KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) Uitvoeren van onderzoek naar de kosten en baten van gemeentelijke Shared Service Centra (2010).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) Uitvoeren van onderzoek naar de kosten en baten van gemeentelijke Shared Service Centra (2010)."

Transcriptie

1 1/5 O P D R A C H T E N L I J S T S O U R C I N G Hieronder treft u een overzicht aan van sourcingprojecten, die M&I/Partners heeft uitgevoerd op het gebied van IM-regievoering, ICT-infrastructuur en/of ICT-beheer. De lijst is onderverdeeld naar opdrachten bij gemeenten, zorginstellingen en overige organisaties. GEMEENTEN Equalit Begeleiden van aanbesteding van beheerde netwerkverbindingen tussen gemeentelijke locaties en Shared Service Centrum Equalit Gemeente Hilversum Uitvoeren van scenarioanalyse voor mogelijke outsourcing van ICT-voorzieningen. Bepalen van scope, doelstelling en beoordelingskader Gemeente Soest Adviseren over de inrichting van een Shared Service Center in het kader van gemeentelijke ICTsamenwerking Gemeente Rotterdam Uitvoeren van onderzoek naar de mogelijkheden van ICT-outsourcing voor accounts, telefonie, datacenters e.d. en opstellen businesscase (2012). Outsourcen van Intranet bestaande uit drie managed MAN-netwerkdatatransportdiensten en passieve infrastructuur KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) Uitvoeren van onderzoek naar de kosten en baten van gemeentelijke Shared Service Centra Omgevingsdienst Noorzeekanaalgebied (NZKG) Adviseren over hosting van primaire applicatie (2015). Samenwerking gemeente Cuijk, Grave, Mill & St. Hubert Opstellen van gezamenlijk informatiebeleidsplan, uitgangspunten ICT-infrastructuur en harmonisatieplan. Het harmonisatieplan is een projectplan voor de samenvoeging van de drie ICTomgevingen tot één gezamenlijke ICT omgeving, voor zowel ICT-infrastructuur, applicatielandschap als I&A-organisatie (2012). Servicebureau Gemeenten Begeleiden van de Europese aanbesteding voor de hosting en het technisch beheer van de ICTvoorzieningen Vereniging van Nederlandse Gemeenten Adviseren over het verlengen van het huidige contract voor ICT-beheer versus het heraanbesteden met een mogelijke andere scope. Belangrijk criterium bij de scenariokeuze was de mate waarin VNG in staat geacht werd om na heraanbesteding de regie op het contract uit te voeren (2013).

2 2/5 Ondersteunen bij regievoering na uitbesteding van de complete ICT-dienstverlening (2013). Begeleiden van de Europese aanbesteding van de ICT-beheerdienstverlening ( ). Ondersteunen bij het opstellen van de sourcingstrategie ( ). ZORGINSTELLINGEN Albert Schweitzer ziekenhuis Uitvoeren van de businesscase sourcing ICT-beheer. Onderzoek naar de mogelijkheden om kosteneffectief de kwaliteit van de ICT-beheerdienstverlening te laten toenemen, waarbij alle vormen van sourcing in aanmerking zijn genomen Gezondheidscentrum Asielzoekers Specificatie en projectleiding van de upgrade van de ICT-functionaliteit ( ). Ondersteunen bij regievoering nadat de complete ICT-dienstverlening was uitbesteed (2012). Begeleiden van uitbesteding van de complete ICT-dienstverlening, inclusief vaste telefonie met call center, via een onderhandse aanbesteding Uitvoeren van second opinion op bestekstukken voor outsourcing van gehele ICT-voorziening GGz Breburg Adviseren over housing (intern of extern) van de uitwijkvoorziening voor de centrale ICTinfrastructuur GGD Gelre-IJssel Uitvoeren van marktverkenning om mogelijkheden te onderzoeken om de hosting en het technisch beheer (zowel van servers als van applicaties) uit te besteden. Daarna het opstellen van een bestek op hoofdlijnen voor de uitbesteding Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West Begeleiden van de transitie naar de nieuwe dienstverlener ( ). Begeleiden van de Europese aanbesteding voor outsourcing van complete ICT-dienstverlening, inclusief vaste en mobiele telefonie (2013). Lunet zorg Ondersteunen bij opstellen ICT-strategie en adviseren bij uitbesteding van ICT-beheerdienstverlening Meander Medisch Centrum Uitvoeren van onderzoek naar mogelijkheden om de housing/hosting van centrale ICTinfrastructuur deels of volledig te outsourcen Radiotherapiegroep Selecteren van een ICT-dienstverlener voor outsourcing van ICT-diensten ( ). Ondersteuning bij opstellen van ICT-sourcingstrategie (2014). Revant Begeleiding selectie ICT-dienstverlener (2015).

3 3/5 RIBW K/AM Hercontracteren ICT-dienstverlener. Heronderhandelen over de contractuele afspraken met de ICT-dienstverlener van inspanning- naar resultaatverplichting op basis van ITIL-processen ( ). Begeleiden van de Europese aanbesteding van de managed netwerkverbindingen en voeren van contractonderhandelingen met de geselecteerde leverancier (2013). SKAR Vernieuwen en outsourcen van de server- en storageinfrastructuur, LAN- en WANnetwerkinfrastructuur, werkplekken, internetconnectie, inclusief het beheer daarover (2012). TweeSteden ziekenhuis Adviseren over de realisatie van de uitwijkvoorziening voor de centrale ICT-infrastructuur Vierstroom Ondersteunen bij aanbesteding voor het outsourcen van de gehele ICT-voorziening ( ). West Fries Gasthuis (WFG) Adviseren over de mogelijkheid om de huidige eigen ERP-hosting naar SaaS te migreren (2015). Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) Selecteren van een ICT-dienstverlener voor outsourcing van alle ICT-diensten, inclusief ondersteuning bij de transitie van de dienstverlening van de huidige ICT-dienstverlener (een ziekenhuis in de regio) naar de geselecteerde ICT-dienstverlener (2013). Zaans Medisch Centrum Ondersteunen bij de aanbestedingsfase voor het outsourcen van de gehele (niet medische) ICTvoorziening ( ). Ondersteunen bij RFI-fase (Request for Information) om voorselectie te maken voor outsourcingspartners (2012). Ondersteunen bij opstellen ICT-sourcingstrategie ( ). ZuidZorg Ondersteunen bij het opstellen van de sourcingstrategie en vervolgens het begeleiden van de outsourcing van het Technisch Beheer van de servicedesk ( ). OVERIGE ORGANISATIES Besturenraad Adviseren over de mogelijkheden van uitbesteding van webapplicaties, bijvoorbeeld door externe hosting en uitbesteding van beheeractiviteiten BKW Adviseren over rationalisatie en outsourcen serverpark

4 4/5 Cocensus Uitvoeren van een second opinion over in hoeverre de nieuw aangeschafte ICT-infrastructuur functioneel passend en prijstechnisch markconform was (2014). Codarts Begeleiden van de selectie van een ICT-dienstverlener (2015). DICTU (Ministerie van Economische Zaken) Inregelen van contractmanagement en begeleiden diverse aanbestedingen Gemeenschappelijk belastingkantoor Lococensus-Tricijn (GBLT) Ondersteunen bij het opstellen van de ICT-sourcingstrategie (2013). Havenbedrijf Amsterdam Begeleiden van een kennissessie over ICT-sourcing in het kader van het bepalen van de ITsourcingstrategie (2013). Hogeschool Rotterdam Uitvoeren van een marktonderzoek naar partijen die housing- en hostingdiensten leveren (2008). Kadaster Adviseren van de Raad van Bestuur en medezeggenschap over de uitbesteding van de ICTinfrastructuur naar een marktpartij (2013-heden). Lefier Ondersteunen bij het opstellen van de ICT-sourcingstrategie (2015). Permar (sociale werkvoorziening) Ondersteunen bij het opstellen van de ICT-sourcingstrategie (2014). Provincie Utrecht Uitvoeren van een risicoanalyse voor de aanbesteding van diverse ICT-diensten Rijkswaterstaat Inregelen van de regievoering over de datacenters rijksoverheid (2013). Begeleiden van de uitbesteding van de datacenters ( ). Ondersteunen bij het herijking van de sourcingstrategie ( ). RWS partner in wonen Begeleiden bij de aanbesteding voor het outsourcen van de gehele ICT-voorziening (2014). Ondersteunen bij het opstellen van de ICT-sourcingstrategie (2013). Woonbron Onderzoek naar de besparingsmogelijkheden en sourcing van ICT. Onderzoek naar de besparingsmogelijkheden en sourcing van Facilitaire diensten (2013).

5 5/5 Portaal Onderzoek naar alternatieve sourcingstrategieën voor de ICT-beheerorganisatie om verbeteringen te realiseren (2013). Stichting Digitale Snelweg Kennemerland Outsourcen van het beheer van het WAN-netwerk, e-spam dienstverlening, managed Dark Fiber ( ). Top Institute Food & Nutrition Uitvoeren van onderzoek naar de gevolgen op technisch, organisatorisch en financieel gebied van externe hosting van de servers van TIFN Universiteit Utrecht Adviseren over de implementatie en sourcing van opslagvoorzieningen (storage) voor onderzoekers (2015). Veiligheidsregio Haaglanden Begeleiden van de Europese aanbesteding voor het vinden van outsourcingspartners voor werkplekdienstverlening, netwerk en serverinfrastructuur, applicatiehosting, vaste en mobiele telefonie en helpdesk. Begeleiden van de migratie naar nieuwe dienstverleners ( ). Veiligheidsregio MiddenWestBrabamt Adviseren over de inrichting van de regieorganisatie voor aansturing van externe ICTdienstverlener (2015). Voeren van contractonderhandeling met de leverancier voor werkplekdienstverlening, netwerk en serverinfrastructuur ( ). Veiligheidsregio Kennemerland Ondersteunen bij het opstellen van de ICT-sourcingstrategie (2014). Vereniging tot samenwerking Politie Nederland (VtsPN) Voor de landelijke politie-applicaties had vtspn behoefte aan een beheerd modern applicatieontwikkel- en productiesysteem. Ondersteuning bij het publiceerklaarmaken van het programma van eisen voor dit ontwikkelsysteem (2013). Waarborgfonds Sociale Woningbouw Begeleiden van de verwerving van de nieuwe ICT-infrastructuur in kader van de verhuizing. In dit verband uitvoeren van de selectie voor de leverancier van een managed IP-telefoniedienst

OPDRACHTENLIJST SOURCING

OPDRACHTENLIJST SOURCING 1/6 OPDRACHTENLIJST SOURCING Hieronder treft u een overzicht aan van sourcingprojecten, die M&I/Partners heeft uitgevoerd op het gebied van IM-regievoering, ICT-infrastructuur en/of ICT-beheer. De lijst

Nadere informatie

Welkom. René Bosman Manager Informatie & Automatisering Lentiz onderwijsgroep

Welkom. René Bosman Manager Informatie & Automatisering Lentiz onderwijsgroep Welkom René Bosman Manager Informatie & Automatisering Lentiz onderwijsgroep Wie zijn wij? 11 scholen Lentiz onderwijsgroep 7021 leerlingen 841 medewerkers Welk onderwijs verzorgen wij? MAVO HAVO VMBO

Nadere informatie

DCI ICT sourcing strategie Status: definitief Versie: Doel, scope, richting en marktbenadering

DCI ICT sourcing strategie Status: definitief Versie: Doel, scope, richting en marktbenadering DCI ICT sourcing strategie Status: definitief Versie: 2015 1.3 Doel, scope, richting en marktbenadering Doelstelling en scope DCI ICT sourcing strategie De DCI ICT sourcing strategie ondersteunt bij het

Nadere informatie

Masterclass. Uitbesteden / Outsourcing

Masterclass. Uitbesteden / Outsourcing Masterclass Uitbesteden / Outsourcing Agenda Hoe is het begonnen en waar staat outsourcing nu Praktische oefeningen om outsourcing te ervaren Uiteenzetting van de verschillende typen uitbesteding Hulp

Nadere informatie

OUTSOURCING IN DE GGZ

OUTSOURCING IN DE GGZ Stand van zaken OUTSOURCING IN DE GGZ Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist (030) 2 270 500 info@mxi.nl www.mxi.nl Organisaties worden steeds afhankelijker van ICT. Bovendien wordt ICT steeds complexer. Om alles

Nadere informatie

Outsourcing van het Rekencentrum Kadaster; "Een lange aanloop

Outsourcing van het Rekencentrum Kadaster; Een lange aanloop Outsourcing van het Rekencentrum Kadaster; "Een lange aanloop Marto Boes The Outsourcing Day 30-10-2012 I-Kadaster ICT-ontwikkelingen Automatische verwerking van aktegegevens Kadastrale gebieden tbv WKPB

Nadere informatie

De outsourcing aanpak van PGGM

De outsourcing aanpak van PGGM De outsourcing aanpak van PGGM 10 jaar PON - Hét Outsourcing Congres 12 November 2015 Hans van der Zwaag ICT & Facility Services 8 jaar ervaring met een sterk gevirtualiseerde ICT infrastructuur Mainframe

Nadere informatie

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing.

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing. Bijlagen 1 en 2: Aanbevelingen en opvolging Gateway Reviews (corsa 2018017934) Bijlage 1: Aanbevelingen en opvolging Gateway Review 2018 Aanbeveling Opvolging Status Opmerking 1. Richt een apart project

Nadere informatie

Outsourcing in een ziekenhuis Klantcase uitbesteden TAB Hix. Las Vegas, 7 maart 2018 Ed de Myttenaere BEng CISA CRISC MBA RI

Outsourcing in een ziekenhuis Klantcase uitbesteden TAB Hix. Las Vegas, 7 maart 2018 Ed de Myttenaere BEng CISA CRISC MBA RI Outsourcing in een ziekenhuis Klantcase uitbesteden TAB Hix Las Vegas, 7 maart 2018 Ed de Myttenaere BEng CISA CRISC MBA RI Agenda Even voorstellen Ed de Myttenaere Noordwest Noordwest ICT Sourcingstrategie

Nadere informatie

Outsourcen, niet meer weg te denken.

Outsourcen, niet meer weg te denken. Outsourcen, niet meer weg te denken. Outsourcen, een Engelse term, roept vaak in Nederland meteen het beeld op van internationaal en India. De feitelijke betekenis van het woord outsourcen is uitbesteden

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE I: AANBESTEDENDE DIENST Diensten I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Nederlandse

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Geachte leden,

Gedeputeerde Staten. Geachte leden, Gedeputeerde Staten Datum Ons kenmerk 2005 20028 Onderwerp Stand van zaken outsourcing Bezoekadres Houtplein 33 Provinciale Staten van Noord Holland d.t.v. de Statengriffier, mw. mr. C.A. Peters Haarlem

Nadere informatie

ICT-beheer is geen catering

ICT-beheer is geen catering 2 / Outsource Magazine / februari 2006 ICT-beheer is geen catering Regiemodel voor outsourcing bij VROM Hoe voorkom je dat bij ICT-uitbesteding de eindgebruiker alle invloed op ICT verliest? In welk model

Nadere informatie

Erkende opleidingen per zorginstelling

Erkende opleidingen per zorginstelling Instelling Academisch Medisch Centrum academisch ziekenhuis Maastricht Ambulance Amsterdam B.V. Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Connexxion ambulance Services B.V. Coöperatie RAV Fryslân U.A. Coöperatie

Nadere informatie

CV CygnusZ Pagina ${page}

CV CygnusZ Pagina ${page} Lauraine 01-05-2019 Projectmanager Profiel Ervaren en hands-on Projectmanager, met meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van verschillende complexe projecten, processen en affiniteit met automatisering.

Nadere informatie

Van automatiseringsafdeling naar ICT-regieorganisatie

Van automatiseringsafdeling naar ICT-regieorganisatie Van automatiseringsafdeling naar ICT-regieorganisatie Anderhalf jaar later Praten over regie is makkelijker dan regie voeren René Bosman Manager Informatie & Automatisering Lentiz onderwijsgroep Onderwerpen

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

ICT uitbesteden. Veilig en zeker.

ICT uitbesteden. Veilig en zeker. ICT uitbesteden. Veilig en zeker. ICT is een hulpmiddel ICT uitbesteden draait om het goed regelen van heel veel zaken. Maar uiteindelijk gaat het om een goed gevoel, een gevoel van vertrouwen. Dat alles

Nadere informatie

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten 1 Cloudcomputing is populair, en niet zonder reden. Clouddiensten

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 26 448 Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI) Nr. 590 HERDRUK 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter

Nadere informatie

Shared telefonie platform voor de Rijksoverheid

Shared telefonie platform voor de Rijksoverheid Shared telefonie platform voor de Rijksoverheid Aanleiding en noodzaak voor het STR platform Veel oude centrales bij verschillende klanten in gebruik en daardoor - versplintering van de kennis en daarmee

Nadere informatie

Visie op Cloud & ICT Outsourcing

Visie op Cloud & ICT Outsourcing HEALTHCARE & LOCAL GOVERNMENT Visie op Cloud & ICT Outsourcing Regionaal ICT Beraad, gemeente Midden-Delfland 25 oktober 2016 Voorstellen - Sinds 2013 werkzaam bij PinkRoccade Local Government - Productmanager

Nadere informatie

Erkende opleidingen per zorginstelling

Erkende opleidingen per zorginstelling Instelling Academisch Medisch Centrum academisch ziekenhuis Maastricht Ambulance Amsterdam B.V. Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Connexxion ambulance Services B.V. Coöperatie RAV Fryslân U.A. Coöperatie

Nadere informatie

De Compacte Rijksdienst

De Compacte Rijksdienst De Compacte Rijksdienst Veranderingen in het ITlandschap; wat betekent dat voor de markt? Leveranciersdag 1 november 2011 Jan Flippo DG Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk Directie Informatievoorziening

Nadere informatie

Onderzoek ICT-sourcing ziekenhuizen ZIEKENHUIZEN OUTSOURCEN STEEDS MEER ICT

Onderzoek ICT-sourcing ziekenhuizen ZIEKENHUIZEN OUTSOURCEN STEEDS MEER ICT Onderzoek ICT-sourcing ziekenhuizen ZIEKENHUIZEN OUTSOURCEN STEEDS MEER ICT Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist (030) 2 270 500 info@mxi.nl www.mxi.nl Bas aan de Wiel Versie 1.0 / 14 februari 2017 SOURCINGONDERZOEK

Nadere informatie

Profiel Shared Values. Onafhankelijke ICT & Telecom managers en adviseurs

Profiel Shared Values. Onafhankelijke ICT & Telecom managers en adviseurs Profiel Shared Values Onafhankelijke ICT & Telecom managers en adviseurs Onze scope organisatie ICT & Telecom werkprocessen strategie Onze diensten ICT & Telecom advies Projectmanagement Interim-management

Nadere informatie

Welkom. De gang naar hemel of luchtkasteel? Ervaringen in stappen naar de Cloud

Welkom. De gang naar hemel of luchtkasteel? Ervaringen in stappen naar de Cloud Welkom De gang naar hemel of luchtkasteel? Ervaringen in stappen naar de Cloud Even voorstellen Arnold Tuinenburg Over-gemeenten Peter Porte Gemeente Stichtse Vecht Rolf Meursing Odinfo Odinfo Advies en

Nadere informatie

Shared Service Center ICT Haaglanden. en de digitale snelweg van de Rijksoverheid. Astrid Zwiers Vestigingsmanager Directieteam SSC-ICT Haaglanden

Shared Service Center ICT Haaglanden. en de digitale snelweg van de Rijksoverheid. Astrid Zwiers Vestigingsmanager Directieteam SSC-ICT Haaglanden Shared Service Center ICT Haaglanden en de digitale snelweg van de Rijksoverheid Astrid Zwiers Vestigingsmanager Directieteam SSC-ICT Haaglanden Jaarcongres Strategic Sourcing 16 juni 2015 Even voorstellen:

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Profiel. Opleiding Training. Kennis Vaardigheden. Nevenactiviteiten

Curriculum Vitae. Profiel. Opleiding Training. Kennis Vaardigheden. Nevenactiviteiten Curriculum Vitae Jaap Bregman MSc 17 september 1985, woonachtig te Rotterdam 06 14 05 58 43 j.bregman@facilityestate.nl Enthousiast Sociaal Onderzoekend Nuchter Eigenwijs Profiel Door zijn studie en werkervaring

Nadere informatie

ICT in het Stadskantoor van Utrecht. Chris van den Haselkamp Clustermanager Vernieuwing

ICT in het Stadskantoor van Utrecht. Chris van den Haselkamp Clustermanager Vernieuwing ICT in het Stadskantoor van Utrecht Chris van den Haselkamp Clustermanager Vernieuwing Programma 1. Introductie gemeente Utrecht 2. Besluitvorming Stadskantoor 3. Uitgangspunten ICT-Vernieuwing 4. U-Cloud

Nadere informatie

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004.

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004. 2004. Nr. : 04.0185. Dnst. : ID Krediet ICT Infrastructuurplan 2004-2006. Leiden, 7 december 2004. De ICT (Informatie- en CommunicatieTechnologie) infrastructuur van de gemeente Leiden is sterk verouderd,

Nadere informatie

VAN ICT-UITBESTEDING NAAR CLOUD COMPUTING ARCUS COLLEGE

VAN ICT-UITBESTEDING NAAR CLOUD COMPUTING ARCUS COLLEGE VAN ICT-UITBESTEDING NAAR CLOUD COMPUTING ARCUS COLLEGE Best practice Arcus college Het Arcus College is een van de instellingen die overgestapt is naar de cloud via SURFcumulus. Deze best practice beschrijft

Nadere informatie

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service:

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: Betrouwbaardere ICT, minder zorgen! Maak kennis met Multrix Wilt u op maat gesneden ICT-diensten die volledig aan de wensen en behoeften van uw organisatie

Nadere informatie

MKB Cloudpartner Informatie TPM & ISAE 3402 2016

MKB Cloudpartner Informatie TPM & ISAE 3402 2016 Third Party Memorandum (TPM) Een Derde verklaring of Third Party Mededeling (TPM) is een verklaring die afgegeven wordt door een onafhankelijk audit partij over de kwaliteit van een ICT-dienstverlening

Nadere informatie

Europees aanbesteden samenwerking ICT. Bijlage 13. Deelnemers aan de Raamovereenkomst. Cluster rekencentrum hardware

Europees aanbesteden samenwerking ICT. Bijlage 13. Deelnemers aan de Raamovereenkomst. Cluster rekencentrum hardware EASI2010 Europees aanbesteden samenwerking ICT Bijlage 13 Deelnemers aan de Raamovereenkomst Cluster rekencentrum hardware Documentgegevens Documentnaam Bijlage 13 Deelnemers aan de Raamovereenkomst Datum

Nadere informatie

Slimmer organiseren door samenwerken. Workshop Digitaal Bestuur Congres 20 januari 2011

Slimmer organiseren door samenwerken. Workshop Digitaal Bestuur Congres 20 januari 2011 Slimmer organiseren door samenwerken Workshop Digitaal Bestuur Congres 20 januari 2011 Wenkend perspectief Conglomeraat/federatie van SSC (regionaal/functioneel) SSC in Cloud Samen innovaties oppakken

Nadere informatie

Transitie en transformatie

Transitie en transformatie Transitie en transformatie Bij GGZ Rivierduinen Esther Kruisinga Programma Introductie Over Rivierduinen Sourcing strategie en aanbestedingsaanpak Transitie en transformatie Risico s Belangrijkste leerpunten

Nadere informatie

Profiel. Contact. André Noorlander. Naam. Geboortedatum 4 november 1970 Burgerlijke staat

Profiel. Contact. André Noorlander. Naam. Geboortedatum 4 november 1970 Burgerlijke staat Profiel Naam André Noorlander Geboortedatum 4 november 1970 Burgerlijke staat Gehuwd Nationaliteit Nederlands Religie Protestant Ervaring ICT 20 jaar Ervaring leiding geven 15 jaar Ervaring (project)management

Nadere informatie

THE CLOUD IN JURIDISCH PERSPECTIEF SPREKERSPROFIEL. Mr. Jan van Noord Directeur International Tender Services (ITS) BV

THE CLOUD IN JURIDISCH PERSPECTIEF SPREKERSPROFIEL. Mr. Jan van Noord Directeur International Tender Services (ITS) BV THE CLOUD IN JURIDISCH PERSPECTIEF SPREKERSPROFIEL Mr. Jan van Noord Directeur International Tender Services (ITS) BV Wat is Cloud Op het moment dat content uit het eigen beheer c.q. toezicht verdwijnt

Nadere informatie

Uw IT, onze business

Uw IT, onze business Techniek gaat prima samen. Uw IT, onze business Hoogendoorn IT Services biedt vele mogelijkheden om de kantoorautomatisering van bedrijven te beheren, optimaal te laten functioneren of het bedrijf zelfs

Nadere informatie

Dromen, durven, doen, samen doen

Dromen, durven, doen, samen doen Overheids-DataCenter Noord-Nederland Dromen, durven, doen, samen doen Henk Bultje Projectmanager ODC-Noord Roelof Moraal Projectmanager RDW Aanleiding Samenwerking Noord versus Programma consolidatie

Nadere informatie

Is BVP geschikt voor uw ICT-aanbestedingen?

Is BVP geschikt voor uw ICT-aanbestedingen? Is BVP geschikt voor uw ICT-aanbestedingen? John Kuin 12 november 2015 Nationaal Outsourcing Congres PON INTRODUCTIE Accare: 5 Noordelijke provincies 850 medewerkers Jaarlijks zo n 13.000 cliënten Bijna

Nadere informatie

EngagementManager UWV. Customized IT Key Metrics Analysis Presentatie Raad van Bestuur. 9 oktober 2009 Opdracht: 222788710 Versie1.

EngagementManager UWV. Customized IT Key Metrics Analysis Presentatie Raad van Bestuur. 9 oktober 2009 Opdracht: 222788710 Versie1. EngagementManager UWV Customized IT Key Metrics Analysis Presentatie Raad van Bestuur 9 oktober 2009 Opdracht: 222788710 Versie1.1 Doelstelling Het Directie Team van UWV heeft 5 benchmark eisen (A-E) opgesteld

Nadere informatie

Bonte Bij Aanbestedingen ehrm

Bonte Bij Aanbestedingen ehrm Bonte Bij Aanbestedingen ehrm Aanleiding aanbesteding ehrm Contract huidige leverancier loopt af Het willen optimaliseren en verbeteren van de HR processen Het willen digitaliseren van de HR processen

Nadere informatie

Hoe migreer je naar de Cloud. Wilbert van Beek Directeur

Hoe migreer je naar de Cloud. Wilbert van Beek Directeur Hoe migreer je naar de Cloud Wilbert van Beek Directeur OVER ICTIVITY Opgericht in 1998 120 medewerkers Onafhankelijk van de verkoop van producten Dienstverlening op het gebied van ICT infrastructuren

Nadere informatie

De juiste kennis en kunde is bij Unica Schutte ICT aanwezig. HUSA Logistics onderscheidt zich in de branche dankzij stabiele ICT-omgeving

De juiste kennis en kunde is bij Unica Schutte ICT aanwezig. HUSA Logistics onderscheidt zich in de branche dankzij stabiele ICT-omgeving De juiste kennis en kunde is bij Unica Schutte ICT aanwezig HUSA Logistics onderscheidt zich in de branche dankzij stabiele ICT-omgeving HUSA Logistics is een allround intermodale logistiek dienstverlener

Nadere informatie

THIS is IT! Kadaster en Sourcing Stella Kuin & Robert Schotman 3 februari 2011

THIS is IT! Kadaster en Sourcing Stella Kuin & Robert Schotman 3 februari 2011 THIS is IT! Kadaster en Sourcing Stella Kuin & Robert Schotman 3 februari 2011 Agenda : Kadaster en Sourcing Proces Sourcing strategie Meerjaren Beleidsplan Kadaster Verkaveling HR aspecten Marktconsultatie

Nadere informatie

Curriculum Vitae Arno van Klaveren. Persoonlijke gegevens. Profiel. Karakter

Curriculum Vitae Arno van Klaveren. Persoonlijke gegevens. Profiel. Karakter Curriculum Vitae Arno van Klaveren Persoonlijke gegevens naam: Arno van Klaveren adres: De Vriesstraat 3 woonplaats: 2613CA Delft geboortedatum: 27-09-1963 nationaliteit: Nederlands email: info@arnovanklaveren.nl

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument behorend bij EURAAN-HD-14-0393 Negometrix 14920 Levering van Servers, Storage, Netwerkcomponenten en Accessoires.

Aanbestedingsdocument behorend bij EURAAN-HD-14-0393 Negometrix 14920 Levering van Servers, Storage, Netwerkcomponenten en Accessoires. Beschrijvend document 1. INLEIDING 1.1 Algemeen Voor u ligt het Beschrijvend document behorende bij de openbare aanbesteding voor server, storage, netwerkcomponenten en accessoires. Dit betreft o.a. levering,

Nadere informatie

Erkende zorginstellingen per opleiding

Erkende zorginstellingen per opleiding Opleiding Ambulanceverpleegkundige Anesthesiemedewerker Instelling Ambulance Amsterdam B.V. Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Conexxion ambulance Services B.V Coöperatie Regionale Ambulancevoorziening

Nadere informatie

Toekomstige ICT infrastructuur en migratieplanning RID Oost Utrecht

Toekomstige ICT infrastructuur en migratieplanning RID Oost Utrecht Toekomstige ICT infrastructuur en migratieplanning RID Oost Utrecht 21 september 2011 Inleiding Zeven organisaties (Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en de RSD Kromme

Nadere informatie

Vertrouwen is de basis van ons partnership. DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding

Vertrouwen is de basis van ons partnership. DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding Vertrouwen is de basis van ons partnership DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding DVAN Advocatuur & Notariaat is juridisch sparringpartner van de ondernemer, en werkt voor zowel nationale

Nadere informatie

Erkende opleidingen per zorginstelling

Erkende opleidingen per zorginstelling Instelling Academisch Medisch Centrum academisch ziekenhuis Maastricht Ambulance Amsterdam B.V. Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Connexxion Ambulance Services B.V. Coöperatie RAV Fryslân U.A. Coöperatie

Nadere informatie

Vertrouwen is de basis van ons partnership. DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding

Vertrouwen is de basis van ons partnership. DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding Vertrouwen is de basis van ons partnership DVAN is ontzorgd dankzij volledige ICT-uitbesteding DVAN Advocatuur & Notariaat is juridisch sparringpartner van de ondernemer, en werkt voor zowel nationale

Nadere informatie

ONTSOURCING Ontzorgen en cloud Sourcing in Onderwijs en Onderzoek. Het Rijk in de Wolken 3 november 2016 Harold Teunissen en Michel Wets

ONTSOURCING Ontzorgen en cloud Sourcing in Onderwijs en Onderzoek. Het Rijk in de Wolken 3 november 2016 Harold Teunissen en Michel Wets ONTSOURCING Ontzorgen en cloud Sourcing in Onderwijs en Onderzoek Het Rijk in de Wolken 3 november 2016 Harold Teunissen en Michel Wets SURF als paraplu SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het

Nadere informatie

hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen

hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen Exclusieve partnership Cloudleverancier NaviSite is als onderdeel van mediaconglomeraat Time Warner Cable één van de grootste wereldwijde providers van enterprise class

Nadere informatie

tijdschrift voor informatie en management

tijdschrift voor informatie en management tijdschrift voor informatie en Interview Maarten Hillenaar, Rijks-CIO Gooi eigen servers en pc s niet weg Project: stop dat project! Businessinnovatie met ict CIO: redder van grote projecten? www.uitgeverijtiem.nl

Nadere informatie

Inkopen van idiensten

Inkopen van idiensten Inkopen van idiensten Hoe werkt dat? Hoofdthema V: Omgeving & Markt Rinke Meijer en Bart de Haan (Significant) Summit: Mobility, Safety and Smart Centres as a Service Datum: 24 maart 2017 Agenda Inleiding

Nadere informatie

Unica ICT Solutions is onze flexibele ICT-partner. Stichting Sprank krijgt regierol door uitbesteden ICT

Unica ICT Solutions is onze flexibele ICT-partner. Stichting Sprank krijgt regierol door uitbesteden ICT Unica ICT Solutions is onze flexibele ICT-partner Stichting Sprank krijgt regierol door uitbesteden ICT Stichting Sprank biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke handicap, en zorgt

Nadere informatie

O P D R A C H T E N L I J S T E L E K T R O N I S C H P A T I Ë N T E N D O S S I E R ( E P D )

O P D R A C H T E N L I J S T E L E K T R O N I S C H P A T I Ë N T E N D O S S I E R ( E P D ) 1/6 O P D R A C H T E N L I J S T E L E K T R O N I S C H P A T I Ë N T E N D O S S I E R ( E P D ) Hieronder treft u een overzicht aan van enkele EPD- (gerelateerde) projecten. Projecten die op dit moment

Nadere informatie

Visie op co-sourcing

Visie op co-sourcing Visie op co-sourcing Ed Holtzer Manager Managed Services Meerdere functies bij diverse IT- en adviesorganisaties. O.a. sales manager, (business) consultant, projectleider en programmamanager in profit

Nadere informatie

KING wérkt voor gemeenten door slimme arrangementen met de markt. Utrecht, 6 juli 2011 - Bijeenkomst gebruikersverenigingen en KING

KING wérkt voor gemeenten door slimme arrangementen met de markt. Utrecht, 6 juli 2011 - Bijeenkomst gebruikersverenigingen en KING KING wérkt voor gemeenten door slimme arrangementen met de markt Utrecht, 6 juli 2011 - Bijeenkomst gebruikersverenigingen en KING Uitgangspunten KING e-dienstverlening E-bouwstenen geen doel op zich;

Nadere informatie

Regionale Consolidatie van IT in Waasland Wat levert dit op?

Regionale Consolidatie van IT in Waasland Wat levert dit op? Regionale Consolidatie van IT in Waasland Wat levert dit op? Yves Vanderbeken Chief Technologist HB-Plus VLAVIRGEM wordt werkelijkheid in Regio Waasland! Focus Doel: Ontzorgen van IT Hoe: ontzorgen door

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050)

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) Stand van zaken outsourcing ICT A. Swart De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 92 34 6279955 Geachte heer, mevrouw, In augustus 2016 hebben wij u schriftelijk geïnformeerd

Nadere informatie

P E R S O O N L I J K P R O F I E L

P E R S O O N L I J K P R O F I E L Hoofdstraat 48, 2235 CH Valkenburg (ZH) 06 51 680 665 n.karremans@nkinkoopadvies.nl www.nkinkoopadvies.nl P E R S O O N L I J K P R O F I E L Ik ben een ambitieuze inkoopprofessional. Ik ben sinds eind

Nadere informatie

Organiseren van IT. Auteur Datum. Jan Bartling 27 januari 2017

Organiseren van IT. Auteur Datum. Jan Bartling 27 januari 2017 Organiseren van IT Auteur Datum Jan Bartling 27 januari 2017 1. Deltion College Rob Vos Professioneel met studenten 2. Horizon College - Jacques Smeets Ervaren uitbesteder 3. Da Vinci College Ger Reijnders

Nadere informatie

grip houden op de uitbesteding van it

grip houden op de uitbesteding van it Thema: Finance en IT De regieorganisatie en haar niveaus van inrichten grip houden op de uitbesteding van it Onder druk van slinkende doorlooptijden om nieuwe bedrijfsprocessen te realiseren neemt outsourcing

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL *D13.003878* D13.003878

RAADSVOORSTEL *D13.003878* D13.003878 RAADSVOORSTEL *D13.003878* D13.003878 DATUM 16 september 2013 AGENDAPUNT 8 ONDERWERP Intentieverklaring deelname aan het Shared Service Center DESOM INLEIDING De komende jaren zijn er veel uitdagingen

Nadere informatie

Unica Schutte ICT staat voor ons klaar. Msquared Groep kan focussen op corebusiness dankzij uitbesteding ICT

Unica Schutte ICT staat voor ons klaar. Msquared Groep kan focussen op corebusiness dankzij uitbesteding ICT Unica Schutte ICT staat voor ons klaar Msquared Groep kan focussen op corebusiness dankzij uitbesteding ICT Msquared Groep heeft kennis van daken. Msquared Groep bestaat uit 12 bedrijven die met ruim 400

Nadere informatie

IT Vernieuwing wie waarborgt resultaat?

IT Vernieuwing wie waarborgt resultaat? IT Vernieuwing wie waarborgt resultaat? ir. Richard Heijne den Bak Lezing ICT Zorg 004 en mei in Ede GOUDA 08-573 HENGELO (O) 074-674067 M I T O P I C S BV WWW.MITOPICS.NL INFO@MITOPICS.NL Even voorstellen

Nadere informatie

Inkopen van ICT. Inkopen Complexe Techniek? 20 april 2009

Inkopen van ICT. Inkopen Complexe Techniek? 20 april 2009 : Inkopen Complexe Techniek? 20 april 2009 Ir. Richard Heijne den Bak MTD Teamleider IT-inkoop/pakketselectie Mitopics Docent Nevi Inkoopacademie Inhoud Voorstellen Context IT-inkoop Omgaan met complexiteit

Nadere informatie

Een betrokken en betrouwbare technologiepartner

Een betrokken en betrouwbare technologiepartner Een betrokken en betrouwbare technologiepartner RAM infotechnology een betrokken en betrouwbare technologiepartner ICT is tegenwoordig voor vrijwel iedere organisatie bedrijfskritisch. Toch is het voor

Nadere informatie

Servicecentrum Drechtsteden. Afdeling ICT

Servicecentrum Drechtsteden. Afdeling ICT Servicecentrum Drechtsteden Afdeling ICT Henk Nimberg Operationeel Manager ICT 20 juni 2012 Resultaatgerichte dienstverlener voor de regio 1. Even voorstellen. (1) Agenda 1. Even voorstellen 2. Uitdagingen

Nadere informatie

Gelukkig Nieuwjaar. TweeduizendTwaalf. Transition Experts wenst iedereen een gelukkig, gezond en succesvol. Dat het een goed T&T jaar mag worden!

Gelukkig Nieuwjaar. TweeduizendTwaalf. Transition Experts wenst iedereen een gelukkig, gezond en succesvol. Dat het een goed T&T jaar mag worden! Gelukkig Nieuwjaar Transition Experts wenst iedereen een gelukkig, gezond en succesvol TweeduizendTwaalf Dat het een goed T&T jaar mag worden! Platform Outsourcing Nederland 19 januari 2012 Transitie &

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) NS Groep N.V. Laan van Puntenburg 100, 3511ER UTRECHT ( Nederland ) Ter attentie van: Addy Stoutjesdijk Telefoon: +31 655846702, Email:

Nadere informatie

SaaS / ASP PIANOo. 20 april 2009, Amsterdam. drs. Arne Smedema a.smedema@mitopics.nl

SaaS / ASP PIANOo. 20 april 2009, Amsterdam. drs. Arne Smedema a.smedema@mitopics.nl SaaS / ASP PIANOo 20 april 2009, Amsterdam drs. Arne Smedema a.smedema@mitopics.nl Onafhankelijk IT-advies vanuit de combinatie van technische, bedrijfskundige en juridische expertise Agenda Even voorstellen

Nadere informatie

Wij zien uit naar uw aanmelding op uiterlijk de gestelde datum en tijd zoals genoemd in de Selectieleidraad.

Wij zien uit naar uw aanmelding op uiterlijk de gestelde datum en tijd zoals genoemd in de Selectieleidraad. Nota van Inlichtingen Digitale werkomgeving Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Digitale werkomgeving Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Utrecht Omschrijving: De digitale werkomgeving voor

Nadere informatie

SURFshare. Shared application services & expertise. Edwin van der Zalm directeur SURFshare

SURFshare. Shared application services & expertise. Edwin van der Zalm directeur SURFshare SURFshare Shared application services & expertise Edwin van der Zalm directeur SURFshare Wat is en wat biedt SURFshare? Agenda 1. Achtergrond 2. Doel en domein 3. Meerwaarde 4. Welke diensten biedt SURFshare

Nadere informatie

Samenwerken in een SSC. Ton Bernts. Congres 2011 Samenwerken aan FM. www.factomagazine.nl

Samenwerken in een SSC. Ton Bernts. Congres 2011 Samenwerken aan FM. www.factomagazine.nl Samenwerken in een SSC Ton Bernts Congres 2011 Samenwerken aan FM www.factomagazine.nl Achtergrond 49% Energy 2 Het netwerkbedrijf Alliander wordt gevormd door de onderdelen Liander, Liandon en Endinet.

Nadere informatie

Zaandam, November 2006. Albert Heijn

Zaandam, November 2006. Albert Heijn Zaandam, November 2006 Albert Heijn Albert Heijn let op de kleintjes In een wereld waarin IT meer en meer als commodity wordt gezien is Outsourcing en Global Sourcing een richting die door veel bedrijven

Nadere informatie

Regie en sourcing op generieke diensten. Moet je doen! 20 Januari 2010 DGOBR/IR Track 3 Huis op Orde Regie op sourcing binnen het Rijk

Regie en sourcing op generieke diensten. Moet je doen! 20 Januari 2010 DGOBR/IR Track 3 Huis op Orde Regie op sourcing binnen het Rijk Regie en sourcing op generieke diensten Moet je doen! 20 Januari 2010 DGOBR/IR Track 3 Huis op Orde Regie op sourcing binnen het Rijk 20 DBC januari 2011 2011 Track 3 Regie op sourcing Doel Liesbeth Edelbroek:

Nadere informatie

Erkende zorginstellingen per opleiding

Erkende zorginstellingen per opleiding Opleiding Ambulancechauffeur Ambulanceverpleegkundige Instelling Ambulance Amsterdam B.V. Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Connexxion Ambulance Services B.V Coöperatie Regionale Ambulancevoorziening Fryslân

Nadere informatie

getronicspinkroccade.nl EPD en BiSL! 13 e EPD-ICT Congres NVMA 12 juni 2008 Thijs de Jong Senior adviseur en trainer

getronicspinkroccade.nl EPD en BiSL! 13 e EPD-ICT Congres NVMA 12 juni 2008 Thijs de Jong Senior adviseur en trainer getronicspinkroccade.nl EPD en BiSL! 13 e EPD-ICT Congres NVMA 12 juni 2008 Thijs de Jong Senior adviseur en trainer Kennismaking 1 Beheer Van project naar beheer Grootschalige Vernieuwing Applicatiebeheer

Nadere informatie

Periode Certificaat 2004-2007 Master of Science in Technology Management, Faculteit Bedrijfskunde, Rijksuniversiteit Groningen. Bul behaald.

Periode Certificaat 2004-2007 Master of Science in Technology Management, Faculteit Bedrijfskunde, Rijksuniversiteit Groningen. Bul behaald. Curriculum Vitae Personalia Naam: Rien Bosma Adres: Verlengde Meeuwerderweg 95 9723 ZM Groningen Telefoonnummer: 06-41 22 60 52 E-mailadres: rien@bosmaconsulting.nl Geboortedatum: 23-01-1979 Geboorteplaats:

Nadere informatie

OUTSOURCING In dit document wordt het begrip outscourcing of aanbesteding nader toegelicht.

OUTSOURCING In dit document wordt het begrip outscourcing of aanbesteding nader toegelicht. OUTSOURCING In dit document wordt het begrip outscourcing of aanbesteding nader toegelicht. Vormen van outsourcing In praktijk zien we verschillende vormen van outsourcing die we verder niet toelichten

Nadere informatie

ImtechCloud, het platform voor een Hybride cloud

ImtechCloud, het platform voor een Hybride cloud ImtechCloud, het platform voor een Hybride cloud Erik Scholten Solution Architect Agenda Introductie Waarom cloud-oplossingen en wat zijn de uitdagingen? Wat is ImtechCloud? Toepassingen van Hybride Cloud

Nadere informatie

Praktijkcase de ervaringen van Koenen en Co met de transitie naar de cloud. Koenen en Co en Valid

Praktijkcase de ervaringen van Koenen en Co met de transitie naar de cloud. Koenen en Co en Valid Praktijkcase de ervaringen van Koenen en Co met de transitie naar de cloud Koenen en Co en Valid Koenen en Co is de vooruitstrevende totaaladviseur voor zakelijk Zuid- Nederland. Met vestigingen in Maastricht

Nadere informatie

Inholland DC à Cloud Huub Oude Groen Robert Beudeker Manager IT Operations Solution Architect

Inholland DC à Cloud Huub Oude Groen Robert Beudeker Manager IT Operations Solution Architect Inholland DC à Cloud Huub Oude Groen Manager IT Operations Robert Beudeker Solution Architect 11-10-2018 Agenda 1. Historie van Inholland Data Center 2013 naar Cloud 2017 2. Business Case 3. Consolidatie

Nadere informatie

Oplegvel Informatienota

Oplegvel Informatienota Onderwerp Masterplan ICT; voortgang in 2012 Oplegvel Informatienota Portefeuille C. Mooij Auteur Dhr. MC Baas Telefoon 0235114558 E-mail: mcbaas@haarlem.nl MenS/ICT Reg.nr. 2012/290658 GEEN bijlagen kopiëren

Nadere informatie

Fors besparen op uw hostingkosten

Fors besparen op uw hostingkosten Whitepaper Fors besparen op uw hostingkosten Hoe kunt u een kostenvoordeel behalen zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van uw dienstverlening? INHOUD» De hostingmarkt» Cloud technologie» Uitbesteden

Nadere informatie

OVER ONS. Samen maken we de toekomst.

OVER ONS. Samen maken we de toekomst. OVER ONS Unica Schutte ICT is een landelijk full-service ICT-dienstverlener die al meer dan 20 jaar de marktontwikkelingen vertaalt naar effectieve ICT-oplossingen. Met ruim 150 specialisten verzorgen

Nadere informatie

HAGA Ziekenhuis. Techniek bedrijf Van Detail naar Regie met NEN Hans Heesen. Eef Bouman. HAGA - Onderhoudsniveaus

HAGA Ziekenhuis. Techniek bedrijf Van Detail naar Regie met NEN Hans Heesen. Eef Bouman. HAGA - Onderhoudsniveaus HAGA Ziekenhuis Techniek bedrijf Van Detail naar Regie met NEN 2767 Hans Heesen Eef Bouman HAGA - Onderhoudsniveaus Aard en omvang Dia 2 HAGA Onderhoudsniveaus Visie RvB Opdrachtgever wil het uitbesteden

Nadere informatie

Erkende zorginstellingen per opleiding

Erkende zorginstellingen per opleiding Opleiding Ambulanceverpleegkundige Anesthesiemedewerker Instelling Ambulance Amsterdam B.V. Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Conexxion ambulance Services B.V Coöperatie Regionale Ambulancevoorziening

Nadere informatie

White Paper. Basisregistratie Personen (BRP), mogelijkheden

White Paper. Basisregistratie Personen (BRP), mogelijkheden Basisregistratie Personen (BRP), mogelijkheden en kansen door samenwerking van gemeenten Samen voor ons eigen. Inleiding Gemeenten kunnen bijna niet meer zonder elkaar. Bezuinigingen, efficiency en steeds

Nadere informatie

René Salm Meerhovendreef 6 5658 HA Eindhoven 0611861966 Renesalm@resamanagement.nl

René Salm Meerhovendreef 6 5658 HA Eindhoven 0611861966 Renesalm@resamanagement.nl PERSOONLIJKE GEGEVENS René Salm Meerhovendreef 6 5658 HA Eindhoven 0611861966 Renesalm@resamanagement.nl Nationaliteit : Nederlander Geboortedatum : 12 maart 1966 Geboorteplaats : Stein KERNWOORDEN - Herstructureren

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO

PROGRAMMA VAN EISEN PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO HANDREIKING UITVRAAG INKOOP LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO > HANDREIKING UITVRAAG INKOOP LAS/LVS (V)SO (bijlage 1) INVULFORMULIER

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. ICT-uitdagingen in 2013 2014

Onderzoeksrapport. ICT-uitdagingen in 2013 2014 Onderzoeksrapport ICT-uitdagingen in 2013 2014 april / mei 2013 Website: www.lemontree.nl Op welk vlak liggen de belangrijkste ICT-uitdagingen in 2013 en 2014. Het verbeteren van de kwaliteit van IT- en

Nadere informatie

Werkplek anno 2013. De werkplek; maak jij de juiste keuze?

Werkplek anno 2013. De werkplek; maak jij de juiste keuze? Werkplek anno 2013 Welkom Agenda Bas van Dijk & Peter Klix (EIC) Pauze HP Converged infrastructuur Johan Benning Presales consultant HP Diner Wie is wie Bas van Dijk Infrastructuurarchitect Specialisatie

Nadere informatie

Workshop transitie naar de cloud SaMBO-ICT & KZA. 21 November 2013 Utrecht

Workshop transitie naar de cloud SaMBO-ICT & KZA. 21 November 2013 Utrecht Workshop transitie naar de cloud SaMBO-ICT & KZA 21 November 2013 Utrecht Agenda Introductie Aanleiding Cloud in het onderwijs Veranderingen voor de organisatie Interactieve workshop Afsluiting 2 Aanleiding

Nadere informatie