Wetenschap & Geloof. Een gevaarlijke mail. Wees kritisch! Alles draait tegen de klok in!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wetenschap & Geloof. Een gevaarlijke mail. Wees kritisch! Alles draait tegen de klok in!"

Transcriptie

1 Wetenschap & Geloof Een gevaarlijke mail Een tijdje geleden heb ik de volgende mail doorgestuurd gekregen: De Azaan houdt gedurende dag en nacht geen moment op! Een wiskundige onderzoeker uit de Arabische Emiraten kwam tot een geniale berekening. De onderzoeker Abdelhamid Al Fadil vertelt eerst hoe de aardbol ingedeeld wordt in 360 graden waardoor elke graad stipt 4 minuten van de tijd in beslag neemt: 24 (uur) x 60 (minuten in een uur) = 1440 (minuten) / 360 = 4 (min) De onderzoeker waarneemt dat de Azaan gemiddeld 4 minuten in beslag neemt. Telkens wanneer de Azaan ergens eindigt, begint die op dat tijdstip elders! Dus heilig is Hij. Oh Allah, de Machtigste. Ik vraag u in naam uw grootste liefde (Allah), om dit door te sturen naar iedereen die je kent of in je adressenbestand hebt. Wees kritisch! De intentie van diegene, die deze mail doorgestuurd hebben, zal vast goed zijn, maar is deze mail inhoudelijk correct? Zeker niet. Dit is nu een voorbeeld van onnozelheid die misbruikt wordt op bepaalde anti-islamitische websites wordt. De echte en enige waarde van deze mail vinden we in zijn eerste regel. Het probleem in deze mail, is dat er een onjuiste bewering en vervolgens een valse conclusie in staat. Er wordt in deze mail namelijk ervan uitgegaan dat een oproep tot het gebed, de azaan, ongeveer 4 minuten duurt! Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Een dergelijke berekening is dus snel te ontkrachten door een kritisch persoon. Enthousiaste onnadenkende moslims krijgen door een dergelijke berekening een vals gevoel van sterk geloof. In de bovenstaande mail, wordt namelijk gemeten met graden en tijdseenheden die niet bepaald door God zijn, maar volgens menselijk afspraken zijn gemaakt. Moslims moeten zorgen dat de dingen die ze als bewijs willen tonen, altijd waterdicht zijn. We moeten met zulke mail altijd kritisch te blijven. Alles draait tegen de klok in! Hier volgt een goed voorbeeld van een waterdichte koppeling tussen geloof en wetenschap. Met behulp van de wetenschap weten we dat de aarde op een ovale bal lijkt en van west naar oost draait om haar as heen. Een bovenaanzicht zal dus laten zien dat de aarde tegen de klok in draait om haar as heen.

2 Als we een onderaanzicht maken van de aarde, dus kijkend vanuit de Zuidpool, draait de aarde met de klok mee. Omdat de aarde in het heelal zweeft zonder duidelijke boven of onderzijde, is de Noordpool als het bovenste punt afgesproken. Ook door de constante draai van de aarde, is er eigenlijk geen sprake van een echte oost of west! Daarom Allah beschrijft Zich in de Koran als: { ر ب ال م ش ار ق و ال م غ ار ب } املعارج 04 De Heer der allen Oosten en de Heer der allen Westen! De mensen in de tijd van profeet Mohammed begrepen dit vers niet omdat er alleen maar sprake was van één oost en één west is! Allah zegt in dit vers dat Hij de Heer van Alles is (hoever je gaat kan) eindeloos naar oost of eindloos naar west. De mensen kwamen er pas laat in de middeleeuwen achter dat de aarde rond is en dus pas eeuwen later begrijpen we dat het natuurlijk- klopt wat Allah zegt over het eindeloze van oost en west. De mensen in de tijd van profeet Mohammed hadden hier namelijk nog geen kennis van. Dit bewijst dat de Koran niet van een toenmalig levend mens afkomstig kan zijn. Draaien, draaien en nog eens draaien! We weten nu dat de maan draait om haar as en de maan draait ook in een baan rond de aarde. Daarnaast draait de aarde om haar as heen en draait op haar beurt in een baan om de zon heen. Er zijn ook andere planeten die om hun eigen as draaien en ook, zoals de aarde, draaien in een baan rondom de zon.

3 De zon is dus als het ware een moeder van veel planten. Dit noemt men een zonnestelsel. Iedere ster we zien, heeft een zonnestelsel. De zonnestelsel van iedere ster draait als één geheel om haar as heen. Er bestaat onbeschrijfelijke talloze sterren in het helaal. Zelfs komt constant nog meer erbij! Iedere ster draait vervolgens in een baan rondom een ander geheel. In het vakjargon van de (. مجرة ) galaxy sterrenwetenschap noemt men dit de

4 Het bekende waargenomen deel van het heelal (de eerste hemel) bestaat uit talloze galaxy s die draaien allemaal rondom zichzelf heen en rondom een enorme as. Opmerkelijk en een opvallende verschijning is, dat alles draait tegen de klok in. Allah zegt in de Koran: { و ل ق د ز ي ن ا الس م اء الد ن ي ا ب ص اب ي ح } امللك 5 En voorwaar, Wij hebben de hemel met lichten versierd.

5 De as Dit bovengenoemde proces van uitzoomen kan theoretisch zo doorgaan in het hele heelal en (bijna) eindloos blijven tot het één, echte en enige as wat alles draait om Hem heen, Allah. Profeet Mohammed vertelde langer dan 1400 jaar geleden over de verhoudingen in het heelal: سأل الصحابى أبو ذر الغفارى رضى هللا عنه رسول هللا هللاىلص فقال : يا رسول هللا أيما أنزل عليك أعظم قال رسول هللا هللاىلص : آية الكرسي وما السموات السبع مع الكرسي إال كحلقة ملقاة بأرض فالة )صحراء( وفضل العرش على الكرسي كفضل الفالة على الحلقة. Volgens deze hadieth zijn de zeven hemelen, als een ring in de woestijn van Al Koersi, de Stoel waarvan Allah alles beveelt. De stoel is in vergelijking met de Troon van Allah (Al 3arsh) als een ring die in de woestijn is geworpen! Op dezelfde manier van vergelijken kunnen we beginnen uit te zoomen vanaf de aarde. De aarde is als een ring in een woestijn van het solariums groep die vervolgens als een ring in een woestijn van de galaxy is. Ons stelsel de Melkweg genaamd is als een ring in een woestijn van de eerste hemel. Alles wat tot nu toe waarneembaar was of zelfs theoretisch voor te stellen was van sterren die miljoenen lichtjaren ver zijn, is eigenlijk pas de eerste hemel! Verder is de eerste hemel als een ring in een woestijn van de tweede hemel enzovoort totdat we uiteindelijk aankomen bij de zevende hemel. Profeet Mohammed gaf hier boven een idee hoe verder dit gaat. Allah zegt in de Koran: { و س ع ك ر س ي ه الس م او ات و األ ر ض } البقرة 555 Zijn stoel strekt zich uit over de hemelen en de aarde. Dit soort vergelijkingen gaan ons verstand te boven. Ons voorstellingsvermogen gaat namelijk tot een bepaald punt en daar houdt het op. Mega en mini! Het is wetenschappelijk een feit, dat de elektronen rond de kern van het atoom ook tegen de klok indraaien. We kunnen dus concluderen dat alles, van een atoom van een miljard maal ingezoomde vlieg tot aan het heelal, tegen de klok ingaat. De hele schepping van Allah gaat dus tegen de klok in. Wij ook?, الطواف doen, verrichten we ook tawaaf ع مرة of de 3oemrah حج Als wij moslims de Hadj het zevenmaal tegen de klok in rondlopen om de Ka3bah heen. Daar bewegen we dus als het ware zoals de elektronen rond de kern van het atoom, de planeten rond de zon, de troon rond Allah.

6 Dan rest er nog de vraag, waarom Allah de mensen die dit ritueel verrichten, tegen de klok in heeft laten lopen? Kennis hebbenden zeggen dat Allah zo de mens met de hele schepping in harmonie wil brengen. De mens beseft vaak niet dat hij machteloos is en nooit hetgeen wat Allah zo heeft bepaald, omdraaien kan. De mens zal het bijvoorbeeld nooit voor mekaar kunnen krijgen om de aarde of zelfs de elektronen van een atoom met de klok mee te laten draaien. We kunnen alleen energie halen uit een atoom en gebruiken, maar het omdraaien van één elektron, zal ons nooit lukken. We kunnen nooit de natuurlijke wetten omdraaien, wel kunnen we nieuwe wetten leren. Tijd winnen Als de aarde normaal naar oost draait, is de mens geneigd (figuurlijk/geestelijk) naar het westen toe te vliegen om tijd te winnen / besparen. Voorbeeld: Stel je een internationale toets voor die gedaan moet worden in alle hoofdsteden in de wereld om 8.00 uur s ochtends lokale tijd. Nu is er in Cairo een slordige student die nog 10 uren meer nodig heeft om de juiste voorbereiding voor de toets te treffen. Om 8.00 uur Cairo lokale tijd haalt hij het nooit. Nu zit hij te fantaseren: Had ik maar een tijdmachine om terug te gaan in de tijd alleen 10 uren! Of had ik maar een magische plaatsmachine waarmee kan ik nu instappen en paar seconden later stap ik uit in New York! Oh, daar is het fantastisch 9 uren nog vroeger in de tijd! Jammer! Hij zou dus richting west vliegen (dus met de klok mee) tegen de draai richting van de aarde. Zo is het ook met iedereen die probeert zijn werk zo snel mogelijk klaar te hebben en ook zoveel mogelijk zaken willen uitvoeren in te korte periode. Iedereen als het ware is aan het proberen tegen de tijd (de constante draai van de aarde) te gaan. Allah beschrijft dit gedrag van de mens in de Koran: { و ك ان اإل نس ان ع ج ولا } اإلسراء 11 En de mens is overhaastig. De mens rent dan als het ware tegen het vaste patroon van Allah in. Even stilstaan! Daarom vraagt Allah van de mens om af en toe stil te zijn door het gebed te verrichten. Dit houdt in dat hij dagelijks af en toe meebeweegt met de aarde en de hele helaal tegen de klok in. Hierbij geeft hij zich dus over aan het vaste patroon van Allah en komt in harmonie met het universum. Als we dan weer klaar zijn met bidden, gaan we weer aan het werk en strijden we weer tegen de tijd!

De eenheid van onze natie

De eenheid van onze natie De eenheid van onze natie ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen وحدة الا مة» باللغةهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد

Nadere informatie

Het belang van kennis en onderwijs

Het belang van kennis en onderwijs Het belang van kennis en onderwijs Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 08/09/2017 Beste broeders en zuster, de zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

De schepping. Ter illustratie moeten we eerst beginnen met deze hadieth van profeet Mohammed (vzmh)*:

De schepping. Ter illustratie moeten we eerst beginnen met deze hadieth van profeet Mohammed (vzmh)*: De schepping De schepping van Allah (swt)* is een klein woord voor een onvoorstelbaar weids begrip. In dit deel worden de verschillende scheppingsonderdelen en scheppingswijzen nader bekeken. Ook maken

Nadere informatie

De eigenschappen van degenen die het paradijs mogen betreden.

De eigenschappen van degenen die het paradijs mogen betreden. De eigenschappen van degenen die het paradijs mogen betreden. Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 02/12/2016 Afgelopen vrijdag zijn we tijdens de preek stil gestaan

Nadere informatie

Wees tevreden met wat je hebt

Wees tevreden met wat je hebt Wees tevreden met wat je hebt Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 19/05/2017 Beste gelovigen, in deze achttiende preek van de serie preken Het gedrag en de

Nadere informatie

Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken

Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 30/06/2017 Beste gelovigen, naast het geloven (Al-imaan), is het

Nadere informatie

Vormen van barmhartigheid in de Islam

Vormen van barmhartigheid in de Islam Vormen van barmhartigheid in de Islam Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 14/04/2017 Beste broeders en zusters, zoals afgelopen preek is beloofd, gaan we vandaag

Nadere informatie

Wat zijn de gevolgen en de effecten van het plegen van zonden?

Wat zijn de gevolgen en de effecten van het plegen van zonden? Wat zijn de gevolgen en de effecten van het plegen van zonden? Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 07/07/2017 Beste gelovigen, het is de meeste van ons helaas

Nadere informatie

Het gedrag en de manieren van een Moslim (2)

Het gedrag en de manieren van een Moslim (2) Het gedrag en de manieren van een Moslim (2) Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 30/12/2016 Beste broeders en zusters, de vorige vrijdagpreek zijn we begonnen

Nadere informatie

Hopen op de barmhartigheid van Allah en het goede van Hem verwachten.

Hopen op de barmhartigheid van Allah en het goede van Hem verwachten. Hopen op de barmhartigheid van Allah en het goede van Hem verwachten. Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 23/06/2017 Beste gelovigen, in de tweede preek van

Nadere informatie

UITLEG MEDINA BOEK (1)

UITLEG MEDINA BOEK (1) UI UITLEG MEDINA BOEK (1) 1): : LES 7 DOOR: HOESAYN IBN AHMAD DOCENT ARABISCH AAN DE UNIVERSITEIT IN MEDINA Dit is een vertaling van de uitleg van het bekende boek Lessen Arabisch voor niet-arabisch sprekenden

Nadere informatie

De vervalsing van de geopenbaarde boeken. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam voor iedereen

De vervalsing van de geopenbaarde boeken. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam voor iedereen De vervalsing van de geopenbaarde boeken ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen الكتب لسماو ة املحرفة» باللغةهلونلدية

Nadere informatie

www. jaropleidingen.nl

www. jaropleidingen.nl تحق ق م س و ف. ل ج ال ئ ح ة خ ص و ص ي ة ا مل ش ا ر ك ني ف ي د و ر ا ت.JAR Opleidingen B.V إ د ا ر ة ش ر ك ة :.JAR Opleidingen B.V إ ذ ت أ خ ذ ف ي ا ع ت ب ا ر ه ا: أ ن ش ر ك ة.JAR Opleidingen B.V ذ ا ت

Nadere informatie

De geopenbaarde Boeken

De geopenbaarde Boeken De geopenbaarde Boeken ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen لكتب امل لة» باللغةهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 5 27-01-2017 Moslims onder elkaar zijn als een lichaam De gelovigen zijn in hun onderlinge genade, liefde en vriendelijkheid als één lichaam. Wanneer een deel van het lichaam (aan ziekte) lijdt,

Nadere informatie

Benut de maand Ramadan en versterk jou geloof

Benut de maand Ramadan en versterk jou geloof Benut de maand Ramadan en versterk jou geloof Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 26/05/2017 Beste gelovigen, ondanks de ontelbare gunsten die Allah ons heeft

Nadere informatie

Het gedrag en de manieren van een moslim (4)

Het gedrag en de manieren van een moslim (4) Het gedrag en de manieren van een moslim (4) Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 13/01/2017 Beste broeders en zusters, dit is de vierde preek van onze serie

Nadere informatie

Hoogmoed leidt ons af van het rechte pad!

Hoogmoed leidt ons af van het rechte pad! Hoogmoed leidt ons af van het rechte pad! Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 27/01/2017 Beste broeders en zusters, vorige week hebben we het gehad over het

Nadere informatie

UITLEG MEDINA BOEK (1)

UITLEG MEDINA BOEK (1) UI UITLEG MEDINA BOEK (1) 1): : LES 8 DOOR: HOESAYN IBN AHMAD DOCENT ARABISCH AAN DE UNIVERSITEIT IN MEDINA Dit is een vertaling van de uitleg van het bekende boek Lessen Arabisch voor niet-arabisch sprekenden

Nadere informatie

Rechtvaardigheid. Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 16/06/2017

Rechtvaardigheid. Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 16/06/2017 Rechtvaardigheid Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 16/06/2017 Beste gelovigen, in deze twintigste preek van de serie preken het gedrag en de manieren van

Nadere informatie

(Waarom zal Allah jullie bestraffen, indien jullie dankbaar zijn en geloven? En Allah is Waarderend, Alwetend.) 4:147

(Waarom zal Allah jullie bestraffen, indien jullie dankbaar zijn en geloven? En Allah is Waarderend, Alwetend.) 4:147 Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 18/11/2016 (جهن م) De Hel Beste gelovigen, in de afgelopen acht vrijdagpreken van deze serie preken Het denken aan de dood en

Nadere informatie

Geloven in Islam is zekerheid en geen twijfel

Geloven in Islam is zekerheid en geen twijfel Geloven in Islam is zekerheid en geen twijfel [لونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.svalfurqan.nl 2014-1435 ب«سلام يو دي إىل ايلق لا ىل الشك الل اهلونلدية «مراجعة: ياس

Nadere informatie

helpen van de ongelovigen tegen de moslims

helpen van de ongelovigen tegen de moslims Shaykh Saalih al Fawzaan Het helpen van de ongelovigen tegen de Moslims Vertaling : Selefienederland group Bron : Doeroos fie Sharh Nawaaqidh al-islaam (p.156-159) Het helpen van de ongelovigen tegen de

Nadere informatie

Benut je tijd optimaal en op de juiste manier

Benut je tijd optimaal en op de juiste manier Benut je tijd optimaal en op de juiste manier Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 28/04/2017 Beste mensen, de meeste zaken die men kwijt kan raken, kan men

Nadere informatie

In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle.

In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. Titel: Veelvoorkomende fouten tijdens de Ramaḋān. Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl. Vertaling:. Datum: Muḥarram, 1439H. Millatu-ibrahim.nl Facebook

Nadere informatie

Leef niet zonder een visie

Leef niet zonder een visie Leef niet zonder een visie [لونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: islammagazine.nl 2014-1435 لا تعيش بدون هدف» بالل اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله ملصدر: islammagazine.nl

Nadere informatie

الجامع. Shaykh Saalih al-fawzaan. Deel 3

الجامع. Shaykh Saalih al-fawzaan. Deel 3 الجامع لعبادة الله وحده De omvattende definitie van het aanbidden van Allaah alleen Shaykh Saalih al-fawzaan Deel 3 Vertaald door : Aboe AbdirRahmaan Abdullah Lbethioui al-maghribie Bron : Silsilatoe sharh

Nadere informatie

Eigenschappen van de ongelovigen

Eigenschappen van de ongelovigen Eigenschappen van de ongelovigen Na de beschrijving van de gelovigen, begint Allah meteen (precies zoals in Al-Fatihah) de tegenovergestelde groep te beschrijven, namelijk de ongelovigen. إ ن ال ذ ين ك

Nadere informatie

جميع الحقوق محفوظة للمؤلف Copyright 2017 د عم D5 و تصفية الصعوبات الكتابية... 69

جميع الحقوق محفوظة للمؤلف   Copyright 2017 د عم D5 و تصفية الصعوبات الكتابية... 69 الفهرس Inhoudsopage الصفحة الحروف الوحدات ر... 5 ت... 7 م... 9 ب... 11 ل... 13 س... 15 1 2... 17 د عم D 1 أ... 19 ي... 21 ن... 23 د... 25 ف... 27 ع... 29 د عم... D 2 31 ح... 33 و... 35 ط... 37 ق... 39

Nadere informatie

De vereisten van laa ilaha illa Allaah

De vereisten van laa ilaha illa Allaah De vereisten van laa ilaha illa Allaah Shaykhoel islaam Abdoel aziz ibn Baaz - moge Allaah hem genadig zijn - https://www.binbaz.org.sa/fatawa/154 Vraag: Men merkt dat veel mensen die gerekend worden tot

Nadere informatie

Hoofdstuk: Het beschermen van verborgen zaken

Hoofdstuk: Het beschermen van verborgen zaken Hoofdstuk: Het beschermen van verborgen zaken De Meest Verhevene heeft gezegd: ول س ئ د ك ن م ه د إ ن الع ه ف وا ب الع و أ و En houdt jullie aan (elk) verbond. Voorwaar, over het verbond zal gevraagd worden.

Nadere informatie

De gebedstijden volgens de Soennah

De gebedstijden volgens de Soennah De gebedstijden volgens de Soennah Alle lof is aan Allaah, de Heer der werelden. Hem alleen aanbidden wij en Hem alleen vragen wij om hulp. Degene die door Allaah wordt geleid kan door niemand worden misleid

Nadere informatie

Homoseksualiteit in de islam

Homoseksualiteit in de islam RELATIES EN SEKSUALITEIT IN DE WESTERSE MAATSCHAPPIJ EN DE ISLAM Homoseksualiteit in de islam LES 9 Het verhaal van Loet (Lot) r In de Qur an staat het verhaal vermeld over de Profeet Loet r. Loet r was

Nadere informatie

ا ن ما د قأ ت ث و ا ر ب ص ا ن يل ع غ فأ ا ن ب ر ب

ا ن ما د قأ ت ث و ا ر ب ص ا ن يل ع غ فأ ا ن ب ر ب ب ت ر ا ن ا ي ر غ ر ب ن ا أ ف ع ل ص ب وث أ ق د ام ن ف ر ين نص و ر ن ع لى ال ق و م ال ك Rabbana afrigh 3alaina sabran wa thabbit aqdaamana wa-nsoerna 3ala alaqawm al-kafirien. Onze Heer, schenk ons geduld

Nadere informatie

*Het woord verdwaalden wordt slechts als beschrijving en beslist niet als een belediging bedoeld. Geen misdaad الضحى. Categorieën van verdwaalden

*Het woord verdwaalden wordt slechts als beschrijving en beslist niet als een belediging bedoeld. Geen misdaad الضحى. Categorieën van verdwaalden الضآلين * verdwaalden De Noch echte gelovigen noch echte ongelovigen! Dit zijn alle afwijkende categorieën van het rechte pad. Dit is de derde en tevens de grootste groep onder de mensen. Het pad van de

Nadere informatie

Islam is verstandelijk te bewijzen

Islam is verstandelijk te bewijzen Islam is verstandelijk te bewijzen [لونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.svalfurqan.nl 2014-1435 ب«إثبات صحة الا سلام بالا دلة العقلية الل اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد

Nadere informatie

www.selefienederland.nl bevestigen van een Schepper omvat niet de complete tawhied

www.selefienederland.nl bevestigen van een Schepper omvat niet de complete tawhied Tawhied eerst De Tawhied eerst serie : deel 1 Een uitleg van het feit dat enkel de bevestiging van het bestaan van een Schepper niet de complete Tawhied (monotheisme) omvat waar de Boodschappers naar uitnodigden

Nadere informatie

1 أ خ ذ ت ن 2 e p mv v 2 ق ر أ 3 e p ev m

1 أ خ ذ ت ن 2 e p mv v 2 ق ر أ 3 e p ev m Arabisch voor beginners, deel 1 Les 6 ANTWOORDEN OP DE OEFENINGEN (pp. 107-112) Oefening 1 Lees de werkwoordsvormen van de woordenlijst in les 6.2.3 hardop (werkwoorden, klinker na R2 = a). Bedenk dat

Nadere informatie

ah die door Qoraish naar de Profeet (vrede zij met hem) werd gestuurd om hem een aantal voorstellen te doen. Toen hij plaatsnam voor de

ah die door Qoraish naar de Profeet (vrede zij met hem) werd gestuurd om hem een aantal voorstellen te doen. Toen hij plaatsnam voor de Ik getuig dat er geen god bestaat die het reht heeft aanbeden te worden behalve Allah. Hij Die geen deelgenoten kent. Hij die tevens de Foerqaan op zijn dienaar heeft doen neerdalen, zodat hij vervolgens

Nadere informatie

Onfeilbaarheid van de profeet

Onfeilbaarheid van de profeet Onfeilbaarheid van de profeet ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen مة انليب ص االله عليه وسلم» باللغةهلونلدية «مراجعة:

Nadere informatie

Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)?

Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)? Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)? Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 09/12/2016 Beste gelovigen, de moslim gelooft in alle

Nadere informatie

EL FORKANI BLUNDERT!

EL FORKANI BLUNDERT! EL FORKANI BLUNDERT! Naar aanleiding van een recent verschenen YouTube filmpje volgt deze verduidelijking. Handen schudden in de Islaam Bismillaahi Rahmaani Rahiem, Ibn al-qayyim zei: Kennis is: (wat)

Nadere informatie

De Islam beveelt ons bescheidenheid en nederigheid en verwerpt hoogmoedigheid

De Islam beveelt ons bescheidenheid en nederigheid en verwerpt hoogmoedigheid De Islam beveelt ons bescheidenheid en nederigheid en verwerpt hoogmoedigheid Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 20/01/2017 Beste gelovigen, dit is de vijfde

Nadere informatie

De islam beveelt ons eerlijkheid/waarachtigheid en verbiedt liegen

De islam beveelt ons eerlijkheid/waarachtigheid en verbiedt liegen De islam beveelt ons eerlijkheid/waarachtigheid en verbiedt liegen Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 03/02/2017 Beste gelovigen, in deze zevende preek van

Nadere informatie

Uit Mulakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan

Uit Mulakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Hoofdstuk over de siwâk en de eigenschappen van al-fitrah Uit Mulakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan De moeder der gelovigen, Â-isha, moge Allâh tevreden over haar zijn, leverde over dat de Profeet

Nadere informatie

U betaalt uw Zakaat (armenbelasting) toch wel?

U betaalt uw Zakaat (armenbelasting) toch wel? U betaalt uw Zakaat (armenbelasting) toch wel? Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 29/09/2017 Beste gelovigen, morgen, zaterdag 30 september, is het de tiende

Nadere informatie

Rouwprotocol. Avicenna College

Rouwprotocol. Avicenna College Rouwprotocol Avicenna College 2015-2016 و ل ه م ا ا خ ذ م ا ا ن ا ع ط ى و ك ل ش ي ء ع ن د ه م س مى.ف ل ت ص ب ر ب ا ج ل و ل ت ح ت س ب Ienna liellaahie maa agada, wa lahoe maa a ataa wa koelloe shay in iendahoe

Nadere informatie

[Kort fragment uit het leven van de auteur]

[Kort fragment uit het leven van de auteur] Ahloelhadieth.com Hett on onderwijzen van va Tauwh hied aan kinde deren door Shaych al-islam m Mohammed M ibn `Abdoel-Wahhaab ab at-tamiemie ع ان ي ب ص ال م ي ل ت ن ال ت و حيد التميمي ب التميم ألشيخ اإلسالم

Nadere informatie

Leden van de politieke partij Hizb ut Tahrir in Marokko ontvoerd.

Leden van de politieke partij Hizb ut Tahrir in Marokko ontvoerd. Leden van de politieke partij Hizb ut Tahrir in Marokko ontvoerd. ب س م االله ال رح م ن مال رح ي الا ر ض ف ي ل ي س ت خ ل ف نه م ال صال ح ات و ع م ل وا م نك م ا م ن وا ا لذ ين ال له و ع د ل ه م ار ت ض ى

Nadere informatie

drie niveaus van Tawhied & Shirk

drie niveaus van Tawhied & Shirk Shaikh al-imaam Abdoel Aziez Bin Baaz Drie niveaus van Tawhied en Shirk Vertaling : Selefienederland Bron : Doeroos al-moehiemmah Li 'Aamatoel Oemmah De niveaus van Tawheed Hier volgt een (korte) verduidelijking

Nadere informatie

Wat heb je bereikt deze Ramadan? Wat heb je bereikt deze Ramadan? - Youssef Abou Houdeyfa. 2 Wat heb je bereikt deze Ramadan? - Youssef Abou Houdeyfa

Wat heb je bereikt deze Ramadan? Wat heb je bereikt deze Ramadan? - Youssef Abou Houdeyfa. 2 Wat heb je bereikt deze Ramadan? - Youssef Abou Houdeyfa ? Wat heb je bereikt deze Ramadan? - Youssef Abou Houdeyfa Wat heb je bereikt deze Ramadan? Allah swt zegt: لن اس ش ه ر ر م ض ان ال ي أ نز ل ف يه ال ق ر آن ه د ى ل و ب ي ن ات م ن ال ه د ى و ال ف ر ق ان

Nadere informatie

- moge Allaah hem genadig zijn -

- moge Allaah hem genadig zijn - - moge Allaah hem genadig zijn - Bron: http://www.burjes.com/audio/khutab/wajeb_akhtaa.wma Wie door Allaah geleid wordt; niemand kan hem doen dwalen. En wie Allaah doet dwalen; niemand kan hem leiden.

Nadere informatie

EN ANDERE GEBOORTEDAGEN

EN ANDERE GEBOORTEDAGEN HET OORDEEL ORDEEL OVER HET VIEREN VAN DE GEBOORTEDAG VAN DE PROFEET EN ANDERE GEBOORTEDAGEN DOOR SHAYKHO HAYKHOEL-ISLAAM ISLAAM ABDOEL BDOEL- AZIEZ IBN ABD BDILLAAH IBN BAAZ ( R A H I M A H O E L L A

Nadere informatie

Bestaat Allah echt. Islam voor iedereen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Bestaat Allah echt. Islam voor iedereen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Bestaat Allah echt ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen هل االله موجود» بة ال اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله

Nadere informatie

Een introductie tot de systemen van de Islam

Een introductie tot de systemen van de Islam Een introductie tot de systemen van de Islam [لونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.svalfurqan.nl 2014-1435 مدخل ل انلظم الا سلامية «بالل اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد

Nadere informatie

TAWHEED. voor kinderen

TAWHEED. voor kinderen TAWHEED voor kinderen ب س م هللا الر ح من الر ح يم In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. Assalamu alaikoum (islamitische vredesgroet, vrede zij met jullie allen) mijn broeder of zuster.

Nadere informatie

الفاتحة Al-Fatihah. Interpretatie van Soerah Al-Fatihah:

الفاتحة Al-Fatihah. Interpretatie van Soerah Al-Fatihah: الفاتحة Al-Fatihah Het is het openingshoofdstuk van de koran en wordt tijdens ieder gebed een paar keer gereciteerd. Het wordt beschouwd als een samenvatting van de hele koran. De koran wordt gezien als

Nadere informatie

Vasten. Shaykh Mohammed ibn Saalih al- Oethaymien

Vasten. Shaykh Mohammed ibn Saalih al- Oethaymien Vasten ] لونلدية - Dutch [ nederlands - Shaykh Mohammed ibn Saalih al- Oethaymien Revisie: Abo Abdillah Bron: Madjmoe' Fataawaa wa Rasaa-il Shaykh Mohammed ibn Saalih al- Oethaymien Deel 17 Kantoor voor

Nadere informatie

In de Naam van Allaah, de Erbarmer, de meest Genadevolle.

In de Naam van Allaah, de Erbarmer, de meest Genadevolle. 1 [DE WEG VAN DE VROME VOORGANGERS EN DE BEHOEFTE VAN DE GEMEENSCHAP ERAAN] ب س م ا ال رح م ن ال رح یم In de Naam van Allaah, de Erbarmer, de meest Genadevolle. Alle lof komt toe aan Allaah, de Heer der

Nadere informatie

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA VERDUIDELIJKING AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE PALESTINA DOOR HET PERMANENTE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA Alle lof is aan Allaah en moge de Vrede en Zegeningen van Allaah met de meest edele

Nadere informatie

4 Het heelal 6. De zon. De aarde. Jupiter. De maan. Ons zonnestelsel. Mars. Mercurius Venus

4 Het heelal 6. De zon. De aarde. Jupiter. De maan. Ons zonnestelsel. Mars. Mercurius Venus Inhoud 4 Het heelal 6 De zon 10 8 De aarde De maan Jupiter 18 12 Ons zonnestelsel 14 15 16 Mars Mercurius Venus 22 Saturnus Verre planeten 24 Satellieten van het zonnestelsel 20 26 Planetoïden 27 Kometen

Nadere informatie

Shaykh Saalih al Fawzaan

Shaykh Saalih al Fawzaan De profijten en juiste manieren van het vasten Shaykh Saalih al Fawzaan Bron : al-khoetab al Minbariyyah fiel-moenaasabaat al Asriyyah deel 1 blz 107 110 Vertaling : Abu Hudayfa Musa ibn Yusuf al Indonesi

Nadere informatie

HET STREVEN TIJDENS DE LAATSTE TIEN DAGEN EN LAYLATOEL-QADR

HET STREVEN TIJDENS DE LAATSTE TIEN DAGEN EN LAYLATOEL-QADR HET STREVEN TIJDENS DE LAATSTE TIEN DAGEN EN LAYLATOEL-QADR DOOR SHAYKH AL-'ALLAAMAH Mohammed BIN Saalih al- Othaymien ( R A H I M A H O E A L L A A H ) Alle lof zij aan Allaah, de Kenner van het geziene

Nadere informatie

ت ر ك ب اجل م ل. kameel. Zij berijdt de ي ر ك ب ن. ت ر جع من الس وق. markt. Zij keert terug van de ت ر جع ن

ت ر ك ب اجل م ل. kameel. Zij berijdt de ي ر ك ب ن. ت ر جع من الس وق. markt. Zij keert terug van de ت ر جع ن Les 10.9 ANTWOORDEN Oefeningen les 10 Oefening 1 Zet in het meervoud (werkwoordsvormen). Sommige vormen kunnen verschillend gelezen worden. Zij (m) gingen. Wij (m) gingen. Jullie (m) gingen. Jullie (v)

Nadere informatie

Het leven van de profeet Muḥammad Auteur: Imām Anwar Al- Awlaqī Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Ṡafar, 1439H.

Het leven van de profeet Muḥammad Auteur: Imām Anwar Al- Awlaqī Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Ṡafar, 1439H. In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. Titel: Het leven van de profeet Muḥammad Auteur: Imām Anwar Al- Awlaqī Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Ṡafar, 1439H. Facebook Vimeo HET

Nadere informatie

Bron : Ta sies oel-ahkaam alaa ma sahha an khayr iel-anaam bi sharh ahaadieth oemdat oel-ahkaam van Shaykh Ahmad an-nadjmie rahiemahoellaah.

Bron : Ta sies oel-ahkaam alaa ma sahha an khayr iel-anaam bi sharh ahaadieth oemdat oel-ahkaam van Shaykh Ahmad an-nadjmie rahiemahoellaah. Oemdat oel-ahkaam Kitaab as-siyaam Boek van het vasten Met de uitleg van Shaykh Ahmad ibn Yahyaa an-nadjmie Deel 3 Dit derde deel omvat: Het in staat zijn van grote onreinheid wanneer al-fadjr je reeds

Nadere informatie

Parels van de Ramaḋān Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Rabī Al- Āgir, 1439H.

Parels van de Ramaḋān Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Rabī Al- Āgir, 1439H. In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. Titel: Parels van de Ramaḋān Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Rabī Al- Āgir, 1439H. Facebook Vimeo

Nadere informatie

De nafs, de ziel van de mens houdt uiteraard niet van de dood. De Gezant van Allah (saw) zei eens tegen de moeder van de gelovigen Aisha (ra):

De nafs, de ziel van de mens houdt uiteraard niet van de dood. De Gezant van Allah (saw) zei eens tegen de moeder van de gelovigen Aisha (ra): Gedenken van de dood HET VEELVULDIG GEDENKEN VAN DE DOOD1 الحمد ل ه الذي كتب عل الخليقة الفناء أحمده سبحانه عل السراء والضراء وأشهد أن لا إله إلا ال ه وحده لاشريك له له العظمة وال برياء. وأشهد أن نبينا

Nadere informatie

Alleen onbekende woorden in de oefeningen zijn gevocaliseerd. Maak zelf de nisba-vormen van de volgende woorden. Palestijn/Palestijns enzovoort.

Alleen onbekende woorden in de oefeningen zijn gevocaliseerd. Maak zelf de nisba-vormen van de volgende woorden. Palestijn/Palestijns enzovoort. Drs. A. van Pel/ Modern Standaardarabisch/ Arabisch voor Beginners deel 07 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze syllabus mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Geschreven door Shaychoel-Islaam Mohammed ibn Abdoel- Wahhaab at-temiemie

Geschreven door Shaychoel-Islaam Mohammed ibn Abdoel- Wahhaab at-temiemie Geschreven door Shaychoel-Islaam Mohammed ibn Abdoel- Wahhaab at-temiemie رحمه االله تعالى Vertaling: Mohammed Aboe Oebaydillaah Brinkman Student op Daar Al-Hadieth in Mekkah en dienaartje van de Soennah

Nadere informatie

Woordenlijsten Nederlands-Arabisch bij Welkom in Nederland

Woordenlijsten Nederlands-Arabisch bij Welkom in Nederland Nederlands A-label aanbieden (aangeboden) de aansprakelijkheidsverzekering aanvragen het abonnement de advertentie afhankelijk afsluiten (van gas en elektriciteit) het afval afval scheiden de afvalstoffenheffing

Nadere informatie

Bron : de inleiding van de uitleg van Lum atul I tiqaad. Door Sheikh Muhammed ibn Saalih al Othaymeen. Vertaald door : Abu Hudayfa Musa ibn Yusuf

Bron : de inleiding van de uitleg van Lum atul I tiqaad. Door Sheikh Muhammed ibn Saalih al Othaymeen. Vertaald door : Abu Hudayfa Musa ibn Yusuf Belangrijke Fundamenten m.b.t. de namen & eigenschappen van Allaah volgens de Aqiedah van Ahloe Soennah wal Jamaa ah Bron : de inleiding van de uitleg van Lum atul I tiqaad. Door Sheikh Muhammed ibn Saalih

Nadere informatie

Het onvermogen van de doden om te horen Uit: Mysteries of the Soul Expounded door Abu Bilal Mustafah al-kanadi rahimahullah

Het onvermogen van de doden om te horen Uit: Mysteries of the Soul Expounded door Abu Bilal Mustafah al-kanadi rahimahullah Het onvermogen van de doden om te horen Uit: Mysteries of the Soul Expounded door Abu Bilal Mustafah al-kanadi rahimahullah Vertaling : Aboe Abdir-Rahmaan Nagekeken en gepubliceerd : Selefienederland Inleiding

Nadere informatie

Edelstenen van de Ramaḋān Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Ḍūl-Ḥijjah, 1438H.

Edelstenen van de Ramaḋān Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Ḍūl-Ḥijjah, 1438H. In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. Titel: Edelstenen van de Ramaḋān Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Ḍūl-Ḥijjah, 1438H. Facebook DailyMotion

Nadere informatie

Verzamelt en geschreven door. Shaykh Abu Umar

Verzamelt en geschreven door. Shaykh Abu Umar Miratul Anbia Erfenis der profeten Verzamelt en geschreven door Shaykh Abu Umar At-Tibyan Publications Deel 1 "Laa ilaaha illallaah" Er is geen ilaah (god, macht, kracht) dan Allaah La ilaha illallah Moge

Nadere informatie

رسالة في تحكيم القوانين. Een boodschap betreft het oordelen met de Qawānīn. 1

رسالة في تحكيم القوانين. Een boodschap betreft het oordelen met de Qawānīn. 1 رسالة في تحكيم القوانين العالمة محمد بن ابراهيم آل الشيخ رحمه هللا Een boodschap betreft het oordelen met de Qawānīn. 1 Geschreven door de edele Sheihk Mohammed ibn Ibrāhīm ibn Abdellatief Al-Asheihk (1311-1389Hijrie)

Nadere informatie

Millatu Ibrāhīm Publicaties

Millatu Ibrāhīm Publicaties In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. Titel: De vier principes, wat onderscheid maakt tussen de religie van de Muslimīn en de religie van de seculieren. Auteur: Ṣayg Alī al-guḋayr. Vertaling:.

Nadere informatie

Omdat Hij als Enige de Namen en de Eigenschappen bezit die door perfectie en volmaaktheid worden gekenmerkt.

Omdat Hij als Enige de Namen en de Eigenschappen bezit die door perfectie en volmaaktheid worden gekenmerkt. Tafsier (les 1) De heilige Koran bevat 114 hoofdstukken. Soerat al-faatihah is het eerste hoofdstuk waarmee de heilige Koran begint. Deze soerah is Madaniyyah. We hebben twee soorten categorieën soerah

Nadere informatie

Samenvatting Levensbeschouwing LV \'Over wondere feiten\' Hoofdstuk 1

Samenvatting Levensbeschouwing LV \'Over wondere feiten\' Hoofdstuk 1 Samenvatting Levensbeschouwing LV \'Over wondere feiten\' Hoofdstuk 1 Samenvatting door L. 887 woorden 16 juli 2013 7,1 10 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Samenvatting LV Over wondere feiten Hoofdstuk

Nadere informatie

Edelstenen van de Ramaḋān Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Muḥarram, 1439H.

Edelstenen van de Ramaḋān Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Muḥarram, 1439H. In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. Titel: Edelstenen van de Ramaḋān Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl Vertaling: Millatu Ibrāhīm Publicaties Datum: Muḥarram, 1439H. Facebook Vimeo

Nadere informatie

Tekenen voor het bestaan van de Schepper

Tekenen voor het bestaan van de Schepper Het bepalen van onze eigen grenzen van vrijheid lijkt bevrijdend te zijn en aantrekkelijk zoals de grenzeloze natuur van een glimmende, heldere hemel. Maar, wat schuilt er werkelijk achter dit beeld die

Nadere informatie

Het belang van het Woord

Het belang van het Woord Het belang van het Woord At-Tibyān Publication Bismillaahir Rahmaanir Raheem Het belang van het Woord Door Wasīm Fat hullāh Enkele van ons vragen: wat is het belang van het woord in het confronteren van

Nadere informatie

DE REGELGEVINGEN OMTRENT AL-WODOE [DE KLEINE RITUELE WASSING]

DE REGELGEVINGEN OMTRENT AL-WODOE [DE KLEINE RITUELE WASSING] DE REGELGEVINGEN OMTRENT AL-WODOE [DE KLEINE RITUELE WASSING] DOOR SHAYKH AL- ALLAAMAH SAALIH IBN FAWZAAN AL-FAWZAAN ( H A F I D H A H O E A L L A A H ) Allaah -de Verhevene- zegt: ی ا أ ی ھ ا ٱل ذ ین

Nadere informatie

NIET VOLGENS UW BEGEERT

NIET VOLGENS UW BEGEERT BOYCOT NIET VOLGENS UW BEGEERT ERTE EN NODIG UIT! DOOR SHAYKH AAYED ASH SH-SHAMMAR HAMMARIE ( H A F I D H A H O E A L L A A H ) Daarom is het verplicht dat wij de Profeet - sallallaaho alayhie wa sallam

Nadere informatie

Dat verplicht is voor elke moslim om te geloven

Dat verplicht is voor elke moslim om te geloven DE CORRECTE UNIEK Dit schrijfwerk omvat verschillende facetten van de geloofsleer, van de categorieën van Tawheed tot de waarschuwing voor het zitten met de mensen van begeerten. Dit boek is dan ook uniek

Nadere informatie

verboden handeling tijdens rituele onreinheid

verboden handeling tijdens rituele onreinheid Handelingen die tijdens rituele onreinheid verboden zijn te verrichten Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaikh Saalih al-fawzaan Vertaald vanuit het Engels door Redouan Abu Isma iel al-hollandie Nagekeken vanuit

Nadere informatie

Opvattingen van Marokkaanse en Islamitische ouderen over waardig oud worden, ziekte en waardig sterven

Opvattingen van Marokkaanse en Islamitische ouderen over waardig oud worden, ziekte en waardig sterven Saida Aoulad Baktit Islamitisch geestelijk verzorger Radboud UMC Nijmegen Opvattingen van Marokkaanse en Islamitische ouderen over waardig oud worden, ziekte en waardig sterven Geschiedenis Definitie en

Nadere informatie

Download gratis op

Download gratis op Assalamoe alaikoem warahmatoe Allahi wa Barakatoeh In de maand Ramadan zijn er zoveel gezegende momenten die we niet moeten én willen missen. Happy Organized Home heeft daarom speciaal voor de maand Ramadan

Nadere informatie

Millatu Ibrāhīm Publicaties

Millatu Ibrāhīm Publicaties In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. Titel: Tien zaken omtrent geloofsleer, waarover de Muslim niet onwetend mag zijn, en verplicht is om het te leren. Auteur: Maktabah al-himmah. Vertaling:.

Nadere informatie

An-Naziaat Faalmudabbirati amran. 5. En bij hen die de zaak regelen. En bij hen die een bevel uitvoeren! Yawma tarjufu alrrajifatu

An-Naziaat Faalmudabbirati amran. 5. En bij hen die de zaak regelen. En bij hen die een bevel uitvoeren! Yawma tarjufu alrrajifatu 079.005 Faalmudabbirati amran 5. En bij hen die de zaak regelen. En bij hen die een bevel uitvoeren! ي و م ت ر جفلر جف ة ٦ 079.006 Yawma tarjufu alrrajifatu 6. De Dag waarop de bevende (aarde) zal beven,

Nadere informatie

طالب اللجوء أوتوماتيكي. 1 van 5

طالب اللجوء أوتوماتيكي. 1 van 5 Nederlands de aangifte doen de aanvraag aanvragen de acceptgiro de advocaat het alarmnummer asiel de asielzoeker de automaat automatisch het bankafschrift de bankrekening het basisexamen inburgering het

Nadere informatie

uit Adwaa oe min fataawaa Shaykh oel Islaam ibn Taymiyyah fiel Aqeedah 1 verzameld door Shaykh Saalih al Fawzaan

uit Adwaa oe min fataawaa Shaykh oel Islaam ibn Taymiyyah fiel Aqeedah 1 verzameld door Shaykh Saalih al Fawzaan Profijtvolle punten uit de Uitspraak van de Meest Verhevene Leid ons op het rechte pad uit Adwaa oe min fataawaa Shaykh oel Islaam ibn Taymiyyah fiel Aqeedah 1 verzameld door Shaykh Saalih al Fawzaan Vertaling

Nadere informatie

Ar-Rahmaan Alshshamsu waalqamaru bihusbanin. 5. De zon en de maan doorlopen hun banen volgens het plan.

Ar-Rahmaan Alshshamsu waalqamaru bihusbanin. 5. De zon en de maan doorlopen hun banen volgens het plan. C 055.005 Alshshamsu waalqamaru bihusbanin 5. De zon en de maan doorlopen hun banen volgens het plan. De zon en de maan gaan volgens een berekening. ج ر ي س ج د ن و لن ج م ولش ٦ 055.006 Waalnnajmu waalshshajaru

Nadere informatie

Bij les 9 EXTRA OEFENING: Schrijf het werkwoord in het Arabisch op zoals in het voorbeeld.

Bij les 9 EXTRA OEFENING: Schrijf het werkwoord in het Arabisch op zoals in het voorbeeld. Les. Oefeningen Bij les EXTRA OEFENING: Schrijf het werkwoord in het Arabisch op zoals in het oorbeeld. Nederlands TYPE KaTaBa- yaktubu Arabisch ح ض ر / ي ح ض ر aanwezig zijn a ara/ya- ur-u ش ك ر / ي ش

Nadere informatie

Zeg: Ik roep alleen mijn Heer aan en ik ken Hem in niets deelgenoten toe (Soerat Al-Djinn (72), vers 20)

Zeg: Ik roep alleen mijn Heer aan en ik ken Hem in niets deelgenoten toe (Soerat Al-Djinn (72), vers 20) 3 (ق ل إ ن م ا أ د ع و ر ب ي و ال أ ش ر ك ب ه أ ح دا ) ال جن: 20 س و رة Zeg: Ik roep alleen mijn Heer aan en ik ken Hem in niets deelgenoten toe (Soerat Al-Djinn (72), vers 20) De islamitische geloofsleer

Nadere informatie

Vertaling: Ya Allah Open de poorten van kennis en wijsheid. Du a voor het lezen van een boek

Vertaling: Ya Allah Open de poorten van kennis en wijsheid. Du a voor het lezen van een boek Du a voor het lezen van een boek Lees de volgende Du aa (smeekbede) voor het bestuderen van een religieus boek of Islamitische les. U zult (met de Wil van Allah de Meest Machtige en Voortreffelijke) onthouden

Nadere informatie

Niet Oordelen met de Wetgeving van Allaah Een uitgebreide uiteenzetting van ash-shaykh Saalih aal ash-shaykh uit zijn behandeling van het boek Kitaab at-tawhied van ash-shaykh Muhammed ibn Abd al-wahhaab

Nadere informatie

Woordenlijsten Nederlands-Arabisch bij Welkom in Nederland

Woordenlijsten Nederlands-Arabisch bij Welkom in Nederland Nederlands de aangifte aanvragen de administratie de advertentie de afdeling afsluiten (verzekeringen) het arbeidscontract arbeidsongeschikt de arbeidsvoorwaarde de Arbowet het bedrijf (eigen bedrijf)

Nadere informatie

Hoe leid ik een gelukkig leven?

Hoe leid ik een gelukkig leven? Hoe leid ik een gelukkig leven? Auteur Sheikh 'Aboerrahmaan Ibn Naasir al-s'idi Moge Allah hem genadig zijn (Vertaling : Kareem El Hidjaazi) بسم هللا الرحمن الرحيم In naam van Allah, de Barmhartige, de

Nadere informatie