Onderwerp: Agenda uur 01 Opening en vaststelling agenda uur 02 Vaststelling verslag PHO Maatschappij 13 april 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwerp: Agenda uur 01 Opening en vaststelling agenda uur 02 Vaststelling verslag PHO Maatschappij 13 april 2016"

Transcriptie

1 Vergadering: PHO Maatschappij Datum: 25 mei 2016 Tijd: uur Locatie: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn Onderwerp: Agenda uur 01 Opening en vaststelling agenda uur 02 Vaststelling verslag PHO Maatschappij 13 april uur 03 Mededelingen, ingekomen stukken, externe bestuurlijke overleggen a) Mededelingen b) Ingekomen stukken, uitgaande brieven en stukken ter kennisneming 1. Uitnodiging Curium c) Terug-/vooruitblik externe bestuurlijke overleggen o.a. OOGO Leidse Regio, Bestuurlijk Overleg Werk Jeugd uur 04 Realisatie en verantwoording 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland Sinds 1 januari 2015 wordt in de regio Holland Rijnland door 13 gemeenten gezamenlijk de jeugdhulp georganiseerd. De basis hiervoor is het regionale beleidsplan Hart voor de Jeugd. Daarin staat een aantal uitgangspunten centraal: vraag gestuurde jeugdhulp die zicht richt op de hele sociale context van jeugd, die integraal is en nabij en die zoveel als mogelijk de eigen kracht versterkt. De voorlopige jaarstukken bieden inzicht in de realisatie van de Jeugdhulp in 2015, de financiële gevolgen voor de deelnemende gemeenten en de vorderingen van de transformatie. De definitieve documenten volgen zodra de accountant van Holland Rijnland een accountantsverklaring kan afgeven. Voorstel: 1. Kennis te nemen van de voorlopige Realisatie en verantwoording 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland inclusief Jaaroverzicht 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland en Kwartaalrapportage Q4 inkoop Jeugdhulp Holland Rijnland.

2 uur 05 Opdrachtgeverschap jeugdhulp 2016 en 2017 Naar aanleiding van de inkoopstrategie 2017, is onlangs door dertien gemeenten besloten voor een periode van twee jaar en na een evaluatie wederom twee jaar in gezamenlijkheid het opdrachtgeverschap uit te voeren binnen een onveranderde governance. Dit leidt tot voortzetting van de TWO, waarbij de TWO meer ingebed zal worden in de organisatie Holland Rijnland. De notitie Opdrachtgeverschap Jeugdhulp 2016 en 2017 geeft inzicht in de huidige uitvoeringsopdracht en de middelen menskracht en budgetten die nodig zijn om de bij de uitvoeringsopdracht behorende taken en werkzaamheden zorgvuldig uit te kunnen voeren. Voorstel: 1. Kennis te nemen van: a. de Notitie Opdrachtgeverschap Jeugdhulp 2016 en 2017; b. het besluit van het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland van 28 april jl.; c. het voorstel de huidige SLA onder de DVO Holland Rijnland SP71 te wijzigen als gevolg van de voorgenomen begrotingswijziging 2016; d. het voorstel een nieuwe SLA af te sluiten onder de DVO Holland Rijnland SP71 voor 2017; e. de nieuwe naam voor de TWO: TWO Jeugdhulp; f. de route van besluitvorming. 2. De colleges van burgemeester en wethouders te adviseren om op basis van voorliggende Notitie Opdrachtgeverschap Jeugdhulp 2016 en 2017 in te stemmen met het: a. wijzigen van de uitvoeringskosten 2016, binnen de begroting Jeugdhulp; b. vaststellen van de uitvoeringskosten 2017, binnen de begroting Jeugdhulp uur 06 Voortgang Inkoop Jeugdhulp Holland Rijnland 2017 Eind 2016 heeft het portefeuillehoudersoverleg Maatschappij de Inkoopstrategie vanaf 2017 behandeld en hierover positief geadviseerd aan de colleges. Op basis hiervan is het inkoopplan voor het organiseren van de inkoop van de jeugdhulp in 2017 opgesteld. Inmiddels heeft een drietal overlegtafels plaatsgevonden en zijn de onderhandse aanbestedingen met de Coöperatie en de Gecertificeerde instellingen gestart. De TWO geeft een korte toelichting op de voortgang. Voorstel: Kennisnemen van de laatste ontwikkelingen uur 07 Cijfers voortijdig schoolverlaten De voorlopige cijfers van DUO over voortijdig schoolverlaters in het schooljaar in de RMC-regio Zuid-Holland, zijn geanalyseerd in bijgevoegde factsheets. Deze analyse van Holland Rijnland geeft inzicht in het aantal en de achtergrond van de voortijdig schoolverlaters per regio en per gemeente en ligt ter kennisname aan u voor.

3 Voorstel: Kennis te nemen van de voorlopige cijfers over voortijdig schoolverlaters uit RMC-regio Zuid-Holland Noord (alle gemeenten in Holland Rijnland minus Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop). Jeugd/WMO uur 08 Voortgang van de integrale crisisdienst Het inrichten van de integrale crisisdienst verloopt volgens het schema dat is afgesproken in de bestuurlijke overleggen in november Er is met alle betrokken partijen ( Veilig Thuis, Jeugdbescherming West, Kwadraad, GGZ Rivierduinen en Curium en de GGD[1]) een gedeelde visie en overeenstemming met betrekking tot de taken en samenwerking, een grote mate van bereidheid om met elkaar de inrichting vorm te geven. Daarbij wordt op korte termijn voorrang gegeven aan praktische oplossingen en op langere termijn gezocht naar mogelijkheden voor verdere samenwerking/integratie en verdere verbetering van het aanbod. Deze nauwe samenwerking maakt het mogelijk om per 1 juli 2016 al te starten met de eerste fase van de nieuwe inrichting buiten kantooruren. De integrale crisisdienst wordt regionaal vormgegeven in een periode waarin de zorg steeds verder lokaal wordt ingevuld. De bereikbaarheid van lokale teams en het afnemen van de onderdelen van de crisisdienst door alle gemeenten en zorgverzekeraars zijn belangrijke factoren om tot een succesvolle implementatie te komen. Voorstel: De colleges te adviseren om: 1. kennis te nemen van het implementatieplan, 2. kennis te nemen van de taken van de lokale teams bij crisis binnen kantooruren en deze taken binnen de eigen gemeente te borgen (zie: inrichting binnen kantooruren), 3. voor een periode van 3 jaar gezamenlijk de volgende onderdelen van de integrale crisisdienst af te nemen: a. GGZ Kinderen en Jeugd van Rivierduinen- crisistaken b. CIT Jeugd van GGD HM: binnen en buiten kantooruren c. Bereikbaarheid buiten kantooruren van Kwadraad (BBK) 4. Besluit voor te leggen aan het DB van de RDOG HM WMO uur 09 Bezwaarschrift Rivierduinen subsidieverlening inloop GGZ 1 e helft 2016 Naar aanleiding van de besluitvorming van het PHO van 16 december 2015 over de inloopfunctie GGZ, heeft de gemeente Leiden (als uitvoerder voor de Holland Rijnland gemeenten, behoudens Alphen aan de Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop) een subsidie verstrekt aan Rivierduinen voor de eerste 6 maanden van Omdat het uiteindelijke subsidiebedrag aanzienlijk lager is dan verwacht, heeft Rivierduinen een bezwaar ingediend bij de gemeente Leiden.

4 Met Rivierduinen is afgesproken dat uiterlijk 1 juni duidelijkheid wordt gegeven of er al dan niet een bedrag afgesproken kan worden waarmee aan het bezwaar van Rivierduinen tegemoet wordt gekomen. Op basis daarvan zal Rivierduinen een afweging maken of zij het bezwaar formeel wil afhandelen door het aan de commissie bezwaarschriften voor te leggen, dan wel of zij het bezwaar in zal trekken. Voorstel: Uitspraak in hoeverre de HR gemeenten bereid zijn om aan het bezwaar van Rivierduinen tegemoet te komen, waarbij de volgende opties voorliggen: 1. U bent bereid geheel tegemoet te komen aan het bezwaarschrift door eenmalig het verschil van ,- toe te kennen; 2. U bent bereid deels tegemoet te komen aan het verzoek tot maximaal ,- (het subsidiebedrag van de tweede helft van 2015); 3. U bent niet bereid financieel tegemoet te komen aan het bezwaar van Rivierduinen uur 10 Concept Beleidskader Maatschappelijke zorg en Beschermd wonen Bijgaand treft u het concept beleidskader Maatschappelijke zorg en Beschermd wonen (bijlage 1). De werkgroep heeft hierin de input uit de verschillende bijeenkomsten en overleggen verwerkt. Dit concept beleidskader is ook verstuurd aan de beleidsmedewerkers van het AOZW met verzoek om een reactie. Komende weken zal de werkgroep alle laatste opmerkingen verwerken tot een definitief concept. Planning is dat alle gemeentes dit beleidskader vóór het zomerreces vaststellen voor de inspraak. Verzoek aan het PHO is (evt.) aanvullingen en opmerkingen mee te geven aan de werkgroep en de colleges van de gemeenten positief te adviseren over het vrijgeven voor inspraak van het concept beleidsplan. Voorstel: 1. kennis te nemen van het concept beleidskader Maatschappelijke zorg en Beschermd wonen en daarmee van de ambitie om deze taken lokaal te gaan invullen, met daarbij de volgende aandachtspunten: a) Voor de doelgroep Maatschappelijke zorg en Beschermd wonen is inclusie het doel: meedoen in de samenleving; b) De ondersteuning voor deze doelgroep is een breed gedragen lokale verantwoordelijkheid; c) Lokaal ontwikkelt men een vraaggericht aanbod: laagdrempelig, integraal en op maat, waardoor regionaal alleen een vangnet over blijft voor zeer specialistische of acute vormen van opvang; d) Lokaal zet men maximaal in op vroegsignalering en preventie; e) Eigen kracht en eigen regie, het zelfregisserend vermogen wordt zo goed mogelijk versterkt om herstel en uitstroom uit de opvang te bevorderen. 2. de colleges van de gemeenten van Holland Rijnland positief te adviseren over het vrij geven voor inspraak van het concept beleidskader; 3. de te verwachten (lokale) inspraakreacties op ambtelijk niveau gezamenlijk op te pakken met als doel in elke gemeente een gelijkluidend beleidsplan vast te stellen.

5 Arbeidsmarktbeleid uur 11 Harmoniseren instrumenten werkgeversdienstverlening Holland Rijnland Het Rijk heeft stappen gezet om te komen tot harmonisatie van instrumenten van UWV en gemeenten. Het Managementteam Werkgeversdienstverlening van 23 maart heeft op basis van de notitie van de regionale werkgroep besloten tot bovenstaand advies. Het MT benadrukt dat harmonisatie essentieel is voor eenduidige dienstverlening naar werkgevers. Voorstel: 1. De colleges te adviseren akkoord te gaan met: a. het inzetten van het instrument proefplaatsing voor alle 13 gemeenten van de arbeidsmarktregio Holland Rijnland met de voorwaarde dat werkervaring opgedaan kan worden met behoud van uitkering in een toekomstige functie voor een periode van maximaal 2 mnd. b. het inzetten van het instrument participatieplaats voor alle 13 gemeenten van de arbeidsmarktregio Holland Rijnland met de voorwaarde dat werkervaring (additioneel) opgedaan kan worden met behoud van uitkering, bij een overeenkomst voor maximaal 2 jaar, met als doel doorstroming naar werk. c. het inzetten van het instrument opstapsubsidie voor alle 13 gemeenten van de arbeidsmarktregio Holland Rijnland voor het verkrijgen van een opstapsubsidie voor de werkgever. Er kan onder voorwaarden een bijdrage toegekend worden van maximaal 40% van het WML gedurende een periode van een jaar. Deze voorwaarden zijn: - subsidie is afhankelijk van individuele omstandigheden van de klant en binnen financiële kaders van de gemeente. - bij een werkweek van 32 uur of meer (bij minder naar rato en met een minimum van 20 uren per week). - de werknemer ontvangt een arbeidscontract van minimaal 6 maanden. - de werkgever moet de intentie hebben om de werknemer na beëindiging opstapsubsidie in dienst te nemen uur 12 Verdiepingsslag Uitvoeringsplan Educatie 2016 Op 17 februari jl. heeft de centrumgemeente Leiden een eerste versie van het Uitvoeringsplan Educatie 2016 aan het PHO voorgelegd. In het voorliggend stuk is een aantal zaken nader toegelicht. Het Uitvoeringsplan Educatie geeft, naast de eerder genomen besluiten, aan: - wat de ambitie van de regio is op het gebied van educatie; - hoe de toegang tot educatie georganiseerd wordt; - welk educatieaanbod in 2016 beschikbaar is; - hoe het landelijk actieplan Tel mee met Taal betrokken wordt bij de aanpak van laaggeletterdheid in de regio.

6 Voorstel: 1. In te stemmen met het Uitvoeringsplan 2016 als uitwerking van het Regionaal Educatieprogramma Holland Rijnland en daarmee in te stemmen met de verdeling van de vrij (d.w.z. niet bij de ROC's) te besteden middelen als volgt: a wordt ingezet bij Project JA+ voor taalonderwijs in het kader van re-integratie van uitkeringsgerechtigden, woonachtig in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude; b wordt ingezet als subsidie voor de Taalhuizen; c. 200,000 wordt ingezet voor de inkoop van taalonderwijs voor uitkeringsgerechtigden die niet aan de taaleis voldoen en overige uitkeringsgerechtigden die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben als gevolg van onvoldoende beheersing van het Nederlands. Inwoners van gemeenten die niet door Project JA worden bediend hebben voorrang; d. Het resterende bedrag 114,679 is beschikbaar voor projecten. 2. Het college van burgemeester en wethouders van Leiden te adviseren het uitvoeringsplan vast te stellen uur 13 Rondvraag en sluiting Zalenwissel. Vervolg van de regiomiddag in de Raadszaal. Dialoog Bestuurders gemeenten Holland Rijnland en Jongeren 25 mei 2016 Aansluitende aanpak voor jarigen in een kwetsbare positie De volgende vergadering is op 22 juni 2016 van tot uur in Leiderdorp.

7 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ D.D. 13 APRIL 2016 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie A.E. Snuif Hillegom A. Gotink Noordwijkerhout A. van Ginkel Holland Rijnland H.P.M. Hoek Kaag en Braassem J.J.G.M. Roeffen Oegstgeest H. Gorter (verslag) Holland Rijnland I.G. Mostert (wnd. voorzitter) Katwijk M.A. den Boer Oegstgeest T. Schavemaker Holland Rijnland M.H. van der Eng Leiderdorp A.L. van Kempen Teylingen P. Grob TWO J.J.F.M. Gardeniers Leiderdorp I.C.J. Nieuwenhuizen Voorschoten J.W.M. Pietersen Nieuwkoop E.G.E.M. Bloemen Zoeterwoude M.J.C. Fles Noordwijk C. den Ouden Zoeterwoude Gasten: F.Q.A. van Trigt (gemeente Hillegom), T. van der Zanden (TWO), S. Lekkerkerker (gemeente Leiden). Nr. Agendapunt Besluit 01 Opening en vaststelling agenda Mw. van Gelderen, dhr. de Wit, dhr. de Jager en dhr. de Roon hebben zich afgemeld. Dhr. Mostert is waarnemend voorzitter. Dhr. van Trigt wordt op 14 april benoemd als wethouder in Hillegom en is als gast aanwezig. De agenda is vastgesteld. 02 Vaststelling verslagen PHO Maatschappij 2 maart en 16 maart 2016 Het verslag van 2 maart is vastgesteld met de volgende wijziging: Pag. 1: aan de zin Zoeterwoude pleit voor het afrekenen van feitelijke kosten wordt toegevoegd met Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem.

8 Nr. Agendapunt Besluit Het verslag van 16 maart is vastgesteld. 03 a. Mededelingen b. Ingekomen stukken, uitgaande brieven en stukken ter kennisneming c. Terug-/vooruitblik externe bestuurlijk overleggen 3a. Mededelingen: Dhr. Grob doet mededeling dat Inzowijs van plan is om een cliëntenstop van twee maanden af te kondigen vanwege dreigende budgettekorten. Inzowijs gaat hierover een brief sturen aan de JGT s. Cliëntenstops door budgettekorten komen naar verwachting ook bij andere partijen aan de orde. Dit komt terug in kwartaalrapportage Q4/jaarverslag Dhr. Grob vraagt het PHO zich uit te spreken over het benoemen van mw. Goedhart als directeur van de coöperatie JGT Holland Rijnland in verband met art van de algemene inkoopvoorwaarden voor diensten. Daarin staat dat opdrachtgever toestemming moet geven aan opdrachtnemer wanneer die in een periode van twee jaar voorafgaand aan de werkzaamheden bij opdrachtgever in dienst is geweest. Het PHO heeft geen bezwaar en geeft toestemming voor de benoeming van mw. Goedhart. 3b. Ingekomen stukken: 2. Gegevens Binnenvest ambulante begeleiding na uitstroom uit de maatschappelijke opvang per gemeente: Aangegeven wordt dat het niet mogelijk is om kostenindicatie van ambulante begeleiding na uitstroom te geven. Mw. Lekkerkerker geeft aan dat gemeenten erg verschillend omgaan met beschikkingen en wat zij inkopen bij de Binnenvest en dat gemeenten zelf inzicht hierin zouden moeten hebben. Leiderdorp vindt dit niet acceptabel en geeft aan dat Leiden als centrumgemeente verantwoordelijk is voor het maken van deze inschatting. Binnenvest zou een kostenraming moeten kunnen ge-

9 Nr. Agendapunt Besluit ven, ook als dat alleen gebaseerd is op gemiddelden. 3c. Terug-/vooruitblik externe bestuurlijk overleggen: geen. 04 Concept ontwikkelovereenkomst Jeugdhulp Holland Rijnland Voorstel: Kennisnemen van de concept ontwikkelovereenkomst tussen de samenwerkende gemeenten in Holland Rijnland en de opdrachtnemers Jeugdhulp. Het PHO heeft kennisgenomen van de concept ontwikkelovereenkomst tussen de samenwerkende gemeenten in Holland Rijnland en de opdrachtnemers Jeugdhulp. Opmerkingen: Spreken over lokale sturing binnen regionale kaders in plaats van lokale sturing vs. regionale kaders. De Wet normering topinkomens is van toepassing. TWO komt met een voorstel over hoe om te gaan met instellingen die zich daar niet aan houden. Mogelijk ook duurzaamheid opnemen in ontwikkelovereenkomst. Mw. Bloemen heeft voorafgaand aan de vergadering een aantal vragen naar TWO gezonden. Dhr. Grob handelt deze af. Paul Grob geeft een korte terugkoppeling van de 1 e overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Jeugdhulp Het was een positieve bijeenkomst waarin het proces, de planning en de ontwikkelovereenkomst zijn besproken. 05 Mandaat DB Holland Rijnland inkoop jeugdhulp 2017 t/m 2019 Voorstel: De colleges te adviseren om: 1. het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland het bijgevoegde mandaat te verlenen. 2. de portefeuillehouder jeugdhulp het bijgevoegde mandaat te Het PHO heeft ingestemd met het voorstel onder voorwaarde dat de tekstuele wijzigingen naar aanleiding van opmerkingen nog verwerkt worden in het mandaat. Opmerkingen: Termen advies en bindend advies worden door elkaar gebruikt. Graag aanpassen.

10 Nr. Agendapunt Besluit verlenen. De burgemeesters te adviseren om: 3. de secretaris van Holland Rijnland volmacht te geven voor de ondertekening van de overeenkomsten jeugdhulp. Duidelijk aangeven over welke periode het gaat. Als het gaat om de periode 2017 t/m 2019, dan zou dat ook in het mandaat moeten staan. Toelichten waarom mandaat voor drie jaar wordt verleend. Dhr. Grob geeft aan dat het mandaatbesluit kan vervallen wanneer DVO afgesloten is. Mw. Bloemen heeft aantekeningen schriftelijk meegegeven aan dhr. Grob, deze worden verwerkt. Nagaan of voorwaarden in het mandaat vervangen moet worden door instructies. De opmerkingen worden verwerkt en de aangepaste versie van het mandaat en de volmacht wordt naar de gemeenten verzonden. Overig: Op de vraag waarom stemverhoudingen alleen gelden voor het aangaan van overeenkomsten antwoordt dhr. Grob dat deze discussie meegenomen wordt bij het opstellen van de nieuwe DVO. Er is behoefte aan inzicht in de planning van o.a. DVO. 06 Kwartaalrapportage Q4 inkoop jeugdhulp 2015, incl. Veilig Thuis Voorstel: Kennisnemen van de hoofdpunten van de Kwartaalrapportage Q4 De cijfers van Q4 zijn nog niet beschikbaar. Deze worden volgend PHO Maatschappij van 25 mei 2016 besproken. Dhr. Grob geeft toelichting op proces: De eindafrekening wordt nu opgesteld, nog niet alle instellingen hebben hun controleverklaring van accountant aangeleverd. Vertragende factor is dat controleverklaringen niet altijd aansluiten op cijfers die geleverd zijn voor rapportage. De Kwartaalrapportage Q4 wordt aangevuld met een inhoudelijk jaarverslag.

11 Nr. Agendapunt Besluit Afspraak is dat gemeenten op 1 mei a.s. de accountantsverklaring van Holland Rijnland krijgen voor de jaarrekening. De kwartaalrapportage Q4 inclusief jaarverslag wordt voor de Regiomiddag van 25 mei aangeleverd. Het PHO wil graag meer duidelijkheid over Veilig Thuis (inhoud, proces, rol centrumgemeente en financiën). Holland Rijnland stemt dit af met centrumgemeente Leiden. 07 Relatiebeheer portefeuillehouders jeugd Voorstel: 1. Bestuurlijk relatiebeheer vorm te geven met werkbezoeken op locatie. Het bestuurlijk relatiebeheer wordt anders vormgegeven met werkbezoeken op locatie. Aandachtspunten: Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem willen graag ingedeeld worden bij hulpaanbieders in het gedwongen kader. Goed communiceren naar aanbieders dat dit gewijzigd wordt en aan hen laten weten dat zij kunnen aangeven als ze behoefte hebben aan een gesprek met bestuurders. 08 Werkagenda Jeugd Voorstel: De colleges te adviseren om: 1. De Werkagenda Jeugd 2016 Holland Rijnland vast te stellen. 2. In te stemmen met de conceptbegroting voor de uitvoering van de werkagenda, te weten ,-. 3. Een bedrag van ,- beschikbaar te stellen aan Holland Rijnland voor de uitvoering van de werkagenda conform de ver- Het PHO stemt in met het voorstel om de colleges te adviseren de Werkagenda Jeugd 2016 Holland Rijnland vast te stellen en budget voor de werkagenda beschikbaar te stellen. Complimenten voor het stuk. Aangegeven wordt dat dit de start is van een traject dat zeker nog een aantal jaren doorloopt. In dat kader wordt geopperd om in het vervolg te kijken naar een meerjarenplanning, ook financieel.

12 Nr. Agendapunt Besluit deling onder het kopje financiën. Nog niet alle groepen zijn voldoende bemenst, hiervoor is aandacht gevraagd bij de gemeentesecretarissen. Opmerkingen naar aanleiding van: Kaag en Braassem vraagt nadrukkelijk aandacht voor verbinding tussen mbo en passend onderwijs. Nieuwkoop merkt op dat ook jongeren die hoger onderwijs volgen zorg nodig kunnen hebben en hier ook aandacht voor moet zijn. Hillegom geeft aan dat koppeling tussen werkagenda en regiegroep voortijdig schoolverlaten gemaakt moet worden. Oegstgeest benoemt dat opdrachtgeverschap goed in de gaten gehouden moet worden en dat monitoring van proces en resultaten erg belangrijk is. Leiderdorp vult aan dat onderlinge afstemming tussen werkgroepen van belang is. 09 Voortgang beleidskader Maatschappelijke opvang en beschermd wonen Voorstel: 1. Kennis te nemen van de conceptvisie met betrekking tot maatschappelijke ontwikkeling en beschermd wonen. 2. Aanvullingen en opmerkingen mee te geven aan de regionale ambtelijke werkgroep. Het PHO heeft kennisgenomen van de conceptvisie maatschappelijke ontwikkeling en beschermd wonen en heeft aanvullingen en opmerkingen meegegeven aan de regionale ambtelijke werkgroep. Aanvullingen/opmerkingen/aandachtspunten: Leiderdorp: als uitgangspunt is dit een goed stuk. Graag aandacht voor het feit dat er gesproken wordt over begrip en acceptatie in de samenleving en dat er maatschappelijke verantwoordelijkheid bestaat, maar dat dit in Leiderdorp niet altijd vanzelfsprekend aanwezig is. Graag handvatten verder uitwerken hoe hiermee om te gaan, met name in kleine, welvarende gemeenten, en ervoor te zorgen dat dit in de samenleving vanzelfsprekender wordt. Kaag en Braassem: vroegsignalering moet professioneel georganiseerd worden,

13 Nr. Agendapunt Besluit omdat terugkeer als het mis is gegaan veel moeilijker is. Communicatie binnen gemeenschap is ook erg belangrijk, je moet kunnen garanderen dat geschikte hulp beschikbaar is wanneer nodig. Neem ruimte voor professionele ondersteuning voor mensen die in maatschappelijke opvang en beschermd wonen en zorg dat ze op plekken wonen waar ze goed opgenomen kunnen worden in de gemeenschap. Mogelijk subregionaal organiseren. Nieuwkoop: aandachtspunt is dat we denken dat iedereen die in gemeente woont daar per se moet blijven wonen, maar in het kader van maatschappelijke opvang en beschermd wonen is dat niet altijd de juiste keuze. Differentiatie aan woonplekken zou goed zijn, Nieuwkoop wil daar zeker aan bijdragen en heeft daar ook al ervaring mee. Oegstgeest: er is een spanningsveld tussen wat het rijk vraagt op gebied van economische groei etc. en wat gevraagd wordt van samenleving op gebied van zorg. Goed monitoren hoe veerkracht van de samenleving is qua zorg in relatie tot andere onderdelen van de samenleving. Zoeterwoude: procedurele opmerkingen over dat het voorstel is dat de ontwikkeling in 15 jaar moet gaan plaatsvinden. Het PHO kan zich daarover nog uitspreken. Inhoudelijk aandachtspunt is dat vaak de nadruk wordt gelegd op eigen kracht en preventie, maar maatwerk bij zware gevallen moet mogelijk blijven. Dat moet wel in visie opgenomen worden. Katwijk: graag de frictiekosten tijdig in beeld brengen. PHO geeft aan dat als het sneller kan dan in vijftien jaar, zoals is voorgesteld in rapport Dannenberg, dan mag het sneller. Proces:

14 Nr. Agendapunt Besluit de opmerkingen van het PHO worden verwerkt, samen met de opmerkingen van aanbieders, wmo-raad en cliënten. Voor de zomer komt er een nieuw stuk, dat gaat ook naar colleges en gemeenteraden. PHO wordt dan gevraagd of het opengesteld kan worden voor inspraak. Zoja, dan worden de opmerkingen na de zomer verwerkt. Aan het eind van het jaar wordt visie opnieuw geagendeerd. Mw. van Gelderen neemt de opmerkingen richting VNG mee. Aandachtspunt is dat ook portefeuillehouder wonen meegenomen wordt in dit proces. 10 Beheer gemeenschappelijk database voor het sociaal domein (SoCard) Voorstel: 1. Kennis te nemen van de stand van zaken van het beheer de gemeenschappelijke database voor het sociaal domein. 2. Katwijk en Oegstgeest worden gevraagd zich uit te spreken over de deelname aan SoCard IV. Het PHO heeft schriftelijk kennisgenomen van de stand van zaken van het beheer van de gemeenschappelijke database voor het sociaal domein. Oegstgeest heeft aangegeven deel te nemen aan SoCard IV. Katwijk heeft aangegeven deel te nemen aan SoCard IV onder een aantal voorwaarden. Katwijk geeft de voorwaarden voor deelname aan de Sociale Kaart mee op schrift. Leiderdorp licht toe waarom zij niet meer meedoet aan de Sociale Kaart. Het gaat om kleine bedragen en de bestaande voorzieningen zijn zeer beperkt van omvang. Leiderdorp geeft aan dat zij ervoor kiest om zelf de koppelingen met websites te maken. Nieuwkoop zou graag antwoord willen op de vraag of er een koppeling in SoCard iv is met het preventieloket? En heeft dit gevolgen voor het overzicht van het preventieloket? De vraag wordt schriftelijk door gemeente Leiden beantwoord.

15 Nr. Agendapunt Besluit 11 Rondvraag en sluiting Volgend PHO Maatschappij is tijdens de Regiomiddag van 25 mei in Alphen aan den Rijn.

16 Actielijst PHO 13 april a Voorstel hoe om te gaan met topinkomens bij zorgaanbieders Juni 2016 TWO/P. Grob 03b Vervolg inschatting uren begeleiding na maatschappelijke opvang Juni 2016 Gemeente Leiden/S. Lekkerkerker 06 Veilig Thuis agenderen Juni 2016 Gemeente Leiden PHO 16 maart b Memo over bestuurlijk accounthouderschap PHO 13 april 2016 Afgehandeld PHO 17 februari Inventarisatie Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid PHO 25 mei 2016 Holland Rijnland/P. Duijvensz 07 Verdiepingsslag Uitvoeringsplan educatie 2016 en afmaken inventarisatie PHO 25 mei 2016 Gemeente Leiden/P. Minderhout 08 Inschatting uren begeleiding na maatschappelijke opvang PHO 13 april 2016 Afgehandeld 09 Onderzoek beschermd wonen licht verstandelijk beperkten jaar Juni 2016 Gemeente Leiden/M. Ouwerkerk PHO 16 december Uitwerken voorstel lokale input Sociale Kaart PHO 13 april 2016 Afgehandeld Vastgesteld in de vergadering van het portefeuillehoudersoverleg Maatschappij van Holland Rijnland van 25 mei de secretaris, de voorzitter,

17

18 Oplegvel 1. Onderwerp Voorlopige Realisatie en verantwoording 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland, inclusief Jaaroverzicht 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland en Kwartaalrapportage Q4 inkoop Jeugdhulp Holland Rijnland Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur Platformtaak volgens gemeente 4. Behandelschema: Datum: Informerend Datum: Adviserend Datum: Besluitvormend DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad 25 mei Advies PHO 1. Kennis te nemen van de voorlopige Realisatie en verantwoording 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland inclusief Jaaroverzicht 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland en Kwartaalrapportage Q4 inkoop Jeugdhulp Holland Rijnland. 6. Reden afwijking eerdere besluitvorming en wijze afwijken

19 7. Essentie van het voorstel (annotatie zoals op agenda staat) Kennisnemen van de voorlopige jaarstukken Jeugdhulp Inspraak Nee 9. Financiële gevolgen 10. Bestaand Kader Relevante regelgeving: 11. Lokale context (in te vullen door griffier) Eerdere besluitvorming: * weghalen wat niet van toepassing is

20 Adviesnota PHO (concept) Vergadering: PHO Maatschappij Datum: 25 mei 2016 Tijd: 09:30 uur Locatie: Agendapunt: Kenmerk: Auteur: Paul Grob Organisatie: Onderwerp: Realisatie en verantwoording 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland inclusief Jaaroverzicht 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland en Kwartaalrapportage Q4 inkoop Jeugdhulp Holland Rijnland 2015 Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de voorlopige Realisatie en verantwoording 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland inclusief Jaaroverzicht 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland en Kwartaalrapportage Q4 inkoop Jeugdhulp Holland Rijnland. Sinds 1 januari 2015 wordt in de regio Holland Rijnland door 13 gemeenten gezamenlijk de jeugdhulp georganiseerd. De basis hiervoor is het regionale beleidsplan Hart voor de Jeugd. Daarin staat een aantal uitgangspunten centraal: vraag gestuurde jeugdhulp die zicht richt op de hele sociale context van jeugd, die integraal is en nabij en die zoveel als mogelijk de eigen kracht versterkt. Voor het opdrachtgeverschap van de jeugdhulp is de Tijdelijke Werkorganisatie Opdrachtgeverschap Jeugdhulp opgericht en ondergebracht bij Holland Rijnland. De TWO biedt hierbij ter informatie de voorlopige jaarstukken jeugdhulp 2015 aan. Deze jaarstukken bestaan uit een drietal documenten: de voorlopige Realisatie en verantwoording 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland, een geschreven verslag van de TWO met de titel Jaaroverzicht 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland en de Kwartaalrapportage Q4 inkoop Jeugdhulp Holland Rijnland De voorlopige jaarstukken bieden inzicht in de realisatie van de Jeugdhulp in 2015, de financiële gevolgen voor de deelnemende gemeenten en de vorderingen van de transformatie. De definitieve documenten volgen zodra de accountant van Holland Rijnland een accountantsverklaring kan afgeven. Bijlagen: Voorlopige Realisatie en verantwoording 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland Jaaroverzicht 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland Kwartaalrapportage Q4 inkoop Jeugdhulp Holland Rijnland 2015

21 Voorlopige realisatie en verantwoording 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland Tijdelijke Werkorganisatie Opdrachtgeverschap Jeugdhulp Mei 2016

22 Inhoudsopgave 1. Inleiding Voorlopige verantwoording Voorlopige realisatie Voorlopige eindafrekening... 4 Bijlage 1. Voorlopige verantwoording... Bijlage 2. Voorlopige realisatie... Bijlage 3. Voorlopige eindafrekening... Bijlage 4. Jaaroverzicht 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland... 2

23 1. Inleiding In de bijlagen van dit document vindt u de voorlopige realisatie, voorlopige verantwoording en de voorlopige eindafrekening jeugdhulp In de hoofdstukken 2 tot en met 4 wordt de opbouw van de bijlagen toegelicht. De inhoudelijke toelichting van de cijfers kunt u vinden in het 'Jaaroverzicht 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland'. Het is helaas niet mogelijk om op dit moment een definitieve verantwoording inclusief controleverklaring aan te bieden. De reden hiervan is dat enkele jeugdhulpaanbieders nu nog geen controleverklaring kunnen overleggen, maar deze binnen afzienbare termijn alsnog zullen aanleveren. Beroepsmatig kan onze accountant geen controleverklaring afgeven als hij er weet van heeft dat er binnen afzienbare tijd nog verklaringen volgen. Uiteraard doet Holland Rijnland er alles aan om zo snel mogelijk de controleverklaring te overleggen. Op dat moment zullen ook de voorlopige realisatie, voorlopige verantwoording en voorlopige eindafrekening gewijzigd worden naar definitieve versies. Op donderdag 12 mei a.s. organiseert Holland Rijnland een bijeenkomst waarin de (voorlopige) realisatie en verantwoording worden toegelicht. Dan zal de accountant van Holland Rijnland ook een toelichting geven over de status van de controle binnen Holland Rijnland. Een uitnodiging voor deze bijeenkomst is inmiddels verstuurd. 2. Voorlopige verantwoording In de voorlopige verantwoording (bijlage 1) is de geleverde jeugdhulp 2015 per product en per gemeente uiteengezet. Deze voorlopige verantwoording is een samenvatting van de verantwoordingen die opgegeven zijn door de jeugdhulpaanbieders en veelal zijn gecontroleerd door de accountants van jeugdhulpaanbieders. In deze verantwoording staat alle jeugdhulp die per gemeente geleverd is, er is dus geen rekening gehouden met budgetplafonds. 3. Voorlopige realisatie De voorlopige realisatie (bijlage 2) laat zien wat het resultaat is voor de verschillende onderdelen van de begroting. Hierbij is rekening gehouden met de budgetplafonds van de jeugdhulpaanbieders. In de eerste kolom met bedragen staat de oorspronkelijke begroting jeugdhulp. Gedurende het jaar 2015 hebben er een aantal wijzigingen plaatsgevonden op de oorspronkelijke begroting. Deze aanpassingen zijn geel gemarkeerd in de kolom van de aangepaste begroting. De kolom voorlopige realisatie geeft het totaal van de eindafrekeningen van de jeugdhulpaanbieders weer. Hierbij is bij verschillende partijen rekening gehouden met het budgetplafond, wanneer er sprake was van overproductie. Wanneer er 3

24 sprake was van onderproductie is voor een enkele jeugdhulpaanbieder het budgetplafond gehanteerd, omdat dit minderwerk binnen de marge van 10% betrof. De procentuele budgetuitputting is uiteengezet in de kolom naast de realisatie. Daarnaast wordt in de kolom verantwoording een vergelijking per perceel gemaakt met de verantwoording zoals in bijlage 1 staat beschreven. Uit deze vergelijking kan opgemaakt worden in welke percelen overproductie heeft plaatsgevonden en waar vervolgens met de jeugdhulpaanbieders is afgerekend ter hoogte van het budgetplafond. 4. Voorlopige eindafrekening De voorlopige eindafrekening (bijlage 3) bestaat uit twee onderdelen: Jeugd- en Gezinsteams, regionale jeugdhulp en regionale uitvoeringskosten; PGB s. Voor de Jeugd- en Gezinsteams, regionale jeugdhulp en regionale uitvoeringskosten is gekeken naar de voorlopige realisatie zoals in hoofdstuk 3 is besproken en naar de bijdragen door de individuele gemeenten. Het verschil tussen deze bedragen is het af te rekenen bedrag voor het budget van Holland Rijnland. De realisatie van de PGB s is tot stand gekomen aan de hand van de schattingmodules van de SVB op 4 maart 2016, die iedere individuele gemeente heeft opgevraagd. De PGB-gelden worden op basis van het solidariteitsprincipe verdeeld volgens de vastgestelde verdeelsleutel. Deze verdeling is te vinden in de eerste rij van de realisatie van de PGB s. De tweede rij geeft aan wat de bestedingen per gemeente zijn. Het verschil tussen de realisatie en de bestedingen per gemeente, is het af te rekenen bedrag voor de PGB gelden. De onderste rij geeft het totaal af te rekenen bedrag aan. Dit is de som van de afrekening voor Jeugd- en Gezinsteams, regionale jeugdhulp en regionale uitvoeringskosten en de PGB s. Bijlagen 1 1. Voorlopige verantwoording; 2. Voorlopige realisatie; 3. Voorlopige eindafrekening; 4. Jaaroverzicht 2015 Jeugdhulp Holland Rijnland. 1 De bedragen in de bijlagen hebben een Amerikaanse notatie, waardoor de komma s als punten gelezen dienen te worden 4

25 Voorlopige verantwoording Jeugdhulp 2015 Holland Rijnland mei 2016

26 Tabel 1a Jeugdhulp 2015 Perceel 1: 24 uurs zorg Jeugd- en Opvoedhulp In de tabellen hieronder vertegenwoordigen de nummers 1 t/m 13 de verschillende samenwerkende gemeenten in Regio Holland Rijnland als volgt: 1 = Alphen aan den Rijn, 2 = Hillegom, 3 = Kaag en Braassem, 4 = Katwijk, 5 = Leiden, 6 = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = Oegstgeest, 12 = Teylingen & 13 = Zo = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = Oegstgeest, 12 = Teylingen & 13 = Zoeterwoude. Product code Naam product Totaal aantal alle gemeenten Totaal geleverde zorg (P*Q) in Totaal # 64,551 9,129 7,997 19,610 32,272 6,984 4,591 15,080 3,503 3,789 1,365 7,898 1, ,479 27,803,792 Totaal 7,826,577 1,393,298 1,302,759 2,759,008 6,661,577 1,403,060 1,300,818 1,873, , , ,415 1,338, , Specialistische jeugdhulp ambulant 1, , , Specialistische jeugdhulp bij zorgaanbieder 3, , , ,327 1,452, Specialistische groepsjeugdhulp , Specialistische groepsjeugdhulp zwaar 2, , , Therapeutische jeugdhulp ambulant , Therapeutische jeugdhulp bij de zorgaanbieder , Therapeutische groepsjeugdhulp , Crisis (Jeugdhulp) , Observatiediagnostiek (Jeugdhulp) Deeltijd pleegzorg ,689 25, uurs pleegzorg 37,457 5,860 4,764 16,870 24,725 4,524 3,598 7,242 2,926 2,902 1,165 4,773 1, ,297 3,799, Dagbehandeling , ,536 69, Behandelgroep kamertraining centrum , Behandelgroep gezinshuis licht 5, , , , ,318 1,060, Behandelgroep gezinshuis 3, , ,066

27 Tabel 1b Jeugdhulp 2015 Perceel 2: Gesloten Jeugdhulp In de tabellen hieronder vertegenwoordigen de nummers 1 t/m 13 de verschillende samenwerkende gemeenten in Regio Holland Rijnland als volgt: 1 = Alphen aan den Rijn, 2 = Hillegom, 3 = Kaag en Braassem, 4 = Katwijk, 5 = Leiden, 6 = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = Oegs = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = Oegstgeest, 12 = Teylingen & 13 = Zoeterwoude. Product code Naam product Totaal aantal alle gemeenten Totaal geleverde zorg (P*Q) in Totaal # 1, , , ,447 2,975,093 Totaal 351,738 81, , , ,531 88, ,719 16, , , , ,117 6, Gesloten Jeugdhulp 1, , , ,447 2,975,093

28 Tabel 1c Jeugdhulp 2015 Perceel 3: Jeugdbescherming en jeugdreclassering In de tabellen hieronder vertegenwoordigen de nummers 1 t/m 13 de verschillende samenwerkende gemeenten in Regio Holland Rijnland als volgt: 1 = Alphen aan den Rijn, 2 = Hillegom, 3 = Kaag en Braassem, 4 = Katwijk, 5 = Leiden, 6 = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = Oegstgees = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = Oegstgeest, 12 = Teylingen & 13 = Zoeterwoude. Product code Naam product Totaal aantal alle gemeenten Totaal geleverde zorg (P*Q) in Totaal # 90,601 9,948 12,056 38,248 66,549 10,898 9,223 15,143 11,062 5,761 6,173 17,823 1, ,836 7,438,886 Totaal 1,729, , , ,694 1,337, , , , , , , ,405 24, OTS < 1 jaar&** 14,000 1,273 3,276 6,971 10,161 1, ,960 1, ,116 1, ,102 1,201, OTS > 1 jaar ,858 2,590, Voogdij*** ,160 1,062, Reguliere JR , , ITB-Harde Kern , ITB-Criem , STP GBM-advies , GBM-begeleiding Samenloop ,535 34, Jeugdbeschermingsrafel , Crisisinterventieteam (CIT) 1 400, Jeugdpreventieteam (JPT) 1 250, Overig 1,006,480.00

29 Tabel 1d Jeugdhulp 2015 Perceel 4: Ernstige enkelvoudige dyslexie In de tabellen hieronder vertegenwoordigen de nummers 1 t/m 13 de verschillende samenwerkende gemeenten in Regio Holland Rijnland als volgt: 1 = Alphen aan den Rijn, 2 = Hillegom, 3 = Kaag en Braassem, 4 = Katwijk, 5 = Leiden, 6 = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = Oegstgeest, 12 = Teylingen & 13 = Zoet = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = Oegstgeest, 12 = Teylingen & 13 = Zoeterwoude. Product code Naam product Totaal aantal alle gemeenten Totaal geleverde zorg (P*Q) in Totaal # ,875,148 Totaal 463,950 89, , , ,306 74, , ,035 78,127 54,451 63, ,125 13, Diagnostiek - vanaf 0 tot en met 99 minuten Diagnostiek - vanaf 100 tot en met 199 minuten , Diagnostiek - vanaf 200 tot en met 399 minuten , Diagnostiek - vanaf 400 tot en met 799 minuten , Diagnostiek - vanaf 800 tot en met minuten , Overige kindertijd - vanaf 250 tot en met 799 minuten , Overige kindertijd - vanaf 800 tot en met minuten , Overige kindertijd - vanaf tot en met minuten ,169, Overige kindertijd - vanaf tot en met minuten ,588

30 Tabel 1e Jeugdhulp 2015 Perceel 5: Basis geestelijke gezondheidszorg jeugd (GBGGZ) In de tabellen hieronder vertegenwoordigen de nummers 1 t/m 13 de verschillende samenwerkende gemeenten in Regio Holland Rijnland als volgt: 1 = Alphen aan den Rijn, 2 = Hillegom, 3 = Kaag en Braassem, 4 = Katwijk, 5 = Leiden, 6 = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = Oegstgeest, 12 = Teylingen & 13 = Zoeterwoude. Product code Naam product Totaal aantal alle gemeenten Totaal geleverde zorg (P*Q) in Totaal # ,246 1,571,650 Totaal 270,542 31, , , ,231 72,578 39,695 58, ,531 58,750 77, ,456 21, Consultatie Basis GGZ , Consultatie Specialistische Curatieve GGZ Basis GGZ Kort , Basis GGZ Middel , Basis GGZ Intensief , Basis GGZ Chronisch , Onvolledig behandeltraject ,776

31 Tabel 1f, 1g en 1h Jeugdhulp 2015 Perceel 6: Specialistische geestelijke gezondheidszorg jeugd (SGGZ) In de tabellen hieronder vertegenwoordigen de nummers 1 t/m 13 de verschillende samenwerkende gemeenten in Regio Holland Rijnland als volgt: 1 = Alphen aan den Rijn, 2 = Hillegom, 3 = Kaag en Braassem, 4 = Katwijk, 5 = Leiden, 6 = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = = Leiderdorp, 7 = Lisse, 8 = Nieuwkoop, 9 = Noordwijk, 10 = Noordwijkerhout, 11 = Oegstgeest, 12 = Teylingen & 13 = Zoeterwoude. Product code Naam product Totaal aantal alle gemeenten Totaal geleverde zorg (P*Q) in Totaal # 1, ,670 14,211,744 Totaal 3,294, , ,455 2,024,397 3,146, , , , , , , , , Diagnostiek - vanaf 0 tot en met 99 minuten , Diagnostiek - vanaf 100 tot en met 199 minuten , Diagnostiek - vanaf 200 tot en met 399 minuten , Diagnostiek - vanaf 400 tot en met 799 minuten , Diagnostiek - vanaf 800 tot en met minuten , Diagnostiek - vanaf tot en met minuten (alle , Diagnostiek - vanaf minuten (alleen Jeugd) , Crisis - vanaf 0 tot en met 99 minuten Crisis - vanaf 100 tot en met 199 minuten , Crisis - vanaf 200 tot en met 399 minuten , Crisis - vanaf 400 tot en met 799 minuten , Crisis - vanaf 800 tot en met minuten , Crisis - vanaf tot en met minuten , Crisis - vanaf minuten , Aandachtstekort - en gedrag - vanaf tot en met , Aandachtstekort - en gedrag - vanaf tot en met , Pervasief - vanaf minuten , Overige kindertijd - vanaf 250 tot en met 799 minuten , Overige kindertijd - vanaf 800 tot en met minuten , Overige kindertijd - vanaf tot en met minute , Overige kindertijd - vanaf tot en met minute , Overige kindertijd - vanaf tot en met minut , Overige kindertijd - vanaf tot en met minu Overige kindertijd - vanaf minuten , Delirium dementie en overig - vanaf 250 tot en met Delirium dementie en overig - vanaf 800 tot en met Delirium dementie en overig - vanaf tot en met Delirium dementie en overig - vanaf tot en met Delirium dementie en overig - vanaf tot en met Delirium dementie en overig - vanaf tot en met Delirium dementie en overig - vanaf minuten Alcohol - vanaf 250 tot en met 799 minuten Alcohol - vanaf 800 tot en met minuten Alcohol - vanaf tot en met minuten Alcohol - vanaf tot en met minuten Alcohol - vanaf tot en met minuten Alcohol - vanaf tot en met minuten Alcohol - vanaf minuten Overige aan een middel - vanaf 250 tot en met 799 minu , Overige aan een middel - vanaf 800 tot en met mi , Overige aan een middel - vanaf tot en met m , Overige aan een middel - vanaf tot en met m , Overige aan een middel - vanaf tot en met , Overige aan een middel - vanaf tot en met , Overige aan een middel - vanaf minuten

32 60500 Schizofrenie - vanaf 250 tot en met 799 minuten , Schizofrenie - vanaf 800 tot en met minuten , Schizofrenie - vanaf tot en met minuten Schizofrenie - vanaf tot en met minuten , Schizofrenie - vanaf tot en met minuten Schizofrenie - vanaf tot en met minuten Schizofrenie - vanaf tot en met minuten , Schizofrenie - vanaf tot en met minuten Schizofrenie - vanaf minuten Depressie - vanaf 250 tot en met 799 minuten , Depressie - vanaf 800 tot en met minuten , Depressie - vanaf tot en met minuten , Depressie - vanaf tot en met minuten , Depressie - vanaf tot en met minuten , Depressie - vanaf tot en met minuten , Depressie - vanaf tot en met minuten , Depressie - vanaf minuten , Bipolair en overig - vanaf 250 tot en met 799 minuten , Bipolair en overig - vanaf 800 tot en met minuten , Bipolair en overig - vanaf tot en met minute , Bipolair en overig - vanaf tot en met minute , Bipolair en overig - vanaf tot en met minut , Bipolair en overig - vanaf tot en met minu , Bipolair en overig - vanaf minuten Angst - vanaf 250 tot en met 799 minuten , Angst - vanaf 800 tot en met minuten , Angst - vanaf tot en met minuten , Angst - vanaf tot en met minuten , Angst - vanaf tot en met minuten , Angst - vanaf tot en met minuten , Angst - vanaf tot en met minuten Angst - vanaf minuten , Restgroep diagnoses - vanaf 250 tot en met 799 minute , Restgroep diagnoses - vanaf 800 tot en met minu , Restgroep diagnoses - vanaf tot en met min , Restgroep diagnoses - vanaf tot en met min , Restgroep diagnoses - vanaf tot en met m , Restgroep diagnoses - vanaf tot en met m Restgroep diagnoses - vanaf minuten Persoonlijkheid - vanaf 250 tot en met 799 minuten Persoonlijkheid - vanaf 800 tot en met minuten , Persoonlijkheid - vanaf tot en met minuten , Persoonlijkheid - vanaf tot en met minuten , Persoonlijkheid - vanaf tot en met minuten , Persoonlijkheid - vanaf tot en met minuten , Persoonlijkheid - vanaf tot en met minuten Persoonlijkheid - vanaf tot en met minuten , Persoonlijkheid - vanaf minuten Somatoforme - vanaf 250 tot en met 799 minuten , Somatoforme - vanaf 800 tot en met minuten , Somatoforme - vanaf tot en met minuten , Somatoforme - vanaf tot en met minuten , Somatoforme - vanaf tot en met minuten , Somatoforme - vanaf minuten , Eetstoornis - vanaf 250 tot en met 799 minuten , Eetstoornis - vanaf 800 tot en met minuten , Eetstoornis - vanaf tot en met minuten , Eetstoornis - vanaf tot en met minuten ,422

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ D.D. 13 APRIL 2016

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ D.D. 13 APRIL 2016 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ D.D. 13 APRIL 2016 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie A.E. Snuif Hillegom A. Gotink Noordwijkerhout A. van Ginkel Holland Rijnland H.P.M. Hoek

Nadere informatie

Voorlopige verantwoording Jeugdhulp 2015 Holland Rijnland mei 2016

Voorlopige verantwoording Jeugdhulp 2015 Holland Rijnland mei 2016 Voorlopige verantwoording Jeugdhulp 2015 Holland Rijnland mei 2016 Tabel 1a Jeugdhulp 2015 Perceel 1: 24 uurs zorg Jeugd- en Opvoedhulp In de tabellen hieronder vertegenwoordigen de nummers 1 t/m 13 de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 25 mei 2016

BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 25 mei 2016 BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 25 mei 2016 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie H. de Jager Alphen aan den Rijn J.W.M. Pietersen Nieuwkoop L.A.M. Bakker Holland Rijnland F.Q.A.

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ D.D. 17 FEBRUARI 2016

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ D.D. 17 FEBRUARI 2016 Aanwezig: CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ D.D. 17 FEBRUARI 2016 Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie H. de Jager Alphen aan den Rijn J.J.F.M. Gardeniers Leiderdorp I. van Breda Holland

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Maatschappij 16 december 2015 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Holland Rijnland R.A. van Gelderen (voorzitter) Teylingen A.L. van Kempen Alphen aan

Nadere informatie

Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur X Platformtaak volgens gemeente

Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur X Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Voortgang beleidskader 'Maatschappelijke opvang en beschermd wonen 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Gemeente H. de Jager Alphen aan den Rijn A.D. de Roon Lisse I. van Breda Holland Rijnland F.Q.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 13 juli 2016

BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 13 juli 2016 BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 13 juli 2016 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie F.Q.A. van Trigt Hillegom J.W.M. Pietersen Nieuwkoop H. Gorter (verslag) Holland Rijnland F.M. Schoonderwoerd

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ D.D. 16 MAART 2016

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ D.D. 16 MAART 2016 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ D.D. 16 MAART 2016 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie H. de Jager Alphen aan den Rijn J.W.M. Pietersen Nieuwkoop I. de Bruyne Holland Rijnland

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Verdiepingsslag Uitvoeringplan Educatie Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

Oplegvel. 1. Onderwerp Verdiepingsslag Uitvoeringplan Educatie Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Oplegvel 1. Onderwerp Verdiepingsslag Uitvoeringplan Educatie 2016 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak Efficiencytaak X Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur Platformtaak volgens

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 18 januari 2016

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 18 januari 2016 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 18 januari 2016 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Gemeente E. de Leest Alphen aan den Rijn J.W.M. Pietersen Nieuwkoop H. Gorter (verslag) Holland Rijnland

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 28 november 2014 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Holland Rijnland R.A. van Gelderen (voorzitter) Noordwijkerhout A. Gotink Alphen aan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 22 juni 2016

BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 22 juni 2016 BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 22 juni 2016 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie H. de Jager Alphen aan den Rijn J.W.M. Pietersen Nieuwkoop H. Gorter (verslag) Holland Rijnland

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 29 augustus 2014 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Holland Rijnland Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Leiderdorp Noordwijk Noordwijkerhout

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Maatschappij 20 januari 2016 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Holland Rijnland R.A. van Gelderen (voorzitter) Zoeterwoude E.G.E.M. Bloemen Alphen aan

Nadere informatie

Om het beleid en de sturingsvraagstukken invulling te geven, worden bepaalde opgaven van de gemeenten in regionaal verband opgepakt.

Om het beleid en de sturingsvraagstukken invulling te geven, worden bepaalde opgaven van de gemeenten in regionaal verband opgepakt. Oplegvel 1. Onderwerp Hernieuwde ambtelijke inrichting en werkwijze regionale samenwerking jeugd 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Op

Nadere informatie

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 18 juli 2014 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Holland Rijnland R.A. van Gelderen (voorzitter) Nieuwkoop J.W.M. Pietersen Alphen aan

Nadere informatie

1. Onderwerp Voorstel Volwasseneneducatie 2015

1. Onderwerp Voorstel Volwasseneneducatie 2015 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Uitgangspunten Toekomst Jeugdhulp Holland Rijnland

1. Onderwerp Uitgangspunten Toekomst Jeugdhulp Holland Rijnland Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

1. Onderwerp Voorlopige uitgangspunten toekomst Jeugdhulp Holland Rijnland

1. Onderwerp Voorlopige uitgangspunten toekomst Jeugdhulp Holland Rijnland Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

1. Onderwerp Contractering (en Begroting) Jeugdhulp Datum: Informerend

1. Onderwerp Contractering (en Begroting) Jeugdhulp Datum: Informerend In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Maatschappij 14 oktober 2015 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Holland Rijnland R.A. van Gelderen (voorzitter) Oegstgeest J.J.G.M. Roeffen Alphen aan

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 20 mei 2015 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Holland Rijnland R.A. van Gelderen (voorzitter) Oegstgeest J.J.G.M. Roeffen Alphen aan

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 9 november 2016

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 9 november 2016 Aanwezig: CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 9 november 2016 Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie H. de Jager Alphen aan den Rijn J.J.F.M. Gardeniers Leiderdorp H. Gorter (verslag) Holland

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 6 maart 2019

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 6 maart 2019 Oplegvel 1. Onderwerp Regionale werkagenda jeugd 2019 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Om in samenhang en samenwerking invulling te

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 24 augustus 2016

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 24 augustus 2016 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 24 augustus 2016 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie H. de Jager Alphen aan den Rijn A.D. de Roon Lisse F.Q.A. van Trigt Hillegom J.W.M.

Nadere informatie

1. Onderwerp OGGZ: Uitvoeringnotitie Beschermd Wonen

1. Onderwerp OGGZ: Uitvoeringnotitie Beschermd Wonen In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Gezamenlijk opdrachtgeverschap jeugdhulp

1. Onderwerp Gezamenlijk opdrachtgeverschap jeugdhulp Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Maatschappij 11 november 2015 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Holland Rijnland R.A. van Gelderen (voorzitter) Teylingen A.L. van Kempen Alphen aan

Nadere informatie

1. Onderwerp Rapportage Jeugd- en Gezinsteams Holland Rijnland mei t/m oktober Rol van het

1. Onderwerp Rapportage Jeugd- en Gezinsteams Holland Rijnland mei t/m oktober Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur X Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang. Datum: Informerend

Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur X Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Bezwaarschrift Rivierduinen subsidieverlening inloop GGZ 1 e helft 2016 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Werkplan 3D Rol van het samenwerkingsorgaan

Oplegvel. 1. Onderwerp Werkplan 3D Rol van het samenwerkingsorgaan Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Sinds 9

Nadere informatie

1. Onderwerp Bezwaar- en klachtenafhandeling bij jeugdhulp

1. Onderwerp Bezwaar- en klachtenafhandeling bij jeugdhulp Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen,

Nadere informatie

1. Onderwerp Inkoopstrategie Jeugdhulp vanaf Datum: Informerend

1. Onderwerp Inkoopstrategie Jeugdhulp vanaf Datum: Informerend In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Regionale projectorganisatie voor de voorbereiding op de 3 decentralisaties in het sociale domein

1. Onderwerp Regionale projectorganisatie voor de voorbereiding op de 3 decentralisaties in het sociale domein Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen,

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Concept Beleidskader Maatschappelijke Zorg (na inspraak) 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Concept Beleidskader Maatschappelijke Zorg (na inspraak) 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Concept Beleidskader Maatschappelijke Zorg (na inspraak) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Vanaf 1 januari 2015

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 7 juni 2017

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 7 juni 2017 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 7 juni 2017 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Gemeente J.A. de Jager Alphen aan den Rijn J.W.M. Pietersen Nieuwkoop T. Schavemaker Holland Rijnland

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Sinds 9

Nadere informatie

1. Onderwerp Uitgangspunten voor een nieuwe Sociale Kaart, een gezamenlijke database (socard IV) en een lokaal portal.

1. Onderwerp Uitgangspunten voor een nieuwe Sociale Kaart, een gezamenlijke database (socard IV) en een lokaal portal. In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

2017). Datum: Informerend. Datum: Adviserend

2017). Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Regionale Bedrijventerreinenstrategie 2. Rol van het Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Naar aanleiding van de eindrapportage

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente. Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Platformtaak volgens gemeente. Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Index GGZ regeling 2017 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Platformtaak volgens gemeente Een deel van de collectie preventie GGZ wordt vanwege

Nadere informatie

1. Onderwerp Addendum voor verlenging en wijziging van de Dienstverleningsovereenkomst Jeugdhulp Datum: Adviserend

1. Onderwerp Addendum voor verlenging en wijziging van de Dienstverleningsovereenkomst Jeugdhulp Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Addendum voor verlenging en wijziging van de Dienstverleningsovereenkomst Jeugdhulp 2017 en 2018 tussen gemeenten en Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

Nadere informatie

1. Onderwerp Jaarstukken 2013 van Holland Rijnland

1. Onderwerp Jaarstukken 2013 van Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Informatienota cijfers voortijdig schoolverlaten Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Informatienota cijfers voortijdig schoolverlaten Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota cijfers voortijdig schoolverlaten 2015-2016 2. Rol van het Efficiencytaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door de uitvoering van de leerplichtwet

Nadere informatie

1. Onderwerp Regionale afspraken Anonieme hulp op afstand/ telefonische hulpdienst 2. Rol van het

1. Onderwerp Regionale afspraken Anonieme hulp op afstand/ telefonische hulpdienst 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Maatwerkvoorziening inkomensondersteuning

1. Onderwerp Maatwerkvoorziening inkomensondersteuning In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Voortgang nadere contractering veegronde Jeugdhulp2015 en startervaringen Tijdelijke Werk Organisatie 2. Rol van het

1. Onderwerp Voortgang nadere contractering veegronde Jeugdhulp2015 en startervaringen Tijdelijke Werk Organisatie 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Regionaal educatieprogramma 2015 en aanpak Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Regionaal educatieprogramma 2015 en aanpak Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Veiligheid en Kind. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

Oplegvel. 1. Onderwerp Veiligheid en Kind. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Regionale telefonische bereikbaarheid Centra Jeugd en Gezin 2. Rol van het

1. Onderwerp Regionale telefonische bereikbaarheid Centra Jeugd en Gezin 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

1. Onderwerp Kwartaalrapportage Jeugdhulp Holland Rijnland Q Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Kwartaalrapportage Jeugdhulp Holland Rijnland Q Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Inzet en aanpak Volwasseneneducatie 2013

1. Onderwerp Inzet en aanpak Volwasseneneducatie 2013 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Datum: Informerend. 9. Financiële gevolgen Binnen begroting Holland Rijnland Buiten begroting (extra bijdrage gemeenten) te weten:

Datum: Informerend. 9. Financiële gevolgen Binnen begroting Holland Rijnland Buiten begroting (extra bijdrage gemeenten) te weten: In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Beëindiging deelname Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het

1. Onderwerp Beëindiging deelname Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente. Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Platformtaak volgens gemeente. Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Expertteam Zorg in Natura 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang Het Expertteam Zorg in Natura functioneert als een

Nadere informatie

1. Onderwerp Jaarstukken 2014 van Holland Rijnland

1. Onderwerp Jaarstukken 2014 van Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Methodiek van afrekening van de regionaal gecontracteerde jeugdhulp, met de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan

Nadere informatie

niet in gevaar komt. Datum: Informerend Datum: Adviserend

niet in gevaar komt. Datum: Informerend Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Bovenregionale samenwerking Gecertificeerde instellingen (GI s) 2. Rol van het Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 10 mei 2017

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 10 mei 2017 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 10 mei 2017 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Gemeente F.Q.A. van Trigt Hillegom M.J.C. Fles Noordwijk T. Schavemaker Holland Rijnland H.P.M. Hoek

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente. land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod van jeugdhulp voor inwoners van de gemeenten in de regio Holland

Platformtaak volgens gemeente. land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod van jeugdhulp voor inwoners van de gemeenten in de regio Holland Oplegvel 1. Onderwerp Verlenging dienstverleningsovereenkomst jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Platformtaak volgens gemeente Holland Rijn land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehoudersoverleg Bestuur en Middelen d.d. 14 november 2014 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Alphen aan den Rijn M.H. du Chatinier Nieuwkoop G. Veninga Hillegom J.

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 5 juli 2017

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 5 juli 2017 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 5 juli 2017 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Gemeente J.A. de Jager Alphen aan den Rijn A.D. de Roon Lisse T. Schavemaker Holland Rijnland F.Q.A.

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 28 september 2016

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 28 september 2016 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 28 september 2016 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie H. de Jager Alphen aan den Rijn A.D. de Roon Lisse M. den Boer Oegstgeest F.Q.A. van

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Informatiemanagement Jeugdhulp. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan

Oplegvel. 1. Onderwerp Informatiemanagement Jeugdhulp. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 12 september 2014 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Holland Rijnland Alphen aan den Rijn Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Nieuwkoop

Nadere informatie

1. Onderwerp Varianten verzekeringsmodel PGB Datum: Informerend

1. Onderwerp Varianten verzekeringsmodel PGB Datum: Informerend In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Financieel nieuws Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Financieel nieuws Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Financieel nieuws Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang 1) Vanaf 1 januari

Nadere informatie

1. Onderwerp Uitvoeringsafspraken contingentregeling bijzondere doelgroepen 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Uitvoeringsafspraken contingentregeling bijzondere doelgroepen 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend. 13 juli 2016

Datum: Adviserend. Datum: Informerend. 13 juli 2016 Oplegvel 1. Onderwerp Gemeenschappelijke regeling GGZ subsidies in het kader van de Collectieve preventie (CPGGZ) en inloopfunctie GGZ Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak Efficiencytaak

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Werkgeversdienstverlening. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

Oplegvel. 1. Onderwerp Werkgeversdienstverlening. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

1. Onderwerp Uitwerking inhoudelijk en technisch opdrachtgeverschap jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Uitwerking inhoudelijk en technisch opdrachtgeverschap jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 15 juni 2015 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Leiden R. van Gelderen (voorzitter) Noordwijk M.J. Fles Alphen aan den Rijn Stegeman Noordwijkerhout

Nadere informatie

Budget Jeugdhulp Holland Rijnland 2016 en Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland

Budget Jeugdhulp Holland Rijnland 2016 en Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland Ra ad sv oorstel Raadsvoorstel Budget Jeugdhulp Holland Rijnland 2016 en Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168795 datum

Nadere informatie

1. Onderwerp Begroting drie decentralisaties in het sociale domein 2014 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Begroting drie decentralisaties in het sociale domein 2014 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen,

Nadere informatie

Verantwoording Jeugdhulp Holland Rijnland TWO Jeugdhulp Holland Rijnland 17 januari 2018

Verantwoording Jeugdhulp Holland Rijnland TWO Jeugdhulp Holland Rijnland 17 januari 2018 Verantwoording Jeugdhulp Holland Rijnland 2017 TWO Jeugdhulp Holland Rijnland 17 januari 2018 Programma vandaag Toelichting verantwoordingsproces Jeugdhulp 2017: 1. Terugblik en vooruitblik verantwoording

Nadere informatie

Datum: Informerend 18/

Datum: Informerend 18/ In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Inkoopplan jeugdhulp Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang

Oplegvel. 1. Onderwerp Inkoopplan jeugdhulp Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Stand van zaken uitstroom Gebouw C en financiering, indien noodzakelijk 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Stand van zaken uitstroom Gebouw C en financiering, indien noodzakelijk 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Stand van zaken uitstroom Gebouw C en financiering, indien noodzakelijk 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Lokaal

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Wijziging bekostigingssystematiek ambulante jeugdhulp individueel per 1-1-2018 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang

Nadere informatie

1. Onderwerp Terug- en vooruitblik volwasseneneducatie Holland Rijnland Rol van het

1. Onderwerp Terug- en vooruitblik volwasseneneducatie Holland Rijnland Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Terug- en vooruitblik volwasseneneducatie Holland Rijnland 2015-2019 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door vaardiger

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Voortzetting bondgenootschap Geletterdheid 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Houtskoolschets inkoopproces Jeugdhulp 2020 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Platformtaak volgens gemeente Holland Rijn land 3. Regionaal belang 13 gemeenten binnen Holland Rijnland

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehoudersoverleg Bestuur en Middelen d.d. 13 februari 2015 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Hillegom A. de Jong Noordwijk G. van Duin Kaag en Braassem H.P.M. Hoek

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Beleidskader maatschappelijk zorg 2017-2025 doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 164032 datum voorstel: 31 oktober 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

kunnen functioneren in onze maatschappij. Datum: Besluitvormend Informerend Adviserend 9 nov. 16

kunnen functioneren in onze maatschappij. Datum: Besluitvormend Informerend Adviserend 9 nov. 16 Oplegvel 1. Onderwerp Integrale aanpak 16-27 jarigen 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Iedere jongere in onze regio moet de kans krijgen

Nadere informatie

X Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur Platformtaak volgens gemeente. Datum: Informerend

X Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur Platformtaak volgens gemeente. Datum: Informerend In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Tarieven Jeugdhulp 2019 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Platformtaak volgens gemeente Holland Rijn land 3. Regionaal belang Het PHO Maatschappij wordt gevraagd in te stemmen met

Nadere informatie

Oplegvel. Datum: Adviserend. Datum: Besluitvormend. 4. Behandelschema: Datum: Informerend. DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad

Oplegvel. Datum: Adviserend. Datum: Besluitvormend. 4. Behandelschema: Datum: Informerend. DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad Oplegvel 1. Onderwerp Verdeling middelen ontwikkelvoorstel Versterking van de toegang tot jeugdhulp vanuit huisartsen van het Transformatiefonds. 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan

Nadere informatie

1. Onderwerp Leerlingbouwplaatsen/Social Return on Investment in Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Leerlingbouwplaatsen/Social Return on Investment in Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 12 december 2014 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Holland Rijnland R.A. van Gelderen (voorzitter) Noordwijkerhout A. Gotink Alphen aan

Nadere informatie

en Gezin Datum: Informerend

en Gezin Datum: Informerend In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Collectieve ziektekostenverzekering als maatwerkvoorziening inkomensondersteuning 2. Rol van het

1. Onderwerp Collectieve ziektekostenverzekering als maatwerkvoorziening inkomensondersteuning 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

BESLUITENLIJST PHO Bestuur en Middelen d.d

BESLUITENLIJST PHO Bestuur en Middelen d.d BESLUITENLIJST PHO Bestuur en Middelen d.d. 11-11-2015 T. Veninga Voorzitter C.P. van Velzen Teylingen M.H. du Chatinier Alphen aan den Rijn J.M. Staatsen Voorschoten K.M. van der Velde-Menting Kaag en

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Financiële afwikkeling Regionaal Platform Arbeidsmarkt Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp VSV-programma en voorlopige VSVcijfers. 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp VSV-programma en voorlopige VSVcijfers. 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp VSV-programma 2017-2020 en voorlopige VSVcijfers 2015-2016 2. Rol van het Efficiencytaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door de uitvoering van de Regionale

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

Oplegvel. 1. Onderwerp. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

1. Onderwerp Planlijst woningbouwprojecten 2015

1. Onderwerp Planlijst woningbouwprojecten 2015 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Evaluatie jobcoachregeling 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang Werkgevers hebben personeel uit verschillende gemeenten.

Nadere informatie