Zondag 3 april t/m Vrijdag 8 april 2011:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondag 3 april t/m Vrijdag 8 april 2011:"

Transcriptie

1 Reisverslag Rijnreis Prins Willem Alexander Zondag 3 april t/m Vrijdag 8 april 2011: De vlag van Zorggroep Tellens hangt in top naast de Duitse vlag Uw ontvangstcomité op de kade in Arnhem

2 Zondag 3 april: Er stonden 2 mooie bussen van Frisian Travel voor ons klaar. Allen kregen een mooi plaatsje in de bussen en we konden op weg! Onderweg werden we gebeld met de mededeling dat er inspectie aan boord van de Prins Willem Alexander was waarbij de veiligheidsmiddelen werden gecontroleerd. We moesten bij aankomst meteen plaats nemen in de sloepen en het reddingsvest omdoen. De ene bus reageerde geschokt echter de passagiers in de andere bus meldden dat ze de zwemvesten allang aan hadden. De aprilgrap was voor de helft gelukt! Bij aankomst werden we opgewacht door een 7-tal vrolijke welkomstclowns. Vader Abrahamclown hield de bus tegen en we mochten uitstappen. Na een lekker kopje koffie en heerlijke koek werd onze bagage naar onze hut gebracht en konden we een kijkje nemen in onze slaaphut. Mooie hutten met prachtig uitzicht. Na de broodjes kwam het gospelkoor Desire uit Arnhem voor ons optreden. We konden heerlijk achterover leunen en genieten van de mooie zangklanken.

3 Maandag 4 april: Om uur kwam de bemanning aan dek en om half zes gingen de motoren aan. We sliepen hier heerlijk doorheen. De koers werd uitgezet naar Düsseldorf. Onderweg kwamen we langs het Ruhrgebiet. We hadden vandaag een jarige job aan boord: Dhr. Sipke de Jong. Dus heerlijke gebak bij de koffie. Nou dat smaakte heerlijk. s Middags aten we lekkere gebakken en gekookte aardappelen, boontjes, sla, gehaktbal en vanillevla na. Na de maaltijd deden we een lekker dutje en daarna kregen we een kopje thee en later nog een borreltje. Wat hebben we het goed aan boord. Om uur meerden we af aan de kade en bouwden de matrozen een hele brug naar de wal voor ons. Dit was een heel spektakel maar het ging allemaal prima dankzij deze sterke kerels. Hupsakee in de rolstoel en we lieten ons door de mannen naar de wal brengen. We konden wandelen en velen kochten een ijsco en genoten op terrasjes. Hieke, Yede en Anneke deden een rolstoelenwedstrijd met Mevr. Koenen, Mevr. Kroon en Dhr. Keulen en renden hierbij steile bergen af. Veel plezier en vertier! s Avonds weer lekkere broodjes, kaassouflés en luisteren naar de leuke gedichten die Yede van Dijk voordroeg na de maaltijden tijdens de bootreis. Daarna kwam de Limburgse artiest Jack Claessen voor ons optreden en wat hadden wij allen een plezier. Polonaise, stijldansen, rolstoeldansen, rollatordansen, zingen in de microfoon, niets was ons te dol.

4 Bezienswaardigheden langs de route maandags: 25 km Rührgebiet Walsum: belangrijkste opslagplaats voor de staalindustrie van het Rührgebiet. Duisburg: grootste binnenhaven van Europa, biedt plaats aan 1000 schepen, er staan 240 kranen en er laden/lossen dagelijks 500 schepen. Langs vele fabrieken. Langs de Dusseldorfer Jaarbeurs en het voetbalstadion waar Nederland in 1988 won met 3-0 tijdens het EK van Engeland met 3 doelpunten gescoord door Marco van Basten.

5 Dinsdag 5 april: De trossen werden alweer vroeg losgegooid en we koersten af op Königswinter. s Morgens eerst lekker ontbijten en daarna genieten van het wisselende uitzicht. De Dom van Keulen werd gepasseerd en s middags genoten we van rode kool, aardappelen, runderstoof, appeltjes en een vanillekwarktoetje na. Om uur gingen we aan wal en konden we wandelen door Königswinter. s Avonds speelden we kienen en plotseling was Heabeltje uit Snits als verstekeling aan boord. Wat een grote verrassing, zij was speciaal voor Jan Boersma overgekomen om deze te bedanken voor de goede zorgen die zij vroeger van hem kreeg in Frittemahof. Veel vertier deze avond en er gingen leuke prijzen mee naar de hutten.

6 Bezienswaardigheden langs de route dinsdags: Leverkussen: hier komen de aspirines en de beroemde legostenen vandaan. Ford fabrieken: 1 e steen gelegd in 1930 door Henry Ford. Hier werken werknemers en worden auto s per jaar geproduceerd dat is 85 auto s per uur en 1,5 auto per minuut. Speciale Nederlandse schepen gemaakt voor autotransporten vervoeren deze auto s naar Nederland vanwaar ze per zeeschepen wereldwijd worden verscheept. Dom van Keulen: het is een wonder dat de Dom niet verwoest is in de oorlog omdat de stad grotendeels getroffen werd. In de Dom hangt de grootst bewegende klok ter wereld, de St. Petersklok. De hoogte is 157 meter. We passeren 8 bruggen over de Rijn. De Hohenroller Brucke is de spoorbrug: hier gaan meer dan 800 treinen per dag overheen. Daarachter de Severins Brucke, hier gaan per dag meer dan mensen over de brug heen. Verder passeren we veel raffinaderijen. Vanuit Godaf loopt zelfs een directe pijpleiding naar Rotterdam. Bij Bonn passeren we de harpbrug. Ook zien we hier oude regeringsgebouwen en Villa Hammerschmid, het oude huis van de bondspresident. In Belthovenhal staat het geboortehuis van Beethoven. We komen aan in het Zevengebergte waar aan de voet het plaatsje Königswinter ligt.

7 Woensdag 6 april: Op naar Boppard. Onderweg passeerden hele grote schepen ons volgeladen met gloednieuwe auto s of zelfs met oorlogsgeschut zoals helikopters en tankwagens. We konden volop genieten van het uitzicht. Ook vanuit de hutten konden we genieten door de mooie patrijspoorten. s Middags aten we heerlijke lasagne en macaroni en ijs. We kwamen vroeg in de middag in Boppard aan en namen na het dutje plaats op het zonnedek. Heerlijk! Het was 25 graden en we smeerden ons in met zonnebrand en genoten van de zon en het uitzicht op de kade. Velen gingen nog even het winkelstraatje in voor de laatste souveniertjes. s Avonds konden we een kwis maken. We moesten rebussen oplossen waarbij we uit een tekening een dorpsnaam of een stadsnaam moesten raden. De zweetdruppeltjes schitterden op ons voorhoofd en daarom lieten we ons de hapjes, frisjes en borreltjes goed smaken. Dit resulteerde in een opstopping bij de wc s om uur s morgens!! Het was net of u allemaal afgesproken had om om uur in de morgen naar het toilet te gaan. Dhr. Van der Meulen vroeg zich af waar hij nu stond: in de rij voor het toilet of in de drukte op de Oosterdijk. Haha

8 Bezienswaardigheden langs de route woensdags: Nonnenwerth: klooster uit 1122, is nu een meisjesgymnasium. Remagen: de beroemde Ludendorferbrug. De duitsers slaagden er niet in de brug op te blazen, de brughoofden zijn bewaard gebleven. Linz: 1100 jaar oud wijnstadje, beroemd door zijn kleurige vakwerkhuisjes. Slot Arenfels: dit noemt men ook wel het Kalenderslot. Het slot bestaat ui 4 compartimenten die voor de 4 jaargetijden staan, 1 grote toren voor het jaar, 12 ingangen voor de maanden, 52 kamers voor de weken, 7 kleine torens voor de dagen van de week en 365 ramen voor de dagen in een jaar. Brohl: overslag rood lavagesteente, wordt in Nederland gebruikt voor tennisvelden, fietspaden, dakpannen. Andernach: de oude kraan welke in beweging werd gebracht door geblinddoekte paarden.

9 Weissenthurm: de eierdoppen zijn de koeltorens van de kerncentrale Mulheim-Karlich welke voorzien is van een waterdruk reactor. Urmitz: Julius Caesar stak in 55 voor Christus voor het eerst de Rijn over met zijn troepen. Engers: het oude gebouw was tot 1918 een pruisse officiersschool en is nu een verzorgingshuis. Bendorf: de grootste betonnen brug over de Rijn. Ehrenbreitstein: grootste vesting 118 meter boven de Rijn. Deutsches Eck: standbeeld van keizer Wilhelm I. Het symbool van duitse eenheid. In tweede wereldoorlog verwoest, in 1989 na eenwording opnieuw geplaatst. Koblenz: woonhuis keizer Wilhelm I. Dit heeft een ondergrondse tunnel naar het slot Ehrenbreitstein aan de overkant van de Rijn. Slot Stolzenfels. Spay-Oberspay: Schottelfabriek: bekend door zijn scheepsschroeven. Boppard: dorp wat als een parel in zijn schelp beschut ligt in de grote wijnbocht: Bopparder Hamm. Het middelpunt van 6 dalen.

10 Donderdag 7 april: We keerden weer terug en voeren aan één stuk door naar Nijmegen. Nu hadden we stroom mee dus onze snelheid werd flink opgevoerd. Omdat het de laatste avond aan boord zou zijn hebben we s avonds genoten van een heerlijk buffet. We kregen: rundvleessalade, zalmsalade, italiaanse salade, balletjes gehakt in pindasaus, kip in ketjapsaus, varkenshaasmedaillons in champignonsaus, rijst, gebakken aardappeltjes, roerbakgroentes, stokbrood met kruidenboter en chocolademousse met slagroom. O, wat hebben we heerlijk gegeten deze week. De complimenten aan de kok! Toen we afmeerden genoten wij al volop van het buffet en de Bonte Avond. Dit was met recht een Bonte Avond. U kon genieten van vele leuke hilarische grappige humoristische stukjes die opgevoerd werden door bewoners en personeelsleden en vrijwilligers.

11 Het programma van de Bonte Avond zag er als volgt voor u uit: Huldiging Itty Zandstra vanwege haar tiende keer deelname aan de bootreis Bedankje met kwisvraag voor bemanningsleden Verhaal Mevrouw Haanstra Alfabet over de reis Ochtendgymnastiek De heer Alkema met muziek Bep en Truus met de kwis: Ik hou van Holland.Ik hou van de Rijn Mevrouw Kroon met een mooi lied Circusvoorstelling Ja zuster, nee zuster Zuiderzeeballade Onverwacht bezoek (van 3 spannende dames) Slotlied: Mooi Frittemahof

12 Vrijdag 8 april: De laatste dag alweer aan boord. We voeren door naar Dordrecht waar we tegen 12 uur arriveerden. De verhuiswagen stond al te wachten om de werkmaterialen weer mee te nemen en de koelauto stond ook alweer klaar om de boodschappen die over waren terug te vervoeren. Na de heerlijke broodjes met soep kwamen de bussen voorrijden en werden eerst alle tassen en koffers ingeladen. Daarna werden we met hulp over de loopbrug naar de bussen gebracht en konden we allen weer een mooi plekje zoeken in de luxe bussen van Frisian Travel. Op de terugreis vielen velen van u vermoeid in slaap op een enkeling na. Er was zelfs iemand die helemaal geen zin had om naar Sneek te gaan, die wilde bij Sneek nog even langs het Paviljoen om een kopje koffie te drinken. Hoezo? Werd er gevraagd. Nou meneer wilde nog even water en bootjes zien

13 Het alfabet over de reis: A = van Arnhem Het begin van een mooie reis Het grappige ontvangstcomité bracht ons niet van de wijs. B = van Boot We varen op het mooiste schip van de hele vloot. C = van culinair eten De gerechten van Ruurd zullen we niet snel vergeten. Het eten was tip en top, een groot applaus voor onze kok! D = van Düsseldorf Een hele grote stad, Hier hebben we veel plezier gehad. Genoten van muziek, voetjes van de vloer, Dat was soms nog een hele toer. Hierop is een oplossing bedacht. Rolstoeldansen/rollatordansen, wat een pracht! E = van elkaar. Samen eten, wandelen, praten, spelletjes, gezelligheid en genieten van de zon. Voordat u het in de gaten had was de mooie vaarweek al weer om.

14 F = van feest Dat vierden we het meest. Met veel plezier en gelach, Eindigden we elke mooie dag. G= van Gerda Bij u allen bekend. Een lieve zuster die u al jaren verwend. H = van hiep hiep hoera 2 jarigen in ons midden: Sipke de Jong en Tine Fijlstra I = van intercom Via deze manier kreeg u veel te horen Een goedemorgen, informatie over een stad of een mooie kerktoren. Bij deze willen wij de bemanning bedanken voor hun gast vrijheid En wensen we een ieder nog een goede tijd. J = van Jan De broeder die alles kan. K = van Königswinter Vroeg in de middag hier lekker aan wal, Heerlijke ijsjes, mooie huisjes en al.

15 L = van lachen Dat hebben we heel veel gedaan. Zelfs Haebeltje uit Snits kwam nog even aan. M = van matrozen Hand- en spandiensten, aanmeren en bewoners duwen, Er is geen enkel klusje wat ze schuwen. N = van nachtdienst Die waren druk voor u in de weer, Bij elk belletje keer op keer weer Soms voor een plasje of iets anders gek Zomaar opeens een bewoner op een verkeerd dek. O = van ontspannen U heerlijk laten verwennen deze reis Dat gaven we u met alle liefde prijs Hopelijk vond u het een mooie week, Waar u met veel plezier op terug keek. P= von Polizei Sie rufen unsere Hester dabei. Zij was iemand van de BHV En moest de politie vertellen wat ze dee Bij brandalarm en dat viel niet mee.

16 Q= van quiz Met zijn allen de hersens kraken En gezellige rebussen maken. Het viel nog niet altijd mee, Maar één ding wist u zeker en dat was Sneek! R = van rolstoelrace Mevrouw Koenen lag bijna in de Rijn Omdat Hieke de eerste wilde zijn. Winnen is wat ze deed Met Yede en Mevrouw Kroon als tweede over de eindstreep. S= van slapeloosheid De wekker hoefde niet te worden gezet Motorgeronk is wat ons om half zes wekt. T = van touw Mevrouw Dries heeft deze reis goed voorbereid, Wilt u zwemmen dan raken we met haar touw niemand kwijt. U = van uitzicht Dat wisselt steeds weer. Het blijft u verrassen keer op keer weer. Ruhrgebied, kerken, bruggen en kastelen Dat is iets wat ons nooit gaat vervelen.

17 V = van vriendschap Nieuwe vriendschappen zijn hier ontstaan Omdat we samen de Rijn op zijn gegaan. W = van wortels Bewoners druk aan de schil, Omdat Ruurd een stoofpotje wil. X = van niks Niksen dat hebben we niet gedaan Omdat er iedere dag leuke dingen op het programma staan. Y = van ijs In elke stad een andere smaak. Wat hadden wij als rolstoelduwers een zware taak. IJssalon in en ijssalon uit. Straks scheuren wij onze broekjes uit. Z = van zwaaien Bij deze willen wij u allen heel erg bedanken voor de mooie tijd. Deze momenten willen wij nooit meer kwijt. U was gezellig zonder veel gedoe. We wensen u een fijne terugreis en zwaaien u allen bij deze toe.

18 Fotoos: Aankomst Arnhem Gospelkoor Desire Kijkje in stuurhut Harpbrug te Bonn Vertier met Jack Claessen De Dom van Keulen

19 Kaartjes posten Haebeltje Kade in Königswinter Dhr.Kooi hielp in de keuken Scheepvaart Schip van Julius Caesar Onderweg: nieuwe auto s

20 Genieten op het zonnedek Echtpaar Tolsma Keizer Wilhelm I Zonnebaden Buiten zitten Kwis avond

21 Slot Arenfels: kalenderslot Winnaars kwis avond Test voor bemanning Bedankwoordje kapitein Smullen de hele week konden we genieten van allemaal lekkers.

22 Bonte Avond allemaal leuke stukjes

23 Boot schoon opleveren Moe en voldaan naar huis terug.

24

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Weekverslag Zonnebloem vakantie Spreeuwelse heide in Westelbeers van 18 t/m 23 mei

Weekverslag Zonnebloem vakantie Spreeuwelse heide in Westelbeers van 18 t/m 23 mei Weekverslag Zonnebloem vakantie Spreeuwelse heide in Westelbeers van 18 t/m 23 mei Na weken van voorbereidingen was het dan eindelijk zo ver. Koffers gepakt, niets vergeten!!! Waar ben ik aan begonnen!!!!!

Nadere informatie

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vanmorgen stappen we om 6 uur in de auto en gaan met Zamira richting Kosovo. Het is een rit van ongeveer 6 uur. Ik kan mij nog herinneren dat tijdens de oorlog in Kosovo

Nadere informatie

Reisverslag N1403 Tendensvakantie in De Lutte. Vakantiepark t Keampke De Meidoorn

Reisverslag N1403 Tendensvakantie in De Lutte. Vakantiepark t Keampke De Meidoorn Reisverslag N1403 Tendensvakantie in De Lutte. Vakantiepark t Keampke De Meidoorn Dit zijn de vakantiegangers: Vrijdag 11 juli Nel en Janny gaan richting Tendens in Arnhem. Eerst even boodschappen doen

Nadere informatie

Int: ja, ja. A: of mee naar of benauwd, moet ik twee keer naar ik moet echt veel leren

Int: ja, ja. A: of mee naar of benauwd, moet ik twee keer naar ik moet echt veel leren Interview 5-5-2009 met een gehuwde vrouw met 5 kinderen: Int: Hoe gaat het met je? A: Ja, een beetje druk, tijd voor de kinderen, ik heb vijf dochters. Ja, eh, ja eh, mijn oudste dochter is bijna 8, ik

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

Culinaire week In Langenboom bij de Lummel 12/07 19/07

Culinaire week In Langenboom bij de Lummel 12/07 19/07 Culinaire week In Langenboom bij de Lummel 12/07 19/07 1 Ons team bestaat uit: De begeleiding: Els = Moeder overste, Shannon = De keukenprinses, Bert = De chauffeur De reizigers Paul = de grote Jeanette

Nadere informatie

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 20 Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Reinier/Roos) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen

Nadere informatie

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 1 De vakantiegasten: Jorn, Jonathan en Frank O. Rosella en Anne Frank K en Eva Patty, Arend en Anne 2 In het noorden van Spanje, in de

Nadere informatie

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen.

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen. 1 weekje Nog maar 1 week. Nu wordt het serieus. Gister hebben we de auto "proef-gepakt". Alle spullen die we nu niet meer nodig hebben hier zijn al in de auto gebleven. We hebben gemerkt dat we erg veel

Nadere informatie

TSJERNELSJE. Agenda. Eerste week in Elst. Het. Contactpersonen. Werkgroep Elst STICHTING TSJERNOBYL KINDEREN ELST NIEUWSBRIEF 2014-3

TSJERNELSJE. Agenda. Eerste week in Elst. Het. Contactpersonen. Werkgroep Elst STICHTING TSJERNOBYL KINDEREN ELST NIEUWSBRIEF 2014-3 Het TSJERNELSJE Werkgroep Elst Agenda 17-3 13:15-18:00 Schatkids 28-3 Cupcakes versieren en verkleden bij de Bombardon 29-3 Naar strand bij Zandvoort Eerste week in Elst Nummer drie ligt alweer klaar voor

Nadere informatie

Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013

Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013 Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013 We gaan op reis met Pieter die in Kunming woont, na een week zullen Hans, Baas en nog een Pieter zich in Pu Er bij ons voegen en gaan we samen verder. Het is de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2007. Nieuwsbrief 2007. nr.16

Nieuwsbrief 2007. Nieuwsbrief 2007. nr.16 Nieuwsbrief 2007 Nieuwsbrief 2007 nr.16 Inhoud Voorwoord EU 2 EU. 3 Gevraagd... gastgezinnen. 4 De zomer van 1991. Mijn vakantie in Holland. 5 Vakantie in het beloofde land. 6 De zomervakantie. 8 Mooie

Nadere informatie

Reisverslag naar Kroatië 2011 Met de Sportsman m/v DEKSELS

Reisverslag naar Kroatië 2011 Met de Sportsman m/v DEKSELS Reisverslag naar Kroatië 2011 Met de Sportsman m/v DEKSELS Voorbereidingen; De week voor we echt vakantie hebben, weten we nog niet waar we heen zullen gaan. ( Zoals ieder jaar! ) We worden lekker gemaakt

Nadere informatie

2013-2014 HAVERKLAP. Vrije School Haverlo januari - juni

2013-2014 HAVERKLAP. Vrije School Haverlo januari - juni 1 2013-2014 HAVERKLAP Vrije School Haverlo januari - juni 2 Inhoud Voorwoord... 3 Log 3 B en gkm 2 bezoeken de woensdagmarkt... 4 Op werkbezoek in de kinderboerderij en de OCMW keuken Rudderstove.. 5 De

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Bijlage bij HeerlijkHeden 144. Kinderen van NSB ers op Bosbeek, 1945-1948 Herinneringen van een kinderleidster

Bijlage bij HeerlijkHeden 144. Kinderen van NSB ers op Bosbeek, 1945-1948 Herinneringen van een kinderleidster Bijlage bij HeerlijkHeden 144 Kinderen van NSB ers op Bosbeek, 1945-1948 Herinneringen van een kinderleidster Mevrouw Zomerdijk, toen nog Adrie Sterkman, werkte als jonge vrouw op Bosbeek toen daar direct

Nadere informatie

Er blijft veel te doen

Er blijft veel te doen April 2015 Er blijft veel te doen Soms verzucht je echt wel eens: houdt het dan nooit op? We zitten in een prachtig huis, maar denk niet dat er nu niks meer te doen valt. We zijn hard doende om de inrichting

Nadere informatie

WOORDKOMPAS W pagina 1

WOORDKOMPAS W pagina 1 WOORDKOMPAS W pagina 1 de W(ee) van Willem, d e23e letter van ons alfabet, de WA verzekering (zie ook >>verzekering ) De auto van je buurman total loss door je loslopende hond? ± Ja natuurlijk, als je

Nadere informatie

INHOUD MAANDAGENDA 6 JUNI JAN TE MOLLER KOERSBALTOERNOOI 7 JUNI SMUL EN SMIKKELDAGTOCHT

INHOUD MAANDAGENDA 6 JUNI JAN TE MOLLER KOERSBALTOERNOOI 7 JUNI SMUL EN SMIKKELDAGTOCHT INHOUD VAN DE REDACTIE 2 DITJES & DATJES 2 AAN ONZE ZIEKEN 3 AAN ONZE JARIGEN 3 JAN TE MOLLER KOERSBALTOERNOOI 3 W&W 4 OP VERHAAL KOMEN 4 KRUISJASMIDDAG 7 JAARVERGADERING 27 APRIL 8 EENZAAM 9 ELKE VERJAARDAG

Nadere informatie

Reisverslag IJsland 2001

Reisverslag IJsland 2001 Christus Koninggroep Haga Sikon Reisverslag IJsland 2001 Arno Eric Robbert Ester Satheesan Monique Pieter Marin Hier volgt een uitgebreid reisverslag met foto s. De teksten in dit lettertype is het reisprogramma

Nadere informatie

Dag 1: Houston we have a problem

Dag 1: Houston we have a problem Dag 1: Houston we have a problem Vandaag is het eindelijk zover, de reis gaat beginnen. Na de voorbereidingsdagen en het halen van inentingen vandaag eindelijk met een gezonde spanning op weg naar Schiphol

Nadere informatie

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols Africa 2003 Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp Verslaggeving door Danny Pols Afrika 2003 Wat hebben we het slecht met z n allen. Eerst moet je 1,5 week

Nadere informatie

Reisverslag 2012. naar Kroatië

Reisverslag 2012. naar Kroatië Reisverslag 2012 naar Kroatië Reisverslag naar Kroatië 2012 Met de Sportsman/vrouw Deksels Voorbereidingen; Elk voorjaar maak ik onze reisdocumentenmap in orde,dan is dat maar klaar. De trailer heeft de

Nadere informatie

Ga met dit gezin mee terug naar de Gouden Eeuw!

Ga met dit gezin mee terug naar de Gouden Eeuw! Ga met dit gezin mee terug naar de Gouden Eeuw! Inleiding Dit is de papieren versie van de website die u kunt vinden op: http://proto.thinkquest.nl/~klb013/startpagina.htm Een gezin uit de Gouden Eeuw

Nadere informatie

jubileum schoolkrant 2011-2012 de Molenweid een school in beweging

jubileum schoolkrant 2011-2012 de Molenweid een school in beweging jubileum schoolkrant 2011-2012 de Molenweid een school in beweging Voor jullie ligt de speciale jubileumschoolkrant! Speciaal, omdat het een speciaal jaar is. De school bestaat 25 jaar. Wij vinden dat

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

Geschiedenis trekt zo zijn sporen - Leo Mossink Pagina 1 van 22. Voorwoord

Geschiedenis trekt zo zijn sporen - Leo Mossink Pagina 1 van 22. Voorwoord Geschiedenis trekt zo zijn sporen - Leo Mossink Pagina 1 van 22 Voorwoord Mijn vader, Leo Mossink, schreef, bij gelegenheid van zijn 75 ste verjaardag en mede op aandringen van zijn kinderen, februari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

De Gouden Eeuw van Nederland

De Gouden Eeuw van Nederland Lesboek De Gouden Eeuw van Nederland Aan het eind van de Middeleeuwen veranderde veel in Nederland. Vooral op het gebied van de handel, wetenschap en de kunst. Vooral de handelaren profiteerden hiervan,

Nadere informatie