Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op]

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op]"

Transcriptie

1 Informatiebulletin nr. 6 Organisatie Personeel De vacatures Duits zijn inmiddels ingevuld. Dat Duits een schaarstevak is, hebben we gemerkt, maar gelukkig hebben we adequate docenten kunnen aantrekken. Ook de vacature Informatica is vervuld. Daarmee staan er geen vacatures meer open. Rookbeleid De school is voornemens om per 1 augustus 2015 de school helemaal rookvrij te maken. Dat betekent dat leerlingen en personeel op het schoolterrein niet meer mogen roken. Ook de directe omgeving van de school valt onder dat verbod. Er wordt een stappenplan opgesteld om alle geledingen erop voor te bereiden. De steun van de ouders is hierbij ook nodig. ICT-omgeving De afgelopen periode is de school overgegaan naar een nieuwe ICT-omgeving. Deze transitie verloopt goed, maar levert nog wel een aantal kinderziektes op. Het voltallige lesgevende personeel heeft een nieuwe computer in bruikleen gekregen (Surface Pro 3) zodat de docent op elke werkplek, binnen en buiten de lokalen, toegang heeft tot lesmateriaal. De leerlingen kunnen een laptop lenen in 120 als dat nodig is voor projecten en werkstukken. Wanneer de ICT-omgeving naar behoren werkt zal de school onderzoeken wanneer de leerlingen een device (laptop? I-pad?) nodig hebben voor het onderwijs. Daarvoor zullen regelingen worden ontworpen om het betaalbaar te maken. De termijn waarop dit zal worden ingezet is nog niet bekend. Referentieschool De Van der Capellen Sg is gevraagd referentieschool te worden binnen Scholen aan Zet. Dat is een initiatief van het ministerie van onderwijs en de VO-raad, om scholen van elkaar te laten leren. Je wordt referentieschool als je hebt aangetoond een lerende organisatie te zijn gericht op kwaliteitsbeleid. Andere scholen worden door ons ontvangen om te laten zien hoe we dat doen. Een compliment voor de school. Ouderraad en klankbordgroepen In overleg met de Ouderraad zal de school het komend jaar klankbordgroepen per afdeling inrichten. De klankbordgroepen van ouders zullen ca. 3 keer per jaar gevraagd worden om mee te denken en feedback te geven op de onderwijsontwikkeling en het schoolbeleid van de afdeling waar uw kind onderwijs volgt. Gedacht wordt aan klankbordgroepen voor de mavo, onderbouw havo-atheneum, bovenbouw havo, bovenbouw atheneum en tweetalige afdeling. We draaien nu al een pilot binnen de tweetalige afdeling en hebben de intentie bij de start van het schooljaar het te verbreden. Daarmee beogen we de ouders meer te betrekken bij de school.

2 Wereldburger 3A1 op uitwisseling naar Eschborn (Duitsland) Klas 3A1 is in de week van 2 tot en met 6 maart op uitwisselingsbezoek geweest naar de Heinrich-von-Kleist- Schule in Eschborn. Het is voor het eerst dat er een klassenuitwisseling plaats heeft gevonden tussen deze Duitse scholengemeenschap en Van der Capellen. Onze school is wel goed bekend met de school in Eschborn, omdat de schoolorkesten van beide scholen al meer dan tien jaar over en week concerten verzorgen. Deze eerste uitwisselingsweek was een intensieve, maar geweldige ervaring. Gedurende de week verbleven onze leerlingen bij verschillende gastgezinnen, wat in het begin natuurlijk best spannend was. Ze hebben op dinsdag- en donderdagmorgen een aantal lesuren bijgewoond, waar ze hun Duitse match-leerling vergezelden. Op dinsdag bezochten we Frankfurt, waar de leerlingen al puzzelend het centrum verkenden. De Primark en de KFC werden al snel gevonden. Op woensdag stond een bezoek aan Rüdesheim op het programma, een pittoresk maar toeristisch plaatsje ten noorden van Frankfurt. Na een stadswandeling werd het Foltermuseum bezocht. Daar namen de leerlingen kennis van alle foltermethoden, die in de middeleeuwen werden toegepast door de (katholieke) Inquisitie op andersdenkenden. De leerlingen stelden vast dat ons schoolregime gelukkig niet zo rigide is. Op donderdag werd er gesport, en s middags met zijn allen gekookt. Dat was een geweldig experiment, maar uitermate geslaagd. Met diverse salades, soepen, aardappel- en vleesgerechten en een heerlijk ijsdessert in het gelegenheidsrestaurant Tollen Heinrich (leuke Heinrich) genoten we van een heerlijk diner. Op vrijdag hebben we deze uitwisseling afgesloten met een aantal presentaties over thema s als Eten, Sport, Muziek, School die eerder deze week gezamenlijk door de Nederlandse en Duitse leerlingen voorbereid waren. Met een lekker gezamenlijk ontbijt achter de kiezen keerde 3A1 vrijdag zeer voldaan huiswaarts. We kijken terug op een ontzettend leuke week, waarin goede contacten over en weer zijn ontstaan. Van 13 tot en met 17 april hopen wij op onze beurt in Zwolle de Duitse match-leerlingen te ontvangen. Hopelijk wordt dit net zo n sfeervolle, gezellige, superzonnige week! Mw. Klomp en mw. Ten Brug (begeleidende docenten)

3 Succesvolle leerling Start examens De Centrale Examens zullen plaatsvinden op maandag 11 mei t/m woensdag 27 mei. Examens Op maandag 11 mei zullen de centrale examens een aanvang nemen, en wel met HAVO, Atheneum en MAVO. We wensen de kandidaten (en hun familieleden thuis) veel sterkte en vooral veel succes. Alle examenleerlingen hebben inmiddels een brief met informatie over de examenregels ontvangen. In dit Informatiebulletin willen we nog eens benadrukken dat de gang van zaken rondom het Centraal Eindexamen uiterst gedetailleerd is (om er voor te zorgen dat alle leerlingen in Nederland gelijk behandeld worden) en dat de Inspectie streng toezicht houdt. Dat betekent dat bijvoorbeeld te laat komen heel vervelende gevolgen kan hebben. Wanneer een leerling door overmacht niet kan deelnemen aan een onderdeel dient dat vooraf bekend te zijn op school. Tot slot: de Inspectie honoreert bijna nooit een verzoek tot herkansing wanneer een leerling pas na het gemaakte examen meldt zich niet goed gevoeld te hebben. Dat wil dus zeggen: wanneer je je niet in staat voelt om een onderdeel te doen, dan moet je dit vooraf melden bij je afdelingsleider. Als je start met een examen dan telt deze zitting officieel mee. De uitslag Onder het voorbehoud dat de normeringen op tijd binnen zijn van de Landelijke Examencommissies verwachten we de leerlingen van de HAVO, Atheneum en MAVO op donderdag 11 juni de uitslag telefonisch door te kunnen geven. De leerlingen kunnen dan de volgende dag hun voorlopige cijferlijst ophalen en, indien noodzakelijk of gewenst, het vak opgeven dat ze willen herkansen (het zogenaamde tweede tijdvak). Het tweede tijdvak vindt plaats op 15, 16 en 17 juni De uitslag van het tweede tijdvak is op 26 juni. De diploma-uitreikingen staan gepland op: Dinsdag 30 juni 4MAVO, woensdag 1juli 5HAVO en donderdag 2 juli 6VWO, aanvang uur. Heel veel succes! Actieve leerling Op 27 juni 2015 om uur staan drie Van der Capellen-teams op het Sontplein in Groningen te trappelen om Homeride 2015 te beginnen. Zenuwachtig. Nerveus, maar zeker vol adrenaline. Klaar voor de klus: binnen 24 uur, 500 kilometer afleggen. In estafette, dat wel, maar toch. In 2013 was het fantastisch. Een achtbaan aan emoties. Wind, regen, hagel en zonneschijn; elk mogelijk weertype is voorbijgekomen. De wind tussen Groningen en Harlingen. De neerslag in al haar vormen op de Afsluitdijk tussen Harlingen en Hoorn. Kou en donker tussen Hoorn en Amsterdam. Duisternis tijdens de etappe Amsterdam-Utrecht. Politie-escorte. Utrecht-Rosmalen. Rosmalen-Veldhoven. Veldhoven-Sittard. Lekker weer en in optocht het laatste eindje van Sittard naar Maastricht.

4 Dit jaar een andere route met andere, nieuw uitdagingen. Hoe staat de wind tussen Zwolle (zorgen jullie voor een spandoek?) en Amsterdam? Halen we het binnen 24 uur? Hoe ziet Leiden er s nachts uit? En Den Haag? En Tilburg? Is het eten in Veldhoven net zo goed als twee jaar geleden? Wordt het weer janken in het MVV-stadion? Allemaal vragen. Laat de antwoorden maar komen! We kunnen niet wachten! Voor het zover is gaat er nog veel gebeuren. De sponsorcommissie heeft al veel geld binnengehaald. In een later bulletin meer over deze sponsors. Afgelopen donderdag, 5 maart, is ons het doel van Homeride uitgelegd. Onze geesten zijn op de fietsstand gezet en we weten allemaal wat we moeten doen om die 24 uur lichamelijk en technisch tot een succes te maken. Op dit moment zijn de drie teams van Van der Capellen druk bezig met het organiseren van de eventdag op 24 april. Tussen tot uur zal er veel gebeuren op het terrein aan de Lassuslaan: zoals sponsorloop, fancyfair, tracking loterij. Allemaal redenen om te komen op 24 april. Jullie zijn van harte uitgenodigd! Neem wat geld mee, jullie loten (die jullie tegen die tijd al hebben gekocht) en vooral veel goede zin. Het wordt een fantastische middag! Tot op 24 april uur. Oproep voor hardloopvaders Zondag 19 april organiseert AV PEC weer een Ekiden (een estafettewedstrijd met 6 personen per team). Meerdere teams doen al mee, met leerlingen, ouders en docenten. Hebt u ook belangstelling om mee te rennen in een gezellig en fanatiek hardloopteam van Capellen Papa s? Neem dan contact op met Albert Schuurmans (albertschuurmans@home.nl) of Gerbert Hebbink (gerbert.hebbink@hetnet.nl). Voor algemene informatie over de ekiden in Zwolle zie Agenda t/m 5 juni Vrijdag 13 maart Publicatie Informatiebulletin nr.6 Woensdag 18 t/m Musicals klas 3, dramastroom woensdag 25 maart Donderdag 19 t/m Toetsweek blok 3 woensdag 25 maart Vrijdag 20 maart Basketbaltoernooi Vrijdag 3 t/m Paasverlof dinsdag 7 april Woensdag 8 april Opgeven inhaal- en herkansingstoetsen 4M en Tweede Fase tot uur Examentraining 6A, uur Examentraining 4M, uur Voorstelling klas 2, dramastroom, uur Donderdag 9 april Uitdelen cijferlijst 3 Examentraining 5H, uur Vrijdag 10 april Philias Fogg Theatre, The great war, klas 4-IB Unihockeytoernooi

5 Uitwisseling 3M Denemarken in Zwolle Uitwisseling 3A1 Eschborn in Zwolle Model European Parliament Celebrations klassen 1AHT donderdag 16 april Maandag 13 april Energy on the Move klassen 2AHT Dinsdag 14 t/m Energy on the Move klassen 2AHT naar Engeland Dinsdag 14 april Inhaal-herkansing toetsen 4M, 5H, 6A, vanaf uur Donderdag 16 april Inhaal-herkansing toetsen 4H, 4A, 5A, vanaf uur Zondag 19 april Ekiden Maandag 20 april Mentor-ouderavond, klas 2 en hoger, vanaf uur Taaldorp Duits klas 3 Donderdag 23 april Highland Games 4AT Studiemiddag docenten Girls day meiden klas 2 Bex en ICT Lessen vervallen na uur Vrijdag 24 april Publicatie Informatiebulletin nr.7 Event Day HomeRide 2015 Maandag 27 april Koningsdag Woensdag 29 april Uitreiken en tekenen examencijfers 4M, 5H en 6A Vrijdag 1 mei Laatste lesdag eindexamen klassen Maandag 4 mei t/m Vrijdag 8 mei Meivakantie Maandag 11 mei Start eindexamens 1 e tijdvak 2015 Donderdag 14 mei t/m Vrijdag 15 mei Hemelvaartsverlof Maandag 18 mei t/m Vrijdag 27 mei Vervolg eindexamens 2015 Maandag 18 mei t/m Vrijdag 22 mei Uitwisseling 3AT naar Schotland Maandag 25 mei 2 e pinksterdag Dinsdag 26 mei t/m Vrijdag 29 mei 2M Adaotions project 4 Dinsdag 26 mei Voorstelling klas 1, dramastroom, 19:00 uur Maandag 1 juni Kunstvak drama 4H, 19:30 uur Woensdag 3 juni Bezoek Burgers Bush klas 2a(t)h(t)m Donderdag 4 juni XXL klas 3, 19:30 uur Vrijdag 5 juni Publicatie informatiebulletin nr. 8 Softbal toernooi

Van der Capellen Sg. Informatiebulletin nr. 7. Organisatie

Van der Capellen Sg. Informatiebulletin nr. 7. Organisatie Informatiebulletin nr. 7 Organisatie Aanmelding nieuwe leerlingen De aanmelding voor het komende jaar in de brugklassen is meer dan het afgelopen jaar. De totale aanmelding is ca. 215 leerlingen waarvan

Nadere informatie

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op]

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op] Informatiebulletin nr. 5 Organisatie Personeel Er hebben zich in januari enige veranderingen in het personeel voor gedaan. Dhr. ten Klooster (wiskunde) is opgevolgd door dhr. Morrenhof. Mw. Froon (Engels)

Nadere informatie

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op]

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op] Informatiebulletin nr.8 Organisatie Personeel Aan het eind van het schooljaar zullen mw. Zuure en dhr. Keuning hun onderwijscarrière afronden. Hiermee verlaten twee uitstekende docenten en prachtige collega

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

Studieplanner Examenklassen

Studieplanner Examenklassen Studieplanner Examenklassen Jaarlaag: 5 Havo Vak: Duits Toetsperiode 1 Week Vaklessen Vakles / opdrachten Extra 36 Kap. 7 1-6 : Bespreken jaarprogramma Starten lezen Leren woorden N-D 1 e helft 37 Kap.

Nadere informatie

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op]

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op] Informatiebulletin nr. 2 Organisatie Aan leerlingen en ouders Op het moment dat u dit Infobulletin leest, heb ik mijn functie als directeur van de Van der Capellen Sg na 12 jaar afgesloten. Zoals al voor

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving jaarplanning Lariks 2016-2017 v.a januari 2017 dag start einde omschrijving tijdstip 52-1 24/12/16 8/01/17 Kerstvakantie 24 december 2016 t/m 08 januari 2017 2 maandag 9/01/17 9/01/17 huiswerkvrij onderbouw

Nadere informatie

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving jaarplanning Lariks 2016-2017 v.a januari 2017 dag start einde omschrijving tijdstip 52-1 24-12-16 8-01-17 Kerstvakantie 24 december 2016 t/m 08 januari 2017 2 maandag 9-01-17 9-01-17 huiswerkvrij onderbouw

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken week: 34 deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 2 en 3 (tijdens lesuur) deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 4 (tijdens lesuur) maandag 18 augustus

Nadere informatie

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage Gebruikte afkortingen V = vwo H = havo VH = vwo/havo OGA = Oudenbosch gymnasium atheneum OH = Oudenbosch havo OM = Oudenbosch mavo BGL = beroepsgerichte leerwegen BB = basis beroepsgerichte leerweg KB

Nadere informatie

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar 2017-2018 Versie 07 februari 2018, 14.40 uur Legenda: Zwart = voor iedereen Groen = voor MR Rood = voor ZAT Paars = OPUS Donker blauw = Ouderraad Oranje = voor specifieke

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN 29 juni 2018 Normering TV2 (uitslag 2e tijdvak van het centraal schriftelijk examen) Toetsweek mavo 3, havo 3 en vwo 3 Toetsweek bovenbouw havo/vwo (aantal dagen havo 4/vwo 4 kan afwijken) Diploma-uitreiking

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Belangrijke data. Ter info

Belangrijke data. Ter info Belangrijke data 25 maart Goede Vrijdag leerlingen + docenten vrij 28 maart Tweede Paasdag 29 maart 14.00 15.30: inhaalmogelijkheid Cito 3 30 maart 14.00 15.00: inhaalmogelijkheid Cito 3 31 maart 14.00

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 26 september 2016 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Voorbereiding, exameneisen en examenregels Wat is een goede voorbereiding voor een

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

jaarplanning voor leerlingen Lariks vanaf einde schooljaar

jaarplanning voor leerlingen Lariks vanaf einde schooljaar jaarplanning voor leerlingen Lariks 2018-2019 vanaf 18-2-2019 - einde schooljaar dag start einde omschrijving tijdstip 8 18-02-19 22-02-19 Voorjaarsvakantie 18 februari t/m 22 februari 2019 9 maandag 25-02-19

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Dhr J. Albers, afdelingsleider vwo (3-6) en examensecretaris Mw A. Hupkens, afdelingsleider havo (3-5) Mw W. Terpstra, decaan havo Mentoren + Lokaalverdeling

Nadere informatie

LOGMAIL Juni/Juli 2017

LOGMAIL Juni/Juli 2017 LOGMAIL Juni/Juli 2017 VOORWOORD VAN DE RECTOR We gaan de laatste anderhalve maand van het schooljaar in. Er staat nog veel op stapel. Zo zijn we in spannende afwachting van de resultaten van het eindexamen.

Nadere informatie

19.30: Informatieavond. lj2. CITO VO 0 lj1 1e, 2e en 3e uur : Uitreiking Cambridge certificaten. PWS-dag 5H en 6V

19.30: Informatieavond. lj2. CITO VO 0 lj1 1e, 2e en 3e uur : Uitreiking Cambridge certificaten. PWS-dag 5H en 6V 36 3 t/m 9 sept. 13.30-14.45: Ontvangst leerjaar 1 in de aula Introductiedag alle leerjaren Start lessen volgens rooster 37 10 t/m 16 sept. 3/4 vwo 38 17 t/m 23 sept. 5/6 vwo Schoolfotograaf 3/4/5 havo

Nadere informatie

jaarplanning Lariks (vanaf 2 december)

jaarplanning Lariks (vanaf 2 december) jaarplanning Lariks 2018-2019 (vanaf 2 december) dag start einde omschrijving 49 zondag 2-12-18 uiterlijke aanmelding spreekavond onderbouw (klas 1-3) maandag 3-12-18 spreekavond bovenbouw (klas 4-6) 3-12-18

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL -1-

INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL -1- INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL 1 Overzicht Examendata 2012 vr 30 mrt. t/m di. 10 april Toetsweek 2 (T7) do 19 april do 26 april vr 27 april ma 7 mei ma 7 mei t/m vr 11 mei di 15 mei t/m di 29 mei wo

Nadere informatie

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed 1-7-2016 Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed Het Vakcollege Maarsbergen (voorheen Scholengemeenschap Maarsbergen) is de afgelopen jaren een aantal keren bezocht door de inspectie

Nadere informatie

Leerlingen / ouders. di 8-jan wo 9-jan 7e-10e uur inhaaltoetsen bovenbouw h/v. do 10-jan uur nieuwsjaarsgala klas 3 en hoger

Leerlingen / ouders. di 8-jan wo 9-jan 7e-10e uur inhaaltoetsen bovenbouw h/v. do 10-jan uur nieuwsjaarsgala klas 3 en hoger week dag datum nr wk Leerlingen / ouders 2 ma 7-jan 16 1e en 2e lesuur vervallen di 8-jan wo 9-jan 7e-10e uur inhaaltoetsen bovenbouw h/v do 10-jan 20.30-0.30 uur nieuwsjaarsgala klas 3 en hoger vr 11-jan

Nadere informatie

Examenreglement aanvullingen 5H

Examenreglement aanvullingen 5H Examenreglement aanvullingen 5H HAVO bovenbouw Cohort 2016-2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Kalender voor belangrijke onderdelen van het examendossier... 4 Data Centraal Examen Havo 2018... 5 Aanvullingen/wijzigingen

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

Zondag maandag dinsdag Woensdag donderdag vrijdag zaterdag 24 december 25 december 26 december 27 december 28 december 29 december 30 december

Zondag maandag dinsdag Woensdag donderdag vrijdag zaterdag 24 december 25 december 26 december 27 december 28 december 29 december 30 december Zondag maandag dinsdag Woensdag donderdag vrijdag zaterdag 24 december 25 december 26 december 27 december 28 december 29 december 30 december Week 52 31 december 1 januari 2 januari 3 januari 4 januari

Nadere informatie

Jaarplanning uur

Jaarplanning uur Jaarplanning 2013-2014 (wijzigingen en typefouten voorbehouden) 35 dinsdag 27-08-2013 08.30-12.00 uur Introductieprogramma lj.4; ophalen rooster woensdag 28-08-2013 donderdag 29-08-2013 08.30-14.00 uur

Nadere informatie

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus weeknummer 32 33 34 35 schoolweek 0 1 2 Zomervakantie SCHOOL OPEN maandag 3 10 24 12.00 uur Lunch OOP alle vestigingen 17 Centrale opening op HAVO/VWO vanaf 08.45 uur /

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

27 mei juni 2019

27 mei juni 2019 27 mei 2019-2 mei 2019 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 22 23 24 25 26 27 28 17 18 19 20 22 23 maandag 27 mei 00:00 00:00 lesweek 31 00:00 Weeknummer 22 dinsdag 28 mei lesweek 31 Weeknummer

Nadere informatie

De coach ondersteunt de leerling bij De coach houdt de vinger aan de pols

De coach ondersteunt de leerling bij De coach houdt de vinger aan de pols havo/ vwo COACHES Dit schooljaar hebben de examenleerlingen een mentor. Elke leerling kan een coach krijgen. De coach ondersteunt de leerling bij : De planning, De keuze van een eventuele herkansing, Alle

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar 2015/2016

Jaarkalender schooljaar 2015/2016 Jaarkalender schooljaar 2015/2016 versie: 3-12-2015 De jaarkalender wordt periodiek aangevuld en indien nodig per blok ook bijgesteld. Aan deze jaarkalender kunnen geen rechten worden ontleend. maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord We zitten alweer in de laatste fase van het schooljaar 2015-2016. Morgen horen de examenleerlingen of zij geslaagd zijn. Dat is een zeer spannende dag voor zowel de leerlingen, ouders/verzorgers

Nadere informatie

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00 augustus-2015 maandag 17 augustus Begin 99e cursus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 18 augustus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag toelatingsexamens bij

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019 Betreft: CONCEPT-PLANNING 2019-2020 PER 16 JULI 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN MAVO 4 DE LA SALLE 2015 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s) van de eindexamenleerlingen, Op dinsdag 12 mei 2015 begint voor de eindexamenleerlingen van De la Salle het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig)

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig) JAARAGENDA CAPELLENBORG 2016 2017 Er kunnen nog wijzigingen/toevoegingen plaatsvinden, er kunnen aan dit overzicht geen rechten ontleend worden. augustus maandag 29 augustus eerste schooldag voor leerlingen

Nadere informatie

LOGMAIL Juni/Juli 2016

LOGMAIL Juni/Juli 2016 LOGMAIL Juni/Juli 2016 VOORWOORD VAN DE RECTOR We gaan richting einde schooljaar. Bij het verschijnen van deze Logmail zijn er nog vier lesweken te gaan voordat de laatste toetsweek begint. Die start namelijk

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 30 maart 2017 maart 30 Newman Star Event oudernieuwsbrief 7 t/m 4 april verkort lesrooster i.v.m. leerlingenbesprekingen

Nadere informatie

Beste examenleerling,

Beste examenleerling, Beste examenleerling, In dit document vind je een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling. Let op: via je teamleider krijg

Nadere informatie

KADER MAVO HAVO/VWO OB HAVO/VWO BB

KADER MAVO HAVO/VWO OB HAVO/VWO BB dag datum KADER MAVO HAVO/VWO OB HAVO/VWO BB ma 8-jan Start lessen volgens rooster Start lessen volgens rooster Start lessen volgens rooster Start lessen volgens rooster di 9-jan 14.00 uur: Afdelingsvergadering

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

jaarplanning leerlingactiviteiten Lariks dag start einde omschrijving

jaarplanning leerlingactiviteiten Lariks dag start einde omschrijving jaarplanning leerlingactiviteiten Lariks 2019-2020 dag start einde omschrijving tijdstip 35 maandag 26-08-18 herexamens, inleveren overgangsopdrachten/taken 10.00 12.00 26-08-18 ontvangst en introductie

Nadere informatie

Absentie Afwezigheid van een leerling moet zo spoedig mogelijk door de ouders, verzorgers telefonisch doorgegeven worden

Absentie Afwezigheid van een leerling moet zo spoedig mogelijk door de ouders, verzorgers telefonisch doorgegeven worden Lestijden leerjaren 1 en 2 leerjaren 3 en 4 1. 08.35 09.25 uur 2. 09.25 10.15 uur korte pauze 3. 10.30 11.20 uur 4. 11.20 12.10 uur middagpauze 5. 12.45 13.35 uur 6. 13.35 14.25 uur korte pauze 7. 14.40

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving jaarplanning Lariks 2016-2017 v.a januari 2017 dag start einde omschrijving tijdstip 52-1 24-12-16 8-01-17 Kerstvakantie 24 december 2016 t/m 08 januari 2017 2 maandag 9-01-17 9-01-17 huiswerkvrij onderbouw

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Zondag maandag Dinsdag Woensdag donderdag vrijdag zaterdag 6 januari 7 januari 8 januari 9 januari 10 januari 11 januari 12 januari

Zondag maandag Dinsdag Woensdag donderdag vrijdag zaterdag 6 januari 7 januari 8 januari 9 januari 10 januari 11 januari 12 januari Zondag maandag Dinsdag Woensdag donderdag vrijdag zaterdag 6 januari 7 januari 8 januari 9 januari 10 januari 11 januari 12 januari Week 2 18 e schoolweek P1.18 Huiswerkvrij Aanleveren voorgelezen toetsen

Nadere informatie

Agenda - september 2016

Agenda - september 2016 Agenda - september 2016 maandag 05 september 2016 Eerste schooldag Start periode 1 dinsdag 06 september 2016 Eerste lesdag woensdag 07 september 2016 Infoavond brugklas HIC donderdag 08 september 2016

Nadere informatie

17 augustus 2015-23 augustus 2015

17 augustus 2015-23 augustus 2015 17 augustus 2015-23 augustus 2015 augustus 2015 31 1 2 32 3 4 5 6 7 8 9 33 10 11 12 13 14 15 16 34 17 18 19 20 21 22 23 35 24 25 26 27 28 29 30 36 31 september 2015 36 1 2 3 4 5 6 37 7 8 9 10 11 12 13

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2016 Maandag 14 september 2015 Goede voorbereiding Hoe Wat Wanneer 1 Hoe doet Daphne Schippers het?! aandacht of afleiding! precies weten en veel oefenen! Topprestatie! SE examen

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en

JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en hoger 2-9-2014 introductiedag alle leerjaren, schoolfotograaf

Nadere informatie

Zondag maandag Dinsdag Woensdag donderdag vrijdag zaterdag 22 januari 23 januari 24 januari 25 januari 26 januari 27 januari 28 januari

Zondag maandag Dinsdag Woensdag donderdag vrijdag zaterdag 22 januari 23 januari 24 januari 25 januari 26 januari 27 januari 28 januari Zondag maandag Dinsdag Woensdag donderdag vrijdag zaterdag 22 januari 23 januari 24 januari 25 januari 26 januari 27 januari 28 januari 1 e afnameperiode rekentoets 3F Inhalen SE-week 2 Week 4 18 e P2.8

Nadere informatie

Welkom op het Baarnsch Lyceum. Voorlichtingsavond havo 5 en vwo 6

Welkom op het Baarnsch Lyceum. Voorlichtingsavond havo 5 en vwo 6 Welkom op het Baarnsch Lyceum Voorlichtingsavond havo 5 en vwo 6 Wie zijn wij? A.E.J. Dirks afdelingsleider HAVO 4, 5 Ch. Custers MEd MSEN afdelingsleider VWO 4, 5, 6 drs. H. Van Ommen, rector / bestuurder

Nadere informatie

3 - vmbo Ermelo bovenbouw

3 - vmbo Ermelo bovenbouw 3 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Debatteren Taaldorp Vierde klas uitje: de Efteling Lijst tekenen en lessen voor het examen Praktijkexamens Paasviering Plantenmarkt Kampweek Belangrijke data Geachte ouders,

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2015/2016 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

ICE klas 1. Musical 1. Musical 3 26 februari 27 februari 28 februari 1 maart 2 maart 3 maart 4 maart VOORJAARSVAKANTIE

ICE klas 1. Musical 1. Musical 3 26 februari 27 februari 28 februari 1 maart 2 maart 3 maart 4 maart VOORJAARSVAKANTIE 19 februari 20 februari 21 februari 22 februari 23 februari 24 februari 25 februari Betuwe on stage uitreiken rapporten 2 inleveren prognose 17-18 inleveren keuzevakken vmbo 2+3 Allround4you Week 8 22

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag AGENDA PERIODE 4 VAN HET SCHOOLJAAR 2014-2015 Week 15 Deze week: Aula gesloten ivm toneel Maandag 6 april Tweede Paasdag Dinsdag 7 april 4 e lesuur Zorgteam Vwo 5 e lesuur Zorgteam Mavo 15.15 17.00 u BT

Nadere informatie

Proefwerkrooster van klas M4 Dit proefwerkrooster mag alleen gewijzigd of aangevuld worden door de examensecretaris Mavo.

Proefwerkrooster van klas M4 Dit proefwerkrooster mag alleen gewijzigd of aangevuld worden door de examensecretaris Mavo. Proefwerkrooster van klas M4 Dit proefwerkrooster mag alleen gewijzigd of aangevuld worden door de examensecretaris Mavo. 2016-2017 2e halfjaar Dag Datum Vak Soort Omschrijving Cijfer maandag 16-jan dinsdag

Nadere informatie

Jaargang 4 nummer 5 NIEUWSBRIEF AntoniusContact Februari 2013

Jaargang 4 nummer 5 NIEUWSBRIEF AntoniusContact Februari 2013 Jaargang 4 nummer 5 NIEUWSBRIEF AntoniusContact Februari 2013 Belangrijke data: Maandag 18 t/m vrijdag 22 februari Voorjaarsvakantie Maandag 25 februari Klankbordavond dyslexie Dinsdag 26 t/m donderdag

Nadere informatie

ma di wo do vr kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie

ma di wo do vr kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie jan 2019 (Midden-Europese tijd - Amsterdam) 31 1 2 3 4 kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie studie-/evaluatiedag rekentoets afname #1 7 8 9 10 11 16.00 informatiemiddag

Nadere informatie

Vrolijk voorjaar! Agenda. Nieuwsbrief ouders BW april 2018

Vrolijk voorjaar! Agenda. Nieuwsbrief ouders BW april 2018 Nieuwsbrief ouders BW april 2018 Vrolijk voorjaar! Agenda Wat gaat het hard, zo n schooljaar! Voor je het weet ben je ruim over de helft en zijn we zelfs al weer bezig met de voorbereidingen voor het volgende

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2015

Nieuwsbrief 13 mei 2015 16 Nieuwsbrief 13 mei 2015 Beste ouder/verzorger, De examens zijn begonnen! Voor de kandidaten een spannende periode, maar ook een onrustige in verband met de meivakantie en de vrije dagen. Genoeg tijd

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

algemeen 28 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg april nr. 28

algemeen 28 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg april nr. 28 kalender algemeen havo-ath-gym Weekthema Feest Sommige mensen maken van elke dag een feestje of proberen dat in ieder geval te doen. Er is in onze wereld en in onze tijd een groot tekort aan blijdschap.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

JAARAGENDA 2015-2016 nr wk datum 1 34 maandag 17 augustus 2015 ochtend: onderwijs activiteiten leerlingen / middag: introductie personeel

JAARAGENDA 2015-2016 nr wk datum 1 34 maandag 17 augustus 2015 ochtend: onderwijs activiteiten leerlingen / middag: introductie personeel JAARAGENDA 2015-2016 nr wk datum 1 34 maandag 17 augustus 2015 ochtend: onderwijs activiteiten leerlingen / middag: introductie personeel dinsdag 18 augustus 2015 woensdag 19 augustus 2015 donderdag 20

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 TOT opleiding Uilenhof (MAVO+*) *MAVO + = MAVO met Technologie TOT opleiding Da Vinci (ROC MKE*) *ROC MKE = MBO Midden Kader Engineering TOT opleiding

Nadere informatie

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur)

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur) 35 Start Periode 1 -Mentoren werken aan 28 aug -Cupweek TF week 34 -Ontbijt (8.30 ) -Opening schooljaar (9.30 )* -Boeken-roosters ophalen alle klassen -Fotograaf klassen 1 t/m 3 -Warme overdracht -Bijeenkomst

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 37582 5 juli 2017 Vaststelling Rooster voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens voortgezet onderwijs

Nadere informatie

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU -------------------- ---------- CENTRAAL EXAMEN Het landelijk eindexamen van de theoretische vakken staat gepland na de meivakantie. Op vrijdag 14 mei vindt het eerste theoretische

Nadere informatie

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016)

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016) Jaaragenda schooljaar 2016-2017 (vanaf januari) (versie december 2016) Dit is een globale agenda voor de periode van januari 2017 tot het einde van het schooljaar 2016-2017. Laatste dag schooljaar 2016-2017:

Nadere informatie

Lestijden leerjaren 1 en 2 leerjaren 3 en 4

Lestijden leerjaren 1 en 2 leerjaren 3 en 4 Lestijden leerjaren 1 en 2 leerjaren 3 en 4 1. 08.35 09.25 uur 2. 09.25 10.15 uur korte pauze 3. 10.30 11.20 uur 4. 11.20 12.10 uur middagpauze 5. 12.45 13.35 uur 6. 13.35 14.25 uur korte pauze 7. 14.40

Nadere informatie