Zondag 3 april t/m Vrijdag 8 april 2011:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondag 3 april t/m Vrijdag 8 april 2011:"

Transcriptie

1 Reisverslag Rijnreis Prins Willem Alexander Zondag 3 april t/m Vrijdag 8 april 2011: De vlag van Zorggroep Tellens hangt in top naast de Duitse vlag Uw ontvangstcomité op de kade in Arnhem

2 Zondag 3 april: Er stonden 2 mooie bussen van Frisian Travel voor ons klaar. Allen kregen een mooi plaatsje in de bussen en we konden op weg! Onderweg werden we gebeld met de mededeling dat er inspectie aan boord van de Prins Willem Alexander was waarbij de veiligheidsmiddelen werden gecontroleerd. We moesten bij aankomst meteen plaats nemen in de sloepen en het reddingsvest omdoen. De ene bus reageerde geschokt echter de passagiers in de andere bus meldden dat ze de zwemvesten allang aan hadden. De aprilgrap was voor de helft gelukt! Bij aankomst werden we opgewacht door een 7-tal vrolijke welkomstclowns. Vader Abrahamclown hield de bus tegen en we mochten uitstappen. Na een lekker kopje koffie en heerlijke koek werd onze bagage naar onze hut gebracht en konden we een kijkje nemen in onze slaaphut. Mooie hutten met prachtig uitzicht. Na de broodjes kwam het gospelkoor Desire uit Arnhem voor ons optreden. We konden heerlijk achterover leunen en genieten van de mooie zangklanken.

3 Maandag 4 april: Om uur kwam de bemanning aan dek en om half zes gingen de motoren aan. We sliepen hier heerlijk doorheen. De koers werd uitgezet naar Düsseldorf. Onderweg kwamen we langs het Ruhrgebiet. We hadden vandaag een jarige job aan boord: Dhr. Sipke de Jong. Dus heerlijke gebak bij de koffie. Nou dat smaakte heerlijk. s Middags aten we lekkere gebakken en gekookte aardappelen, boontjes, sla, gehaktbal en vanillevla na. Na de maaltijd deden we een lekker dutje en daarna kregen we een kopje thee en later nog een borreltje. Wat hebben we het goed aan boord. Om uur meerden we af aan de kade en bouwden de matrozen een hele brug naar de wal voor ons. Dit was een heel spektakel maar het ging allemaal prima dankzij deze sterke kerels. Hupsakee in de rolstoel en we lieten ons door de mannen naar de wal brengen. We konden wandelen en velen kochten een ijsco en genoten op terrasjes. Hieke, Yede en Anneke deden een rolstoelenwedstrijd met Mevr. Koenen, Mevr. Kroon en Dhr. Keulen en renden hierbij steile bergen af. Veel plezier en vertier! s Avonds weer lekkere broodjes, kaassouflés en luisteren naar de leuke gedichten die Yede van Dijk voordroeg na de maaltijden tijdens de bootreis. Daarna kwam de Limburgse artiest Jack Claessen voor ons optreden en wat hadden wij allen een plezier. Polonaise, stijldansen, rolstoeldansen, rollatordansen, zingen in de microfoon, niets was ons te dol.

4 Bezienswaardigheden langs de route maandags: 25 km Rührgebiet Walsum: belangrijkste opslagplaats voor de staalindustrie van het Rührgebiet. Duisburg: grootste binnenhaven van Europa, biedt plaats aan 1000 schepen, er staan 240 kranen en er laden/lossen dagelijks 500 schepen. Langs vele fabrieken. Langs de Dusseldorfer Jaarbeurs en het voetbalstadion waar Nederland in 1988 won met 3-0 tijdens het EK van Engeland met 3 doelpunten gescoord door Marco van Basten.

5 Dinsdag 5 april: De trossen werden alweer vroeg losgegooid en we koersten af op Königswinter. s Morgens eerst lekker ontbijten en daarna genieten van het wisselende uitzicht. De Dom van Keulen werd gepasseerd en s middags genoten we van rode kool, aardappelen, runderstoof, appeltjes en een vanillekwarktoetje na. Om uur gingen we aan wal en konden we wandelen door Königswinter. s Avonds speelden we kienen en plotseling was Heabeltje uit Snits als verstekeling aan boord. Wat een grote verrassing, zij was speciaal voor Jan Boersma overgekomen om deze te bedanken voor de goede zorgen die zij vroeger van hem kreeg in Frittemahof. Veel vertier deze avond en er gingen leuke prijzen mee naar de hutten.

6 Bezienswaardigheden langs de route dinsdags: Leverkussen: hier komen de aspirines en de beroemde legostenen vandaan. Ford fabrieken: 1 e steen gelegd in 1930 door Henry Ford. Hier werken werknemers en worden auto s per jaar geproduceerd dat is 85 auto s per uur en 1,5 auto per minuut. Speciale Nederlandse schepen gemaakt voor autotransporten vervoeren deze auto s naar Nederland vanwaar ze per zeeschepen wereldwijd worden verscheept. Dom van Keulen: het is een wonder dat de Dom niet verwoest is in de oorlog omdat de stad grotendeels getroffen werd. In de Dom hangt de grootst bewegende klok ter wereld, de St. Petersklok. De hoogte is 157 meter. We passeren 8 bruggen over de Rijn. De Hohenroller Brucke is de spoorbrug: hier gaan meer dan 800 treinen per dag overheen. Daarachter de Severins Brucke, hier gaan per dag meer dan mensen over de brug heen. Verder passeren we veel raffinaderijen. Vanuit Godaf loopt zelfs een directe pijpleiding naar Rotterdam. Bij Bonn passeren we de harpbrug. Ook zien we hier oude regeringsgebouwen en Villa Hammerschmid, het oude huis van de bondspresident. In Belthovenhal staat het geboortehuis van Beethoven. We komen aan in het Zevengebergte waar aan de voet het plaatsje Königswinter ligt.

7 Woensdag 6 april: Op naar Boppard. Onderweg passeerden hele grote schepen ons volgeladen met gloednieuwe auto s of zelfs met oorlogsgeschut zoals helikopters en tankwagens. We konden volop genieten van het uitzicht. Ook vanuit de hutten konden we genieten door de mooie patrijspoorten. s Middags aten we heerlijke lasagne en macaroni en ijs. We kwamen vroeg in de middag in Boppard aan en namen na het dutje plaats op het zonnedek. Heerlijk! Het was 25 graden en we smeerden ons in met zonnebrand en genoten van de zon en het uitzicht op de kade. Velen gingen nog even het winkelstraatje in voor de laatste souveniertjes. s Avonds konden we een kwis maken. We moesten rebussen oplossen waarbij we uit een tekening een dorpsnaam of een stadsnaam moesten raden. De zweetdruppeltjes schitterden op ons voorhoofd en daarom lieten we ons de hapjes, frisjes en borreltjes goed smaken. Dit resulteerde in een opstopping bij de wc s om uur s morgens!! Het was net of u allemaal afgesproken had om om uur in de morgen naar het toilet te gaan. Dhr. Van der Meulen vroeg zich af waar hij nu stond: in de rij voor het toilet of in de drukte op de Oosterdijk. Haha

8 Bezienswaardigheden langs de route woensdags: Nonnenwerth: klooster uit 1122, is nu een meisjesgymnasium. Remagen: de beroemde Ludendorferbrug. De duitsers slaagden er niet in de brug op te blazen, de brughoofden zijn bewaard gebleven. Linz: 1100 jaar oud wijnstadje, beroemd door zijn kleurige vakwerkhuisjes. Slot Arenfels: dit noemt men ook wel het Kalenderslot. Het slot bestaat ui 4 compartimenten die voor de 4 jaargetijden staan, 1 grote toren voor het jaar, 12 ingangen voor de maanden, 52 kamers voor de weken, 7 kleine torens voor de dagen van de week en 365 ramen voor de dagen in een jaar. Brohl: overslag rood lavagesteente, wordt in Nederland gebruikt voor tennisvelden, fietspaden, dakpannen. Andernach: de oude kraan welke in beweging werd gebracht door geblinddoekte paarden.

9 Weissenthurm: de eierdoppen zijn de koeltorens van de kerncentrale Mulheim-Karlich welke voorzien is van een waterdruk reactor. Urmitz: Julius Caesar stak in 55 voor Christus voor het eerst de Rijn over met zijn troepen. Engers: het oude gebouw was tot 1918 een pruisse officiersschool en is nu een verzorgingshuis. Bendorf: de grootste betonnen brug over de Rijn. Ehrenbreitstein: grootste vesting 118 meter boven de Rijn. Deutsches Eck: standbeeld van keizer Wilhelm I. Het symbool van duitse eenheid. In tweede wereldoorlog verwoest, in 1989 na eenwording opnieuw geplaatst. Koblenz: woonhuis keizer Wilhelm I. Dit heeft een ondergrondse tunnel naar het slot Ehrenbreitstein aan de overkant van de Rijn. Slot Stolzenfels. Spay-Oberspay: Schottelfabriek: bekend door zijn scheepsschroeven. Boppard: dorp wat als een parel in zijn schelp beschut ligt in de grote wijnbocht: Bopparder Hamm. Het middelpunt van 6 dalen.

10 Donderdag 7 april: We keerden weer terug en voeren aan één stuk door naar Nijmegen. Nu hadden we stroom mee dus onze snelheid werd flink opgevoerd. Omdat het de laatste avond aan boord zou zijn hebben we s avonds genoten van een heerlijk buffet. We kregen: rundvleessalade, zalmsalade, italiaanse salade, balletjes gehakt in pindasaus, kip in ketjapsaus, varkenshaasmedaillons in champignonsaus, rijst, gebakken aardappeltjes, roerbakgroentes, stokbrood met kruidenboter en chocolademousse met slagroom. O, wat hebben we heerlijk gegeten deze week. De complimenten aan de kok! Toen we afmeerden genoten wij al volop van het buffet en de Bonte Avond. Dit was met recht een Bonte Avond. U kon genieten van vele leuke hilarische grappige humoristische stukjes die opgevoerd werden door bewoners en personeelsleden en vrijwilligers.

11 Het programma van de Bonte Avond zag er als volgt voor u uit: Huldiging Itty Zandstra vanwege haar tiende keer deelname aan de bootreis Bedankje met kwisvraag voor bemanningsleden Verhaal Mevrouw Haanstra Alfabet over de reis Ochtendgymnastiek De heer Alkema met muziek Bep en Truus met de kwis: Ik hou van Holland.Ik hou van de Rijn Mevrouw Kroon met een mooi lied Circusvoorstelling Ja zuster, nee zuster Zuiderzeeballade Onverwacht bezoek (van 3 spannende dames) Slotlied: Mooi Frittemahof

12 Vrijdag 8 april: De laatste dag alweer aan boord. We voeren door naar Dordrecht waar we tegen 12 uur arriveerden. De verhuiswagen stond al te wachten om de werkmaterialen weer mee te nemen en de koelauto stond ook alweer klaar om de boodschappen die over waren terug te vervoeren. Na de heerlijke broodjes met soep kwamen de bussen voorrijden en werden eerst alle tassen en koffers ingeladen. Daarna werden we met hulp over de loopbrug naar de bussen gebracht en konden we allen weer een mooi plekje zoeken in de luxe bussen van Frisian Travel. Op de terugreis vielen velen van u vermoeid in slaap op een enkeling na. Er was zelfs iemand die helemaal geen zin had om naar Sneek te gaan, die wilde bij Sneek nog even langs het Paviljoen om een kopje koffie te drinken. Hoezo? Werd er gevraagd. Nou meneer wilde nog even water en bootjes zien

13 Het alfabet over de reis: A = van Arnhem Het begin van een mooie reis Het grappige ontvangstcomité bracht ons niet van de wijs. B = van Boot We varen op het mooiste schip van de hele vloot. C = van culinair eten De gerechten van Ruurd zullen we niet snel vergeten. Het eten was tip en top, een groot applaus voor onze kok! D = van Düsseldorf Een hele grote stad, Hier hebben we veel plezier gehad. Genoten van muziek, voetjes van de vloer, Dat was soms nog een hele toer. Hierop is een oplossing bedacht. Rolstoeldansen/rollatordansen, wat een pracht! E = van elkaar. Samen eten, wandelen, praten, spelletjes, gezelligheid en genieten van de zon. Voordat u het in de gaten had was de mooie vaarweek al weer om.

14 F = van feest Dat vierden we het meest. Met veel plezier en gelach, Eindigden we elke mooie dag. G= van Gerda Bij u allen bekend. Een lieve zuster die u al jaren verwend. H = van hiep hiep hoera 2 jarigen in ons midden: Sipke de Jong en Tine Fijlstra I = van intercom Via deze manier kreeg u veel te horen Een goedemorgen, informatie over een stad of een mooie kerktoren. Bij deze willen wij de bemanning bedanken voor hun gast vrijheid En wensen we een ieder nog een goede tijd. J = van Jan De broeder die alles kan. K = van Königswinter Vroeg in de middag hier lekker aan wal, Heerlijke ijsjes, mooie huisjes en al.

15 L = van lachen Dat hebben we heel veel gedaan. Zelfs Haebeltje uit Snits kwam nog even aan. M = van matrozen Hand- en spandiensten, aanmeren en bewoners duwen, Er is geen enkel klusje wat ze schuwen. N = van nachtdienst Die waren druk voor u in de weer, Bij elk belletje keer op keer weer Soms voor een plasje of iets anders gek Zomaar opeens een bewoner op een verkeerd dek. O = van ontspannen U heerlijk laten verwennen deze reis Dat gaven we u met alle liefde prijs Hopelijk vond u het een mooie week, Waar u met veel plezier op terug keek. P= von Polizei Sie rufen unsere Hester dabei. Zij was iemand van de BHV En moest de politie vertellen wat ze dee Bij brandalarm en dat viel niet mee.

16 Q= van quiz Met zijn allen de hersens kraken En gezellige rebussen maken. Het viel nog niet altijd mee, Maar één ding wist u zeker en dat was Sneek! R = van rolstoelrace Mevrouw Koenen lag bijna in de Rijn Omdat Hieke de eerste wilde zijn. Winnen is wat ze deed Met Yede en Mevrouw Kroon als tweede over de eindstreep. S= van slapeloosheid De wekker hoefde niet te worden gezet Motorgeronk is wat ons om half zes wekt. T = van touw Mevrouw Dries heeft deze reis goed voorbereid, Wilt u zwemmen dan raken we met haar touw niemand kwijt. U = van uitzicht Dat wisselt steeds weer. Het blijft u verrassen keer op keer weer. Ruhrgebied, kerken, bruggen en kastelen Dat is iets wat ons nooit gaat vervelen.

17 V = van vriendschap Nieuwe vriendschappen zijn hier ontstaan Omdat we samen de Rijn op zijn gegaan. W = van wortels Bewoners druk aan de schil, Omdat Ruurd een stoofpotje wil. X = van niks Niksen dat hebben we niet gedaan Omdat er iedere dag leuke dingen op het programma staan. Y = van ijs In elke stad een andere smaak. Wat hadden wij als rolstoelduwers een zware taak. IJssalon in en ijssalon uit. Straks scheuren wij onze broekjes uit. Z = van zwaaien Bij deze willen wij u allen heel erg bedanken voor de mooie tijd. Deze momenten willen wij nooit meer kwijt. U was gezellig zonder veel gedoe. We wensen u een fijne terugreis en zwaaien u allen bij deze toe.

18 Fotoos: Aankomst Arnhem Gospelkoor Desire Kijkje in stuurhut Harpbrug te Bonn Vertier met Jack Claessen De Dom van Keulen

19 Kaartjes posten Haebeltje Kade in Königswinter Dhr.Kooi hielp in de keuken Scheepvaart Schip van Julius Caesar Onderweg: nieuwe auto s

20 Genieten op het zonnedek Echtpaar Tolsma Keizer Wilhelm I Zonnebaden Buiten zitten Kwis avond

21 Slot Arenfels: kalenderslot Winnaars kwis avond Test voor bemanning Bedankwoordje kapitein Smullen de hele week konden we genieten van allemaal lekkers.

22 Bonte Avond allemaal leuke stukjes

23 Boot schoon opleveren Moe en voldaan naar huis terug.

24

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

CRUISE MOOI NEDERLAND

CRUISE MOOI NEDERLAND CRUISE MOOI NEDERLAND 16 t/m 23 augustus 2013 SCHIP: REMBRANDT van RIJN Deelnemers: Robert Brandt, Hans Broerse, Marco Dreissen, Renee Haitsma, Peter Hetterscheit, Evelien Vuijk en Ricky Zohlandt Begeleiders:

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

UIT-BUREAU WASSENAAR. Terugblik. vaarvakantie 13 t/m 18 mei 2018

UIT-BUREAU WASSENAAR. Terugblik. vaarvakantie 13 t/m 18 mei 2018 UIT-BUREAU WASSENAAR Terugblik vaarvakantie 13 t/m 18 mei 2018 De voorbereiding op zaterdag 12 mei Na een voorbereiding van een aantal maanden is het dan weer zover. De vaarvakantie kan van start gaan.

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 Hieronder vindt u een aantal verslagen van excursies en activiteiten die mede door de Oudervereniging zijn georganiseerd en gefinancierd. LUSTRUM WEEK oktober 2014

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Kastelen in Nederland

Kastelen in Nederland Kastelen in Nederland J In ons land staan veel kastelen. Meer dan honderd. De meeste van die kastelen staan in het water. Bijvoorbeeld midden in een meer of een heel grote vijver. Als er geen water was,

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015 Koblenz 12 tot en met 19 Juni 2015 Vakantiegangers: Hannie, Jules, Sibolt, Christ en Lyanne Begeleiders: Harmke, Wilma en Thomas Vrijdag 12 Juni Om 11 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Arnhem met

Nadere informatie

UIT-BUREAU WASSENAAR. Kerst vaarvakantie november 2016

UIT-BUREAU WASSENAAR. Kerst vaarvakantie november 2016 UIT-BUREAU WASSENAAR Kerst vaarvakantie november 2016 Zaterdagmiddag 26 november De voorbereidingsploeg is op zaterdagmiddag aan boord gegaan. Nico, Jolanda, Carla, Ria, Monique, Jochem en Ingrid zorgden

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Studiereisverslag Star Clipper

Studiereisverslag Star Clipper Studiereisverslag Star Clipper 14 t/m 18 augustus 2005, aangeboden door VCK Zeereizen. 1 Een geweldig zeilavontuur! U hoeft niet zelf te helpen, maar het mag wel! Informele sfeer, geen formele avonden.

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

UIT-BUREAU WASSENAAR. Vaarvakantie 15 t/m 20 november 2015

UIT-BUREAU WASSENAAR. Vaarvakantie 15 t/m 20 november 2015 UIT-BUREAU WASSENAAR Vaarvakantie 15 t/m 20 november 2015 2 UIT-BUREAU Wassenaar Het UIT-BUREAU Wassenaar is een nieuw initiatief van SWZ. Dit reis bureau biedt activiteiten, evenementen en vakanties aan

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017 Landelijk Brabant Langenboom 14-21 juli 2017 Met wie beleefden we deze week Marjolein Rowold Henk Peters Marina Naaijens Antje van Reken Chiel Vrins Nellie Roemer Dag 1 14 juli aankomst De Lummel Caroline,

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Vrijdag 5 september 2014. Vertrek 13.00 uur uit Arnhem met Pier en Marijke. In Veenendaal stappen Robert en Nel

Nadere informatie

UIT-BUREAU WASSENAAR. Terugblik. Vaarvakantie 16 t/m 21 september 2018

UIT-BUREAU WASSENAAR. Terugblik. Vaarvakantie 16 t/m 21 september 2018 UIT-BUREAU WASSENAAR Terugblik Vaarvakantie 16 t/m 21 september 2018 Zaterdag 15 en zondag 16 september Met een kleine ploeg werden op zaterdag alle voorbereidingen getroffen om het schip aan kant te brengen.

Nadere informatie

Het feest van Koning Beer

Het feest van Koning Beer Het feest van Koning Beer Louis Moe bron. G.B. van Goor Zonen Den Haag 1930 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/moe_001fees01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Het feest van koning Beer] De winter

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

Kookdame. Eten zoals thuis.

Kookdame. Eten zoals thuis. Kookdame Eten zoals thuis. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding

Nadere informatie

30 mei t/m 1 juni 2012

30 mei t/m 1 juni 2012 Kamp groep 6C VSO de Brug 30 mei t/m 1 juni 2012 Woensdag 30 mei 2012 En eindelijk was het vanmorgen zover, we gaan op kamp!! Om 9 uur stonden er al veel mensen klaar om ons uit te zwaaien: ouders, collega

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen

69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen 69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen 29 maart 2013 In Nijmegen hebben we heerlijk geslapen. Marga wil nog even alles uit de kast halen voor het ontbijt maar we hebben voldoende aan een

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017 Gemoedelijk Twente Seniorenvakantie De Lutte 2-9 juni 2017 Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold Dag 1 De Lutte Nadat iedereen is aangekomen in Arnhem gaan we op weg naar De Lutte in Twente. Het is een mooie

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Week van. Project: carnaval. Hoihoi! Maandag:

Week van. Project: carnaval. Hoihoi! Maandag: Week van Project: carnaval Hoihoi! Maandag: De projectvoorstellen stromen binnen. Jammer genoeg komen we niet tot een duidelijke favoriet. Gelukkig kwam er nog een nieuw idee uit de bus. Carnaval kon onmiddellijk

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Vervoer van vroeger tot nu

Vervoer van vroeger tot nu Voorjaarsvakantie Vervoer van vroeger tot nu Het thema voor de voorjaarsvakantie is Vervoer van vroeger tot nu Deze vakantie gaan we aan de slag met allerlei vormen van vervoer. Fiets, Auto, Bus, enz.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Batavia werf. We gingen naar Batavia werf.

Batavia werf. We gingen naar Batavia werf. Batavia werf We gingen naar Batavia werf. Met de klas. En we gingen ook met de auto. Ik zat met Yessir Thijs en Sebastiaan en de moeder van Sebastiaan.We hadden ook groepjes toen we in de Batavia werf

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

Activiteitenkalender November De Kajuit

Activiteitenkalender November De Kajuit Activiteitenkalender November De Kajuit Maandag 2 november Dinsdag 3 november Vanmorgen gaan we gymmen Kosten: 3,- Woensdag 4 november Vanmorgen gaan we sjoelen. Donderdag 5 november Vrijdag 6 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2016. Hotel Eureka ligt in het Montferland, een bosrijke omgeving met volop fiets- en wandelmogelijkheden,

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

"WARUM IST ES AM RHEIN SO SCHÖN?"

WARUM IST ES AM RHEIN SO SCHÖN? "WARUM IST ES AM RHEIN SO SCHÖN?" Een tripje langs de Rijn aan de hand van postzegels en prentbriefkaarten. We gaan tegenwoordig steeds verder weg tot soms naar oorden, waar onze tegenvoeters wonen. Maar

Nadere informatie

Stichting Wassenaarse Zorgverlening. Vaarvakantie 19 oktober t/m 24 oktober 2014

Stichting Wassenaarse Zorgverlening. Vaarvakantie 19 oktober t/m 24 oktober 2014 Stichting Wassenaarse Zorgverlening Vaarvakantie 19 oktober t/m 24 oktober 2014 2 Zaterdagmiddag 18 oktober Het schip de Prins Willem Alexander lag dit jaar in Vlissingen, de voorbereidingsgroep ging rond

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Reizigersverslag MundoRadoReizen met bestemming Noorwegen

Reizigersverslag MundoRadoReizen met bestemming Noorwegen Reizigersverslag MundoRadoReizen met bestemming Noorwegen Op zaterdag 6 september vertrokken we vanuit Rotterdam naar de Noorse fjorden. Nadat iedereen aan boord was en met elkaar had kennis gemaakt, was

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen www.edusom.nl Opstartlessen Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets lekker vindt of ergens van houdt. Praten over eten en drinken. Praten over boodschappen

Nadere informatie

Iemand die een muziekinstrument kan bespelen, op de afdeling staat een piano, daar gaat dus ook de voorkeur naar uit

Iemand die een muziekinstrument kan bespelen, op de afdeling staat een piano, daar gaat dus ook de voorkeur naar uit Vrijwilligerswerk op de locatie Kempenhof, maandag Vervoer van cliënten, intern In staat zijn om een rolstoel te kunnen duwen, cliënten van en naar bijvoorbeeld de kapper/fysio brengen Maandagochtend 9.30-12.00u

Nadere informatie

BSO Westerwind & De Groene Hoek presenteren het programma voor de zomervakantie

BSO Westerwind & De Groene Hoek presenteren het programma voor de zomervakantie BSO Westerwind & De Groene Hoek presenteren het programma voor de zomervakantie Locatie voor de zomervakantie: BSO Westerwind Steenen Dijck 4-6 3146 BX Maassluis 010-5915948 Weij zijn altijd te bereiken

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017

Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017 Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017 Zondagochtend 14 mei stonden de eerste dames al om 5.45 uur bij Willy Boesveld op het erf in afwachting van de

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Voorbereiding post 2. Met de mens mee Groep 1-2-3

Voorbereiding post 2. Met de mens mee Groep 1-2-3 Voorbereiding post 2 Met de mens mee Groep 1-2-3 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 2: Met de mens mee, voor groep 1, 2 en 3. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Een spannende ontsnapping

Een spannende ontsnapping Botel Bibalo Vivian den Hollander Een spannende ontsnapping Met illustraties van Juliette de Wit Van Holkema & Warendorf ISBN 978 90 00 33762 0 NUR 282 2014 Van Holkema & Warendorf Uitgeverij Unieboek

Nadere informatie

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich 1942-1943 1 Rivka! Het is tijd om te gaan!, roept vader. Rivka is blij. Ze gaat logeren. Ze weet niet bij wie. En ze weet ook niet hoe lang. Maar ze heeft er wel zin in. Vader heeft gezegd: Je gaat in

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Datum: vrijdag 31 augustus 2018

Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Populierenblaadje Algemeen: We zijn helemaal klaar voor de werkweek en het kamp. Het ziet er naar uit dat het mooi weer gaat worden. Hebben jullie er ook zoveel zin in?

Nadere informatie

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren. Woordenlijst bij hoofdstuk 6 de aardappel Wat eten we vanavond, rijst of a? alcoholvrij zonder alcohol Graag een a bier. Ik moet nog auto rijden. de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

Nadere informatie

Ontdek België, Nederland & Duitsland. Aan boord van Rembrandt van Rijn. Vertrek Mei, Juni, Juli, Augustus & September 2015

Ontdek België, Nederland & Duitsland. Aan boord van Rembrandt van Rijn. Vertrek Mei, Juni, Juli, Augustus & September 2015 Ontdek België, Nederland & Duitsland Aan boord van Rembrandt van Rijn Vertrek Mei, Juni, Juli, Augustus & September 2015 Welkom aan boord Een riviercruise met de luxueuze Rembrandt van Rijn is beslist

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

UIT-BUREAU WASSENAAR. Organiseert. vaarvakantie 7 t/m 12 mei

UIT-BUREAU WASSENAAR. Organiseert. vaarvakantie 7 t/m 12 mei UIT-BUREAU WASSENAAR Organiseert vaarvakantie 7 t/m 12 mei De voorbereiding op zaterdagmiddag 7 mei Na een aantal maanden van voorbereiding was het dan toch weer zover, de vaarvakantie ging van start.

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie