jongeren verenigen zich wat is jeugdwerk?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "jongeren verenigen zich wat is jeugdwerk?"

Transcriptie

1 Jeugdraad Aalst nieuwe erkenning als jeugdwerkinitiatief in de stad Aalst jongeren verenigen zich Jongeren hebben heel wat in hun mars. Daar zijn we van overtuigd. Om hun dromen en ideeën te verwezenlijken, hebben ze soms heel wat over! Het verenigingsaanbod in Vlaanderen liegt er niet om: elke gemeente telt vele verenigingen. Onbegonnen werk om er in Aalst een cijfer op te kleven: er zijn talrijke verenigingen actief rond jeugd, sport, carnaval, welzijn, Ook jouw jeugdwerkinitiatief kan een waardevolle inbreng betekenen voor het lokale jeugdwerkaanbod. Als je met jullie werking kinderen en/of jongeren iets bijbrengt, dan breng je ook onze stad iets bij. Iedere activiteit, iedere bijeenkomst, iedere samenwerking en iedere kennismaking draagt ongetwijfeld een steentje bij aan onze lokale samenleving. En dat willen we ondersteunen! wat is jeugdwerk? Als jouw jeugdwerkinitiatief zich situeert binnen het kader van het jeugdwerk en voldoet aan een aantal voorwaarden, kom je in aanmerking om door de Jeugdraad en de stad Aalst erkend te worden als jeugdwerkinitiatief. Met de term jeugdwerk worden groepsgerichte sociaal-culturele initiatieven bedoeld, gericht naar Aalsterse jongeren van 3 tot 25 jaar. De activiteiten moeten plaatsvinden in de vrije tijd van de jeugd. Deze activiteiten moeten een kwaliteitsverbetering nastreven door het vervullen van één of meerdere functies, namelijk: - ontmoeting - permanente vorming - spel en recreatie - creativiteit - amateuristische kunstbeoefening - vorming - kadervorming - dienstverlening - werken aan maatschappelijke en politieke veranderingen met aandacht voor volgende negatieve tendensen: het opkomend extremisme, de groeiende uitsluiting, egoïsme, discriminatie, enz. Sportverenigingen en verenigingen die aansluiten bij schoolse activiteiten komen decretaal niet in aanmerking voor subsidiëring.

2 2 erkenning als jeugdwerkinitiatief Een jeugdwerkinitiatief dat in aanmerking wenst te komen voor subsidiëring dient door de Jeugdraad erkend te worden als een jeugdwerkinitiatief. De erkenning geldt telkens voor 1 werkjaar (van 1 januari tot en met 31 december) en dient jaarlijks hernieuwd te worden. Een nieuw jeugdwerkinitiatief kan tijdens het werkjaar een erkenningsaanvraag indienen, maar deze dient net als alle andere bij aanvang van het nieuwe werkjaar hernieuwd te worden. Een erkenning als jeugdwerkinitiatief bekom je door te voldoen aan volgende voorwaarden: 1. Verzamel volgende documenten: formulier erkenning als jeugdwerkinitiatief (zie bijlage) Om het ons allemaal makkelijk te maken, maken we jaarlijks voor elk jeugdwerkinitiatief individueel een overzichtformulier op. Deze erkenningsaanvraag als jeugdwerkinitiatief verzamelt heel wat gegevens over jullie basiswerking en wordt door de Jeugdraad eveneens bekeken als jullie toegang tot subsidies. Bovendien gebruiken we dat formulier als informatiebron om op de hoogte te blijven van jullie werking en om zaken zoals website, infomap, te actualiseren. De gegevens die je erop vindt, houden we bij in een databank, die we voortdurend updaten. Bij je eerste erkenningsaanvraag is het document uiteraard blanco Deze keer moet je een aantal zaken in- of aanvullen, maar als er niet veel in je werking verandert, zal je de volgende keer niet veel moeten schrijven. Iedereen tevreden! ledenlijst en adressenlijst bestuur/leiding Je bezorgt ons een overzicht van de leden of deelnemers én van het bestuur of de leiding. Als je pas begint heb je natuurlijk niet meteen leden. Nieuwe jeugdwerkinitiatieven dienen een duidelijke doelstelling en planning voor te leggen. Deze zullen door het dagelijks bestuur worden onderworpen aan een evaluatie. De vereniging moet minimum 2 verantwoordelijken en 3 leden en/of deelnemers tellen. activiteitenoverzicht van het voorbije werkjaar Bij het indienen van de documenten in functie van de erkenningsaanvraag of het hernieuwen ervan, dienen de jeugdwerkinitiatieven minstens 10 activiteiten op jaarbasis aan te tonen, waaronder 1 (kader)vormingsactiviteit, die aansluit bij de doelstellingen van de vereniging. Schets dus in een overzicht waar je het voorbije werkjaar mee bezig was: activiteiten, bijeenkomsten, vergaderingen, uitstappen, (kader)vormingen, Zo krijgen we een duidelijk beeld waar jullie mee bezig waren en zijn! Als nieuw opgericht jeugdwerkinitiatief kan je niet meteen een overzicht van het vorige werkjaar tevoorschijn toveren. Maak dan een jaarplanning: schets in een overzicht de activiteiten enz. die je het komende jaar plant te doen.

3 3 statuten en/of huishoudelijk reglement Hierin staan de doelstellingen en de visie van de vereniging vermeld. Ze schetsen ook de werking van jullie vereniging en de afspraken worden er in opgenomen. Deze documenten hoef je slechts éénmalig te bezorgen, namelijk bij je eerste erkenning. Worden er echter wijzigingen in aangebracht, bezorg dan zeker een vernieuwd exemplaar. 2. De vereniging mag geen winstoogmerk tot doelstelling hebben en de activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd mag geen commercieel doel nastreven. Alle mogelijke subsidiekanalen moeten uitgeput zijn vooraleer lokale subsidies door middel van het jeugdwerkbeleidsplan kunnen worden aangevraagd. 3. De aanvrager gaat akkoord met het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 20 november 1989), in te kijken bij de dienst Jeugd of terug te vinden op 4. De zetel en de dagdagelijkse werking van het jeugdwerkinitiatief moeten zich situeren op het grondgebied van Aalst. Op het secretariaat van de vereniging moeten de gegevens in verband met de werking, leden/deelnemers, verantwoordelijken en financieel beheer voorhanden zijn. lid van de Jeugdraad De Jeugdraad is als adviesraad voor de jeugd een begrip in onze stad. Je kan zowel als jeugdwerkinitiatief of als individuele jongere lid worden van de Jeugdraad. Dit lidmaatschap biedt je een aantal voordelen en extra mogelijkheden: - je blijft op de hoogte van al wat reilt en zeilt in het Aalsters jeugdwerk, - je kan actief deelnemen aan het uitstippelen van het beleid in het Aalsters jeugdwerk, - jouw stem wordt gehoord, - je leert andere jongeren in/en andere jeugdverenigingen kennen, - je bepaalt mee het gezicht van de Jeugdraad, - je krijgt regelmatig een vormingssessie aangeboden, Elk erkend jeugdwerkinitiatief wordt beschouwd als lid van de Jeugdraad tenzij het jeugdwerkinitiatief zelf te kennen geeft geen lid te willen zijn of worden. Als jeugdwerkinitiatief heb je nog wat extra voordelen als je lid bent: - je kan een subsidie ontvangen voor de gewone werking (praktische ondersteuning) en een eigen website - je krijgt een aantal voordelen (in natura!): zo werden al herbruikbare bekers, boeken, EHBO-koffers, gegeven, je kan een groot aantal materialen gratis ontlenen bij DAV. De rechten en plichten van een jeugdwerkinitiatief, dat lid is van de Jeugdraad, staan vervat in de engagementsverklaring. Deze verklaring wordt door elke vertegenwoordiger aan het begin van elk jaar opnieuw ondertekend.

4 4 ondersteuning en subsidies Het doel van de activiteit waarvoor men subsidies wenst te ontvangen, moet zich situeren binnen het kader van het jeugdwerk. In Aalst heb je daarvoor een erkenning als jeugdwerkinitiatief nodig. Jeugdwerkinitiatieven komen in aanmerking voor subsidiëring van: - kadervorming - vorming - project - culturele manifestatie - internationale uitwisseling - vervoer - infrastructuur - integratie Jeugdwerkinitiatieven die lid zijn van de Jeugdraad komen bovendien in aanmerking voor: - praktische ondersteuning - website De volledige voorwaarden rond het aanvragen van subsidies vind je terug in het subsidiereglement. Dat heet Subsidies in het jeugdwerk de criteria en kan je verkrijgen bij de dienst Jeugd of terugvinden op Nog niet wegwijs in het subsidielandschap? Op de dienst Jeugd kan je niet alleen terecht met vragen over subsidies, maar ook voor andere informatie rond een specifiek thema of probleem. Je vindt er alleszins een luisterend oor! dienst Jeugd, Zwarte Zustersstraat 15, 9300 Aalst, , jeugddienst@aalst.be checklist Om het je makkelijk te maken, vind je hierbij ook een checklist. Bekijk even samen met de anderen in je vereniging of je niets uit het oog verloor bij het aanvragen van je erkenning! Veel succes! Jeugdraad & dienst Jeugd

5 5 Jeugdraad Aalst nieuwe erkenning voor jeugdwerkinitiatieven officiële naam van het initiatief: afkorting en/of gebruiksnaam: Waar vindt de werking (meestal) plaats? eigen lokaal? ja nee initiatief: bestaand sinds: nog op te starten startdatum: verantwoordelijke van het initiatief: aard vereniging: feitelijke vereniging vzw overheidsinitiatief andere: (naam) rekeningnummer van de vereniging: website? eigen adres?

6 6 afgevaardigde voor de Jeugdraad (info, correspondentie): (in te vullen indien de verantwoordelijke niet de afgevaardigde is) (naam) Is het initiatief aangesloten bij een koepelorganisatie? ja nee Zo ja, welke? Is het initiatief erkend door (een) overheid(en)? naam overheid: erkend als: Omschrijving van de werking van het initiatief: (tekst verschijnt ook op website en in infomap) Onder welke categorie valt het initiatief? jeugdbeweging jeugdhuis muziekvereniging vakantiespeelplein amateuristische kunst kansarme jeugd politieke jongerenvereniging studentenvereniging varia of specificeer:

7 7 Aan welke functies voldoet het initiatief? * ontmoeting permanente vorming spel en recreatie creativiteit amateuristische kunstbeoefening vorming kadervorming dienstverlening werken aan maatschappelijke en politieke veranderingen met aandacht voor de volgende negatieve tendensen: het opkomend extremisme, de groeiende uitsluiting, egoïsme, discriminatie, Welke leeftijd heeft de doelgroep? * 3-6 jaar 6-9 jaar jaar jaar jaar jaar andere: Werking: voor jongens voor meisjes jongens en meisjes Frequentie van de activiteiten: dagelijks wekelijks tweewekelijks maandelijks geen regelmaat andere: Hoeveel deelnemers bereikt men / tracht men te bereiken? * aankruisen wat van toepassing is, meerdere vakjes aankruisen is mogelijk Dit formulier breng je samen met de andere documenten naar: dienst Jeugd Zwarte Zustersstraat Aalst Verdere vragen? Bel of mail jeugd@aalst.be De informatie die op dit formulier staat vermeld, kan gebruikt worden door de dienst Jeugd om te voorzien in informatieverstrekking (zoals website, infomap). Contactgegevens van hier vermelde personen worden niet zomaar verspreid. Je hebt altijd het recht om de informatie waarover wij beschikken te bekijken, aan te vullen of te wijzigen. wij wensen onze gegevens niet kenbaar te maken via jullie informatiekanalen

8 8 Jeugdraad Aalst engagementsverklaring voor jeugdwerkinitiatieven (aanvullen/wijzigen waar nodig) Ondergetekende,,afgevaardigde in de Jeugdraad voor, onderschrijft de volgende rechten en plichten om te participeren aan de werking van de Jeugdraad van de stad Aalst. Lidmaatschap van de Jeugdraad biedt je bovendien aan aantal extra mogelijkheden: je blijft op de hoogte van al wat reilt en zeilt in het Aalsters jeugdwerk, je kan actief deelnemen aan het uitstippelen van het beleid in het Aalsters jeugdwerk, jouw stem wordt gehoord, je leert andere jongeren in/en andere jeugdverenigingen kennen, je bepaalt mee het gezicht van de Jeugdraad, je krijgt regelmatig een vormingssessie aangeboden, je krijgt een aantal voordelen (in natura!): zo werden al herbruikbare bekers, boeken, EHBOkoffers, gegeven, je kan ook gratis een groot aantal materialen ontlenen bij DAV. Plichten: Ik onderschrijf de doelstellingen van de Jeugdraad en verbind me ertoe te werken aan de realisatie ervan; Ik woon de algemene vergaderingen van de Jeugdraad bij en indien dit niet lukt verontschuldig ik me; Als afgevaardigde van een jeugdwerkinitiatief verbind ik me dit jeugdwerkinitiatief grondig te informeren over de werking van de Jeugdraad en zal ik ook geregeld overleg plegen in functie van het opsporen van behoeften, ideeën en verwachtingen van het Aalsters jeugdwerk. Rechten: Ik heb stemrecht tijdens de algemene vergadering van de Jeugdraad; Ik heb inzagerecht in alle documenten en dossiers die de stad Aalst ter beschikking stelt van de Jeugdraad; Ik heb het recht toe te treden tot werkgroepen die in de schoot van de Jeugdraad gevormd worden; Ik heb het recht te eisen dat bij de advisering een minderheidsstempunt of een afwijkende mening wordt meegedeeld. (zie ommezijde)

9 9 (naam afgevaardigde) datum: handtekening Volgende personen zijn plaatsvervangend afgevaardigde voor de Jeugdraad: (naam plaatsvervanger) (naam 2 de plaatsvervanger) noot: enkel de afgevaardigde ontvangt alle schriftelijke correspondentie. Uitnodigingen en verslagen worden ook verstuurd per . Hierop kunnen de plaatsvervangers, alsook alle andere leden van het jeugdwerkinitiatief vrijblijvend inschrijven (mail naar jeugd@aalst.be). Of schrijf meteen in: zend uitnodigingen en verslagen ook naar de hierboven vermelde adressen

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

REGLEMENT ERKENNING als MALDEGEMSE VERENIGING of SPECIFIEKE MALDEGEMSE VERENIGING

REGLEMENT ERKENNING als MALDEGEMSE VERENIGING of SPECIFIEKE MALDEGEMSE VERENIGING REGLEMENT ERKENNING als MALDEGEMSE VERENIGING of SPECIFIEKE MALDEGEMSE VERENIGING Artikel 1 soorten erkenning als vereniging Verenigingen of organisaties kunnen op twee manieren erkend worden door het

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ERKENNING ALS (SPECIFIEKE) MALDEGEMSE VERENIGING

AANVRAAGFORMULIER ERKENNING ALS (SPECIFIEKE) MALDEGEMSE VERENIGING AANVRAAGFORMULIER ERKENNING ALS (SPECIFIEKE) MALDEGEMSE VERENIGING ERKENNINGSREGLEMENT VOOR VERENIGINGEN DD. 25 JUNI 2015 https://www.maldegem.be/reglement-erkenning-maldegemse-vereniging A. ALGEMENE INFORMATIE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden -

Nadere informatie

- Indien vzw : ondernemingsnummer :..

- Indien vzw : ondernemingsnummer :.. AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN JEUGDVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basissubsidies (werkingssubsidies). Deel 2 van dit aanvraagdossier geeft

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN Hoofdstuk 1 : Benaming, erkenning en doelstelling Titel 1 : benaming en erkenning Art. 1 Art. 2 Onder de benaming Jeugdraad De Haan wordt in De Haan een jeugdraad opgericht.

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk.

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk. Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk. Artikel 1. Begrippen. Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN. - Wortegem-Petegem: de gemeente Wortegem-Petegem met

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD In Dentergem wordt een gemeentelijke culturele raad opgericht in uitvoering van het dekreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg en de inspraak

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN 1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN Artikel 1: oprichting en erkenning In uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE Gelet op de eerdere oprichting van de gemeentelijke Culturele Raad in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende organisatie van het

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning als gemeentelijke vereniging

Aanvraag tot erkenning als gemeentelijke vereniging Aanvraag tot erkenning als gemeentelijke vereniging 110 F004 160224 Gemeentebestuur Oosterzele Dorp 1, 9860 Oosterzele T.a.v. de begeleidende ambtenaar T 09 362 50 09 E mail: onthaal@oosterzele.be ontvangstdatum

Nadere informatie

Gelieve een omschrijving van het nagestreefde doel bij te voegen indien u nooit eerder werkingssubsidies jeugd aanvroeg

Gelieve een omschrijving van het nagestreefde doel bij te voegen indien u nooit eerder werkingssubsidies jeugd aanvroeg AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN JEUGDVERENIGINGEN Met dit formulier vraag je werkings-, huur-, kamp- en vormingssubsidies aan. De specifieke voorwaarden om te voldoen aan deze subsidies vind je terug

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER INLICHTINGSFORMULIEREN VOOR

AANMELDINGSFORMULIER INLICHTINGSFORMULIEREN VOOR Gemeentelijke Culturele Raad Maasmechelen Koninginnelaan 42-3630 Maasmechelen Tel. nr. 089/76 97 97 AANMELDINGSFRMULIER INLICHTINGSFRMULIEREN VR C U L T U R E L E V E R E N I G I N G NAAM VERENIGING, INSTELLING,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN VERENIGINGEN VOOR STEUN EN INTEGRATIE VAN GEHANDICAPTE KINDEREN, KAMP-, HUUR- EN VORMINGSSUBSIDIES

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN VERENIGINGEN VOOR STEUN EN INTEGRATIE VAN GEHANDICAPTE KINDEREN, KAMP-, HUUR- EN VORMINGSSUBSIDIES AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN VERENIGINGEN VOOR STEUN EN INTEGRATIE VAN GEHANDICAPTE KINDEREN, KAMP-, HUUR- EN VORMINGSSUBSIDIES Met dit formulier vraag je werkingssubsidie aan verenigingen voor steun

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen Internationale uitwisselingen tussen Aalsterse verenigingen en groepen/verenigingen in andere landen kunnen bij de betrokken

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Reglement GR 20150518-008 Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende de erkenning als jeugdwerkinitiatief

Stedelijk reglement betreffende de erkenning als jeugdwerkinitiatief Stedelijk reglement betreffende de erkenning als jeugdwerkinitiatief Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 oktober 2011 Bekendgemaakt op 27 oktober 2011 Artikel 1 Het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

... het volledig adres van de werkingsplaats en van het secretariaat, indien anders dan de werkingsplaats ... ... ...

... het volledig adres van de werkingsplaats en van het secretariaat, indien anders dan de werkingsplaats ... ... ... AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIE AANVULLENDE SUBSIDIE De aanvraag van de werkingssubsidie voor het aanvullend gedeelte en de vragenlijst voor het aanvullend gedeelte worden ingediend bij de jeugddienst

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad Statuten gemeentelijke cultuurraad 1. Erkenning Artikel 1 De gemeente erkent en richt een gemeentelijke cultuurraad op. De gemeenteraad en het College van burgemeester en schepenen zullen de gemeentelijke

Nadere informatie

Aanvraagformulier JEUGD-en JONGERENbeweging:

Aanvraagformulier JEUGD-en JONGERENbeweging: Turnhout, de / / Aan het Gemeentebestuur van en te 300 TURNHOUT Aanvraagformulier JEUGD-en JONGERENbeweging: A. ERKENNING als LOKAAL JEUGDWERKINITIATIEF - P. 3 B. BASISsubsidies P. 5 C. WERKINGSsubsidies

Nadere informatie

Subsidiereglement gemeente Wachtebeke

Subsidiereglement gemeente Wachtebeke Subsidiereglement gemeente Wachtebeke Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art.1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het jaarplan van het jeugdwerkbeleidsplan,

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten.

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten. INLEIDING Na ruim beraad en zorgvuldige inspraak besloten we in Ruiselede het subsidiereglement voor de verdeling van de gelden aan de jeugdverenigingen dat goedgekeurd werd in zitting van 12/04/95 te

Nadere informatie

Subsidie voor jeugdhuizen

Subsidie voor jeugdhuizen Subsidie voor jeugdhuizen Art. 1 De gemeente Pittem verleent binnen de perken van het terzake goedgekeurde begrotingskrediet een subsidie voor jeugdhuizen die voldoen aan de onder artikel 2 omschreven

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK: STATUTEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN AFSPRAKENNOTA OPRICHTING/ERKENNING, DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR

STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK: STATUTEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN AFSPRAKENNOTA OPRICHTING/ERKENNING, DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK: STATUTEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN AFSPRAKENNOTA 1. STATUTEN STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK OPRICHTING/ERKENNING, DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: oprichting en erkenning

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD LANAKEN INLICHTINGENFORMULIER PLAATSELIJKE CULTURELE ORGANISATIE

GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD LANAKEN INLICHTINGENFORMULIER PLAATSELIJKE CULTURELE ORGANISATIE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD LANAKEN INLICHTINGENFORMULIER PLAATSELIJKE CULTURELE ORGANISATIE 1. Naam van de organisatie (vereniging, instelling of dienst) Website : 2. Stichtingsdatum plaatselijke organisatie:

Nadere informatie

AANSLUITINGSFORMULIER CULTURELE RAAD

AANSLUITINGSFORMULIER CULTURELE RAAD CULTURELE RAAD AANSLUITINGSFORMULIER CULTURELE RAAD Naam van de organisatie (vereniging, instelling of dienst).. Stichtingsdatum plaatselijke organisatie:... Aantal aangesloten leden bij uw organisatie:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR)

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Artikel 1 In de gemeente Boechout-Vremde werd een gemeentelijke jeugdraad (GJR) opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2014 betreffende de goedkeuring van het gemeentelijk subsidiereglement van jeugdwerkinitiatieven. REGLEMENT SUBSIDIERING VAN

Nadere informatie

LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG

LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG Departement Cultuur, Jeugd en Media Afdeling Subsidiëren en erkennen Arenbergstraat 9 1000 Brussel E-mail: subsidiedossierjeugd@cjsm.vlaanderen.be LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG Leidraad voor het aanvragen

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING,

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid 14 september 2012 Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

WERKINGSSUBSIDIE werkjaar dienstjaar 2018

WERKINGSSUBSIDIE werkjaar dienstjaar 2018 GEGEVENS VERENIGING Naam van de vereniging: Adres: Rekeningnummer: Op naam van: BASISFUNCTIES IBAN / / Om te weten welke basisfunctie voor jouw vereniging van toepassing is, kan je onderstaand lijstje

Nadere informatie

DEEL 1: Erkenning als particulier jeugdwerk

DEEL 1: Erkenning als particulier jeugdwerk Erkenning en subsidiëring van het particuliere jeugdwerk in Berlare DEEL 1: Erkenning als particulier jeugdwerk Artikel 1: Elke vereniging of organisatie kan een aanvraag indienen om erkend te worden als

Nadere informatie

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 Alle onderstaande antwoorden hebben uitsluitend betrekking tot de volgende sportvereniging: Naam (*):.. Adres maatschappelijke zetel (*): Om lid te worden

Nadere informatie

LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG

LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersoon: Hilde Van Dyck T 02 553 41 42 E-mail: subsidiedossierjeugd@cjsm.vlaanderen.be ///// LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG Leidraad voor het aanvragen

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1/5 Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1. Algemeen 1.1. De gegevens van de aanvrager (= de persoon die het formulier invult) Adres: Gemeente: Telefoon:

Nadere informatie

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19)

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19) Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19) - Ondergetekende,, voorzitter/ secretaris/ groepsleider* van eerdergenoemde

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK Jeugd Houthalen-Helchteren Pastorijstraat 30 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN. T: 011/492.098 E: dries.vandebeeck@houthalen-helchteren.be

Nadere informatie

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen.

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE NAAM VERENIGING : ERKENNING...... A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be ERKENNING BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING

Nadere informatie

LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG

LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG Departement Cultuur, Jeugd en Media Afdeling Subsidiëren en erkennen Arenbergstraat 9 1000 Brussel E-mail: subsidiedossierjeugd@cjsm.vlaanderen.be LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG Leidraad voor het aanvragen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Gallaitstraat 86 bus 12 I 1030 Brussel I 02 244 93 39 I info@defederatie.org www.defederatie.org Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Art. 1. De vereniging draagt de naam De Federatie Sociaal-Cultureel Werk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD De Algemene Vergadering van de gemeentelijke cultuurraad van Brecht, in zitting van 20 november 2002. Gelet op het decreet van 11 juli 2001 houdende

Nadere informatie

Het Affligemse JeugdraadFundament

Het Affligemse JeugdraadFundament Het Affligemse JeugdraadFundament Statuten van de gemeentelijke jeugdraad Vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 11 juni 2013. Benaming en zetel Artikel 1. De jeugdraad van Affligem is

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES Art. 1: De algemene bepalingen zijn ook hier geldig. Art. 2: Met het eventueel toekennen van deze betoelaging wil men een (financiële) ondersteuning bieden aan initiatieven en

Nadere informatie

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6 Pagina 1 van 6 A. Definities 1. Erkenning Een erkende vereniging is een vereniging die voldoet aan de algemene erkenningsvoorwaarden en de erkenningsvoorwaarden van één van de beleidsthema s. De erkende

Nadere informatie

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('16-'17)

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('16-'17) Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('16-'17) - Ondergetekende,, voorzitter/ secretaris/ groepsleider* van eerdergenoemde

Nadere informatie

SPORTDIENST. 1. De sportvereniging is reeds erkend als sportvereniging in een andere gemeente: Kruis aan wat van toepassing is

SPORTDIENST. 1. De sportvereniging is reeds erkend als sportvereniging in een andere gemeente: Kruis aan wat van toepassing is SPORTDIENST pagina 1/5 ERKENNINGSFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN INLEIDING Dit formulier is een verplichte bijlage van het erkenning- en subsidiereglement voor sportverenigingen. Zij moet correct en volledig

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de perken

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

Contactpersoon: Jeroen Kersschot

Contactpersoon: Jeroen Kersschot AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail:... www.jonginbeveren.be Wie komt in aanmerking voor een subsidie?

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven.

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. Gemeentebestuur Wevelgem Vanackerestraat 16 8560 Wevelgem Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1: Doel van de

Nadere informatie

Leidraad voor het indienen van een aanvraag voor structurele subsidiëring of erkenning als landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het indienen van een aanvraag voor structurele subsidiëring of erkenning als landelijk georganiseerde jeugdvereniging Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel E-mail: subsidiedossierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad voor het indienen van een aanvraag voor

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen

TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen Sinds 1 januari 2003 werd een nieuw reglement ingevoerd in verband met de erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen.

Nadere informatie

LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG

LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG Departement Cultuur, Jeugd en Media Arenbergstraat 9 1000 Brussel E-mail: subsidiedossierjeugd@cjsm.vlaanderen.be ///// LEIDRAAD ERKENNINGSAANVRAAG Leidraad voor het aanvragen van een erkenning als vereniging

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN

WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN TIP: neem er het gemeentelijk subsidiereglement bij! WERKJAAR:... AANVRAAG WERD INGEDIEND OP:... A. GEGEVENS VERENIGING NAAM VERENIGING:... JEUGDWERKVORM: JEUGDBEWEGING

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004;

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004; De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 9 juni 1993 houdende de subsidiëring van gemeentebesturen en de Vlaamse gemeenschapscommissie inzake het voeren van een jeugdwerkbeleid gewijzigd op 6 juli 2003;

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren

Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren Gemeentebestuur Vleteren Dienst jeugd en sport Veurnestraat 4 8640 Vleteren 057/400 901 Jeugd_sport@vleteren.be www.vleteren.be Ontvangstdatum:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK GEMEENTE DENTERGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK GEMEENTE DENTERGEM SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK GEMEENTE DENTERGEM HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Wat? Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten op de begroting, voorziet het gemeentebestuur

Nadere informatie

Statuten JEUGDRAAD OUDENAARDE. 1. Oprichting

Statuten JEUGDRAAD OUDENAARDE. 1. Oprichting JEUGDRAAD OUDENAARDE Statuten 1. Oprichting In uitvoering van het decreet van 6/07/2012, houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid, erkent de Stad de stedelijke jeugdraad onder

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Dit reglement gaat in vanaf 1 januari 2011. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 De diverse toelagevormen die het onderwerp uitmaken

Nadere informatie

GEMEENTE MOERBEKE- WAAS

GEMEENTE MOERBEKE- WAAS GEMEENTE MOERBEKE- WAAS SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK INHOUD: Hoofdstuk 1: algemene bepalingen... 3 Hoofdstuk 2: erkenning... 3 Hoofdstuk 3: verdelingswijze... 4 Hoofdstuk 4: subsidie deelname jeugdraad...

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

Subsidies worden verstrekt op basis van een werkingsjaar dat loopt van 1 september tot en met 31 augustus.

Subsidies worden verstrekt op basis van een werkingsjaar dat loopt van 1 september tot en met 31 augustus. SUBSIDIEREGLEMENT ERKENDE SENIORENVERENIGINGEN Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/6/8/1 ondersteunen van erkende verenigingen ) en goedgekeurd door de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht!

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! Volg de aanwijzingen in deze brochure stap voor stap en kom zo tot een perfect subsidiedossier! We overlopen alle formulieren zodat je duidelijk weet

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN

SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN Naam organisatie: Ondernemingsnummer: Land: Naam verantwoordelijke: Rijksregisternummer : Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Fax: E mail: Website: Rekeningnummer

Nadere informatie

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring REGLEMENT SUBSIDIËRING VAN JEUGDRAAD EN JEUGDVERENIGINGEN (GR MEI 2008) 1 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT 1994 1. WIE WORDT GESUBSIDIEERD? Artikel 1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN REGLEMENT: ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN 1 Erkenning jeugdwerkinitiatieven 1.1 Algemene bepalingen Het stadsbestuur erkent het belang van jeugdwerkinitiatieven in onze stad en beschouwt

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2018 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/17 31/12/17)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2018 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/17 31/12/17) SUBSIDIEFORMULIEREN 2018 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/17 31/12/17) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 1 maart 2018.

Nadere informatie

Aanvraag voor de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Aanvraag voor de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Aanvraag voor de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Sportdienst Unit Ondersteuning Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00

Nadere informatie

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art.

Nadere informatie