De schakel tussen universiteit en markt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De schakel tussen universiteit en markt"

Transcriptie

1 De schakel tussen universiteit en markt

2 Erasmus MC Dr. Molewaterplein GE Rotterdam (010) Erasmus MC Incubator Rotterdam Rotterdam Science Tower, Marconistraat AK Rotterdam (010)

3 3 Rotterdam kweekvijver van hoogwaardige medische technologie Het Erasmus Universitair Medisch Centrum is een internationaal erkend centrum voor excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Kennisontwikkeling en kennisvalorisatie op het gebied van ziekte en gezondheid staan hierbij hoog in het vaandel. Het benutten van wetenschappelijke kennis in de praktijk is een belangrijke pijler van het Erasmus MC. Het Erasmus MC Technology Transfer Office (TTO) en de Erasmus MC Incubator, vormen samen de schakel tussen universiteit en de markt. Zij brengen het aanbod van kennis van de universiteit en de vraag naar kennis vanuit de markt bij elkaar. De Erasmus MC Incubator faciliteert jonge, startende bedrijven hun vindingen te valideren, te ontwikkelen en te vermarkten binnen een veilige omgeving. Het zaadje (idee) wordt geplant, krijgt een goede bodem en genoeg water zodat het tot volle wasdom kan komen. Hiermee ondersteunt de Erasmus MC Incubator belangrijke innovaties en doorbraken in de medische wereld. Wat in de Erasmus MC Incubator gebeurt, kan de wereld veranderen! prof.dr. Jaap Verweij, decaan en vice voorzitter Raad van Bestuur.

4

5 5 Het kloppende hart van de medische sector Het Erasmus MC is de kweekvijver voor wetenschappelijk vindingen van wereldformaat. De kunst is om deze baanbrekende onderzoeken te vertalen naar de praktijk. Alle kennisinstellingen in Nederland worden geacht bij te dragen aan het realiseren van de ambitieuze doelstellingen van Nederland en de Europese Unie om een deel van de meest innovatieve en competitieve kenniseconomieën in de wereld te zijn. 1. Erasmus MC 2. Coolhaven 3. Delfshaven 4. Marconiplein 5. Rotterdam Science Tower Medisch wetenschappelijke kennis is een belangrijk aspect. Maar kennis alleen is niet genoeg. Het is belangrijk om de kennis op een goede manier naar de markt te brengen. De Erasmus MC Incubator is hierin de essentiële schakel. De Erasmus MC (Life Science) Incubator is opgericht in 2003 om ondernemerschap en biomedische starters in het Erasmus MC te stimuleren en te ondersteunen. In 2012 is de Erasmus MC Incubator verhuisd naar de Rotterdam Science Tower. Daar biedt zij (potentiële) ondernemers advies, coaching, training, toegang tot een netwerk van professionals en laboratorium- en kantoorruimte. Hiermee wil het Erasmus MC technostarters ondersteunen om zo een kwaliteitsimpuls te geven aan de ontwikkeling van het Life & Health Sciences cluster in het algemeen en de spin-offs van Erasmus MC in het bijzonder.

6 Bereikbaarheid De Science Tower is uitstekend bereikbaar. De toren ligt gunstig ten opzichte van de snelweg en de parkeergarage is naast de deur. Het gebouw ligt drie metrohaltes van het Erasmus MC, één metrohalte van treinstation Schiedam Centraal en het vliegveld Rotterdam The Hague Airport ligt vlakbij.

7 7 Een locatie met uitstraling over de stad Met een prachtig uitzicht over de stad Rotterdam is de Erasmus MC Incubator gevestigd op de 18e verdieping van de Rotterdam Science Tower. De Rotterdam Science Tower is een multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw: een unieke mix van laboratoriumruimte, kantoorruimte en faciliteiten voor laboratorisch onderwijs. Met dit gebouw, van oorsprong een kantoorgebouw uit 1975, is door de initiatiefnemers Fortress, Erasmus MC en de Gemeente Rotterdam een broedplaats gecreëerd, waarin een grote diversiteit aan bedrijven is gehuisvest. De Rotterdam Science Tower is één van de initiatieven binnen Rotterdam, waarmee de stad de sector van innovatieve Life & Health Sciences stimuleert. Als hart van al deze activiteiten is de Rotterdam Science Tower optimaal uitgerust om een belangrijke rol te spelen in deze sector. De partners in de Rotterdam Science Tower zijn onder meer bedrijven actief in de (internationale) life sciences, medische start-ups en spin-offs van het Erasmus MC. Het opleidingscentrum Zadkine is onderdeel van ROC Zadkine. In de locatie aan de Rotterdam Science Tower is de opleiding laboratoriumtechniek gevestigd. Op de bovenste twee verdiepingen van de Rotterdam Science Tower, is ViroClinics Biosciences, een Erasmus MC spin-out en vroeger nog bewoner van de oude Incubator, gevestigd.

8 'Zonder de intensieve interactie met de afdeling Viroscience van het Erasmus MC, zouden wij nooit zo'n goede start hebben kunnen maken', Prof. Ab Osterhaus, CSO van Viroclinics Biosciences en hoofd van de afdeling Viroscience.

9 9 Voor wie zet de Erasmus MC Incubator zich in? Het doel van de Erasmus MC Incubator is om jonge, veelbelovende starters die verbonden zijn met het Erasmus MC te ondersteunen tijdens de eerste jaren van hun bestaan. Starters kunnen zich maximaal 3 jaar huisvesten in Erasmus MC Incubator. Door de expertise binnen het Erasmus MC te delen met deze startende bedrijven, probeert het Erasmus MC haar vindingen ten goede te laten komen aan het publiek belang. De in het Erasmus MC geboren ideeën voor nieuwe geneesmiddelen, biomaterialen of diagnostische technieken moeten worden ontwikkeld, geproduceerd en gedistribueerd om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de patiëntenzorg. De Erasmus MC Incubator ondersteunt op deze manier de groei van startende bedrijven die verbonden zijn, of samenwerken met het Erasmus MC en haar (medische) wetenschappers. De groeiende bedrijven krijgen bedrijfsruimte en ondernemersgerichte advisering, training en ondersteuning. Voorwaarden starters Een bedrijf dat een aanvraag kan doen voor toelating tot de Erasmus MC Incubator is een startende onderneming die verbonden is aan, of samenwerkt met het Erasmus MC. De starter moet een duidelijk financierings- en ondernemingsplan kunnen overhandigen en geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel. De startende bedrijven die toegang willen tot de Erasmus MC Incubator, worden eerst getoetst door de Commissie van Toelating.

10 De universiteit is de plek van toponderzoek en toponderwijs, maar de Science Tower is de brug naar de markt Bob van Gemen, CEO van Viroclinics Biosciences De brug naar de markt De Erasmus MC Incubator biedt (potentiële) ondernemers advies, coaching, training, toegang tot een netwerk van professionals en natuurlijk laboratorium- en kantoorruimte op een unieke locatie. Laboratoriumruimte De Erasmus MC Incubator huisvest een zevental kwalitatief hoogstaande laboratoria. Deze laboratoriumfaciliteiten worden turn-key opgeleverd en voldoen aan alle eisen gesteld aan MLII-laboratoria. In de laboratoria zijn reeds zuurkasten aanwezig en buiten de laboratoria zijn onder meer een autoclaaf en chemkasten beschikbaar. Daarnaast bevindt zich er een vriezerruimte waar -80-vriezers en/of N2-vriezers geplaatst kunnen worden. Kantoorruimte De kantoorruimte in de Erasmus MC Incubator wordt volledig ingericht opgeleverd. Naast kantoor-

11 11 meubilair (bureau s, bureaustoelen, opslagruimte, etc.), zijn ook internet en telefoonfaciliteiten voorhanden. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om aangesloten te worden op de netwerkfaciliteiten van het Erasmus MC. Netwerk Bedrijven binnen de Erasmus Incubator hebben toegang tot het netwerk van het Erasmus MC en Medical Delta. Vanuit de Erasmus MC Incubator worden jaarlijks een aantal evenementen georganiseerd. Deze evenementen variëren van workshops voor en door ondernemers tot netwerkbijeenkomsten. Een uitstekende manier voor jonge bedrijven om snel kennis te vergaren en hun netwerk uit te breiden. Externe ondersteuning Erasmus MC Incubator moedigt het gebruik van extern expertadvies aan. Deelnemende bedrijven kunnen tot een maximum bedrag van ,- aan facturen voor extern advies indienen en vergoed krijgen vanuit het Incubator-programma.

12 Met wie werken wij samen? De Erasmus MC Incubator is een project van het Erasmus MC in samenwerking met partners Fortress en de Gemeente Rotterdam. Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, via het project Kansen voor West. Medical Delta De universiteiten en medische centra van Leiden, Delft en Rotterdam bundelden hun krachten in Medical Delta. Zo willen ze als regio bijdragen aan de groei van de economie en aan oplossingen voor de zorg door meer kennis over life science en medische technologie te verkrijgen, over te dragen en toe te passen. Medical Delta bestrijkt de hele provincie Zuid-Holland, maar kent drie innovatie campussen rondom de kennisinstituten/science parks en incubators van de universiteiten Delft, Leiden en Rotterdam. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Europa is voortdurend in beweging. Europa wil sterk, concurrerend en duurzaam zijn. Daarbij horen innovatie en duurzame groei. Om dit te stimuleren heeft de Europese Unie onder andere het fonds: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) beschikbaar gesteld. Bedrijven, kennisinstellingen, overheden en andere organisaties kunnen een

13 13 beroep doen op dit fonds. Zolang de projecten bijdragen aan de versterking van het concurrentievermogen, aan het vermogen om te innoveren of aan duurzame ontwikkeling van de steden en regio s, komen ze in aanmerking. mee wordt er een kwaliteitsimpuls gegeven aan de ontwikkeling van het Life & Health Sciences cluster in het algemeen en de jonge groeiende bedrijven van Erasmus MC in het bijzonder. De EFRO-bijdrage voor dit project is ,- Kansen voor West De vier provincies en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben besloten de krachten te bundelen en gezamenlijk Kansen voor West op te stellen. Doel van het programma is de Randstad binnen enkele jaren weer te laten behoren tot de top vijf van Europa s grootstedelijke regio s. Dit moet leiden tot economische groei en meer èn betere banen in de Europese Unie. Voor de Randstad betekent dat de concurrentiekracht van de regio moet worden versterkt. Eén van de projecten van Kansen voor West is Erasmus MC Incubator. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Hier- Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst!

14 Samenwerken met de Erasmus MC Incubator? Bent u nieuwsgierig geworden naar de verdere mogelijkheden in Erasmus MC Incubator? Of heeft u specifieke of algemene vragen? Neemt u dan contact op met Carola Immerzeel-Goosens of Duko Drijfhout op (010) of stuurt u een naar emcincubator@erasmusmc.nl.

15 15 De labfaciliteiten en het brede netwerk van Erasmus MC Incubator hebben gezorgd voor een optimaal klimaat voor ons als startende medische ondernemer Hans Bunschoten, COO van Viroclinics Biosciences

16 Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst!

Rotterdam, kloppend hart van de medische sector

Rotterdam, kloppend hart van de medische sector Rotterdam, kloppend hart van de medische sector Ondernemen op een locatie die de inspiratie biedt om alles uit uw organisatie en uw medewerkers te halen. Ondernemen te midden van andere innovatieve bedrijven

Nadere informatie

PS2011MME05-1. Ontwerp-besluit pag. 3

PS2011MME05-1. Ontwerp-besluit pag. 3 PS2011MME05-1 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 30-08-2011 Nummer PS: PS2011MME05 Afdeling : ECM Commissie : MME Registratienummer : 8096D8F2 Portefeuillehouder : Van Lunteren Titel

Nadere informatie

Bedrijfsruimte op hoog niveau

Bedrijfsruimte op hoog niveau Bedrijfsruimte op hoog niveau Mercator: interactie tussen universitair toptalent en innovatieve ondernemers Mercator Science Park is als publiek-privaat initiatief ontstaan in het midden van de jaren negentig.

Nadere informatie

Financieringsmogelijkheden vanuit de provincie Gelderland. Hans Cornet 30 januari 2012 Wijnfort Lent

Financieringsmogelijkheden vanuit de provincie Gelderland. Hans Cornet 30 januari 2012 Wijnfort Lent Financieringsmogelijkheden vanuit de provincie Gelderland Hans Cornet 30 januari 2012 Wijnfort Lent Coalitieakkoord Uitdagend Gelderland Economie is hèt belangrijkste thema in deze coalitieperiode 195

Nadere informatie

Bedrijfsruimte op hoog niveau

Bedrijfsruimte op hoog niveau Bedrijfsruimte op hoog niveau Mercator: interactie tussen universitair toptalent en innovatieve ondernemers Mercator Science Park is als publiek-privaat initiatief ontstaan in het midden van de jaren negentig.

Nadere informatie

Valorisatie Technosprong. Paul Althuis, 10-10-2011

Valorisatie Technosprong. Paul Althuis, 10-10-2011 Valorisatie Technosprong Paul Althuis, 10-10-2011 Visie Op regionaal niveau heeft Technosprong over 2010-2016 bijgedragen aan de realisatie van een optimaal starterklimaat in een regio vol open innovatie

Nadere informatie

Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria. Jeff Gielen, 28 oktober 2014. www.biofacilities.nl

Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria. Jeff Gielen, 28 oktober 2014. www.biofacilities.nl Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria Jeff Gielen, 28 oktober 2014 www.biofacilities.nl Inhoud 1. Kadans Biofacilities 2. Expertise en support + services 3. Lessons

Nadere informatie

Visie op Valorisatie. van onderzoeken naar ondernemen. InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011. Maarten van Gils

Visie op Valorisatie. van onderzoeken naar ondernemen. InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011. Maarten van Gils Visie op Valorisatie van onderzoeken naar ondernemen InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011 Maarten van Gils Agenda Persoonlijke introductie Het onderzoeken bij MICORD De overgang in

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Where technology innovation creates business

Where technology innovation creates business Where technology innovation creates business Inhoudsopgave Ondernemen en kennis delen 2 Over Science Port Holland - Technopolis 4 Duurzaamheid 6 Faciliteiten 7 Ondernemen en kennis delen Dat is Science

Nadere informatie

Economische kracht van de maritieme sector in de Zuidvleugel (van tweede Maasvlakte tot Gorinchem) verder versterken door inzet op vier lijnen:

Economische kracht van de maritieme sector in de Zuidvleugel (van tweede Maasvlakte tot Gorinchem) verder versterken door inzet op vier lijnen: Bijlage 1B behorend bij Voortgangsrapportage vragen Economie door gemeenten MKB: overzicht initiatieven MKB-kennisinstellingen Naam project Maritime Delta Economische kracht van de maritieme sector in

Nadere informatie

ENERGY INNOVATION PARK Alkmaar - Nederland

ENERGY INNOVATION PARK Alkmaar - Nederland Alkmaar - Nederland Alkmaar - Nederland ENERGY INNOVATION PARK Ruimte voor innovatie en groei Uw bedrijf tussen internationale spelers in de energie branche. Kavels te koop tussen 2.000 en 27.000 vierkante

Nadere informatie

Innoveren in de topsectoren chemie en energie. InnovatieLink biedt MKB ers praktische oplossingen en ondersteuning

Innoveren in de topsectoren chemie en energie. InnovatieLink biedt MKB ers praktische oplossingen en ondersteuning Innoveren in de topsectoren chemie en energie InnovatieLink biedt MKB ers praktische oplossingen en ondersteuning Om innovaties in de topsectoren chemie en energie kansrijker te maken helpt InnovatieLink

Nadere informatie

Twice - Catalyst gebouw, TU Eindhoven - Eindhoven

Twice - Catalyst gebouw, TU Eindhoven - Eindhoven Twice - Catalyst gebouw, TU Eindhoven - Eindhoven Contactpersoon Adresgegevens van Oijen De Lismortel 31 06 24356458 5612AR Eindhoven j.vanoijen@brainportdevelopm Nederland ent.nl www.labforrent.nl Bedrijfsinformatie

Nadere informatie

Profielschets Vijf leden voor de nieuw in te richten Investment Committee van InnovationQuarter

Profielschets Vijf leden voor de nieuw in te richten Investment Committee van InnovationQuarter Profielschets Vijf leden voor de nieuw in te richten Investment Committee van InnovationQuarter 1. De organisatie en zijn context Doelstelling InnovationQuarter (www.innovationquarter.nl ) is een initiatief

Nadere informatie

Het creëren van een innovatieklimaat

Het creëren van een innovatieklimaat Het creëren van een innovatieklimaat Bertholt Leeftink Directeur- Generaal Bedrijfsleven & Innovatie Inhoud 1. Waarom bedrijven- en topsectorenbeleid? 2. Verdienvermogen en oplossingen voor maatschappelijke

Nadere informatie

INCUBATOR HEALTH INNOVATION CAMPUS

INCUBATOR HEALTH INNOVATION CAMPUS HEALT OVAT CAMP MMC INCUBATOR Máxima Medisch Centrum ontwikkelt voor startende bedrijven in de health-sector de MMC Incubator. Startups ontmoeten elkaar en profiteren van de directe nabijheid van medische

Nadere informatie

5 jaar in beeld. www.lifesciencesatwork.nl

5 jaar in beeld. www.lifesciencesatwork.nl 5 jaar in beeld www.lifesciencesatwork.nl Het LifeSciences@work programma Innovaties in de Life Sciences kunnen grote impact hebben voor de samenleving. Het LifeSciences@work programma helpt startende

Nadere informatie

Service Boulevard Ontwikkelen met de wereldtop

Service Boulevard Ontwikkelen met de wereldtop Service Boulevard Ontwikkelen met de wereldtop Brightlands Chemelot Campus 13/10/14 Hugo Delissen Chemisch technoloog 14 jaar Productie engineer, Product ontwikkeling, Operations manager 1990-2004 Philips

Nadere informatie

... VERBINDT. Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt.

... VERBINDT. Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt. WELKOM VERBINDT Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt. Ondernemers ondernemen voor Ondernemers. Zij weten als geen ander, hoe een brug

Nadere informatie

Symposium Groene chemie in de delta

Symposium Groene chemie in de delta DPI Value Centre als onderdeel van TKI SPM en het valorisatienetwerk 2.0 Symposium Groene chemie in de delta A. Brouwer, 12 November 2012 TKI Smart Polymeric Materials Topresearch in polymeren 5-10 jaar

Nadere informatie

Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie

Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie 01 Wat doet ERBS? ERBS Erasmus Research & Business Support - vormt de schakel tussen wetenschappelijke kennis van de

Nadere informatie

Novio Tech Campus - Nijmegen - Nijmegen

Novio Tech Campus - Nijmegen - Nijmegen Novio Tech Campus - Nijmegen - Nijmegen Contactpersoon Adresgegevens Van Dijen Transistorweg 5 0411 625 625 6534AT Nijmegen c.dijen@kadanssciencepartner Nederland.nl http://www.labforrent.nl/nl/ Bedrijfsinformatie

Nadere informatie

Gebouw. Incubator voor hightech ondernemers

Gebouw. Incubator voor hightech ondernemers Gebouw N Incubator voor hightech ondernemers Creating a better future requires creativity and innovation in the present Over ons Kadans staat voor ritme; gelijk lopen, voor passende antwoorden op nieuwe

Nadere informatie

ScaleUp Dashboard 2015

ScaleUp Dashboard 2015 Rapportage ScaleUp Dashboard 2015 ScaleUp Dashboard 2015 Prof. dr. Justin Jansen Lotte de Vos Rotterdam School of Management Erasmus Centre for Entrepreneurship Conclusies Nederland staat aan de Europese

Nadere informatie

Incubator Plus Ultra op Wageningen Campus - Wageningen

Incubator Plus Ultra op Wageningen Campus - Wageningen Incubator Plus Ultra op Wageningen Campus - Wageningen Contactpersoon Adresgegevens Van Dijen Bronland 12 0411 625 625 6708WH Wageningen c.dijen@kadanssciencepartner Nederland.nl http://www.labforrent.nl/nl/

Nadere informatie

CONCEPT-overeenkomst brancheringsbeleid Leiden Bio Science Park. Provincie Zuid- Holland Universiteit Leiden Gemeente Leiden Gemeente Oegstgeest

CONCEPT-overeenkomst brancheringsbeleid Leiden Bio Science Park. Provincie Zuid- Holland Universiteit Leiden Gemeente Leiden Gemeente Oegstgeest CONCEPT-overeenkomst brancheringsbeleid Leiden Bio Science Park Provincie Zuid- Holland Universiteit Leiden Gemeente Leiden Gemeente Oegstgeest VERSIE 22 mei 2013-1- Inhoud Partijen Overwegingen Artikelen

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Institutenweg 21 te Enschede 265 per maand

Huur kantoorpand op Institutenweg 21 te Enschede 265 per maand Huur kantoorpand op Institutenweg 21 te Enschede 265 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte beschikbaar op goed

Nadere informatie

Topsectoren. Hoe & Waarom

Topsectoren. Hoe & Waarom Topsectoren Hoe & Waarom 1 Index Waarom de topsectorenaanpak? 3 Wat is het internationale belang? 4 Hoe werken de topsectoren samen? 5 Wat is de rol voor het MKB in de topsectoren? 6 Wat is de rol van

Nadere informatie

PZEM.37, Edisonweg 37 te Vlissingen

PZEM.37, Edisonweg 37 te Vlissingen PZEM.37, Edisonweg 37 te Vlissingen Adres: Edisonweg 37 te Vlissingen Kantoor: BG 1e verd. 2e verd. Oppervlakte: 20m2 580 m2 Huurprijs: Beschrijving: PZEM.37 te Vlissingen. Op de Kenniswerf Zeeland bieden

Nadere informatie

Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN

Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN behoudens advies van de Commissie voor Economische Zaken, Grondzaken, Toerisme en Parkeren, bijgaand raadsvoorstel

Nadere informatie

HOUT EXPO CNTRM. Airport Garden City Lelystad

HOUT EXPO CNTRM. Airport Garden City Lelystad Airport Garden City Lelystad ennis delen flexplekken branche expositie etrokken cluster exposure ontmoeting pla radle to cradle kantoor loofhoutbos ontwi D e i n i t i a t i e f n e m e r s Het Hout Expo

Nadere informatie

Kadans. science partner Presentatie 2015

Kadans. science partner Presentatie 2015 Kadans science partner Presentatie 2015 Kadans Science Partner Creating a better future,, requires creativity and innovation in the present Kadans staat voor ritme; gelijk lopen, voor passende antwoorden

Nadere informatie

110,- per m² /Jaar. Bestemming. Hoofdbestemming. Bouwjaar. Energie. Energielabel

110,- per m² /Jaar. Bestemming. Hoofdbestemming. Bouwjaar. Energie. Energielabel Rotterdam Science Tower Marconistraat 16 3025 AV Rotterdam 110,- per m² / jaar Contactpersoon Kantoren Rotterdam kantoren.rotterdam@eu.jll.com 010-4110440 Kenmerken Algemeen Bestemming Huurprijs 110,-

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Dames en heren, Degenen, die hier te lande na 1820 verbetering van

Nadere informatie

DOC en EZ-innovatiebeleid: dat moet (kunnen) passen. Luuk Klomp Plv directeur Innovatie en Kennis. 19 oktober 2016

DOC en EZ-innovatiebeleid: dat moet (kunnen) passen. Luuk Klomp Plv directeur Innovatie en Kennis. 19 oktober 2016 DOC en EZ-innovatiebeleid: dat moet (kunnen) passen Luuk Klomp Plv directeur Innovatie en Kennis 19 oktober 2016 Beleidsthema s en doelen innovatie 1 Generiek spoor: ruimte voor ondernemers Doelen: NL

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden EFRO 2007-2013 Oost-Nederland

Subsidiemogelijkheden EFRO 2007-2013 Oost-Nederland Subsidiemogelijkheden EFRO 2007-2013 Oost-Nederland 2 Europees stimuleringsprogramma versterkt positie Oost-Nederland Let s GO Gelderland en Overijssel toonaangevend in innovatie Oost-Nederland is een

Nadere informatie

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West 2030 Station Nieuwe Meer is niet alleen een nieuwe metrostation verbonden met Schiphol, Hoofddorp, Zuidas en de Amsterdamse

Nadere informatie

Europees Sociaal Fonds. Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Ondernemen INHOLLAND. biedt haar kennis, vraagt uw expertise. Samen boeken we winst

Europees Sociaal Fonds. Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Ondernemen INHOLLAND. biedt haar kennis, vraagt uw expertise. Samen boeken we winst Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Europees Sociaal Fonds Ondernemen INHOLLAND biedt haar kennis, vraagt uw expertise Samen boeken we winst Dubbele winst Welke zaken houden uw organisatie bezig?

Nadere informatie

Workshop Ondernemerschap

Workshop Ondernemerschap HBO Congres 17 april 2014 Workshop Ondernemerschap Geert-Jan Sweers Onno Bieleman - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen - Birch Consultants 1 Onderzoek en ondernemerschap Lectoraten (t=539) 90% 5% 5% Lectoraten

Nadere informatie

Innovatie support gids

Innovatie support gids Innovatie support gids Uw gids naar resultaat 1 Uw gids naar resultaat Innovatief duurzaam drukwerk Het drukwerk van deze gids is uitgevoerd in waterloos offset met inkt op plantaardige basis, dit resulteert

Nadere informatie

9 M 5 ore than to 275

9 M 5 ore than to 275 5 More than to 275 275 95 to schiphol rijk am en de boeing avenue Inspirerend zaken doen Boeing Avenue 275 In de uitdagende werkomgeving van het parkachtige Schiphol-Rijk ligt het moderne en multifunctionele

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Rotterdam Airportplein 22 te Rotterdam 250 per maand

Huur kantoorruimte op Rotterdam Airportplein 22 te Rotterdam 250 per maand Huur kantoorruimte op Rotterdam Airportplein 22 te Rotterdam 250 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte Huren naast

Nadere informatie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stimuleert Europa de regionale

Nadere informatie

Welcome. the future. Future Center Wageningen

Welcome. the future. Future Center Wageningen Welcome to the future Future Center Wageningen Welcome to the Future Op een historische plek in Nederland, het voormalig stadion De Wageningse Berg, wordt gewerkt aan een uniek concept. Een concept dat

Nadere informatie

Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen

Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen The Next Step: Coalition of the Willing Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen The Next Step: Coalition of the Willing Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen Een regio om trots

Nadere informatie

pent-offices Next level offices met top level uitzicht www.levelleiden.nl

pent-offices Next level offices met top level uitzicht www.levelleiden.nl pent-offices Next level offices met top level uitzicht www.levelleiden.nl DE UNIQUE SELLING POINTS VAN LEVEL PENT-OFFICES: uniek uitzicht vanaf de twaalfde verdie- ping over de stad Leiden schitterende

Nadere informatie

offices Werken op een nieuw niveau www.levelleiden.nl

offices Werken op een nieuw niveau www.levelleiden.nl offices Werken op een nieuw niveau www.levelleiden.nl DE UNIQUE SELLING POINTS VAN LEVEL OFFICES OP EEN RIJ: hoogwaardige kantoorruimte met moderne uitstraling multifunctioneel concept met hotel, restaurant,

Nadere informatie

TE HUUR. Kantoor- en laboratoriumruimten

TE HUUR. Kantoor- en laboratoriumruimten Kantoor- en laboratoriumruimten TE HUUR De Lismortel 31 Catalyst Eindhoven Diverse hightech units in gevarieerde metrages gelegen op de High Tech locatie van Nederland met focus op scheikundige technologie,

Nadere informatie

De juiste partners voor uw innovaties

De juiste partners voor uw innovaties De juiste partners voor uw innovaties Een project van: Ondernemer met innovatieplan Juiste partner(s) Kennis Financiering Ondernemers Overheid Onderzoekers Onderwijs Innovatief idee verdient partnerschap

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Koninginnegracht 19 te Den Haag (prijs op aanvraag)

Huur kantoorruimte op Koninginnegracht 19 te Den Haag (prijs op aanvraag) Huur kantoorruimte op Koninginnegracht 19 te Den Haag (prijs op aanvraag) Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Professionele Kantoorruimtes

Nadere informatie

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015 Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland De aftrap Op heeft JSO met u de aftrap gegeven van het programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid- Holland. Het programma voorziet in

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Weena 737 te Rotterdam 425 per maand

Huur kantoorpand op Weena 737 te Rotterdam 425 per maand Huur kantoorpand op Weena 737 te Rotterdam 425 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Volledig verzorgde kantoorruimte Rotterdam

Nadere informatie

Samenwerkingsverbanden Economie op een rij

Samenwerkingsverbanden Economie op een rij Samenwerkingsverbanden Economie op een rij Factsheet Bedrijvenbeleid/topsectoren Doel Contactpersoon Ministerie EL&I: Dhr. M. Snippe??? Factsheet Gebiedsagenda Zuidvleugel Doel Contactpersoon Factsheet

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Binckhorstlaan 36 te Den Haag 67 p/m 2 p/jaar

Huur kantoorruimte op Binckhorstlaan 36 te Den Haag 67 p/m 2 p/jaar Huur kantoorruimte op Binckhorstlaan 36 te Den Haag 67 p/m 2 p/jaar Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte te Huur in multifunctioneel

Nadere informatie

Aanpak stimuleren ondernemerschap

Aanpak stimuleren ondernemerschap 1 Collegenota bij Raadsinformatiebrief stimuleren ondernemerschap.docx Aan burgemeester en wethouders Zaaknummer 116066 Portefeuillehouder(s) Ron König Cluster Beleid en Regie Vertrouwelijk Nee Ambtenaar

Nadere informatie

Operationeel Programma Landsdeel West Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 2007-2013

Operationeel Programma Landsdeel West Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 2007-2013 Meldingen ODR provincie Zuid-Holland Delft Aardwarmte Pilot Project (DAPP) Delft Aardwarmte Pilot Project (DAPP) 'Operationeel Programma Landsdeel West Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 2007-2013'

Nadere informatie

Hoe help je jouw starters om succesvol te zijn? Mylène Hodzelmans - senior adviseur Economie Gemeente Breda

Hoe help je jouw starters om succesvol te zijn? Mylène Hodzelmans - senior adviseur Economie Gemeente Breda Hoe help je jouw starters om succesvol te zijn? Mylène Hodzelmans - senior adviseur Economie Gemeente Breda Wat gaan we doen? Iets over Breda Waarom startersbeleid en welke ondersteuning Rol van de gemeente

Nadere informatie

Raadsplein Info/debat TaKzaal. Voorgesteld besluit raad. Verantwoording inzet business connector Labs. portefeuillehouder René de Heer.

Raadsplein Info/debat TaKzaal. Voorgesteld besluit raad. Verantwoording inzet business connector Labs. portefeuillehouder René de Heer. Raadsplein Info/debat TaKzaal Datum 7 januari 2019 onderwerp portefeuillehouder René de Heer informant medeopstellers afdeling bijlagen Verantwoording inzet business connector Labs Sterkenburg, Marijke

Nadere informatie

Uitvoeringskader Watertechnologie 2014-2020. Bijlage Succesvolle watertechnologieprojecten

Uitvoeringskader Watertechnologie 2014-2020. Bijlage Succesvolle watertechnologieprojecten Uitvoeringskader Watertechnologie 2014-2020 Bijlage Succesvolle watertechnologieprojecten Overzicht succesvolle waterprojecten Vanaf 2000 wordt in Fryslân gewerkt aan de ontwikkeling van het watertechnologiecluster

Nadere informatie

Onderwerp Reactie op het advies van BrabantAdvies betreffende het adviesrapport Brabant: testomgeving van de wereld van morgen

Onderwerp Reactie op het advies van BrabantAdvies betreffende het adviesrapport Brabant: testomgeving van de wereld van morgen Statenmededeling Onderwerp Reactie op het advies van BrabantAdvies betreffende het adviesrapport Brabant: testomgeving van de wereld van morgen Aan Provinciale Staten van NoordBrabant, Kennisnemen van

Nadere informatie

ENERGY INNOVATION PARK Alkmaar - Nederland

ENERGY INNOVATION PARK Alkmaar - Nederland Alkmaar - Nederland Alkmaar - Nederland PARK Ruimte voor innovatie en groei Uw bedrijf tussen nationale en internationale spelers uit de energiebranche met kavelmogelijkheden tussen de 2.000 en 27.000

Nadere informatie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stimuleert Europa de regionale

Nadere informatie

Mogelijkheden voor partnerschap

Mogelijkheden voor partnerschap Mogelijkheden voor partnerschap Wat doet Kennispoort Regio Zwolle Kennispoort helpt innovaties realiseren. Ondernemers in de Regio Zwolle krijgen concreet onafhankelijk advies om innovaties in de praktijk

Nadere informatie

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus New World Water & Sanitatie Campus Agri & Food De New World Campus is dé plek waar oplossingen worden gevonden voor mondiale vraagstukken

Nadere informatie

Marconistraat 16, 14e etage, 3029 AK Rotterdam Huurprijs 115,00 per vierkante meter per jaar

Marconistraat 16, 14e etage, 3029 AK Rotterdam Huurprijs 115,00 per vierkante meter per jaar Marconistraat 16, 14e etage, 3029 AK Rotterdam Huurprijs 115,00 per vierkante meter per jaar Omschrijving KANTOORRUIMTE MET EEN UNIEK UITZICHT Het betreft een kantoorruimte van ca. 800m2 vvo op de 14e

Nadere informatie

Regels topsectoren en innovatie - provincie Gelderland -

Regels topsectoren en innovatie - provincie Gelderland - Regels topsectoren en innovatie - provincie Gelderland - Het doel van de Regels topsectoren en innovatie (VITGETOPINNO2014) is het stimuleren van projecten binnen de prioritaire Programma's Topsectoren

Nadere informatie

Onze visie WAT WIJ UITDRAGEN: ONZE VISIE

Onze visie WAT WIJ UITDRAGEN: ONZE VISIE Over ons - 2016 Onze visie WAT WIJ UITDRAGEN: VRIJHEID VAN GEEST, DENKEN EN MENINGSUITING ONGEBONDEN ONTWIKKELING VAN DE WETENSCHAP VERANTWOORDELIJKHEID JEGENS DE SAMENLEVING INTEGRITEIT IN WERK EN GEDRAG

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Benoordenhoutseweg 46 te Den Haag 175 p/m 2 p/jaar

Huur kantoorpand op Benoordenhoutseweg 46 te Den Haag 175 p/m 2 p/jaar Huur kantoorpand op Benoordenhoutseweg 46 te Den Haag 175 p/m 2 p/jaar Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte te Huur in

Nadere informatie

Topgebied Energie: kansen voor Oost-Nederland Workshop - H. Datum 05 april 2011

Topgebied Energie: kansen voor Oost-Nederland Workshop - H. Datum 05 april 2011 Topgebied Energie: kansen voor Oost-Nederland Workshop - H Datum 05 april 2011 kiemt KANSEN CREËREN EN BENUTTEN Thecogas Binnenstadservice.nl Sidcon Ingrepro Bredenoord Nuon Helianthos Ubbink Solar Solesta

Nadere informatie

Werklocaties. Nota Kantoren Rotterdam samengevat. 19 juni 2019

Werklocaties. Nota Kantoren Rotterdam samengevat. 19 juni 2019 Werklocaties Nota Kantoren Rotterdam samengevat 19 juni 2019 2 Ruimtelijkeconomisch beleid voor kantoren in Rotterdam Voor een aantrekkelijke, economisch sterke stad is er evenwicht nodig tussen zowel

Nadere informatie

StartupDelta Summit Request for Proposal

StartupDelta Summit Request for Proposal StartupDelta Summit 2019 Request for Proposal STARTUP ECOSYSTEEM Wij geloven in de toegevoegde waarde van het versterken, verbinden en vergroten van het startup ecosysteem in Nederland. Er is veel potentie

Nadere informatie

Geen woorden maar daden

Geen woorden maar daden Hans van Rossum Geen woorden maar daden 12-11- 2014 Rotterdam doet het goed Momentum is daar: iconen ontwikkeld Momentum is daar: iconen ontwikkeld Momentum is daar: hippe architectuurstad Stadsvisie 2030

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Reigerstraat 16 te Breda 275 per maand

Huur kantoorpand op Reigerstraat 16 te Breda 275 per maand Huur kantoorpand op Reigerstraat 16 te Breda 275 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte Huren in creatieve broedplaats

Nadere informatie

CVO Groningen. Annemieke Galema en Jan Sikkema 18 september 2012

CVO Groningen. Annemieke Galema en Jan Sikkema 18 september 2012 CVO Groningen Annemieke Galema en Jan Sikkema 18 september 2012 Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap Stimuleren van kennisintensief ondernemerschap Drijvende krachten Valorisatie en Ondernemerschap

Nadere informatie

Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie

Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie 01 Wat doet ERBS? ERBS Erasmus Research & Business Support - vormt de schakel tussen wetenschappelijke kennis van de

Nadere informatie

CROSS TOWERS ANTONIO VIVALDISTRAAT 150 AMSTERDAM ZUIDAS

CROSS TOWERS ANTONIO VIVALDISTRAAT 150 AMSTERDAM ZUIDAS CROSS TOWERS ANTONIO VIVALDISTRAAT 150 AMSTERDAM ZUIDAS TE HUUR ca. 6.030 m 2 1 LOCATIE & BEREIKBAARHEID ZUID-AS NS STATION ZUID NS STATION RAI Het gebouw is gelegen op de Zuidas, waar nationale en international

Nadere informatie

EIT, Het Europese Instituut van Innovatie en Technologie. Jorn Maas, 15 februari 2016

EIT, Het Europese Instituut van Innovatie en Technologie. Jorn Maas, 15 februari 2016 EIT, Het Europese Instituut van Innovatie en Technologie Jorn Maas, 15 februari 2016 In een eerder artikel 1 : Excellente partnerschappen binnen Europa: KIC s in februari 2014 door Martin Bakker zijn de

Nadere informatie

studenten die gekozen hebben voor een studie aan deze Universiteit.

studenten die gekozen hebben voor een studie aan deze Universiteit. Dames en heren, Graag heet ik u van harte welkom bij de opening van het Academisch Jaar 2013/2014. Met uw aanwezigheid vandaag geeft u nog eens blijk van uw bijzondere verbondenheid aan deze Universiteit,

Nadere informatie

Stagnatie zet door op startersmarkt Randstad trekt extra startende ondernemers

Stagnatie zet door op startersmarkt Randstad trekt extra startende ondernemers Starters ING Economisch Bureau Stagnatie zet door op startersmarkt Randstad trekt extra startende ondernemers In het eerste kwartaal van 2012 zijn er circa 39.000 mensen een onderneming gestart, ruim 4%

Nadere informatie

Utrecht Science Park. directeur-bestuurder

Utrecht Science Park. directeur-bestuurder Utrecht Science Park directeur-bestuurder Profiel met betrekking tot de positie 'directeur-bestuurder' bij Utrecht Science Park te Utrecht Algemeen Utrecht Science Park (USP) staat voor: onderwijs, onderzoek,

Nadere informatie

Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub

Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub 2016 in een oogopslag Groeiende en 1 2016 was opnieuw een bijzonder jaar voor de farmaceutische sector in België. Ons land versterkte haar positie als speler

Nadere informatie

Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub

Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub 2016 in een oogopslag 2016 was opnieuw een bijzonder jaar voor de farmaceutische sector in België. Ons land versterkte haar positie als speler van wereldformaat

Nadere informatie

Conclusies rapporten organiserend vermogen en snel groeiende bedrijven in Gelderland

Conclusies rapporten organiserend vermogen en snel groeiende bedrijven in Gelderland Conclusies rapporten organiserend vermogen en snel groeiende bedrijven in Gelderland Presentatie 8 februari 2017 Provincie Gelderland Provinciale Staten Commissie Economie, Energie en Milieu Linze Rijswijk,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0076 Rv. nr.: 12.0076 B&W-besluit d.d.: 26-6-2012 B&W-besluit nr.: 12.0647 Naam programma +onderdeel: Economie en Toerisme, kenniseconomie Onderwerp: Beleidskader cofinanciering Leiden

Nadere informatie

DORDRECHT. Aan. de gemeenteraad

DORDRECHT. Aan. de gemeenteraad *P DORDRECHT Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14 078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum 4 december 2012 Begrotingsprogramma

Nadere informatie

Greenport Horti Campus. Burgemeester Sjaak van der Tak 16 december 2011

Greenport Horti Campus. Burgemeester Sjaak van der Tak 16 december 2011 Greenport Horti Campus Burgemeester Sjaak van der Tak 16 december 2011 1 Internationaal kenniscentrum in het hart van de Greenport 2 Doel en ambitie Versterken internationale concurrentiekracht van de

Nadere informatie

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0 Criteria Naam en nummer Soort Instellingsdatum Besluitvorming Nut en noodzaak Functie Doel Ambtelijk beheerder Voeding Toelichting B0442003 Reserve Cofinancieringsfonds Kennis en innovatie Bestemmingsreserve

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Jonkerbosplein 52 Etage1 Nijmegen 1 per maand

Huur kantoorruimte op Jonkerbosplein 52 Etage1 Nijmegen 1 per maand Huur kantoorruimte op Jonkerbosplein 52 Etage1 Nijmegen 1 per maand Aanbiedende partij: Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaardij B.V. Email: s.roelofs@s-t.nl Telefoon: 024 3651010 Website: http://www.stmakelaars.nl

Nadere informatie

Rotterdam The Hague Innovation Airport

Rotterdam The Hague Innovation Airport Rotterdam The Hague Innovation Airport Rotterdam The Hague Innovation Airport Hybride en elektrisch vliegen Foto Pipistrel Rotterdam The Hague Airport positioneert zichzelf als internationale proeftuin

Nadere informatie

MAC Midden-Brabant platform voor zorginnovaties markt/stakeholder onderzoek

MAC Midden-Brabant platform voor zorginnovaties markt/stakeholder onderzoek platform voor zorginnovaties markt/stakeholder onderzoek Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van De Ideale Connectie (REAP) Pagina: 2 Medtechpartners 6 september 2010. Barbara Schooneveldt

Nadere informatie

Minder startende ondernemers

Minder startende ondernemers Starters ING Economisch Bureau Minder startende ondernemers in 2012 Aantal starters loopt in alle provincies terug Dit jaar zijn er tot en met september circa 95.000 mensen een onderneming gestart, ruim

Nadere informatie

Noord-Nederland en OP EFRO

Noord-Nederland en OP EFRO N o o r d - N e d e r l a n d Noord-Nederland en OP EFRO versterking van de noordelijke economie O P E F R O De afgelopen jaren heeft Noord-Nederland hard gewerkt aan de versterking van haar sociaal economische

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Dames en heren, [Inleiding] Ik vind het wel leuk, maar ook een beetje spannend. Maar moet

Nadere informatie

Holland Space Cluster

Holland Space Cluster Deze nieuwsbrief informeert alle geïnteresseerden en betrokkenen over het Holland Space Cluster in oprichting. Fotoverslag bijeenkomst Holland Space Cluster 3 juli: De ruimtevaartsector in Nederland moet

Nadere informatie

ENERGY INNOVATION PARK Alkmaar - Nederland

ENERGY INNOVATION PARK Alkmaar - Nederland ENERGY INNOVATION PARK Alkmaar - Nederland ENERGY INNOVATION PARK Alkmaar - Nederland PARK Ruimte voor innovatie en groei Uw bedrijf tussen nationale en internationale spelers uit de energiebranche met

Nadere informatie

PLVS VLTRA WAGENINGEN CAMPUS

PLVS VLTRA WAGENINGEN CAMPUS PLVS VLTRA WAGENINGEN CAMPUS HET ATRIUM Creating a better future requires creativity and innovation in the present Over ons Kadans staat voor ritme; gelijk lopen, voor passende antwoorden op nieuwe vraagstukken.

Nadere informatie

HUURPRIJS vanaf 195,00 per m² per jaar

HUURPRIJS vanaf 195,00 per m² per jaar Weena 505 te Rotterdam Delftse Poort Kantoorruimte Ca. 750 m² in units vanaf ca. 30 m² HUURPRIJS vanaf 195,00 per m² per jaar exclusief BTW en servicekosten Kenmerken Huurprijs Kantoorruimte: 195,00 tot

Nadere informatie

Groot Composiet II Houtkoolschets

Groot Composiet II Houtkoolschets II Groot Composiet II Houtkoolschets Europa investeert in uw toekomst uit het Europese fonds voor regionale ontwikkeling Europa investeert in uw toekomst uit het Europese fonds voor regionale ontwikkeling

Nadere informatie