Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2015."

Transcriptie

1 Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van Deze reis van de Rot wordt gemaakt door de laatste opstappers van Ruud de Haan (de laatste particuliere eigenaar van de Rot tot 2011), namelijk Koos Follings als schipper en Nico Schermer als maat, scheepskok en fotograaf. Deze reis wordt gemaakt om de naamsbekendheid in Fryslân en wijde omgeving verder te verbeteren. Daarom hebben we in het voortraject van deze reis ook al contact met de organisatie van de strontrace in Workum gehad om de Rot in de museumhaven te krijgen (is best wel spannend want er is een nieuwe werfbaas). De activiteiten in Workum omvatten het onder zeil gaan vissen door een aantal oude kleine vissersschepen zoals botters, zeeschouwen, lemster aken en staverse jollen. Daarnaast de meest bekende zeiltocht, de strontrace van Workum naar Warmond (nabij Leiden), waarbij per skûtsje (of tjalk, de zware stront) een aantal zakken gedroogde mest wordt meegenomen. Als retourvracht wordt dan een aantal zakjes bloembollen meegenomen. Dan is er nog de beurtveer (grotere tjalken en klippers) die de zeiltocht maken naar Amsterdam met als verplichte tussenhavens Medemblik en Lemmer. Deze schepen nemen post mee en een aantal passagiers. Op woensdag 14 oktober 2015 worden de laatste boodschappen gedaan, door schipper Koos, halen we Nico van de trein in Heerenveen en worden we door Marian (de vrouw van de schipper) per auto naar Rottevalle gebracht. Om ca uur hebben we alles aan boord, wordt er water getankt en strijken we de mast. Daarna wordt de motor gestart en gaan we richting de Leijen en door naar Opeinde. De mast wordt direct na de laatste brug weer omhoog gedraaid want er is een mooi noordoostelijk windje. De Rot onder zeil op de Wijde Ee, een prachtig deel van de reis. We kunnen heerlijk zeilen tot voorbij De Veenhoop. Helaas is dan de wind op, dus motor starten en de zeilen onder de huikjes. Net op tijd want het begint te regenen. Op de motor gaan we verder naar Akkrum waar we ca aankomen. Na ca een uurtje wachten kunnen we door de spoorbrug en

2 leggen we direct daarna aan. We overnachten hier en gaan lekker chinees eten. Dan de kachelpijp erop, een lekker borreltje bij kaarslicht. Wie doet je wat? De Rot voor de wal in Akkrum Op donderdag 15 oktober staan we redelijk op tijd op want de mobiele keuken, die we vergeten waren, wordt gebracht door Marian. Dan de laatste boodschappen halen bij de Poiesz, een praatje met de havenmeester en ca uur motor starten en richting Kameleoneiland-Heerenzijl. Dan door naar Uitwellingerga. Onderweg moeten we nog even wachten want de kabelpont gaat over van de vaste wal naar het tegenovergelegen eiland/natuurgebied (dan hangt er een dikke staalkabel ca 1 meter boven water, daar kun je beter even voor wachten). Deze keer vaart de pont echt en moeten we wachten tot de kabel weer op de bodem van de vaart ligt.

3 Dan via het PMkanaal naar de Jeltesloot. Hier leggen we aan één van de eilandjes aan om ca uur. Dan en broodje met een heerlijk bakje soep. Even een knippertje en dan door richting Heegermeer om ca uur. Helaas blijft het maar regenen en weinig tot geen wind, dus we besluiten door te varen richting Elahuizen. Hier gaan we bij Tineke de Vries voor de wal, een goede bekende van de schipper. Nadat we hier even lekker gezeten hebben, en een thermokan meekregen waar de maat beter mee uit de voeten kan, steken we ca uur weer van wal. We steken over, varen via het Brandemeer naar Brandeburen. Hier leggen we aan voor de Schollefaer, de zeeschouw van Klaus. Bij Klaus drinken we een borreltje, eten we een heerlijke door Nico bereide maaltijd stimpstamp die hij op de Rot heeft bereidt. Om ca uur gaan we weer aan boord, rollen nog even een stroomkabel uit zodat de accu s kunnen opladen, en daarna te kooi. We liggen mooi voor de wal, midden in Brandeburen, zoals Hylke Speerstra het omschreef in zijn boek de oerpolder.

4 Op vrijdag 16 oktober 2015, na een heerlijk rustig nachtje (zoals Hylke Speerstra beschreef in zijn boek de Oerpolder) te hebben geslapen, gaan we bij Klaus lekker douchen en ontbijten. Nadat we alles genoten hebben, wordt de kabel weer opgerold en vertrekken we ca uur richting Hofmeer-Fluessen-Ienthymasloot-Workum. Om ca uur komen we aan bij de spoorbrug, die vlot wordt bediend. Na de provinciale brug tanken we dieselolie, daarna voor de wal. Even een lekker soeppie met een broodje en even een knippertje. Dan om uur, nadat de bruggen weer draaien na de middagpauze, even aanleggen bij de nieuwe passantenhaven (heel erg mooi), maar helaas geen boodschappen want de supermarkten zijn verhuisd. Dan de laatste bruggen naar de museumhaven. Na een schependans met botters, liggen we uiteindelijk om ca uur op ons eigen plekje. Dan komt er rust in de tent en nemen we er een borreltje op. We liggen op onze eigen plek in de museumhaven, achter de Texel 11. Er wordt nog druk schoongemaakt door de organisatie, o.a. de planken van het bruggetje worden van hun groene aanslag ontdaan. Op zaterdag 17 oktober hebben we na ons ontbijt even wat drukte met alles installeren op het dek, de brandstoftentoonstelling op de luikenkap weer geïnstalleerd inclusief onze drankjes (Slokje fan de Rot) en gaan we her en der bij vrienden langs en krijgen we al direct veel aanloop.

5 We zijn van alle kanten zichtbaar tegenover de zeesluis en de oude helling. Ook de pramen van de aanbrengtocht brengen de zakjes met gedroogde stront bij ons aan de wal. Het koor Onstuimig schuim, dat liederen ten gehore brengt uit de VOC tijd, komt nog even bij ons langs om te zingen en te spelen. Oude bekenden van de schipper en de maat, Piet en Gu met hun campertje, zijn er ook weer. Ook treffen we nog veel andere bekenden, donateurs en vrijwilligers. Hartstikke gezellig.

6 Daarna opruimen, lekker eten in de Smitte, lekker zingen in de Doopsgezinde Kerk (was deze keer een groep uit Egypte, heel apart) en in de Klameare. We zijn vrij laat weer weer aan boord (was heerlijk nazitten met engelse en Ierse muziek). Onder het genot van een borreltje praten we nog even na en gaan vrij laat naar bed. De zangers in de Doopsgezinde Kerk zingen hun liederen en spelen op hun instrumenten. Zondag 18 oktober lekker uitslapen en hebben we toch al weer vrij vroeg koffiedrinkers. Gelukkig dat de maat een ochtendmens is, dus is er ook vrij vroeg koffie. Er komen veel mensen naar de schepen kijken, dus ook naar de Rot. Vele bekenden nog uit de tijd van Ruud, maar ook veel mensen uit Rottevalle die even langskomen om een praatje te maken. Ook verschillende vrienden en kennissen en enkele collega s van de schipper. Het is redelijk mooi weer (de voorspellingen waren regen), dus

7 allemaal heel gezellig. De handel met de likeur loopt redelijk goed (eind van de middag is haast alles uitverkocht). Er worden door Nico nog een paar heerlijke rode poontjes gescoord die we rond de middag lekker oppeuzelen. Heerlijk. Op de haven staan verschillende kraampjes met schiemanswerk, netten maken, scheepstimmerwerk en enkele oude motoren zoals Listers. Allemaal heel gezellig maar de schipper komt niet aan harmonicaspelen toe, ook door de muziek die er rondom de haven is. Eind van de middag gaan we naar de Klameare voor een heerlijke schippersmaaltijd. Daarna kijken naar een niet nautische voorstelling van Maartje en Ilke. Dan nog een tijdje nazitten en engelse en Ierse muziek spelen en zingen. Dan nog even bij de boerderij langs waar Onstuimig schuim logeert om de gebeurtenissen bij te praten. Om ongeveer middernacht zijn de schipper en zijn maat weer aan boord, wordt onder het genot van een borreltje de dag doorgenomen en dan uiteindelijk veel te laat op bed. In de Klameare een optreden van Maartje en Ilke, daarna van Nanne en Ankie. Op maandag 19 oktober worden de laatste boodschappen gedaan, brengt Nico even een flesje met het slokje bij Ivor langs als dank voor de gastvrijheid en ruimen we alles op. In de kom van de haven wordt alles in gereedheid gebracht zodat de schepen uit de haven kunnen vertrekken voor hun wedstrijd. Er doen weer redelijk veel schepen mee aan de strontrace, beurtveer en de visserij. Een mooi gezicht, de haven vol met oude schepen. Gjalt vertelt in de haven over de schepen en hoe het allemaal geregeld is. De zakjes met gedroogde stront wordt op de skutsjes gesjouwd.

8 De haven nog even vol met schepen, die gereed zijn voor vertrek. Om de kom van de haven allemaal mensen die wachten op het vertrek van de schepen. Het is leuk om te zien dat PJ, de zoon van Joke, als schipper meevaart met de strontrace (hij eindigt uiteindelijk als tweede). Nadat we een prachtige start hebben gezien (helaas zonder een knal met de melkbus met carbit) gaan de visserij- en strontschepen hoog aan de wind de haven uit. Lidwine, de vrouw van Nico, kan met de auto terug naar Haarlem (ipv de trein), hetgeen en betekent dat ze veel vlugger en minder vermoeid weer in Haarlem aankomt. Daarna alles opruimen en vertrekken we om ca uur uit de museumhaven. Ook de maat met zijn vrouw zwaaien de schepen uit, dan is het ineens een havenkom met nog maar een enkel schip erin. De beurtveerschepen moeten nog wel vertrekken, die liggen bij de grasdrogerij en er tegenover voor de wal.

9 We gaan de stad Workum door, en gaan verder via de Ynthiemasloot, Heegermeer, Jeltesloot. Aangezien de wind steeds oostelijker en noordelijker wordt, betekent dit dat we eind van de middag, en Nico na een zwaar weekeinde even een tukje doet, na een hele middag stug door moteren met de schipper aan het helmhout aanleggen om ca uur in de museumhaven van Terhorne. We klagen niet want de motor loopt heel mooi en start wanneer het moet en gaat alleen uit wanneer de schipper dat wil. Dat geeft toch wel veel rust in vergelijking met vorig jaar. Dan een heerlijke pannenkoek van Nico, even lekker douchen, een knippertje, het logboek bijwerken en een filmpje bekijken van Musselkanaal op de smartphone. Het is dan geen mooi weer, maar onderweg hebben we wel mooie luchten waar we van kunnen genieten.

10 Na de openstaande keersluis van Terhorne komen we aan in de museumhaven van Terhorne. De Rot ligt er weer mooi bij.

11 Op dinsdag 20 oktober staan we redelijk op tijd op, ontbijten en nog wat napraten over Workum onder het genot van een bakje koffie. Nadat de vuilniszak in de container is gedaan, de sleutel weer is ingeleverd, vertrekken we ca uur richting Akkrum. Gaat allemaal redelijk vlot, dus uur laten we Akkrum al achter ons. Helaas blijft de beloofde zuidwesten wind uit, en gaat het ook nog regenen. Dus alles vrij vlot met draaiende motor door over het Pikmeer en dan door naar De Veenhoop. Hier komen we Harm Jonker en Koop Hoekstra tegen, die onderweg zijn naar Grou. We gaan nog even bij het beurtschip St. Michael langs in Oudega. Hier nemen we een broodje met een heerlijk opgewarmd poontje en praten nog even bij met een vrijwilliger die nog enkele klusjes doet op het schip. Tevens praten we nog even bij met de havenmeester, die ook een keer met een avondtocht met de Rot is mee geweest. Voor vertrek wordt de mast naar beneden gedraaid, waarna we ca uur afvaren. Nabij de grasdrogerij in Opeinde leggen we aan het passantensteiger aan want we gaan wokken in Opeinde. Wel een onrustige plek om te liggen want er komen veel vrachtauto s en trekkers met ladewagens met gras langs want de drogerij werkt op volle toeren. Op woensdag 21 oktober staan we redelijk op tijd op, na een toch redelijke nachtrust. Dan om ca 8.45 uur op de motor richting Rottevalle waar we ca uur aanleggen. Dan alles opruimen, de mast weer omhoog draaien, de fok even te drogen hangen en dan alles vervoerklaar maken voor de auto.

12 De mast wordt met de lier weer omhoog gedraaid. Hopelijk gaat dat volgend jaar beter als we de mast kunnen draaien met een contragewicht. Ook even de fok te drogen hangen na al die regen. Om ca uur worden we door Marian (de vrouw van de schipper) opgehaald en gaan we richting Leeuwarden. Daarna door naar Haarlem (Nico wegbrengen), Spaarndam (even bij Jannie langs) en dan weer naar Gorredijk waar ik ca uur aankom. Al met al een zeer geslaagde reis, veel mensen aan boord gehad, een motor die de gehele reis heeft gedaan waarvoor hij aanwezig is: de Rot gebracht waar we wilden komen aangezien we weinig konden zeilen. De foto s in het reisverslag zijn gemaakt door Nico Schermer en Koos Föllings.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2014.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2014. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2014. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door de laatste opstappers van Ruud de Haan (de laatste particuliere eigenaar van de Rot tot 2011),

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2016.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2016. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2016. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door Koos Follings als schipper en Nico Schermer als maat en scheepskok. Deze reis wordt gemaakt om

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2018.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2018. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2018. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door Koos Föllings als schipper en Nico Schermer als maat en scheepskok. De reis wordt gemaakt om de

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2012.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2012. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2012. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door de laatste opstappers van Ruud de Haan (de laatste particuliere eigenaar van de Rot tot 2011),

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2013.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2013. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2013. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door de laatste opstappers van Ruud de Haan (de laatste particuliere eigenaar van de Rot tot 2011),

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2017.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2017. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2017. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door Koos Föllings als schipper en Nico Schermer als maat en scheepskok. Deze reis wordt gemaakt om

Nadere informatie

Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015.

Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015. Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015. Door het skutsjemuseum in Eernewoude is vanwege het 5 jaar in de vaart hebben van de Aebelina een beurtfeartocht georganiseerd.

Nadere informatie

Het is mooi weer buiten, dus in de kuip nog wat napraat onder een heel erg mooie sterrenhemel. Dan nog een borreltje en op tijd te kooi.

Het is mooi weer buiten, dus in de kuip nog wat napraat onder een heel erg mooie sterrenhemel. Dan nog een borreltje en op tijd te kooi. Verslag van de reis van de Rot naar Zoutkamp eind augustus 2016. Vrijdag 23-8-2016. Na de laatste boodschappen gehaald te hebben gaan de schipper (Koos) en zijn maat (Nico) richting Beetsterzwaag om Marian

Nadere informatie

Verslag van de reis van de Rot over 30-meren in Fryslân in juli 2013.

Verslag van de reis van de Rot over 30-meren in Fryslân in juli 2013. Verslag van de reis van de Rot over 30-meren in Fryslân in juli 2013. Op uitnodiging van de watersportvereniging Drachten Veenhoop wordt deze reis ondernomen. De bemanning bestaat uit schipper Koos Follings

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Appelscha in augustus 2012

Reisverslag van de Rot naar Appelscha in augustus 2012 Reisverslag van de Rot naar Appelscha in augustus 2012 Op maandagmorgen 20 augustus maak ik (Koos Follings) mij klaar voor de reis naar Appelscha. Ik haal mijn maat (Henk van Ginneken) op die de heenreis

Nadere informatie

Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus 2014.

Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus 2014. Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus 2014. Op vrijdag (1-8-2014) eind van de middag wordt de Rot klaargemaakt voor vertrek richting de Leijen door de schipper (Koos) en zijn maat (Cor).

Nadere informatie

Verslag van de reis van de Rot naar Hasselt in juli-augustus 2012.

Verslag van de reis van de Rot naar Hasselt in juli-augustus 2012. Verslag van de reis van de Rot naar Hasselt in juli-augustus 2012. Op uitnodiging van de LVBHB (landelijke vereniging tot behoud van het historische bedrijfsvaartuig) wordt deze reis ondernomen. De bemanning

Nadere informatie

Verslag van de reis van de Rot naar Hassailt 2017.

Verslag van de reis van de Rot naar Hassailt 2017. Verslag van de reis van de Rot naar Hassailt 2017. Één keer in de vijf jaar organiseert Hasselt een groot stadsfeest waarbij de oude schepen van de LVBHB worden uitgenodigd om in de vaarten en vijvers

Nadere informatie

Reisverslag van de reis van de Rot naar Groninger Zomerwelvaren en Delfsail in juni-juli 2016

Reisverslag van de reis van de Rot naar Groninger Zomerwelvaren en Delfsail in juni-juli 2016 Reisverslag van de reis van de Rot naar Groninger Zomerwelvaren en Delfsail in juni-juli 2016 Op donderdag 23 juni 2016 doen we (schipper Koos Föllings en maat Nico Schermer) de boodschappen in Gorredijk,

Nadere informatie

Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus Zondag

Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus Zondag Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus 2016. Zondag 14-8-2016 Op zondagmiddag wordt de Rot klaargemaakt door de schipper (Koos) voor een meerdaagse reis naar Appelscha. Piet (de maat)

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom De Lummel

Landelijk Brabant Langenboom De Lummel Landelijk Brabant Langenboom De Lummel 5 tot 12 juli 2019 Deelnemers; Rob, Ramona, Rob, Toon, Frank en Wil Samen met; Wilma, Frieda, Jack, Mathieu, Jannie Vrijdag 5 juli De eerste vakantiedag, een dag

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit.

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. ~~Weekly Diary 37~~ [social_share] Zondag 08-09-2013 Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. Maandag 09-09-2013

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley Lianne Marieke Jacco Bep Peter Ien Marina Rein Shirley Vrijdag 09-08-2019 Rond 13:00 zijn we vanuit Arnhem vetrokken richting Veenendaal, samen met Lianne, Bep, Marieke en Peter. Met helaas wat minder

Nadere informatie

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Donderdagochtend tussen 9:00 uur en 9:30 uur vertrekken de Pietermannen vanuit Volendam en de Kuylkarpers vanuit Hoorn,

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Reisverslag van de reis van de Rot naar Groningen-Musselkanaal en Leer in juli-augustus 2015.

Reisverslag van de reis van de Rot naar Groningen-Musselkanaal en Leer in juli-augustus 2015. Reisverslag van de reis van de Rot naar Groningen-Musselkanaal en Leer in juli-augustus 2015. Op vrijdag 24 juli 2015 doen we (schipper Koos Föllings en maat Nico Schermer) de laatste boodschappen, brengen

Nadere informatie

Meezeilen vanuit Kos. Actief zeezeilen

Meezeilen vanuit Kos. Actief zeezeilen Meezeilen vanuit Kos Actief zeezeilen Van mei tot en met oktober varen we elke week vanuit Kos langs de twaalf eilanden van de Dodekanesos. Een zeezeiltocht vanaf Kos verzekert je van een vakantie volop

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

Maandag 18 oktober 2010 St Annaland Goes

Maandag 18 oktober 2010 St Annaland Goes Maandag 18 oktober 2010 St Annaland Goes We stonden vroeg op de kant Om onze manden vol te laden De wethouder van Sint Annaland Hield een mooie toespraak op de kade Allen het havengat uit onder zeil We

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

Wellness in de Barendonk 2019

Wellness in de Barendonk 2019 Wellness in de Barendonk 2019 26 juli tot en met 1 augustus 2019 De Barendonk Beers NJ191B Vakantiegangers; Daniëlle, Marjo, Corline, Gerdy, Wilma, Sonja en Anne Begeleiders; Engelien, Hilde en Jannie

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Skûtsjejier 2013: OUDE TIJDEN HERLEVEN

Skûtsjejier 2013: OUDE TIJDEN HERLEVEN Skûtsjejier 2013: OUDE TIJDEN HERLEVEN Bijdrage van Stichting Hattum de Vries In de nalatenschap van Wietske de Vries bevindt zich ook een zak turf. De muizen hebben er danig in huis gehouden. De afkomst

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Programma Varend Erfgoed

Programma Varend Erfgoed Programma Varend Erfgoed DelfSail 2016: woensdag 29 juni t/m zondag 3 juli Aanlooproute: start in Veere op vrijdag 17 juni! Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief It Abbegeaster Skûtsje

Nieuwsbrief It Abbegeaster Skûtsje JAARGANG 8 NUMMER 26 STICHTING IT ABBEG EASTER SKÛTSJE 9 JUNI 2016 Nieuwsbrief It Abbegeaster Skûtsje Middels nieuwsbrief nummer 26 willen we iedereen die It Abbegeaster Skûtsje een warm hart toedraagt

Nadere informatie

Oktober de maand van opvoeding

Oktober de maand van opvoeding Oktober de maand van opvoeding De week van de opvoeding vindt weer plaats van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober. Voor de vijfde keer wordt de week van de opvoeding georganiseerd en dat wordt in heel

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 19 12 juni 2014 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Welkom in Denemarken 9-16 augustus 2019 Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Op vakantie met Jan Ramona Karel Erik Helena Paul Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem

Nadere informatie

Terugblik 22 e Oostwal botterwedstrijd

Terugblik 22 e Oostwal botterwedstrijd Terugblik 22 e Oostwal botterwedstrijd Het evenement De 22 e Oostwal botterwedstrijd is een mooi evenement geworden. Er hebben 39 bedrijven meegedaan. Een record voor de organisatie van het Oostwal botterevenement.

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

een harpoenier. Dan moeten jullie samen in één bed slapen.

een harpoenier. Dan moeten jullie samen in één bed slapen. In de herberg Ik heet Ismaël. Mijn geld is bijna op. En ik ben het leven op het land zat. Daarom wil ik gaan varen. Op een walvisvaarder, een schip dat op walvissen jaagt. Want ik ben erg nieuwsgierig

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding die

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

ophalen in de buurt van Montargis gaan we ook nog gezellig wijnproeven in de Gienois. We komen met een lekker voorraadje weer thuis.

ophalen in de buurt van Montargis gaan we ook nog gezellig wijnproeven in de Gienois. We komen met een lekker voorraadje weer thuis. Het lijkt wel herfst Ondertussen is er wat regen gevallen, maar naam mag het nog niet hebben. Toch begint het gras weer voorzichtig aan groen te kleuren. Maar voor de bomen en struiken is het lang niet

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk op de locatie Taxandria, maandag

Vrijwilligerswerk op de locatie Taxandria, maandag Vrijwilligerswerk op de locatie Taxandria, maandag Voorleesgroep Groep moet nog opgezet worden, koffie zetten/schenken, cliënten halen/brengen, levendig kunnen voorlezen, zelfstandigheid, affiniteit met

Nadere informatie

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Vrijdag 5 september 2014. Vertrek 13.00 uur uit Arnhem met Pier en Marijke. In Veenendaal stappen Robert en Nel

Nadere informatie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie Oude Glorie Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015 Website Oude Glorie De een is op weg naar het volgende evenement, de ander ligt al weer in de thuishaven.

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Informatie skûtsjesilen

Informatie skûtsjesilen Informatie skûtsjesilen Skûtsjesilen: een begrip in Friesland en ver daarbuiten. Hotel Galamadammen: een unieke locatie voor uw zeildag! Hotel Galamadammen heeft verschillende mogelijkheden om uw dag op

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Weesp Smal Weesp (Amsterdam-Rijnkanaal) Gein Abcoude Abcouder Meer Holendrecht Waver Amstel Uithoorn 25 Km

Weesp Smal Weesp (Amsterdam-Rijnkanaal) Gein Abcoude Abcouder Meer Holendrecht Waver Amstel Uithoorn 25 Km Roeivakantie 2013 De route. Dag 1, zaterdag 8 juni Weesp Smal Weesp (Amsterdam-Rijnkanaal) Gein Abcoude Abcouder Meer Holendrecht Waver Amstel Uithoorn 25 Km Om 10 uur ontvangst bij Roeivereniging Weesp

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016 EN NU AAN DE SLAG JAN Jan is een man van 48 jaar, heeft chronische rugklachten en is reeds meer dan 5 jaar arbeidsongeschikt. Hij is hertrouwd met Lieve na een stukgelopen huwelijk. Lieve steunt haar man

Nadere informatie

Verslag voorjaarstocht tot 25 april. Lemmer Joure

Verslag voorjaarstocht tot 25 april. Lemmer Joure Verslag voorjaarstocht 2016 21 tot 25 april Lemmer Joure Verslag: Frans Armee Donderdag 21 april In de loop van de dag komen er 11 Smelne jachten aan in de Binnenjachthaven Lemsterland. Het palaver vervroegen

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Zomerprogramma 2015. een bijzondere ervaring. Rondvaardij Princenhof

Zomerprogramma 2015. een bijzondere ervaring. Rondvaardij Princenhof Zomerprogramma 2015 een bijzondere ervaring Rondvaardij Princenhof Maak van varen een feest Voorwoord Voor u ligt het vernieuwde zomerprogramma 2015 van Rondvaardij Princenhof. Dit seizoen organiseren

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Zondag 29 maart tot en met zondag 5 april 2014 Inhoud Inleiding Veiligheid aan boord en in de havens s Avonds en s nachts Tips voor veiligheid

Nadere informatie

CRUISE MOOI NEDERLAND

CRUISE MOOI NEDERLAND CRUISE MOOI NEDERLAND 16 t/m 23 augustus 2013 SCHIP: REMBRANDT van RIJN Deelnemers: Robert Brandt, Hans Broerse, Marco Dreissen, Renee Haitsma, Peter Hetterscheit, Evelien Vuijk en Ricky Zohlandt Begeleiders:

Nadere informatie

Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni!

Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni! Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni! Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail 2016 een aanlooproute georganiseerd. Die start

Nadere informatie

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007 1 van 9 18-11-2012 20:38 REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO 16-22 MEI 2007 Door René van Maanen en Ronald van de Bijl Eigenlijk is het allemaal begonnen met een grap. Doordat ik René had gevraagd om mee te

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland. Oktober 2018

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland. Oktober 2018 Activiteiten Schouwen Duiveland Oktober 2018 2 Programma Wanneer Wat Bijzonderheden Kosten Dinsdag 2 oktober Eethuis Inloop Groentesoep, Kipschnitzel met chiliboontjes, gemengde salade en gebakken krieltjes

Nadere informatie

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 1 De vakantiegasten: Jorn, Jonathan en Frank O. Rosella en Anne Frank K en Eva Patty, Arend en Anne 2 In het noorden van Spanje, in de

Nadere informatie

Een dagje zeilen (groep 4)

Een dagje zeilen (groep 4) Een dagje zeilen (groep 4) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar

Nadere informatie

Juli Data: Donderdag 28 juni: Juf Jessy s middags vrij i.vm verhuizing Juf Saskia vervangt.

Juli Data: Donderdag 28 juni: Juf Jessy s middags vrij i.vm verhuizing Juf Saskia vervangt. Juli 2018 Aan alle kinderen en ouders/verzorgers van de Jasker: In deze extra nieuwsbrief kunt u informatie lezen over: o Nieuws uit het team: ICT o Rapportgesprekken; o Lân fan taal; o Lauswolt concert;

Nadere informatie

Wegens het gezegde: wat in Arnsberg gebeurt, blijft in Arnsberg zijn de personen op de foto onherkenbaar gemaakt!!

Wegens het gezegde: wat in Arnsberg gebeurt, blijft in Arnsberg zijn de personen op de foto onherkenbaar gemaakt!! ARNSBERG 2017 Op vrijdag 30 juni was het weer zover, het weekendje Arnsberg werd om 19.00 uur aangevangen. Met 4 personen reden we naar het Landsberger hof in Arnsberg. De bedoeling was dat we 1 of 2 glaasjes

Nadere informatie

WOUDSEND Basis Informatie

WOUDSEND Basis Informatie WOUDSEND Basis Informatie Het gebied en landschap is rustig en bestaat uit groene velden en bossen waar kanalen, meren en waterwegen doorkruisen. Schrik niet als u witte zeilen van een kleine zeilboot

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

\ De Burgerij Ransdaal september 2018

\ De Burgerij Ransdaal september 2018 \ De Burgerij Ransdaal september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn De gezellige maand december staat alweer voor de deur. Zoals elk jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en leuke activiteiten voor de bewoners

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Reisverslag van Barneveld naar Stockholm in Zweden

Reisverslag van Barneveld naar Stockholm in Zweden Reisverslag van Barneveld naar Stockholm in Zweden De combinatie is een DAF FTG 510 van Dedemdiensten (eigenaar Ed Jan de Hoop) en een oplegger van de Firma J.P. Vis waar Ed Jan voor rijdt, met een vracht

Nadere informatie

CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem

CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild 13-15 oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem Op een mooie dag in juli van dit jaar, zeilde ik met een vriend een rondje op de Westeinderplassen.

Nadere informatie