Handleiding Ruitenburg Online. Cliënt versie 3.5 Handleiding Ruitenburg Online Cliënt versie 3.5 2005-2012 Pink Web Applications B.V. Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave is alleen bedoeld voor klanten van Pink Web Applications B.V. met een abonnement

Nadere informatie

Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42

Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42 Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42 XEU.com B.V. IBANC software is een softwareproduct waarmee u eenvoudig en exibel betaal- en incassoverzamelopdrachten kunt maken die voldoen aan de nieuwe SEPA

Nadere informatie

1. Inleiding -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------3

1. Inleiding -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------3 Versie e: juni 2012 Inhoud 1. Inleiding -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------3 1.1. Beschikbaarheid van de gegevens ---------------------------------------------------------------------------3

Nadere informatie

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0 Chatfone gebruikershandleiding Versie 2.0 1 Introductie Met behulp van deze handleiding kunt u gemakkelijk uw weg vinden binnen Chatfone. Elke functie van Chatfone wordt besproken in een apart hoofdstuk.

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Extra Harde Schijf Online Gebruikershandleiding v2.2

Extra Harde Schijf Online Gebruikershandleiding v2.2 Extra Harde Schijf Online Gebruikershandleiding v2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 1.1 Getting started...3 2 Gebruik van de Selfcare...4 2.1 Inloggen...4 2.2 Mijn gegevens...5 2.3 Wachtwoord aanpassen...6

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Handleiding. Uitwisseling met BRON

Handleiding. Uitwisseling met BRON Handleiding Uitwisseling met BRON 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 4 3. Installatie... 5 Installeren certificaat... 5 Testen certificaat... 6 Voor reguliere uitwisseling eerst registratieoverzicht

Nadere informatie

Handleiding EPexpress Versie 4

Handleiding EPexpress Versie 4 Handleiding EPexpress Versie 4 Introductie EPexpress De oplossing voor het aanmaken van Externe Integratie bestanden voor de Vektis standaard GZ321 onderdeel Basis GGZ. Met EPexpress k an op laagdrempelige

Nadere informatie