Kanovereniging Keistad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kanovereniging Keistad"

Transcriptie

1 Kanovereniging Keistad

2 Contactgegevens: De Stuw TX Amersfoort postadres: KV Keistad, Postbus 671, 3800 AR Amersfoort. (Er is geen brievenbus bij het clubhuis. ) WWW: kvkeistad.nl adres: bestuur@keistad.nl Facebook: Welkom! Van harte welkom bij kanovereniging Keistad. We hopen dat u zich net zo thuis gaat voelen bij de club als wij dat doen. Iedere club heeft zo zijn regels, gewoonten en gebruiken. Middels deze folder willen wij u over een deel van deze regels informeren. Kanovereniging Keistad Kanovereniging Keistad bestaat sinds Oktober Drie kanoers kwamen toen bij elkaar: Geoff Welch, Gerard Greveling en Tom Steenbergen. Na een oproepje aan kanoers uit Amersfoort en omgeving kwamen enthousiaste vaarders bij elkaar en werd kano vereniging Keistad in de stijgers gezet en in 1988 officieel opgericht. In het begin was de locatie van de vereniging bij Midland, aan het Vallei kanaal. Na een jaar of tien wist de vereniging beslag te leggen op de huidige locatie aan de Eem en is de vereniging uitgegroeid tot wat zij nu is een unieke en bruisende vereniging. Met meer dan 200 leden, een prachtig clubhuis, gloednieuwe botenloods, een uniek plekje aan de Eem en met fantastische actieve en betrokken leden is Keistad een vereniging om oprecht trots op te zijn. Doordat Kanovereniging Keistad een open structuur kent, zult u een actieve rol kunnen spelen binnen de vereniging. Er zijn diverse mogelijkheden om te participeren in bestaande activiteiten of om zelf activiteiten op te zetten. Clubavond Iedere woensdag is het clubavond vanaf circa uur. Op deze avond kan iedereen die zin heeft om een stukje te varen komen. Elk jaar ontstaan er diverse informele groepjes die varen, vraag gewoon of je je mag aansluiten. Voor je het weet heb je er een vriendenkring bij. Deze informele groepjes ontstaan ieder seizoen weer vanzelf in wisselende verbanden. Meestal ontstaan deze op basis van vaartempo. Er is dus altijd een groep(je) dat bij je past.na afloop is de kantine open en is het erg gezellig om na afloop nog wat te drinken. Geen zin om te varen? Kom dan alleen gezellig wat drinken. In de zomermaanden is het heel gezellig om rond een kampvuurtje wat te drinken.

3 Hoewel slechts enkelen varen in de wintermaanden gaan de clubavonden gewoon door. Naast de clubavonden worden er nog diverse andere activiteiten georganiseerd, denk aan gezamenlijke maaltijden, lezingen, instructie-avonden maar ook aan sport-avonden in de wintermaanden zodat er weer fit aan het nieuwe vaarseizoen begonnen kan worden. Elke eerste vrijdag van de maand is het clubdiner. Samen eten met clubleden voor een bescheiden bedragje. Gezellige contacten met clubleden en ondertussen genieten van een heerlijke maaltijd. Opgeven voor het clubdiner gaat via een berichtje aan de coördinator. En zou je zelf een keertje voor de maaltijd willen zorgen? We kijken uit naar je culinaire kwaliteiten. De vereniging draait op vele vrijwilligers. Het bestuur, de trainers en leden van groepen en commissies doen veel binnen de vereniging. De club is er voor en door de leden. Help dus mee bij één van de activiteiten of commissies zoals de barcommissie, redactie kanokeitje, op de klusdagen, schoonmaakdagen etcetera. Echter ook op klusdagen, schoonmaakdagen en tijdens activiteiten maken vele handen licht werk. Denk hierbij aan het helpen snoeien van de struiken en bomen op terrein, schilderen en andere klusjes rondom het clubhuis of het helpen smeren van broodjes tijdens een evenement. Iedere hulp is welkom. Website / Clubblad Keistad heeft een eigen website: Zodra je lid bent geworden krijg je ook een inlogcode om in te loggen op het leden deel. Hier vind je naast de verenigings-agenda en diverse downloads ook een mailprogramma om andere leden te kunnen contacteren. Naast de website is er ook een clubblad, het kanokeitje. Deze wordt regelmatig via de verstuurd en bevat naast het laatste nieuws en de (vaar-)agenda ook de laatste contactgegevens van het bestuur, loodsbeheerder, sleutelbeheerder, clubhuisbeheerder etcetera. Doordat Keistad is aangesloten bij het landelijke watersportverbond, bent u ook hier automatisch lid van en zult u ook van hen, viermaal per jaar, het magazine kanosport ontvangen. Facebook Onze facebook pagina: Bezoek ons ook eens op Youtube! Zoek op Keistad Kano en je vindt prachtige filmpjes over ons. Lessen Binnen de club zijn er verschillende disciplines, zo wordt er niet alleen recreatief gevaren met open kano's (canadezen) en kajaks, maar wordt er ook gedaan aan grootwater en zee varen, wildwater varen en marathon varen Ook wordt er binnen onze club op zeer hoog niveau kanopolo gespeeld en zijn er teams in alle speelklasses actief, van jeugd/beginners tot hoofdklasse!.

4 Binnen de club hanteren we het brevetten-stelsel van het watersportverbond. Bent u beginner? Dan begint u met de beginnerscursus, uw instructeur kan aangeven wanneer u al mee mag/kunt met door de vereniging georganiseerde toertochten. Na deze beginnerscursus kunt u uw A-brevet halen en hierna is het mogelijk ook het B- brevet voor gevorderden te halen. De beginners-, A- en de B-cursusgelden zijn inbegrepen bij de contributie. De lessen worden gegeven door instrukteurs en ervaren clubleden. Zij verzorgen de cursus avonden op vrijwillige basis, deze basiscursussen zijn dan ook kostenloos! Laat u zich niet door de diverse brevetten afschrikken, ook met alleen de beginnerscursus kunt u met heel veel plezier genieten van onze mooie sport. Om verder te gaan met wildwatervaren, grootwater/zee varen en kanopolo is een goede beheersing van je techniek en bootbeheersing van groot belang en is het hebben van een kajak A brevet een goede basis! Iedere winter wordt er een zwembadcursus georganiseerd. Hier worden in een verwarmd zwembad oefeningen als lage steun, hoge steun, punt-redding en eskimoteren aangeleerd en geoefend. Gezien de extra kosten tbv. het huren van een zwembad wordt hier een extra bijdrage voor gevraagd (2014: 45,- voor 8 lessen van 1,5 uur). Jeugd Kanovereniging Keistad kent een grote en actieve jeugdgroep voor jongelui van jaar. Jeugd kan lid worden vanaf het kalenderjaar waarin zij 12 worden. De jeugd vaart de zaterdagochtenden van 10 tot 12. Voor de zomervakantie wordt er actief getraind om kano-brevetten te halen. Na de zomervakantie wordt er meer recreatief gevaren. Naast een jaarlijks jeugdkamp worden er diverse tochten georganiseerd voor en door de jeugd. Denk aan tochten naar de Dode Hond (eiland in het Eemmeer), rondje Leusden, tochten in de Biesbosch etcetera. Deelname aan deze tochten is afhankelijk van leeftijd en conditie. Maar ook voor de echt beginnende jeugd zijn er volop (vaar-)activiteiten. In de wintermaanden komt de jeugd ook regelmatig bij elkaar voor o.a. EHBO-cursus, touwknoopcursus, knutsel-activiteiten, Sinterklaas en feestavonden. Dit alles in een plezierige en gemoedelijke sfeer. Om de jeugd goed en veilig te kunnen begeleiden hanteren we een maximum aantal jeugdleden. Plaatsing op de wachtlijst is kosteloos. Zwemvest Binnen de club is het gebruik van zwemvesten verplicht en hier worden ook geen discussies over gehouden. Alleen bij zeer warm weer vervalt deze verplichting onder eigen verantwoordelijkheid. Dit geldt niet voor jeugdleden en hun begeleiders, zij dragen altijd een zwemvest als zij

5 varen. De zwemvesten (en peddels) kunt u achteraan in de loods vinden. Let op dat u geen kanopolo vest pakt, dezen zijn herkenbaar aan de rugnummers. Kayak of Canadees: boten De club heeft de beschikking over eigen boten die u kunt gebruiken, mits u boothuur betaald. Zo hebben we open boten (Canadezen) en dichte boten (Kayaks). Normaliter bedraagt de boothuur 60,00 per jaar (peiljaar 2015) of 7,50 per dag (peiljaar 2015).. Beginners betalen het eerste jaar slechts de helft van de boothuur. Voor clubleden is er een ruime keus aan clubmateriaal: boten (open kano s, en diverse type kajaks), zwemvesten, knielmatjes, peddels en spatzeilen. Al dit materiaal kunt u vinden in de loods. Na gebruik verwachten we dat u dit schoon en droog op dezelfde plaats terug legt De clubboten zitten achter de eerste twee (vanaf de kantine gezien) roldeuren. Overleg met uw trainer welke boot voor u geschikt is, dit hangt o.a. van uw niveau en lengte af. Hoewel clubboten niet altijd de meest state-of-the-art boten zijn, zijn we er wel erg zuinig op. Om beschadigingen te voorkomen mogen ze dan ook niet op het grind gelegd worden. Leg ze daarom op de bokken of in het gras. Controleer of er luchtkussens in de boot zitten, dit is om het zinken van de boot te voorkomen bij eventueel omslaan. Vraag hulp bij het uit de loods halen van de boten en voor het dragen naar het water. Binnen de club is het gebruikelijk om elkaar hierbij te helpen, niemand zal u dan ook vreemd aankijken als u dit vraagt. Na gebruik legt u de boot op een bok en maakt hem van binnen en buiten schoon en droog. Hiervoor staan emmers en doeken bij de kraan. Na het schoonmaken van de boot legt u de boot weer terug in de loods op dezelfde plek waar u hem uit gehaald heeft (vraag ook hierbij weer om hulp). Als u de roldeur sluit, controleer dan eerst of alle boten ver genoeg naar achteren liggen. De boten zijn niet sterk genoeg om een roldeur op te vangen. Achter alle andere deuren liggen privé-boten van andere leden. Anderen mogen zonder expliciete toestemming van de eigenaren deze boten onder geen beding gebruiken of uit de loods halen. Heeft u een eigen boot en wilt u deze stallen bij de club dan kunt u contact opnemen met de loodsbeheerder, de contact gegevens vind u in ons clubblad het kanokeitje. Geen eigen boot? U kunt via de club materiaal huren. Heeft u incidenteel een boot nodig, dan kunt u clubmateriaal tegen een gering bedrag huren.

6 De contactpersoon mbt. de kano's en de opslag staat vermeldt in ons clubblad Kanokeitje. Bij wijzigingen in huur of stalling dient u deze wijzigingen ook zelf door te geven aan de administratie. Fitness ruimte In de winterperiode wordt er wekelijks door een groepje clubleden gewerkt aan conditie. Er is een kleine fitness ruimte met diverse fitnesstoestellen en attributen beschikbaar. Een goede conditie voorkomt blessures! Aan de training zijn geen extra kosten verbonden. Sleutels Het hek, de botenloods en het clubhuis zitten in principe op slot. Diegenen die een boot bij de club hebben gestald hebben een sleutel van het hek en de botenloods. Instructeurs/trainers/coaches hebben tevens een sleutel van het clubhuis. Wil je gebruik maken van de accomodatie op een moment dat er geen geplande activiteiten zijn: overleg even met iemand van wie je weet dat deze een sleutel heeft, of neem contact op met de sleutelbeheerder (zie kanokeitje).

Kanovereniging Viking Amsterdam

Kanovereniging Viking Amsterdam Kanovereniging Viking Amsterdam Voorwoord Dit boekje is bedoeld voor iedereen die graag wil kanoën bij kanovereniging Viking. In het eerste deel wordt uitgelegd hoe we de nieuwe Vikingers opleiden tot

Nadere informatie

Bestuur. Teams. Team Toer / Zeevaren / SUP. Team Botenbeheer / Clinics. Team wildwater. Team Activiteiten. Team Instructie.

Bestuur. Teams. Team Toer / Zeevaren / SUP. Team Botenbeheer / Clinics. Team wildwater. Team Activiteiten. Team Instructie. Bestuur Algemene verzendlijst communicatie / PR / Sonar s wildwater Toer / Zeevaren / SUP Activiteiten Botenbeheer / Clinics Onderhoud Freestyle / Branding & WW Kanovaren Bar ploeg Verenigng Boten / materiaal

Nadere informatie

Bestuur. Teams. Team Toer / Zeevaren / SUP. Team Botenbeheer / Clinics. Team Activiteiten / Jeugd. Team wildwater. Team Kantine.

Bestuur. Teams. Team Toer / Zeevaren / SUP. Team Botenbeheer / Clinics. Team Activiteiten / Jeugd. Team wildwater. Team Kantine. Bestuur Algemene verzendlijst communicatie / PR / Sonar s wildwater Toer / Zeevaren / SUP Kantine Instructie Activiteiten / Jeugd Botenbeheer / Clinics Onderhoud Freestyle / Branding & WW Kanovaren Bar

Nadere informatie

Kanovereniging Viking Amsterdam

Kanovereniging Viking Amsterdam Kanovereniging Viking Amsterdam Voorwoord Dit boekje is bedoeld voor geïnteresseerden in de kanovereniging Viking. In het eerste deel wordt uitgelegd hoe we de nieuwe vikingers opleiden tot kampioenen.

Nadere informatie

Werkplan 2009. 10 maart 2009

Werkplan 2009. 10 maart 2009 www.kvzeeburg.nl 10 maart 2009 Werkplan 2009 VOORAF Het jaar 2009 wordt een heel belangrijk jaar voor Kanovereniging Zeeburg, omdat de knoop zal worden doorgehakt over de bouw van een nieuw clubgebouw

Nadere informatie

Toerkalender 2015. Datum: 25 en 26 april 2015 Naam: Bollentocht

Toerkalender 2015. Datum: 25 en 26 april 2015 Naam: Bollentocht Toerkalender 2015 Datum: 18 januari 2015 Naam: Amsterdam Light Festival Organisatie: KV Zeeburg, Amsterdam Lengte: 13 km Informatie/Aanmelding: tochten@kvzeeburg.nl Varen langs 40 lichtkunstwerken in de

Nadere informatie

Juni Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer

Juni Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Kajak 1 Juni 2016 Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Postadres: Postbus 6216 7401 JE Deventer Coordinaten: 52 14'36.67"N - 6 10'1.67"O Website: www.deventerkanovereniging.nl Opgericht: 1 januari

Nadere informatie

Toerkalender 2015 Datum: Naam: Amsterdam Light Festival Organisatie: Lengte: Informatie/Aanmelding: Bijzonderheden: Datum:

Toerkalender 2015 Datum: Naam: Amsterdam Light Festival Organisatie: Lengte: Informatie/Aanmelding: Bijzonderheden: Datum: Toerkalender 2015 Datum: 18 januari 2015 Naam: Amsterdam Light Festival Organisatie: KV Zeeburg, Amsterdam Lengte: 13 km Informatie/Aanmelding: tochten@kvzeeburg.nl Bijzonderheden: Varen langs 40 lichtkunstwerken

Nadere informatie

Deventer Kano Vereniging -DKV- Welkom bij DKV INFORMATIEBOEKJE

Deventer Kano Vereniging -DKV- Welkom bij DKV INFORMATIEBOEKJE Deventer Kano Vereniging -DKV- Welkom bij DKV INFORMATIEBOEKJE Botenhuis: Gashavenstraat 9 7418AL Deventer 52 o 14 36.37 N - 6 o 10 1.67 O Postbus 6216 7401 JE Deventer www.deventerkanovereniging.nl l

Nadere informatie

December Januari 2018

December Januari 2018 1 December 2017 - Januari 2018 Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Postadres: Postbus 6216 7401 JE Deventer Coordinaten: 52 14'36.67"N - 6 10'1.67"O Website: www.deventerkanovereniging.nl Opgericht:

Nadere informatie

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Hoe gaat zo n wedstrijd in zijn werk... 3 3. Aan welke wedstrijden kun je meedoen?... 3 4. Categorieën

Nadere informatie

Handbalvereniging Saturnus

Handbalvereniging Saturnus Handbalvereniging Saturnus Informatiefolder voor seniorleden, jeugdleden en hun ouders Geachte seniorleden, jeugdleden en hun ouders, U (of uw kind) wordt lid van Saturnus. Reden voor ons als bestuur om

Nadere informatie

Oktober-November 2017

Oktober-November 2017 Kajak 1 Oktober-November 2017 Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Postadres: Postbus 6216 7401 JE Deventer Coordinaten: 52 14'36.67"N - 6 10'1.67"O Website: www.deventerkanovereniging.nl Opgericht:

Nadere informatie

Toerkalender 2016. Toerkalender 2016

Toerkalender 2016. Toerkalender 2016 Datum: 10 januari 2016 Naam: Amsterdam Light Festival Organisatie: KV Zeeburg, Amsterdam Lengte: circa 11 km Vaargebied: Amsterdamse grachten en Amstel Start: KV Zeeburg Kamperen: nee Sluiting aanmelding:

Nadere informatie

Deventer Kano Vereniging -DKV- Welkom bij DKV INFORMATIEBOEKJE

Deventer Kano Vereniging -DKV- Welkom bij DKV INFORMATIEBOEKJE Deventer Kano Vereniging -DKV- Welkom bij DKV INFORMATIEBOEKJE Botenhuis: Gashavenstraat 9 7418AL Deventer 52 o 14 36.37 N - 6 o 10 1.67 O Postbus 6216 7401 JE Deventer www.deventerkanovereniging.nl l

Nadere informatie

ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017

ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017 ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017 2017, 311 leden, een absoluut record, allen bedankt, gekko is een club voor allen, jong en oud, recreatief, sportief, alles kan en niets moet. Werkjaar 2017 recreatie Vaste

Nadere informatie

Info-boekje. Kanovereniging "Onder de Wadden

Info-boekje. Kanovereniging Onder de Wadden Info-boekje Kanovereniging "Onder de Wadden Herziene uitgave, 6e druk, Franeker 2006 1 Inhoudsopgave Algemeen...3 Doel...4 Organisatie...4 Lidmaatschap...5 Evenementencommissie...5 Contributie...6 Contributie...7

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2009

Activiteitenprogramma 2009 Activiteitenprogramma 2009 Zaterdag 4 april Openingstocht Seizoen Rondje Appingedam Ontmoetingsdag "vrienden Wirdumerklap" Even weer bootcontact met een leuke tocht op het Damsterdiep. Ik ontvang jullie

Nadere informatie

April Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer

April Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Kajak 1 April 2017 Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Postadres: Postbus 6216 7401 JE Deventer Coordinaten: 52 14'36.67"N - 6 10'1.67"O Website: www.deventerkanovereniging.nl Opgericht: 1 januari

Nadere informatie

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Bezoekadres Hockeyclub Berlicum Sportpark De Brand Groenstraat Berlicum 073 503 3664 www.hcberlicum.nl

Nadere informatie

Mei Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer

Mei Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Kajak 1 Mei 2016 Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Postadres: Postbus 6216 7401 JE Deventer Coordinaten: 52 14'36.67"N - 6 10'1.67"O Website: www.deventerkanovereniging.nl Opgericht: 1 januari

Nadere informatie

Boomgaardlaan 22 2351 CR Leiderdorp. LEIDERDORPSE KANOVERENIGING RIJNLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT, per 1 april 2011 LIDMAATSCHAP

Boomgaardlaan 22 2351 CR Leiderdorp. LEIDERDORPSE KANOVERENIGING RIJNLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT, per 1 april 2011 LIDMAATSCHAP Boomgaardlaan 22 2351 CR Leiderdorp LEIDERDORPSE KANOVERENIGING RIJNLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT, per 1 april 2011 LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Het lidmaatschap wordt aangevraagd door het betreffende inschrijfformulier

Nadere informatie

MSV SPIJKENISSE. Nieuwsbrief December 2013

MSV SPIJKENISSE. Nieuwsbrief December 2013 MSV SPIJKENISSE Nieuwsbrief December 2013 Nieuwsbrief December 2013 Voorwoord Hierbij treft u de eerste (nieuwe) nieuwsbrief van MSV Spijkenisse. Na de realisatie van de nieuwe website is het geen eenvoudige

Nadere informatie

jaarverslag 2014 Jaarverslag Kanovereniging Keistad 1

jaarverslag 2014 Jaarverslag Kanovereniging Keistad 1 jaarverslag 2014 Jaarverslag Kanovereniging Keistad 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 De vereniging....3 Leden aantal en structuur van de vereniging...3 Bestuur...4 Barcommissie...4 Promotiegroep 5 Kanokeitje

Nadere informatie

SPONSORINFORMATIE

SPONSORINFORMATIE SPONSORINFORMATIE 2017-2018 MHC Leusden MHC Leusden is een club waar families al jaren samen komen om te hockeyen, plezier te hebben en te genieten. Het is een club met clubgevoel. Kernwoord? Gezelligheid!

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM Website: www.nkc-online.nl Wie komt er korfballen bij onze club?? Meer informatie in deze folder Pagina 1 van 8 WAT IS KORFBAL Korfbal is een balspel dat in

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA e i t c a t r o 2018 Sp I N S T R U C T I E M A N U A L BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA Vanaf juni 2018 Sportclubs kunnen vanaf juni zelf hun activiteiten in het systeem van NOC*NSF zetten

Nadere informatie

Informatiefolder Jeugdwielrennen

Informatiefolder Jeugdwielrennen RTV de Zwaluwen Fabriekstraat 47 7005 AP Doetinchem KVK 40119634 KNWU 20370 NTFU 105167 Website rtvdezwaluwen.nl Email info@rtvdezwaluwen.nl Rek. Nr. 3843.99.231 Informatiefolder Jeugdwielrennen Welkom

Nadere informatie

Selectietrainingen. Personal Tennis Training - PTT. mhtml:file://c:\users\jan\appdata\local\microsoft\windows\temporary Internet Fil...

Selectietrainingen. Personal Tennis Training - PTT. mhtml:file://c:\users\jan\appdata\local\microsoft\windows\temporary Internet Fil... pagina 1 van 5 In dit nummer: â Trainingen â Activiteiten Tennisschool V&P â V&P Jeugdfonds â Sponsoren â Schooltennis â Tennisvakantie Tennisschool V&P Telefoon: 0183-851490 Nellie van Kolstraat 20 E-mail:

Nadere informatie

Beleidsplan TCA

Beleidsplan TCA Beleidsplan TCA 2014-2018 1. Voorwoord 2 2. TC Appelscha 3 3. Organisatiestructuur 4 4. Accommodatie 5. Sporttechnisch beleid 6. Ledenwerving- en behoud 7. Vrijwilligersbeleid 8. Communicatie 9. Financiën

Nadere informatie

Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak?

Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak? Koninklijke Nederlandsche Handboogschutterij Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak? Handboogcongres 2013 9 november 2013 Edwin de Ligter Nieuwe opzet? Van geen beleid naar

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging AVANTI

INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging AVANTI INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging AVANTI Deze folder geeft informatie over AVANTI, een dynamische korfbalvereniging die voor alle leeftijdsgroepen en niveaus mogelijkheden biedt. Voorwoord Dit is de informatiefolder

Nadere informatie

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID TECHNISCH KADER Trainers, instructeurs, officials en bestuursleden hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters,

Nadere informatie

De digitale LUTERATUUR

De digitale LUTERATUUR UITGAVE 9 JAARGANG 2 De digitale LUTERATUUR 20 oktober 2011 In dit nummer Van de redactie. Herfstvakantie jeugdopleidingen Trainingsgroep dinsdagavond rescue herhalingen De evenementenkalender Van de redactie.

Nadere informatie

Informatiefolder jeugdwielrennen

Informatiefolder jeugdwielrennen WTC DE AMSTEL Informatiefolder jeugdwielrennen Seizoen 2011 1-3-2011 Welkom bij de WTC de Amstel Uw zoon/dochter heeft belangstelling om te gaan wielrennen. Als wedstrijdwielervereniging zijn wij daar

Nadere informatie

INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT

INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT TENNIS Karen Verrydt Sport en bewegen Thomas More Turnhout 2015-2016 1 INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT TENNIS INTERESSE Ik heb van kleins af altijd een voorkeur gehad voor balsporten.

Nadere informatie

Gedeelde passie voor zeezeilen

Gedeelde passie voor zeezeilen Word lid van de vereniging De NVvK verwelkomt zeezeilers graag als nieuw lid. De NVvK is een vereniging van en voor zeezeilers. Om dit uitgangspunt te handhaven, verwachten we van een nieuw lid ook enige

Nadere informatie

Zeekano programma en activiteiten KC-Zeeland 2016

Zeekano programma en activiteiten KC-Zeeland 2016 Aanmelding: Voor de tochten kun je bij voorkeur via de KCZ Zee Whatsapp groep (of anders per Email of Telefoon) aanmelden bij de tochtleider, in het algemeen uiterlijk op donderdag direct voorafgaand aan

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

A-B-C. Tennisvereniging Nieuw-Vennep ABC. voor nieuwe leden. Van harte welkom bij Tennisvereniging Nieuw-Vennep

A-B-C. Tennisvereniging Nieuw-Vennep ABC. voor nieuwe leden. Van harte welkom bij Tennisvereniging Nieuw-Vennep A-B-C ABC voor nieuwe leden Tennisvereniging Nieuw-Vennep Van harte welkom bij Tennisvereniging Nieuw-Vennep In deze folder geven wij U zo veel mogelijk informatie over allerlei zaken waarmee U te maken

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland 1. Algemeen 2. Kleding 3. Fietshuur a. Racefietsen b. Veldfietsen (m.i.v. seizoen 2014 / 2015 niet meer van toepassing) c. Baanfietsen d. Tijdrijfietsen 4.

Nadere informatie

GROEPSUITJES DE BERENDONCK SEIZOEN 2017 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1

GROEPSUITJES DE BERENDONCK SEIZOEN 2017 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1 GROEPSUITJES DE BERENDONCK SEIZOEN 2017 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1 WELKOM OP DE BERENDONCK INTRODUCTIE ACTIVITEITEN In deze brochure vindt u het

Nadere informatie

Het Wad en zeekanoën: Vereiste vaardigheden. wadkanovaren.nl

Het Wad en zeekanoën: Vereiste vaardigheden. wadkanovaren.nl pagina 1 van 5 Vereiste vaardigheden wadkanovaren.nl Het staat iedereen vrij om met een kano het Wad op te gaan, maar verstandiger is om dat alleen te doen als je over voldoende kennis en vaardigheden

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

Werking NWC. Indeling categorieën /trainingsgroepen Wintertrainingen Zomertrainingen Uitrusting Clubkledij Wedstrijden Varia

Werking NWC. Indeling categorieën /trainingsgroepen Wintertrainingen Zomertrainingen Uitrusting Clubkledij Wedstrijden Varia Werking NWC Indeling categorieën /trainingsgroepen Wintertrainingen Zomertrainingen Uitrusting Clubkledij Wedstrijden Varia Indeling categorieën Indeling trainingsgroepen Initiatie Nieuwe leden Pupillen

Nadere informatie

ZWOLSE KANOVERENIGING DE PEDDELAARS Huishoudelijk reglement

ZWOLSE KANOVERENIGING DE PEDDELAARS Huishoudelijk reglement ZWOLSE KANOVERENIGING DE PEDDELAARS Huishoudelijk reglement Reglement vast gesteld door de algemene ledenvergadering van 23 maart 2007. Algemeen Het huishoudelijk reglement, hierna te noemen HR, is een

Nadere informatie

ClubNieuws. September 2014 Kunt u deze nieuwsbrief niet (goed) lezen? klik dan hier.

ClubNieuws. September 2014 Kunt u deze nieuwsbrief niet (goed) lezen? klik dan hier. ClubNieuws September 2014 Kunt u deze nieuwsbrief niet (goed) lezen? klik dan hier. Wat hebben we weer een heerlijke zomer gehad. De wereldkampioenschappen en de tour de France zijn weer achter de rug

Nadere informatie

Trainersopleiding slalomtrainer 2 en 3. Kanoslalom specifiek gedeelte

Trainersopleiding slalomtrainer 2 en 3. Kanoslalom specifiek gedeelte Trainersopleiding slalomtrainer 2 en 3 Kanoslalom specifiek gedeelte Auteur(s): Aschwin Zax Reviewer(s): Han Bijnen Datum: 31 januari 2018 2 Inhoud Inleiding... 4 Dag 1: Hohenlimburg... 5 1 Advies geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

bij A.V. Nova Brochure sponsorcommissie

bij A.V. Nova Brochure sponsorcommissie Welkom bij A.V. Nova Brochure sponsorcommissie Welkom bij A.V. Nova A.V. Nova (in het vervolg: Nova) is een atletiekvereniging in de gemeente Schagen. De meeste leden wonen in de voormalige gemeente Harenkarspel.

Nadere informatie

Bewegen in Veldhoven

Bewegen in Veldhoven Bewegen in Veldhoven Dynamic Tennis Tafeltennis Bewegen in het Water Therapeutische Gym Wandelen in variaties Therapeutische Gym Iedere week verantwoorde gymles onder deskundige leiding Blijf bewegen!

Nadere informatie

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014 Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020 ALV april 2014 Jeugdplan presentatie Achtergrond De jeugd van tegenwoordig Kernpunten jeugdbeleid 2014-2020 Wat gaan we doen? Uitnodiging Waarom een jeugdplan? Jeugd is

Nadere informatie

Sponsor Hockeyclub Berlicum!

Sponsor Hockeyclub Berlicum! Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Mei 2011 Bezoekadres Hockeyclub Berlicum Sportpark De Brand Groenstraat Berlicum 073 503 3664 www.hcberlicum.nl

Nadere informatie

Sportcomité organiseert samen met de LUK vzw: Stage WW Slovenië. 5-13 juli 2014

Sportcomité organiseert samen met de LUK vzw: Stage WW Slovenië. 5-13 juli 2014 Sportcomité organiseert samen met de LUK vzw: Stage WW Slovenië 5-13 juli 2014 Wat gaan we doen? We gaan naar Slovenië, waar de Koritnica en de Soca het decor verzorgen met parelwitte rotsen in kristalhelder

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meander. Uitnodiging Grote Algemene Ledenvergadering

Nieuwsbrief Meander. Uitnodiging Grote Algemene Ledenvergadering Nieuwsbrief Meander Wetenswaardigheden van Kanovereniging Meander november 2010 Uitnodiging Grote Algemene Ledenvergadering Hallo Allen, Graag wil het bestuur je uitnodigen voor de Gal 2010. Deze wordt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2010

NIEUWSBRIEF Oktober 2010 NIEUWSBRIEF Oktober 2010 Beste Albin Motorboot Vaarders, Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief, editie najaar 2010. Veel leesplezier, en u weet het: elke reactie van u is welkom op ons e-mail adres

Nadere informatie

Iedereen is uniek in lichaam en geest Gerben Maas

Iedereen is uniek in lichaam en geest Gerben Maas HOME Iedereen is uniek in lichaam en geest Gerben Maas Bij tennisschool Fast Forward draait alles om ontwikkeling. Niet alleen de ontwikkeling en begeleiding van de tennisvaardigheden van iedere speler,

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Openingstijden van 31 maart t/m 27 Alle kinderen van 2 Minimaal 2 vrijwilligers

Nadere informatie

W magazine. Off we go... WATERRATJES WOS. inhoud Programma Toertocht Brugge Sportquiz Pink Ribbonettes Lachen is gezond

W magazine. Off we go... WATERRATJES WOS. inhoud Programma Toertocht Brugge Sportquiz Pink Ribbonettes Lachen is gezond 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 52 maart 2017 Off we go... De kajaks zijn weg uit het zwembad. We ruilen het warme zoet water voor het frissere zout water van de spuikom. Wie wil kan op zaterdag

Nadere informatie

Levend schaakspel in Apeldoorns stadhuis.

Levend schaakspel in Apeldoorns stadhuis. Levend schaakspel in Apeldoorns stadhuis. Ton Sijbrands leest zetten voor tijdens levend schaakspel in Apeldoorns stadhuis. 140 Merijn van Delft speelt een blindpartij in het Apeldoorns stadhuis tegen

Nadere informatie

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen Beste allen, Het seizoen 2016-2017 loopt op het eind. En het was een mooi jaar. Twee teams in JO11 zijn kampioen geworden. De JO11-1 in de hoofdklasse en de JO11-2 in

Nadere informatie

Wieler Tourclub Dinxperlo. Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden [Geef tekst op]

Wieler Tourclub Dinxperlo. Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden [Geef tekst op] Wieler Tourclub Dinxperlo Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden - 0 -[Geef tekst op] Inhoudsopgave Welkom bij WTC Dinxperlo...- 2 - Lid zijn van de WTC...- 2 - Algemene informatie...-

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors:

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors: Uitnodiging Januari 2012 Even bijpraten Met de allerbeste wensen voor 2012 openen we de tweede officiële nieuwsbrief van SDO Tafeltennis. Deze bevat al veel meer informatie dan de eerste. Alle begin is

Nadere informatie

Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld

Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld INLEIDING Cycling Lemelerveld is van oudsher een vriendenclub, opgericht door oud voorzitter Gerrit Stappenbelt. Momenteel heeft de club zo'n 125 leden.

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEBROCHURE. www.piethuisjachthaven.nl. Welkom op de Jachthaven

WELKOM INFORMATIEBROCHURE. www.piethuisjachthaven.nl. Welkom op de Jachthaven WELKOM INFORMATIEBROCHURE Welkom op de Jachthaven Ons bedrijf biedt Zomer- en Winterstalling voor boten. Het kenmerkt zich door zorgvuldige stalling, een goed onderhouden terrein met mooie groenvoorzieningen,

Nadere informatie

Naar Spanje met Riverproof

Naar Spanje met Riverproof Naar Spanje met Riverproof Riverrunning op de Noguerra Pallaresa Wie heeft er nog nooit van deze rivier gehoord? Mooi bruisend korte mouwen water. In juni heeft de rivier voor ervaren kajakkers een hele

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

SPONSORGIDS KV VITESSE 2018 / 2019

SPONSORGIDS KV VITESSE 2018 / 2019 SPONSORGIDS KV VITESSE 2018 / 2019 Inhoudsopgave Introductie KV Vitesse 3 Bordsponsoring Veld 5 Bordsponsoring Veld & Zaal 6 Bordsponsoring scorebord Veld 7 Korfsponsoring Veld & Zaal 8 Shirtsponsoring

Nadere informatie

2016 RV Naarden. Jeugdroeien RV Naarden 2016

2016 RV Naarden. Jeugdroeien RV Naarden 2016 2016 RV Naarden Jeugdroeien RV Naarden 2016 Inleiding In dit boekje vindt u de belangrijkste informatie over het jeugdroeien bij RV Naarden. Het geeft in het kort een beeld van de stappen waarin het roeien

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meander. Uitnodiging Grote Algemene Ledenvergadering. Kopij Nieuwsbrief 2010. Nieuwjaarsborrel 2010. Schoonmaken Clubhuis

Nieuwsbrief Meander. Uitnodiging Grote Algemene Ledenvergadering. Kopij Nieuwsbrief 2010. Nieuwjaarsborrel 2010. Schoonmaken Clubhuis Nieuwsbrief Meander Wetenswaardigheden van Kanovereniging Meander november 2009 Uitnodiging Grote Algemene Ledenvergadering Datum: donderdag 19 nov 2009 Tijd: 20:00 uur Plaats: Clubhuis Ocriet Eiland Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Nieuwsbrief van juli 2015 Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Vakanties 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10-15 Kerstvakantie 21-12-15

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Structuurplan en beleidsvoornemens. Watersportvereniging De Eerste Aanleg, Breukelen

Structuurplan en beleidsvoornemens. Watersportvereniging De Eerste Aanleg, Breukelen Structuurplan en beleidsvoornemens Watersportvereniging De Eerste Aanleg, Breukelen 1 Inleiding Voor u ligt een structuurplan met de beleidsvoornemens van de Watersportvereniging De Eerste Aanleg voor

Nadere informatie

Sportkaart Zelhem INFORMATIE

Sportkaart Zelhem INFORMATIE Sportkaart Zelhem INFORMATIE INTRODUCTIE KLEURPLAAT Beste ouders, verzorgers en kinderen van t Loo, Naar het idee van korfbalvereniging S.E.V Zelhem gaan we in Zelhem starten met een Sportkaart. Door deze

Nadere informatie

Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018

Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 1 Voorwoord Beste leden, Voor jullie ligt het beleidsplan 2013-2018; een leidraad waarmee we de komende jaren aan de slag gaan. De

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

Welkom bij Korfbalclub J.E.S

Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jong en Sportief Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jeugdteams We vinden het leuk dat je lid bent of graag wilt worden van onze vereniging. In dit boekje hebben we voor U de belangrijkste informatie op een rijtje

Nadere informatie

Optimaal gebruik maken van natuurijs

Optimaal gebruik maken van natuurijs Optimaal gebruik maken van natuurijs IJs en vis, je moet het nemen 1 als het er is De Schaatsvereniging Woudenberg - Even voorstellen Robin Bergsma Gert Heslenfeld - Een paar gegevens van onze vereniging:

Nadere informatie

JEUGDZEILEN bij Lake 7 Sailing

JEUGDZEILEN bij Lake 7 Sailing Tijdelijk document zonder opmaak 060716 JEUGDZEILEN bij Lake 7 Sailing 6 TOT 13 JAAR EN 13 TOT 18 JAAR WIST JE. Dat zeilen een fantastische sport is? Dat ook jij het in korte tijd kunt leren? Dat je hiervoor

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht.

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Efficiënt en effectief zwemonderwijs in een veilige omgeving, waarin uw kind zich prettig voelt en

Nadere informatie

GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT

GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT KOOKCLUB KLEIN 1 KOOKCLUB KLEIN Welkom bij de kookclub klein van Zorgbureau Talent. De kookclub klein is onderdeel van het zorgaanbod van Groepsbegeleiding Jeugd.

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Almelose Atletiek vereniging Sisu

Almelose Atletiek vereniging Sisu AAV SISU een korte introductie: Graag stellen we u voor aan A.A.V. SISU. Maar waarschijnlijk is dit niet eens nodig want SISU is één van de bekendste atletiek verenigingen van Almelo en omstreken. A.A.V.

Nadere informatie

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam In Rotterdam wonen veel actieve senioren. Bent u één van hen? Voor u wil Lelie zorggroep graag het bruisende middelpunt van de wijk zijn! Wij doen dit door activiteiten

Nadere informatie

Statuten artikel 3 De Statuten van de vereniging zijn gedeponeerd op 21 juli 1989 ten kantore van notaris Berntsen te Katwijk aan de Rijn.

Statuten artikel 3 De Statuten van de vereniging zijn gedeponeerd op 21 juli 1989 ten kantore van notaris Berntsen te Katwijk aan de Rijn. Huishoudelijk Reglement Artikel 0 Het Huishoudelijk Reglement heeft slechts ten doel zeden en gebruiken van het Kano Branding Team "Katwijk" vast te leggen. Aan het Reglement kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

Februari Maart Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer

Februari Maart Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer 1 Februari Maart 2017 Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Postadres: Postbus 6216 7401 JE Deventer Coordinaten: 52 14'36.67"N - 6 10'1.67"O Website: www.deventerkanovereniging.nl Opgericht:

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

GROEPSUITJES DE BERENDONCK //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

GROEPSUITJES DE BERENDONCK ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// GROEPSUITJES DE BERENDONCK 1 WELKOM OP DE BERENDONCK INTRODUCTIE In deze brochure vindt u het aanbod van activiteiten en arrangementen om van uw (personeels)uitje een verrassende en onvergetelijke belevenis

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

Oktober-November 2016

Oktober-November 2016 Kajak 1 Oktober-November 2016 Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Postadres: Postbus 6216 7401 JE Deventer Coordinaten: 52 14'36.67"N - 6 10'1.67"O Website: www.deventerkanovereniging.nl Opgericht:

Nadere informatie