Wat in deze dienst gebeurt en wat we lezen en zingen staat hieronder vermeld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat in deze dienst gebeurt en wat we lezen en zingen staat hieronder vermeld."

Transcriptie

1

2 Welkom Van harte welkom bij deze kerkdienst in onze Ichthuskerk. Tijdens de dienst komen we als gemeente bij elkaar om God te ontmoeten. In die ontmoeting eren wij Hem door te bidden, te zingen en te luisteren wat Hij ons wil leren door Zijn Woord, de Bijbel. Daarnaast wordt de gemeente gesterkt en ons geloof gebouwd. Als u meer informatie wilt of vragen hebt, kunt u altijd iemand aanpreken na de dienst. Het is ook mogelijk de predikant te spreken. Spreek hem gerust aan. Voor meer informatie over onze gemeente kunt u terecht bij: Ronald Kersseboom, ouderling van onze gemeente, eoronald@gmail.com of ds. M.J. Tekelenburg, predikant van onze gemeente: predikant@hervormdreeuwijk.nl. Zie ook onze website: Wat in deze dienst gebeurt en wat we lezen en zingen staat hieronder vermeld. Orgelspel De dienst is nog niet begonnen. Iedereen zoekt een plekje in de kerk (vrijwel alle plaatsen zijn vrij, niet de plaatsen op de eerste rijen rechts en links van de preekstoel), de kleine kinderen (tot en met drie jaar) worden naar de oppasruimte gebracht. Ondertussen bespeelt de organist het orgel; in feite een voorbereiding op de dienst. De kerkenraad komt binnen Het orgel is gestopt met spelen. Een aantal mannen komt de kerk in. Dit is een deel van de kerkenraad, die leiding geeft aan de gemeente. Eén van kerkenraadsleden heet de gemeente welkom, leest enkele mededelingen voor en geeft aan welk lied we gaan zingen. Zingen voor de dienst We zingen nu het eerste lied van de psalmborden. In de kerk worden voornamelijk psalmen gezongen. Deze komen uit de Bijbel en zijn op rijm en muziek gezet. In onze kerkdiensten gebruiken we meestal de berijming uit 1773 (psalmboeken liggen in de hal van de kerk). We zingen ook in de diensten doorgaans enkele andere liederen of ook psalmen uit een nieuwere berijming; deze staan op de Nieuwsbrief vermeld. De man in de toga is de dominee of predikant. Hij krijgt bij de trap van de preekstoel een hand van een van de ouderlingen. Hiermee krijgt hij namens de kerkenraad (dus ook namens de gemeente) de verantwoordelijkheid over de dienst.

3 We zingen: Ps. 32: 3. 'k Bekend', o HEER', aan U oprecht mijn zonden, 'k verborg geen kwaad, dat in mij werd gevonden. Maar ik beleed na ernstig overleg, mijn boze daan: Gij naamt die gunstig weg. Dies zal tot U een ieder van de vromen, in vindenstijd met ootmoed smekend komen. Een zee van ramp moog' met haar golven slaan, hoe hoog zij ga, zij raakt hem zelfs niet aan. Stil gebed We bidden in stilte om een zegen over de dienst. Votum en groet De dominee is op de preekstoel gekomen. Hij zegt twee teksten achter elkaar. De eerste noemen we het votum. Dit is een plechtige verklaring van de gemeente dat zij alles van God verwacht. Het tweede is de groet. Hier groet God Zelf de gemeente die aanwezig is. Zingen: Ps. 47: 1 en 4. 1 Juicht, o volken, juicht, handklapt, en betuigt onze God uw vreugd. Weest te zaam verheugd; Zingt des Hoogsten eer; Buigt u voor Hem neer. Alles ducht Zijn kracht; Alles vreest Zijn macht; Zijne majesteit, maakt haar heerlijkheid, over 't rond der aard', wijd en zijd vermaard. 4 Zingt des Hoogsten eer' opdat ieder leer', Hoe Hij heerst alom over 't heidendom. Hoe Hij van Zijn troon geeft Zijn rijksgeboon, Daar het al voor bukt, Eedlen, gans verrukt, Nu hun 't Goddlijk licht straalt in 't aangezicht, delen in ons lot, eren Abrams God. Tien Geboden In de morgendienst worden de tien geboden (de wet) gelezen. Dit komt uit de Bijbel zelf. Hierin horen we wat God van ons vraagt. Bovendien leren we hoe we in ons leven God kunnen liefhebben als dank voor Zijn liefde voor ons.

4 Zingen: Psalm 6: 2. Vergeef mij al mijn zonden, Die Uwe hoogheid schonden; Ik ben verzwakt, o HEER', genees mij, red mijn leven: Gij ziet mijn beend ren beven; Zo slaat Uw hand mij neer. Gebed om verlichting met de Heilige Geest Na het zingen wordt er gebeden. Na de wetslezing bidden we om vergeving van de zonden. We bidden ook of God door Zijn Geest aanwezig wil zijn in de dienst. Dit met het oog op het lezen in de Bijbel en het begrijpen ervan met het oog op ons leven. Bijbellezing De dominee leest nu een gedeelte uit de Bijbel. We lezen uit de zogenaamde Herziene Statenvertaling. Vervolgens geeft hij aan welke tekst uit de Bijbel hij heeft uitgekozen als thema voor deze dienst. Die tekst staat dan centraal in de preek. Lezing Johannes 14: Het huis van de hemelse Vader 1 Laat uw hart niet in beroering raken; u gelooft in God, geloof ook in Mij. 2 In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen; als dat niet zo was, zou Ik het u gezegd hebben. Ik ga heen om een plaats voor u gereed te maken. 3 En als Ik heengegaan ben en plaats voor u gereedgemaakt heb, kom Ik terug en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben. 4 En waar Ik heen ga, weet u, en de weg weet u. 5 Thomas zei tegen Hem: Heere, wij weten niet waar U heen gaat, en hoe kunnen wij de weg weten? 6 Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij. 7 Als u Mij gekend had, zou u ook Mijn Vader gekend hebben; en van nu af kent u Hem en hebt u Hem gezien. 8 Filippus zei tegen Hem: Heere, laat ons de Vader zien en het is ons genoeg. 9 Jezus zei tegen hem: Ben Ik zo'n lange tijd bij u, en kent u Mij niet, Filippus? Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien; en hoe kunt u dan zeggen: Laat ons de Vader zien? 10 Gelooft u niet dat Ik in de Vader ben en de Vader in Mij is? De woorden die Ik tot u spreek, spreek Ik niet uit Mijzelf, maar de Vader, Die in Mij blijft, Die doet de werken.

5 11 Geloof Mij, dat Ik in de Vader ben en de Vader in Mij is, en zo niet, geloof Mij dan om de werken zelf. 12 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wie in Mij gelooft, zal de werken die Ik doe, ook doen, en hij zal grotere doen dan deze, want Ik ga heen naar Mijn Vader. 13 En wat u ook zult vragen in Mijn Naam, dat zal Ik doen, opdat de Vader in de Zoon verheerlijkt zal worden. 14 Als u iets vragen zult in Mijn Naam, Ik zal het doen. De belofte van de andere Trooster 15 Als u Mij liefhebt, neem dan Mijn geboden in acht. 16 En Ik zal de Vader bidden, en Hij zal u een andere Trooster geven, opdat Hij bij u blijft tot in eeuwigheid, 17 namelijk de Geest van de waarheid, Die de wereld niet kan ontvangen, want zij ziet Hem niet en kent Hem niet, maar u kent Hem, want Hij blijft bij u en zal in u zijn. Collecte Voordat we gaan zingen speelt de organist iets langer. Daardoor krijgt een aantal leden van de kerkenraad, de diakenen en de kerkrentmeesters, samen met een paar andere collectanten de mogelijkheid door de kerk te gaan voor de collecte. De doelen van de collecte staan op de Nieuwsbrief. Dit kan zijn voor financiële steun aan mensen die dat nodig hebben, voor het kerkgebouw, of voor een bijzondere actie. Het is natuurlijk vrij om al of niet te geven. De eerste collecte is deze zondag voor het werk van de diaconie, voor hulp aan mensen die hulp nodig hebben. De tweede voor eredienst en pastoraat. In de ochtenddienst worden kinderen van 4 tot 7 jaar nu naar een zaal voorin de kerk gebracht. Daar horen zij een Bijbelverhaal en maken een werkje. Zij komen voor het laatste zingen weer in de kerk terug. Zingen: Psalm 17: 3 en 4 3 Ik zet mijn treden in Uw spoor, Opdat mijn voet niet uit zou glijden. Wil mij voor struikelen bevrijden, en ga mij met Uw heillicht voor. Ik roep U aan, 'k blijf op U wachten, omdat G', o God, mij altoos redt. Ai, luister dan naar mijn gebed, En neig Uw oren tot mijn klachten. 4 Maak Uwe weldaan wonderbaar, Gij, die Uw kindren wilt behoeden. Voor 's vijands macht en vreeslijk woeden, en hen beschermt in 't grootst gevaar. Wil mij Uw bijstand niet onttrekken; Uw zorg bewaak' mij van omhoog; Bewaar m' als d' appel van het oog; Wil mij met Uwe vleug len dekken.

6 Preek over het gelezen Bijbelgedeelte, vooral over vers 16 en En Ik zal de Vader bidden, en Hij zal u een andere Trooster geven, opdat Hij bij u blijft tot in eeuwigheid, 17 namelijk de Geest van de waarheid, Die de wereld niet kan ontvangen, want zij ziet Hem niet en kent Hem niet, maar u kent Hem, want Hij blijft bij u en zal in u zijn. Thema: Je staat er niet alleen voor! De preek is de kern van de kerkdienst. De dominee vertelt meer over het gelezen Bijbelgedeelte en vooral wat God door deze tekst aan de gemeente zegt. Het doel van de preek is de gemeenteleden te versterken in het geloof en mensen te helpen om tot geloof te komen. Zingen: Op Toonhoogte 116: Heilige Geest van God, vul opnieuw mijn hart. We zingen dit lied tweemaal. Heilige Geest van God, vul opnieuw mijn hart. Heilige Geest van God, vul opnieuw mijn hart. Vul mij opnieuw, vul mij opnieuw. Heilige Geest, vul opnieuw mijn hart. Gebed Nu wordt gedankt en gebeden. We danken God voor de boodschap uit de Bijbel en voor blijde gebeurtenissen in de gemeente. We bidden voor bijvoorbeeld de zieken en bedroefden in de gemeente, de activiteiten van de gemeente, maar ook voor de regering, de zending wereldwijd, enz. Zingen (staande) Heer wees mijn gids op heel mijn levenspad. Heer, wees mijn gids op heel mijn levenspad wees Gij mijn gids. Wijs mij de weg naar Sions gouden stad, wees Gij mijn gids. Blijf dicht bij mij, ga stap voor stap mij voor, dan ben 'k gerust en veilig volg 'k Uw spoor. 'k Was vroeger blind en dwaalde van het pad, want 'k had geen gids. Ver dwaald' k af totdat ik ernstig bad: wees Gij mijn gids. Hij heeft 't verhoord, 'k ben nu verheugd en blij want Jezus kwam en nu is 't licht voor mij. Nu aan zijn hand, dwaal 'k nimmer van de weg: Hij is mijn gids. 't Zij door moeras of wel langs struik en heg, leidt mij mijn gids.

7 Licht, vriend'lijk licht stroomt van Zijn aangezicht, 'k houd daarom steeds mijn oog op Hem gericht. Zegen We blijven staan en de dominee spreekt nu namens God de zegen uit. Deze zegen is de belofte van God dat Hij bij ons wil zijn en ons wil helpen bij alles wat we doen. De kerkenraad loopt terug De dominee krijgt weer een hand, een teken van instemming van de kerkenraad. Orgelspel aan het einde van de dienst In de bussen bij de uitgang kan een gift gedaan worden. Die is deze zondag voor Onderhoud gebouwen. Er is koffie, thee en limonade in de hal van de kerk. Wie wil kan daar gebruik van maken. Weet u welkom! Wie iets wil vragen of meer informatie wil kan bij de tafel in de hal bij de uitgang terecht. Wie meer wil weten over het geloof kan de Alphacursus volgen. Zo n cursus helpt om het christelijk geloof te leren kennen, om meer van God en de Bijbel te leren. Wie meer wil weten over deze cursus kan contact opnemen met Mark en Adri Koudijzer, tel koudijzer@planet.nl

8 Gedicht bij: Je weet dat je niet alleen staat Er zijn momenten in je leven die je wilt delen met anderen. Momenten van vreugde, verdriet, zorgen en momenten van gewone alledaagse dingen. Elke dag honderden mensen, die je tegen het lijf loopt, maar slechts een paar ervan noem je vrienden. Honderden mensen die je nodig hebt, om te leven, te werken, om voor te kunnen werken. Vrienden die je nodig hebt, om mee te kunnen praten, te lachen, die jouw idealen hebben, Mensen om jouw leven mee te delen. Maar dan opeens merk je dat er één is, die meer voor je is, dan een gewone vriend. Dat er één is, die meer voor je betekent dan wie ook. Het is een gevoel dat je niet kunt omschrijven. Je weet dat het iets te maken heeft met fijn kunnen praten, samen aan je idealen kunnen werken. Het heeft iets te maken met eerlijk tegenover elkaar staan, elkaar vertrouwen. Jezelf kunnen zijn, maar je voelt dat het meer is dan dat. Je kunt elkaars goede kanten waarderen en elkaars fouten accepteren. Jouw idealen worden jullie idealen. Jouw zorgen worden julie zorgen. Jouw geluk wordt jullie geluk. Jouw leven wordt jullie leven. Je weet dat je niet alleen staat...

Thema: Een vreemde boodschap.

Thema: Een vreemde boodschap. Kennismakingsdienst Ichthuskerk Eerste Paasdag 2016. Thema: Een vreemde boodschap. Voorganger: ds. M.J. Tekelenburg Organist: Hans Alderliesten. Fluitisten: Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg.

Nadere informatie

Wat in deze dienst gebeurt en wat we lezen en zingen staat hieronder vermeld.

Wat in deze dienst gebeurt en wat we lezen en zingen staat hieronder vermeld. Welkom Van harte welkom bij deze kerkdienst in onze Ichthuskerk. Tijdens de dienst komen we als gemeente bij elkaar om God te ontmoeten. In die ontmoeting eren wij Hem door te bidden, te zingen en te luisteren

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Jakobus 3 vers 1 t/m 12 Gezang 285 vers 1, 2, 3 en 4 (Liedboek) Morgenzang vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 12 vers 1 en 4 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: 1 Timotheüs 1 vers 18 t/m 1 Timotheüs 2 vers 15 Lied 410 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 21 vers 5 (Schoolpsalm) Gezang 323 vers 1, 7

Nadere informatie

Tentdienst Zondag 1. juli en van Marken G IS, IS GEZIEN MET MEDEWERKING VAN: MARKER MANNENKOOR O.L.V. JA

Tentdienst Zondag 1. juli en van Marken G IS, IS GEZIEN MET MEDEWERKING VAN: MARKER MANNENKOOR O.L.V. JA Tentdienst 2018 Zondag 1 juli 2018 Aan de Have en van Marken VOORGANGER: DS. H. DEKKER THEMA: WIE WEG G IS, IS GEZIEN MET MEDEWERKING VAN: MARKER MANNENKOOR O.L.V. JA AN PEEREBOOM MUZIKALE ONDERSTEUNING:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Handelingen 11 vers 1 t/m 11 Lied 299 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 21 vers 5 (Schoolpsalm) Psalm 68 vers 9 en 16 Psalm 48 vers 6

Nadere informatie

Voor onze gasten Mededelingen

Voor onze gasten Mededelingen Voor onze gasten Mededelingen Fijn dat u als gast bij ons in de dienst aanwezig wilt zijn. De liederen voor de samenzang komen uit het Psalmboek, zowel de oude (OB) als de nieuwe berijming (NB) en het

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Thema: Is (Hij) het echt?

Thema: Is (Hij) het echt? Kennismakingsdienst Ichthuskerk Eerste Paasdag 2017. Thema: Is (Hij) het echt? Voorganger: ds. M.J. Tekelenburg Organist: Gerard van de Akker. Fluitiste: Marjolein Reijneveld. Daar juicht een toon (OTH

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B.J. van de Kamp (Harderwijk) Schriftlezing: Filippenzen 3 Psalm 118 vers 11 (Schoolpsalm) Gezang 62 vers 1, 2, 3 en 4 (Bundel 1938) Psalm 68 vers 10 Lied 403 vers

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin thema: ff anders! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen, meesters en juffen van

Nadere informatie

Welkom & Mededelingen

Welkom & Mededelingen Opening Winterwerk Voorganger: Ds J. Hoekman Organist: Gerard Zoer Welkom & Mededelingen Zingen: Opwekking 331 Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Efeze 2 vers 1 t/m 10 Psalm 103 vers 6 Gezang 186 vers 1, 2 en 3 (Bundel 1938) Psalm 102 vers 10 Psalm 107 vers 6,10 en 16 Gezang 217 vers

Nadere informatie

17 mei uur AA Kramer

17 mei uur AA Kramer 17 mei 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Votum en zegengroet GK 132 Dank u Wet Psalm 85: 3, 4 (uit de berijming 1773!) Kindmoment: Ik ben. GK 62 Lezen: Johannes 13: 31-14: 20 Psalm 119: 14, 64, 66 Tekst:

Nadere informatie

Welkom & Mededelingen

Welkom & Mededelingen Welkom in deze doopdienst Voorganger: Ds J. Hoekman Organist: Jan Kramer Welkom & Mededelingen Zingen: lied ELB 311 (2x) 1 Heer, doorgrond mijn hart, maak het echt voor U. Heer, doorgrond mijn hart, laat

Nadere informatie

beschrijving kerkdienst voor onze gasten

beschrijving kerkdienst voor onze gasten beschrijving kerkdienst voor onze gasten Gereformeerde Gemeente te Zeist Rehobothkerk, Joubertlaan 5 Predikant: J.J. van Eckeveld Vooraf: Je kunt van ons een Bijbel krijgen. Op de twee wandborden zie je

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 thema: Alles geef ik U! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de

Nadere informatie

Welkomstdienst na de Jeugdweek in en rond de wijk Norschoten

Welkomstdienst na de Jeugdweek in en rond de wijk Norschoten Welkomstdienst na de Jeugdweek in en rond de wijk Norschoten Zondag 16 augustus 2015 in de Oude Kerk te Barneveld om 9:00 uur Predikant: ds. M.P.D. Barth Ouderling van dienst: M. van Ginkel Organist: H.

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 2 juli 2017 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Johannes

Orde van dienst zondag 2 juli 2017 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Johannes Orde van dienst zondag 2 juli 2017 Grote Kerk 9.30 uur wijkgemeente Johannes Voorganger: ds. H.L. Versluis Organist: Leen Verboom 2 Orgelspel Welkom en mededelingen kerkenraad Zingen: Psalm 8 : 1, 3 en

Nadere informatie

ACTIE SCHOENENDOOS. 4 november :30 uur

ACTIE SCHOENENDOOS. 4 november :30 uur ACTIE SCHOENENDOOS 4 november 2018 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Wim van Vliet Organist: Lydia van den Broek Muziek: kinderkoor & E. Arendsen Koster: H. van Polen/ D. Bruggeman 2 Mededelingen

Nadere informatie

Eredienst Hemelvaartsdag uur Voorganger: Ds. H. van den Berg

Eredienst Hemelvaartsdag uur Voorganger: Ds. H. van den Berg Eredienst Hemelvaartsdag 10.00 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 47 : 1, 3 Gebed Schriftlezing Handelingen 1 : 1 11 Efeziërs 2 : 1 10 Lied Heer we kijken omhoog (Sela)

Nadere informatie

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog! Zondag 3 januari 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Lector: Henk Gottemaker Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Luisteren naar God Voorganger: ds. H.L. Versluis Orgel: Simon

Nadere informatie

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel.

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel. Rust bij de Vader Liturgie van de dienst op de biddag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 9 maart 2016 om 10.45 uur in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

Zondag 28 februari 2016. Welkom in De Regenboog!

Zondag 28 februari 2016. Welkom in De Regenboog! Zondag 28 februari 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: kand. J.H. van Wijk, Zwolle Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Rien Hoekjen Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries Liturgisch

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Psalm 65 : 1, 2 en 3 (NB) 1.De stilte zingt U toe, o Here, in uw verheven oord. Wij zullen ons naar Sion keren waar

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan ORDE van DIENST voor zondag 10 december 2017 BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan Marina Gerdina de Ruiter 28 augustus 2017 te Nieuwegein 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds.

Nadere informatie

Liturgie. voor de belijdenisdienst. op zondag 7 april 2019 in de Grote Kerk te Sliedrecht

Liturgie. voor de belijdenisdienst. op zondag 7 april 2019 in de Grote Kerk te Sliedrecht Liturgie voor de belijdenisdienst op zondag 7 april 2019 in de Grote Kerk te Sliedrecht Voorganger: ds. H.J. van der Veen Ouderling: T.C.C. den Braanker Organist: J. van de Graaf Woord van Welkom en Afkondigingen

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Altijd dichtbij Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist : ds. S.J. Verheij :

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling, voorzitter kerkenraad Psalm 100 vers 2 en 4 Psalm 100 vers 2 en 4 Stil gebed, votum en groet Lied 798 Wij zijn

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 275 (Joh.de Heer, lied 569) Heer, wees mijn Gids

Zingen: Op Toonhoogte 275 (Joh.de Heer, lied 569) Heer, wees mijn Gids 22 juli 2018 10.00 uur SM Alserda orgel: Geert Burgler schriftlezing: Marina de Vries Votum & Zegengroet Zingen: GK 99:1, 6, 8 Wet: Lev 19:1-4, 9-18 Zingen: GK 56:4 Schriftlezing 1: Numeri 9:15-23 Zingen:

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling voorzitter Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming)

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. H.J.J. Pomp

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. H.J.J. Pomp Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. H.J.J. Pomp Lezen : Psalm 124 Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 176a : 1 en 2 Gezang 176a : 12 en 13 Psalm 65 : 1 en 3 Psalm 124 Gezang 145 Welkom in de Hoeksteen

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

Wat is een kerkdienst?

Wat is een kerkdienst? Inhoudsopgave Welkom...3 Wat is een kerkdienst?... 4 Liturgie...5 Schema liturgie... 6 Begrippen... 8 Ruimte voor uw aantekeningen... 9 Contact...10 Routebeschrijving... 11 2 Welkom Allereerst hartelijk

Nadere informatie

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog! Zondag 3 juli 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries FreeXS Orgelspel

Nadere informatie

Ochtenddienst 29 oktober 2017

Ochtenddienst 29 oktober 2017 Ochtenddienst 29 oktober 2017 Hervormde Gemeente,Numansdorp Zondag 2 Voorganger : Ds. J.W. van den Bosch te Piershil Organist : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Liturgie Kerk en Schooldienst Hervormde gemeente Reeuwijk en Protestants Christelijke Basisschool De Regenboog.

Liturgie Kerk en Schooldienst Hervormde gemeente Reeuwijk en Protestants Christelijke Basisschool De Regenboog. Liturgie Kerk en Schooldienst Hervormde gemeente Reeuwijk en Protestants Christelijke Basisschool De Regenboog. Zondagmorgen 7 februari om 11.00 uur. Ichthuskerk. Thema: Jezus volgen. Voorganger: ds. M.J.

Nadere informatie

uur AA Kramer

uur AA Kramer 150514 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom/mededelingen GK 101 De dag van onze vorst brak aan Votum en zegengroet Psalm 47: 1, 3, 4 Gebed Kinderen: Winterkoning. GK 69 Lezen: Johannes 13: 31-14:

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Maria Wiebenga-van Staal

Maria Wiebenga-van Staal Liturgie voor de dienst van woord en gebed bij de begrafenis van Maria Wiebenga-van Staal * Maasdriel, 10 juli 1923 Wieringerwerf, 30 april 2016 in de Ontmoetingskerk te Middenmeer op 6 mei 2016 Voorganger:

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012 ORDE VAN DIENST bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld op 27 mei 2012 aanvang dienst in de Oude Kerk: 16.45 uur Voorganger : ds. J.A. Brussaard Ouderling

Nadere informatie

Remonstranten Den Haag. Voorganger: Ds. Antje van der Hoek. Hans Jacobi: organist. Lezingen: Henny Rijsdijk. Welkom: Andre Meiresonne

Remonstranten Den Haag. Voorganger: Ds. Antje van der Hoek. Hans Jacobi: organist. Lezingen: Henny Rijsdijk. Welkom: Andre Meiresonne Remonstranten Den Haag Voorganger: Ds. Antje van der Hoek. Hans Jacobi: organist. Lezingen: Henny Rijsdijk. Welkom: Andre Meiresonne De weg, jouw weg... zondag 26 augustus 2018 Voorbereiding Orgelspel/

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 14 mei 2017

Orde van dienst voor zondag 14 mei 2017 Orde van dienst voor zondag 14 mei 2017 Wijkgemeenten Mattheüs en Markus, Vredehorst, 09.30 uur Sluiting winterwerk Voorganger: ds. H.L. Versluis Organist: Leen Verboom 2 Orgelspel Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Janny van der Kolk Pastoraal Ouderling, sectie 3 Antifoon Lied 711b (Cantorij) Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur wijkgemeente Markus Voorganger: ds.h.l.versluis Organist: Simon Marbus 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 97 : 1 en 6 1.Groot

Nadere informatie

Liturgie van de eredienst; Christelijke Gereformeerde Kerk Alphen aan den Rijn

Liturgie van de eredienst; Christelijke Gereformeerde Kerk Alphen aan den Rijn Liturgie van de eredienst; Christelijke Gereformeerde Kerk Alphen aan den Rijn 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inleidend orgelspel... 3 Binnenkomen van de kerkenraad... 3 Stil gebed... 4 Mededelingen kerkenraad...

Nadere informatie

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht Jozef maar God heeft dit ten goede gedacht Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 31 januari 2016 in de Oude Kerk om 9.00 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is

Nadere informatie

alle kinderen en leerkrachten van Het gebint

alle kinderen en leerkrachten van Het gebint Orde van dienst: Kerk en Schooldienst zondag 30 oktober 2016 Predikant: Organist: Met medewerking van: ds. Bram Verduijn Margriet Withaar alle kinderen en leerkrachten van Het gebint Intrede De Kerkenraad

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017

Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017 Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017 Wijkgemeenten Mattheüs en Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Voorganger: ds. J.S. Heutink Organist: Leen Verboom Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Gezang 173:1,3,5

Nadere informatie

Eredienst uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn

Eredienst uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn Eredienst 17-12-2017 10.00 uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn Votum / zegengroet Liedboek 120: 1, 2 Wet Gezang 78: 1, 2, 3 Gebed Liedboek 126: 1, 2, 3 Schriftlezing: Jesaja 24: 1 6 Jesaja 24: 19 25:1 Jesaja

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur 2 Voorganger: Organist: Pianist: Kosters: Ds. J.A.C. Olie Jan-Kees Hartog Peter van Lunteren Dirk Bouwman en Domingo Meijers

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

handreiking om de kerkdienst te volgen

handreiking om de kerkdienst te volgen Uitgave: oktober 2006 Evangelisatiecommissie Chr. Geref. Kerk De Zaaier Foto s: Jaco Reijgersberg Als pdf te downloaden van www.cgkdezaaier.nl handreiking om de kerkdienst te volgen Inhoudsopgave Welkom

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016

Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016 Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016 Psalm 98: 1 en 2 NB 1.Zingt een nieuw lied voor God den Here, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij zien Hem heerlijk triomferen met opgeheven rechterhand.

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst 21 februari 2016, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. P. Baas

Liturgie ochtenddienst 21 februari 2016, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. P. Baas Liturgie ochtenddienst 21 februari 2016, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. P. Baas Psalm 62: 1 (NB) 1. Mijn ziel is stil tot God mijn Heer, van Hem verwacht ik altijd weer mijn heil,-op

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 30 november 2014

Orde van dienst voor zondag 30 november 2014 Orde van dienst voor zondag 30 november 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Wachten op God 1 e advent Voorganger: ds. H.L. Versluis Ouderling

Nadere informatie

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 29 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. R.A. Houtman, Epe Ouderling van dienst: Kootje Stronkhorst Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag Protestants Kralingen Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag de afdaling naar sodom marc chagall, 1931 orgelspel verwelkoming door de ouderling [allen gaan staan] stilte bemoediging: Liedboek

Nadere informatie

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434 Intocht: Psalm 67 1 God zij ons gunstig en genadig. Hij schenke ons t gezegend licht dat overvloedig en gestadig straalt van zijn heilig aangezicht: opdat hier op aarde elk uw weg aanvaarde en tot U zich

Nadere informatie

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk) Inleidend muziekspel Welkom en afkondigingen De ouderling van dienst heet iedereen welkom, leest de afkondigingen voor en geeft de predikant een hand. Daarmee draagt hij de verantwoordelijkheid voor de

Nadere informatie

Ochtenddienst 8 januari 2017

Ochtenddienst 8 januari 2017 Ochtenddienst 8 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C. D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willemien Hendriks Ouderling Vorming & Toerusting

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willemien Hendriks Ouderling Vorming & Toerusting Mededelingen door de ouderling van dienst Willemien Hendriks Ouderling Vorming & Toerusting Psalm 99 vers 1, 3 en 4 Psalm 99 vers 1, 3 en 4 Psalm 99 vers 1, 3 en 4 Psalm 99 1, 3 en 4 Lied 435 1, 2, 3 en

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN GEEN ANDERE GODEN GEEN BEELD VAN GOD 14 augustus 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Kees Koetsier Organist: J.W. van den Brink Lector: Desiree van den Brink Koster:

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 28 augustus 2016, 11e zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Zondagskind: Lianne Hoogenboom Voorganger: ds.

Nadere informatie

Zingen NLB 221: 1 en 3

Zingen NLB 221: 1 en 3 Kerkdienst 24 februari 2019 - Avondmaal: Immanuëlkerk; ds. Gerrit van Dijk, Orgel Piet George Klootwijk Welkom, de kaarsen worden aangestoken en een moment van stilte Zingen NLB 221: 1 en 3 staande 1 221:3

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

25 mei 2017 Hemelvaartsdag uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke

25 mei 2017 Hemelvaartsdag uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke 25 mei 2017 Hemelvaartsdag 09.30 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK gezang 101 De dag van onze vorst brak aan. Kinderen: Handen. E&R 236 Elk oog zal hem

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!!

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Voorganger: ds. F. Wijnhorst Ouderling van dienst: br. Henny Hoek Organist

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Ontsteken Tafelkaarsen onder het zingen van: Vlis-singers (samenzang) 64 Psalm 139

Ontsteken Tafelkaarsen onder het zingen van: Vlis-singers (samenzang) 64 Psalm 139 Orde van dienst 19 maart 2017 10.00 uur Protestantse Kerk Heinkenszand Voorganger: dhr Geert de Boo uit Leiden Organist: Danny de Feijter M.m.v: Koorgroep de Vlis-singers Welkom / mededelingen Ontsteken

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Bruchem woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden gaan we deze

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 28 juli 2019 om 9.30 uur in het Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: ds. Kasper Jager orgel: Sebastian van Hove 1 e ouderling:

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst. Vertel het maar

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst. Vertel het maar Welkom bij de Kinder-Biddagdienst woensdagmiddag 14 maart 2018 met als thema Vertel het maar 2 Koningen 4:1-7 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we doen

Nadere informatie

LITURGIE. voor de dienst van uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school. op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk

LITURGIE. voor de dienst van uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school. op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk LITURGIE voor de dienst van 10.30 uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk Predikant: Ouderling van dienst: Liedbegeleiding: Ds. W.J. Gorissen

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Orde van Dienst van de dankdag gehouden op woensdagmiddag 7 november 2018

Orde van Dienst van de dankdag gehouden op woensdagmiddag 7 november 2018 Orde van Dienst van de dankdag gehouden op woensdagmiddag 7 november 2018 Welkom in de Grote Kerk te Papendrecht. Alles geef ik U Predikant: Ds. C. Boele (Polsbroek-Vlist) Ouderling van Dienst: Dhr. T.C.

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Voorganger: Leonard van Wijk Orgel: Els Dijkerman Ouderling: Pieter Bas ter Maat Lector:

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

Orgelspel. Opening jongeren. Welkom en mededelingen. Samenzang Psalm 66: 1 en 2

Orgelspel. Opening jongeren. Welkom en mededelingen. Samenzang Psalm 66: 1 en 2 1 Orgelspel Opening jongeren Welkom en mededelingen Samenzang Psalm 66: 1 en 2 1. Juich, aarde, juich met blijde galmen Den groten Schepper van 't heelal; Zing d' eer Zijns naams met dankb're psalmen;

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Lied 454: 1 (Schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Lied 454: 1 (Schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Lied 454: 1 (Schoollied) > Wat zou ik zonder U geweest zijn, hoe zou ik zonder U bestaan? Ik zou ten prooi aan angst en vrees zijn en eenzaam door de wereld

Nadere informatie

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 Orgelspel Woord van welkom Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 1. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt, mag binnentreden,

Nadere informatie

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds. Corrie van Duinen; ouderling: Stan Butijn; diaken: Willemien de Vlieger; organist: Gert Boersma DE INTREDE - de

Nadere informatie

Kerkboekje voor onze gasten Als je nog (bijna) nooit eerder in een kerk bent geweest.

Kerkboekje voor onze gasten Als je nog (bijna) nooit eerder in een kerk bent geweest. Kerkboekje voor onze gasten Als je nog (bijna) nooit eerder in een kerk bent geweest. WELKOM IN DE KERK! Als het allemaal nieuw voor je is, kan het allemaal best vreemd en overweldigend zijn. Je kunt gerust

Nadere informatie

Lezen : Jona 1 ; 1-3 Jona 3 en 4. Psalm 47 : 1 en 4 Psalm 139 : 4 en 6 Gezang 33 Lied 481 : 1 en 2 Gezang 176a : 13 Psalm 67 : 2

Lezen : Jona 1 ; 1-3 Jona 3 en 4. Psalm 47 : 1 en 4 Psalm 139 : 4 en 6 Gezang 33 Lied 481 : 1 en 2 Gezang 176a : 13 Psalm 67 : 2 Lezen : Jona 1 ; 1-3 Jona 3 en 4 Psalm 47 : 1 en 4 Psalm 139 : 4 en 6 Gezang 33 Lied 481 : 1 en 2 Gezang 176a : 13 Psalm 67 : 2 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 4 vers 32 t/m 37 Lied 216 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 77 vers 8 (Schoolpsalm) Psalm 122 vers 1 en 3 Psalm 119 vers 65

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst Welkom bij de Kinder-Biddagdienst woensdagmiddag 14 maart 2018 met als thema 2 Koningen 4:1-7 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer 1 2 Welkom d.m.v. filmpje, we doen dit staande:

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie