HERINRICHTING VAN HET COMPLEX A3/N25 TE HAASRODE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HERINRICHTING VAN HET COMPLEX A3/N25 TE HAASRODE"

Transcriptie

1 1 HERINRICHTING VAN HET COMPLEX A3/N25 TE HAASRODE IR. TIM LONNEUX EN IR. BART TOPS Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant Samenvatting In 2007 startte aannemer Betonac NV de werken aan het op- en afrittencomplex te Haasrode, en deze werden afgerond in februari Er werd in 2 fasen een nieuwe dubbelstrookse rotonde in doorgaand gewapend beton (DGB) aangelegd, de op- en afritten van en naar de E40 en de N25 werden volledig vernieuwd. De bestaande DGB verharding op de N25 werd opgebroken en vervangen door platenbeton, waarbij van bij de ontwerpfase veel aandacht besteed is aan het kwalitatief uitvoeren van de langs- en dwarsvoegen. Ten behoeve van de zwakke weggebruikers werden 2 fietserstunnels onder de E40 gebouwd. Gezien de directe nabijheid van een belangrijke industriezone moest het verkeer zo min mogelijk hinder en vertraging oplopen bij de werken. Een vooraf duidelijk uitgekiende fasering, en veelvuldig overleg met de aannemer was dan ook nodig om de werken tot een goed einde te brengen. Door AWV werd, om de beton- en asfaltsamenstelling en verwerking op te volgen, het keuringsorganisme COPRO ingeschakeld. Résumé En 2007, l'entrepreneur Betonac SA a entamé les travaux aux entrées et sorties d'autoroute à Haasrode. Ces travaux ont été parachevés en février Un nouveau carrefour giratoire en béton armé continu à deux bandes de circulation a été aménagé en deux phases assurant ainsi le réaménagement entier des entrées et sorties de et vers l'e40 et la N25. Le revêtement en béton armé continu existant de la N25 a été enlevé et remplacé par des dalles en béton bénéficiant dès la phase de projet d'une attention particulière en matière d'exécution qualitative des joints longitudinaux et transversaux. Deux tunnels pour cyclistes ont été construits en dessous de l'e40 au profit des usagers faibles de la route. Etant donné la proximité directe d'une zone industrielle importante, il était impératif d'éviter dans la plus haute mesure du possible les encombrements et ralentissements de la circulation. Un étalement dans le temps clairement réfléchi ainsi que des concertations multiples impliquant l'entrepreneur étaient donc essentiels à la bonne issue des travaux. L'AWV (Agence des Routes et de la Circulation) a engagé l'organisme de contrôle COPRO (Organisme impartial de Contrôle pour la Construction) en vue d'assurer le suivi de la composition et du traitement du béton et de l'asphalte.

2 2 1. Inleiding en situering Op 20 augustus 2007 startten de werken aan het op- en afrittencomplex te Haasrode. De werken zijn afgewerkt in februari Het project bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het vernieuwen van de bestaande betonverharding door een gedeuvelde duurzame platenbeton tussen het kruispunt van de Geldenaakse Baan en de E40, het aanleggen van nieuwe op- en afritten van de E40, de bouw van een dubbelstrooksrotonde en de bouw van 2 fietstunnels onder de op- en afritten van de E40. De werken werden uitgevoerd door Betonac NV voor een totale prijs van 8,27 miljoen euro ten laste van het Vlaamse Gewest en 0,14 miljoen euro ten laste van de Stad Leuven. De voorziene uitvoeringstermijn van 200 werkdagen of ongeveer 1,5 kalenderjaar werd zonder noemenswaardige hindernissen gehaald. De huidige vernieuwde situatie is weergegeven in Figuur 1-1. Figuur 1-1: schets van de vernieuwde situatie

3 3 2. Organisatorische aspecten De N25 is een druk bereden verkeersader tussen enerzijds de N3 (Steenweg Leuven Tienen) in het noorden, de E40 in Haasrode, en het Meerdaalbos in het zuiden. Het is een belangrijke toegang naar het Meerdaalbos en het Waalse gewest, een toegang naar de E40 voor het oostelijke gelegen deel van de Stad Leuven, en de belangrijkste toegangspoort voor het vele hectaren grote industrie- en researchpark Haasrode. Deze attractiepool, met inbegrip van de evenementenhal Brabanthal, genereert op elk uur van de dag grote stromen personen- en vrachtvervoer. Het te allen tijde openhouden van de N25 tijdens de werken was dan ook prioritair voor zowel AWV als de betrokken industriezone. Daartoe werd beslist de werken langs de N25 uit te voeren in verschillende fasen. De vernieuwing werd uitgevoerd tussen de kilometerpunten 2,8 en 3,4 en een eerste fase begon op 20/08/2007 en liep tot half april De tweede fase liep van half april 2008 tot februari Tijdens fase I werden werken uitgevoerd op en langs de N25 richting Leuven. Deze omvatten onder andere de aanleg van nieuwe riolering en wegenis, een gedeeltelijke aanleg van de dubbelstrooksrotonde, het aansluiten van de bestaande afrit van de E40 op de rotonde, en de bouw van de fietsertunnel onder de oprit van de E40 richting Brussel. In fase II werden de werken uitgevoerd op de N25 richting Blanden. Hierbij werd de wegenis en riolering aangelegd op het rijvak richting Blanden en de aangelegde rotonde verder afgewerkt. Tot slot werd een nieuwe afrit op de E40 geconstrueerd richting Blanden, komende van Brussel en werd de oprit richting Brussel aangesloten op de nieuwe rotonde.

4 4 Figuur 2-1: Fase I Figuur 2-2: Fase II 3. Technische aspecten 3.1. Opbouw van de betonverharding De oorspronkelijke wegverharding op de N25, aangelegd in de jaren 70, was opgebouwd uit een doorgaand gewapend betonverharding, die echter in minder goede tot slechte staat verkeerde. Er werd beslist de nieuwe betonverharding uit te voeren in gedeuveld platenbeton. Ter hoogte van de overgangen tussen het oorspronkelijke DGB en het nieuwe platenbeton werden 4 verankeringlandhoofden voorzien, elk bestaande uit 3 ribben. Bij temperatuurwisseling kan een DGB verharding uitzetten of inkrimpen. Dit is afhankelijk van de wrijving met de ondergrond, betonsterkte, hoeveelheid wapening, etc. Deze bewegingen zijn te vermijden, aangezien ze schade kunnen veroorzaken bij aanliggende verhardingen, of kunnen leiden tot oneffenheden in het wegdek. Daartoe wordt met verankeringlandhoofden beoogd deze beweging te verhinderen. Hierbij wordt de vorm van de betonnen rib in de fundering uitgegraven, en na het voorzien van de nodige wapening en wachtwapening, gebetonneerd.

5 5 Figuur 3-1: type doorsnede verankeringrib Figuur 3-2: praktische uitvoering verankeringlandhoofd Figuur 3-3: Verankeringslandhoofd t.h.v. aansluiting met bestaande verharding De N25 is een zeer drukke verkeersader met een groot percentage vrachtverkeer. Hoewel het traject der werken maar voor beperkte mate door woongebied loopt, werd om geluidstechnische redenen besloten het beton chemisch uit te wassen. Het betonmengsel diende daartoe te voldoen aan volgende eisen: De maximale afmeting van de granulaten moet beperkt blijven tot 20mm en enkel de fracties 4/6, 6/14 en 14/20 zijn toegelaten in het mengsel, waarbij het gehalte 4/6 minimaal 20% van het mengsel (zand + steenslag) moet bedragen. De cementsamenstelling bedraagt 400 kg/m³, met een druksterkte na 90 dagen van 52,5 MPa. De W/C factor is begrensd tot 0,45 Het gebruik van luchtbelvormer is verplicht, om schade door dooizouten tijdens de winterperiodes te voorkomen. Het gehalte luchtbellen in het verse beton dient tussen 3% en 6% te bedragen. De vernieuwingswerken bestonden uit het opbreken van de bestaande betonverharding en de aanleg van een nieuwe (onder)fundering, een sandwichlaag in asfalt en de aanleg van een nieuwe toplaag of betonverharding. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen 3 type dwarsprofielen.

6 6 Het globale traject van de N25 tussen kilometerpunt 2,8 en 3,4 wordt uitgevoerd conform een bouwklasse B3 en is opgebouwd uit volgende lagen: (zie Figuur 4-1) De bestaande onderfundering van zand blijft behouden De fundering bestaande uit 20 cm schraal beton Een sandwichlaag van 6 cm asfaltbeton, type AB-3B De toplaag met 23 cm gedeuveld platenbeton Figuur 3-4: Deuvelstoelen verankerd aan de asfaltverharding Aan de westzijde van de N25 wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd bestaande uit: Een 15 cm dikke onderfundering type III; verwezenlijkt door geschikt gemaakte herbruikgrond. Een 20 cm dikke steenslag fundering type II.A, met continue korrelverdeling 2 asfaltlagen, opgebouwd uit 6 cm AB-3B en 4 cm AB-4C als toplaag. Een begrinding met voorgetinde steenslag, korrelmaat 7/ Aanleg van de rotonde Ter vervanging van de gevaarlijke en moeilijke kruising van verkeer langs de noordelijke zijde van de E40, met files en ongevallen tot gevolg, werd een rotonde gebouwd. Deze zorgt voor een vlotte en verkeersveilige afwikkeling van het drukke personen- en vrachtvervoer.

7 7 Het type dwarsprofiel is weergegeven in Figuur 4-2. De dubbelstrooksrotonde heeft een inwendige diameter van 31m, een uitwendige diameter van 51m en is voorzien van een 2 meter brede rammelstrook om uitzonderlijk vrachtvervoer mogelijk te maken, en een 9 meter brede rijbaan. Door de grote verkeerstromen, met een hoog percentage vrachtverkeer ten gevolge van het nabij gelegen industriepark, zijn de wringende bewegingen op de rotonde zeer belangrijk. De dubbelstrooksrotonde, inclusief de rammelstrook, is hierbij voorzien van een 23 cm dikke duurzame doorgaande gewapende betonverharding. Deze is voorzien van langswapening met een diameter 16mm, om de 15cm en dwarswapening met diameter 14mm. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen tijdens de werken, werd beslist de rotonde in 2 fasen te bouwen. Eerst werd de rotondehelft kant Leuven uitgevoerd en gebetonneerd. De uitstekende wapening voor de andere rotondehelft (zo'n 10 tal meter) werd tijdelijk dichtgestort met steenslag en een toplaag. Na opbraak van de tijdelijke verharding werd het resterende steenslag met de hand en door middel van perslucht tussen de wapeningen verwijderd. Een glijbekistingsmachine zorgde door het aanbrengen van het beton op beide rotondehelften. De rammelstrook, voorzien van een boordsteen type E, werd eveneens uitgevoerd aan de hand van een glijbekister, en voorzien van een profilering met amplitude 1.5 à 2.5 cm. De overige type opbouw bestaat uit: (zie Figuur 4-2) Een 30 cm dikke onderfundering type III, door middel van geschikt gemaakte herbruikgrond; Een 20 cm dikke fundering van schraal beton Een 6 cm dikke tussenlaag in asfaltbeton type AB-3B Aanleg van de op- en afritten De op- en afritten van de E40 naar de N25 werden aangelegd met een asfaltverharding en behoren tot bouwklasse B1, conform het standaardbestek 250. Bij de heraanleg van het complex diende rekening gehouden te worden met teerhoudend asfalt, dat voorkwam in de toplagen op de E40. Dit diende afzonderlijk afgevoerd en gestort te worden. De type opbouw bestaat uit: Een 20 cm onderfundering type III, verwezenlijkt door geschikt gemaakte herbruikgrond; Een 20 cm, gestabiliseerde fundering type I.A, aangevuld met een 20 cm, gestabiliseerde fundering type II.A 3 onderlagen asfaltbeton, opgebouwd uit 5 cm AB-3B, 6 cm AB-3A en 6 cm AB-3A. Een toplaag in asfalt, bestaande uit 4 cm SMA-C2.

8 8 De op- en afritten van de E40 worden voorzien van ter plaatse gestorte beveiligingsconstructies, de zogenaamde Step Barrier stootbanden, geplaatst door middel van een glijbekistingsmachine. Figuur 3-5: Fundering onder op- en afritten 3.4. Controles Tijdens de werken aan het op- en afrittencomplex werd beroep gedaan op COPRO 1. Zij stonden de aanbestedende overheid en de aannemer bij in de kwaliteitscontrole van de producten die gebruikt worden op de werf. Op vraag van AWV werd de standaard controle uitgebreid tot een specifiek werfgericht toezicht. Zo voerde COPRO niet alleen controles uit op de asfaltcentrales, maar werd ook op de werf toegezien op de materialen, het nemen van stalen voor analyses en het toezicht op de correcte toepassing van de asfaltmaterialen in de wegeniswerken. 1 COPRO: Onpartijdige controle instelling voor de bouw,

9 Voegen Het voorzien en degelijk uitvoeren van voegen in gedeuveld platenbeton of doorgaand gewapend beton is van zeer groot belang voor de duurzaamheid van de weg. De verwerking van het beton gebeurde met een glijbekistingmachine waarbij extra aandacht besteed werd aan het kwalitatief uitvoeren van de langse voegen tegen de bestaande verharding. Daartoe werd door de aanbestedende overheid, in aanloop tot de werken, veel aandacht besteed aan hoe en waar de voegen uitgevoerd dienden te worden. Daartoe werd aan de aannemer gevraagd een uitgewerkt voegenplan ter goedkeuring voor te leggen aan de aanbestedende overheid. Een voorbeeld van dergelijk voegenpatroon is weergegeven in Figuur 3-. Hierbij werd de maximale afmeting van de betonplaat beperkt tot 5m en dienden platen met onregelmatige vormen gewapend te worden zoals voorzien in de aanbestedingsplannen. De dwarse voegen werden uitgevoerd met deuvels, de langse voegen met ankerstaven, beide volgens het SB250. Figuur 3-6: Afgewerkte rotonde

10 10 Figuur 3-7: voegenpatroon t.h.v. aanzet rotonde Omdat vroeg tijdens de uitvoering, mede omwille van slechte weersomstandigheden, bleek dat de vooropgestelde oplossing met koud verwerkte voegvulling niet voldeed, werd beslist de voegen te voorzien van een warmverwerkte voegvullingsmassa die afdoende kwalitatieve resultaten geeft.

11 11 4. Bijlage A: type dwarsdoorsneden Figuur 4-1: dwarsprofiel N25 Figuur 4-2: dwarsprofiel ter plaatse van rotonde

EEN VERGELIJKING VAN DE VOORSCHRIFTEN VOOR BETONVERHARDINGEN ONDER DE BELGISCHE TYPEBESTEKKEN

EEN VERGELIJKING VAN DE VOORSCHRIFTEN VOOR BETONVERHARDINGEN ONDER DE BELGISCHE TYPEBESTEKKEN EEN VERGELIJKING VAN DE VOORSCHRIFTEN VOOR BETONVERHARDINGEN ONDER DE BELGISCHE TYPEBESTEKKEN Nathalie Balfroid (FEBELCEM)- Vincent Helmus (SPW) Margo Briessinck (AWV) 11-09-2013 Inleiding Beheer van het

Nadere informatie

Prof.dr.ir.Anne Beeldens Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw 0486/

Prof.dr.ir.Anne Beeldens Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw 0486/ Module 8 : Integratie van de spoorinfrastructuur in de stedelijke omgeving (deel 1) 8c - Wegenbouwkundige aspecten bij de aanleg van spoorinfrastructuur concrete voorbeelden Prof.dr.ir.Anne Beeldens Opzoekingscentrum

Nadere informatie

AANLEG VAN EEN CONTAINERTERMINAL IN DOORGAAND GEWAPEND BETON TE LANAKEN

AANLEG VAN EEN CONTAINERTERMINAL IN DOORGAAND GEWAPEND BETON TE LANAKEN AANLEG VAN EEN CONTAINERTERMINAL IN DOORGAAND GEWAPEND BETON TE LANAKEN DHR C. VANDUFFEL, ING. MEVR. C. MILLIAU, ING. Technum Tractebel Engineering Samenvatting De containerterminal is gelegen op het industrieterrein

Nadere informatie

Hoofdstuk Bescherming van de onderfundering of de fundering 2. Wapenen van de onderfundering of fundering 3. Onderfunderingen 4.

Hoofdstuk Bescherming van de onderfundering of de fundering 2. Wapenen van de onderfundering of fundering 3. Onderfunderingen 4. Hoofdstuk 5 1. Bescherming van de onderfundering of de fundering 2. Wapenen van de onderfundering of fundering 3. Onderfunderingen 4. Funderingen Jan Van Gestel 5-1 Bescherming van de onderfundering of

Nadere informatie

Post nr. Omschrijving EP Hoeveelheid EH Sommen voorzien uitgevoerd voorzien I. VOORBEREIDENDE WERKEN EN GRONDWERKEN

Post nr. Omschrijving EP Hoeveelheid EH Sommen voorzien uitgevoerd voorzien I. VOORBEREIDENDE WERKEN EN GRONDWERKEN Projectnummer: Perceelsfiche: Afkoppelingswerken op perceelsniveau Straatnaam : Berekende kostprijzen volgens raming / inschrijving aannemer Huisnummer(s) : Post nr. Omschrijving EP Hoeveelheid EH Sommen

Nadere informatie

Nieuwe ontwikkelingen in betonwegen. Prof. Dr.ir. Anne Beeldens Senior researcher en technisch adviseur

Nieuwe ontwikkelingen in betonwegen. Prof. Dr.ir. Anne Beeldens Senior researcher en technisch adviseur Nieuwe ontwikkelingen in betonwegen Prof. Dr.ir. Anne Beeldens Senior researcher en technisch adviseur Hoe dragen betonwegen bij tot een duurzame infrastructuur? Wat zijn de uitdagingen? Lange levensduur,

Nadere informatie

Nieuw kruispunt R6/N1

Nieuw kruispunt R6/N1 Nieuw kruispunt R6/N1 Inhoud 1. Wie? 2. Herinrichting kruispunten R6 3. Kruispunt R6/N1: Ontwerp en werken 4. Kruispunt R6/N1 : Communicatie Wie? Opdrachtgever: Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van

Nadere informatie

Heraanleg R8 Kortrijk-Kuurne. Infoavond Kuurne

Heraanleg R8 Kortrijk-Kuurne. Infoavond Kuurne Heraanleg R8 Kortrijk-Kuurne Infoavond 27-01-2010 Kuurne Inhoudstafel Situering Waarom werken? => huidige knelpunten Doelstellingen project Fasering van de werken uitleg fase per fase Overige projecten

Nadere informatie

7e Oost-Vlaamse Contactdag Deinze, 2 juni 2015

7e Oost-Vlaamse Contactdag Deinze, 2 juni 2015 7e Oost-Vlaamse Contactdag Deinze, 2 juni 2015 Beton in Oost-Vlaamse wegenbouwprojecten ir. Vladimir Kostadinov, Ingenieur, WEGEN EN VERKEER OOST-VLAANDEREN AWV beheerder gewest- en autosnelwegen Het Agentschap

Nadere informatie

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017 Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte Infovergadering 11 oktober 2017 www.wegenenverkeer.be/depinte Bart Crombez Sylvie Syryn Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

Heraanleg N132 Beerse en Merksplas. Informatievergadering 28 augustus 2017

Heraanleg N132 Beerse en Merksplas. Informatievergadering 28 augustus 2017 Heraanleg N132 Beerse en Merksplas Informatievergadering 28 augustus 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Wat, waar en waarom? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op

Nadere informatie

STRUCTUREEL ONDERHOUD DGB OP DE E403/A17

STRUCTUREEL ONDERHOUD DGB OP DE E403/A17 1 STRUCTUREEL ONDERHOUD DGB OP DE E403/A17 IR. JAN VETTERS, ING. BERT BRUGGHE IR. LUC RENS AWV Wegen en Verkeer Febelcem West-Vlaanderen Samenvatting Het gedeelte van de E403/A17 tussen Brugge en Kortrijk

Nadere informatie

Lastenboektekst ULTRA FAST TRACK

Lastenboektekst ULTRA FAST TRACK Lastenboektekst ULTRA FAST TRACK Het doel van de aanneming is mede, bij de herstelling van wegvakken, de ingebruikname van cementbetonverhardingen te verkorten tot 36 uur na de aanleg door gebruik te maken

Nadere informatie

E313 spitsstroken Lummen <-> Beringen. Verklarende nota bij Omgevingsvergunningsaanvraag

E313 spitsstroken Lummen <-> Beringen. Verklarende nota bij Omgevingsvergunningsaanvraag E313 spitsstroken Lummen Beringen Verklarende nota bij Omgevingsvergunningsaanvraag 2 Inhoud 1 Inleiding... 4 2 Voorwerp en situering der werken... 5 2.1 Beschrijving der werken... 5 2.1.1 Wegenis...

Nadere informatie

DE NIEUWE WEG VAN CRUPET NAAR MONT-GODINNE, EEN DUURZAME VERBINDING DANKZIJ BETON

DE NIEUWE WEG VAN CRUPET NAAR MONT-GODINNE, EEN DUURZAME VERBINDING DANKZIJ BETON Blik op beton DE NIEUWE WEG VAN CRUPET NAAR MONT-GODINNE, EEN DUURZAME VERBINDING DANKZIJ BETON In de zomer van 2011 werd het nieuwe stuk weg tussen Crupet en Mont-Godinne ingehuldigd. De drieduizend meter

Nadere informatie

Infoavond FABRIEKSTRAAT 06/05/2019

Infoavond FABRIEKSTRAAT 06/05/2019 Infoavond FABRIEKSTRAAT 06/05/2019 1. Inleiding 1. Inleiding 2. Gescheiden riolering 3. Afkoppelingen 4. Impact en info 5. De werken 6. Verkeer 7. Werken N450 8. Vragenronde 1. Inleiding Bouwheer Studiebureau

Nadere informatie

Meer informatie over asfalt, voor- en nadelen kan u raadplegen op onze partnersite:

Meer informatie over asfalt, voor- en nadelen kan u raadplegen op onze partnersite: Wegen, opritten, parkings in asfalt Op volgende pagina een korte samenvatting vanwege het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw aangaande de soorten asfalt, de samenstelling van asfaltverhardingen, de verwerking

Nadere informatie

Situering. gemeente Gavere 1

Situering. gemeente Gavere 1 Situering gemeente Gavere 1 Actoren & partners De uitvoerende overheid: Wegeniswerken: gemeente Gavere Rioleringswerken: FARYS Studiebureau:Grontmij Opmaak ontwerp Opvolging werken i.s.m. gemeente en FARYS

Nadere informatie

Traploos Regelbare Stelinrichting

Traploos Regelbare Stelinrichting Traploos Regelbare Stelinrichting Slecht geplaatste rijwegdeksels veroorzaken veel problemen... FINANCIEEL VEILIGHEID LEVENSKWALITEIT ESTHETISCH Voldoet bij oplevering niet aan eisen SB 250. OCW onderzoek

Nadere informatie

Verslag van het 12 e Internationaal Betonwegensymposium te Praag, 2014

Verslag van het 12 e Internationaal Betonwegensymposium te Praag, 2014 Verslag van het 12 e Internationaal Betonwegensymposium te Praag, 2014 Dr.ir.Anne Beeldens Senior researcher en technisch adviseur Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw a.beeldens@brrc.be 0486/91.35.96 12

Nadere informatie

WELKOM. Infoavond Bevrijdingsstraat St-Lenaartsesteenweg. 10 juni 2015

WELKOM. Infoavond Bevrijdingsstraat St-Lenaartsesteenweg. 10 juni 2015 WELKOM Infoavond Bevrijdingsstraat St-Lenaartsesteenweg 10 juni 2015 Project van Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid (AWV) - Rijweg en fietspad Vanavond Met wie heeft u te maken? Vanavond

Nadere informatie

Project : ZEMST. Wegenis- & Rioleringswerken Hoogstraat

Project : ZEMST. Wegenis- & Rioleringswerken Hoogstraat Project : ZEMST Wegenis- & Rioleringswerken Hoogstraat BESIX in België, een netwerk van bedrijven vrijdag 31 augustus 2018 BESIX, een netwerk van regionale bedrijven WIE ZIJN WE? BESIX Infra is dé kennisgedreven

Nadere informatie

INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde)

INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde) INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde) 14/04/2018 PROGRAMMA Verwelkoming + inleiding, burgemeester Geert Vanden Broucke Toelichting van het ontwerp, studiebureau

Nadere informatie

Wijtschate AQUAFIN GEMEENTE HEUVELLAND VLAAMSE OVERHEID AWV

Wijtschate AQUAFIN GEMEENTE HEUVELLAND VLAAMSE OVERHEID AWV Wijtschate AQUAFIN GEMEENTE HEUVELLAND VLAAMSE OVERHEID AWV Waarom zijn we hier samen? Wat gaat er veranderen? Hoe zullen de werken verlopen? Wanneer zullen de werken starten Vragenronde 15-12-2010 Aquafin

Nadere informatie

Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom. Informatievergadering 3 oktober 2018

Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom. Informatievergadering 3 oktober 2018 Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom Informatievergadering 3 oktober 2018 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Waarom werken? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op de werf

Nadere informatie

Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde

Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde Infovergadering 13 maart 2018 1 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Agentschap Wegen en Verkeer 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +-6900 km

Nadere informatie

1 CEMENTBETONVERHARDINGEN

1 CEMENTBETONVERHARDINGEN 1 CEMENTBETONVERHARDINGEN 1.1 Beschrijving De cementbetonverharding omvat: - het laags- en strooksgewijs spreiden en mechanisch verdichten van een mengsel van granulaten, cement, aanmaakwater, en eventuele

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken in het Zand en de Zelestraat. Informatievergadering werken 21 april 2016

Riolerings- en wegeniswerken in het Zand en de Zelestraat. Informatievergadering werken 21 april 2016 Riolerings- en wegeniswerken in het Zand en de Zelestraat Informatievergadering werken 21 april 2016 Welkom! Mevr. Sabine Van Rysselberghe Schepen Openbare Werken en Mobiliteit Stad Lokeren Betrokken partijen

Nadere informatie

Rioleringswerken Bosheidelaan. WILRIJK Bewonersvergadering toelichting uitvoering

Rioleringswerken Bosheidelaan. WILRIJK Bewonersvergadering toelichting uitvoering Rioleringswerken Bosheidelaan WILRIJK Bewonersvergadering toelichting uitvoering 13 december 2018 INHOUD 1. Toelichting project 2. Bestaande toestand & Ontwerp 3. Praktisch (door Besix Infra) 4. Afkoppelingen????

Nadere informatie

Kwaliteit in ontwerp en uitvoering van publieke ruimte en infrastructuur. ir. Luc Rens Raadgevend ingenieur infrastructuur FEBELCEM

Kwaliteit in ontwerp en uitvoering van publieke ruimte en infrastructuur. ir. Luc Rens Raadgevend ingenieur infrastructuur FEBELCEM Kwaliteit in ontwerp en uitvoering van publieke ruimte en infrastructuur ir. Luc Rens Raadgevend ingenieur infrastructuur FEBELCEM Provinciale Contactdag Beton in Publieke Ruimte en Infrastructuur Knokke

Nadere informatie

Werken N134 Infoavond

Werken N134 Infoavond Infoavond 06-02-2018 Wat begon als een fietspadproject Het aanleggen van fietspaden langs de N134 van kmpt.0 tot kmpt.6 met bijhorende opbraak- en herstelwerken, plaatsen van 2 fietsbruggen, realisatie

Nadere informatie

Aanleg en herstelling van betonverhardingen: een vergelijking tussen België en de U.S.

Aanleg en herstelling van betonverhardingen: een vergelijking tussen België en de U.S. Aanleg en herstelling van betonverhardingen: een vergelijking tussen België en de U.S. Dr.ir. Anne Beeldens a.beeldens@brrc.be Uitzetvoegen in weg in platenbeton Printbeton in stedelijke toepassingen Greenest

Nadere informatie

Terechtwijzend bericht nr 1 dd

Terechtwijzend bericht nr 1 dd Terechtwijzend bericht nr 1 dd 10 11 2016 A. Wijzigingen in het bestek 1. Pg. 3 Algemene informatie opdracht aanpassingen vetgedrukt Uitvoeringstermijn: Perceel 1: 2 nachten + 1 dag (vrijdagavond vanaf

Nadere informatie

Product besteksteksten

Product besteksteksten RAW1171 INDUMIX Bladnr. 1 van 6 OMSCHRIJVING BESTEKS- POST- NUMMER CATALOGUSNUMMER HOOFD- DEFICODE CODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 1 INDUMIX PRODUCTEN 11 INDUMIX

Nadere informatie

dorpskernvernieuwing Moorslede 12/05/2015 - slibvorm

dorpskernvernieuwing Moorslede 12/05/2015 - slibvorm 12/05/2015 - slibvorm 1 2 06/05/2015 - planning De planning (afhankelijk van het weer) kunnen we als volgt meedelen: Week van 4 mei: - Eandis voorziet de afbraak van de oude verlichtingspalen, het slopen

Nadere informatie

RENOVATIE A14 (E17) ANTWERPEN GENT TUSSEN HAASDONK EN WAASMUNSTER

RENOVATIE A14 (E17) ANTWERPEN GENT TUSSEN HAASDONK EN WAASMUNSTER 1 RENOVATIE A14 (E17) ANTWERPEN GENT TUSSEN HAASDONK EN WAASMUNSTER IR. MICHIEL CALLENS - IR. BART CROMBEZ Agentschap Wegen en Verkeer Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen Samenvatting In de periode juni-augustus

Nadere informatie

Rotondes in beton; speciale aandacht voor ontwerp en details

Rotondes in beton; speciale aandacht voor ontwerp en details Rotondes in beton; speciale aandacht voor ontwerp en details Ing. J. de Vrieze Heijmans Wegen BV, s-hertogenbosch Ing. W.A.Kramer Cement&BetonCentrum, s-hertogenbosch Samenvatting Rotondes vervangen op

Nadere informatie

N43 in Deinze Infovergadering. 27 maart 2017

N43 in Deinze Infovergadering. 27 maart 2017 N43 in Deinze Infovergadering 27 maart 2017 1 Twee projectpartners 2 KristofWieme Werfleider Agentschap Wegen en Verkeer 3 Wat houden de werken van AWV in? Structureel onderhoud Van H. Malfaitplein tot

Nadere informatie

Vorselaar Noord fase 2 - Vroegeinde, Niemandshoek, Pallaaraard, Groenstraat, Klissenhoek, Maashoek-

Vorselaar Noord fase 2 - Vroegeinde, Niemandshoek, Pallaaraard, Groenstraat, Klissenhoek, Maashoek- Voorstelling bewonersvergadering 29 januari 2013 Project Wegenis- en rioleringswerken : Vorselaar Noord fase 2 - Vroegeinde, Niemandshoek, Pallaaraard, Groenstraat, Klissenhoek, Maashoek- Inhoud presentatie

Nadere informatie

CEMENTBETONVERHARDINGEN...

CEMENTBETONVERHARDINGEN... INHOUDSTAFEL 1 CEMENTBETONVERHARDINGEN... 1 1.1 Beschrijving... 1 1.2 Materialen... 1 1.3 Kenmerken van de uitvoering... 2 1.3.1 Meetkundige kenmerken van het profiel... 2 1.3.2 Meetkundige kenmerken...

Nadere informatie

INFOAVOND WEG- EN RIOLERINGSWERKEN HANEWIJK & HOGE SCHARENT

INFOAVOND WEG- EN RIOLERINGSWERKEN HANEWIJK & HOGE SCHARENT INFOAVOND WEG- EN RIOLERINGSWERKEN HANEWIJK & HOGE SCHARENT 19/12/2018 INHOUD INFOAVOND Verwelkoming 1. Inleiding 2. Projectverloop en planning 3. Werken nutsmaatschappijen 4. Geplande rioleringswerken

Nadere informatie

Tweelaags doorgaand gewapend beton E313 Herentals

Tweelaags doorgaand gewapend beton E313 Herentals Tweelaags doorgaand gewapend beton E313 Herentals bijdrage voor het Belgisch Wegencongres 2013 ir. Niels Groenen (AWV) ir. Yves Dugauquier (OCCN-CRIC) ir. Luc Rens (Febelcem) ir. Marc Verwee (Aswebo) ing.

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat. 21 november 2017

Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat. 21 november 2017 Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat 21 november 2017 Inhoud presentatie Verwelkoming Toelichting bij het ontwerp Toelichting bij de afkoppelingen Toelichting bij de uitvoering Vragen 21/11/2017 Riolerings-

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 8 Wegeniswerken te Zingem

NIEUWSBRIEF 8 Wegeniswerken te Zingem NIEUWSBRIEF 8 Wegeniswerken te Zingem. Wegeniswerken uitvoeren zorgt voor onvermijdelijke hinder voor de bewoners en passanten. Maar we zijn ervan overtuigd dat een intense communicatie kan helpen deze

Nadere informatie

Open Volksvergadering 15 juni 2015. www.berkenbos.be - dorpsraad@berkenbos.be

Open Volksvergadering 15 juni 2015. www.berkenbos.be - dorpsraad@berkenbos.be Open Volksvergadering 15 juni 2015 www.berkenbos.be - dorpsraad@berkenbos.be Agenda Welkom Voorstelling huidige dorpsraad Campus Berkenbos na de verbouwing De nieuwe rotonde op de Koolmijnlaan Op naar

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen / Gemeente Wortegem-Petegem. SAMENVATTENDE OPMETINGSSTAAT ontwerp versie C

Provincie Oost-Vlaanderen / Gemeente Wortegem-Petegem. SAMENVATTENDE OPMETINGSSTAAT ontwerp versie C Projectnr. 1269 Provincie Oost-Vlaanderen / Gemeente Uitvoeren van aanpassingswerken op de Nederbeek (S.360) te SAMENVATTENDE OPMETINGSSTAAT ontwerp versie C 1269 deel-opmeting Versie C-v2.1.xls - samenvattende

Nadere informatie

Heraanleg van de verkeerswisselaar te Lummen bouwen en aanpassen kunstwerken

Heraanleg van de verkeerswisselaar te Lummen bouwen en aanpassen kunstwerken Heraanleg van de verkeerswisselaar te Lummen bouwen en aanpassen kunstwerken Paul MEEKELS Mobiliteit en Openbare Werken Expertise Beton en Staal 11/09/2013 Date Structuur van de presentatie Voorstelling

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen / Gemeente Wortegem-Petegem. RAMING ontwerp versie C - 14 september 2007

Provincie Oost-Vlaanderen / Gemeente Wortegem-Petegem. RAMING ontwerp versie C - 14 september 2007 Projectnr. 1269 Provincie Oost-Vlaanderen / Gemeente Uitvoeren van aanpassingswerken op de Nederbeek (S.360) te RAMING ontwerp versie C - 14 september 2007 1269 deel-opmeting Versie C-v2.1.xls - raming

Nadere informatie

EVENNESS SMOOTHNESS EVENNESS. Betonwegendag Inleiding

EVENNESS SMOOTHNESS EVENNESS. Betonwegendag Inleiding Inleiding Enquête onder EUPAVE leden m.b.t. prioritaire acties : ü Hoogste prioriteit voor oppervlakkenmerken zoals vlakheid, geluid, comfort ü Thema in de Best Practices Working Group ü Organisatie workshop

Nadere informatie

N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17. Infovergadering 8 november 2016

N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17. Infovergadering 8 november 2016 N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17 Infovergadering 8 november 2016 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

In het kader van hogervermelde werken, geven wij u hierna enige informatie met betrekking tot het verdere verloop van de werken:

In het kader van hogervermelde werken, geven wij u hierna enige informatie met betrekking tot het verdere verloop van de werken: Geachte, In het kader van hogervermelde werken, geven wij u hierna enige informatie met betrekking tot het verdere verloop van de werken: 1. Signalisatie en omleiding 2. Zuiverheidssteenslag 3. Opbouw

Nadere informatie

Reyers. Rénovation des toitures des tunnels de et vers Meiser & Montgomery. Renvatie van het dak van de tunnels van en naar Meiser & Montgomery

Reyers. Rénovation des toitures des tunnels de et vers Meiser & Montgomery. Renvatie van het dak van de tunnels van en naar Meiser & Montgomery Reyers Rénovation des toitures des tunnels de et vers Meiser & Montgomery Renvatie van het dak van de tunnels van en naar Meiser & Montgomery www.mobilite.brussels www.mobiliteit.brussels www.sprb.irisnet.be/mobilite

Nadere informatie

SNOECKSTRAAT. Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente BEVEREN - Melsele. infoavond 29 april Aanbestedende overheid:

SNOECKSTRAAT. Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente BEVEREN - Melsele. infoavond 29 april Aanbestedende overheid: Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente BEVEREN - Melsele SNOECKSTRAAT infoavond 29 april 2019 Aanbestedende overheid: Gemeentebestuur Beveren Stationsstraat 2 9120 Beveren Ontwerper: Studiebureau Jouret Klein

Nadere informatie

Infovergadering complex Aalter. 12 september 2016

Infovergadering complex Aalter. 12 september 2016 Infovergadering complex Aalter 12 september 2016 1 Welkom Patrick Hoste Wnd burgemeester Aalter 2 Heraanleg complex Aalter Vladimir Kostadinov Projectingenieur Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 3 Over de

Nadere informatie

INFORMATIE VERGADERING LANDUIT

INFORMATIE VERGADERING LANDUIT INFORMATIE VERGADERING LANDUIT 14 december 2017 Heraanleg E17/N60 Situering 2 WAAROM EEN HERAANLEG Veiligheid Vlot verkeer Veilig fietsen Veiligheid Nu: drukke verkeersas met gevaarlijke linksafbewegingen

Nadere informatie

CASESTUDIE A14 (E17) : HERAANLEG WEGVAK ZWIJNAARDE- DEINZE (2011)

CASESTUDIE A14 (E17) : HERAANLEG WEGVAK ZWIJNAARDE- DEINZE (2011) CASESTUDIE A14 (E17) : HERAANLEG WEGVAK ZWIJNAARDE- DEINZE (2011) ir. FILIP COVEMAEKER TRBA ir. GORIK DE KOKER AWV ir. YVES DUGAUQUIER CRIC-OCCN ir. LUC RENS FEBELCEM Summary In de periode maart-augustus

Nadere informatie

De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de R22

De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de R22 De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de Werken aan Woluwedal De Werkvennootschap start dit jaar met de aanleg van de F202, de fietssnelweg langs de die Zaventem verbindt met Kraainem aan het Woluwedal.

Nadere informatie

Project te Zoersel: Brakenberg Lage Weg - Aanleg Riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 11 september 2013

Project te Zoersel: Brakenberg Lage Weg - Aanleg Riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 11 september 2013 Project te Zoersel: Brakenberg Lage Weg - Aanleg Riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 11 september 2013 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Voorstelling van het project

Nadere informatie

BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering. 24 augustus 2016

BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering. 24 augustus 2016 BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering 24 augustus 2016 BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering Waar zijn de werken gepland? De werken zijn voorzien:

Nadere informatie

De accreditatie werd uitgereikt aan/ L'accréditation est délivrée à/ The accreditation is granted to/ Die akkreditierung wurde erteilt für:

De accreditatie werd uitgereikt aan/ L'accréditation est délivrée à/ The accreditation is granted to/ Die akkreditierung wurde erteilt für: Bijlage bij accreditatie-certificaat Annexe au certificat d'accréditation Annex to the accreditation certificate Beilage zur Akkreditierungszertifikat 161-TEST EN ISO/IEC 17025:2017 Versie/Version/Fassung

Nadere informatie

De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de R22

De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de R22 De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de Werken aan Woluwedal De Werkvennootschap start dit jaar met de aanleg van de F202, de fietssnelweg langs de die Zaventem verbindt met Kraainem aan het Woluwedal.

Nadere informatie

Infovergadering. Renovatie wegen 2011 Centrumlaan Grotestraat Berglaan Hoogstraat Kolderbosstraat. Datum: maandag 21 mei 2012 Opdrachtgever: Stad Genk

Infovergadering. Renovatie wegen 2011 Centrumlaan Grotestraat Berglaan Hoogstraat Kolderbosstraat. Datum: maandag 21 mei 2012 Opdrachtgever: Stad Genk Infovergadering Renovatie wegen 2011 Centrumlaan Grotestraat Berglaan Hoogstraat Kolderbosstraat Datum: maandag 21 mei 2012 Opdrachtgever: Stad Genk 1 Contactgevens Stad Genk: Moreno Baccinelli Tel Technische

Nadere informatie

Plaatsing van straatstenen en boordstenen

Plaatsing van straatstenen en boordstenen Plaatsing van straatstenen en boordstenen 1) Ontvangst van de producten Controleer de lading op: kleur; afmetingen; hoeveelheid. Houd steeds de productlabels bij. Plaatsing getuigt van goedkeuring van

Nadere informatie

Aanleg fietspaden. Rijsberg, Rijsbergdijk, Postelweg en Postelsesteenweg

Aanleg fietspaden. Rijsberg, Rijsbergdijk, Postelweg en Postelsesteenweg Aanleg fietspaden Rijsberg, Rijsbergdijk, Postelweg en Postelsesteenweg PROGRAMMA Welkom door burgemeester Leysen Situering project De werken in verschillende stappen Fasering Omleidingen Afvalophaling

Nadere informatie

Stand van zaken en planning der werken

Stand van zaken en planning der werken Lebbeke Stand van zaken en planning der werken Projectnummer: 20000 Projectnaam: Aansluiting Tinenhoek - Terhagen Laatste update: 08 april 2014 Duur van de werken Startdatum: 22 oktober 2012 Vermoedelijke

Nadere informatie

Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken. Infoavonden 17 oktober 2016 en 01 juni 2017, Herent

Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken. Infoavonden 17 oktober 2016 en 01 juni 2017, Herent Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken Infoavonden 17 oktober 2016 en 01 juni 2017, Herent 1 Verloop infoavond 1. Voorstelling sprekers 2. Presentatie Toelichting herinrichting

Nadere informatie

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Heraanleg E40 Aalter 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Welkom Patrick Hoste Burgemeester Aalter Infovergadering 14 mei 2014 Historiek 1998: eerste schets + opmetingen 2004: eerste MER-rapport 2006: aangepaste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 28 Wegeniswerken te Zingem

NIEUWSBRIEF 28 Wegeniswerken te Zingem NIEUWSBRIEF 28 Wegeniswerken te Zingem 20 september 2017. Wegeniswerken uitvoeren zorgt voor onvermijdelijke hinder voor de bewoners en passanten. Maar we zijn ervan overtuigd dat een intense communicatie

Nadere informatie

Heraanleg Schotensteenweg Brecht. Informatievergadering 24 januari 2017

Heraanleg Schotensteenweg Brecht. Informatievergadering 24 januari 2017 Heraanleg Schotensteenweg Brecht Informatievergadering 24 januari 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Waarom werken? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op de werf Communicatie

Nadere informatie

INVLOED VAN REKENINGRIJDEN OP DE TOESTAND VAN HET WEGENNET

INVLOED VAN REKENINGRIJDEN OP DE TOESTAND VAN HET WEGENNET INVLOED VAN REKENINGRIJDEN OP DE TOESTAND VAN HET WEGENNET ir. MARGO BRIESSINCK Afdeling Wegenbouwkunde, Vlaamse overheid Bij het invoeren van rekeningrijden op een deel van het wegennet, i.c. het hoofdwegennet,

Nadere informatie

Types betonsamenstelling voor verschillende toepassingen. ir. Luc Rens Raadgevend ingenieur FEBELCEM

Types betonsamenstelling voor verschillende toepassingen. ir. Luc Rens Raadgevend ingenieur FEBELCEM Types betonsamenstelling voor verschillende toepassingen ir. Luc Rens Raadgevend ingenieur FEBELCEM l.rens@febelcem.be 0479/78 00 21 Leuven 16 januari 2018 Diversiteit aan toepassingen Aangepaste betonsamenstelling

Nadere informatie

Infovergadering N9 Maldegem

Infovergadering N9 Maldegem Infovergadering N9 Maldegem 12 juni 2019 www.wegenenverkeer.be/maldegem 1 Agenda Welkom Wat houden de onderhoudswerken in? Wat doen we later? Uitvoering in 2 delen Nutswerken werken op de rijweg N9 werken

Nadere informatie

GEMEENTE RIJKEVORSEL RIOLERINGSWERKEN IN KLEINE GAMMEL GAMMEL KLATERSTRAAT AUWELIJN EN BERGSKEN

GEMEENTE RIJKEVORSEL RIOLERINGSWERKEN IN KLEINE GAMMEL GAMMEL KLATERSTRAAT AUWELIJN EN BERGSKEN GEMEENTE RIJKEVORSEL RIOLERINGSWERKEN IN KLEINE GAMMEL GAMMEL KLATERSTRAAT AUWELIJN EN BERGSKEN Projectleider: Geert De Breuker geert.debreuker@colas.be Werfleider: Nick Willems nick.willems@colas.be -

Nadere informatie

Realisaties en plannen Vlaamse Overheid. Ir. Lucie Pertry Peter Hofman 19 mei 2011 Aalter

Realisaties en plannen Vlaamse Overheid. Ir. Lucie Pertry Peter Hofman 19 mei 2011 Aalter Realisaties en plannen Vlaamse Overheid Ir. Lucie Pertry Peter Hofman 19 mei 2011 Aalter Organogram beleidsdomein MOW Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Beleidsraad Strategische adviesraad Mobiliteit

Nadere informatie

Mesen/Heuvelland Herinrichting dorpskern

Mesen/Heuvelland Herinrichting dorpskern Mesen/Heuvelland Herinrichting dorpskern Wegenis- en rioleringswerken in de Ieperstraat, Gentstraat, Armentiersstraat, Armentierssteenweg Bewonersvergadering: 24 mei 2011 1 2 INITIATIEF IS SAMENWERKING

Nadere informatie

Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis -

Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering dag maand 2013 Project Bonheiden: Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis - Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Voorstelling van

Nadere informatie

Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken. 17 oktober 2016, Winksele

Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken. 17 oktober 2016, Winksele Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken 17 oktober 2016, Winksele 1 Verloop infoavond 1. Voorstelling sprekers 2. Presentatie Toelichting herinrichting 3.Algemene vragenronde

Nadere informatie

Herinrichting stationsomgeving Ieper. bewonersvergadering 14 01 2013

Herinrichting stationsomgeving Ieper. bewonersvergadering 14 01 2013 Herinrichting stationsomgeving Ieper bewonersvergadering 14 01 2013 PARTIJEN Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen Regenwaterleiding gewestwegen en bovenbouw gewestwegen Aquafin NV riolering, persleidingen

Nadere informatie

Stand van zaken en planning der werken

Stand van zaken en planning der werken Stand van zaken en planning der werken Projectnummer: Projectnaam: 20 003A Riolerings- en wegeniswerken Bruggestraat en Pensionaatstraat Laatste update: 27 oktober 2015 Duur van de werken Startdatum: 22

Nadere informatie

Overzicht van de presentatie

Overzicht van de presentatie Module 8C : Integratie van de spoorinfrastructuur in de stedelijke omgeving Wegenbouwkundige aspecten bij de aanleg van spoorinfrastructuur ir. Luc Rens FEBELCEM Raadgevend ingenieur l.rens@febelcem.be

Nadere informatie

HERINRICHTING N127 TURNHOUTSEBAAN DIEST. Infovergadering Donderdag29 augustus 2019 Ontmoetingscentrum t Molenhuis

HERINRICHTING N127 TURNHOUTSEBAAN DIEST. Infovergadering Donderdag29 augustus 2019 Ontmoetingscentrum t Molenhuis HERINRICHTING N127 TURNHOUTSEBAAN DIEST Infovergadering Donderdag29 augustus 2019 Ontmoetingscentrum t Molenhuis Projectpartners Partners Agentschap Wegen en Verkeer Stad Diest Aquafin Ontwerper Tractebel

Nadere informatie

Werken Expresweg (N382)

Werken Expresweg (N382) Werken Expresweg (N382) Q&A voor medewerkers stad Waregem Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 28 mei 2018 gedurende 10 weken de Expresweg (N382) in Waregem. Deze Q&A is een overzicht

Nadere informatie

Hasselt Riolerings- en wegeniswerken Albertkanaalstraat en Overdemerstraat. Infovergadering inwoners 10 & 17 februari 2016

Hasselt Riolerings- en wegeniswerken Albertkanaalstraat en Overdemerstraat. Infovergadering inwoners 10 & 17 februari 2016 Hasselt Riolerings- en wegeniswerken Albertkanaalstraat en Overdemerstraat Infovergadering inwoners 10 & 17 februari 2016 Inhoud 2 Algemeen Historiek project Ontwerp Riolering Bufferbekken Wegenis Minder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 16 Wegeniswerken te Zingem

NIEUWSBRIEF 16 Wegeniswerken te Zingem NIEUWSBRIEF 16 Wegeniswerken te Zingem 11 oktober 2014. Wegeniswerken uitvoeren zorgt voor onvermijdelijke hinder voor de bewoners en passanten. Maar we zijn ervan overtuigd dat een intense communicatie

Nadere informatie

WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN BROEKE, GEWESTWEG N48B INFOVERGADERING 25 APRIL 2019

WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN BROEKE, GEWESTWEG N48B INFOVERGADERING 25 APRIL 2019 WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN BROEKE, GEWESTWEG N48B INFOVERGADERING 25 APRIL 2019 PROGRAMMA VERWELKOMING WAT AAN DE WERKEN VOORAFGING TOELICHTING DOEL VAN DE WERKEN VOORSTELLING VAN HET PROJECT FASERING

Nadere informatie

Ten Hof-Ten Boslaan - Aanleg drukriolering en wegenis -

Ten Hof-Ten Boslaan - Aanleg drukriolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 8 mei 2012 Project Zoersel: Ten Hof-Ten Boslaan - Aanleg drukriolering en wegenis - Inhoud presentatie 1. Project Ten Hof Ten Boslaan 2. Afkoppelingen 3. Praktisch verloop

Nadere informatie

eton in Limburgse egenbouwprojecten ir. Jan Market Agentschap Wegen en Verkeer

eton in Limburgse egenbouwprojecten ir. Jan Market Agentschap Wegen en Verkeer eton in Limburgse egenbouwprojecten ir. Jan Market Agentschap Wegen en Verkeer Projecten 1. Aanleg van ontsluitingsweg N156 in Ham 2. Doortocht N141 in Kwaadmechelen 2 1. Ontsluitingsweg N156 in Ham 3

Nadere informatie

INFOAVOND 2 september 2015

INFOAVOND 2 september 2015 INFOAVOND 2 september 2015 stad Halle in samenwerking met Farys: wegen- en rioleringwerken Jean Jacminstraat overzicht presentatie: 1. betrokken instanties 2. korte historiek 3. bestaande toestand 4. werfzone

Nadere informatie

Vorst-dooiweerstand van betonverhardingen: theorie en praktische voorbeelden

Vorst-dooiweerstand van betonverhardingen: theorie en praktische voorbeelden Vorst-dooiweerstand van betonverhardingen: theorie en praktische voorbeelden ir. Luc Rens FEBELCEM Raadgevend ingenieur l.rens@febelcem.be dr. ir. Anne Beeldens OCW Onderzoeker a.beeldens@brrc.be CONCRETE

Nadere informatie

Infoavond. Riolerings- en wegeniswerken Meersstraat Walderdonk Rechtstro. Lisa Vanhaute

Infoavond. Riolerings- en wegeniswerken Meersstraat Walderdonk Rechtstro. Lisa Vanhaute Infoavond Riolerings- en wegeniswerken Meersstraat Walderdonk Rechtstro Lisa Vanhaute 30/01/2018 Wie zijn wij? Rioleringswerken Riopact Voorbereidende werken nutsmaatschappijen Afkoppelingswerken op privé

Nadere informatie

TWEELAAGS DGB MET HERGEBRUIK VAN BETONPUIN IN DE ONDERLAAG : ERVARINGEN OP DE E34 TE ZWIJNDRECHT

TWEELAAGS DGB MET HERGEBRUIK VAN BETONPUIN IN DE ONDERLAAG : ERVARINGEN OP DE E34 TE ZWIJNDRECHT 1 TWEELAAGS DGB MET HERGEBRUIK VAN BETONPUIN IN DE ONDERLAAG : ERVARINGEN OP DE E34 TE ZWIJNDRECHT IR. LUC RENS Federatie van de Belgische Cementnijverheid (FEBELCEM) ING. ILSE VAN WIJNENDAELE AWV - Wegen

Nadere informatie

BETON IN VLAAMS-BRABANTSE WEGENPROJECTEN

BETON IN VLAAMS-BRABANTSE WEGENPROJECTEN 1 BETON IN VLAAMS-BRABANTSE WEGENPROJECTEN DR. IR. ANNE-SEVERINE POUPELEER IR. LUC RENS ING. PETER VANDENHOLEN ING. TIM PLASMAN AWV Wegen en Verkeer Febelcem Vlaams-Brabant Samenvatting In deze bijdrage

Nadere informatie

DOORTOCHT GEWESTWEG N436 & KASTEELSTRAAT TE ASSENEDE INFOVERGADERING - START DER WERKEN - DOORTOCHT N436

DOORTOCHT GEWESTWEG N436 & KASTEELSTRAAT TE ASSENEDE INFOVERGADERING - START DER WERKEN - DOORTOCHT N436 DOORTOCHT GEWESTWEG N436 & KASTEELSTRAAT TE ASSENEDE INFOVERGADERING - START DER WERKEN - DOORTOCHT GEWESTWEG N436 & KASTEELSTRAAT TE ASSENEDE OPDRACHTGEVER AANNEMER VEILIGHEIDSCOÖRDINATOR STUDIEBUREAU

Nadere informatie

Herinrichting Steenweg op Holsbeek (N229) Rotselaar Leuven Vanaf najaar 2018

Herinrichting Steenweg op Holsbeek (N229) Rotselaar Leuven Vanaf najaar 2018 Herinrichting Steenweg op Holsbeek (N229) Rotselaar Leuven Vanaf najaar 2018 1 Verloop infoavond 1. Presentatie Toelichting herinrichting 2. Individuele vragen U kan na de presentatie de projectingenieurs

Nadere informatie

Persconferentie werven 2012

Persconferentie werven 2012 Persconferentie werven 2012 2012 E34 (A21) 1 ANT Herstellen verzakkingen tussen Lille en Oud-Turnhout 4 1/03/2012-5/04/2012 E34/N49 2 O-VL Structureel onderhoud beton tussen Wachtebeke en Zelzate + tussen

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. Hoofdstuk VI - Verhardingen. april 2006 Standaardbestek 250 versie 2.1 VI-i

INHOUDSTAFEL. Hoofdstuk VI - Verhardingen. april 2006 Standaardbestek 250 versie 2.1 VI-i INHOUDSTAFEL 1 CEMENTBETONVERHARDINGEN... 1 1.1 Beschrijving... 1 1.1.1 Materialen... 1 1.1.2 Kenmerken van de uitvoering...2 1.1.2.1 Meetkundige kenmerken van het profiel... 2 1.1.2.2 Meetkundige kenmerken...

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken OPW3003: Ringlaan en Hollestraat Opwijk. Leidend Ingenieur studiebureau Astroplan

Riolerings- en wegeniswerken OPW3003: Ringlaan en Hollestraat Opwijk. Leidend Ingenieur studiebureau Astroplan Riolerings- en wegeniswerken OPW3003: Ringlaan en Hollestraat Opwijk Rik Rosseneu: Thierry Adriaensens: Leidend Ingenieur studiebureau Astroplan Projectmanager Aquafin 1 Inhoud 1. Waterzuivering in Vlaanderen

Nadere informatie

NOTA AANVRAAG KAPVERGUNNING - ADDENDUM Rooien bomen langs Sliksteen- en Leopoldvest te Tienen 6 APRIL 2017

NOTA AANVRAAG KAPVERGUNNING - ADDENDUM Rooien bomen langs Sliksteen- en Leopoldvest te Tienen 6 APRIL 2017 NOTA AANVRAAG KAPVERGUNNING - ADDENDUM Rooien bomen langs Sliksteen- en Leopoldvest te Tienen 6 APRIL 2017 Arcadis Belgium nv City Link 2 Posthofbrug 12 2600 Antwerpen België 03 360 83 00 www.arcadis.com

Nadere informatie

BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering. 24 augustus 2016

BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering. 24 augustus 2016 BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering 24 augustus 2016 BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering Waar zijn de werken gepland? De werken zijn voorzien:

Nadere informatie

Gebruik van ultrasone tomografie en georadar voor de auscultatie van betonwegen.

Gebruik van ultrasone tomografie en georadar voor de auscultatie van betonwegen. Gebruik van ultrasone tomografie en georadar voor de auscultatie van betonwegen. Audrey Van der Wielen Onderzoeker : Geotechniek a.vanderwielen@brrc.be Marijn Lybaert Onderzoeker Technologisch adviseur

Nadere informatie