Klanttevredenheidsonderzoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klanttevredenheidsonderzoek"

Transcriptie

1 Associatie voor Coaching

2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Associatie voor Coaching vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de onderzoeker) INHOUDSOPGAVE CEDEO-ERKENNING ACHTERGROND CRITERIA METHODE PROCEDURE... 2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK NSA - CEDEO OPEN... 3 BEZOEKVERSLAG... 7 CONCLUSIE VAN DE STICHTING CEDEO BEDRIJFSOPLEIDINGEN... 9

3 1 Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn in Nederland naar schatting ruim commerciële opleidingsinstituten die een veelvoud aan maatwerk- en open opleidingen aanbieden. Voor veel opleidingsfunctionarissen vormt dit enorme aanbod een onoverzichtelijk en, in kwalitatieve zin, ondoorgrondelijk geheel. Daarnaast zijn er enkele duizenden organisaties die zich richten op het brede terrein van organisatieadvies, juridisch advies en intensieve begeleiding door middel van coaching. Om zicht te bieden op instituten die aantoonbaar naar tevredenheid van bedrijven en organisaties cursussen, trainingen, opleidingen, organisatieadvies of coaching hebben verzorgd, voert Cedeo te Rotterdam klanttevredenheidsonderzoeken uit onder inkopers van deze diensten. Op dit moment zijn op deze wijze zo n 800 instituten op basis van marktwaardering geselecteerd en in het Cedeo-bestand opgenomen. 2. Criteria Om in aanmerking te komen voor erkenning stelt Cedeo duidelijke eisen in de vorm van kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Kwantitatieve criteria ter borging van de continuïteit: De organisatie heeft meer dan vijf opdrachtgevers. De organisatie is minimaal drie jaar actief. De organisatie heeft een minimum jaaromzet van ,-. Kwalitatieve criteria: De organisatie moet kunnen aangeven op welke wijze het haar aanbod ontwikkelt. De organisatie heeft op een bedrijfsgerichte wijze, bij meerdere organisaties, positieve resultaten geboekt. Of dit zo is, wordt gemeten aan de hand van een Klanttevredenheidsonderzoek. De organisatie moet in haar handelen aantoonbaar bedrijfsgericht zijn. 3. Methode Cedeo verleent zowel een erkenning voor Maatwerk en Open Bedrijfsopleidingen, voor Coaching, Bedrijfsadvies, Outplacement, Loopbaanbegeleiding, Juridisch - en Organisatie Advies. De onderzoeksmethoden, die aan de erkenningen ten grondslag liggen, worden hieronder nader toegelicht. Tijdens het Klanttevredenheidsonderzoek benadert Cedeo (opleidings)functionarissen en opdrachtgevers met een aantal gerichte vragen over hun ervaringen met uw organisatie. Hoe waarderen zij de samenwerkingsrelatie, de dienstverlening en de prestaties van uw organisatie? Centraal staat daarbij telkens de vraag in hoeverre het instituut erin is geslaagd gewekte verwachtingen en gedane beloften daadwerkelijk waar te maken. Pas bij een hoge mate van tevredenheid onder de ondervraagde functionarissen over de verschillende stappen in het voor-, uitvoerings-, en natraject én indien het instituut voldoet aan de vereiste basiscriteria rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid (zie punt 2), komt het in aanmerking voor Cedeo-erkenning. Cedeo stelt zich op het standpunt dat voor de aangevraagde erkenning tenminste 80% van de benaderde opdrachtgevers zich dient uit te spreken in termen van tevreden tot zeer tevreden.

4 2 Afhankelijk van het uitgevoerde onderzoek verleent Cedeo de volgende erkenningen: Cedeo-erkend Maatwerk Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Open Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Coaching Cedeo-erkend Coach Cedeo-erkend Accountancy Opleidingen Cedeo-erkend Advocatuur Opleidingen Cedeo-erkend Assessment Cedeo-erkend Juridisch Advies Cedeo-erkend Organisatieadvies Cedeo-erkend Bedrijfsadvies Cedeo-erkend Interim management Cedeo-erkend Onderwijsadvies of Onderwijsbegeleiding Cedeo-erkend Outplacement, Loopbaanbegeleiding en coaching Cedeo-erkend Werving & Selectie Cliëntenaudit Blik op Werk Erkenningen hebben een geldigheid van 2 jaar na afgifte. 4. Procedure Nadat het instituut zich heeft aangemeld voor Cedeo-erkenning, wordt de volgende procedure gehanteerd: Het instituut krijgt een vragenlijst toegezonden waaruit moet blijken dat het instituut voldoet aan de kwalitatieve en kwantitatieve criteria. Cedeo bestudeert de vragenlijst en voert het onderzoek uit. Cedeo bezoekt het instituut. Gedurende dat bezoek worden met de directie de uitkomsten van het onderzoek besproken, en saillante informatiepunten, door het instituut verstrekt in de vragenlijst, nader tegen het licht gehouden. Cedeo stelt daarnaast aanvullende vragen met betrekking tot zorg rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Op basis van de vragenlijst, de geregistreerde ervaringen van opdrachtgevers en het bezoek, worden conclusies getrokken die resulteren in een advies. Dit advies wordt uitgebracht aan het Bestuur van de Stichting Cedeo. Dit advies kan zijn: toekennen van de Cedeo-erkenning en daarmee: (continuering van) publicatie en opname in de Nederlandse Opleidingen Databank; (continuering van) positieve advisering door de Opleidingenhelpdesk; geen toekenning of continuering van de erkenning. Het Stichtingsbestuur verleent al dan niet de Cedeo-erkenning. Bij een positieve uitspraak zijn de onderzoeksresultaten openbaar en bij Cedeo te verkrijgen. Daar waar in de rapportage van het klanttevredenheidonderzoek wordt gesproken over hij kan ook zij worden gelezen.

5 3 Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek NSA - Cedeo Open Aantal referenten ondervraagd: 10 Score tevredenheid Voortraject 50% 50% Opleidingsprogramma 60% 40% Uitvoering 60% 40% Opleiders 30% 70% Trainingsmateriaal 30% 30% 40% Accommodatie 10% 90% Natraject 20% 40% 40% Organisatie en Administratie 10% 40% 50% Relatiebeheer 40% 60% Prijs-kwaliteitverhouding 10% 50% 20% Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal 70% 30% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden Twee referenten hebben te weinig zicht op de prijs-kwaliteitverhouding Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject Alle referenten geven aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de wijze waarop de Associatie voor Coaching het voortraject, voor haar opleidingen met open inschrijving, verzorgt. In dit verband vertelt men dat men via Internet, via de studiegids of via de eigen werkgever bij de Associatie voor Coaching is terechtgekomen. Als redenen om ook daadwerkelijk voor een opleiding bij dit instituut te kiezen, noemen zij: De goede ervaringen van anderen, Eerdere, persoonlijke, goede ervaringen en Het feit dat dit instituut goed aangeschreven staat. Meerdere gesprokenen vertellen voorts dat hen de mogelijkheid werd geboden voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek. Dat heb ik bijzonder op prijs gesteld, aldus één van hen. Ook buiten dat, beschouwt men de informatievoorziening als goed, volledig en tijdig. Een geïnterviewde licht toe: Ik vind ze heel klantgericht. Je hebt ook steeds dezelfde mensen aan de lijn. Dat is prettig. En anderen merken op dat je snel een bevestiging van je aanmelding ontvangt, hetgeen ze zeer waarderen. Ondanks de overwegend positieve geluiden bij dit onderdeel, zegt één gesprokene dat zijn aanmelding via Fontys nogal stroef is verlopen. Mijn aanmelding is niet goed terechtgekomen, zo verklaart hij. Dat staat zijn tevredenheid echter niet in de weg.

6 4 Opleidingsprogramma Ook over het opleidingsprogramma, zoals dat door de Associatie voor Coaching wordt gepresenteerd, is iedere referent tevreden tot zeer tevreden. Men wordt daarover door middel van de studiegids, via Internet en eventueel in een persoonlijk gesprek geïnformeerd. Men beschouwt de studiegids als vrij uitgebreid en de website noemen de meesten heel duidelijk en goed toegankelijk. Voor bijna alle referenten geldt dat zij, op basis van al deze informatie, een duidelijk en helder beeld hadden van wat er tijdens de opleiding of training aan bod zou komen. Ja, dat gaf een goed beeld. Het was duidelijk welke modules er per dag waren, aldus een zeer tevreden referent. Drie gesprokenen vertellen dat zij wat moeilijk konden inschatten wat er aan bod zou komen en wat zij dus zouden kunnen verwachten. Eén van hen zegt: Ik heb wel een intakegesprek gehad, maar dat was alweer een beetje weggezakt. Ik heb dat niet als erg ervaren. En een ander licht toe: Voor mij was het niet duidelijk wat er qua huiswerk verwacht werd. Het was daardoor lastig een goede planning te maken. Voorts vertelt men nog dat alles met betrekking tot de financiële kant van de zaak duidelijk was, ook voor wat betreft eventuele bijkomende kosten voor bijvoorbeeld de overnachtingen en boeken. Of zoals één geïnterviewde het verwoordt: Er kwamen geen apen uit de mouw. Uitvoering Dat ook de uitvoering, dus de opleiding of de training zelf, voor iedereen naar tevredenheid is verlopen, laten de scores al gelijk zien. In dit verband vertelt men dat over het algemeen alles volgens afspraak verloopt. Tevreden is men over de afwisseling tussen theorie en praktijk. Tijdens de eerste dag kregen we voornamelijk heel veel theorie. Daarna kwam de praktijk aan bod. We zijn echt ondergedompeld in coaching gesprekken, aldus een referent. Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op het doen, zo blijkt uit hetgeen men vertelt. Men waardeert daarbij de begeleiding en feedback door de trainers. Men licht toe dat er praktijkdagen zijn, waarin met een camera wordt gewerkt. Ook zijn er intervisiebijeenkomsten, waarin de deelnemers in kleine groepjes met elkaar sparren. Het contact met andere deelnemers wordt als waardevol ervaren. Voorts vertelt men nog dat er huiswerkopdrachten gedaan moeten worden en dat er aan het einde van iedere lesdag geëvalueerd wordt. Ook eventueel aanvullende wensen kunnen daarin meegenomen worden, zegt een referent. Naast de overwegend positieve reacties, is er ook een aantal aandachtspunten. Zo zou één gesprokene het waarderen wanneer er meer ruimte tussen de bijeenkomsten zou zitten. Ik heb dat ook aangegeven, zo laat hij weten. Ondanks de onafhankelijke toetsmomenten en de aanwezigheid van een examinator plaatst één van de referenten een opmerking over zijn beleving ten aanzien van de examinering: Ik heb opgemerkt dat er vanuit de Associatie voor Coaching soepelheid is bij het eindresultaat. Opleiders Vaak zijn er tijdens een opleiding of training meerdere trainers actief, zo licht men toe. Over het algemeen is men tevreden over de kwaliteiten van de trainers. Dat betreft zowel hun inhoudelijke als hun didactische vaardigheden. Men merkt daarbij wel dat iedere trainer zijn eigen persoonlijkheid heeft en dus vanuit een eigen invalshoek training geeft. Het wordt al snel duidelijk dat iedereen zijn eigen kijk op het vak heeft. En dat dat dus niet erg is, aldus een zeer tevreden referent. Een ander benoemt dat ook. Hij zegt: Je leert eruit dat je een eigen manier van coachen mág hebben. Men vindt dat de trainers over veel kennis en ervaring beschikken. Daarbij waardeert men hun begeleiding en feedback zeer. Een gesprokene zegt in dit verband: De trainers hebben veel expertise in het leiden van groepen, het begeleiden van mensen met verschillende achtergronden en met hun persoonlijke leervragen. Zij weten echt een heel vertrouwelijke sfeer en een goed groepsgevoel te creëren. Trainingsmateriaal Over het algemeen bestaat het trainingsmateriaal uit ordners, waar theorie en opdrachten in zijn opgenomen, en literatuur. Met betrekking tot de ordners vertelt men dat deze goed opgebouwd zijn, een logische volgorde hebben en heldere instructies bevatten. Kortgezegd vindt men dat materiaal heel duidelijk, overzichtelijk en goed als naslagwerk te gebruiken. Tijdens iedere bijeenkomst krijgt men weer nieuwe stukken die men voor die les in de ordner kan toevoegen. Een aandachtspunt is dat er soms slordigheidsfoutjes in het materiaal zitten, zo geeft een aantal referenten aan.

7 5 Voor één van hen is dat de reden voor zijn score drie. De twee andere gesprokenen die een score drie hebben toegekend, vertellen dat zij dat hebben gedaan, omdat zij het lastig vonden een goede planning te maken. Doordat je het materiaal per keer ontvangt, kun je niet echt vooruitkijken. Dat maakt het plannen moeilijk. Ik zou het liever op tijd ontvangen. Bovendien zou ik graag zien dat het meer gedigitaliseerd wordt. Dat is meer van deze tijd, aldus één van hen. Accommodatie Lovend is men over de accommodatie waar de bijeenkomsten plaatsvinden. Negen gesprokenen hebben dit onderdeel met een score vijf gewaardeerd. Men vertelt dat de Associatie voor Coaching over een erg mooie accommodatie beschikt. Ik vind het er heel fijn. Het voelt als een warm bad en als thuiskomen. Ook nu de opleiding is afgelopen, kom ik er nog vaak. Dit vanwege mijn deelname aan de Binnencirkel, aldus één van hen. Ook de anderen vinden het er netjes en verzorgd. Er zijn voldoende lesruimtes en ook voor een overnachting kun je er prima terecht, zo blijkt uit hetgeen men vertelt. Met betrekking tot de aandacht voor de innerlijke mens, licht men toe dat de catering ook goed is. Het eten is heel lekker, zegt een referent. Een ander vult aan dat daar ook altijd de tijd voor wordt genomen. Hij stelt: Er is ook altijd tijd om even naar buiten te gaan en de benen te strekken. Eén klein puntje van kritiek komt van een geïnterviewde die toelicht dat er elke dag friet gereserveerd wordt. Dat mag wat mij betreft wat gevarieerder. Een keer een aardappel of rijst zou goed zijn, zo luidt zijn commentaar. Natraject Alle referenten vertellen dat hun training of opleiding is afgerond met een diploma. Dit is toegekend op basis van hun portfolio en een eindpresentatie of coaching gesprek. Tijdens die praktijkdag wordt de opleiding tevens geëvalueerd. Ik heb de video-interactie wel als heel confronterend ervaren. Maar het was heel leerzaam en waardevol. Je gaat daarbij echt aan de slag, in de veiligheid van je eigen groep, aldus een referent. Hij vertelt voorts dat hij, nu zijn opleiding is afgerond, nog viermaal per jaar een supervisie bijeenkomst heeft. Ook anderen vertellen bij de Binnencirkel aangesloten te zijn. Deze en overige nazorg vanuit de Associatie voor Coaching vindt men goed. Een geïnterviewde zegt in dit verband: De Associatie voor Coaching probeert, door middel van het organiseren van bijeenkomsten en het geven van vervolgtrainingen, contact te houden. Toch had ik graag met mijn eigen groep nog een terugkomdag gehad. Bijvoorbeeld een halve dag om alles op te frissen, zegt een ander. De andere referent die een score drie heeft toegekend, licht toe: Ik heb weliswaar een eindgesprek gevoerd, waarop ik beoordeeld ben. Maar ik heb daar nooit een persoonlijke terugkoppeling op gekregen. Dat heb ik gemist. Wel is iedereen unaniem van oordeel dat hun gestelde doelen behaald zijn. Eén referent haast zich wel daaraan toe te voegen dat dat ook een kwestie is van blijven doen. En een ander benadrukt nog dat zijn doelen meer dan behaald zijn. Hij licht toe dat de Associatie voor Coaching nog op bij hem op locatie is langs geweest voor een nagesprek. Ook daar spreekt hun persoonlijke betrokkenheid uit, vindt hij. Organisatie en Administratie Over het algemeen is iedereen tevreden tot zeer tevreden over het organisatorisch en administratief handelen van de Associatie voor Coaching. Zo ontvangt men de gevraagde informatie over het algemeen op tijd en komt men de afspraken correct na, ook voor zover het de financiële afhandeling betreft. Twee punten van aandacht komen van een referent, die stelt: Het was vooraf niet altijd bekend wanneer er video-opnamen zouden plaatsvinden. Dat was wel wenselijk in verband met een goede voorbereiding van je casus. Verder is er vanuit de Associatie voor Coaching tijdens deel één van de opleiding nooit over gesproken dat je in deel twee opleidingspunten moet behalen. Een ander merkt nog op dat de groep met ongeveer vijftien deelnemers wat hem betreft net te groot was voor persoonlijke aandacht. En degene die een score drie heeft toegekend, motiveert: Ik ken deze score drie toe, vanwege de foutjes in het lesmateriaal. Dat is echt voor verbetering vatbaar.

8 6 Relatiebeheer De contacten met de Associatie voor Coaching worden gekenmerkt als positief, snel, adequaat, meedenkend en laagdrempelig. De persoonlijke, betrokken en klantvriendelijke benadering wordt door eenieder zeer gewaardeerd. Bovendien wordt de Associatie voor Coaching als zeer professioneel bestempeld. Wel wil ik in alle eerlijkheid zeggen dat de eerste indruk van de eigenaresse je qua professionaliteit wellicht op het verkeerde been zet. Ik zou graag het advies meegeven hier de hulp van een styling adviseur in te schakelen. Het zou wat mij betreft niet verkeerd zijn van A tot Z een bepaalde stijl door te voeren, dus van persoonlijk voorkomen tot bijvoorbeeld de puntjes op de i in het lesmateriaal, aldus een gesprokene. Prijs-kwaliteitverhouding Met betrekking tot de prijs-kwaliteitverhouding is een veelgehoorde opmerking dat de Associatie voor Coaching met haar prijsstelling aan de hoge kant zit. Men beschouwt het als behoorlijk prijzig. Wel vindt men dat men waar krijgt voor het geld, waarmee voor hen de prijs-kwaliteitverhouding een goede is. Toch is de hoge prijs voor één gesprokene reden voor zijn score drie. En twee referenten geven aan dat zij geen vergelijk hebben met de prijs-kwaliteitverhouding van andere opleiders, waardoor zij geen score toekennen aan dit onderdeel. Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal Samenvattend kan gesteld worden dat alle gesprokenen overall tevreden tot zeer tevreden zijn over de dienstverlening van de Associatie voor Coaching. Als sterke kanten noemt men: De vakbekwaamheid, de persoonlijke benadering, de gastvrijheid waardoor je je welkom voelt, de informatievoorziening, de kwaliteiten van de trainers en de locatie. Ik vind het heel sterk dat ze de theorie weten te koppelen aan een persoonlijke voorkeursstijl, aldus een tevreden referent. Een ander zegt: Het is prettig dat men kritisch is en dat je de ruimte en de begeleiding krijgt om jezelf te onderzoeken. Je wordt geleerd te reflecteren, dat te accepteren en vandaaruit nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Naast de hierboven genoemde aandachtspunten, merkt één referent op dat hij de boekenlijst wat eenzijdig vond, aangezien daar de boeken op stond van de echtgenoot van de eigenaresse. Een ander zegt: Laat de Associatie voor Coaching lekker zo doorgaan. En weer een ander spreekt de hoop uit dat de Associatie voor Coaching vooral het laagdrempelige en leuke contact vasthoudt, zonder daarbij de eigen grenzen te verliezen. Sowieso zijn alle referenten unaniem van oordeel de Associatie voor Coaching warm aan te bevelen aan anderen.

9 7 Bezoekverslag Dit bezoekverslag is opgesteld door Cedeo. Het vormt een samenvatting van het gesprek dat adviseur mevrouw D.C.M. Oudman - Dotulong voerde met Associatie voor Coaching op Algemeen De Associatie voor Coaching biedt leidinggevenden en coaches inspiratie, kennis en vaardigheden met betrekking tot coaching en coachend leidinggeven. Men ondersteunt deelnemers van de coachingsopleidingen bij het ontwikkelen van een coachende werkstijl. Vanuit een coachende werken denkstijl verzorgt het instituut open opleidingen, personal coaching, intervisietrajecten en thematische workshops. Coaching is voor het instituut een grondhouding, gebaseerd op de principes van zelfsturing. De theoretische basis van de filosofie van de Associatie voor Coaching wordt gevormd door het gedachtegoed van de grondlegger van het bureau Willem Verhoeven, zoals is neergelegd in publicaties als De manager als coach en 25 tips voor coaching. De Associatie voor Coaching werkt voor en met mensen met aansturende taken: leidinggevenden, projectleiders, leerkrachten, P&Omedewerkers en professionals met informele leidinggevende taken. In alle opleidingstrajecten gaat het om de individuele ontwikkeling van de deelnemers, om mensen in hun kracht te krijgen, zodat zij vaardigheden ontwikkelen in het begeleiden van anderen en daardoor mensen in beweging krijgen. Kwaliteit De Associatie voor Coaching werkt vanuit een zorgvuldig uitgewerkte filosofie. Coaching is in de visie van de Associatie nadrukkelijk gericht op het verbeteren van prestaties. Middels resultaatgerichte trainingen leidt het instituut deelnemers op waarbij de te bereiken leerdoelen wat betreft attitude, vaardigheden en inzichten resultaatgericht geformuleerd en gemeten worden. De zorgvuldige intake in de vorm van een uitgebreide vragenlijst en een persoonlijk gesprek, levert daarbij waardevolle input. Middels de intake wordt onder meer getoetst of een werkbare coach-relatie haalbaar wordt geacht. De coachende werkstijl is een grondhouding voor de trainers, die allen ook als coach actief zijn in individuele coachtrajecten. Zo werkt de Associatie voor Coaching uitsluitend met senior trainers, die allen beschikken over jarenlange managementervaring op eindverantwoordelijk niveau. Naast de vaste groep aan trainers en coaches, die gezamenlijk een VOF vormen, beschikt het instituut over een kring van dedicated freelancers. Continue professionalisering is een structureel aandachtspunt: zo zijn er regelmatig gezamenlijke professionaliseringsbijeenkomsten, met op video opgenomen oefeningen gevolgd door collegiale feedback. Enkele trainers en coaches van het instituut zijn geaccrediteerd door de ICF (International Coach Federation) als Professional Certified Coach (PCC). De ICF stelt in het kader van de accreditatie strenge eisen, onder meer ten aanzien van het aantal uren coachervaring en gevolgde opleidingen. De uitgebreide, zware toetsingsprocedure omvat onder andere een gesprek met een assessor. Vast onderdeel van het accreditatieproces is de hernieuwing van de accreditatie na drie jaar, waarbij onder meer getoetst wordt of het jaarlijks verplichte aantal Permanente Educatiepunten behaald is. Continuïteit De Associatie voor Coaching biedt een breed scala aan opleidingen en trainingen op verschillende niveaus. Deze opleidingen en trainingen variëren van korte programma s tot langer lopende opleidingen, vooral via open inschrijving maar ook als maatwerkprogramma. Voorbeelden zijn de opleidingen Professional coach, Certified professional Coach en Supervisie voor coaches, en de Professional Coach Weken. In samenwerking met Fontys Hogescholen biedt de Associatie voor Coaching, als kenniscentrum, de opleiding Schoolcoach aan voor interne begeleiders van basisscholen. De zorgvuldige communicatie met de markt draagt bij aan de naamsbekendheid van het instituut en daarmee aan de belangstelling voor de opleidingen. Zoals bijvoorbeeld het regelmatig organiseren van thema-avonden. Ook de consistente, voor opdrachtgevers herkenbare wijze waarop de basisprincipes van het instituut in de programma s worden vormgegeven. Het instituut werkt nauw samen met diverse partners, zoals het Centrum voor Excellent Leiderschap, Fontys Hogeschool, NSA en ICF. Op de trend van steeds zwaardere eisen aan coaches, onder meer vanuit de EMCC - NOBCO en de ICF, speelt de Associatie voor Coaching alert in binnen haar opleidingen. Mede op basis van de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek, de zorg voor de kwaliteit en de informatie die tijdens het bezoek is verschaft lijkt de continuïteit van het de Associatie voor Coaching voor de komende tijd voldoende geborgd.

10 8 Bedrijfsgerichtheid In de visie van de Associatie voor Coaching is betrokkenheid van de leidinggevende van de deelnemers een absolute voorwaarde voor duurzaam resultaat in de praktijk. Tijdens de intake wordt leidinggevenden dan ook gevraagd wat de leer- en ontwikkeldoelen zijn van de deelnemer. Ook tijdens het tussentijdse bezoek van de trainer op de werkplek is dit punt van bespreking. Daarnaast krijgen de leidinggevenden tips en adviezen met het oog op de verdere implementatie in de praktijk. De trainingen worden gekenmerkt door een sterke praktijkgerichtheid; ervaringen van de deelnemers vormen het uitgangspunt. Met het oog op het opdoen van ervaring met het geleerde en de borging daarvan worden bijeenkomsten gespreid in de tijd. Het feit dat bij de trainingen steeds twee trainers betrokken zijn vormt niet alleen een waarborg voor de continuïteit in de trainingen, maar biedt daarnaast een duidelijke meerwaarde voor het proces: samen zien de trainers meer van het proces en de ontwikkeling.

11 9 Conclusie van de Stichting Cedeo Bedrijfsopleidingen Op basis van de positieve uitslag van het uitgevoerde Klanttevredenheidsonderzoek is het instituut toegestaan voor de periode van twee jaar het predikaat Cedeo-erkend te voeren. Daarnaast heeft het instituut recht op: De mogelijkheid om gebruik te maken van de vermelding Cedeo-erkend voor PR-activiteiten Opname in de Nederlandse Opleidingen Databank waaruit de volgende publicaties verschijnen: - Opleidingenmonitor Compact - Opleidingenmonitor Professioneel - Opleidingenmonitor Corporate Deze uitgaven vormen voor opleidingsverantwoordelijken de bron om te zoeken naar voor de organisatie geschikte opleidingen; Positieve advisering via de opleidingenhelpdesk Opname op de website van Cedeo:

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V.

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V. Klanttevredenheidsonderzoek Right Management Nederland B.V. 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Right Management Nederland B.V.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 1-1-2017 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Matchcare HR Services BV 2 A. Cedeo-erkenning

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison Klanttevredenheidsonderzoek Lee Hecht Harrison 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Lee Hecht Harrison 2 A. Cedeo-erkenning 1.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 08-08-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Jeugdzorg Groningen 09-09-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Jeugdzorg Groningen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BOBA Opleidingen B.V. 25-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BOBA Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Conferences 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Conferences vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV 1-10-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 VWSC BV 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Horizon Jeugdzorg en Onderwijs Horizon Academie 17-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 04-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern Arbo Concern KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Arbo Concern vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK... 1 1. ACHTERGROND...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Group B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Group B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Op Eigen Kracht 20-09-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Op Eigen Kracht vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek KG Online Marketing Academy 24-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van KG Online Marketing Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Learnit Training 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Learnit Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Ons Bedrijf KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Ons Bedrijf vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LoopbaanNaPolitiek 25-02-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LoopbaanNaPolitiek vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Kookstudio Thorn 10-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Kookstudio Thorn vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 24-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau Klanttevredenheidsonderzoek Olympia Uitzendbureau KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Olympia Uitzendbureau vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Censor Bestuur 07-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Censor Bestuur vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek PCI Languages 17-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van PCI Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV 30-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Senze 20-06-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Senze vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geef me de 5 academie 20-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geef me de 5 academie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTC Language Training Centre B.V. 26-01-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTC Language Training Centre B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 28-08-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek EBC Taleninstituut 26-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van EBC Taleninstituut vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek OAB Dekkers BV 01-02-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van OAB Dekkers BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ArjoHuntleigh 27-02-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ArjoHuntleigh vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek itsme Industrial Automation Opleidingen 24-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van itsme Industrial Automation vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek VMR Partners BV Commerciële Groei / Training en Coaching 20-04-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van VMR Partners BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 14-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-10-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 18-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant ()

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academy 29-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Zuidema bv 10-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Zuidema bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Concept Klanttevredenheidsonderzoek Viwin coaching, training en advies 27-11-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Viwin vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TrajectConsult bv 11-03-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TrajectConsult bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Ten Duis personeelsmanagement 18-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Ten Duis personeelsmanagement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Aedes vereniging van woningcorporaties 15-07-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Aedes vereniging van woningcorporaties vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum 09-03-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tinguely-Academy 14-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tinguely-Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Training B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Training B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Copla Opleiding en Training 04-12-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Copla Opleiding en Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Secretary Management Institute 16-01-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Secretary Management Institute vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Iber Lengua Taal & Cultuur BV 25-09-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Iber Lengua Taal & Cultuur BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant ()

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Yulius Academie 26-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Yulius vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek CAOP 23-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van CAOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DenkProducties 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DenkProducties vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin Klanttevredenheidsonderzoek Margolin KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Margolin vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek GO opleidingen 14-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van GO opleidingen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Hogeschool Utrecht, Centre for Business & Management 22-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Hogeschool Utrecht, Centre for Business & Management vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek De Keerzijde BV 09-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van De Keerzijde BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Spirit Jeugd en Opvoedhulp Spirit Academie 08-07-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Spirit Jeugd en Opvoedhulp vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Censor Voor de verandering 07-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Censor Voor de verandering vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek EBC Taleninstituut 23-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van EBC Taleninstituut vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Jeugdbescherming Akademie 18-10-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Jeugdbescherming Akademie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek B&T 26-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van B&T vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 31-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Langenberg advies in verandering 23-02-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Langenberg advies in verandering vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ProPerformance B.V. 23-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ProPerformance B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-04-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Copla Opleiding en Training 25-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Copla Opleiding en Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Elycio Talen 15-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Elycio Talen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geoplan 11-09-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geoplan vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Vitree 10-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Vitree vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen 21-02-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academie 29-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Juvent 08-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Juvent vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ExplainiT 05-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ExplainiT vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 27-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Outing Holland 20-11-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Outing Holland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTP 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek STE Languages 28-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STE Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Randstad HR solutions 27-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Randstad HR solutions vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Compaen Groep 17-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Compaen Groep vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer 19-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek NextJob Outplacement 29-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van NextJob Outplacement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 27-11-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Philipse Business School 03-03-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Philipse Business School vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Menea 13-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Menea vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek VistaNova, School voor loopbaan & leiderschap 26-04-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van VistaNova, School voor loopbaan & leiderschap

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek MEEK2 B.V. 24-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van MEEK2 B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Kees Horden B.V. 31-07-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Kees Horden B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IMK Opleidingen B.V. 19-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IMK Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek COCON bv Training & Advies 08-05-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van COCON bv Training & Advies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Florens 09-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Florens vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BHV.NL / Commitment BV 15-02-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BHV.NL / Commitment BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Van der Hilst Communicatie 03-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Van der Hilst Communicatie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek schellekens & partners training, coaching en advies 29-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van schellekens & partners vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Plieger Training bv 22-07-2009 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Plieger Training bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTP 04-10-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Centric Training 30-03-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Centric Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek CPS Onderwijsontwikkeling en advies 14-01-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van CPS Onderwijsontwikkeling en advies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Mediation Trainingsinstituut MTi 16-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Mediation Trainingsinstituut MTi vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau voor Kwaliteitszorg 23-07-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau voor Kwaliteitszorg vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie