Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing"

Transcriptie

1 1. VVH Aanwijzing toezichthouder Per 1 februari 2016 is X in dienst gekomen bij gemeente Goirle in de functie van toezichthoudster milieu op de afdeling Veiligheid, vergunningverlener en handhaving. Om haar taken goed te kunnen verrichten dient de X door het college van burgemeester en wethouders aangewezen te worden als toezichthouder in de zin van artikel 5.10 lid 3, artikel 6.2 lid 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening Goirle Tevens dient er een legitimatiebewijs te worden verstrekt. a. X te aanwijzen als toezichthouder in de zin van artikel 5.10 lid 3 Wabo en artikel 6.2 lid 2 Algemene Plaatselijke Verordening Goirle 2016, zodat zij mag optreden als toezichthoudster en daarbij gebruik kan maken van de daaraan verbonden wettelijke bevoegdheden; b. Een legitimatiebewijs laten maken conform de Regeling model legitimatiebewijs toezichthouders Awb. 2. BDO/P&O Baanafspraken gemeente Goirle 2016 Vanaf 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Hierin is vastgelegd dat mensen met een arbeidsbeperking die werkzaamheden kunnen verrichten, aan de slag gaan bij reguliere werkgevers. Hiervoor moeten baanafspraken worden gemaakt. In totaal gaat het op landelijk niveau om baanafspraken die in 2026 gerealiseerd moeten zijn; bij private werkgevers en bij publieke werkgevers. De arbeidsmarktregio Midden Brabant heeft als opdracht om voor het einde van baanafspraken te realiseren; 380 bij private en 50 bij publieke werkgevers. 1. De gemeente Goirle stelt zich als werkgever het doel invulling te geven aan minimaal 2 baanafspraken voor het einde van 2016, of zoveel eerder als mogelijk. 2. De budgettaire consequenties te verwerken in de Burap 2016.

2 3. VVH Kadernota Integrale Veiligheid De kadernota Integrale Veiligheid is het beleidsdocument waarmee de gemeente Goirle haar integrale veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar richting geeft. Bij het bepalen van het te voeren beleid is afstemming gezocht met vele partijen. Naast diverse belanghebbenden in de ambtelijke organisatie is ook bestuurlijk gesproken met zowel portefeuillehouders als met fractievoorzitters. Samenwerkingspartners zijn bevraagd en daarnaast is zowel met een inwonersenquête als met een tweetal inwonersbijeenkomsten nadrukkelijk verbinding gelegd met dat wat binnen de gemeenschap leeft. De nieuwe kadernota beschrijft de "stip op de horizon" voor het veiligheidsbeleid van de komende vier jaar en gaat tevens in op de speerpunten die worden voorgesteld en de middelen die daarvoor nodig zijn. a. Kennis te nemen van de bijgaande Kadernota Integrale Veiligheid ; b. In te stemmen met de geformuleerde strategische uitgangspunten, doelstellingen en speerpunten; c. In te stemmen met het aanbieden van de Kadernota ter vaststelling door de raad; d. Vaststellen van bijgaand conceptraadsvoorstel t.b.v. bespreking in de Commissie Algemene Zaken van 17 februari 2016 en de raadsvergadering van 8 maart e. Extra budgetten ingevolge de Kadernota Integrale Veiligheid meenemen in de Voorjaarsnota 2016.

3 4. MDV Benoeming en ontslag leden participatieraad In oktober 2015 is er een lid van de participatieraad gestopt vanwege aanvaarding van een functie als coördinator van 't Loket in de gemeente Goirle. De participatieraad heeft een geschikte opvolgster gevonden en haar voorgedragen voor benoeming. a. Mevrouw P.T.H.L Stevens wordt benoemd als lid van de participatieraad voor een termijn van 3 jaar, van 1 februari 2016 tot 1 februari Er is een optie tot eenmalige verlening van de zittingstermijn van 3 jaar. b. Het college ontslaat mevrouw K. Kolen-Megens uit haar functie als lid van de participatieraad met ingang van 1 november 2015 vanwege aanvaarding van een functie in dienst van een organisatie waarmee de gemeente een dienstverleningsovereenkomst heeft. 5. ONT Begroting 2016 Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Goirle De begroting van de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Goirle moet jaarlijks ter kennisname van uw college worden gebracht. Uw college heeft de gelegenheid desgewenst opmerkingen te maken. Thans is de begroting voor het kalenderjaar 2016 aan de orde. a. Neemt kennis van de inhoud van de begroting 2016 van de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Goirle, onderschrijft de ambtelijke bevindingen en informeert het schoolbestuur hierover; b. Brengt de begroting 2016, vergezeld van uw (positieve) reactie, ter kennisname van de commissie Welzijn en de gemeenteraad via de lijst van ingekomen stukken.

4 6. ONT Heemkundige kring (Regelen huur- en eigendomssituatie objecten locatie heemerf Nieuwe Rielseweg Goirle / Verlenen van medewerking inzake herstel Vlaamse Schuur) Het bestuur van de Stichting 'De Vyer Heertganghen' is bezorgd over het gemengd eigenaarschap, de gemengde beheerdersituatie en de technische staat van de daken van de Vlaamse schuur en het wevershuisje 't Smiske op de locatie van het heemerf en de problemen die hieruit voortkomen. In dit voorstel wordt de problematiek samengevat en is een oplossing voor deze vraagstukken opgenomen. a. neemt kennis van de stand van zaken m.b.t. de eigendomssituatie en de onderhoudsproblemen van de op het heemerf De Schutsboom, locatie Nieuwe Rielseweg in Goirle, gesitueerde objecten; b. gaat akkoord met de gemaakte onderhoudsafspraken voor de op vermeld perceel aanwezige objecten, inhoudende dat: 1. het bestuur van de stichting De Vyer Heertganghen' verantwoordelijk blijft voor de uitvoering van het huurders- /dagelijks onderhoud aan de objecten het museum/de potstal en het pleehuis; 2. de vigerende afspraak met betrekking tot overdracht aan vermeld bestuur van het in de gemeentebegroting opgenomen bedrag ad 2.500,00 voor het uitvoeren van onderhoud (incl. [klein] eigenaars-/verhuurdersonderhoud aan de onder ad b1 genoemde opstallen) onder de volgende voorwaarden in stand blijft: o de in de rapporten van de Monumentenwacht opgenomen prioritering van taken bepalen de volgorde van de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden; o het bestuur verantwoordt de in enig kalenderjaar gemaakte kosten in het eerste kwartaal van het daarop volgende kalenderjaar via de aanbieding van een eindafrekening; indien er op basis van deze eindafrekening sprake is van een overschot op het te besteden bedrag ad 2.500,00, dient dit overschot te worden teruggestort op de bankrekening van de gemeente.

5 3. de totale onderhoudsverantwoordelijkheid voor de objecten de Vlaamse schuur, de twee karloodsen en de bijenstal bij het stichtingsbestuur berust; c. is het hiervoor onder b1 vermelde bestuur éénmalig behulpzaam bij de dekking van de herstelkosten van het dak van de Vlaamse schuur via: 1. het in de hoedanigheid van eigenaar beschikbaar stellen van een krediet ad ,00; 2. het verstrekken van een geldlening op basis van voorfinanciering tot een maximum bedrag ad ,00; d. stemt in met de voorgestelde wijze van dekking van de onder ad c genoemde kosten en verwerkt dit in de Burap 2016; e. informeert de gemeenteraad over uw besluitvorming via bijgaande raadsinformatiebrief; f. stemt in met de inhoud van onderliggende concepthuurovereenkomst en zorgt voor spoedige ondertekening van dit contract door partijen; g. is het onder ad b, sub 1 vermelde bestuur behulpzaam bij het aanvragen een subsidie op grond van het Besluit rijks subsidiëring instandhouding monumenten 2013 ten behoeve van het herstel van het dak van wevershuisje 't Smiske; h. zorgt voor een nadere waardering en borging van het in onze gemeente aanwezige erfgoed via de toepassing van één of meerdere van de volgende instrumenten: 1. de herziening/de actualisatie van het gemeentelijke accommodatiebeleid op basis van het door de gemeenteraad in juli 2015 vastgestelde onderzoeksvoorstel; 2. het opstellen van een Inventarisatienota gemeentelijk erfgoed, ter uitvoering van het collegeprogramma 'Eigen kracht en samenspel' voor de bestuursperiode ; 3. het stellen van nadere regels voor het beleidsterrein kunst en cultuur op basis van het bepaalde in artikel 2, 2e van de Algemene subsidieverordening gemeente Goirle.

6 7. ONT Principeverzoek 't Hoefke 3 te Riel Ingekomen principeverzoek om op het perceel 't Hoefke 3 te Riel, in relatie tot de activiteiten die verband houden met de manege, een zorgboerderij te starten. a. een positieve grondhouding aannemen met betrekking tot het opstarten van een zorgboerderij op de locatie 't Hoefke 3 te Riel onder de in dit besluit genoemde voorwaarden; b. verzoeker schriftelijk in kennis stellen van dit besluit middels bijgevoegde concept brief. 8. ONT Principeverzoek 2 wijziging bestemming Tilburgseweg 104 Goirle Er is een nieuw principeverzoek ingediend voor de wijziging van de bestemming van het pand Tilburgseweg 104 in Goirle. a. Medewerking te verlenen aan het verzoek voor de wijziging van de bestemming van het pand Tilburgseweg 104 in Goirle ten behoeve van maximaal 2 appartementen. b. Initiatiefnemer te informeren met de bijgevoegde brief. Wethouder Van der Put neemt niet deel aan de beraadslaging.

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar 1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar Conform het collegevoorstel van 26 maart 2013 is een samenwerkingsovereenkomst BOA's aangegaan met de gemeenten Oisterwijk en Hilvarenbeek,

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Evenementen legesvrij in het centrum In het collegeprogramma 2014-2018 staat, in paragraaf 4.8 Aantrekkelijk en levendig centrum, het volgende: Begin 2015 maakt het college een raadsvoorstel waarin

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1 ONT Akkoord plan van aanpak verhoogde asielinstroom Het concept-plan van aanpak verhoogde asielinstroom is besproken met de gemeenteraad. De raad heeft geen wensen en bedenkingen meegegeven aan B&W.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het

Nadere informatie

1 VVH Handhavingsverzoek geluidsoverlast sportschool Korenmolenplein Goirle. 2 VVH Handhavingsverzoek afvoerpijp eetcafé Kerkstraat Goirle

1 VVH Handhavingsverzoek geluidsoverlast sportschool Korenmolenplein Goirle. 2 VVH Handhavingsverzoek afvoerpijp eetcafé Kerkstraat Goirle Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 20 maart 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Handhavingsverzoek geluidsoverlast sportschool Korenmolenplein Goirle Mevrouw

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 22-12-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 22-12-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Tussentijdse evaluatie Huishoudelijke Hulp Toelage 2. ONT Wehelpen De Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT/ 't Huishoudtientje) is nu een half jaar operationeel. Het is nu tijd om te bezien of de regeling

Nadere informatie

2. ONT Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Boschkens-Surfplas"

2. ONT Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Boschkens-Surfplas 1. MDV Samenwerking arbeidsparticipatie Alle colleges in de regio Midden-Brabant hebben in oktober 2017 besloten tot implementatie van een regionale werkgeversdienstverlening. De achtergronden, stand van

Nadere informatie

1. ONT Regiovisie spoorboekje Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, Preventieve GGZ en Verslavingszorg in de regio Hart van Brabant

1. ONT Regiovisie spoorboekje Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, Preventieve GGZ en Verslavingszorg in de regio Hart van Brabant 1. ONT Regiovisie spoorboekje Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, Preventieve GGZ en Verslavingszorg in de regio Hart van Brabant De Rijksoverheid heeft het voornemen om per 1 januari 2021 de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017

1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 Begin 2016 heeft de Raad de Kadernota Integrale Veiligheid 2016-2019 vastgesteld. Het Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 is het uitvoeringsdocument

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: Wethouders

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk Vergadering: 3 ADV/C/15/01150 Z/C/15/15759 Secretaris Uitnodigingen d.d. (week 13) 1. Provincie Noord-Brabant: Bijeenkomst Een slimme senior is problemen voor! donderdag 16 april 2015 van 13.30-16.30 uur,te

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Kadernota Diamantgroep 2019 Op 1 februari 2018 ontving het college, conform afspraak, de Kadernota van de Diamantgroep voor 2019. De informatie uit de Kadernota kan worden gebruikt bij het opstellen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen Raadsvoorstel Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen 2014-2017 Datum raadsvergadering 06-02-2014 Portefeuillehouder(s) R.G. te Beest W.E. Westerman Registratienummer Rs13.00783 Ambtenaar K. Bruijns Datum

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Regeling beschikbaarheidsdienst Binnen de gemeente Goirle zijn er drie medewerkers van de afdeling Realisatie en Beheer die op basis van een rooster buiten werktijd beschikbaar moeten zijn. Tot

Nadere informatie

1 VVH Beslissing op bezwaar tegen weigering verzoek opleggen bouwstop

1 VVH Beslissing op bezwaar tegen weigering verzoek opleggen bouwstop Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 22-05-2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Beslissing op bezwaar tegen weigering verzoek opleggen bouwstop Bij brief van 23

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 05/02/2019 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 05/02/2019 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 05/02/2019 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers W.J.A. Gerritsen W.G.H. Sinderdinck M.G.E.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 27-10-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 27-10-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Collectieve festiviteiten 2016 Op grond van artikel 4.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening moeten jaarlijks collectieve festiviteiten worden vastgesteld. De volgende dagen voor 2016 vast te

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

Verordening op de participatieraad

Verordening op de participatieraad pagina 1 van 5 Zoek regelingen op overheid.nl Amsterdam Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 13-11-2018 Tijd 8:30-13:00 Locatie Voorzitter Toelichting Kamer burgemeester Burgemeester Gemeente Sluis In verband met de Zeeland dinsdagmiddag

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010 Registratienummer : 2010/7683 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff (voorzitter) J Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf N Weth. W. van Hees

Nadere informatie

1 VVH Beslissing op bezwaar herplantplicht Dr. Keyzerlaan

1 VVH Beslissing op bezwaar herplantplicht Dr. Keyzerlaan Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 08-05-2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Beslissing op bezwaar herplantplicht Dr. Keyzerlaan Bij besluit van 11 september

Nadere informatie

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle 1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle Er zijn bezwaren ingediend tegen de weigering aan aanvrager een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van een populier op de locatie

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Netwerkbijeenkomst sociaal domein We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een goede ondersteuning voor onze inwoners. Dat heeft vruchten afgeworpen, zoals ook blijkt uit onze benoeming

Nadere informatie

openbare besluitenlijst college

openbare besluitenlijst college openbare besluitenlijst college Reg.nr.: IN17-04255 Datum collegevergadering: 03-10-2017 Aanwezigen: Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo, loco-burgemeester/voorzitter Dhr. M.J. van

Nadere informatie

raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden aan raad.

raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden aan raad. Besluitenlijst vergadering B&W van 29 september 2009 t.b.v. raad en pers. Najaarsnota 2009. Ter vaststelling. Najaarsnota 2009 en bijbehorend raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden

Nadere informatie

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016.

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016. ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 4 oktober 2016. De besluitenlijst vaststellen. 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. en P. Kuiken;

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Leerdam d.d. 18 december 2018 Aanwezig: Burgemeester T.P.J. Bruinsma Wethouder T. Meijdam Wethouder

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanschaf dienstvoertuig t.b.v. toezicht en handhaving VVH Van meerdere kanten zijn wij er op gewezen dat het uit veiligheidsoverwegingen in toenemende mate ongewenst is dat de toezichthouders/handhavers

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen.

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 172479 Behandeld door: M.H.T. Jansen Datum: 9 februari 2018 Agendapunt: 11 Onderwerp: Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018. Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 18 december 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 18 december 2012 12CV000580 Glasverzekering Akkoord te gaan met de verhoging premie glasverzekering per 2013 De extra premie ad 6.900,- verdelen over alle gemeentelijke panden De financiële consequenties verwerken in de

Nadere informatie

Besluitenlijst wordt gewijzigd vastgesteld. Besloten wordt in te stemmen met bijgaande conceptagenda en WoCom hierover te informeren.

Besluitenlijst wordt gewijzigd vastgesteld. Besloten wordt in te stemmen met bijgaande conceptagenda en WoCom hierover te informeren. Zaaknummer: Z - 17031666 Documentnummer: INT - 1720338 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 12 JUNI 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Onderzoek onderwerpen samenwerking Dit collegeadvies vloeit voort uit de fase positie bepalen van het traject intergemeentelijke samenwerking Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. De Stuurgroep Samenwerking

Nadere informatie

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 3 februari 2015 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp Staf ADV-15-01286/Z.04626 B&W besluitenlijst

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 12 juli 2016

Openbare Besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 12 juli 2016 Aanwezig Burgemeester Jhr. M.A. Röell Wethouder drs. T. Stroo Wethouder A.B.A. van Roshum Secretaris drs. A. Najib Verslag vergadering van 12 juli 2016 Besluit: 1 Allen 16CV000265 Aanwijzing tijdelijke

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 1 december 2015. Secr. Vastgesteld. 2.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 18-12-2018 Tijd Locatie 8:30-13:10 uur Kamer burgemeester Voorzitter Burgemeester Gemeente Sluis tot 9.30 uur, vanaf 9.30 uur wethouder Ploegaert

Nadere informatie

1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 18 september 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

Nadere informatie

1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg

1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg 1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg De raad van de gemeente Goirle heeft op 13 maart 2018 besloten om voor het opheffen van de bestaande gemeenschappelijke regeling met Tilburg,

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 *577634* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 568193 Trefwoord: Welzijn

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006 Nr.: 34 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006 Aanwezig: Afwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: B.M. Groen A.A.G. van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg

Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg Versie april 2014 Inhoud Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Taak... 3 Artikel 3. Samenstelling en functies... 3 Artikel

Nadere informatie

Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017

Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017 CVDR Officiële uitgave van Veere. Nr. CVDR608084_1 21 februari 2018 Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017 De raad van de gemeente Veere; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet Gelet

Nadere informatie

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008.

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008. R AAD S B E S L U I T 2 00 8/45 74 De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg; gelezen het desbetreffende voorstel van het college; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: vast te stellen

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 16029425 Documentnummer: INT - 1618549 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 oktober 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter en Meulensteen Nr. B&W

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

V In te stemmen met de verzending van de bijgevoegde raadsinformatiebrief over het convenant buurtbemiddeling.

V In te stemmen met de verzending van de bijgevoegde raadsinformatiebrief over het convenant buurtbemiddeling. Nummer. Voorstel Portefeuillehouder 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 21 november 2017 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders

College van burgemeester en wethouders College van burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst Zitting van 25 september 2018 Samenstelling Aanwezig: de heer Jan Lonink, burgemeester; de heer Frank van Hulle, wethouder; de heer Jack Begijn,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari 2017 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 25 februari 2014 Weeknr. 9 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 25 februari 2014 Weeknr. 9 O P E N B A A R O P E N B A A R Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d. 18 februari 2014 Conform vastgesteld. Bestuurs-en managementondersteuning 2. RM Activiteitenlijst d.d. 25 februari 2014 Voor kennisgeving aangenomen.

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 1 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 1 september 2015 Burgemeester Röell Afwijzen verzoek handhavend optreden Drakenburgerweg Goeman Borgesiuslaan 1. Het verzoek om handhavend op te treden afwijzen. 2. Verzoeker via bijgevoegde (concept)brief van uw besluitvorming

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp :

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : Portefeuillehouder(s) : P. H. Roos, Afdelingshoofd/hoofd BMO: R. Schaatsbergen Paraaf : Paraaf: Afdeling : Samenleving

Nadere informatie

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Zaaknummer: 253498 Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Collegevoorstel Inleiding Op 23 april 2011 is er een aanvraag om omgevingsvergunning ingekomen voor het bouwen

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

COLLEGEBERICHT AAN DE RAAD Van : Burgemeester en Wethouders Reg. nr. : 4533853 Aan : Gemeenteraad Datum : 06-11-2013 Portefeuillehouder : B.J. Lubbinge, van Eijk, v. Muilekom ONDERWERP Planning programma

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. Secretaris Diverse besluiten m.b.t. de portefeuilleverdeling Op 3 februari 2016 is besloten tot het vaststellen van de portefeuilleverdeling. 1. De portefeuilleverdeling als bedoeld in beslispunt 1

Nadere informatie

openbare besluitenlijst college

openbare besluitenlijst college openbare besluitenlijst college Reg.nr.: IN18-01539 Datum collegevergadering: 01-05-2018 Aanwezig: Dhr. J.G.M.T. Ubachs, burgemeester (wnd.) Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo, wethouder

Nadere informatie

Portefeuille Onderwerp Advies Besluit

Portefeuille Onderwerp Advies Besluit Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders week 3 Dinsdag 17 januari 2012 09:30 uur in de kamer van de burgemeester van het gemeentehuis. Aanwezig: Burgemeester A.J. van Hedel wethouder

Nadere informatie

Openbare agenda College vergadering van 02-12-2014. Nummer: Aanwezig:

Openbare agenda College vergadering van 02-12-2014. Nummer: Aanwezig: Openbare agenda College vergadering van 02-12-2014 Aanwezig: Nummer: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij,

Nadere informatie

V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en

V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en Braass e m gehouden op: 13 januari 2009, om 9.30 uur in het Gemeentehuis te Kaag en Braassem Aanwezig:

Nadere informatie

Van 6 november 2012 openbaar

Van 6 november 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 30 oktober 2012. Advies Akkoord. BW-005130 2 Onderwerp Verder doorvoeren van de Kanteling in de Wmo. I Advies Aan de raad voorstellen: 1. Instemmen met de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 14 november 2017 Behandelde voorstellen Burgemeester Röell 37355 (Openbaar na een week) Activiteiten Feel Good Tent Event op het Cognacveld in Lage Vuursche

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005 burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 2. Bestuurszaken. 1. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2005. Conform vastgesteld. 2. Ingekomen stukken opgenomen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 18 juni 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 18 juni 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 18 juni 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

Aanwezig: Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr.

Aanwezig: Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 22 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig: Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De

Nadere informatie

besluitenlijst B&W De Friese Meren 20 mei 2014

besluitenlijst B&W De Friese Meren 20 mei 2014 1. : 3168 Ruimtelijke Ontwikkeling Betreft : Herinrichting De Merk Het college besluit akkoord te gaan met de in het voorstel geformuleerde uitgangspunten voor de planvorming van de Merk als onderdeel

Nadere informatie

Notulen openbare besluitenlijst college

Notulen openbare besluitenlijst college Notulen openbare besluitenlijst college Reg.Nr.: IN17-00616 Datum collegevergadering: 07-02-2017 Aanwezigen: Dhr. A.G.T. van Aert, burgemeester Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo,

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 september 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Koepel Zeeburg

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Koepel Zeeburg AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 123613 Sector: Grondgebied Team : Sport, Economische Zaken & Recreatie Onderwerp: Koepel Zeeburg Besluit: 1. in te stemmen om: - de huidige erfpachtovereenkomst voor

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. J.W.E. Spies Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta Wnd.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Openbaar

Besluitenlijst B&W Openbaar enlijst B&W Openbaar Datum 30-05-2017 Tijd 9:00-15:00 Locatie B&W-kamer Voorzitter K.W.Th. van Soest Aanwezigen Stevens, P.I.M.H; Verstraaten, M.W.G.; Loo, H. van de; Hendriks-van Haren, W.A.G.M. en Soest,

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018.

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018. nieuwkoop Agenda Besluitvormende raadsvergadering Datum Tijd 13 december 2018 20:00 uur Locatie Voorzitter Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd IIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIII G181230 1 Opening 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

3. Agenda commissie M d.d. 11 december 2017 en commissie O d.d. 12 december 2017

3. Agenda commissie M d.d. 11 december 2017 en commissie O d.d. 12 december 2017 Nummer. Voorstel Portefeuillehouder 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 28 november 2017 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W Cuijk

Besluitenlijst College B&W Cuijk Vergadering: 3 ADV/C/18/03887 Z/C/17/50224 Uitnodigingen d.d. 1. CO-Creatietraject Cuijk 2018: 21-08 20-09 11-10 01-11 23-11 24-11 2. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: 12-09-2018 E-facturatie bijeenkomst,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 1 september 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 1 september 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 1 september 2015 Nr. 15029455 Casenr. 2015-06758 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester (m.u.v. punt 4); De heer mr. J. van den Bosch,

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 22 oktober 2013 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar J. Brouwer drs.

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van het Stichting

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van het Stichting 2.1.2 Budgetsubsidie Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg 2017 1 Dossier 1040 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1040 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.2 Omschrijving

Nadere informatie

Agenda/besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 december bestuursadviseur

Agenda/besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 december bestuursadviseur CONCEPT Agenda/besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en s d.d. 16 december 2014 Aanwezig: Swierstra burgemeester Schmaal Hammenga Wierenga Velema Castelein secretaris Swart bestuursadviseur

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Mevrouw I. de Graaf/ De heer W. de Jong Onderwerp:

Nadere informatie

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Publicatie notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 15 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016 1 Burgemeester Röell Wethouder Van Roshum Wethouder Baerends 16CV000344 Portefeuilleverdeling voor het college van burgemeester en wethouders c.a. vaststellen aangepaste portefeuilleverdeling 2015-2018,

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: de heer L. Buwalda. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, de wethouders Luyckx en Struijlaart en loco-secretaris Slagter Secretaris Schadé

Nadere informatie