Gemeenteblad. Jaar/nummer: 2014/51

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteblad. Jaar/nummer: 2014/51"

Transcriptie

1 Gemeenteblad Onderwerp: papierloos vergaderen Jaar/nummer: 2014/51 In behandeling bij: Staf / Mandy Rieks Voorstel 1. Na het zomerreces van 2014 z.s.m. te starten met het papierloos (digitaal) vergaderen in raads- en commissievergaderingen. Een instructiebijeenkomst te organiseren voor raadsleden. Tot en met maart 2015 zal er proefgedraaid worden. Het streven is om m.i.v. april 2015 volledig papierloos te vergaderen. 2. Aanschaf Ipad laten verlopen conform optie 3b. Dit betekent dat het raadslid de tablet zelf aanschaft (BYOD). Vervolgens wordt er een netto bedrag ter hoogte van de aanschaf van de tablet (max. 457,-) bruto (dus incl. belasting) uitbetaald. Samenvatting Dit voorstel strekt ertoe dat de raad papierloos gaat vergaderen. Door de stukken digitaal via tablet PC s beschikbaar te stellen, hoeven deze niet meer geprint en gedistribueerd te worden en zijn de stukken eenvoudiger te raadplegen. Hierdoor vindt niet alleen een besparing plaats op arbeids-, papier-, print- en verzendkosten, maar werkt de raad ook milieubewuster en kunnen stukken efficiënter en sneller beschikbaar worden gesteld. Steeds meer gemeenten onderzoeken in hoeverre het mogelijk is papierloos te werken / vergaderen. Dit verzoek is in het najaar van 2011 al via de griffier van de gemeente Terschelling bij de ICT Stuurgroep van VAST op de agenda gezet. De hierin genomen besluiten in VAST verband en de lokale afstemming hierover met de Raad door de toenmalige griffier en de lokale vertegenwoordiger uit de ICT stuurgroep over dit onderwerp hebben echter geen opvolging gehad. Binnen de ICT Stuurgroep VAST is de keus gevallen op RaadDigitaal Pro. Als Raad staat u nu voor twee keuzes: 1. Kiezen voor papierloos vergaderen middels invoering van RaadDigitaal Pro of in ongewijzigde vorm doorgaan met vergaderen op papier. 2. Ingeval gekozen wordt voor papierloos vergaderen, dan dient nog een keus gemaakt te worden over de ICT middelen. Toelichting De hele wereld om ons heen gaat digitaal. Ook binnen de gemeente Terschelling wordt hard gewerkt aan het digitalisering van vele werkprocessen en steeds meer producten en diensten worden digitaal aangeboden, met name om de dienstverlening te verbeteren. Daarbij ontstaat steeds meer behoefte aan het anytime-anywhere ontsluiten van informatie. Experimenten op dit terrein in andere gemeenten, provincies en op nationaal en Europees niveau zijn succesvol verlopen. Een van de processen die wordt geoptimaliseerd en gedigitaliseerd is de bestuurlijke besluitvorming. In dat kader gaan raad, college, directie en medewerkers meer digitaal werken.

2 2 Beoogd resultaat Het hanteren van een meer doelmatige werkwijze voor de gemeenteraad. Het proces van aanmaak en verspreiding raadsstukken wordt verder gedigitaliseerd, waardoor enerzijds bespaard kan worden op werkzaamheden en verbruik materialen en anderzijds de raadsleden (11 personen), collegeleden (4 personen) en griffie (1 persoon) anytimeanywhere op digitale en flexibele wijze raadsstukken kunnen publiceren (griffie), inzien en annoteren. Oplossingen Op dit moment worden veel documenten op papier verspreid ten behoeve van de gemeenteraad. Dit kost relatief veel administratieve handelingen, druk- en tijd. Raadsleden halen zelf hun stukken op. Dat kost tijd en brandstof. Bovendien zijn al veel documenten digitaal beschikbaar via internet en/of RaadDigitaal. Digitale middelen moeten het mogelijk maken volledig papierloos te werken. De inzet van mobile devices als tablet-pc s, netbooks, smartphones en ipad(-varianten) is daarbij onmisbaar. RaadDigitaal Pro RaadDigitaal Pro maakt papierloos werken mogelijk voor uw gemeenteraad, het college en gemeentelijke organisatie. RaadDigitaal toont de agenda s inclusief de bijbehorende pdf-documenten van de gemeentelijke vergaderingen. U kunt in pdfdocumenten notities maken, tekenen, passages arceren, onderstrepen en doorhalen. Tevens krijgt u de mogelijkheid als geregistreerd gebruiker in te loggen en de voor u bestemde besloten vergaderingen in te zien. De app kent de volgende functies: Overzicht van de aankomende en laatste vergaderingen van de geselecteerde gemeente; Overzicht van alle vergaderingen van de geselecteerde gemeente gesorteerd op datum met de mogelijkheid om vergaderingen toe te voegen aan de ipad agenda (of te verwijderen); Per vergadering een overzicht van de algemene informatie, de agendapunten en de bij de totale vergadering horende documenten; Per agendapunt de bij de agendapunt horende documenten; Voor geautoriseerde gebruikers de mogelijkheid om besloten vergaderingen en besloten documenten te downloaden en te bekijken (PRO functionaliteit); Mogelijkheid om op basis van een trefwoord te zoeken binnen de agenda s, notities bij agendapunten, documenten en aantekeningen in documenten; Per document de mogelijkheid om aantekeningen toe te voegen of te bewerken (PRO functionaliteit); De mogelijkheid om documenten met aantekeningen te mailen (PRO functionaliteit); Indien aanwezig: de mogelijkheid om audio/videoverslagen te beluisteren / bekijken; Vanuit een vergadering of een agendapunt een tweet te versturen; Alle documenten te downloaden, zodat deze ook offline beschikbaar zijn.

3 3 Historie De toenmalige griffier is in augustus 2011 gestart met een onderzoek naar het papierloos vergaderen (zie bijlage). Op basis hiervan is het onderwerp op de agenda van de ICT stuurgroep van VAST geplaatst. Juridische gevolgen/fatale termijnen/handhaving In de door de Raad vast gestelde Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2012 staat het volgende artikel opgenomen met betrekking tot een computer en internetverbinding: Artikel 8 Computer en internetverbinding 1. Op aanvraag stelt het college het raadslid ten laste vna de gemeente voor de uitoefening van en uitsluitend te gebruiken voor het raadslidmaatschap een computer, bijbehorende apparatuur en software in bruikleen ter beschikking. 2. Voor zover er sprake is van een belastingheffing in verband met een ten laste van de gemeente ter beschikking gestelde computer, bijbehorende apparatuur en software als bedoeld in het eerst lid, komt deze voor rekening het raadslid. 3. Het raadslid ondertekent voor de bruikleen een bruikleenovereenkomst met de gemeente. 4. Op aanvraag vergoedt het college het raadslid de aanleg- en abonnementskosten voor de internetverbinding voor de in het eerst lid genoemde computerapparatuur. 5. Het college stelt het model van de bruikleenovereenkomst vast. Belastingdienst: De belastingdienst stelt tablets gelijk aan computers. Smartphones en dergelijke apparaten met een beeldscherm (diagonaal) groter dan 7 inch (17,78 cm), zoals tablets, zijn computers (zie paragraaf 27.7), tenzij u aannemelijk kunt maken dat er sprake is van een communicatiemiddel. Er is slechts sprake van een communicatiemiddel als de gebruiksmogelijkheden software- of hardwarematig zijn beperkt tot communicatie. Ingeval van een tablet is derhalve sprake van een computer. Omdat het privégebruik van deze computer niet aantoonbaar onder de 10% blijft, is er drie jaar lang een belastingheffing van 1/3 van de aanschafwaarde van de computer en de bijbehorende ter beschikking gestelde apparatuur 1 Uit overleg met de belastingdienst is gebleken dat het bij een tablet niet mogelijk is om na te gaan of het gebruik zakelijk of privé is. De belastingdienst hanteert daarom de stelregel dat bij de verstrekking van een tablet te allen tijde sprake is van loon. 1

4 4 Werkkostenregeling en computers Als de werkkostenregeling binnen de gemeente Terschelling wordt vast gesteld (verplicht met ingang van 1 januari 2015), dan wordt de factuurwaarde van de computer en dergelijke apparatuur (inclusief btw) nog steeds gezien als loon. Ingeval van de werkkostenregeling kan dit loon echter ook als eindheffingsloon worden ondergebracht in de vrije ruimte. Financiële/personele/organisatorische gevolgen Als gekozen wordt voor werken met RaadDigitaal Pro dan zult u moeten beschikken over een ipad met ios 7.0 of nieuwer. Met betrekking tot de ICT middelen voor het papierloos vergaderen zijn er een aantal opties: Optie 1. Een ipad ter beschikking stellen en de aanschafkosten ten laste brengen van de gemeente Terschelling en de verschuldigde belasting ten laste brengen van het raadslid; Optie 2. Een ipad ter beschikking stellen en de kosten en verschuldigde belasting hiervoor ten laste van de gemeente Terschelling brengen; Optie 3. Een tablet aanschaffen via de Bring-Your-Own-Device (BYOD) en hiervoor een bedrag beschikbaar stellen ten laste van de gemeente Terschelling. Hierover dient wel belasting af gedragen te worden die niet gecompenseerd mag worden. Daarnaast zijn de financiële gevolgen van de verschillende opties aangegeven middels een voorbeeld: Optie 1. Een ipad ter beschikking stellen en de aanschafkosten ten laste brengen van de gemeente Terschelling en de verschuldigde belasting ten laste brengen van het raadslid; Aanschafprijs tablet ten laste van de gemeente 457,- Drie jaar lang een belastingheffing van 1/3 van de aanschafwaarde 457 / 36 maanden Kosten per maand ten laste van het raadslid 12,69 Totaal over 4 jaar: Ten laste van het raadslid: 36 x 12,69 = 457,-

5 5 Optie 2. Een ipad ter beschikking stellen en de kosten en verschuldigde belasting hiervoor ten laste van de gemeente Terschelling brengen; Aanschafprijs tablet ten laste van de gemeente 457,- Drie jaar lang een belastingheffing van 1/3 van de aanschafwaarde 457 / 36 maanden Kosten per maand ten laste van de gemeente 12,69 Totaal over 4 jaar: 36 x 12,69 = 457,- x 15 = 6.855,- Totaal ,- Optie 3. a. Een tablet aanschaffen via de Bring-Your-Own-Device en hiervoor een bedrag beschikbaar stellen ten laste van de gemeente Terschelling. b. Schenken + belasten bruto t.b.v. aanschaf Ipad t.l.v. gemeente. Uitkering van een netto bedrag ter hoogte van de aanschaf van een ipad (max. 457,-) (dus incl. belasting) uitbetalen. Optie 3a De gemeente kan kiezen voor de vergoeding van een bedrag voor de aankoop van een computer/tablet (BYOD) óf voor de vergoeding van het gebruik van een al aanwezige privé-computer. Deze vergoedingen kunnen door de gemeente worden genormeerd op bijvoorbeeld het bedrag voor de aankoop van een computer door de gemeente. De vergoedingen zijn belast. De belastingheffing hierover mag niet worden gecompenseerd aan het raadslid. 2 Vergoeding ten laste van de gemeente aan raadslid 457,- Eenmalige belastingheffing van maximaal 52% ten laste van het raadslid 237,- Totaal over 4 jaar: Ten laste van het raadslid: 1 x maximaal 237,- = 237,- Optie 3b Bij deze optie heeft het raadslid twee keuzes met betrekking tot de aanschaf van de tablet. Het raadslid kan er voor kiezen zelf een tablet aan te schaffen (max. 457,-) De betaalde factuur kan vervolgens ingeleverd worden bij de griffier. 2

6 6 Het bedrag zal via de salarisadministratie aan het raadslid overgemaakt worden. Het raadslid neemt een beschikbare nieuwe Apple ipad air 32 GB WiFi Space grijs over van de gemeente Terschelling. De administratieve kant zal door de gemeente intern worden afgehandeld. Het raadslid hoeft verder niets te doen. Kosten voor de gemeente zijn ongeveer ,- 15 x maximaal 237,- = 3.555, ,- Uitvoering Voor de gebruikers die behoefte hebben aan een instructie over de ipad en de daarop geïnstalleerde apps wordt een instructiebijeenkomst georganiseerd. Ook wordt een eenvoudige gebruiksaanwijzing beschikbaar gesteld. Tot en met december 2014 zal er proefgedraaid worden. Het streven is om per 1 januari 2015 volledig papierloos te vergaderen. Tevens zal in overleg met de griffie worden onderzocht welke verordeningen door de invoering van het papierloos vergaderen moeten worden aangepast. Communicatie/interactiviteit In een persbericht zullen de burgers worden geïnformeerd over het papierloos vergaderen van de raad. Datum behandeling in presidium Terschelling, 12 mei 2014 Het presidium van de gemeente Terschelling, J. Hofman, J.H. Bats, Griffier Voorzitter

Portefeuillehouder: mr. R. de Boer. Commissie: nee Op Gehandicaptenplatf.: nee

Portefeuillehouder: mr. R. de Boer. Commissie: nee Op Gehandicaptenplatf.: nee Advies aan burgemeester en wethouders V gemeente k Simp elveld Datum advies: 19 februari 2014 Financiële consequenties: Afdeling: Bedrijfsvoering Zaakkenmerk: 27908 enbare besluitenlijst: ja B : andele

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Datum: 12 maart 2014 Nummer: Onderwerp: Invoering Regeling Bring your own device

RAADSVOORSTEL. Datum: 12 maart 2014 Nummer: Onderwerp: Invoering Regeling Bring your own device RAADSVOORSTEL Datum: 12 maart 2014 Nummer: Onderwerp: Invoering Regeling Bring your own device Voorgesteld raadsbesluit: De Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden en (raads)commissieleden gemeente

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 De raad van de gemeente Purmerend, gelezen het voorstel van het presidium d.d. 18 september 2014, nr.1150334/1154232, gelet op de art. 44 lid 2 en lid 3 en artikelen 95 tot en met 99 en 147van de Gemeentewet,

Nadere informatie

OVERIG VOORSTEL Agendanummer 9.2

OVERIG VOORSTEL Agendanummer 9.2 OVERIG VOORSTEL Agendanummer 9.2 Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: Aanpassing rechtspositie regeling wethouders, raads- en commissieleden in verband met bepalingen vergoeding gebruik computer

Nadere informatie

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening. Veendam, 22 januari 2013

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening. Veendam, 22 januari 2013 Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari 2013 Veendam, 22 januari 2013 Onderwerp: Invoering Digitaal Vergaderen Voorstel 1. het digitaal vergaderen

Nadere informatie

Feitelijke informatie: Kortheidshalve wordt verwezen naar bijgevoegd raadsvoorstel.

Feitelijke informatie: Kortheidshalve wordt verwezen naar bijgevoegd raadsvoorstel. College Collegevoorstel Inleiding: Op grond van de Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007 kunnen aan de raadsleden ICT-middelen in bruikleen worden verstrekt en kan een maandelijkse vergoeding

Nadere informatie

Agendapunt: 5 Sliedrecht, 30 november 2009. Onderwerp: Besluit tegemoetkoming computerapparatuur en internetverbinding

Agendapunt: 5 Sliedrecht, 30 november 2009. Onderwerp: Besluit tegemoetkoming computerapparatuur en internetverbinding Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 5 Sliedrecht, 30 november 2009 Onderwerp: Besluit tegemoetkoming computerapparatuur en internetverbinding Voorgesteld besluit: 1. Vaststellen

Nadere informatie

Computers Page 1 of 1

Computers Page 1 of 1 Computers Page 1 of 1 Computers U maakt gebruik van de oude regeling van vrije vergoedingen en verstrekkingen U mag u aan een werknemer een computer en dergelijke apparatuur (en bijbehorende apparatuur)

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Purmerend 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Purmerend 2014 http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/historie/purmerend/3420.. pagina 1 van 8 Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Purmerend Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Faciliteren leden bestuursorganen. Gemeentebladnummer : 2014/10 Behandelend ambtenaar : F.J.M.L. HENDRIKX Agendapunt : Portefeuille : ALGEMENE ZAKEN EN PARKSTAD

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt over te gaan tot papierloos vergaderen. Daartoe dienen tablets te worden aangeschaft.

Samenvatting: Voorgesteld wordt over te gaan tot papierloos vergaderen. Daartoe dienen tablets te worden aangeschaft. Agendapuntnr.: Nr.: Renswoude, 19 september 2012 Behandeld door: M.H.T. Jansen Onderwerp: Papierloos vergaderen. Geachte commissie, Aan de Commissie AEZ Samenvatting: Voorgesteld wordt over te gaan tot

Nadere informatie

Bijlage(n) : 1. Advies tablets + software ten behoeve van papierloos vergaderen gemeenteraad 2. Advies werkgroep papierloos vergaderen

Bijlage(n) : 1. Advies tablets + software ten behoeve van papierloos vergaderen gemeenteraad 2. Advies werkgroep papierloos vergaderen Voorstel aan : Gemeenteraad van 26 november 2012 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 26 november 2012 Nummer : 64 Onderwerp : Papierloos vergaderen Bijlage(n) : 1. Advies tablets + software ten behoeve

Nadere informatie

1. in te stemmen met de start van papierloos vergaderen, zoals aangegeven in de voordracht;

1. in te stemmen met de start van papierloos vergaderen, zoals aangegeven in de voordracht; Raadsvoordracht Onderwerp: Papierloos vergaderen / aanpassen Verordening voorzieningen raadsleden en fractieopvolgers Datum: 2 april 2012 Steller: Ingebracht door: J.G. Nubé Presidium Gevraagde beslissing:

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1108973 Datum: Behandeld door: 3 December 2013 griffie Afdeling/Team: Griffie / Onderwerp: digitalisering raad Samenvatting:

Nadere informatie

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM Nummer: Sector: Interne Dienstverlening Veendam, 22 januari 2013 Onderwerp: Invoering Digitaal Vergaderen Voorstel 1. Instemmen met de invoering van ipad Tablet computers

Nadere informatie

: de leden van het Presidium. : PB / Griffier der Staten : vergelijkend overzicht

: de leden van het Presidium. : PB / Griffier der Staten : vergelijkend overzicht M e m o Datum : 18 oktober 2006 Aan : de leden van het Presidium Onderwerp : vraagpunten bij nieuwe Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden N-H 2004 Opsteller / Telefoon : J.J.M.

Nadere informatie

Onderwerp : Invoering papierarm vergaderen

Onderwerp : Invoering papierarm vergaderen Zaaknummer Documentnummer Z-14-11707 INT/007092 Raadsvergadering : 12 mei 2014 Agendapunt : 8 Onderwerp : Invoering papierarm vergaderen Samenvatting voorstel Tot op heden worden de vergaderstukken voor

Nadere informatie

BIS BenW adviezen - 7801

BIS BenW adviezen - 7801 "' BIS BenW adviezen - 7801 I Secundair is het de taak voor de gemeente om bv een digitaal archief en een afgeschermd deel voor de raadsleden op de website beschikbaar te stellen Raadsleden kunnen in dit

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1154232 Datum: Behandeld door: 18 september 2014/15 A.B. Visser oktober 2014 Afdeling / Team: Raadsgriffie / GEWIJZIGD RAADSVOORSTEL Onderwerp: Verordening

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 17-02-2014

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 17-02-2014 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 17-02-2014 Onderwerp: Project papierloos werken in de gemeenteraad Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL Wij vragen uw Raad om in te stemmen met de voorstellen voor de verdeling

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 30-09-2014 Versienummer 2.0 Inhoudsopgave Handleiding 1 Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. RaadDigitaal installeren 4 2.1.

Nadere informatie

gezien de circulaires van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten d.d. 17 mei 2006 (MARZ/CvA/U200600890) en 7 juli 2006 (MARZ/CvA/u200601086);

gezien de circulaires van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten d.d. 17 mei 2006 (MARZ/CvA/U200600890) en 7 juli 2006 (MARZ/CvA/u200601086); Raadsbesluit R 2006.093A De raad van de gemeente Bladel; overwegende dat het gewenst is, gezien de datum van de totstandkoming en de ontwikkelingen daarna, de Verordening vergoedingen gemeentebestuurders

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Initiatiefvoorstel invoeren papierloos vergaderen PS2012-882 Agendering (advies Griffie) Commissie AFW Provinciale Staten 19-12-2012 Behandelwijze Overleg-/

Nadere informatie

Raadsvoorstel (Gew) 23 februari 2012 AB11.01221 RV2011.141

Raadsvoorstel (Gew) 23 februari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (Gew) 23 februari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Gemeente Bussum Instemmen met het voorstel voor de invulling van de digitale raad Brinklaan

Nadere informatie

llllllllllblllilllllllllllllllllllllllll NOORDENVELD Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/14062012 Documentor.: RV12.0156 Roden, 6 juni 2012 Onderwerp

llllllllllblllilllllllllllllllllllllllll NOORDENVELD Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/14062012 Documentor.: RV12.0156 Roden, 6 juni 2012 Onderwerp Aan de gemeenteraad Roden, 6 juni 2012 G E M E E N T E T Raad d.cuml^) NOORDENVELD Besluit^ Agendapunt: 6.1/14062012 Documentor.: RV12.0156 Onderwerp Papierloos vergaderen Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 vastgesteld door gemeenteraad op 2014 Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder: a. commissie:

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Bijlage 1. Algemeen. We hebben daarbij ook rekening gehouden met de uitgangspunten die de VNG hanteert. Het gaat daarbij om:

Bijlage 1. Algemeen. We hebben daarbij ook rekening gehouden met de uitgangspunten die de VNG hanteert. Het gaat daarbij om: Bijlage 1 sgewijze vergelijking tussen de verordening voorziening raads- en commissieleden, vastgesteld op 11-02-2010 en de nieuwe modelverordening van de VNG van juni 2016 Algemeen In het onderstaande

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN 2014

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN 2014 Raadsbesluit Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 Jaar/nummer: 2015 / 74 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN 2014 De raad van de gemeente

Nadere informatie

De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van ; gezien het voorstel van het college van 6 februari 2007,doc.nr. B 200707254/09192;

De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van ; gezien het voorstel van het college van 6 februari 2007,doc.nr. B 200707254/09192; Variabelen in het CONCEPTBESLUIT: De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van ; gezien het voorstel van het college van 6 februari 2007,doc.nr. B 200707254/09192; b e s l u i t : De gemeenteraad

Nadere informatie

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen De raad van de gemeente Menaldumadeel; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en het rechtspositiebesluit

Nadere informatie

ARTIKELSGEWIJS ADVIES BEHORENDE BIJ RAADSVOORSTEL INZAKE VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN

ARTIKELSGEWIJS ADVIES BEHORENDE BIJ RAADSVOORSTEL INZAKE VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN ARTIKELSGEWIJS ADVIES BEHORENDE BIJ RAADSVOORSTEL INZAKE VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN De verordening is opgebouwd uit drie onderdelen: - voorzieningen voor raadsleden:

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01221 RV2011.141

Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Gemeente Bussum Instemmen met het voorstel voor de invulling van de digitale raad Brinklaan 35 Postbus

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 11 9 2012 september 2012 Agendanummer: 9. Onderwerp: Papierloos vergaderen. Voorgestelde besluit:

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 11 9 2012 september 2012 Agendanummer: 9. Onderwerp: Papierloos vergaderen. Voorgestelde besluit: Vergadering: 11 9 2012 september 2012 Agendanummer: 9 Status: Informerend Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Papierloos vergaderen Voorgestelde besluit: Wij stellen u voor: 1. Een pilot papierloos vergaderen

Nadere informatie

Datum De raad van de gemeente Nieuwegein 2 februari 2012 Onderwerp Papierloos vergaderen

Datum De raad van de gemeente Nieuwegein 2 februari 2012 Onderwerp Papierloos vergaderen Nieuwegein 0 ray \.\ \..,_,,. ' Aan Datum De raad van de gemeente Nieuwegein 2 februari 2012 Onderwerp Papierloos vergaderen Afdeling Griffie Bijlagen PRESIDIUM Onderwerp Papierloos vergaderen gemeenteraad

Nadere informatie

- CONCEPT - Plan van aanpak invoering papierloos vergaderen

- CONCEPT - Plan van aanpak invoering papierloos vergaderen - CONCEPT - Plan van aanpak invoering papierloos vergaderen Inhoud 1. Aanleiding 2. Breder kader 3. Besluitvormingsproces 4. Mogelijkheden software 5. Financiële paragraaf 6. Fiscale aspecten 7. Implementatie

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads-en commissieleden 2006

Verordening rechtspositie wethouders, raads-en commissieleden 2006 Verordening rechtspositie wethouders, raads-en commissieleden 2006 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Verordening rechtspositie

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 19 juni 2012 agendapunt 9. Aan: De Gemeenteraad. Vries,

Raadsvergadering d.d. 19 juni 2012 agendapunt 9. Aan: De Gemeenteraad. Vries, Raadsvergadering d.d. 19 juni 2012 agendapunt 9 Aan: De Gemeenteraad Vries, Onderwerp: Invoeren papierloos vergaderen gemeenteraad Portefeuillehouder: n.v.t. Behandelend ambtenaar: dhr. J.L. de Jong Doorkiesnummer:

Nadere informatie

Gemeente Stadskanaal: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Stadskanaal 2015

Gemeente Stadskanaal: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Stadskanaal 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Stadskanaal. Nr. 114398 1 december 2015 Gemeente Stadskanaal: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Stadskanaal 2015 De raad van de

Nadere informatie

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: nr. 33

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: nr. 33 Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: 18-12-2014 nr. 33 Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Huizen in zijn vergadering van 11 december 2014 besloten

Nadere informatie

4.2. De computer en de telefoon

4.2. De computer en de telefoon van het aantal zakelijke maaltijden zou moeten vaststellen. In theorie is het immers mogelijk dat een werknemer verschillende keren aansluit bij de kassa; de ene keer met een broodje, dan weer met een

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raad- en commissieleden van gemeente Maasdriel 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raad- en commissieleden van gemeente Maasdriel 2014 De raad van de gemeente Maasdriel; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 oktober 2014, gelet op de artikelen 95, 96, eerste en tweede lid en 97 en 147 van de Gemeentewet, de artikelen

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 06 Agendapunt: - ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 06 Agendapunt: - ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING Wolfs, Madeleine GRIFFIE S0GRI RAD: RAD140924 woensdag 24 september 2014 BW: BW140909 voorstel gemeenteraad FRACTIE- VOORZITTERS- OVERLEG Vergadering van de gemeenteraad van 24 september 2014 Portefeuillehouder

Nadere informatie

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN (inclusief 1 e wijziging)

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN (inclusief 1 e wijziging) MID 07/015 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN (inclusief 1 e wijziging) De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid,

Nadere informatie

Artikel 3 Onkostenvergoeding Artikel 4 Berekening en betaling vaste vergoedingen Artikel 5 Reiskosten Artikel 6 Verblijfkosten

Artikel 3 Onkostenvergoeding Artikel 4 Berekening en betaling vaste vergoedingen Artikel 5 Reiskosten Artikel 6 Verblijfkosten RAADSBESLUIT Raadsvergadering van 21 januari 2010 De raad van de gemeente Moerdijk, in zijn vergadering van 21 januari 2010, gelezen het voorstel van het presidium van 2 november 2009; Gelet op artikelen

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Renswoude 2017 vast te stellen.

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Renswoude 2017 vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 163700 Behandeld door: A. Boeve Agendapunt: 10 Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2017 Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld wordt de Verordening

Nadere informatie

2007/045 VERORDENING RECHTSPOSITIE RAADS- EN COMMISSIELEDEN

2007/045 VERORDENING RECHTSPOSITIE RAADS- EN COMMISSIELEDEN 2007/045 VERORDENING RECHTSPOSITIE RAADS- EN COMMISSIELEDEN De raad van de gemeente Alkemade, gelet op de artikelen 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit raads-

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012;

RAADSBESLUIT. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012; RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Sint-Oedenrode; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012; en gelet op : artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en

Nadere informatie

BESLUIT. d. secretaris: de functionaris, zoals bedoeld in artikel 102 Gemeentewet; Hoofdstuk I lnleidende bepalingen

BESLUIT. d. secretaris: de functionaris, zoals bedoeld in artikel 102 Gemeentewet; Hoofdstuk I lnleidende bepalingen Reg istratien um mer: 1327 584 Onderuverp: Aanpassing verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden De raad respectievelijk burgemeester en wethouders van Purmerend, van de gemeente Purmerend,

Nadere informatie

Verordening rechtspositie raadsleden en fractievertegenwoordigers

Verordening rechtspositie raadsleden en fractievertegenwoordigers CVDR Officiële uitgave van Waalre. Nr. CVDR49353_2 23 mei 2017 Verordening rechtspositie raadsleden en fractievertegenwoordigers VERORDENING RECHTSPOSITIE RAADSLEDEN EN FRACTIEVERTEGENWOORDIGERS De raad

Nadere informatie

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen No. 081106 St.-Annaparochie, 27 november 2008. De raad van de gemeente het Bildt; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

- 1 - gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet;

- 1 - gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet; - 1 - Registratienummer: 2014-000916/r De raad van de gemeente Weststellingwerf, gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet; gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 06 Agendapunt: ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 06 Agendapunt: ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING Wolfs, Madeleine GRIFFIE S0GRI RAD: RAD140924 woensdag 24 september 2014 BW: BW140909 voorstel gemeenteraad FRACTIE- VOORZITTERS- OVERLEG Vergadering van de gemeenteraad van 26 november 2014 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 onder de WKR

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 onder de WKR BESLUIT De raad van de gemeente Aalburg; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013; gehoord de overwegingen van de opiniërende vergadering d.d.. 2013; gelet

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007

Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007 CVDR Officiële uitgave van Roermond. Nr. CVDR175969_4 22 mei 2018 Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007 De raad van de Gemeente Roermond, besluit: vast te stellen de navolgende Verordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel 80 Vergadering 29 september 2015. Gemeenteraad. Onderwerp : Invoeren papierloos vergaderen voor raad en commissies

Raadsvoorstel 80 Vergadering 29 september 2015. Gemeenteraad. Onderwerp : Invoeren papierloos vergaderen voor raad en commissies Vergadering 29 september 2015 Gemeenteraad Onderwerp : Invoeren papierloos vergaderen voor raad en commissies B&W vergadering : 1 september 2015 Dienst / afdeling : Raadsgriffie Aan de gemeenteraad, Op

Nadere informatie

Evaluatievragen Papierloos werken/ipad. Gemeenteraad Oegstgeest. Januari 2013

Evaluatievragen Papierloos werken/ipad. Gemeenteraad Oegstgeest. Januari 2013 Evaluatievragen Papierloos werken/ipad Gemeenteraad Oegstgeest Januari 2013 Inleiding De gemeenteraad van Oegstgeest heeft in oktober 2010 in zijn streven naar duurzaamheid en een beter milieu besloten

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL

VOORBLAD RAADSVOORSTEL VOORBLAD RAADSVOORSTEL ONDERWERP Papierloos vergaderen c.s. VOORSTEL 1. Een (investerings)krediet van 23.500,00 beschikbaar te stellen voor de aanschaf van 18 ipads en toebehoren en deze in bruikleen geven

Nadere informatie

Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer december 2014

Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer december 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer 20 30 december 2014 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Bergeijk 2014 De raad der gemeente Bergeijk; Gezien

Nadere informatie

Registratienummer collegebesluit: n.v.t.

Registratienummer collegebesluit: n.v.t. Gemeente Nieuwkoop Presidium Raadsvoorstel Portefeuillehouder: Presidium Opgesteld door: Petra van der Poel, griffie Besluitvormende vergadering: 24 maart 2016 Registratienummer collegebesluit: n.v.t.

Nadere informatie

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 november 2014; DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAREN, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 november 2014; gelet op de artikelen 95, 96, eerste en tweede lid en 97 en 147 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Hoofdstuk II VOORZIENINGEN VOOR RAADS- EN COMMISSIELEDEN

Hoofdstuk II VOORZIENINGEN VOOR RAADS- EN COMMISSIELEDEN Nr. 9 De raad van de gemeente Marum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 5 maart 2015, nr. 15.02.09.; gelet op de artikelen 95, 96 eerste en tweede lid, en 97 en 147 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

VERORDENING VOORZIENINGEN WETHOUDERS, RAADSLEDEN, DUO RAADSLEDEN EN COMMISSIELEDEN.

VERORDENING VOORZIENINGEN WETHOUDERS, RAADSLEDEN, DUO RAADSLEDEN EN COMMISSIELEDEN. VERORDENING VOORZIENINGEN WETHOUDERS, RAADSLEDEN, DUO RAADSLEDEN EN COMMISSIELEDEN. De raad van de gemeente Waterland, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op de artikelen 44, tweede

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Gebruiker. Datum Versienummer 2.2

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Gebruiker. Datum Versienummer 2.2 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Gebruiker Auteur SIMgroep Datum 13-05-2014 Versienummer 2.2 Inhoudsopgave Handleiding 1 Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. RaadDigitaal downloaden en installeren

Nadere informatie

BEOOGD EFFECT Stukken voor de raad steeds meer digitaal in plaats van op papier aanbieden.

BEOOGD EFFECT Stukken voor de raad steeds meer digitaal in plaats van op papier aanbieden. RAADSVOORSTEL Van : Presidium Reg.nr. : 4002373 Aan : Gemeenteraad Datum : 10 januari 2012 Portefeuillehouder : - Agendapunt : HB-5 B&W-vergadering : - De Ronde : - Agenda Het Besluit : 24-01-2011 Vastgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Raadsvoorstel Reg. nr : 0710351 Ag nr. : Onderwerp Verordening rechtspositie wethouders-, raads- en commissieleden 2006. Status Besluitvormend. Voorstel De Verordening rechtspositie wethouders, raads-

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en burgerraadsleden 2006.

Onderwerp: Vaststelling van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en burgerraadsleden 2006. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Vaststelling van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en burgerraadsleden 2006. Nummer: 5b. De Raad van de gemeente Boxmeer; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden gemeente Kerkrade 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden gemeente Kerkrade 2014 De raad van de gemeente Kerkrade, gelet op de artikelen 44, 95, 96, 97, 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden,

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden Gemeente Landgraaf 2015.

Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden Gemeente Landgraaf 2015. Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden Gemeente Landgraaf 2015. De raad van de gemeente Landgraaf; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 april 2015; gelet

Nadere informatie

Werkkostenregeling en overige actualisatie Verordening voorzieningen wethouders, raads- en commissieleden Volgnr

Werkkostenregeling en overige actualisatie Verordening voorzieningen wethouders, raads- en commissieleden Volgnr VOORSTEL AAN DE RAAD Onderwerp Werkkostenregeling en overige actualisatie Verordening voorzieningen wethouders, raads- en commissieleden Volgnr. 2013-024 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar

Nadere informatie

Raadsbesluit Reg. nr : 0810124 Ag. nr : 9 Datum : 27-05-08

Raadsbesluit Reg. nr : 0810124 Ag. nr : 9 Datum : 27-05-08 Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11-03-08 ; gehoord de commissie Bestuurlijke Zaken; Besluit De Verordening rechtspositie wethouders, raads-

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: Agenda nr: Onderwerp: verordening rechtspositie wethouders. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: Agenda nr: Onderwerp: verordening rechtspositie wethouders. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: Agenda nr: Onderwerp: verordening rechtspositie wethouders Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel De regeling van de rechtspositie van

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Gebruiker. Datum Versienummer 2.3

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Gebruiker. Datum Versienummer 2.3 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Gebruiker Auteur SIMgroep Datum 18-06-2014 Versienummer 2.3 Inhoudsopgave Handleiding 1 Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. RaadDigitaal downloaden en installeren

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Roerdalen 2015

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Roerdalen 2015 Raadsbesluit Jaar 2015/02/12/05A Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Roerdalen 2015 De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van het college van

Nadere informatie

: Actualisering van de "Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007".

: Actualisering van de Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Actualisering van de "Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007". Toelichting Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden. In de raadsvergadering van 31 oktober

Nadere informatie

Onderwerp Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Boxtel 2015

Onderwerp Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Boxtel 2015 400680 Datum: 03-03-5 Onderwerp Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Boxtel 205 Status Besluitvormend Voorstel Vast te stellen de Verordening rechtspositie wethouders,

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2009

Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2009 CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR9933_1 12 juli 2016 Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2009 HOOFDSTUK I BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder:

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude MID14/019 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Tekst blijft ongewijzigd.

Tekst blijft ongewijzigd. Artikel 1: Begripsomschrijving Artikel 1: Begripsomschrijving Aangepast. Onderdelen die staan vermeld in de Rechtsposities van raadsleden Artikel 2: Vergoeding voor de werkzaamheden Artikel 2: Vergoeding

Nadere informatie

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV ICT invulling nieuwe raad (v.a. 19 maart 2014) Uitgangspunt: ICT voor de nieuwe raad staat op 1 februari 2014, zodat de oplossingen

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Utrechtse Heuvelrug 2017

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Utrechtse Heuvelrug 2017 Behoort bij raadsvoorstel 2017-395 Titel: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden (2017) De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet;

gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet; De raad van de gemeente Maasdriel; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet; gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en het rechtspositiebesluit raads-

Nadere informatie

Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015

Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015 Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015 De raad van de gemeente Brielle; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienr: [ 40245]

Raadsvoorstel Registratienr: [ 40245] Agendapuntnummer: Aantal bijlagen: 1 Onderwerp Werkkostenregeling: Vaststellen aangewezen werkkosten 2013 voor raadsleden, collegeleden en medewerkers raadsgriffie. Voorgesteld besluit 1. Invoering van

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer P. Melzer Facilitaire Zaken / René van der Pouw Kraan collegebesluit 11.16925

Nadere informatie

Nr: 2012-09- Schipluiden: 15 november 2012. Onderwerp: Voorstel invoering Papierloos vergaderen

Nr: 2012-09- Schipluiden: 15 november 2012. Onderwerp: Voorstel invoering Papierloos vergaderen Nr: 2012-09- Schipluiden: 15 november 2012 Onderwerp: Voorstel invoering Papierloos vergaderen Aan de Raad AANLEIDING In het Nederland is het nieuwe werken, flexibiliteit in werkplekken en papierloos werken/vergaderen

Nadere informatie

Toelichting Voorgestelde Wijzigingen Verordening Voorzieningen Wethouders, Raadsleden, Duo Raadsleden en Commissieleden.

Toelichting Voorgestelde Wijzigingen Verordening Voorzieningen Wethouders, Raadsleden, Duo Raadsleden en Commissieleden. Toelichting Voorgestelde Wijzigingen Verordening Voorzieningen Wethouders, Raadsleden, Duo Raadsleden en Commissieleden. Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voorgesteld wordt om bij de begripsbepalingen toe

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 De raad van de gemeente Buren; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging "Verordening wethouders en raadsleden 2007"

Onderwerp: Wijziging Verordening wethouders en raadsleden 2007 Inleiding:De rechtspositie van de wethouders en de raadsleden is vastgelegd in de Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007. Feitelijke informatie:de Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Nadere informatie

Nr GEMEENTEBLAD De raad van de gemeente Westerveld, Hoofdstuk

Nr GEMEENTEBLAD De raad van de gemeente Westerveld, Hoofdstuk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Westerveld. Nr. 27581 19 mei 2014 De raad van de gemeente Westerveld, Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht

Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de

Nadere informatie

Concept verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014

Concept verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 Concept verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder: a. commissie: een commissie als bedoeld

Nadere informatie

Beslispunt: Inleiding

Beslispunt: Inleiding Agendapunt : xx Raadsvergadering : 17 oktober 2012 Kenmerk : RG/Wwesterholt Portefeuillehouder : burgemeester Begrotingsprogramma : 9, besturen van de stad Onderwerp : kredietvoorstel ipads raad/digitaal

Nadere informatie

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN 2014

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN 2014 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN 2014 1 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN De raad van de gemeente Simpelveld, gelet op de artikelen 44, tweede

Nadere informatie

Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Bespreken. Kennis van nemen. Kaderstellen.

Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Bespreken. Kennis van nemen. Kaderstellen. Raad VOORBLAD Onderwerp Besparing raadsvergoeding, tegemoetkoming ziektekosten, opleidings- en representatiekosten/verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Agendering x Commissie

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden 2012.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden 2012. Vergadering: 6 maart 2012 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar E.J. Maring van der Ploeg, 0595 447716 Email: gemeente@winsum.nl (t.a.v. E.J. Maring

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden De raad van de gemeente Borsele; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Concept verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2016

Concept verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2016 Concept verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2016 De raad van de gemeente [naam gemeente]; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van [datum en nummer];

Nadere informatie